Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2019

EΛΛΑΔΑ 1ος

 

 

 

 

 

 

 

Ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο το συλλαλητήριο της Κυριακής (video)

 

 

 

 

Ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο το συλλαλητήριο της Κυριακής (video)

Ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο το συλλαλητήριο της Κυριακής (video)

18 Ιανουαρίου 2019

Το επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, παρουσιάζει εικόνες από το προηγούμενο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα, με τον ήλιο της Βεργίνας πάνω από την πόλη. «Να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική, να μη λείψει κανείς» αναφέρουν.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος για να εξαντληθεί ο διάλογος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, συνεχίζονται οι πολιτικοί διαξιφισμοί με αφορμή τα απειλητικά μηνύματα που στοχοποιούν βουλευτές για την πρόθεσή τους να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη στάση του, έχει γίνει ηθικός αυτουργός σε αυτές τις πράξεις», δηλώνει ο υφυπουργός εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχτεί καταιγισμό απειλητικών μηνυμάτων και ύβρεων.

«Πρέπει να ντρέπεται ο κ. Μητσοτάκης για αυτό που είπε στη Βουλή, ότι οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να αναφέρονται στους βουλευτές και να τους λένε την γνώμη τους, δεν είναι ψηφοφόροι μας αυτοί που στέλνουν μηνύματα. Πρέπει να ντρέπεται γι` αυτό που είπε, γιατί τον καθιστά ηθικό αυτουργό σε αυτές τις πράξεις» τονίζει ο κ. Μπόλαρης.

Την πολιτική ένταση πυροδοτεί και το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Οι διοργανωτές ανανεώνουν συνεχώς τη λίστα με τα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για το Σύνταγμα και ζητούν δημοψήφισμα.

Την άποψη ότι τα κρίσιμα εθνικά θέματα πρέπει να λύνονται μέσω της διπλωματικής οδού, εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε ότι θα δώσει το παρών στο Συλλαλητήριο της Κυριακής, όπως και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

 

 

 

 

 

17/01/2019

Το Άγιο Όρος ζητά δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ηχηρή παρέμβαση από την Αθωνική πολιτεία.

Huffpost GR

Το Άγιο Όρος θεωρεί ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών περιφρονείται η ιστορία και η αλήθεια της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνικότητας και ζητά από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ παράλληλα ενημερώνει ότι θα δώσει ηχηρό «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας αναφέρει:
Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της προς την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας πρός ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.

Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.

Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.

Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

48.863 έτη από την γέννηση της Φιλοσοφίας στην Ελλάδα.

Διογένης Λαέρτιος


48.863 έτη από την γέννηση της Φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Διογένης Λαέρτιος – Γιώργος Α. Χαραλαμπίδης

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία: «48.863 έτη από την γέννηση της Φιλοσοφίας στην Ελλάδα».
Μία ομιλία για το "πότε" και "πού" γεννήθηκε η Φιλοσοφία, βασισμένη στο «Προοΐμιον» του βιβλίου «Βίοι Φιλοσόφων» του Διογένους Λαερτίου.
Με τον συγγραφέα, ερευνητή και αρθρογράφο κ. ΓΙΩΡΓΟ Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.
Η ομιλία κινηματογραφήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2018.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Ο Διογένης Λαέρτιος είναι γνωστός για το βιβλίο του «Βίοι καὶ γνῶμαι τῶν ἐν φιλοσοφίᾳ εὐδοκιμησάντων » (Βίοι Φιλοσόφων), το οποίο αναφέρεται στην ζωή και το έργο 84 αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, αποτελώντας μία από τις πλέον έγκυρες και αξιόπιστες πηγές που διαθέτουμε.
Το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκινάει με ένα «Προοΐμιον» στο οποίο, ο συγγραφέας του αισθάνεται την υποχρέωση να προσδιορίσει χρονικά το πότε αλλά και το πού γεννήθηκε η Φιλοσοφία.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας αποκαλύπτει ο Διογένης Λαέρτιος, η Φιλοσοφία εμφανίζεται για πρώτη φορά στον πλανήτη μας, 48.863 έτη πριν από την συγγραφή αυτού του βιβλίου, από τους Έλληνες.
Επομένως, η Φιλοσοφία, όπως αποδεικνύεται και από την ίδια την λέξη, είναι ένα επίτευγμα των Ελλήνων, από τους οποίους ξεκινάει επίσης και το ίδιο το ανθρώπινο γένος!


https://youtu.be/DwygHbMSgiM?t=85

 

 

 

 

10.1.19

Ελλάδα:

Εάν η Αλβανία δεν σεβαστεί τους Βορειοηπειρώτες να ξεχάσει την ΕΕ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την Εκπρόσωπο της  ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι,  και τον Επίτροπο Γιόχανες Χαν, να εξετάσουν σοβαρά το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Στην επερώτηση του προς την ελληνική Βουλή, ο βουλευτής Γιώργος Σούρλας, ζήτησε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική μειονότητα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απάντησε ότι αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα το θέμα των ιδιοκτησιών της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα και  ότι  το παρακολουθεί πολύ προσεκτικά.

Οι περιουσίες που η μειονότητα ισχυρίζεται ότι τις παίρνει το αλβανικό κράτος είναι μια αδικία. Ο Κατρούγκαλος τονίζει, επίσης ότι έχει ζητήσει από τους εκπροσώπους της ΕΕ να δώσουν προσοχή στο ζήτημα της ελληνικής μειονότητας, καθώς είναι, επίσης, ένα σημείο που πρέπει να συνδέεται με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.   «Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα σχετικά με το θέμα των αγροτεμαχίων. Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους της Ένωσης και ειδικότερα την Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Γιόχανες Χαν, από τους οποίους ζήτησα να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το ζήτημα και να δώσουν προσοχή στην κατάσταση της ελληνικής μειονότητας.    Ζητήσαμε, επίσης, από την αλβανική πλευρά να σεβασθεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας όχι μόνο ως προς τις διμερείς σχέσεις,  αλλά και για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως σημειώνεται.   boldnews.al   — The Hellenic Information Team

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 10.1.19

 

 

 

 

 

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ!

Αφού δεν απάντησαν οι Τσιπροκαμμένοι και ο… υποκόμος τους Αποστολάκης (ο… ισοπεδωτής βραχονησίδων!), στις εξοργιστικές δηλώσεις του Ερντογάν Πασά, ότι θα πετάξει τους Έλληνες στη θάλασσα, το έπραξε ένας καθ’ όλα Άξιος Μητροπολίτης.

Ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, ο οποίος κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων στο ακριτικό νησί των Οινουσσών και στο τέλος του αγιασμού των υδάτων, είπε χαρακτηριστικά: “Ο Θεός να σκεπάζει την Αιγνούσα. Οι Έλληνες πέφτουν στη Θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!”

Νωρίτερα στην Θεία Λειτουργία στον I.N. Αγίου Νικολάου Οινουσσών, είπε στο κήρυγμα του: “Να αγιάσουμε τα νερά του Ελληνικού αρχιπελάγους. Στα νερά του Αιγαίου δεν τους ρίχνει κανείς τους Έλληνες, πέφτουν μόνοι τους οι Έλληνες και πέφτουν μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!”

Εύγε του!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

«Εστιν ούν Ελλάς και η Μακεδονία»

Γνωρίζουμε ότι η όποια αντίδραση απέναντι στις ειλημμένες αποφάσεις γύρω απ’ το επίμαχο και εθνικά επικίνδυνο Μακεδονικό ζήτημα καταντάει φωνή βοώντων εν αχανεί ερήμω. Όμως, ως Ομάδα Ιστορικής Έρευνας, για λόγους δεοντολογίας, δεν γίνεται να σιωπήσουμε, ώστε να μην επισημάνουμε ορισμένους ορατούς εθνικούς κινδύνους. Βεβαίως η Ελληνικότητα της Μακεδονίας, της Μακεδονικής καταγωγής και γλώσσας έχει ήδη αποδειχθεί περίτρανα και αδιαμφισβήτητα και συνεπώς είναι πλέον ηλίου φαεινότερα. Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τούτα μόνο τα ολίγα: Το 337 π.Χ. ο Φιλίππος ο Β’ στο συνέδριο των ελληνικών πόλεων, πλην Λακεδαιμονίων, στην Κόρινθο, συν τοις άλλοις, ίδρυσε υπό την αρχηγία του πανελλήνια συμμαχία, αμυντική και επιθετική. Η συμμαχία αυτή αποτελούσε πανελλήνια ένωση και όχι Ελληνομακεδονική προσέγγιση! Και ήρθε ως φυσικό επακόλουθο ύστερα απ’ την ηγεμονία των Αθηναίων, των Λακεδαιμονίων και στη συνέχεια των Θηβαίων. Το 336 π.Χ., δολοφονηθέντος του Φιλίππου, ο γιος του Αλέξανδρος συγκάλεσε εκ νέου το συνέδριο στην Κόρινθο ζητώντας απ’ τους αντιπροσώπους των πόλεων να ανανεώσουν τον όρκο, που είχαν δώσει στον πατέρα του. Και βεβαίως ο ίδιος ανακηρύχθηκε στρατηγός αυτοκράτωρ. Στην επισήμανση του Κορίνθιου Δημάρατου: «χαίρει ούν η τε Ελλάς άπασα καί η Μακεδονία…», ο Αλέξανδρος ανασηκώθηκε και φώναξε με οργή: «Άλλ’ ώ μακάριε, έστιν ούν Ελλάς και η Μακεδονία!» δηλώνοντας έτσι και πιστοποιώντας ιστορικά την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Στη συνέχεια: «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων, ανέλαβαν εκστρατεία, προκειμένου ν’ απελευθερώσουν απ’ τους Πέρσες τους Έλληνες της Μ. Ασίας και να διαδώσουν τον Ελληνικό πολιτισμό στη βάρβαρη Ανατολή. Μπορούν να μας απαντήσουν οι κ.κ. Ζάεφ και συν αυτώ σε ποια κατάσταση βρισκόταν οι πρόγονοί των τω καιρώ εκείνω; Ποιοι δηλαδή ήταν, πώς και πού ζούσαν, ποιόν πολιτισμό είχαν δημιουργήσει; Διατείνονται πως είναι Μακεδόνες! Και, ώ του θαύματος, βρήκαν ήδη και Έλληνες συμμάχους! Έτσι εκ του μη όντος σφετερίζονται το όνομα, τη γλώσσα, την εθνικότητα. Το ότι με την ιστορία της Μακεδονίας δεν έχουν ουδεμία σχέση, ή το ότι τα ονόματα Μακεδονία, Φίλιππος, Αλέξανδρος, Αμύντας, Αντίγονος, Ολυμπιάδα, κ.α., είναι γνησίως Ελληνικά, το αποσιωπούν. Το ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Σλάβοι ή Άβαροι ή Τάταροι ή Μογγόλοι… το παραμερίζουν σκοπίμως. Ο Ζάεφ όμως τη δουλειά του κάνει, και μάλιστα την κάνει πολύ καλά βοηθούμενος κι από εμάς! Οι δικοί μας, όμως, που πήγαν στις Πρέσπες να «διαπραγματευτούν» γελώντας, τρώγοντας και πίνοντας και του πουλιού το γάλα, με φόντο μάλιστα τη Σκοπιανή σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας (!) έμβλημά της, όλα αυτά δεν τα γνώριζαν; Θα πει κανείς ότι οι άνθρωποι δεν είναι Ιστορικοί επιστήμονες! Σωστά. Είναι, όμως, δυνατό να διαπραγματεύεται κάποιος εθνικά ζητήματα αγνοώντας την εθνική του Ιστορία; Και σε περίπτωση που δεν τη γνωρίζει, δεν μπορεί να συμβουλευτεί ανθρώπους ειδικούς; Εκτός εάν κρίνουν πρέπον και ορθόν να θυσιάζεται η ιστορική αλήθεια στον βωμό της καιροσκοπικής πολιτικής... Καλό θα είναι, όμως, οι «εξαναγκασμένοι» και οι πολιτικά άστεγοι βουλευτές, που σε λίγο ετοιμάζονται να επικυρώσουν την περιλάλητη συμφωνία των Πρεσπών με αντάλλαγμα τη διατήρηση της καρέκλας και του παχυλού μισθού για λίγους επιπλέον μήνες, προτού δώσουν την ψήφο τους, που θα έχει απρόβλεπτες εθνικές επιπτώσεις, να συμβουλευτούν τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη, τον Στράβωνα, τον Αρριανό, τον Πλούταρχο ή και τον Ρωμαίο Τίτο Λίβιο. Αν μη τι άλλο, θα καταλάβουν ότι η Ιστορία της Μακεδονίας φέρει σφραγίδα ιστορικά Ελληνική και όχι Σλάβικη! Απ’ τη Βουλή ίσως και να το περάσουν κουτσά στραβά. Η ζημιά, όμως, που θα προκληθεί δεν φαίνεται να τους αγγίζει καν! Τι θα απαντήσουν αύριο που στα σχολεία των Σκοπίων θα διδάσκεται σφετεριστικά μεταλλαγμένη η Ελληνική ιστορία; Τι θα πουν, όταν η Ελλάδα θα βρεθεί στην ανάγκη ν’ αντικαταστήσει μέσα στους οδικούς κόμβους της Μακεδονίας τις σημάνσεις. «Προς Σκόπια» με κείνες που θα γράφουν «Προς Μακεδονία»; Θυμηδία τουλάχιστο προκαλεί το να διασχίζουν οδικώς τη Μακεδονία οι Έλληνες και να διαβάζουν πινακίδες. «Προς Μακεδονία»! Ποιος επιπλέον μας βεβαιώνει ότι δεν θα αξιώσουν αύριο τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία»; Ή ότι δεν θα απαιτήσουν απ’ την Ελλάδα να προσδιορίσει επιθετικά ή γεωγραφικά την «Ελληνική» Μακεδονία; Ήδη μιλούν για Μακεδονία του Αιγαίου και κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες χάρτες! Τέλος, όλοι όσοι ελαφρά τη συνηδείσει πιπιλίζουν τον όρο «αλυτρωτισμός» καλό θα είναι να μάθουν πρώτα τι σημαίνει ιστορικά ο όρος αυτός! Με καιροσκοπική, όμως, πολιτική, έναν τέτοιο βαρύ εθνικά όρο δεν θα τον κατανοήσουν ποτέ! Τότε, λοιπόν, δεν απομένει παρά να προταθεί απ’ την Ελλάδα να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Ζάεφ! Κι ύστερα, γαία πυρί μειχθήτω… Για την Ομάδα Ιστορικής Έρευνας Δήμου Αγιάς «Δημήτρης Αγραφιώτης» Οδυσσέας Β. Τσιντζιράκος-Ελευθερία30/12/2018

aktines

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019

Χρόνια Πολλά Έλληνες

οι …Πρώτοι των Πρώτων σας Χαιρετούν από τους Ουρανούς του Αιγαίου

Πρωτοχρονιά σήμερα  και στους Πρώτους των Πρώτων της 331 Μοίρας ,έλαχε  να είναι στη πρώτη Γραμμή της Αναχαίτισης του Αιγαίου ,στο νησί της Σκύρου …Εκεί που έπεσε ο Ήρωας Σμηναγός Μπαλταδώρος ,επιστρέφοντας από Αποστολή Αναχαιτίσεως….
Η διαφορά των Χειριστών  μας  της Πολεμικής Αεροπορίας   που τους κάνει να ξεχωρίζουν ,είναι αυτό που τους ΄δένει είναι  το κάτι άλλο , που δείχνουν ότι ζουν ,αναπνέουν και δρουν μόνο σαν Ομάδα…
Είναι το Απόκοσμο μήνυμα που έστειλαν στο Συνάδελφο τους που έπεσε στο Καθήκον στο νησί της Σκύρου
±Στον ΣΓΟ (Ι) ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟ, που έχασε τη ζωή του στις 12/04/2018 σε επιχειρησιακή πτήση στο ΑΙΓΑΙΟ, αφιέρωσαν οι Ιπτάμενοι της 331 Μοίρας την διάκριση στο flying course του Tactical Leadership Program.
«Κάνεις  μας δεν είναι Απών, Άλλοι στη ΓΗ, Άλλοι στον ΟΥΡΑΝΟ,  Όλοι στη Μάχη είναι το σύνθημα τους.»
Στα σύννεφα σαν πετάω εσύ  στέκεις εκεί και με καλύπτεις ,ακούω τις εντολές σου μέσα από το Ασύρματο και νιώθω τη σιγουριά, του να πετάω μαζί με τον Αετό που Άγγιξε Αλώβητος τη Γή
Μαζί σου Γιώργο  είμαστε εμείςη Ομάδα σου ,που πήραμε την πρωτιά, για  μια ακόμη φορά καβαλώντας τα Αλόγατα του Θησέα   και έχοντας τις Ευχές του Έθνους συντροφιά , αλλά και τη σιγουριά του Κινητήρα σου,  που βρυχάται ανάμεσα στην Άχνη του Πρωινού, στη Θάλασσα του Αιγαίου ,εκεί που θα σε περιμένουμε κάθε φορά που θα  κατεβαίνουμε στο Όριο κυνηγώντας τον Τούρκο!
Εμείς από τη Γη και εσύ από τον Ουρανό κανείς δεν είναι Απών σε τούτον τον  Ωραίο  αυτόν Αγώνα τον Αληθινό ,που ζούνε μόνο όσοι πέρασαν τα Όρια και ζούνε στη ζώνη του Λυκόφωτος …
Σαν Κοιτάξεις ψηλά την ώρα της επιστροφής, θα τον δεις να σε χαιρετάει με γνωστό του γνώριμο  χαιρετισμό  Μέχρι την επόμενη Αποστολή …

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided