Τετάρτη, Αύγουστος 21, 2019

EΛΛΑΔΑ 4ος

Η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου!

 

 

 

 

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου!

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2019.

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2019, από τους χιλιάδες αναγνώστες του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler, στα πλαίσια των ετήσιων Βραβείων Τουρισμού που απονέμει, έχοντας κύρια έδρα τη Νέα Υόρκη!
«Η Ελλάδα συνεχίζει να αιχμαλωτίσει τη φαντασία σας ενθουσιάζοντας σε όλους τους τομείς» γράφει στον πρόλογο των Βραβείων για την Καλύτερη Χώρα του Κόσμου 2019 το περιοδικό, εγκωμιάζοντας την πατρίδα μας, που αν και μέσα σε τεχνητή εν πολλοίς κρίση, εξακολουθεί να ακτινοβολεί, να λάμπει, να θαμπώνει, να ελκύει και να εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη!
Έτσι η ασύγκριτη Ελλάδα αφήνει κατά πολύ πίσω όλους τους λεγόμενους «εξωτικούς προορισμούς», όπως μπορεί κανείς να δει στις 20 θέσεις κατάταξης:
1. Ελλάδα
2. Ιταλία
3. ΗΠΑ
4. Νότιος Αφρική
5. Γαλλία
6. Ισπανία
7. Ινδία
8. Αυστραλία
9. Ταϊλάνδη
10. Μεξικό
11. Νέα Ζηλανδία
12. Πορτογαλία
13. Καναδάς
14. Αργεντινή
15. Σρι Λάνκα
16. Μαρόκο
17. Ινδονησία
18. Ιρλανδία
19. Ιαπωνία
20. Βιετνάμ.
ΠΗΓΗ

 

 

 

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Βρέθηκε Το Αρχαιότερο Αλφάβητο Του Πλανήτη Στην

Βόρειο Ελλάδα Και ΔΕΝ Είναι Του ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ

Πολλές από τις σημαντικότερες και σπουδαιότερες ανακαλύψεις που γίνονται κατά καιρούς στον πλανήτη μας, θεωρούνται από τις επικρατούσες ακαδημίες και επιστήμες ως αμφιβόλου ποιότητας ή ότι δεν είναι καν κάποια φοβερή ανακάλυψη. Ωστόσο, κατά την γνώμη μας, αξίζουν περισσότερη προσοχή από όση τους δίνουν. Το ίδιο ισχύει και το σημερινό μας θέμα:

Ενώ ο πολιτισμός της κοιλάδας του Δούναβη δεν είναι τόσο διάσημος όσο άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο, είναι ένας από τους παλαιότερους που υπάρχουν στην Ευρώπη και φαίνεται να αναπτύχθηκε από το 5.500 έως το 3.500 π.Χ. περίπου, σε μια περιοχή γνωστή σήμερα ως Βαλκάνια. Μία γη που εκτείνεται από τη Βόρεια Ελλάδα έως τη Σλοβακία και από την Κροατία έως τη Ρουμανία.

Ο πολιτισμός του Δούναβη ήταν ένας από τους σημαντικότερους και σπουδαιότερους πολιτισμούς στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ήταν, επίσης, από τους πρώτους που ανέπτυξαν εργαλεία χαλκού, προηγμένη αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένων διώροφων σπιτιών, σχεδίαση και παραγωγή επίπλων και, κυρίως, ένα σύστημα γραφής. Όλα αυτά συνέβησαν ενώ τα περισσότερα μέρη της Ευρώπης, το ίδιο διάστημα, ήταν στην Λίθινη Εποχή και η προηγμένη ανάπτυξη δεν υπήρχε πουθενά για να την δει κάποιος.

Αυτός ο αρχαίος πολιτισμός από τα Βαλκάνια ανέπτυξε πρωτοφανείς δεξιότητες όπως η ύφανση, η επεξεργασία δέρματος, η κατασκευή ρούχων ενώ φαίνεται πως είχαν εφεύρει και τον τροχό.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του πολιτισμού της κοιλάδας του Δούναβη είναι χωρίς αμφιβολία η – για πολλούς – «αμφιλεγόμενη» γραπτή γλώσσα που ανέπτυξαν. Παρόλο που πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πρόκειται απλά για συλλογή γεωμετρικών σχημάτων, άλλοι θεωρούν ότι αυτά είναι ένα από τα πρώτα συστήματα γραφής που εμφανίστηκαν ποτέ στη Γη.

Στην πραγματικότητα, αν αυτή η θεωρία αποδειχθεί ακριβής, θα σήμαινε ότι είναι η Αρχαιότερη Γραπτή Γλώσσα που επινοήθηκε ποτέ στη Γη, πριν ακόμα και από τα γραπτά της Μεσοποταμίας, τα Σουμερικά, ακόμα-ακόμα και από την πινακίδα του Δισπηλιού, που βάσει πολλών ερευνητών χρονολογείται από το 5360 π.Χ.

Σύμφωνα με τον Harald Haarmann, έναν Γερμανό γλωσσολόγο και πολιτιστικό επιστήμονα, τα επίμαχα κείμενα του Δούναβη προηγούνται των Σουμερικών γραφών και πρέπει να θεωρηθεί ως η παλαιότερη γραφή στον κόσμο. Οι επιγραφές που βρέθηκαν στην κοιλάδα του Δούναβη σε κεραμικά, ειδώλια, ατράκτους και άλλα αντικείμενα, χρονολογούνται τουλάχιστον στο 5.500 π.Χ. και τα μυστηριώδη σύμβολα που συνθέτουν τη γραπτή γλώσσα – και ονομάζονται επίσης σύμβολα Vinca – δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφηθεί.

Το γεγονός -αν αποδειχθεί- ότι το σύστημα γραφής που αναπτύχθηκε από τον Πολιτισμό της κοιλάδας του Δούναβη είναι το παλαιότερο στον κόσμο είναι σίγουρα ένας ιστορικός μετασχηματιστής. Όχι μόνο υπάρχουν ενδείξεις που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία που υπάρχει στα πήλινα δισκία, αλλά οι ερευνητές έχουν βρει χιλιάδες αντικείμενα και περίπου 700 διαφορετικούς χαρακτήρες -έναν αριθμό παρόμοιο με τους χαρακτήρες που χρησιμοποιούνται στα αρχαία αιγυπτιακά ιερογλυφικά.


Γραφή του Πολιτισμού της Κοιλάδας του Δούναβη, σύμφωνα με τον Harald Haarmann

Το γεγονός ότι οι συστημικοί αρχαιολόγοι προτείνουν αυτά τα σύμβολα όχι ως ένα σύστημα γραφής, αλλά ως απλές διακοσμήσεις, ενδεχομένωςδανγραφ προέρχονται από την ίδια αδυναμία εξήγησης άλλων ευρημάτων ανά τον κόσμο. Φαίνεται ότι κάθε φορά, που υπάρχει κάτι το οποίο αμφισβητεί τις κυρίαρχες απόψεις για την ιστορία και την εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής, αυτοί οι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια τους και αποφασίζουν να το αγνοήσουν.

Υπάρχουν και εκείνοι οι μελετητές που υποδηλώνουν ότι ο Πολιτισμός της κοιλάδας του Δούναβη αντέγραψε τα σύμβολα και το σύστημα γραφής της Αρχαίας Μεσοποταμίας, γεγονός που φαίνεται παράλογο αν συνειδητοποιείσετε ότι κάποια αργιλώδη δισκία είναι χρονολογικά παλαιότερα από πολλά πήλινα δισκία της αρχαίας Μεσοποταμίας.

Αν μη τι άλλο, αυτός ο απίστευτος αρχαίος πολιτισμός αξίζει σίγουρα μια πιο κατάλληλη μελέτη και επιστημονική προσέγγιση, που θα μπορούσε να μας διδάξει ένα ή δύο πράγματα για τους αρχαίους πολιτισμούς στη Γη. Η πρόταση του Haarmann αξίζει μεγαλύτερης προσοχής για το αν θα μπορούσε ο Πολιτισμός του Δούναβη και η Γραφή του, να αποδειχθούν από τα αρχαιότερα δείγματα πολιτισμού στη Γη.

ksipnistere

 

 

 

 

Στρατηγός Μανωλάκος :

Οι Χιλιάδες λαθρομετανάστες μπορεί να είναι η

«Ωρολογιακή Βόμβα»

για την Ασφάλεια των Νησιών

20
Απρ

Ο Επίτιμος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ πρόσφατα αποστρατευθείς και με βαρύ βιογραφικό στις Ειδικές Δυνάμεις ,Ο Στρατηγός Μανωλάκος κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου για την Ασφάλεια των νησιών του Αιγαίου!

Χωρίς υπερβολές και έχοντας την εμπειρία και την γνώση από την Διοίκηση της ΑΣΔΕΝ με απόλυτη επιτυχία να τονίσουμε, Ο Στρατηγός που αποστρατεύτηκε ενώ ήταν ένα από τα φαβορί για την Ηγεσία του ΓΕΣ ,δεν μασάει τα λόγια του και τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους !

Έγραψε στο σελίδα του στο F/B

«Αναρωτιέμαι… πόσο ανησυχούν οι κυβερνώντες…με την ύπαρξη χιλιάδων παράτυπων μεταναστών στα νησιά μας,οι οποίοι «υπό συνθήκες»,μπορεί να αποτελέσουν «ωρολογιακή βόμβα» για την ασφάλεια των νησιών του Αιγαίου.
Γιατί ενθαρρύνουν με την ανεκτικότητα τους, τα μυαλά απελπισμένων ανθρώπων και αυξάνονται οι ροες,αφού τα σύνορα προς τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, είναι κλειστά. Μήπως…όλο αυτό συντελεί στη δημογραφική αλλοίωση της Πατρίδας μας;»
Καλό ξημέρωμα!!!

veteranos.gr

 

 

 

 

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Γενικός ξεσηκωμός!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νίκος Ταμουρίδης    Αντγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

Πρωτόγνωρα όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας! Μια απέραντη πυρκαγιά έχει ανάψει και κατακαίει πέρα ως πέρα όλες τις δομές της χώρας, εθνικές, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πνευματικές.   Ένα τσούρμο από αντίχριστους και μισέλληνες πυρπολεί τα πάντα! Καίνε κάθε τι το εθνικό, το ελληνικό, το καλό και το αγαθό. Κάνουν ερείπια την άμυνα, την ασφάλεια, την εκκλησία, την παιδεία, την δικαιοσύνη, τον πολιτισμό. Διαλύουν τον ελληνικό κοινωνικό ιστό, τον κοινοτισμό, την εγχώρια παραγωγή, την επιχειρηματικότητα.   Πουλάνε κάθε δημόσια περιουσία, φτωχοποιούν απόλυτα το λαό. Εξυπηρετούν με πάθος τα εθνο-ισοπεδωτικά σχέδια της νέας παγκόσμιας τάξης, συμβαδίζοντας με την άβουλη και ανήμπορη να αντιδράσει Ευρώπη. Τα εθνικά μας δίκαια βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο. Η Τουρκία μας απειλεί καθημερινά και διεκδικεί Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο. Τα Σκόπια έχοντας πάρει τα συμβόλαια της Μακεδονίας μας χλευάζουν. Η Αλβανία μας κοροϊδεύει και διεκδικεί. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ σφυρίζουν αδιάφορα. Ο κίνδυνος διαμελισμού της Ελλάδας είναι πλέον ορατός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας έχουν απαξιωθεί σε βαθμό που να υπάρχει αμφισβήτηση εάν μπορούν να εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας, την εξωτερική και την εσωτερική. Οι εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται ανεξέλεγκτοι στη χώρα μας αποτελούν μια βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Τι θα γίνει εάν έχουμε σύρραξη με την Τουρκία και χιλιάδες από αυτούς αποκλείσουν, μαζί με γυναίκες και παιδιά, τους άξονες κινήσεων των εφοδίων και των στρατευμάτων μας; Τι θα γίνει με τους τόσες χιλιάδες από αυτούς που βρίσκονται στα νησιά μας; Πώς θα  αντιμετωπίσουν οι Διοικητές των νησιών τυχόν τέτοιες ενέργειες στο δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον που βρίσκονται; Και στο εγγύς μέλλον προβάλλουν οι εκλογές! Ευρωπαϊκές και Εθνικές! Πολύ κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης και της Πατρίδας μας! Εκλογές, στις οποίες τα κόμματα της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων, θα ζητήσουν και πάλι την ψήφο μας. Θα τάξουν, θα πουν ψέματα, θα κοροϊδέψουν. ΚΙ εμείς; Εμείς, αν θέλουμε η Πατρίδα μας να ξαναβρεί το δρόμο της, τότε η απαλλαγή μας το ταχύτερο δυνατόν από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι πλέον μονόδρομος. Ήρθε λοιπόν η ώρα όλοι οι Έλληνες πατριώτες που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στις αξίες της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, να ενώσουν τις φωνές τους και να οργανωθούν πολιτικά!
Ήρθε η ώρα του γενικού ξεσηκωμού! Η ώρα να πάρουμε τα όπλα! Τα δημοκρατικά και  πολιτικά μας όπλα και να αναδείξουμε νέες πολιτικές δυνάμεις με νέα πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία και όχι επαγγελματίες και κηφήνες της πολιτικής! Δυνάμεις που να στηρίζονται στον ανθρωπισμό, την χριστιανική ηθική και την ελληνική φιλοσοφία του μέτρου και του άριστου. Να αγκαλιάζουν όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, το επάγγελμα και την οικονομική τους κατάσταση. Να είναι αδογμάτιστες, ριζοσπαστικές και ανανεωτικές. Πολιτικές δυνάμεις που να υπηρετούν μόνο τα ιδεώδη του Ελληνισμού και να ατενίζουν στους θόλους της εθνικής κιβωτού. Εκεί όπου οι πατέρες μας έστησαν την Ελευθερία μαζί με την Πίστη και δίπλα τους τοποθέτησαν την Ισονομία, την Αδελφοσύνη, την Αξιοπρέπεια και την Αρετή των Ελλήνων! Τούτη η ώρα είναι η δικιά μας ώρα! Νίκος Ταμουρίδης    Αντγος (ε.α) - Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιπρόεδρος Ελεύθερης Πατρίδας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 11:43 π.μ.

 

 

 

 

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Με άδεια των Σκοπίων στήσαμε χτες τον Μεγαλέξανδρο!


Την ώρα που στη Βουλή παιζόταν μια ακόμα πράξη διεθνούς ρεζιλέματος της ελληνικής πολιτικής ελίτ με την επαναλαμβανόμενη φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης για τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα, λίγο πιο κάτω, στη λεωφόρο Αμαλίας στηνόταν μετά από 26 χρόνια (!) ο έφιππος Μεγαλέξανδρος, ύστερα από άδεια των Σκοπίων!

Το άγαλμα ήταν θαμμένο στα υπόγεια του υπουργείου Πολιτισμού από το 1993, που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Γιάννη Παππά, μέχρι να καταλήξει στα υπόγεια του δήμου Αθηναίων και τελικά στον κήπο του εργαστηρίου του καλλιτέχνη, στου Ζωγράφου, μέχρι χτες! Γιατί χτες; Γιατί τώρα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το περίφημο κυβερνητικό ΚΑΣ, έδωσε την άδεια να στηθεί το έφιππο άγαλμα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών!

Για να το πούμε μπακάλικα, το υπουργείο Πολιτισμού, το κατευθυνόμενο ΚΑΣ και ο δήμος της Αθήνας δεν τολμούσαν να στήσουν τον Μέγα Αλέξανδρο επί 26 χρόνια στην Ελλάδα, μην τύχει και στενοχωρηθούν τα Σκόπια. Αλλά, και γιατί ήταν ένα έργο εθνικιστικό!!

Και για να το πούμε ακόμα πιο ανοιχτά, η Ελλάδα (πιο σωστά, οι ψοφοδεείς πολιτικοί της) περίμενε την άδεια των Σκοπίων για να αναγνωρίσει ότι ο Μεγαλέξανδρος της ανήκει και ότι είναι κομμάτι της ιστορίας της και όχι της ιστορίας των σλαβομακεδόνων! Και, για να μη μένει αμφιβολία σε κανέναν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δηλώνει διαρκώς ότι είναι η συμφωνία των Πρεσπών που κατοχυρώνει τελεσίδικα στην Ελλάδα την αρχαία Μακεδονική ιστορία ως ελληνική. Ο αμόρφωτος.

Τι άλλαξε σήμερα; Η ηχηρή σφαλιάρα που έχει εισπράξει η κυβέρνηση μετά την προδοσία των Πρεσπών, και η επιθυμία των πολιτικάντηδων της κυβέρνησης και του … εκσυγχρονιστικού αντιεθνικού και κοσμοπολιτικού δήμου της Αθήνας να εξευμενίσει τους πολίτες και ξεγελώντας τους να τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι. Εκλογές έρχονται και ο εκσυγχρονιστής κ Καμίνης είναι υποψήφιος, ενώ η υπουργός Πολιτισμού πνέει τα πολιτικά λοίσθια (ή πλέει τα Ίσθμια, όπως θα έλεγε ο πρωθυπουργίος…).

Ο καλλιτέχνης Γιάννης Παππάς δεν έστερξε να δει το έργο του ούτε στην πλατεία Κοτζιά, ούτε στο άλσος Ριζάρη, ούτε στην πλατεία Ασωμάτων, που το περιέφεραν οι προτάσεις υπουργείου και δήμου, προκειμένου, επί της ουσίας, να μην στηθεί πουθενά. Από τους τρεμάμενους και ανθέλληνες πολιτικάντηδες, που ψηφίζει ο ίδιος ο λαός των Ελλήνων. Πέθανε το 2005 ο γλύπτης χωρίς να δει να εκπληρώνεται το όνειρό του.

Για την ιστορία, το άγαλμα στήθηκε στη γωνία της λεωφόρου Αμαλίας με την Όλγας, δίπλα στους στύλους του Ολυμπίου Διός και έχει ύψος 3,45 μέτρα. Σε αντίθεση με τους πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, που είναι νάνοι.

Και, που λίγο πιο πέρα, τυμβωρυχούσαν επί 400.000 Ελλήνων νεκρών του Β Παγκοσμίου, μετατρέποντας το μείζον θέμα των γερμανικών οφειλών σε ασόβαρη παράσταση, με κενές βερμπαλιστικές ομιλίες επιπέδου δημοτικού σχολείου οι περισσότερες, για το πολιτικό θεαθήναι και για ψηφοθηρία. Κι αυτό, μετά από 2 χρόνια θαψίματος του διακομματικού πορίσματος της Βουλής, μετά από την υποταγή του κ Τσίπρα στην κ Μέρκελ με τη δουλική δήλωση ότι οι αποζημιώσεις είναι πρωτίστως θέμα ηθικό (!).

Η Επιτροπή διεκδίκησης των αποζημιώσεων με Γλέζο, Ληναίο, Κασιμάτη, Δαμιανό και άλλους μαχόμενους πατριώτες, παλεύει ΜΟΝΗ ΤΗΣ με τα θηρία εδώ και δεκαετίες, την ώρα που οι κυβερνήσεις, αυτής συμπεριλαμβανόμενης, κοροϊδεύουν το σύμπαν, αναλισκόμενες σε ευχολόγια και σε θαψίματα των ελληνικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση, που δεν τόλμησε να πει ούτε ένα όχι στη Γερμανία εδώ και 4,5 χρόνια και είναι το πιο πιστό σκυλάκι της γερμανικής καγκελαρίας και πολιτικής, η κυβέρνηση που δεν φοράει ούτε κοντοβράκια απέναντι σε οποιαδήποτε πίεση, θα γελοιοποιήσει ακόμα μια φορά τη Βουλή στη διεθνή σκηνή. Γιατί θα πάρει ακόμα ένα διακομματικό ψήφισμα και είτε θα το κακοποιήσει με έναν ακόμα απατεωνίστικο χειρισμό στο εξωτερικό, καθιστώντας το αδύναμο. Με ρηματική διακοίνωση! Τρέμε Γερμανία!

Στο μεταξύ, χτες, ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, επανέλαβε ότι η θέση του Βερολίνου δεν έχει αλλάξει στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παρά τα όσα ειπώθηκαν στην ελληνική Βουλή. «Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα αυτό έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», τόνισε. Και πρόσθεσε ότι από την Ελλάδα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απαίτηση ή κίνηση προς τη Γερμανία!

Σε ποιους απευθύνεται η κυβερνητική χτεσινή παράσταση; Στους 310.000 αληθινούς αριστερούς που του γύρισαν την πλάτη το καλοκαίρι του 2015, στους αφελείς από τους ψηφοφόρους και στην ελπίδα να εκμεταλλευτεί μια ενδεχόμενη άρνηση της ΝΔ να υπογράψει την πρόταση του προέδρου της Βουλής. Ώστε να την καταγγείλει ως «φιλογερμανική δεξιά, απόγονο των κατακτητών»!

Όπως είπα και πρωτήτερα, το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου (που προς το παρόν είναι κουκουλωμένο) έχει ύψος 3 μέτρα και 45 πόντους. Σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς βουλευτές, που είναι ζήτημα αν φτάνουν τους 45 από τους πόντους.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης liberal.gr   18/4/2019

 

 

 

 

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Οι Έλληνες στηρίζουν τα προϊόντα της χώρα

Ποιες είναι οι καταναλωτικές τους προτιμήσεις


Όπως φαίνεται οι Έλληνες στηρίζουν την παραγωγή της χώρας αγοράζοντας εγχώρια προϊόντα.

Τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών καταγράφει έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω τηλεφωνικής δημοσκόπησης υπό την επιστημονική ευθύνη του διευθυντή του ερευνητικού εργαστηρίου καθηγητή Γεωργίου Μπάλτα.

Η ποσοτική έρευνα σε καταναλωτές έγινε τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 758 νοικοκυριών με τυχαία

δειγματοληψία και με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και ειδικού λογισμικού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ποσοστό 48,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ψωνίζει σταθερά σε ένα σούπερ μάρκετ.

Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (51,3%) χρησιμοποιούν περισσότερες από μία εναλλακτικές επιλογές.

Η συχνότητα αγορών στις αλυσίδες λιανικού εμπορίου έχει μέση τιμή 6,3 φορές τον μήνα. Το 66,4% των ερωτηθέντων ψωνίζουν μέχρι 6 φορές μηνιαίως.

Αναφορικά με το ύψος της δαπάνης ανά επίσκεψη, ποσοστό 61,5% των ερωτηθέντων αφήνει έως 50 ευρώ κάθε φορά που ψωνίζει.

Ποσοστό 31,4% δαπανά από 51 ως 100 ευρώ και μόνο το 7,1% υπερβαίνει τα 100 ευρώ σε μία τυπική επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.

Πάνω από 50 ευρώ η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη σε σούπερ μαρκετ
Η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ εκτιμάται σε 56,91 ευρώ. Η μηνιαία δαπάνη των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ εκτιμήθηκε κατά μέσο όρο στα 305,84 ευρώ.
Το 93% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν προαποφασίσει τι είδη θα αγοράσουν πριν πάνε στο σούπερ μάρκετ.

Τιμές και ποικιλία προϊόντων
Αναφορικά με την μάρκα του κάθε προϊόντος προαποφασισμένο εμφανίζεται το 51% των ερωτηθέντων. Αυτό σημαίνει ότι το 49%, δηλαδή σχεδόν ο ένας στους δύο πελάτες, επιλέγουν μάρκα μέσα στο κατάστημα συγκρίνοντας τις επιλογές που τους δίνει το σούπερ μάρκετ.

Οι ερωτηθέντες δήλωσαν τη σημασία που αποδίδουν όταν ψωνίζουν σε βασικά κριτήρια επιλογής προϊόντων. Εξετάζοντας τη σπουδαιότητα των κριτηρίων επιλογής προϊόντων, βλέπουμε ότι σημαντικότερα θεωρούνται η ποιότητα, η τιμή, οι προσφορές και η ελληνική προέλευση.

Όσον αφορά τη σημασία που δίνουν οι καταναλωτές σε συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής καταστημάτων σούπερ μάρκετ, η έρευνα έδειξε ότι η ποιότητα των εμπορευμάτων, οι τιμές, η ποικιλία των επιλογών, και οι προσφορές έχουν τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα στην επιλογή καταστήματος από τον καταναλωτή.

Προτίμηση σε ελληνικά προϊόντα
Σύμφωνα με την έρευνα, οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα ελληνικά προϊόντα κατά τις αγορές τους.

υγκεκριμένα, ποσοστό 86,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι όταν βρίσκει στο σούπερ μάρκετ ελληνικά προϊόντα τα προτιμά από τα εισαγωγής

Διευκρινίζεται ότι η ερώτηση αυτή αφορά την πρόθεση του καταναλωτή και δεν ταυτίζεται με την τελική επιλογή του που επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες (διαθεσιμότητα στο ράφι, τιμές, προσφορές, κτλ).

Ειδικότερα:
Ποσοστό 84,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπάρχει στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα ελληνικής παραγωγής.
Ποσοστό 93,8% δηλώνει ότι θέλουν να αναγράφεται στη συσκευασία ότι ένα προϊόν είναι ελληνικής παραγωγής.
Ποσοστό 59,1% πιστεύει ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν καλύτερη ασφάλεια και ποιότητα.
Ποσοστό 91,9% πιστεύει ότι προτιμώντας ελληνικά προϊόντα στηρίζει την παραγωγή της χώρας.
Ποσοστό 82,1%πιστεύει ότι προτιμώντας ελληνικά προϊόντα βοηθά στη μείωση της ανεργίας.
Στα παραπάνω δεδομένα, διακρίνεται σύμφωνα με την έρευνα, να κυριαρχεί το καταναλωτικό κίνημα για τη στροφή στο Made in Greece που προέκυψε από προβληματισμό για τις αιτίες της κρίσης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η ορθολογική αντιμετώπιση του θέματος και η κατανόηση από το σύνολο σχεδόν των καταναλωτών της σημασίας που έχει η στήριξη των εγχώριων προϊόντων για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πρόκειται για στάσεις ωριμότητας και συμπεριφορές αυτοσυντήρησης που αναπτύσσονται στην ελληνική κοινωνία.

Αναφορικά με τις αλλαγές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών σημειώνεται ότι προέκυψαν τα εξής:

Το 31,4% αγοράζει φθηνότερα προϊόντα.
Το 40,4% αγοράζει λιγότερα προϊόντα.
Το 72,4% συγκρίνει τιμές σε προϊόντα και καταστήματα.
Το 37,6% περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα.
ποσοστό37,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση του έγινε χειρότερη εντός του 2018, το 53,4% δήλωσε ότι παρέμεινε αμετάβλητη και το 8,8% δήλωσε ότι βελτιώθηκε.
Επίσης, ποσοστό 28% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση του θα επιδεινωθεί εντός του 2019, το 58,8% πιστεύει ότι θα μείνει αμετάβλητη και το 13,2% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί.
Σημειώνεται ότι το 26,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι αγορές του θα είναι λιγότερες στο 2018, το 67,7% πιστεύει ότι θα είναι αμετάβλητες και το 6,2% εκτιμά ότι θα είναι περισσότερες.

pentapostagma.gr

 

 

 

 

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Μας σφάζανε μα δεν πεθάναμε, γιατί μας ατσάλωνε ο αγώνας

«Έτσι και για μας τους Έλληνες. Περάσανε από την πλάτη μας άγριες ανεμοζάλες κάθε λογής, αγριανθρώποι σκληροί, φονιάδες με σπαθιά, με κοντάρια και μ’ άρματα κάθε λογής, Πέρσες, Αλαμάνοι, Φράγκοι, Αραπάδες, Τούρκοι κι άλλοι. Μας σφάζανε, μας κομματιάζανε, μας κρεμάζανε, μας σουβλίζανε, μα δεν πεθάναμε, γιατί μας ατσάλωνε ο αγώνας, δίναμε φωτιά στη φωτιά, είχαμε να κάνουμε με οχτρούς φανερούς και σκληρούς.

Τώρα όμως, στον σημερινό καιρό, οι εχθροί αλλάξανε όψη, γινήκανε κρυφοδαγκανιάρηδες, με το χαμόγελο στα χείλια, φίλοι δολεροί, που φαίνουνται άβλαβοι, μάλιστα κι ευεργέτες και καλόβουλοι. Τέτοια είναι τα αγαθά που έρχουνται με τις μηχανές και με τις άλλες ευκολίες, τα ηλεκτρικά πλυντήρια, τ’ αεροπλάνα, ο κινηματογράφος, το ραδιόφωνο, η γύμνια και τα μπαιν-μιξτ, και τάλλα που θα μας ξεπαραλύσουν και θα μας αφήσουνε χωρίς θρησκεία, χωρίς παράδοση, χωρίς οικογένεια, χωρίς τίποτα δικό μας».

[Φ. Κόντογλου, Μυστικά Άνθη, Εκδόσεις Αστήρ 1977, σ. 12]

πηγή ΠΗΓΗ

 

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Πιερία: «Φλέβα» φυσικού αερίου στα έγκατα της γης - Η φλόγα καίει επί 22 χρόνια EIKONEΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Ένα φυσικό φαινόμενο, που πιθανόν να λύσει τα προβλήματα θέρμανσης ενός χωριού και όχι μόνο, βρίσκει διέξοδο σε αγρόκτημα τού χωριού Αλώνια Πιερίας.
Είναι μια «φλέβα» φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε τυχαία και σε βάθος 250 μέτρα στα έγκατα τής γής.
Αγρότης των Αλωνίων, πριν από 22 χρόνια, θέλησε να κάνει γεώτρηση στο χωράφι του και ενώ το γεωτρύπανο έφτασε στο βάθος που συνάντησε βράχο, στην προσπάθεια του να διαπεράσει τον βράχο άγγιξε την «φλέβα» τού φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να βγαίνει αέριο από τον σωλήνα αντί για νερό.
Σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο και άλλος αγρότης έκανε γεώτρηση όπου και αυτός συνάντησε βράχο στο ίδιο βάθος και μαζί με το νερό βγάζει και φυσικό αέριο. Επίσης, σε διπλανό χωριό λίγα χιλιόμετρα απόσταση, πρώην πρόεδρος του χωριού στην προσπάθεια του μέσα στην νύχτα να ελέγξει την δεξαμενή τού πόσιμου νερού που παρουσίασε πρόβλημα, και ενώ δεν είχε φακό μαζί του άναψε τον αναπτήρα του για να δει με αποτέλεσμα να ανάψει μεγάλη φλόγα από το αέριο που για άγνωστο λόγο έβγαινε και από την δεξαμενή νερού.
Ο νεαρός πρόεδρος μεταφέρθηκε για λίγους μήνες στην Εντατική και χρειάστηκε πολλές πλαστικές εγχειρήσεις για αποκατάσταση τού δέρματος του, όπως μάς λέει ο πρόεδρος του χωριού των Αλωνίων στην συνέντευξη που μας παραχωρεί εξηγώντας μας το εύρημα του φυσικού αερίου.
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων τα έγκατα της γης στην Βόρεια Ελλάδα κρύβουν «θησαυρό» που δυστυχώς κάποιοι αρμόδιοι ή δεν τους συμφέρει να το αξιοποιήσουν ή θεωρούνται αναρμόδιοι.
Όταν ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού τις αρχές, του είπαν να το ξεχάσει διότι σε λίγο καιρό θα ξεθυμάνει το αέριο και θα τελειώσει.
Μπορούν να πούνε το ίδιο και τώρα όπου εδώ και 22 χρόνια το φυσικό αέριο «ξέχασε» να ξεθυμάνει;;;
Pieria.tv

https://www.youtube.com/watch?v=n8xBGYedAO4
iellada.gr

 

Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

Άσχημη εξέλιξη για την Πατρίδα μας: Αποκάλυψη που προκαλεί «ΤΡΟΜΟ» – Η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να….


Η Συμφωνία των Πρεσπών που εξόργισε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, δεν τελειώνει εδώ. Η…νατοική χώρα των Σκοπίων, πλέον «κοιτάει» τα συμφέροντα της Δύσης.
Το δεδομένο που μας «καίει»: Η ελληνική πολεμική αεροπορία, θα προστατεύει τον εναέριο χώρο των Σκοπίων, ΟΠΟΤΕ:

Αν οι Ρώσοι παραβιάσουν τον εναέριο χώρο των Σκοπίων, οι Έλληνες πιλότοι θα κληθούν να…..αναχαιτίσουν τα ρωσικά μαχητικά;

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι εξαιρετικά άσχημη και θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι σημαντικό στο μυαλό μας.
Οι Ρώσοι δεν είναι Τούρκοι να κάνουν «παιχνίδια». Αν τα ελληνικά μαχητικά αναχαιτίσουν τα αντίστοιχα ρωσικά, η απάντηση θα είναι πολύ έντονη και οι συνέπειες θα είναι μεγάλες.
Αυτό δεν το σκέφτηκε κανείς;

Επιλέξαμε να χαλάσουμε την σχέση μας με την Μόσχα. Κάποτε κρατούσαμε κάποιες ισορροπίες, πλέον όμως όχι και σαν να μην έφτανε αυτό, μας έρχεται ακόμα μια είδηση από τα Σκόπια.
Η υποψήφια του VMRO κ.Σιλιανόφσκια η οποία θα διεκδικήσει την προεδρία, έχει δηλώσει ότι θέλει να αλλάξει η Συμφωνία των Πρεσπών. Για να μην χαρεί κάποιος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη δεν θέλει το Βόρεια Μακεδονία, αλλά το Μακεδονία σκέτο-νέτο.

Η δήλωσή της

«Υπάρχει σαφής διάταξη στη Συμφωνία των Πρεσπών ότι εάν υπάρξει μια διαφωνία στην εφαρμογή, διεξάγεται πρώτα ένας διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, στη συνέχεια ενημερώνεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και τέλος η δικαιοσύνη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης» .

Σημείωση: Η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορεί να καταργηθεί. Είναι μια Διεθνής Συμφωνία και απλά η συγκεκριμένη υποψήφια, προσπαθεί να αλιεύσει πατριωτικές ψήφους. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.
Θυμίζουμε: Κάποτε ακούγαμε για κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο. Στην πράξη όμως τι έγινε;
Είναι λυπηρό, αλλά η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εφαρμόζει την δική της πολιτική. Δεν έχουμε την δύναμη να κάνουμε «ότι θέλουμε». Δεν είμαστε ούτε Ρωσία, ούτε ΗΠΑ.

Photo:eurokinissi

el.gr

 

 

 

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ - ΣΟΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ Α')

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς επωφελήθηκε, αφού αμέσως μετά την προδοσία της Μακεδονίας οι άνθρωποι του στο Μαξίμου χωρίς γραβάτες, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του χαρίσανε τα κλεμμένα που ήταν σχεδόν 100.000.000 ευρώ, και ενώ θα έπρεπε να τον έχουν τρόφιμο στον Κορυδαλλό, σήμερα αυτοί όλοι συντρώγουν μαζί του.
Θεατές οι Εισαγγελείς ξερογλείφονται.ΦΙΔΙΑ... ΜΟΝΟΝ ΦΙΔΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΩΘΗΚΑ ΤΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ...

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ... ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΑΝ...

ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΟΣ... ΜΟΝΟΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ...

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Εσένα, ελληνάκο, όταν χρωστάς μερικές εκατοντάδες ευρώ, σε πετάνε από το σπίτι σου και σου το πλειστηριάζουν, για να το δώσουν στον κάθε ΣΟΡΟΣ και στον κάθε ΡΟΤΣΙΛΝΤ, που θα το παραχωρήσουν στους λαθροτζιχαντιστές... μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένας ΕΛΛΗΝΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ και μετά... μετά θα έρθουν να εγκατασταθούν εδώ οι.... ΟΒΡΙΟΙ.

View more on edocr

Πηγή ΑΝΤΙ300

 

 

 

 

 

Αποκάλυψη που ρίχνει τον Τσίπρα

– Αμερικανός καθηγητής:

«Ο Σόρος πίσω από τις “Πρέσπες”, άλλη μετάφραση πήγαν στην Ελληνική Βουλή»


Nέα βόμβα ρίχνει Αμερικανός Καθηγητής. Πριν λίγους μήνες, το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αναφερθεί σε συνέντευξη που είχε δώσει σε σε Σκοπιανό ΜΜΕ.

Πριν μία εβδομάδα, έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνκή εκπομπή της ομογένειας και πραγματικά τα όσα αποκαλύπτει, προκαλούν σεισμό στο εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Πίσω από την Συμφωνία όπως αναφέρει ο καθηγητής είναι ο Σόρος. Η αλήθεια είναι, πως ο μεγαλοεπενδυτής, επιθυμεί την ανάληψη ασφάλειας και πλήρους ελέγχου του υπερ-καναλιού Θες/νίκη-Σκόπια-Πρέσεβο-Δούναβης, με το οποίο θα ελέγχονται όλα τα αγαθά

που θα εισέρχονται στην Ευρώπη.

Γι’αυτό επιβλήθηκε και η Συμφωνία. Μιλάμε δηλαδή για ένα υπερ-σχέδιο που θα αλλάξει όχι μόνο τον ρου των υδάτων αλλά ολόκληρης της περιοχής.

Σήμερα έχουμε πλήρη εναρμόνιση των σχέσεων Ελλάδος και Σκοπίων , μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος, έτσι η συμφωνία για την πρόοδο του έργου χρησιμεύει ως σπονδυλική στήλη της Βαλκανικής οικονομίας, κατά των φόβων περί κινεζικού ελέγχου του καναλιού.

Για τον λόγο αυτόν έγινε πολύ πιεστική η αμερικανική διπλωματία που έχει σκοπό την εναρμόνιση των θέσεων της για την επίτευξη μιας παρόμοιας συμφωνίας, με αυτής των Πρεσπών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, με στόχο την εξάλειψη εμποδίων που θα αποτρέψουν ή θα αναβάλουν την υλοποίηση ενός τέτοιου μεγαλόπνοου έργου.

Τι αποκάλυψε ο Καθηγητής:

Η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει την Σύμβαση της Βιέννης,
αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό Dialogos Radio ο Αμερικανός καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Illinois Francis Boyle. Χαρακτήρισε δε τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ως όργανο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Ο καθηγητής αναφέρει ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τον Νίμιτς και την Συμφωνία των Πρεσπών για να εντάξουν τη «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ.
Αναφέρεται δε και στον γνωστό Τζορτζ Σόρος τον οποίο εμπλέκει στην υπόθεση.

O Boyle έχει διατελέσει σύμβουλος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και υποστηρίζει ένθερμα τα δικαιώματα των αυτοχθόνων πληθυσμών και των Παλαιστινίων.

Τονίζει επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι γραμμένη στα
αγγλικά και η μετάφραση που παρουσιάστηκε στην ελληνική Βουλή ίσως να είναι διαφορετική.
Ο Καθηγητής τονίζει
ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αντίκειται στο άθρο 49 της Σύμβασης της Βιέννης.

Το ηχητικό ντοκουμέντο στην αγγλική γλώσσα στο βίντεο που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=ikCMV4qqViU
pentapostagma.gr

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided