Τετάρτη, Φεβρουάριος 26, 2020

EΛΛΑΔΑ 3ος

 

 

 

 

 

 

 

Η προφητεία του Αισχύλου για τους Έλληνες

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Η προφητεία του Αισχύλου για τους Έλληνες

«Εκεί τους περιμένουν τα πιο μεγάλα κακά να πάθουν, πληρωμή για την αυθάδεια και τις σκέψεις που Θεόν δεν λογαριάζουν· γιατί στην χώρα την Ελληνική σαν ήρθαν, των θεών τ’ αγάλματα να ξεγυμνώσουν δεν ντρέπονταν και τους ναούς να κάψουν.

Κι οι βωμοί αφανισμένοι και των θεών τα ιερά είν’ από ρίζα, ανάκατα, αναποδογυρισμένα από θεμέλια. […] Και νεκρών σωροί και στην τριτόσπορη γενιά άφωνα θα φανερώσουν στα μάτια των ανθρώπων πως δεν πρέπει, θνητός σαν είναι, νά’ναι περήφανος πέρα απ’ το μέτρο· γιατί η υπεροψία, σαν ανθίση, θα καρπίση της καταστροφής το στάχυ, απ’ όπου γεμάτο κλάμα θέρισμα θερίζει».
Αισχύλου «Πέρσαι», στ. 807-822, εκδόσεις Πάπυρος, σελ. 77
Πόσες φορές πρέπει να επαναληφθεί κάτι για να γίνει πιστευτό; Όχι πολλές. Αν ο δέκτης της πληροφορίας είναι εχέφρων και οι αποδείξεις αμάχητες αρκεί μία μνεία για να δεχθεί την πραγματικότητα, το ακριβές ενός περιστατικού, μιας αφήγησης. Αρκεί, όμως, μία φορά για να εντάξει ο θεατής ή αναγνώστης το δίδαγμα της αληθείας στην καθημερινότητά του; Όχι.
Οι άνθρωποι, όπως μας υποδεικνύει και η παραβολή στην Αγία Γραφή θυμίζουν τα χωράφια. Άλλα είναι χέρσα και όσο και να τα καλλιεργήσεις δεν μπορεί εκεί να καρπίσει η αλήθεια και η αρετή ενώ μερικά άλλα είναι γόνιμα και μικρή προσπάθεια μπορεί να φέρει μέγιστο αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επανάληψη είναι προϋπόθεση της εμπέδωσης ενός σημαντικού μηνύματος. Ο Ελληνικός κόσμος της σκέψης, της ποίησης, των μυθολογικών κύκλων προσφέρει στον επισκέπτη ή μόνιμο κάτοικό του πολλές ευκαιρίες να μάθει και να εμπεδώσει τα σημαντικά, όσα προσφέρουν ζωή και συνάμα τη νοηματοδοτούν.
Ένας από τους αναντικατάστατους πυλώνες του πνευματικού οικοδομήματος του Ελληνισμού είναι η ευσέβεια, η αποφυγή της πρόκλησης της μήνης των θεών, η αποστροφή ακόμα και της υποψίας της ύβρεως.
Ο κόσμος που φλέγεται και σβήνει με μέτρο, ο απαράλλαχτος νόμος της μεταβολής, η εναρμόνιση με την αληθή και άπειρη ουσία της θεότητας, απαιτούν την τήρηση του χρυσού κανόνα της αποφυγής της υπερβολής. Σε εορτασμούς και τελέσματα, σε θυσίες και δράματα, σε κωμωδίες και δημηγορίες, οι αρχαίοι Έλληνες ύψωναν το λάβαρο του μέτρου και το έδειχναν σε όλους.
Τριτόσπορη γενιά
Ο μύστης δραματουργός, με αυτά τα φοβερά λόγια που ξεστομίζει το φάντασμα του Δαρείου, μιλάει προς την Ανατολή και απευθύνεται στη Δύση. Ενώ βάσει της πλοκής, οι δέκτες των σεισμικών κραδασμών των λόγων του είναι οι Πέρσες, ο Αισχύλος άγχεται για τους Έλληνες.
Στην τραγωδία του, ο Δαρείος, που ξεγλίστρησε σαν ατμός από τον Άδη, περιγράφει πώς ο γιος του Ξέρξης λάθεψε στην κρίση του και έβρισε την Πλάση βλασφημώντας έμπρακτα στων Ελλήνων τα ιερά.
Ο νεκρός κι αξιοσέβαστος (για τους Πέρσες) βασιλεύς εκφράζεται σαν… γραφείο τύπου των θεών και περιγράφει στους υπηκόους του αλλά και στην γυναίκα του Άτοσσα, που ζει και σπαράζει από την αγωνία για το παιδί της, πώς μια αυτοκρατορία γίνεται συντρίμμια όταν οι τιμονιέρηδές της ξεχνούν τον μπούσουλα του μέτρου και του σεβασμού στους θεούς και τα άγιά τους.
Ο Αισχύλος δεν θέλει να δει τους νικητές των Μηδικών να καταλαμβάνονται από την αφροσύνη του νικητή, που ηττήθηκε από το ίδιο το κατόρθωμά του. Επιδιώκει να ταρακουνήσει τους Αθηναίους, τους πολίτες-οπλίτες που κράτησαν όρθια την ανθρωπότητα την στιγμή που όλα έδειχναν χαμένα.
Η υπερβολική σιγουριά τούτα μπορεί να φέρει και ακόμα περισσότερα και χειρότερα και στους ίδιους και στις γενιές που θα ακολουθήσουν.
Το τελευταίο σημείο στην μνεία του Αισχύλου για «θίνες νεκρών δε και τριτοσπόρω γονή», την αινιγματική τριτόσπορη γενιά (στην κυριολεξία τα δισέγγονα όσων διέπραξαν ύβρη) πρέπει να προβληματίσει και τους απογόνους ανθρώπων που έβλαψαν τους Έλληνες.
Ο μυημένος στα Ελευσίνια μυστήρια, Μαραθωνομάχος και Σαλαμινομάχος Έλλην δραματουργός στέλνει ένα δυσοίωνο μήνυμα στις γενιές που ακολουθούν όσους έπληξαν το Γένος μας και ασέβησαν στα όσια και τα ιερά μας. Μέχρι σήμερα, ο αδελφός του Αμεινία και του Κυναίγειρου δεν έχει αστοχήσει σε τίποτα. Κι αυτό πρέπει να βάλει σε σοβαρές σκέψεις μια σειρά από εχθρούς της Ελλάδος.
Η Νέμεσις πλησιάζει.
ΥΓ: Η προφητεία του Αισχύλου επαληθεύτηκε, όσον αφορά την μοίρα της Περσικής Αυτοκρατορίας. Η τριτόσπορη γενιά των εισβολέων του Μαραθώνα είδε το μεγάλο βασίλειο να διαλύεται στη μάχη των Γαυγαμήλων, το 331 π.Χ. Ο Αλέξανδρος πήρε το αίμα μας πίσω και εκπλήρωση τη θεία βούληση για αποκατάσταση της τάξης στον αρχαίο κόσμο.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 31/3/2019

 

 

 

 

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Όταν κυβερνάει ΕΛΛΗΝΑΣ

- Πως διέγραψε το χρέος της Ελλάδας ο Μεταξάς;

Mὲ αὐτὴ τὴν ἀπόφαση σώθηκε καὶ ἡ Ἀργεντινή… ἀλλὰ ὄχι ἐμεῖς. Γιὰ ὅσους δὲν τὸ γνωρίζουν τὸ 1936 ὁ Ἰωάννης Μεταξὰς διορίστηκε… πρωθυπουργὸς τῆς Ἑλλάδας καὶ στὴν συνέχεια πρωτοστάτησε στὴν ἐπιβολὴ δικτατορικοῦ καθεστῶτος τοῦ ὁποίου ἦταν ἐπικεφαλῆς.
Διαβάστε πῶς ἔβαλε τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς Ἕλληνες πάνω ἀπὸ τοὺς δανειστὲς καὶ τὶς τράπεζες! Ἡ ἱστορία ἔχει ὡς ἑξῆς : τὸ 1936, ἡ Ἑλλάδα τοῦ Ἰωάννη Μεταξὰ ἀρνήθηκε νὰ συνεχίσει τὴν ἐξυπηρέτηση τοῦ δανείου ποὺ εἶχε συνάψει μὲ τὴ βελγικὴ τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique». Ἡ κυβέρνηση τοῦ Βελγίου προσέφυγε στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο, ποὺ εἶχε ἱδρύσει ἡ Κοινωνία τῶν Ἐθνῶν, κατηγορώντας τὴν Ἑλλάδα ὅτι ἀθετεῖ τὶς διεθνεῖς της ὑποχρεώσεις.

Ἡ Ἑλλάδα ἀπάντησε ὅτι ἀδυνατεῖ νὰ ἐκπληρώσει τὶς δανειακές της ὑποχρεώσεις, διότι δὲν μπορεῖ νὰ θέσει σὲ κίνδυνο τὴν κατάσταση τοῦ Λαοῦ καὶ τῆς χώρας! Στὸ ὑπόμνημά της, ἡ Ἑλληνικὴ κυβέρνηση ἀνέφερε:

«Ἡ Κυβέρνηση τῆς Ἑλλάδος, ἀνήσυχη γιὰ τὰ ζωτικὰ συμφέροντα τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καὶ γιὰ τὴ διοίκηση, τὴν οἰκονομικὴ ζωή, τὴν κατάσταση τῆς ὑγείας καὶ τὴν ἐσωτερικὴ καὶ ἐξωτερικὴ ἀσφάλεια τῆς χώρας, δὲν θὰ μποροῦσε νὰ προβεῖ σὲ ἄλλη ἐπιλογή. Ὅποια κυβέρνηση κι ἂν ἦταν στὴν θέση της, θὰ ἔκανε τὸ ἴδιο».
(Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σέλ.25).

Τὸ ἐπιστέγασμα ἦρθε μὲ τὸ ὑπόμνημα ποὺ κατέθεσε στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο ὁ νομικὸς ἐκπρόσωπος τῆς Ἑλληνικῆς κυβέρνησης τὸ 1938, ὅπου τόνισε τὰ αὐτονόητα :
«Ἐνίοτε, μπορεῖ νὰ ὑπάρξει μία ἔκτακτη κατάσταση, ἡ ὁποία κάνει ἀδύνατο γιὰ τὶς Κυβερνήσεις νὰ ἐκπληρώσουν τὶς…

ὑποχρεώσεις τους πρὸς τοὺς δανειστὲς καὶ πρὸς τὸν Λαό τους. Οἱ πόροι τῆς χώρας εἶναι ἀνεπαρκεῖς γιὰ νὰ ἐκπληρώσουν καὶ τὶς δύο ὑποχρεώσεις ταυτόχρονα. Εἶναι ἀδύνατον νὰ πληρώσει μία Κυβέρνηση τὸ χρέος καὶ τὴν ἴδια στιγμὴ νὰ παρασχεθεῖ στὸν λαὸ ἡ κατάλληλη διοίκηση καὶ οἱ ἐγγυημένες συνθῆκες γιὰ τὴν ἠθική, κοινωνικὴ καὶ οἰκονομικὴ ἀνάπτυξη. Πρέπει νὰ ἐπιλέξει ἀνάμεσα στὰ δύο. Καὶ φυσικά, τὸ καθῆκον τοῦ Κράτους νὰ ἐξασφαλίσει τὴν εὔρυθμη λειτουργία τῶν βασικῶν δημοσίων ὑπηρεσιῶν, ὑπερτερεῖ ἔναντί της πληρωμῆς τῶν χρεῶν της.

Ἀπὸ κανένα κράτος δὲν ἀπαιτεῖται νὰ ἐκπληρώσει, μερικὰ ἢ ὁλικά, τὶς χρηματικές του ὑποχρεώσεις,
ἂν αὐτὸ θέτει σὲ κίνδυνο τὴν λειτουργία τῶν δημοσίων ὑπηρεσιῶν του κι’ ἔχει σὰν ἀποτέλεσμα τὴν ἀποδιοργάνωση τῆς διοίκησης τῆς χώρας (σᾶς θυμίζει κάτι;). Στὴν περίπτωση ποὺ ἡ ἀποπληρωμὴ τῶν χρεῶν θέτει σὲ κίνδυνο τὴν οἰκονομικὴ ζωὴ καὶ τὴ διοίκηση, ἡ Κυβέρνηση εἶναι ὑποχρεωμένη νὰ διακόψει ἢ καὶ νὰ μειώσει τὴν ἐξυπηρέτηση τοῦ χρέους»!

Μὲ αὐτὰ τὰ ἐπιχειρήματα λοιπόν, τὸ Διεθνὲς δικαστήριο δικαίωσε τὴν Ἑλλάδα, δημιουργώντας νομικὸ προηγούμενο, στὸ ὁποῖο μάλιστα τὸ 2003 στηρίχθηκε ἡ Ἀργεντινὴ καὶ ὁ ἀείμνηστος πρόεδρός της, Νέστωρ Κίχνερ, ὁ ὁποῖος ἐπέλεξε νὰ διαγράψει μονομερῶς τὸ μεγαλύτερο μέρος τοῦ δημοσίου χρέους τῆς χώρα του, ἀντὶ νὰ τὴν ὑποδουλώσει στὸ Δ.Ν.Τ.!
Χωρὶς ἄλλα λόγια, καὶ ὁ νοῶν νοήτω…

http://www.ksipnistere.com/2019/03/blog-post_558.html

kyklwpas

 

 

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω

Φτάσαμε στην δεκαετία του 2010 να ζούμε σε μια χρεοκοπημένη και κατεχόμενη από όλες τις απόψεις ΕλλάδαΑπέναντι σε αυτή την καταστροφή πρέπει να αντιτάξουμε το φλεγόμενο ιδανικό της ΠατρίδαςΓιατί, όπως οι ήρωες του 1821, για την Πατρίδα μας θα ζήσουμε, για την Πατρίδα μας θα παλέψουμε και για την Πατρίδα μας θα πεθάνουμε
Άρθρο – του Γιώργου Μιχαήλ[1]
Το σύνθημα που ενώνει τους Έλληνες του 1821 με τους Έλληνες του σήμερα είναι ένα «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ». Τότε όπως και τώρα, η Πατρίδα μας έχει κλαπεί. Έχει αποστραγγιστεί, λεηλατηθεί από τους ξένους δανειστές και έχει μαραζώσει ακριβώς όπως 200 χρόνια πριν.
Ένα κομματικό σύστημα που εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο εχθρό του Έθνους μας, έχει εξαντλήσει όλους τους πόρους της Ελλάδας μας. Φυσικούς, πνευματικούς, βιομηχανικούς, εργατικούς και ανθρώπινους. Έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή ασφυξία στην Ελληνική κοινωνίαπου ταυτόχρονα επιβαρύνεται με εκατομμύρια αμφιβόλου προέλευσης «οικονομικούς μετανάστες» που παρουσιάζονται σαν δήθεν «πρόσφυγες». Χωρίς να μπορεί να αντέξει το βάρος της οικονομικής και πολιτιστικής ενσωμάτωσης τους. Μιας και ποτέ, ούτε και τώρα, είχε ή έχει ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.
Όταν δεν υπάρχουν πλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες, είναι αδύνατον να υπάρξουν για τους «οικονομικούς μετανάστες», των οποίων τον ακριβή αριθμό κανείς δεν γνωρίζει. Εν τω μεταξύ, οι φυλακές δεν τους χωρούν πια, ενώ η εγκληματικότητα αυξάνεται καθημερινά. Είναι πράγματι στενάχωρο να αισθανόμαστε σήμερα, ότι περίπου αισθάνονταν οι προγονοί μας την εποχή της Επανάστασης του 1821.
Όταν επιτέλους τελειώσει η ψευδαίσθηση της σύγχρονης Ευρωπαϊκής «οικονομικής ευημερίας», ο Ελληνικός λαός θα ξυπνήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει ήδη γευτεί μια πρώτη πικρία αυτής της απάτης. Μια πικρία που είχε νιώσει και την δεκαετία του 1980 όταν η μια επιχείρηση μετά την άλλη έκλεινε. Όταν η μια βιομηχανία μετά την άλλη πέρναγε στα χέρια του τότε κομματικού μηχανισμού.
Επίλογος
Μια παρακμή που οδήγησε στις εθνικές ταπεινώσεις της δεκαετίας του 1990, σε Ίμια και Κύπρο. Ταπεινώσεις που οι πολιτικοί μας ταγοί, μας ανάγκασαν να ξεχάσουμε δένοντας τα μάτια μας με τους επιδέσμους της Ευρωζώνης. Στάλα-στάλα έκτοoτε το κρατικό ποτήρι ξεχείλισε και τα ταμεία άδειασαν.
Φτάσαμε στην δεκαετία του 2010 να ζούμε σε μια χρεοκοπημένη και κατεχόμενη από όλες τις απόψεις Ελλάδα. Απέναντι σε αυτή την καταστροφή πρέπει να αντιτάξουμε το φλεγόμενο ιδανικό της Πατρίδας. Γιατί, όπως οι ήρωες του 1821, για την Πατρίδα μας θα ζήσουμε, για την Πατρίδα μας θα παλέψουμε και για την Πατρίδα μας θα πεθάνουμε
[1] Ο Γιώργος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, Κυπρής, 2017.

 

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ


Στέργιος Σεβαστιάν
Η ελληνική επανάσταση τελείωσε;
Αν είστε Μακεδόνας ή Θεσσαλός, πώς θα σας φαινόταν να αποφάσιζαν οι Έλληνες το 1831, όταν τα σύνορα της Ελλάδος έφθαναν μέχρι τον Σπερχειό, ότι η επανάσταση τελείωσε, ως εδώ, ας μην προχωρήσουμε παραπέρα;
Υπάρχει άλλος λαός της Βαλκανικής που δεν ελευθέρωσε την πρωτεύουσά του; Χωρίς την απελευθέρωση της πρωτεύουσας ενός έθνους, μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη μία επανάσταση; Ποιός όρισε ότι η απελευθέρωση ολοκληρώθηκε;
Σε ποιά πόλη έδινε μόνο αναφορά ο Γέρος του Μοριά; Το 1814, όταν ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρία, τα πράγματα για τον Ελληνισμό ήταν καλύτερα; Μπορούσαν να φανταστούν, ότι σε 15 χρόνια θα υπήρχε ελεύθερο ελληνικό κράτος; Αν σας λέγαν σήμερα, ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδος σε 15 χρόνια θα είναι η Κωνσταντινούπολη, τι θα λέγατε;
Πόσα χρόνια έκανε να απελευθερωθεί η Ισπανία από τους Άραβες; Έχουμε αποδεχθεί – νομιμοποιήσει, μέσω του δόγματος “δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα”, τα αποτελέσματα των τουρκικών γενοκτονιών;
Οι λαοί που κατοικούσαν στην Ανατολία το 1071, ήταν Τούρκοι; Πόσα εκατομμύρια αντίτυπα της Αγίας Γραφής πωλήθηκαν πέρυσι στην Τουρκία; Είναι Τουρκία, ή απλώς κατεχόμενα;
Μήπως τα πρώτα κατεχόμενα, που πρέπει να απελευθερώσουμε, είναι τα μυαλά μας; Μήπως γίναμε, από γένος, απλώς πληθυσμός; Μήπως να ξυπνούσαμε; Είμαστε έτοιμοι;
votegreece.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 11:52 π.μ.

 

 

 

 

 

Έρχεται η ώρα που η Ελλάδα θα σταθεί πάλι φάρος για όλη την ανθρωπότητα

Posted by Μέλια στο Μαρτίου 24, 2019

Η γαλανόλευκη ας κυματίσει σε κάθε σπίτι.

Για να δείξουμε στους ανελλήνιστους, ανιστόρητους ισοπεδωτές ότι το Έθνος των ηρώων, των δίκαιων, των παλικαριών έχει σύμβολο.

Το σύμβολο που αποτυπώνει το αιώνιο πάθος για την Λευτεριά

Το σύμβολο που δεν χρειάστηκε ποτέ το ψέμμα για να επιβληθεί.

Το σύμβολο – φάρος της αλήθειας, της μπέσας, της τιμής.

Γιατί ένα πραγματικό έθνος (=γέννα), σφυρηλατείται στην πατρώα Γη την δική του. Όχι την κλεμμένη άλλων. Την πατρώα Γη την ποτισμένη με το αίμα των δικών του ηρώων. Των Αγίων Προγόνων μας που σήμερα τιμούμε.

Έτσι, μαζί με την Γη μας, υπερασπίσαμε τις αλήθειες και τις αξίες μας. Που σήμερα τις αναζητά όλη η ανθρωπότητα όπως η έρημος το νερό.

Έρχεται η ώρα που η Ελλάδα θα σταθεί πάλι φάρος για όλη την ανθρωπότητα, για να την βγάλει από τον σύγχρονο μεσαίωνα που την έσυραν οι άδικοι εξουσιαστές της ισχύος. Οι ίδιοι που ο Ελληνισμός αντιμάχεται χιλιάδες χρόνια τώρα… ΑΥΤΕΓΕΡΣΙΑ ΕΚΣΤΑΣΗ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ λοιπόν αδέλφια. Ας μεθύσουμε με το αθάνατο κρασί του 1821 και ο παιάνας να ακουστεί στα πέρατα της Γης.

Πηγή: Έκτακτο Παράρτημα

 

 

 

 

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ.


George Adalis B

ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ. ΔΕΙΞΕ ΣΤΟ «ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ» ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ! ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΙΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
-
Τώρα πια ξέρεις γιατί έχω βγει στους δρόμους και διαμαρτύρομαι. Στο είχα πει και δυσκολεύτηκες να με πιστέψεις! Στο είχα πει από πολύ παλιά (2003)! Στο ξαναφώναξα από την τηλεόραση το 2012! Σου είχα πει ότι θα αντικαταστήσουν τον πληθυσμό στην Ελλάδα! Και μόλις τελειώσουν, θα ξεπουλήσουν την «Μακεδονία» θα ακολουθήσει η Ηπείρος(Αλβανία), η Θράκη, η Κέρκυρα , 4 νησιά του Αιγαίου, το Ανατολικό Αιγαίο ένθεν του 25ου μεσημβρινού, και στο τέλος η Κρήτη! Σου είχα πει ότι η Ελλάδα δεν είναι Ελλαδίτσα! Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε. μαζί με την νομιμότατη ΑΟΖ της! ΟΛΑ στα είχα πει μέσα από την ιστορική ηλεκτρονική εφημερίδα AegeanTimes από το 1999 ως το 2013 που την έκλεισα! Και με κορόιδεψες!

Δεν σε κακίζω…γιατί τότε δεν γνώριζες!

ΟΜΩΣ τώρα ξέρεις! Το βλέπεις! Κι όχι απλά το βλέπεις, αλλά το ζεις αποσβολωμένος!
Κι αναρωτιέσαι ΓΙΑΤΙ ;

Άκουσέ με λοιπόν… γιατί ούτε πολιτικός είμαι ούτε σε κανένα κόμμα ήμουν ποτέ γραμμένος!

Στο έχω πει δεκάδες φορές τηλεοπτικά !

«ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ» !!!

Βρες από πού αναβλύζει και θα δεις ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ είναι μία τεράστια μπίζνα! Κι όταν σου λέω όλα εννοώ ΟΛΑ ! Από λαθρομετανάστευση, προσφυγιά, οικονομική κρίση, ίσαμε όλα αυτά τα κουφά που βλέπεις και δεν μπορείς να τα εξηγήσεις με την λογική σου!

Ο Τσίπρας και οι τζουτζέδες τους τα έχουν πάρει χοντρά! Εχουν εξασφαλιστεί μέχρι 21ης γενεάς! Τα έχουν πάρει ΚΑΙ πασόκοι ΚΑΙ νεοδημοκράτες αλλά και δήθεν «πατριώτες»!
Αλλά χωρίς τον Τσίπρα και τους Κατσαπλιάδες του δεν θα γινόταν ποτέ η δουλειά!

Είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ, ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΟΙ συριζαίοι κάνουν μπίζνες χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο όσο και πανούργο όπλο!
Τις ενοχές σου …

Σου λένε ότι «εσύ φταις»! Ενώ στην ουσία δεν φταις πουθενά!
Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιώντας τις κατασκευασμένες ενοχές σου, όλοι αυτοί θησαυρίζουν ξεπουλώντας τα κομμάτια σου!

Ο Τσίπρας είναι ξεπουλημένος στην Μέρκελ και στον Ερντογάν. Τα παίρνουν πολύ χοντρά…

Βάλαν ακόμα και τις κόρες "ογκόλιθων" καλλιτεχνών που το παίζουν επαναστάτριες να σε «σκίζουν» στις ενοχές! Επαναστάτριες του κώλου που έπαιρναν παράνομα τις συντάξεις των πεθαμένων συγγενών τους σε γεμίζουν ενοχές! Κι εσύ κάθεσαι και τους ακούς αποσβολωμένος!

Ο Τσίπρας πρέπει να φύγει χτες από την εξουσία! Όχι γιατί αυτός που θα έρθει είναι καλύτερος! Όχι! Πρέπει να φύγει γιατί σε έχει ξεπουλήσει βάσει ενός σχεδίου που ΔΕΝ πρέπει να το ολοκληρώσει. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να σε ξεπουλήσει τόσο στεγνά. Κι αυτός που έρχεται, να ξέρεις ότι είναι η τελευταία ΡΕΖΕΡΒΑ το συστήματος! Δεν υπάρχει άλλος και ούτε μπορούν πλέον να δημιουργήσουν άλλον!

Γι αυτό την 25η Μαρτίου, πάρε τους φίλους σου και πήγαινε στην Παρέλαση! Κάθισε απέναντί τους και τραγούδησε δυνατά τον Εθνικό Υμνο και το «Μακεδονία Ξακουστή»! Δείξε στο «κατεστημένο παπαδαριό» που γλύφει τον Τσίπρα, στις μαριονέτες της Μέρκελ και στα γιουσουφάκια του Ερντογάν, ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!

ΥΓ.
Εγώ την 25η Μαρτίου θα είμαι εκεί και θα σε περιμένω...

Μετά τιμής

Επωνύμως, Γεώργιος Γ. Αδαλής
κι ... Ανωνύμως, IskAdaR69 (για να σφίγγουν κάποιοι ... χαλαροί...)

 

 

 

 

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Διεθνής νίκη!!! Η Αλαμπάμα αναγνώρισε τη Γενοκτονία Ελλήνων ...


Η Αλαμπάμα αναγνώρισε τη Γενοκτονία Ελλήνων,

Αρμενίων,

Ασσυρίων και Αραμαίων

Διεθνής νίκη και πάλι για Αρμένιους, Έλληνες, Ασσύριους και Αραμαίους, οι πρόγονοι των οποίων υπέστησαν γενοκτονία από τους Οθωμανούς Τούρκους στις αρχές του 20ού αιώνα. Η αμερικανική πολιτεία της Αλαμπάμα αναγνώρισε τη διάπραξη του ειδεχθούς εγκλήματος της γενοκτονίας σε βάρος των τεσσάρων λαών με διακήρυξη της κυβερνήτη Κέι Άιβεϊ! Η διακήρυξη, σύμφωνα με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής − Ανατολική Περιφέρεια (ANCA-ER), αφορά την περίοδο 1915-1923.

Η Αλαμπάμα αναγνωρίζει συγκεκριμένα, τον κεντρικό σχεδιασμό και υλοποίηση της εξόντωσης περίπου τριών εκατομμυρίων Ασσυρίων, Αραμαίων, Αρμενίων και Ελλήνων.

«Χαιρετίζουμε τη διακήρυξη της κυβερνήτη Άιβεϊ που έκανε την Αλαμπάμα τη 49η πολιτεία των ΗΠΑ που επιβεβαιώνει επίσημα αυτό το διεθνές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο πρόεδρος της ANCA-ER Στιβ Μεσρομπιάν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτή η διακήρυξη χρησιμεύει ως ισχυρή υπενθύμιση ότι η αλήθεια για τις γενοκτονίες δεν πρέπει ποτέ να κρατείται όμηρος λόγω της άρνησης των εγκληματιών και εκείνων που συνεχίζουν να επωφελούνται από το έγκλημα». Ο Στιβ Μεσρομπιάν ευχαρίστησε την αρμενική κοινότητα της Αλαμπάμα και τους συμμάχους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αφυπνίσουν τον αμερικανικό λαό για τη γενοκτονία.


Τι λέει η διακήρυξη

Το πολύτιμο έγγραφο αναγνωρίζει, μεταξύ άλλων, πως εκατομμύρια χριστιανοί της Ανατολής σφαγιάστηκαν ή εξοντώθηκαν με άλλους τρόπους από τους Οθωμανούς Τούρκους, ωστόσο τα εγκλήματα αυτά παραμένουν ατιμώρητα. Επισημαίνεται η συμβολή της οργάνωσης Near East Relief και της ενεργούς συμμετοχής της Πολιτείας της Αλαμπάμας στις προσπάθειες διάσωσης των Αρμενίων από το 1915 έως το 1930, δράσεις που οδήγησαν και στη διάσωση Ελλήνων και Ασσύριων επιζώντων. Η πολιτεία της Αλαμπάμα αναγνωρίζει και τις γενοκτονίες που διαπράχθηκαν στις μέρες μας από το Ισλαμικό Κράτος σε βάρος χριστιανών, αλλά και την εξόντωση φυλών στη Ρουάντα, την Καμπότζη και τη Βοσνία.

Με τη διακήρυξη η κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας ορίζει τον Απρίλιο του 2019 «μήνα ευαισθητοποίησης για τις γενοκτονίες».

Μετά την αναγνώριση της Αλαμπάμα, η μοναδική πολιτεία των ΗΠΑ που δεν έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων είναι το Μισισίπι. Ωστόσο η εκεί αρμενική κοινότητα έχει κάνει σημαντικά βήματα και δεν θα αργήσει να έρθει η αναγνώριση και από αυτή την πολιτεία.Την ίδια ώρα είναι πολλές οι πολιτείες των ΗΠΑ που δεν έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, γεγονός που έχει άμεση σχέση με τον τρόπο διαχείρισης του θέματος από τον οργανωμένο προσφυγικό χώρο εντός και εκτός των ΗΠΑ. Το ρητό «εν τη ενώσει η ισχύς» μένει να γίνει κατανοητό από όλους και να τεθεί σε εφαρμογή. Η ιστορία γράφεται με αγώνες και όχι με δηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων εδώ.

pontos-news.gr

 

 

 

 

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

“ΤΗΝ 25η Μαρτίου,

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

20 Μαρτίου 1821. Ἐπιάσαμε τὸ λεβέντικο!!!
20 Μαρτίου 1821. Ἐπιάσαμε τὸ λεβέντικο!!!

Την 25η Μαρτίου, σε κάθε πόλη και χωριό που θα γίνει παρέλαση στρατού ή μαθητών, ο Λαός κατεβαίνει σύσσωμος και τραγουδά προκλητικά και ασταμάτητα στα μούτρα των “επισήμων” το, απαγορευμένο από αυτούς, “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ”.

Όλοι, πέρα από κόμματα και χρώματα, έχουμε ΧΡΕΟΣ
στην προδομένη πρόσφατα από το καθεστώς ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ μας,
αλλά και στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ που φιμώθηκε και αιχμαλωτίστηκε
από κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ώστε να μη μπορέσει ο λαός με ένα Δημοψήφισμα να εμποδίσει την ολοκλήρωση της προδοσίας.

Ο κάθε Έλληνας κι η κάθε Ελληνίδα έχουμε απλήρωτο ακόμη ΧΡΕΟΣ:
– στον Παύλο Μελά, στον Καπετάν Άγρα και στους άλλους θυσιασμένους καπεταναίους του Μακεδονικού αγώνα,
– στον ηρωικό Μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη και σ’ όλους τους κληρικούς που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, κάνοντας το ράσο τιμημένο λάβαρο λευτεριάς και
– στα χιλιάδες ανώνυμα Ελληνόπουλα που θυσίασαν τα νειάτα
και τη ζωή τους για να μας δώσουν δώρο τη Μακεδονία μας.
Σ’ όλους αυτούς, οφείλουμε ένα ελάχιστο αντίδωρο.
Μια ένδειξη ότι το αίμα τους δεν χάθηκε με δύο δράμια μελάνης προδοτικών υπογραφών.

Τραγουδάμε προκλητικά στα μούτρα τού προδοτικού καθεστώτος το “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ”.
Με το τραγούδι αυτό, ο λαός θα δώσει, για λογαριασμό των ηρωικών Μακεδονομάχων μας, την πιο οδυνηρή μαχαιριά στα σωθικά του ύπουλου καθεστώτος.
Ας ανάψουμε με το τραγούδι μας αυτό, τη φωτιά στο καντήλι της μνήμης των ηρώων μας, μπροστά στα μούτρα των αρνητών της θυσίας τους.
Ας μην στερήσουμε από την παλληκαροσύνη αυτή την ελάχιστη τιμή για τη θυσία της.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:
Στην παρέλαση πάμε ομαδικά 15-20 άτομα και ξεκινάμε το τραγούδι, για να απλωθεί σ’ όλο τον κόσμο.
Αν στην ομάδα έχουμε και κάποιο όργανο (πχ σάλπιγγα) θα βοηθήσει πολύ.
Αν κινητοποιήσουμε και έχουμε μαζί μας την τοπική χορωδία, τόσο το καλύτερο.
Κοινοποιούμε ασταμάτητα.
Οι μέρες που μένουν είναι λίγες.
Όλη η Ελλάδα πρέπει να αντηχήσει από τις νότες και τα λόγια τού λεβέντικου αυτού τραγουδιού.

Μακεδονία ξακουστή
του Αλεξάνδρου η χώρα,
που έδιωξες τους βάρβαρους
κι ελεύθερη είσαι τώρα.
Ήσουν και θα ΄σαι Ελληνική,
Ελλήνων το καμάρι,
κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε
περήφανα και πάλι.
Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
να ζούνε σκλαβωμένοι,
όλα και αν τα χάσουνε
η λευτεριά τους μένει.”

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

«Κόλαφος» ο ιστορικός ερευνητής Γ.Ρωμανός:

Βανδαλισμός του παγκόσμιου πολιτισμού η «Συμφωνία των Πρεσπών»

– Γιατί οι επιπτώσεις είναι εγκληματικές

Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι η «Συμφωνία» είναι αποτέλεσμα καταχρήσεως της εξουσίας και ο καταχραστής που παραβίασε το ελληνικό Σύνταγμα και αδιαφόρησε για τη διατρανωμένη βούληση του ελληνικού λαού για Δημοψήφισμα δεν είχε δικαίωμα υπογραφής και κύρωσης.


Είναι λάθος να στεκόμαστε μόνον στο θέμα της γλώσσας και του Πολιτισμού ή της Ιθαγένειας...

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!...
ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ.
ΘΑΝΑΤΟΣ!

Καλλιόπη Σουφλή
Η χωρίς προηγούμενο στη διεθνή διπλωματία ανομία-«Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί και βανδαλισμό του παγκόσμιου πολιτισμού, αφού επιχειρείται να πληγεί αντιεπιστημονικά στο διεθνές συλλογικό ασυνείδητο το οποίο λειτουργεί μονοσημάντως και με συλλογικές προκρούστειες εντυπώσεις, ένα τεράστιο κεφάλαιό του: η παράδοση του Έλληνος Μεγάλου Αλεξάνδρου του Μακεδόνα και ο αντίστοιχος αρχαίος Μακεδονικός πολιτισμός, έστω και εάν «συμβατικά» υποτίθεται ότι προστατεύεται.

Ακόμη και τα διεθνώς καταδικασθέντα πολιτιστικά εγκλήματα με τις ανατινάξεις αγαλμάτων του Βούδα στο Αφγανιστάν και αρχαίων ναών σε Ιράκ και Συρία δεν μπορούν να συγκριθούν με τις οδυνηρές εθνικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η «Συμφωνία».

Και τούτο διότι, αγάλματα και μνημεία ξαναγίνονται, έστω και υπό μορφήν κακόγουστων και χονδροειδών απομιμήσεων.
Ενώ, με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» επιχειρείται η αντίστοιχη «ανατίναξη» και ολική διαγραφή από την συλλογική μνήμη των λαών της γης, όχι μόνο της διαιώνιας εδαφικής υπόστασης της μίας και μοναδικής, ελληνικού πολιτισμού και Ιστορίας, Μακεδονίας μας, αλλά κυρίως -και επακριβώς- η σκοπούμενη εξαφάνιση όλων των άυλων στοιχείων του πολιτισμού και της ιστορίας της.

Στοιχεία που επί 2.700 χρόνια συνεχούς μακεδονικής ιστορίας δημιούργησαν με αίμα και θυσίες οι μοναδικοί αυτόχθονες Μακεδόνες που είναι Έλληνες και μόνο.

Παρ’ όλα αυτά η αυτουργός της «Συμφωνίας» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με διαρκώς αυξανόμενο ενδοτισμό το βαρύτατο αυτό εθνικό της λάθος, κομπάζοντας μάλιστα για τη διάπραξη του!Παράλληλα, η μείζον αντιπολίτευση παραμένει διστακτική, στη σκιά των κυβερνητικών αυτουργών χωρίς μέχρι σήμερα να σηκώνει την σημαία της «ακύρωσης», πράξη που αφ’ ενός θα απάλλασσε την πατρίδα από την εθνική καταστροφή-άγος των «Πρεσπών» και αφετέρου θα της έδινε μεγάλη πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές εξαφανίζοντας από το πολιτικό σκηνικό τα λαϊκιστικά τυχοδιωκτικά ακραία γκρουπούσκουλα, τα οποία εν είδη μηκύτων αναπτύσσονται στα «δεξιά» της.


Μέχρι στιγμής στη ΝΔ δεν λειτουργούν ούτε καν τα στοιχειώδη αντανακλαστικά της πολιτικής της επιβιώσεως, παρόλο που το πολιτικό μέλλον τής χώρας φαίνεται να εισέρχεται σε σκοτεινές ατραπούς εάν οι εθνικές εκλογές δεν εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα δύο ισχυρών πολιτικών σχηματισμών με προσανατολισμό το εθνικό συμφέρον.

Θα αρκούσε η ΝΔ με το καλά οργανωμένο νομικό επιτελείο της να καταγγείλει τις εθνικές και διεθνείς παραβιάσεις που υπάρχουν άφθονες στην «Συμφωνία» και να δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση μπορεί να την ακυρώσει, όπως έχουμε αποδείξει[1].


Πρωτίστως να καταγγείλει, η Ν.Δ., ότι αυτό που έγινε εναντίον των μοναδικών αυτοχθόνων Μακεδόνων μας και της Ελλάδος αποτελεί πρωτοφανές παγκόσμιο ιστορικό, πολιτισμικό και εθνικό ανοσιούργημα, λόγω της χάλκευσης ανύπαρκτου κρατικού σχηματισμού, πλαστής εθνικής υπόστασης και φανταστικής γλώσσας από το πουθενά, με κλεμμένα υλικά ενός άλλου λαού, του ελληνικού.


Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι η «Συμφωνία» είναι αποτέλεσμα καταχρήσεως της εξουσίας και ο καταχραστής που παραβίασε το ελληνικό Σύνταγμα και αδιαφόρησε για τη διατρανωμένη βούληση του ελληνικού λαού για Δημοψήφισμα δεν είχε δικαίωμα υπογραφής και κύρωσης.


Πρωτίστως, ο καταχρώμενος την εξουσία, δεν είχε δικαίωμα δια της «Συμφωνίας» να παραδώσει σε ξένους το όνομα και την ιστορία μιας επιφανούς περιοχής της Ελλάδος –της Μακεδονίας μας– διότι αυτά είναι πρωταρχικά δικαιώματα των πολιτών τα οποία συνταγματικά δεν επιδέχονται δέσμευση, καθώς είναι συνυφασμένα με την εθνική κυριαρχία του ελληνικού λαού.


Το όλο ζήτημα πλέον βρίσκεται στα χέρια πολιτών και ενώσεων οι οποίες θα δράσουν την κατάλληλη στιγμή με τα μέσα που παρέχει η Δημοκρατία.

Ο λαός, ως εκλογικό σώμα, οφείλει να απαιτήσει από τα κόμματα να σηκώσουν τη σημαία της «ακύρωσης» πριν από τις επόμενες εκλογές.

Η «ακύρωση» είναι έργο της επόμενης πατριωτικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Οι καθημερινές καταστροφικές επιπτώσεις της «Συμφωνίας», και ο ρόλος των ξένων


Δικαιώνεται ο ελληνικός λαός που απαιτούσε δημοψήφισμα για να καταψηφίσει την απαράδεκτη εθνικά «Συμφωνία», καθώς τα καταστροφικά αποτελέσματά της είναι πλέον καθημερινά –χιονοστιβάδα:

Στις 22/2/2019, η ρωσική Ιστοσελίδα Sputnik [2], δημοσίευσε άρθρο ποταμό με τίτλο: «‘‘Ουράνιο Τόξο’’ στο Sputnik: Πάνω από 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα μιλούν τη μακεδονική γλώσσα». Σε αυτό ο επικεφαλής του φιλοσκοπιανού κατασκευάσματος «Ουράνιο Τόξο», κ. Π. Βοσκόπουλος, θέτει προκλητικά ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας και συγκρίνει την πολιτική του ελληνικού κράτους προς τους σλαβόφωνους με αυτή των Ναζί έναντι των Εβραίων.


Η ίδια ρωσική ιστοσελίδα, ένα μήνα πριν, 26/1/2019, αναζητώντας φύλλο συκής για δήθεν «ίσες αποστάσεις» είχε παρουσιάσει την αντίθετη άποψη του βουλευτή της ΝΔ Β. Κικίλια ο οποίος κατήγγειλε τα ψεύδη των Σκοπιανών Σλαβοαλβανών που ομιλούν Βουλγαροσερβική γλώσσα (Γ. Μπαμπινιώτης) και μόνο. Το πολύ μικρό άρθρο[3], 191 λέξεων, του Β. Κικίλια δεν μπορεί να συγκριθεί με την τεράστια έκταση, 3.261 λέξεις –παρ’ ολίγο βιβλίο– του άρθρου που το Sputnik αφιέρωσε με «δημοσιογραφικό πυρετό» και «ενδιαφέρον για την αλήθεια» (ναι…).στον σκοπιανής επιρροής κ. Π. Βασιλόπουλο με τις απαράδεκτες, άκυρες και ανιστόρητες απόψεις του.

Στις 24/2/2019, το BBC[4], με τίτλο «Σλαβομακεδόνες–Η Αόρατη Μειονότητα στην Ελλάδα» κάνει μια παθιασμένα υστερική αναφορά σε δήθεν εθνική μειονότητα «Σλαβομακεδόνων» στην Ελλάδα, βασισμένο και εμπλουτισμένο(!) με το άρθρο του Sputnik. Το άρθρο του BBC αναδημοσίευσε και το ελληνικό CNN Greece[5], φανταζόμαστε με… σπαραγμό ψυχής, λόγω (δήθεν) εγκυρότητας του «μοναδικού» ρεπορτάζ.


Και ήταν «μοναδικό» γιατί είχε μία μοναδική πηγή, τον σκοπιανής επιρροής, κ. Π. Βασιλόπουλο. Αποκαλύφθηκε ότι το BBC φρόντισε να εξαφανίσει την αντίθετη άποψη του προέδρου της Πανελλήνιας Οργάνωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), Γ. Τάτσιου, παρόλο που του είχε πάρει συνέντευξη. Άρα διακεκριμένος δόλος.

Τελικά, σε αυτό το εθνοκτόνο για την Ελλάδα δημοσιογραφικό
παραλήρημα-πλαστογραφημάτων απάντησε[6] κατάλληλα η ΠΟΠΣΜ.

Με δεδομένο ότι το BBC αποτελεί εκφραστή των βρετανικών εθνικών αντιλήψεων, είναι καταφανές, ότι αυτές σήμερα ταυτίζονται απόλυτα με την -αλλοτινή- εναντίον της Ελλάδος κομμουνιστική πολιτική, (με κορύφωση το διάστημα 1944-’45), του δικτάτορα της Γιουγκοσλαβίας, στρατάρχη Τίτο.

Μπορεί η «Συμφωνία των Πρεσπών να είναι καταστροφική για την Ελλάδα, και απαράδεκτη για τους Έλληνες, αλλά αποδεικνύεται η καλύτερη συγκολλητική ουσία μεταξύ της «ιμπεριαλιστικής Αγγλίας των στυγνών αποικιοκρατών» (όπως μέχρι «χθες» κατήγγειλε το τροστικιστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με ίδια ιδεολογία.


Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η βαθύτατα ευήθης «διορατικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, δεν θα έφερνε με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» οφέλη για την Αγγλία και τη Ρωσία;

Πώς να μη διατρέχει τη ραχοκοκαλιά κάθε Έλλήνα πατριώτη ένα ρίγος φρίκης, όταν η Ρωσία και η Αγγλία, οι επί αιώνες πιο αλληλομισούμενες δυνάμεις στην ιστορία της ανθρωπότητος, επιτέλους (!) συμφωνούν, δια των κορυφαίων δημοσιογραφικών μέσων τους, και αλληλοσυμπληρώ­νουν την καταστροφική προπαγάνδα τους εναντίον της Ελλάδος. Κι αυτό με πλήρη ικανοποίηση του «βαθέως State Department» τις οποίες εκφράζει το CNN. Πόσο άλλο… “Παράδεισο” να αντέξουν οι Έλληνες;!


δρόμοι και πλατείες σε Φλώρινα και Σέρρες γέμισαν με προβοκατόρικα, πρακτορικά, ανορθόγραφα φυλλάδια που έγραφαν: «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», και απευθύνονταν στα…: «μπράκα Μακεντόνσκι», δηλαδή στα «αδέλφια Μακεδόνες». Τα υπέγραφε το VMRO Οbedineta που είναι η «αριστερή» πτέρυγα του κόμματος του φασίζοντος και ποινικού φυγάδος, κου Γκρουέφσκι.

Ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα, μεταξύ 22/2 και 27/2/2019 ο Τύπος του Σκοπιανού κράτους (εντελώς τυχαία… προφανώς και όχι… με «έξωθεν οδηγίες») κατακλύστηκε από άρθρα που αναφέρονταν στη «Μακεδονία του Αιγαίου».

Σε άρθρο του Steve Pljakas, προέδρου της Ένωσης Σκοπιανών Καναδά, τονίζεται ότι μετά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» το όνειρο της «Μακεδονίας του Αιγαίου» είναι πλέον ζωντανό» [και] «η Μακεδονία του Αιγαίου χωρίζεται στις ακόλουθες περιφέρειες: Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Νομού Πέλλας, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Χαλκιδικής».Τέτοια επιτυχία ΜΕΤΑ τη «Συμφωνία των Πρεσπών»!

Εδώ πρέπει να καταγγείλουμε, ότι σύμφωνα με το Άρθρο 6 της απαράδεκτης εθνικά «Συμφωνίας», θα έπρεπε να επέμβει αμέσως (αμελλητί… γράφεται σε αυτό) η Σκοπιανή κυβέρνηση Ζ. Ζάεφ να απαγορεύσει τα κείμενα που προβάλλουν αλυτρωτισμό και να επιβάλλει νομικές κυρώσεις οι οποίες προβλέπονται από το εν λόγω Άρθρο 6.


Παράλληλα, η ίδια κυβέρνηση όφειλε να συλλάβει τα μέλη του VMRO Οbedineta τα οποία τύπωσαν και διένειμαν τα προαναφερθέντα φυλλάδια. Όμως δεν έκανε απολύτως τίποτε. Αλλά, η μη επέμβαση της κυβέρνησης Ζ. Ζάεφ συνιστά μη εφαρμογή του εν λόγω Άρθρου 6, και άρα μία ακόμη ωμή καταπάτηση-παραβίαση της «Συμφωνίας».

Είναι βέβαιο ότι η μεγίστη πλειοψηφία των Ελλήνων, που καθημερινά χαρακτηρίζει την «Συμφωνία» αυτή ως «προδοτική», θα έχει στο μέλλον να αντιμετωπίσει θεούς και δαίμονες στο εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας μας.

Η πλειοψηφία αυτή περί ελληνικής λαϊκής κατακραυγής, σήμερα, 3/3/2019, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Public Issue, Γιάννη Μαυρή[8], είναι 80-85%, πάνω από την Θεσσαλία, και 70% στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός,
Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Πηγή: in.gr Πηγή

 

 

 

 

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Το πραγματικό διακύβευμα της συνθήκης των Πρεσπών


Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι  απαράδεκτη επειδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας όπως διατείνονται οι υποτιθέμενοι Ορθόδοξοι Αριστεροί αλλά επειδή είναι προδοτική και κατάπτυστη για τον Ελληνικό λαό αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.
Την ίδια συμφωνία είχαν προσπαθήσει να επιβάλλουν οι κομμουνιστές  μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο για να  βάλουν την επαρχία Βαρδάρσκα της Γιουγκοσλαβίας και τα Βαλκάνια υπό την Σοβιετική επιρροή.
Ακόμη και η σημερινή Ρωσία διατείνεται προς τους Σκοπιανούς ότι τους αναγνωρίζει  ως Μακεδονία και όχι ως Βόρειο Μακεδονία .
Το όνομα Μακεδονία ανάγει στον Μέγα Αλέξανδρο του οποίου  η γλώσσα  ήταν Ελληνική διότι δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα όπως δεν υπάρχουν Αθηναϊκή,
Ιωνική,
Σπαρτιάτικη ,
Θηβαϊκή κλπ  εθνότητες και γλώσσες παρά μόνο μία η Ελληνική και επιβεβαιώνεται από την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το να αποκαλούμε Μακεδόνες έναν λαό  Σλάβων και Αλβανών αποτελεί προδοσία για τους Έλληνες και προσβολή για την ανθρωπότητα διότι αλλοιώνει την ιστορία της διαστρέφοντας την αλήθεια, ασχέτως ποίου τα συμφέροντα εξυπηρετούνται.
Είναι ντροπή και για τους ίδιους τους Σκοπιανούς που απαρνούνται την  δική τους ιστορία και καταγωγή για να πάρουν μία άλλη λαμπερή ταυτότητα ενός άλλου λαού.
Η συμβίωση και αλληλεγγύη των λαών την οποία επικαλούνται οι Ορθόδοξοι Αριστεροί, όπως κάνουν  και οι Ευρωατλαντικοί υποστηρικτές της προδοτικής συμφωνίας, δεν μπορεί να βασίζεται στο ψέμα  και αποτελεί ψευδοεπιχείρημα  εκ μέρους και των δύο γεωστρατηγικών αντιπάλων που όπως φαίνεται ετοιμάζονται για πόλεμο.
Εμείς ως επιστήμονες  και εκ φύσεως ως  Έλληνες αναζητούμε την αλήθεια και στην συγκεκριμένη περίπτωση που παραβιάζεται δεν μπορούμε να μην το αναγνωρίσουμε.
Το να χρησιμοποιεί κανείς, με την κακή έννοια που επέβαλε ο ναζισμός, τις λέξεις εθνικιστής και εθνικισμός για να κατασυκοφαντήσει μία φυσική έκφραση  πατριωτισμού που απλά υποστηρίζει την ταυτότητα ενός έθνους  αποτελεί αισχίστη μορφή φασιστικής προπαγάνδας είτε αυτή είναι δεξιόστροφη είτε αριστερόστροφη.

Ηλίας Σταμπολιάδης
Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6:18 π.μ.

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Μπαμπινιώτης: Η διδασκαλία «Μακεδονικής Γλώσσας» έμμεση αποδοχή μειονότητας

Καίριο λάθος χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη απόφαση διδασκαλίας στην Ελλάδα της «μακεδονικής» γλώσσας ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινιώτης, τονίζοντας ότι λανθασμένη ήταν και η επιλογή της αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπίων ως «μακεδονική».
Το θέμα προέκυψε από αίτημα του σλαβόφωνου  κόμματος «Ουράνιο Τόξο» στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για εισαγωγή «μακεδονικών» στο πρόγραμμα σπουδών του. Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ απάντησε αρνητικά, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει πάρει οριστική απόφαση.
«Δεν είναι δυνατόν μια σλαβική, βουλγαροσέρβικη γλώσσα με κυριλλικό αλφάβητο, ψευδώνυμη μακεδονική να έρθουμε εμείς να την εισάγουμε και να τη διδάσκουμε στα πανεπιστήμιά μας» δήλωσε ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράλληλα έμμεση αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας».
Ο πρώην πρύτανης, επισημαίνοντας πως ένας μικρός αριθμός κατοίκων στα σύνορα, οι οποίοι είναι Έλληνες πολίτες, κατά βάση μεγαλύτεροι σε ηλικία, και μιλούν ελληνικά, επιλέγουν να χρησιμοποιούν και τα λεγόμενα «σλαβομακεδονικά» δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση πως αποτελούν ή θα μπορούσαν να λογιστούν ως μειονότητα.
«Έχουμε Έλληνες που μιλάνε αρβανίτικα, τσιγγάνικα» είναι μειονότητα; διερωτάται.
Και ο κ. Μπαμπινιώτης προσθέτει: «Στη Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπεται ότι δεν υπάρχει μειονότητα, άλλο όμως το τι γράφεται άλλο το τι συμβαίνει», κάνοντας λόγο για επικίνδυνα ψεύδη και για προσοχή που χρειάζεται να δοθεί στο θέμα, εκφράζοντας και την απορία του σχετικά με τη στάση του υπουργού Παιδείας.
topontiki.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6:40 π.μ.

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Βόρεια Μακεδονία:

Διαφημίζουν «μακεδονικό» κρασί 2.000 ετών με τον ήλιο της Βεργίνας


Σε παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών προβαίνουν, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, οι βόρειοι γείτονές μας, καπηλευόμενοι τα εμπορικά σήματα που αφορούν στον όρο «Μακεδονία».
Έπειτα από την πρόκληση στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο με το «Macedonia Timeless», που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας, η γειτονική χώρα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην έκθεση κρασιού Prowein στο Ντίσελντορφ στις 17 – 19/03/2019 υπό την αιγίδα του οργανισμού «Assocation Wines of Macedonia».
Η συγκεκριμένη Ένωση υποστηρίζει, μάλιστα, πως διαθέτει «παράδοση 2.000 ετών στο κρασί», με στόχο την αναγνώριση και προώθηση του brand name «Οίνος Μακεδονία».
Και, σαν να μην φτάνει αυτό, στον ιστότοπο της συγκεκριμένης Ένωσης Οινοπαραγωγών της γείτονος, απεικονίζεται αμφορέας που φέρει τον Ήλιο της Βεργίνας.
Γεγονός που αποτελεί παραβίαση του άρθρου 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς οι γείτονές μας οικειοποιούνται μια εμπορική ονομασία, η οποία προφανώς δεν τους ανήκει.
Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, πως το άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών προβλέπει την κατοχύρωση του ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, της κουλτούρας και της κληρονομιάς της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ορίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει τη δική της ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από εκείνα της ελληνικής πλευράς.
Δεν ξέρω πού πήγε το Macedonia Timeless και εάν αφαιρέθηκε όντως μετά από παρέμβαση της Πρεσβείας μας. Ξέρω όμως ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δοθούν πολύ σκληρές μάχες. Στην επικείμενη Prowein συμμετέχει ο Association Wines of Macedonia με «παράδοση 2.000 χρόνων στο κρασί»
16 people are talking about this
;

Τι ισχυρίζεται η Ένωση «Wines of Macedonia»

Ωστόσο, η προκλητική ανάρτηση της οινοπαραγωγού ένωσης της γείτονος δεν είναι παρά η «κορυφή του παγόβουνου».
Η ιστοσελίδα της ισχυρίζεται πως σκοπός της είναι «η υποστήριξη του έργου των οινοπαραγωγών της Μακεδονίας», «η προώθηση της ποιότητας και της εικόνας του μακεδονικού κρασιού σε όλο τον κόσμο», ενώ παραθέτει και δήθεν ιστορικά στοιχεία, για τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού.
Γράφει χαρακτηριστικά ότι «η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι μια αρχαία βιβλική χώρα, γεωγραφικά τοποθετημένη στο κεντρικό τμήμα της Βαλκανικής Χερσονήσου στην Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Παρόλο που η Μακεδονία είναι ένα νέο κράτος που έγινε ανεξάρτητο το 1991, οι ρίζες της τρέχουν βαθιά στην ιστορία. Το όνομα "Μακεδονία" είναι στην πραγματικότητα το παλαιότερο όνομα χώρας στην ηπειρωτική Ευρώπη. Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πολιτισμός άνθησε στην Μακεδονία μεταξύ 7000 και 3500 π.Χ. Η Μακεδονία βρίσκεται στο κέντρο των νότιων Βαλκανίων, βόρεια της αρχαίας Ελλάδας, ανατολικά της Ιλλυρίας και δυτικά της Θράκης. Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν ένα έθνος, εθνικά, γλωσσικά και πολιτιστικά διαφορετικό από τους γείτονές τους», αναφέρει η σκοπιανή Ένωση Οινοπαραγωγών «Wines of Macedonia».
cnn.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις  13/3/2019 6:15 π.μ.

 

 

 

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Ο Μ.Σαλβίνι πέρασε το νόμο για την αυτοάμυνα:

«Όποιος μπει στο σπίτι σας ρίξτε του στο ψαχνό»!

Ο Ιταλός ΥΠΕΣ Ματέο Σαλβίνι αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους «προοδευτικούς» γιατί έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα επιστροφής στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και σε μια εθνοκεντρική προσέγγιση εκατομμύρια πολιτών όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την ΕΕ.

Βασικό υπόβαθρο της κλασσικής αντίληψης της καθαρής πατριωτικής Δεξιάς είναι η υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών, της οικογένειας και του άβατου...
της οικογενειακής εστίας και στα πλαίσια αυτά έγκειται και η χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας σε οποιουδήποτε τύπου εισβολή.

Πριν λίγες ημέρες, το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε μία νομοθετική ρύθμιση που διευκολύνει την αυτοάμυνα με όπλα. Με 373 «Ναι» έναντι 104 «Όχι», το σώμα ψήφισε την τροποποίηση των άρθρων 52 και 55 του ποινικού κώδικα.

Το νομοσχέδιο εισήγαγαν προς ψήφιση ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο. Και οι δύο ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, κρίνεται «πάντοτε» με βάση τις ισχύουσες συνθήκες όποιος αμύνεται με όπλα κατά προσώπων που παραβιάζουν το σπίτι ή την επιχείρησή του.

«Όταν ένας μασκοφόρος στέκεται στο ένα μέτρο μπροστά μπροστά μου, πρέπει να αμυνθώ, αφού πρώτα καταλάβω, εάν ο δράστης με απειλεί, αν το πιστόλι του είναι πραγματικό κι αν το μαχαίρι του είναι ακονισμένο», ανέφερε ο Σαλβίνι.

«Και σας λέω: Αν μέσα στη νύχτα δω έναν μασκοφόρο μέσα στο δωμάτιό μου, τότε θα τον κανονίσω. Αν φοβηθώ, νομιμοποιούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι

Οι επικριτές του νόμου προειδοποιούν για καταστάσεις «Άγριας Δύσεως» στην Ιταλία. Ειδικά αν ο νόμος περάσει και από τη γερουσία και ενεργοποιηθεί προ των Ευρωεκλογών.

«Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου, στην ιδιοκτησία μου, έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου – οποτεδήποτε και όπως και να ‘χει», ανταπαντά ο Σαλβίνι.

Στις δημοσκοπήσεις η πλειονότητα των Ιταλών είναι υπέρ αυτής της τροποποίησης. Άλλωστε, τέτοιου είδους νομοθετικές παρεμβάσεις, υπέρ του Νόμου και της Τάξεως, είχαν προαναγγελθεί στο πρόγραμμα της Λέγκας.

Για όποιον δεν έχει ζήσει Ιταλία δεν μπορεί να κατανοήσει το επίπεδο της εγκληματικότητας στην χώρα αυτή ειδικά στις πόλεις του Νότου. Μπάρι, Ρέτζιο Καλάβρια, σικελικές πόλεις δεν είναι εύκολα μέρη για να ζει κάποιος και ειδικότερα τα περίχωρά τους είναι ακόμα πιο δύσκολα.
Αναρτήθηκε από | Kafeneio™ | στις 3/12/2019

 

 

 

 

 

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Διάβασα πως μας κοστίζει 600 ευρώ τον μήνα ο κάθε " φιλοξενούμενος "

Αν αυτά τα λεφτά πήγαιναν στην Ελληνική οικογένεια ,δεν θα υπήρχε υπογεννητικότητα ούτε δυσβάσταχτοι φόροι άστεγοι Ελληνες στο δρόμο ,ούτε εν δυνάμει νεοάστεγοι με τα αρπακτικά να καραδοκούν πάνω από την πρώτη κατοικία τους

Δηλαδή δεν φτάνει που μας έβαλαν να πληρώνουμε ένα "χρέος " ειδεχθές ,παράνομο ,καταχρηστικό και απεχθές που γενοκτονεί τον λαό μας , έχει προκαλέσει την πλήρη απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας με αποτέλεσμα να ορέγονται να διαμελίσουν την χώρα μας ,αλλά μας φόρτωσαν και με αυτό τον καταναγκασμό .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Ε.Σουραβλά

 

 

 

 

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

Αρχαία Ελλάδα: Εκεί όπου οι πλούσιοι πολίτες διαγωνίζονταν για να πληρώνουν εθελοντικά τα περισσότερα


Αρχαία Ελλάδα: Εκεί όπου οι πλούσιοι πολίτες διαγωνίζονταν για να πληρώνουν εθελοντικά τα περισσότερα

O τρόπος που φορολογούσαν οι αρχαίοι Έλληνες τους πολίτες τους
Η συζήτηση για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει αναλογικά τα βάρη μεταξύ των εισοδηματικών τάξεων είναι διαχρονική, όταν μιλάμε όμως για το πώς πρέπει να φορολογείς τους ευκατάστατους αστούς, η κουβέντα επιστρέφει αναγκαστικά στην αρχαία Ελλάδα.
Εκεί δηλαδή που ίσχυε μια προωθημένη και ηθική φορολόγηση που κινητοποιούσε την άρχουσα τάξη να αποζητά μεγαλύτερη φορολογία και να απορρίπτει κάθε έννοια φοροδιαφυγής.
Αυτός ήταν ίσως ο πλέον αξιοθαύμαστος μηχανισμός της αρχαίας ελληνικής οικονομίας, πως η φορολογία βασιζόταν σε εκείνους που μπορούσαν πράγματι να τη σηκώσουν. Και το έκαναν περισσότερο εθελοντικά παρά από νομική υποχρέωση, θέλοντας να καλύψουν ακόμα και δαπάνες που δεν ήταν καθόλου υποχρεωμένοι να κάνουν.
Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, υπήρξε όμως τουλάχιστον μία κοινωνία όπου η φορολόγηση βασιζόταν στην επιθυμία του ανθρώπου να κάνει το χρέος του στην κοινωνία. Και να το κάνει χωρίς να επεμβαίνει η γραφειοκρατία ή ο νόμος.
Βλέπετε οι πρόγονοί μας φρόντισαν να συνδέσουν δαιμόνια τη φορολόγηση με την ηθική: η ελευθερία ή ο δεσποτισμός μιας κοινωνίας, η δημοκρατία ή η τυραννία μπορούσαν κάλλιστα να μετρηθούν στη βάση του ισχύοντος φορολογικού συστήματος. Όλα αυτά θέλουν βέβαια μια μικρή ανάλυση, καθώς το σύστημά τους ήταν θαυμαστό όχι για τον τρόπο που φορολογούσαν, αλλά αντιθέτως για τον τρόπο που δεν φορολογούσαν!
Η φορολογία εισοδήματος ήταν ανήκουστη στην αρχαία Αθήνα -το ιδεαλιστικό πρότυπο της κοινωνίας των αρχαίων Ελλήνων-, καθώς λογιζόταν ασυμβίβαστη με την ίδια την έννοια του ελεύθερου πολίτη: κανείς δεν μπορούσε να σου πάρει ό,τι είχες βγάλει με τον κόπο σου, είτε μιλάμε για περιουσία είτε για εργασία. Φόρους πλήρωναν μόνο οι μέτοικοι και οι ξένοι, ποτέ οι πολίτες, μιας και η άμεση φορολογία δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος για να μοιραστεί ένα τμήμα του πλούτου των μεγαλοαστών στον υπόλοιπο κόσμο.
Αυτό γινόταν με μια ολότελα εθελοντική εναλλακτική: τη λειτουργία…
Μικρή εισαγωγή στην αρχαία ελληνική οικονομία
«Λειτουργία» καλούνταν στην αρχαία Αθήνα η δαπάνη στην οποία υποβάλλονταν με εντολή της πολιτείας ή εθελοντικά οι πλούσιοι πολίτες για να προσφέρουν υπηρεσία στην πόλη ή τον λαό. Σήμαινε κάτι σαν «δημόσια υπηρεσία», μια χορηγία καλά εδραιωμένη στο φαντασιακό των Αθηναίων περί ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης.
Ο Αριστοτέλης ανέπτυξε περαιτέρω αυτό το θέμα, καθώς ο ιδανικός πολίτης για τον πάνσοφο του αρχαίου κόσμου ήταν αυτός που έδινε τεράστια ποσά στην κοινότητα. Αυτός ήταν ο πραγματικός πλούτος, να κάνεις το καλό, όπως μας λέει στη «Ρητορική» του, να δίνεις λεφτά και δώρα και να βοηθάς τους άλλους να συνεχίζουν να υπάρχουν.
Στην ίδια κοινωνική ευθύνη του ευκατάστατου πολίτη πίστευε ακράδαντα και ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης, συμβουλεύοντας τους γιατρούς να παρέχουν κάποιες φορές τις υπηρεσίες τους δωρεάν, καθώς η χορηγία ισοδυναμούσε γι’ αυτόν με ευδαιμονία.
Να σημειώσουμε βέβαια εδώ πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν ήταν στατικός ή ομοιογενής, καθώς κάλυψε μια περίοδο από το 770-30 π.Χ. χονδρικά με ραγδαίες οικονομικές, πολιτισμικές και πολιτικές μεταβολές. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι όλα γνωστά για την οικονομική άνθιση των Ελλήνων («αίνιγμα» επιμένει να την αποκαλεί μια γραμμή ιστορικής σκέψης), η ισχυρή οικονομία διαδραμάτισε αναμφίβολα καθοριστικό ρόλο στην επέκταση και την επιρροή της Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο.
Ξέρουμε πάντως πως οι Έλληνες δεν είχαν κεντρική οικονομία (σχεδιασμένη οικονομία) με τη σύγχρονη έννοια του όρου, όπου οι αποφάσεις παίρνονται με βάση τη βούληση του κράτους. Τι είδους οικονομία ήταν, αυτό συνεχίζει να αποτελεί θέμα διαμάχης μεταξύ ιστορικών και οικονομολόγων, καθώς άλλοι την αποκαλούν «πρωτόγονη» και άλλη «προωθημένη». Ίσως έφταιγε το γεγονός ότι οι πρόγονοί μας δεν την είχαν αναλύσει τόσο όσο άλλα επιστημονικά πεδία.
Όταν ωστόσο η Αθήνα έπρεπε να χρηματοδοτήσει τις κρατικές της δαπάνες με δικά της μέσα, ήξερε ακριβώς πού έπρεπε να κοιτάξει…
Το ανατρεπτικό φορολογικό σύστημα της Αθήνας
Όταν η Αθήνα χρειαζόταν βελτιώσεις στις υποδομές της, μια νέα γέφυρα για παράδειγμα, ή ήθελε να διοργανώσει κάποια υπέρλαμπρη τελετή, τότε καλούσε τους αριστοκράτες. Οι οποίοι έπρεπε όχι μόνο να χρηματοδοτήσουν το έργο, αλλά και να το αποπερατώσουν ως εργολάβοι, καθώς ήταν στην αποκλειστική τους ευθύνη η επίβλεψη της προόδου του έργου και η ολοκλήρωσή του.
Η λογική εδώ ήταν πως ο πλούσιος όφειλε να επωμιστεί το βάρος των δημόσιων εξόδων, δεδομένης της άνισης κατανομής του πλούτου που απολάμβανε. Οι συνεισφορές όμως δεν ήταν επιβεβλημένες με νόμους, ούτε και δέσμευε κάτι τον πλούσιο να το κάνει. Το μόνο που τον ανάγκαζε ήταν η συνείδησή του ως πολίτη και η παράδοση που είχε κληρονομήσει.
Αυτό ήταν το εκπληκτικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας, πως το κίνητρο ήταν η πραγματική φιλανθρωπία, αυτή η ακραιφνής αγαθοεργία, η γνήσια αίσθηση του δημόσιου καθήκοντος. Που συνδεόταν με υψηλά ιδανικά όπως η τιμή και το κύρος. Αν η λειτουργία εκτελούνταν ως όφειλε, αυτό ανύψωνε τον ευεργέτη στα μάτια των συμπολιτών του.
Υπήρχε όμως και μια μικρή «βοήθεια» εδώ, ένα εξτρά προσωπικό κίνητρο αν θέλετε. Ενώ δηλαδή στα πρώτα χρόνια του ελληνικού πολιτισμού ήρωες γίνονταν αποκλειστικά οι ατρόμητοι πολεμιστές, στα χρυσά χρόνια της Αθήνας το ίδιο καθεστώς απονεμόταν και σε όσους χορηγούσαν λειτουργίες. Καθώς ήταν υποτίθεται η ίδια ανάγκη προστασίας των συμπολιτών τους που τους κινητοποιούσε.
Το αποτέλεσμα αυτού του δαιμόνιου τεχνάσματος είναι να σφυρηλατεί πολίτες με έφεση να δίνουν πολλά περισσότερα από όσα τους ζητούνταν. Ακόμα και 3-4 φορές παραπάνω δηλαδή! Απορρίπτοντας ταυτοχρόνως και μετά βδελυγμίας τη φοροδιαφυγή, που εδώ ενσαρκωνόταν με τη μορφή του δεν θέλω να προσφέρω τίποτα στην κοινωνία.
Τα λαμπρά Παναθήναια, ας πούμε, ήταν εξολοκλήρου χρηματοδοτούμενα από τους πλούσιους Αθηναίους, όπως ήταν και τα Διονύσια. Υπήρχαν οι χορηγίες, χρηματοδότηση ομάδων χορού για τις γιορτές, κάτι που έφερνε μεγάλη τιμή στον πλούσιο (ακόμα και αγάλματα στήνονταν προς τιμή των χορηγών), πόσο μάλλον όταν κέρδιζε η ομάδα του.
Πολλά ακόμα είδη λειτουργίας σκάρωσαν οι Αθηναίοι για να δώσουν τη δυνατότητα τους έχοντες και κατέχοντες να κάνουν το χρέος τους ως πολίτες, μεταξύ αυτών η γυμνασιαρχία, η τριηραρχία, η εστίαση κ.ά.
Η ίδια η Ποικίλη Στοά των Αθηνών (Πεισιανάκτειος), εκεί που δίδασκαν οι στωικοί, ήταν όχι μόνο αποτέλεσμα λειτουργίας, αλλά και δημόσιου διαγωνισμού για την κατασκευή της, καθώς όλοι ήθελαν το όνομά τους να συνδεθεί με το σπουδαίο έργο. Τελικά συνδέθηκε με τον γαμπρό του Κίμωνα, Πεισιάνακτα. Αλλά και πολλά έργα της Ακρόπολης, πιθανότατα και ο ίδιος ο Παρθενώνας, χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο της λειτουργίας.
Η πιο πρεστιζάτη πάντως λειτουργία, αυτή που κάθε πλούσιος που σεβόταν τον εαυτό του ήθελε όσο τίποτα μιας και ήταν η ακριβότερη, δεν ήταν άλλη από την τριηραρχία, την υποχρέωση δηλαδή να κατασκευάσεις, να εξοπλίσεις και να συντηρείς μια πολεμική τριήρη. Ο περιβόητα ισχυρός αθηναϊκός στόλος είχε πολλές λειτουργίες στην καρδιά του. Ο χορηγός μπορούσε ακόμα και να αναλάβει τη διοίκηση του πλοίου σε καιρό πολέμου, αν και οι πιο φρόνιμοι αριστοκράτες το άφηναν αυτό στους ειδικούς.
Ο αριθμός των αθηναίων λειτουργών δεν τυγχάνει καθολικής συναίνεσης, κυμαίνονταν πάντως κάπου μεταξύ 300-1.200, ανάλογα με την εποχή και το αν μιλούσαμε για καιρό ειρήνης, μιας και στον πόλεμο οι λειτουργοί αυξάνονταν εκθετικά. Και ήταν αυτοί που χρηματοδοτούσαν τη μερίδα του λέοντος των κρατικών δαπανών, πληρώνοντας τη συντριπτική πλειονότητα των φόρων χωρίς να δίνουν μία στο κράτος.
Παρά τον εθελοντικό ρόλο της τάξης των λειτουργών, σε καιρούς χαλεπούς η πολιτεία υποχρέωνε κάποιους να χρηματοδοτήσουν έργα μέσω του θεσμού της εισφοράς, ποτέ όμως το ίδιο πρόσωπο διαδοχικά. Σε περιόδους πολέμου μάλιστα, όπως στον Πελοποννησιακό, κάθε αθηναίος πολίτης υποχρεώθηκε να δώσει όσα σήκωνε η τσέπη του για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της πόλης-κράτους.
Δεν έλειπαν ωστόσο και οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονταν τον θεσμό της λειτουργίας για προσωπικό πολιτικό όφελος. Ακόμα και τον Περικλή κατηγόρησαν οι εχθροί του για κάτι τέτοιο, πως νεαρός ακόμα (πριν γίνει στρατηγός) χρηματοδότησε τους «Πέρσες» του Αισχύλου στα Μεγάλα Διονύσια για να γίνει γνωστός ως ευεργέτης. Όπως έκανε και ο πολιτικός του αντίπαλος Κίμωνας, εξασφαλίζοντας την εύνοια πολλών.
Αφήνοντας κατά μέρος τις αναποδιές αυτές, η λειτουργία ήταν εν πολλοίς εθελοντικός θεσμός και όποιος δεν ήθελε να κάνει τα οφειλόμενα φλέρταρε επικινδύνως με τη δημόσια περιφρόνηση. Την ίδια στιγμή, ίσχυε και η αντίδοση, όταν ο πολίτης δεν ήθελε να εκτελέσει μια δυσανάλογα μεγάλη για την οικονομική του επιφάνεια λειτουργία δηλαδή και υποδείκνυε κάποιον πιο πλούσιο απ’ αυτόν για να την επωμιστεί.
Εδώ ο νόμος ήταν σαφής: ο δεύτερος ή θα χρηματοδοτούσε το έργο ή θα αντάλλαζε περιουσίες με τον πρώτο, αποδεικνύοντας στην πράξη πως ήταν φτωχότερος και άρα ακατάλληλος να επιτελέσει τη λειτουργία! Αυτός ήταν άλλος ένας δαιμόνιος τρόπος καθορισμού του πραγματικού πλούτου κάποιου, σε αντίθεση δηλαδή με την κατά δήλωσή του οικονομική του κατάσταση.
Αυτή ήταν η ομορφιά του συστήματος της έμμεσης φορολογίας που ονομάστηκε «λειτουργία», ότι τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα επωμίζονταν τα βάρη του λαού χωρίς να τους το ζητά κάποιος. Πέρα από τη συνείδησή τους δηλαδή. Χωρίς εμπλοκή της κεντρικής διοίκησης και της γραφειοκρατίας.
Κι όλα πήγαιναν τις περισσότερες φορές καλά γιατί αυτό που διακυβευόταν δεν ήταν τα λεφτά, αλλά η τιμή και η υπόληψη του πολίτη…

 

 

 

 

08/03/2019

Ελληνίδα αρχαιολόγος ίσως πλησιάζει στην ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Οι επίμονες έρευνες της Καλλιόπης Παπακώστα στην Αλεξάνδρεια.

Ελληνίδα αρχαιολόγος ίσως πλησιάζει στην ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου

papadimitriou via Getty Images

Νέα στοιχεία για το πού μπορεί να βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου φέρνουν στο φως αρχαιολογικές έρευνες στην αρχαία βασιλική συνοικία στην Αλεξάνδρεια από την αρχαιολόγο Καλλιόπη Παπακώστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του National Geographic.

Η κ. Παπακώστα πραγματοποιούσε έρευνες για 14 χρόνια στους κήπους του Σαλαλάτ, στην καρδιά της Αλεξάνδρειας, για ίχνη του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη, όταν, μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες, βρέθηκε κάτι που αναπτέρωσε τις ελπίδες της: Ένα άγαλμα της ελληνιστικής περιόδου, που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του Αλέξανδρου.

Επτά χρόνια αργότερα, η κ. Παπακώστα, που διευθύνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού, έχει κάνει ανασκαφές σε βάθος άνω των 10 μέτρων, ανακαλύπτοντας τη βασιλική συνοικία της πόλης. Εκεί, όπως αναφέρει το National Geographic, ίσως να κρύβεται ένα από τα μεγαλύτερα «έπαθλα» της σύγχρονης αρχαιολογίας: Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η σορός του Μακεδόνα βασιλιά τάφηκε αρχικά στη Μέμφιδα και μετά στην Αλεξάνδρεια, όπου ο τάφος του αντιμετωπιζόταν ως ο ναός ενός θεού. Ωστόσο, ήταν οι φυσικές καταστροφές και όχι εχθρικές δυνάμεις που ήταν η μεγαλύτερη απειλή: Το 356 μΧ ένα τσουνάμι σάρωσε την πόλη, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας περιόδου σεισμών και αύξησης της στάθμης της θάλασσας. Επίσης, τα νερά του Νείλου έκαναν να βουλιάζει σταδιακά τμήμα της πόλης. Αν και η πόλη επέζησε, για να συμβεί αυτό οι κάτοικοί της έχτιζαν πάνω στα παλαιότερα τμήματα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θαφτούν και να ξεχαστούν τα θεμέλια και τα αρχαιότερα τμήματα της Αλεξάνδρειας. Αρχαίοι συγγραφείς όπως ο Στράβων, ο Λέων ο Αφρικανός και άλλοι αναφέρονται στον τάφο, ωστόσο η θέση του σε σχέση με τη σύγχρονη πόλη παραμένει μυστήριο.

Αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει τις αρχαιολογικές έρευνες: Ενδεικτικά, αρχεία δείχνουν πάνω από 140 ανασκαφές, καμία εκ των οποίων δεν βρήκε τον τάφο.

Η κ. Παπακώστα συνεχίζει τις έρευνες χρησιμοποιώντας ως οδηγό αρχαία κείμενα και έναν χάρτη του 19ου αιώνα. Παράλληλα, χρησιμοποιεί καινούρια τεχνολογία, όπως η ERT (τομογραφία ηλεκτρικής αντίστασης) για να βρίσκει πού πρέπει να γίνουν ανασκαφές. Η εν λόγω τεχνολογία περνά ηλεκτρικό ρεύμα στο έδαφος, μετρά την αντίσταση που αυτό συναντά και εντοπίζει τα αντικείμενα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια. Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί 14 ανωμαλίες που ενδεχομένως να είναι θαμμένα κτίρια.

Χρησιμοποιώντας αυτές και άλλες μεθόδους, η Ελληνίδα αρχαιολόγος ανακαλύπτει όλο και περισσότερα από την αρχαία βασιλική συνοικία- περιλαμβανομένου ενός ρωμαϊκού δρόμου και των απομειναρίων ενός μεγάλου δημοσίου κτιρίου, που θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία για τη θέση του τάφου. Η ίδια, η οποία, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα του National Geographic, επιμένει στην ίδια περιοχή εδώ και πάνω από 21 χρόνια, καθώς γίνεται όλο και πιο σίγουρη πως πλησιάζει στον τάφο. «Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να τον βρεις. Αλλά, σίγουρα, είμαι στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, στη βασιλική συνοικία, και οι πιθανότητες είναι υπέρ μου» λέει η ίδια.

 

 

 

Κολομβία. Άγαλμα Ποσειδώνα.

Οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού!


Isola di S. Antreas. Colombia. Statua di Poseidone. Universalità della cultura greca!
Νησί του Σαν Αντρές. Κολομβία. Άγαλμα Ποσειδώνα. Οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού!
Island of San Andres. Colombia. Statue of Poseidon. Universality of Greek culture![R.B.C.]

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Ἕλληνες, οἱ πρῶτοι ἐφευρέτες τῆς γραφῆς καί τοῦ ἀλφαβήτου.

Γράφει η Μαρίας Μαντουβάλου
Ἀναπληρώτριας Καθηγήτριας
Φιλοσοφικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
Μακροχρόνια εἶναι ἡ ἐπιμονὴ τῶν ἐρευνητῶν τῆς προϊστορικῆς Ἑλληνικῆς γλώσσας, ξένων καὶ Ἑλλήνων, εὐτυχῶς στοὺς τελευταίους ὑπάρχουν ἐξαιρέσεις, νὰ ἰσχυρίζoνται τὴν προέλευση ἀπὸ τὴν ἀνύπαρκτη ἰνδοευρωπαϊκὴ καὶ ἄλλες ξένες, ἀνύπαρκτες ἐπίσης, γλῶσσες, ἀκόμη καὶ στὴν ἑλληνιστικὴ περίοδο τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου. Ὁ Ἄγγλος ἑλληνιστὴς π.χ. καθηγητὴς τῆς ἑλληνικῆς φιλολογίας ἀποφαίνεται μὲ βεβαιότητα: «Τὴ δεύτερη χιλιετηρίδα π.Χ. ὁ πρωτοελληνικὸς λαὸς μπῆκε στὴ λεκάνη τοῦ Αἰγαίου, καὶ σιγά σιγὰ ἡ γλῶσσα του ἐξαπλώθηκε ἀνάμεσα στοὺς Πελασγούς, στοὺς Κᾶρες καὶ στοὺς ἄλλους λαοὺς ποὺ βρίσκονταν ἐκεῖ. Ὁ Ἡρόδοτος χαρακτηρίζει τοὺς Ἀθηναίους σὰν ἐξελληνισμένους Πελασγούς, δηλαδὴ τῶν προγόνων τους ἡ γλῶσσα ἦταν τὰ πελασγικά», καὶ ὁ ἴδιος ἱστορεῖ πώς «οἱ Ἕλληνες ἱδρυτὲς  τῆς Μιλήτου δὲν ἔφεραν μαζί τους δικές τους γυναῖκες, ἀλλὰ παντρεύτηκαν γυναῖκες τῆς Καρίας. Ἔτσι, ἡ ἀρχαιοελληνικὴ γλῶσσα διαμορφώθηκε σὲ στενὴ ἐπαφὴ μὲ ἄλλες γλῶσσες, ποὺ μᾶς εἶναι ἄγνωστες [ὑπογραμμίζω ἐγώ]. Σ’ αὐτὴν τὴν περίοδο πρέπει [!] νὰ ὀφείλεται ἡ ἁπλοποίηση τοῦ φωνητικοῦ συστήματος τῆς ἰνδοευρωπαϊκῆς κοινῆς [ὑπογραμμίζω ἐγώ], δηλαδὴ τῶν φωνηέντων, τῶν συμφώνων καὶ τοῦ μελωδικοῦ τονισμοῦ» (1) καὶ συνεχίζει: «Στὴν πρωτοελληνικὴ ἐποχὴ τὸ ἰνδοευρωπαϊκὸ ἡμιφωνῆεν διαφοροποιήθηκε […].
Ἡ ἁπλοποίηση τῶν ἰνδοευρωπαϊκῶν συμφώνων εἶχε ὡς ἀποτέλεσμα νὰ χαθοῦν στὰ τέλη τῶν λέξεων τὰ σύμφωνα» (2). Δύο χρόνια ἀργότερα, τὸ 1964, στὸ βιβλίο του μὲ τίτλο «Ἡ Ἑλληνικὴ Γλῶσσα Ἀρχαία καὶ Νέα» συνεχίζοντας τὰ «ἐπιχειρήματά του» πάνω σὲ «βεβαιότητες», ὅπως εἴδαμε, πού, ὡστόσο, τοῦ εἶναι ἄγνωστες, ὅπως λέει, καὶ πάνω σὲ δεοντολογίες ὑψηλῆς ἐπιστημονικῆς σαφήνειας, ποὺ καὶ αὐτὲς ἀνήκουν στὴ σφαῖρα τῆς δεοντολογίας, ἀφοῦ ὁ κ. Καθηγητὴς ἐπικαλεῖται τὸ «πρέπει νά», γιὰ νὰ θεμελιώσει πάνω σ’ αὐτὸ τὸ ὑποκειμενικὸ πρέπει τὰ παραμύθια του γιὰ τὸ «ἰνδοευρωπαϊκὸ ἡμιφωνῆεν»(!!), ὅπως ἐπίσης εἴδαμε πιὸ πάνω. Τώρα στὸ νέο του πόνημα ἀνενδοίαστα ἀποφαίνεται: «τὸ ἑλληνικὸ ἀλφάβητο κατάγεται ἀπὸ τὸ φοινικικό» (σελ. 65) καὶ «Οἱ Φοίνικες ἐφεῦραν τὸ πρῶτο φθογγογραφικὸ ἀλφάβητο» (σελ. 66). Δίνει μάλιστα καὶ τὴ γαργαλιστικὴ ἐξήγηση γιὰ τὸ καυτὸ θέμα τῆς ἔλλειψης φωνηέντων στὶς σημιτικὲς γλῶσσες, γράφοντας ὅτι «ὁ ἀναγνώστης τὰ συμπληρώνει εὔκολα τὰ φωνήεντα ἀπὸ τὰ συμφραζόμενα» (σελ. 66), καὶ ἡ πρόθεσή του νὰ μᾶς κανοναρχεῖ μὲ τὸ φοινικικὸ ἀλφάβητο δὲν ἔχει τέλος· γράφει: «Στὸν δέκατο ἔνατο π.Χ. αἰῶνα οἱ Ἴωνες τῆς Μικρασίας δανείστηκαν ἀπὸ τοὺς Φοίνικες θαλασσοπόρους τὸ ἀλφάβητο καὶ τὸ τελειοποίησαν» (σελ. 66). Θὰ κλείσω ἐδῶ τὸν παραληρηματικὸ λόγο τοῦ Ἄγγλου παραμυθιογράφου.
Τὸ 1851 ὁ Σκαρλᾶτος Δ. Βυζάντιος (1798 – 1878), σπουδαῖος κλασσικὸς φιλόλογος καὶ κυρίως λεξικογράφος, σημείωνε τὰ ἄφθονα λάθη στὰ λεξικὰ τῆς Ἑλληνικῆς τῶν Εὐρωπαίων λεξικογράφων, ὅπως π.χ. αὐτὰ ἀπαντοῦν ἀκόμη καὶ στὸ περίφημο λεξικὸ τοῦ Ἑρρίκου Στεφάνου, τὸν «Θησαυρό», παρατηρῶντας ὅτι στὸ δικό του Λεξικό (3) δὲν θὰ παραδεχθεῖ ἀβασάνιστα, οὔτε θὰ διστάσει, νὰ ἀπορρίψει πολλὰ ἐσφαλμένα καὶ παρατράγουδα τῶν ξένων σπουδαίων λεξικογράφων μὲ κύριο ἐφόδιό του τὴν πατρῴα φωνή, ποὺ ὁ Ἕλληνας ἀπὸ ἔνστικτο ἀκόμη ἀναγνωρίζει, ἐνῷ ὁ ξένος, παρὰ τὸν πλοῦτο τῶν Ἑλληνικῶν χειρογράφων ποὺ κατέχει, στερεῖται τῆς δυνατότητας νὰ ἀντιλαμβάνεται τὸ κίβδηλον ἢ ἀκίβδηλον τῶν ἀρχαίων φωνῶν, καὶ φέρνει μεταξὺ πολλῶν ἄλλων τὸ ἀκόλουθο παράδειγμα: «Ὁ θεῖος Χρυσόστομος λέγει (Ὁμιλ. Δ΄ Πράξεις τῶν Ἀποστόλων, τόμ. Δ΄, 624, 25): Μὴ κορακιστὶ φθέγγεσθαι, ὡς ἀνόητοι, καθάπερ τὰ παιδία» καὶ διερωτᾶται ὁ Βυζάντιος: «ποιὸς ἀπὸ μᾶς δὲν καταλαβαίνει ἀμέσως ὅτι τὸ κορακιστὶ ἐδῶ δὲν εἶναι ἄλλο παρὰ τὰ κοινῶς σὲ μᾶς γνωστὰ κορακιστικά»; Ἀλλὰ ὁ πολὺς Seager, ἀγνοῶν τὴ σημερινὴ τῶν Ἑλλήνων γλῶσσα, ἀρκέσθηκε νὰ τὸ μεταφράσει lingua corvina [= γλῶσσα τοῦ κόρακα] καὶ τίποτα ἄλλο. Τὶ κατάλαβε ὁ σοφὸς μὲ τὴ μετάφρασή του αὐτὴ, μόνο αὐτὸς τὸ γνωρίζει (4). Βέβαια, συνεχίζει ὁ Σκαρλᾶτος Βυζάντιος, πολλὰ λάθη θὰ εἶχαν ἀποφύγει οἱ σοφοὶ Εὐρωπαῖοι, ἂν σπούδαζαν κατὰ βάθος καὶ ὄχι ὡς πάρεργο τὴ σημερινὴ ἑλληνικὴ γλῶσσα ἢ καλύτερα, ἂν ἀνέθεταν τὴ διόρθωση ὅλων ἀνεξαιρέτως τῶν Ἑλληνικῶν συγγραμμάτων, καὶ κατ’ ἐξοχὴν τῶν Βυζαντινῶν, σὲ Ἕλληνες (5). Καὶ ἐξηγεῖ ὅτι παραθέτει στὸ Λεξικό του τόσες παραναγνώσεις τῶν ξένων, γιὰ νὰ ἀποδείξει τὴν ἀναντίρρητη ἀλήθεια ὅτι «περὶ φωνῆς προκειμένου Ἑλληνικῆς, ἀσυγκρίτως ἁρμοδιώτεροι κριταὶ εἴμεθα ἡμεῖς οἱ πατροπαραδότως λαλοῦντες τὴν φωνὴν τῶν Ἑλλήνων, κἂν ὑποτεθῶμεν (πρὸς παρηγορίαν τοῦ Φαλμεράϋερ) οὐχὶ γνήσιοι ἀπόγονοι ἐκείνων» (6).
Ὡστόσο σήμερα ἡ προσήλωση, καὶ ἐκ μέρους Ἑλλήνων λεξικογράφων, σὲ κάθε ξένη θεωρία γιὰ τὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα, ὅπως τὸ κατασκεύασμα τῆς Ἰνδοευρωπαϊκῆς καὶ τῆς προέλευσης, δῆθεν ἀπ’ αὐτὴν τὴν ἀνύπαρκτη γλῶσσα, τῆς Ἑλληνικῆς, ὁδηγεῖ στὴν ὑποτίμηση τοῦ γεγονότος ὅτι π.χ. οἱ Ρωμαῖοι δανείστηκαν τὸ ἀλφάβητό τους κατ’ εὐθεῖαν πρὶν ἀπὸ τὸ 700 π.Χ. ἀπὸ τὸ ἑλληνικὸ ἀλφάβητο (7). Ἡ σαθρὴ ἰνδοευρωπαϊκὴ θεωρία χρησιμοποιεῖται ἀπὸ τὴν ἱστορικὴ γλωσσολογία χωρὶς τεκμηρίωση, κυρίως σὲ λεξικὰ ποὺ ἀσχολοῦνται μὲ τὴν ἐτυμολογία, ἀλλὰ ὑπάρχουν καὶ σύγχρονα δημοσιεύματα, ποὺ ἀνατρέπουν μὲ ἰσχυρὴ πολεμικὴ τὴν παραπληροφόρηση (8). Ὁ καθηγητὴς Β. Φίλιας γράφει: «Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα εἶναι ἡ γλῶσσα τῶν γλωσσῶν – ἐκείνη ποὺ ὄχι μόνο ἐπέδρασε ἀποφασιστικὰ στὴν μορφοποίηση ὅλων τῶν γλωσσῶν τοῦ δυτικοῦ κόσμου» (9), προσθέτοντας ὅτι «ἐμεῖς ἀρνούμαστε παντελῶς νὰ ἀποδεχθοῦμε αὐτὴν τὴ σαθρὴ ἰνδοευρωπαϊκὴ θεωρία» (10). Ἡ ἐπιμονὴ τῶν ὑπονομευτῶν παντὸς ἑλληνικοῦ δημιουργήματος χάλκευσε καὶ μία ἄλλη θεωρία, ἐκτὸς τῆς ἰνδοευρωπαϊκῆς, γιὰ τὴν προέλευση τῆς ἑλληνικῆς γραφῆς, δηλαδὴ τοῦ ἑλληνικοῦ ἀλφαβήτου.
Ἡ καινοφανὴς θεωρία εἶναι ἡ φοινικική, σημιτικὴ προέλευση τῆς ἑλληνικῆς γραφῆς μὲ τὸ παραμύθι μαρτυρία, τοῦ Ἡροδότου (ν, 58) ὅτι ὁ Κάδμος (Σημίτης) πρῶτος ἔφερε τὰ φοινίκεια γράμματα, ὅταν ἦρθε μαζὶ μὲ Φοίνικες περὶ τὸ 1550 π.Χ. στὴ Θῆβα, δηλαδὴ κατὰ τοὺς ὑστεροελλαδικοὺς χρόνους (1550 – 1100 π.Χ.). «Ἀλλὰ ποιὰ γράμματα», ἀναρωτιέται ὁ Ἀκαδημαϊκὸς καὶ Ἀρχαιολόγος Γεώργιος Μυλωνᾶς (11), «ἔφερε στὴ Θῆβα ὁ Κάδμος»; δίνοντας ἀπάντηση ὁ ἴδιος, σχεδὸν ἀναιρετική, στὶς περὶ φοινικικῆς προέλευσης τοῦ ἑλληνικοῦ ἀλφαβήτου ἀπόψεις τοῦ ἀρχαιολόγου Σπ. Μαρινάτου (12). Ἀναφέρει ὁ Μυλωνᾶς σὲ ἀνακοίνωσή του στὴν Ἀκαδημία Ἀθηνῶν: «Δυνάμεθα μετὰ μεγίστης πιθανότητος νὰ συμπεράνωμεν ὅτι τὰ ὑπὸ τοῦ Κάδμου εἰσαχθέντα εἰς τὰς Θήβας γράμματα δὲν ἦσαν φοινικικά. Ἡ γραφὴ τῶν ὑστεροελλαδικῶν χρόνων ἦτο συλλαβικὴ καὶ δὲν εἶχε σχέσιν πρὸς τὴν σημιτικήν» (13). Ἡ παράδοση γιὰ τὰ Κάδμεια, ἢ φοινικικὰ λεγόμενα, γράμματα δὲν γίνεται ἀποδεκτὴ οὔτε ἀπὸ τοὺς γεωγράφους, τοὺς πραγματευθέντες τὴν Βοιωτίαν (14). Παρατηρεῖ ἀκόμη ὁ Μυλωνᾶς ὅτι ἡ ἀρχὴ τῆς ἑλλαδικῆς γραμμικῆς γραφῆς Β΄ τίθεται περὶ τὸ 1450 π.Χ. Ἀλλὰ καὶ ἡ ὑπὸ τοῦ Κάδμου εἰσαγωγὴ τῆς γραφῆς τίθεται περὶ τὰ 1450 – 1400 π.Χ. Ἡ χρονολογικὴ αὐτὴ συγκυρία εἶναι ἀξιοσημείωτη, γράφει, καὶ ἀφοῦ ἡ εἰσαγωγὴ τοῦ φοινικικοῦ ἀλφαβήτου κατὰ τοὺς χρόνους ἐκείνους ἀποδεικνύεται ἀδύνατη, ἡ μόνη ἐναπομένουσα ὑπόθεση εἶναι ὅτι ὁ Κάδμος ἔφερε στὴ Θῆβα τὴν ἑλλαδικὴ γραφὴ καὶ προσθέτει ὅτι ὁ Ἡρόδοτος ἐπισκίασε τὶς ἄλλες γνῶμες τῶν ἀρχαίων, ἀλλὰ τὰ ἀναφερόμενα ἀπ’ αὐτὸν δὲν ἀποτελοῦν τὴ μόνη καὶ ἀρχαιότερη μαρτυρία τῆς ἀρχαιότητας καὶ ὑπάρχουν πολλὲς γνῶμες κατὰ πολὺ διάφορες τῶν φοινικικῶν παρατηρήσεων τοῦ Ἡροδότου (15).
Τὰ φοινίκεια γράμματα, ἐξηγεῖ ὁ Μυλωνᾶς, ἦταν αὐτὰ ποὺ εἶχαν γραφτεῖ μὲ ἐρυθρὸ χρῶμα. Τὸ ἐπίθετο φοινίκεια σήμαινε γραπτὰ καὶ ὀνομάσθηκαν ἀπὸ τὸ χρῶμα τους καὶ ὄχι γιατὶ τὰ ἔφεραν Φοίνικες στὴν Ἑλλάδα (16). Ἀλλὰ καὶ ὁ ἀρχαιολόγος Ἀντ. Κεραμόπουλος, ποὺ ἔκανε ἀνασκαφὲς στὴν Καδμεία (Θῆβα) γράφει ὅτι, «ἄν θυμηθοῦμε ὅτι ἀπὸ τὶς  ἀνασκαφὲς στὴ Θῆβα ἀποκαλύφθηκαν μνημεῖα μυκηναϊκὰ ὅμοια μὲ τῶν ἄλλων ἑλληνικῶν τόπων καὶ ὅτι δὲν ἔχουν κανένα χαρακτῆρα ξένο καὶ μάλιστα φοινικικό, θὰ πρέπει νὰ εἴμαστε σφόδρα δύσπιστοι στὸ μῦθο τῆς φοινικῆς καταγωγῆς τοῦ Κάδμου» (17). Ὁρισμένοι λοιπὸν Γλωσσολόγοι καὶ Ἀρχαιολόγοι κατασκεύασαν μιὰ θέση σχετικὰ μὲ τὴν προέλευση τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας καὶ μὲ τεκμήρια τελείως ἐπιφανειακὰ καὶ παραπλανητικὰ μᾶς μιλοῦν γιὰ «ἀποδείξεις», ποὺ δὲν εἶναι παρὰ ἐπινοημένες ἐνδείξεις καὶ φανταστικὲς συλλήψεις τῶν ἰδίων, ὅπως ἀποδεικνύουν ἄλλοι καταξιωμένοι ὁμότεχνοι συνάδελφοί τους. Τὸ γεγονὸς αὐτὸ τῶν πολλαπλῶν ἀμφισβητήσεων ὁδήγησε ἐρευνητὲς ἄλλων ἐπιστημονικῶν πεδίων, πέραν τῶν φιλολογικῶν, νὰ ἀναζητήσουν τὴν ἀλήθεια γιὰ τὸ σημαντικότερο θέμα παγκοσμίως ποὺ εἶναι ἡ ἐφεύρεση τοῦ γραπτοῦ λόγου, πέραν τοῦ προφορικοῦ, τοῦ κάθε λαοῦ.
Ἡ Στήλη τῆς Rachid, πέτρινη πλάκα ἀπὸ γρανοδιορίτη, ἀπὸ τὸν ναὸ τοῦ Πτολεμαίου Ε΄ τοῦ Ἐπιφανοῦς, 2ος αἰ. π.Χ. μὲ ἐγχάρακτη ἐπιγραφὴ σὲ δύο γλῶσσες αἰγυπτιακὴ καὶ ἑλληνικὴ καὶ τρία συστήματα γραφῆς, ἱερο- γλυφικά, δημώδη αἰγυπτιακή, ἑλληνική. Τὸ ἑλληνικό μέρος τῆς στήλης ἀρχίζει ὡς ἐξῆς: « Βασιλεύοντος τοῦ νέου καὶ παραλαβόντος τὴν βασιλεί- αν παρὰ τοῦ πατρός... ».
Ἡ Στήλη τῆς Rachid, πέτρινη πλάκα ἀπὸ γρανοδιορίτη, ἀπὸ τὸν ναὸ τοῦ Πτολεμαίου Ε΄ τοῦ Ἐπιφανοῦς, 2ος αἰ. π.Χ. μὲ ἐγχάρακτη ἐπιγραφὴ σὲ δύο γλῶσσες αἰγυπτιακὴ καὶ ἑλληνικὴ καὶ τρία συστήματα γραφῆς, ἱερογλυφικά, δημώδη αἰγυπτιακή, ἑλληνική. Τὸ ἑλληνικό μέρος τῆς στήλης ἀρχίζει ὡς ἐξῆς: « Βασιλεύοντος τοῦ νέου καὶ παραλαβόντος τὴν βασιλείαν παρὰ τοῦ πατρός… ».
Τὰ ἐπιστημονικὰ δεδομένα, ποὺ θὰ παρουσιάσω συνοπτικὰ ἐδῶ, ἀνοίγουν νέες προοπτικὲς ἱστορικὲς καὶ πολιτιστικὲς στὸ ζήτημα τοῦ πρώτου ἐφευρέτη λαοῦ, ποὺ ὅπως ἀποδεικνύεται μὲ βάσιμα τεκμήρια εἶναι ὁ ἑλληνικὸς καὶ ἡ δημιουργία ἀπ’ αὐτὸν τῆς γραφῆς καὶ τοῦ ἀλφαβήτου, ποὺ τροφοδότησε στὴ συνέχεια ὄχι μόνο τὴν ἑλληνική ἀλλὰ καὶ τὴν παγκόσμια σκέψη λαῶν, ποὺ ὅταν οἱ Ἕλληνες ἔγραφαν, οἱ λαοὶ αὐτοὶ ἦταν ἀνύπαρκτοι, ὅπως Γάλλοι, Ἰταλοί, Γερμανοί κ.ἄ. Τὸ πνεῦμα ὅμως τοῦ ἑλληνικοῦ ἔθνους ἀντανακλᾶται στὴ γλῶσσα του ἀπὸ τοὺς προϊστορικοὺς χρόνους μέχρι σήμερα σὲ μία συνεχῆ διαχρονικὴ πορεία, ἐκφραζόμενο στὴν ἴδια πατρίδα συνεχῶς καὶ μὲ συνεχῆ παρουσία στὸ προσκήνιο τῆς ἱστορίας, ἐνῷ οἱ  λεγόμενοι πρωτοδημιουργοὶ τῆς παγκόσμιας γλώσσας εἴτε εἶναι ἀνύπαρκτοι, εἴτε ἔσβησαν νωρὶς, χωρὶς νὰ ἀφήσουν ἴχνη τῆς «μεγαλοφυοῦς» συλλήψεώς των τῆς γραφῆς, ὅπως ἰσχυρίζονται οἱ διάφοροι Γλωσσολόγοι καὶ Ἀρχαιολόγοι.
Ἕνας νέος ἐπιστήμονας σήμερα, ὁ Νευροψυχολόγος – Νευρογλωσσολόγος Χρυσόστομος Ἐμμ. Καρπαθίου, ἔγραψε δύο πρωτοποριακὰ βιβλία γιὰ τὴν προέλευση τῆς γλώσσας. Τὸ ἕνα ἀναφέρεται στὸν ΛΟΓΟ (18), ὅπου ἡ ἀναδρομὴ στὴν ἱστορία καὶ ἡ ἀποκωδικοποίηση τοῦ ἑλληνικοῦ μύθου, ὅπως γράφει, «δείχνει, ὅλως παραδόξως, ταύτιση μὲ τὴ σημερινὴ ἐπιστημονικὴ πραγματικότητα». Ὅλες οἱ σκέψεις τοῦ συγγραφέα πάνω στὸν Λόγο στηρίζονται στὶς «σημερινὲς ἀπόψεις τῆς ἐπιστήμης τῆς παθολογίας καὶ φυσιολογίας τοῦ λόγου, πολὺ στενὰ δεμένες μεταξύ τους, τόσο στενά, ὅσο τὸ « ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ » (19).
Τὸ δεύτερο βιβλίο, ποὺ μᾶς ἐνδιαφέρει ἐδῶ ἰδιαίτερα, ἀναφέρεται στὴν ἐξελικτικὴ πορεία τοῦ ἐγκεφάλου καὶ πραγματεύεται, μὲ πρωτόγνωρα ἐπιστημονικὰ ἐπιχειρήματα, τὴ δημιουργία τῆς πρώτης γλώσσας καὶ τοῦ πρώτου ἀλφαβήτου (20). Ἐπειδὴ ἡ μελέτη αὐτὴ εἶναι πολὺ διαφωτιστικὴ γιὰ ὅλους, ἀλλὰ κυρίως τοὺς γλωσσολόγους καὶ ἀρχαιολόγους σχετικοὺς ἐρευνητὲς τοῦ θέματος, ἐπειδὴ δὲν κινεῖται σὲ ὑποθετικὸ ἔδαφος ἡ προσπάθεια τῆς ἀνάπλασης τῶν σταθμῶν ποὺ πέρασε τὸ ἑλληνικὸ ἀλφάβητο, ἀφοῦ κλονίζει μὲ τὸ βιβλίο του τὴ θέση ὁρισμένων ἐκ τῶν γλωσσολόγων, ἀρχαιολόγων ἐρευνητῶν καὶ τὶς ἀστήρικτες ὑποθέσεις τους καὶ ἐπειδὴ διαψεύδει αὐτὲς τὶς φανταστικὲς ὑποθέσεις, ὅπως π.χ. τοῦ Μανόλη Ἀνδρόνικου, ἐκτὸς τῶν ἄλλων τῶν ὁποίων ἤδη ἔχουμε δεῖ σ’ αὐτὴν τὴ σύντομη ἐπισκόπηση ποὺ ἔκανα τοῦ γλωσσικοῦ θέματος τὶς ἀπόψεις, ὁ ὁποῖος μᾶς πληροφόρησε ὅτι «ἡ σύγχρονη ἔρευνα ἐπιβεβαίωσε ὅτι πρότυπο τοῦ ἑλληνικοῦ ἀλφαβήτου ὑπῆρξε τὸ φοινικικὸ ἢ ὀρθότερα τὸ βόρειο σημιτικὸ ἀλφάβητο – ἡ ἔρευνα κινεῖται σὲ χῶρο ἀπολύτως ἀσφαλῆ καὶ ὑπάρχει ὁμοφωνία τῶν ἐρευνητῶν»(21) θὰ παραθέσω τὰ σπουδαιότερά της.
Πρὶν προχωρήσω, νὰ ὑπογραμμίσω ὅτι καὶ ὁ ἀρχαιολόγος Ἀνδρόνικος κινεῖται στὸ θέμα τῆς προέλευσης τοῦ Ἑλληνικοῦ ἀλφαβήτου καὶ τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας σὲ ἐπιχειρήματα τοῦ τύπου «ἡ εἰσαγωγὴ τοῦ σημιτικοῦ ἀλφαβήτου στὴν Ἑλλάδα χρονολογεῖται ὅπως φαίνεται» (22) ἢ «ἔτσι πρέπει νὰ φαντασθοῦμε τὸ ἀρχικὸ ἑλληνικὸ ἀλφάβητο…» (23) ἢ «τὸ ἑπόμενο βῆμα πρέπει νὰ ἦταν ὑποθέτουμε» (24). Σωστά, λοιπόν, ἔγραψε ὁ ἀρχαιολόγος Σπ. Μαρινᾶτος ὅτι πρέπει νὰ εἴμαστε πολὺ φειδωλοὶ στὴ διατύπωση ἀξιωμάτων γύρω ἀπὸ τὰ ζητήματα τῆς γραφῆς, γιατὶ εἴδαμε ὅτι «κεφαλαιώδη ἀξιώματα τῆς ἐπιστήμης καταπίπτουν ἀποτόμως καὶ ἀντιθέτως στηρίζονται νέαι ὑποθέσεις,  τὰς ὁποίας πρὸ ὀλίγου οὐδεὶς ἐτόλμα νὰ προβάλη»(25). Τόλμησε, λοιπόν, ὁ Καρπαθίου, μετὰ ἀπὸ ἔρευνα τῆς δημιουργίας τοῦ λόγου καὶ τῶν ἡμισφαιρίων τοῦ ἐγκεφάλου, νὰ γράψει ὅτι «ὁ Λόγος ἐκτὸς φύσεως ὑπάρχων γίνεται ἀνθρώπινος, ἐκτὸς ἀνθρώπου ὑπάρχων, εἰκόνα λαμβάνοντας τοῦ κτίσματος, κτίστης ὑπάρχων… Συγκαταβαίνων πρὸς τὸ ἀνθρώπινον… συνεργάζεται ἐντὸς τοῦ ἀνθρώπου, διὰ τοῦ ἐγκεφάλου»(26), καὶ ὅτι οἱ ἀπόψεις περὶ φοινικικοῦ ἀλφαβήτου «ἀπὸ τῆς πλευρᾶς τῆς βιολογίας ἢ γενικώτερα τῆς λειτουργικότητας τοῦ ἐγκεφάλου, δηλαδὴ τῆς Νευροψυχολογίας – Νευρογλωσσολογίας εἶναι ἀναληθεῖς, δὲν εὐσταθοῦν»(27), τονίζοντας τέλος, μετὰ ἀπὸ ἐμβριθῆ ἔρευνα, ὅτι «Παγκόσμια μητρικὴ γλῶσσα εἶναι ἡ μοναδικὴ ἑλληνικὴ γλῶσσα»(28). Ὁ ἴδιος ἀνατρέπει, μὲ ἰσχυρὰ καὶ πειστικὰ ἐπιχειρήματα, τὸ γαλλικὸ βιβλίο ποὺ ἐξέδωσε τὸ Ὑπουργεῖο Πολιτισμοῦ τῆς Γαλλίας τὸ 1982, γιὰ τὴ «Γέννηση τῆς Γραφῆς» (Naissance de l’ écriture) καὶ ὅπου παρέχονται ἐκεῖ φανταστικοὶ χρονολογικοὶ πίνακες γιὰ τὴν προέλευση τῆς γραφῆς. Ὁ Καρπαθίου ἀπορρίπτει τὶς σχετικὲς ἀπόψεις καὶ θέσεις μὲ βάση τὴν ἐγκεφαλικὴ λειτουργικότητα τοῦ ἀνθρώπου καὶ τὶς βιολογικὲς συνθῆκες ποὺ ἐπέδρασαν στὴ γλῶσσα, στὸν λόγο, σὰν σύνολο ἐγκεφαλικῶν ἀνωτέρων λειτουργιῶν ἀπὸ τὴν πανάρχαια ἐποχὴ μέχρι σήμερα»(29).
Συμπεράσματα τοῦ ἰδίου συγγραφέως εἶναι:
– Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα εἶναι σίγουρα ἡ μητέρα τῶν σημερινῶν γλωσσῶν.
– Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα εἶναι ἡ μοναδικὴ ὁλοκληρωμένη καὶ ἀνεξάρτητη ἀνθρώπινη γλῶσσα, χωρὶς νὰ ἀναζητᾶ ἐρείσματα σὲ ἄλλες γλῶσσες.
– Οἱ Ἕλληνες χρησιμοποίησαν νωρίτερα ἀπὸ τοὺς ἄλλους λαοὺς ἐκείνης τῆς ἐποχῆς τὸ ἀριστερὸ ἐγκεφαλικὸ ἡμισφαίριο (ποὺ εἶναι τῆς μάθησης τοῦ λόγου) καὶ γιὰ τὸν λόγο αὐτὸ καὶ ὑπάρχουν ἀκόμη, ἐνῷ ἀντίθετα ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι λαοὶ ἐκείνης τῆς ἐποχῆς ἔχουν ἐξαφανισθεῖ (30).
Σημειώσεις
1. George Thomson, «Ἡ Ἑλληνικὴ Γλῶσσα Ἀρχαία καὶ Νέα», στὸ George Thomson, Διαλέξεις γιὰ τὸν ἀρχαῖο Ἑλληνικὸ πολιτισμό, τ. Α΄, Ἀθήνα 1962, σελ. 53
2. G. Thomson, ὅ.π., σελ. 54
3. Σκαρλᾶτος Δ. Βυζάντιος, Λεξικὸν τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσης, τόμ. Α΄, Ἀθήνα 1852
4. Σκαρλᾶτος Δ. Βυζάντιος,, ὅ.π., σελ. γ΄- δ΄
5. Σκαρλᾶτος Δ. Βυζάντιος, ὅ.π., σελ. δ΄
6. Σκαρλᾶτος Δ. Βυζάντιος, ὅ.π., σελ. δ΄
7. Ν. Κονομῆς, Ἀπὸ τὴν Ἱστορία τῆς Λατινικῆς Γλώσσας ἔκδ. Σύλλογος πρὸς Διάδοσιν Ὠφελίμων Βιβλίων, Ἀθήνα 20125 , σελ. 21
8. Βλ. Β.Φίλια – Γ. Πρινιανάκη, Τὰ ἡμαρτημένα τοῦ Λεξικοῦ Μπαμπινιώτη, ἐκδόσεις Παπαζήσης, Ἀθήνα 2010, σς. 1-765. Βλ. κυρίως τὸν Πρόλογο τοῦ καθηγητῆ Β. Φίλια καὶ τὸ κεφάλαιο: Τὰ Ἰνδοευρωπαϊκά.
9. Β.Φίλια – Γ. Πρινιανάκη, ὅ, π. 25
10. Β.Φίλια – Γ. Πρινιανάκη, ὅ, π. 48
11. Γ. Μυλωνᾶς, Τὰ Φοινίκεια Γράμματα τοῦ Κάδμου στό: Πραγματεῖαι τῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν, τόμ. 23, ἀριθμ. 5 (1959) 1-33
12. Σπ. Μαρινᾶτος, Καδμήια Γράμματα, στό: Ἐπετ. Φιλοσοφικῆς Σχολῆς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν 6 (1955 – 56) 531 – 541
13. Γ. Μυλωνᾶς, ὅ.π., σσ. 1 καὶ σημ. 2, 24, 8 ,2
14. Γ. Μυλωνᾶς, ὅ.π., σελ. 24
15. Γ. Μυλωνᾶς, ὅ.π., σελ. 24 – 25
16. Γ. Μυλωνᾶς, ὅ.π., σελ. 29 και 26
17. Ἀντ. Κεραμόπουλος, Θηβαϊκά, Δελτίον 3 (1917) 63. Γ. Μυλωνᾶς, σελ. 4 και 5
18. Χ. Ἐμμ. Καρπαθίου, Πρῶτο δοκίμιο στὸν ΛΟΓΟ, Ἐκδόσεις Ι. Καραμέτος, Ἀθήνα 2008
19. Χ. Ἐμμ. Καρπαθίου, Πρῶτο δοκίμιο στὸν ΛΟΓΟ, ὅπ.π., σσ. 9-10
20. Χ. Ἐμμ. Καρπαθίου, Ἡ ἐξέλιξη τοῦ Ἐγκεφάλου καὶ τὸ Ἀλφάβητο, Ἐκδοτικὸς ὅμιλος «Ἴων», Ἐκδόσεις «Ἕλλην», Ἀθήνα 1995
21. Μ. Ἀνδρόνικος, Ἡ Ἑλληνικὴ Γραφὴ στὸ ΙΕΕ τ. Β΄, σ. 196
22. Μ. Ἀνδρόνικος, ὅ.π., σ. 196
23. Μ. Ἀνδρόνικος, ὅ.π., σ. 197
24. Μ. Ἀνδρόνικος, ὅ.π., σ. 197, 198
25. Σπ. Μαρινᾶτος, ὅ.π., σ. 531
26. Χ. Καρπαθίου, Ἡ ἐξέλιξη τοῦ Ἐγκεφάλου καὶ τὸ Ἀλφάβητο, ὅ.π, σελ. 22, 24
27. Χ. Καρπαθίου, Ἡ ἐξέλιξη τοῦ Ἐγκεφάλου καὶ τὸ Ἀλφάβητο, σελ. 41
28. Χ. Καρπαθίου, Ἡ ἐξέλιξη τοῦ Ἐγκεφάλου καὶ τὸ Ἀλφάβητο, σελ. 41, βλ. καὶ σσ. 39- 40
29. Χ. Καρπαθίου, Ἡ ἐξέλιξη τοῦ Ἐγκεφάλου καὶ τὸ Ἀλφάβητο, σελ. 19, 20 καὶ 13 – 15
30. Χ. Καρπαθίου, Ἡ ἐξέλιξη τοῦ Ἐγκεφάλου καὶ τὸ Ἀλφάβητο, σελ. 7,8,12
Ἀναδημοσίευση ἀπό 15-10-2016
Πηγή: enromiosini.gr

 

 

 

Κανονικά, κάθε Έλληνας θα έπρεπε να πάρει μέρισμα 800.000 ευρώ!

‘Ενα τρελό «θέατρο του παραλόγου» φαίνεται να παίζεται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα! Όσο μεγαλύτερο πλούτο ανακαλύπτεται ότι διαθέτει η Ελλάδα τόσο περισσότερο φτωχοποιούνται και οδηγούνται στην εξαθλίωση οι πολίτες της!

Σύμφωνα με μελέτη του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ («USGS») η χώρα μας φαίνεται να διαθέτει (εκτός από χρυσό, βωξίτη κλπ) αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΑ!!! Τα οποία σε σημερινή ισοτιμία αναλογούν σε 8,8 τρισεκατομμύρια Ευρώ! Μιλάμε για μια ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Για να καταλάβετε για πόσα πολλά χρήματα μιλάμε, το συνολικό σημερινό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στα 335 δισεκατομμύρια Ευρώ. Αυτό είναι πραγματικά ένα υπέρογκο ποσό! Όμως και μόνο η περιουσία που διαθέτουμε σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ 26 ΦΟΡΕΣ (μπορούμε δηλαδή να πληρώσουμε 26 υπέρογκα χρέη σαν το σημερινό)!!!

Και για να το κάνω πιο λιανά, αν μοιράζαμε (αφού ξεπληρώναμε πρώτα ολόκληρο το χρέος μας) ισότιμα και δημοκρατικά την περιουσία που διαθέτουμε εμείς οι Έλληνες σε όλους τους πολίτες της χώρας τότε κάθε Έλληνας πολίτης θα έπαιρνε «μέρισμα» γύρω στις 800.000 ευρώ!!! Μπορεί και πολύ περισσότερα αν συναθροίσουμε ΟΛΟΝ τον πλούτο της Ελλάδας!

Στην τελική, ας μην το παίρναμε ολόκληρο αυτό το μέρισμα των 800.000 ευρώ. Ας μας μοίραζε το κράτος μας μόνο 100.000 ευρώ στον καθένα μας και ας κρατούσε 700.000 από το «μέρισμα του καθενός μας» σαν κρατικό «κορβανά», για να δημιουργήσει δηλαδή υποδομές κλπ. Το κράτος μας θα διέθετε τότε πάνω από 7,5 τρισεκατομμύρια περιουσία και θα ήταν ένα από τα πιο πλούσια κράτη στον κόσμο! Θα μπορούσε τότε να δημιουργήσει μία σειρά από εξελιγμένες, «ντελούξ» υποδομές που θα μεταμόρφωναν την Ελλάδα σε ένα γιγαντιαίο Ντουμπάι! Οι Έλληνες πολίτες θα ευημερούσαν και θα ήταν από τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο!

Το μεγάλο ερώτημα είναι λοιπόν: γιατί αυτή η απίστευτη μαυρίλα, η φτώχεια και η παρακμή στη σημερινή Ελλάδα;

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σ.Σ. Δεν έχω σπουδάσει οικονομικά, επομένως μπορεί να έχω φτάσει στα ωσάνω συμπεράσματα λιγάκι «μπακαλίστικα». Τα στοιχεία όμως υπάρχουν και οι συλλογισμοί που έκανα περνούν ίσως από το μυαλό του/της καθένα/μιάς μας. Είμαι διατεθειμένος να ακούσω τι έχουν να πουν επί του θέματος οι περισσότερο ειδικοί.

3/3/2019

 

 

 

 

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ


Τότε που ο μέσος Έλληνας, οι καλλιτέχνες, όλοι μας, υψώναμε την Ελληνική Σημαία, ως λάβαρο και δεν φοβόμασταν μη τυχόν μας κολλήσουν καμιά...ρετσινιά! Σήμερα μας κυβερνά μια ανήθικη τσογλανοπαρέα που μας κάνει κριτική για το αυτονόητο...την αγάπη μας για την Πατρίδα!!!ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided