Σάββατο, Νοέμβριος 28, 2020

ΙΤΑΛΙΑ

"Εισβολή" Σαλβίνι στο τουρκικό προξενείο: "Κάτω τα χέρια σας από την Αγιά Σοφιά!"

 

 

 

 

 

 

 

"Εισβολή" Σαλβίνι στο τουρκικό προξενείο:

"Κάτω τα χέρια σας από την Αγιά Σοφιά!"

Σαλβίνι, τουρκικό προξενείο ΜΙλάνο

Παρέμβαση της πατριωτικής δεξιάς στο τουρκικό προξενείο στο Μιλάνο

Τη στιγμή που η Γερμανία στηρίζει για ακόμα μια φορά την Τουρκία και αδειάζει την Ελλάδα στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί με απόφαση Ερντογάν, ο Ιταλός πολιτικός, Ματέο Σαλβίνι, βρέθηκε έξω από το τουρκικό προξενείο στο Μιλάνο, να φωνάζει "Κάτω τα χέρια από την Αγιά Σοφιά"!

Με ανάρτησή του στο twitter ο Ιταλός ηγέτης της πατριωτικής δεξιάς αναφέρει:

"Δεν είναι δυνατόν ο ισλαμικός φανατισμός και το τουρκικό καθεστώς να διαγράφουν αιώνες ιστορίας, δικαιωμάτων και ελευθερίας. Ελπίζουμε ότι η Διεθνής Κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πληρώνει τώρα την Τουρκία δισεκατομμύρια, θα αντιδράσουν.

Σκύβοντας το κεφάλι μας, κινδυνεύουμε μια μέρα να βρούμε μπροστά μας ένα τζαμί αντί για το Ντουόμο (καθεδρικός ναός στο Μιλάνο). Κάτω τα χέρια σας από την Αγία Σοφία!"

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία αδειάζει την Ελλάδα και ευθυγραμμίζεται με το τουρκικό καθεστώς.  Τη λύπη της για την απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος εξέφρασε και πάλι σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, δια στόματος του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ. Το Βερολίνο διευκρίνισε ωστόσο ταυτόχρονα ότι το ζήτημα αφορά την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και «όχι τις πολιτικές σχέσεις ή την πολιτική διαμάχη μεταξύ μεμονωμένων κρατών».

«Η κυβέρνηση έλαβε με λύπη γνώση της απόφασης της Τουρκίας. Η Αγία Σοφία έχει μεγάλη πολιτιστική, ιστορική σημασία και θρησκευτική σημασία – και για τον Χριστιανισμό και για το Ισλάμ. Και εμείς αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον διαθρησκειακό διάλογο. Πρέπει να περιμένουμε το πώς θα γίνει ο περαιτέρω κανονισμός και η διαμόρφωση της χρήσης, αλλά δεν θέλω να κρύψω ότι λυπούμαστε για την απόφαση, για τον τερματισμό δηλαδή της αποκλειστικής χρήσης του κτίσματος ως μουσείου, διότι το καθεστώς μουσείου έδινε ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτό το αριστούργημα σε ανθρώπους κάθε πίστης», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Ράινερ Μπρόιλ επεσήμανε ότι η Αγία Σοφία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1985, «λόγω της υλικής και άυλης αξίας της» και ανήκει στην κληρονομιά της ανθρωπότητας.

«Από την έναρξη των διεργασιών για την αλλαγή χρήσης έπρεπε να έχει υπάρξει διαβούλευση με την αρμόδια Επιτροπή της UNESCO και αυτό δυστυχώς δεν έγινε. Αυτό συμβάλλει περαιτέρω στην λύπη μας», τόνισε ο κ. Μπρόιλ και πρόσθεσε ότι «δικαιολογημένα, όταν μιλάμε στην UNESCO για Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς και για τη διατήρησή τους, προσπαθούμε να αφήσουμε απέξω την διεθνή πολιτική».

Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι άλλο θέμα, συνέχισε, για να υπογραμμίσει ότι «πρόκειται για την κληρονομιά της ανθρωπότητας και για τη διατήρησή της και δεν πρόκειται για πολιτικές σχέσεις ή για πολιτική διαμάχη μεταξύ μεμονωμένων κρατών». Αυτή, επισήμανε, είναι η προσέγγιση της γερμανικής κυβέρνησης και αυτήν θέλει να συνεχίσει να έχει σε ό,τι αφορά τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

«Το θέμα μας ενδιαφέρει, μόλις το είπαμε. Και για αυτό υπάρχουν οι σωστές πλατφόρμες για να συζητηθεί – η UNESCO περιλαμβάνεται σε αυτές – και δεν έχει ακόμη οριστεί πότε θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση που ακυρώθηκε λόγω COVID-19. Και τότε σίγουρα θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη. Υπό αυτή την έννοια δεν μας είναι αδιάφορο. Θα μιλήσουμε για αυτό, αλλά δεν θα πετύχετε να το συνδέσω εδώ με τις πολιτικές σχέσεις με την Τουρκία, όπου μιλάμε και για εντελώς διαφορετικά θέματα», κατέληξε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

Η Αθήνα λοιπόν οφείλει να ξεχωρίσει τους συμμάχους της σύντομα και να μη βασίζεται στο Βερολίνο και του λοιπούς Ευρωπαίους που διαχρονικά προδίδουν τη χώρα μας και τις αξίες των Εθνών στο όνομα της προόδου, του διεθνισμού και της παγμοσμιοποίησης.

Pentapostagma.gr 14/7/2020

 

 

 

 

ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ Mαττέο Σαλβίνι κατά Ερντογάν:

Κ ό ψ τ ε κάθε υποστήριξη στην Τουρκία ...


Αφιερωμένο σε αυτούς
(τούς μονίμως τουρκολάγνους!)
που λένε… ζήτω η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Κατά του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και της… συνήθους ύποπτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, έβαλλε τη Δευτέρα σε ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής της Λέγκας Ματτέο Σαλβίνι... με αφορμή όσα συμβαίνουν στα σύνορα της Ελλάδος.
«Ο Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα υποσχόμενος να στείλει εκατομμύρια μετανάστες σε εμάς, ένα τουρκικό κανάλι δίνει οδηγίες για διαφυγή στην Ευρώπη στα Ιταλικά, υποδεικνύοντας τη Μπολόνια σαν κόμβο για την Ιταλία.
Αφιερωμένο σε αυτούς που λένε… ζήτω η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

https://www.epilekta.com/2020/03/blog-post_36.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Αναρτήθηκε από στις  4/3/2020

 

 

 

 

 

 

Ο Σαλβίνι πέρασε το νόμο για την αυτοάμυνα:

«Όποιος μπει στο σπίτι σας ρίξτε του στο ψαχνό»


Ο Σαλβίνι πέρασε το νόμο για την αυτοάμυνα:

«Όποιος μπει στο σπίτι σας ρίξτε του στο ψαχνό»

Διαβάστε το εδώ >> https://www.diaforetiko.gr/o-salvini-perase-to-nomo-gia-tin-aytoamyna-opoios-mpei-sto-spiti-sas-rixte-toy-sto-psachno/

 

diaforetiko

Ο Σαλβίνι πέρασε το νόμο για την αυτοάμυνα: «Όποιος μπει στο σπίτι σας ρίξτε του στο ψαχνό»

Ο Ιταλός ΥΠΕΣ Ματέο Σαλβίνι αποτελεί το «κόκκινο πανί» για τους «προοδευτικούς» επειδή έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα επιστροφής στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και σε μια εθνοκεντρική προσέγγιση εκατομμύρια πολιτών όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την ΕΕ. Κύριο υπόβαθρο της κλασσικής αντίληψης της καθαρής πατριωτικής Δεξιάς είναι η υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών, της […]

guteurls.de 4/3/2020

 

 

 

 

Σαλβίνι

– Δώσαμε λεφτά για τους Έλληνες και

τα πήραν οι Γερμανικές τράπεζες…

Σαλβίνι – Δώσαμε λεφτά για τους Έλληνες και τα πήραν οι Γερμανικές τράπεζες…


Σαλβίνι – Δώσαμε λεφτά για τους Έλληνες και τα πήραν οι Γερμανικές τράπεζες…


Σαλβίνι Δώσαμε λεφτά για τους Έλληνες και τα πήραν οι Γερμανικές τράπεζες

https://www.youtube.com/watch?v=85ozLt8xK44

CoverNews  30/1/2020

 

 

 

 

«ΜΑΥΡΑ» ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ,

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ 10% ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ!

Παρά τις ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες των διεθνών τυράννων να μην προκαλούν τον ιταλικό λαό (έχουν απαγορεύσει ρητώς και δια ροπάλου την προσέγγιση «προσφύγων» στην χώρα…), ο Σαλβίνι δεν ξεχνιέται!

Έτσι, σε δημοσκόπηση του ιταλικού ινστιτούτου Ixe, η Λέγκα παραμένει πρώτο κόμμα με ποσοστό 30%, αλλά παρατηρείται μια μικρή πτώση της δύναμής της. Δυστυχώς όμως για το σύστημα, την όποια φθορά της Λέγκας δεν την καρπώνεται το… «συνταγματικό» τόξο της Ιταλίας, αλλά το εθνικιστικό – φασιστικό- κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζώρτζια Μελόνι, που έχουν ανεβάσει τις δυνάμεις τους στο 10,5%! Το «παζλ» των εθνικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης συμπληρώνει το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο παραμένει σταθερό στο 7%.

Προφανώς, αυτά τα τρία κόμματα θα συγκυβερνήσουν την Ιταλία μόλις πέσει αυτή η «ανάπηρη» κυβέρνηση και γίνουν εκλογές – θα είναι δε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία φασιστικό κόμμα θα ανέρχεται στην εξουσία μετά τον Β΄ Π.Π.!

Από κει και πέρα, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα δεν ξεπερνά το 20,2%, οι συγκυβερνώντες των Πέντε Αστέρων έχουν περιοριστεί στο 16% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι «Ζωντανή Ιταλία» εξασφαλίζει μόνο το 3,6% της πρόθεσης ψήφου.

Ας ελπίσουμε να σπάσει σύντομα και η αναλογία 97 προς 3  (97% τα κόμματα του… «συνταγματικού» τόξου – 3% οι εθνικιστές) που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα στις τελευταίες εκλογές!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ  23/12/2019

 

 

 

«The italian job»

- Η Ρώμη «τρέχει» την Αθήνα για EastMed:

«Θέλουμε να κατασκευαστεί άμεσα»

- «Ελάτε να ορίσουμε & ΑΟΖ»

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην ελληνική και ιταλική διπλωματία με σκοπό να επιτευχθούν δύο βασικοί στόχοι: Η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του αγωγού EastMed που θα ξεκινάει από τα ισραηλινά κοιτάσματα και θα καταλήγει διαμέσου της Κρήτης στην Ιταλία.

Δεν είναι τυχαίο ότι το «γκάζι» μπήκε μετά την υπογραφή του μνημονίου Άγκυρας-Λιβύης, μέχρι να γίνει αυτό όλοι στην Αθήνα ζούσαν σε... «αργούς» ρυθμούς για να μην πούμε πως κοιμόντουσαν τον «ύπνο του δικαίου».
Έτσι αποφασίστηκε τάχιστα να κλείσουν τα μέτωπα που θεωρητικά είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν και στις 30 Δεκεμβρίου τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Εξωτερικών θα μεταβεί στη Ρώμη (όπως ήδη έχει αναφέρει το pronews.gr) για συζητήσεις με τεχνικό κλιμάκιο του Ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να εξετάσουν την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών των δυο χωρών.
Όπως έγινε μάλιστα γνωστό η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό, Λουίτζι Ντι Μάιο του που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή στη Ρώμη, μετατίθεται έτσι ώστε να έχει προηγηθεί η δουλειά των τεχνικών κλιμακίων των δυο υπουργείων.
Αυτό βέβαια εξηγεί και την ταχύτητα με την οποία η ιταλική πλευρά επισπεύδει τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τον αγωγό EastMed, το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο μεταφοράς φυσικού αερίου Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας ύψους 6 με 7 δις. ευρώ.
Όπως αναφέρει μάλιστα το energypress.gr πρόσφατα η κοινοπραξία Poseidon, στην οποία συμμετέχουν η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου στο Μιλάνο έλαβε αποφάσεις ώστε όλες οι προβλεπόμενες μελέτες, οι οποίες χρηματοδοτούνται και από την Ε.Ε. θα ανατεθούν άμεσα, εντός διμήνου, προκειμένου να επισπευσθεί η εκπόνησή τους.
Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του αγωγού των 2.000 χλμ που έχει σκοπό τη μεταφορά ποσοτήτων φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου προς την Ε.Ε. μέσω Ελλάδας και Ιταλίας.
Τη στήριξη του αγωγού πρόσφατα επαναβεβαίωσαν σε συνάντηση τους οι υπουργοί Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και Γιουβαλ Στάινιτς (Ισραήλ) ενώ χθες ο Ρ.Τ.Ερντογάν «ξεκαθάρισε» ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει αγωγός ισραηλινών συμφερόντων από το τουρκικό έδαφος και έτσι τουλάχιστον «τελείωσε» την παραφιλολογία που είχαν αναπτύξει ισραηλινά κυρίως ΜΜΕ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου της Κύπρου, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ισραηλινή πλευρά έλαβε διαβεβαιώσεις πως η Ιερουσαλήμ δεν συζητά με την Άγκυρα την κατασκευή άλλου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου έναντι του EastMed που θα διασχίζει τα τουρκικά εδάφη.
Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Ισραήλ παραμένει δεσμευμένο στα όσα έχουν συμφωνηθεί για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει ποσότητες φυσικού αερίου από της περιοχές της ανατολικής Μεσογείου προς την ευρωπαϊκή αγορά μέσω Ελλάδας και Ιταλίας.
Στο μεταξύ και όσον αφορά  τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της Poseidon (η οποία θα περάσει στη ΔΕΠΑ διεθνών έργων, και δεν θα έχει έσοδα), πηγές του ΥΠΕΝ αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο και συνεπώς πριν τη διάσπαση της ΔΕΠΑ θα υπάρξει μέριμνα ώστε να «προικοδοτηθεί» το ταμείο της (της Poseidon) για να μπορεί να πληρώσει μελέτες και άλλες απαραίτητες ενέργειες, μεταξύ άλλων και για τον East Med.
Όπως τονίζουν οι ειδικοί, πρόκειται πράγματι περί ενός έργου ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας. Είναι ένας αγωγός που θα μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα μεγάλα κοιτάσματα που έχουν βρεθεί στη Μεσόγειο μέσω Κύπρου και Ελλάδας στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο ο αγωγός 1.900 χιλιομέτρων θα είναι βυθισμένος σε πολύ μεγάλα βάθη και γι’ αυτό έχει πολλές δύσκολες τεχνικές λεπτομέρειες.
Τη διετία 2011 – 2012, η ΔΕΠΑ διερεύνησε τη δυνατότητα κατασκευής του αγωγού Eastern Mediterranean Pipeline (EastMed) με στόχο την απευθείας μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Λεβαντίνης στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Φυσικού Αερίου, μέσω της Ελλάδας. Το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου θα κατευθύνεται υποθαλάσσια προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης, και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, στην Ιταλία.
Στη γειτονική μας χώρα θα φθάνει μέσω του αγωγού IGI – Poseidon (ΠΟΣΕΙΔΩΝ), που θα συνδέεται με τον EastMed στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας. Από τον Ιούλιο του 2014, η διαχείριση του Έργου ανήκει στην θυγατρική της ΔΕΠΑ «ΥΑΦΑ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ», στην οποία συμμετέχει ισομερώς η ιταλική Edison.
Ο αγωγός EastMed εντάχθηκε στον Κατάλογο των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (Projects of Common Interest – PCIs) της ΕΕ, το 2013. Βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 347/2013, η συμμετοχή του σε αυτόν ανανεώθηκε το 2015. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η συγχρηματοδότησή του από την ΕΕ για τη Δράση «Eastern Mediterranean Νatural Gas Pipeline – Pre-Feed Studies».
Το σύνολο των ανωτέρω συγχρηματοδοτούμενων μελετών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο των Pre-Feed Studies καταστούν σαφή την τεχνική εφικτότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και την εμπορική ανταγωνιστικότητα του Έργου. Επίσης, επισημαίνουν την προστιθέμενη αξία του αγωγού EastMed, αλλά και το συμπληρωματικό του χαρακτήρα, στο πλαίσιο των προοπτικών εξαγωγής του φυσικού αερίου της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τις εν λόγω μελέτες, η σχεδιαζόμενη δυναμικότητα του αγωγού είναι 10 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου (φ. α.) ετησίως, με δυνατότητα να ανέλθει στα 16 δισ. κυβ. μέτρα φ. α.
Συνεπώς οριοθέτηση ΑΟΖ και EastMed αποτελούν ένα ενιαίο «πακέτο» για τους Ιταλούς.
Μέγιστης σημασίας θα είναι και το αν θα καταφέρει ο Χαλίφα Χάφταρ να επικρατήσει στην Λιβύη και να ανατρέψει οριστικά το καθεστώς της Τρίπολης και βεβαίως να τηρήσει εν συνεχεία τις δεσμεύσεις του για ακύρωση του μνημονίου Λιβύης-Τουρκίας.
Πάντως δεν έπρεπε η Ελλάδα να περιμένει το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για να προχωρήσει στα αυτονόητα. Δείχνει πως πάλι «τρέχει» πίσω από εξελίξεις που προκαλούν άλλοι αντί να τις προκαλεί αυτή...
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις  20/12/2019

 

 

 

 

 

 

 

Μ. Σαλβίνι:

«Χάρισαν Τη Λιβύη Στην Τουρκία

- Άμεσα Να Κατασκευάσουμε Τον East Med Με Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ»


Κατά της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης μίλησε στην Ιταλική
εφημερίδα, Corriere della Sera, ο Ματέο Σαλβίνι και είπε
χαρακτηριστικά ότι «χάρισαν την Λιβύη στην Τουρκία δήλωσε
πως πρέπει άμεσα να κατασκευαστεί ο East Med.

Ο επικεφαλής της Λέγκα διατηρεί στο σταυρόνημά του την Τουρκία, στρέφοντας τα πυρά του και στην κυβέρνηση συνασπισμού στη Ρώμη για την εξωτερική της πολιτική: «Συναντώ πολύ κόσμο που ανησυχούν παρά πολύ. Η Λιβύη για μας [την Ιταλία] ήταν προτεραιότητα για την ασφάλεια, το μεταναστευτικό αλλά και για την ENI και τις άλλες [ιταλικές] εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί. Τώρα χάρισαν τη Λιβύη στους Γάλλους και την Τουρκία», λέει οργισμένος. Και συνεχίζει: «Το μόνο που απομένει ως προς την Κίνα είναι οι γονυκλισίες και το Ισραήλ είναι σχεδόν οργισμένο μαζί μας».


Ο Σαλβίνι επιμένει ότι η η κυβέρνηση της χώρας δεν φροντίζει να θεμελιώνει φιλίες στην ευρύτερη περιοχή. «Το τρένο της ειρήνης τώρα μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, που θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία, είναι ο αγωγός μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας», σημειώνει.

Και πετά αιχμές κατά των Πεντάστερων πρώην εταίρων του στον κυβερνητικό συνασπισμό, επειδή δεν ψηφίζουν υπέρ της ενεργειακής συνεργασίας των τεσσάρων χωρών «Είναι μια κυβέρνηση αριστερή με αριστερά αντανακλαστικά», σημειώνει ο Σαλβίνι.

 

 

 


Απελάθηκε Αλβανός ισλαμιστής από την Ιταλία

– Χαρακτηρίστηκε ως απειλή για την εθνική ασφάλεια

Οι ιταλικές αρχές απέλασαν έναν Αλβανό πολίτη αφού χαρακτηρίστηκε ως απειλή για την εθνική ασφάλεια και για σύνδεσή του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Πρόκειται για τον...Φλόριαν Σαράτσι 32 ετών, Αλβανός μετανάστης που ζούσε στη Βιλόρμπα κοντά στο Τρεβίζο.

Σύμφωνα με την αλβανική ‘OraNews’, ο κλάδος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ιταλίας είχε εντοπίσει τον 32χρονο Φλόριαν Σαράτσι ως άτομο που είχε εμπλακεί με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και είχε συνδέσεις με ξένους θρησκευτικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Βενετίας.

Τον Μάρτιο του 2018 εγκατέλειψε τη δουλειά του, ως χτίστης, αλλάζοντας τον τρόπο της ζωής του με μουσουλμανικό ένδυμα και γενειάδα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τον Φεβρουάριο του 2019, ιταλικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε ένα έτος φυλάκισης για κακομεταχείριση και βία έναντι της συζύγου και της κόρης του.
Τις ανάγκασε να φορέσουν μουσουλμανικά ρούχα και να πάνε σε ένα τζαμί.

Ο δήμαρχος του Τρεβίζο ανακάλεσε τη μακροχρόνια άδεια παραμονής του και υπέγραψε εντολή για την απέλασή του από την χώρα, ως «πρόσωπο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας».

στις Παρασκευή, Δεκεμβρίου 06, 2019

 

 

 

 

 

Ιταλία:

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης κατά της σεξουαλικής βίας και της γυναικοκτονίας

Ιταλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης κατά της σεξουαλικής βίας και της γυναικοκτονίας

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης κατά της σεξουαλικής βίας και της γυναικοκτονίας

Oι διαδηλωτές κατέκλυσαν το απόγευμα τους δρόμους του ιστορικού κέντρου της ιταλικής πρωτεύουσας

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Ρώμη, με στόχο να καταγγείλουν τη σεξιστική και σεξουαλική βία καθώς και τις γυναικοκτονίες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της φεμινιστικής οργάνωσης «Non Una Di Meno» («Ούτε μία λιγότερη»).

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν το απόγευμα τους δρόμους του ιστορικού κέντρου της ιταλικής πρωτεύουσας, πίσω από ένα πανό που έγραφε: «Εναντία στη βία σας, είμαστε η εξέγερση».

Η κινητοποίηση αυτή οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών. «Είμαστε η πανίσχυρη, οργισμένη φωνή όλων των γυναικών που δεν έχουν πια φωνή», έγραφε ένα από τα πλακάτ που κρατούσαν οι συμμετέχοντες.

Στο πλήθος κυριαρχούσε το ροζ χρώμα. Κατόπιν αιτήματος των οργανωτών, δεν υπήρχαν σημαίες των πολιτικών κομμάτων ή των συνδικάτων.

Από τα μεγάφωνα διαβάστηκαν τα ονόματα των γυναικών που σκοτώθηκαν αυτή τη χρονιά στην Ιταλία. Σύμφωνα με την «Non Una Di Meno», από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν δολοφονηθεί 94 γυναίκες (πέρσι τα θύματα ήταν 142).

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής της Ιταλίας, την τελευταία πενταετία 538.000 γυναίκες έπεσαν θύματα σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης από τον σύντροφό τους.

«Σε όλον τον κόσμο οι γυναίκες εξεγείρονται ενάντια στην πατριαρχική, τη ρατσιστική, την περιβαλλοντική, την οικονομική βία» ανέφερε η οργάνωση. Υπενθύμισε επίσης ότι κάθε 72 ώρες στην Ιταλία μια γυναίκα δολοφονείται και ο δράστης είναι κάποιος γνωστός της, συνήθως ο σύντροφός της. Τρία στα τέσσερα θύματα δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους ενώ πάνω από έξι στους δέκα βιασμούς (63%) διαπράττονται από έναν σύντροφο ή πρώην σύντροφο της γυναίκας.

«Η βία δεν έχει ούτε διαβατήριο, ούτε κοινωνική τάξη, όμως συχνά έχει τα κλειδιά του σπιτιού», ανέφερε η οργάνωση.

Γύρω στις 19.00 οι διαδηλωτές κάθισαν στο έδαφος και έμειναν σιωπηλοί για μερικά λεπτά, στη μνήμη των γυναικών που δεν μπορούν πλέον να μιλήσουν γιατί δολοφονήθηκαν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμευτούν 12 εκατομμύρια ευρώ για τα παιδιά που έμειναν ορφανά αφού δολοφονήθηκαν οι μητέρες τους. «Τα χρήματα δεν καλύπτουν την έλλειψη στοργής, όμως με αυτά θα χρηματοδοτήσουμε υποτροφίες, ιατρικά έξοδα, την επαγγελματική εκπαίδευση» των παιδιών αυτών, ανέφερε μέσω του Twitter.

Τελευταία ενημέρωση:  24 Νοεμβρίου 2019

 

 

 

 

 

01/09/2019

Ο Σαλβίνι απαγόρευσε σε πλοίο της Sea-Eye να εισέρθει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας

Στο Alan Kurdi επιβαίνουν 13 μετανάστες.

Ο Ματέο

MARCO BERTORELLO via Getty ImagesΟ Ματέο Σαλβίνι.

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απαγόρευσε σε άλλο ένα σωστικό πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης να ελλιμενιστεί στη χώρα, χρησιμοποιώντας το θέμα της μετανάστευσης για να ασκήσει πίεση στους δύο πολιτικούς αντιπάλους της ακροδεξιάς Λέγκας, οι οποίοι προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Σαλβίνι με διάταγμά του απαγορεύει στο πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μκο Sea-Eye να μπει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο Σαλβίνι προσπαθεί να εμποδίσει σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων να αποβιβάσουν μετανάστες.

Στο Alan Kurdi επιβαίνουν 13 μετανάστες.

Ένα δεύτερο πλοίο, το Mare Jonio, παραμένει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα. Το πλοίο είχε διασώσει περίπου 100 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης την περασμένη Τετάρτη αλλά πλέον μόνο 34 απομένουν σ′ αυτό αφού η Ρώμη συμφώνησε τελικά να επιτρέψει να αποβιβαστούν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ασθενείς.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

 

 

 

 

Νέο «μπλόκο» Σαλβίνι σε πλοίο ΜΚΟ

– Σε «ομηρία» πάνω από 100 μετανάστες

27/08/2019

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει σε ένα πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Mission Lifeline που διέσωσε μετανάστες να προσεγγίσει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, δήλωσαν σήμερα πηγές του υπουργείου.

Μια σειρά πλοίων ανθρωπιστικής διάσωσης προσπάθησαν σκληρά στη διάρκεια του περασμένου χρόνου να οδηγήσουν μετανάστες που διέσωσαν στη θάλασσα στις ιταλικές ακτές, καθώς ο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, ακολουθεί σκληρή γραμμή. Διατηρεί τη στάση αυτή αν και η κυβέρνηση συνασπισμού η οποία περιλαμβάνει τη Λέγκα έχει εμπλακεί σε πολιτική κρίση.

Το πλοίο Eleonore μεταφέρει αυτή τη στιγμή 101 πρόσφυγες που διέσωσε στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Άξελ Στάιερ, επικεφαλής της Mission Lifeline, ο οποίος πρόσθεσε ότι τόσο οι ιταλικές όσο και οι μαλτέζικες αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την αποβίβαση των μεταναστών στις χώρες τους.

Ο Στάιερ είπε πως οι επιβάτες δεν διατρέχουν κίνδυνο αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε πως ο καπετάνιος του σκάφους θα κατευθυνθεί σε μία από τις δύο χώρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Αν το σκάφος συναντήσει θαλασσοταραχή, θα πάει σε ένα λιμάνι», είπε ο Στάιερ, προσθέτοντας πως μόνο η Ιταλία και η Μάλτα είναι πιθανοί προορισμοί λόγω της θέσης του πλοίου.

«Δεν εξαρτάται από τον κ. Σαλβίνι να αποφασίσει, αλλά από τον καπετάνιο», είπε.

Την περασμένη εβδομάδα η Μάλτα επέτρεψε την αποβίβαση 356 μεταναστών που μετέφερε το διασωστικό σκάφος Ocean Viking μετά τη συμφωνία έξι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μοιραστούν ανάμεσά τους τους αιτούντες άσυλο.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα, πέντε χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να δεχθούν δεκάδες μετανάστες που παρέμεναν επί εβδομάδες πάνω σε ένα άλλο διασωστικό σκάφος, το Open Arms, μετά την άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να του επιτρέψει να δέσει, σε συμφωνία με την πολιτική των κλειστών λιμανιών που ακολουθεί.

Πηγή: www.newsit.gr

 

 

 

 

 

Σαλβίνι σε Ρίτσαρντ Γκιρ: Να πάρεις τους μετανάστες στη βίλα σου

Σφοδρή διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών με αφορμή το μεταναστευτικό.

Σαλβίνι σε Ρίτσαρντ Γκιρ: Να πάρεις τους μετανάστες στη βίλα

HuffPost Italia

O χολιγουντιανός αστέρας Ρίτσαρντ Γκιρ έχει πολλάκις εκφράσει την αντίθεσή του με την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης να εναντιώνεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενώ πρόσφατα μετέβη στη Λαμπεντούζα προκειμένου να υποστηρίξει το πλοίο Open Arms της ισπανικής ΜΚΟ Proactiva Open Arms που πρόσφατα διέσωσε 124 πρόσφυγες ανοιχτά της Σικελίας.

Ο διάσημος ηθοποιός μάλιστα δήλωσε πως η ιταλική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει να «δαιμονοποιεί ανθρώπους».

Ο ίδιος συνέκρινε τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία με την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και τη σκληρή στάση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να γυρνά την πλάτη του στους μετανάστες πραγματοποιώντας συχνά δηλώσεις εναντίον τους.

«Έχουμε τα δικά μας προβλήματα με πρόσφυγες που έρχονται από την Ονδούρα, το Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, το Μεξικό... Είναι πολύ παρόμοια με αυτά που περνάτε εδώ», σημείωσε ο Γκιρ χαρακτηριστικά κατηγορώντας πολιτικούς τόσο στην Ιταλία όσο και στις ΗΠΑ ότι δαιμονοποιούν τους μετανάστες.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα παντού στον πλανήτη. Και θα σταματήσει αν πούμε να σταματήσει», συμπλήρωσε.

Φυσικά ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, δεν άργησε να απαντήσει.

«Ευχαριστούμε τον γενναιόδωρο εκατομμυριούχο που εκφράζει την ανησυχία του για τη μοίρα των μεταναστών. Μπορεί να πάρει όλους αυτούς τους ανθρώπους στη βίλα του ή στο ιδιωτικό του αεροπλάνο», είπε μέσα από δήλωσή του.

(Με πληροφορίες από BBC)  11/8/2019

 

 

 

 

 

 

31 Ιουλίου 2019

Ούτε από τα σκάφη της Ιταλικής Ακτοφυλακής δεν επιτρέπει την αποβίβαση παράνομων μεταναστών ο Σαλβίνι

Για να αποβιβαστούν οι παράνομοι μετανάστες από τα Ιταλικά πλοία σε κάποιο Ιταλικό λιμάνι, ο Ματτέο Σαλβίνι ζητά από την ΕΕ εγγράφως τον τόπο της μετεγκατάστασης, το όνομα της χώρας και τον αριθμό των μεταναστών που θα δεχτεί.

Σύμφωνα με την Il Giornale 140 παράνομοι μετανάστες περισυλλέγησαν από ένα Ιταλικό αλιευτικό. Μετά την άρνηση της Μάλτας να τους δεχτεί, οι 140 μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε πλοίο της Ιταλικής Ακτοφυλακής. Μέχρι στιγμής, μόνο 5 από τους 140 έχουν αποβιβαστεί στην Λαμπεντούσα για λόγους υγείας.

Η Ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το σχέδιο μετεγκατάστασης των 140 παράνομων μεταναστών. Μέχρι το σχέδιο να ετοιμαστεί, δεν δίνεται άδεια για αποβίβαση των μεταναστών σε κάποιο Ιταλικό λιμάνι.

Οι επαφές των Βρυξελών με τις χώρες μέλη της ΕΕ έχουν αποβεί άκαρπες μέχρι στιγμής.

«Έχω ήδη δώσει σήμα πως κανένα λιμάνι δεν θα τους δεχτεί πριν να υπάρξει εγγράφως σχέδιο ανακατανομής των 140 σε όλες τις χώρες της Ευρώπης» είπε ο Ματτέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Voice of Europe, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν υποστηρίζει πως 14 χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει για την ανακατανομή των μεταναστών, μετά από συναντήσεις που έγιναν στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει ειπωθεί τίποτα περισσότερο για το ζήτημα.

Ο Μακρόν επέκρινε τον Σαλβίνι για τη μη συμμετοχή του στις συναντήσεις στο Παρίσι, με τον Σαλβίνι να απαντά έντονα:
«Ποιος είσαι εσύ; Δεν είμαστε υπάλληλοί σου ή σερβιτόροι σου. Λάβαμε μέρος στην επίσημη συνάντηση στο Ελσίνκι όπου ήταν παρόντες όλοι οι Υπουργοί. Η Ιταλία δεν θα γίνει το κέντρο προσφύγων σας. Υπάρχει το λιμάνι της Μασσαλίας. Μην μας πιέζετε. Μην περιμένετε να υπογράψουμε κείμενο όπου τα πλοία θα φτάνουν στην Ιταλία. Οι Ιταλοί δεν θα είναι πλέον οι σκλάβοι κανενός».

Η Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά εξαιτίας της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλει το (Γερμανικό) ευρώ. Είναι τα διαφορετικά συμφέροντα των 27-28 χωρών. Είναι ο διαφορετικός τρόπος που βλέπουν τα γεγονότα οι χώρες και οι λαοί. Είναι το γεγονός πως δεν μπορεί ο Βορράς να θέλει να επιβάλλει τα συμφέροντά του στο Νότο. Για πόσα ακόμη χρόνια θα αντέξει το δήθεν Ευρωπαϊκό οικοδόμημα; Για πόσα χρόνια θα κρατιέται ζωντανό με το στανιό;


Πηγή CosmoStatus

 

 

 

 

 

Μπούμερανγκ για τον Σαλβίνι οι δηλώσεις για την ταυτότητα του δράστη δολοφονίας αστυνομικού

«Ισόβια καταναγκαστικά έργα για τους μπάσταρδους!», έλεγε. Αλλά του χάλασε η συνταγή

Μπούμερανγκ για τον Σαλβίνι οι δηλώσεις για την ταυτότητα του δράστη δολοφονίας

ASSOCIATED PRESS

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ο Μάριο Ρέγκα Τσερτσιέλο, ένας 35χρονος αστυνομικός ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει από τον μήνα του μέλιτος, σκοτώθηκε με οκτώ μαχαιριές. Η δολοφονία σημειώθηκε κατά τη σύλληψη δύο νεαρών για κλοπή ενός σακιδίου πλάτης σε μια πλούσια συνοικία κοντά στο Βατικανό και δράστης ήταν ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων.

«Οι ύποπτοι φαίνονται στις κάμερες επιτήρησης της κυκλοφορίας, δεν θα μας ξεφύγουν. Προφανώς, δεν είναι Ιταλοί, τι έκπληξη!» έσπευσε να δηλώσει ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ζητώντας την επιβολή «ισόβιων καταναγκαστικών έργων» για «αυτούς τους μπάσταρδους».

Ιταλοί χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης συνέχισαν στο ίδιο ύφος, ένα μέρος της πολιτικής τάξης άρχισε να σχολιάζει, ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ περιέγραφαν τους υπόπτους ως καταγόμενους από το Μαγκρέμπ.

Η σύλληψη όμως των δύο νεαρών, εκ των οποίων ο ένας είναι και δολοφόνος του 35χρονου αστυνομικό έφερε στο φως μια πολύ άβολη αλήθεια για τον ρατσιστή Σαλβίνι: την πραγματική ταυτότητα τους.

Η οποία, όπως σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ έφερε σε αμήχανη θέση τόσο τον ίδιο όσο και όλους εκείνους που επιδόθηκαν σε ένα ντελίριο ρατσιστικών σχολίων και δηλώσεων μίσους σε υποθέτοντας φυσικά πως ο δράστης ήταν μετανάστης.

Μπούμερανγκ για τον Σαλβίνι οι δηλώσεις για την ταυτότητα του δράστη δολοφονίας

ASSOCIATED PRESS

Πρόκειται για δύο Αμερικανούς, 19 ετών, που διέμεναν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και είχαν βγάλει αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής για το βράδυ της δολοφονίας.

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο ομολόγησε την πράξη του.

Η δε υπόθεση αποδείχθηκε ακόμη πιο πολύπλοκη καθώς και το θύμα της κλοπής ήταν έμπορος ναρκωτικών που είχε πουλήσει στους δύο τουρίστες ταμπλέτες ασπιρίνη την οποία είχε παρουσιάσει ως κοκαΐνη.

Για να τον εκδικηθούν, οι δύο Αμερικανοί επέστρεψαν για να κλέψουν το σακίδιο πλάτης του ντίλερ και του έδωσαν ραντεβού για να του το επιστρέψουν έναντι 100 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ.

Μπούμερανγκ για τον Σαλβίνι οι δηλώσεις για την ταυτότητα του δράστη δολοφονίας

ASSOCIATED PRESS

Ο ντίλερ κατήγγειλε την κλοπή στους αστυνομικούς που εμφανίστηκαν στο σημείο του ραντεβού με πολιτικά. Η σύλληψη των δύο νεαρών οδήγησε τη δολοφονία του αστυνομικού.

Οι δύο Αμερικανοί τέθηκαν υπό κράτηση για ανθρωποκτονία και απόπειρα εκβιασμού.

Στο σημείο, πολίτες κατέθεταν σήμερα λουλούδια στη μνήμη του αστυνομικού ο οποίος θα ταφεί τη Δευτέρα στη γενέτειρά του, στους πρόποδες του Βεζούβιου, παρουσία πολλών εκπροσώπων του κράτους.

Μπούμερανγκ για τον Σαλβίνι οι δηλώσεις για την ταυτότητα του δράστη δολοφονίας

ASSOCIATED PRESS

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

 

 

 

«Δεν θα αποβιβαστεί κανείς»

– Απαγορευτικό από Σαλβίνι για απόβιβαση 135 μεταναστών στην Ιταλία (ΦΩΤΟ)

salvini_matteo

Το Gregoretti διέσωσε 135 ανθρώπους από δύο λέμβους στα ανοιχτά της Μάλτας αργά το βράδυ της Πέμπτης αλλά αναμένει ακόμη εντολή για το πού θα τους μεταφέρει.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει σε ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, το Gregoretti, να αποβιβάσει τους μετανάστες που διέσωσε στη Μεσόγειο, απαιτώντας για άλλη μια φορά να συμφωνήσουν πρώτα οι ευρωπαϊκές χώρες για το πώς θα κατανεμηθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Το Gregoretti διέσωσε 135 ανθρώπους από δύο λέμβους στα ανοιχτά της Μάλτας αργά το βράδυ της Πέμπτης αλλά αναμένει ακόμη εντολή για το πού θα τους μεταφέρει.

«Δεν θα δώσω καμία έγκριση να αποβιβαστούν μέχρι να δεσμευτεί η Ευρώπη να παραλάβει όλους τους μετανάστες που επιβαίνουν» στο σκάφος, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ηγέτης της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

libya-boatcapsize-19d499c0

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ 14 χωρών ώστε να τεθεί σε εφαρμογή ένας «μηχανισμός αλληλεγγύης» για να κατανέμονται οι μετανάστες που διασώζονται στη Μεσόγειο. Προκάλεσε όμως την οργή του Σαλβίνι, όταν διευκρίνισε ότι θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να αποβιβάζονται πρώτα στην Ιταλία.

Οι μετανάστες που σώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή επέβαιναν σε δύο σαπιοκάραβα. Αρχικά τους είδαν και ενημέρωσαν τις αρχές Τυνήσιοι ψαράδες, ενώ κατόπιν τους εντόπισαν και Ιταλοί ψαράδες, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τη Μάλτα. Οι Ιταλοί είπαν ότι έμειναν επί 24 ώρες κοντά τους, για να τους βοηθήσουν και να τους καθησυχάσουν, εν αναμονή της άφιξης βοήθειας.

«Τους δώσαμε νερό, κρακεράκια… Ήμασταν σε μόνιμη επαφή με την ιταλική ακτοφυλακή. Η Μάλτα όμως δεν απάντησε ποτέ», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Κάρλο Τζαρατάνο, ο καπετάνιος του αλιευτικού που επέστρεψε το πρωί στο λιμάνι της Σκίακα, στη δυτική Σικελία.

Τελικά, ένα περιπολικό του ιταλικού λιμενικού έφτασε από τη Λαμπεντούζα για να τους σώσει και να τους μεταφέρει στο Gregoretti, όπου βρίσκονταν ήδη άλλοι μετανάστες που είχαν διασωθεί νωρίτερα.

Το βράδυ της Τετάρτης η ακτοφυλακή διέσωσε 77 ανθρώπους –οι μισοί ήταν γυναίκες και παιδιά– που είχαν αναχωρήσει τρεις ημέρες νωρίτερα από τη Λιβύη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα. Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη έφτασαν επίσης δύο πλοιάρια από την Τυνησία, στα οποία επέβαιναν 34 άνθρωποι – τα 12 ήταν παιδιά.

Την Πέμπτη, το λιμενικό της Μάλτας διέσωσε 76 μετανάστες από ένα πλοιάριο που έμπαζε νερά ενώ σήμερα η χώρα δέχτηκε άλλους 67 που επέβαιναν σε ένα σκάφος που αντιμετώπιζε προβλήματα.

 

 

 

 

Σαλβίνι για μεταναστευτικό:

Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους για την ΕΕ

23 Ιουλίου 2019

«Αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών

Η Γαλλία και η Γερμανία

δεν μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους για τη μεταναστευτική πολιτική, «αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες» στο πρόβλημα αυτό, όπως η Ιταλία και η Μάλτα, εκτιμά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σε μια επιστολή που απευθύνεται στον Γάλλο ομόλογό του, Κριστόφ Καστανέρ.

«Φτάνει πια με τις επιλογές που γίνονται αποκλειστικά στο Παρίσι και το Βερολίνο. Η Ιταλία δεν είναι πλέον διατεθειμένη να δέχεται όλους τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη», έγραψε σήμερα στο Facebook ο Σαλβίνι, συνοδεύοντας το μήνυμα αυτό με την επιστολή που έστειλε στον Καστανέρ. «Η Γαλλία και η Γερμανία δεν μπορούν να αποφασίζουν για τη μεταναστευτική πολιτική αγνοώντας τα αιτήματα των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες, όπως εμείς και η Μάλτα», πρόσθεσε ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, που συνεδρίασαν την περασμένο Πέμπτη στο Ελσίνκι, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το θέμα του “μηχανισμού αλληλεγγύης” που έχει ως στόχο να μπει ένα τέλος στην οδύσσεια των πλοίων που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο και μετά δεν μπορούν να τους αποβιβάσουν.

Μια νέα συνεδρίαση θα γίνει αύριο Δευτέρα στο Παρίσι, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών από 15 χώρες. Ο Σαλβίνι δεν θα πάει στο ραντεβού αυτό, όπως ανέφεραν συνεργάτες του στο Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά θα εκπροσωπηθεί από μια «τεχνική αντιπροσωπεία».

Στην επιστολή του προς τον Καστανέρ, ο Σαλβίνι αναφέρει ότι στο Ελσίνκι παρατήρησε ότι και άλλες χώρες εκφράζουν θέσεις παρόμοιες με της Ιταλίας, ιδίως σε ό,τι αφορά την απαρέγκλιτη εφαρμογή μιας μεταναστευτικής πολιτικής που θα έχει ως στόχο την προάσπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν. «Πολλοί συνάδελφοι υποστήριξαν ότι είναι αναγκαίο να αναθεωρηθούν οι κανονισμοί της έρευνας και διάσωσης για να εμποδίσουμε καταχρήσεις που ευνοούν την παράτυπη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση, όπως παρατίθεται στο έγγραφο που προετοιμάσαμε μαζί με τη Μάλτα», τόνισε.

 

 

 

 

 

ΓΕΡΜΑΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΣΑΛΒΙΝΙ:

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ ΜΑΣ… ΣΑΛΒΙΝΙ:

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ… ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΑΣ!

Την θρασύτατη απαίτηση ν’ ανοίξει η Ιταλία τα λιμάνια της για τα πλοία των (γερμανικών) ΜΚΟ που δήθεν «διασώζουν» τα «προσφυγάκια», εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του 4ου Ράιχ, σε επιστολή του προς τον πατριώτη Σαλβίνι: «σας προτρέπω να αναθεωρήσετε τη στάση σας ως προς την άρνησή σας να ανοίξετε τα λιμάνια της Ιταλίας στα πλοία των ΜΚΟ». Μάλιστα, το θρασίμι του 4ου Ράιχ, επικαλέστηκε στην επιστολή του τις «κοινές χριστιανικές μας αξίες», για να διευκολύνει την ισλαμοποίηση της Ευρώπης!
Ωστόσο, πήρε πληρωμένη απάντηση από τον Ιταλό πατριώτη: «Αγαπητή γερμανική κυβέρνηση, δεν ξανανοίγω τα λιμάνια. Αν μη τι άλλο, θα φορτώσουμε τους μετανάστες σ’ ένα αυτοκίνητο και θα τους πάμε στη γερμανική πρεσβεία. Αν οποιοσδήποτε έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει την Ιταλία σαν σκουπιδότοπο όπου πετάει όλα τα προβλήματα που η Ευρώπη παριστάνει ότι δεν βλέπει, αυτό τέλειωσε. Κι αυτό ισχύει και για τους Γάλλους και για τους Ολλανδούς».

Δυστυχία σου Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς! Η γειτονική Ιταλία να έχει στο τιμόνι της έναν ΓΙΓΑΝΤΑ, κι εμείς τους νάνους Τσιπροκούληδες!

 

 

 

 

03/07/2019

O ιταλός Νταβίντ Σασόλι εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Από το βραδινό δελτίο ειδήσεων στην προεδρία του ΕΚ με τους Σοσιαλδημοκράτες.

O ιταλός Νταβίντ Σασόλι εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού

ASSOCIATED PRESS

Ο Νταβίντ Σασόλι, νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι ένας πρώην δημοσιογράφος που ξεκίνησε το 2009 νέα καριέρα ευρωβουλευτή με τα χρώματα της κεντροαριστεράς.

Ο 63χρονος Σασόλι ήταν ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών, της δεύτερης σε μέγεθος πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να διαδεχθεί έναν άλλο Ιταλό, τον Αντόνιο Ταγιάνι, άνθρωπο του περιβάλλοντος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η εκλογή του επιτρέπει στην Ιταλία να διατηρήσει το ένα από τα τρία διευθυντικά πόστα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά την αποχώρηση του Μάριο Ντράγκι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και της Φεντερίκα Μογκερίνι από την θέση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο Νταβίντ Σασόλι γεννήθηκε το 1956 στην Φλωρεντία και μετά τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες άρχισε να συνεργάζεται με μικρές εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων.

Το 1992, προσελήφθη από την RAI και σύντομα γίνεται οικείο πρόσωπο στους Ιταλούς παρουσιάζοντας το βραδινό δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, της οποίας γίνεται παράλληλα υποδιευθυντής.

Ο έρωτας για την πολιτική έρχεται το 2009, όταν ο τότε δήμαρχος της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι οργανώνει την ενοποίηση των δύο μεγάλων κομμάτων της αριστεράς και της κεντρο-αριστεράς για να γεννηθεί το Δημοκρατικό Κόμμα, σχέδιο στο οποίο συμμετέχει ο Σασόλι.

Υποψήφιος στις ευρωεκλογές, εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος με περισσότερες από 400.000 ψήφους, μία επιτυχία που τον απομακρύνει οριστικά από τις οθόνες της τηλεόρασης για να αφοσιωθεί στην πολιτική του καριέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σιδηροδρομική μεταρρύθμιση

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Κόμματος στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, επιχειρεί είσοδο στην εθνική πολιτική σκηνή και παρουσιάζεται στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος για το πόστο του δημάρχου της Ρώμης το 2013, αλλά ηττάται από τον Ινιάτσιο Μαρίνο που θα εκλεγεί τελικά δήμαρχος.

Μετά τη αποτυχημένη αυτή απόπειρα, αφοσιώνεται οριστικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επανεκλέγεται το 2014, γίνεται αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και την Ευρω-μεσογειακή Πολιτική.

«Ως υπεύθυνος αυτής της πολιτικής, εκπροσώπησα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πλήθος ευκαιριών, αναπτύσσοντας διάλογο με τους θεσμούς χωρών της Μεσογείου και την Μέσης Ανατολής», γράφει στη σελίδα του στο Ιντερνετ.Διεκδικεί επίσης την πατρότητα της σημαντικότερης σιδηροδρομικής μεταρρύθμισης στην Ευρωπαϊκή Ενωση - της ευρωπαϊκής οδηγίας Sassoli-Dijksma- που υιοθετήθηκε το 2017 έπειτα από τριετείς δύσκολες διαπραγματεύσεις.

«Δε εγκατέλειψα πλήρως την καριέρα του δημοσιογράφου, συνεργάζομαι ενεργά με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά», λέει. Είναι ο συγγραφέας, μαζί με τον Φρανσέσκο Σαβέριο Ρομάνο ενός βιβλίου σχετικά με τα υπουργικά συμβούλια κατά την περίοδο της απαγωγής του Αλντο Μόρο την άνοιξη 1978.

«Εάν μου δώσετε την εμπιστοσύνη σας, θα αγωνισθούμε μαζί για ένα σύγχρονο Κοινοβούλιο, περισσότερο διαφανές, οικο-βιώσιμο, προσβάσιμο στους πολίτες», υποσχέθηκε ενώπιον των συναδέλφων του πριν από την έναρξη της σημερινής ψηφοφορίας.

«Τίποτε δεν είναι δυνατό χωρίς τους ανθρώπους, τίποτε δεν διαρκεί χωρίς τους θεσμούς», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τη φράση του Ζαν Μονέ, ενός από τους πατέρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Νταβίντ Σασόλι είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

 

 

 

  • 05|06|2019   589 views   Patriot

«Βόμβα» Σαλβίνι:

Ετοιμάζει επιστροφή στην ιταλική λιρέτα «εάν χρειαστεί»

Δημιουργεί παράλληλο νόμισμα

1

Δημιουργία παράλληλου νομίσματος είναι στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης των δύο αντισυστημικών κομμάτων του Ματέο Σαλβίνι και του Λουίτζι Ντι Μάιο με την έκδοση βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, προκειμένου να πληρωθούν επιχειρήσεις, στις οποίες χρωστάει το δημόσιο.

Θεωρείται προπομπός επιστροφής σε εθνικό νόμισμα εάν αυτό θεωρηθεί ως συμφέρον για την Ιταλία.

H ιταλική βουλή ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την εισαγωγή των λεγόμενων “mini-Βots”, ενός εργαλείου χρέους που θα στηρίζεται σε μελλοντικά φορολογικά έσοδα, θα αυξάνει βραχυπρόθεσμα τη ρευστότητα του ιταλικού κράτους και θα είναι αποδεκτό ως μέσο πληρωμής, με άλλα λόγια ένα παράλληλο νόμισμα -ιδέα που φέρνουν συχνά στο τραπέζι πολιτικοί της Λέγκας του Σαλβίνι, όπως ο αρμόδιος για θέματα οικονομίας της Λέγκα, Κλαούντιο Μπόργκι, ένθερμος οπαδός των “mini -Bots”.

Αν διαδοθούν τα “mini-Bots” του Σαλβίνι στην ιταλική οικονομία κι αρχίσουν να τα χρησιμοποιούν ολοένα και συχνότερα εταιρείες και πολίτες, τότε το ιταλικό κράτος μπορεί να δημιουργήσει το δικό του νόμισμα.

Συν τω χρόνων τα νέα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορούν στην αγορά σηματοδοτώντας την αρχή μιας εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη.

Συζητήσεις για τα “mini-bots” έγιναν στην Ιταλία πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2018, συμπεριλήφθηκαν και στο πρόγραμμα του συνασπισμού, αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε καθώς οι ψηφοφόροι δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση για ένα Italexit. «Μπορώ να φανταστώ γιατί τώρα επιστρέφουν τα “mini-Bots» , ώστε να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης κατά της Κομισιόν στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη Ρώμη για τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος», λέει ο οικονομολόγος του Storch Research Institute Τόμας Μάγιερ.

Και όπως σημειώνει, εκεί που ο Γιάνης Βαρουφάκης απέτυχε με το παράλληλο νόμισμα που οραματιζόταν, προσκρούοντας στις αντιδράσεις των πιστωτών -Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ- η Ιταλία έχει ετοιμάσει ένα καλύτερο σχέδιο.

«Η Κομισιόν και πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ δεν θα ήθελα να φανταστούν μια έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη. Ο Σαλβίνι έχει σήμερα στα χέρια του καλύτερα χαρτιά απ’ ό,τι ο Βαρουφάκης το 2015», λέει, αναφερόμενος στο μέγεθος της ιταλικής οικονομίας -τρίτης μεγαλύτερης στην ευρωζώνη.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2018 η Λέγκα απέσπασε 17,4%, ποσοστό που κατάφερε να διπλασιάσει στις πρόσφατες ευρωεκλογές με 34,3%.

Ο Σαλβίνι θα μπορούσε να πιέσει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εν είδει δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Ιταλίας από τις Βρυξέλλες. Και η απειλή και μόνον ενός παράλληλου νομίσματος σε μια χώρα που έχει χρέος πάνω από 2,3 τρισ ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει μια αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης καθώς η ιταλική οικονομία αποτελεί το 11% της οικονομίας της ΕΕ.

Του

Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

 

 

 

 

 

 

27/05/2019

Ευρωεκλογές στην Ιταλία:

Ο μεγάλος νικητής Σαλβίνι πάει με τον σταυρό στο χέρι να πάρει τις Βρυξέλλες

Έχοντας κερδίσει το 1/3 των ψήφων αλλάζει το πολιτικό σκηνικό.

Ευρωεκλογές στην Ιταλία: Ο μεγάλος νικητής Σαλβίνι πάει με τον σταυρό στο χέρι να πάρει τις

Associated Press

Η Λέγκα του Βορρά, του ιταλού Υπ.Εσωτερικών, Ματέο Σαλγίνι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους νικητές στις ευρωεκλογές της Κυριακής αφού κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ υψηλό ποσοστό ενισχύοντας τον ρόλο του στον μπλοκ των εθνικιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων στους κόλπους της Ε.Ε. αλλά και τη θέση του στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας.

Συγκεντρώνοντας σχεδόν το 1/3 των ψήφων (32,42%) και με τη συμμετοχή στο 56%, η Λέγκα θα είναι ένα από τα εθνικά κόμματα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο κατέχοντας 28 έδρες. Σημειώνεται πως στις εθνικές εκλογές του 2018 είχε συγκεντρώσει περί το 12%.

Ευρωεκλογές στην Ιταλία: Ο μεγάλος νικητής Σαλβίνι πάει με τον σταυρό στο χέρι να πάρει τις

ASSOCIATED PRESS

Ο Σαλβίνι από επικεφαλής ενός περιφερειακού κόμματος στη Βόρεια Ιταλία αναδεικνύεται ως ο πιο σημαντικός πολιτικός στην Ιταλία, η προσωπικότητα του οποίου έχει αντίκτυπο και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Μαζί με την Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία του της συμμαχίας των εθνικιστικών και ευρωσκεπτικών κομμάτων τα οποία επιδιώκουν να περιορίσουν την επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εθνικές πολιτικές.

Με έναν σταυρό στο χέρι και αυτο-ανακυρησσόμενος ως υπερασπιστής του ιουδαιοχριστιανικών παραδόσεων, ο Σαλβίνι τονίζει πως οι ομοϊδεάτες του σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία σημείωσαν επίσης μεγάλες νίκες.

Τι έβγαλαν οι κάλπες των 28 κρατών - Η νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, οι νικητές, οι χαμένοι και οι νέες δυνάμεις που ανεβαίνουν

Ευρωεκλογές στην Ιταλία: Ο μεγάλος νικητής Σαλβίνι πάει με τον σταυρό στο χέρι να πάρει τις

Alessandro Garofalo / Reuters

«Δεν είναι μόνο η Λέγκα το πρώτο κόμμα στην Ιταλία και της Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία και του Νάιτζελ Φάρατζ στο Ηνωμένο Βασίλειο...Είναι σημάδια μιας Ευρώπης που αλλάζει».

Στο μεταξύ ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, μπορεί να ενισχύθηκε συγκεντρώνοντας ένα 16,94% (14 έδρες) \αλλά πλέον η διαφορά με τη Λέγκα είναι τέτοια που αλλάζει την ισορροπία μεταξύ των δύο.

Σημειώνεται πως ο Σαλβίνι είχε πει πριν τις Ευρωεκλογές πως εάν φέρει ένα δυνατό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές τότε θα πρέπει να αλλάξει η συμφωνία μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ευρωεκλογές στην Ιταλία: Ο μεγάλος νικητής Σαλβίνι πάει με τον σταυρό στο χέρι να πάρει τις

Associated Press

Βέβαια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είπε: «Οι σύμμαχοί μας στην Κυβέρνηση είναι φίλοι μας και από αύριο πρέπει να επιστρέψουμε και να εργαστούμε με ηρεμία, ρίχνοντας τους τόνους».

Αυτό που έχε ενδιαφέρον να δούμε, όπως αναφέρει το Αssociated Press, είναι εάν και πώς ο Σαλβίνι θα αξιοποιήσει τη δυναμική που φαίνεται να έχει. Για παράδειγμα θα μπορούσε να ζητήσει ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου ή ακόμα και νέες εκλογές, ή απλά να χρησιμοποιήσει τη δύναμή που έχει πλέον για να επικεντρωθεί περισσότερο στους διακηρυγμένους βασικούς του πολιτικούς στόχους όπως η αντιμετώπιση της μετανάστευσης και η καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή.

Ευρωεκλογές 2019: Τα αποτελέσματα και οι έδρες που κερδίζουν τα ελληνικά κόμματα

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι Έλληνες εκλέγονται ευρωβουλευτές

 

Ευρωεκλογές στην Ιταλία: Ο μεγάλος νικητής Σαλβίνι πάει με τον σταυρό στο χέρι να πάρει τις

Associated Press

Στο μεταξύ το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να ξεπεράσει σε ποσοστά το Κίνημα των Πέντε Αστέρων συγκεντρώνοντας σχεδόν 25% και δηλώνει πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ικανό να οδηγήσει σε αδιέξοδο την κυβέρνηση.

«Η πρόκληση είναι να δημιουργηθεί μια εναλλακτική λύση απέναντι στον Σαλβίνι ο οποίος αναμφίβολα βγήκε νικητής από αυτές τις εκλογές ως ο πραγματικός ηγέτης μιας επικίνδυνης κυβέρνησης» δήλωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικολά Τζινγκαρέτι.

 

 

 

 

 

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

Μ. Σαλβίνι:

Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα ταρακουνήσουν την Ευρώπη

Τι υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης

Οι ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας θα ταρακουνήσουν την Ευρώπη, οδηγώντας σε χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, ενώ θα επηρεάσουν και την επιλογή του επόμενου διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά θα υποδεχτεί το Σάββατο στο Μιλάνο τους προέδρους εθνικιστικών και ακροδεξιών κινημάτων από 12 ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συγκρότηση μιας συμμαχίας των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων με στόχο τη διαμόρφωση της μελλοντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύω ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην Ευρώπη», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πριν από τη σύνοδο αυτή, προβλέποντας ότι το κόμμα του και οι σύμμαχοί του θα κερδίσουν σημαντικό αριθμό εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μετά τις εκλογές αυτές θα πρέπει να αναδειχθούν οι νέοι επικεφαλής των θεσμών -μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΕΚΤ που θα διαδεχτεί τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι στα τέλη του έτους. Στα φαβορί περιλαμβάνονται οι Γάλλοι Μπενουά Κερέ και Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ενώ ισχυρές πιθανότητες έχει και ο Γερμανός Γενς Βάιντμαν.

Ο Σαλβίνι ωστόσο είπε ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. «Δεν είναι κατ' ανάγκη υποχρεωτικό να επιλέγουμε πάντα ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και ζητείται η γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την τελική απόφαση για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ θα την λάβουν οι ηγέτες των χωρών. Ο Σαλβίνι ελπίζει ότι τα εθνικιστικά κόμματα θα έχουν πιο ισχυρό λόγο εφόσον αυξήσουν τα ποσοστά τους σε αυτές τις εκλογές.

Νωρίτερα, μιλώντας σε μια ομάδα ξένων δημοσιογράφων, ο Σαλβίνι είπε ότι η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ξαναγράψει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες, που θέτουν όρια στο έλλειμμα και το χρέος, υποστηρίζοντας ότι οι κανόνες αυτοί «στραγγαλίζουν» την οικονομική ανάπτυξη και αυξάνουν την ανεργία. «Κατά την άποψή μου, ευρωσκεπτικιστές είναι αυτοί που κυβερνούν τώρα την Ευρώπη», είπε, προσθέτοντας ότι θέλει να επιστρέψει η Ε.Ε. στην προ-Μάαστριχτ εποχή, όταν δεν υπήρχαν τέτοιου είδους περιορισμοί.

 

 

 

 

 

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΛΒΙΝΙ,

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ 90%!

Λόγο για εκλογική αναμέτρηση «ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, στο παρελθόν και στο μέλλον», έκανε ο πατριώτης Σαλβίνι, για τις προσεχείς ευρωεκλογές. Προσθέτοντας ότι «η Λέγκα θα πρέπει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα σε όλη την Ευρώπη», καθώς οι Ιταλοί  «θα διαλέξουν ανάμεσα στην Ευρώπη του μέλλοντος και στο ισλαμικό κράτος». Τόνισε δε, ότι το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν η εκμηδένιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς από την αρχή του χρόνου μειώθηκε κατά 90% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2018! Αποδεικνύοντας στην πράξη, πως αν μια κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας –ακόμα κι αν έχει εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα- έχει τη θέληση, μπορεί να σταματήσει την λαθρομετανάστευση και μάλιστα αναίμακτα, χωρίς να βουλιάζει βάρκες με δυστυχείς!

Τέτοια πολιτική θα εφαρμόσει και στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή, όταν θα ξυπνήσει επιτέλους από τον λήθαργο η πλειοψηφία του ελληνικού λαού!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

Τι είπε ο κ. Σαλβίνι στο Ευρωκοινοβούλιο!Ακούστε τι είπε ο Ματέο Σαλβίνι στο Ευρωκοινοβούλιο ΕΔΩ


Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 5:30 π.μ.

 

 

 


Μείωση της φορολογίας υπόσχεται ο Σαλβίνι

salvini98
08/05/2019

Είναι το νέο χαρτί της Λέγκα για τις Ευρωεκλογές - Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει μια μόνον κλίμακα για όλους τους πολίτες

Ο Ματέο Σαλβίνι επιμένει και δηλώνει: «Χρειάζεται άμεση μείωση των φόρων». Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Λέγκα, με τον τρόπο αυτό θα τονωθεί και η οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας, η οποία κινδυνεύει φέτος να μην ξεπεράσει το 0,1%.

Ο Ματέο Σαλβίνι προσθέτει, μάλιστα, ότι η σχετική απόφαση για την έγκριση της flat tax (ενιαίου φόρου) πρέπει να ληφθεί πριν από τον Ιούνιο και ότι για να πετύχει το στόχο του, το έλλειμμα μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ. Έστω και αν η Ρώμη έχει δεσμευθεί στις Βρυξέλλες να μην υπερβεί το 2%.

Είναι το νέο χαρτί της Λέγκα για τις Ευρωεκλογές που θα γίνουν στο τέλος του μήνα. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών δηλαδή θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει μια μόνον κλίμακα για όλους τους πολίτες. «Στην αρχή τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο δύσκολα αλλά μετά θα ανακάμψουμε θεαματικά και θα μειωθεί οπωσδήποτε και η φοροδιαφυγή, η οποία είναι τεράστια πληγή», τονίζει.

Φόβοι ότι θα πληγεί η κοινωνική πολιτική

Προς το παρόν όμως ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απαντά ότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα. Και σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Δεν μπορεί δηλαδή να υπογραφεί διάταγμα από την κυβέρνηση, με στόχο την γρήγορη εφαρμογή του μέτρου.

Η Λέγκα, όμως, έχει καταλάβει ότι εκτός από το θέμα των μεταναστών, οι ιταλοί ενδιαφέρονται για τους φόρους και θέλει να παίξει τον ρόλο του "καλού", ο οποίος ζητά να γίνουν αμέσως αλλαγές.

Οι ειδικοί, βέβαια, επιμένουν ότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα νοσοκομεία και σε όλη την κοινωνική πολιτική. Λόγω έλλειψης πόρων. Αλλά ο Ματέο Σαλβίνι, προς το παρόν, θέλει μόνο να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του, που σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, ξεπερνούν το 31%.

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

 

 


Μ.Σαλβίνι και Β.Ορμπάν μαζί στην «Συμμαχία των Εθνών»:

«Ενωνόμαστε για να σώσουμε την Ευρώπη»!

Η συμμαχία των λαών της Ευρώπης που αντιστέκεται στην μουσουλμανοποίησή της και τον αποικισμό της από αφρικανικές και ασιατικές πληθυσμιακές μάζες, ενισχύεται: Ο Ιταλός ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, συναντήθηκε σήμερα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρ Ορμπάν  και επιθεώρησαν τον φράχτη ανάσχεσης των παράνομων μεταναστών που κατασκεύασε η Βουδαπέστη στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας στα τέλη του 2015.
Τα δεξιά κόμματα Γερμανίας (AfD), Γαλλίας (της Μαρί Λεπέν) και της Αυστρίας (Κόμμα των Ελευθέρων) έχουν ενταχθεί στην «συμμαχία των εθνών» προκειμένου να διασωθεί η εθνική ταυτότητα των λαών τους: «Το σημαντικό είναι ποιος είναι υπέρ και ποιος κατά της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη σήμερα» σημείωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος «έχει μπει στο μάτι» των Βρυξελλών και του Βερολίνου, αν και διέσωσε την Γερμανία από τις αφρικανικές και ασιατικές μάζες το 2015.
«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η νέα Ευρώπη ότι μετά από τις 27 Μαΐου θα προστατεύει τα εξωτερικά της σύνορα, τα χερσαία της σύνορα όπως η Ουγγαρία και τα θαλάσσια σύνορα όπως η Ιταλία», είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μ.Σαλβίνι σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα με τον Ούγγρο ομόλογό του Σαντόρ Πίντερ.
Ο ηγέτης της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι «Η Ευρώπη χρειάζεται να κυβερνηθεί μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου από ηγέτες που θέλουν να την διασώσουν από την λαθρομετανάστευση».
Εν συνεχεία οι δύο ηγέτες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη όπου ο Όρμπαν τόνισε ότι «Αν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) συμμαχήσει με αριστερά κόμματα στο νέο ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματιστεί έπειτα από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, το κόμμα του Fidesz (σ.σ.: το κόμμα του) δεν θα αποτελέσει μέρος μιας τέτοιας συμμαχίας της καταστροφής».
Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ έχει δηλώσει πως... θα προτιμούσε να συμμαχήσει με τους Σοσιαλιστές ή με τους Φιλελεύθερους (!) παρά «με τους ευρωσκεπτικιστές και τους εθνικιστές που προσελκύει το λάβαρο του Σαλβίνι».
Μαζί με την «Συμμαχία των Εθνών», συντάσσονται και οι κυβερνήσεις Πολωνίας, Σλοβακίας, Τσεχίας.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2.5.19

 

 

 

 

 

  • 22|04|2019  2029 views   Patriot

«Σεισμός» στην Ευρώπη! Τρομακτική επέλαση της πατριωτικής Δεξιάς – Δημοσκόπηση – σοκ την φέρνει στη δεύτερη θέση

1

Η άνοδος  της πατριωτικής Δεξιάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αποτελέσει το μεγάλο πολιτικό συμπέρασμα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη.

Σε σύνολο 751 εδρών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εάν ενώνονταν σε όλη την Ευρώπη π.χ. από Lega στην Ιταλία, έως VOX στην Ισπανία, την Εναλλακτική για την Γερμανία AfD και από το κόμμα του Orban στην Ουγγαρία που είναι εθνικιστικό αλλά ενταγμένο στο Λαϊκό κόμμα έως τους εθνικιστές σε Ολλανδία, Αυστρία και βεβαίως στην Γαλλία την M. Le Pen θα συγκέντρωναν 173 έδρες.

Οι 173 έδρες αντιστοιχούν στο 23% των ευρωβουλευτών σε σύνολο 751.
Να σημειωθεί ότι περιλαμβάνονται π.χ. οι 27 ευρωβουλευτές του Salvini με την Lega στην Ιταλία, το εθνικό κόμμα της Le Pen 20 έδρες, το AfD στην Γερμανία 11 έδρες.

Οι εθνικιστές δεν παρουσιάζονται ενωμένοι, υπό την έννοια π.χ. ότι κατέρχονται ως διαφορετικοί σχηματισμοί.
Εάν ενωθούν όλα τα κόμματα που ασπάζονται τα εθνικά ιδεώδη οι εθνικιστές είναι δεύτερο κόμμα στην Ευρώπη με 173 έδρες, έναντι 180 εδρών του Λαϊκού Κόμματος και 149 εδρών των σοσιαλιστών.

Στις ευρωεκλογές η κεντροδεξιά θα υποστεί πίεση αλλά χωρίς να χάσει την πρωτοκαθεδρία.
Οι σοσιαλιστές θα υποστούν ισχυρή πίεση στα εκλογικά τους αποτελέσματα.Ο μεγάλος κερδισμένος με την μεγαλύτερη αύξηση θα είναι οι πατριώτες Δεξιοί.

Αρχικώς οι αγορές μετά τις ευρωεκλογές θα αντιδράσουν με προβληματισμό.
Οικονομία και αγορές θα επιβραδύνουν καθώς δεν έχουν κατανοήσει τον ρόλο των εθνικιστών.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι εθνικιστές θέλουν να διαλύσουν την ευρωζώνη και το ευρώ και να επανέλθουν στα εθνικά νομίσματα.

Οι σκληροί Δεξιοί είναι θιασώτες της υγιούς οικονομίας, των ισχυρών τραπεζών και των ακόμη ισχυρότερων επιχειρήσεων.

Σχεδόν κανένα εθνικιστικό κόμμα δεν θέλει την άμεση έξοδο από το ευρώ και όλα υποστηρίζουν την ελεύθερη αγορά με κανόνες.
Οι αγορές, οι επενδυτές επειδή ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα των σχεδίων των εθνικιστών και σε ποιο βαθμό θα επηρεάσουν την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα κρατήσουν συντηρητική στάση.

Εν τω μεταξύ ο μεγάλος προβληματισμός εστιάζεται στην Ιταλία και στα φαινόμενα επιβράδυνσης της οικονομίας.
Ο συνδυασμός άνοδος των εθνικιστών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η Ιταλία με πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις συνολικά στο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της ευρωζώνης για το 2019…ίσως ανακοπεί το επόμενο διάστημα η τάση βελτίωσης τόσο στα ομόλογα όσο και στο χρηματιστήριο.

Θα απαιτηθεί χρόνος ώστε οι αγορές να δουν πως θα κινηθούν οι εθνικιστές βουλευτές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ώστε να διαμορφώσουν σαφή εικόνα.
Η γενική πεποίθηση πάντως είναι ότι οι εθνικιστές θα συμβάλλουν θετικά στην οικονομία της Ευρώπης καθώς οι βασικές τους στρατηγικές στηρίζονται σε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και επενδύσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο αρχικός προβληματισμός θα εξελιχθεί στην πορεία σε θετική έκπληξη για τις αγορές η άνοδος των εθνικιστών.
Δεν θα κυριαρχήσει ο προστατευτισμός και όπου υπάρξουν στρατηγικές που οριοθετούνται από τα εθνικά συμφέροντα θα είναι μεμονωμένα φαινόμενα.

Κατηγορούσαν τον Πρόεδρο Trump στις ΗΠΑ ότι θα οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε επιβράδυνση και θα ασκηθούν πιέσεις στην Wall και αντί όλων αυτών παραμένουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Η άνοδος των εθνικιστών θα βελτιώσει σημαντικά και την λειτουργία των γραφειοκρατών των Βρυξελλών που ενίοτε δεν υποστηρίζουν τα εθνικά συμφέροντα.

Δημοσκόπηση Ιταλία

Διευρύνει το προβάδισμά της η Lega έναντι του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S).
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, η Lega με ποσοστό 36,9% προηγείται του συγκυβερνώντος Κινήματος των Πέντε Αστέρων με διαφορά 14,6%.
Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, το κόμμα του Matteo Salvini καταγράφει άνοδο 1,2% ενώ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υποχωρεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 22,3%.
Στην τρίτη θέση με 18 ,7% το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα ενώ υποχωρεί στο 8,7% το Forza Italia του Silvio Berlusconi.

«Μεγάλη φιλία» δήλωσε ότι νιώθει για το ισπανικό κόμμα Vox η γαλλίδα Marine Le Pen, πρόεδρος του γαλλικού κόμματος National Rally.

Σε δηλώσεις της στην ισπανική εφημερίδα El Pais η γαλλίδα πολιτικός εξέφρασε τη στήριξη της στο Vox λέγοντας ότι «είναι ένα νέο κίνημα στην ισπανική πολιτική που δεν μπορεί κανείς πλέον να το παρακάμψει».


Ο ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez αναγκάστηκε να εξαγγείλει πρόωρες εθνικές εκλογές στις 28 Απριλίου, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης του να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019.

Το Vox, το οποίο αναμένεται να εισέλθει στη Βουλή για πρώτη φορά μετά την πολύχρονη δικτατορία του Franco, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσει, υπερασπίζεται την ισπανική ενότητα και αντιτίθεται στην απόσχιση της Καταλονίας ενώ έχει δηλώσει ότι τάσσετε υπέρ της κατασκευής τείχους ανάμεσα στο Μαρόκο και τους δύο ισπανικούς θύλακες στη Βόρεια Αφρική.

Το Ισπανικό εθνολαϊκιστικό κόμμα Vox αναμένεται να είναι η έκπληξη και ο μεγάλος νικητής στις ισπανικές εκλογές στις 28 Απριλίου καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου.
«Στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα πριν τις ισπανικές εκλογές την Κυριακή 28 Απριλίου ο πρόεδρος του λαϊκιστικού Vox, Santiago Abascal αρέσκεται να φωτογραφίζεται με τον αγαπημένο του ταυρομάχο Morante dela Puembla» σχολιάζει η γερμανική Deutsche Wella.

 

 

 

 

Μ.Σαλβίνι:

«Όλοι οι τρομοκράτες της Λιβύης θα επιχειρήσουν να έρθουν σαν μετανάστες

- Τα λιμάνια θα μείνουν κλειστά»

Η επέλαση των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ κατά κυρίως ισλαμιστικών πολιτοφυλακών θα οδηγήσει σε κύματα απόδρασης τζιχαντιστών από την Λιβύη με κατεύθυνση την Ευρώπη που θα επιχειρούν να εμφανιστούν ως πρόσφυγες.
«Το χάος στη Λιβύη που ακολούθησε μετά την έφοδο των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ αύξησε τον κίνδυνο της παρουσίας τρομοκρατών στα πλοιάρια με τους μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και πρόσθεσε ότι τα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.
"Η ισλαμική τρομοκρατική διείσδυση δεν αποτελεί απλά κίνδυνο, είναι πλέον βέβαιη: επομένως είναι καθήκον μου να επαναλάβω ότι δεν θα επιτραπεί κανένας ελλιμενισμός στις ιταλικές ακτές", δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Ο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της δεξιάς Λέγκα, αρνήθηκε να απαντήσει αν η στάση της Ιταλίας τυχόν θα αλλάξει σε περίπτωση ενός πλήρως ανεπτυγμένου πολέμου στη Λιβύη.
Χθες, άλλωστε, ο Σαλβίνι υπέγραψε μια νέα οδηγία με την οποία στοχεύει τις ΜΚΟ, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης, κι ιδίως το ιταλικό πλοίο Mare Jonio.
Η οδηγία διατάσσει τα ιδιωτικά πλοία και κυρίως το Mare Jonio, το μοναδικό μεταξύ των πλοίων ΜΚΟ που επιχειρούν από τον περασμένο χρόνο με ιταλική σημαία, να «σεβαστούν τα δικαιώματα συντονισμού των ξένων αρχών που νομίμως» έχουν αναλάβει τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Τον Μάρτιο, το Mare Jonio μετέφερε 49 αλλοδαπούς από τα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, αρνούμενο να περιμένει μια φρεγάτα της ακτοφυλακής της Λιβύης, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, και τους πήγε στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα.
Μία εβδομάδα αργότερα, η ιταλική δικαιοσύνη ήρε τα περιοριστικά μέτρα και το πλοίο μπόρεσε να αποπλεύσει.
Στελέχη από τις ιταλικές ΕΔ  που ανήκουν στο παλαιό σύστημα των ευρωπαϊστών και φιλοπαγκοσμιοποιητών τον κατηγορούν για «άνευ προηγουμένου ανάμειξη»
Η τρίτη οδηγία που υπέγραψε για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, με κύριο στόχο την ανθρωπιστική αποστολή του ιταλικού σκάφους Mar Jonio, έχει προκαλέσει το παλαιό σύστημα που είχε μετατρέψει την χώρα σε κέντρο διερχομένων.
Ο λόγος είναι πως η νέα αυτή οδηγία του Σαλβίνι, που επιτάσσει εξειδικευμένα και τον αποκλεισμό των ιταλικών ανθρωπιστικών σκαφών, απευθύνεται και στους αρχηγούς του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και του Ναυτικού, αρχές που δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εσωτερικών.
«Μία πραγματική ανάμειξη άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ιστορία της δημοκρατίας», υποστηρίζουν πηγές του επιτελείου δυνάμεων στο πρακτορείο And Kronos.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ό,τι συνέβη παραβιάζει κάθε αρχή και πρωτόκολλο και συνιστά ένα είδος αήθους πίεσης απέναντι στον αρχηγό του γενικού επιτελείου, στρατηγό Έντσο Βετσαρέλι.
Όπως προσθέτουν οι στρατιωτικές πηγές, δεν είναι δυνατόν να σηκώνεται ένας υπουργός και να διατάζει έναν κρατικό παράγοντα, έναν στρατιωτικό.
Αυτά συμβαίνουν σε αυταρχικά καθεστώτα και όχι σε δημοκρατίες. Εμείς λογοδοτούμε στον υπουργό Αμύνης και στον αρχηγό του κράτους, που είναι ο ανώτερος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Από την πλευρά του ο Σαλβίνι απαντά πως η «οδηγία του είναι αναγκαία και πέρα για πέρα νόμιμη γιατί υπαγορεύεται από την έκτακτη ανάγκη ενός επικείμενου κινδύνου».
Πηγές του υπουργείου του δε, επισημαίνουν πως το άρθρο 12 του κανονισμού για την μετανάστευση προβλέπει ότι «μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολεμικά πλοία για να συνδράμουν τη δράση της αστυνομίας σε θαλάσσιες επιχειρήσεις».
Επίσης ότι το άρθρο 11 επιτρέπει στον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες «που πηγάζουν από τα αναγκαία μέτρα για τον ενιαίο συντονισμό των ελέγχων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ιταλίας».
Για το μέγαρο του Βιμινάλε (υπουργείο Εσωτερικών) ο κίνδυνος προέρχεται από την πιθανότητα «εισβολής» εκατοντάδων ισλαμιστών μαχητών από τη Λιβύη εν μέσω των άνω των 800.000 προσφύγων, που ενδέχεται να εγκαταλείψουν άρον-άρον την εμπόλεμη χώρα.
Και οι ισλαμιστές μαχητές ενδεχομένως να αποβιβασθούν στην Ιταλία, μέσω των ανθρωπιστικών αποστολών που εκτελεί το Mare Jonio, που ναυλώνεται από ιταλική ΜΚΟ.
Από την πλευρά του, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουΐτζι Ντι Μάιο, σε δηλώσεις του από το Ντουμπάι χαρακτηρίζει ανεπαρκές το μέτρο αυτό, προκειμένου να ανασχεθεί το προσφυγικό ρεύμα.
«Εάν πράγματι έχουμε το πρόβλημα των 800.000 μεταναστών στην Ιταλία, είναι βέβαιο πως δεν τους σταματάς με μία οδηγία που κανείς δεν ακολουθεί. Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε την Ιταλία θα πρέπει να εγκαταλείψουμε εκείνες τις χώρες που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες κι όχι να συμμαχούμε με αυτές», όπως κάνει ο Σαλβίνι «με τον Όρμπαν και τους άλλους», δήλωσε ο Ντι Μάιο, αναφερόμενος στις εκλεκτικές συγγένειες της Λέγκας με τα ακροδεξιά κόμματα και τις χώρες του Βίζεγκραντ.
Η απάντηση της ιταλικής ΜΚΟ Mediterranea Saving Humans ήταν άμεση: «η οδηγία μοιάζει να έχει γραφεί από μία κυβέρνηση που ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Καμία αναφορά στον πόλεμο που σπαράσσει τη Λιβύη και στις αναλογούσες διεθνείς υποχρεώσεις, ή στις χιλιάδες επί χιλιάδων ανθρώπων που βασανίζονταν τα τελευταία χρόνια στη χώρα εκείνη, ούτε και στους πνιγμένους στην Κεντρική Μεσόγειο. Ίσως θα έπρεπε να μιλάνε μεταξύ τους οι υπουργοί: η υπουργός Αμύνης, Ελιζαμπέτα Τρέντα, είχε πρόσφατα δηλώσει πως "με τον πόλεμο δεν έχουμε μετανάστες, αλλά πρόσφυγες, και τους πρόσφυγες τους υποδεχόμαστε"».
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 17.4.19

 

 

 

 

 

Ιταλία:

Αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

- αντιδράσεις από Τουρκία

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση να «αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων και να δοθεί στο θέμα διεθνής προσοχή». Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος καταδίκασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας λέγοντας ότι «η Ιταλία ξεγελάστηκε από τη διασπορά των Αρμενίων».

Το ψήφισμα συγκέντρωσε

382 θετικές ψήφους από όλα τα κόμματα,

καμία ψήφο ενάντια και 43 αποχές από το συντηρητικό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με χειροκρότημα στην αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής.

Η κυβέρνηση – που δεν τοποθετήθηκε υπέρ ή κατά του ψηφίσματος – θεωρείται ότι θα δώσει συνέχεια στο ψήφισμα της βουλής που την καλεί να αναγνωρίσει την γενοκτονία, αλλά δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να το πράξει.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης καταδίκασε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το ψήφισμα της ιταλικής κάτω βουλής, τονίζοντας ότι η Ιταλία ξεγελάστηκε από τη διασπορά των Αρμενίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Δευτέρα τον Ιταλό πρεσβευτή στην Άγκυρα έπειτα από την κατάθεση του ψηφίσματος στο ιταλικό Κοινοβούλιο προκειμένου να του εκφράσει τη «λύπη» του.

Είκοσι κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Πάπας αναφέρθηκε το 2015 στα γεγονότα ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα».

Διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται έντονα τη χρήση του όρου γενοκτονία για τη μαζική εκδίωξη και δολοφονία έως και 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της οποίας η Τουρκία είναι το διάδοχο κράτος.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως από 300.000 έως 500.000 Αρμένιοι πέθαναν και πως (οι θάνατοι αυτοί) ήταν εν πολλοίς το αποτέλεσμα της αναταραχής στη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν μπορούν να αποκληθούν γενοκτονία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

 

Του δειξε τα αρ@@@ του!

ΤΕΛΕΙΩΣΕ τον Ερντογάν ο Σαλβίνι:

«Αναγνωρίζω την γενοκτονία των Αρμενίων

– Έξω από την Ε.Ε» (ΦΩΤΟ)

salvini-erdogan-turchia

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ιταλίας-Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την διπλή επίθεση που εξαπέλυσε ο Μ.Σαλβίνι κατά της Αγκυρας, τονίζοντας πως η χώρα του Ρ.Τ.Ερντογάν δεν είναι ούτε θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων στο ιταλικό κοινοβούλιο!

Απόλυτος εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σλαβίνι, στο ενδεχόμενο της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σταματήσουν να χαρίζουν δισεκατομμύρια στην Άγκυρα (εννοώντας την οικονομική ενίσχυση για το προσφυγικό).

Η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη και αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διαδικασίες και να σταματήσει η ένταξη της. Πρέπει σίγουρα να σταματήσει» τόνισε.

«Δεν είναι, και δεν θα γίνει ποτέ, τμήμα της Ευρώπης» έγραψε αμέσως και στο τουίτερ ο Μ.Σαλβίνι.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ξεκίνησε συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Ιταλίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Αμέσως, το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα κάλεσε τον Ιταλό πρεσβευτή στην Τουρκία έπειτα από την πρόταση που κατατέθηκε στην ιταλική Βουλή από το κόμμα του Μ.Σαλβίνι, την Λέγκα, για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915-16 ως γενοκτονίας, μια ορολογία που απορρίπτεται με σφοδρότητα από την Αγκυρα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η Τουρκία κάλεσε τον Ιταλό πρέσβη Μάσιμο Γκαϊάνι προκειμένου να του εκφράσει τη «λύπη» της για την πρόταση αυτή και να ζητήσει διευκρινίσεις για τη θέση της Ιταλίας, μετέδωσε το Ansa επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το Ansa, το Ιταλικό Κοινοβούλιο συζήτησε τη Δευτέρα (08/04) μια πρόταση που αποσκοπεί στο «να αναγνωριστεί επίσημα η γενοκτονία των Αρμενίων και να δοθεί διεθνής προσοχή».

Η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη, ανέφερε η εφημερίδα La Repubblica.

Η χρήση του όρου «γενοκτονία» απορρίπτεται με σφοδρότητα από την Τουρκία και έτσι -σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, που επικαλούμενο διπλωματικές πηγές- ο Μάσιμο Γκαϊάνι κλήθηκε στην πρωτεύουσα, προκειμένου να του εκφραστεί η «λύπη» για την πρόταση αυτή και να του ζητηθούν διευκρινίσεις για τη θέση της Ιταλίας.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως από 300.000 έως 500.000 Αρμένιοι πέθαναν και πως (οι θάνατοι αυτοί) ήταν εν πολλοίς το αποτέλεσμα της αναταραχής στη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν μπορούν να αποκληθούν γενοκτονία.

Είκοσι κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

 

 

 

 

ΕΥΓΕ ΣΑΛΒΙΝΙ! ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ ΠΛΟΙΟ ΜΚΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΓΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»

Ο πατριώτης Σαλβίνι δεν αστειεύεται και κάνει πράξη τα λόγια του, γι’ αυτό τον αγαπά ο λαός του!

Έτσι, οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση πλοίου που ανήκει σε ΜΚΟ (Μπίζνες Καλά Οργανωμένες), που έπλεε στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα, κουβαλώντας 48 «προσφυγάκια», τα οποία μάζεψε από φουσκωτό σκάφος που έπλεε σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων βόρεια της Λιβύης. Βέβαια, η προπαγάνδα του αμερικανοκομμουνισταριού, λέει ότι το πλοίο… έσωζε τα «προσφυγάκια», αλλά η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή βρισκόταν κι ένα σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής, όμως οι «αλληλέγγυοι» πρόλαβαν να επιβιβάσουν τα «προσφυγάκια» στο δικό τους πλοίο, για να μην επιστρέψουν πίσω στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών: «η οικονομική αστυνομία προχωρά στην κατάσχεση του πλοίου Mare Jonio, για αυτό το συνοδεύουμε αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Λαμπεντούζα», ο δε Σαλβίνι σχολίασε ως εξής την δυναμική αυτή ενέργεια: «Τέλεια. Πλέον υπάρχει στην Ιταλία μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα σύνορα και τηρεί τους νόμους, ιδίως όσον αφορά τους διακινητές ανθρώπων. Αν ένας πολίτης παραβιάσει δια της βίας ένα φράγμα της αστυνομίας ή των καραμπινιέρων, συλλαμβάνεται. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα γίνει».

Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη που έχουν πατριώτες στο τιμόνι τους!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

16.3.19

«Τουρκοφάγος» Σαλβίνι:

«Δεν θα κερδίζουν οι Τούρκοι εις βάρος των Ιταλών

- Να φύγουν οι εταιρείες του Ερντογάν αλλά...»

.
Ιταλοτουρκικό "επεισόδιο" έλαβε χώρα τα τελευταία 24ωρα καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός εσωτερικών, "τουρκοφάγος" Μ.Σαλβίνι, πέρασε ιστορικό νόμο για την προστασία των εταιρειών της Ιταλίας "κτυπώντας" τουρκική εταιρεία που εξαγόρασε αντίστοιχη ιταλική και θέλησε να μεταφέρει την έδρα παραγωγής στην Τουρκία.
Ο τουρκικός όμιλος "Τοξόζ" που αγόρασε το 2013 την "Περνιγκότι", πέρσι τον Νοέμβριο αποφάσισε να κλείσει την μονάδα παραγωγής της στην Λιγουρία, μια ιστορική μονάδα που λειτουργεί από το 1860, και να την μεταφέρει στην Τουρκία!
Μετά από την απόφαση του ομίλου Τοξόζ που είχε αγοράσει την Περνιγκότι, μια από τις ιστορικές μάρκες σοκολάτας στην Ιταλία, να κλείσει την ιστορική βιομηχανία στην Ιταλία, ετοιμάσθηκε σχέδιο νόμου για την προστασία των ιστορικών μονάδων της Ιταλίας.
Το σχέδιο νόμου συντάχθηκε από την Λέγκα του Βορά και παρουσιάστηκε στην βουλή των αντιπροσώπων με συνέντευξη τύπου. Στην συνέντευξη τύπου μετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Σαλβίνι: "Θα τις προστατεύσουμε με νύχια και με δόντια"
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι με δήλωση που έκανε στην συνέντευξη τύπου, είπε:
"Θέλουμε να προστατεύσουμε τις ιταλικές εταιρίες με νύχια, με δόντια χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους νόμους¨.
"Αν σκεφτούμε κακόβουλα, τότε φαίνεται πως αυτή η πολυεθνική τουρκική εταιρία, θα παράγει στην Τουρκία και με την σφραγίδα ¨Made in Italy¨ θέλει να πουλάει στην Ιταλία…
Εάν θέλεις να παράγεις στην Τουρκία, τότε θα κτυπήσεις την σφραγίδα ¨Made in Turkey".
Θα προστατεύσω με νύχια και με δόντια τις ιταλικές εταιρείες".
Ο Σαλβίνι ασκώντας κριτική στην Ε.Ε. που καθορίζει αυτούς του νόμους με τις ετικέτες, ανέφερε πως μετά από τις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο, θα δώσουν βαρύτητα σε αυτό το θέμα.
O Ρικάρντο Μολινάρι-εκπρόσωπος της Λέγκας του Βορά, ανέφερε πως αφορμή για το σχέδιο νόμου ήταν το περιστατικό "Περνιγκότι" και είπε τα εξής :
"Το περιστατικό "Περνιγκότι" είναι ένα περιστατικό που θα λειτουργήσει ως "πιλότος" καθώς παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε δεν έγινε δυνατό να βρεθεί λύση (σαν τις προτάσεις εξαγοράς που υποβλήθηκαν από άλλες εταιρίες) που να διασφαλίζει μια συμφωνία με την πολυεθνική τουρκική εταιρία".
Ο Μολινάρι είπε πως στόχος του νόμου είναι "να αποτραπεί η επανεμφάνιση τέτοιων καταστάσεων" και συνέχισε λέγοντας:
"Με αυτόν τον νόμο από τώρα και μετά, δεν θα είναι δυνατόν να εξαγοράζονται ιστορικές ιταλικές εταιρίες και μετά από λίγα χρόνια να κρατάνε την μάρκα στα χέρια τους κλείνοντας όμως τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιταλία".
Με το νόμο προβλέπεται η δημιουργία εντός του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης μιας ειδικής λίστας με ιστορικές ιταλικές εταιρίες μετράνε 50 έτη ζωής. Επίσης θα προστατευτούν και όλες οι ιταλικές εταιρείες που συμβάλλουν στην αύξηση της τεχνολογικής ισχύος της χώρας.
Προβλέπεται πως σε περίπτωση που ο φορέας μειώσει ή τερματίσει την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων, χάνει και το δικαίωμα χρήσης του ονόματος της μάρκας.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 16.3.19

 

 

 

 

 

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Ιταλός καθηγητής πανεπιστημίου υποστηρίζει

οτι οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική


Το 1492 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία. Ο κόσμος ξαφνικά “μεγάλωσε” μετά την ανακάλυψη της Αμερικανικής Ηπείρου και η Ευρώπη έπαψε να είναι το κέντρο της γης. Ωστόσο, ένας Ιταλός φυσικός, φιλόλογος και ιστορικός των επιστημών ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, ο Lucio Russo, επιμένει πως αυτός ο “Νέος Κόσμος” ήταν ήδη γνωστός στους αρχαίους Έλληνες.

Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει και στο βιβλίο του, “Η ξεχασμένη Αμερική: Η σχέση μεταξύ των πολιτισμών και το λάθος του Πτολεμαίου” τον οποίο και “κατηγορεί” όπως επίσης και τους “δύσπιστους” Ρωμαίους για την απώλεια της γνώσης των αρχαίων Ελλήνων.

Μεταξύ των πολλών, όπως υποστηρίζει ο Russo, στοιχείων που ενισχύουν την άποψη πως υπήρχε επαφή μεταξύ των αρχαίων Ευρωπαίων και των ιθαγενών Αμερικανών, είναι μερικά προ-Κολομβιανά κείμενα που κατάφεραν να “επιβιώσουν” της καταστροφής που επέφερε η ισπανική κατάκτηση.

Η λάθος μετάφραση για εκείνους που “ήρθαν από την Ανατολή”

Σε ένα βιβλίο, σχετικά με την προέλευση των Μάγια – όπως αναφέρει μιλώντας στο Epoch Times -υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι “πατέρες” του συγκεκριμένου πολιτισμού, σύμφωνα πάντα με το κείμενα αυτά, ήταν “μαύροι και λευκοί, με διάφορα πρόσωπα και μιλούσαν διάφορες γλώσσες” και ήρθαν από την Ανατολή. “Και δεν είναι ξεκάθαρο πως διέσχισαν τη θάλασσα”. Ωστόσο, οι ερευνητές αποφάσισαν να μεταφράσουν τη λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια για τη “θάλασσα” ως “λίμνη”.

Επίσης, υπάρχουν αρκετές απεικονίσεις Μάγια αλλά και κείμενα στα οποία γίνονται αναφορές σε άνδρες με μούσια. Μόνο που οι ιθαγενείς της Αμερικανικής Ηπείρου δεν άφηναν γένια.

Υπάρχουν όμως και αρκετά έργα Ρωμαίων στα οποία εμφανίζεται το φρούτο ανανάς, το οποίο “εισήχθη” όμως στην Ευρώπη, μόνο μετά την κατάκτηση του Νέου Κόσμου, δηλ. Το 1492, αφού ευδοκιμούσε στη Ν.Αμερική.

Ο δογματισμός της επιστήμης

Ο Russo, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, υποστηρίζει πως ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές πιστεύουν πως η Αμερικανική Ήπειρος δεν ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες, έχει να κάνει με τον δογματισμό και όχι με την έλλειψη αποδείξεων.

Για χρόνια, κυριαρχεί η θεωρία πως ο πολιτισμός εξελίσσεται σε προκαθορισμένα στάδια. Για παράδειγμα: ένας πολιτισμός ανακάλυψε τη φωτιά, μετά ανακάλυψε τον τροχό, τη γραφή κοκ φτάνοντας μέχρι τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και τη Δημοκρατία. Όλοι οι πολιτισμοί, εκτιμάται πως “πέρασαν” από αυτά τα στάδια και μπορούν να ιεραρχηθούν βάσει των επιτευγμάτων τους.

Όμως ο Russo, παρουσιάζει ένας εντελώς διαφορετικό σενάριο: οι ανακαλύψεις, όπως πχ η γραφή δεν αναπτύχθηκαν αυτόνομα και ανεξάρτητα σε κάθε πολιτισμό αλλά πέρασαν από τον ένα στον άλλο. Υποστηρίζει δε, πως είναι λανθασμένη η αντίληψη πως η επιστήμη εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο. Εξάλλου υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιστημονικής και πολιτισμικής παρακμής όπως η καταστροφή του πολιτισμού των Καρχηδονίων και των Ελλήνων, από τους οποίους οι Ρωμαίοι κληρονόμησαν μόνο ένα μικρό μέρος των επιστημονικών τους γνώσεων.

Ένα από τα σχετικά παραδείγματα που αναφέρει ο Rosso, αφορά τα επιτεύγματα στον τομέα της ναυσιπλοϊας. “Το μέγεθος των πλοίων κατά την Ελληνιστική περίοδο ξεπεράστηκε μόνο την περίοδο του Ναπολέοντα ενώ ο Κολόμβος, όπως αναφέρεται, σχεδίασε το ταξίδι βασιζόμενος σε μέρος των μαθηματικών γνώσεων της Ελληνιστικής περιόδου που είχαν καταφέρει να διασωθούν. Όπως τονίζεται, οι Έλληνες ήταν εξάλλου ο μόνος πολιτισμός της εποχής του που είχε κατανοήσει πως η Γη είναι στρογγυλή. Η γνώση αυτή όμως στη συνέχεια “χάθηκε”.

Ακόμη και σήμερα όπως τονίζει στο Epoch Times ο Russo, βρισκόμαστε σε μια περίοδο “επιστημονικής κρίσης” η οποία όμως είναι διαφορετική από αυτή των ρωμαϊκών χρόνων καθώς η σημερινή παρακμή, σύμφωνα με τον καθηγητή, “κρύβεται” πίσω από τα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Το λάθος του Πτολεμαίου και πως οι άνθρωποι “ξέχασαν” την Αμερική

Παρά ταύτα, το ερώτημα παραμένει. Πως μπορεί οι άνθρωποι να “έχασαν” τη γνώση μιας ολόκληρης ηπείρου; Το λάθος, σύμφωνα με τον καθηγητή, εντοπίζεται στον Πτολεμαίο ο οποίος έφτιαξε έναν “παγκόσμιο” χάρτη συνδυάζοντας τους επικρατέστερους ισχυρισμούς από τις διαθέσιμες αρχαίες πηγές.

Το βασικό πρόβλημα κατά τον καθηγητή είναι η “τοποθέτηση” των Τυχερών Νησιών, τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν Κανάριες Νήσους. Στην πραγματικότητα όμως οι Έλληνες αναφέρονταν στις Αντίλλες, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Russo. Η “παρεξήγηση” οφείλεται κατά τον ίδιο, στου Ρωμαίους και όχι μόνο, και στη δυσπιστία όσο και αδυναμία τους να “ανοιχτούν” στους ωκεανούς.

Ακολουθώντας τους κανόνες τη φιλολογικής όσο και μαθηματικής λογικής, ο Russo εξηγεί στον αναγνώστη, ένα ένα τα λάθη του Πτολεμαίου – τα οποία θεωρούνται πολύ μεγάλα- και παράλληλα αποδεικνύει πως οι γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων για τον πλανήτη μας ήταν πολύ ακριβείς. Ο Πτολεμαίος, όπως τονίζει ο καθηγητής, υπολόγισε λάθος το γεωγραφικό πλάτος των Κανάριων Νήσων, κατά 15 μοίρες με αποτέλεσμα στο δικό του χάρτη να εμφανίζονται εκεί που θα αναέμενε κανείς να είναι οι Αντίλλες. Φυσικά η Αμερική δεν εμφανίζεται στο χάρτη του.

Σύμφωνα με τον Russo, το βιβλίο προκάλεσε δύο ειδών αντιδράσεις. Οι επιστήμονες και οι φιλόλογοι έδειξαν ενθουσιασμό, σε αντίθεση με τους ιστορικούς και τους γεωγράφους, που όπως τονίζει ο συγγραφέας, αδυνατούν να κατανοήσουν κάποιες λογικές πτυχές του έργου του.

“Έχουμε πολλά να μάθουμε από τους αρχαίους Έλληνες. Για παράδειγμα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την τάση που υπάρχει για υπερβολική εξειδίκευση” γιατί τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα μπορούν να γίνουν κατανοητά μόνο από αυτούς που εστιάζουν σε περισσότερες από μια πτυχές της ανθρώπινης γνώσης.
ΠΗΓΗ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided