Δευτέρα, Δεκέμβριος 10, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10ος

 

 

 

 

 

 

 

Εκδοτική πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

 

 

 

 

 

 

Kατερίνη: Εκδοτική πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

28 Οκτωβρίου 2018

Με αφορμή την εθνική επέτειο η

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας – Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ,

ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μετάφρασης ενός πολύ σημαντικού έργου το οποίο όπως τονίζει «ενισχύει τη θέση της χώρας μας και αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια της Ελληνικής διπλωματίας».

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα ο Ελληνισμός τιμά το έπος της Αλβανίας και τη μεγαλειώδη Εθνική μας Αντίσταση απέναντι στον φασιστικό Άξονα που υποχρέωσε τους Συμμάχους μας να αναφωνήσουν το περίφημο «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Τιμούμε τη συγκλονιστική θυσία της Ελλάδας, που πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος για την ηρωική και ανυπότακτη στάση της, υποχρεώνοντας τον Walter Funk, Υπουργό Οικονομικών της ναζιστικής Γερμανίας, να ομολογήσει ότι «η Ελλάδα δέχτηκε τις συνέπειες του πολέμου, όπως ίσως καμία άλλη χώρα της Ευρώπης!».

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών μας στη διάρκεια της Κατοχής και διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να πολεμήσουμε τον νεοφασισμό και διεκδικήσουμε σθεναρά και ανυποχώρητα τις γερμανικές οφειλές.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή επέτειο η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μετάφρασης ενός πολύ σημαντικού έργου το οποίο ενισχύει τη θέση της χώρας μας και αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια της Ελληνικής διπλωματίας.

Μετά από επίμονη και συστηματική δουλειά πολλών μηνών η μετάφραση του βιβλίου του Γερμανού ιστορικού Prof. Dr. Karl-Heinz Roth “Η οφειλή επανορθώσεων – υποθήκες της γερμανικής κατοχικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη” (Reparationsschuld – Hypotheken der deutschen Besatzungsherrschaft in Griechenland und Europa – Karl Heinz Roth, Hartmut Rübner, ISBN: 978-3-86331-265-7, Metropol Verlag, Febr. 2017) έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα χέρια μιας τριμελούς επιτροπής φιλολόγων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας η οποία έχει αναλάβει την επιμέλεια του βιβλίου.

Στις 24 Νοεμβρίου 2018, μια μέρα πριν την επέτειο του Γοργοποτάμου, αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων θα παραλάβει στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης τον πρώτο φάκελο εργασίας με όλα τα στοιχεία που αφορούν το βιβλίο, ενώ στις 23 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης στην Αθήνα παρουσία του Γερμανού ιστορικού.

Η χώρα μας γνώρισε με οδυνηρό τρόπο τον φασισμό στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Τα ναζιστικά στρατεύματα του Χίτλερ άφησαν πίσω τους 1,5 εκατομμύριο νεκρούς Έλληνες και δεκάδες χωριά λεηλατημένα και ισοπεδωμένα ενώ 74 χρόνια μετά η επανενωμένη Γερμανία, αρνείται να αναλάβει την ευθύνη των εγκλημάτων που διέπραξε το Γ΄ Ράιχ στην Ελλάδα και να κλείσει την μαύρη σελίδα του ναζισμού που σκιάζει τις σχέσεις των δύο χωρών. Μάλιστα προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να διεισδύσει σε Δήμους, να αλλοιώσει συνειδήσεις, να διχάσει κοινωνίες, ώστε να δυσκολέψει το έργο της διεκδίκησης και της δικαίωσης».

Συνεχίζοντας επισημαίνουν ότι: «Το γερμανικό κράτος, γλυκαίνοντας το χάπι της πικρής μνήμης, ιδίως των μαρτυρικών τόπων και χωριών, με επιμέρους υλικές παροχές και προσδοκίες έναντι των «ιθαγενών», καθώς και ανώδυνες εκφράσεις «θλίψης» και «ενοχής» από πολιτειακούς της παράγοντες, ζητά ουσιαστικά να θαφτεί οριστικά, μια για πάντα, το ιστορικά δίκαιο αίτημα για υλική αλλά και ηθική ταυτόχρονα επανόρθωση και αποκατάσταση των καταστροφών και των ανθρώπινων θυσιών από τον βάρβαρο στρατό του Γ’ Ράιχ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή με μοναδική σκέψη την ενίσχυση αυτού του τόσο σημαντικού Εθνικού στόχου. Γι αυτό απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην αθετήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις! Να μην μιμηθεί την ατολμία όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων και να διεκδικήσει με σθένος και αποφασιστικότητα όλα, όσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Συμπολίτες, στηρίξτε με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία αυτή και ταχθείτε ενάντια σε κάθε προσπάθεια η οποία αποσκοπεί στην μόνιμη κατασίγαση του διαχρονικού αιτήματος της χώρας μας! Ένα αίτημα που απασχολεί την περίοδο αυτή σοβαρά την Ελληνική Βουλή και που συναντά πολύ θετική ανταπόκριση σε γερμανικούς αντιφασιστικούς και δημοκρατικούς κύκλους, όπως διαφάνηκε καθαρά κατά το πρόσφατο

3ο Συνέδριο για τα Γερμανικά Ολοκαυτώματα και τις Πολεμικές Επανορθώσεις στην Βιάννο κατά τον τρέχοντα μήνα.

Συνειδητά, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, επέλεξαν το βιβλίο αυτό να εκδοθεί εξ ολοκλήρου από την ίδια την ομάδα χωρίς να δεχθεί την παραμικρή οργανωτική ή οικονομική βοήθεια. Έτσι η έκδοση θα πραγματοποιηθεί από τον εκδοτικό οίκο “Ο Τόπος μου” μέσα από τον οποίο εκδίδονται τα τελευταία 5 χρόνια όλα τα βιβλία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού διηγήματος και θα διακινηθεί από την ίδια την ομάδα.

Λεπτομέρειες της έκδοσης και το οργανόγραμμα όλων των εργασιών των επόμενων 3 μηνών θα ανακοινώνονται σταδιακά από την 12 μελή συντονιστική επιτροπή. Η εκτύπωση του βιβλίου θα χρηματοδοτηθεί από τις διαδικτυακές παραγγελίες υποστηρικτών της δράσης, φίλων και μελών της ομάδας.

Υπηρετούμε με πάθος την ειρήνη, την συνεργασία των λαών, την πρόοδο και την ανάπτυξη. Θα αγωνιστούμε όμως με το ίδιο πάθος μέχρι να δικαιωθεί η μνήμη και η θυσία των προγόνων μας».

Μοιράσου το άρθρο:  28/10/2018

 

 

 

 

 

Ανεξαρτητοποιείται βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Σκοπιανού;

10 Ιουλίου 2018

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο επιχειρούν να εμφανίσουν τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργο Λαζαρίδη, ως «ενεργούμενο» οικονομικών συμφερόντων, επειδή τόλμησε να διαφοροποιηθεί στο ζήτημα του «Μακεδονικού», οι πληροφορίες αναφέρουν πως αντίστοιχο κρούσμα θα σκάσει τις επόμενες ημέρες και με άλλο μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, που έχει εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γιώργου Κατσίγιαννη και των «Παραπολιτικών», το συγκεκριμένο μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει γνωστοποιήσει στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα την αντίθεσή του με τη συμφωνία των Πρεσπών και το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ενστάσεών του οφείλεται στο ότι έχουν πέσει πάνω του «λυτοί και δεμένοι» για να τον αποτρέψουν.

Ωστόσο, αυτό που τουλάχιστον έχουν εξασφαλίσει από το Μέγαρο Μαξίμου, όσοι ανέλαβαν να τον μεταπείσουν είναι πως εάν υποβάλει την παραίτησή του δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της «κοινοβουλευτικής ανεξαρτησίας», αλλά θα παραδώσει την έδρα του στο κόμμα για να μην τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η διακυβέρνηση της χώρας.

Ο λόγος φυσικά που θα το κάνει είναι ότι δεν θέλει να δώσει λαβές στη «συκοφαντική προπαγάνδα» του Μεγάρου Μαξίμου, που σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, βγάζει στη σέντρα ως «αποστάτες» όσους δεν συμφωνούν ή διατηρούν επιφυλάξεις για τη λύση που προωθείται στο «Μακεδονικό».

 

 

 

 

 

ΤΖΑΝΑΚΟ-ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ:

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Μπορεί να βοά όλη η Ελλάδα, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ, αλλά οι συριζοκομμουνιστές την θεωρούν… παράσημο!

Μιλώντας, λοιπόν, σε εκδήλωση των συριζομούρηδων του Βύρωνα, ο Τζανακόπουλος-Συριζόπουλος χαρακτήρισε «παράσημο για την κυβέρνηση, παράσημο για την Αριστερά», την προδοτική Συμφωνία, υποστηρίζοντας πως «είναι η πρώτη φορά μετά τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, που οι εθνικισμοί δεν καθορίζουν τις εξελίξεις».

Τέλος, προσέθεσε ότι «η ιστορία θα τιμήσει αυτούς που έφεραν εις πέρας αυτήν την αποστολή, την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, με τον Νίκο Κοτζιά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».

Βέβαια, το μόνο… παράσημο που εισπράττουν -αυτή τη στιγμή- οι προδότες από τον ελληνικό λαό, είναι αυτό της ανοιχτής παλάμης. Κι όταν θα υπάρξει στην Ελλάδα Εθνικό Κράτος, θα «εισπράξουν» κι ένα ακόμα ωραιότατο «παράσημο»: την παραπομπή τους σε έκτακτο στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ   23/10/2018

 

 

 

 

Η συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει σοβαρά το Κυπριακό κι

ανοίγει το δρόμο , τα Βαλκάνια να γίνουν η νέα Συρία

Αν αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω σας επηρεάσουν , δική σας η ευθύνη .

Έχετε τάσεις Μεγαλοϊδεατισμού στη συγκυβέρνηση κύριοι . Τούτο είναι αυτοκαταστροφικό και καταστροφικό . Μήπως κάνουμε λάθος ;

Θυμάστε τι είπε πρόσφατα ο κ Κοτζιάς ;

« Τελειώσαμε με το Σκοπιανό , θα λύσουμε και το Κυπριακό και , πριν πάω για διακοπές θα λύσω και το Αλβανικό » Μόνο που , Σκοπιανό και Κυπριακό έχουν αντίθετες τάσεις .

Τι άλλο ειπώθηκε , θυμάστε;

Βγήκαμε από τα μνημόνια , η Ελλάδα σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κ.α

Μακάρι !!

Που τα βλέπετε όμως όλα αυτά , σε μια χώρα με τρύπια σύνορα , σε μια χώρα που μετατρέπεται σε πολυπολιτισμικό έκτρωμα από τις μεταναστευτικές ροές , και την εκκρεμότητα της μείωσης ή όχι στις συντάξεις να εξαρτάται από το Eurogroup του Δεκεμβρίου ;

Παρακαλούμε τους Αμερικάνους να φτιάξουν βάσεις στην Ελλάδα , για να φοβηθεί η Τουρκία και δεν μας επιτεθεί . Πέφτουμε δηλαδή με χαρά και χειροκροτώντας στην Παγίδα των ΗΠΑ .

Αυτή είναι όλη μας η μαγκιά και να προστατευτούμε μέσα στο Ευρωπαϊκό έδαφος ;

Που είναι η ΕΕ ; Που είναι το όραμα της … «μέθυσε» στην διαδρομή;

Δεν βλέπετε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πωλούν ασφάλεια στην Ευρώπη και ότι, προϋπόθεση είναι , η μη ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού οράματος ;

Γιατί πάτε κόντρα στην ΕΕ ;

Τι άλλο πράξατε θυμάστε ;

Στα πρόχειρα τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό. «Ένας ψύλλος μπήκε ανάμεσα σε δυο βουβάλια που τσακώνονται » – νομίζεται ότι θα το αφήσει έτσι η Ρωσία ; Μετατρέψατε το ΟΧΙ του 62% σε ΝΑΙ στο ιστορικό πλέον δημοψήφισμα , βρίσκετε δικαιολογίες για να αποφύγετε ένα νέο δημοψήφισμα – απαραίτητο πλέον – για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ , μάθατε ( έντεχνα ) έναν ολόκληρο λαό να ζει με επιδόματα , να πανηγυρίζει όταν του δίνεται ψίχουλα από αυτά που του πήρατε και να θέλει να μεταναστεύσει , μια χώρα που το 2050 θα έχει 5.000.000 Έλληνες και τόσα άλλα .

Όλοι σας φταίτε για όλα αυτά , γιατί ; Διότι ούτε μια στιγμή δεν αρθήκατε στην ανωτερότητα να κάνετε κάτι από κοινού , να καθίστε στο ίδιο τραπέζι για την Ελλάδα .

Μην διαμαρτύρεστε μετά εάν βλέπετε τους Εθνικιστές – όπως τους έχετε ονομάσει – να «παίρνουν κεφάλι ». Νόμοι της φύσης .

Ποιοι σας διατάζουν τόσα χρόνια κύριοι ; Ποιοι σας εκβιάζουν ; Ποιοι και γιατί σας δίνουν εντολές ; Γιατί τις εκτελείτε ;

Ποιοι είστε ;

Πείτε το ευθέως στο λαό , πείτε το στις επόμενες γενιές , πείτε το στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας.

Δεν έχετε αντιληφθεί ότι η παγκοσμιοποίηση , βλέπει χώρες σαν την Ελλάδα ως επιχειρήσεις και το λαό ως καταναλωτικά προϊόντα;

Δεν βλέπετε ότι η Ελλάδα , αποκόπτεται από την Ιστορική της συνέχεια , αλλοιώνεται και εξαφανίζεται ;

Δεν βλέπεται ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως χώρος και όχι ως χώρα ;

Δεν έχετε καταλάβει ότι μετά την Συρία , σειρά – στην γεωπολιτική σκακιέρα – έχουν τα Βαλκάνια και αιτία θα είναι ΚΑΙ η Ελλάδα με της αψυχολόγητες – και εκτός σωστού χρόνου -ενέργειές της ;

Δεν έχετε καταλάβει ότι , εάν μπουν τα ΣΚΟΠΙΑ στο ΝΑΤΟ , θα κλιμακωθεί η ένταση στα Βαλκάνια από την Ρωσία ( που πατάει γερά ) και θα έχουμε Βαλκανικό Πόλεμο που θα μας επηρεάσει , προς όφελος της Τουρκίας ( μουσουλμανικού Τόξου ) και της Αλβανίας ;

Δεν βλέπετε ότι η διάλυση των Σκοπιών έχει δρομολογηθεί ανεπιστρεπτί;

Δεν βλέπετε ότι η λύση στο Κυπριακό εξαρτάται από τη Ρωσία , κι ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών πέφτει ταφόπλακα στην λύση του Κυπριακού ; Γιατί δεν εντάσσετε αρχικά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ Κύπρο στο ΝΑΤΟ , αλλά τα ΣΚΟΠΙΑ ;

Δεν γνωρίζεται τη μυστική συμφωνία Ρωσίας – Γερμανίας , σύμφωνα με την οποία , θέλουν από κοινού – μέσω ΣΚΟΠΙΩΝ – να αποκτήσουν πρόσβαση στη Μεσόγειο και στις θερμές θάλασσες; Ρωτήστε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , γιαυτό .

Δεν βλέπετε ότι ( με αυτά και αυτά ) στις επόμενες εκλογές η αποχή θα φτάσει το 55% με ό,τι αυτό σημαίνει ;

Τι σας ζητάει ο λαός μωρέ , τι σας ζητάμε ;

Να ενωθείτε μια φορά και από κοινού να πείτε ΟΧΙ , έχοντας στην καρδιά και στην ψυχή σας την Ελλάδα .

ΌΧΙ ( με δημοψήφισμα πλέον ) στην παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μα , και ΟΧΙ σε μισές λύσεις στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ .Τα προβλήματα στα Βαλκάνια πρέπει να λύνονται με βάση το διεθνές δίκαιο , τελεία και παύλα.

ΟΧΙ άλλες τακτικές υπνωτισμού και καθησυχασμού της κοινής γνώμης

ΟΧΙ άλλες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις

ΟΧΙ άλλη εικονική πραγματικότητα. και παχιά λόγια … «σκάσαμε»!

Δείτε τέλος , τις δικές μας ενέργειας για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ ( έχουν ανακοινωθεί στο διαδίκτυο ) .Η μοίρα τους είναι , η ενσωμάτωση ( χαλαρή εξ αρχής ) με την μητέρα Ελλάδα . Θα προηγηθεί η διάλυσή τους – ως ένα σημείο – και η επέκτασή μας μέχρι το Μοναστήρι . Τότε μπορούμε να μιλήσουμε για Βόρεια Ελληνική Μακεδονία και ν αφήσουμε του άλλους να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν σας αρέσει αυτό το σχέδιο που εξυφαίνει η Ελληνική μειονότητα στα ΣΚΟΠΙΑ ;

Τουλάχιστον μη μας το χαλάσετε ;

Ο.Υ.Α ( Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης )

This entry was posted in FEATURED, ΕΛΛΑΔΑ. Bookmark the permalink.

Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One thought on “Η συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει σοβαρά το Κυπριακό κι ανοίγει το δρόμο , τα Βαλκάνια να γίνουν η νέα Συρία”

ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says:

Άρθρο για τα μπάζα! Ζητιάνε από πράκτορες της CIA και αρχιμασόνους να ενωθούν για το καλό της Ελλάδας!! Και μαλιστα αφού την έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά!

Ε ρε γλέντια! Τι κάνει η ελεύθερη χρήση της ‘’φαρμακευτικής’’ κάνναβης!

Η μήπως δεν φταίει το ‘’φάρμακο’’ αλλά κάτι άλλο…

Έχω ξαναπεί ότι η Ο.Υ.Α κατά τη γνώμη μου αρθρογραφεί ύποπτα…

Τι μας λένε εδώ λοιπόν; Να πάρουν συγχωροχάρτι όλοι οι προδότες και να ενωθούν όλοι μαζί για το ‘’καλό’’ της χώρας αφού την έχουν καταστρέψει ολοσχερώς! Με λίγα λογία να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση….. Χμ…. μα αυτό ακριβώς δεν σχεδιάζουν να κάνουν και ψήφισαν την απλή αναλογική;

Ο στόχος της δημιουργίας της οικουμενικής δεν είναι η αλλαγή του συντάγματος με σκοπό την νομιμοποίηση όλων των αντισυνταγματικών ενεργειών τους, την αλλαγή θρησκεύματος από ορθόδοξο σε ουδετερόθρησκο και το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους με φορολόγηση των χριστιανών;

Ομαδίτσα Υψηλής Αποβλάκωσης….. οι σκοποί σας είναι φανεροί…. Και οι έλληνες δεν είναι τοσο ηλίθιοι όσο πιστεύετε…. Τουλάχιστον όχι όλοι….

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας

- Κύπρου - Αιγύπτου

Ξεκίνησε η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

Με τη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ξεκίνησαν οι εργασίες της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στην Ελούντα.

Ακολούθησε  διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
Μετά το πέρας των διμερών συναντήσεων, θα ακολουθήσουν οι τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Αναδεικνύεται το υψηλό επίπεδο συνεργασίας

«Η Σύνοδος αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο και τον αναβαθμισμένο ρόλο που οι τριμερείς και πολυμερείς πρωτοβουλίες τους έχουν αποκτήσει στην προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την περιοχή», σημειώνει η Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, κατά τις διμερείς επαφές των αρχηγών και την τριμερή συνάντησή τους θα τεθούν στο επίκεντρο μεταξύ άλλων οι περιφερειακές εξελίξεις, η ενεργειακή ασφάλεια, η περιφερειακή σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, η οικονομική συνεργασία, καθώς επίσης και η τριμερής συνεργασία σε τομείς της οικονομίας, της ψηφιακής πολιτικής, του περιβάλλοντος και της ομογένειας, ενώ θα υπογραφούν και οι σχετικές συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας.

Στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Στραθάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης και ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Ειδικότερα, από τις 10:00 μέχρι τις 11:30 θα λάβουν χώρα τρεις διμερείς συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα εστιάσει στη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ, στις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό και στο συντονισμό των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών και πολυμερών σχημάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο θα εστιάσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις περιφερειακές εξελίξεις, στη διμερή οικονομική συνεργασία (ειδικά στην επέκταση των ελληνικών εξαγωγών και τις ελληνικές επενδύσεις στην Αίγυπτο δεδομένης της δημιουργίας του «Νέου Καΐρου» και την κατασκευή της δεύτερης Διώρυγας του Σουέζ) και στις διαβουλεύσεις για οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Οι επικεφαλής των τριών αποστολών θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 11:30. Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, θα συζητήσουν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και σχέσεις ΕΕ - Αιγύπτου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διμερείς και τριμερείς συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Ενέργειας, Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομίας και Ομογένειας.

Στις 13:15 οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις και ακολούθως θα λάβει χώρα διευρυμένο γεύμα εργασίας των τριών αντιπροσωπειών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση εκεί θα εστιάσει στην τριμερή συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της ψηφιακής πολιτικής, του περιβάλλοντος και της ομογένειας.

Κοινή δήλωση και μνημόνια συνεργασίας

Κατά την 6η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου πρόκειται να υιοθετηθεί «Κοινή Δήλωση» και να υπογραφούν, σύμφωνα με τις πηγές της κυβέρνησης, τα εξής κείμενα:

1. Διμερής Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλισης Ελλάδας-Αιγύπτου

2. Επιστολή Προθέσεων μεταξύ Egyptian Countryside Development Company ECDC και GKI Group of Companies (από Κύπρο) για συνεργασία στον Γεωργικό Τομέα

3. Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα της Εκπαίδευσης

4. Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας

5. Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο την Τεχνική Συνεργασία Τελωνείων

6. Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Φορέων Προώθησης Επενδύσεων (Enterprise Greece με αντίστοιχους φορείς Κύπρου-Αιγύπτου).

6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της  6ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Θα ήθελα, για άλλη μια φορά, να καλωσορίσω θερμά τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, κύριο Αλ-Σίσι και τον αγαπητό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Νίκο Αναστασιάδη και να τους ευχαριστήσω για τις εξαιρετικά σημαντικές μας συνομιλίες που είχαμε σήμερα εδώ στο όμορφο νησί της Κρήτης, σε αυτή την όμορφη γωνιά της Κρήτης, στην Ελούντα.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα που φιλοξενούμε εδώ στην Ελούντα, την 6η Σύνοδο Κορυφής, την 6η Σύνοδο  της τριμερούς συνεργασίας των χωρών μας.

Θα ήθελα να πω ότι η επιλογή της Κρήτης έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, όχι μόνο γιατί βρίσκεται στο μέσοv, θα έλεγε κανείς, στο πιο κοντινό σημείο ανάμεσα στις χώρες μας, το πιο κοντινό σημείο της Ελλάδας, στην Αίγυπτο και στην Κύπρο κατ΄ επέκταση, αλλά κυρίως, διότι το νησί αυτό εδώ, αποτελεί εδώ και χιλιετίες ένα σταυροδρόμι των κοινών μας πολιτισμών.

Και γενικότερα θα έλεγα, αποτελεί πολιτιστικό και οικονομικό σταυροδρόμι της Μεσογείου με ιδιαίτερα σημαντική  γεωστρατηγική αξία και σημασία διαχρονικά, αλλά βεβαίως και στις μέρες μας.  Και είναι και ένα νησί, που πολύ σύντομα θα είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς ολοκληρώνουμε την καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά θα καταστεί και κόμβος μεταφοράς αερίου, αλλά και ηλεκτρικής ενέργειας.

Και αυτό ήταν, άλλωστε, ένα από τα σημαντικά σημεία και της τριμερούς συζήτησης και συνεννόησης που είχαμε, εννοώ τον τομέα της ενέργειας. Ο τομέας της ενέργειας ήταν ένα από τα σημαντικά σημεία συζήτησης που είχαμε σήμερα εδώ στην Ελούντα.

Όμως, θα έλεγα ότι αυτή η συνάντηση έχει και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς διεξάγεται σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων, όπου εντείνεται η αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, ενώ επιδεινώνεται και η ένταση στην Ευρώπη και στη Δύση γενικότερα. Αποκτά, συνεπώς, ιδιαίτερη σημασία η δυνατότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας μας, καθώς η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος αποτελούν πυλώνα σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον αστάθειας, η ενίσχυση λοιπόν, των εμπορικών, των μεταφορικών, των ενεργειακών,  των πολιτιστικών, των τουριστικών και ψηφιακών δικτύων στις χώρες μας που βρίσκονται σε αυτή την κρίσιμη περιοχή του πλανήτη, απελευθερώνει, κατά την εκτίμησή μας, μοναδικές προοπτικές για το μέλλον, όχι μόνον των χωρών μας, όχι μόνον της περιοχής μας, αλλά συνολικότερα, θα έλεγα, αποτελεί μια πολύ σημαντική υπόθεση για την παγκόσμια συνεργασία, την οικονομική πρόοδο και την ειρήνη.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε σήμερα την ευκαιρία να μιλήσουμε εκτενώς και για τις περιφερειακές εξελίξεις. Τονίσαμε τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου ως περιφερειακός ευρωπαϊκός πυλώνας σταθερότητας, αλλά βεβαίως και τον αναντικατάστατο –θα έλεγα- ρόλο της Αιγύπτου  για την περιοχή μας.

Διότι για μας είναι απόλυτα σαφές –και εγώ με τον Νίκο ήμασταν από τους πρώτους που το επισημαίναμε αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε όλες τις Συνόδους Κορυφής, σήμερα χαιρόμαστε που βλέπουμε αυτή την άποψη να την υιοθετούν σχεδόν όλοι οι εταίροι μας στην Ε.Ε.- ότι λύσεις στα σημαντικά προβλήματα της περιοχής, χωρίς την ενεργητική και δημιουργική συμμετοχή της Αιγύπτου, δεν μπορεί να υπάρξει.

Λύσεις στο Παλαιστινιακό και στο ζήτημα της Λιβύης. Λύσεις λοιπόν, σε αυτά τα καυτά ζητήματα, δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την Αίγυπτο. Ισορροπία στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στη Δυτική Αφρική  δεν μπορεί να υπάρξει  χωρίς την Αίγυπτο. Αντιμετώπιση αποτελεσματική της τρομοκρατίας, αλλά και έλεγχος των ροών των προσφυγικών, των μεταναστευτικών από την Αφρική δεν μπορεί να υπάρξουν χωρίς την ουσιαστική, εποικοδομητική συνεισφορά της Αιγύπτου.

Συνεπώς, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ολοένα και διευρυνόμενη σταθεροποίηση και οικονομική, αλλά και κοινωνική, στη γειτονική μας χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίξαμε, σήμερα, και τη διαρκή στήριξή μας στην προοπτική δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για λύση στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και βεβαίως εκφράσαμε τη στήριξή μας στην επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών.

Επιτρέψτε μου εδώ μια παρένθεση: Ως Ελλάδα υποστηρίζουμε την επανέναρξη των διαβουλεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά υποστηρίζουμε σταθερά ότι η επανέναρξη των διαβουλεύσεων για την ασφάλεια πρέπει να γίνει από το σημείο που τερματίστηκαν οι προηγούμενες συνομιλίες στο Κρανς Μοντάνα, στη βάση του πλαισίου Γκουτιέρες, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί.

Οι τρεις μας συμφωνήσαμε ότι το Διεθνές Δίκαιο και ο σεβασμός του, αποτελούν τη μόνη βάση στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν σταθερές σχέσεις φιλίας μεταξύ όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Εκφράσαμε σαφώς δε, τη στήριξή μας στην Κύπρο στην προσπάθειά της να αξιοποιήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο σε ό,τι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους, έναντι οποιασδήποτε απειλής τρίτης χώρας.

Και, βεβαίως, τονίσαμε τη σημασία που έχουν οι εξορύξεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου για όλο τον Κυπριακό λαό. Και Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Στο πλαίσιο αυτό, είχα την ευκαιρία και εγώ με τον Πρόεδρο Σίσι, στη διμερή μας συνάντηση, να κουβεντιάσουμε περαιτέρω, καθώς και οι δύο αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη σημασία που έχει η οριοθέτηση των ΑΟΖ μεταξύ των χωρών μας, και συμφωνήσαμε να βρούμε τον τρόπο να παρακάμψουμε τις όποιες τεχνικές δυσκολίες και να συμφωνήσουμε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν σε συμφωνία για το ζήτημα αυτό.

Βεβαίως, συνομιλήσαμε γενικότερα για τις αλλαγές στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, στις οποίες πρωτοστατούν οι χώρες μας και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των νέων ενεργειακών διόδων, την προστασίας τους  από απειλές, μεταξύ άλλων και μέσω της συνεργασίας μας με τρίτες χώρες. Τονίσαμε τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται για μεταφορά LNG μέσω των σταθμών στη Ρεβυθούσα και στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και λόγω της ανάπτυξης του μεγάλου project, του EastMed, του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στην Κρήτη και από εκεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα, τονίσαμε τη σημασία που έχει η εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση.
Τονίσαμε την υποστήριξή μας στην εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης του Ειδικού Εκπροσώπου του ΟΗΕ για τη Λιβύη, για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη.

Χαιρετίσαμε τον διαμεσολαβητικό ρόλο της Αιγύπτου για την αποκλιμάκωση των βίαιων εντάσεων στη Λωρίδα της Γάζας και για τη συμφιλίωση, ενώ εκφράσαμε και την πάγια στήριξή μας στην επανέναρξη άμεσων και αξιόπιστων συνομιλιών για μια λύση βιώσιμη στο Παλαιστινιακό ζήτημα, που βεβαίως θα ικανοποιεί και το δίκαιο αίτημα των πολιτών του Ισραήλ για ασφάλεια, αλλά και το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για βιώσιμο και ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στη βάση των συνόρων του 1967 και με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα.

Θέλω να επισημάνω, ότι ο ρόλος της Αιγύπτου και η συνεργασία μας έχει μια ιδιαίτερη αξία, όχι μόνον για την περιοχή, αλλά, όπως είπα πιο πριν, και για την Ε.Ε.. Είπα πριν ότι αυτό το κατανοούν πλέον όλοι οι εταίροι μας στην Ευρώπη, στην Ε.Ε.. Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο εγώ, όσο και ο Νίκος Αναστασιάδης, στηρίζουμε τη συζήτηση για μια στρατηγική σχέση όχι μόνο Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου, αλλά Ε.Ε. και Αιγύπτου, που θα περιλαμβάνει βεβαίως, τη διαρκή στήριξη αυτής της σημαντικής χώρας σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, αλλά και την οικονομική στήριξη της Αιγύπτου.

Θέλω να χαιρετήσω σε αυτή την κατεύθυνση, την απόφαση να διεξαχθεί σύντομα, τον ερχόμενο Φλεβάρη, στην Αίγυπτο, η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Αραβικού Συνδέσμου με μια ευρεία ατζέντα για τις σχέσεις της Ε.Ε. με τον αραβικό κόσμο. Και βεβαίως, να επισημάνω ότι και εμείς στην Αθήνα, το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιήσουμε την ετήσια Ευρωαραβική Διάσκεψη στο τέλος του μήνα, αν δεν κάνω λάθος, που συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, μιλήσαμε εκτενώς και για τις πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε διμερές και τριμερές επίπεδο σε διαφόρους τομείς, στην οικονομία, στις μεταφορές, στην παιδεία, στην ψηφιακή πολιτική. Αλλά μιλήσαμε και για τη συνεργασία των ομογενών μας. Μιλήσαμε δε, ειδικότερα για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για ελληνικές και κυπριακές εταιρείες με την ανάπτυξη του νέου Καϊρου και του μεγάλου αυτού έργου της  Δεύτερης διώρυγας του Σουέζ και υπογράψαμε, όπως είδατε λίγο πριν, σχετικά Μνημόνια Συνεργασίας στους τομείς των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων, της συνεργασίας των φορέων επενδύσεων, της εκπαίδευσης και των τελωνείων, ενώ υπογράψαμε με την Αίγυπτο και διμερή συμφωνία κοινωνικής ασφάλισης, που λύνει ένα ζήτημα που είχε μείνει ανοιχτό για πάρα πολλά χρόνια και αφορά Αιγύπτιους που είχαν εργαστεί κατά το παρελθόν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, συζητήσαμε για το Συνεργατικό Δίκτυο Καινοτομίας, που βασίζεται πλέον σε ένα φιλόδοξο τριμερές σχέδιο δράσης, ενώ υποστηρίζεται από την λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας και από Κέντρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Και συμφωνήσαμε στην περαιτέρω ανάδειξη του προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ, που αποτελεί πλατφόρμα συνεργασίας των ομογενειακών μας οργανώσεων και προβολής της πολιτισμικής μας συνεργασίας.

Και ένα σημαντικό, επίσης, θέμα το οποίο συμφωνήσαμε και αφορά τον καλύτερο συντονισμό της τριμερούς μας συνεργασίας, είναι η δημιουργία μιας μόνιμης γραμματείας της τριμερούς συνεργασίας, με έδρα την Κύπρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ ότι η σημερινή συνάντηση εδώ στην Κρήτη, στην Ελούντα, έχει μια ξεχωριστή σημασία στην πορεία της περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής μας συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο Πρόεδροι ίσως θα ήθελαν να μείνουν λίγο παραπάνω εδώ στην όμορφη Κρήτη, αλλά ίσως κάποια άλλη στιγμή να έχουν την ευκαιρία, καθότι η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει ένα μόνιμο πεδίο συνάντησης στον ελλαδικό χώρο, εξαιτίας της συμβολικής της σημασίας, αλλά και της ομορφιάς της.

Ένα μόνιμο σημείο συνάντησης αυτής της τριμερούς μας συνεργασίας, που εμβαθύνεται, προχωρά και αποτελεί και πιλότο, θα έλεγα, και για άλλου τέτοιου είδους συνεργασίες με στόχο τη συνανάπτυξη, τη συνεργασία, την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Και πάλι σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ θερμά.

γφηφηφ

θιυιυ

θιυθι

τυθτυθ

υξτθ

τρυρτ

11/10/2018

 

 

 

 

9.10.18

Μισό εκατ. Αφγανοί και Πακιστανοί συγκεντρώνονται στην Αδριανούπολη για να περάσουν τον Έβρο

H Ελλάδα οφείλει να κλείσει τα σύνορα και να αποτρέψει βιαίως και με κάθε πρόσφορο μέσο την είσοδό τους στη χώρα. Δεν πρόκειται πλέον για μετανάστες κ.λ.π. αλλά για εισβολή  παραλλαγμένων εχθρικών δυνάμεων στη χώρα και ώς τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ.    ΑΛΕΞ/EFENPRESS
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προέρχονται από την Τουρκία αναφορικά με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού Αφγανών και Πακιστανών (κυρίως) οι οποίοι συγκεντρώνονται γύρω από την Αδριανούπολη προκειμένου να περάσουν τον αφύλακτο Έβρο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα  η ελληνική Κυβέρνηση έχει προβεί σε διαβήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (για να κάνει τι άραγε;)  αλλά και στην Τουρκία για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, γιατί διαπίστωσε χαλάρωση των μέτρων επιτήρησης των περασμάτων λαθρομεταναστών απ’ την απέναντι πλευρά του ποταμού Έβρου!
Δηλαδή τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται με πρωτοφανές πείσμα να πάρει το οποιοδήποτε μέτρο φύλαξης των συνόρων, απλά "ανησυχεί" αποδίδοντας την κατάσταση με την ορδές των λαθραίων μεταναστών οι οποίες περνούν τα σύνορα χωρίς κανένα πρόβλημα στην έλλειψη μέτρων από την πλευρά της Τουρκίας.
Αναφέρεται επίσης, πως τα χερσαία σύνορα του Έβρου έχουν γίνει προνομιακό πεδίο δράσης των διακινητών λαθρομεταναστών.
Κυκλώματα Βούλγαρων, Σκοπιανών, Αλβανών και άλλων εθνικοτήτων διακινητών, καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να μεταφέρουν παράνομα τους εκατοντάδες που περνούν καθημερινά, προς το εσωτερικό της χώρας.
Χαρακτηριστική επίσης είναι η αναφορά, πως "στην Κυβέρνηση προκαλεί πρόσθετη ανησυχία" (όπως αναφέρθηκε η κυβέρνηση το μόνο που κάνει ειναι να ανησυχεί) η πληροφορία για τις 500.000 και πλέον Ασιατών  που μετακινήθηκαν από Ιράν, Ιράκ στην Τουρκία και κατευθύνονται προς την περιοχή της Αδριανούπολης, ώστε να περάσουν τον αφύλακτο Έβρο.
Στο μεταξύ οι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να μετακινηθούν στην περίφημη ενδοχώρα. Από την αρχή του έτους έχουν παραβιάσεις τα χερσαία σύνορα τουλάχιστον 14.000 παράνομοι μετανάστες, τουλάχιστον αυτούς έχουν εντοπίσει, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.
Δημήτρης Πέτροβιτς: Θα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις στα σύνορα
Επί του θέματος τοποθετείται μέσω του ράδιο Χρόνος 87,5 fm ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς:
«Πιστεύουμε ότι η Αθήνα δεν χρειάζεται επιπλέον προσωπικό, επιπλέον προσωπικό χρειάζονται μόνο τα σύνορα και τα ευαίσθητα σημεία και μάλιστα ειδικά αυτή την περίοδο που αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές.
Αρκεί να πω ότι πέρυσι από την αρχή του χρόνου μέχρι τέτοια εποχή είχαμε 3.000 συλλήψεις παράνομων μεταναστών, φέτος το ίδιο διάστημα έχουμε 11.000 συλλήψεις. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός και αν αναλογιστούμε το μέγεθος των πιέσεων που δέχονται οι αστυνομικοί στα σύνορα θα πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις και όχι να αφαιρεθούν δυνάμεις».
Να σημειωθεί εδώ για πολλοστή φορά ότι οι «συλλήψεις» έχουν συμβολικό και μόνο χαρακτήρα.
Οι αλλοδαποί δεν υφίσταται κανενός είδους περιορισμό στις μετακινήσεις τους, αντίθετα είναι ελεύθεροι για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας θελήσουν, μέχρι να πάρουν τα «χαρτιά» και τότε φεύγουν από τη λίστα των «προσφύγων».
Για αυτό άλλωστε χρόνια τώρα ο αριθμός των «μεταναστών και προσφύγων» παραμένει πάντα σταθερός στις 60.000 με 70.000 παρέχοντας η κυβέρνηση ψευδή στοιχεία για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 9.10.18

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:

ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΡΑ ΤΟΥΣ;

Εκστρατεία των Τσιπροκαμμενοπαυλόπουλων για την διεκδίκηση… πολεμικών επανορθώσεων, ύψους 280 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel:

«Όσο η Ελλάδα εξαρτιόταν από τη στήριξη της ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας απέφευγε να θέσει ζήτημα επανορθώσεων. Τώρα όμως, μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος, η Αθήνα αναλαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες.

Δεν είναι σύμπτωση ότι οι δύο κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί αναφέρθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο ζήτημα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο χωριό Καλλικράτης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο χωριό Κάνδανος. Σηματοδοτεί την απαρχή μιας μακράς εκστρατείας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Η ελληνική βουλή θα επικυρώσει κατ’ αρχήν έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα δικαιούται επανορθώσεις 269,5 δις ευρώ από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο ποσό αυτό προστίθεται το κατοχικό δάνειο ύψους 10,3 δις ευρώ, βάσει υπολογισμών από τα τέλη 2014. Η έκθεση είναι έτοιμη από τον Αύγουστο του 2016. Έμεινε ωστόσο στο συρτάρι, όσο η Ελλάδα λάμβανε ακόμα βοήθεια από χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.

Μετά το τέλος του τελευταίου προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο ο έλληνας πρωθυπουργός άλλαξε στάση. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτρέπει τώρα στο κοινοβούλιο να επικυρώσει την έκθεση. Ο πρωθυπουργός κάνει βέβαια λόγο για «ηθική αποζημίωση». Δεν αναφέρεται ωστόσο στα πολλά δις που ενδέχεται να λάβει η Ελλάδα, αλλά και τις επαπειλούμενες πρόωρες εκλογές, στις οποίες μια επιτυχία στο ζήτημα των επανορθώσεων θα του διασφάλιζε πολλές ψήφους…».

Ποια είναι η αλήθεια; Πιθανότατα, λειτουργώντας σε απόλυτη συνεννόηση με την αφέντρα τους φράου Μέρκελ, οι γραικύλοι θα επιχειρήσουν να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό, ότι διεκδικούν τις επανορθώσεις. Φυσικά, δεν πρόκειται να πάρουν ούτε πεντάρα τσακιστή, αλλά ελπίζουν πως θα υπάρξουν κοροϊδάρες που θα πιστέψουν ότι… σηκώθηκαν τα πόδια και χτυπάνε το κεφάλι και θα τους ανταμείψουν εκλογικά για την… γενναιότητά τους!

Δεν πιάνει για δεύτερη φορά το ίδιο κόλπο, Τσιπροκαμμενοπαυλόπουλοι! Η «υπερήφανη διαπραγμάτευση» και οι «ανάσες αξιοπρέπειας» βούλιαξαν στο βούρκο του 3ου Μνημονίου και τώρα μπορούν να επαναληφθούν μόνο ως… φάρσα!

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του SPIEGEL!

ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας διεκδικούν τις Γερμανικές επανορθώσεις ύψους €280δις

Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 6, 2018

Στις 2 Σεπτεμβριου, φόρο τιμής απέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στα 150 θύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη που συντελέστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 κι όπως πάντα στις ανάλογες επετείους επανέλεβε ότι δεν υπάρχει ζήτημα παραγραφής για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Σήμερα το Spiegel δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο:

«Η Ελλάδα ξεκινά εκστρατεία για γερμανικές αποζημιώσεις 280 δισ. ευρώ –

Το σχέδιο του Τσίπρα»

Εκστρατεία για την επιστροφή πολεμικών αποζημιώσεων ύψους 280 δισ. ευρώ θα ξεκινήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Το Der Spiegel δημοσιεύει στη διαδικτυακή του σελίδα άρθρο με τον τίτλο «Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισ. από την Γερμανία», αναφέροντας πως η ελληνική κυβέρνηση, μετά το τέλος των μνημονίων, είναι έτοιμη να προχωρήσει το ζήτημα των επανορθώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει το γερμανικό μέσο, η Αθήνα είναι έτοιμη, ακόμη και εντός του επόμενου μήνα, να ξεκινήσει μία «εκστρατεία» διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων. Ο φάκελος με την υπόθεση είχε μείνει στα «συρτάρια» λόγω της οικονομικής στήριξης που λάμβανε η χώρα από την Ε.Ε., όμως πλέον, θεωρείται, κατάλληλη η χρονική συγκυρία.

Entschädigung für NS-Verbrechen Griechenland will 280 Milliarden Euro von Deutschland eintreiben Solange Griechenland am EU-Tropf hing, vermied es Premier Tsipras, Reparationen für die NS-Kriegsverbrechen zu verlangen. Doch nun, nach Ende des letzten Rettungspakets, will Athen handeln.  © Ayhan MehmetVon Giorgos Christides, Thessaloniki Alexis Tsipras REUTERS Alexis Tsipras Samstag, 06.10.2018  10:56 Uhr Drucken NutzungsrechteFeedbackKommentieren Im Oktober 1943 töteten deutsche Truppen, unterstützt von der berüchtigten Miliz des Kriegsverbrechers Friedrich Schubert, 30 Menschen in dem kleinen Ort Kallikratis auf der griechischen Insel Kreta. Es war ein Racheakt, eine Bestrafung dafür, dass die Dorfbewohner örtliche Partisanen unterstützt hatten. ADVERTISEMENT 75 Jahre später, am 3. Oktober 2018, wurde Kallikratis zum Dorf der Märtyrer ernannt. Griechenlands Präsident Prokopis Pavlopoulos hielt während der Zeremonie eine Rede. Pavlopoulos gedachte der Menschen, die den Gräueltaten der Nazis zum Opfer gefallen waren. Doch er machte auch eine aktuelle Referenz: Er betonte, dass Griechenlands Forderungen nach Reparationen für den Zweiten Weltkrieg noch immer rechtens seien. Ein paar Wochen zuvor hatte sich der griechische Premierminister Alexis Tsipras ähnlich geäußert. Auch er hatte ein Märtyrerdorf besucht, den Ort Kandanos, in dem 1941 insgesamt 180 Menschen von den Nazis getötet worden waren, und er hatte dabei betont, dass die deutschen Reparationszahlungen einzufordern geradezu eine "historische Pflicht" sei. Es ist kein Zufall, dass sich die beiden obersten Politiker Griechenlands so kurz hintereinander so deutlich zum selben Thema äußern. Es ist vielmehr der Auftakt zu einer längeren Kampagne, die nach SPIEGEL-Informationen im November starten soll. Milliardenteure Forderungen Das griechische Parlament soll dann einen Bericht absegnen, demzufolge den Griechen 269,5 Milliarden Euro an Entschädigungen für den Zweiten Weltkrieg zustehen. Hinzu kommen Rückforderungen eines Kredites, den die Griechen seinerzeit den Nazis für "Besatzungsausgaben" gewähren mussten. Dessen Wert wurde laut dem Bericht Ende 2014 auf rund 10,3 Milliarden Euro geschätzt. Der Bericht ist bereits seit August 2016 fertig, wurde aber in der Schublade gelassen, solange die Griechen noch Notkredite von anderen EU-Ländern erhielten - und damit auch aus Deutschland. Nachdem das dritte und letzte Rettungspaket für Griechenland Ende August endete, änderte sich die Haltung des Athener Premiers rasch. Tsipras erlaubte nun, dass das Parlament über die Zulässigkeit des Berichts abstimmt. Prokopios Pavlopoulos AP Prokopios Pavlopoulos Es gehe ihm um moralische Entschädigung und um einen historischen Schlussstrich, argumentiert der Premier. Die vielen Milliarden, die sein Land bekommen könnte, und die drohenden Neuwahlen, bei denen ein solcher Erfolg ihm viele Stimmen bringen dürfte, erwähnte er nicht. Auch Triandafyllos Mitafidis, ein Abgeordneter von Tsipras' Syriza-Partei, und gleichzeitig der Vorsitzende des Komitees, das den Bericht zu den angeblich ausstehenden Reparationen verfasst hat, spricht viel von Gerechtigkeit. "Die Zeit ist reif für eine Entschädigungsforderung", sagte Mitafidis dem SPIEGEL. "Es gibt keine gesetzlichen Limitierungen für Verbrechen gegen die Menschheit. Die Forderungen in dem Bericht sind voll begründet - historisch, politisch und rechtlich." "Die Abstimmung im Parlament ist ein positiver Schritt", sagt auch Aristomenis Syngelakis vom griechischen Komitee für Reparationsforderungen gegen Deutschland, dessen Großvater von den Nazis erschossen wurde. Syngelakis verlangt gar, deutsches Staatseigentum auf griechischem Boden zu konfiszieren - durch die Durchsetzung früherer griechischer Gerichtsentscheidungen. Doch die Regierung will einen solchen radikalen Schritt nicht gehen. Das Ziel ist der internationale Gerichtshof Nachdem das Parlament über den Bericht abgestimmt hat, soll Phase zwei von Griechenlands Kampagne starten. Die Griechen wollen ihre Argumente in der ganzen Welt vortragen: in Deutschland, im EU-Parlament, vor dem Europäischen Rat und in der Uno. In der dritten Phase ihrer Kampagne wollen die Griechen schließlich ihre Forderungen gegenüber den Deutschen erheben - vermutlich in Form einer verbalen Notiz, in der die Bundesregierung dazu aufgefordert wird, mit Griechenland Verhandlungen über die Reparationsforderungen aufzunehmen. Die Bundesregierung dürfte dieses Gesuch ablehnen. Sie hat schon in der Vergangenheit deutlich gemacht, dass Griechenland aus ihrer Sicht kein Recht darauf hat, Entschädigungen für den Zweiten Weltkrieg zu fordern. Frank-Walter Steinmeier DPA Frank-Walter Steinmeier Nach Meinung einiger griechischer Rechtsexperten könnte ausgerechnet diese Ablehnung den Weg für einen Gerichtsprozess vor dem Internationalen Gerichtshof in Den Haag ebnen. Deutschland hält den Internationalen Gerichtshof nur für rechtliche Streitigkeiten zuständig, die sich nach dem 1. Mai 2008 zugetragen haben. Entsprechend könne Griechenland dort keine jahrzehntealten Forderungen einklagen. Sollte Deutschland nun aber Verhandlungen über die griechischen Reparationsforderungen ablehnen, dann könne die Regierung in Athen genau diese aktuelle Handlung vor dem Internationalen Gerichtshof anfechten, glauben die Experten. Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier wird sehr bald persönlich von den griechischen Plänen erfahren. Er besucht Griechenland vom 10. bis zum 12. Oktober und wird sich dabei auch mit Tsipras und Pavlopoulos treffen. Die Forderung nach deutschen Reparationen dürfte weit oben auf der Agenda stehen. Das zeigt sich schon am Terminplan des Bundespräsidenten. Während seiner Reise soll Steinmeier unter anderem den Athener Vorort Chaidari besuchen. Jenen Ort, in dem die Nazis einst ein Konzentrationslager betrieben haben.

Entschädigung für NS-Verbrechen Griechenland will 280 Milliarden Euro von Deutschland eintreiben Solange Griechenland am EU-Tropf hing, vermied es Premier Tsipras, Reparationen für die NS-Kriegsverbrechen zu verlangen. Doch nun, nach Ende des letzten Rettungspakets, will Athen handeln. © Ayhan Mehmet Von Giorgos Christides, Thessaloniki Alexis Tsipras REUTERS Alexis Tsipras Samstag, 06.10.2018 10:56 Uhr Drucken NutzungsrechteFeedbackKommentieren Im Oktober 1943 töteten deutsche Truppen, unterstützt von der berüchtigten Miliz des Kriegsverbrechers Friedrich Schubert, 30 Menschen in dem kleinen Ort Kallikratis auf der griechischen Insel Kreta. Es war ein Racheakt, eine Bestrafung dafür, dass die Dorfbewohner örtliche Partisanen unterstützt hatten. ADVERTISEMENT 75 Jahre später, am 3. Oktober 2018, wurde Kallikratis zum Dorf der Märtyrer ernannt. Griechenlands Präsident Prokopis Pavlopoulos hielt während der Zeremonie eine Rede. Pavlopoulos gedachte der Menschen, die den Gräueltaten der Nazis zum Opfer gefallen waren. Doch er machte auch eine aktuelle Referenz: Er betonte, dass Griechenlands Forderungen nach Reparationen für den Zweiten Weltkrieg noch immer rechtens seien. Ein paar Wochen zuvor hatte sich der griechische Premierminister Alexis Tsipras ähnlich geäußert. Auch er hatte ein Märtyrerdorf besucht, den Ort Kandanos, in dem 1941 insgesamt 180 Menschen von den Nazis getötet worden waren, und er hatte dabei betont, dass die deutschen Reparationszahlungen einzufordern geradezu eine «historische Pflicht» sei. Es ist kein Zufall, dass sich die beiden obersten Politiker Griechenlands so kurz hintereinander so deutlich zum selben Thema äußern. Es ist vielmehr der Auftakt zu einer längeren Kampagne, die nach SPIEGEL-Informationen im November starten soll. Milliardenteure Forderungen Das griechische Parlament soll dann einen Bericht absegnen, demzufolge den Griechen 269,5 Milliarden Euro an Entschädigungen für den Zweiten Weltkrieg zustehen. Hinzu kommen Rückforderungen eines Kredites, den die Griechen seinerzeit den Nazis für «Besatzungsausgaben» gewähren mussten. Dessen Wert wurde laut dem Bericht Ende 2014 auf rund 10,3 Milliarden Euro geschätzt. Der Bericht ist bereits seit August 2016 fertig, wurde aber in der Schublade gelassen, solange die Griechen noch Notkredite von anderen EU-Ländern erhielten – und damit auch aus Deutschland. Nachdem das dritte und letzte Rettungspaket für Griechenland Ende August endete, änderte sich die Haltung des Athener Premiers rasch. Tsipras erlaubte nun, dass das Parlament über die Zulässigkeit des Berichts abstimmt. Prokopios Pavlopoulos AP Prokopios Pavlopoulos Es gehe ihm um moralische Entschädigung und um einen historischen Schlussstrich, argumentiert der Premier. Die vielen Milliarden, die sein Land bekommen könnte, und die drohenden Neuwahlen, bei denen ein solcher Erfolg ihm viele Stimmen bringen dürfte, erwähnte er nicht. Auch Triandafyllos Mitafidis, ein Abgeordneter von Tsipras’ Syriza-Partei, und gleichzeitig der Vorsitzende des Komitees, das den Bericht zu den angeblich ausstehenden Reparationen verfasst hat, spricht viel von Gerechtigkeit. «Die Zeit ist reif für eine Entschädigungsforderung», sagte Mitafidis dem SPIEGEL. «Es gibt keine gesetzlichen Limitierungen für Verbrechen gegen die Menschheit. Die Forderungen in dem Bericht sind voll begründet – historisch, politisch und rechtlich.» «Die Abstimmung im Parlament ist ein positiver Schritt», sagt auch Aristomenis Syngelakis vom griechischen Komitee für Reparationsforderungen gegen Deutschland, dessen Großvater von den Nazis erschossen wurde. Syngelakis verlangt gar, deutsches Staatseigentum auf griechischem Boden zu konfiszieren – durch die Durchsetzung früherer griechischer Gerichtsentscheidungen. Doch die Regierung will einen solchen radikalen Schritt nicht gehen. Das Ziel ist der internationale Gerichtshof Nachdem das Parlament über den Bericht abgestimmt hat, soll Phase zwei von Griechenlands Kampagne starten. Die Griechen wollen ihre Argumente in der ganzen Welt vortragen: in Deutschland, im EU-Parlament, vor dem Europäischen Rat und in der Uno. In der dritten Phase ihrer Kampagne wollen die Griechen schließlich ihre Forderungen gegenüber den Deutschen erheben – vermutlich in Form einer verbalen Notiz, in der die Bundesregierung dazu aufgefordert wird, mit Griechenland Verhandlungen über die Reparationsforderungen aufzunehmen. Die Bundesregierung dürfte dieses Gesuch ablehnen. Sie hat schon in der Vergangenheit deutlich gemacht, dass Griechenland aus ihrer Sicht kein Recht darauf hat, Entschädigungen für den Zweiten Weltkrieg zu fordern. Frank-Walter Steinmeier DPA Frank-Walter Steinmeier Nach Meinung einiger griechischer Rechtsexperten könnte ausgerechnet diese Ablehnung den Weg für einen Gerichtsprozess vor dem Internationalen Gerichtshof in Den Haag ebnen. Deutschland hält den Internationalen Gerichtshof nur für rechtliche Streitigkeiten zuständig, die sich nach dem 1. Mai 2008 zugetragen haben. Entsprechend könne Griechenland dort keine jahrzehntealten Forderungen einklagen. Sollte Deutschland nun aber Verhandlungen über die griechischen Reparationsforderungen ablehnen, dann könne die Regierung in Athen genau diese aktuelle Handlung vor dem Internationalen Gerichtshof anfechten, glauben die Experten. Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier wird sehr bald persönlich von den griechischen Plänen erfahren. Er besucht Griechenland vom 10. bis zum 12. Oktober und wird sich dabei auch mit Tsipras und Pavlopoulos treffen. Die Forderung nach deutschen Reparationen dürfte weit oben auf der Agenda stehen. Das zeigt sich schon am Terminplan des Bundespräsidenten. Während seiner Reise soll Steinmeier unter anderem den Athener Vorort Chaidari besuchen. Jenen Ort, in dem die Nazis einst ein Konzentrationslager betrieben haben.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έκθεση επί του ζητήματος θα έρθει και θα επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Η εν λόγω έκθεση θα ορίζει πως η Ελλάδα δικαιούται επανορθώσεις 269,5 δισ. ευρώ από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο ποσό αυτό προστίθεται το κατοχικό δάνειο ύψους 10,3 δισ. ευρώ, βάσει υπολογισμών από τα τέλη 2014.

Η έκθεση είναι έτοιμη από τον Αύγουστο του 2016, σημειώνει το περιοδικό, συμπληρώνοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει αλλάξει στάση επί του ζητήματος και είναι έτοιμος να στείλει την έκθεση στη Βουλή.

Μετά την επικύρωσή της, η Ελλάδα θέλει να ξεκινήσει μία εκστρατεία ενημέρωσης επί των θέσεών της, ανά τον κόσμο. Θέλει να μιλήσει στη Γερμανία, το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τον ΟΗΕ.

Επόμενη φάση η Αθήνα θα ζητήσει από το Βερολίνο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τις πολεμικές επανορθώσεις, όμως οι Γερμανοί έχουν από καιρό απορρίψει μία τέτοια πιθανότητα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει νομικό δικαίωμα να διεκδικεί αποζημιώσεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή η αναμενόμενη άρνηση είναι πιθανό να ανοίξει τον δρόμο για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αναφέρει το Spiegel.

«Το ζήτημα θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των επαφών του Γερμανού ομοσπονδιακού προέδρου στην Αθήνα. Ενδεικτικό είναι ότι ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα επισκεφθεί το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.

Διαδώστε το!

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided