Τρίτη, Ιανουάριος 22, 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 11ος

 

Παπαρήγα: Να επιστραφούν όλες οι περικοπές από τους μνημονιακούς νόμους

 

 

 

 


Παπαρήγα: Να επιστραφούν όλες οι περικοπές από τους μνημονιακούς νόμους

«Όταν οι αγώνες χαλαρώνουν τόσο η σημερινή όσο και η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα ισχυριστούν ότι ο λαός τελικά συναινεί» είπε σε ομιλία της στην Καρδίτσα

"Χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός από το λαό και τη νεολαία. Τα συλλαλητήρια που έγιναν αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα, τα συλλαλητήρια και η απεργία που ετοιμάζεται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τις 28 Νοέμβρη, πρέπει να αποτελέσουν όχι κορύφωμα αλλά ένα νέο, σταθερό εφαλτήριο για τη συνέχεια".

Αυτά μεταξύ άλλων υπογράμμισε σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα, η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά» που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης.

Και συνέχισε: "Όταν οι αγώνες χαλαρώνουν τόσο η σημερινή όσο και η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα ισχυριστούν ότι ο λαός τελικά συναινεί. Μη ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο επιχείρημα ότι παρά το βαρύ μνημόνιο του Αυγούστου του '15, στις εκλογές του Σεπτέμβρη, ένα σημαντικό μέρος του λαού τον ξαναψήφισε. Το ίδιο θα πει και η ΝΔ αν έλθει πρώτο κόμμα στις εκλογές του 2019. Όλοι τους χρησιμοποιούν την ψήφο του λαού για να τον καθηλώσουν".

Ακόμα η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως, το βέβαιο είναι ότι με βάση κυρίως τις συμφωνίες και των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής με την ΕΕ από το 1992 και μετά που υιοθετήθηκε η συνθήκη του Μάαστριχ με μόνη αρνητική ψήφο του ΚΚΕ, θα μείνουν σε ισχύ οι πάνω από 1.000 αντιλαϊκοί νόμοι, η πιο ωμή βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κερδοφορίας της τελευταίας 10ετίας του 20ου και των πρώτων 10ετιών του 21ου αιώνα".

"Είμαστε βέβαιοι ότι το 2060" συνέχισε η κ.Παπαρήγα, "δεν θα μοιάζει καθόλου με το σήμερα, αλλά για να μη μοιάζει, για να κάνει, δηλαδή, οριστικά ο λαός το κουμάντο σε αυτή τη χώρα πρέπει έγκαιρα να παρθούν μεγάλες αποφάσεις από τους αγωνιστές και αγωνίστριες, ιδιαίτερα από εκείνους που για μια σειρά λόγους ακόμα διστάζουν, ή διατηρούν κάποιες ελπίδες ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από πάνω".

Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να ζητούν την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, να επιστραφούν όλες οι περικοπές. Αλλιώς, διευκρίνισε, "θα είναι στο έλεος της κυβέρνησης που κομπορρημονεί ότι κατάφερε να μην εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά, που σημαίνει ότι νομιμοποιούνται όλες οι ως τώρα περικοπές συντάξεων, και ο νέος τρόπος υπολογισμού συντάξεων που οδηγεί τους σημερινούς εργαζόμενους να πάρουν ακόμα πιο μικρές συντάξεις".

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε, ότι τόσο η συζήτηση γύρω από την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ν.μ. όσο και οι αντιπαραθέσεις ενόψει της συνέχισης των ερευνών υδρογοναθράκων στη ΝΑ Μεσόγειο αποκαλύπτουν την ψεύτικη προσπάθεια εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Και κατέληξε:

"Εν όψει των πολλαπλών εκλογών και των εθνικών έχει ξεκάθαρα ξεκινήσει η κούρσα για να διασφαλιστεί από σήμερα κυβέρνηση συνεργασίας, που θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υπηρέτηση του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ".

22/11/2018

 

 

 

Νέα Μαρτυρία – φωτιά για το ΚΥΣΕΑ του Σημίτη:

Έπεσε μίζα στο ΚΥΣΕΑ για το C4i!

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 21, 2018

Σε τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου «σκόνταψε» ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης που χειρίζεται την υπόθεση του C4i και συγκεκριμένα την ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου ένα μήνα μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως και φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες εμπλέκοντας σε δωροδοκία πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ. Ως εκ τούτου ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

20.11.18

Η Δικαιοσύνη και ο «μέγας μάγιστρος» που έγινε τοτέμ

Δεν γνωρίζω ποια στοιχεία ώθησαν τις αρμόδιες αρχές να αρχίσουν να ερευνούν τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και κατ’ επέκτασιν δεν είμαι σε θέση να κρίνω πόσο βάσιμα είναι αυτά τα στοιχεία. Από θεσμικής απόψεως, πάντως, είναι απαράδεκτη η θύελλα αντιδράσεων από ένα ολόκληρο δίκτυο πολιτικών, επιχειρηματικών και μιντιακών δυνάμεων,
οι οποίες θεωρούν τον Σημίτη ένα είδος τοτέμ. Αντιδράσεις που, αν αφαιρέσουμε τα ρητορικά φτιασίδια, συνοψίζονται στη φράση «ο Σημίτης είναι υπεράνω του νόμου και των αρμοδίων αρχών».
Σε ένα Κράτος Δικαίου, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου και των αρμοδίων αρχών. Στις δυτικές δημοκρατίες, που τόσο επικαλούνται οι κάθε λογής σημιτικοί, επανειλημμένως πρόεδροι και πρωθυπουργοί όχι μόνο έχουν ερευνηθεί, αλλά και έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Το «κάτω τα χέρια από τον Σημίτη» είναι προκλητικά αντιθεσμικό και αποπνέει μία δύσοσμη καθεστωτική αντίληψη. Πολύ περισσότερο, όταν επί πρωθυπουργίας του αφενός έχουν λάβει χώρα -αποδεδειγμένα δικαστικά- κραυγαλέα σκάνδαλα, αφετέρου είναι κοινός τόπος πως η διαπλοκή-διαφθορά χτύπησε ταβάνι. Δεν είναι τυχαίο ότι τον αποκάλεσαν άλλοι «αρχιερέα» και άλλοι «μέγα μάγιστρο της διαπλοκής».
Επειδή, λοιπόν, και οι συνήγοροι του πρώην πρωθυπουργού κάπου το συνειδητοποιούν, οχυρώνονται πίσω από τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και δρομολόγησε την έρευνα με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις και να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες. Δεν έχω αμφιβολία ότι η παρούσα κυβέρνηση επιδιώκει να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Αυτό, ωστόσο, επεδίωκαν και όλες οι προηγούμενες, οι οποίες, μάλιστα, διέθεταν και πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από τη σημερινή για να το επιτύχουν. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ τα γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν κι ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι όσο τυφλή θέλει να λέει πως είναι.
Αναφορικά με το επιχείρημα ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη κι ότι την έρευνα διέταξε η κυβέρνηση για προεκλογικούς λόγους, το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι πως πρόκειται για αναπόδεικτο ισχυρισμό. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά μπορεί και να μην είναι. Δεν λέω ότι οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου δεν κάνουν τέτοια. Λέω απλώς ότι και παλαιότερα ένοικοι του Μαξίμου, περισσότερο ή λιγότερο, χρησιμοποίησαν τα ερείσματά τους στη Δικαιοσύνη άλλοτε για να συγκαλύψουν κραυγαλέα σκάνδαλα κι άλλοτε για να παίξουν μικροκομματικά παιχνίδια. Δεδομένου ότι μιλάμε για θεσμικές λειτουργίες, η εντύπωση και οι ενδείξεις δεν αρκούν.

«Μην αγγίζετε»

Ένα άλλο επιχείρημα των ηρακλειδών του Σημίτη είναι ότι η έρευνα σπιλώνει τον πρώην πρωθυπουργό, με την έννοια ότι δημιουργεί εντυπώσεις, οι οποίες θα αφήσουν το στίγμα τους και εάν αποδειχθεί η αθωότητά του. Το επιχείρημα δεν είναι αβάσιμο. Πράγματι, δημιουργούνται εντυπώσεις, με αποτέλεσμα αυτός που ερευνάται και πολύ περισσότερο αυτός που παραπέμπεται κατά κάποιον τρόπο να υφίσταται πλήγμα στη δημόσια εικόνα του.
Αυτή η πραγματικότητα, ωστόσο, δεν μπορεί να οδηγήσει στο «μην αγγίζετε». Όπως υφίσταται την εγγενή αυτή «αδικία» κάθε πολίτης, είναι υποχρεωμένος να την υποστεί και ο πολιτικός, ο οποίος μπήκε στο μικροσκόπιο της έρευνας των αρμοδίων αρχών ή και πολύ περισσότερο παραπέμφθηκε. Παραπομπή δεν σημαίνει ενοχή. Πολύ περισσότερο έρευνα δεν σημαίνει ενοχή. Εάν δεν κάνουμε ξεκάθαρο αυτό τον διαχωρισμό η αναγκαία κάθαρση εκφυλίζεται σε λιντσάρισμα και μάλιστα όχι υποχρεωτικά ενόχων.
Παραδοσιακά, η κάθαρση βρισκόταν εγκλωβισμένη στις συμπληγάδες: Από τη μία πλευρά εμποδιζόταν από το σύνδρομο αλληλεγγύης-συγκάλυψης, το οποίο κυριαρχούσε στα μεγάλα κόμματα-φυλές της μεταπολίτευσης. Είναι ενδεικτική η υπόθεση Τσοχατζόπουλου και όχι μόνο. Από την άλλη πλευρά, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η κάθαρση χρησιμοποιήθηκε επιλεκτικά ως όπλο εναντίον πολιτικών αντιπάλων και παραλλήλως ως μέσο εκτόνωσης της λαϊκής οργής.

Το “δόγμα Πολάκη”

Οι πολιτικοί αντίπαλοί της κατηγορούν την κυβέρνηση Τσίπρα και γι’ αυτό, υποστηρίζοντας ότι εφαρμόζει το “δόγμα Πολάκη”. Η πρακτική “δίνω αίμα στον λαό” ουσιαστικά ακυρώνει την κάθαρση. Όσο κι αν είναι δικαιολογημένη η καχυποψία και η οργή των πολιτών, έχει ζωτική σημασία να αντισταθούμε, να μην διολισθήσουμε στο ανθρωποφαγικό παιχνίδι εντυπώσεων.
Ποιος, όμως, μπορεί να πει μετά βεβαιότητος ότι η έρευνα που διεξάγεται για τον Σημίτη ανήκει σ΄αυτή την κατηγορία και δεν είναι προϊόν συλλογής στοιχείων ή έστω ισχυρών ενδείξεων; Όσοι έσπευσαν να αντιδράσουν και μάλιστα με απόλυτο τρόπο, το μόνο που στην πραγματικότητα επικαλέσθηκαν είναι οι υποψίες τους, ή έστω η προσωπική πεποίθησή τους πως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δρομολογήσει πολιτική δίωξη. Ούτε οι υποψίες, ούτε η προσωπική πεποίθηση, όμως, επαρκούν για να αμφισβητηθεί μία ενέργεια των αρμοδίων αρχών.
Θεωρητικά, θα έπρεπε πολίτες και πολιτικοί να εμπιστεύονται απολύτως τη Δικαιοσύνη και τις κάθε είδους ελεγκτικές αρχές. Να θεωρούν δεδομένο πως ό,τι κάνουν το κάνουν με βάση τη συνείδησή τους και όχι υπαγορευμένα. Η πραγματικότητα, βεβαίως, διαφέρει από τη θεωρία. Η πείρα μας διδάσκει πως εμφυλοχωρεί όχι μόνο η πολιτική σκοπιμότητα, αλλά και η διαπλοκή-διαφθορά. Ως εκ τούτου, οι επιφυλάξεις είναι δικαιολογημένες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Οι δύο παγίδες

Από την άλλη πλευρά, όμως, στο δημοκρατικό πολίτευμα δεν έχουμε εναλλακτική λύση. Παρά τις όποιες επιφυλάξεις που μπορεί κάποιος να έχει για την μία ή την άλλη ενέργεια των αρμοδίων αρχών, οφείλει να αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας και την κρίση της Δικαιοσύνης, εάν η υπόθεση τελικώς παραπεμφθεί εκεί. Και βεβαίως, η όποια δικαστική κρίση μπορεί και συχνά επιβάλλεται να κριθεί.
Η κάθαρση, λοιπόν, πρέπει να αποτελεί οργανική διαδικασία του πολιτεύματος, με σκοπό την κατά το δυνατόν εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να καταργηθούν αφενός τα θεσμικά εμπόδια κι αφετέρου να καταστούν αδύνατοι οι επιλεκτικοί χειρισμοί και τα συναφή τεχνάσματα, στα οποία κυβερνήσεις και κόμματα καταφεύγουν συχνά όταν θέλουν ή να χρησιμοποιήσουν σκάνδαλα σαν πολιτικό όπλο ή να τα συγκαλύψουν. Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων ελεγκτικών και δικαστικών αρχών πρέπει να μπαίνουν όλοι και κατά προτεραιότητα τα δημόσια πρόσωπα, ώστε να λειτουργεί η αποτροπή.
Είναι κοινός τόπος ότι η διαπλοκή-διαφορά είχαν καταστεί σχεδόν κανόνας και η εντιμότητα σχεδόν εξαίρεση. Η Ελλάδα, λοιπόν, έχει ζωτική ανάγκη από κάθαρση που θα σπάσει αποστήματα, θα τιμωρήσει παραδειγματικά και θα αποτρέψει την επανάληψη νοσηρών φαινομένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επαγγελθεί κάθαρση και ως κυβέρνηση πράγματι έκανε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Από την άλλη πλευρά, είναι εμφανές ότι υπέκυψε στον πειρασμό να παίξει πολιτικά παιχνίδια με την κάθαρση.
Είναι ζωτική ανάγκη, ωστόσο, να τηρηθεί με θρησκευτική προσήλωση να τηρηθεί μία ισορροπία. Δεν πρέπει η κάθαρση να εκφυλιστεί σε κυνήγι μαγισσών. Και κυρίως πρέπει να αποφεύγονται δύο μεγάλες παγίδες:
  • Πρώτον, δεν πρέπει να γίνεται εξίσωση πταισμάτων και κακουργημάτων. Ουδείς αναμάρτητος, αλλά δεν έχουν όλοι τις ίδιες αμαρτίες. Στον δημόσιο βίο η εξίσωση βολεύει πολύ τα μεγάλα λαμόγια, επειδή δημιουργεί σύγχυση και διαχέει τη λάθος εντύπωση ότι είναι όλοι ίδιοι.
  • Δεύτερον, δεν πρέπει οι υποθέσεις να προωθούνται ή να παραμένουν στο συρτάρι με βάση πολιτικούς υπολογισμούς, όπως συνέβαινε πάντα και συνεχίζει να συμβαίνει και τώρα.
Σταύρος Λυγερός
slpress.gr
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.11.18

 

 

 

 

Απειλες Σημίτη σε Φωφη:

Αν δεν με στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στέλνω 5 βουλευτές ΤΩΡΑ στον Μητσοτακη και σας διαλύω.

σημιτης

Με απειλές ότι δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που δεν τον στηρίξουν ως το τέλος τωρα που δυσκολεύουν τα πράγματα προσπαθεί ο Σημιτης να πείσει την Γεννηματα να συνεχίσει να τον στηρίζει.

Αρωγος στην προσπάθεια του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τουλάχιστον 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι περιμένουν ένα νεύμα του για να την κάνουν στην Νέα Δημοκρατία.

Το μόνο που τους κρατά ακόμη στο,ΠΑΣΟΚ είναι η ανάγκη για βοήθεια και στήριξη στον Σημίτη. Αλλά και αυτό είναι προσωρινό καθώς δεν είμαστε στο 1989 που το ΠΑΣΟΚ έχανε τις εκλογές με 39% αλλά στο 2018 όπου το ΠΑΣΟΚ είναι αμφίβολο αν έχει 3% για να μπει στην επόμενη Βουλή.

Posted by kalinda στο Νοέμβριος 19, 2018    Διαδώστε το!

 

 

 

 

 

Παρασκευή 16/11/2018 - 06:00

Να ανοίξουν κι άλλοι λογαριασμοί

Να ανοίξουν κι άλλοι λογαριασμοί

ΠΟΛΥ καλά έκανε η αρμόδια Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αποφάσισε το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου, καθώς και υπουργών της τότε κυβέρνησης που ενεπλάκησαν στην αμαρτωλή σύμβαση για το C4I.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που τίθεται επιτακτικά είναι πώς μπορεί να διερευνηθεί το γιγαντιαίο σκάνδαλο με το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων που δεν το παραλάμβανε κανείς ακόμα και δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς, όταν δεν διατάσσεται το άνοιγμα των λογαριασμών του εκπροσώπου της κοινοπραξίας.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ πράγμα που έπρεπε να κάνουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές ήταν να ζητήσουν το άνοιγμα των λογαριασμών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του εκπροσώπου της κοινοπραξίας SAIC.
ΓΙΑΤΙ από τη διερεύνηση όλων των σκανδάλων που έχουν σχέση με εξοπλιστικά, με προμήθειες και δημόσια έργα έχει προκύψει ότι οι μίζες μοιράζονταν από τον νταραβεριτζή της υπόθεσης.
ΕΞΑΛΛΟΥ ο εκπρόσωπος της SAIC είναι αυτός που έστησε την πρώτη μετοχική σύνθεση της κοινοπραξίας βάζοντας στο παιχνίδι μια χρεοκοπημένη εταιρεία, την ALTEC η οποία μετά την υπογραφή της σύμβασης εξαφανίστηκε για να πάρει τη θέση της η SIEMENS που είχε προνομιακές σχέσεις με το σύστημα Σημίτη.
ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ δικαστές θα έπρεπε να ζητήσουν το άνοιγμα των λογαριασμών τόσο του εκπροσώπου της SAIC όσο και του τότε υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος τυχαίνει να έχει στενές σχέσεις με τον πρωταγωνιστή της σκανδαλώδους υπόθεσης.

 

 

 

 

Πέμπτη 15/11/2018

Τσίπρας από το 3ο Thessaloniki Summit 2018:

Διαψεύδονται όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφολογία

Τσίπρας από το 3ο Thessaloniki Summit 2018: Διαψεύδονται όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφολογία

Στην ομιλία του στο 3ο Thessaloniki Summit 2018, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «η χώρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός μνημονίων».

"Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα θετικά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Euro working Group", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

"Συνεπώς", σχολίασε, "φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων, αλλά και όσοι προεξοφλούσαν ότι δε θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη φετινή ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, από αυτή εδώ την αίθουσα".

Είπε ότι "πετύχαμε παράλληλα μια συμφωνία για το χρέος που μας ανοίγει ένα καθαρό διάδρομο δεκαπενταετίας" και πως για πρώτη φορά έχουμε μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο και διαχειρίσμο.

Σημείωσε ότι "το σημαντικότερο, με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα, βρίσκονται πλέον στα χέρια μας τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής".

Υπογράμμισε πως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα πιο αισιόδοξο περιβάλλον θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στο φετινό προϋπολογισμό.

«Όπου όχι μόνο δε θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη πραγματική οικονομία». Ελαφρύνσεων, όπως είπε, όχι μόνο για τους πιο αδύναμους αλλά και για την μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα.

"Η χώρα μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία χάρη στην οικονομική ανάκαμψη και μπορεί ταυτόχρονα να εφαρμόσει πια το δικό της εθνικό σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι αυτό το σχέδιο το συνδιαμόρφωσε η κυβέρνηση με τους παραγωγικούς φορείς υπάρχει και πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2010 δεν χρεοκόπησαν μόνο τα δημόσια οικονομικά, αλλά ένα ολόκληρο παραγωγικό μοντέλο.

Επισήμανε ακόμη ότι έγινε πράξη το αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος να γίνει κοινωνικός εταίρος.
"Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας και την προσέλκυση επενδύσεων είναι μια ενεργητική εξωτερική πολιτική που λύνει προβλήματα- μια εξωτερική πολιτική στον αντίποδα της αδράνειας, που αξιοποιεί τις δυνατότητες που ανοίγονται στην περιοχή για μια Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας, οικονομικής ευημερίας και συνανάπτυξης", επισήμανε ο πρωθυπουργός.

"Και σε μια τέτοια πορεία η Θεσσαλονίκη και όλη η Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι αποτελούν όχι μόνο τον ισχυρότερο περιφερειακό βραχίονα του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας, αλλά και το βραχίονα εκείνο που είναι κρίσιμος για τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη", πρόσθεσε.

Οπως είπε, "είναι κρίσιμος για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται πλέον μπροστά μας, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και σε αυτό το πλαίσιο, η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και διπλωματίας είναι πιο σημαντική από ποτέ".

"Το παλιό παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας, ακόμη και εάν φαινόταν πως βελτίωνε τους δείκτες του, οδηγούνταν σε αδιέξοδα, που με τόσο μεγάλο κόστος πλήρωσε ο ελληνικός λαός αλλά και επιχειρηματικός κόσμος", είπε ο Αλ. Τσίπρας.

"Γι' αυτό ο δικός μας αναπτυξιακός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός όλων μας, βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα", συνέχισε. "Επιχειρώντας να αντιμετωπίσει αυτές τις παθογένειες, αλλά και να ανοιχθεί στο μέλλον, με ορίζοντα την τεχνολογική αναβάθμιση της οικονομίας μας, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας και με κεντρικό στόχο τη δημιουργία και προσέλκυση επενδύσεων".

Η κυβέρνηση εξετάζει πρωτοβουλίες με έδρα τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία Πλαισίου Ανάπτυξης της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και την ίδρυση Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας, ένα σχήμα που έχει πετύχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είπε ο κ. Τσίπρας.

Στόχος είναι η προώθηση αρχικά ήπιων δράσεων ενίσχυσης της παραγωγικής πρωτοβουλίας στη ΝΑ Ευρώπη και σε δεύτερο χρόνο δράσεων υποστήριξης των επιχειρηματικών φορέων της περιοχής.

Όπως σημείωσε αυτές οι πρωτοβουλίες θα αποφασισθούν μετά από διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας και ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδας, ταυτόχρονα με τον επίσημο διάλογο των χωρών της περιοχής μας.

Επίσης, τα επόμενα χρόνια προσδοκάται η ανάπτυξη οικοσυστήματος υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα, με την επέκταση των περιφερειακών διασυνδέσεων της περιοχής με τις γειτονικές χώρες, της βελτίωσης του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, της ανάπτυξης της παραγωγικής δυναμικότητας σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Πρωτοβουλίες οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν τον γεωπολιτικό ρόλο της ευρύτερης περιοχής.
Πρότυπο επίλυσης διαφορών η συμφωνία των Πρεσπών

Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο κρίσιμες κινητήριες δυνάμεις, τριών αλληλένδετων διαδικασιών, είπε ο πρωθυπουργός.
•    Πρώτη είναι η διαδικασία της επίλυσης διαφορών.

"Η Συμφωνία των Πρεσπών, για παράδειγμα, μπορεί να αποτελεί διεθνές πρότυπο διευθέτησης διαφορών με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Μια συμφωνία που αναδεικνύει την Ελλάδα, που προστατεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της χωρίς να κρύβεται στο καβούκι της, με τη ματιά της στο μέλλον.

Και ειδικότερα σε ότι αφορά στην οικονομία,

•    η απόφαση που θα πάρουμε σύντομα για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας-Σκοπίων-Βελιγραδίου, ή
•    τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στη βάση των Μέτρων Οικοδόμησής μας.
•    η απόφαση της EBRD να χρηματοδοτηθούν έργα διασυνοριακών υποδομών και διασυνδεσιμότητας προκειμένου να στηριχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, επιβεβαιώνουν το δρόμο που ανοίγει μπροστά μας.
•    Και υπάρχουν αντίστοιχα πολλά περιθώρια για διασυνοριακή συνεργασία με χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων και με την Αλβανία.
•    Η δεύτερη διαδικασία είναι αυτή της προώθησης περιφερειακών σχημάτων συνεργασίας, όπως το σχήμα ΠΓΔΜ-Αλβανία-Βουλγαρία σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών ή η συνεργασία Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας σε επίπεδο ηγετών.

Αυτά τα περιφερειακά σχήματα και οι συνέργιες, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια, με επίκεντρο την Βόρεια Ελλάδα.
Όπως είδαμε φέτος στη ΔΕΘ όπου αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ανάμεσα τους ο υπουργός Εμπορίου, βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι με ομολόγους τους της περιοχής για να συζητήσουν για σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη.

Ή όπως είδαμε στη Βάρνα όπου η τετραμερής μας φιλοξένησε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό και συζητήσαμε για τη διακλάδωση του αγωγού EastMed και την πραγματοποίηση ισραηλινής επένδυσης σε κέντρο τεχνολογίας όπου πάλι με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη, θα προωθήσει την τεχνολογία σε όλη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και στις άλλες χώρες της Βαλκανικής.

Ή όπως είδαμε στην Ευρωαραβική Διάσκεψη όπου υψηλοί αξιωματούχοι των Βαλκανίων συναντήθηκαν με ομολόγους τους από όλον τον αραβικό κόσμο.

•    Τρίτη διαδικασία είναι αυτή της επανεκκίνησης της ευρωπαικής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, στο πνεύμα της Ατζέντας Θεσσαλονικης- μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την περιοχή.

Και εδώ θέλω να αναφερθώ, είπε ο πρωθυπουργός, στην πολύ επιτυχημένη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια και - αν όλα πάνε καλά - στο ξεκλείδωμα της ενταξιακής προοπτικής της Αλβανίας και ΠΓΔΜ τον Ιούνιο στο πλαίσιο της Ρουμανικής Προεδρίας.
Αυτές οι τρεις διαδικασίες, συνοδεύουν το μεγάλο άνοιγμα της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια, καθώς εξέρχεται από την κρίση και επανακτά τον ηγετικό της ρόλο.

Ήδη οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης είναι ο σημαντικότερος εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων, απορροφώντας περίπου το 14% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών το 2016.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο:

https://www.youtube.com/watch?v=ycS8Q8u73sI

 

 

 

 

 

Πέμπτη 15/11/2018 - 14:08

Τρόμος Σημίτη συγγενών και φίλων

Τρόμος Σημίτη συγγενών και φίλων

Ανοίγουν λογαριασμοί στην Ελλάδα για τη βρόμικη περίοδο 2003-2004 και αναμένεται η γερμανική δικαστική συνδρομή για τον μεγάλο αδελφό

Μετά τον Άκη και τον Γιάννο, που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, ήρθε η ώρα και για πιο ψηλα;

ΤΡΟΜΟ στον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη προκαλεί η απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τόσο του ιδίου και της συζύγου του όσο και του αδελφού του, Σπύρου Σημίτη ο οποίος ήδη ελέγχεται για ένα έμβασμα 845.000 ευρώ το οποίο προέρχεται από off shore εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες.

Κατατέθηκε στη συνέχεια για ένα μικρό διάστημα στην Εμπορική Τράπεζα για να καταλήξει σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το άνοιγμα των λογαριασμών του Βαγγέλη Μαλέσιου, πρωταγωνιστή του γιγαντιαίου σκανδάλου που συντελέστηκε με το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i και του μεσάζοντα Λουκά Ρωμανού, αντιπρόσωπο γαλλικής εταιρείας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και της υπόλοιπης παρέας των εκσυγχρονιστών αφορά στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με το C4i που στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν λειτούργησε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια κανείς υπουργός δεν έβαζε την υπογραφή του να το παραλάβει γιατί ήταν ημιτελές και αντιμετώπιζε τεράστια κατασκευαστικά και λειτουργικά προβλήματα.

Το σκάνδαλο αυτό που αποκάλυψε η «ΑΥΡΙΑΝΗ» και ο Γιώργος Κουρής όταν όλα τα μέσα της διαπλοκής το είχαν βουλώσει στην κυριολεξία, ήταν η αρχή για το τέλος της Γερμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα αφού οι Αμερικανοί ξετίναξαν στην κυριολεξία όλες τις σκανδαλώδεις συμβάσεις που εξασφάλιζε η SIEMENS λαδώνοντας το σύστημα Σημίτη.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συνέβη, η KONTRA NEWS σας ενημερώνει λεπτομερώς για το χρονικό του μεγάλου σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ευθέως ο αρχιερέας της διαπλοκής Κώστας Σημίτης.

Με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η τότε κυβέρνηση Σημίτη προωθούσε ένα γιγαντιαίο έργο που αφορούσε ένα σύστημα επικοινωνίας το οποίο θα ήταν προσβάσιμο μόνο στις κρατικές υπηρεσίες.

Για το έργο έδειξαν ενδιαφέρον δύο κοινοπραξίες. Πρόκειται για το αμερικανικό μεγαθήριο Raytheon που είχε την τεχνογνωσία για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων και την κοινοπραξία της SAIC στην οποία συμμετείχε μια αμερικανική εταιρεία που δεν είχε εκτελέσει ποτέ αντίστοιχο έργο μαζί με την ALTEC του Θανάση Αθανασούλη ο οποίος είχε προνομιακές σχέσεις με το σύστημα Σημίτη.

Στην ουσία η συμμετοχή της ALTEC ήταν προσχηματική και πίσω από την κοινοπραξία ήταν η SIEMENS η οποία εμφανίστηκε μετά τη σκανδαλώδη ανάθεση του έργου στη SAIC με αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της κοινοπραξίας.

Μια ημέρα πριν την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο εκδότης της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» Γιώργος Κουρής στη σύσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας είχε πει ότι αναγκαστικά το έργο θα ανατίθετο στη Raytheon γιατί η SAIC και ο Αθανασούλης δεν μπορούν να συναρμολογήσουν ούτε τα κομπιούτερ μπακατέλες που πάσαραν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το ίδιο πίστευε και ο αντιπρόσωπος της Raytheon στην Ελλάδα κ. Παύλος Πεζάς. Όταν του είπα ότι η ανάθεση θα γινόταν στη SAIC ο Γιώργος Κουρής ξέσπασε: Είσαι για δέσιμο. Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Θα πάνε όλοι δεμένοι στη φυλακή.
Την επόμενη μέρα συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Μαλέσιος γιατί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως ανάμειξη στο ζήτημα της συγκεκριμένης προμήθειας γιατί τη θεωρούσε εξ αρχής σκανδαλώδη.

Μετά τη συνεδρίαση εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι το έργο κατοχυρώθηκε στη SAIC.

Το σκάνδαλο είχε συντελεστεί και η απόφαση ήταν διατεταγμένη από τον Κώστα Σημίτη που γνώριζε εκ των προτέρων ότι στη συνέχεια η SIEMENS θα αναλάμβανε συνολικά το έργο αλλάζοντας τα ποσοστά της κοινοπραξίας από τον αχυράνθρωπο Αθανασούλη στον γερμανικό κολοσσό.

Στον Ταύρο χτύπησε αμέσως κόκκινος συναγερμός. Ο Γιώργος Κουρής ανέλαβε προσωπικά να αποκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο ανοίγοντας τον δρόμο για τη συνολική διερεύνηση όλων των συμβάσεων που είχε αναθέσει ο Σημίτης στη SIEMENS.
Λίγες ημέρες αργότερα ένα Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» οδήγησε σε άμεση αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού δημόσιας τάξης Βαγγέλη Μαλέσιου από την κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Κουρής είχε αποκαλύψει ότι ο Αθανασούλης που συμμετείχε στην κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε σκανδαλωδώς το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων εκτός των άλλων είχε παραχωρήσει και δωρεάν πολυτελές σπίτι στα βόρεια προάστια για να μείνει τζάμπα ο Μαλέσιος.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» προκάλεσαν πάταγο αλλά η αμαρτωλή σύμβαση δεν ακυρώθηκε. Γιατί οι μίζες που είχαν πέσει τον κρατούσαν χειροπόδαρα δεμένο στο σύστημα Σημίτη.

Οι Αμερικανοί που κατάλαβαν τι ακριβώς παίζεται με τη SIEMENS άρχισαν έρευνα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή του συστήματος Σημίτη σε όλες σχεδόν τις αμαρτωλές συμβάσεις οδήγησαν σε δικαστικές περιπέτειες τα προωτοκλασάτα στελέχη και τους συνεργάτες του αρχιερέα της διαπλοκής.

Δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Σημίτη, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέληξαν στον Κορυδαλλό.
Ο Τάσος Μαντέλης, από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, δικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση για μίζες.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος, που ήταν ο περιβόητος στρατηγός του Σημίτη με απεριόριστες εξουσίες στο Μαξίμου, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη να κουβαλάει τις μίζες της SIEMENS με τις μαύρες σακούλες στη Χαριλάου Τρικούπη.

Με καθυστέρηση δεκαετιών έρχεται η ώρα και του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει γονατίσει από τα εφιαλτικά μνημόνια απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα για να θησαυρίσουν οι ίδιοι.

Ανοιγμα λογαριασμών του Κ. Σημίτη, μελών της οικογενείας του και υπουργών του

Σε μπαράζ δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Σημίτη, δυο πρώην υπουργών του στο Δημόσιας Τάξης και ενός μεσάζοντα όπλων προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος σχετικά με την υπόθεση του C4i. Το άνοιγμα των λογαριασμών, έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη πως επίκεται πρόσωπο με πρόσωπο κατάθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη (στην ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα), για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, του Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρείας THALES, το οποίο είχε μιλήσει για παράνομες πληρωμές στο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, του εκσυγχρονισμού των φρεγατών (υπόθεση για την οποία ήδη προφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου) και του C4i. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος, εναντίον του οποίου έχουν υπάρξει πολλές προσφυγές και καταδίκες στα Γαλλικά Δικαστήρια, μεταξύ των οποίων και από τον κ. Παπαντωνίου, είχε παραδεχτεί ότι ήταν πάγια τακτική της THALES να προσανατολίζει το 2% του τζίρου της σε μίζες, προκειμένου να αναλαμβάνει μεγάλα έργα. Στις 20-5-2006 ενώπιον των γαλλικών δικαστικών αρχών είχε ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι η THALES έχασε τη συμφωνία για το C4i «γιατί εμείς στοχεύσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν κατευθείαν στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Πρωθυπουργό». Παρεμφερές απόσπασμα της παραπάνω κατάθεσης του Ζοσεράν περιλαμβανόταν στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν στις 21-11-2006 οι Γαλλικές Αρχές, σε εκτέλεση του οποίου κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων έγγραφα σε υλική και ψηφιακή μορφή στην οικία υπαλλήλου της THALES στην Ελλάδα.

Νέα κατάθεση

Η μαρτυρία αυτή του Ζοσεράν δεν ερευνήθηκε περαιτέρω, μέχρι το 2016 που οι Ελληνικές Δικαστικές Αρχές ζήτησαν μέσω αιτήματος δικαστική συνδρομή στην Γαλλία να ληφθεί εκ νέου κατάθεσή του για όσα είχε αναφέρει το 2005. Σε αυτή την κατάθεση που ο Μ. Ζοσεράν έδωσε στις 14-9-2016, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων, ότι στα πλαίσια της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, όταν είπε στον Έλληνα υπάλληλο της γαλλικής εταιρείας ότι θεωρούσε απίθανο να κερδίσει η THALES τη σύμβαση αυτή δεδομένης της παρουσίας μίας εταιρείας 100% αμερικάνικης, ο τελευταίος του απάντησε ότι αντιθέτως «η εν λόγω εταιρεία είχε πολλές πιθανότητες να κερδίσει λαμβανομένων υπόψη των κυκλωμάτων που θα ενεργούσαν και τα οποία είχαν δώσει τα διαπιστευτήριά τους όταν η THALES κέρδισε τη σύμβαση με τις φρεγάτες.»

Ανοιγμα

Με βάση αυτή τη δικογραφία αλλά και άλλες δυο δικογραφίες (η μια στο Εφετείο για το C4i και η άλλη στην Εισαγγελία Διαφθοράς για ένα έμβασμα του αδελφού του κ. Σημίτη) η Αρχή κατά του Ξεπλύματος διέταξε με έγγραφο προς τις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου (το οποίο αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ) το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως από τοι 2001 έως το 2003, Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλέσιου (όπως και της συζύγου του) ενώ παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Αρχής Δημήτρη Καυκαλά και, όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018. Το έγγραφο της Αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και των υπόλοιπων έξι προσώπων απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) καθώς και στην Attica Bank, και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα! Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i.

Το έμβασμα

Πάντως για τον αδελφό του πρώην Πρωθυπουργού γίνεται ήδη έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με βάσει δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται σε έμβασμα 845.000 ευρώ που έφτασε στην Ελλάδα το 2010 στο όνομα του αδελφού του πρώην Πρωθυπουργού, Σπ. Σημίτη. Το έμβασμα, φέρεται να ξεκινά από offshore εταιρεία στις Μπαχάμες και φτάνει στην χώρα μας το 2010. Συγκεκριμένα καταλήγει στην (τότε) Εμπορική Τράπεζα και παραμένει στη χώρα μας για 5 ημέρες. Στη συνέχεια φεύγει και καταλήγει στην Γερμανία. Ο καθηγητής Σπ. Σημίτης με δήλωσή του τότε ανέφερε πως τα χρήματα ήρθαν για την αγορά ενός ακινήτου αλλά τελικά δεν προχώρησε στην αγορά γιατί δεν ευνοούσε το οικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Η δήλωση

Ο Σπύρος Σημίτης πάντως σε δήλωσή του τότε (Ιούλιος 2017) ανέφερε: «Εργάστηκα ως καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης επί πενήντα περίπου χρόνια. Δίδαξα επίσης κι εργάστηκα στις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία. Συνεργάστηκα επανειλημμένα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η σύζυγός μου εργάστηκε ως ψυχαναλύτρια επί σαράντα περίπου χρόνια, με σημαντική επιπλέον εκδοτική δραστηριότητα. Κατά την περίοδο 2001 μέχρι και το 2011 είχα στην Γερμανία καθαρά εισοδήματα ύψους 1.448.000 ευρώ – σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορίας - μετά δηλαδή από τις φορολογικές και άλλες κρατήσεις. Τις δύο προηγούμενες δεκαετίες τα εισοδήματά μου ήταν πιο υψηλά, ή τουλάχιστον αντίστοιχα. Από την πώληση ακινήτων μου στην Ελλάδα επίσης, έχω εισπράξει περίπου 500.000 ευρώ.

Οι αποταμιεύσεις μας αυτές προέρχονται από την εργασία μιας ζωής. Είναι σημαντικές. Τις επενδύσαμε σε διεθνείς τράπεζες κρίνοντας τις αποδόσεις. Στην Ελλάδα έκανα ένα έμβασμα στις 21/5/2010 με το ποσό των 845.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου. Τις μέρες εκείνες υπήρξε στην Ελλάδα έκρηξη ανησυχίας, με συνέπεια μεγάλη φυγή κεφαλαίων. Αγορά ακινήτου υπό τις συνθήκες αυτές δεν ήταν πια νοητή. Επανάφερα το ποσό των 800.000 ευρώ στην Τράπεζα του τόπου κατοικίας μου, στην Γερμανία. Η φήμη που κυκλοφόρησε – ότι τα χρήματά μου έχουν “παράνομη προέλευση” είναι ως εκ τούτου αναληθής και άκρως συκοφαντική. Όλα τα χρήματά μας είναι προϊόν της δουλειάς μας.»

Τι δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός

Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με δήλωσή του στην οποία τονίζει: «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Και ο Μ. Χρυσοχοΐδης

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

 

 

 

 

14/11/2018

Τι απαντά ο Κώστας Σημίτης για το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών

Μετά από εντολή της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης σχολιάζοντας το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών του, μετά από εντολή της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», σημειώνει ο κ. Σημίτης, καταλήγοντας:

«Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και μελών της οικογένειάς του, αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και αρμοδίως από την ίδια την Αρχή.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με κατάθεση Γάλλου το 2006 στην υπόθεση των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

H Aρχή έχει δώσει εντολή για άνοιγμα λογαριασμών και των κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελου Μαλαίσιου, τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Επιπλέον, ανάλογα αιτήματα έχουν γίνει σε Ελλάδα και Γερμανία, για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργούμ Σπύρο Σημίτημ μετά από δημοσιεύματα για ποσό ύψους 800.000 ευρώ, που αποτελούν αντικείμενο έρευνας και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

ΒΟΜΒΑ!

«ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ!

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ «ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»

Χωρίς τίτλο

Αν ο Αλέξης Τσίπρας τον βάλει φυλακή πάει φουλ για νέα θητεία

Σε άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελλάδα του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, του αδερφού του και δύο πρώην υπουργών των κυβερνήσεών του προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με έγγραφο, στις 30 Οκτωβρίου διατάχθηκε από την Αρχή το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού την ίδια περίοδο στο προαναφερόμενο.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα, και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δημήτρη Καυκαλά και, όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018.

Το έγγραφο της Αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη και των υπόλοιπων έξι προσώπων απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) καθώς και στην Attica Bank, και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα!

Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i.

14/11/2018   koukos   2316 views


Κακλαμάνης:

Δεν αιφνιδίασα κανέναν στη Βουλή για τον Κατσίφα

Ο Νικήτας Κακλαμάνης
Ο Νικήτας Κακλαμάνης EUROKINISSI

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για τις επικρίσεις που δέχθηκε αναφορικά με το ενός λεπτού σιγή για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές.

news247 13 Νοεμβρίου 2018 14:21
Adtech Ad

Για την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα στην Αλβανία, μίλησε στο ρ/σ News 24/7 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Αθήνας της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

"Ρώτησα τους βουλευτές που ήταν στην Ολομέλεια εκείνη τη στιγμή" απάντησε για την κριτική που δέχθηκε επί του θέματος ενώ δεν απεδέχθη την κατηγορία ότι αιφνιδίασε τους παρόντες βουλευτές. Όπως είπε παρόντες ήταν βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ, ανεξάρτητοι βουλευτές, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ενδεχομένως και εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

"Ο κ. Βούτσης είπε ότι έκανα κάτι παρά τους κανόνες, όχι παρά τον κανονισμό" ανέφερε. Τόνισε επίσης ότι η διάσκεψη των Προέδρων δεν παίρνει αποφάσεις, η κάθε απόφαση της διάσκεψης επικυρώνεται από την Ολομέλεια. Υπερασπίστηκε τη θέση του, μίλησε για δολοφονία του Κατσίφα και σημείωσε ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια γιατί οι αλβανικές αρχές δεν δίνουν στη δημοσιότητα το βίντεο.

Είπε επίσης ότι κακώς ο ομογενής κρατούσε όπλο, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Νίκου Φίλη υπενθυμίζοντας τη δήλωσή του περί εθνοκάθαρσης των Ποντίων.

Δήλωσε ότι όσοι αντιδρούν μπορούν να καταθέσουν μομφή εναντίον του. "Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την ενός λεπτού σιγή και όχι από τις δηλώσεις Ράμα;" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δευτέρα 12/11/2018 - 18:26

Μ. Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο

Μ. Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου Η Νύχτα με 5 Φεγγάρια, ο πάλαι ποτέ πνευματικός υιός του Χαρίλαου Φλωράκη και αργότερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι νέος και θα κριθεί σε βάθος χρόνου», είπε για τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «άνθρωπο με αρχηγικό ταλέντο». Ο Μίμης Ανδρουλάκης τον παρομοίασε «με ποδοσφαιριστή που κρατάει την μπάλα στα πόδια του και όταν κάνει ένα λάθος σπεύδει να το διορθώσει, άλλοτε σωστά και άλλοτε με λάθος τρόπο». «Σύντομα θα τεθεί το θέμα, πρόσθεσε, αν ο παίκτης που κρατάει την μπάλα βλέπει και δίχτυα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή.

«Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο», υπογράμμισε ο Μίμης Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως «ο Μητσοτάκης είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο. Εμφανίζεται ως εγγύηση της επιχειρηματικότητας, όμως, από ό, τι καταλαβαίνω οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι εντάξει με τον Τσίπρα»...

Τέλος, σχολίασε το άνοιγμα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Σοσιαλδημοκρατία από το συνέδριο του SPD, κάνοντας λόγο «για ανάγκη ανασύνθεσης των πολιτικών πραγμάτων σε ένα νέο υποκείμενο, ανασύνθεση στην οποία ο Τσίπρας είναι ο κύριος παίκτης».

Κληθείς να σχολιάσει τον Χαρίλαο Φλωράκη, ο Μίμης Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον αισθάνομαι σαν τον παππού μου. Μία ρίζα. Λέγανε ότι ο Μίμης είναι παιδί του Χαρίλαου. Ποτέ. Είχαμε ήδη περάσει δικτατορία, είχαμε διαμορφωθεί ως άνθρωποι. Ο Φλωράκης αντιπροσωπεύει το δέος απέναντι στην ιστορία. Ξέρεις πώς είναι να δίνεις την ζωή σου; Να περιμένεις εκτέλεση;», είπε, προσθέτοντας πως ο Φλωράκης τον διέγραψε από το ΚΚΕ 'με τον πιο άγριο τρόπο".

«Παρά τις φοβερές διαφωνίες, τους καβγάδες και τον χωρισμό μας με τον Χαρίλαο Φλωράκη, όταν ήταν σε μεγάλη ηλικία τον έβλεπα κάθε Πέμπτη βράδυ».

Ο συγγραφέας μάλιστα περιέγραψε και ένα περιστατικό κατά το οποίο με τον ηγέτη του ΚΚΕ βρέθηκαν στα Σκόπια, όπου μόλις προσγειώθηκαν, πρώην εξόριστοι του ΔΣΕ έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Αναφερόμενος στους ανθρώπους της Αριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μία "αρρώστια" που, όπως είπε, υπάρχει στην Αριστερά. «Αυτό που λέω 'αριστερός φθόνος'. Αριστερή μνησικακία. Όπως υπάρχει και στον έρωτα ή την θρησκεία. Ένα ιδιαίτερο είδος 'συντροφικού μίσους'».

 

 

 

 

 

Παπακώστα:

Η Αλβανία οφείλει να παρέχει στην εθνική μειονότητα όλα τα δικαιώματά της

Παπακώστα: Η Αλβανία οφείλει να παρέχει στην εθνική μειονότητα όλα τα δικαιώματά της
Ενημερώθηκε: 10/11/18

«Πρέπει με την Αλβανία να ανοίξουμε έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο για τα Δικαιώματα της Εθνικής Μειονότητας εν όψει της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της, προϋπόθεση της οποίας είναι η πλήρης εφαρμογή τους», επισημαίνει σε ανάρτησή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Γράφοντας στην προσωπική της σελίδα στο facebook η κ. Παπακώστα, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας.

«Η Αλβανία οφείλει να παραδεχτεί το προφανές, δηλ. ότι όπως διεκδίκησε για τους Αλβανούς, εκτός της χώρας τους, την αυτονομία ή ακόμα και την ανεξαρτησία τους, οφείλει να παρέχει στην εθνική μειονότητα όλα τα Δικαιώματά της.

Αυτά αποτελούν και προϋποθέσεις από την Ευρώπη για ένταξη και η Ελλάδα οφείλει να τα υπομνήσει έγκαιρα», γράφει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πρέπει με την Αλβανία να ανοίξουμε έναν ειλικρινή και σε βάθος διάλογο για τα Δικαιώματα της Εθνικής Μειονότητας εν όψει της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της προϋπόθεση της οποίας είναι η πλήρης εφαρμογή τους . Η Αλβανία οφείλει να παραδεχτεί το προφανές δηλ. ότι όπως διεκδίκησε για τους Αλβανούς,εκτός της χώρας τους, την αυτονομία ή ακόμα και την ανεξαρτησία τους οφείλει να παρέχει στην εθνική μειονότητα όλα τα Δικαιώματα της . Αυτά αποτελούν και προϋποθέσεις από την Ευρώπη για ένταξη και η Ελλάδα οφείλει να τα υπομνήσει έγκαιρα

113
14
5

 

 

 

 

 

Δείτε τι απάντησε στο OPEN ο Νίκος Κοτζιάς σχετικά με τα 50 εκ. ευρώ

που «δόθηκαν» από τον Τζορτζ Σόρος

Δείτε τι απάντησε στο OPEN ο Νίκος Κοτζιάς σχετικά με τα 50 εκατομμύρια ευρώ που «δόθηκαν» από τον Τζορτζ Σόρος 
Ενημερώθηκε: 07/11/18

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην τηλεόραση του OPEN ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε τόσο για τα περιβόητα 50 εκατ. ευρώ που «δόθηκαν» από τον Τζόρτζ Σόρος, όσο και για τα «μυστικά» κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε για την μήνυση που κατέθεσε ότι στράφηκε προς τη Δικαιοσύνη καθώς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί «εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές».

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης Κοτζιά

https://www.youtube.com/watch?v=p8wRerfbVOs

Ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε τόσο για τα περιβόητα 50 εκατ. ευρώ που «δόθηκαν» από τον Τζορτζ Σόρος όσο και για τα «κρυφά» κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.«Ας αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε για την μήνυση που κατέθεσε ότι στράφηκε προς τη δικαιοσύνη καθώς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί «εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές». Ταυτόχρονα συμπλήρωσε πως στράφηκε προς τη δικαιοσύνη, για όλα όσα ακούστηκαν τόσο από πολιτικούς αντιπάλους του όσο και από ορισμένα ΜΜΕ, για να υπερασπιστεί στον εαυτό του.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης Κοτζιά

https://www.youtube.com/watch?v=6rJqk4-uiB0

Αναφορικά με τις «διαρροές» ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι δεν έχει «κύκλους» και ό,τι έχει να απαντήσει το κάνει ο ίδιος.Ο Νίκος Κοτιζάς δεν άφησε απ' έξω από την συζήτηση τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, με σαφείς αιχμές προς το πρόσωπό του. Αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή σε όσους λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πολιτικό του μέλλον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει το ΠΡΑΤΤΩ στις εθνικές εκλογές. «Θα μετρήσουμε το μπόι μας στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΡΑΤΤΩ θα στηρίξει ψηφοδέλτια «που θα είναι με δυνάμεις σοσιαλιστικές, με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοτελείς».

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κοτζιάς είπε πως έχει βαθιά «εκτίμηση στο ταλέντο και στα χαρίσματα του», σημειώνοντας ωστόσο ότι «έχω και τις απόψεις μου για τις πολιτικές αδυναμίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ».

Δίνοντας το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής που άσκησε ως υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως είναι οπαδός της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, να αναλαμβάνει την ευθύνη που έχει και να παλεύει να δίνει λύσεις, να μην είμαστε το πρόβλημα, ενώ τόνισε κάθετα αντίθετος με την αδράνεια. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως «οφείλουμε να πάρουμε το βάρος της λήψης αποφάσεων και να δώσουμε λύσεις ώστε να δώσουμε ηγετικό ρόλο στη χώρα μας στην περιοχή». Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πολιτικής του αυτής, είπε πως αναβάθμισε τη χώρα.

Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε πως «αυτό που πραγματικά πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι πώς η Ελλάδα δεν θα επανέλθει 10 χρόνια πίσω σε άγονους εθνικισμούς, να ανταγωνίζονται οι πολιτικές δυνάμεις ποιος θα πει την πιο βαριά κουβέντα και πώς τον ηγετικό μας ρόλο δεν θα το βλέπουμε να κραυγάζουμε στους γείτονες μας, αλλά στο να εμπεδώνουμε μια πολιτική που να διευκολύνει την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της δικής μας χώρας και να συμπαρασύρει σε αυτήν την αναβάθμιση και την ανάπτυξη και τους γείτονες μας».

Στην ερώτηση γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς είπε πως απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της, λέγοντας πως καταγράφει τις απόψεις, τις αναλύσεις και τις συστάσεις τους προς τον πρωθυπουργό, τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να προσεχθεί. Υπογράμμισε μάλιστα πως αν ήθελε την επιστολή αυτή για τη δημοσιότητα, "θα την έδινα στη δημοσιότητα".

Έκανε επίσης γνωστό πως είχε υποβάλει παραίτηση και στις 19 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας πως δεν επέμεινε μέχρι τέλους γιατί δεν ήθελε να συνδεθεί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Εδώ, επισήμανε, «υπήρχε μια θεμελιακή πολιτική διαφωνία που κάποιοι προσπάθησαν να την εμφανίσουν ως μια προσωπική διαφωνία ανάμεσα στον Καμμένο και σε μένα και μετά να εμφανιστούν ότι έχουν πρόβλημα με τον χαρακτήρα μου».

Τέλος, σημείωσε ότι είναι η δεύτερη μήνυση που κάνει για το ίδιο θέμα. «Η πρώτη αφορούσε τις σακούλες με αίματα, τα χώματα με αίματα, τις σφαίρες πολυβόλων που μου στέλνονταν μαζί με μηνύματα εκβιαστικού χαρακτήρα» υπενθύμισε και προσέθεσε πως δεν έχει άλλο τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του παρά στέλνοντας αυτά στη δικαιοσύνη και μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, ζήτησε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συνδέσει τις δύο υποθέσεις, διότι κατά τη γνώμη του «πρόκειται για δύο εκβιαστικές τακτικές». «Έστειλα τις υποθέσεις αυτές στη δικαστική διερεύνηση ώστε να μην ασχολούμαι και να μην ρωτώμαι συνεχώς για αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς , και επίσης να πάρουν και κάποιοι το μήνυμα ότι επειδή είμαι καθαρός και δεν έχω τίποτα να φοβηθώ πάω εγώ πρώτος στις δικαστικές αρχές και ελπίζω να βρουν άκρη» υπογράμμισε.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

 

 

 

Εισαγγελική παρέμβαση για όσα αναφέρθηκαν μετά την παραίτηση Κοτζιά

Την έρευνα θα διενεργήσει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Εισαγγελική παρέμβαση για όσα αναφέρθηκαν μετά την παραίτηση Κοτζιά

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με αφορμή όσα αναφέρθηκαν σχετικά με την παραίτηση του.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού ότι έχουν διαπραχθεί σε βάρος του τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί η βασιμότητα των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας για όσα διημείφθησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, μετά το οποίο παραιτήθηκε ο κ. Κοτζιάς αλλά και για όσα ακολούθησαν, όπως αποτυπώνονται σε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Επίσης, στην δικογραφία που μπαίνει στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα συσχετίζεται βίντεο, το οποίο έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης με πρωτοβουλία της Ν.Δ. με συνέντευξη του  κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος για να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην ΥΠΕΞ, με την προσφυγή του, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και προσκομίζει στον αρμόδιο εισαγγελέα  έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα τα οποία αξιολογεί, όπως λέει, ως συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με τον Σόρος αλλά και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών.

Ο κ. Κοτζιάς, κάνει λόγο για λάσπη και υπεραμύνεται του έργου του στο υπουργείο υπογραμμίζοντας πως  επί υπουργίας του αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του ΥΠΕΞ με ΜΚΟ, πλείστες υποθέσεις παράνομης παροχής βίζας, ενώ Έλληνες διπλωμάτες που παραβίασαν τον όρκο τους καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις. Επιπλέον, αναφέρει ότι επί υπουργίας του, και σε αντίθεση με το παρελθόν, ουδείς δημοσιογράφος ελληνικού ΜΜΕ έλαβε έστω και ένα σεντς από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου.

Διαβάστε ακόμα

NEWSBEAST.GR  6/11/2018

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Συνταγματική Αναθεώρηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει τον Ιησού Χριστό από το Σύνταγμα

Επιτακτική ανάγκη να πάρει θέση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και να δηλώσει αν υπάρχει συγκατάθεση της Εκκλησίας στη διάλυση της επικρατούσας θρησκείας – Τι έχει συμφωνήσει με τον Τσίπρα;

Διαβάζοντας προσεκτικά την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται απολύτως σαφές ότι η ανοίγει η Κερκόπορτα η οποία έχει ως στόχο την διάλυση των συγκροτημένων κοινωνιών και την διάλυση των συντεταγμένων που συνθέτουν την ευρεία έννοια του Έθνους. Κι όλα αυτά στο βωμό της αποκαλούμενης πολυπολιτισμικότητας.

Οι αλλαγές που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την επικρατούσα θρησκεία του ελληνικού κράτους θέτουν ξεκάθαρα σε κίνδυνο τα βασικά συστατικά που κρατούν τον κοινωνικό ιστό:
Την θρησκεία και τον θεσμό της οικογένειας.

Προσέξτε! Το άρθρο 3 αντικαθίσταται ως εξής: «Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και με κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία και τηρεί απαρασάλευτα τους Κανόνες των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων και την εκκλησιαστική παράδοση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με όσα ορίζουν ο Καταστατικός Χάρτης της, ο Πατριαρχικός Τόμος του 1850 και η Συνοδική Πράξη του 1928. Το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν αντίκειται στις παραπάνω διατάξεις».

Στο τέλος του άρθρου 3 προστίθεται ερμηνευτική δήλωση ως εξής:


«Ερμηνευτική δήλωση. Ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας και δεν επιφέρει καμία δυσμενή συνέπεια σε βάρος άλλων θρησκευμάτων και γενικότερα στην απόλαυση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας».

Τι σημαίνουν αυτά; Δείτε ποιες είναι οι ουσιαστικές μεταβολές:

• Η απάλειψη της φράσης ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος γνωρίζει ως κεφαλή της τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό».
Συνεπώς δεν αναγνωρίζεται πουθενά ο ρόλος του Ιησού Χριστού.

• Η απάλειψη της αναφοράς ότι «η αυτοκέφαλη Εκκλησία διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο».
Υποβαθμίζεται εντελώς ο ρόλος της Συνόδου.

• Η διακήρυξη πως η Πολιτεία παραμένει «θρησκευτικά ουδέτερη», επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών και έρχεται σε αντίθεση με τη διατήρηση της δυνατότητος των μουσουλμάνων να δίνουν όρκο στο Κοράνι. Τι είδους… ουδετερότητα είναι αυτή; Η ασάφεια της διατύπωσης είναι τέτοια ώστε να επιδέχεται κατά το δοκούν διάφορες ερμηνείες και γι΄αυτό επελέγη ο όρος «ουδετερότητα».

Τα ερωτήματα που ακολουθούν είναι κρίσιμα:


1. Ποια είναι η στάση της αντιπολίτευσης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Θα δεχθούν οι κύριοι Κυριάκος Μητσοτάκης και Πάνος Καμμένος να συζητήσουν τέτοια πράγματα;
Θα τα «καταπιούν» ή μήπως έχουν και αυτοί τις ίδιες απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα;

2. Εδέχθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος αυτές τις μεταβολές;
Στις φανερές και τις κρυφές συναντήσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έδωσε το πράσινο φως στον Τσίπρα να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές;
Ο Αρχιεπίσκοπος οφείλει να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει και συγκεκριμένα να ομολογήσει τι από όλα αυτά έχει δεχθεί.

newsbomb.gr  5/11/2018

Κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος (video)

2 Νοεμβρίου 2018

Κατατέθηκε το κείμενο με τις τελικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, το οποίο συνοδεύεται από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές, με πρώτο υπογράφοντα τον Πρωθυπουργό.

Η θρησκευτική ουδετερότητα της ελληνικής Πολιτείας, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές, η καθιέρωση της απλής αναλογικής, η δυνατότητα εκλογής του Ανώτατου Άρχοντα και από το λαό, η αλλαγή της νομοθεσίας για την ποινική ευθύνη των υπουργών, με κατάργηση της σύντομης παραγραφής των αδικημάτων και με επεξήγηση ότι δεν περιλαμβάνονται τα αδικήματα που τελέσθηκαν επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων τους, είναι μεταξύ των 16 προτάσεων αναθεώρησης του Συντάγματος που κατέθεσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο των προτάσεων παρατίθενται συγκριτικοί πίνακες με τις ισχύουσες και τις προτεινόμενες προς αναθεώρηση διατάξεις του συντάγματος.

Το όλο πνεύμα των προτάσεων κινείται στο πλαίσιο όσων δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση και στις αλλαγές που αφορούν στη προστασία βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια καθώς και τα δίκτυα διανομής τους, που θα υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και θα τελούν υπό δημόσιο έλεγχο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει μόνο τα προς αναθεώρηση άρθρα που προτείνει αλλά και την κατεύθυνση της αναθεώρησής τους και ποιο θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο τους επικαλούμενος απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που ορίζει ότι η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, θα πρέπει να προσδιορίζει δεσμευτικά και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ – Ρεπορτάζ Γιώργος Παντελάκης, Κώστας Κωνσταντόπουλος

Σε επισύναψη ο πίνακας με τις αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
2018-11-2_ΑΝΑΘ_ΣΧΕΔΙΟ-ΠΙΝΑΚΑΣ.docx

Μοιράσου το άρθρο:

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided