Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2019

Ιταλια

 

 

 

 

 

 

 

«Σεισμός» στην Ευρώπη!

 

 

 

 

 

  • 22|04|2019  2029 views   Patriot

«Σεισμός» στην Ευρώπη! Τρομακτική επέλαση της πατριωτικής Δεξιάς – Δημοσκόπηση – σοκ την φέρνει στη δεύτερη θέση

1

Η άνοδος  της πατριωτικής Δεξιάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αποτελέσει το μεγάλο πολιτικό συμπέρασμα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη.

Σε σύνολο 751 εδρών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εάν ενώνονταν σε όλη την Ευρώπη π.χ. από Lega στην Ιταλία, έως VOX στην Ισπανία, την Εναλλακτική για την Γερμανία AfD και από το κόμμα του Orban στην Ουγγαρία που είναι εθνικιστικό αλλά ενταγμένο στο Λαϊκό κόμμα έως τους εθνικιστές σε Ολλανδία, Αυστρία και βεβαίως στην Γαλλία την M. Le Pen θα συγκέντρωναν 173 έδρες.

Οι 173 έδρες αντιστοιχούν στο 23% των ευρωβουλευτών σε σύνολο 751.
Να σημειωθεί ότι περιλαμβάνονται π.χ. οι 27 ευρωβουλευτές του Salvini με την Lega στην Ιταλία, το εθνικό κόμμα της Le Pen 20 έδρες, το AfD στην Γερμανία 11 έδρες.

Οι εθνικιστές δεν παρουσιάζονται ενωμένοι, υπό την έννοια π.χ. ότι κατέρχονται ως διαφορετικοί σχηματισμοί.
Εάν ενωθούν όλα τα κόμματα που ασπάζονται τα εθνικά ιδεώδη οι εθνικιστές είναι δεύτερο κόμμα στην Ευρώπη με 173 έδρες, έναντι 180 εδρών του Λαϊκού Κόμματος και 149 εδρών των σοσιαλιστών.

Στις ευρωεκλογές η κεντροδεξιά θα υποστεί πίεση αλλά χωρίς να χάσει την πρωτοκαθεδρία.
Οι σοσιαλιστές θα υποστούν ισχυρή πίεση στα εκλογικά τους αποτελέσματα.Ο μεγάλος κερδισμένος με την μεγαλύτερη αύξηση θα είναι οι πατριώτες Δεξιοί.

Αρχικώς οι αγορές μετά τις ευρωεκλογές θα αντιδράσουν με προβληματισμό.
Οικονομία και αγορές θα επιβραδύνουν καθώς δεν έχουν κατανοήσει τον ρόλο των εθνικιστών.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι εθνικιστές θέλουν να διαλύσουν την ευρωζώνη και το ευρώ και να επανέλθουν στα εθνικά νομίσματα.

Οι σκληροί Δεξιοί είναι θιασώτες της υγιούς οικονομίας, των ισχυρών τραπεζών και των ακόμη ισχυρότερων επιχειρήσεων.

Σχεδόν κανένα εθνικιστικό κόμμα δεν θέλει την άμεση έξοδο από το ευρώ και όλα υποστηρίζουν την ελεύθερη αγορά με κανόνες.
Οι αγορές, οι επενδυτές επειδή ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα των σχεδίων των εθνικιστών και σε ποιο βαθμό θα επηρεάσουν την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα κρατήσουν συντηρητική στάση.

Εν τω μεταξύ ο μεγάλος προβληματισμός εστιάζεται στην Ιταλία και στα φαινόμενα επιβράδυνσης της οικονομίας.
Ο συνδυασμός άνοδος των εθνικιστών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η Ιταλία με πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις συνολικά στο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της ευρωζώνης για το 2019…ίσως ανακοπεί το επόμενο διάστημα η τάση βελτίωσης τόσο στα ομόλογα όσο και στο χρηματιστήριο.

Θα απαιτηθεί χρόνος ώστε οι αγορές να δουν πως θα κινηθούν οι εθνικιστές βουλευτές στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ώστε να διαμορφώσουν σαφή εικόνα.
Η γενική πεποίθηση πάντως είναι ότι οι εθνικιστές θα συμβάλλουν θετικά στην οικονομία της Ευρώπης καθώς οι βασικές τους στρατηγικές στηρίζονται σε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και επενδύσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο αρχικός προβληματισμός θα εξελιχθεί στην πορεία σε θετική έκπληξη για τις αγορές η άνοδος των εθνικιστών.
Δεν θα κυριαρχήσει ο προστατευτισμός και όπου υπάρξουν στρατηγικές που οριοθετούνται από τα εθνικά συμφέροντα θα είναι μεμονωμένα φαινόμενα.

Κατηγορούσαν τον Πρόεδρο Trump στις ΗΠΑ ότι θα οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε επιβράδυνση και θα ασκηθούν πιέσεις στην Wall και αντί όλων αυτών παραμένουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Η άνοδος των εθνικιστών θα βελτιώσει σημαντικά και την λειτουργία των γραφειοκρατών των Βρυξελλών που ενίοτε δεν υποστηρίζουν τα εθνικά συμφέροντα.

Δημοσκόπηση Ιταλία

Διευρύνει το προβάδισμά της η Lega έναντι του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S).
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, η Lega με ποσοστό 36,9% προηγείται του συγκυβερνώντος Κινήματος των Πέντε Αστέρων με διαφορά 14,6%.
Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, το κόμμα του Matteo Salvini καταγράφει άνοδο 1,2% ενώ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υποχωρεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 22,3%.
Στην τρίτη θέση με 18 ,7% το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα ενώ υποχωρεί στο 8,7% το Forza Italia του Silvio Berlusconi.

«Μεγάλη φιλία» δήλωσε ότι νιώθει για το ισπανικό κόμμα Vox η γαλλίδα Marine Le Pen, πρόεδρος του γαλλικού κόμματος National Rally.

Σε δηλώσεις της στην ισπανική εφημερίδα El Pais η γαλλίδα πολιτικός εξέφρασε τη στήριξη της στο Vox λέγοντας ότι «είναι ένα νέο κίνημα στην ισπανική πολιτική που δεν μπορεί κανείς πλέον να το παρακάμψει».


Ο ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez αναγκάστηκε να εξαγγείλει πρόωρες εθνικές εκλογές στις 28 Απριλίου, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης του να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019.

Το Vox, το οποίο αναμένεται να εισέλθει στη Βουλή για πρώτη φορά μετά την πολύχρονη δικτατορία του Franco, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσει, υπερασπίζεται την ισπανική ενότητα και αντιτίθεται στην απόσχιση της Καταλονίας ενώ έχει δηλώσει ότι τάσσετε υπέρ της κατασκευής τείχους ανάμεσα στο Μαρόκο και τους δύο ισπανικούς θύλακες στη Βόρεια Αφρική.

Το Ισπανικό εθνολαϊκιστικό κόμμα Vox αναμένεται να είναι η έκπληξη και ο μεγάλος νικητής στις ισπανικές εκλογές στις 28 Απριλίου καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου.
«Στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα πριν τις ισπανικές εκλογές την Κυριακή 28 Απριλίου ο πρόεδρος του λαϊκιστικού Vox, Santiago Abascal αρέσκεται να φωτογραφίζεται με τον αγαπημένο του ταυρομάχο Morante dela Puembla» σχολιάζει η γερμανική Deutsche Wella.

 

 

 

 

Μ.Σαλβίνι:

«Όλοι οι τρομοκράτες της Λιβύης θα επιχειρήσουν να έρθουν σαν μετανάστες

- Τα λιμάνια θα μείνουν κλειστά»

Η επέλαση των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ κατά κυρίως ισλαμιστικών πολιτοφυλακών θα οδηγήσει σε κύματα απόδρασης τζιχαντιστών από την Λιβύη με κατεύθυνση την Ευρώπη που θα επιχειρούν να εμφανιστούν ως πρόσφυγες.
«Το χάος στη Λιβύη που ακολούθησε μετά την έφοδο των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ αύξησε τον κίνδυνο της παρουσίας τρομοκρατών στα πλοιάρια με τους μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και πρόσθεσε ότι τα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.
"Η ισλαμική τρομοκρατική διείσδυση δεν αποτελεί απλά κίνδυνο, είναι πλέον βέβαιη: επομένως είναι καθήκον μου να επαναλάβω ότι δεν θα επιτραπεί κανένας ελλιμενισμός στις ιταλικές ακτές", δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Ο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της δεξιάς Λέγκα, αρνήθηκε να απαντήσει αν η στάση της Ιταλίας τυχόν θα αλλάξει σε περίπτωση ενός πλήρως ανεπτυγμένου πολέμου στη Λιβύη.
Χθες, άλλωστε, ο Σαλβίνι υπέγραψε μια νέα οδηγία με την οποία στοχεύει τις ΜΚΟ, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης, κι ιδίως το ιταλικό πλοίο Mare Jonio.
Η οδηγία διατάσσει τα ιδιωτικά πλοία και κυρίως το Mare Jonio, το μοναδικό μεταξύ των πλοίων ΜΚΟ που επιχειρούν από τον περασμένο χρόνο με ιταλική σημαία, να «σεβαστούν τα δικαιώματα συντονισμού των ξένων αρχών που νομίμως» έχουν αναλάβει τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Τον Μάρτιο, το Mare Jonio μετέφερε 49 αλλοδαπούς από τα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, αρνούμενο να περιμένει μια φρεγάτα της ακτοφυλακής της Λιβύης, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, και τους πήγε στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα.
Μία εβδομάδα αργότερα, η ιταλική δικαιοσύνη ήρε τα περιοριστικά μέτρα και το πλοίο μπόρεσε να αποπλεύσει.
Στελέχη από τις ιταλικές ΕΔ  που ανήκουν στο παλαιό σύστημα των ευρωπαϊστών και φιλοπαγκοσμιοποιητών τον κατηγορούν για «άνευ προηγουμένου ανάμειξη»
Η τρίτη οδηγία που υπέγραψε για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, με κύριο στόχο την ανθρωπιστική αποστολή του ιταλικού σκάφους Mar Jonio, έχει προκαλέσει το παλαιό σύστημα που είχε μετατρέψει την χώρα σε κέντρο διερχομένων.
Ο λόγος είναι πως η νέα αυτή οδηγία του Σαλβίνι, που επιτάσσει εξειδικευμένα και τον αποκλεισμό των ιταλικών ανθρωπιστικών σκαφών, απευθύνεται και στους αρχηγούς του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και του Ναυτικού, αρχές που δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εσωτερικών.
«Μία πραγματική ανάμειξη άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ιστορία της δημοκρατίας», υποστηρίζουν πηγές του επιτελείου δυνάμεων στο πρακτορείο And Kronos.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ό,τι συνέβη παραβιάζει κάθε αρχή και πρωτόκολλο και συνιστά ένα είδος αήθους πίεσης απέναντι στον αρχηγό του γενικού επιτελείου, στρατηγό Έντσο Βετσαρέλι.
Όπως προσθέτουν οι στρατιωτικές πηγές, δεν είναι δυνατόν να σηκώνεται ένας υπουργός και να διατάζει έναν κρατικό παράγοντα, έναν στρατιωτικό.
Αυτά συμβαίνουν σε αυταρχικά καθεστώτα και όχι σε δημοκρατίες. Εμείς λογοδοτούμε στον υπουργό Αμύνης και στον αρχηγό του κράτους, που είναι ο ανώτερος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Από την πλευρά του ο Σαλβίνι απαντά πως η «οδηγία του είναι αναγκαία και πέρα για πέρα νόμιμη γιατί υπαγορεύεται από την έκτακτη ανάγκη ενός επικείμενου κινδύνου».
Πηγές του υπουργείου του δε, επισημαίνουν πως το άρθρο 12 του κανονισμού για την μετανάστευση προβλέπει ότι «μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολεμικά πλοία για να συνδράμουν τη δράση της αστυνομίας σε θαλάσσιες επιχειρήσεις».
Επίσης ότι το άρθρο 11 επιτρέπει στον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες «που πηγάζουν από τα αναγκαία μέτρα για τον ενιαίο συντονισμό των ελέγχων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ιταλίας».
Για το μέγαρο του Βιμινάλε (υπουργείο Εσωτερικών) ο κίνδυνος προέρχεται από την πιθανότητα «εισβολής» εκατοντάδων ισλαμιστών μαχητών από τη Λιβύη εν μέσω των άνω των 800.000 προσφύγων, που ενδέχεται να εγκαταλείψουν άρον-άρον την εμπόλεμη χώρα.
Και οι ισλαμιστές μαχητές ενδεχομένως να αποβιβασθούν στην Ιταλία, μέσω των ανθρωπιστικών αποστολών που εκτελεί το Mare Jonio, που ναυλώνεται από ιταλική ΜΚΟ.
Από την πλευρά του, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουΐτζι Ντι Μάιο, σε δηλώσεις του από το Ντουμπάι χαρακτηρίζει ανεπαρκές το μέτρο αυτό, προκειμένου να ανασχεθεί το προσφυγικό ρεύμα.
«Εάν πράγματι έχουμε το πρόβλημα των 800.000 μεταναστών στην Ιταλία, είναι βέβαιο πως δεν τους σταματάς με μία οδηγία που κανείς δεν ακολουθεί. Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε την Ιταλία θα πρέπει να εγκαταλείψουμε εκείνες τις χώρες που αρνούνται να δεχθούν μετανάστες κι όχι να συμμαχούμε με αυτές», όπως κάνει ο Σαλβίνι «με τον Όρμπαν και τους άλλους», δήλωσε ο Ντι Μάιο, αναφερόμενος στις εκλεκτικές συγγένειες της Λέγκας με τα ακροδεξιά κόμματα και τις χώρες του Βίζεγκραντ.
Η απάντηση της ιταλικής ΜΚΟ Mediterranea Saving Humans ήταν άμεση: «η οδηγία μοιάζει να έχει γραφεί από μία κυβέρνηση που ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Καμία αναφορά στον πόλεμο που σπαράσσει τη Λιβύη και στις αναλογούσες διεθνείς υποχρεώσεις, ή στις χιλιάδες επί χιλιάδων ανθρώπων που βασανίζονταν τα τελευταία χρόνια στη χώρα εκείνη, ούτε και στους πνιγμένους στην Κεντρική Μεσόγειο. Ίσως θα έπρεπε να μιλάνε μεταξύ τους οι υπουργοί: η υπουργός Αμύνης, Ελιζαμπέτα Τρέντα, είχε πρόσφατα δηλώσει πως "με τον πόλεμο δεν έχουμε μετανάστες, αλλά πρόσφυγες, και τους πρόσφυγες τους υποδεχόμαστε"».
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 17.4.19

 

 

 

 

 

Ιταλία:

Αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

- αντιδράσεις από Τουρκία

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα καλώντας την κυβέρνηση να «αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων και να δοθεί στο θέμα διεθνής προσοχή». Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος καταδίκασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας λέγοντας ότι «η Ιταλία ξεγελάστηκε από τη διασπορά των Αρμενίων».

Το ψήφισμα συγκέντρωσε

382 θετικές ψήφους από όλα τα κόμματα,

καμία ψήφο ενάντια και 43 αποχές από το συντηρητικό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με χειροκρότημα στην αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής.

Η κυβέρνηση – που δεν τοποθετήθηκε υπέρ ή κατά του ψηφίσματος – θεωρείται ότι θα δώσει συνέχεια στο ψήφισμα της βουλής που την καλεί να αναγνωρίσει την γενοκτονία, αλλά δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να το πράξει.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης καταδίκασε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το ψήφισμα της ιταλικής κάτω βουλής, τονίζοντας ότι η Ιταλία ξεγελάστηκε από τη διασπορά των Αρμενίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Δευτέρα τον Ιταλό πρεσβευτή στην Άγκυρα έπειτα από την κατάθεση του ψηφίσματος στο ιταλικό Κοινοβούλιο προκειμένου να του εκφράσει τη «λύπη» του.

Είκοσι κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο Πάπας αναφέρθηκε το 2015 στα γεγονότα ως «η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα».

Διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται έντονα τη χρήση του όρου γενοκτονία για τη μαζική εκδίωξη και δολοφονία έως και 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της οποίας η Τουρκία είναι το διάδοχο κράτος.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως από 300.000 έως 500.000 Αρμένιοι πέθαναν και πως (οι θάνατοι αυτοί) ήταν εν πολλοίς το αποτέλεσμα της αναταραχής στη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν μπορούν να αποκληθούν γενοκτονία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

 

Του δειξε τα αρ@@@ του!

ΤΕΛΕΙΩΣΕ τον Ερντογάν ο Σαλβίνι:

«Αναγνωρίζω την γενοκτονία των Αρμενίων

– Έξω από την Ε.Ε» (ΦΩΤΟ)

salvini-erdogan-turchia

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ιταλίας-Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την διπλή επίθεση που εξαπέλυσε ο Μ.Σαλβίνι κατά της Αγκυρας, τονίζοντας πως η χώρα του Ρ.Τ.Ερντογάν δεν είναι ούτε θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ, ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων στο ιταλικό κοινοβούλιο!

Απόλυτος εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σλαβίνι, στο ενδεχόμενο της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σταματήσουν να χαρίζουν δισεκατομμύρια στην Άγκυρα (εννοώντας την οικονομική ενίσχυση για το προσφυγικό).

Η Τουρκία δεν είναι στην Ευρώπη και αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διαδικασίες και να σταματήσει η ένταξη της. Πρέπει σίγουρα να σταματήσει» τόνισε.

«Δεν είναι, και δεν θα γίνει ποτέ, τμήμα της Ευρώπης» έγραψε αμέσως και στο τουίτερ ο Μ.Σαλβίνι.

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ξεκίνησε συζήτηση στο Κοινοβούλιο της Ιταλίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Αμέσως, το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα κάλεσε τον Ιταλό πρεσβευτή στην Τουρκία έπειτα από την πρόταση που κατατέθηκε στην ιταλική Βουλή από το κόμμα του Μ.Σαλβίνι, την Λέγκα, για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915-16 ως γενοκτονίας, μια ορολογία που απορρίπτεται με σφοδρότητα από την Αγκυρα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η Τουρκία κάλεσε τον Ιταλό πρέσβη Μάσιμο Γκαϊάνι προκειμένου να του εκφράσει τη «λύπη» της για την πρόταση αυτή και να ζητήσει διευκρινίσεις για τη θέση της Ιταλίας, μετέδωσε το Ansa επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το Ansa, το Ιταλικό Κοινοβούλιο συζήτησε τη Δευτέρα (08/04) μια πρόταση που αποσκοπεί στο «να αναγνωριστεί επίσημα η γενοκτονία των Αρμενίων και να δοθεί διεθνής προσοχή».

Η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη, ανέφερε η εφημερίδα La Repubblica.

Η χρήση του όρου «γενοκτονία» απορρίπτεται με σφοδρότητα από την Τουρκία και έτσι -σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, που επικαλούμενο διπλωματικές πηγές- ο Μάσιμο Γκαϊάνι κλήθηκε στην πρωτεύουσα, προκειμένου να του εκφραστεί η «λύπη» για την πρόταση αυτή και να του ζητηθούν διευκρινίσεις για τη θέση της Ιταλίας.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως από 300.000 έως 500.000 Αρμένιοι πέθαναν και πως (οι θάνατοι αυτοί) ήταν εν πολλοίς το αποτέλεσμα της αναταραχής στη διάρκεια του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και δεν μπορούν να αποκληθούν γενοκτονία.

Είκοσι κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

 

 

 

 

ΕΥΓΕ ΣΑΛΒΙΝΙ! ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ ΠΛΟΙΟ ΜΚΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΓΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»

Ο πατριώτης Σαλβίνι δεν αστειεύεται και κάνει πράξη τα λόγια του, γι’ αυτό τον αγαπά ο λαός του!

Έτσι, οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση πλοίου που ανήκει σε ΜΚΟ (Μπίζνες Καλά Οργανωμένες), που έπλεε στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα, κουβαλώντας 48 «προσφυγάκια», τα οποία μάζεψε από φουσκωτό σκάφος που έπλεε σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων βόρεια της Λιβύης. Βέβαια, η προπαγάνδα του αμερικανοκομμουνισταριού, λέει ότι το πλοίο… έσωζε τα «προσφυγάκια», αλλά η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή βρισκόταν κι ένα σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής, όμως οι «αλληλέγγυοι» πρόλαβαν να επιβιβάσουν τα «προσφυγάκια» στο δικό τους πλοίο, για να μην επιστρέψουν πίσω στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών: «η οικονομική αστυνομία προχωρά στην κατάσχεση του πλοίου Mare Jonio, για αυτό το συνοδεύουμε αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Λαμπεντούζα», ο δε Σαλβίνι σχολίασε ως εξής την δυναμική αυτή ενέργεια: «Τέλεια. Πλέον υπάρχει στην Ιταλία μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα σύνορα και τηρεί τους νόμους, ιδίως όσον αφορά τους διακινητές ανθρώπων. Αν ένας πολίτης παραβιάσει δια της βίας ένα φράγμα της αστυνομίας ή των καραμπινιέρων, συλλαμβάνεται. Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο θα γίνει».

Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη που έχουν πατριώτες στο τιμόνι τους!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

16.3.19

«Τουρκοφάγος» Σαλβίνι:

«Δεν θα κερδίζουν οι Τούρκοι εις βάρος των Ιταλών

- Να φύγουν οι εταιρείες του Ερντογάν αλλά...»

.
Ιταλοτουρκικό "επεισόδιο" έλαβε χώρα τα τελευταία 24ωρα καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός εσωτερικών, "τουρκοφάγος" Μ.Σαλβίνι, πέρασε ιστορικό νόμο για την προστασία των εταιρειών της Ιταλίας "κτυπώντας" τουρκική εταιρεία που εξαγόρασε αντίστοιχη ιταλική και θέλησε να μεταφέρει την έδρα παραγωγής στην Τουρκία.
Ο τουρκικός όμιλος "Τοξόζ" που αγόρασε το 2013 την "Περνιγκότι", πέρσι τον Νοέμβριο αποφάσισε να κλείσει την μονάδα παραγωγής της στην Λιγουρία, μια ιστορική μονάδα που λειτουργεί από το 1860, και να την μεταφέρει στην Τουρκία!
Μετά από την απόφαση του ομίλου Τοξόζ που είχε αγοράσει την Περνιγκότι, μια από τις ιστορικές μάρκες σοκολάτας στην Ιταλία, να κλείσει την ιστορική βιομηχανία στην Ιταλία, ετοιμάσθηκε σχέδιο νόμου για την προστασία των ιστορικών μονάδων της Ιταλίας.
Το σχέδιο νόμου συντάχθηκε από την Λέγκα του Βορά και παρουσιάστηκε στην βουλή των αντιπροσώπων με συνέντευξη τύπου. Στην συνέντευξη τύπου μετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
Σαλβίνι: "Θα τις προστατεύσουμε με νύχια και με δόντια"
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι με δήλωση που έκανε στην συνέντευξη τύπου, είπε:
"Θέλουμε να προστατεύσουμε τις ιταλικές εταιρίες με νύχια, με δόντια χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους νόμους¨.
"Αν σκεφτούμε κακόβουλα, τότε φαίνεται πως αυτή η πολυεθνική τουρκική εταιρία, θα παράγει στην Τουρκία και με την σφραγίδα ¨Made in Italy¨ θέλει να πουλάει στην Ιταλία…
Εάν θέλεις να παράγεις στην Τουρκία, τότε θα κτυπήσεις την σφραγίδα ¨Made in Turkey".
Θα προστατεύσω με νύχια και με δόντια τις ιταλικές εταιρείες".
Ο Σαλβίνι ασκώντας κριτική στην Ε.Ε. που καθορίζει αυτούς του νόμους με τις ετικέτες, ανέφερε πως μετά από τις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο, θα δώσουν βαρύτητα σε αυτό το θέμα.
O Ρικάρντο Μολινάρι-εκπρόσωπος της Λέγκας του Βορά, ανέφερε πως αφορμή για το σχέδιο νόμου ήταν το περιστατικό "Περνιγκότι" και είπε τα εξής :
"Το περιστατικό "Περνιγκότι" είναι ένα περιστατικό που θα λειτουργήσει ως "πιλότος" καθώς παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε δεν έγινε δυνατό να βρεθεί λύση (σαν τις προτάσεις εξαγοράς που υποβλήθηκαν από άλλες εταιρίες) που να διασφαλίζει μια συμφωνία με την πολυεθνική τουρκική εταιρία".
Ο Μολινάρι είπε πως στόχος του νόμου είναι "να αποτραπεί η επανεμφάνιση τέτοιων καταστάσεων" και συνέχισε λέγοντας:
"Με αυτόν τον νόμο από τώρα και μετά, δεν θα είναι δυνατόν να εξαγοράζονται ιστορικές ιταλικές εταιρίες και μετά από λίγα χρόνια να κρατάνε την μάρκα στα χέρια τους κλείνοντας όμως τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιταλία".
Με το νόμο προβλέπεται η δημιουργία εντός του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης μιας ειδικής λίστας με ιστορικές ιταλικές εταιρίες μετράνε 50 έτη ζωής. Επίσης θα προστατευτούν και όλες οι ιταλικές εταιρείες που συμβάλλουν στην αύξηση της τεχνολογικής ισχύος της χώρας.
Προβλέπεται πως σε περίπτωση που ο φορέας μειώσει ή τερματίσει την λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων, χάνει και το δικαίωμα χρήσης του ονόματος της μάρκας.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 16.3.19

 

 

 

 

 

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Ιταλός καθηγητής πανεπιστημίου υποστηρίζει

οτι οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική


Το 1492 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία. Ο κόσμος ξαφνικά “μεγάλωσε” μετά την ανακάλυψη της Αμερικανικής Ηπείρου και η Ευρώπη έπαψε να είναι το κέντρο της γης. Ωστόσο, ένας Ιταλός φυσικός, φιλόλογος και ιστορικός των επιστημών ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, ο Lucio Russo, επιμένει πως αυτός ο “Νέος Κόσμος” ήταν ήδη γνωστός στους αρχαίους Έλληνες.

Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει και στο βιβλίο του, “Η ξεχασμένη Αμερική: Η σχέση μεταξύ των πολιτισμών και το λάθος του Πτολεμαίου” τον οποίο και “κατηγορεί” όπως επίσης και τους “δύσπιστους” Ρωμαίους για την απώλεια της γνώσης των αρχαίων Ελλήνων.

Μεταξύ των πολλών, όπως υποστηρίζει ο Russo, στοιχείων που ενισχύουν την άποψη πως υπήρχε επαφή μεταξύ των αρχαίων Ευρωπαίων και των ιθαγενών Αμερικανών, είναι μερικά προ-Κολομβιανά κείμενα που κατάφεραν να “επιβιώσουν” της καταστροφής που επέφερε η ισπανική κατάκτηση.

Η λάθος μετάφραση για εκείνους που “ήρθαν από την Ανατολή”

Σε ένα βιβλίο, σχετικά με την προέλευση των Μάγια – όπως αναφέρει μιλώντας στο Epoch Times -υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι “πατέρες” του συγκεκριμένου πολιτισμού, σύμφωνα πάντα με το κείμενα αυτά, ήταν “μαύροι και λευκοί, με διάφορα πρόσωπα και μιλούσαν διάφορες γλώσσες” και ήρθαν από την Ανατολή. “Και δεν είναι ξεκάθαρο πως διέσχισαν τη θάλασσα”. Ωστόσο, οι ερευνητές αποφάσισαν να μεταφράσουν τη λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια για τη “θάλασσα” ως “λίμνη”.

Επίσης, υπάρχουν αρκετές απεικονίσεις Μάγια αλλά και κείμενα στα οποία γίνονται αναφορές σε άνδρες με μούσια. Μόνο που οι ιθαγενείς της Αμερικανικής Ηπείρου δεν άφηναν γένια.

Υπάρχουν όμως και αρκετά έργα Ρωμαίων στα οποία εμφανίζεται το φρούτο ανανάς, το οποίο “εισήχθη” όμως στην Ευρώπη, μόνο μετά την κατάκτηση του Νέου Κόσμου, δηλ. Το 1492, αφού ευδοκιμούσε στη Ν.Αμερική.

Ο δογματισμός της επιστήμης

Ο Russo, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, υποστηρίζει πως ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές πιστεύουν πως η Αμερικανική Ήπειρος δεν ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες, έχει να κάνει με τον δογματισμό και όχι με την έλλειψη αποδείξεων.

Για χρόνια, κυριαρχεί η θεωρία πως ο πολιτισμός εξελίσσεται σε προκαθορισμένα στάδια. Για παράδειγμα: ένας πολιτισμός ανακάλυψε τη φωτιά, μετά ανακάλυψε τον τροχό, τη γραφή κοκ φτάνοντας μέχρι τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και τη Δημοκρατία. Όλοι οι πολιτισμοί, εκτιμάται πως “πέρασαν” από αυτά τα στάδια και μπορούν να ιεραρχηθούν βάσει των επιτευγμάτων τους.

Όμως ο Russo, παρουσιάζει ένας εντελώς διαφορετικό σενάριο: οι ανακαλύψεις, όπως πχ η γραφή δεν αναπτύχθηκαν αυτόνομα και ανεξάρτητα σε κάθε πολιτισμό αλλά πέρασαν από τον ένα στον άλλο. Υποστηρίζει δε, πως είναι λανθασμένη η αντίληψη πως η επιστήμη εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο. Εξάλλου υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιστημονικής και πολιτισμικής παρακμής όπως η καταστροφή του πολιτισμού των Καρχηδονίων και των Ελλήνων, από τους οποίους οι Ρωμαίοι κληρονόμησαν μόνο ένα μικρό μέρος των επιστημονικών τους γνώσεων.

Ένα από τα σχετικά παραδείγματα που αναφέρει ο Rosso, αφορά τα επιτεύγματα στον τομέα της ναυσιπλοϊας. “Το μέγεθος των πλοίων κατά την Ελληνιστική περίοδο ξεπεράστηκε μόνο την περίοδο του Ναπολέοντα ενώ ο Κολόμβος, όπως αναφέρεται, σχεδίασε το ταξίδι βασιζόμενος σε μέρος των μαθηματικών γνώσεων της Ελληνιστικής περιόδου που είχαν καταφέρει να διασωθούν. Όπως τονίζεται, οι Έλληνες ήταν εξάλλου ο μόνος πολιτισμός της εποχής του που είχε κατανοήσει πως η Γη είναι στρογγυλή. Η γνώση αυτή όμως στη συνέχεια “χάθηκε”.

Ακόμη και σήμερα όπως τονίζει στο Epoch Times ο Russo, βρισκόμαστε σε μια περίοδο “επιστημονικής κρίσης” η οποία όμως είναι διαφορετική από αυτή των ρωμαϊκών χρόνων καθώς η σημερινή παρακμή, σύμφωνα με τον καθηγητή, “κρύβεται” πίσω από τα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Το λάθος του Πτολεμαίου και πως οι άνθρωποι “ξέχασαν” την Αμερική

Παρά ταύτα, το ερώτημα παραμένει. Πως μπορεί οι άνθρωποι να “έχασαν” τη γνώση μιας ολόκληρης ηπείρου; Το λάθος, σύμφωνα με τον καθηγητή, εντοπίζεται στον Πτολεμαίο ο οποίος έφτιαξε έναν “παγκόσμιο” χάρτη συνδυάζοντας τους επικρατέστερους ισχυρισμούς από τις διαθέσιμες αρχαίες πηγές.

Το βασικό πρόβλημα κατά τον καθηγητή είναι η “τοποθέτηση” των Τυχερών Νησιών, τα οποία οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν Κανάριες Νήσους. Στην πραγματικότητα όμως οι Έλληνες αναφέρονταν στις Αντίλλες, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Russo. Η “παρεξήγηση” οφείλεται κατά τον ίδιο, στου Ρωμαίους και όχι μόνο, και στη δυσπιστία όσο και αδυναμία τους να “ανοιχτούν” στους ωκεανούς.

Ακολουθώντας τους κανόνες τη φιλολογικής όσο και μαθηματικής λογικής, ο Russo εξηγεί στον αναγνώστη, ένα ένα τα λάθη του Πτολεμαίου – τα οποία θεωρούνται πολύ μεγάλα- και παράλληλα αποδεικνύει πως οι γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων για τον πλανήτη μας ήταν πολύ ακριβείς. Ο Πτολεμαίος, όπως τονίζει ο καθηγητής, υπολόγισε λάθος το γεωγραφικό πλάτος των Κανάριων Νήσων, κατά 15 μοίρες με αποτέλεσμα στο δικό του χάρτη να εμφανίζονται εκεί που θα αναέμενε κανείς να είναι οι Αντίλλες. Φυσικά η Αμερική δεν εμφανίζεται στο χάρτη του.

Σύμφωνα με τον Russo, το βιβλίο προκάλεσε δύο ειδών αντιδράσεις. Οι επιστήμονες και οι φιλόλογοι έδειξαν ενθουσιασμό, σε αντίθεση με τους ιστορικούς και τους γεωγράφους, που όπως τονίζει ο συγγραφέας, αδυνατούν να κατανοήσουν κάποιες λογικές πτυχές του έργου του.

“Έχουμε πολλά να μάθουμε από τους αρχαίους Έλληνες. Για παράδειγμα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την τάση που υπάρχει για υπερβολική εξειδίκευση” γιατί τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα μπορούν να γίνουν κατανοητά μόνο από αυτούς που εστιάζουν σε περισσότερες από μια πτυχές της ανθρώπινης γνώσης.
ΠΗΓΗ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided