Κυριακή, Οκτώβριος 20, 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7ος

 

 

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων πρέπει να ψηφιστεί από 300 βουλευτές

 

 

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων πρέπει να ψηφιστεί από 300 βουλευτές

mitsotakis_nomosxedio_art
31/07/2019,

Αποσύνδεση της ψήφου των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ - Νέος γραμματέας ο Γιώργος Στεργίου, εκπρόσωπος Τύπου ο Τάσος Γαϊτάνης και διευθυντής του Γραφείου Τύπου ο Νίκος Ρωμανός

Την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που συνήλθε το απόγευμα της Τετάρτης για να εκλέξει νέα Γραμματέα.

«Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται προτεραιότητα και η σχετική ρύθμιση έρχεται -σύντομα και αυτόνομα- στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις, συμπλήρωσε. «Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι η ΝΔ κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να ανοίξει τις πόρτες της σε πολίτες που δεν ήταν κοντά της, αλλά παράλληλα και τη σκέψη των στελεχών της σε νέες ιδέες. Αναφέρθηκε επίσης στη διεύρυνση της επιρροής του κόμματος στην κοινωνία, επισημαίνοντας: «Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων».

Απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ, αλλά και σε όσους βλέπουν τη νέα κυβέρνηση με επιφύλαξη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος του είναι, με το έργο που θα γίνει, να ενώσει όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας. 

«Σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί»

Για την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει αφετηρία ενός νέου δημιουργικού ρεύματος του Ελληνισμού, και ταυτόχρονα ευκαιρία που θα προσφέρει στο Έθνος τη νέα αυτογνωσία του και θα του δώσει ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και πρωταγωνιστικό ρόλο. «Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ώρα να κάνουμε και εμείς την δική μας επανάσταση στον 21ο αιώνα», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή στα στελέχη του, λέγοντας πως παρότι οι αντίπαλοι της πολιτικής προσπάθειας της ΝΔ ηττήθηκαν, συνεχίζουν σαν να μην μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα. 

«Μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. Γι΄ αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας, σημείωσε.

Όπλα της κυβέρνησης της ΝΔ, παραμένουν η αλήθεια, η δουλειά και οι χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματα, και σύμμαχος η πολιτισμένη πολιτική συμπεριφορά, τόνισε. 

«Οι οργανωμένες δυνάμεις της ΝΔ καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μην απορροφηθούν από αυτήν», είπε σε άλλος σημείο ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με τα νέα καθήκοντα που δημιουργεί στον κομματικό μηχανισμό η νέα συγκυρία. Αντίθετα, συνέχισε, «οφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες της. Να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές μας επιλογές». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα

Η νέα κομματική ιεραρχία

Την έναρξη των εργασιών της Πολιτικής Επιτροπής κήρυξε ο απερχόμενος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και νυν υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάνοντας απολογισμό της πολύ επιτυχημένης θητείας του, η οποία σφραγίστηκε από την τριπλή νίκη στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται η εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θέση για την οποία έχει προταθεί ο μέχρι σήμερα Γραμματέας Προγράμματος, κ. Γιώργος Στεργίου.

Υπενθυμίζεται ότι αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής έχει οριστεί ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει και τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος στην Πειραιώς. Παράλληλα, εδώ και λίγες ημέρες ο κ. Ιωάννης Μπρατάκος έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι:
-Τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο κ. Τάσος Γαϊτάνης. 
-Εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ορίζεται η κ. Έλενα Σώκου. 
-Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο κ. Νίκος Ρωμανός.

 

 

 

 

 

 

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας Πολάκη

Για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη εις βάρος του» έκανε λόγο ο πρώην υπουργός

31/07/2019

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας Πολάκη

Για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη εις βάρος του» και «αήθη πράξη αντεκδίκησης» έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του.

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να καλύψει την υπόθεση ΚΕΛΠΝΟΟ αλλά και να τον φιμώσει για την κριτική που σκοπεύει να ασκεί.

Ο κ. Πολάκης ολοκλήρωσε την περίπου ημίωρη ομιλία του, η οποία κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, ασκώντας κυρίως κριτική στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας, ενώ αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος που αφού έκανε λόγο για προαποφασισμένη απόφαση, ανακοίνωσε την αποχώρηση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης στην ΕΛΔΥΚ:

Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη

Μητσοτάκης στην ΕΛΔΥΚ: Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη
Ενημερώθηκε: 30/07/19

«Ζούμε σε ταραγμένη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις και αστάθεια», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΕΛΔΥΚ.

«Το μήνυμά μας είναι καθαρό, σταθερό και ειλικρινές προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου: "Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη"», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «επιδιώκουμε την ειρήνη και τη συμφιλίωση, αλλά προστατεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν είμαστε μόνοι μας».

«Έχουμε στο πλευρό μας όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξη τους στην Κύπρο και έστειλαν μήνυμα ότι η παραβιάση του διεθνούς δικαίου και οι παράνομες γεωτρήσεις θα έχουν τίμημα και θα επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν διαμορφώσει συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

 

 

Κ. Μητσοτάκης: "Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα"

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2019
Κ. Μητσοτάκης: "Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα"

«Αισθάνομαι έντονη συγκίνηση που το πρώτο μου ταξίδι ως πρωθυπουργός είναι εδώ στην Κύπρο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό το ταξίδι γίνεται σε μία συγκυρία φορτισμένη και σημαντική για την Ελλάδα και πως οι συζητήσεις που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο δεν ήταν τυπικές αλλά βαθύτατα ουσιαστικές.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής παραμένει κορυφαίο μέλημα και απόλυτη στρατηγική επιδίωξη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την επερχόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να προκύψει ένα νέο πλαίσιο συναντίληψης.

«Επανέλαβα το αυτονόητο. Δεν νοείται λύση χωρίς την πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων, χωρίς την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Πρόκειται για αναχρονιστικό σύστημα που δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχύει, ιδίως για κράτη μέλη της Ε.Ε.» ξεκαθάρισε, συμπληρώνοντας πως θα αναμένει την ενημέρωση από τον κ. Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα των συνομιλιών της 9ης Αυγούστου.

«Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου» συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως συζήτησαν για τους τρόπους αντίδρασης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι θέμα που αφορά την ίδια την Ε.Ε., καθώς δεν αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους-μέλους αλλά και στην ενεργειακή πολιτική της. «Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών οργάνων, είναι δεδομένη η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο για την όποια κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα» επεσήμανε.

Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη σημασία όλων των τριμερών σχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία, όπως επεσήμανε, είχαν δρομολογηθεί από κυβερνήσεις της ΝΔ, τα συνέχισε η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα «ερχόμαστε να πατήσουμε στο θετικό προηγούμενο».

Ακόμη, είπε ότι συζήτησαν και για διμερή θέματα, όπως ζητήματα στην εκπαίδευση, τα οποία μπορούν να λυθούν εύκολα, ενώ ευχαρίστησε τον κυπριακό λαό για τη δωρεά της Κύπρου μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. «Τα χρήματα αυτά, όπως και όλοι οι πόροι, θα αξιοποιηθούν ταχύτατα για να επουλώσουμε τα τραύματα» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης: «Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα γύρισε σελίδα και η ΝΔ έλαβε ισχυρή εντολή για να προχωρήσει ένα γρήγορο πλέγμα μεταρρυθμίσεων, με πρώτο μέλημα την ανάπτυξη, τη μείωση φόρων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» σημείωσε και αναφέρθηκε στα πρώτα τρία νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση και τα οποία θα ψηφιστούν πριν από τις 8 Αυγούστου.

«Το πρώτο αφορά την οργάνωση του κράτους, το δεύτερο τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των 120 δόσεων και το τρίτο είναι ένα διυπουργικό, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για το άσυλο, το οποίο από άσυλο προστασίας ιδεών -δυστυχώς- έχει μετατραπεί σε άσυλο προστασίας της ανομίας και της παραβατικότητας εντός των πανεπιστημίων» είπε, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι η Κύπρος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας να πείσει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη των εταίρων, ώστε «αυτοδύναμη να χαράξει τη δική της πολιτική».

«Ελλάδα και Κύπρος πέρασαν από το βαρύ τραύμα της οικονομικής κρίσης» συνέχισε ο πρωθυπουργός και αναγνώρισε ότι υπό την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη η Κύπρος υλοποίησε μεταρρυθμίσεις που έχουν οδηγήσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Για εμάς αποτελεί παράδειγμα που θέλουμε να πετύχουμε και εμείς στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Στις πρώτες κουβέντες του, ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας και επεσήμανε πως το γεγονός ότι πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο καταδεικνύει εκ νέου τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών. «Και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας, της πλήρους στήριξης και του μεταξύ μας συντονισμού δράσεων» υπογράμμισε.

Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράσταση της Ελλάδας. «Μέσα από τον κοινό μας αγώνα έχουμε αποδείξει εμπράκτως, Κύπρος και Ελλάδα, την προσήλωσή μας στην επίτευξη μίας λύσης στη βάση των αρχών και αξιών της Ε.Ε., των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για λύση που δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους, και θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και διάρκεια της νέας κατάστασης των πραγμάτων. Μία λύση που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των νόμιμων πολιτών, με σεβασμό στην πολιτική ισότητα, κατά τρόπο που δεν θα δημιουργεί υπερπρονόμια προς όφελος της μίας και εις βάρος της άλλης κοινότητας.

Όπως επεσήμανε, θα προσέλθει στη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί προσβλέποντας στην εξεύρεση λύσης που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου των Κυπρίων πολιτών.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως κοινή θέση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι η επανέναρξη των συνομιλιών, η οποία, όμως, «απαιτεί και την ενεργό συμβολή της Τουρκίας στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, τερματίζοντας τις έκνομες ενέργειές της εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, όπως επίσης τους όποιους σχεδιασμούς για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου».

Σχετικά με τις εν λόγω τουρκικές προκλήσεις, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη σθεναρή στήριξη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως είναι ταυτόσημη η διαπίστωσή τους ότι αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή τους η προάσπιση της διεθνούς νομιμότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε. στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε τις αποφάσεις έμπρακτης αλληλεγγύης της Ε.Ε.» πρόσθεσε.

Επιπλέον, είπε ότι επιβεβαίωσαν πως είναι κοινές οι ανησυχίες για τις προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. και η ανάγκη για μια Ένωση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο και για την ανάγκη κοινών δράσεων στην ανατολική Μεσόγειο με ενίσχυση των τριμερών συνεργασιών και αναβάθμιση της περιφερειακής συνεργασίας, «στοχεύοντας στην πλήρη αξιοποίηση των προοπτικών που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα». «Το δίκτυο συνεργασιών ούτε αποκλείει ούτε στρέφεται ενάντια οποιασδήποτε τρίτης χώρας» υπογράμμισε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, 15:25

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης:

Ελλάδα και Κύπρος θα αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση

kiriakos-1
Μανώλης Καλατζής
29/07/2019,

«Η Ελλάδα υπήρξε πάντα το "δεκανίκι" της Κύπρου» είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό κρατώντας πατερίτσα λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του

Στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία έφτασε γύρω στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Μακαρίου.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη συνάντηση που έχει στο Προεδρικό μετά τον τραυματισμό του ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη κρατώντας πατερίτσα.

Καλωσορίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη δεν συμβολίζει μόνο τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κύπρο. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως Κύπρος και Ελλάδα έχουν ενώπιόν του προκλήσεις «τις οποίες από κοινού θα τις αντιμετωπίσουμε, με τους γείτονες μας και με τους εταίρους μας».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κρατούσε δεκανίκι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα το δεκανίκι της Κύπρου.Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος θα αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσειςkiriakos-2


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το ταξίδι του στην Κύπρο, το πρώτο του ως πρωθυπουργού, δεν είναι απλά εθιμοτυπικό, αλλά και ουσιαστικό. «Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση», πρόσθεσε εκφράζοντας την ελπίδα ότι μετά από αυτή τη συνάντηση θα «μπει το νερό στο αυλάκι για μία νέα συνεργασία».

Η επίσκεψη αυτή υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποτελούσε μια απλή εθιμοτυπική συνάντηση, με την οποία Ελλάδα και Κύπρος θα διαλαλούσαν απλώς το καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ τους. Αυτήν τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς στο τραπέζι της συζήτησης τίθενται καυτά ζητήματα που άπτονται των βημάτων που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, τόσο σε σχέση με το Κυπριακό όσο και με την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.


kiriakos-3


Ελλάδα και Κύπρος αναμένεται να συνεχίσουν στον δρόμο της αγαστής συνεργασίας και της συνεχούς συνεννόησης όπως και το προηγούμενο διάστημα, καθώς στις καθημερινές αποφάσεις και ενέργειες γύρω από Τουρκία, Κυπριακό και ΑΟΖ θα πρέπει να βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Ο συντονισμός θα γίνει τόσο ενόψει της συνάντησης της 9ης Αυγούστου μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί όσο και για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης τουρκικής παρουσίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συντονισμός θα πρέπει να υπάρξει επίσης σε σχέση και με τα επόμενα βήματα σε επίπεδο ΕΕ, καθώς ο αγώνας για στοχευμένα μέτρα δεν έχει ολοκληρωθεί, με την Τουρκία να ανασύρει το χαρτί του μεταναστευτικού, έτσι ώστε να ασκήσει πίεση ενόψει αποφάσεων. Έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τη στάση Μητσοτάκη προς την Τουρκία, αλλά και την αντίδραση Ερντογάν, ο οποίος μέχρι στιγμής συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά, να ανοίγει δηλαδή πολλά μέτωπα στην προσπάθεια να αποκομίσει όφελος.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο δίνει την ευκαιρία οι δυο χώρες από κοινού να προβληματιστούν για τις πλέον πρόσφορες μεθόδους για αποτροπή περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης με την Τουρκία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης αντιπροσωπειών από την Ελλάδα και την Κύπρο στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι νιώθει «ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι ευρισκόμεθα προ κρίσιμων εξελίξεων, στις 9 Αυγούστου θα έχουμε τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ακιντζί, έτσι βλέπω η εδώ παρουσία σας, και ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε και να δούμε πώς από κοινού μέσα από τη λογική της επικράτησης της ειρήνης, του διαλόγου αλλά και του διεθνούς δικαίου, μπορούμε να συντονιστούμε μέσα από διμερείς, πολυμερείς, αξιοποιώντας την Ευρώπη, αξιοποιώντας τους συμμάχους μας γενικότερα».

Γι’αυτό, είπε, «νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω, γιατί τούτες τις ώρες μας δίνεται η ευκαιρία από κοινού να προβληματιστούμε, ποια είναι τα πλέον πρόσφορα, οι πλέον πρόσφοροι μέθοδοι προκειμένου να επιτύχουμε και την αποτροπή περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης, αποκλιμάκωσης αλλά την ίδια ώρα το πιο σημαντικό πώς δημιουργούνται οι συνθήκες που να μας επιτρέψουν να έχουμε ένα δημιουργικό διάλογο με μια κατάληξη που να είναι προς όφελος του συνόλου των Κυπρίων».

kiriakos-4

 

 

 

 

 

 

29/07/2019

Τάκης Θεοδωρικάκος: Να εγκριθεί με 300 ψήφους η διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τάκης Θεοδωρικάκος: Να εγκριθεί με 300 ψήφους η διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

«Περιμένω ότι η διάταξη (στον νέο εκλογικό νόμο) που αφορά το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τις χώρες στις οποίες ζουν θα πρέπει να εγκριθεί με 300 ψήφους», τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τον εκλογικό νόμο των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διάλογο με τα κόμματα «για να πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και τη συναίνεση στην αλλαγή του», καθώς όπως τονίζει «η απλή αναλογική όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κυβερνησιμότητας στη χώρα».

Θεοδωρικάκος για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ
Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την επίτευξη της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, που θα περιλαμβάνονται σε διυπουργικό νομοσχέδιο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζει πως «δεν θα αφήσουμε ακυβέρνητους δήμους και περιφέρειες».

Όπως αναφέρει, με την προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία θα ενθαρρύνεται η συνεργασία δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, υπό την προϋπόθεση της συμμετοχής στη συνεργασία της παράταξης του δημάρχου και του περιφερειάρχη. Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα στον δήμαρχο και στον περιφερειάρχη να έχουν την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, καθώς και στα νομικά πρόσωπα που υπάγονται στον δήμο. Διαβεβαιώνει, πάντως, ότι δεν πρόκειται να μετατραπούν οι επιτροπές αυτές σε υπερ-όργανα που θα παρακάμπτουν τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Κατηγορία - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

 

 

 

 

 

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Ενημερώθηκε: 28/07/19

Επιλέγοντας αυστηρά από την επετηρίδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εξουσιοδοτήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής να προτείνει στη Βουλή τρεις υποψηφίους για τις θέσεις του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Έτσι για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η επιλογή θα είναι μεταξύ των εξής έξι αντιπροέδρων:

- Αγγελική Αλειφερoπoύλoυ, (αποχωρεί από το δικαστικό σώμα σε δυο χρόνια)

- Γεώργιoς Λέκκας, (αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος στις 30 Ιουνίου 2019).

- Πηvελόπη Ζωvταvoύ, (αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος).

- Iωσήφ Τσαλαγαvίδης, (αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος).

- Ειρήvη Καλoύ, (αποχωρεί σε δυο χρόνια).

- Δήμητρα Κoκoτίvη, (αποχωρεί σε δυο χρόνια).

Ακόμη, για τη θέση του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η επιλογή θα είναι μεταξύ των εξής αντεισαγγελέων:

- Δημητρίου Δασoύλα, (αποχωρεί σε λιγότερο από ένα έτος στις 30 Ιουνίου 2019).

- Βασίλειου Πλιώτα, (αποχωρεί σε τρία χρόνια).

- Χαράλαμπου Βουρλιώτη, (αποχωρεί σε δυο χρόνια).

- Βασιλικής Θεoδώρoυ, (αποχωρεί σε δυο χρόνια).

- Ευσταθίας Σπυρoπoύλoυ,  (αποχωρεί σε δυο χρόνια).

- Παvαγιώτη Καραγιάvvη,  (αποχωρεί σε δυο χρόνια).

 

 

 

 

 

Πραξικόπημα στο Προεδρικό Μέγαρο!

(Όλα τα συγκλονιστικά γεγονότα καρέ καρέ από τον ρεπόρτερ Καρέτα Καρέτα)

Πραξικόπημα στο Προεδρικό

Η αποκλειστική φωτογραφία που βλέπετε εδώ, προέρχεται από την εισβολή - κάθοδο - ρίψη του εικονιζόμενου αλεξιπτωτιστή  στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η ψευδεπίγραφη - στην πλάτη της Κύπρου - εορτή της πολλαπλώς ταλαιπωρημένης Δημοκρατίας ημών και κυρίως αυτών. Ήταν προφανές πως ο εναέριος ακτιβισμός του νεαρού και χαμογελαστού ρουβίκωνα είχε πρόθεση να διαλύσει τη φιέστα στέλνοντας ποικίλα μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση. Στόχο που κατάφερε χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε πανικός. Οι εύζωνοι όρμησαν αμέσως προς τον πραξικοπηματία έφ′ όπλου λόγχης ενώ οι νεοδιορισμένοι αστυφύλακες αιφνιδιασθέντες ακροβολίστηκαν καλού κακού στα πρανή του κήπου. Όμως ενός αδαούς το περίστροφο εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα διαπέρασε τον μαστό της Νόνης Δούνια (από την έκδοση για ενηλίκους) και καρφώθηκε στον εγκέφαλο του Πέτρου Κωστόπουλου - ό τι απέμεινε τέλος πάντων - που παρακολούθησε αμέριμνος την τελετή από την τηλεόραση του. Σοκ αυτομάτως στο πανελλήνιο με τον κύριο Σαββόπουλο να κρύβεται περιδεής κάτω από τον μπουφέ με τα καναπεδάκια και το κατάλευκο υποκάμισο του να γεμίζει κέτσαπ. ( Ή, τον καναπέ με τα μπουφεδάκια, θα σας γελάσω. Το κέτσαπ δεν αμφισβητείται).

Η συνέχεια είναι αδύνατον να περιγραφεί και μόνο οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του Σκάι έχουν, ως συνήθως, το ακριβές ρεπορτάζ. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε ακίνητος ως στήλη άλατος, δηλαδή ψυχραιμότατος, στην πολυθρόνα του όπως τότε στην εκπομπή του ΑΝΤ1. Αμέσως βρήκε την ευκαιρία ο πραξικοπηματίας να οχυρωθεί πίσω από τον θεσμό - δηλαδή την πολυθρόνα του - που συμβολίζει την ενότητα του έθνους και να εκτοξεύει πίτσες, μπομπίτσες και τυροκροκέτες προς τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και τους νεόκοπους υπουργούς. Τα προστρέξαντα γκαρσόνια δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να προσφέρουν λίγο νερό στον κύριο Παυλόπουλο. Εκείνος το ήπιε πελιδνός και είπε σαν τον Εσταυρωμένο Ιησού προς τον ληστή, ήγουν στον νεαρό ακτιβιστή:

_ Τέκνον θέλεις και εσύ λίγο; Η ανθρωπιστική αυτή η ενέργεια του Προέδρου συγκίνησε όπως ήταν φυσικό το πανελλήνιο και δημιούργησε ένα κλίμα αυτόματα αλληλοκατανόησης και αγάπης εκτονώνοντας κάπως την δραματική ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ολα τα δικαιώματα που έχετε, όταν ταξιδεύετε

Κάρι Σίμοντς: Η σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον που τον έχει μετατρέψει σε «σκυλάκι» της

Όμως σε άλλα σημεία του κήπου λάμβαναν χώρα σκηνές αλλοφροσύνης και παράνοιας. Η ασφάλεια του πρωθυπουργού έσπρωχνε τον κύριο Μητσοτάκη προς την έξοδο όπως στις ταινίες του Χόλυγουντ ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας αναγνωρίζοντας με συγκίνηση τον παλιό σύντροφο και μέντορά του φώναζε καταχαρούμενος: Κοίτα να δεις! Βρε Μάνο, εσύ εδώ; Τώρα θα κάνουμε την επανάσταση! Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους! Την κρίσιμη αυτή στιγμή τα ηνία της χώρας ανέλαβε προσωπικώς η Ντόρα αντ′ αυτού, εν είδει coup d’ état, η οποία και έδωσε εντολή στον αρχηγό στρατού να κατεβάσει τα τανκς εμπρός στο Προεδρικό Μέγαρο. ”Η δημοκρατία εν κινδύνω” και ”Θα γίνει του Αλιέντε” φώναζε βροντερά η κ. Μπακογιάννη όπως τότε η Ζωή στα κάγκελα της ΕΡΤ. Για να εκπληρωθεί το ρηθέν που δήθεν λέει ότι η ζωή αντιγράφει πάντα την ζωή.

Εν τω μεταξύ ο κύριος Βαρουφάκης έτρεχε να κρυφτεί στις τουαλέτες του θεσμού μονολογώντας θεατρικά: Τι μέρα 25 και κουροφέξαλα! Η μέρα 24, μάς πήρε τα σώβρακα! ( Και τα εμπριμέ πουκάμισα, συμπληρώνω). Οπως, εξάλλου, βλέπετε και στη φωτογραφία του ΑΠΕ, ο τολμητίας έφηβος αφού ενέσπειρε τον τρόμο και τη σύγχυση αμαυρώνοντας την Πανήγυριν της Δημοκρατίας μας, όχι μόνον αποχώρησε ανενόχλητος, με το χαμόγελο στα χείλη,  αλλά και άρχισε να βγάζει selfie εμπρός στο σεμνό όσο και πολυτελές εγκαθίδρυμα του θεσμικού άρχοντος και τον Ελαιώνα του!  Αλήται! Παλαιόπαιδα! Ατίθασα νιάτα!

 

 

 

 

 

 

26.7.19

Το πρώτο δείγμα θετικόν… από τον νέο ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο


Κάθε φορά που αλλάζει χέρια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η αγωνία σε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον χώρο της Εθνικής Άμυνας είναι αυτονόητη. Όχι φυσικά για το ότι ο όποιος προηγούμενος τα έχει κάνει όλα σωστά με αποτέλεσμα να ανησυχεί κανείς μήπως χαλάσει… η πετυχημένη συνταγή. Το πρόβλημα στην Ελλάδα έχει καταλήξει να είναι το αυτονόητο.
Εάν η επιλογή μιας κυβέρνησης θα αποδειχθεί επαρκής για να βάλει έστω ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της εθνικής άμυνας.
Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα είναι τεράστια και αναπόφευκτα έχουν αφήσει το στίγμα τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μπορεί όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, με τεράστιες προσπάθειες και βγάζοντας “από τη μύγα ξύγκι” οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν μια κρίσιμη μάζα αποτρεπτικής ισχύος ώστε να απειλούν αξιόπιστα την Τουρκία με άρνηση των στόχων που πιθανώς επιδιώξει να προωθήσει με την προσφιλή σε αυτή μέθοδο του στρατιωτικού καταναγκασμού, αυτό όμως συγκαλύπτει το πραγματικό πρόβλημα…
Καταρχάς… και καταρχήν, αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι το “αξιόπιστα”, καταχρηστικά το αναφέρουμε εδώ, καθώς κριτής του βαθμού αξιοπιστίας του “επιπέδου πειστικότητας” της ελληνικής στρατιωτικής αποτροπής, είναι αναπόφευκτα ο αντίπαλος.
Επίσης, το γεγονός της μη εκδήλωσης επιθετικής ενέργειας, δεν αποτελεί απόδειξη της ορθότητας της δικής μας πεποίθησης, αλλά εκτίμηση. Δυστυχώς, μόνο την αποτυχία – κατάρρευση της αποτροπής σου μπορείς να γνωρίζεις, κι αυτό διότι – έστω λίγο απλουστευτικά – θα έχουν ξεσπάσει εχθροπραξίες.
Η δε “αποτροπή” στο σύνολό της, είναι κάτι πολύ ευρύτερο της στρατιωτικής αποτροπής, καθώς ουδέποτε μπορείς να γνωρίζεις μετά βεβαιότητας ποιος παράγοντας συνέβαλλε τα μέγιστα στο τελικό αποτέλεσμα, ή ποιο μείγμα παραγόντων έχει οδηγήσει στη διατήρηση της ειρήνης. Παρότι δεν μπορεί να αποδειχθεί, επαναλαμβάνουμε…
ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Στην πρώτη θέση των θετικών ενδείξεων θα τοποθετήσουμε τις δυο ειδήσεις της χθεσινής ημέρας, τις οποίες πρόβαλλε το DP, ενώ η πλειοψηφία των μέσων έδειξε να μην τις αντιλαμβάνεται. Είναι η αναφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και στον νέο νόμο για τους εξοπλισμούς.
Όσον αφορά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είναι ενθαρρυντικό να ακούς την πολιτική ηγεσία να στέλνει μήνυμα στον αντίπαλο ότι δεν τα θεωρεί πανάκεια και πως αντιλαμβάνεται την πεπερασμένη χρησιμότητά τους. Πάντα υπό την αίρεση της συμπεριφοράς της άλλης πλευράς, ώστε να μην αξιοποιούνται επικοινωνιακά για τον εξωραϊσμό της…
Όταν το DP έγραφε ότι η έννοια πάσχει και λόγω του ότι δημιουργεί την (ψευδ)αίσθηση ότι το πρόβλημα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι ο τουρκικός αναθεωρητισμός αλλά η… εμπιστοσύνη, την οποία πρέπει να οικοδομήσουμε για να ζήσουμε εν ειρήνη, κάποιοι αντέδρασαν!Τουλάχιστον να διαβιβάζονται τα σωστά μηνύματα στην άλλη πλευρά και να μην εμφανίζεται η Ελλάδα ως χώρα που κατοικείται από αφελείς, λαό και πολιτικούς.
Η συνειδητοποίηση της ανάγκης για έναν νέο λειτουργικό νόμο περί εξοπλισμών είναι εξίσου σημαντική εξέλιξη. Η επεξεργασία του είναι ολοκληρωμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Όταν όμως ο πολύ καλός και συνεννοήσιμος Δημήτρης Βίτσας κλήθηκε να βγάλει “τα κάστανα από τη φωτιά” στο μεταναστευτικό, η διάδοχος κατάσταση ήταν ίσως ό,τι χειρότερο έχει περάσει από τη θέση αυτή την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Μοναδική… ανταγωνιστική περίπτωση ήταν αυτή του επίσης τελώντα εν αφασία περί τα αμυντικά, Κώστα Ήσυχου! Και στις δυο περιπτώσεις κατέλαβαν τη θέση με νοοτροπία συνδικαλιστή, δεν κατάφεραν ποτέ – ή δεν ενδιαφέρθηκαν – να αντιληφθούν την ουσιαστική συνεισφορά που θα μπορούσαν να έχουν.
Αμφότεροι έδειχναν να πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του χώρου τον οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν ήταν… ο εκδημοκρατισμός και η κατά βάθος πεποίθησή τους ήταν ότι η χώρα δεν είχε ξεπεράσει ούτε την απειλή πραξικοπήματος! Τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν να είναι παρά απογοητευτικά. όχι πως υπήρχαν δηλαδή εξ αρχής τίποτα αυξημένες προσδοκίες…
Η ουσία είναι πως όλα δείχνουν ότι σύντομα θα βρεθεί στη συζήτηση ονέος περί εξοπλισμών που θα αντικαταστήσει τον γεμάτο αγαθές προθέσεις αλλά αποδειχθέντα στην πράξη μη λειτουργικό Νόμο Βενιζέλου.
Είναι ίσως κρίμα που δεν θα βρίσκεται στη Βουλή ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όχι για να “απολογηθεί”, αλλά διότι ένας ρεαλιστής πολιτικός έχει την αρετή να αντιλαμβάνεται ότι αν η διασφάλιση της διαφάνειας καταλήγει να μπλοκάρει κάθε διαδικασία, τότε ο ίδιος οφείλει να πρωταγωνιστήσει στη θεραπεία των προβλημάτων που ανέκυψαν στην πράξη.
Ο τρίτος τομέας που επιτρέπει αισιοδοξία, είναι η διαφαινόμενη πρόθεση αλλαγής φιλοσοφίας περί τα εξοπλιστικά. Όλοι κατανοούσαν από ένα σημείο και μετά ότι οι ανάγκες έχουν γίνει εντελώς ανελαστικές, όμως η προτεραιότητα που τους έδιναν εξακολουθούσε να είναι πολύ χαμηλή.
Ήταν προτιμότερο να δοθεί ένα επίδομα σε μια κατηγορία του πληθυσμού με υψηλές πιθανότητες να παραμείνουν ψηφοφόροι, παρά να επιλυθεί ένα κρίσιμο επιχειρησιακό πρόβλημα, ακόμα και “μη αμυντικής” φύσεως.
Εκ του πολιτικού αποτελέσματος και από μια αμιγώς ιδιοτελής πολιτικά οπτική γωνία, αυτή η τακτική μάλλον δικαιώθηκε… η χώρα είναι που ζημιώθηκε. Δεν ήταν και ποτέ προτεραιότητα αυτό όμως. Δεν μας εκπλήσσει, ούτε περιμέναμε κάτι διαφορετικό.
Οι εκκλήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας φαίνεται πως έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ήταν γνωστά και από πριν. Οι λεπτομέρειες των στοιχείων είναι πιο ανησυχητικές από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η αφασία στην οποία τελούσε το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα αδιέξοδα, αφού και μόνο τις ανελαστικές ανάγκες για την εξασφάλιση ότι θα δουλεύουν κανονικά όσα ήδη υπάρχουν να καλύψεις, τα νούμερα έχουν αρχίσει να γίνονται δυσθεώρητα.
Εάν δεν το έχουμε καταλάβει, παρά τα παρατράγουδα με τις μίζες που ταλαιπώρησαν τη χώρα από την περίοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στο ότι εάν η χώρα έχει κάτι να αντιπαρατάξει απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, προέρχεται από εκείνη την περίοδο κατά 80%
Αυτό δεν αποτελεί παρά προτροπή να αντιληφθούμε ότι το “πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι” δεν είναι η λύση. Η διαφθορά δεν ήταν αποκλειστικό προνόμιο του τομέα των εξοπλισμών και η προσπάθεια να εξαντλήσει την αυστηρότητά του το κράτος στον γηραιό πρώην υπουργό που πλέον δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, αποτελεί μέγιστη – και βολική – υποκρισία, στην προσπάθειά του να δείξει ότι προωθεί την κάθαρση…
Η προώθηση της επίλυσης κρίσιμων προβλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο χρόνος κυλά σε βάρος μας και σύντομα οι αποτρεπτικές διακηρύξεις θα στερούνται νοήματος, δεν μπορεί να περιμένει, ούτε είναι λογικό σε μια κυρίαρχη χώρα να συνδέονται στερεοτυπικά με το οικονομικό πρόβλημα.
Όταν η γεωγραφία σε έχει καταδικάσει να διατηρείς υψηλές δαπάνες για την άμυνα, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το συνδέσεις με την οικονομική ανάπτυξη. Ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας είναι άλλος ένας οικονομικός τομέας και η ανάπτυξή του προσθέτει στο ΑΕΠ μιας χώρας όπως όλοι οι υπόλοιποι… Ας συμπεριφερθούμε φυσιολογικά λοιπόν.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Η θητεία του Νίκου Παναγιωτόπουλου έχει ξεκινήσει δείχνοντας καλά σημάδια τα οποία μακάρι να οδηγήσουν στην αντιστροφή της αρνητικής τάσης που ξεκίνησε πολύ πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι το πολιτικό σύστημα είχε συναίσθηση ότι η Ελλάδα πορευόταν σε επικίνδυνο μονοπάτι.
Οι Έλληνες, εθισμένοι στην ανέξοδη προεκλογική πλειοδοσία των κομμάτων, με αποκορύφωμα την ανέλιξη στην εξουσία των “πρωταθλητών” και κύρια υπεύθυνων στην καλλιέργεια της πεποίθησης στην ελληνική κοινωνία περί της ορθότητας της “θεωρίας του λεφτόδεντρου” (σ.σ. υπάρχουν χρήματα που δεν δίνονται στον λαό διότι “τρώγονται”… γενικώς), αρνούνταν σταθερά να δουν την οικονομική πραγματικότητα με αποτέλεσμα να καταβάλουν – και συνεχίζουν – βαρύτατο κόστος.
Υπό την έννοια αυτή, η παράδοση της εξουσίας στα χέρια αυτών που αντιδρούσαν σφοδρά κινητοποιώντας το “πεζοδρόμιο” σε οποιαδήποτε απόπειρα των “συστημικών κομμάτων”, στα οποία πλέον ανήκουν, να πάρουν μέτρα αποτροπής του μοιραίου, ήταν κάτι θετικό. Διότι απαξίωσε αυτές τις παρανοϊκές για φυσιολογικό σύγχρονο κράτος πεποιθήσεις.
Η μεταπολιτευτική μυθολογία κατέρρευσε. Ίσως, από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και μετά, ο ιστορικός του μέλλοντος θα τοποθετήσει το τέλος της περιόδου της Μεταπολίτευσης, ας ελπίσουμε μαζί με τις τραγικές παθογένειες που εξέθρεψε, παράλληλα με την απαρχή μιας νέας περιόδου πιο “ώριμης” διαχείρισης της χώρας.
Μιας νέας ωριμότητας, με τον ελληνικό λαό πολύ πιο δύσπιστο στα μεγάλα λόγια πολιτικών κρετίνων είτε αυτά είναι το αποτέλεσμα γνήσιας πεποίθησης ότι είναι εφικτά – εξαιτίας απλής αγραμματοσύνης – είτε πρόκειται για ασύστολα ψεύδη με στόχο την κατάληψη της εξουσίας και της… “κουτάλας”.
Όλα αυτά για την τροφοδότηση του κρατικιστικού παρασιτισμού που διέλυσε τη χώρα. Για τον οποίο θα ήταν άδικο να κατηγορήσει κανείς μόνο τους προηγούμνους. Οι δε σημερινοί, έχουν μια μοναδική – από πολλές απόψεις – ευκαιρία να επανορθώσουν.
defence-point

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 27.7.19

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ Η ΝΔ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Η ΝΔ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠ.ΑΜ. ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ!!!

Η προδοτική ΝΔ φιλοδοξεί να αποτελειώσει τη χώρα
Οι περιπτώσεις δύο υπουργών, του Δένδια και του ΠαναγιωτόπουλουΓράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης


Βρίσκω τον εαυτό μου να μοιράζεται πολλά κοινά ιδεολογικά στοιχεία με διάφορα κόμματα.


Με τον ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα τα κοινά στοιχεία, είναι η κοινωνική προστασία των ευπαθών ομάδων, τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, κ.ά. Με την ΝΔ δεν βρίσκω ούτε ένα.

Θεωρώ ωστόσο και τα δύο κόμματα εθνομηδενιστικά και εχθρικά προς την πατρίδα μας την Ελλάδα.


Πιστεύω δε, πως η ΝΔ είναι το πιο επικίνδυνο και εθνοβόρο κόμμα εκ των δύο, διότι αν η ιδεοληψία και ο ανθελληνισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστά πρόδηλα προδοτικό κόμμα και δίχως υποκρισίες, η πατριδοκαπηλεία και η κίβδηλη εθνική ευαισθησία της ΝΔ την αναδεικνύει σε ύπουλο και υποβολιμαίο προδότη – στον κρυφό εχθρό της χώρας μας.

Η πολιτική ατζέντα και των δύο κομμάτων είναι κοινή, και είναι ο αφανισμός του Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος.

Η κυβέρνηση όμως δυστυχώς καταλήφθηκε, αντιδημοκρατικώ τω τρόπω, από την ΝΔ, λαμβάνοντας μόλις το 22,6% των ψήφων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Γνωρίζουμε όλοι πως η δεξιά, όπως άλλωστε και η αριστερά και οι λοιπές πολιτικές ιδεολογίες, έχουν ταυτιστεί με προδοτικά κινήματα στην Ελλάδα.

Η γαλάζια κυβέρνηση ωστόσο που κατέλαβε την εξουσία στις 7 Ιουλίου, φιλοδοξεί να προδώσει τη χώρα και τους πολίτες σε όλα τα ανοιχτά εθνικά ζητήματα.

Τα «θα δούμε πως θα τα πάνε», «ακόμα αρχή είναι», και «πρέπει να στηρίξουμε μια νέα κυβέρνηση», πλέον τα λένε μόνο οι παλαιοκομματικοί και οι απατεωνίσκοι, καθότι έχοντας δοκιμάσει κυριολεκτικά τα πάντα, γνωρίζουμε το πολιτικό βιογραφικό όλων και έτσι, η «εποχή του χρυσόψαρου» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Όπως λοιπόν ήταν αναμενόμενο, ούτε εβδομάδα δεν πέρασε και η κυβέρνηση της ΝΔ ξεμπροστιάστηκε ως ανάξια και βουτηγμένη στην οικογενειοκρατία και την εθνική μειοδοσία.

Οι όποιοι υποστηρικτές της, εξαφανίστηκαν μετά τις θλιβερές απόπειρες νομιμοποίησης της προδοσίας των Πρεσπών, ενώ όσοι παρέμειναν να την υποστηρίζουν πλέον αποδεικνύονται ξεκάθαρα ως γραφικοί, ή ως στρατευμένοι υπέρ της ΝΔ, και άρα εναντίον της πατρίδας τους.

Αξίζει να αναφερθεί κανείς σε δύο πρόσφατα περιστατικά για να αναδείξει το φαύλο επίπεδο των σηψαιμικών γαλαζοαίματων υπουργών, καθώς και το τι προμηνύεται για την Ελλάδα.


https://www.youtube.com/watch?v=maG-bt-JdUc
Αρχικά, ο υπουργός άμυνας Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στο συνέδριο του Economist, και συγκεκριμένα σε πάνελ στο οποίο δίπλα του κάθισε, για να τον έχει από κοντά, ο Βορειοαμερικανός πρέσβης Πάιατ.

Η ντροπή του έθνους ήταν τεράστια, όταν αντικρίσαμε στο βίντεο που κυκλοφόρησε, τον υπουργό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να δηλώνει πως «αν τηρήσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, τότε αυτή θα παράξει (εννοεί θα παραγάγει) θετικά αποτελέσματα και έτσι θα πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Για να προσθέσει στο τέλος πως «αυτή είναι η θέση μου ως νομικού» (εννοεί ως νομικός), λες και αυτό έχει για εμάς καμία αξία..

Το πιο πρόστυχο δε είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια των δηλώσεων, ο έλληνας υπουργός τελεί υπό την επιτήρηση του πρέσβη Πάιατ, τον οποίο ο υπουργός διστακτικά κοιτάει σαν να τον συμβουλεύεται, για να σιγουρευτεί πως δεν ενόχλησε ξεστομίζοντας κάτι που δεν έπρεπε – εκτός γραμμής και σεναρίου.

Πραγματικά όποιος δεν ντράπηκε μέχρι βδελυγμίας από αυτή την εθνική κατάντια, μάλλον έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και Ελληνισμού από μέσα του.

Αυτά όμως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, ικανά να εκπλήξουν μόνο τους διαχρονικά και εθελουσίως εξαπατηθέντες ψηφοφόρους της ΝΔ.

Το μείζον ζήτημα είναι το γαλάζιο σχέδιο παράδοσης του εθνικού μας πλούτου στην Τουρκία. Πρόκειται για το βαριά προδοτικό εγχείρημα της νέας κυβέρνησης για «συνεκμετάλλευση» των φυσικών πόρων του Αιγαίου με τους Τούρκους.

Αιχμή του δόρατος για την εν λόγω παράδοση εθνικής κυριαρχίας, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, ο οποίος μετέβη ευθύς εξαρχής στις ΗΠΑ για συνομιλήσει με τον ομόλογό του στην Ουάσιγκτον, σχετικά με το πώς θα μας φορέσουν καπέλο αυτή την νέα προδοσία.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα του Bloomberg, «ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας δήλωσε πως η χώρα του μπορεί να δουλέψει μαζί με την Τουρκία για την αξιοποίηση φυσικών πόρων»!

Επακριβώς η τρομακτική και καταστροφική για τον Ελληνισμό δήλωση του ολετήρα Δένδια ήταν η εξής: «υπάρχουν χιλιάδες συνέργειες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, από τον τουρισμό μέχρι την αξιοποίηση των φυσικών πόρων»!!

Εννοεί βεβαίως πως η συνέργεια/ συνεκμετάλλευση αφορά τους Ελληνικούς πόρους, ενώ οι Τούρκοι θα εκμεταλλευτούν τον πλούτο τους ανενόχλητοι. Τα δικά τους δικά τους δηλαδή, και τα δικά μας από κοινού.

Έτσι λοιπόν βάζουμε τους Τούρκους συνδιαχειριστές του Αιγαίου, συνεκμεταλλευτές της περιουσίας μας, και συγκυβερνήτες μας για τα εθνικά ζητήματα. Και κάπως έτσι οι μαύροι προδότες της ΝΔ αφελληνίζουν το Αιγαίο και μας καθιστούν υπόδουλους στην ίδια μας την πατρίδα.

Με αυτό το πηγαίο μίσος για την Ελλάδα, η συνδιαχείριση μέχρι και των νησιών δεν πρέπει να θεωρείται ούτε ουτοπική, ούτε και μακροπρόθεσμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ανωτέρω δηλώσεις δεν τις ανέφερε, για ευνόητους λόγους, κανένα ελληνικό μέσο.

Τα δείγματα γραφής των δύο σημαντικότερων υπουργών της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία και εξηγούν πως έχουμε απέναντι μας μια ηγεσία η οποία τοποθετείται πολιτικά εναντίον της Ελλάδας. Το μάθημα ωστόσο της ιστορίας είναι σαφές και εκκωφαντικό για όσους αναπνέουν ακόμα ελεύθερα.

Κάθε εθνική ήττα, τραγωδία και προδοσία, ξεκίνησε από τους διεφθαρμένους και ανθελληνικούς εθνάρχες για να την αποτελειώσουν οι συστημικοί προδότες με τα χαμόγελα του σήμερα.

Μητσοτάκης (1993) και Παπανδρέου (1995) αποδέχονται στον ΟΗΕ και νομιμοποιούν / αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως πΓΔΜ, για να έρθουν οι αρχιπροδότες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία.

Αντιστοίχως, Καραμανλής (Βέρνη 1976), Παπανδρέου (Νταβός 1988) και Σημίτης (Ίμια 1996) γκρίζαραν το Αιγαίο για να έρθουν οι αρχιπροδότες της ΝΔ και να ξεπουλήσουν τους φυσικούς μας πόρους στους Τούρκους.

Η πολιτική ατζέντα των κομμάτων είναι κοινή, και είναι ο αφανισμός του Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος. Αν θέλουμε να τους αποτρέψουμε πρέπει να τους ανατρέψουμε πολιτικά.

Μόνο με μια πολιτική επανάσταση, με την εκκίνηση μιας Δ΄ Ελληνικής (και πρώτη φορά πραγματικής) Δημοκρατίας θα πάρουν την εξουσία της χώρας οι πολίτες της και όχι τα παράσιτά της.

Αντισταθείτε.

oimos-athina Πηγή

 

 

 

 

Μάτι-Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

Όλα τα άμεσα μέτρα

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2019
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 ρυθμίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός και εκδόθηκε την Τρίτη, με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με αυτήν περιέρχεται στην κεντρική διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών. Έτσι, επιτρέπεται να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού. Πρώτη πρόβλεψη της ΠΝΠ είναι ο άμεσος καθαρισμός του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Στην ίδια ΠΝΠ συγκροτείται φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Σε αυτήν συμμετέχουν με εκπροσώπους τους οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η γ.γ. της κυβέρνησης. Αποστολή του νέου φορέα είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέττας. Ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει κατά προτεραιότητα ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή, ώστε να λυθούν προβλήματα δεκαετιών. Υπό κανονικές συνθήκες το έργο αυτό θα χρειαζόταν μία πενταετία, ωστόσο τώρα ο πρωθυπουργός έθεσε σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να έχει γίνει μέσα σε έναν χρόνο, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τη δεύτερη «μαύρη» επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι.

Πιο αναλυτικά, με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, την «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι που υφίστανται για τους κατοίκους και το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον, από την παραμονή αποβλήτων, απορριμμάτων και επικίνδυνων υλικών εν γένει, στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 και να υλοποιηθούν άμεσα δράσεις που κατατείνουν στη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος», σε συνδυασμό με «τα σχετικά πορίσματα και τις εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών, από τα οποία προκύπτει η άμεση και επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων κινδύνων στις ανωτέρω περιοχές, ιδίως το με αριθμ. πρωτ. 47601/23.7.2019 έγγραφο του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος» και τη σχετική πρόταση του υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζονται:

Άρθρο Πρώτο

Απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών

Στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, δύνανται, ενόψει άμεσου κινδύνου για την ασφάλεια των πολιτών ή για το περιβάλλον, όπως προκύπτει από εισήγηση φορέα ή υπηρεσίας, να εκτελούνται με αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών οι ακόλουθες αναγκαίες ενέργειες:

α) Απομάκρυνση απορριμμάτων, αποβλήτων και κάθε υλικού εν γένει, το οποίο, κατά την κρίση των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών, είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών ή συνιστά εστία κινδύνου για μελλοντική φυσική καταστροφή.

β) Έλεγχοι και αποξήλωση αμιάντου από οποιαδήποτε κατασκευή ή αντικείμενο.

γ) Κάθε αναγκαία ενέργεια αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Όλες οι απαιτούμενες από την προηγούμενη παράγραφο δράσεις, ιδίως μελέτες, έργα, υπηρεσίες, εξοπλισμός, εκπονούνται κατά προτεραιότητα χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, από φυσικό ή νομικό πρόσωπο, και, εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατόν, με ανάθεση με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αναρτάται στον δικτυακό τόπο των υπουργείων.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών δύνανται να διενεργούνται περαιτέρω δράσεις αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών, να ρυθμίζεται η διαδικασία εκτέλεσης των ενεργειών του παρόντος άρθρου, καθώς και κάθε ειδικότερο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας.

Άρθρο Δεύτερο

Σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας

Συστήνεται Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Μάτι ξανά», σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Σκοπός της εταιρείας είναι η προώθηση δράσεων για την αποκατάσταση και ανάπλαση των πληγεισών περιοχών και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων τους. Για την επίτευξη του σκοπού της η εταιρεία, ενδεικτικά, υποβάλλει προτάσεις και εισηγήσεις προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων και τη διενέργεια δράσεων αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών, οι οποίες τίθενται υπ’ όψιν των αρμόδιων δημοσίων φορέων για άμεση υλοποίηση, και ενημερώνει τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς σχετικά με υφιστάμενα προβλήματα των πληγεισών περιοχών και των κατοίκων τους.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μετέχουν εκπρόσωποι των κατοίκων των πληγεισών περιοχών καθώς και εκπρόσωποι των κάτωθι νομικών προσώπων και φορέων:

α) του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

β) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,

γ) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,

δ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,

ε) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

στ) των δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας - Πικερμίου και

ζ) της Περιφέρειας Αττικής.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού ρυθμίζεται κάθε περαιτέρω ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία, τους σκοπούς, τους πόρους και τη διαχείριση της εταιρείας και καθορίζεται η συγκρότησή της.

Άρθρο Τρίτο

Κατάρτιση ειδικού χωρικού σχεδίου

Ενόψει άμεσου κινδύνου για την ασφάλεια των πολιτών ή για το περιβάλλον, όπως προκύπτει από εισήγηση φορέα ή υπηρεσίας, ανατίθεται στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος» η σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου για τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018. Για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, κατά παρέκκλιση από οποιαδήποτε άλλη διάταξη που αφορά διαδικασία κατάρτισης και αρμοδιότητα, εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας να υπογράψει σχετική σύμβαση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του σχεδίου την 23η Ιουλίου 2020. Για την υλοποίηση του έργου της παρούσας παραγράφου το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μπορεί να προβαίνει σε αναθέσεις κατά παρέκκλιση από οποιαδήποτε άλλη διάταξη που αφορά διαδικασία κατάρτισης συμβάσεων έργου, υπηρεσίας και προμήθειας.

Άρθρο Τέταρτο

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

 

 

 

22 Ιουλίου 2019

«Βράζουν»

οι πρωτεργάτες των συλλαλητηρίων για την

«αλλαγή στάσης»

της ΝΔ προς τη Συμφωνία των Πρεσπών


Οργή επικρατεί στις τάξεις κάποιων εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων «για τη Μακεδονία» για τη σταδιακή αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις υπουργών της νέας κυβέρνησης αλλά και από συγκεκριμένες επιλογές προσώπων.
Πρόκειται για τους «Ενωμένους Μακεδόνες» οι οποίοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αθήνα τον Ιανουάριο, στο οποίο συμμετείχαν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε διάφορες κινητοποιήσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο "straight pride" στη συμπρωτεύουσα που στεύθηκε από πλήρη... αποτυχία.
Στην σελίδα στο facebook της εν λόγω ακροδεξιάς ομάδας, την οποίαν «ακολουθούν» σχεδόν 15.000 άτομα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγγελίες για «κωλοτούμπα» του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τις δηλώσεις του νέου υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι «αν αυτή (σ.σ., η Συμφωνία των Πρεσπών) εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» σχολιάζουν αρνητικά και την πρόσφατη δήλωση Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ανέφερε ότι «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τα Σκόπια) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας», καθώς και την τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά από το Ποτάμι, ο οποίος υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση στο fb τον παρουσιάζουν με… σφυροδρέπανο(!)
Σημειωτέον δε ότι η εν λόγω ακροδεξιά ομάδα απειλεί τον πρωθυπουργό με «ένα αξέχαστο Φθινόπωρο» λόγω της αλλαγής στάσης της ΝΔ προς τη Συμφωνία των Πρεσπών.
http://www.topontiki.gr
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 11:08 π.μ.

 

 

 

 

 

O ἕνας μετὰ τὸν ἄλλον οι Ὑπουργοί τῆς ΝΔ τοποτεθούνται ὑπὲρ

τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν!

Ντροπὴ σας ἀπατεῶνες!

Στὴν φωτογραφία βλέπουμε τὸν

νῦν Ὑπουργὸ Ἄμυνας

νὰ διαδηλώνει στὸ μεγαλειῶδες συλλαλητήριο κατὰ τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν στὴ Θεσσαλονίκη! Τώρα πού ὑπουργοποιήθηκε ἐκφράζει τὴν ἀμέριστη προσήλωσή του στὴν τήρηση τῆς Συμφωνίας ἐνώπιον μάλιστα τοῦ Ἀμερικανοῦ Πρέσβη. Ἂν δὲν αὐτὴ δὲν εἶναι συμπεριφορὰ κοινοῦ ἀπατεώνα, τότε τί εἶναι; Ἐκμεταλλεύτηκαν τὸν ἁγνὸ πατριωτισμὸ τῶν Ἑλλήνων πρὸς ἄγραν ψήφων καὶ τώρα λίγες μέρες μετὰ τὶς ἐκλογὲς ἐκδηλώνουν τὰ πραγματικά τους φρονήματα ΥΠΟΤΑΓΗΣ καὶ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!

Ὅλοι μας γνωρίζουμε ὅτι ἡ ὀργὴ τῶν Μακεδόνων θὰ τοὺς θάψει στὰ ἀζήτητά της Ἱστορίας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....

https://www.youtube.com/watch?v=SeWlHvyANJc

 

 

 

 

Στ. Πέτσας: Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

«Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς

- Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς»

20 Ιουλίου 2019
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εγρήγορση είναι ο κρατικός μηχανισμός μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, γνωστοποιώντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα σε μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα. Επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω και τη Δραπετσώνα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς.

Σε ετοιμότητα, όπως είπε, και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον χρειαστεί.

Ο κ. Πέτσας συνέστησε ψυχραιμία, καθώς – όπως είπε - στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς.

Πολιτική

Ειδήσεις από την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα

naftemporiki.gr

 

 

 

 

 

Ο Κ. Τασούλας εκλέχτηκε πρόεδρος της Βουλής με συντριπτική πλειοψηφία και Οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Ο Κ. Τασούλας εκλέχτηκε πρόεδρος της Βουλής με συντριπτική πλειοψηφία
Ενημερώθηκε: 18/07/19

Με 283 ψήφους σε σύνολο 298 ψηφισάντων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής. Την εκλογή του κ. Τασούλα στήριξαν οι ΚΟ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛΛ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Παρών δήλωσε η ΚΟ του ΚΚΕ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και η διακομματική στήριξη της εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής, οδήγησε στο αποτέλεσμα των 283 ψήφων, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δεδομένου ότι ξεπέρασε το αποτέλεσμα εκλογής της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είχε λάβει 235 ψήφους. Ο Νίκος Βούτσης είχε αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους.

Για την εκλογή του προέδρου της Βουλής προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως έγινε στο παρελθόν.

Μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων. Για την θέση του δ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον κ. Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής

Ο Κώστας Τασούλας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1959. Είναι παντρεμένος με τη Φανή Σταθοπούλου και έχει δύο παιδιά.

Είναι δικηγόρος Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργασθεί κατά την περίοδο 1988-89 σε Δικηγορική εταιρία του Λονδίνου ως υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου.

Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του αειμνήστου Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, Επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ.από το 1981 έως το 1990 και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και γεωργίας (1989-1990).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Προωθήσεως Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) από το 1990 έως το 1993. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς το 1990. Το 1994 εξελέγη Δήμαρχος Κηφισιάς. Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2004, του 2007,του 2009 και του 2012 (Μάϊος και Ιούνιος). Το 2006 ορίσθηκε, από τον πρωθυπουργό, Αναπλ. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Το 2007 ορίσθηκε Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης. Το Φεβρουάριο του 2010 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούνιο του 2013 ορίσθηκε, από τον κ.Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η σχέση του με τον Αβέρωφ

Ο Κώστας Τασούλας είχε από πολύ μικρός την ευκαιρία να μαθητεύσει ως ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο κ. Τασούλας ανδρώθηκε πολιτικά δίπλα στον Αβέρωφ, ο οποίος με τη σειρά του τον θεωρούσε «τον γιο που δεν απέκτησε», όπως έχει πει η μια από τις δύο κόρες του εκλιπόντος πολιτικού. Ο κ. Τασούλας, δε, ήταν προ ετών ο κεντρικός ομιλητής στο άκρως ενδιαφέρον βιβλίο της Τατιάνας Αβέρωφ «Δέκα ζωές σε μία» που αποτελούσε, ουσιαστικά, τη βιογραφία του πατέρα της.

Ο κ. Τασούλας είναι ακόμα και σήμερα διαχειριστής ενός μέρους του αρχείου του κ. Αβέρωφ, ενώ στα…ευτράπελα της Βουλής συγκαταλέγεται το ότι σχεδόν ζητά τον λόγο «επί προσωπικού», όταν ακούγεται κάτι που θίγει την παρακαταθήκη του Αβέρωφ. Το έκανε με ζέση την περίοδο της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολογούσε λέγοντας ότι, ουσιαστικά, ο Αβέρωφ μιλούσε για «μακεδονική γλώσσα».

Πέραν της ιστορικής παρακαταθήκης του Ευάγγελου Αβέρωφ, όμως, ο κ. Τασούλας είναι και εξαιρετικά νομομαθής. Παίζει, δε, το Σύνταγμα στα δάχτυλα, ενώ είναι, αυτή τη στιγμή, εις εκ των παλαιοτέρων κοινοβουλευτικών.

Οι αντιπρόεδροι της Βουλής

Οι αντιπρόεδροι της Βουλής
Ενημερώθηκε: 18/07/19

Ανακοινώθηκαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής, στη βάση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα,

Α; Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) με 290 ψήφους "υπέρ", 5 "παρών", σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Β΄ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ) με 212 ψήφους "υπέρ", 83 "παρών", σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Θανάσης Μπούρας (ΝΔ) με 273 ψήφους "υπέρ" και 22 "παρών" σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) με 282 ψήφους "υπέρ", 13 "παρών", σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ) με 214 ψήφους "υπέρ", 81 "παρών", σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Στ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) με 273 ψήφους "υπέρ", 22 "παρών", σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Απόστολος Αβδελάς (Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος) με 180 ψήφους "υπέρ", 114 "παρών", σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη η Σοφία Σακοράφα (ΜεΡΑ25) με 243 ψήφους "υπέρ", 52 "παρών" σε σύνολο 295 ψηφισάντων.

Για το αξίωμα των Κοσμητόρων, ψήφισαν 295 βουλευτές. Από τη ΝΔ ο κ. Νικόλαος Βασίλειος Υψηλάντης έλαβε 269 ψήφους, 26 βουλευτές ψήφισαν "παρών, η 'Αννα Μάνη Παπαδημητρίου έλαβε 268 ψήφους, 27 "παρών". Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη Κοσμήτορας ο κ. Μάριος Κάτσης με 280 ψήφους, 15 "παρών".

Για το αξίωμα των Γραμματέων, ψήφισαν 295 βουλευτές. Από τη ΝΔ εξελέγη ο Ευάγγελος Λιάκος με 270 ψήφους, 25 "παρών", ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξελέγη με 238 ψήφους και 57 "παρών", ο Βασίλης Βασιλειάδης εξελέγη με 266 ψήφους και 29 "παρών", η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα έλαβε 267 ψήφους, 28 "παρών". Από τον ΣΥΡΙΖΑ στο αξίωμα του Γραμματέα εξελέγη η Ραλία Χρηστίδου με 282 ψήφους και 13 "παρών". Από το ΚΙΝΑΛΛ ο Απόστολος Πάνας έλαβε 273 ψήφους, 22 παρών.

Από το ΚΚΕ έγινε γνωστό ότι οι βουλευτές του ψήφισαν όλους τους Αντιπροέδρους που προτάθηκαν από τα κόμματα, πλην του Απόστολου Αβδελά για τον οποίο το ΚΚΕ δήλωσε "παρών". Το ΚΚΕ, κατά πάγια πρακτική, δηλώνει "παρών", στον προτεινόμενο για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης σε Ρέγκλινγκ:

Οι μεταρρυθμίσεις θα ανοίξουν δημοσιονομικό χώρο

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, με τον Γενικό Διευθυντή του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, με τον Γενικό Διευθυντή του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ EUROKINISSI

Με τον επικεφαλής του ESM συναντήθηκε επί μία σχεδόν ώρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους και έδωσε έμφαση στην ταχεία υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστειλε το μήνυμα πως οι μεταρρυθμίσεις θα ανοίξουν δημοσιονομικό χώρο, καθώς και ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους.

Μήνυμα που αποτελεί και την απάντηση στα όσα είπε ο κ.Ρέγκλινγκ νωρίτερα σήμερα από το βήμα του συνεδρίου του Economist περί εξισορρόπησης των δημοσιονομικών πολιτικών, με το συνδυασμό για παράδειγμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών με μείωση του αφορολόγητου. Αυτό προφανώς είναι κάτι που δεν τίθεται ως θέμα για την κυβέρνηση, στην οποία εξέλαβαν τα λεγόμενα Ρέγκλινγκ ως σύσταση για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, κάτι όμως που μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους όπως για παράδειγμα με μείωση της φοροδιαφυγής. Ο πρωθυπουργός, έχοντας και τα θετικά νέα της έκδοσης του 7ετους ομολόγου με το επιτόκιο-ρεκόρ του 1,9% “στο τσεπάκι”, παρουσίασε λοιπόν στον επικεφαλής του ESM το σχεδιασμό της κυβέρνησης με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων.

Η συνάντηση σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού έγινε σε πολύ θετικό κλίμα. Διήρκεσε σχεδόν μία ώρα και συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας οι οποίες αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς στόχους.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερη ανάπτυξη και πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη, τονίζοντας ότι ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας και είναι πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ο πρωθυπουργός και ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισαν τέλος την κοινή τους βούληση για συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

 

 

 

 

16 Ιουλίου 2019

Συντριπτική απάντηση Μπαμπινιώτη στις χυδαίες προκλήσεις των Σλαβοσόρων για

τη Μακεδονική γλώσσα


Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης
Όνομα, Μακεδονία.
Γλώσσα, Μακεδονική.
Εθνότητα, Μακεδονία!
Ταυτότητα – έθνος, Ελλάδα!
Αδιάσπαστη τετράδα…
Με τη βαριά υπογραφή της Ιστορίας. ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ!

Ηγεσία, της 4άδας το όνομα.
Μόλις το παίρνουν – κι εσύ το δίνεις – σου αρπάζουν τα σωθικά, ντοκουμέντα, κατάστιχα…
Σου ΚΛΕΒΟΥΝ την ψυχή. Την ΤΙΜΗ ΣΟΥ!
Το όνομα αρέσει δεν αρέσει είναι το ΠΑΝ!
Ηγεμόνας αιώνες του Ελληνισμού. Συντριπτική διασημότητα ο Αλέξανδρος.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ!
Και στον 21ο αιώνα, παραμένει πασίγνωστος.
Ολοζώντανος, στις μνήμες του κόσμου…
Και σήμερα, κορυφαίο μάθημα στα διεθνή Πανεπιστήμια.
Η ασύλληπτη στρατηγική του διδάσκεται σε όλες τις σοβαρές στρατιωτικές Ακαδημίες.
Το “τέρας της Λίμνης” έχει ημερομηνία λήξης.
Όπως και ΟΙ ΕΔΩ “σκυφτομεσάτοι” εκχωρητές του “άγιου δισκοπότηρου” της Πατρίδας.
Οι υπογραφές των Κοτζιάδων θα σβήσουν.
Απελευθέρωσαν τον Σκοπιανό φιλοτομαρισμό.
Ο κοχλάζον αλυτρωτισμός Ίλιντεν.
Μετά τις υπογραφές της ήττας…
ακούς και τρελαίνεσαι.
Υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.
Μακεδονική γλώσσα. Που απαιτούν άκουσον άκουσον να διδάσκεται και εντός της χώρας”.
Ξεμύτισαν και δαγκώνουν τα “φίδια των Πρεσπών”.
Μεγάλα Μέσα που διαχρονικά μας μισούν…
παίζουν τα παραμύθια (ακόμη και εντός της χώρας παρακαλώ) του αισχρόστομου “ουράνιου τόξου”…
Ο Ελληνισμός έχει εξοργιστεί.
Είναι έτοιμος να τιμωρήσει.
Να κρατήσει όρθια την αξιοπρέπεια της Πατρίδας του.

ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ”!

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Ο καθηγητής γλωσσολογίας.
Πρώην Υπουργός Παιδείας και πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ:

“Οι Σκοπιανόί έπλασαν ένα εθνικιστικό όνειρο.
Δε σεβάστηκαν Ιστορία.
Έμπασαν τους εαυτούς τους μέσα στην αίγλη και διασημότητα
της ελληνικής Μακεδονίας.
(Αρχαίας, Βυζαντινής και Νεότερης).
Κυρίως, με πλαστά ονόματα”.

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ:

Η γλώσσα των Σκοπιανών είναι Σλαβική.
Για την ακρίβεια, Βουλγαροσερβική.
Που γράφεται με το Σλαβικό Κυριλλικό αλφάβητο.
Η γλώσσα που δολίως επέλεξαν τα Σκόπια για να σφετεριστούν το όνομα της Μακεδονικής γλώσσας.

Γιατί η γλώσσα είναι κύριο στοιχείο ταυτότητας. Και όχι απλή ονομασία…
Επομένως, αποκτούν και κύριο επιχείρημα
για την υποστήριξη και Μακεδονικής εθνότητας”.
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, έκοψε στους Σλάβους τη βρωμόστομη γλωσσάρα τους…
Ο Ελληνισμός τους 80% και πάνω, θα πνίξει στον πάτο της Λίμνης της ντροπής…
τα “ΦΙΔΙΑ των Πρεσπών”;
Αν δεν το πράξει;
“Οὐαὶ τοῖς ἡττημένοις”…
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4:18 π.μ.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Ο Αριστοτέλης για το καθεστώς τυραννίας που ζούμε σήμερα

Η αφαίμαξη των πολιτών, επιδίωξη τυραννικών καθεστώτων!

Διαβάστε τι έγραφε ο Αριστοτέλης πριν μερικές χιλιάδες χρόνια στα «Πολιτικά» και συγκρίνετε το με αυτό που βιώνουμε σήμερα:

«Σοβαρότατο θέμα για κάθε πολίτευμα γενικά είναι με τους νόμους και τα υπόλοιπα μέτρα να μην είναι δυνατόν να πλουτίσουν οι άρχοντες.

Και τούτο πρέπει να τηρείται κυρίως στα ολιγαρχικά πολιτεύματα» γιατί ο κόσμος ο πολύς δεν αγανακτεί τόσο επειδή δεν παίρνει αξιώματα, αντίθετα ευχαριστιέται όταν είναι ελεύθερος να ασχολείται με τις δικές του υποθέσεις, αγανακτεί όταν νομίζει ότι οι άρχοντες κλέβουν το δημόσιο χρήμα, γιατί τότε ο λαός λυπάται και για τα δυο, δηλαδή τόσο για το ότι δεν συμμετέχει στην εξουσία, όσο και για το ότι δεν συμμετέχει στα κέρδη.» [1]

«Μπορούμε να ισχυριστούμε πως οι περισσότεροι τύραννοι προήλθαν από τους δημαγωγούς, αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνη του λαού, κατηγορώντας τους προνομιούχους.

Έτσι ορισμένες τυραννίδες επικράτησαν όταν οι πόλεις έγιναν πιο πολυάνθρωπες, ενώ άλλες νωρίτερα, επειδή οι βασιλείς παρέβησαν τους παραδοσιακούς νόμους και επιδίωξαν μεγαλύτερη απολυταρχία.

Αλλες δημιουργήθηκαν από άτομα που πήραν αξιώματα με εκλογή (αφού τα χρόνια τα παλιά τα δημοκρατικά πολιτεύματα έκαναν μακρόχρονες τις θητείες των θρησκευτικών και πολιτικών αρχόντων). Άλλες πάλι γεννήθηκαν μέσα από τα ολιγαρχικά πολιτεύματα, αφού τα τελευταία αναδείκνυαν ένα μόνο ανώτατο άρχοντα. Με όλες τούτες τις συνθήκες εύκολα γινόταν κάποιος τύραννος, φτάνει να το ήθελε, αφού η βασιλεία και τα αξιώματα του έδιναν τη δυνατότητα.» [2]

«Ο τύραννος επιδιώκει τις απολαύσεις, ενώ ο βασιλιάς να κάνει καλό. Γι’ αυτό χαρακτηριστικό πλεονέκτημα του τυράννου είναι τα χρήματα, ενώ του βασιλιά οι τιμές. Αλλά και τη φρουρά του βασιλιά την αποτελούν πολίτες, ενώ του τυράννου μισθοφόροι.

Είναι φανερό ότι η τυραννίδα περιέχει όλα τα κακά της δημοκρατίας και της ολιγαρχίας. Από την ολιγαρχία έχει την επιδίωξη του πλούτου (γιατί έτσι μόνο εξασφαλίζει τη διατήρηση και την τρυφηλότητα) και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον λαό (γι’ αυτό του παίρνει τα όπλα, φέρεται άσχημα στο πλήθος, βασανίζει τους πολίτες, εξαναγκάζοντάς τους να φεύγουν για άλλους τόπους).

Τούτα είναι ελαττώματα τόσο της τυραννίδας όσο και της ολιγαρχίας. Κι από την ακραία όμως δημοκρατία η τυραννίδα έχει πάρει τη δίωξη των επιφανών και την κρυφή και φανερή εξόντωσή τους και την εξόριση τους, αφού τους θεωρεί αντιπάλους και εμπόδιο στην εξουσία.

Γιατί σ’αυτούς οφείλονται συνήθως οι προσπάθειες ανατροπής, αφού υπάρχουν άλλοι που θέλουν να ανεβούν στην εξουσία κι άλλοι που δεν ανέχονται να είναι δούλοι.» [3]

«Οι τυραννίδες επιβιώνουν με δυο τελείως αντίθετους τρόπους– ο ένας είναι γνωστός από την παράδοση και μ’ αυτόν κυβερνούν οι περισσότεροι τύραννοι’ λέγεται ότι τα περισσότερα μέτρα τα θεσμοθέτησε ο Περίανδρος ο Κορίνθιος. Πολλά παρόμοια στοιχεία όμως υπάρχουν και στη βασιλεία των Περσών.

Μερικά από εκείνα που χρησιμοποιεί η τυραννίδα για να διατηρηθεί όσο θέλει, τα έχουμε αναφέρει παλιότερα’ δηλαδή τον περιορισμό των πολιτών που υπερεχουν , τον αφανισμό των γενναίων και μεγαλοφρόνων, την κατάργηση των συσσιτίων, των εταιριών, της παιδείας και όλων των σχετικών.

Πρέπει ιδιαίτερα να προφυλάγονται από τη γενεσιουργό αιτία δυο παραγόντων» του αδέσμευτου φρονήματος και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Πρέπει ακόμα να μην τους αφήνουν να ιδρύουν φιλοσοφικές σχολές και κάθε άλλο είδος πνευματικού ομίλου.

Γενικά οι τύραννοι πρέπει να κάνουν το παν ώστε ο ένας πολίτης να μην ξέρει τον άλλο (γιατί η γνωριμία μεταξύ των ανθρώπων καλλιεργεί την εμπιστοσύνη)» [4]

«Εκτός από τα παραπάνω μπορούμε να αναφέρουμε και άλλα περσικά και βαρβαρικά μέτρα της τυραννίδας (όλα στοχεύουν σ’ ένα σκοπό) να μην τους διαφεύγει τι λένε και τι κάνουν οι αρχόμενοι και να υπάρχουν κατάσκοποι’ όπως στις Συρακούσες έχουν τις γυναίκες που λέγονται «ποταγωγίδες» και τους ωτακουστές, που έστελνε ο Ιέρων σε όλες τις φιλικές και πολιτικές συγκεντρώσεις (από φόβο για τους ανθρώπους εκείνους οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να εκφραστούν ελεύθερα’ κι αν εκφραστούν ελεύθερα, περνούν λιγότερο απαρατήρητοι).

Άλλη μέθοδος των τυράννων είναι να συκοφαντούν και να προκαλούν φιλονικία μεταξύ φίλων, μεταξύ του λαού και των επιφανών, και μεταξύ των πλουσίων.

Μια μέθοδος των τυράννων είναι να φτωχαίνουν τους αρχόμενους επιβάλλοντας φόρους, ώστε οι φρουροί τους να συντηρούνται με δικά τους έξοδα, και για να μη διαθέτουν χρόνο για συνωμοσίες εναντίον τους, αφού για να συντηρήσουν την οικογένεια πρέπει να δουλέψουν.

Παράδειγμα οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, τα αφιερώματα των Κυψελιδών, ο ναός του Ολύμπιου Δία από τον Πεισίστρατο και τους γιους του στην Αθήνα και τα έργα του Πολυκράτη στη Σάμο (όλα στον ίδιο σκοπό αποβλέπουν, στην απασχόληση και τη φτώχεια των αρχομένων). Αλλο παράδειγμα είναι οι υψηλοί φόροι στις Συρακούσες (την εποχή του Διονυσίου οι πολίτες πλήρωναν σε πέντε χρόνια όλη την περιουσία τους για φόρο86).

Ο τύραννος είναι και φιλοπόλεμος, για δυο λόγους· κρατά τους πολίτες απασχολημένους και χρειάζονται κι αρχηγό. Τη βασιλεία τη σώζουν οι πιστοί οπαδοί, ενώ χαρακτηριστικό της τυραννίδας είναι ότι δεν εμπιστεύεται τους φίλους, γιατί ενώ όλοι οι πολίτες επιθυμούν την κατάλυση μόνο αυτοί μπορούν να την πετύχουν.» [5]

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΒΙΒΛΙΟ V [1] 1308b -30~35 [2] 1310b -15~20 [3] 1311a – 0~10 [4] 1311a -30~40 [5] 1313b – 0~25

newside.gr

Πηγή: http://sbbcnews.com/

ethnegersis

 

 

 

 

 

Φόροι και εισφορές:

Τι κερδίζουν επαγγελματίες, υπάλληλοι και οικογένειες από τις μειώσεις

staikouras_ar
Κωστής Πλάντζος
12/07/2019,

Φόροι μειώνονται, οι 120 δόσεις αλλάζουν, το τέλος επιτηδεύματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μειώνονται ή καταργούνται - Σύσκεψη σήμερα του οικονομικού επιτελείου με τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το σχέδιο Μητσοτάκη για να πάρουν ανάσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Φόροι μειώνονται, οι 120 δόσεις αλλάζουν, το τέλος επιτηδεύματος και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μειώνονται ή καταργούνται. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή έως τις 10 Αυγούστου.

Οι «μπλε φάκελοι» του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του σηματοδοτούν τη μετάβαση από ένα "κράτος-ρουφήχτρα" που οικοδομήθηκε μεταπολιτευτικά, προς ένα "κράτος – αρωγό" για τον πολίτη και την αγορά. Όπως αποκαλύπτουν οι φάκελοι αυτοί, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει:

- Φόρο εισοδήματος 9% αντί 22% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Δηλαδή κέρδος 300 ευρώ το χρόνο από το 2020 για έναν δημόσιο υπάλληλο των 800 ευρώ ο οποίος, από τον Ιανουάριο και μετά, θα δει αύξηση 25 ευρώ κάθε μήνα, λόγω μείωσης της μηνιαίας παρακράτησης φόρου που γίνεται στο μισθό του. Το ίδιο ισχύει και για έναν ιδιωτικό υπάλληλο των 715 ευρώ το μήνα. Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η ανάσα για έναν ελεύθερο επαγγελματία με το ίδιο ετήσιο εισόδημα, που φέτος πληρώνει φόρο 2.200 ευρώ (22% από το πρώτο ευρώ) αλλά για τα κέρδη του 2020 θα πληρώσει 900 ευρώ. Με 1.300 ευρώ λιγότερο φόρο, περιορίζεται δραστικά και το κίνητρο (όφελος) που θα είχε να ρισκάρει την απόκρυψη εισοδήματος.

- Διατήρηση του αφορολογήτου και ειδικό «έξτρα» αφορολόγητο για κάθε παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το αφορολόγητο θα αυξάνεται 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, δηλαδή θα φτάνει στα 12.636 ευρώ για πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά.

- Ακόμα μεγαλύτερο όφελος θα δουν το 2020 και όσα νοικοκυριά προβούν σε ενεργειακή, λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού τους, καθώς το 40%-50% θα επιστρέφει στον φορολογούμενο σαν μείωση στον φόρο που πληρώνει (και όχι σαν μείωση από το φορολογητέο εισόδημα). Πρακτικά εκμηδενίζεται το περιθώριο συνδιαλλαγής για «μαύρο χρήμα» στην οικοδομή, αφού αντί κάποιος να παζαρεύει την απόδειξη για να γλιτώσει ΦΠΑ, θα γλιτώνει τα διπλάσια από φόρους εισοδήματος.

- Για όλους τους ιδιοκτήτες θα μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ σε δύο στάδια, έως 30% σε μια διετία.

Με άλλες διατάξεις:

- θα αναστέλλεται για ακόμα 3 χρόνια η επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα και φόρου υπεραξίας στο υπερτίμημα από αγοραπωλησίες ακινήτων (φόρος υπεραξίας) με προοπτική να επανασχεδιαστεί από μηδενικής βάσης.

- Μειώνεται σταδιακά και καταργείται τελικά η ειδική εισφοράς αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

- Αλλάζει η ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους χρωστούν μέχρι € 3.000 στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και εισάγεται ευνοϊκή μεταχείριση των συνεπών φορολογούμενων και δανειοληπτών.

- Μείωση ΦΠΑ από 13% σε 11% και από 24% σε 22% εντός της 4ετίας.

Διεκδικήσεις, πιέσεις και «ισοδύναμα»

Με εξαίρεση τη μη μείωση του αφορολογήτου, όλα τα υπόλοιπα θέματα δεν αποτελούν απόκλιση από τις καθορισμένες μεταμνημονιακές δεσμεύσεις και μεταρρυθμίσεις. Αντιθέτως η κυβέρνηση δηλώνει την προσήλωση της στην τήρησή τους, όπως για παράδειγμα είναι και η ταχύτερη αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων χρεών του κράτους σε ιδιώτες, που θα δώσει επίσης ώθηση στην οικονομία και την ανάπτυξη.

Ωστόσο δεν περνάει απαρατήρητη στο υπουργείο Οικονομικών η σπουδή των ευρωπαϊκών θεσμών και του Eurogroup, να θέλουν να στέλνουν μηνύματα 48 ώρες μετά τις εκλογές, για να βάλουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης. Η Αθήνα στηρίζεται στα επίσημα στοιχεία που έχουν αποδεχθεί και οι ίδιοι οι θεσμοί (επί ΣΥΡΙΖΑ), θεωρώντας πως έχει τον χρόνο να τους πείσει. Το κακό είναι ότι ούτε ο κύριος Γιώργος Χουλιαράκης -που εκπροσώπησε την Δευτέρα μετά τις εκλογές για τελευταία φορά την χώρα μας στο Eurogroup- φαίνεται να τους καθησύχασε πως τα πράγματα είναι τόσο καλά όσο φαίνονται, για αυτό και οι κ.κ. Ρέγκλινγκ και Σεντένο επανήλθαν με συστάσεις.

Και ενώ στο θέμα της διατήρησης του αφορολογήτου οι ευρωπαίοι δανειστές φαίνονται έτοιμοι να το συζητήσουν –ζητώντας όμως ισοδύναμα- το επόμενο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να επαναδιαπραγματευτεί τη μείωση της λιτότητας και των στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ετησίως.

Μετά τον Κλάους Ρέγκλινγκ, ήταν σειρά της Άγκελα Μέρκελ να κλείσει χθες κάθε παράθυρο συζήτησης. Ωστόσο επίκειται συνάντηση Μητσοτάκη-Ρέγκλινγκ την άλλη Τρίτη στην Αθήνα και Μητσοτάκη-Μέρκελ στα τέλη Αυγούστου στο Βερολίνο.

Το «παζάρι» πάντως σκιάζουν τα κακά μηνύματα για την Ανάπτυξη διεθνώς που, όπως καταγράφηκαν στις θερινές προβλέψεις της Κομισιόν εχθές, δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη και την Ελλάδα. Με μικρότερη ανάπτυξη (2,1% αντί 2,2% για φέτος όπως προβλέπει τώρα η Κομισιόν) η Αθήνα θα πρέπει να διαψεύσει ευχάριστα τους δανειστές ξεπερνώντας σε επιδόσεις τις άλλες χώρες. Για αυτό και η κυβέρνηση επιμένει ιδιαίτερα στην εφαρμογή του σχεδίου της άμεσα, πριν η χώρα εγκλωβιστεί στον καθοδικό κύκλο της ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομίας για τα επόμενα 2 ή 3 χρόνια.

 

 

 

Μ. Βορίδης:

Άμεση κινητοποίηση των κλιμακίων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Για τις καταστροφές που άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Χαλκιδική τις προηγούμενες ώρες, μίλησε σε έκτακτη ενημέρωση σε δημοσιογράφους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Από την πρώτη στιγμή που είδαμε αυτά τα φαινόμενα, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θανάση Κουρεμπέ, ζητώντας του άμεσα να πάνε κλιμάκια επιθεωρητών σε όλες τις πληγείσες περιοχές», είπε σχετικά ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε: «Θα διαπιστώσουν και θα καταγράφουν τις ζημίες, προκειμένου να κινηθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων, προτού παρέλθουν οι νόμιμες προθεσμίες που υπάρχουν για τις δηλώσεις που κάνουν οι παραγωγοί».

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, μεγάλες ζημιές από χαλάζι, ανεμοθύελλα και βροχοπτώσεις έχουν παρατηρηθεί στις παρακάτω περιοχές:

 • Π.Ε. Έβρου - Ελιές, Βαμβάκια, Οπωροφόρα
 • Π.Ε. Ροδόπης - Βαμβάκια, καπνά, ακτινίδια, κηπευτικά
 • Π.Ε. Καβάλας - Αροτριαίες καλλιέργειες
 • Π.Ε. Χαλκιδικής - Ελιές, αμπέλια, θερμοκήπια κηπευτικών
 • Π.Ε. Θεσσαλονίκης - Αμπέλια, αροτριαίες καλλιέργειες
 • Π.Ε. Ημαθίας - Οπωροφόρα
 • Π.Ε. Πιερίας - Οπωροφόρα, κηπευτικά, καπνά,
 • Π.Ε. Λάρισας - Οπωροφόρα, κηπευτικά, βαμβάκια
 • Π.Ε. Φλώρινας - Φασόλια, οπωροφόρα
 • Π.Ε. Μαγνησίας - Οπωροφόρα, ελιές
 • Π.Ε. Καρδίτσας - Αροτριαίες καλλιέργειες
 • Π.Ε. Βοιωτίας - Κρεμμύδια, Βαμβάκια

Σε ότι έχει να κάνει με την περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής, η οποία και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την προϊσταμένη και, ήδη, έχουν ενημερωθεί οι ασφαλισμένοι και οι φορείς που εκπροσωπούν για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν. Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα.

Τ. Θεοδωρικάκος:

Καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις προς τους πληγέντες

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος ως κύρια προτεραιότητα του κρατικού μηχανισμού και των φορέων που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας που έπληξε χθες τη Χαλκιδική.

Όπως δήλωσε ο υπουργός από τα Νέα Μουδανιά, ήδη, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από την αυτοδιοίκηση για να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων προς τους πληγέντες που θα καλυφθούν «με εντολή του Πρωθυπουργού», ενώ ειδική ενίσχυση θα δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στους τρεις δήμους (Ν. Προποντίδας, Κασσάνδρας, Σιθωνίας) που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν η ηλεκτροδότηση, με τη συνδρομή και του στρατού που θα παράσχει γεννήτριες στους φορείς της αυτοδιοίκησης. «Έχει υπάρξει παρέμβαση στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, τον κ. Μανουσάκη, και περιμένουμε τις ενέργειες τους, προκειμένου να γίνει όσο γίνεται νωρίτερα η αποκατάσταση του ρεύματος, αλλά έχει ήδη παρέμβει με εντολή του Πρωθυπουργού και το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων -μια εντολή επίσης του ΥΕΘΑ του κ. Παναγιωτόπουλου- ο στρατός να παρέχει γεννήτριες σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια και τους τρεις δήμους» είπε.

Για τις ζημιές σε κατοικίες και σε δημόσιες υποδομές ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «έχει, ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και των σπιτιών και των επιχειρήσεων και του συνόλου των υποδομών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και των δήμων».

«Με εντολή του Πρωθυπουργού θα καλυφθούν κανονικά οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από αυτή τη φυσική καταστροφή και το ΥΠΕΣ θα ενισχύσει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους τρεις δήμους που έχουν πληγεί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Ν. Προποντίδας, παρουσία του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Καράογλου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Ν. Προποντίδας Μανώλη Καρρά. Στη σύσκεψη μετείχε κατά την έναρξη της και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Έχουν γίνει δύο συσκέψεις στην περιοχή, έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε ότι, από χθες τη νύχτα, ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις την Πυροσβεστική, τα συνεργεία πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ και των τριών δήμων, την Αστυνομία και το Λιμενικό, «χάρη στις οποίες», όπως είπε, «δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα και ήταν σχετικά πιο μειωμένες οι απώλειες σε υποδομές».

«Δυστυχώς, βέβαια, έχουν χαθεί έξι συνάνθρωποι μας σε αυτή την τραγική κατάσταση» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

08/07/2019

Κυβέρνηση με πλούσια βιογραφικά, υπογραφή Μητσοτάκη  και

Ποιοι θα στελεχώσουν τα υπουργεία

Ο νέος πρωθυπουργός επέλεξε να μην προτάξει την κομματική ταυτότητα, αλλά το δόγμα «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»

Κυβέρνηση με πλούσια βιογραφικά και υπογραφή

Alkis Konstantinidis / Reuters

Η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που σχημάτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντανακλά σε σημαντικό βαθμό την προσωπικότητά του: δεν αναζήτησε ούτε ένα «λαμπερό» πρόσωπο (θυμίζω ότι σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις, εδώ και πολλά χρόνια, είχαν ένα ή περισσότερα ονόματα με αναφορές σε χώρους εκτός πολιτικής) και δεν δίστασε να κάνει πράξη τη μετάβαση στην δική του πολιτική γενιά, ή ακόμα και στην επόμενη.

Η στατιστική λέει την αλήθεια - αλλά όχι ολοκληρωμένη: 21 από τους 51 υπουργούς και υφυπουργούς είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

Εξωκοινοβουλευτικοί - μη κομματικοί υπουργοί και υφυπουργοί

Στο παρελθόν, ωστόσο, ο «εξωκοινοβουλευτικός» υπουργός συχνότατα ταυτιζόταν με ένα κομματικό στέλεχος δεύτερης γραμμής, ή με ένα πρόσωπο με έμμεση κομματική αναφορά.

H πλήρης σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου

 

Τα 21 εξωκοινοβουλευτικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου

Δείτε τη διαφορά, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις:

- Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έρχεται στο υπουργείο Επικρατείας-Ψηφιακής Διακυβέρνησης με ένα γεμάτο σε σπουδές βιογραφικό και με ερευνητικό έργο, αλλά και με πολιτική δράση που τον έφερε στο παρελθόν κοντά στο ΠΑΣΟΚ (όχι στη ΝΔ)

- Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προφανώς δεν έχει σχέση με τη ΝΔ, όπως και η Λίνα Μενδώνη που υπήρξε ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβέρνησης Σημίτη.

- Οι Γιώργος Ζαββός, Γιάννης Τσακίρης και Γεράσιμος Θωμάς έρχονται από το ζωντανό κύτταρο των Ελλήνων τεχνοκρατών που διακρίθηκαν στο ευρωπαϊκό στερέωμα για την εργασία τους σε καίρια πόστα διεθνών/ευρωπαϊκών οργανισμών. Ελληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, για παράδειγμα, γνωρίζουν πολύ καλά την προσωπικότητα και το κύρος των κ.κ. Ζαββού και Θωμά. Και δεν είναι αυτό σχήμα λόγου.

- Οι Κώστας Φραγκογιάννης και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος κουβαλάνε «βαριά» βιογραφικά στον ιδιωτικό τομέα, σε επιτυχημένα επιχειρηματικά εγχειρήματα όπου βρέθηκα σε θέσεις ευθύνης και λήψης δύσκολων αποφάσεων. Δεν δοκιμάζονται τώρα για πρώτη φορά στη ζωή τους.

- Ακόμα και η επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα ως πρόταση για να αναλάβει την κομβική θέση του Προέδρου της Βουλής σηματοδοτεί αλλαγή. Το κοινοβούλιο θα παρουσιάσει διαφορετική εικόνα και θα έχει πολλά νέα πρόσωπα. Μοιάζει με λογική εξέλιξη.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει «στυλ αντι-σταρ», όπως ακριβώς και ο νέος πρωθυπουργός.

Είναι μάλλον ασυνήθιστο - ειδικά για τους παλαιότερους - αλλά για τον ίδιο το μόνο που έχει σημασία, είναι να αποδειχθεί αποτελεσματική.

«Day One» (από την πρώτη ημέρα) όπως λένε οι αγγλοσάξονες.

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

– Ποιοι θα στελεχώσουν τα υπουργεία

Τα πρόσωπα που θα βρεθούν στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Βασίλης Κικίλιας,...
Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών.

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

 

Δείτε τα ονόματα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση αναλυτικά:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Η υπουργός Παιδείας,...

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θοχάρης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ

4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η υγυπουργός Παιδείας,...

Η υγυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης.

5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ : ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ

7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ

9. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

10. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

11. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΝΗΣ

12. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

13. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΕΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

14. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

15. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

16. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης,...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

17. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Ο υπουργός Επικρατείας,...

Ο υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Εργασίας, Νίκος Βρούτσης και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση παραλαβή των υπουργείων.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί.

 

 

 

Σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

- Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

Σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης
Ενημερώθηκε: 08/07/19

Εκλογές 2019:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με

τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη του κόμματός του.

Σήμερα Δευτέρα, 8-7-2019, μετά την ανακοίνωση προς τον ΠτΔ της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή, από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση, θα δοθεί στον κ. Μητσοτάκη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα επακολουθήσει, ώρα 13:00, η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού.

Τα νέο υπουργικό συμβούλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει ήδη καταλήξει στο μεγαλύτερο ποσοστό στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

Ο ίδιος έχει περιγράψει ένα «σφιχτό σχήμα» με στοχοθεσίες και μηχανισμό αξιολόγησης των υπουργών οι οποίοι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης (αμέσως μετά την ορκωμοσία τους) θα πάρουν και από έναν φάκελο με το νομοθετικό έργο και τις προτεραιότητες ανά υπουργείο. Εχει μιλήσει ακόμη για υφυπουργό που θα εποπτεύει τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης και προανήγγειλε ότι θα έχει πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς υφυπουργούς «με εξειδικευμένη γνώση και από τις Βρυξέλλες».

Ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται για το νέο υπουργικό συμβούλιο:

Υπουργείο Οικονομικών: ο Χρήστος Σταϊκούρας, ακούγεται όμως και το όνομα του καθηγητή Πάνο Τσακλόγλου.

Ως αναπληρωτής ακούγεται ο νυν διευθυντής του γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Στέλιος Πέτσας.

Υπουργείο Ανάπτυξης: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εξωτερικών: ο Νίκος Δένδιας ή ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υπουργείο Άμυνας: ο Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός Άμυνας: ο Αλικιβιάδης Στεφανής

Υπουργείο Υγείας: ο Κώστας Τσιάρας

Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος: ο Κωστής Χατζηδάκης.

Υπουργείο Εσωτερικών: ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υπουργείο Παιδείας: η Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργός Παιδείας: η Σοφία Ζαχαράκη

Υπουργείο Εργασίας:ο Γιάννης Βρούτσης ή ο Π.Τσακλόγλου

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής: ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Υπουργείο Δικαιοσύνης: ο Π. Παναγιωτόπουλος

Υπουργείο Ναυτιλίας: ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ή ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Υπουργείο Τουρισμού (υπάρχει περίπτωση να ενωθεί με το Υπ.Πολιτισμού): η Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών: ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη : ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόεδρος της Βουλής : ο Κώστας Τασούλας, ενώ ενεργό ρόλο αναμένεται να έχει και ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

 

-

 

 

Νίκη με αυτοδυναμία της ΝΔ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, 20:53
Νίκη με αυτοδυναμία της ΝΔ

6

Μεγάλη νίκη κατέγραψε στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από την εκτίμηση για τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα η SingularLogic στις 20.40 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη SingularLogic, προκύπτει εξακομματική Βουλή με αυτοδυναμία της ΝΔ και χωρίς τη Χρυσή Αυγή.

Νέα Δημοκρατία: 39,8% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 31,6% και 86 έδρες

ΚΙΝΑΛ: 8,3% και 23 έδρες

ΚΚΕ: 5,3% και 14 έδρες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,7% και 10 έδρες

ΜέΡΑ25: 3,4% και 9 έδρες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 2,9% και 0 έδρες

 

Μητσοτάκης: Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη της Ελλάδος και κάθε Έλληνα. Μια νέα ημέρα ξημερώνει για την Ελλάδα. Μου κάνατε το καλύτερο δώρο γιορτής» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

 

Τη Δευτέρα η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στις 13.00, τη Δευτέρα, αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα παραδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινωθεί και το νέο υπουργικό σχήμα.

Τσίπρας: Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ό,τι έκαναν οι αντίπαλοί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να αποτρέψει εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις» επεσήμανε.

 

Σε ποσοστό ρεκόρ η αποχή

Στο ποσοστό ρεκόρ του 44% εκτιμάται από τη SingularLogic ότι θα διαμορφωθεί η αποχή από τις σημερινές εκλογές. Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση, τότε θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής της Μεταπολίτευσης σε βουλευτικές εκλογές, μεγαλύτερο και από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, κατά τις οποίες δεν προσήλθε στις κάλπες το 41,31% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής από εθνικές κάλπες έχει καταγραφεί στις προηγούμενες εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015 με 43,43%, ενώ υψηλά ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά και στις προηγούμενες εκλογές της μνημονιακής εποχής (Μάιος 2012 34,88%, Ιούνιος 2012 37,51%, Ιανουάριος 2015 35,13%).

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, 23:30

Singular Logic: ΝΔ 39,8%, ΣΥΡΙΖΑ 31,6%

Singular Logic: ΝΔ 39,8%, ΣΥΡΙΖΑ 31,6%-Θρίλερ με τη Χρυσή Αυγή
Ενημερώθηκε: 07/07/19

Εκλογές 2019: Η εκτίμηση της Singular Logic με βάση τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη το θρίλερ της βραδιάς θα είναι με την είσοδο της Χρυσής Αυγής ή όχι στη Βουλή, καθώς το ποσοστό της είναι οριακά στο 2,9%.

Η πρόβλεψη, σύμφωνα πάντα με την Singular Logic, θα είναι με απόκλιση 0,5%:

Νέα Δημοκρατία:......39,8% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ:.....................31,6% με 86 έδρες

ΚΙΝΑΛ:.......................8,3% και 23 έδρες

ΚΚΕ:...........................5,3% και 14

Ελληνική Λύση:.........3,7% και 10 έδρες

ΜέΡΑ25:.....................3,4% και 9

Χρυσή Αυγή:.............2,9%

 

Singular Logic: ΝΔ 39,8%, ΣΥΡΙΖΑ 31,6%-Θρίλερ με τη Χρυσή Αυγή

 

 

 

 

7 Ιουλίου 2019

Εκλογές και Εκκλησία

Oι εθνικές εκλογές που επιβλήθηκαν εκ των πραγμάτων μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών λαμβάνουν χώρα σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, που το χαρακτηρίζουν η πολιτική παρακμή, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η διάχυτη ανυπακοή στους νόμους και ο ευτελισμός των θεσμών, το οποίο επιδεινώνεται από τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην Κύπρο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.Συνήθως, όσο πλησιάζουν εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο πυκνώνουν οι επισκέψεις πολιτικών σε εκκλησιαστικούς ταγούς, κυρίως στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στους κατά τόπους μητροπολίτες, κατά περίπτωση, προκειμένου οι υποψήφιοι προπάντων να φωτογραφηθούν και να εμπλουτίσουν το διαφημιστικό τους φυλλάδιο με αποδείξεις της προσήλωσής τους στην Εκκλησία και κατ’ επέκταση να καταδείξουν την πίστη τους στην Ορθοδοξία…
Το φαινόμενο αυτό, που ατυχώς παρουσιάζει μια κανονικότητα στον δημόσιο βίο της χώρας μας, γεννά σειρά ζητημάτων και εύλογων ερωτημάτων.
Η πίστη στην Ορθόδοξη Εκκλησία και γενικά η απόδειξη ότι κάποιος είναι θρησκευόμενος είναι ένα ενδιάθετο δικαίωμα που συνδέεται στενά με τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και δεν χρήζει ανακοινώσεως, πόσω μάλλον επιδεικτικής προβολής. Και αυτό ισχύει είτε είναι κάποιος πολιτικός ή πολιτευτής και γενικότερα δημόσιο πρόσωπο είτε όχι.
Εάν εξαιρέσει κανείς εορτές, κατά τις οποίες απαιτείται από το πρωτόκολλο η παρουσία δημόσιων προσώπων και κρατικών αξιωματούχων σε επίσημες δοξολογίες ή λειτουργίες, ως εκ του κρατούντος συστήματος σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας στη χώρα μας, όπως για παράδειγμα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι απλώς παρίσταται, αλλά είθισται και να απαγγέλλει το «Σύμβολο της Πίστεως», δεν προβλέπεται ούτε και συνιστάται η επιδεικτική εμφάνιση ως οιονεί απόδειξη του βαθμού πίστεως όποιου προσώπου.
Βέβαια ανακύπτει ένα πρώτο ερώτημα, εάν οι εκκλησιαστικοί ταγοί, που, ασφαλώς, κατ’ αρχήν καλώς δέχονται να συναντήσουν πολιτευτές, υποψηφίους και γενικώς δημόσια πρόσωπα, όπως άλλωστε θα έπρεπε να κάνουν για τον οποιονδήποτε, θα έπρεπε να ενδίδουν και στην εκφραζόμενη επιθυμία των επισκεπτών τους να φωτογραφηθούν μαζί τους. Η απάντηση είναι νομίζω προφανής. Αλλά τούτο, ατυχώς, δεν συμβαίνει!
Εξάλλου, είναι γνωστό ευρέως ότι πολιτικά πρόσωπα, αδιακρίτως κομματικής προέλευσης, οδηγούνται, ή διαγκωνίζονται μόνοι τους να φθάσουν, στα πρώτα στασίδια ή και προ της Ωραίας Πύλης, σε ειδικό χώρο, ενίοτε και επί υπερυψωμένου δίκην εξέδρας βάθρου, ή επικεφαλής λιτανειών και περιφορών εικόνων, προκειμένου ο πιστός λαός του Θεού να τους θεάται και να (συν)εκτιμήσει, όταν φθάσει μπροστά στην κάλπη, τη στενή σχέση των συγκεκριμένων προσώπων με την εκκλησιαστική διοίκηση, ακόμη και αν αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αληθινή πίστη!
Ο πιστός – ψηφοφόρος έχει, όμως, κατά νου και ότι οι στενοί δεσμοί πολιτικών προσώπων με την τοπική εκκλησιαστική αρχή μπορεί να του φανούν πολύτιμοι, αν θελήσει να κάνει χρήση ενός των πολλών ευαγών ιδρυμάτων της Εκκλησίας (γηροκομείων, ασύλων ανιάτων, ορφανοτροφείων κ.λπ.), στα οποία η είσοδος προϋποθέτει απόφαση των διοικήσεών τους, δηλαδή της Εκκλησίας, αφ’ ης αυτή έχει υποκαταστήσει σχεδόν πλήρως τον προνοιακό ρόλο του κράτους.
Παρατηρείται, προσθέτως, τα τελευταία ιδίως έτη, μια προνομιακή μεταχείριση, από υψηλά ιστάμενους εκκλησιαστικούς ταγούς, πολιτικών ηγετών, οι οποίοι ενώ δηλώνουν άθεοι και παραβιάζουν την εκκλησιαστική διδασκαλία, εξαιρούνται της εφαρμογής του επιτιμιακού κώδικα που θα ίσχυε για κάθε άλλον πιστό, προκειμένου, προφανώς, να μη διαταραχθεί η προνομιακή τους σχέση με τη διοίκηση της Εκκλησίας που αποβλέπει στην παντοειδή κρατική στήριξη.
Η ευχή και ευλογία δίνεται, λοιπόν, προκειμένου η διοίκηση της Εκκλησίας να επιτύχει την προώθηση των όποιων εκκρεμών ζητημάτων της σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης ή νομοθετικό. Και το έχει επιτύχει, αφού έχει κατορθώσει, ως εκ των στενών σχέσεων με την κρατική εξουσία, να τροποποιήσει ακόπως περισσότερες από τριάντα φορές τον Καταστατικό της Χάρτη, που είναι νόμος του κράτους, παρακάμπτοντας πλήρως τα όσα προβλέπουν διατάξεις του κανονικού και εκκλησιαστικού δικαίου…
Ενα άλλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν όντως αυτή η θρυλούμενη επιρροή της ποιμαίνουσας Εκκλησίας στο εκλογικό σώμα είναι πραγματική ή ένας μύθος που συντηρείται καθώς εξυπηρετεί τη σχέση οιονεί συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ πολιτικών και εκκλησιαστικών ηγεσιών.
Ασφαλείς μετρήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν. Ομως, οι κατ’ έτος επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές μετρήσεις του έγκυρου ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις για το «τι πιστεύουν οι Ελληνες» οδηγούν, φρονώ, σε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για το 2018, που δεν διαφέρουν σημαντικά από τα προηγούμενα έτη, ενώ εμφανίζουν ένα ευανάγνωστο αποτέλεσμα στο ερώτημα αν πιστεύει κανείς στον Θεό, στο οποίο το 85% απαντά θετικά, μόνο περίπου 28% δηλώνει ότι εμπιστεύεται πολύ την Εκκλησία, ποσοστό που υπολείπεται εντυπωσιακά από αυτούς που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται πολύ την οικογένεια (81%) και τις Ενοπλες Δυνάμεις (περίπου 49%).
Συνεπώς, φαίνεται η διοικούσα Εκκλησία εν δυνάμει να επηρεάζει μόνο τον πολύ στενό πυρήνα των πιστών της, πράγμα που μπορεί ίσως να αποδειχθεί, κάποιες φορές, κρίσιμο για έναν υποψήφιο, αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο κ. Ιωάννης Μ. Κονιδάρης είναι ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 3:56 π.μ.

 

 

 

 

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Ο Μητσοτάκης μπορεί να ζητήσει ακύρωση των Πρεσπών

– Γιατί δεν το κάνει;

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ίσως ένας από τους χειρότερους εχθρούς του ελληνικού έθνους. Είναι ένας στυγνός εκμεταλλευτής της Ελλάδας. Στην πιο δύσκολη κατάσταση με τα μνημόνια ζήτησε-απαίτησε την προδοτική ανταλλαγή. Θα σας βοηθήσουμε στα οικονομικά και θα μας δώσετε την Μακεδονία, φέρεται ότι είπε στον Τσίπρα κάπου εκεί το 2015».
Την άποψη αυτή περιφέρει στα κανάλια ο κ. Μητσοτάκης στις δύο τελευταίες συνεντεύξεις του στον Alpha και στον ΑΝΤ1 μεταφέροντας αναφορά που υπάρχει στο βιβλίο που έγραψαν Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς και τα θεωρεί όλα αυτά πολύ σοβαρά αλλιώς δεν θα τα διακινούσε.
Αν είναι πιστός και σοβαρός σε αυτά που λέει, τότε θα έπρεπε να το κάνει σημαία άμεσα να κινήσει γη και ουρανό και να αναζητήσει ευθύνες.
Να καταγγείλει δημοσίως την ΕΕ που κάνει τέτοια πράγματα από τη μία και από την άλλη να ξεκινήσει διαδικασία ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πώς; Μα όπως ακριβώς το έχει αναλύσει ο Α. Συρίγος, ο γνωστός πανεπιστημιακός, διεθνολόγος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιολογεί τη «στροφή» που έκανε στο Μακεδονικό, στο γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικυρωμένη διεθνής σύμβαση και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακυρωθεί.
«ΌΧΙ» λέει ο κ. Συρίγος. Η Σύμβαση της Βιέννης που ορίζει τα θέματα των διεθνών συμφωνιών αναγνωρίζει ορισμένους λόγους που μπορεί να ακυρωθεί μια διεθνής συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών.
«Η Σύμβαση της Βιέννης ορίζει περιοριστικά τους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται η ακύρωση μιας συμφωνίας.
»Πρέπει να επικαλεσθούμε πλάνη, απάτη, δωροδοκία, εξαναγκασμό με απειλή ή χρήση βίας και άλλα ανάλογα κατά την υπογραφή της συμφωνίας…» γράφει ο Α. Συρίγος στην «Καθημερινή».
Δηλαδή, σύμφωνα με την ανάλυση του Α. Συρίγου μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι άκυρη αν αποδειχθεί ότι έγινε συναλλαγή, δωροδοκία, εξαναγκασμός.
Μα όλα αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι είναι; Η απόλυτη έννοια της δωροδοκίας.
Μάλιστα, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε ότι, το γεγονός ότι κανείς δεν το έχει διαψεύδει σημαίνει ότι ισχύει.
Άρα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Αφού θεωρεί ότι έχει αποδειχθεί η συναλλαγή-δωροδοκία στο Μακεδονικό δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να απαιτήσει τουλάχιστον την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλιώς…
www.tribune.gr

 

 

 

 

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ «ΠΩΛΗΤΙΚΟΙ» ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!!!!!

ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ;
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 37,5 ΔΙΣ!
20 ΔΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!

Γράφει η Χριστίνα Σιδέρη.
Κατά καιρούς και όταν θίγεται το επιστημονικό μου υπόβαθρο από ευκαιριακούς υποστηρικτές του Μητσοτάκη, θυμάμαι να ταυτίσω την πολιτική με την οικονομία… μια και για μένα άλλα πράγματα, όπως η πατρίδα, η Σημαία και το Έθνος έρχονται πρώτα.

Για να δούμε λοιπόν μέσα από τα μάτια των υποστηρικτών του «πρώτα η οικονομία και μετά θα διορθωθούν όλα…» πόσο πολύ θα διορθώσει την οικονομία ο Μητσοτάκης του «Δεν θα γίνω Όρμπαν – Θα εξασφαλίσω καλύτερες συνθήκες για τους μετανάστες!»

Πάμε λοιπόν μαζί να δούμε τελικά τι πρέπει να λύσουμε πρώτο την οικονομία ή τη λαθρομετανάστευση;

Σημείωση: Tα νούμερα είναι αυτά που δίνει η τράπεζα της Ελλάδος, το υπ. υγείας, το υπ. μεταναστευτικής πολιτικής και το υπ. εσωτερικών.

16 δισεκατομμύρια ευρώ (16,000,000,000) υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδαπρος τις χώρες καταγωγής των μεταναστών.

9 δισεκατομμύρια ευρώ (9,000,000,000) ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από (λαθρο)μετανάστες.

2 δισεκατομμύρια 700 εκατομμύρια ευρώ (2,700,000,000) στοιχίζουν στο κράτος κάθε χρόνο τα νοσήλια των ανασφάλιστων λαθρομεταναστών.

4 δισεκατομμύρια 800 εκατομμύρια ευρώ (4,800,000,000) κοστίζουν οι επισκέψεις των λαθρομεταναστών στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

680 εκατομμύρια ευρώ (680,000,000;) κοστίζουν τα εμβόλια και η παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στους χώρους φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

1 δισεκατομμύριο πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (1,500000000) στοιχίζει η παρανομία των λαθρομεταναστώνστην χώρα μας (αυτά τα στοιχεία δίνει το υπουργείο Δ/Τ, μόνο για την επιπλέον αστυνόμευση).

7 δισεκατομμύρια πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (7.500.000.000) είναι τα έσοδα από το παραεμπόριο των λαθρομεταναστών.(Σημ. Οίμου- Αθήνας: Είναι μέρος του συναλλάγματος που διαρρέει γι αυτό δεν το προσθέσαμε στο σύνολο)

3, 5 δισεκατομμύρια ευρώ (3,500,000,000) κόστισαν οι πρώτες ανάγκες των λαθρομεταναστών (διατροφή, στέγαση, ένδυση) τη διετία 2015-2016.

Κάθε ώρα πτήσης ενός ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ της Πολεμικής μας Αεροπορίας ‘Super Puma’ , κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ,
οι διασώσεις στο λιμενικό κοστίζουν 9,000,000 ευρώ το μήνα και
οι διασώσεις στο πολεμικό ναυτικό κοστίζουν 5,000,000 ευρώ το μήνα δηλαδή 168 εκατομμύρια ευρώ(168,000,000) το χρόνο χωρίς τα έξοδα της πολεμικής αεροπορίας.


Από όλα αυτά τα παραπάνω η ΕΕ που μου λέτε ότι μας πληρώνει γι αυτούς και γι αυτό δεν κοιτάζουμε τους Έλληνες έδωσε ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (700,000,000)

Κατά τα άλλα κ.κ υπερασπιστές της Μητσοτάκιας λογικής με πρωτεύοντα στόχο την οικονομία καλείσθε να μου απαντήσετε πως θα φτιάξετε οικονομία με τα δισεκατομμύρια να φεύγουν σαν νερό για τους λαθρομετανάστες.

Α ναι ….. αγαπημένοι ξέχασα να σας πω ότι ικετεύαμε για τη δόση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και πιο πάνω δεν έχω γράψει και τα εκατοντάδες εκατομμύρια που τρώνε οι ΜΚΟ.

Για να δούμε και κάποιους άλλους αριθμούς… 2012-2019

Μειώσεις που πλησιάζουν και το 70% στις αφίξεις των πτήσεων charters.

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τον τουρισμό σε Λέσβο, Σάμο και Χίο εξαιτίας του «προσφυγικού».
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα σχετικής μελέτης που πραγματοποίησε η εταιρεία V&O για λογαριασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή», ακυρώσεις διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία, ακυρώσεις συνεδρίων, προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων και πτήσεων από το εξωτερικό και συρρίκνωση της σεζόν, είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις από το ισχυρότατο πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός στα νησία του Β. Αιγαίου.

Μάλιστα σε αρκετά καταλύματα έχει καταγραφεί η τάση διακοπής της λειτουργίας τους τουλάχιστον κατά δύο μήνες νωρίτερα.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: Στη Λέσβο από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο καταγράφηκε πτώση 58,75% στις αφίξεις των πτήσεων charters.

Οι επισκέπτες προέρχονταν από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία.

Στη Χίο σημειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πτώση στις αφίξεις μέσω πτήσεων charters σε ποσοστό 68,91%.

Οι επισκέπτες ήταν Ολλανδοί και Νορβηγοί ενώ Αυστριακοί, Σλοβένοι και Τσέχοι που είχαν από μία εβδομαδιαία πτήση την ακύρωσαν κατά τη φετινή σεζόν.
Για το 2017, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν υπάρχει καμία πτήση charter.

Στην Σάμο οι αφίξεις charters μειώθηκαν κατά 23,14%. Οι επισκέπτες προέρχονταν από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά και στη Λήμνο καταγράφηκε πτώση κατά 17,6% στις αφίξεις πτήσεων charters.

Ε ναι λοιπόν, κατά καιρούς με αναγκάζετε να θυμηθώ το επιστημονικό μου υπόβαθρο με τις ελευθεροστομίες σας και φυσικά το αποτέλεσμα δεν ειναι καθόλου καλό για εσάς.
Την καλησπέρα μου.


ΠΗΓΗ
odysseiatv.blogspot.com
E K T A K T O: Αλλοδαποί έκλεψαν υπηρεσιακές μηχανές αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους…Καί τούς πῆραν στό κυνήγι!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕ !


Καί τούς πῆραν στό κυνήγι καί τούς ἔκλεψαν τίς μηχανές ! Οἱ : Χασάν ἤ Τζαφάρ ἤ Ἀλί ἤ Μοχάμεντ ἤ Χουσεΐν ….


Οι αστυνομικοί που προέρχονται από ειδική υπηρεσία καταπολέμησης παρεμπορίου, έγιναν αντιληπτοί από αλλοδαπούς παράνομους πλανόδιους πωλητές με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση.

Οι αστυνομικοί μπήκαν σε παρακείμενο στρατόπεδο για να φυλαχτούν. Ωστόσο, οι αλλοδαποί έκλεψαν τις υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες των αστυνομικών.


Ἔτρεξαν νά σωθοῦν;
Οἱ ἀστυνομικοί ; ! ! !
Αὐτοί πού ὑποτίθεται πρέπει νά προστατεύουν τόν πολίτη ;
Τότε οἱ πολίτες τί θά κάνουν σέ παρόμοια περίπτωσιν; ! ! !
Ἐκεῖνοι,σώθηκαν,οἱ μηχανές τους ἔκαναν φτερά …

Τέτοια ξεφτίλα ! ! !
Δῶστε ἐπίσημα χαρτιά στόν Χασάν ἤ Τζαφάρ ἤ Ἀλί ἤ Μοχάμεντ ἤ Χουσεΐν καί θά καλοπεράσουμε ὅλοι σέ ἐτοῦτη τήν χὠρα,ὀσονούπω…
Τό πιό γελοῖον κράτος στόν κόσμον !
Ἡ Πελασγική
http://sxolianews.blogspot.com/
Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι λέμεεεεε…

Pavlos Tsiaousis
Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι λέμεεεεε


www.nikosxeiladakis.gr

 

 

 

 

 


Παρέμβαση – «βόμβα» συνταγματολόγου:

«Άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών»

30/06/2019

Με άρθρο του, ο Πέτρος Ι. Παραράς, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξηγεί γιατί η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή»:

1. Η συμφωνία των Πρεσπών, ενόψει του άρθρου 28 παρ. 1 Σ, έχει, ως διεθνής σύμβαση, ισχύ υπέρτερη του τυπικού νόμου. Ετσι, νόμος ψηφιζόμενος από τη Βουλή δεν μπορεί να αγγίξει το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής. Τι μπορεί λοιπόν να γίνει μετά την κύρωση; Το άρθρο 41 παρ. 2 Σ ορίζει: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή, με πρόταση της κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής, προκειμένου να αντιμετωπισθεί [από την επόμενη Βουλή] εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας». Η δε επίλυση του Σκοπιανού προφανώς αποτελεί «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας» που ουδείς εχέφρων δύναται να αμφισβητήσει.

2. Εφόσον λοιπόν ανακύψει τέτοιο θέμα, η έννοια του άρθρου 41 παρ. 2 Σ είναι ότι επ’ αυτού πρέπει να πάρει θέση το εκλογικό σώμα, όχι δε η κυβέρνηση η οποία είναι υποχρεωμένη, εν προκειμένω, να προτείνει στον ΠτΔ τη διάλυση της ενεστώσης Βουλής, ώστε για το θέμα αυτό να έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα κατά την ακολουθούσα προεκλογική περίοδο και ο λαός, με την ψήφο του, να επιλέξει το κόμμα εκείνο που προσεγγίζει περισσότερο σε αυτό που θέλει η πλειοψηφία των πολιτών. Με άλλες λέξεις, το Σύνταγμα αρνείται στην κυβέρνηση που ασκούσε την εξουσία όταν ανέκυψε «εθνικό θέμα» να το λύσει μόνη της, όταν μάλιστα ούτε αυτή ούτε και τα άλλα κόμματα είχαν τοποθετηθεί επ’ αυτού πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του 2015. Αρα, το Σύνταγμα αντιλαμβάνεται την επίλυση του εθνικού αυτού θέματος μόνον μέσω της παρεμβολής εκλογών, συνεπώς η προηγούμενη Βουλή δεν είχε αρμοδιότητα να το λύσει.

3. Τα παραπάνω δεν ανατρέπονται από το γεγονός ότι έχει γίνει επίκληση του ως άνω άρθρου εννέα φορές για την πρόωρη διάλυση της Βουλής, χωρίς όμως ποτέ να συντρέχει τέτοιος εξαιρετικός λόγος, φαίνεται δε κρατούσα η άποψη ότι είναι εντεύθεν ανέλεγκτη η εξ αυτού του λόγου πρόταση διάλυσης της Βουλής. Εν προκειμένω όμως, όπου για πρώτη φορά συντρέχει αδιαμφισβήτητα «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας», δεν ανήκει πλέον στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης η εφαρμογή ή μη του άρθρου 41 παρ. 2 Σ, αλλά αυτή υποχρεούται να προτείνει στον ΠτΔ τη διάλυση της Βουλής. Το ότι καταχρηστικώς γινόταν επίκληση του άρθρου αυτού για πρόωρη διάλυση της Βουλής, δεν σημαίνει ότι τώρα που συντρέχουν οι προϋποθέσεις η κυβέρνηση, παρά ταύτα, δεν υποχρεούται να το εφαρμόσει. Εδώ διαπιστώνεται μία λογική ανακολουθία (unlogisch) και η κυβέρνηση έχει παραβιάσει το άρθρο 41 παρ. 2 Σ που προφανώς θέτει επιτακτικό κανόνα και σοφά τέθηκε, αφού στοχεύει στην κατά το δυνατόν μη διατάραξη της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας.

4. Αλλωστε, ενόψει της δημοκρατικής αρχής, ασαφείς διατάξεις του Συντάγματος, όπως η παραπάνω, πρέπει να ερμηνεύονται υπέρ του κυρίαρχου λαού που εκφράζεται κατά τις εκλογές και μέσα στη Βουλή, όχι δε υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης του πρωθυπουργοκεντρικού χαρακτήρα του πολιτεύματος. Τούτο όμως θα συμβαίνει αν δεχθούμε ότι, ακόμη και όταν συντρέχει «εθνικό θέμα», η διάλυση της Βουλής ανήκει, και τότε, στη διακριτική εξουσία της κυβέρνησης! Μα, το άρθρο 41 παρ. 2 Σ δεν τέθηκε για να παραβιάζεται, αλλά για να εφαρμόζεται εφόσον συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Το Σύνταγμα αξιώνει εδώ την ανανέωση της λαϊκής εντολής που όμως δεν έγινε. Αρα, η συμφωνία των Πρεσπών τελικά υπεγράφη και κυρώθηκε από αναρμόδια όργανα.

5. Στην περίπτωση αυτή, η Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών (1969) προβλέπει, ως προς την αρμοδιότητα του οργάνου για διεθνή δέσμευση της χώρας, τα εξής: Στο άρθρο 46, η αναρμοδιότητα είναι ο πρώτος λόγος ακυρότητας (nullité) της σύμβασης, η ανάλυση του οποίου καταλήγει στους εξής κυρίως κανόνες: α) το κράτος δεν μπορεί να επικαλείται την εσωτερική του νομοθεσία για τη μη δέσμευσή του από διεθνή σύμβαση, β) κατ’ εξαίρεση ο ως άνω κανόνας κάμπτεται σε περίπτωση αναρμοδιότητας, γ) για να υπάρχει αναρμοδιότητα, πρέπει ο παραβιασθείς συνταγματικός κανόνας να έχει θεμελιώδη χαρακτήρα, δ) η συμμετοχή του νομοθετικού οργάνου στη διαδικασία σύναψης διεθνούς σύμβασης αποτελεί ουσιώδες στοιχείο της δημοκρατικής αρχής, δηλαδή έχει θεμελιώδη χαρακτήρα, ε) η παραβίαση όμως πρέπει να είναι και πρόδηλη (manifeste), εφόσον γι’ αυτό πείθεται ένας τρίτος (διαιτητής ή δικαστήριο) που πρέπει να αποφαίνεται σύμφωνα με την καλή πίστη (βλ. στον Michael Bothe, ερμ. του άρθρου 46 στο τρίτομο έργο της Συνθήκης της Βιέννης των Olivier Corten/Pierre Klein, Bruylant, 2006).

6. Εν προκειμένω, η πλευρά των Σκοπίων προφανώς γνώριζε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν εξέφραζε την πλειοψηφία της Βουλής, αφού διέθετε μόνον 145 βουλευτές, ενώ και πριν από την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαλαλούσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή. Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση είχε έγκαιρα διαβεβαιώσει τον Ζάεφ ότι τελικά η Βουλή θα υπερψήφιζε τη συμφωνία, όπως και έγινε, με παροχή υπουργικών αξιωμάτων και θέσεων σε βουλευτές άλλων κομμάτων.

7. Υπήρχε λοιπόν εσκεμμένη και έκδηλη αναρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής που τη στηρίζει, διότι με τις παραπάνω μεθοδεύσεις παρακάμφθηκε η αρμοδιότητα της επόμενης Βουλής να αποφασίσει, με τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία, για την τύχη των διαπραγματεύσεων. Αρα, η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από αυτήν.

8. Πρέπει, λοιπόν, η χώρα μας να γνωστοποιήσει στα Σκόπια ότι η συμφωνία είναι άκυρη, διότι παραβιάζει τον κανόνα περί αρμοδιότητας του νομοθετικού οργάνου που έχει θεμελιώδη χαρακτήρα. Αν δε οι Σκοπιανοί έχουν αντιρρήσεις, πρέπει, σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ. 3 της Συνθήκης της Βιέννης, να ζητήσουν τη λύση της διαφοράς σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 33 του Χάρτη του ΟΗΕ, π.χ. διαπραγματεύσεις ή μεσολάβηση τρίτου ως διαιτητή ή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο. Τα εκτεθέντα αφορούν τον ορθό «νομικό» χειρισμό της συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλο είναι το θέμα πώς μεταγενέστερη κυβέρνηση θα θελήσει να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό (που γι’ αυτήν θα είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο), δοθέντος ότι οι πολιτικές και διπλωματικές παράμετροι είναι εδώ προφανείς.

Πηγή

 

 

 

 

 

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

Περιφρόνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για τους νεκρούς

(Εξ αφορμής της προσφάτου καταργήσεως του άρθρου 201 του Π.Κ., περί «περιύβρισης νεκρών»)

ΑΗΘΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ

Περιφρόνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για τους νεκρούς

Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά, Δικηγόρο

Εξ αφορμής της προσφάτου καταργήσεως του άρθρου 201 του Π.Κ., περί «περιύβρισης νεκρών», πέραν από την αθεϊστική υποκουλτούρα της εν αποδρομή ιδεοληπτικής κυβερνήσεως ή την επιμελή μεθόδευση πλήρους αποπνευματικοποιήσεως της κοινωνίας ή του διαχωρισμού της Εκκλησίας από την Πολιτεία καθώς και την ευθεία υποτίμηση της ζώσης ορθοδόξου παραδόσεως έναντι του Ισλάμ, υποκρύπτεται σαφώς και ο υπερεκχειλίζων υποπολιτισμός της, ήτοι η έλλειψη ουσιαστικού υποβάθρου αξιών, ιδεωδών, αρχών και εν γένει σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή.

Η έλλειψη ψήγματος σεβασμού, υποτυπώδους ευαισθησίας διά τους νεκρούς εκ του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει τη ρηχότητα της σκέψης του, την έλλειψη ανθρώπινου πολιτισμού και συναισθηματισμού προς την ύπατη αξία της ζωής, η οποία άρχεται εκ του τοκετού και εξικνείται μέχρι την κοίμηση, αλλά ιδίως διά ημάς τους ορθοδόξους χριστιανούς Ελληνες και την προσδοκία της Αναστάσεως των νεκρών κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Θεανθρώπου, Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.
Τον ενταφιασμό των κεκοιμημένων νεκρών, ως εικός επιβάλλει, διαχρονικώς, απαράβατος εθιμικός και θρησκευτικός νόμος. Η ψυχή του Πατρόκλου στην «Ιλιάδα» δεν ησυχάζει ώσπου να γίνει ενταφιασμός του ήρωος. Η Αντιγόνη αποθνήσκει ίνα εκπληρώσει το χρέος της έναντι εις τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη. Οι Αθηναίοι καταδικάζουν εις θάνατον τους στρατηγούς των επειδή δεν περισυνέλεξαν τους νεκρούς μετά τη ναυμαχία εις τις Αργινούσες. Οταν οι Αχαιοί θρηνούν τον νεκρό Πάτροκλο και οι Τρώες τον Εκτορα, πεσόντα κάτω από το ακόντιο του Αχιλλέως, εμφαίνονται εν σπέρματι ουσιώδη στοιχεία επιταφίου λόγου. Οι ελεγείες των λυρικών ποιητών και τα εγκώμια προς τιμή των νεκρών πολεμιστών περιέχουν ωσαύτως δομικά στοιχεία επιταφίου λόγου.
Ο σεβασμός προς τους νεκρούς των μαχών ήταν τόσο ισχυρός εις όλες τις ελληνικές πόλεις, ώστε γινόταν ανακωχή ανάμεσα εις τους εμπολέμους διά την περισυλλογή και τον ενταφιασμό των νεκρών. Επισφράγισις δε της απονομής των επικήδειων τιμών ήταν η εκφώνηση του επιταφίου λόγου από πρόσωπο πολιτικό εγνωσμένου κύρους, το οποίο όριζε η Πολιτεία, όπως εις την περίπτωσιν του Επιταφίου που εξεφώνησε ο Περικλής.
Εν κατακλείδι, λοιπόν: «Ανδρών γαρ επιφανών πάσα γη τάφος, και ου στηλών μόνος εν τη οικεία σημαίνει επιγραφή, αλλά και εν τη μη προσηκούση άγραφος μνήμη παρ’ εκάστω της γνώμης μάλλον ή του έργου ενδιαιτάται, ους νυν υμείς ζηλώσαντες και το ευδαίμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους», ήτοι «Γιατί των επιφανών πάσα γη τάφος και τούτο δεν το φανερώνει μόνον μίαν επιγραφή επιτύμβιων στηλών στη δική τους χώρα, αλλά και στις ξένες χώρες μένει αιώνια στην ψυχή του καθενός άγραφη η μνήμη του φρονήματός τους, περισσότερο εκ του έργου τους. Αυτούς λοιπόν τώρα κι εσείς αφού τους μιμηθείτε και θεωρήσετε την ελευθερία ευδαιμονία και τη γενναιότητα ελευθερία, μην ενδοιάστε έμπροσθεν των πολεμικών κινδύνων. Το συμπέρασμα είναι ότι άλλος Ελληνας, άλλο μπολσεβίκος.

dimokratianews,26.06.2019 aktines

 

 

 

 

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Διοικητής του Ελπίς :

“10.000 αυτοκτονίες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας.

Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται;»

Βίντεο-συνέντευξη με τον διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρο Γιάνναρο, αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου».

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν.


Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι.

Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δηλώνει στη συνέντευξη στο ιταλικό μέσο ο διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει:

«Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει», προσθέτει.

«Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας.

Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος.

«Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη».

«Αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες.

Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν;
Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα.
Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» υπογραμμίζει, τέλος, στην συγκινητική του μαρτυρία, ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.

ΠΗΓΗ
πηγη

 

 

 

 

 

Στην παραδοχή ότι η επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) ήταν απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,…

Home » Και αλλη μια δικαιωση για το Κατοχικα Νεα μετα απο 3 χρονια …. Παραδοχή ΣΥΡΙΖΑ Εμείς αποφασίσαμε τα capital controls, δεν μας τα επέβαλε κανείς

Και αλλη μια δικαιωση για το Κατοχικα Νεα μετα απο 3 χρονια …. Παραδοχή ΣΥΡΙΖΑ Εμείς αποφασίσαμε τα capital controls, δεν μας τα επέβαλε κανείς

Απο Κατοχικά Νέα 27 Ιουνίου 2019 0 Σχολιο

Στην παραδοχή ότι η επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) ήταν απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν επιβλήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο από κάποιον εξωτερικό παράγοντα, προχώρησε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Εμείς αποφασίσαμε τα capital controls, δεν μας το επέβαλε κανείς», τόνισε ο κ. Αποστόλου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις συνεχείς πιέσεις που δέχθηκε από το πάνελ της εκπομπής, προκειμένου να παραδεχθεί ότι επιβλήθηκαν από τους θεσμούς, ο κ. Αποστόλου έμεινε σταθερός στη διατύπωσή του, την οποία και επανέλαβε.

«Μου λέτε ότι δεν ξέρω πώς λειτουργεί το υπουργικό συμβούλιο;», αναρωτήθηκε με δυσφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει με έμφαση πως «αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο και η εισήγηση πάντα γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό».

«Μα του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό», επέμεινε ο δημοσιογράφος της εκπομπής, με τον κ. Αποστόλου να απαντά ξανά «εμείς τα αποφασίσαμε».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αποστόλου:

Ενσωματωμένο βίντεο

Σιγά σιγά τα λένε μόνοι τους.
Αποστόλου: Τα Capital Controls δεν μας τα επέβαλαν, εμείς τα αποφασίσαμε.

250 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

epilekta.com

 

 

 

 

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Το ξεχασμένο διάταγμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο Αιγαίο:

Η Ελλάδα έχει 10 μίλια ΕΧΥ και ΕΕΧ!


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ https://www.pronews.gr/ Ένας «θησαυρός» υπάρχει στα χέρια της ελληνικής διπλωματίας, όμως οι εκάστοτε ελληνικές Κυβερνήσεις, είτε από φόβο, είτε από πιέσεις εξωτερικών δυνάμεων, δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα.
Η Ελλάδα έχει ήδη εύρος εθνικού εναέριου χώρου και εθνικών χωρικών υδάτων στα 10 μίλια από τις αρχές του 20ού αιώνα και… δεν το θυμάται!
Επισημαίνεται ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ότι το εύρος των χωρικών υδάτων ή της αιγιαλίτιδας ζώνης (η θαλάσσια περιοχή γύρω από τα εδάφη μιας χώρας) μπορεί να φτάνει μέχρι τα 12 μίλια. Τα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια, ο δε εθνικός εναέριος χώρος είναι 10 μίλια. Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η «κυριακάτικη δημοκρατία» φέρνει σήμερα στο φως το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) του 1931 της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου, με το οποίο η Ελλάδα αποκτούσε κυριαρχία 10 ναυτικών μιλίων σε όλες τις θάλασσες «εις την περίμετρον της Επικρατείας». Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 10 μίλια έγινε για τις τότε ανάγκες της αεροπλοΐας. Συγκεκριμένα, συντάχθηκε «όσον αφορά ζητήματα Αεροπορίας και Αστυνομίας αυτής», όπως επισημαίνεται στον τίτλο του… Το «ξεχασμένο» διάταγμα βρίσκεται και σήμερα αρχειοθετημένο στον επίσημο τόμο των νομικών πράξεων του κράτους και φυλάσσεται στο Αρχείο της Βουλής των Ελλήνων, στο κεντρικό κτίριο της Ολομέλειας, με τις ελληνικές κυβερνήσεις επί σειρά ετών να παραμένουν αδρανείς και ανίκανες να αξιοποιήσουν τα ατράνταχτα «εθνικά επιχειρήματα» έναντι των εχθρών της χώρας. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, μετά τη δημοσίευσή του, απεστάλη αμέσως από την κυβέρνηση τουΕλευθερίου Βενιζέλου στη Γραμματεία τής τότε Κοινωνίας των Εθνών (ΚτΕ), που ήταν διεθνής οργανισμός προκάτοχος του ΟΗΕ, και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου. Ανάλογες πράξεις άλλων χωρών, που πρωτοκολλήθηκαν στη Γραμματεία της ΚτΕ, περιήλθαν στη συνέχεια στη δικαιοδοτική κατοχή του νεοϊδρυθέντος Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι όμως, το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει το εύρος των εθνικών χωρικών υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια «σε όλες τις θάλασσες της επικράτειας», ευθυγραμμίζονας τα χωρικά ύδατα με τον ήδη από τότε καθορισμένο εναέριο χώρο 10 μιλίων, παραμένει πανίσχυρο «διπλωματικό όπλο» στα συρτάρια του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, περιμένοντας την αναβίωση ακόμα ενός «εθνικού κεκτημένου» που… ξεχάστηκε στον χρόνο! Το Π.Δ. δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 18 Σεπτεμβρίου 1931, με πολίτευμα προεδρευομένης δημοκρατίας, και φέρει την υπογραφή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Ζαΐμη. Η κυβέρνηση εξουσιοδοτούσε «τον αρμόδιο επί της Αεροπορίας υπουργό Α. Ζάννα να δημοσιεύσει και να εκτελέσει την απόφαση»… Τα εθνικά χωρικά ύδατα είναι έκτοτε 10 μίλια! Ξεκινώντας από τα 10 μίλια, η Ελλάδα έχει, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια,όποτε και όταν το αποφασίσει, μονομερώς. ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Το πλήρες κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος, δημοσιευμένου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΕτΚ), αριθμός φύλλου 328 / «Τεύχος Πρώτον» / 18 Σεπτεμβρίου 1931, με τίτλο «Περί καθορισμού πλάτους χωρικών υδάτων, όσον αφορά τα ζητήματα Αεροπορίας και Αστυνομίας αυτής», που ορίζει «το πλάτος ζώνης των χωρικών υδάτων εις δέκα ναυτικά μίλια από των ακτών της επικρατείας», έχει ως εξής: «Εχοντες υπ’ όψιν τα άρθρα 2 και 9 του νόμου 5017 “περί Πολιτικής Αεροπορίας”, δημοσιευθέντος εις το υπ’ αρ. 158 της 13.6.31 φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (τεύχος Α), ως και το άρθρον 1 του νόμου 2569 της 19.4.21 “περί κυρώσεως της Διεθνούς Συμβάσεως Αεροπορίας”, δημοσιευθέντος εις το υπ’ αρ. 68 φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως της 26.4.21, προτάσσει του Ημετέρου της Αεροπορίας υπουργού, αποφασίσαμε και διατάσσομεν: Ορίζομεν το πλάτος της ζώνης των Χωρικών Υδάτων της αναφερομένης εν τω άρθρων 2 του νόμου 5017 εις δέκα ναυτικά μίλια από των ακτών της Επικρατείας.
Εις τον Ημέτερον επί της Αεροπορίας Υπουργόν ανατίθεμεν την δημοσίευσιν και εκτέλεσιν του παρόντος.
Εν Δεκελεία τη 6η Σεπτ. 1931
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζαΐμης
Ο επί της Αεροπορίας Υπουργός Α. Ζάννας».
Το αναξιοποίητο πλεονέκτημα και με ποιον τρόπο μπορεί να φέρει αποτελέσματα Η επανενεργοποίηση του Π.Δ. του 1931 «λύνει τα χέρια» της ελληνικής διπλωματίας ως θέση αφετηρίας στις όποιες κινήσεις επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, όπως επιτάσσει η παρακαταθήκη του απελθόντος υπουργού ΕξωτερικώνΝίκου Κοτζιά, παρά την προσωρινή αναδίπλωση της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις οξείες αντιδράσεις της Αγκυρας και την επικίνδυνη αλλαγή πλεύσης (επέκταση με την έγκριση του Κοινοβουλίου και όχι με Προεδρικό Διάταγμα), με πρόσχημα τη συνολική και όχι τμηματική εφαρμογή του μέτρου. Ωστόσο, παραμένει όπλο στη φαρέτρα του πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ Αλ. Τσίπρα στην προγραμματιζόμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, αυτομάτως επιλύει όλα τα θέματα που έχουν προκύψει με τη δήθεν ανισομέρεια του ισχύοντος εύρους των εθνικών χωρικών υδάτων (παράτυπα ισχύουν τα 6 μίλια) και του εθνικού εναέριου χώρου, που είναι στα 10 μίλια. Ομως και η Ουάσινγκτον μπορεί να αντιληφθεί διαφορετικά απ’ ό,τι στο παρελθόν το ζήτημα αυτό, καθώς με τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ θα μπορούσε να συναξιοποιήσει με την Ελλάδα τα πλεονεκτήματα ενός ευρύτερου χώρου εναέριων κινήσεων. Τη δεκαετία του ’90 η Ουάσινγκτον είχε σοβαρές επιφυλάξεις για τη δήθεν ελληνική δυσαρμονία να αναγνωρίζεται διαφορετικό εύρος χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου. Με δηλώσεις του ο τότε Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς είχε διατυπώσει άκομψα την αμερικανική θέση. Το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου είχε μπει στο στόχαστρο της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή, με τον Νίκολας Μπερνς να δηλώνει (Ιανουάριος 1998) πως «οι Ην. Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο 10 μιλίων» και ακόμα ότι «η χώρα του δεν θεωρεί παραβιάσεις (από τουρκικά μαχητικά) όσες γίνονται μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων» (!), ενώ τόνιζε πως «τα 10 μίλια είναι κάτι που διεκδικεί η Ελλάδα από καιρό» (και αδιάβαστος…). Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε διά στόματος του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Ρέππα, οι οποίοι ανέφεραν ότι «ο εναέριος χώρος των 10 μιλίων δεν είναι κάτι που διεκδικεί η Ελλάδα από καιρό, αλλά είναι ο εθνικός εναέριος χώρος τον οποίο ούτε η Τουρκία έχει νομικά αμφισβητήσει μέχρι στιγμής» Στον αντίποδα, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα που οφείλεται στο διαφορετικό εύρος των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, πράγμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε στο μέλλον οι δύο χώροι να ταυτιστούν»! Τέτοιες παρανοήσεις αίρονται με το Προεδρικό Διάταγμα του 1931που ορίζει ότι ο εναέριος και ο θαλάσσιος χώρος όχι μόνο ταυτίζονται αλλά και το εύρος τους είναι 10 μίλια εδώ και 90 χρόνια Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 25/6/2019

 

 

 

 

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Πρώτα

«εδώ και τώρα»

ακύρωση της συμπαιγνίας των Πρεσπών;

Αναιμική, αλυσιτελής και προσχηματική επιχειρηματολογία υπέρ της Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών συμβάλλει ίσως στη διατήρηση του θέματος σε φαινομενική νομική, πολιτική και διπλωματική "εκκρεμότητα".

Δημήτρης Γιαννόπουλος

Προσφέρει και εκτόνωση της διάχυτης αγανάκτησης η οποία πυροδοτείται από την πρώτη επέτειο της Προδοσίας, εν μέσω προεκλογικής αφασίας και απειλών για νέο γύρο παραχωρήσεων εδαφικής ακεραιότητας.

Αλλά δεν βοηθάει καθόλου όσους πιστεύουν στην ανάγκη για συνεχή αποτροπή και καταγγελία των όρων της Συμφωνίας, προάσπιση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που παραβιαζει ή αποτροπή των νέων κινδύνων που εγκυμονεί.

Ούτε βέβαια συντελεί στην αναγκαία λαϊκή εγρήγορση και συσπείρωση μπροστά σε πιθανές ευκαιρίες ειρηνικής ανατροπής και ακύρωσης των επαχθών τετελεσμένων της.

Το ίδιο όμως συνέβη στην μεταπολίτευση με όλα τα εθνικά θέματα, ιδίως στο Κυπριακό, το Αιγαίο, τη Θράκη και τη Βόρεια Ήπειρο.

Έτσι καταλήξαμε άλλωστε και στην επαίσχυντη συμφωνία της 17 Ιουνίου 2018: Αφού δεν αναγνωρίζαμε κράτος με "όνομα Μακεδονία ή παράγωγα", δεν υπάρχει πρόβλημα - μας διαβεβαίωσαν!

Τέτοια μας έλεγαν, την ίδια στιγμή που δέχονταν να βοά σε όλο τον κόσμο η προπαγάνδα για έθνος, γλώσσα και ιστορία "Μακεδόνων", κάποιων παντελώς ξένων προς τους ζώντες και νεκρούς Έλληνες Μακεδόνες.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να θεωρηθεί περίπου φυσικό το σύνθημα "Εμείς Μακεδονία, εσείς Ελλάδα" που αναφωνούσε θριαμβευτικά ο Ζάεφ πέρσι τέτοιο καιρό.

Και ερχόμαστε σήμερα, ένα χρόνο μετά το αίσχος των Πρεσπών, να κατηγορούμε τον υπάλληλο του Σόρος, που χρυσοπληρώναμε επί 25 χρόνια ως "μεσολαβητή" του ΟΗΕ, τον Μάθιου Νιμιτς, πως έχει παραβιάσει δηθεν την εξουσιοδότησή του να ασχοληθεί "αποκλειστικά και μόνο" με το… όνομα.

Πότε όμως, στα 28 χρόνια της υποτιθέμενης διαμάχης, είχε τεθεί θέμα "αποκλειστικότητας" του αντικειμένου της;

Επειδή ο κ. Βενιζέλος, η κα Μπακογιάννη και ο κ. Κοτζιάς είχαν φτάσει να λοιδορούν τον αδολο πατριωτισμό των Ελλήνων, αποκαλώντας το θέμα των Σκοπίων περιφρονητικά ως "ονοματολογικό";

Πότε είχε ειπωθεί ρητά στα Σκόπια πως η Αθήνα δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί την παραμικρή νύξη ή συζήτηση για "έθνος Μακεδόνων", για γλώσσα, ιστορία, παράδοση, κληρονομιά "μακεδονική" - πως θα το καταγγέλλει σε όλους τους τόνους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, οποθενδήποτε κι αν προέρχεται;

Χωρίς αυτή τη διευκρίνιση όμως, τι εμπόδιζε τους "εθνικιστές" των Σκοπίων και τους βαρουφάκειους καλοθελητές τους να βυσσοδομούν για το Δικαίωμα του Σκοπιανού "έθνους" στην αυτοδιάθεση και "αυτοπροσδιορισμό";

Εξαρχής μάθαμε να ψελλίζουμε κάτι μισόλογα για "όνομα που υποδηλώνει εδαφικές διεκδικήσεις και αλυτρωτικές βλέψεις", χωρίς ποτέ να διευκρινίζουμε ποιό - ιστορικά νόμιμο - όνομα θα μπορούσε (για παράδειγμα) να μην υποδηλώνει τέτοιες "κακόβουλες" προθέσεις: Βαρντάρσκα; Παιονία; Νέα Γιουγκοσλαβία;

Όχι βέβαια! Τίποτα από αυτά!

Για τους μεγαλόψυχους και ακατάδεκτους μακεδονομάχους μας, από Καραμανλή και Μητσοτάκη μέχρι Παπανδρέου και Καρατζαφέρη, και από Σαμαρά μέχρι Παπαθεμελή και Μέρτζο, ήταν αδιανόητο "να γίνουμε εμείς νονοί των Σκοπιανών", ούτε καθ' υποψία, ούτε κατά διάνοια!

Παρόλο που το "Νόβα", το "Βόρεια" και το "Άνω Μακεδονία" ήταν στην ημερήσια διάταξη από την εποχή του "πακέτου Πινέιρο", στις αρχές του 1992.

Λες και υπάρχουν άπειρες επιλογές ονομασίας για τα Σκόπια "πλην Μακεδονίας και παραγώγων"...
Η διεθνής κοινότητα, ο "διεθνής παράγων" και οι περισσότερες χώρες που εξωθούνταν στην αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία", γνώριζαν πως αυτό που παιζόταν σε βάρος της Ελλάδας ήταν μια χυδαία Απάτη χωρίς προηγούμενο, ένα έγκλημα σε βάρος της Ιστορίας και του πολιτισμού, με σφετερισμό, παραχάραξη και παραχώρηση μιας ένδοξης ταυτότητας και κληρονομιάς ενός ιστορικού έθνος σε ένα τεχνητό πολυεθνικό μόρφωμα.

Όλοι ήξεραν πως ο πόλεμος κατά της Ελλάδας διεξάγεται πλεον μόνο με την ασύστολη και ατιμωτική Εξαπάτηση του λαού της από την εκλεγμένη "ηγεσία" του.

Αναπόσπαστο μέρος της Εξαπάτησης ήταν να του κουνάνε το δάχτυλο ακόμα και "ακραιφνείς πατριώτες" για να ενοχοποιεί μετά από κάθε εκλογική ψηφοφορία ο ίδιος ο λαός τον εαυτό του. Το θύμα να γίνεται θύτης.

Γι αυτό, οι σύμμαχοι και φίλοι της χώρας, δεχόντουσαν παράλληλα να επιδεικνύουν τόση ανοχή και υπομονή στην "εκκρεμότητα" του Σκοπιανού, αναγνωρίζοντας την εύλογη αλλά αδιευκρινιστη "ευαισθησία" των Ελλήνων. "Μπορεί να έχουμε δίκιο αλλά δεν μας καταλαβαίνουν οι ξένοι", προφασίζονταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Αλλά γνώριζαν επίσης "οι ξένοι" πως η Απάτη είχε γίνει αποδεκτή χωρίς στοιχειώδη αντίδραση και διαιωνιστεί με απίστευτη πανουργία από το πολιτικό-ακαδημαϊκό-επικοινωνιακό κατεστημένο της χώρας.

Γιατί λοιπόν να μην εκφράσουν όλα τα κράτη της γης, την περιφρόνησή τους απέναντι σε ένα τόσο ψοφοδεές, δουλοπρεπές και προδοτικό καθεστώς, μια 5η Φάλαγγα, που καθημερινά εξευτελίζει το γένος των Ελλήνων και καταπιέζει τον εξαπατούμενο Λαό, με κάθε τρόπο - με ή χωρίς μνημόνια;

Να γιατί δίχως Ακύρωση της Μεγάλης Απάτης σε βάρος των Ελλήνων δεν μπορεί να υπάρξει Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πλήρη Αποκάλυψη και Καταδίκη της Συμπαιγνίας ολόκληρης της πολιτικής "ηγεσίας" σε βάρος του ελληνικού λαού που αποκορυφώθηκε στις Πρέσπες.

Πώς θα γίνει αυτό;

Απλούστατα: Αντί να προσφέρουμε πατριωτικά εύσημα και να κολακεύουμε κάθε τόσο την ματαιοδοξία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ από τον ίδιο, τη δημοσίευση των Πρακτικών της 5ωρης Σύσκεψης των Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή της 16ης Απριλίου 1992!

Να μάθουμε επιτέλους τι συζητούσαν επί τόσες ώρες οι "αρχηγοί", που παραμένει επί τόσα χρόνια εξισου "απόρρητο" όσο και ο Φάκελος της Κύπρου (ο οποίος γίνεται πάλι επίκαιρος λόγω του εν εξελίξει 3ου και 4ου Αττίλα).

Να μάθουμε δηλαδή αυτό που αποκαλύφθηκε από τα Wikileaks και επιβεβαιωθηκε χωρίς διάψευση, από τον πιο έγκριτο διπλωματικό αναλυτή, μεγαλοδημοσιογράφο και άτυπο σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών, Σταύρο Λυγερό:

Πως αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια «εδώ και πολλές δεκαετίες» ΔΕΝ ήταν η διπλωματική τους αναγνώριση από την Αθήνα με αντάλλαγμα μια «κοινά αποδεκτή ονομασία», ΑΛΛΑ η αποδοχή από τα Σκόπια μιας «σύνθετης ονομασίας» για να τους αναγνωρίσει το κράτος των Αθηνών την μακεδονική «εθνική ταυτότητα» που επικαλούνται ανεμπόδιστα, από την εποχή του Δημητρώφ, του Τίτο και του Ζαχαριάδη.

Και για να μην νοηθεί πως επικροτούμε οποιαδήποτε διάθεση εκδίκησης ή φυσικής τιμωρίας των (εκατοντάδων) Συνενόχων της Απάτης, θα προτείναμε να εκδοθεί μαζί με τα Πρακτικά, Προεδρικό Διάταγμα αναδρομικής αμνήστευσης όλων των συναφών κακουργηματων σε βάρος του λαού και του Εθνους, εφόσον κάθε ένας από τους υποψήφιους στις εθνικές εκλογές πολιτευτής υπογράψει Δήλωση Αποκήρυξης Παραβιάσεων Εθνικής Κυριαρχίας που έχουν συντελεστεί, μαζί με Προσωπική Ένορκη Δέσμευση για την από τούδε και στο εξής Ανυποχώρητη Διεκδίκηση, Ανάκτηση και Υπεράσπιση των καταπατηθέντων Δικαίων της Χώρας.

Ακούγεται ίσως αστείο, ρομαντικό και ανεδαφικό, αλλά σκεφτείτε πως Ολόκληρος ο Κόσμος σήμερα διψάει για το Πνεύμα του Ελληνικού Λόγου ενάντια στην Νεοταξική Βαρβαρότητα που μεταλαμπαδευσε κάποτε στα πέρατα της Οικουμένης ο "σφαγέας" (κατά τον νεόκοπο Βαρουφακιστή Τάκη Μίχα) Μεγαλέξανδρος.

Πολλοί από αυτούς που αναγνώρισαν την "Μακεδονία" των Σκοπίων από απέχθεια και αηδία για τους ελληνώνυμους δολιοφθορείς του Ελληνισμού, θα προτιμούσαν να τους δούνε πάλι υπόδουλους στην Μάστιγα της Ασίας, πάρα να σέρνονται για άλλα 200 χρόνια σαν τον Εφιάλτη σε μονοπάτι που οδηγεί μόνο στα μετόπισθεν των Θερμοπυλών.

Κανεις δεν μπορεί να πει το Μολών Λαβέ για λογαριασμό μας.

freepen.gr

 

 

 

 

 

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

Μία από τις τελευταίες πράξεις του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου,

που οδήγησαν τελικά στην συμφωνία των Πρεσπών
Του Δαμιανού Βασιλειάδη
εκπαιδευτικού, συγγραφέα,
Μέλους της πολιτικής κίνησης Πατριωτική Συσπείρωση
Αθήνα, 18 Ιουνίου 2019
Στους Ψαράδες των Πρεσπών το 1949 διαδραματίστηκε μία από τις τελευταίες πράξεις του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, που κατέληξε στην συμφωνία των  Πρεσπών.
Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΚΚΕ) εξάντλησε τις εφεδρείες του και στράφηκε στο σλαβομακεδονικό στοιχείο για να ενισχύει τις γραμμές του. Το αποτέλεσμα κατωτέρω:

Στην εκκλησία του χωριού στις 25 και 26 Μαρτίου του 1949[5] συνήλθε το 2ο συνέδριο του ΝΟΦ(Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), που ήταν διάδοχος του ΣΝΟΦ (Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), με τη συμμετοχή 700 αντιπροσώπων και στο οποίο απηύθυνε λόγο ο τότε ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης. Για το συνέδριο το ΝΟΦ είχε βγάλει ανακοίνωση όπου ανέφερε: "Το δεύτερο συνέδριο του ΝΟΦ θα είναι συνέδριο διακήρυξης των νέων προγραμματικών αρχών του ΝΟΦ. Αρχών που είναι ο προαιώνιος πόθος του λαού μας. Θα διακηρύξει την ένωση της Μακεδονίας σε ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, ισότιμο μακεδονικό κράτος μέσα στη λαϊκοδημοκρατική ομοσπονδία των βαλκανικών λαών, που είναι η δικαίωση των πολύχρονων αιματηρών αγώνων του". Στο τέλος, το συνέδριο διακήρυξε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του "μακεδονικού" λαού[6].
Είχε προηγηθεί η απόφαση της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Ιανουαρίου του 1949 στο Γράμμο και άλλαξε τη θέση του κόμματος για τους σλαβόφωνους Έλληνες από "πλέρια ισοτιμία στις μειονότητες που ζούσαν στην Ελλάδα" σε αυτοδιάθεση των σλαβόφωνων, συγκεκριμένα η απόφαση ανέφερε: "Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος."[7] Μετά όμως τις θέσεις του 2ου συνεδρίου του ΝΟΦ που ακολούθησαν, το ΚΚΕ αποσύρθηκε από τη θέση αυτή και για να μπορέσει να ελέγξει το ΝΟΦ δημιούργησε στις 27 Μαρτίου του 1949 την Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου (ΚΟΕΜ).
Την εθνική προδοσία παράδοσης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, που τελικά δεν τόλμησε παρ’ όλες τις παλινωδίες το ΚΚΕ να ολοκληρώσει, επισφράγισε εν καιρώ ειρήνης και χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος η κυβέρνηση Τσίπρα με πρωτεργάτες τον ίδιο και τον κ. Νίκο Κοτζιά. Αν δεν τιμωρηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη το έγκλημα αυτό, μας περιμένουν περισσότερα δεινά στα εθνικά θέματα, για τον απλούστατο λόγο ότι η συμφωνία των Πρεσπών θεωρείται από την πρώτη φορά αριστερά μαζί με τα ρετάλια της πολιτικής που συντάχτηκαν μαζί της, ως υπόδειγμα λύσης και άλλων εθνικών προβλημάτων.
Το της Πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοίς άρχουσιν!
Οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι!
Χαίροισθε, Υγιαίνοιτε, Έρρωσθε
Δημοσθένης ο Μακεδών

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:34 π.μ.

 

 

 

 

 

Ανοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Άκυρη νομικά η Συμφωνία των Πρεσπών

Ανοικτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνουν πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, ζητώντας του να προχωρήσει ως πρωθυπουργός στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών
22/06/19

Με ανοιχτή τους επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη,δεκάδες πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες, ζητώντας του να προχωρήσει ως πρωθυπουργός στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το κείμενο της επιστολής που ουσιαστικά  φέρει ως άκυρη σε νομικό πλαίσιο την Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφτηκε τον Ιούνιο του 2018, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε

Απευθυνόμαστε σε εσάς που θα έχετε τον αναγκαίο θεσμικό ρόλο ως ο αυριανός πρωθυπουργός και κάνουμε έκκληση να γίνετε ο σημαιοφόρος της ακύρωσης της επαχθούς συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η συντριπτική πλειονότητα του Ελλήνων τη θεωρεί απαράδεκτη και την εκλαμβάνει ως εθνική ήττα και καταστροφή. Σας καλούμε να το διακηρύξετε αυτό σαφώς, πριν από τις επερχόμενες εκλογές, πράξη που είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα την ανταμείψει με την ψήφο του και η ιστορία θα σας εντάξει σε περίοπτη θέση μέσα στο Πάνθεον των εθνικά δρώντων πολιτικών.

Οι υπογράφοντες –έγκριτοι επιστήμονες, καθηγητές, συνταγματολόγοι, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες, πολιτειολόγοι, ιστορικοί, επιχειρηματίες– θεωρούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά άκυρη, καθώς παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, το εθνικό μας δίκαιο αλλά και θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, όπως αυτές περί «αληθείας», «καλής πίστεως», «σαφήνειας», καθώς περιλαμβάνει ιστορικά ψεύδη, νομικές παραβιάσεις, ασάφειες, παραπειστικά επιχειρήματα και δόλο. Συναφώς παραβιάζει σειρά άρθρων της σύμβασης της Βιέννης, 1969.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1. Στην ανάθεση καθηκόντων του Μάθιου Νίμιτς υπήρχε εντολή αποκλειστικά και μόνο για το «όνομα», την οποία εντολή αυτός παραβίασε.

2. Στη συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνονται κραυγαλέα ψευδή στοιχεία όπως στο Μέρος Α΄, άρθρο 1, παρ. γ. και στο άρθρο 7, ενυπάρχει το δομικό ψεύδος, ότι δήθεν αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ η πλαστή «μακεδονική» γλώσσα κατά την «Τρίτη διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων, 1977». Αντιθέτως, στις σημειώσεις της συνόδου στον τόμο l και στο Προοίμιο του τόμου 2 στη σελίδα ΙΙΙ στην απόφαση 17/8- 7/9, 1977 αναγράφεται: «Οι εφαρμοζόμενες ονομασίες και η παρουσίαση του υλικού σε αυτή την έκδοση δεν συνεπάγονται την έκφραση οποιασδήποτε γνώμης εκ μέρους της γραμματείας του ΟΗΕ». Υπενθυμίζουμε ότι χωρίς ανάλογη γλώσσα δεν υπάρχει ούτε εθνότητα ούτε χώρα με το όνομα «Μακεδονία» ή το «μακεδονικός-ή-ό».

3. Με τις παρανομίες του γ.γ. ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (12- 13/2/2019), ο οποίος αποδέχτηκε την εισαγωγή του θέματος στον Οργανισμό με κοινή (επί του ιδίου επιστολοχάρτου) επιστολή Ελλάδος και της FYROM αναφερόμενη ως «Βόρεια Μακεδονία», με τα δύο εθνόσημα των χωρών. Η πράξη αυτή είναι παράνομη τόσον διότι κατά την ημέρα αποστολής και παραλαβής της επιστολής δεν υπήρχε, και ακόμη δεν υπάρχει χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» την οποία να έχει εγκρίνει προηγουμένως το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ωσαύτως δεν έχει αποσταλεί προς το Σ.Α. του ΟΗΕ ειδική έκθεση του γ.γ., όπως απαιτεί και περιγράφει η Απόφαση 845 Σ.Α. μετά την οποία το Σ.Α. θα κυρώσει ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών, ως οφείλει και κατ’ εφαρμογή της δικής του Απόφασης 817.

4. Αγνοήθηκε κατάφωρα η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, ο οποίος απαιτούσε δημοψήφισμα αντίστοιχο με εκείνο του λαού της FYROM. Ετσι καταπατήθηκε το θεμελιώδες άρθρο 1, παρ 2 και 3 του ελληνικού Συντάγματος, που προβλέπουν πως: 2. «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία». Και παρ. 3. «Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

5. Ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς σύμφωνα με το άρθρο 2 ν. 3566 (ΦΕΚ Α΄ 117/05.06.2007) «Κύρωση ως κώδικα του οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών», είχε τις περιοριστικά εκεί αναφερόμενες αρμοδιότητες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η συνομολόγηση των διεθνών συνθηκών και συνεπώς γι’ αυτήν απαιτείται, κατά το άρθρο 5β του ν. 3566/2007, ειδική εξουσιοδότησή του. Επ’ αυτού δεν έγινε προηγουμένως καμία ειδική συζήτηση στη Βουλή, για τη λήψη σχετικής απόφασης με σκοπό την παροχή ειδικής προς υπογραφή εξουσιοδότησης-εντολής στον αρμόδιο υπουργό, ούτε τέθηκε προς έγκριση και εξουσιοδότηση στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο της συμφωνίας, ούτε αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής διαβούλευσης, (αντιθέτως, αυτό συνέβη στη αντισυμβαλλόμενη FYROM), και δεν ζητήθηκε η γνώμη και η αποδοχή της από τον ελληνικό λαό.

6. Ως προς το Διεθνές Δίκαιο, σε συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 6, 7, 26, 27 και 46 της σύμβασης της Βιέννης περί του δικαίου των συνθηκών προκύπτουν τα εξής: ένα κράτος μπορεί εξαιρετικά να επικαλεσθεί, προς ακυρότητα μιας σύμβασης, διάταξη του εσωτερικού του δικαίου εφόσον τυγχάνουν παραβιάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, όπως επιβάλλει η διεθνής συνταγματική τάξη, με μία ρηματική διακοίνωση διαφωνιών, με την οποία η Ελλάς μπορεί να προσβάλει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια διμερή διακρατική συμφωνία υπό αίρεση που μπορεί να προσβληθεί ως ακυρώσιμη, λόγω παραβίασης των άρθρων 36 παρ.1 και 35 παρ.1 του Συντάγματος, και αφετέρου να θεωρηθεί ως λήξασα, διότι εξαντλήθηκε η προθεσμία που ορίζεται ρητά στη συμφωνία των Πρεσπών έως το τέλος του 2018.

7. Στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη FYROM συμμετείχε μόνο το 36,8% των πολιτών και όχι άνω του 50% όπως ως νομιμοποιητική βάση ώφειλε.

8. Ο ΠτΔ της FYROM, Γκιόργκι Ιβανόφ, ουδέποτε υπέγραψε αυτήν τη συμφωνία η οποία και εξ αυτού του λόγου είναι άκυρη.

9. Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του Συντάγματος της FYROM ουδέποτε κοινοποιήθηκαν «ως ενιαίο κείμενο» διά ρηματικής διακοινώσεως στην Ελλάδα. Στο Σύνταγμα παραμένουν αλυτρωτικές βλέψεις, οι οποίες ανατρέπουν όσα επιβάλλει η ίδια η συμφωνία των Πρεσπών και αντιτίθενται στις «σχέσεις καλής γειτονίας ομόρων κρατών.

ΖάεΦ ενόψει πιθανής εκλογής Μητσοτάκη:

Δεν συμφέρει κανέναν να ανοίξουν λυμένα ζητήματα

10. Η ρηματική διακοίνωση προς την Ελλάδα δεν φέρει την υπογραφή –ως ώφειλε– του ΠτΔ της FYROM Γκιόργκι Ιβανόφ.

11. Η γειτονική μας χώρα μέχρι σήμερα προβαίνει στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» αποκλειστικώς, χωρίς το «Βόρεια», καταπατώντας συνεχώς τα όσα υπέγραψε περί erga omnes. Συναφές μέγιστο ζήτημα είναι τα αλυτρωτικά εις βάρος της Ελλάδος σύμβολα, τα οποία υπάρχουν στα χαρτονομίσματα και νομίσματά της, αλλά και τα όσα περιλαμβάνει στους στίχους του ο εθνικός ύμνος τής εν λόγω χώρας.

12. Σοβαρά ελλείμματα νομιμότητας έχει η συμφωνία των Πρεσπών και στα εμπορικά ζητήματα όπου η λύση θα συμβεί (;) μετά πενταετία, πράγμα που συνιστά παραπειστικό όρο και παραβιάζει διεθνείς αρχές περί σαφήνειας και καλή πίστεως.

Κύριε πρόεδρε, διατελούμε με την ελπίδα ότι θα λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω εκτεθέντα, που συμφέρουν πρωτίστως την Ελλάδα, αλλά και τη μεγάλη παράταξη της οποίας επαξίως ηγείστε.
Θεσσαλονίκη 19-6-2019».

 

 

 

 

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ :

ΤΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ “ΔΩΡΗΜΑ” ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6:16 π.μ.

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ,

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝΗ Επιτροπή Ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” με τους νομικούς συμβούλους μας στην Αμερική, με τη στενή συνεργασία του καθηγητή μας Γιώργου Κασιμάτη και με τις συμβουλές του Πρέσβη μας Λευτέρη Καραγιάννη, αξιολογούν τα αποτελέσματα της τελικής νομικής μελέτης, ούτως ώστε να αποφασιστεί σε ποιο παγκόσμιο νομικό φόρουμ θα αποταθούμε προκειμένου να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά την Συμφωνία των Πρεσπών.
Σημείωση: Στην εκδήλωση για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα δεν παρέστη ουδείς Βουλευτής της ΝΔ, της αυριανής ελληνικής κυβερνήσεως…
Επειδή δεν εμπιστεύομαι τον Κρις Σπύρου (έχω τους λόγους μου), να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα (διευθύνσεις, τηλέφωνα) της "Επιτροπής Ακύρωσης της "ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ", και όλα τα έγγραφα για τις επικοινωνίες στις οποίες αναφέρεται.
Όσο για τον κ. Γιώργο Κασιμάτη, τόσα χρόνια ως νομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;;;

Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Είχαν κληθεί οι βουλευτές της Ν.Δ.;;;
Τις προσκλήσεις στην δημοσιότητα.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.egerssi.gr

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 το μεσημέρι (13:00), παραβρέθηκα ως όφειλα, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, Ελληνοαμερικανός πατριώτης Κρις Σπύρου, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθηνών!
Μαζί του ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο διπλωμάτης Λευτέρης Καραγιάννης!

Από την πολύ αποκαλυπτική ομιλία του κ. Κρις Σπύρου – που περιελάμβανε στοιχεία που πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας – επισημάνω τα παρακάτω δυο σημεία, πριν προχωρήσω στη δημοσίευση όλης της συνταρακτικής ομιλίας του:
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οργάνωσα, όπως είχα υποσχεθεί μια ομάδα Ελληνο-αμερικανών πολέμιων της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, και δημιουργήσαμε την “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”.
Η Επιτροπή για την Ακύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, της οποίας είμαι ο Πρόεδρος, προσέλαβε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ομάδα νομικών συμβούλων ούτως ώστε να μελετήσουν την νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, με βάση το διεθνές δίκαιο.
Με σκοπό να προσδιορίσουν που, πως και από ποιόν, βάσει των στοιχείων θα αμφισβητηθεί η νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Με το τελικό αποτέλεσμα να είναι η ακύρωσή της.
Η Επιτροπή Ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” με τους νομικούς συμβούλους μας στην Αμερική, με τη στενή συνεργασία του καθηγητή μας Γιώργου Κασιμάτη και με τις συμβουλές του Πρέσβη μας Λευτέρη Καραγιάννη, αξιολογούν τα αποτελέσματα της τελικής νομικής μελέτης, ούτως ώστε να αποφασιστεί σε ποιο παγκόσμιο νομικό φόρουμ θα αποταθούμε προκειμένου να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όλη η ομιλία του συμπατριώτη μας Κρις Σπύρου…

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι το μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορά την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, για την “Δημοκρατία των Σκοπίων”, έχει αποβιώσει στα Ηνωμένα Έθνη.
Απεβίωσε λόγω ελλείψεως νόμιμης κρατικής νομικής στήριξης και συνταγματικής νομιμότητας από την πλευρά των Σκοπίων για την νόμιμη επικύρωσή της από τα Ηνωμένα Έθνη. Από την στιγμή που οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήγγειλαν την πρόθεσή τους να ονομάσουν την “Δημοκρατία των Σκοπίων” “Βόρεια Μακεδονία”, έχω δηλώσει δημοσίως: Η Συμφωνία των Πρεσπών, έχει έναν και μόνο σκοπό.
Να δώσει στο κρατικό μόρφωμα της γεωγραφικής περιφέρειας της “Δημοκρατίας των Σκοπίων”, μακεδονική κρατική οντότητα, και μακεδονική εθνική ταυτότητα, στους κατοίκους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Διοικητικής περιφέρειας του Βαρδάσκα.
Nα δώσει μακεδονική εθνική ταυτότητα στους κατοίκους του καταυλισμού των παρατημένων, ξεχασμένων, φυγαδευμένων, εξορισμένων πρώην παρτιζάνων κομμουνιστών ανταρτών, τους οποίους ο Στρατάρχης Γιόσιπ Τίτο συγκέντρωσε στις δεκαετίες 1940-1950 στην Διοικητική Γιουγκοσλαβική Περιφέρεια του Βαρδάσκα.
Βάφτισε τους παρτιζάνους αντάρτες του “Μακεδόνες” και ονόμασε την Διοικητική Περιφέρεια του Βαρδάσκα “Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, παράνομα κατασκευασμένη, αντισυνταγματικά επικυρωμένη και ως εκ τούτου, ανυπόστατη.
Όσον αφορά το θέμα του ονόματος του ανεξάρτητου κράτους των Σκοπίων, έχω δηλώσει: «όταν οι Έλληνες του εσωτερικού αποκτήσουν τα 650 δις. δολάρια που τους υποσχέθηκε ο Αρτέμης Σώρας, τότε και οι Σκοπιανοί θα αποκτήσουν το όνομα “Μακεδονία” που τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας»!

Οι μηχανορραφίες του ΟΗΕ…

Η Συμφωνία των Πρεσπών αφορά δύο συγκεκριμένα θέματα. Δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες επικυρώνουν την “Συμφωνία των Πρεσπών” ως διεθνή συμφωνία.
Η πρώτη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αφορά την “Συμφωνία των Πρεσπών”, είναι η απόφαση  817, της 7ης Απριλίου 1993, με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας αναγνώρισε την τότε αποσχισθείσα από την Γιουγκοσλαβία “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως ανεξάρτητο κράτος, χωρίς όνομα, δίνοντας της ένα προσωρινό για την χρήση του μόνο στα Ηνωμένα Έθνη. Η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορά την “Συμφωνία των Πρεσπών”, είναι η απόφαση 845, της 18ης Ιουνίου 1993.
Με οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από την “Δημοκρατία των Σκοπίων” και την Ελλάδα να συνεργαστούν προκειμένου να καλλιεργήσουν καλές γειτονικές σχέσεις. Το ψήφισμα 845 κατέληξε στην υπογραφή της “Ενδιάμεσης Συμφωνίας”, την οποία υπέγραψαν το 1995, οι τότε κυβερνήσεις της “Δημοκρατίας των Σκοπίων” και της Δημοκρατίας της Ελλάδας.
Η “Συμφωνία των Πρεσπών” προτείνει να ονομαστεί η “Δημοκρατία των Σκοπίων” με την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, ή “Βόρεια Μακεδονία”. Απόφαση που θα “διόρθωνε” το κενό που άφησε η απόφαση 817 του 1993, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως είπα και πριν, αναγνώρισε την “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα.
Θυμίζω ότι η αίτηση της “Δημοκρατίας των Σκοπίων” το 1993, ήταν, να αναγνωριστεί το κράτος τους από τα Ηνωμένα Έθνη με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε την αίτηση των Σκοπίων να αναγνωριστούν ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, και τους αναγνώρισαν ως ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα, οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων, αποφάσισαν να αυτό-αποκαλούν το κράτος τους με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Δηλαδή, “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το “έτσι θέλω”.
Και συνέχισαν να το κάνουν έως την υπογραφή της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Εξέδωσαν ταυτότητες, συνήψαν διακρατικές συμφωνίες με 143 άλλα κράτη, με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Και έκτισαν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις κεντρικές πλατείες τους. Το μόνο που δεν έχουν κάνει οι Σκοπιανοί, είναι  να ισχυριστούν ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν Σκοπιανοί Σλάβο-Μακεδόνες και ότι ο παράδεισος ήταν στην περιοχή των Σκοπίων.
Όπως είχε πει κάποτε ο πρόεδρός τους, Κίρο Γκλιγκόροφ, αναφερόμενος στους συμπατριώτες του πολιτικούς.

Οι μαϊμουδιές με το όνομα…

Τη Συμφωνία των Πρεσπών όμως, δεν την υπέγραψαν η Δημοκρατία της Ελλάδας, και η “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Τη “Συμφωνία των Πρεσπών”, την συνυπέγραψαν η Δημοκρατία της Ελλάδας ως το “Πρώτο Συμβαλλόμενο Μέρος” και το “Δεύτερο Μέρος”, που “έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225 της 8ης Απριλίου 1993”, ως το “Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος”.
Αναφερόμενα από κοινού» στην Συμφωνία των Πρεσπών, ως “τα Μέρη”. Σήμερα, με την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, η “Δημοκρατία των Σκοπίων” αυτό-ονομάστηκε από “Δημοκρατία της Μακεδονίας” σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” ή “Βόρεια Μακεδονία”.
Ονομασία που αυθαίρετα αποφάσισε να  την αποκαλεί και η κυβέρνηση της Ελλάδας.
Είχα προβλέψει και το είχα ανακοινώσει δημόσια πριν 6 μήνες.
Είχα πει: Στο τέλος αυτής της περιπέτειας, θα έχουμε όχι 143 χώρες, αλλά 144 χώρες παγκοσμίως που θα αποκαλούν την “Δημοκρατία των Σκοπίων”, “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.
Στις 143 χώρες, που την αποκαλούσαν “Δημοκρατία της Μακεδονίας” θα προστεθεί και η Ελλάδα.
Έτσι και έγινε. Δυστυχώς, σκέτοι “μαϊμού” Μακεδόνες ήταν οι Σκοπιανοί από το 1993 έως το 2019. Και σύνθετα “μαϊμουδάκια” Βόρειο-Μακεδόνες είναι τώρα οι Σκοπιανοί γείτονές μας.
Δεν αποκτάς Μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν ονομάζεται η χώρα σου “Μακεδονία”, επειδή οι πρωθυπουργοί και η αμφιλεγόμενη, που κατά την δική μου άποψη, χρειάζεται δικαστική διερεύνηση, πλειοψηφία των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και των Σκοπίων, συμφώνησαν και ψήφισαν να λέγονται έτσι.
Και μάλιστα παράνομα και αντισυνταγματικά.
Για την πλευρά της Ελλάδας, σε αυτή τη νομική άποψη, μπορεί να το διευκρινίσει καλύτερα ο Γιώργος Κασιμάτης. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η “Δημοκρατία των Σκοπίων” παραμένει ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς ονομασία.

Θα “θάψουμε” τη “Βόρεια Μακεδονία”…

Όπως γνωρίζετε, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών” στην Πλατεία Συντάγματος, στις 20 Ιανουαρίου 2019, ήμουν ο κύριος ομιλητής. Κλείνοντας την ομιλία μου στο Σύνταγμα, δήλωσα στο πλήθος των Ελλήνων συμπατριωτών μου: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες.
Εάν ο Μάθιου  Νίμιτς φέρει την πρόταση της “Συμφωνίας των Πρεσπών” στα Ηνωμένα Έθνη, να ονομαστεί η “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως “Βόρεια Μακεδονία”, σας υπόσχομαι εν ονόματι της σημαντικής πλειονότητας της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα Ηνωμένα Έθνη, ανώτερη και από αυτή του 1993.
Και θα θάψουμε την επιθυμία του Ζόραν Ζάεφ και την μανία του Μάθιου Νίμιτς να ονομάσουν την “Δημοκρατία των Σκοπίων”, “Βόρεια Μακεδονία”. Θα την θάψουμε στο ίδιο νεκροταφείο των Ηνωμένων Εθνών όπου το 1993, θάψαμε την πρόταση του Κίρο Γκλιγκόροφ να αναγνωριστεί η “Δημοκρατία των Σκοπίων” από τα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Στους Μάθιου Νίμιτς, Ζόραν Ζάεφ, Γκεόργκι Ντιμιτρόφ.
Στους συνεργάτες και στους συμπαραστάτες τους, μέσα και έξω από τα σύνορα των Σκοπίων, τους θυμίζω και τους προειδοποιώ.
Η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται, δεν πωλείται. Από την καρδιά της πρωτεύουσας της πατρίδας μας Ελλάδας, εν ονόματι του 99% των Ελλήνων της Αμερικής, αναγγέλλω καθαρά και ξάστερα: Ζόραν Ζάεφ, Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, Μάθιου Νίμιτς. Θέλετε την Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ!

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης στην “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”…

Στις 25 Ιανουαρίου 2019, η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε με νομοθεσία, την ανθελληνική, την απολύτως αυθαίρετα κατασκευασμένη, και την σκοπίμως παράνομα και αντισυνταγματικά επικυρωμένη από την Κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, “Συμφωνία των Πρεσπών”.
Για να δράσουμε αποτελεσματικά στο νέο πεδίο μάχης, αυτό των Ηνωμένων Εθνών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οργάνωσα, όπως είχα υποσχεθεί μια ομάδα Ελληνο-αμερικανών πολέμιων της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, και δημιουργήσαμε την “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”.
Η Επιτροπή για την Ακύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, της οποίας είμαι ο Πρόεδρος, προσέλαβε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ομάδα νομικών συμβούλων ούτως ώστε να μελετήσουν την νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, με βάση το διεθνές δίκαιο. Με σκοπό να προσδιορίσουν που, πως και από ποιόν, βάσει των στοιχείων θα αμφισβητηθεί η νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Με το τελικό αποτέλεσμα να είναι η ακύρωσή της.
Στην Ελλάδα, η “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”, ζήτησε από τον αξιόλογο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και διαπρεπή συνταγματολόγο, Γιώργο Κασιμάτη, να συμμετάσχει στον αγώνα ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Να συμμετάσχει με τις πολύτιμες συμβουλές του, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής (εμένα), και να συντάξει μια τεκμηριωμένη γνωμάτευση, για την νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από την πλευρά της Ελλάδας.
Η γνωμάτευση και η συμμετοχή του Γιώργου Κασιμάτη έχει βοηθήσει σημαντικά και εμένα και τους νομικούς συμβούλους στην Αμερική. Συμβουλές και γνωμάτευση τις οποίες έχει προσφέρει αφιλοκερδώς και με το γνωστό και πρέπον πατριωτικό του αίσθημα.
Για αυτό ευχαριστώ δημοσίως τον Γιώργο Κασιμάτη, εκ μέρους της Επιτροπής και όλων των Ελλήνων που πιστεύουν ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” είναι ανθελληνική, είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί.
Ως Πρόεδρος της Επιτροπής επίσης, πέραν από την πολύτιμη συμβουλή και την φιλία που έχω αποκτήσει με τον Γιώργο Κασιμάτη, θέλω να πω δυο λόγια για τον φίλο μου και συναγωνιστή στους αγώνες για την ειρήνη στα Βαλκάνια, τον τέως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Γιουγκοσλαβία, Λευτέρη Καραγιάννη. Του οποίου, η συμβουλή και εμπειρία με βοήθησαν να συντάξω το κείμενο το οποίο οι νομικοί σύμβουλοί μας στις Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάστηκαν για την γνωμάτευσή τους.
Ζήτησα από τον Λευτέρη Καραγιάννη να είναι εδώ μαζί μας σήμερα, για να μας δώσει την διπλωματική διάσταση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μια διεθνής συμφωνία, η οποία έχει διαπραγματευτεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως η περίπτωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, που αφορούσε αποκλειστικά θέματα αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, επιβάλλεται να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Εθνών από τον επίσημα εντεταλμένο από τα Ηνωμένα Έθνη διαπραγματευτή. Στην προκειμένη περίπτωση, τον Μάθιου Νίμιτς.

Ο “απατεώνας” Μάθιου Νίμιτς…

Όπως ακριβώς είχε γίνει με την “Ενδιάμεση Συμφωνία” του 1995, την οποία κατέθεσε επίσημα στα Ηνωμένα Έθνη, ο προκάτοχος του Μάθιου Νίμιτς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σάιρους Βανς.
Στην περίπτωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, την οποία ο ίδιος ο Μάθιου Νίμιτς είχε συνυπογράψει στις 17 Ιουνίου 2018 στις Πρέσπες, ως ο προσωπικά εντεταλμένος διαμεσολαβητής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επειδή γνώριζε ότι μόνο αντισυνταγματικά και παράνομα θα μπορούσε η “Συμφωνία των Πρεσπών” να επικυρωθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, αποποιήθηκε της προσωπικής του ευθύνης να μεταβιβάσει την “Συμφωνία των Πρεσπών” στα Ηνωμένα Έθνη.
Αποποιήθηκε της ευθύνης βάζοντας στην Συμφωνία τον εξής όρο: «Το συντομότερο δυνατόν από την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, τα Μέρη, ή ένα από τα Μέρη, θα ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θέσης της σε ισχύ, για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη». (Άρθρο 20, παράγραφος 6 της “Συμφωνίας των Πρεσπών”)!
Με άλλα λόγια, υπολόγισε ο Μάθιου Νίμιτς όταν τελειώσουν οι παρανομίες, οι παρατυπίες, τα μαγειρέματα, οι αντισυνταγματικότητες, και από την πλευρά της Κυβέρνησης των Σκοπίων και από την πλευρά της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τότε, ένας ή και οι δύο παραβάτες μαζί θα ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” τίθεται “εν ισχύ’. Και αυτό ακριβώς έγινε, κυρίες και κύριοι. Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, 21 ημέρες μετά την επικύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από την Βουλή των Ελλήνων, ένα από τα δύο συμβαλλόμενα Μέρη, η Δημοκρατία της Ελλάδας, ανήγγειλε την “Συμφωνία των Πρεσπών” “εν ισχύ”!
Στις 12 Φεβρουαρίου, σε κοινό επιστολόχαρτο, που απεικόνιζε το εθνόσημο της Δημοκρατίας της Ελλάδας και το εθνόσημο της “Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”, ανύπαρκτου κράτους στις 17 Ιουνίου 2018, όταν συνυπογράφηκε η “Συμφωνία των Πρεσπών”, και ασφαλώς ανύπαρκτου κράτους με την ονομασία αυτή και στις 12 Φεβρουαρίου του 2019, οι Αντιπρόσωποι τους στα Ηνωμένα Έθνη, αποστέλλουν επίσημη επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.
Η επιστολή με τις υπογραφές της Μαρίας Θεοφίλη, Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, και της Σάνιας Ζογράφσκα-Κρστέσκα, “προσωρινής” Επιτετραμμένης της “Μόνιμης Αποστολής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη”, αναφέρει επί λέξει στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες:
«Εξοχότατε, Σύμφωνα με το άρθρο 20 (6) της Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των Διαφορών όπως Περιγράφονται στις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, και την σύναψη Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των Μερών (“η Τελική Συμφωνία”, στο παράρτημα) η οποία έλαβε χώρα στις Πρέσπες, στις 17 Ιουνίου 2018, έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη, ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2019 η Τελική Συμφωνία τέθηκε σε ισχύ.

Με πλήρη σεβασμό στις αρχές και τους σκοπούς του Καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και με οδηγό την ισχυρή μας θέληση να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις, καλής γειτνίασης και συνεργασίας, έχουμε επιλύσει τη διαφορά και τα εναπομείναντα ζητήματα που αναφέρονται στις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας με έντιμο και βιώσιμο τρόπο, με γνώμονα την σημασία του θέματος, τις ευαισθησίες κάθε Μέρους το πνεύμα ειρήνης, ασφάλειας και ανάπτυξης της περιοχής. Αυτή είναι η Τελική Συμφωνία και με την έναρξη ισχύος της παύει η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρεται στο Άρθρο 1 (2) αυτής της Συμφωνίας, οι δυο χώρες μας αναγνωρίζουν ως δεσμευτικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία και οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με την Ενδιάμεση Συμφωνία. Θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας στον Προσωπικό σας Απεσταλμένο, κ. Μάθιου Νίμιτς, για την υποστήριξή του καθ’ όλη τη διαδικασία. Παρακαλούμε να διαβιβαστεί αυτή η επιστολή στην Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Παρακαλούμε δεχθείτε, Εξοχότατε, την έκφραση της ύψιστης εκτιμήσεώς μας”.

Ενημερώθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για την παράνομη

“Συμφωνία των Πρεσπών”

Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με Υπουργό Εξωτερικών τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μονομερώς στις 12 Φεβρουαρίου 2019 έθεσε σε ισχύ την Συμφωνία των Πρεσπών και ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την θέση της σε ισχύ.
Ποιος διεθνολόγος, ποιος διεθνής νομοθέτης, και ποιος διαπραγματευτής διεθνών συμφωνιών δημιούργησε αυτή τη σκευωρία;
Αυτός για εμένα, πρέπει να βρεθεί για να του απονείμουν βραβείο Νόμπελ διεθνούς σκευωρίας!
Και στους συνεργάτες του, τους αρχιτέκτονες της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, να απονεμηθεί βραβείο απάτης!
Το κείμενο της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που παρουσίασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ως την “Τελική Συμφωνία” στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση, ήταν το κείμενο που είχαν συνυπογράψει η Δημοκρατία της Ελλάδας και το “Δεύτερο Μέρος” στις 17 Ιουνίου 2018.
Και όχι το τροποποιημένο κείμενο που επέβαλλαν οι όροι της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.
Την επόμενη ημέρα, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε την επιστολή των δύο Εκπροσώπων και το κείμενο της Συμφωνίας της 17ης Ιουνίου 2018, στην Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Φερνάντα Εσπινόζα Γκαρθές, ζητώντας της να ενημερώσει τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών.
Στις 14 Φεβρουαρίου 2019, η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ενημέρωσε με επίσημη επιστολή τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των κρατών μελών. Αποστέλλοντάς τους το κείμενο της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, όπως υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018.
Την ίδια ημέρα, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, με επίσημη επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Γενική Συνέλευση, αποστέλλει την “Συμφωνία των Πρεσπών”, και την επιστολή των δύο Εκπροσώπων, και ειδοποιεί τα όργανα των Ηνωμένων Εθνών ότι την έχει θέσει ως το Θέμα 118 της Ημερήσιας Διάταξης της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, που αφορούσε την ένταξη νέων μελών στα Ηνωμένα Έθνη. Η “Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών”, η Επιτροπή μας, ανέλαβε άμεση δράση.
Ενώ η ομάδα των νομικών συμβούλων μας, εκτός και εντός της Ελλάδας ανέλυε τη νομιμότητα της “Συμφωνίας των Πρεσπών” και τη νομιμότητα της μονομερούς από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας κήρυξης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” “εν ισχύ” στα Ηνωμένα Έθνη, εγώ προσωπικά, εν ονόματι της Επιτροπής, έκανα τις απαιτούμενες πολιτικές επαφές, στο επίπεδο που η ακύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών” απαιτούσε.
Ενημέρωσα λεπτομερώς τα κατάλληλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την παράνομη διαδικασία της σύναψης και της επικύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.
Και για το παράνομο και αντισυνταγματικό αποτέλεσμα των διαδικασιών επικύρωσης. Και ζήτησα από τα συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την αντικειμενική αξιολόγησή τους στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ζητούσε από τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωριστεί η χώρα τους ως νέο κράτος με την ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.
Δηλαδή, την αίτηση να την κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Υπενθύμισα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι το 1992 και 1993, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, πέντε φορές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που εμπεριείχε την λέξη “Μακεδονία”.
Επεσήμανα επίσης, στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της “Δημοκρατίας των Σκοπίων”, Γκεόργκι Ιβάνοφ, ειδοποίησε γραπτώς τα Ηνωμένα Έθνη και την παγκόσμια κοινότητα, ότι ήταν αντίθετος στην “Συμφωνία των Πρεσπών” και δεν την υπέγραψε.
Επεσήμανα επίσης στα συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ήταν πρωτόγνωρο για μια άλλη χώρα να αιτείται αναγνώριση και ονομασία γειτονικού της κράτους. Όπως έκανε η Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση.

“Βόρεια Μακεδονία” όπως “Βόρειο Ισραήλ”;

Φανταστείτε, είπα, το ακόλουθο σενάριο: Μια καλή ημέρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης συνάπτουν Συμφωνία να ονομάσουν την Παλαιστίνη “Βόρειο Ισραήλ”. Στην διαδρομή, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, που είχε την συνταγματική αρμοδιότητα να επικυρώσει αυτή τη Συμφωνία, αρνείται να το κάνει.
Οι πρωθυπουργοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ αγνοούν την απόφαση του Προέδρου και επικυρώνουν την Συμφωνία από τα Κοινοβούλιά τους.
Και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μονομερώς αιτείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη με την ονομασία “Βόρειο Ισραήλ”.
Αν κάτι τέτοιο γινόταν κυρίες και κύριοι δεν θα γέλαγε ο κόσμος όλος; Δε θα το θεωρούσε η παγκόσμια κοινότητα πρωτόγνωρο γεγονός; Δεν θα έλεγαν όλοι ότι το Ισραήλ παραβιάζει την εθνική ακεραιότητα της Παλαιστίνης;
Το Συμβούλιο Ασφαλείας, προφανώς έκρινε ακατάλληλες τις πρωτόγνωρες ενέργειες μονομερούς κήρυξης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” “εν ισχύ” και της μονομερούς αίτησης αναγνώρισης της “Δημοκρατίας των Σκοπίων” ως νέου κράτους με το όνομα “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, αποφεύγοντας περαιτέρω ενέργειες από πλευράς του, αφήνοντας το μέρος της “Συμφωνίας των Πρεσπών” που αφορούσε την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία” να ξεψυχήσει αθόρυβα στα γραφεία του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η 73η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών έληξε. Και μαζί της έληξε και η μονομερής προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να κηρύξει την “Συμφωνία των Πρεσπών” εν ισχύ και τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν την “Δημοκρατία των Σκοπίων” ως νέο, ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”.
Έτσι απεβίωσε η επίσημη ονομασία των Σκοπίων ως “Βόρεια Μακεδονία” από τα Ηνωμένα Έθνη, στο γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Επιτροπή Ακύρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” με τους νομικούς συμβούλους μας στην Αμερική, με τη στενή συνεργασία του καθηγητή μας Γιώργου Κασιμάτη και με τις συμβουλές του Πρέσβη μας Λευτέρη Καραγιάννη, αξιολογούν τα αποτελέσματα της τελικής νομικής μελέτης, ούτως ώστε να αποφασιστεί σε ποιο παγκόσμιο νομικό φόρουμ θα αποταθούμε προκειμένου να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά την Συμφωνία των Πρεσπών.
Η ακύρωση εξ ολοκλήρου της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από το Διεθνές Δίκαιο είναι για μένα σίγουρη. Και όπως υποσχέθηκα στους κατοίκους της Φλώρινας και των Πρεσπών, όταν τους επισκέφτηκα, θα την θάψουμε στο ίδιο σημείο στις Πρέσπες, δίπλα στην λίμνη, όπου οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, την υπέγραψαν στις 17 Ιουνίου 2018. Στο Άρθρο 20, παράγραφος 9 της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, οι νομοθέτες κατασκευαστές της Συμφωνίας, επιβάλουν με όρους που μόνο ο πατέρας των νόμων, ο Λυκούργος της Σπάρτης, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, και πράγματι χρησιμοποίησε.
Συγκεκριμένα και χωρίς ντροπή λέει στη Συμφωνία ότι “οι διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες. Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της παρούσας Συμφωνίας.(…)”!
Με άλλα λόγια, ότι παρανομία, ότι αντισυνταγματική πράξη και ότι ψέμα και διεκδίκηση υπάρχει στο κείμενο της “Συμφωνίας των Πρεσπών” δεν μπορεί να αλλάξει από κανέναν και από τίποτα. Κυρίες και κύριοι, όταν η “Συμφωνία των Πρεσπών”, η σκευωρία που σας προανέφερα, δει το φως της παγκόσμιας δικαιοσύνης, και θα το δει σύντομα, θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.
Και οι σκευωρείς της θα καταλήξουν τουλάχιστον σε άμεση πολιτική συνταξιοδότηση.
Πριν δώσω τον λόγο στον διακεκριμένο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιο Κασιμάτη και στη συνέχεια στον αξιότιμο πρέσβη επί τιμή Λευτέρη Καραγιάννη θέλω να σας ενημερώσω ότι όταν τελειώσουν τις τοποθετήσεις τους και πριν τις ερωτήσεις σας, θα σας παρουσιαστεί το μουσικό κομμάτι, που δημιουργήθηκε με τίτλο: «Κάτω τα χέρια άπαντες απ’ τη Μακεδονία»!
Σημείωση: Στην εκδήλωση για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα δεν παρέστη ουδείς Βουλευτής της ΝΔ, της αυριανής ελληνικής κυβερνήσεως…

Πηγή

 

 

 

 

19.6.19

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

- Ο Ραφαέλ Κορρέα για την Ελλάδα και τις μίζες του ΔΝΤ !

Βόμβες για μίζες, ΔΝΤ και ΜΜ»Ε»
– Αυτά έκαναν στην Ελλάδα!
«Έδιναν μίζες σε πολιτικούς για να δανείζονται ώστε να αγοράζουν οπλικά συστήματα. Έπειτα ερχόταν το ΔΝΤ για να ξεπλύνει αυτό το καθαρά ιδιωτικό χρέος»!
Στην σκιά της συνόδου ΕΕ με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα έδωσε συνέντευξη στο Euronews.

Σε αυτή την συνέντευξη έριξε ρουκέτες για την Ελλάδα και το ΔΝΤ, που όμως δεν μετέδωσε ουδείς!
Ο πρόεδρος Κορρέα που παρέλαβε μία χρεοκοπημένη και υποδουλωμένη χώρα στο ΔΝΤ και κατάφερε με τον λαό στο πλευρό του να την φέρει στην κορυφή της ανάπτυξης με ρυθμό…
4,3% δεν μάσησε τα λόγια του.
Μα εσείς δεν ζούσατε πάνω από τις δυνατότητες σας;
«Εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων – πριν την έλευση του ΔΝΤ – έμπαιναν στο υπουργείο οικονομικών με βαλίτσες και σακούλες γεμάτες με χρήμα.
Μαύρο χρήμα για να δωροδοκήσουν υπουργούς, ώστε να δεχθούν δάνεια για αγορά π.χ. όπλων!
Έτσι ακριβώς χτιζόταν το χρέος και βέβαια αυτό γινόταν με την απόλυτη συνεργασία των ΜΜΕ που έπαιρναν το μερτικό τους!
Έπειτα ερχόταν η «κρίση» και το ΔΝΤ ως σωτήρας για να την «αντιμετωπίσει»!
Τι να αντιμετωπίσει; Το ΔΝΤ απλώς φρόντιζε για την μεταφορά του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου πίσω στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Στην ουσία ρευστοποιούσε τα δάνεια και αυτά πληρωνόντουσαν από ξεπούλημα των εθνικών πόρων, την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα εξαθλίωσης.
Για την Ελλάδα:
«Δείτε για παράδειγμα τι κάνουν στην Ελλάδα.
Ότι έκαναν σε εμάς, ίδιες μεθόδους για να έλθει το ΔΝΤ στην χώρα (!!).
Και βέβαια δεν εφαρμόζει καμμία στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης, παρά ρευστοποίηση ενός ιδιωτικού χρέους που πληρώνεται από μειώσεις μισθών, επιδομάτων, μαζικές απολύσεις.
Και στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες χωρίς να λάβουν τίποτα από τα δάνεια, αλυσοδένονται με διάφορα μνημόνια χρέους, για να ξεπλυθεί ένα ιδιωτικό χρέος!
Η απόλυτη κυριαρχία των ισχυρών του χρήματος, πάνω στον άνθρωπο!
Εσείς πως τα καταφέρατε να έχετε τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης;
«Γνωρίζαμε οικονομικά, γνωρίζαμε ότι το κλειδί ήταν ο προστατευτισμός της παραγωγής και των θέσεων εργασίας.
Δεν ακούσαμε τις σειρήνες που έλεγαν «ο καθένας για την πάρτη του»!
Προστατεύσαμε λοιπόν την παραγωγή μας και την δουλειά μας με ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που απετέλεσε πόλο έλξης για ιδιώτες επενδυτές.
Ισχυρές επενδύσεις σε υποδομές, παιδεία, ενέργεια.
Έτσι φτάσαμε στο 4,3% που είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Ευρωπαϊκό μέσον όρο.
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΥΘΕΝΑ;

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 19.6.19

 

 

 

 

 

Τι συμβαίνει αν η αποχη ειναι μεγαλυτερη του 51% στις Βουλευτικές εκλογές ;

Βάσει του συντάγματος, η ψήφος είναι υποχρεωτική, και βάσει του εκλογικού νόμου, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος / καθήκοντος, οι εκλογείς πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα καταστήματα της ψηφοφορίας που βρίσκονται στην επικράτεια. Επιστολική ψήφο ή ...
ψήφο με άλλο μέσο δεν επιτρέπεται. Σχετική ανάρτηση: Γιατί το εκλογικό σώμα είναι μεγαλύτερο από το νόμιμο (ενήλικο) πληθυσμό της χώρας ;

Σύνταγμα Άρθρο 51: 5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. / 4.Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια. (τέτοιος νόμος δεν ψηφίστηκε ποτέ από την ελληνική βουλή)

ΠΔ 26/2012

Άρθρο 52
(Άρθρο 52 Π.Δ. 96/2007) Καταστήματα ψηφοφορίας 1. Για κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται ιδιαίτερο κατάστημα ψηφοφορίας. / 2. Ως καταστήματα ψηφοφορίας χρησιμοποιούνται κτίρια που κατέχονται από το δημόσιο, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις και γενικά δημόσιους οργανισμούς κι αν δεν φτάνουν αυτά, κατάλληλα ιδιωτικά οικήματα ή δημόσια κέντρα, που παραχωρούνται οικειο− θελώς από τους δικαιούχους, σύμφωνα με τις διατάξεις της επόμενης παραγράφου. / 3. Ο Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού …

Άρθρο 82
(Άρθρο 82 Π.Δ. 96/2007 και άρθρο 29 παρ.5 ν. 3731/2008)
Προσέλευση ψηφοφόρων και αναγνώριση της ταυτότητας αυτών 1. Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή….

Συνεπώς, επειδή η ψήφος είναι υποχρεωτική, πάει να πει ότι η αποχή αποτελεί ανυπακοή στο σύνταγμα και τίποτα άλλο. Η σχετική συμπεριφορά μάλιστα, μπορεί και να τιμωρηθεί σε περίπτωση που είναι αδικαιολόγητη.

Άρθρο 117
(Άρθρο 117 Π.Δ. 96/2007
και άρθρο 29 παρ.12 ν.3731/2008) Ειδικά εκλογικά αδικήματα εκλογέων 1. Ο εκλογέας που αδικαιολόγητα δεν ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν, τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μήνα μέχρι ένα έτος. Το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει και τις στερήσεις των αξιωμάτων και θέσεων, που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από ένα μέχρι τρία χρόνια.

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ :

Βάσει του εκλογικού νόμου, τα ψηφοδέλτια είναι μόνο έντυπα και όποιο άλλο υποτιθέμενο ψηφοδέλτιο βρεθεί στην κάλπη, είναι ΑΚΥΡΟ. Εξαίρεση αποτελεί το ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ μην έντυπο ψηφοδέλτιο στο οποίο ο εκλογέας συμπλήρωσε με το χέρι του το όνομα του υποψηφίου που επιθυμεί (αυτό γίνεται σε έκτακτες περιπτώσεις όταν σε κάποιο εκλογικό τμήμα δεν υπάρχουν έντυπα ψηφοδέλτια)

α) ΠΔ 26/2012 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ ́ Ψηφοδέλτια − Γενικές διατάξεις

Άρθρο 70 (Άρθρο 70 Π.Δ. 96/2007) Μορφή ψηφοδελτίων : 3. Τα ψηφοδέλτια είναι μόνο έντυπα. Όποιο ψηφοδέλτιο δεν είναι έντυπο, έστω και μερικά, είναι άκυρο. Τα τυπογραφικά στοιχεία στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι μελανής απόχρωσης.

Άρθρο 83 (Άρθρο 83 Π.Δ. 96/2007) Τρόπος ψηφοφορίας : 1. Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ….., καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων.

β) ΥΠΕΣ Γενικά θέματα εκλογών

Πώς ψηφίζουμε : Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. …… Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο …., καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και υποψηφίων.

Τι είναι τα λεύκα ψηφοδέλτια, πότε και γιατί δίνονται στους εκλογείς και πως επικυρώνονται, μπορείτε να το μάθετε από το άρθρο 74 το ίδιου ΠΔ 26/2012. Σχετική ανάρτηση: ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΕΓΚΥΡΕΣ Ή ΑΚΥΡΕΣ ; (2)

(Όποιος δεν θέλει να παραβιάσει το σύνταγμα αλλά δεν θέλει και να ψηφίσει, μπορεί απλά να ρίξει στην κάλπη το φάκελο χωρίς κανένα ψηφοδέλτιο μέσα.)

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ

Παράδειγμα:

Ας πούμε ότι στις εκλογές συμμετέχουν 10 συνδυασμοί και ότι σε ένα εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι 100 εκλογείς, εμφανίζονται όλοι τους στη κάλπη και ψηφίζουν έγκυρα. Και ας υποθέσουμε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι το ακόλουθο :

συνδυασμός Α – 20 ψήφους (από 100) = 20%
συνδυασμός Β – 15 ψήφους (από 100) = 15%
συνδυασμός Γ – 10 ψήφους (από 100) = 10%
συνδυασμός Δ – 8 ψήφους (από 100) = 8%
συνδυασμός Ε – 5 ψήφους (από 100) = 5%
συνδυασμός ΣΤ – 3 ψήφους (από 100) = 3%
συνδυασμός Ζ – 2 ψήφους (από 100) = 2%
συνδυασμός Η,Θ -1 ψήφος (από 100) = 1%
συνδυασμός Ι – 0 ψήφους (από 100) = 0%

Αν τώρα υποθέσουμε λχ. ότι στο ίδιο εκλογικό τμήμα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, 51 εκλογείς (51%), απέχουν από την διαδικασία ή “ψηφίζουν” άκυρα, τα έγκυρα ψηφοδέλτια θα είναι μόλις 49 και με τον ίδιο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων ( 20,15,10,8,5 κλπ) τα ποσοστά των συνδυασμών θα είναι τα ακόλουθα :

συνδυασμός Α – 20 ψήφους (από 49) = 40,82%
συνδυασμός Β – 15 ψήφους (από 49) = 30,61%
συνδυασμός Γ – 10 ψήφους (από 49) = 20,41%
συνδυασμός Δ – 8 ψήφους (από 49) = 16,33 %
συνδυασμός Ε – 5 ψήφους (από 49) = 10,20%
συνδυασμός ΣΤ – 3 ψήφους (από 49) = 6,12%
συνδυασμός Ζ – 2 ψήφους (από 49) = 4,1%
συνδυασμός Η,Θ -1 ψήφος (από 49) = 2%
συνδυασμός Ι – 0 ψήφους (από 49) = 0%

Το παράδειγμά μας αφορά τμήμα 100 ατόμων, αλλά ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο σύνολο της επικρατείας που οι εγγεγραμμένοι εκλογείς είναι περίπου 10 εκατομμύρια.

ΣΥΝΕΠΩΣ, Η ΑΠΟΧΗ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΔΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΟΥ 3%.

Αναρτήθηκε από giem στις 19.6.19

 

 

 

 

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για το Grexit και πώς φορτωθήκαμε το μνημόνιο

Posted by Μέλια στο Ιουνίου 18, 2019

.

«Διαφυλάσσοντας το ευρώ σε περιόδους κρίσης. Η ιστορία του ESM εκ των έσω» είναι ο τίτλος του βιβλίου που παρουσίασαν προχθές ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), και ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup. Πριν εκδοθεί, «ΤΑ ΝΕΑ» διάβασαν το βιβλίο, το οποίο μας μεταφέρει – μέσα από μαρτυρίες πρωταγωνιστών – στις ταραχώδεις μέρες της κρίσης και αποκαλύπτει σημαντικές πτυχές και λεπτομέρειες για τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου. Κατά τον Κλάους Ρέγκλινγκ, το βιβλίο «μεταφέρει τον αναγνώστη στις κρίσιμες συζητήσεις, από την Αθήνα έως το Βερολίνο, από το Δουβλίνο στις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον, το Λουξεμβούργο και πολλά άλλα μέρη ενδιάμεσα.

Η αποκατάσταση της σταθερότητας του ευρώ απαιτούσε σκληρή εργασία σε πολλαπλά μέτωπα, αλλά το μάθημα που αντηχεί σε αυτές τις σελίδες είναι ότι όλοι εργάστηκαν για τον ίδιο στόχο: την υπεράσπιση του νομίσματος, κάνοντας ένα βήμα τη φορά», αναφέρει το in.gr.

Οι προοπτικές του ευρώ σκοτείνιασαν όταν τον Οκτώβριο του 2009 η νέα κυβέρνηση που εξελέγη στην Ελλάδα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα είναι πολύ υψηλότερα, αναφέρει το βιβλίο. Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση. Η δήλωση του Τίμοθι Γκάιτνερ, πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, δείχνει το κλίμα: «Ο κόσμος ήταν εύθραυστος τη στιγμή εκείνη. Ανησυχούσε βαθιά ότι ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και να μεταδοθεί, θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις σε εμάς, όχι μόνο στην Ευρώπη». Ανάλογους φόβους εκφράζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ξεκινά ο σχεδιασμός για πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα, της οποίας το έλλειμμα αυξάνεται συνεχώς. «Εκτινάχθηκε τρεις φορές σε τρεις μήνες» θυμάται ο Ολι Ρεν, επίτροπος τότε Οικονομικών Υποθέσεων. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Οικονομικών τότε, έκανε λόγο για «ένα εκτροχιασμένο τρένο». Ο Γκάιτνερ ήταν από τους πρώτους που κάλεσαν την Ευρώπη να αποφύγει μια ελληνική χρεοκοπία προκειμένου να προστατευθεί το ευρώ.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης στις 11 Φεβρουαρίου 2010, στην πρώτη από μια σειρά Συνόδων Κορυφής, τάσσονται υπέρ αποφασιστικής και συντονισμένης βοήθειας, αρκεί η Ελλάδα να ζητήσει βοήθεια. Επανέλαβαν τις προθέσεις να βοηθήσουν την Ελλάδα παρέχοντας διμερή δάνεια με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις 25 Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είχε ακόμη ζητήσει βοήθεια. Ομως ο Παπακωνσταντίνου λέει ότι δεν υπήρχε πρόθεση για βοήθεια. Οταν συνάντησε τον Σόιμπλε στο τέλος του 2009 στο Βερολίνο, «χρησιμοποίησε τη φράση «Δεν υπάρχει Πλάνο Β, Γιώργο. Πρέπει να το διαχειριστείτε μόνοι σας»».

Ανάλογη ήταν η στάση της Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, κατά τον Παπακωνσταντίνου. Ετσι με τον Παπανδρέου προσέγγισαν τον Ντομινίκ Στρος – Καν, επικεφαλής του ΔΝΤ, στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2010. Συναντήθηκαν σε μια κουζίνα για να μη γίνουν αντιληπτοί και ο Στρος – Καν είπε ότι το ΔΝΤ θα προσπαθούσε να πείσει την Ευρώπη προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να βοηθηθεί η Ελλάδα. Στις 15 Απριλίου η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ να ξεκινήσουν συζητήσεις για ένα πολυετές πρόγραμμα στήριξης. Ο Στρος – Καν στέλνει μια ομάδα στην Αθήνα «σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν στήριξη». Στις 22 Απριλίου 2010 η Eurostat ανακοινώνει έλλειμμα 13,6%. Την επομένη η ελληνική κυβέρνηση ζητά στήριξη. Οι όροι δανεισμού προς την Ελλάδα ήταν σκοπίμως λιγότερο ευνοϊκοί από αυτούς των μηχανισμών διάσωσης αργότερα. Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν ήθελαν να δώσουν την εντύπωση στην Ελλάδα ότι θα είχε πρόσβαση σε φθηνό χρήμα.

Η μετάδοση της κρίσης δεν αποφεύγεται. «Ημασταν ίσως πολύ αφελείς για την πρόθεση και την ικανότητα των ελληνικών Αρχών να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» λέει ο Τζον Λίπσκι, τότε αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ. «Ηταν μόλις την τελευταία στιγμή, ενόψει της επικείμενης καταστροφής, που έγινε η συμφωνία για το EFSF». Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου του 2010 ο Ζαν – Κλοντ Τρισέ, πρόεδρος τότε της ΕΚΤ, έφτασε στις Βρυξέλλες για μια συνάντηση με τους ευρωπαίους ηγέτες. «Δεν δίστασα να πω ότι είχαμε μια δραματική κατάσταση σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης, καθώς και στην ευρωζώνη αυτή καθαυτήν.

Υπογράμμιζα τη σοβαρότητα της κατάστασης κάθε μήνα από το 2005 στο Eurogroup». Η συνεδρίαση ήταν δύσκολη, ενώ ο Σόιμπλε μόλις προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες αρρώστησε. Οι Γερμανοί δεν ήθελαν να δώσουν εγγυήσεις στην Κομισιόν για τη δημιουργία μηχανισμού διάσωσης, λέει ο Μάρτιν Φερφέι, διευθυντής τότε στην Κομισιόν. «Τότε είχα την ιδέα, γιατί να μη δημιουργήσουμε ένα όχημα ειδικού σκοπού. Η ιδέα άρεσε». Το επόμενο ζήτημα ήταν πώς θα αντιδρούσαν οι αγορές τη Δευτέρα. «Είχα μεγάλη αντίσταση από τις κυβερνήσεις για άμεση παρέμβαση στις δευτερογενείς αγορές, ο μόνος τρόπος για την αποτροπή της κερδοσκοπίας» λέει ο Τρισέ. Τελικά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκάτοχος του ESM, αποφασίζεται. Αναζητείται ποιος θα είναι ο επικεφαλής του. Οταν ο Γιούνκερ, τότε επικεφαλής του Eurogroup, δεν είδε το όνομα του Ρέγκλινγκ στους υποψηφίους, εκνευρίστηκε. Τελικά ο Ρέγκλινγκ αναζητήθηκε, δέχτηκε τη δουλειά και έγινε αργότερα επικεφαλής του ESM, του μηχανισμού «μπαζούκας» ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος θα ήταν ο «δανειστής» της Ελλάδας στο τρίτο πακέτο στήριξης.

Ο ρόλος του Σόιμπλε

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στις ζυμώσεις για την τρόικα. «Είχα συζητήσεις με ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ, ιδιαίτερα με τον καλό μου φίλο Ζαν – Κλοντ Τρισέ, ο οποίος υποστήριξε πολύ το να κρατηθεί το ΔΝΤ εκτός Ελλάδας» θυμάται ο Λίπσκι. «Οπως είπε, ο λόγος δεν ήταν ότι ήταν εναντίον του ΔΝΤ. Ηθελε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Η άποψή μου ήταν ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν τη διαχείριση μόνοι τους. Αλλά υπήρχαν επιφυλάξεις στη Γερμανία» είπε ο Σόιμπλε. «Καταλήξαμε στο ότι θα ήταν καλύτερο να εμπλακεί το ΔΝΤ». Κατά τον Τόμας Βίζερ, πρόεδρο τότε του EWG, «η συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν αρκετά σημαντική για να μας κρατά σε εγρήγορση. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός αξιοπρεπούς προγράμματος προσαρμογής χρειάζονται έναν εξωτερικό, ουδέτερο και περισσότερο ή λιγότερο ανεξάρτητο θεσμό».

Τον Φεβρουάριο του 2012 με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο η Ελλάδα προχωρά στην αναδιάρθρωση του χρέους. Στο παρασκήνιο της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους στην Ιστορία, που ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, στο EFSF παρακολουθούσαν ώστε όλα να γίνουν χωρίς προβλήματα. Τα ομόλογα έπρεπε να βρίσκονται στο ελληνικό σύστημα διακανονισμού πριν από το Σαββατοκύριακο. Το κλείσιμο θα γινόταν Παρασκευή στις 17.30. Ο EFSF έστειλε ένα έντυπο για να υπογραφεί από έλληνες αξιωματούχους, αλλά δεν μπορούσαν να το στείλουν πίσω. Η μηχανή φαξ στο υπουργείο Οικονομικών δεν λειτουργούσε. Βρέθηκε τελικά φαξ στον ΟΔΔΗΧ. «Μόλις 10 λεπτά πριν από το κλείσιμο, στις 17.20, τηλεφώνησα στον άνθρωπο στη Φρανκφούρτη να πατήσει το κουμπί και να τα στείλει στην Ελλάδα… και τα ομόλογα έφτασαν» θυμάται ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM Ρολφ Στράουχ.

Με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 2013 και το πρώτο μισό του 2014 το δεύτερο πρόγραμμα εφαρμοζόταν σχεδόν βάσει σχεδιασμού και για λίγο το 2014 οι προοπτικές της Ελλάδας φαίνονταν πολύ καλύτερες. Στις αρχές του 2014 η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είχε καταφέρει να εμφανίσει 1,2 δισ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

Στα μέσα του 2014 η Ελλάδα φαινόταν να έχει μια ευκαιρία να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, όπως είχαν κάνει οι Ιρλανδία και Πορτογαλία. «Κάποια στιγμή φάνηκε σαν να μπορούσαν να βγουν [από το πρόγραμμα], θα μπορούσαν να λάβουν μια πιστωτική γραμμή και η ανάπτυξη είχε επιστρέψει» λέει ο Στράουχ. Αλλά η μεταρρυθμιστική δυναμική μειώνεται στο δεύτερο μισό του έτους. Το ΔΝΤ διαφωνεί ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους και η αξιολόγηση δεν κλείνει. «Τον τελευταίο μήνα που ο Σαμαράς ήταν στην εξουσία, δεν μπορούσε πλέον να προωθήσει το είδος των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που ζητούσαμε. Ηταν αδιέξοδο» είπε ο Στράουχ. «Το μεγαλύτερο λάθος έγινε το 2014» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών τότε. «Ηταν μεγάλο λάθος το ότι η αξιολόγηση δεν έκλεισε στη λογική ενός δημοσιονομικού κενού μερικών εκατομμυρίων ευρώ».

Παρότι στο βιβλίο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζεται χαρισματικός ηγέτης, επισημαίνεται ότι όταν εκλέχτηκε, αντί να ριχτεί σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ζύγισε τις επιλογές του. Από την πλευρά των Ευρωπαίων, η Ελλάδα το πρώτο μισό του 2015 γύρισε την πλάτη της στις προηγούμενες συμφωνίες και έχασε τον δρόμο για να βγει από το οικονομικό τέλμα. Στις 4 Φεβρουαρίου, μία μόλις εβδομάδα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Τσίπρα, η ΕΚΤ ακυρώνει το waiver για τα ελληνικά ομόλογα.

Ο Τσίπρας έφερε τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ηγετών, αλλά κέρδισε ελάχιστους φίλους, με δεδομένο το χάσμα μεταξύ του τι ζητούσε η Αθήνα και του τι ήταν διατεθειμένη να δώσει η ευρωζώνη. Οι ηγέτες της ευρωζώνης ενέδωσαν σε ένα συμβολικό σημείο, αφήνοντας τον όρο «τρόικα» και υιοθετώντας τον όρο «θεσμοί». «Μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου κλιμακώσαμε τη διαδικασία, ειδικά για την Ελλάδα» θυμάται ο Νικολά Τζιαμαρόλι του ΕΣΜ. «Δημιουργήσαμε ένα τμήμα έκτακτης κατάστασης σε περίπτωση χρεοκοπίας…». Ο Γιάνης Βαρουφάκης πίστευε ότι η Ελλάδα θα αποκτούσε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν μπορούσε να δείξει πως θα ήταν εφικτό το Grexit. «Αναμφισβήτητα η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε μη ρεαλιστικές υποσχέσεις στην εκλογική της εκστρατεία, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα όταν ήταν στην εξουσία» είπε ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, πρόεδρος τότε του Eurogroup. «Κατά τους έξι μήνες με υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη, κάπου στα 45 δισ. ευρώ καταθέσεων έφυγαν από τη χώρα. Αυτό τα λέει όλα» είπε ο Στουρνάρας.

Κοντά στην έξοδο

Το βιβλίο παρουσιάζει βήμα βήμα το ταραχώδες καλοκαίρι του 2015. Η Ελλάδα αποχώρησε από τις συζητήσεις στις 26 Ιουνίου και στις 27 ο Τσίπρας καλεί σε δημοψήφισμα. Την Κυριακή 28 Ιουνίου η Ελλάδα ανακοίνωσε capital controls. Δύο ημέρες μετά, την Τρίτη, το δεύτερο πρόγραμμα έληξε. «Τα capital controls ήταν ένα μέτρο κρίσης» είπε ο Ρέγκλινγκ. «Δεν πρέπει να συμβαίνουν σε μια νομισματική ένωση… Αλλά με δεδομένο το πού βρισκόταν η Ελλάδα, δεν υπήρχε επιλογή». Στις 8 Ιουλίου ο Τσίπρας ζήτησε νέο ESM πρόγραμμα. Στις 10 Ιουλίου, Κομισιόν και ΕΚΤ απαντούν θετικά, αλλά την ίδια ημέρα μια πρόταση από τη Γερμανία είναι η Ελλάδα να αφήσει το ευρώ, εφόσον δεν συμφωνούσε σε αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις. Νωρίτερα στην εβδομάδα ο Γιούνκερ είχε πει ότι η ΕΕ είχε ένα σχέδιο Grexit «προετοιμασμένο λεπτομερώς», αλλά συνέχιζε να υποστηρίζει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ.

Η πρόταση, που δόθηκε σε επιλεγμένη ομάδα ανώτερων στελεχών, έδειχνε ξεκάθαρα ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τουλάχιστον προσωρινά, ήταν στο τραπέζι. Την Κυριακή 12 Ιουλίου, οι ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν για άλλη μία Σύνοδο Κορυφής. Ο Τσίπρας συναντήθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές με τους Τουσκ, Ολάντ και Μέρκελ. Γύρω στις 6, οι Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, αλλά ο Τουσκ αρνήθηκε να τους αφήσει να βγουν από την αίθουσα. Υστερα από έντονες διαπραγματεύσεις αποφασίστηκε, τη Δευτέρα το πρωί, ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήθος σκληρών μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις βήμα βήμα, κερδίζοντας ακόμη και την εύνοια του ΔΝΤ.

Κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, λόγω της σοβαρότητας των προβλημάτων της Ελλάδας, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμμορφωθεί ακόμη και όταν διαφωνούσε με την επιλεγείσα πολιτική. Μόνο στη διάρκεια του τρίτου προγράμματος ολοκληρώθηκαν 450 βήματα πολιτικής, όπως υπολόγισε ο Σεντένο. Αναμφίβολα, στο βιβλίο περιγράφονται επίσης οι καλές εξελίξεις για την απόφαση ελάφρυνσης του χρέους στις 22 Ιουνίου 2018 και την έξοδο από τα προγράμματα στις 20 Αυγούστου 2018.

Κατά το βιβλίο, για το μέλλον η Ελλάδα έχει υποσχεθεί να συνεχίσει την πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας, με τη δέσμευση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και περίπου 2,2% μετά το 2023. Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό πλήρη έλεγχο του ESM έως ότου εξοφληθούν όλα τα δάνεια. Η άποψη του ESM είναι ότι, εφόσον η Ελλάδα παραμένει δημοσιονομικά συνετή και ενισχύει παράλληλα την οικονομία, το χρέος μπορεί να αποπληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος. «Είναι πολύ ασυνήθιστο να γίνονται τέτοια μακροπρόθεσμα σχέδια. Αλλά είναι επακόλουθο της πολύ ασυνήθιστης κατάστασης στην Ελλάδα. Καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τόσο πολλά χρήματα από τους εταίρους της» είπε ο Ρέγκλινγκ. Στη διάρκεια των οκτώ ετών η Ελλάδα έλαβε δάνεια αξίας 289 δισ. ευρώ.

Πηγή: Moneypress

.

 

 

 

 

 

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019

Μπιλ Μιούραντ στην «Κ»:

Το άρθρο Σημίτη, οι δηλώσεις Πάιατ, η υφαλοκρηπίδα και η κυπριακή ΑΟΖ

ΜΠΙΛ ΜΙΟΥΡΑΝΤ* Διαβάσαμε το δημοσίευμα της 9ης Ιουνίου 2019, στην «Καθημερινή», από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τίτλο «Αιγιαλίτιδα ζώνη - ΑΟΖ - Υφαλοκρηπίδα: Προσοχή τώρα», με ιδιαίτερο σεβασμό και προσοχή, δεδομένης της βαθιάς γνώσης του πρώην πρωθυπουργού στο θέμα και τις πρόσφατες ισχυρές δηλώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Ως μέρος των στοιχείων που παραθέτει για να υποστηρίξει τη θέση του ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας υιοθετούν  προσεκτική προσέγγιση με την Τουρκία, ο κ. Σημίτης αναφέρει: «Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που σε ερωτήσεις σχετικά με “τις προκλήσεις της Τουρκίας” στην κυπριακή ΑΟΖ, “σημείωσε την ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο” και “μίλησε για συμφωνίες εξίσου επωφελείς για τα εμπλεκόμενα μέρη”, μία απάντηση που υποδηλώνει πρωτοβουλίες που ίσως δεν θα είναι συμφέρουσες για τη χώρα μας».
Σημειώνω εδώ ότι αυτό δεν περιγράφει με ακρίβεια την απάντηση του πρέσβη κ. Πάιατ στην ερώτηση στο Air Power Conference στις 15 Μαΐου στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ορισμένα μέσα ενημέρωσης παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του. Ποτέ δεν μίλησε για συμφωνίες εξίσου επωφελείς. Αντ’ αυτού, είπε: «Οσον αφορά συγκεκριμένα την κυπριακή ΑΟΖ και τις τουρκικές δραστηριότητες γεώτρησης, διαπιστώσατε την πολύ γρήγορη και σαφή αντίδραση της κυβέρνησής μου μέσω του εκπροσώπου μας στην Ουάσιγκτον και ειδικότερα της έμφασης που αποδίδουμε στην αποφυγή προκλητικών και κλιμακωτών ενεργειών. Από αυτή την άποψη, θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η μακροπρόθεσμη ελπίδα μας –και αυτό εμπνέεται και πάλι από την υποστήριξή μας στην τριμερή Ελλάδα - Ισραήλ - Κύπρος– είναι ότι τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη συνεργασίας, ένα win-win, σε αντίθεση με έναν οδηγό για συγκρούσεις. Είναι πολύ σημαντικό από την άποψη αυτή ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρότεινε ρητώς τη δημιουργία λογαριασμού μεσεγγύησης, ώστε οι πόροι που προέρχονται από κυπριακές δραστηριότητες γεώτρησης να μοιράζονται εξίσου μεταξύ των κοινοτήτων». Μπορείτε να βρείτε την απομαγνητοφώνηση της απάντησής του στην ιστοσελίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς και την απάντησή του σε δημοσιογράφους στο συνέδριο για το ίδιο θέμα. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα μέσα που ερμήνευσαν εσφαλμένα τις δηλώσεις του πρέσβη ήταν το Pronews.gr και το Pentapostagma.gr και πιστεύουμε πως το έκαναν σκόπιμα, δεδομένης της γνωστής κλίσης τους προς τις ρωσικές θέσεις. Δυστυχώς, αυτό το αφήγημα εξαπλώθηκε, παρόλο που η «Καθημερινή» και πολλά άλλα μέσα αναπαρήγαγαν την απάντησή του σωστά. Σας γράφω για να διορθώσω επί της αρχής, έτσι ώστε οι αναγνώστες σας να έχουν το κείμενο όσων είπε ο πρέσβης σε αυτό το θέμα.
*Ακόλουθος Τύπου, Πρεσβεία ΗΠΑ Καθημερινή Αναρτήθηκε από Σάββας Καλεντερίδης

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2:48 π.μ.

 

 

 

 

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την προεκλογική προβολή των κομμάτων στα ΜΜΕ

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2332/14 Ιουνίου 2019-Τεύχος Β') η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων και του χρόνου προβολής, κατά την προεκλογική περίοδο, των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης ελεύθερης λήψης, καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου, καθώς και των αναγκαίων λεπτομερειών για τις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών και των οριζομένων εκπροσώπων των ανωτέρω πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων στα παραπάνω ραδιοτηλεοπτικά μέσα».

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

 

 

 

13.6.19

Μπιλ Μιούραντ στην «Κ»: Το άρθρο Σημίτη, οι δηλώσεις Πάιατ, η υφαλοκρηπίδα και η κυπριακή ΑΟΖ

ΜΠΙΛ ΜΙΟΥΡΑΝΤ* Διαβάσαμε το δημοσίευμα της 9ης Ιουνίου 2019, στην «Καθημερινή», από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τίτλο «Αιγιαλίτιδα ζώνη - ΑΟΖ - Υφαλοκρηπίδα: Προσοχή τώρα», με ιδιαίτερο σεβασμό και προσοχή,(!!!) δεδομένης της βαθιάς γνώσης του πρώην πρωθυπουργού στο θέμα και τις πρόσφατες ισχυρές δηλώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Ως μέρος των στοιχείων που παραθέτει για να υποστηρίξει τη θέση του ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας υιοθετούν  προσεκτική προσέγγιση με την Τουρκία, ο κ. Σημίτης αναφέρει: «Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που σε ερωτήσεις σχετικά με “τις προκλήσεις της Τουρκίας” στην κυπριακή ΑΟΖ, “σημείωσε την ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο” και “μίλησε για συμφωνίες εξίσου επωφελείς για τα εμπλεκόμενα μέρη”, μία απάντηση που υποδηλώνει πρωτοβουλίες που ίσως δεν θα είναι συμφέρουσες για τη χώρα μας».

Σημειώνω εδώ ότι αυτό δεν περιγράφει με ακρίβεια την απάντηση του πρέσβη κ. Πάιατ στην ερώτηση στο Air Power Conference στις 15 Μαΐου στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας, όπου ορισμένα μέσα ενημέρωσης παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του. Ποτέ δεν μίλησε για συμφωνίες εξίσου επωφελείς. Αντ’ αυτού, είπε: «Οσον αφορά συγκεκριμένα την κυπριακή ΑΟΖ και τις τουρκικές δραστηριότητες γεώτρησης, διαπιστώσατε την πολύ γρήγορη και σαφή αντίδραση της κυβέρνησής μου μέσω του εκπροσώπου μας στην Ουάσιγκτον και ειδικότερα της έμφασης που αποδίδουμε στην αποφυγή προκλητικών και κλιμακωτών ενεργειών. Από αυτή την άποψη, θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η μακροπρόθεσμη ελπίδα μας –και αυτό εμπνέεται και πάλι από την υποστήριξή μας στην τριμερή Ελλάδα - Ισραήλ - Κύπρος– είναι ότι τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη συνεργασίας, ένα win-win, σε αντίθεση με έναν οδηγό για συγκρούσεις. Είναι πολύ σημαντικό από την άποψη αυτή ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρότεινε ρητώς τη δημιουργία λογαριασμού μεσεγγύησης, ώστε οι πόροι που προέρχονται από κυπριακές δραστηριότητες γεώτρησης να μοιράζονται εξίσου μεταξύ των κοινοτήτων». Μπορείτε να βρείτε την απομαγνητοφώνηση της απάντησής του στην ιστοσελίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς και την απάντησή του σε δημοσιογράφους στο συνέδριο για το ίδιο θέμα. Στην πραγματικότητα, τα πρώτα μέσα που ερμήνευσαν εσφαλμένα τις δηλώσεις του πρέσβη ήταν το Pronews.gr και το Pentapostagma.gr και πιστεύουμε πως το έκαναν σκόπιμα, δεδομένης της γνωστής κλίσης τους προς τις ρωσικές θέσεις. Δυστυχώς, αυτό το αφήγημα εξαπλώθηκε, παρόλο που η «Καθημερινή» και πολλά άλλα μέσα αναπαρήγαγαν την απάντησή του σωστά. Σας γράφω για να διορθώσω επί της αρχής, έτσι ώστε οι αναγνώστες σας να έχουν το κείμενο όσων είπε ο πρέσβης σε αυτό το θέμα. *Ακόλουθος Τύπου, Πρεσβεία ΗΠΑ Καθημερινή Αναρτήθηκε από Σάββας Καλεντερίδης Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 13.6.19

 

 

 

11.6.19

Γερμανικά MME:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα θα υποστεί πανωλεθρία στις εκλογές

- Τον Ιούλιο θα φύγει»

Γερμανικά MME: «Η κυβέρνηση Τσίπρα θα υποστεί πανωλεθρία στις εκλογές - Τον Ιούλιο θα φύγει»

«Εκλογική πανωλεθρία» προβλέπει ο γερμανικός Τύπος για τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, προεξοφλώντας πως η Ελλάδα θα αλλάξει κυβέρνηση.

Deutsche Welle

«Νέα εκλoγική πανωλεθρία έρχεται για τον Τσίπρα», σχολιάζει η γερμανική υπηρεσία «Deutsche Welle» αναφερόμενη στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Στην Ελλάδα, δεν θα γίνονταν εκλογές μέχρι το φθινόπωρο. Μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές, θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης», προσθέτει η γερμανική υπηρεσία.

«Der Spiegel»

«Mετά την ήττα της κυβέρνησης Τσίπρα στις ευρωεκλογές, υπήρξε κινητοποίηση: σε τρεις εβδομάδες στην Ελλάδα θα διεξαχθούν νέες εκλογές», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και προσθέτει:

«Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα υπέστη μεγάλη ήττα στις 26 Μαΐου. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η Ελλάδα θα αλλάξει κυβέρνηση τον Ιούλιο. Οι Συντηρητικοί προηγούνται περίπου δέκα μονάδες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Η κακή απόδοση του Τσίπρα οφείλεται ως ένα βαθμό στα σκληρά μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε ο Έλληνας πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια. Οι Συντηρητικοί υπόσχονται τώρα να ενισχύσουν την οικονομία, να μειώσουν τους φόρους και να καταπολεμήσουν την ανεργία».

Euronews: «Οι Έλληνες ψηφίζουν «χωρίς την έγκριση της τρόικας»

«Οι Έλληνες ψηφίζουν «χωρίς την έγκριση της τρόικας», είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού δικτύου «euronews» που αναφέρεται στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Περίπου δύο εβδομάδες μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές , ο αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να του ζητήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης ΝΔ κέρδισε τις ευρωεκλογές με διαφορά 9,3 μονάδων (33,1%) έναντι του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα», όπως γράφει το «euronews».

Το δίκτυο αναπαράγει επίσης ορισμένες από τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ μπροστά σας,... κι έχουμε το προνόμιο να συζητάμε ύστερα από δέκα χρόνια για το δικό μας πρόγραμμα . Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρειάζεται την έγκριση του ελληνικού λαού για την επόμενη ημέρα, και όχι για ένα πρόγραμμα που, ακόμη και αν εγκριθεί από τον ελληνικό λαό, θα χρειαστεί επίσης την έγκριση της τρόικας», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κακή απόδοση του Τσίπρα οφείλεται, μεταξύ άλλων, στα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει ο αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια μετά την κρίση του δημόσιου χρέους (από το 2009)», γράφει το «euronews»
pronews
.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 11.6.19

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ! ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ-ΗΧΗΤΙΚΟ

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ! ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ-ΗΧΗΤΙΚΟ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΡΕΙ....

Ακούστε τα όσα συγκλονιστικά λένε στην εκπομπή μας "Ανεξάρτητος Παρατηρητής" ο Ιωάννης Σακκάς και ο Παναγιώτης Αποστόλου για το ενδεχόμενο να πάμε σε πολεμική σύρραξη με την Τουρκία. Μια...προαποφασισμλένη σύρραξη η οποία απλά θα επικυρώσει την συγκυριαρχία της Τουρκίας στο Αιγαίο για τη συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Όπως άλλαξε το status quo στη Μακεδονία έχει προαποφασιστεί να αλλάξει και το καθεστώς στο Αιγαίο!

Ακούστε από το 9.00'' και μετά το ηχητικό ντοκουμέντο πατώντας πάνω στα κόκκινα γράμματα, μέχρι το 32.40''
indobserver.gr
6.6.19

Καταργεί την μείωση στον φόρο εισοδήματος και

στον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση:

«Θα ανοίξουν "τρύπα" στον προϋπολογισμό»

Καταργεί τα «αντίμετρα» περί αποκατάστασης της μεσαίας τάξης η κυβέρνηση, καθώς την Παρασκευή θα καταθέσει τροπολογία με την οποία ακυρώμει τα μέτρα που έχει ψηφίσει η Βουλή για το 2020 και τα οποία προέβλεπαν την μείωση του φόρου εισοδήματος στο 20% (από 22%), την απαλλαγή από ειδική εισφορά αλληλεγγύης όσων ζουν με έως 30.000 ευρώ και την μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ενώ πριν μία εβδομάδα μόλις (Παρασκευή 31 Μαΐου) το υπουργείο Οικονομικών διέψευδε τις πληροφορίες ότι θα έρθει τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου, εχθές επιβεβαίωνε ότι τελικά θα την καταθέσει αύριο, ακυρώνοντας μάλιστα ταυτόχρονα και τα «θετικά αντίμετρα» που είχαν ψηφιστεί για να ισχύσουν από 1.1.2020.
«Εννοείται ότι θα καταργηθούν» ξεκαθάριζαν αφοπλιστικά τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που ετοιμάζουν να φέρουν την τροπολογία που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα άνοιγε και νέα «τρύπα» στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 2 δισ. ευρώ!
Τι μεσολάβησε και άλλαξε στάση η κυβέρνηση; Προφανώς πρόκειται για πολιτική επιλογή της τελευταίας στιγμής, να στραφεί στους «νεόπτωχους» της πρώην μεσαίας τάξης, αντί να συνεχίζει να αναζητεί ξανά ερείσματα κατά τις τελευταίες 30 ημέρες πριν τις εκλογές, μεταξύ όσων απέμειναν από την μεσαία τάξη και άντεξαν να δηκώνουν ακόμη 20 ή 30 χιλιάδες ευρώ και άνω ετησίως.
Ισοπέδωσαν την αξιοπιστία
Ωστόσο το μέτρο της διατήρησης του αφορολογήτου με ταυτόχρονη κατάργηση άλλων φοροελαφρύνσεων, επιφέρει νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης, όχι μόνον στο εσωτερικό επειδή «άλλα λέει και άλλα κάνει», αλλά και στο εξωτερικό.
Οι χθεσινές αιχμηρές δηλώσεις κατά των παροχών Τσίπρα, ακόμα από τους πιο φιλικούς προς την κυβέρνηση ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως τον αντιπροέδρο της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις και τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί (που δεν έχαναν ευκαιρία εδώ και δύο χρόνια για να επισκέπονται την Αθήνα και στήριξαν την κυβέρνηση σε μέτρα όπως η αποφυγή της αύξησης του ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου ή της ματαίωσης της περικοπής των συντάξεων) συνεπάγονται και άλλο ένα πλήγμα για την κυβέρνηση: διαλύουν την «απειλή» του Πρωθυπουργού που προειδοποιούσε πριν ένα μήνα από το Ζάππειο πως μπορεί «ο βαθιά ανθέλληνας Βέμπερ και ο "φίλος" του στην Ελλάδα Κυριάκος Μητσοτάκης» να ακυρώσουν μετά τις εκλογές τα μέτρα που εξήγγειλε όπως την 13η σύνταξη και όλες τις άλλες παροχές.
Αντίθετα αποδεικνύουν ότι και πριν τις εκλογές, ακόμα και οι «φιλικά διακείμενοι» για την κυβέρνηση και τη χώρα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, διαπιστώνουν τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού και προειδοποιούν την Αθήνα να βάλει φρένο στις άκρατες παροχές.
Για να διαλύσει όμως τις ανησυχίες (στο εσωτερικό της χώρας) ότι μπορεί να βρεθεί ξανά το Κράτος με άδεια ταμεία και να μη μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν χθες βράδυ ότι κάνουν λάθος στους υπολογισμούς τους οι θεσμοί, ενώ αντιθέτως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει κοστολογήσει σωστά τα μέτρα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.
Το ίδιο επιχείρημα θα χρησιμοποιήσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κύριος Τσακαλώτος στις 13 Ιουνίου στο Eurogroup, όταν θα βρεθεί για τελευταία φορά ανιμέτωπος με τους ευρωπαίους ομολόγους του πριν τις εκλογές –ή και για πάντα ενδεχομένως όμως. Τότε θα φανεί και αν πίσω από τις -συγκρατημένες ενόψει εκλογών στη χώρα μας- επίσημες δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, βρουν εύηκοα ώτα μεταξύ των κυβερνήσεων της ευρωζώνης οι ελληνικές θέσεις και απόψεις.
Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να πειστεί το Eurogroup ότι από τις 120 δόσεις το ελληνικό δημόσιο θα κερδίζει 300 εκατ. ευρώ και δεν θα χάσει 1,1-1,2 δισ. ευρώ φέτος και ακόμα περισσότερα το 2020, όπως εκτιμούν στην Έκθεση Αξιολόγησης οι τεχνοκράτες των θεσμών. Και επιπλέον, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα πριν διανεμηθεί σε παροχές θα ήταν φέτος 4,1% του ΑΕΠ όπως επιμένει ακόμα η Αθήνα και όχι μόλις 3,6% που εκτιμούν οι ξένοι παρατηρητές. Αν αυτό συμβεί, τότε η χώρα μπορεί ενδεχομένως και να γλιτώσει πιέσεις για πρόσθετα μέτρα λιτότητας ή και επαναφορά συμφωνημένων μέτρων που θα έχουν ως τότε ακυρωθεί, προκειμένου να κλείσει το χάσμα στις εκτιμήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6.6.19

 

 

 

 

 


ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ!!!

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ!!!

ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ…ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…ΑΙΓΑΙΟ…ΘΡΑΚΗ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΡΟΙΔΟ ΛΑΕ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΣΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ…ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ;;;
ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ…

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ;;;

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΓΙΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ;;;

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ…ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ 100ΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ…ΟΧΙ ΜΟΝΟ…ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…ΑΙΓΑΙΟ…ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΩΝ…γιατι σέβονται τα δικαιώματα των καταπιεσμένων…χαχαχαχα αχ τι μαλακια θεέ μου σας δερνει…αν ο Χριστος ζουσε θα σας ειχε για πολλες καρπαζιες…
μην ξεχασετε οταν παιρνετε τις προδοτικες αποφασεις σας, να σφαζετε τα παιδάκια στις θυσίες που κανετε στον μαυρο…

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ τον ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΖΕΙΤΕ…αλλα που νιονιο…

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ, ΚΡΙΜΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΠΑΠΑΔΕΣ, οι παπαδες σας εχουν χεσμενους στα ρασα τους.

Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ;;;

ΚΟΡΑΚΑΣ

 

 

 

 

 

Η κατάργηση μείωσης του αφορολόγητου προκαλεί «τρύπα» 2 δισ.

εάν δεν κοπούν και τα αντίμετρα!

yfyfw
Κωστής Πλάντζος
05/06/2019, 11:32

Μετά την εκλογική ήττα ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την κατάργηση του νόμου για μείωση του αφορολόγητου ορίου που ψήφισε η κυβέρνησή του - Η μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020 πάει πακέτο με μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%, περιορισμό του συντελεστή φορολόγησης σε 20% και απαλλαγή από εισφορά αλληλεγγύης - Νέος κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού από τις προεκλογικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ

Να «σκίσει» την υπογραφή της –και μόνον- από το Μνημόνιο που η ίδια συμφώνησε με τους δανειστές της χώρας, επιχειρεί η κυβέρνηση. Σε μια προσπάθεια να μετατρέψει σε προεκλογικές εξαγγελίες ακόμα και τις πο σκληρές μνήμες από τα μέτρα που διαπραγματεύτηκε και ψήφισε, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι με μια απλή τροπολογία -μεταξύ όλων των άλλων της τελευταίας στιγμής- θα καταργήσει και το άρθρο 10 του ν.4472/2017 το οποίο ορίζει την μείωση του αφορολογήτου κατά 3.000 ευρώ, για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από 1.1.2020.

Πέραν του εάν συμφωνούν ή όχι οι δανειστές με μια τέτοια απόφαση, εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα δημοσιονομικού εκτροχιασμού και αναζήτησης νέων μέτρων, ειδικά στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν «ακυρώσει» ταυτόχρονα και τα άρθρα 11-13 του ίδιου νόμου, τα οποία προβλέπουν επίσης για το 2020:

-        Την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%

-        Την μείωση του συντελεστή φορολόγησης από 22% σε 20%

-        Την αύξηση της απαλλαγής από ειδική εισοφορά αλληλεγγύης για όλους όσους έχουν εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ το χρόνο.

Και αυτό γιατί το δημόσιο χάνει μεν 1% του ΑΕΠ ή περίπου 2 δισ. ευρώ από την προαναγγελθείσα ακύρωση της μείωσης στο αφορολόγητο, αλλά θα χάσει και 2 δισ. ευρώ από την τυχόν διατήρηση των φοροαπαλλαγών που θεσπίστηκαν ταυτόχρονα σαν «θετικά ισοδύναμα» ή δημοσιονομικά ουδέτερα «αντίμετρα». Και τότε ανοίγει τεράστια «τρύπα» στον Προϋπολογισμό, που δύσκολα θα μπορεί να καλυφθεί και με οποιαδήποτε άλλα «ισοδύναμα» μέτρα λιτότητας.

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να ακυρώσει και το άρθρο 15 του ίδιου νόμου, που προβλέπει ότι το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει όχι μόνον την εφαρμογή της μείωσης του αφορολογήτου, αλλά και την ταχύτερη έναρξη εφαρμογής του μέτρου από το 2019 κιόλας, ακόμα και αναδρομικά για τα φετινά εισοδήματα που αποκτήθηκαν ήδη!

Σύμφωνα με το άρθρο 15, αν το ΔΝΤ σε συνεννόηση με την ΕΕ διαπιστώσουν κίνδυνο δημοσιοομικής απόκλισης και κρίνουν ότι «η εµπροσθοβαρής εφαρµογή του άρθρου 10 είναι αναγκαία προκειµένου να επιτευχθεί ο συµφωνηµένος δηµοσιονοµικός στόχος πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης ύψους 3,5% για το οικονοµικό έτος 2019 κατά τρόπο ευνοϊκό για την ανάπτυξη, οι διατάξεις του άρθρου 10 εφαρµόζονται για εισοδήµατα που αποκτώνται από την 1.1.2019 και εφεξής».  

Και για να συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται καν να ψηφιστεί ή να αλλάξει ο νόμος 4172, αλλά απλά να ζητηθεί από τον υπουργό Οικονομικών να εκδώσει μια απλή υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει έπίσης το άρθρο 15 του ιδίου νόμου.

 

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…

ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΥΒΡΙΣΗΣ ΝΕΚΡΩΝ

Λίγες ημέρες πριν από την διάλυση της Βουλής για την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, η απερχόμενη κυβέρνηση των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη βουλή σχέδιο νόμου για την κύρωση του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Αν και το σχέδιο νόμου έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τα όσα είχαν κυκλοφορήσει ως φήμες προ καιρού, διατηρείται η κατάργηση των άρθρων περί βλασφημίας θρησκειών, και περιύβρισης νεκρών.
Τα εν λόγω άρθρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον λαό αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας – και μάλιστα με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η τελευταία Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά άλλες είναι οι βουλές της κυβέρνησης των αθέων!

Να έχει ο άθεος Τσίπρας την κατάρα του Θεού!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided