Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2018

Εως τις 20 Αυγούστου

 

 

 

 

 

 

θα γίνονται αιτήσεις για 30.333 θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ

Εως τις 20 Αυγούστου θα γίνονται αιτήσεις για 30.333 θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ

2e0c1f22226ab646f58795f58ca35c0f_XL.jpg

«Ανοικτό» είναι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, για 30.333 ανέργους.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται μόνο ηλεκτρονικά σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ. Η δράση στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, καθώς και στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι άνεργοι αλλά δεν έχουν εγγραφεί στα μητρώα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, ώστε να προλάβουν την υποβολή αίτησης έως τις 20 Αυγούστου στο τρέχον πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα, ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης, σε τρεις διαφορετικούς φορείς.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από χρήστες πιστοποιημένους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ. Για τον λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό), ενώ σε περίπτωση που δεν έχουν κωδικούς θα πρέπει να πάρουν τον σχετικό κλειδάριθμο. Για να αποκτήσει ο άνεργος τον κλειδάριθμο ΟΑΕΔ θα πρέπει να προμηθευτεί από το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης της περιοχής του ένα έγγραφο με τίτλο, «Απόδοση στοιχείων ταυτοποίησης στη διαδικτυακή πύλη».

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), στο  πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από χρήστες πιστοποιημένους στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με την εισαγωγή των  κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης, Nο 8/2018 και μέχρι τρεις Επιβλέποντες Φορείς.

Οι υποψήφιοι άνεργοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συμπληρώσουν κατά περίπτωση, υποχρεωτικά τα πεδία με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της συζύγου (για τους έγγαμους υποψήφιους), το εάν είναι πτυχιούχοι άνεργοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (αποκλειστικά και μόνο για τις θέσεις που αντιστοιχούν σε ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ), αν είναι αρχηγοί μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς και ΑΜΚΑ και στοιχεία των ανήλικων τέκνων και των εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ καθώς και το ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω (στην περίπτωση που οι άνεργοι είναι ΑμεΑ). Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ αντλεί αυτόματα κάποια στοιχεία για το εισόδημα των υποψηφίων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ενώ από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) πιστοποιείται αν ο υποψήφιος λαμβάνει Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης

 1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
 2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της Δημόσιας Πρόσκλησης , με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
 3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
 4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
 5. Ηλικία.
 6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
 7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
 8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
 9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν  τοποθετηθεί σε  ολοκληρωμένες  ή υπό υλοποίηση δράσεις  «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 (Δημόσιες Προσκλήσεις No 2/2015, 4/2015 , 5/2015 , Νο 3/2016, 4/2016, 6/2016, 7/2016, 10/2016, 1/2017, 8/2017, 9/2017 ,16/2017) και της Δράσης «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας» (Δημόσια Πρόσκληση Νο 4/2018).

Κατεβάστε όλη την προκήρυξη εδω

Ένας αρχαιολογικός θησαυρός ήρθε στο φως σήμερα στην Κρητη (φωτο)

crete5_0.jpg

Ένας αρχαιολογικός θησαυρός ήρθε στο φως σήμερα στο Κεντρί Ιεράπετρας κινητοποιώντας την αρχαιολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για δύο λάρνακες της υστερομινωικής εποχής μεγάλων διαστάσεων, με ανάγλυφες απεικονίσεις που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Μάλιστα, μέσα σε αυτές υπάρχουν δύο σκελετοί, 24 περίπου αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσεις.

Σπουδαία ευρήματα στην Ιεράπετρα Σπουδαία ευρήματα στην Ιεράπετρα

«Το θετικό είναι πως οι τάφοι δεν έχουν συληθεί κι αυτό θα βοηθήσει τους αρχαιολόγους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Πρόκειται για μία μεγάλη ημέρα για την Ιεράπετρα. Όταν βλέπεις πως σ’ ένα λαγούμι 4 μέτρων βρίσκονται τέτοιες σοβαρές αρχαιότητες σε πιάνει δέος», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, Αγροτικών και Τουρισμού Ιεράπετρας, Αργύρης Πανταζής.

Τυχαία ήρθε στο… φως

Με εντελώς τυχαίο τρόπο ήρθε στο φως το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό εύρημα.

Πρωταγωνιστής είναι ένας αγρότης ο οποίος επιχείρησε να παρκάρει το όχημά του στην περιοχή και υποχώρησε το έδαφος αναδεικνύοντας τον αρχαιολογικό πλούτο που ήταν κρυμμένος στην περιοχή.
«Η υποχώρηση του εδάφους ήταν αποτέλεσμα του ποτίσματος των ελαιοδέντρων που υπάρχουν στην περιοχή καθώς και από μία αρδευτική σωλήνα που έσπασε. Το έδαφος είχε υποχωρήσει μερικώς κι όταν ο αγρότης προσπάθησε να παρκάρει στην σκιά της ελιάς τότε υποχώρησε εντελώς. Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αρχαιολογία και με την διορατικότητα της προϊσταμένης της Εφορίας κ. Σοφιανού αλλά και του κ. Παπαδάκου Ιωάννη διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα σοβαρό αρχαιολογικό εύρημα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Πανταζής.

Οι τάφοι δεν έχουν συληθεί

Οι τάφοι δεν έχουν συληθεί
Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός θησαυρός αναμένεται να δώσει πολλά στοιχεία για την Υστερομινωική περίοδο ενώ παράλληλα αποδεικνύει πως στην περιοχή εκείνοι υπήρχαν Μινωίτες.
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα καθώς αναμένεται ν’ αναδείξει περεταίρω τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Μάλιστα, αποτελεί και μία απάντηση σε όλους όσοι αμφισβητούν ότι υπήρξαν Μινωίτες στην Ιεράπετρα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πανταζής.

Εκπληκτοι οι αρχαιολόγοι μπροστά στον θησαυρό Εκπληκτοι οι αρχαιολόγοι μπροστά στον θησαυρό

Βρήκαν περίπου 24 αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσειςΒρήκαν περίπου 24 αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσεις

Επί ποδός η ομάδα των ανασκαφών

Επί ποδός η ομάδα των ανασκαφών

Ολα στο φως, μετά από ένα παρκάρισμα Ολα στο φως, μετά από ένα παρκάρισμα

Οι φωτογραφίες είναι από ανάρτηση του Νίκου Πετάση στο facebook

Δημόσια ΙΕΚ: Όλες οι ειδικότητες για φέτος

iekdimosia.jpg

Την έναρξη νέων ειδικοτήτων

για τα εξάμηνα 2018Α

και Β στα δημόσια ΙΕΚ Έτους Κατάρτισης 2018-2019

της χώρας προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι κάποιες ειδικότητες μπορεί να προστεθούν ή να μεταβληθούν.

Δείτε τις ειδικότητες και τα

ΙΕΚ Πίνακας Ειδικοτήτων εδω

34 προσλήψεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπαίδευσης

sxoliko-sugkroustike-me-lewforeio-stin-petroupoli.w_l.jpg

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής προκηρύσσει 34 θέσεις εποχικού προσωπικού (16 θέσεις ΔΕ Οδηγών και 18 θέσεις ΔΕ Συνοδών σχολικών λεωφορείων) σύμφωνα με την Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2018 με αριθμ πρωτ. Φ.41.1/11045/16-7-2018, για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (του Υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων), που εδρεύουν στον Ν. Αττικής.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά από την επομένη μέρα της τελευταίας δημοσίευσης της Περίληψης της Ανακοίνωσης στον ημερήσιο τοπικό τύπο και για δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες.

Το δεκαήμερο προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αρχίζει το Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 έως και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την αποστείλουν, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑττικήςΑν. Τσόχα 15-17, Τ.Κ. 11521 – Αμπελόκηποι. Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΙΤΗΣΗ

 

60 νέες θέσεις εργασίας στα Πανεπιστήμια Ιονίου και Ιωαννίνων

Panepistimio-Ioanninon.jpg

Για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα δημιουργηθούν 42 νέες θέσεις εργασίας, που θα

κατανεμηθούν σε ορίζοντα 3ετίας,

και ένα εκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυση του εργαστηριακού εξοπλισμού και των υποδομών του, ενώ στο Ιόνιο πανεπιστήμιο θα δοθούν

18 θέσεις και 500.000 ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών του και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μιλώντας την Τετάρτη Στη Βουλή υπεραμύνθηκε

της νομοθετικής πρωτοβουλίας

της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ένα πρωτόγνωρο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα που έχει την καθολική σχεδόν συναίνεση όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων».

Βρεφονηπιοκόμοι στο Δήμο Σιθωνίας

Milano-per-i-bambini-aperte-iscrizoni-centri-prima-infanzia-e-ludoteche1.jpg

ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας, που εδρεύει στη Νικήτη Ν. Χαλκιδικής, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

3 ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Σιθωνίας, Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Τ.Κ. 63088 Νικήτη Ν. Χαλκιδικής, απευθύνοντάς την στη Γραμματεία υπόψη: κ. Κωστίκα Στυλιανού (τηλέφωνο επικοινωνίας: 23750 20152). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Φορέας ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ `ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ`
Τύπος Πράξης Προκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων με διαγωνισμό ή επιλογή στις οποίες περιλαμβάνονται και οι προκηρύξεις για επιλογή και πλήρωση θέσεων διευθυντικών στελεχών των ΝΠΔΔ, φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και των επιχειρήσεων και φορέων των ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού
Σχετικά Αρχεία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Νομός/Νομοί Νομός Χαλκιδικής
Έντυπα

Οι 60 ειδικότητες που θα καλυφθούν μέσω πέντε προκηρύξεων για μόνιμους

ασεπ.jpg

Πέντε νέοι διαγωνισμοί αναμένται να «τρέξουν» μέσα στον Αυγουστο προκειμένου να προσληφθούν 2.265 μόνιμοι υπάλληλοι που θα ενισχύσουν διαφορες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Ολοι οι διαγωνισμοί θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι αιτήσεις των υποψηφίων θα είναι ηλεκτρονικές. Δειτε παρακάτω τις νέες προκήρυξεις που θα ανακοινωθούν άμεσα:

1.200 μόνιμοι θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, σε θέσεις και ειδικότητες που καλύπτει σήμερα το λοιπό επικουρικό προσωπικό.

-Στα γραφεία του ΑΣΕΠ έφτασε το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 757 μονίμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Πρόκειται για συμπληρωματική στο διαγωνισμό 3Κ/2018

-Νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 137 υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός ο διαγωνισμός θα είναι ο επόμενος που θα ανακοινώσει η Ανεξάρτητη Αρχή.

-Στο ΑΣΕΠ απεστάλη ο κατάλογος για την προκήρυξη 118 θέσεων τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, μετά από σχετική έγκριση από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

– Προ των πυλών είναι η έκδοση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για 53 μόνιμες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) μετά και από απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Θα προσληφθούν διοικητικοί, μηχανικοί και πτυχιούχοι Πληροφορικής, στην Κεντρική και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματο

To e-dimosio.gr συγκέντρωσε τις 60 σημαντικότερες ειδικότητες που θα ζητηθούν στους παρακάτω διαγωνισμούς.

ΟΙ 60 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
ΔΕ Κηπουρών
ΔΕ Αποθηκάριος
ΔΕ Βοηθών Ηλεκτρολόγων
ΔΕ Βοηθών Λογιστών
ΔΕ Βοηθών Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων
ΔΕ Βοηθών Τεχνιτών Υδραυλικών
ΔΕ Γραμματέων
ΔΕ Διοικητικού
ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
ΔΕ Εργοδηγών
ΔΕ Ζυγιστών
ΔΕ Ηλεκτρολόγων
ΔΕ Νοσηλευτών
ΔΕ Οδηγός Αυτοκινήτων
ΔΕ Οδηγων απορριμματοφόρου
ΔΕ Τεχνίτης Ύδρευσης
ΔΕ Τεχνιτων
ΔΕ Τεχνιτών Οικοδομών
ΔΕ Τεχνιτών Οχημάτων
ΔΕ Τεχνιτών Πλακοστρώσεων
ΔΕ Τεχνιτών Σιδηρουργών
ΔΕ Τεχνιτών Συντ. Μηχ. Εγκαταστάσεων Μηχανοτεχνιτών
ΔΕ Τεχνιτών Συντηρητών
ΔΕ Φυλάκων
ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών
ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων
ΠΕ / ΤΕ Μηχανικών
ΠΕ Ακτινοφυσικών
ΠΕ Βιοχημικών
ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού
ΠΕ και ΤΕ Υπαλλήλων πληροφορικής
ΠΕ Κλινικών Ψυχολόγων
ΠΕ Μεταλλειολόγων
ΠΕ Ναυπηγών
ΠΕ Νοσηλευτών
ΠΕ Οικονομολόγων
ΠΕ Πληροφορικής
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών
ΠΕ Πτυχίουχων Νομικής
ΠΕ Χημικών
ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας
ΤΕ Εργοθεραπευτών
ΤΕ Ηλεκτρολόγων
ΤΕ Λογοθεραπευτών
ΤΕ Νοσηλευτών
ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας
ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων
ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων
ΤΕ Φυσικοθεραπείας
ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού Υδραυλικών
ΥΕ Βοηθών – Εργατών Γενικών Καθηκόντων
ΥΕ Βοηθών Εργατών
ΥΕ Γενικών Καθηκόντων
ΥΕ Γενικών Καθηκόντων – Καθαριότητας
ΥΕ Επιστατών Καθαριότητας
ΥΕ Εργατών καθαριότητας
ΥΕ Εργατών συνοδών απορριμματοφόρων
ΥΕ Καθαριστών
ΥΕ Τραυματιοφορέων

H Mercedes-Benz προσλαμβάνει ελληνόφωνους με μισθό 2.290 ευρώ μηνιαίως

aboutrow-bg.jpg

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (Global Contact Center Management) της Mercedes-Benz, στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, αναζητά ελληνόφωνους (ή ισπανόφωνους) τεχνικούς εξυπηρέτησης για άμεση πρόσληψη.

Ολα τα τμήματα υποστήριξης του ομίλου, όπως οι υπηρεσίες λιανικής, βρίσκονται επίσης στα γραφεία του Μάαστριχτ.

Η εταιρία παρέχει:

 • Εξατομικευμένο αναπτυξιακό σχέδιο
 • Εκπτωση σε καινούργια ή μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της Daimler
 • Δωρεάν ποδήλατο κάθε 3 χρόνια, δωρεάν συγκοινωνία ή συμβολή στο κόστος των καυσίμων
 • Συλλογική ασφάλιση υγείας με μειωμένες τιμές
 • Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα
 • Επίδομα διακοπών: 8% του ετήσιου μισθού
 • Ανταγωνιστική αύξηση μισθών με βάση τις επιδόσεις
 • Μπόνους προσανατολισμένα στα αποτελέσματα
 • Συγκριτικό πακέτο μετεγκατάστασης (πρώτη άφιξη, στέγη και μετακίνηση)
 • Μισθός 2.290 ευρώ μικτά μηνιαίως
 • Εκτεταμένη αρχική κατάρτιση.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:

 • Οι βασικές υπηρεσίες του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών περιλαμβάνουν Οδική Βοήθεια, Διαχείριση Παραπόνων Πελατών και Διαχείριση Ερευνας
 • Υποστήριξη και αναλύσεις παραγγελιών ανταλλακτικών μετά την πώληση
 • Υπεύθυνοι για το συντονισμό μεταξύ πελατών (αντιπροσώπων) και των ομάδων διαχείρισης
 • Θα επικοινωνείτε τακτικά με τους συνεργάτες στην αλυσίδα εφοδιασμού της Daimler
 • Επαφή με τις αγορές Ισπανίας και Ελλάδας.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

 • Αριστη γνώση ισπανικών ή ελληνικών
 • Απταιστα αγγλικά (γλώσσα της εταιρίας)
 • Γνώση IT (καλή γνώση του MS Office)
 • Προσανατολισμός προς την ικανοποίηση του πελάτη (B2B όσο και B2C)
 • Γνώση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας
 • Λίγα λόγια για το Global Contact Center Management της Mercedes-Benz.

Το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του τμήματος προσφέρει ένα θετικό περιβάλλον εργασίας και επιτρέπει την ανάληψη ηγετικού ρόλου σε όλα των κέντρα υποστήριξης πελατών της Mercedes-Benz. Στόχος είναι η παροχή άριστης βοήθειας στους πελάτες και τους αντιπροσώπους των γνωστών εμπορικών σημάτων της Daimler, όπως η Mercedes-Benz, η AMG, η Smart, η Setra και η Mercedes.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Οι υποψήφιοι μπορούν ενημερωθούν αναλυτικά για τις προϋποθέσεις και τα καθήκοντα της θέσης και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας https://cac.mercedes-benz.com/careers/vacancies/#-1190092879

Στην ιστοσελίδα θα πρέπει κανείς να υποβάλει το βιογραφικό και να αποστείλει συνοδευτική επιστολή ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο προσθέτει αξία στην αίτηση. Για επιπλέον πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με την κ. Sarah Beckers στο τηλέφωνο +31433562710 ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Αφαιρέθηκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» από 38 ελληνικές ακτές

assets_LARGE_t_183762_53821932.jpg

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αφαιρέθηκαν από 38 ελληνικές ακτές, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος.

Ανάμεσά τους είναι 18 ακτές στη Ζάκυνθο, είχε ήδη γίνει γνωστό πριν από 10 ημέρες ότι αποσύρονται όλες οι Γαλάζιες Σημαίες από το νησί, αλλά και δύο από τις «διασημότερες» παραλίες της Ελλάδας. Πρόκειται για τον Μύρτο και την Αντίσαμο, αμφότερες στην Κεφαλονιά. Η δεύτερη έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από την ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι».

Οι 38 ακτές, βραβευμένες έως τώρα από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2018 και έχασαν το βραβείο.

Αξιολογητές, τόσο διεθνείς όσο και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις στις συγκεκριμένες παραλίες και διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις σε ό,τι αφορά την τήρηση των κριτηρίων, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά

Οι ελλείψεις αφορούσαν σε παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Με δεδομένο ότι η βράβευση αφορά την προηγούμενη και όχι την τρέχουσα χρονιά, αν οι επαναληπτικές αξιολογήσεις που θα γίνουν σε αυτές τις ακτές δεν δείξουν πλήρη αντιμετώπιση των προβλημάτων πριν το τέλος της κολυμβητικής περιόδου, οι συγκεκριμένες ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση το 2019.

Η παραλία Καμάρι στη Σαντορίνη

Οι 38 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:

– Ακτή Διγελιώτικα, Δήμος Αιγιαλείας, ΠΕ Αχαΐας

– Ακτή Πούντα, Δήμος Αιγιαλείας, ΠΕ Αχαΐας

– Ακτή Ελαιώνας, Δήμος Αιγιαλείας, ΠΕ Αχαΐας

– Ακτή Νέοι Επιβάτες, Δήμος Θερμαϊκού, ΠΕ Θεσσαλονίκης

– Ακτή Ποταμός, Δήμος Θερμαϊκού, ΠΕ Θεσσαλονίκης

– Ακτή Αλυκανάς, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Αλυκές, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Αμμούδι, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Άμπουλα Τραγάκι, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Άμπουλα Ψαρού, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Αργάσι, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Aκτή Αρκαδιανού-Κούκλα, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Γάιδαρος, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Γέρακας, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Δημοτική Ακτή Κρυονερίου-Πλαζ ΕΟΤ, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Aκτή Καλαμάκι 1, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Aκτή Καλαμάκι 2-Λούρος, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Aκτή Κατραγάκι/Eleon Grand Resort, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Λαγανάς/Zante, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Λίμνη Κεριού, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Μπανάνα, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Μπούκα, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Τσιλιβή, Δήμος Ζακύνθου, ΠΕ Ζακύνθου

– Ακτή Αγ. Γεώργιος, Δήμος Θήρας, ΠΕ Θήρας

– Ακτή Καμάρι 1, Δήμος Θήρας, ΠΕ Θήρας

– Ακτή Καμάρι 2, Δήμος Θήρας, ΠΕ Θήρας

– Ακτή Περίβολος, Δήμος Θήρας, ΠΕ Θήρας

– Ακτή Περίσσα, Δήμος Θήρας, ΠΕ Θήρας

– Ακτή Άβυθος, Δήμος Κεφαλονιάς, ΠΕ Κεφαλονιάς

– Ακτή Άμμες, Δήμος Κεφαλονιάς, ΠΕ Κεφαλονιάς

– Ακτή Αντίσαμος, Δήμος Κεφαλονιάς, ΠΕ Κεφαλονιάς

– Ακτή Λουρδάς, Δήμος Κεφαλονιάς, ΠΕ Κεφαλονιάς

– Ακτή Μύρτος, Δήμος Κεφαλονιάς, ΠΕ Κεφαλονιάς

– Ακτή Πλατύς Γιαλός, Δήμος Κεφαλονιάς, ΠΕ Κεφαλονιάς

– Ακτή Σκάλα, Δήμος Κεφαλονιάς, ΠΕ Κεφαλονιάς

– Ακτή Χιόνα, Δήμος Αγίου Νικολάου, ΠΕ Λασιθίου

– Ακτή Λιβρίχιο, Δήμος Λοκρών, ΠΕ Φθιώτιδας

– Ακτή Σουβάλα, Δήμος Λοκρών, ΠΕ Φθιώτιδας

Πηγή: ΑΠΕ

Σιωπηλή συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι

screenshot-294.jpg

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική οργανώνει σήμερα ο  39χρονος μπασκετμπολίστας Γιάννης Γκαγκαλούδης.

Με ανάρτησή του στα social media ζήτησε από τους διαδικτυακούς του φίλους και όχι μόνο, να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας αναμμένα κεριά, ώστε να «φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν».

«Ως άνθρωπος του αθλητισμού τα τελευταία 25 χρόνια και επειδή πραγματικά δεν αντέχω άλλο θέλω να διοργανώσω από μόνος μου το εξής… Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα… Να κάτσουμε απλά σιωπηλά… Σας παρακαλώ ας το κάνουμε. Όσοι συμφωνείται αντί για να like γράψτε από κάτω ένα ναι. Ένα και και εγώ μέσα είμαι. Παρακαλώ όλους τους φίλους μου στο FB που έχω, δημοσιογράφους, ανθρώπους της showbiz… Σας ευχαριστώ», ανάφερε το αρχικό μήνυμα του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Η κίνηση του παίκτη δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση και το… ραντεβού ορίστηκε για την Δευτέρα (30/7, 21:00) στην πλατεία Συντάγματος. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ευχαρίστησε όσους «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία και απηύθυνε νέο κάλεσμα μέσω video που ανέβασε στο Facebook.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Ένα Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά» μπορούν να ενημερώσουν για την παρουσία τους στο Σύνταγμα ΕΔΩ.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΣΔΟΕ θα μπορεί να ανοίγει αυτεπάγγελτα λογαριασμούς και θυρίδες

sdoe.jpg

Ένα βήμα πιο κοντά στο χτύπημα της φοροδιαφυγής θα μπορέσει να κάνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς σύμφωνα με την διάταξη που πέρασε χθες από την Βουλή μέσα από την πολυσέλιδη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών ο ΣΔΟΕ θα μπορεί αυτεπάγγελτα να βάζει «χέρι» σε λογαριασμούς, θυρίδες αλλα και περιουσιακά στοιχεία κάθε φορά που υπάρχει φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Ένα σημαντικό σημείο της διάταξης είναι πως δεν χρειάζεται η πρότερη γνώση του ενδιαφερόμενου,  με αιτιολογημένη πράξη του προϊστάμενου της αρμόδιας επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ.  Εντός 24 ωρών θα ενημερώνεται για τη δέσμευση ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος  ισχύει από τη χρονική τη αποδεδειγμένης γνωστοποίησης προς τον οργανισμό ή την υπηρεσία που απευθύνεται.

Η πράξη δέσμευσης επιδίδεται εντός 10 ημερών στον ελεγχόμενο ο οποίος μπορεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών να υποβάλλει έγγραφες αντιρρήσεις προς το ΣΔΟΕ. Οι ελεγχόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από το ΣΔΟΕ την αποδέσμευση συγκεκριμένων ποσών από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα οποία είναι αναγκαία μόνο για την κάλυψη των δαπανών διαβίωσης.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του ελεγχόμενου θα παραμένουν δεσμευμένοι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος. Ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί κατά έξι μήνες με ειδικά αιτιολογημένη νέα πράξη του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ.

Σε όσες περιπτώσεις έχουν γίνει δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και το ποσό της φοροδιαφυγής ήταν κάτω 150.000 ευρώ θα αποδεσμευθούν άμεσα.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα άρσης των δεσμεύσεων υπό προϋποθέσεις για υποθέσεις για φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις του ΣΔΟΕ που έχουν μεταφερθεί στη αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα οι δεσμεύσεις αίρονται κατά περίπτωση ως εξής:

1. Για τις φορολογικές υποθέσεις κατόπιν αίτησης του φορολογούμενου στη Φορολογική Διοίκηση, εφόσον ο έλεγχος ολοκληρώνεται εντός 18 μηνών από την έναρξη ισχύος της διάταξης.

2. Για τις τελωνειακές υποθέσεις εφόσον διαζευκτικά:

– έχει εξοφληθεί ολοσχερώς το οφειλόμενο ποσό

– έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που ακυρώνει την καταλογιστική πράξη στο σύνολο της και για λόγους ουσίας,

–  έχει εκδοθεί απαλλακτική πράξη από την αρμόδια τελωνειακή αρχή στην οποία έχει αποσταλεί η σχετική έκθεση ελέγχου για το πρόσωπο σε βάρος του οποίο έχει ληφθεί το μέτρο της δέσμευσης

–  έχει καταβληθεί ποσό ίσο ή μεγαλύτερο του 70% των διαφυγόντων δασμών και φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων καθώς και των αναλογούντων τόκων.

–  έχουν ληφθούν τα προβλεπόμενα κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

ΑΣΕΠ 9Κ/2018: Αιτήσεις εως 31/7 για 46 μόνιμους στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

asep_aftodioikisi.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αιτήσεων για την 9Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 16 Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 31 Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 9Κ/2018 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510 αναγράφοντας στο φάκελο την κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν. Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 3ηςΑυγούστου 2018, ημέρας Παρασκευής.

Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.

Οι 4.765 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις του Αυγούστου

asep.jpg

Πέντε νέοι διαγωνισμοί αναμένται να «τρέξουν» μέσα στον Αύγουστο προκειμένου να προσληφθούν 2.265 μόνιμοι υπάλληλοι που θα ενισχύσουν διαφορες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Ολοι οι διαγωνισμοί θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι αιτήσεις των υποψηφίων θα είναι ηλεκτρονικές. Παράλληλα, άλλες 2.500 θέσεις θα καλυφθούν από συμβασιούχους σε δημοτικές επιχειρήσεις, φορείς του υπουργείου Υγείας και παιδικούς σταθμούς.

ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

1.200 μόνιμοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Με 1.200 μόνιμους εργαζομενους θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, σε θέσεις και ειδικότητες που καλύπτει σήμερα το λοιπό επικουρικό προσωπικό. Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγεία, Ανδρέας Ξανθό, η προκήρυξη αναμένεται να αναρτηθεί μέσα στον Αυγουστο και έχει προβλεφθεί επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των προσλήψεων, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος έως τότε. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι: ΠΕ Κλινικών Ψυχολόγων, ΠΕ Ακτινοφυσικών, ΤΕ Εργοθεραπευτών , ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Φυσικοθεραπείας, ΠΕ Νοσηλευτών, ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΤΕ Λογοθεραπευτών, ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών και ΥΕ Τραυματιοφορέων.

757 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στους δήμους

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ έφτασε το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 757 μονίμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Πρόκειται για συμπληρωματική στο διαγωνισμό 3Κ/2018 προκήρυξη, η οποία μάλιστα προβλέπει αύξηση των θέσεων κατά 50% σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες. Οπως επισημαίνει ο υπουργός, πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της Καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα προκήρυξη θέλει τουλάχιστον ένα μήνα προκειμένου να επεξεργαστεί από τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΕΠ. Ωστόσο επειδή μεσολαβεί ο Αύγουστος, μήνας που υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, η Ανεξάρτητη Αρχή εκτιμά ότι ο νέος διαγωνισμός θα βγει στον «αέρα» στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδών απορριμματοφόρων, κ.ά.

137 πτυχιούχοι σε διάφορες υπηρεσίες

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 137 υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός ο διαγωνισμός θα είναι ο επόμενος που θα ανακοινώσει η Ανεξάρτητη Αρχή. Πρόκειται ουσιαστικά για διάσπαρτα αιτήματα τα οποία συγκέντρωσε η Ανεξάρτητη Αρχή και αποφάσισε να τα βγάλει σε μία ενιαία προκήρυξη. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί σε φορείς όπως δήμοι, περιφέρειες, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, στη Ι.Μ. Τριφυλλίας και Ολυμπίας, στον ΕΥΑΘ Α.Ε., και στα Επιμελητήρια Λακωνίας και Θεσσαλονίκης. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι διοικητικοί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, υπάλληλοι πληροφορικής κ.ά.

118 μόνιμοι σε σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους

Στο ΑΣΕΠ απεστάλη ο κατάλογος για την προκήρυξη 118 θέσεων τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, μετά από σχετική έγκριση από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Οι θέσεις αφορούν τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ Τηλεφωνητών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού, καθώς και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. «Οι 118 θέσεις προέκυψαν από αιτήσεις των ίδιων των δήμων και αντανακλούν μια πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια από το υπουργείο Εσωτερικών για την υποστήριξη της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, εντός του δεδομένου περιοριστικού περιβάλλοντος που απορρέει από τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ.

53 θέσεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Προ των πυλών είναι η έκδοση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης για 53 μόνιμες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) μετά και από απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Θα προσληφθούν διοικητικοί, μηχανικοί και πτυχιούχοι Πληροφορικής, στην Κεντρική και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος. Οι θέσεις αφορούν 16 Περιφερειακές Υπηρεσίες και 41 Τμήματα του ΣΕΠΕ, ενώ 4 από αυτές θα διατεθούν για τα προστατευόμενα άτομα του νόμου 2643/98. Σύμφωνα με την απόφαση κατανομής το προσωπικό που θα προσληφθεί είναι: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 21, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού – Πτυχίο Νομικής 5, ΠΕ Θετικών Επιστημών ειδικότητας Βιοχημικών 2, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Μεταλλειολόγων 5, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Ναυπηγών 1, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών 2, ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Χημικών 6, ΠΕ Πληροφορικής 2, ΤΕ Μηχανικών ειδικότητας Ηλεκτρολόγων 2, ΤΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών­Δομικών Εργων 2 και ΤΕ Πληροφορικής 1.

ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

1.000 εποχικοί στα νοσοκομεία

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη και τοποθέτηση επικουρικού προσωπικού, πλην γιατρών σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Διοικήσεις Υγειονομικής Περιφέρειας), δηλαδή νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως επίσης και οι ΔΥΠε, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το Νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου», η ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων. Συνολικά μέσω αυτης της διαδικασίας αναμένεται να προσληφθούν 1.000 άτομα. Δικαίωμα συμμετοχής στη νέα διαδικασία έχουν όσοι κατέχουν τα υποχρεωτικά προσόντα ανά κατηγορία και κλάδο. Στη νέα διαδικασία δεν μπορούν να συμμετέχουν όσοι, έχουν υπερβεί το 65 έτος της ηλικίας τους, και κατέχουν άλλη θέση ως επικουρικό προσωπικό ή υπηρετούν ως προσωπικό σε Τοπική Μονάδα Υγείας (Τ.Ο.Μ.Υ.) Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία δεν αφορά προκήρυξη θέσεων, αλλά καταγραφή των προτιμήσεων των υποψήφιων, ώστε οι φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική τους κατάσταση να αντλήσουν προσωπικό από τους ηλεκτρονικούς πίνακες υποψηφίων που θα προκύψουν. Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους παραπάνω καταλόγους με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογη με αυτή του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν : προϋπηρεσία σε Δομές Υγείας, με αυξημένη μοριοδότηση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ανεργία καθώς και κοινωνικά κριτήρια όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% κτλ. Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στις 30/7/2018 και ώρα 24.00. Στη συνέχεια, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

1000 συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς

Σε 1.000 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν από τους παιδικούς σταθμούς των δήμων μέσα στο 2018. Πρόκειται για θέσεις προσωπικού που προσλαμβάνονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.ά. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν, όπως και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Τα βασικά κριτήρια πρόσληψης είναι ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ο χρόνος ανεργίας και η οικογενειακή κατάσταση (δηλαδή αν είναι γονέας, πολύτεκνος, μοναδικός γονέας ανήλικου τέκνου ή μέλος οικογένειας ΑμεΑ). Ο φάκελος της υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής: Αίτηση (την οποία προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από τους δήμους, όπου υπάγεται και εδρεύει ο παιδικός σταθμός), φωτοαντίγραφα δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) και τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπάρχει βαθμολόγηση κριτηρίων. Έτσι, η προϋπηρεσία μοριοδοτείται (έχει βαρύτητα) 60%, οι σπουδές 25%, η ανεργία 10% και η οικογενειακή κατάσταση 5%. Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις είναι η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

500 ωρομίσθιοι και καλλιτεχνικό προσωπικό στους δήμους

Με καλλιτεχνικό προσωπικό θα ενισχυθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας. Ηδη κάποιες προκηρύξεις έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύονται και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση. Μέσα στον Αυγουστο αναμένεται να γίνουν άλλες 500 προσλήψεις για ωρομίσθιο και καλλιτεχνικό προσωπικό. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: καθηγητές χορού, μουσικοί, ζωγράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, κ.α.  Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μηνών.

ΔΕΗ: Παραμένει η έκπτωση του 15% για τους συνεπείς πελάτες

9a765ecbcf386cb5ecee0fe5e35b48e2-3.jpg

Αποφασισμένος να διατηρήσει την έκπτωση του 15% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, που αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την διατήρηση του πελατολογίου της στην λιανική αγορά του ρεύματος, εμφανίζεται  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, δίνοντας τέλος στα σενάρια για την επανεξέταση του μέτρου.

Ο κ. Παναγιωτάκης προ εβδομάδων, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, μιλώντας σε δημοσιογράφους είχε ανοίξει «παράθυρο» για αναθεώρηση της εκπτωτικής πολιτικής, την οποία είχε συνδέσει με την πορεία εισπραξιμότητας των μεγάλων οφειλών της εταιρείας.

Σε συνέντευξή του όμως χθες, ξεκαθάρισε  ότι η έκπτωση ούτε καταργείται αλλά και ούτε μειώνεται, επισημαίνοντας ότι η « επιβράβευση των συνεπών πελατών, οι οποίοι, σε αντίθεση με άλλους, συντηρούν την ευρωστία της Επιχείρησης και δικαιολογημένα, χωρίς την έκπτωση, θα διακατέχονται από το αίσθημα της αδικίας».

Όπως αναναφέρθηκε σήμερα, η πολιτική επιβράβευσης για τους συνεπείς πελάτες αναγνωρίζεται –βάσει σχετικής έρευνας- από το 82% και πλέον των πελατών.

Σε ό,τι αφορά την μνημονιακή υποχρέωση για μείωση κατά 50% του ποσοστού της ΔΕΗ στην λιγνιτική αγορά ως το τέλος του 2019, ο κ. Παναγιωτάκης παραδέχτηκε ότι από τη μέχρι τώρα πορεία της αγοράς, «μόνο το 5% των καταναλωτών έφυγε από τη ΔΕΗ, συνεπεία και του τρόπου δράσης των ανταγωνιστών μας, δεν διαφαίνεται η εκπλήρωση αυτού του στόχου, ο οποίος άλλωστε τέθηκε χωρίς να αξιολογηθούν επαρκώς οι ιδιομορφίες της ελληνικής αγοράς». Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να περιμένει η αγορά πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο στη λιανική μετά την αποεπένδυση από το λιγνίτη.

Εν αντιθέσει με τα όσα διέρρευσαν τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τις προβλέψεις της έκθεσης της McKinsey για αύξηση τιμολογίων, ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε ότι οι συνθήκες στην αγορά δεν είναι θετικές (άνοδος των CO2, αύξηση του πετρελαίου κ.α), ωστόσο η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, δεν υιοθετεί μέτρα όπως η αύξηση των τιμολογίων για να τις αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2016 μέχρι και το 2018  η ΔΕΗ επιβαρύνθηκε με πλέον του 1 δισ. από εξωγενείς παράγοντες (ΕΛΑΠΕ, ΝΟΜΕ, ενεργειακή κρίση 2017 κ.λπ.).

Κατόπιν και της συμφωνίας αναχρηματόδοτησης  με ικανοποιητικούς όρους του κοινοπρακτικού δανείου του 1,2 δισ. της εταιρείας, η διοίκηση εκτιμά ότι ακόμη και χωρίς τις δράσεις του Business Plan, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας τα επόμενα 2-3 χρόνια. Στόχος είναι με τη λήξη του Επιχειρηματικού Σχεδίου, το 2022, ο δανεισμός να έχει μειωθεί στα 3,680 δισ. από 4,790 δισ. σήμερα και η λειτουργική κερδοφορία να έχει αυξηθεί στα 920 εκατ. από 520 εκατ. σήμερα.

Δωρεάν θέσεις για 1.500 ανέργους στη γενική δοκιμή της όπερας Κάρμεν

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου

Robbie Jack via Getty Images

H Εθνική Λυρική Σκηνή θα διαθέσει 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 21:00, στο Ηρώδειο. Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου - σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας - επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 27, 28, 29 και 31 Ιουλίου 2018, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στον ρόλο του τίτλου δύο κορυφαίες Κάρμεν της εποχής μας: η παγκοσμίου φήμης Ανίτα Ρατσβελισβίλι και η Κέιτ Ώλντριτς.

Με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν μια μεγαλειώδη παραγωγή όπερας στο Ηρωδείο.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της Κάρμεν, - με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας - θα γίνει στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα / Τηλ. κέντρο: 2130885700), την Δευτέρα 23 Ιουλίου: 14.00 - 21.00 και την Τρίτη 24 Ιουλίου: 10.00 -15.00

Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο δωρεάν εισιτήρια.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε το αίτημα για επιστροφή συμβασιούχων

symbasiouxoi-thessaloniki.jpg

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν 478 συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του κεντρικού δήμου, με την οποία ζητούσαν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους έως την έκδοση απόφασης επί των κυρίων αγωγών, σε λίγους μήνες. Μέχρι τότε οι ίδιοι μένουν χωρίς δουλειά, ύστερα από τέσσερα χρόνια εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Της απορριπτικής απόφασης προηγήθηκε η συζήτηση -με άλλη διαδικασία αυτή τη φορά, πάλι όμως στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης- των συνολικά έξι ομαδικών αγωγών, που είχαν υποβάλει οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι. Κατά την εξέταση των αγωγών, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης, κατέθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ η απουσία τους από την υπηρεσία δημιουργεί κενά. Ο ίδιος αντέκρουσε το επιχείρημα περί δημιουργίας υπεράριθμου προσωπικού με την επικείμενη πρόσληψη (τον Σεπτέμβριο) επιπλέον 515 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ, το πρωί και ενόψει της συζήτησης στο Πρωτοδικείο, συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου συνάντησαν συναδέλφους του που κατασκήνωσαν στο σημείο από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, και όλοι μαζί κινήθηκαν με πορεία προς το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

 

1.500 δωρεάν θέσεις για την παράσταση Κάρμεν στο Ηρώδειο

irodeio-1500-dorean-theseis-gia-anergous-sti-geniki-dokimi-tis-operas-ainta.jpg

Συνεπής στην κοινωνική της πολιτική, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα διαθέσει 1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 21.00, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν μια μεγαλειώδη παραγωγή όπερας στο Ηρωδείο.

Η δημοφιλέστερη όπερα του γαλλικού ρεπερτορίου –σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας– επιστρέφει στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 27, 28, 29 και 31 Ιουλίου 2018, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στον ρόλο του τίτλου δύο κορυφαίες Κάρμεν της εποχής μας: η παγκοσμίου φήμης Ανίτα Ρατσβελισβίλι και η Κέιτ Ώλντριτς.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της Κάρμεν, -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-, θα γίνει στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα / Τηλ. κέντρο: 2130885700), τις εξής μέρες και ώρες:

Δευτέρα 23 Ιουλίου: 14.00 – 21.00

Τρίτη 24 Ιουλίου: 10.00 -15.00

Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο δωρεάν εισιτήρια

 

Συμβασιούχοι έστησαν σκηνές μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

symbasiouxoi-thessaloniki.jpg

 

Σκηνές έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έστησαν συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους και μετατροπή όλων των συμβάσεων, σε αορίστου χρόνου. Σχεδιάζουν να παραμείνουν στο σημείο τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη οπότε και θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή που κατέθεσαν.

Οι συμβασιούχοι ανάρτησαν πανό με τα αιτήματα τους και έστησαν σκηνές στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο.

«Στον δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και μερικές μέρες απολύθηκαν 500 συμβασιούχοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σοφία Εξαδακτύλου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. «Μπήκαμε μέσω ΑΣΕΠ, ανήκουμε όλοι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι θέσεις που κατέχουμε είναι θέσεις μόνιμου προσωπικού…Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να κατεβάσει μια νομοθετική ρύθμιση και να μετατρέψει τις συμβάσεις μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, είναι πολιτική απόφαση την οποία πρέπει να πάρει», πρόσθεσε.

 

Έρχεται προκήρυξη για θέσεις «προστατευόμενων» του ΟΑΕΔ

a0c5a7207195d94e1e1b1a63b5f5cf6a_XL.jpg

 

Με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νάσο Ηλιόπουλο είχε συνάντηση την Παρασκευή 13 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Η ατζέντα της συνάντησης αφορούσε σοβαρά θέματα του αναπηρικού χώρου, όπως είναι οι νέοι με αναπηρία, το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, η ενσωμάτωση των προτάσεων της ΕΣΑμεΑ στο Στρατηγικό Πλαίσιο για τον ανασχεδιασμό των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, η άμεση έκδοση προκήρυξης για τις θέσεις που εκκρεμούν με τον ν.2643/1998, η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό των αναπηρικών οργανώσεων από τα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και άλλων ομάδων του πληθυσμού.

Η συνάντηση κρίνεται θετική. Συμφωνήθηκε καταρχάς η παράταση λειτουργίας του Παρατηρητηρίου μέχρι το 2023, καθώς και η υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων για τους νέους με αναπηρία του υπουργείου από κοινού με την ΕΣΑμεΑ, μέσω ειδικού προγράμματος συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης. Αναφορικά με το παραπάνω πρόγραμμα, ο υφυπουργός τόνισε πως αυτό βρίσκεται ήδη στη φάση της εξειδίκευσης, ενώ η υλοποίηση του αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και για τα υπόλοιπα θέματα όμως η στάση του υπουργού ήταν θετική και δεσμεύτηκε να δώσει πιο οριστικές απαντήσεις μέχρι τέλος Ιουλίου.

Με το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Η ανεργία των ατόμων με αναπηρία ισούται με διπλή αναπηρία. Απαιτείται ευρύς σχεδιασμός από την Πολιτεία, πρέπει τα άνεργα άτομα με αναπηρία από αόρατοι άνεργοι να δίνουν ορατοί πολίτες και να τύχουν συγκεκριμένων μέτρων υποστήριξης για την ένταξη τους στον κόσμο της εργασίας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην προκηρύσσονται οι θέσεις του ν.2643 που βρίσκονται στα συρτάρια του εργασίας από το τέλος του 2014».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός επεσήμανε το «αμείωτο ενδιαφέρον τόσο του υπουργείου όσο και του συνόλου της κυβέρνησης ως προς την συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την προκήρυξη των ανωτέρω θέσεων».

Το βέβαιο είναι ότι η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει τις διεκδικήσεις, θα παρακολουθεί στενά και θα παρεμβαίνει άμεσα όπου είναι απαραίτητο.

 

ΑΣΕΠ 7Κ/2018: Παράταση αιτήσεων εως την Τετάρτη για 158 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ

DEH-DEDDHE-5.jpg

 

To ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στην Προκήρυξη 7Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 18/14-6-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν πενήντα οκτώ (158) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία <<ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.>> (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), παρατείνεται μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠμέχρι και την 20η Ιουλίου 2018, ημέρα Παρασκευή.

Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Προκειμένου να μην αποκλειστούν οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την συμπλήρωση της αιτησης και τη διαδικασία της αποστολής των δικαιολογητικων.

Οι υποψήφιοι που δεν ειναι σιγουρη για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης μπορούν να την ακυρωσουν και να την υποβάλλουν απο την αρχή.

Πώς ακυρώνω μια αίτηση;

Από τη «Λίστα Ηλεκτρονικών Αιτήσεων» επιλέγετε την αίτηση, κάνοντας κλικ πάνω στην εγγραφή (γραμμή) και στη συνέχεια «Ακύρωση». Η αίτηση εμφανίζεται πλέον στη λίστα σας σε κατάσταση «Ακυρωμένη». Οι μόνοι λόγοι για να ακυρώσετε την αίτησή σας είναι γιατί (α) επιλέξατε λάθος κατηγορία εκπαίδευσης (π.χ. ΔΕ αντί για ΤΕ), (β) τελικά δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό (συμβουλευτείτε το ΦΕΚ της προκήρυξης και ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται στο σχετικό παράρτημα), (γ) θέλετε η νέα σας αίτηση να έχει τα νέα στοιχεία από τις τυχόν αλλαγές που πραγματοποιήσατε στα προσωπικά σας στοιχεία στο μητρώο ή (δ) να συμπληρώσετε/διορθώσετε κάποια πεδία της αίτησης που είναι σε κατάσταση «Υποβληθείσα». Εάν θέλετε απλώς να επεξεργαστείτε την αίτηση που έχετε σε κατάσταση «Νέα (Ανοιχτή)» τότε κάντε κλικ πάνω στην εγγραφή (γραμμή) της αίτησή σας και επιλέξτε «Επεξεργασία».

Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου.

Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/πεδία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες που απαιτούνται και διαθέτουν.

Αν οι υποψήφιοι δεν συμπληρώσουν τα τετραγωνίδια/πεδία αυτά ή τους κωδικούς ή αν συμπληρώσουν άλλα τετραγωνίδια ή κωδικούς, πλην εκείνων που αναφέρονται στα συγκεκριμένα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες ή αν τα αναφέρουν σε άλλα σημεία της ηλεκτρονικής αίτησης, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες, έστω και αν προσκομιστούν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Ταχυδρομική υποβολή δικαιολογητικών

Οι υποψήφιοι πρέπει να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο ΑΣΕΠ στη διεύθυνση:

 

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2018

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510

 

αναγράφοντας την κατηγορία Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και τα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στην ενότητα.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος υποψηφιότητάς σας;

1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης

Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων. Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.

Υποψήφιος ο οποίος υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση αλλά δεν αποστέλει στο ΑΣΕΠ την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία. Τυχόν διορθώσεις ή τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις στοιχείων στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Προσοχή: Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές

2. Παράβολο τριών (3) ευρώ …

το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος:

•ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο), στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν πιστοποιημένοι και μη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet,

•μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) (Υ.Α.),

•από Δημόσιο Ταμείο.

3. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας

•ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής

•ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλαδή αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου)

•ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης

•ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα.

Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γεννήσεως.

4. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά …

με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους (βλ. τις ενότητες Ποια προσόντα είναι απαραίτητα; Ποια είναι τα κριτήρια κατάταξης; και Πως αποδεικνύονται τα προσόντα και οι ιδιότητες;).

Σημείωση: Συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών ή/και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών συνοδευόμενα σε κάθε περίπτωση με την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης και την ένδειξη «Αντικατάσταση Δικαιολογητικών» ή «Συμπλήρωση Δικαιολογητικών» αντιστοίχως.

Προσοχή:

•Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.). Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

•Εάν οι υποψήφιοι δεν προσκομίσουν, τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή κριτήρια ή οι ιδιότητες που δηλώνουν με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Υπολογίστε εδω τα μόρια που συγκεντρώνετε

 

Aνδροκρατούμενη η αγορά εργασίας

intervie_job.jpg

 

Στα 50,71 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός στα 1.166,24 ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2018. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση διαμορφώθηκαν στα 23,55 ευρώ και 378,21 ευρώ.

Αυτό προέκυψε από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Φεβρουάριο του 2018 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Επιχειρήσεις-Ασφαλισμένοι

Υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν ΑΠΔ από 241.802 κοινές επιχειρήσεις και 8.963 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις ΑΠΔ ανήλθε σε 1.958.122, εκ των οποίων 1.926.172 σε κοινές επιχειρήσεις και 31.950 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Δημογραφικά στατιστικά στοιχεία

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 53,80% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 53,05% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 56,99%, ενώ με μερική απασχόληση το 44,84%.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 22,05% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 52,55% έως 39 ετών. Επίσης, 71,49% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 71,59% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 65,24%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 18,50% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 18,28% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 31,61%.

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 90,33% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,58% άλλης χώρας Ε.Ε. και 8,09% χώρας εκτός Ε.Ε.. Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις, 90,96% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,56% άλλης χώρας Ε.Ε. και 7,47% χώρας εκτός Ε.Ε., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 52,04%, 2,78% και 45,18%.

Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 11,65% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 7,37% των ασφαλισμένων γυναικών.

Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων, 52,38% έχουν αλβανική υπηκοότητα. Στους αλλοδαπούς άντρες, 53,80% είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι υπήκοοι του Πακιστάν με 10,21%, και του Μπανγκλαντές με 5,04%.

Στις αλλοδαπές γυναίκες, 49,75%, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι ασφαλισμένες βουλγαρικής υπηκοότητας με 7,95% και ρουμανικής με 7,42%.

Η οικονομική δραστηριότητα των ασφαλισμένων έχει, ως εξής: Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 22,11% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,37% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 13,09% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». 22,54% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 12,75% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 12% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». 22,63% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 16,26% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 15,55% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες».

 

Εγκρίθηκαν 13.502 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

F34D6EB67558EF41B7AD4078EBFC909A.jpg

 

Την υπαγωγή των πρώτων 13.502 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» που εγκρίθηκαν σήμερα από την αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, οι δικαιούχοι μπορούν από αύριο το πρωί να ξεκινήσουν τα έργα που προγραμματίζουν.

Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών που εγκρίθηκαν, είναι 190,17 εκατ. ευρώ, (δημόσια δαπάνη 122,97 εκατ. ευρώ), ποσό που θα αρχίσει να διοχετεύεται στην αγορά.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η συντριπτική πλειονότητα των υπαγωγών αφορά χαμηλότερα εισοδήματα και κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες υπαγωγές στο πρόγραμμα.

 

Πόσοι άγγιξαν το «Άριστα» στις πανελλήνιες

825310.jpg

 

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και η εικόνα που προκύπτει «δείχνει» ότι, κατά βάση, οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα κινήθηκαν μεταξύ του 12 και του 18.

Ειδικότερα, τις καλύτερες επιδόσεις είχαν συνολικά οι μαθητές των ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα Ισπανικά, με το 35,57% εξ αυτών να έχουν επίδοση μεταξύ 15 και 18 και το 28,35% να αγγίζουν το «’Αριστα» (βαθμολογία 18-20).

Στη συνέχεια, τους περισσότερους αριστούχους, με βαθμολογία από 18 έως και 20, είχαν τα μαθήματα του ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (17,22%) και του γραμμικού σχεδίου (16,46%).

Στον αντίποδα, οι χειρότερες επιδόσεις σημειώθηκαν στο μάθημα της Αρμονίας, αφού συνολικά, το 33,46% πήρε βαθμό κάτω της βάσης (0-10). Ακολουθούν σε χαμηλές επιδόσεις το μάθημα των Αγγλικών (32,80% των βαθμολογιών κάτω της βάσης) και των Ιταλικών (25,77%).

Γενικά, πάντως, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμολογιών από 15 έως 18 έχουν το γραμμικό σχέδιο (43,99% των υποψηφίων), τα Ισπανικά (35,57%), τα Ιταλικά (32,54%), τα Γερμανικά (26,89%) και ο έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (26,03%).

Αντίστοιχα, τα μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν κατά κύριο λόγο από 12 έως 15, είναι το ελεύθερο σχέδιο (42 %), τα Γαλλικά (34,92%), τα Αγγλικά (27,79%) και η Αρμονία (23,49%).

Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων (72,79%) έγραψε κάτω από 10 όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Πανελλήνιες 2018: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις σε 47 σχολές

382080.jpg

 

Βαρόμετρο της κίνησης των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι φέτος το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το οποίο και αναμένεται να τις επηρεάσει άμεσα όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων των υποψηφίων που κατατίθενται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Παιδείας για το νέο ίδρυμα δείχνει ενδιαφέρον μεγάλη μερίδα των νέων που διεκδικούν φέτος μια θέση στο ήλιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας.

Ετσι το ενδιαφέρον αυτό μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες που θα επηρεάσουν τη ροή και των βάσεων μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της περιφέρειας.

baseis1

Κατ επέκταση φέτος μπορεί να προκύψει μεγαλύτερη πτώση βάσεων από εκείνη που είχε αρχικά εκτιμηθεί σε πολλές μεσαίες σχολές ανώτατων ιδρυμάτων της επαρχίας ειδικά οικονομικές
και πολυτεχνικές σε συνδυασμό μάλιστα με την αναμενόμενη άνοδο των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα. Οπως είναι γνωστό το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει στήσει μια πλήρη πολυτεχνική σχολή στην αυλή του περιζήτητου Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κάτι που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον των δυσαρεστημένων που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στα προγράμματά του και να τους στρέψει μακριά από τις πολυτεχνικές σχολές της επαρχίας που θα αποτελούσαν λογικά την επόμενη επιλογή τους.

bsis2

Τα πάνω και τα κάτω

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των φροντιστών Ελλάδας Ιωάννης Βαφειαδάκης η συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων και η καταγραφή των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων ρίχνει περισσότερο φως στην κίνηση των βάσεων της φετινής χρονιάς.
Και συγκεκριμένα:

Είναι προφανές ότι τα δύο πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που έγιναν πανεπιστήμιο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα δουν κατακόρυφη άνοδο στις βάσεις των τμημάτων τους εάν αυτές μπορούν να συγκριθούν με την περυσινή εξεταστική διαδικασία. Σε μερικά τμήματά τους μάλιστα η άνοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 1.000 μορίων.

Αυξημένο ενδιαφέρον μπορεί να διαπιστωθεί φέτος γενικώς για τις σχολές ΤΕΙ των υπόλοιπων αστικών κέντρων της χώρας η Αττική πλέον δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με το δεδομένο ότι τα τμήματά τους μπορεί την επόμενη χρονιά να βρεθούν κατευθείαν στον πανεπιστημιακό τομέα.

Τα παιδαγωγικά τμήματα σε όλο το φάσμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα έχουν άνοδο που θα φτάσει τα 2.000 μόρια και στα τμήματα που δέχθηκαν τις περασμένες δύο χρονιές υποψηφίους με βαθμολογίες γύρω στα 10.000 μόρια η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών νομικές ψυχολογίες θα καταγραφεί σταθερότητα και ίσως μικρή άνοδος καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν φέτος καλύτερες από πέρυσι αλλά αυξήθηκαν και οι εισακτέοι στις σχολές του πεδίου. Στις πρώτες σχολές του ίσως καταγραφεί οριακή άνοδος αλλά όσο κατεβαίνουμε κάτω από τα 16.000 μόρια η κίνηση των βάσεων θα είναι πτωτική.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο των Θετικών Επιστημών πολυτεχνεία φυσικομαθηματικές περιμένουμε πτώση βάσεων ειδικά στα ρετιρέ του πεδίου αλλά και στις μεσαίες και χαμηλές σχολές του.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας στις ιατρικές περιμένουμε σημαντική πτώση βάσεων ενώ ίσως φέτος δούμε την Ιατρική Αθηνών να μη φτάνει τα 19.000 η πτώση στις ιατρικές σχολές της χώρας εκτιμάται ότι θα είναι από 100 έως 300 μόρια στην τελευταία Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Σχολές που κυμαίνονται στην κατηγορία των 17.000 18.000 μορίων μπορεί να καταγράψουν μεγαλύτερη πτώση.
Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής αναμένεται σταθερότητα βάσεων και ίσως μικρές αυξομειώσεις.

Στις στρατιωτικές σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται πτώση ενώ στις Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής μικρή άνοδος.

 

ΑΣΕΠ: Oλοκληρώθηκε η διεξαγωγή του Γραπτού Διαγωνισμού 1Γ/2017

panelladikes-vaseis-1021x576.jpg

 

Oλοκληρώθηκε σε εβδομήντα πέντε (75) εξεταστικά κέντρα στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Πειραιά, η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση 548 θέσεων κατηγορίας Π.Ε. στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (ΦΕΚ 40/1-12-2017 και ΦΕΚ 44/21-12-2017, τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

Η γραπτή εξέταση των μαθημάτων διεξήχθη το Σάββατο 07-07-2018 και την Κυριακή 08-07-2018 με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών.

Η προσέλευση των υποψηφίων αναλύεται ως εξής:

 • «ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ – ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ» : 7.022 υποψήφιοι
 • «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» : 5.141 υποψήφιοι
 • «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ»: 1.611 υποψήφιοι
 • «ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ & ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ»:    398 υποψήφιοι

Τα θέματα και οι απαντήσεις αυτών θα αναρτηθούν εντός της εβδομάδας.

 

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά απόρων οικογενειών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

panepistimio_aigaiou_2.jpg

 

Ενισχυτικά μαθήματα σε 125 παιδιά οικογενειών της Ρόδου που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα αναλάβουν να κάνουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη χθες εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος που είχε ξεκινήσει στον δήμο το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για την επισιτιστική βοήθεια σε άπορους συμπολίτες μας, με στόχο να ενταχθούν και άλλες παροχές, όπως τα κοινωνικά φροντιστήρια σε παιδιά του δημοτικού, αρχικά, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου, ήταν αυτονόητο ότι η συνεργασία έπρεπε να ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο σκοπός της σύμβασης είναι διττός: Από τη μία η προσφορά υπηρεσιών σε συμπολίτες μας, μικρούς ή μεγάλους, που έχουν την ανάγκη αυτών των μαθημάτων και από την άλλη είναι και συμβολικός, αφού συνεχίζει μία συνεργασία που ξεκίνησε ο δήμος με το πανεπιστήμιο και σε άλλους τομείς, όπως οι πρόσφυγες, οι διαλέξεις που γίνονται κάθε μήνα για διάφορα θέματα κ.λπ.

Ο δήμαρχος ανέφερε, ακόμη, ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά και από την αρμόδια Διεύθυνση των Προνοιακών Δομών που έχει μελετήσει πολλά στοιχεία των τελευταίων ετών. Αυτή η μελέτη, μάλιστα, περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τις γειτονιές όπου υπάρχουν μεγάλα ποσοστά φτώχειας και τα παιδιά έχουν αδυναμία να φοιτήσουν οπουδήποτε αλλού. Επίησς, σημείωσε ότι ανοίγει δρόμους και για το μεγάλο πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη μετεγκατάσταση των ρομά, για τους οποίους προβλέπονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι μία τεκμηριωμένη σύμβαση με στοιχεία, στατιστικές και με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα, είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γεωργία Λιαράκου τόνισε ότι το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επιθυμεί πολύ τη συνεργασία με τον δήμο και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι κοινές δράσεις. «Βλέπουμε το πανεπιστήμιο σαν ζωντανό κύτταρο στο πλαίσιο μίας κοινωνίας και το πανεπιστήμιο από μόνο του δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υπάρχει αυτή η όσμωση και αν δεν δέχεται συνέχεια τα ερεθίσματα από έξω και εμείς να δίνουμε τις καινούργιες γνώσεις που μπορούμε να προσφέρουμε και να παίρνουμε από εσάς πολλά ερεθίσματα για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας» επισήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Λιαράκου εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί αυτό είναι καθαρά ένα αντικείμενο του Τμήματος Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, αφού το αντικείμενό τους είναι να εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς δασκάλους και, έτσι, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν από τώρα αναλαμβάνοντας μία υπεύθυνη θέση.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει με έναν μικρό αριθμό παιδιών και φοιτητών, με στόχο όλο αυτό να διευρυνθεί στο μέλλον.

 

ΑΣΕΠ: Τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 8K/2017

tromaktiko.jpg

 

Eκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ

τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 8K/2017 ΦΕΚ 23/3-7-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ)

για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων,  εκατόν είκοσι τριών (123) θέσεων τακτικού προσωπικού  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 6 Ιουλίου 2018 έως και την πάροδο της 16ης Ιουλίου 2018, ημέρας Δευτέρας.

 

Αχτσιόγλου: Πως θα διαγραφούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ

ImageHandler-1.jpg

 

Με την υπουργική απόφαση, θα καθορίζονται κάθε φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε να εξαιρεθεί η εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων από την ασφάλιση και κατ’ επέκταση να απαλλαχτεί από οφειλές

Με διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Εργασίας διαγράφονται οι αμφισβητούμενες οφειλές κυρίως προς τον πρώην ΟΕΕ που δημιουργήθηκαν πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, δηλαδή έως 31/12/2016.

Η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ρύθμιση είναι γενική και δεν θεσπίζεται ένας κανόνας λόγω της πολύ μεγάλης περιπτωσιολογίας. Π.χ. μπορεί να υπάρχει μια δικαστική απόφαση που να δικαιώνει τον ασφαλισμένο αλλά ο νόμος να λέει κάτι άλλο, μπορεί να υπάρχουν δύο συγκρουόμενες δικαστικές αποφάσεις, μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος δεν γνώριζε ότι πρέπει να πληρώσει και σε δεύτερο ταμείο, ή τέλος μπορεί να μην υπάρχει δικαστική απόφαση αλλά να είναι προφανές ότι ο ασφαλισμένος είχε κλείσει τα βιβλία του και δεν θα έπρεπε να χρεώνεται με οφειλές.

«Θεσπίσαμε αυτή την διαδικασία για να μπορέσουμε να συμπεριλάβουμε το σύνολο των περιπτώσεων. Τι λέει η διαδικασία; Ότι θα έρχεται ο ασφαλισμένος θα υποβάλλει την αίτηση και θα εξηγεί όπως λέει ο νόμος γιατί θεωρεί ότι δεν οφείλει κάποια ασφαλιστική οφειλή, θα γνωμοδοτεί το συμβούλιο κοινωνικής ασφάλισης και ο αρμόδιος υπουργός θα βγάζει υπουργική απόφαση όπου θα ομαδοποιεί αυτές τις περιπτώσεις για να λύνει αυτά τα προβλήματα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερη περιπτωσιολογία από ότι εάν πηγαίναμε να θεσπίσουμε ένα συγκεκριμένο κανόνα» επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου.

Με την υπουργική απόφαση, θα καθορίζονται κάθε φορά οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε να εξαιρεθεί η εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων από την ασφάλιση και κατ’ επέκταση να απαλλαχτεί από οφειλές (βεβαιωμένες και μη) ή από τόκους, προσαυξήσεις, τέλη ή τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Ειδικότερα η διάταξη αναφέρεται σε βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς πρώην Φορείς κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας περί την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων Φορέων για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2016, οι οποίες “δύνανται να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται τυχόν επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων”. Προσοχή, καθώς “τυχόν καταβληθέντα από τους ασφαλισμένους ποσά έναντι των ανωτέρω οφειλών δεν επιστρέφονται και δεν αναζητούνται”.

Με τη διαγραφή των οφειλών δε θα απειλούνται πλέον από το ΚΕΑΟ οι εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:

Α) Δημοσιογράφοι ασφαλισμένοι στο τ. ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (πριν το 1993) οι οποίοι είχαν μπλοκάκι για δευτερεύουσες δημοσιογραφικές εργασίες και ο ΟΑΕΕ ζήτησε αναδρομικά υπέρογκα ποσά για την υποχρεωτική ασφάλιση σε αυτόν.

Β) Νέοι ασφαλισμένοι (από την 1/1/1993 και μετά) στο ΙΚΑ με ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών οι οποίοι μπορούσαν να επιλέξουν ασφάλιση ζητώντας εξαίρεση από ΟΑΕΕ εφόσον είχαν 25 ημέρες ασφάλισης κάθε μήνα στο ΙΚΑ. Πολλοί αμελούσαν κάθε χρόνο τη βεβαίωση εξαίρεσης η το ταμείο διαπίστωνε ότι δεν συγκέντρωναν και τα 25 ένσημα με αποτέλεσμα να τους καταλογίζονται εισφορές.

Γ) Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ μικροεπιχειρηματίες και μικροξενοδόχοι, με απαλλακτικές από τον ΟΑΕΕ βεβαιώσεις, λόγω δραστηριότητάς τους σε μικρούς Δήμους με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, οι οποίοι μπορεί να χρεώνονταν με αναδρομικές εισφορές από τον ΟΑΕΕ, ο οποίος ζητούσε εκκαθαριστικό εφορίας για να κρίνει αν υπάρχει υποχρέωση ή όχι υπαγωγής στην ασφάλιση με βάση εισοδηματικό κριτήριο.

Δ) Αμφισβητούμενα χρέη από το παρελθόν “σέρνουν” και μηχανικοί που βρίσκονταν ανάμεσα σε ΤΣΜΕΔΕ και ΟΑΕΕ επειδή είχαν αναπτύξει και μια εμπορικού τύπου δραστηριότητα, συναφή με το επάγγελμα του μηχανικού.
Η εύλογη αμφιβολία μπορεί να αποδεικνύεται ενδεικτικά από : (α) ύπαρξη δικαστικής απόφασης υπέρ του ασφαλισμένου-οφειλέτη, (β) ύπαρξη αντίθετων αποφάσεων των δικαστηρίων επί του ιδίου δυσχερώς ερμηνευόμενου νομικού θέματος, (γ) προηγούμενη μακρόχρονη πρακτική της διοίκησης συνεπεία της οποίας είχε δημιουργηθεί στα υπόχρεα πρόσωπα η πεποίθηση περί μη υπαγωγής στην ασφάλιση, (δ) ύπαρξη διαφορετικών οδηγιών επί του θέματος από τη διοίκηση, (ε) πλήρης ασφάλιση από μισθωτή ή μη μισθωτή απασχόληση κατά την ίδια χρονική περίοδο για την οποία έχουν καταλογιστεί εισφορές από Φορέα ασφάλισης μισθωτών ή μη μισθωτών.

 

Αιτησεις τώρα για 459 προσλήψεις σε τρεις ΔΕΚΟ

girl-at-desk.jpg

 

Μέσα στην εβδομάδα κατατίθενται οι αιτήσεις για 459 μονιμες και εποχικές θέσις σε 3 ΔΕΚΟ. Πατήστε στους παρακάτω σύνδεσμους για να δειτε τις προκηρύξεις και πως θα κάνετε αιτηση.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι διοικητικοί, μηχανικοί, τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες, κ.α.

ΔΕΗ: Νοσηλευτής στη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

ΔΕΗ: 3 θέσεις εργασίας στη ∆ιεύθυνση Παραγωγής Νησιών (Αττική)

ΔΕΗ: 29 θέσεις στη ∆ιεύθυνση Παραγωγής Νησιών (Δωδεκάνησα-Κρήτη)

ΔΕΗ: 32 θέσεις στη ∆ιεύθυνση Παραγωγής Νησιών (Νησιά ΒΑ Αιγαίου – Σποραδων)

ΔΕΗ: 21 προσλήψεις στη ∆ιεύθυνση Παραγωγής Νησιών (Νησιά Κυκλάδων)

Ολη η προκήρυξη 7Κ/2018 για 158 μόνιμες θέσεις στο ΔΕΔΔΗΕ

ΑΔΜΗΕ: 169 προσλήψεις σε 10 νομούς

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Λάρισας (4 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Τρικάλων (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΝ Περιοχή Ρόδου (3 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Βόλου (3 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΜ-Θ Περιοχή Αλεξανδρούπολης (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΜ-Θ (8 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Λαμίας (3 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Θήβας (2 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΜ-Θ Περιοχή Πολύγυρου (4 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΝ Περιοχή Χίου (2 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΝ Περιοχή Αγίου Νικολάου (3 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Ιωαννίνων (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΔΝ Υπηρεσίες Κρήτης-Ρόδου (4 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Τρίπολης (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΝ Περιοχή Σάμου (μία θέση)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Ζακύνθου (2 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Ναυπλίου (2 θέσεις)

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΠ-Η Περιοχή Κεφαλονιάς (μία θέση)

 

Δήμος Ιεράπετρας: Διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ

trofima40413.jpg

 

Το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Ιεράπετρας, ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, στην οδό Νικηφόρου Φωκά 20, την Τρίτη 03/07/2018, την Τετάρτη 04/07/2018 και την Πέμπτη 05/07/2018 κατά τις εργάσιμες ώρες 8.30 π.μ.-12.30μ.μ.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι: σαπούνι, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, ζυμαρικά, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, γάλα εβαπορέ, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, χαρτί κουζίνας, σφουγγαρίστρες, σκούπες, πάνες ακράτειας και βρεφικές πάνες.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι δικαιούχοι είναι:

-Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο

-Αριθμό ΑΜΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής στην οδό Ομηρείας 8, 4ος όροφος και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8.30π.μ. έως τις 14.00 μ. μ.

 

ΑΣΕΠ 1Γ/2017: Εξεταστικά κέντρα για υποψηφίους με κινητικά προβλήματα

me-ilektronika-skonakia-ekleban-stis-eksetaseis-gia-diplwma.w_l.jpg

 

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στο γραπτό διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Προκήρυξη 1Γ/2017, 

ΦΕΚ 40/1-12-2017,

Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και έχουν δυσχέρεια πρόσβασης στα εξεταστικά κέντρα

λόγω κινητικών προβλημάτων,

μπορούν να προσέλθουν σε εξεταστικά κέντρα που διαθέτουν τις κατάλληλες «ράμπες».

Προς το σκοπό αυτό, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Α.Σ.Ε.Π. στο τηλ. 213 – 1319411 (ώρες 8:00-14:30). Τις ημέρες του διαγωνισμού, οι σχετικές τηλεφωνικές κλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι την έναρξη των απογευματινών εξετάσεων .

 

ΑΣΕΠ: 8.668 υποψήφιοι για τις 588 μόνιμες θέσεις στα σωφρονιστικά ιδρύματα

asep.jpg

 

Στο πλαίσιο της Προκήρυξης 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 17/22-5-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, υποβλήθηκαν συνολικά 8.668 αιτήσεις.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν:

 • 1.120 αιτήσεις για την κάλυψη 24 θέσεων κατηγορίας Π.Ε.
 • 465  αιτήσεις για την κάλυψη 7 θέσεων κατηγορίας Τ.Ε.
 • 7.083 αιτήσεις για την κάλυψη 557 θέσεων κατηγορίας Δ.Ε.

Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας Κατηγορίας Εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 120.855 και αναλύεται ανά κλάδο – ειδικότητα ως εξής:

 

ΚΛΑΔΟΣ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

5

ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

556

ΠΕ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

4.717

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

83

ΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

328

ΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

968

ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ

38.542

ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ

75.656

Πώς δηλώνονται εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου

forologia-akinita-580x368.jpg

 

Η διατροφή συζύγου και τέκνων, τα κέρδη από διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, οι αγροτικές ενισχύσεις, τα κέρδη από πώληση μετοχών είναι εισοδήματα που αποκτά ο φορολογούμενος τα οποία είτε απαλλάσσονται του φόρου είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης του 2018.

Πιο συγκεκριμένα στους κωδικούς 659-660 ή 619-620, ανάλογα με το αν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση, συμπληρώνονται τα εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

– Το εισόδημα φορολογικών κατοίκων αλλοδαπής που εργάζονται σε πρεσβείες, προξενεία, κ.λπ.

– Η διατροφή συζύγου και τέκνων,

– Οι συντάξεις αναπήρων πολέμου ή θυμάτων πολέμου ή αναπήρων που υπέστησαν βλάβη κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους

– Το εξωϊδρυματικό επίδομα και κάθε συναφές ποσό που καταβάλλεται σε αναπήρους και το οποίο συγκεντρώνει τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος όπως περιοδικότητα, μόνιμη πηγή προέλευσης.

– Οι μισθοί, συντάξεις και πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 80%

– Τα επιδόματα αναγνωρισμένων πολιτικών προσφύγων

–  Τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας κατά ποσοστό 65%

– Τα κέρδη από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενεργείας μέχρι 10 KW

– Οι τόκοι ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου ή έντοκων γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου

– Τα κέρδη πώλησης εισηγμένων μετοχών με ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του 0,5%

– Τα κέρδη μεταβίβασης εισηγμένων κινητών αξιών (απόκτηση πριν από 1/1/2009)

– Τα εισοδήματα αλλοδαπής που φορολογούνται μόνο στην αλλοδαπή βάσει Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

– Τα αφορολόγητα κέρδη από ημεδαπά ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΖ αμοιβαία κεφάλαια

– Τα απαλλασσόμενα (ημεδαπά και εισαγόμενα αλλοδαπά) μερίσματα ναυτιλιακών εταιριών

– Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

– Τα κέρδη μεταβίβασης τίτλων φορολογικού κατοίκου χώρας με την οποία υπάρχει Σ.Α.Δ.Φ. και είναι υπόχρεος για υποβολή δήλωσης από άλλη αιτία με βάση το άρθρο 67 του Κ.Φ.Ε.

– Το ασφάλισμα ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων ημεδαπής προέλευσης

– Οι πράσινες και συνδεδεμένες αγροτικές ενισχύσεις μέχρι 12.000 ευρώ αθροιζόμενες

– Οι λοιπές εισοδηματικές αγροτικές ενισχύσεις

– Η αγροτική επιδότηση πρόωρης συνταξιοδότησης

– Το κέρδος από μεταβίβαση εταιρικών ομολόγων του ν. 3156/2003, καθώς και εταιρικά ομόλογα εταιριών ΕΕ και ΕΟΧ/ΕΖΕΖ.

– Το κέρδος που προκύπτει κατά την ημερομηνία λήξης ομολόγων, μεταξύ της αξίας κτήσης και της ονομαστικής αξίας τους, όταν αυτά διακρατούνται μέχρι τη λήξη τους.

–  Τα ποσά που καταβάλλονται με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθ. 166 του ν. 4001/2011, στο πλαίσιο της εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου.

 

ΑΣΕΠ: Στον πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του 2017

asep_eisodos_aftodioikisi.jpg

 

Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, παραδόθηκε σήμερα η Ετήσια Έκθεση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για το 2017, από τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, Ιωάννη Καραβοκύρη.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο κ. Βούτσης, αφού τόνισε ότι εκκρεμούν πολλές προκηρύξεις για την κάλυψη χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξέφρασε την ελπίδα «η αντιμετώπιση της ανεργίας, που είναι το κεντρικό θέμα για την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, να  είναι το κριτήριο για να ανοίξουν θέσεις απασχόλησης, ζήτημα στο οποίο η συνεισφορά του ΑΣΕΠ είναι πολύ μεγάλη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναφέρθηκε στον όγκο εργασίας που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η Αρχή, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη προκηρύξεις για μεγάλο αριθμό θέσεων με υπερπολλαπλάσιο αριθμό υποψηφίων. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σε μια πρόσφατη προκήρυξη για τους υπαλλήλους της καθαριότητας στους ΟΤΑ, για 8.160 θέσεις προσήλθαν και υπέβαλαν αιτήσεις 130.000 υποψήφιοι. Σε άλλη περίπτωση, για τις προσλήψεις γραμματέων στα δικαστήρια, για την πλήρωση 404 θέσεων προσήλθαν χιλιάδες άνθρωποι.

Ο κ. Καραβοκύρης σημείωσε ότι το ΑΣΕΠ διανύει το 25ο έτος της λειτουργίας του και τόνισε ότι στον χρόνο που πέρασε «κατάφερε να δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά την αμεροληψία, την ουδετερότητα και την αξιοκρατία στο Δημόσιο, σε αντιδιαστολή με κάποιες παγιωμένες πρακτικές και νοοτροπίες στον κρίσιμο αυτόν τομέα της απασχόλησης».

Ο κ. Βούτσης ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν υπάρχουν προβλήματα εκσυγχρονισμού της Αρχής, επισημαίνοντας προς τον κ. Καραβοκύρη ότι το ΑΣΕΠ, αντιμετωπίζοντας αυτόν τον μεγάλο όγκο εργασίας, χρειάζεται μια άλλη υποστήριξη για να μπορέσει να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο του. «Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως τη δεκαετία του ’90 και του 2000» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Καραβοκύρης διευκρίνισε ότι το σύστημα πληροφορικής σχεδιάστηκε με όρους του 2010, κι «αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του».

 

ΑΔΜΗΕ: Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

admie.png

 

Έπεσαν οι υπογραφές τη Δευτέρα για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που καλύπτει τους εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ, μεταξύ της διοίκησης του διαχειριστή, της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων – μελών της.

“Η διατήρηση και η βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούσε σημαντικό λόγο για τον οποίο δόθηκε η μάχη, παρά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό από τη ΔΕΗ, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ο ΑΔΜΗΕ και νομίζω ότι σήμερα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης είναι μία απόδειξη ότι υπήρχε ειλικρίνεια σε σχέση με αυτές τις προθέσεις”, τόνισε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης. “Έχει μεγάλη σημασία, πρόσθεσε, όχι μόνο για την εταιρεία μας αλλά και για τη χώρα συνολικά, να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο τα έργα των διασυνδέσεων τα οποία έρχονται και είναι πάρα πολλά. Η συνεργασία μας με τη ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα συνεχιστεί και στο μέλλον”. Ο επικεφαλής της εταιρίας τόνισε ακόμη πως “παρά το γεγονός ότι η συμφωνία μετόχων υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017 και έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2020, σε συνεννόηση με τον στρατηγικό επενδυτή είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούμε από τις άλλες εταιρείες και από τις καλές πρακτικές του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και υπογράφουμε μία τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας δείχνοντας και τις προθέσεις μας για το μέλλον”.

Για πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού υπογράφεται σύμβαση με μία εταιρεία η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αποσχιστεί από τη ΔΕΗ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης. “Θεωρούμε, πρόσθεσε, θετικό το γεγονός ότι συνεχίζουν να υφίστανται συλλογικές συμβάσεις και ο κανονισμός προσωπικού. Η εταιρεία με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα δείχνει ότι έχει προοπτικές και αυτό μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, αν διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο διηνεκές είναι προς τη θετική κατεύθυνση”.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως αυτή που προηγήθηκε και στη ΔΕΗ, ενώ επιλύει και θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για αρκετό διάστημα.

Τις επόμενες ημέρες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της θα υπογράψουν την αντίστοιχη Σύμβαση με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

 

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη 9Κ/2018 για 46 μόνιμους στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

asep.jpg

 

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 9Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα έξι (46) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα είναι:

 • 20 ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ
 • 1 ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΕΙΔ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ)
 • 1 ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΕΙΔ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ)
 • 6 ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 • 13 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ
 • 5 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ

Δειτε εδω τα πτυχία που γίνονται δεκτά

 

ΑΣΕΠ: Ολη η προκήρυξη 8Κ/2018 για 186 θέσεις στο υπ. Πολιτισμού

culture.jpg

 

Το ΑΣΕΠ προκηρυσσει την πληρωση με σειρα προτεραιοτητας εκατον ογδοντα εξι (186) συνολικα θεσεων τακτικου προσωπικου δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης στο υπουργειο πολιτισμου και αθλητισμου ως κατωτερω:

Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεις του κλάδου ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης, ειδικοτήτων ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΛΑΔΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ:

ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης / ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων:

 • Η αποτελεσματική φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών αποθηκών, καθώς και η προστασία των κινητών εκθεμάτων και αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτά ενώ παράλληλα συμβάλλειστην εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω επιβλέποντας την τήρηση των κανονισμών.
 • Η πληροφόρηση και η ενημέρωση των επισκεπτών για τα μνημεία, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις ώρες λειτουργίας, τις τιμές κλπ.
 • Η γνώση και ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας των καμερών, των κλειστών κυκλωμάτων ασφάλειας, των συστημάτων πυρασφάλειας και γενικά των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
 • Η διατήρηση της τάξης και η ασφαλής προώθηση των επισκεπτών προς την έξοδο σε περίπτωση έκτακτηςανάγκης.
 • Η πώληση και διαχείριση καθώς και η τήρηση βιβλίων στα οποία καταγράφεται η καθημερινή οικονομική κίνηση του ταμείου (σε χώρους που δεν έχουν ορισθεί ταμίες ή/και διαχειριστές από το ΤΑΠΑ).

ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης / ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων:

 • Η αποτελεσματική φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών αποθηκών, καθώςκαι η προστασία των κινητών εκθεμάτων και αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτά ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω επιβλέποντας την τήρηση των κανονισμών, κατά τη διάρκεια της βάρδιας.
 • Η ετοιμότητα ως προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, η καταγραφή τους στο βιβλίο συμβάντων και η άμεση ενημέρωση του αρχιφύλακα για ενδεχόμενες φθορές ή απώλεια μνημείων.
 • Επιτηρούν σχολαστικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα την καλή κατάσταση των εγκαταστάσεων, των υπαίθριων χώρων, την περιοχή ελέγχου (πόστα), καταγράφουν τυχόν προβλήματα λειτουργίας των εγκαταστάσεων και ειδοποιούν τον αρχιφύλακα για βλάβες ή άσκοπη λειτουργία τους.
 • Δεν φέρουν ούτε χρησιμοποιούν οποιουδήποτε είδους οπλισμό.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει:

Ι. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ- ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 9 Iουλίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 24 Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.

ΙΙ. Να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π. στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη

8Κ/2018

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510 σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ), τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές. Υποψήφιος ο οποίος υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση αλλά δεν αποστέλει στο Α.Σ.Ε.Π. την εκτυπωμένη μορφή της υπογεγραμμένη, αποκλείεται από την περαιτέρω διαδικασία. Τυχόν διορθώσεις ή τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις στοιχείων στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

 1. Παράβολο τριών (3) Ευρώ, το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος είτε ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας  Φορέας Δημοσίου  Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) είτε από Δημόσιο Ταμείο. Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ») ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.
 1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γεννήσεως.
 1. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Β΄, Γ΄ και Δ΄). Εάν οι υποψήφιοι δεν προσκομίσουν, τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που δηλώνουν με την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 27ης Ιουλίου 2018, ημέρας Παρασκευής. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης

Κατεβάστε όλη την προκήρυξη εδω

 

Θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας του ΠΑΜΑΚ για νέους 14-18 χρόνων

Νυμφαίο.jpg

 

Καινοτομία, αλλά και τοξοβολία, επισκέψεις σε επιχειρήσεις, αλλά και στον «Αρκτούρο», επιλογές καριέρας, αλλά και μαθήματα προσανατολισμού στη φύση. Αυτοί είναι ορισμένοι από τους πρωτοποριακούς συνδυασμούς δράσεων στους οποίους θα συμμετέχουν νέες και νέοι 14-18 χρονών στο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «ThesSummerSchool at Camp», που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος και στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., στο Νυμφαίο Φλώρινας, από τις 23 έως και τις 29 Αυγούστου 2018, πέρα από την αντίστοιχη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το ελκυστικό περιβάλλον που εμπνέει και ευνοεί τη βιωματική μάθηση, ενώ παράλληλα προσφέρεται και για δραστηριότητες στη φύση, οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν με εποικοδομητικό τρόπο τις διακοπές τους αποκτώντας σημαντικά εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο εργαστήριο ISEB του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τη Χ.Α.Ν.Θ., που αποφάσισαν να συνεργαστούν για να συνδιοργανώσουν αυτό το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η καθημερινότητα στο «ThesSummerSchool at Camp» περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών, αλλά και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε θέματα όπως η επιλογή καριέρας, η έννοια και οι επιλογές επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου, οι λειτουργίες των επιχειρήσεων και η καινοτομία. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου, να συζητήσουν μαζί τους και να επισκεφθούν τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους και να αντιληφθούν τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κατασκηνωτικές εμπειρίες και να κάνουν νέους φίλους, με τους οποίους θα μοιραστούν κοινά ενδιαφέροντα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, τα παιδιά θα μάθουν να ζουν ανεξάρτητα, χτίζοντας ισχυρούς χαρακτήρες. Στόχος είναι η εκπαίδευσή τους να συνδυαστεί με τη διασκέδαση. Για το σκοπό αυτό θα υλοποιηθούν, ειδικά σχεδιασμένες για την περίσταση, ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια ρόλων, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, μαθήματα προσανατολισμού, συζητήσεις σε συνδυασμό με πεζοπορία στη φύση κ.α.

Η διοργάνωση του «ThesSummerSchool at Camp» γίνεται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., της εταιρείας Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Employ και των Εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ Α.Ε.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί στα παιδιά πιστοποιητικό συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2310.891-227, με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του θερινού σχολείου:

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 αρχίζει το 3ο Θερινό Σχολείο επιχειρηματικότητας «ThesSummerSchool» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη διάρκεια των έξι ημερών του οποίου, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, βάζοντας με τον τρόπο αυτό τα θεμέλια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Οι εγγραφές συνεχίζονται για λίγες ακόμη μέρες.

Κατηγορία:   Θέσεις Εξωτερικού

job.jpg

10 θέσεις Γραφέα στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου

Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση δέκα (10) κενών θέσεων Γραφέα Γενικών …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
rwar.png

Θέσεις εργασίας στη Νορβηγία

Μηχανικός Αυτοκινήτου στη Νορβηγία Job title Car mechanic Number of posts 10 Job description Repairing and computer diagnosis of …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ιδιωτικός Τομέας

aegean-air.jpg

Θέσεις εργασίας στην Aegean Airlines

Η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία αναζητά νέα μέλη στην ομάδα της, χωρίς να …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιος Τομέας

job-find.jpg

15 προσλήψεις στο Δήμο Παιανίας

Ο Δήμαρχος Παιανίας ανακοινωνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
2014-08-06-officespace.jpg

Ειδικος συνεργάτης στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Πλήρωση μιας (1) θέσης ειδικού συνεργάτη, με διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης έως …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
00-ERGASIA-ΕΡΓΑΣΙΑ-100010.jpg

10 προσλήψεις στο Δήμο Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών ύστερα από την υπ’ αριθ. 296/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
assets_LARGE_t_183761_53545851.jpg

Θέση χειριστη στο Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ύστερα από την υπ’ αριθ. 462/2018 Α.Δ.Σ.(ΑΔΑ:7854ΩΗ9-ΙΦΡ), και την αριθμ. πρωτ. …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
working-woman-at-home-on-computer.jpg

3 προσλήψεις στη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά ανακοινωνει την πρόθεση της Κοινωφελούς …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
kalathas-paidiki-exohi.jpg

14 θέσεις στο Δήμο Βόλβης

Ο Δήμος Βόλβης θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
business-meeting-4-512x341.jpg

5 προσλήψεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΡΟΥ» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
00-ΕΡΓΑΣΙΑ-EGRG0007.jpg

3 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ανακοινώνει την …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
00-ΕΡΓΑΣΙΑ-EGRG0007.jpg

2 θέσεις στη Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
greenjobs.png

Προσλήψεις στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών Ν. Θεσσαλονίκης ανακοινωνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιος Τομέας

c368a1197790c00741c670ec4204b393_XL.jpg

5 θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Δημόσιο

oasa-dromologia-leoforeia-660x330.jpg

Νέες μόνιμες προσλήψεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στον ΟΑΣΑ

Δύο νέοι διαγωνισμοί για μόνιμο προσωπικό αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
assets_LARGE_t_183761_54164183_type13145.jpg

Εγκρίθηκαν 128 νέες προσλήψεις σε 9 δήμους

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη σύναψη ενενήντα τεσσάρων (94) συμβάσεων με σχέση …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ειδήσεις για την Παιδεία

panellhnies_01072014131749.jpg

Πανελλήνιες 2018: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
Cooking-event-with-world-renowned-chef-at-Electrolux-002.jpg

834 θέσεις στα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού

Προκήρυξη εισαγωγής οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων (834) καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
02s20a8hnaikh-thumb-large.jpg

Νέο πρόγραμμα μαθητείας των ΕΠΑΛ στη ζυθοποιία

Το επόμενο βήμα, μετά την επιτυχή εισαγωγή του θεσμού της μαθητείας, σχεδιάζει το …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
382080.jpg

Πανελλήνιες 2018: Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις σε 47 σχολές

Βαρόμετρο της κίνησης των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι φέτος το νέο …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Μεταπτυχιακά

Ergastirio-eksetaseis-mikroskopio-orizontia.jpg

ΠΜΣ «Βιολογία Συστημάτων»

Το Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί τους …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
EKPA.jpg

ΠΜΣ «Tεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση»

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ημερίδες

anergia-1-1021x576.png

Ημερίδα για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον Ασπρόπυργο

Την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 στις 10:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, θα …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Ελλάδα

227d2bd171b4ca83237d24dbfa3e0674_XL.jpg

Κοινωνικος Τουρισμός 2018: Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ οι προσωρινοί …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Οικονομία

dehehehe_584361860.jpg

Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ

Το νέο επιχειρησιακό πλάνο της, για την περίοδο 2018-2022, παρουσιάσε σήμερα η ΔΕΗ  και σε …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
4003320-735x456.jpg

Ποιοι δικαιούνται βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

Επεκτείνεται σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
6438c669e0d0de98e6929c2cc0fac474.jpg

Ποια προϊόντα πληρώνουμε ακριβότερα τον τελευταίο ένα χρόνο

Αμετάβλητος στο 1% παρέμεινε τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σε σχέση με τον …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
enfia1.jpg

Ποιοί θα πληρώσουν φέτος μειωμένο κατά 50% ΕΝΦΙΑ και ποιοι δεν θα το πληρώσουν καθόλου

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι είδαν το εισόδημα που απέκτησαν το 2017 να πέφτει κάτω από …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Κόσμος

e3e7d127e232bdf6675f351ba7b01b9a-1.jpg.pagespeed.ce_.JseY0q1Eiv.jpg

Ταϊλάνδη: Βγήκαν όλα τα παιδιά από το σπήλαιο και ο προπονητής

Παγκόσμια συγκίνηση, αφού το θρίλερ των 17 ημερών στην Ταϊλάνδη λαμβάνει τέλος. Σήμερα …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
AP_18191148101458.jpg

Μαζί θα απεγκλωβιστούν οι τελευταίοι πέντε από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη

Άρχισε σήμερα το πρωί η τρίτη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των υπόλοιπων …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα

Κατηγορία:   Εργασιακά

Ξεκίνησε-το-πρώτο-Job-Center-στην-Ελλάδα-από-την-British-American-Tobacco-Hellas.jpg

Το Job Center του Δ. Αθηναίων βρίσκει εργασία σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ανθρωποι, οι οποίοι εργάζονταν και είχαν «χτίσει» την καθημερινότητά τους, βρέθηκαν …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
ergasia.jpeg

Έξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό

Έξι στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
Capture-1.jpg

Οι δουλειές που στο μέλλον θα αντικατασταθούν από ρομπότ

Αυτά λοιπόν είναι τα 5 επαγγέλματα που μπορούν να γίνουν χωρίς απαραίτητα ανθρώπινη …

10 Ιούλιος, 2018 Περισσότερα
Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 11 Δεκεμβρίου στον 21ο αιώνα
από 1η Ιανουαρίου               Πώς διαμορφώνονται οι κατώτατοι μισθοί
Απόφαση βόμβα του ΣτΕ:               Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε δώρα και επίδομα αδείας
Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ               Ερχεται προκήρυξη για προσλήψεις πτυχιούχων
ΟΑΕΔ:               Οριστικοί πίνακες αξιολόγησης συμπληρωματικής προκήρυξης για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας
image Δείτε σαν σήμερα
image από 1η Ιανουαρίου
image Απόφαση βόμβα του ΣτΕ:
image Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ
image ΟΑΕΔ:

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 12ος

Αθλητισμός 12ος

              ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Read More...

Αθλητισμός 11ος

Αθλητισμός 11ος

            ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Read More...

Αθλητισμός 10ος

Αθλητισμός 10ος

                Το απόλυτο δράμα που βίωσε ποτέ ποδοσφαιριστής

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Μιχανοκίνηση 12ος

Μιχανοκίνηση 12ος

  Ποιοι παίρνουν απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας

Read More...

Rally

Rally

              Έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων

Read More...

WRC

WRC

              Ράλι Καταλονίας

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12ος

              Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και ο Θεμιστοκλής: Μία βόμβα και 2.538 χρόνια μετά

Read More...

Τσίπρας

Τσίπρας

Read More...

Νικολόπουλος:

Νικολόπουλος:

              Νίκος Νικολόπουλος από Βουλιαράτες : Αλλού οι "μαγκιές" του Ράμα

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

Ο πρώτος Έλληνας που ανακατασκεύασε αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

              Δαχτυλίδι που βρέθηκε στο Ισραήλ ίσως ανήκει στον άνθρωπο που σταύρωσε τον Χριστό

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

                    Η μεγαλειώδης σκηνή του αρχαίου θεάτρου των Συρακουσών - Δείτε βίντεο σε τρισδιάστατη...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Αλβανία

Αλβανία

Η Αλβανία έχει υποχρέωση να σεβαστεί τους Βορειοηπειρώτες!

Read More...

ΚΟΣΜΟΣ 12ος

		ΚΟΣΜΟΣ 12ος

              Κρίσιμη σύνοδος στο Μαρακές για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ

Read More...

Βουλγαρία

 Βουλγαρία

              «Δεν υπάρχει καμία Μακεδονική γλώσσα» - Οι Βούλγαροι απειλούν στα ίσα τα Σκόπια με βέτο σε ΝΑΤΟ

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 12ος

		EΛΛΑΔΑ 12ος

              Τώρα πλέον το έχουν αντιληφθεί όλοι, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εσχάτη προδοσία - Οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουν αν...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 11ος

EΛΛΑΔΑ 11ος

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Read More...

EΛΛΑΔΑ 10ος

EΛΛΑΔΑ 10ος

              Αίτηση Ακύρωσης της Νέας Ταυτότητας με ενσωματωμένο το τσιπ

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12ος

              ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ...

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Προς πλήρη κατάργηση των capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου

Read More...

Δωρεάν Μαστογραφίες

Δωρεάν Μαστογραφίες

            στα Ιωάννινα

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

              Γουατεμάλα: ‘Εκρηξη του «Ηφαιστείου της Φωτιάς»- 2.000 στα καταφύγια

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

              Τα τρένα και το χιόνι δημιουργούν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Κρακατόα 1883 -Η πιο δυνατή ηφαιστειακή έκρηξη στη νεότερη ιστορία του κόσμου

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

              Ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε την χαμένη Ατλαντίδα - Δείτε που είναι...

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Το ηφαίστειο της Αίτνα καταρρέει γλιστρώντας προς τη θάλασσα του Ιονίου με τον κίνδυνο να προκαλέσει τσουνάμι

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Κόκκινος συναγερμός στην Ισλανδία: Ηφαίστειο απειλεί να φέρει τον όλεθρο στη βόρεια Ευρώπη

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              38η ,...

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η 30η , 31η...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/12/2018

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/12/2018

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/11/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/11/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

«Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος»: Δείτε βίντεο με τους Έλληνες να ζητούν αυτονομία στο μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα

Read More...

http://www.koultoura.com/

http://www.koultoura.com/

              www.koultoura.com

Read More...

Στέλιος Καζαντζίδης

Στέλιος Καζαντζίδης

              Νο 1 στην Ελλάδα και στον ΚΟΣΜΟ!!

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

              Η συμφωνία με δυο λέξεις: Εσχάτη προδοσία - Διαβάστε και παρακολουθείστε αυτά...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 4

Παμμακεδονικές Ενώσεις 4

              Πύργο Ηλείας, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΡΙΔΑΙΑ, ΘΑΣΟΣ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΛΑΜΙΑ, ΣΠΑΡΤΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ,...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

ΣΠΑΡΤΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΡΟΔΟΣ, ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ, Φλώρινα, ΦΑΡΣΑΛΑ, Ν. Λεσβος, Σέρρες, Γερακας, Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided