Δευτέρα, Νοέμβριος 19, 2018

ΑΣΕΠ:

 

 

 

 

 

 

 

Νέο αίτημα για 75 μόνιμες προσλήψεις στο υπ. Οικονομικών

ΑΣΕΠ: Νέο αίτημα για 75 μόνιμες προσλήψεις στο υπ. Οικονομικών

 • 13 Σεπτέμβριος, 2018
asep.jpg

Επείγον αίτημα της ΑΑΔΕ έφτασε στα γραφεία του ΑΣΕΠ και αφορά στην πρόσληψη 75 υπαλλήλων.

Μετά από διαβελεύσεις μεταξύ Ανεξάρτητης Αρχής και υπουργείου, ο νέος διαγωνισμός μπήκε σε πρωτη προταραιότητα, αφήνοντας για πιο μετά το διαγωνισμό του υπουργείου Εσωτερικών για τους 750 μόνιμους στους δήμους.

Το ΑΣΕΠ θα εκδώσει ως 12Κ/2018 πιθανότατα τον Οκτώβριο ή το πολύ το Νοέμβριο την προκήρυξη για 75 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για την δεύτερη προκήρυξη της ΑΑΔΕ (σ.σ. η πρώτη ήταν ο γραπτός διαγωνισμός του Ιουλίου) και αφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αφορά τελωνειακούς Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Υπ. Εργασίας: Αυτά είναι τα μέτρα ελάφρυνσης για μη μισθωτούς

 • 11 Σεπτέμβριος, 2018
1861053.jpg

Στους 250.000 υπολογίζει το υπουργείο Εργασίας ότι θα ανέλθουν οι μη μισθωτοί που θα καρπωθούν τα οφέλη από τα μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Μέτρα που εστιάζονται στην ελάφρυνση των εισφορών για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, από την 1/1/2019, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά για την κύρια σύνταξη (117,2 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και 74 ευρώ για αγρότες) σύμφωνα εμ το υπουργείο θα ισχύουν τα εξής:

– Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, μειώνεται κατά 33,3%, από 20% που είναι σήμερα στο 13,33% όσο και η εργοδοτική εισφορά στην περίπτωση των μισθωτών.

– Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των αγροτών μειώνεται, επίσης, κατά 33,3%, στο 12% από 18% που θα ήταν την 1/1/2019.

– Επιπλέον, για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, το ασφάλιστρο για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ θα υπολογίζεται στην ελάχιστη βάση υπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, η εισφορά δεν θα ξεπερνά το ελάχιστο που ισχύει σήμερα των 64,5 ευρώ/μήνα.

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα και αναλυτικούς πίνακες με παραδείγματα μειώσεων εισφορών ανά εισοδηματική κατηγορία και ανά επάγγελμα.

Αναλυτικά οι πίνακες ανά κατηγορία

Δωρεάν μαστογραφίες από αύριο στο Ηράκλειο

 • 10 Σεπτέμβριος, 2018
thumbnail.jpg

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το  Κέντρο Κοινότητας δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας Κρήτης, ενημερώνουν τις γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών ότι από αύριο Τρίτη η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, θα βρίσκεται  στην πλατεία της Παλαιάς Λαχαναγοράς , Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, Σκορδυλών και Χαρκούτση,

Οι ώρες που θα πραγματοποιούνται οι μαστογραφίες είναι από τις 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι, και μέχρι το προβλεπόμενο όριο λήψεων ( 16-17 μαστογραφίες).

Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την διενέργεια της μαστογραφίας είναι:

ü  Ηλικία: 40-70 ετών

ü  Γυναίκες ωφελούμενες του Κέντρου Κοινότητας και των Παραρτημάτων του

ü  Μαστογραφία θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα σε γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφικό έλεγχο όπως και ανασφάλιστες γυναίκες.

Δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία:

ü  Γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών

ü  Γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

ü  Να μην έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Είναι απαραίτητο οι γυναίκες που επιθυμούν να εξετασθούν και έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό να τις κρατούν μαζί τους.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2813409541-2813409544

Ηλεκτρονικοί κατάλογοι στις ΔΥΠΕ για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού

 • 7 Σεπτέμβριος, 2018
Ergastirio-eksetaseis-mikroskopio-orizontia.jpg

Αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες των Δ.Υ.ΠΕ οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι του λοιπού επικουρικού προσωπικού ανά φορέα και για όλες τις ειδικότητες και κλάδους. Οι παραπάνω πίνακες θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε,  το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας μπορούν να προσλαμβάνουν από τους ηλεκτρονικούς πίνακες, επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των  επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την  ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Οι Φορείς, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να τοποθετήσει το αιτούμενο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, «με τη διαδικασία αυτή, το ΕΣΥ αποκτά, για πρώτη φορά, έναν αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας».

Τα σενάρια του υπουργείου Εργασίας για 13η σύνταξη και κατώτατο μισθό

 • 6 Σεπτέμβριος, 2018
204143.jpg

Σενάρια για τους μισθούς και τις συντάξεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση εν όψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι όχι μόνο δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, αλλά θα χορηγηθεί και 13η σύνταξη.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, χθες στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι είναι εφικτή η διατήρηση των συντάξεων χωρίς νέες παρεμβάσεις.

Η μείωση της προσωπικής διαφοράς δεν είναι αναγκαία ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά, ενώ στην Ευρώπη διαμορφώνεται πολιτικά ευνοϊκό περιβάλλον προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με όσα τόνισε η υπουργός εργασίας.

Παράλληλα, προανήγγειλε ευνοϊκές παρεμβάσεις προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, μεταξύ των οποίων η χορήγηση 13ης σύνταξης, η μείωση των εισφορών για τους μη μισθωτούς και η λήψη μέτρων για την στήριξη των δικαιούχων σύνταξης χηρείας.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου σε τέσσερις μήνες θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση υποκατώτατου, που ισχύει σήμερα για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Η ατζέντα της κυβέρνησης προβλέπει την αναστολή του μέτρου της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, ενώ εξετάζεται η χορήγηση 13ης σύνταξης, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν η πρόταση αφορά εφάπαξ ή σταθερή παροχή.

Ταυτόχρονα υπάρχουν εισηγήσεις για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, στο 13,3% για κύρια σύνταξη από 20%, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιανουαρίου 2019 και την αντικατάσταση με μικρότερο ποσό των εισφορών για εφάπαξ και επικούριση.

Μετά την επέκταση των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων, εξετάζεται η αύξηση του κατώτατου μισθού (σήμερα 586 ευρώ) με παράλληλη κατάργηση του υποκατώτου μισθού (511 ευρώ) για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, με προοπτική ολοκλήρωσης σε βάθος χρόνου οπότε ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα 751 ευρώ

Δημόσια ΙΕΚ: Δειτε τα αποτελέσματα με τους πίνακες εκπαιδευτών

 • 5 Σεπτέμβριος, 2018
professor.jpg

Οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες ωρομισθίων εκπαιδευτών για ΔΙΕΚ-ΔΣΕΚ σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του συστήματος υποδοχής αιτήσεων (https://mis.inedivim.gr/).

Οι αιτούντες υποψήφιοι για πρόσληψη στα Δημόσια ΙΕΚ μπορούν  να κάνουν είσοδο στο σύστημα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που ορίσατε κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και στη συνέχεια να επιλέξουν το σύνδεσμο «Πίνακες Κατάταξης” για την ανάγνωση των αποτελεσμάτων.

Η κατάταξη είναι ανά περιφέρεια και ειδικότητα εκπαιδευτή.

Επιλέγοντας τον σύνδεσμο “Εκτύπωση Διοικ. Επαλήθευσης”, μπορούν να δουν αναλυτικά τις αλλαγές που έγιναν στις αιτήσεις σας, ανά πεδίο, από τις επιτροπές αξιολόγησης.

Ενστάσεις

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι ενστάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr. Οι υποψήφιοι που θα υποβάλλουν ένσταση θα κάνουν είσοδο στο σύστημα με χρήση των κωδικών που χρησιμοποίησαν για την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας.

Επισημαίνεται ότι οι αναρτημένοι προσωρινοί πίνακες στο (http://mis.inedivim.gr) , έχουν κωδικοποιημένη μορφή κατά τα οριζόμενα από τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR.

Συμβουλευτείτε και τις αναρτημένες οδηγίες.

Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών ενστάσεων:

Από 06-09-2018 και ώρα 12.00 (μεσημέρι) έως 10-09-2018 και ώρα 12.00 (μεσημέρι)

Προσωρινό επίδομα αντί σύνταξης

 • 4 Σεπτέμβριος, 2018
oga8.jpg

Προσωρινό μηνιαίο επίδομα 360 ευρώ

θα λαμβάνουν εφεξής οι αγρότες που λόγω χρεών στον

ΟΓΑ

δεν έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης. Η σχετική εγκύκλιος που υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα, αφορά συνολικά ελεύθερους επαγγελματίες με ανάλογα προβλήματα συμπεριλαμβάνει και αγρότες ασφαλισμένς στον πρώην ΟΓΑ με χρέη άνω των 4.000 ευρώ.

Η εγκύκλιος συμπεριλαμβάνει και τους οφειλέτες των Ταμείων που δεν μπορούν να λάβουν αναπηρική σύνταξη επειδή δεν έχουν τα προβλεπόμενα χρόνια εξοφλημένων εισφορών, αλλά μπορούν να διεκδικήσουν το Επίδομα Βαριάς Αναπηρίας ύψους 313 ευρώ, εφόσον έχουν αναπηρία άνω του 67%

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους επόπτες στους ΟΤΑ

 • 3 Σεπτέμβριος, 2018
ασεπ.jpg

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την προκήρυξη για τις θέσεις Προϊσταμένων των Αυτοτελών Υπηρεσιών – Εποπτών ΟΤΑ. Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας αρχίζει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 08:00 π.μ και λήγει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ.

Οι θέσεις εποπτών ΟΤΑ που προβλέπει η προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:

α. Επόπτης ΟΤΑ Αττικής, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια της Περιφέρειας Αττικής, με έδρα την Αθήνα, (ΚΩΔ: 101)

β. Επόπτης ΟΤΑ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λάρισα, (ΚΩΔ: 102)

γ. Επόπτης ΟΤΑ Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τα Ιωάννινα, (ΚΩΔ:
103)

δ. Επόπτης ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με έδρα την Πάτρα, (ΚΩΔ: 104)

ε. Επόπτης ΟΤΑ Αιγαίου, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, με έδρα τον Πειραιά, (ΚΩΔ: 105)

στ. Επόπτης ΟΤΑ Κρήτης, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια της Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο, (ΚΩΔ: 106)

ζ. Επόπτης ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη (ΚΩΔ: 107)

Τα καθήκοντα των προς πλήρωση θέσεων συνίστανται στην άσκηση της εποπτείας των ΟΤΑ, σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 4 του Συντάγματος και τα άρθρα 108, 109 παρ. 1 και 116-131 του ν. 4555/2018, και ιδίως του ελέγχου νομιμότητας των πράξεων των δήμων, των περιφερειών και των νομικών τους προσώπων, καθώς και του πειθαρχικού ελέγχου των αιρετών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τις προς πλήρωση θέσεις δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν:

α. Όσοι υπηρετούν στο δημόσιο τομέα (τακτικοί μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), ανεξαρτήτως του αν είναιεγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, εφόσον διαθέτουν σωρευτικά τα εξής προσόντα:
i) πτυχίο νομικού τμήματος ή οικονομικών επιστημών ή πολιτικών επιστημών ή δημόσιας διοίκησης ελληνικού Α.Ε.Ι. ή ισότιμο της αλλοδαπής, (ΚΩΔ: 201)
ii) διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ελληνικού Α.Ε.Ι. ή ισότιμο της αλλοδαπής σε οποιονδήποτε κλάδο του δικαίου ή δεκαετής δικηγορική εμπειρία και
iii) άριστη ή πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.
β. Όσοι δεν υπηρετούν στον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων των υπηρετούντων στο δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου, κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α’ του ν. 4369/2016 (Α΄33), εφόσον διαθέτουν τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου, ανεξαρτήτως του αν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.

Κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλλει αίτηση για μία μόνο Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ.

Όλα όσα θα δούμε το φθινόπωρο

Ηρώδειο: Όλα όσα θα δούμε το

ΕΕΤΑΑ: Τα αποτελέσματα για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

 • 31 Αύγουστος, 2018
paidika-6-1021x580.jpg

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) τα οριστικά αποτελέσματα για την φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 έναντι 92.000 το 2017. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις που αφορούν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) – ΑΜΕΑ. Επίσης περιλαμβάνονται και τα 300 παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, καθώς η ΕΕΤΑΑ έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις. Οι έγκυρες υποψηφιότητες ανέρχονται σε 141.000, ενώ πέρυσι ήταν 133.000.

Οι ωφελούμενες/οι έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι 3 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της προηγούμενης χρονιάς.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος με την ανακατανομή του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ, από 211 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν την περσινή σχολική χρονιά.

Αυτές είναι οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους

 • 30 Αύγουστος, 2018
eopyy_aftodioikisi.gr_.jpeg
Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίες εντάσσονται σε ένα συνολικό πακέτο δράσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αφορούν χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να λάβουν έγκριση χορήγησης και αποζημίωσης παροχών και υπηρεσιών υψηλού κόστους απευθύνονται σε ειδικές επιτροπές και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου «ενεργοποιείται» το ηλεκτρονικό ΑΥΣ, με το οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης των αιτημάτων πολιτών για την αποζημίωσή τους και μηδενίζεται παράλληλα η ταλαιπωρία τους, καθώς, πλέον, δεν απαιτείται φυσική παρουσία τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικό είναι ότι το ΑΥΣ κάθε χρόνο δέχεται περισσότερα από 10.000 αιτήματα από πολίτες.

Μέχρι σήμερα, οι πολίτες, προκειμένου να λάβουν πρόσθετες παροχές ή αποζημίωση, λάμβαναν την ιατρική γνωμάτευση και στη συνέχεια κατέθεταν αίτηση στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση (Πε.Δι.) ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια, ο φάκελος με τα δικαιολογητικά αποστέλλεται από την Πε.Δι. στο ΑΥΣ, το οποίο συνεδριάζει και η απόφασή του κοινοποιείται στην Πε.Δι. για να ενημερωθεί ο πολίτης.

Στο εξής, όλα τα αιτήματα θα κατευθύνονται και θα εξυπηρετούνται βάση μοναδικού Αριθμού Ηλεκτρονικής Γνωμάτευσης, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας και δεν θα παραλαμβάνονται πλέον χειρόγραφα. Τα αιτήματα θα αποστέλλονται στο ΑΥΣ, είτε από τον γνωματεύοντα γιατρό, είτε από συμβεβλημένο πάροχο υγείας.

Η εφαρμογή βρίσκεται στο site του ΕΟΠΥΥ και θα είναι διαθέσιμη σε πιστοποιημένους χρήστες, οι οποίοι διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης, όπως γιατροί και συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας. Κάθε αίτημα αποστέλλεται μοναδικά και υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης εξέλιξης του αιτήματος με τις αντίστοιχες ημερομηνίες των ενεργειών και ταυτόχρονη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων. Μάλιστα, κάθε γνωμάτευση που έχει εγκριθεί θα δύναται να εκτελεστεί σε πραγματικό χρόνο από τον πάροχο.

Επιπλέον, στο site του ΕΟΠΥΥ παρέχεται η δυνατότητα στον πολίτη να υποβάλλει το αίτημά του και να ενημερώνεται για την εξέλιξή του, κάνοντας χρήση του ηλεκτρονικού Ασφαλιστικού Φακέλου Υγείας του. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ο πολίτης έχει τη δυνατότητα:

1. Να ενημερωθεί ανά κατηγορία για όλες τις παροχές υγείας, τις οποίες έχει λάβει από τον ΕΟΠΥΥ από το 2013 και στο έξης. Οι πληροφορίες εμφανίζονται στο χρόνο έκδοσης ή και εκτέλεσης από τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας, οι οποίοι είναι γιατροί, φαρμακεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία, θεραπευτήρια, μονάδες αιμοκάθαρσης, μονάδες αποκατάστασης, μονάδες αναπηρίας, πάροχοι υλικών κ.λπ.

2. Να εξάγει προσωπικές αναφορές (pdf) ανά κατηγορία παροχής, τις οποίες θα χρησιμοποιεί για κάθε νόμιμη χρήση. Σε περιπτώσεις που ζητηθεί, δύναται να λάβει σφραγίδα επικύρωσης σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ.

3. Να αποστείλει στον ΕΟΠΥΥ δήλωση εναντίωσης σε περίπτωση που διαφωνεί ή δεν έχει λάβει οποιαδήποτε δαπάνη, η οποία εμφανίζεται στον φάκελο.

4. Να λάβει απαντήσεις στις δηλώσεις εναντίωσης που έχει πραγματοποιήσει (στην ενότητα «Ενημερώσεις» του Κεντρικού Μενού) από τον ΕΟΠΥΥ.

5. Να πληροφορηθεί για όλες τις παροχές που αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Εκτός από τα παραπάνω, ακόμη μία ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους. Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού συζητήθηκε η διαδικασία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης και αποφασίστηκε η αποζημίωση για περίπου 40 αιτήματα γιατρών.

Με το νέο σύστημα μειώνεται ο χρόνος αναμονής για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους και δεν απαιτείται φυσική παρουσία τού ασθενή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα έγκρισης.

Η διαδικασία απλοποιείται και το αίτημα στέλνεται ηλεκτρονικά από τον γιατρό κατά τη συνταγογράφηση του φαρμάκου. Η απάντηση λαμβάνεται ηλεκτρονικά, εκδίδεται η συνταγή, ενώ αυτόματα ενημερώνεται το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετεί τον ασθενή, προκειμένου το φάρμακο να είναι διαθέσιμο.

Σημειώνεται, ότι η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται δωρεάν, χωρίς καμία συμμετοχή των ασθενών.

Κοινωνικός Τουρισμός: Εως την Παρασκευή η παραλαβή των δελτίων

 • 29 Αύγουστος, 2018
kep4403237.jpg

Μέχρι την Παρασκευή 31 Αυγούστου

θα μπορούν οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2018, να παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ τα δελτία κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, του εκδρομικού προγράμματος και των δελτίων θεάματος.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι πρέπει να προσέλθουν

στα ΚΕΠ,

αφού έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (κράτηση δωματίου, voucher, καταχώρηση στοιχείων, κ.λπ.), όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

5.500 νέες προσλήψεις σε ασφαλιστικά ταμεία και υπουργεία

 • 28 Αύγουστος, 2018
0x6001.jpg

Προσλήψεις 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Το νεο πακέτο είναι το μεγαλύτερο που έχει σχεδιαστεί μέχρι τώρα (σ.σ: το προηγούμενο ήταν αυτό για 4.500 προσλήψεις στην Υγεία) και προβλέπει την απασχόληση ανέργων για 12 μήνες, με μισθούς Δημοσίου, δηλαδή με βασικό εισαγωγικό μισθό 1.040 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και 990 ευρώ για τους πτυχιούχους ΤΕΙ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι εκτός ΑΣΕΠ, δηλαδή δεν θα καλυφθούν με διαγωνισμό, αλλά μέσω αιτήσεων στον ΟΑΕΔ.

Πάνω από 1.200 προσλήψεις θα γίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Ηδη, έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές ΕΤΕΑΕΠ και ΕΦΚΑ με τον ΟΑΕΔ, για την υποδοχή 250 και περίπου 1.000 ανέργων αντίστοιχα στους δυο φορείς.

Ο ρόλος του ΑΣΕΠ θα είναι –όπως σε όλα τα προγράμματα απασχόλησης στο Δημόσιο- καθαρά τυπικός δηλαδή θα ελέγξει μόνον τη νομιμότητα της διαδικασίας, καθώς και τους όρους και τα κριτήρια που περιγράφονται στην εισήγηση του ΟΑΕΔ.

Από πολιτικής άποψης το πακέτο των 5.500 προσλήψεων στο Δημόσιο, συμπίπτει με την άτυπη προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η χώρα. Οι θέσεις αυτές όμως –δεδομένης και της συνεχούς φυγής νέων στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη- θα ήταν πολλαπλάσιες αν το ίδιο ποσό (86 εκατ. ευρώ), διοχετευόταν σε στοχευμένες θέσεις υψηλής ειδίκευσης στον ιδιωτικό τομέα, με κίνητρα στις επιχειρήσεις.

Η εισήγηση για το νέο πακέτο προσλήψεων στο Δημόσιο, έχει μάλιστα και παραθυράκι που δίνει τη δυνατότητα να ανανεώνονται διαρκώς οι συμβάσεις με την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους!.

Το παράθυρο είναι στην πρόβλεψη που μπαίνει με το άρθρο 8 της σχετικής εισήγησης, που λέει ότι βάσει της παραγράφου 2 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 «δεν επιτρέπεται εντός του ίδιου έτους, παράταση η σύναψη νέας σύμβασης». Η διάταξη αυτή αφορά όμως μόνον τις συμβάσεις των 8 μηνών στο Δημόσιο. Εδώ όμως το πρόγραμμα είναι με 12μηνη σύμβαση, που σημαίνει ότι το εν λόγω άρθρο που απαγορεύει μέσα στο ίδιο έτος την ανανέωση σύμβασης, είναι άνευ ουσίας, για τον απλό λόγο ότι όλες οι συμβάσεις λήγουν στους 12 μήνες, και η κυβέρνηση θα μπορεί να τις ανανεώνει με την έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους, χωρίς να προσκρούει στις απαγορεύεις του ν. 2190!

Για παράδειγμα, άνεργος που θα προσληφθεί τον Νοέμβριο του 2018, θα έχει σύμβαση που λήγει τον Νοέμβριο του 2019. Επομένως η απαγόρευση ανανέωσης σύμβασης που βάσει ν. 2190/94 δεν μπορεί να γίνει μέσα στο ίδιο έτος, δεν «πιάνει» τις 5.500 προσλήψεις, διότι είναι 12μηνες και στην αρχή κάθε επόμενου έτους, θα μπορούν να ανανεωθούν πάλι με 12 μήνες απασχόλησης, χωρίς να προσκρούουν στις απαγορεύσεις του νόμου!

Οι προσλήψεις για τρέξουν αμέσως μετά τη ΔΕΘ καθώς οι 5.500 θέσεις ανέργων στο Δημόσιο, θα αποτελέσουν –όπως αναμένεται- μια από τις εξαγγελίες του Α. Τσίπρα.

Το νέο πρόγραμμα σύμφωνα και με το 16σελιδο ντοκουμέντο που δημοσιεύει ο Ελευθερος Τυπος προβλέπει:

Πρόσληψη 5.500 άνεργων ηλικίας 22 ως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο Δημόσιο για 12 μήνες, μέσω της τοποθέτησή τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους Δημόσιους φορείς.

Οι φορείς πρόσληψης είναι ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και φορείς από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών, κ.α. Η τελική κατανομή θα γίνει με βάση τις αιτήσεις για τις κενές θέσεις που θα πρέπει να υποβάλουν στον ΟΑΕΔ οι φορείς που ενδιαφέρονται να προσλάβουν τους ανέργους με πτυχίο.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές, είναι για την κατηγορία Π.Ε έως 1.040 ευρώ και για την κατηγορία Τ.Ε έως 990 ευρώ. Για τους κατόχους διδακτορικού, οι μισθοί ορίζονται σε 1.090 ευρώ και 1.040 ευρώ αντίστοιχα. Για κατόχους διδακτορικού, οι εισαγωγικοί βασικοί μισθοί ανεβαίνουν στα 1.140 ευρώ και 1.090 ευρώ αντίστοιχα. Οι παραπάνω βασικές αποδοχές προσαυξάνονται με τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας (στις θέσεις και ειδικότητες που προβλέπονται) με ποσά 35 ευρώ το μήνα, 70 και 150 ευρώ το μήνα, καθώς και με τις εφημερίες εφόσον οι απασχολούμενοι είναι στον ιατρικό-νοσηλευτικό κλάδο. Οι εφημερίες του επιστημονικού προσωπικού ορίζονται ως εξής:

* Εφημερία καθημερινή, έως και 73 ευρώ.

* Εφημερία Σαββάτου, ή αργίας πλην Κυριακής, έως και 108 ευρώ.

* Εφημερία Κυριακής, έως και 125 ευρώ.

Το επιστημονικό προσωπικό, δηλαδή οι ειδικότητες Π.Ε Χημικοί-Βιοχημικοί-Βιολόγοι, ΠΕ Φαρμακοποιοί, ΠΕ Ακτινοφυσικοί,ΠΕ ψυχολόγοι, δικαιούνται κατ΄ανώτατο ως 4 εφημερίες μηνιαίως, από τις οποίες κατ΄ανώτατο όριο 1 Σαββάτου, και 1 Κυριακής. Για τα «νυχτερινά» και για απασχόληση μέχρι 4 νύχτες το μήνα, προβλέπεται αποζημίωση με ποσό 1,56 ευρώ την ώρα για την κατηγορία ΠΕ, 1,48 ευρώ την ώρα για την κατηγορία Τ.Ε. Για την ημερήσια και νυχτερινή εργασία Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, προβλέπεται αποζημίωση 2,34 ευρλώ για την κατηγορία Π.Ε και 2,22 ευρώ για την κατηγορία Τ.Ε.

Το κόστος του προγράμματος θα καλυφθεί εξολοκλήρου από πιστώσεις του ΟΑΕΔ που κατανέμονται ως εξής: 6 εκατ. ευρώ για το 2018, 70 εκατ. ευρώ για το 2019 και 10 εκατ. ευρώ για το 2020.

Οι άνεργοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής, να διαθέτουν βεβαίωση ισότιμου πτυχίου, από το ΔΟΑΤΑΠ. Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαθέτουν βεβαίωση ισότιμου τίτλου από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου τους. Επίσης θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αναγνώρισης, των επαγγελματικών προσόντων, ή άδεια άσκησης επαγγέλματος που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές (άρθρο 54 του Π.Δ. 38/2010, ΦΕΚ78/Α΄)

Στα κριτήρια επιλογής των ανέργων περιλαμβάνονται:

 • Διάστημα ανεργίας ως 60 μήνες.
 • Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό (σ.σ: θα καθοριστεί με την υπουργική απόφαση).
 • Ηλικία.
 • Εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ
 • Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται, στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν και στην βαθμολόγησή τους.

Οι άνεργοι υποψήφιοι για μια από τις 5.500 προσλήψεις στο Δημόσιο, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους σε προθεσμία που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ όταν βγεί η δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των θέσεων. Εχουν δικαίωμα να επιλέξουν από 1 μέχρι και 3 υπηρεσίες τοποθέτησης, και η επιλογή τους σε μια από αυτές που έχουν επιλέξει θα γίνει με βάση την τελική βαθμολογία τους που θα συγκεντρώσουν από τα κριτήρια της απόφασης (διάστημα, ανεργίας, εισόδημα, κ.α).

Στην περίπτωση που οι φορείς που θα ζητήσουν τις προσφερόμενες θέσεις, δεν καλυφθούν από τους ανέργους που θα προσλάβουν, τότε έχουν δικαίωμα να ζητήσουν νέες τοποθετήσεις ακόμη και αν ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων υπερβεί τις 5.500.

Τα κριτήρια επιλογής, θα πρέπει να πληρούνται από τους ανέργους, κατά την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώνονται από τον ΟΑΕΔ και επ΄αυτών, μπορούν να γίνουν ενστάσεις από άλλους υποψήφιους, εντός 3 ημερών. Οι ενστάσεις εξετάζονται εντός 10 ημερών από τον ΟΑΕΔ και βγαίνει ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων.

Στην περίπτωση που εξαντληθεί ο αριθμός των υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τον οριστικό πίνακα, και υπάρχουν αιτούμενες κενές θέσεις από τις υπηρεσίες που θα ζητήσουν τις προσλήψεις, τότε δύναται να εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ νέα πρόσκληση για την κατάρτιση συμπληρωματικού πίνακα πρόσληψης ανέργων μέχρι του αριθμού των υπολειπόμενων θέσεων. Αν δηλαδή μια υπηρεσία έχει ανάγκες για 1.000 άτομα και οι θέσεις έχουν εξαντληθεί από τις 5.500 προσλήψεις, τότε, σύμφωνα με το άρθρο 6 της εισήγησης του ΟΑΕΔ, θα μπορεί να βγεί νέα συμπληρωματική πρόσκληση για επιπλέον 1.000 προσλήψεις, πέραν των 5.500 που θα έχουν γίνει με τον πίνακα της αρχικής οριστικής κατάταξης.

Το ΑΣΕΠ εποπτεύει την τήρηση των αρχών της αντικειμενικότητας, διαφάνειας και ελέγχει τη νομιμότητα των διαδικασιών επιλογής των ανέργων. Αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιλογής, ή δεν αποδεικνύονται τα κριτήρια βάσει των οποίων ο υποψήφιος κατατάχθηκε στον οριστικό πίνακα κατάταξης, τότε η ένταξή του ανακαλείται με απόφαση της υπηρεσίας που επρόκειτο να τον προσλάβει.

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει: α) τις ακαθάριστες αποδοχές μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές των ανέργων που προσλαμβάνοντα, β) τις ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές των φορέων στους οποίους θα απασχοληθούν, και γ) τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών για λογαριασμό των υπηρεσιών που θα απασχολήσουν τους ανέργους.

Με τη λήξη κάθε μήνα απασχόλησης, οι υπηρεσίες που θα απασχολούν τους ανέργους, υποβάλουν στον ΟΠΑΔ (ΚΠΑ2), μια σειρά από δικαιολογητικά για την πληρωμή της μισθοδοσίας τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται, βεβαίωση υπηρεσίας, μηνιαία κατάσταση με τα στοιχεία των απασχολουμένων (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ.ΑΜΚΑ, κ.α), ημερομηνία πρόσληψης, και αριθμός τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

419 προσλήψεις σε 33 πόλεις στο Υπουργείο Πολιτισμού

 • 27 Αύγουστος, 2018
assets_LARGE_t_183761_54563899.jpg

Την πρόσληψη, τετρακοσίων δεκαεννέα (419) ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), διάρκειας οκτώ (8) μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Υπηρεσιών, ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος θα προκηρυχθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.2 περ.η και του άρθρου 21 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (Φ.Ε.Κ.28/Α/1994), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα.

Εφιστάται η προσοχή των αρμοδίων Προϊσταμένων για την αυστηρή τήρηση των νομίμων διαδικασιών, καθώς επίσης και των κριτηρίων πρόσληψης (άρθρο 14 παρ.2 περ.η και 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα).

Δειτε εδω αναλυτικά τις θέσεις ανά ειδικοτητα και φορέα

6.650 προσλήψεις μόνιμου προσωπού στις δομές Υγείας

 • 24 Αύγουστος, 2018
ImageHandler.jpg

Συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και αναφέρθηκε στη δημιουργία και λειτουργία των 94 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στα αστικά κέντρα τις χώρας, λέγοντας ότι πρόκειται για «ένα ολοκληρωμένο και οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας Υγείας που για πρώτη φορά λειτουργεί στη χώρα».

Ο κ. Ξανθός προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία νέων δομών πρωτοβάθμιας Υγείας και στην ύπαιθρο προκειμένου τα πολυδύναμα αυτά ιατρεία να συμβάλλουν όχι μόνο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών αλλά και στον τομέα της πρόληψης.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «αξιόπιστο» το σύστημα Υγείας της χώρας. Όπως δήλωσε «τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας πλέον είναι λειτουργικά, έχουν ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό, με επιπλέον οικονομικούς πόρους και έχουν γίνει προμήθειες σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού».

Αναφέρθηκε επίσης και στις επιπλέον μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, πέραν των 2.000 προσλήψεων για μόνιμους γιατρούς θα προκηρυχθούν άμεσα και άλλες 750 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ενώ προχωράει παράλληλα η δημιουργία 3.900 νέων θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Εντούτοις, όπως παρατήρησε ο κ. Ξανθός, υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα στις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού ειδικά στις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας εξαιτίας της φυγής επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Α.Ξανθός παρουσίασε και στοιχεία για το άνοιγμα της δημόσιας Υγείας σε όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με αυτά, από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούλιο το ΕΣΥ παρείχε υπηρεσίες σε 678.000 ανασφάλιστους, από τους οποίους το 30% ήταν πολύ χαμηλού εισοδήματος. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας ανέφερε «Διασφαλίσαμε την πρόσβαση στην υγεία σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, εργασίας και ασφαλιστικού καθεστώτος».

Aκρόαση για γυναίκες ηθοποιούς από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος

 • 23 Αύγουστος, 2018
2495880.jpg

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ) καλεί σε ακρόαση (Οντισιόν) για ένα εργαστήριο που θα καταλήξει σε παράσταση των Περσών του Αισχύλου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη.

Η παράσταση αυτή θα ξεκινήσει εγκαινιάζοντας το ανακαινισμένο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας στo πλαίσιo ενός πιλοτικού φεστιβάλ του προγράμματος «Το Αρχαίο Δράμα Σήμερα» που θα διεξαχθεί στις 21-23 Σεπτεμβρίου και ενισχύεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στη συνέχεια οι παραστάσεις θα συνεχίσουν στην Αθήνα , στο θέατρο «Ροές», και αλλού ανά την Ελλάδα.

Η πρόσκληση για ακρόαση αφορά νέες επαγγελματίες Ελληνίδες ηθοποιούς με επίδοση το τραγούδι και τον χορό και επίσης αντίστοιχες ξένες ηθοποιούς με γνώση της ελληνικής γλώσσας. Η ακρόαση θα διεξαχθεί στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου στην Πλάκα, στο ημιυπόγειο εργαστήριο του Τμήματος ΕΜΑΠ, οδός Χιλ 3-5, (κάθετος Αδριανού) την Πέμπτη 30 Αυγούστου ώρες 6 με 9. 30 μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στα πιο κάτω τηλέφωνα και email
Γιάγκος Ανδρεάδης, τηλ. 6983929495, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επιστρέφουν 13ο και 14ο μισθό σε δημοτικούς υπαλλήλους!

 • 22 Αύγουστος, 2018
1489083.jpg

Το 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας) επιστρεφουν σε χιλιάδες δημοτικούς και δικαστικούς υπαλλήλους που προσέφυγαν στα δικαστήρια διεκδικώντας την αναδρομική καταβολή των δώρων τα οποία καταργήθηκαν στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους από το 2012, με τον  μνημονιακό νόμο  4093/2012 στα πλαίσια τς δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ομάδες δημοτικών υπαλλήλων, μέσω των σωματείων  τους και μέσω γνωστών δικηγορικών γραφείων κατέθεσαν και καταθέτουν προσφυγές -αγωγές διεκδίκησης σε Ειρηνοδικεία της περιοχής τους  με αίτημα την επιστροφή και καταβολή των δώρων που τους περικόπηκαν πετυχαίνοντας, μέχρι σήμερα, σε αρκετές περιπτώσεις ευνοικές για αυτούς δικαστικές αποφάσεις, καθώς οι δικαστές έκριναν,σε αρκετές περιπτώσεις, ως  αντισυνταγματικό το νόμο 4093/2012 για την κατάργηση των δώρων στο δημόσιο.

Από την άλλη, συμπαραστάτες και αρωγοί τους στις διεκδικήσεις αυτές,που ανατρέπουν τα οικονομικά δεδομένα και τον οικονομικό προγραμματισμό του προυπολογισμού του Κράτους, αρκετοί δήμαρχοι οι οποίοι, ως γαλαντόμοι, αρνούνται να ασκήσουν έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις και προχωρούν στην καταβολή των αναδρομικών των δώρων στους υπαλλήλους τους, και η οποία  αφορά τουλάχιστον μια διετία. Ωστόσο, υπάρχουν και  δήμαρχοι που έχουν ασκήσει εφέσεις σε θετικές πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων.

Από ποιους δήμους δικαιώθηκαν δικαστικά υπάλληλοι

Περιστέρι: Το Ειρηνοδικείο Περιστερίου δικαίωσε 150 εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου (Ιδιωτικού δικαίου Αορίστου χρόνου και συμβασιούχους) ζητώντας την καταβολή, μέσω  αναδρομικών, των δώρων της περιόδου 2015-2016. Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση και αποφάσισε την καταβολή από τα ταμεία του δήμου (και όχι βέβαια από την τσέπη του)  των αναδρομικών για τους 150 προσφεύγοντες στο δικαστήριο υπαλλήλους ύψους από 2.000-2.500 ευρώ για κάθε υπάλληλο.Αλλοι Δήμοι στους οποίους κέρδισαν την αναδρομική καταβολή του «κομμένου” 13ου και 14 μισθού τους είναι.

Δάφνης-Υμηττού, Παλλήνης, Γλυφάδας, Ν. Ιωνίας, Π. Φαλήρου, Ν. Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας, Αθηναίων, Αχαρνών, Χαλανδρίου, Χίου, Καλαμαριάς, Καισαριανής, Διονύσου, Καλαμάτας, Λαμίας, Φυλής, Βόλβης, Πάτρας, Κεφαλονιάς, Καβάλας, Ναυπλίου, Πρέβεζας, Δέλτα, Κηφισιάς, Πετρούπολης κλπ: Οπως έχει γίνει γνωστό παρότι οι Δήμοι Κηφισιάς και Πετρούπολης είχαν ασκήσει εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν δημοτικούς υπαλλήλους τους  αποφάσισαν εν τέλει να ανακληθούν οι εφέσεις τους και να καταβάλλουν τα αναδρομικά των δώρων στους υπαλλήλους τους. Οσο για τους υπόλοιπους δημάρχους των παραπάνω δήμων ορισμένοι άσκησαν εφέσεις, ενώ οι περισσότεροι όχι, καλυπτόμενοι από περυσινή νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών  που τους παρέχει τη  διακριτική ευχέρεια και δυνατότητα να μην ασκούν εφέσεις σε θετικές,υπέρ των εργαζομένων, δικαστικές αποφάσεις (αναδρομικά δώρων,μονιμοποίηση συμβασιούχων κλπ

 

 

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

 • 21 Αύγουστος, 2018
2494603.jpg

Τη μουσική παράσταση «Από το Broadway στο Hοllywood» παρουσιάζει την Κυριακή 26 Αυγούστου το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει τα πιο εμβληματικά τραγούδια από βραβευμένες ταινίες και παραστάσεις musical με τους διακεκριμένους λυρικούς τραγουδιστές Σοφία Μητροπούλου (σοπράνο), Armando Puklavec (βαρύτονος) και Παναγιώτη Μανιάτη (τενόρος).

Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Δημήτριος Νέπκας και στο Electone ο Παναγιώτης Κουντούρης. Οι καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες, γνωστοί στο κοινό από τον χώρο της όπερας, ερμηνεύουν- σε ρόλο έκπληξη- ένα τόσο εντυπωσιακό αλλά και ιδιαίτερο πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη παράσταση ενθουσίασε το κοινό της Έδεσσας όπου παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες.

Την ώρα που ο ουρανός θα φωτίζεται από το πιο λαμπερό φεγγάρι, το αίθριο του Μουσείου θα πλημμυρίζει από αγαπημένες μελωδίες διάσημων musicals (π.χ. «Les Miserables», «West side story» κ.α.), αλλά και τραγούδια από τον χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Δωρεάν Μαστογραφίες στα Ιωάννινα

 • 20 Αύγουστος, 2018
karkinos_mastou1.jpg

Δωρεάν μαστογραφίες

από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου

στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»,

στα παλιά σφαγεία του Δήμου Ιωαννίνων.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν από σήμερα ραντεβού καθώς οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε σαν σήμερα      
         
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 19 Νοεμβρίου στον 21ο αιώνα
Βραδινή ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης               – Τα μυστικά των Καρυάτιδων
Λεοντίδες:               Βροχή αστεριών το Σάββατο
Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα               το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου
ΑΣΕΠ:               Μόνιμες προσλήψεις στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
image Δείτε σαν σήμερα
image Βραδινή ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
image Λεοντίδες:
image Τι να κάνετε δωρεάν στην Αθήνα
image ΑΣΕΠ:

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 11ος

Αθλητισμός 11ος

              19/11 Αθλητικα

Read More...

Αθλητισμός 10ος

Αθλητισμός 10ος

                Το απόλυτο δράμα που βίωσε ποτέ ποδοσφαιριστής

Read More...

Αθλητισμός 9ος

Αθλητισμός 9ος

              Έπιασε κορυφή με μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Έπεσε η αυλαία του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων

Read More...

WRC

WRC

              Ράλι Καταλονίας

Read More...

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

Αγωνιστικό διήμερο με εθνική σημασία στην πίστα των Σερρών

Read More...

Πολιτική

Top Headline

Γαβρόγλου

Γαβρόγλου

Ένταση και χημικά σε σχολική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη όπου ήταν να παραστεί ο Κ. Γαβρόγλου

Read More...

ΣΑΜΑΡΑΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ

              «Θα καθίσω στο σκαμνί όλους τους σκευωρούς»

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11ος

		ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11ος

  Να ανοίξουν κι άλλοι λογαριασμοί

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

              Διονύσιος, τύραννος των Συρακουσών: Η ελληνική αυτοκρατορία της Δύσης και οι πόλεμοι με τους Καρχηδονίους

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

                    Η μεγαλειώδης σκηνή του αρχαίου θεάτρου των Συρακουσών - Δείτε βίντεο σε τρισδιάστατη...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

              Ἡ προσφορά τῶν ἀπόδημων Ἑλλήνων ἀπό τήν ἀρχαιότητα ἑώς τήν ἀναγέννηση!

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Βόρειος Ήπειρος

Βόρειος Ήπειρος

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΣ               Μια πορεία στην Βόρειο Ήπειρο - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Read More...

Ολάντ:

Ολάντ:

  ΟΛΑΝΤ: Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΩΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Read More...

Κύπρος

Κύπρος

              Ε.Θεοχάρους: «Θέλετε να δείτε τι συμβαίνει στην Β.'Ηπειρο; - Στείλτε επιτροπή χωρίς την παρουσία Αλβανών χαφιέδων»

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 11ος

EΛΛΑΔΑ 11ος

              ΕΛΛΗΝΑ ,ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ,ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ…

Read More...

EΛΛΑΔΑ 10ος

EΛΛΑΔΑ 10ος

              Αίτηση Ακύρωσης της Νέας Ταυτότητας με ενσωματωμένο το τσιπ

Read More...

EΛΛΑΔΑ 9ος

EΛΛΑΔΑ 9ος

           
Συνταξιούχοι εγκαταλείπουν τη χώρα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

              Πόσα αναδρομικά θα πάρει κάθε συνταξιούχος – Τα ποσά και οι πίνακες

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Προς πλήρη κατάργηση των capital controls μέχρι το τέλος του χρόνου

Read More...

Δωρεάν Μαστογραφίες

Δωρεάν Μαστογραφίες

            στα Ιωάννινα

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

              Γουατεμάλα: «Ξύπνησε» το φονικό ηφαίστειο Ελ Φουέγο

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

              Τα τρένα και το χιόνι δημιουργούν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Κρακατόα 1883 -Η πιο δυνατή ηφαιστειακή έκρηξη στη νεότερη ιστορία του κόσμου

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

              Σπουδαία ανακάλυψη:

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Το ηφαίστειο της Αίτνα καταρρέει γλιστρώντας προς τη θάλασσα του Ιονίου με τον κίνδυνο να προκαλέσει τσουνάμι

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Κόκκινος συναγερμός στην Ισλανδία: Ηφαίστειο απειλεί να φέρει τον όλεθρο στη βόρεια Ευρώπη

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η 30η , 31η...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              16η, 17η, 18η,...

Read More...

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

              27η, 28η , 29η Πρόσκληση

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

		Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

              Διακοπή τηλεθέρμανσης σε οδούς της Κοζάνης, Τρίτη 17-4-18, για την αποκατάσταση διαρροής.

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/11/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/11/2018

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/9/2018

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/9/2018

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

ΓΟΝΑΤΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΩ

Read More...

http://www.koultoura.com/

http://www.koultoura.com/

              www.koultoura.com

Read More...

Διάφορα

		Διάφορα

              Τα σχολικά βιβλία στα Σκόπια και η σπίλωση του Κατσίφα

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

ΠΙΣΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ! (2 ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

              Με το «Μακεδονία Ξακουστή» άνοιξε η στρατιωτική μπάντα την παρέλαση της Καστοριάς (εικόνες, βίντεο)

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

              Βροντερό ΟΧΙ στην προδοσία

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

ΑRΤ

ΑRΤ

              Αρτ TV Live - Αρτ τηλεόραση ραδιόφωνο Art tv Live

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided