Τετάρτη, Ιανουάριος 29, 2020

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - αλλά και επίμαχα ΣΧΟΛΙΑ, από την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στην προδοτική συμφωνία. Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου 7/9/2019

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

- αλλά και επίμαχα ΣΧΟΛΙΑ, από την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στην προδοτική συμφωνία. Θεσσαλονίκη,

Άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου 7/9/2019

Με μια αξιέπαινη ΕΝΩΤΙΚΗ πρωτοβουλία
πατριωτικών σωματείων, προσώπων, συλλόγων και συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης με την επωνυμία "Ένωσις Ελλήνων πολιτών Μακεδονίας" (στην οποία συμμετείχε και ο Ιερός Λόχος 2012), πραγματοποιήθηκε κοινό κάλεσμα για συγκέντρωση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, την ώρα που ο νέος πρωθυπουργός θα εγκαινίαζε και θα μιλούσε στη ΔΕΘ.


Από το πρωί του Σαββάτου 7/9/2019,
μέλη της ομάδος περιφρούρησης του Ιερού Λόχου κατέλαβαν το χώρο και παρέμειναν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για τη διαφύλαξή του, ενώ παράλληλα μέλη πατριωτικών σωματείων άρχισαν να στήνουν τις σημαίες και τα πανό και να μοιράζουν φυλλάδια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και για το κάλεσμα της συγκέντρωσης στους διερχόμενους περαστικούς (τόσο σε Έλληνες όσο και σε τουρίστες στους οποίους γινόταν σχετική ενημέρωση).Προηγήθηκε ανάρτηση πανό σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και στο Λευκό Πύργο.

ΚΟΝΤΡΑ σε όλους αυτούς που ήλπιζαν ότι το θέμα μετά τις εκλογές θα ξεχαστεί,
δεκάδες πατριωτικά σωματεία από όλη την Ελλάδα και κυρίως ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν!
Επική μουσική και όμορφα κείμενα και συνθήματα
(που είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί στα πλαίσια του κοινού φορέα) δονούσαν την ατμόσφαιρα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα εμβατήρια και τα πατριωτικά τραγούδια εναλλάχθηκαν αρμονικά με περήφανους μακεδονικούς χορούς που ξεσήκωσαν τον κόσμο.


Χαρήκαμε την παρουσία
συναγωνιστών που ήρθαν από μακρυά, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ρέθυμνο της Κρήτης.  Καμαρώσαμε την κοπέλα που από το πρωί μέχρι το βράδυ κρατούσε αδιάκοπα τη σημαία που στο κοντάρι είχε τις φωτογραφίες του Παύλου Μελά και του μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη.

Χαρήκαμε την παρουσία
λιγοστών αξίων μοναχών και ιερωμένων (οι επίσημες μητροπόλεις φυσικά απείχαν..., απόλυτα αναμενόμενο, πρόσωπα που έκαναν το παν για να καταλάβουν κάποιο δεσποτικό θρόνο, πρόσωπα που σιωπούν στην επιβολή της αίρεσης του οικουμενισμού στην εκκλησία, έχουν κάθε λόγο να συμπορεύονται με την κοσμική εξουσία), χαρήκαμε την παρουσία της ηγουμένης, του πνευματικού και ενός ολόκληρου πούλμαν από το μοναστήρι στη Φλώρινα που ίδρυσε ο αγωνιστής επίσκοπος και φλογερός ομιλητής π.Αυγουστίνος Καντιώτης.

Χαρήκαμε την παρουσία
αρκετών οικογενειών και κυρίως όσων δεν φοβήθηκαν να φέρουν ακόμη και τα μικρά τους παιδιά στα καρότσια, γιατί αυτό χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας: ελληνόπουλα.

Χαρήκαμε που
διαπιστώσαμε ότι παρά το κλίμα τρομοκρατίας με τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τις υδροφόρες που θα ερχόταν από την Αθήνα και τους χιλιάδες ένστολους σε κάθε γωνιά της πόλης και την διακοπή της αστικής συγκοινωνίας, ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ Έλληνες στέκονται ακόμη περήφανα ΟΡΘΙΟΙ και ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ μοιρολατρικά το κεφάλι.
Τέλος, χαρήκαμε που ανταμώσαμε και πάλι με συναγωνιστές στο δρόμο του αγώνα.
Οι χιλιάδες Έλληνες που παραβρέθηκαν
έδειξαν στα φερέφωνα της ΝΤΠ ότι ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΝ.  Και του χρόνου αλλά και σε κάθε ευκαιρία θα συντονιζόμαστε και θα θυμίζουμε ότι -παρά τις εξαγορές ψήφων και τις υπουργοποιήσεις για την υπερψήφισή της μέσα στη Βουλή- ΚΑΜΙΑ προδοτική συμφωνία δεν έγινε αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό.

Φυσικά και δεν θα αποφύγουμε να αναφερθούμε στα "ήξεις αφήξεις" των πανμακεδονικών ...
Αρχικά καλούσαν σε διανομή φυλλαδίων έξω από τη ΔΕΘ και τόνιζαν ότι δεν θα κάνουν συγκέντρωση για να μην γίνουν επεισόδια (αλλά πριν ένα ακριβώς χρόνο με την κυβέρνηση του Τσίπρα δεν είχαν τέτοιους ενδοιασμούς).

Λίγες μέρες αργότερα μόλις ανακοινώθηκε το ακομμάτιστο κάλεσμα στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, έσπευσαν να καλέσουν τον κόσμο στο Λευκό Πύργο, και τελικά πράγματι, βρήκαμε τις φωτογραφίες τους από το Λ.Πύργο όπου πήγαν να φωτογραφηθούν! Πολύ ωραία "αγωνιστική" βραδιά για την Μακεδονία (δεν μας είπαν αν έφαγαν και παγωτό) :


Κάποιοι άλλοι, πολιτικοί
(όπως κάποιος "πατριώτης" υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης που προεκλογικά επισκέφθηκε το Τουρκικό Προξενείο και βγήκε και φωτογραφία στην προτομή του Κεμάλ) ή κάποιοι πρώην αριστεριστές αλλά  εδώ και ένα χρόνο "πατριώτες" και ένα σωρό ακόμη επίδοξοι πολιτικοί, δεν ντράπηκαν να περάσουν από τη συγκέντρωση και να βγουν και φωτογραφίες για να τις ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ξεγελάσουν τα κουτορνίθια ότι αξίζει να τους ψηφίσουν.

Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία της φετινής συγκέντρωσης είναι ότι
-πάντα σύμφωνα με όσα είχαν εκ των προτέρων συμφωνηθεί στα πλαίσια του ενωτικού φορέα- ΔΕΝ υπήρξαν επίσημοι ομιλητές, ΔΕΝ έδωσαν το λόγο σε κάποιον επώνυμο να "χαιρετίσει", ΔΕΝ ευχαρίστησαν κανέναν "επίσημο" για την παρουσία του, ότι ΔΕΝ αναδείχθηκαν "μεσσίες".

Το σύστημα, η εξουσία,
η Νέα Τάξη Πραγμάτων
έχουν κάθε λόγο να ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ότι ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν.


Προσπάθησαν αλλά χάρη σε καθέναν ανώνυμο Έλληνα που παραβρέθηκε ΔΕΝ τα κατάφεραν.
Μια ακόμη φορά αποδείξαμε ότι ΔΕΝ μπορούν να μας καθοδηγήσουν.


Όποια κι αν είναι τα σχέδια τους, όσα "τσιράκια" κι αν επιστρατεύσουν:

θα μας βρίσκουν πάντα εμπόδιο μπροστά τους :ΖΗΤΩ η Ελλάδα.

ΖΗΤΩ η Ορθοδοξία.


Δείτε επίσης: 

 

 

 

 

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!!!

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών παραμένει σαν μαύρη κηλίδα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας...

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

21 Αυγούστου 2019

ΠΟΠΣΜ και Παμμακεδονικές Ενώσεις "στριμώχνουν" τον Μητσοτάκη


Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και την εμφανή διάθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί την συμφωνία της ντροπής, η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις συνεχίζουν τον αγώνα για δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού επιδιώκοντας την ακύρωση της "συμφωνίας" των Πρεσπών. 

Το κλίμα είναι ήδη βεβαρημένο καθώς οι τραγικές επιλογές της ΝΔ να τοποθετήσει σε ορισμένες θέσεις κλειδιά της κυβέρνησης (υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς) ανθρώπους που τάσσονται ανοικτά υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και άλλους που αποδέχονται την ύπαρξη δήθεν "μακεδονικής" μειονότητας εντός Ελλάδος δε μένουν πολλά περιθώρια για αδράνεια.Στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 (μόλις 3 ημέρες πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στην οποία αναμένεται να επαναλάβει την άποψη ότι η συμφωνία ΔΕΝ ακυρώνεται) οι Παμμακεδονικές Ενώσεις διοργανώνουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη) με θέμα τις ΑΙΤΙΕΣ για τις οποίες είναι ΑΚΥΡΗ η εν λόγω συμφωνία. Ομιλητές είναι ο πασίγνωστος συνταγματολόγος κ.Κασσιμάτης Γεώργιος, ο εξαίρετος διεθνολόγος κ.Καρακωστάνογλου Βενιαμίν και ο πολυγραφότατος συγγραφέας-ερευνητής κ. Ρωμανός Γεώργιος. Είναι βέβαιο ότι τα πρακτικά αυτής της επιστημονικής ημερίδας θα είναι κόλαφος για το μέλλον της συμφωνίας και η παράδοσή τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τον "στριμώξει" ιδιαίτερα. Έχοντας στα χέρια του επιστημονικά δεδομένα, τα οποία θα αποτελέσουν ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ για την ακύρωση της συμφωνίας είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψη και φυσικά ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ τα περί μη ακύρωσης της συμφωνίας.

Κι επειδή αυτοί που συμβουλεύουν ως τώρα τον πρωθυπουργό και του λένε ότι η συμφωνία ΔΕΝ ακυρώνεται ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ με τα επιστημονικά δεδομένα της ημερίδας, καλό θα ήταν να σκεφτεί την αντικατάστασή τους. Πιστεύω ότι οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην ημερίδα δε θα είχαν αντίρρηση να τον καθοδηγήσουν σε αυτό που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού...στην ακύρωση της συμφωνίας της ντροπής και στην αποκατάσταση της εθνικής υπερηφάνειας!

Γιώργος Τάτσιος
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 7:21 π.μ.

 

 

 

 

 

 

10 Αυγούστου 2019

Μακεδονία γη ελληνική!

Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
Όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις.

Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα,
και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτηνε τη γη του,
κι ακλάδευτο όπου μπλέκεται να το βεργολογήσεις,
και να του φέρεις το νερό το αγνό της βρυσομάνας.
Κωστής Παλαμάς

Μακεδονία γη ελληνική!

 

 

 

 

 

 

31 Ιουλίου 2019

Ωμή παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών:

Οι Σκοπιανοί επέτρεψαν την ανέγερση προτομής της μακελάρισσας Μίρκας Γκίνοβα

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ http://www.efenpress.gr

Σοβαρή παραβίαση των συμπεφωνημένων στην συμφωνία των Πρεσπώνσημειώθηκε όταν ο «σύλλογος  απογόνων Σλαβομακεδόνων "Σβέζντα" από την ελληνική  Μακεδονία» (!), όπως γράφει ο σκοπιανός Τύπος, σε ειδική εκδήλωση προέβη στην πόλη Βέλες στα αποκαλυπτήρια της προτομής της ΕΛΑΣίτισσας και ΝΟΦίτισσας Σλάβας, Μίρκας Γκίνοβα, η οποία αγωνίστηκε για την απόσχιση της Μακεδονίας από το ελληνική εθνικό κορμό και την δημιουργία σλαβικού κράτους της «Μακεδονίας του Αιγαίου»! Το εντυπωσιακό στην αλυτρωτική φρενίτιδα είναι ότι δεν το έκαναν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, αλλά «έβαλαν μπροστά» τους εξτρεμιστές Ελληνες υπήκοους, αλλά Σλάβους στην ψυχή, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Σλαβομακεδόνες» και  έχουν ιδρύσει και σύλλογο, τον Σβέζντα! Πώς περιγράφεται από τον σκοπιανό Τύπο η Μίρκα Γκίνοβαη οποία είχε σκοτώσει δεκάδες άμαχους Ελληνες στα μακεδονικά χωριά με τα ίδια της τα χέρια; «Σλαβομακεδόνισσα  ηρωϊδα και αγωνίστρια για την ισότητα μεταξύ των Σλάβων και των Ελλήνων στη Μακεδονία»! Η Μίρκα Γκίνοβα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, υπήρξε μέλος του ΕΛΑΣ και αργότερα εντάχθηκε στο σλαβικό ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) την μισητή κομμουνιστική οργάνωση που εξόντωσε χιλιάδες Μακεδόνες για να καταφέρει να μετατρέψει την Μακεδονία σε σλαβικό-κομμουνιστικό κράτος. «Οι απόγονοι των Σλάβων από την ελληνική Μακεδονία, τοποθέτησαν αναμνηστική επιγραφή στη μνήμη των νεκρών Σλάβων μαχητών που σκοτώθηκαν  στην ελληνική Μακεδονία στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου» γράφουν οι σκοπιανές εφημερίδες και πραγματικά τι άλλο χρειάζεται για να χαρακτηριστεί επαίσχυντη η πράξη και σαφής παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών; Η Μίρκα Γκίνοβα, στην Ελλάδα γνωστή ως Ειρήνη Γκίνησυνελήφθη ως εγκληματίας πολέμου, πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο. Μαζί με άλλους έξι κομμουνιστές που είχαν διαπράξει σφαγές αμάχων εκτελέστηκε από άνδρες της Ελληνικής Χωροφυλακής τα χαράματα της 26ης Ιουλίου του 1946 λίγο έξω από τα Γιαννιτσά. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς -και αν- θα απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση στην παραβίαση της συνθήκης. Υπενθυμίζεται ότι με δημόσιες τοποθετήσεις τους, τόσο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο βουλευτής της ΝΔ και πανεπιστημιακός Αγγελος Συρίγος έχουν τονίσει ότι «Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι η πιστή τήρηση της συμφωνίας». «Πλέον» ούτε αυτό ισχύει...

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 12:04 μ.μ.

 

 

 

 

 

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

Περί της συμφωνίας των Πρεσπών

Αγαπητέ Κύριε Βασιλειαδη,
Έχω ενημερωθεί για την άθλια προσωπική επίθεση του κ Τατσιου. Δυστυχως,  επιτηδες μπερδεύει την ανταλλαγή απόψεων με τις προσωπικες επιθέσεις. Τον καταλαβαίνω ομως γιατί εγω δεν είμαι επαγγελματίας πατριώτης ούτε επιδιώκω να δημιουργήσω πολιτικό προφίλ με ακραιες θέσεις και απρεπείς επιθεσεις. Αν ήμουνα εν ενέργεια θα τον είχα στείλει στον εισαγγελέα με τα όσα με προτρέπει. Το θέμα ομως είναι άλλο. Και ο κ Τατσιος και εσεις αποτύχατε να το καταλάβετε.
Η το κάνετε επίτηδες.  Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η κυβέρνηση. Δεν είμαι  μέλος κανενός κόμματος και καμμίας κυβέρνησης. Ούτε απολογητής ούτε εκπρόσωπος. Λέω τις απόψεις μου στηριγμένος στις γνώσεις μου, στην εμπειρία μου και στην πραγματικότητα. Μπορείτε να τις αμφισβητείτε όσο θέλετε και να ζείτε στην ένδοξη αυταπάτη που σας βολεύει. Προσωπικά θα χαιρόμουνα να μπορούσε να ακυρωθεί η Συμφωνία να γινουν όλα οπως πριν ( καλύτερα οπως το 1992) και να λυθεί προς όφελος μας η διαφορά. Μακάρι να υπάρχει τρόπος και να μην τον ξέρω εγώ. Εχουμε τις ιδιες επιδιώξεις και επιθυμίες. Μόνο που εγώ βλέπω την πραγματικότητα κατάματα και δεν οικοδομώ πολιτικό μέλλον με παραμύθια. Μακάρι να ήταν πραγματοποιήσιμα όσα περιγράφει και «πουλάει» ο κ Τατσιος. Μακάρι να μην είχε διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία ή να μην είχε πέσει και η Πόλη το 1453. Ας δούμε ομως την πραγματικότητα. Η πραγματική προσέγγιση λέει αλλά.

Και για να τελειώνουμε. «Με θεωρούσατε πατριώτη» κύριε Βασιλειάδη. Τώρα δηλαδή δεν με θεωρείτε; Θεωρείτε ότι έχετε αυτό το δικαίωμα; Ποιος ακριβως είστε κ Βασιλειάδη που με διαγραφετε από τα πατριωτικά κατάστιχα σας;  Υπηρέτησα την πατρίδα 45 χρόνια σαν στρατιώτης. Το τελευταίο διάστημα εχω καθαρές θεσεις εναντίον της προηγουμενης κυβερνησης που θεωρούσα ότι έβλαπτε την πατρίδα και που έχουν πολύ μεγάλη κυκλοφορία στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο χωρις να είμαι πολιτικός ή να διεκδικώ πολιτικες θεσούλες. Και φυσικά πλήρωσα τίμημα γι αυτό. Εσείς και ο κ Τατσιος που και πως υπηρετήσατε την πατρίδα και με ποιό τρόπο εκτός από κραυγές, προσωπικες επιθέσεις και ενδεχόμενη αναζήτησή θέσεων σε ψηφοδέλτια; Δεν με ενδιαφέρει να μάθω. Απλώς σκεφτείτε το.

Θα ήθελα επίσης πολύ φιλικά να σας πληροφορήσω ότι σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου.

Καλό σας απόγευμα.

«Για μια Ελλάδα υπερήφανη και ισχυρή»

Στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
π. Πρόεδρος Στρκης Επιτροπής ΕΕ

«We deserve a stronger Europe”

General (Ret) Mikhail Kostarakos
Honorary Chief of HNDGS
former Chairman EUMC

Από: Damianos Vassiliadis < Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. >
Στάλθηκε: Friday, July 26, 2019 12:54:11 PM
Προς: Α/ΓΕΕΘΑ < Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. >
Θέμα: Περί της συμφωνίας των Πρεσπών
Αξιότιμε κ. Κωσταράκο,

δεν γνωρίζω, αν σας έχει αποσταλεί αυτή η απάντηση του κ. Γεωργίου 
Τάτσιου. Σας την στέλνω για να την έχετε υπόψη σας.

Προσωπικά σας θεωρούσα πατριώτη. Αλλά όλα πρέπει φυσικά να 
αποδεικνύονται στην πράξη και όχι μόνο στην θεωρία.

Για μας η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και μπορεί να ακυρωθεί,  για 
τους λόγους που εκτίθενται και στην επιστολή. Αν δεν ακυρωθεί σημαίνει 
ότι και η κυβέρνηση αυτή μέλη πιστή στις έξωθεν εντολές, όπως και η 
κυβέρνηση Σύριζα

Με εκτίμηση

Δαμιανός Βασιλειάδης

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Μέλος του ΙΗΑ και πρώην συντονιστής της επιτροπής για το Μακεδονικό του 
ΙΗΑ, Φλωρινιώτης

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2:17 π.μ.

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για κ. Νικόλαο Κοτζιά

Με επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς των έξι κομμάτων της νέας βουλής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ζητά τις υπογραφές τουλάχιστον τριάντα βουλευτών για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή η οποία αντικειμενικά, έγκυρα και επίσημα θα διερευνήσει τα αδικήματα που του προσάπτονται σχετικά με την «Συμφωνία των Πρεσπών ».
Εάν στους τριακόσιους δεν βρεθούν τριάντα βουλευτές να υπογράψουν θα πλανάται μόνιμα η σκιά της συνενοχής και της συγκάλυψης σε όλο τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:
Προς: Πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Κοιν:  Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Θέμα:  Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για κ. Νικόλαο Κοτζιά
Με την έναρξη λειτουργίας της νέας Βουλής θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, έχει κάνει μήνυση κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά για ενέργειές του σχετικά με την προετοιμασία, την υπογραφή και το περιεχόμενο της «Συμφωνίας των Πρεσπών».
Ο αρμόδιος εισαγγελέας, κρίνοντάς την βάσιμη, παρέπεμψε την δικογραφία στην Βουλή των Ελλήνων, όπου απαιτείται η συναίνεση 30 βουλευτών για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή διερεύνησης των αδικημάτων που του αποδίδονται.
Ζητούμε να συναινέσετε στην σύσταση αυτής της εξεταστικής επιτροπής και να επιτρέψετε σεόποιον από τους βουλευτές του κόμματός σας επιθυμεί , να προσυπογράψει την σύστασή της.
Η ενέργειά μας αυτή δεν έχει κανέναν πολιτικό ή κομματικό χαρακτήρα στείρας προσωπικής  αντιπαράθεσης αλλά εντάσσεται, αποκλειστικά και μόνον, στην καταστατική υποχρέωσή μας ως Μακεδόνων Ελλήνων, μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, να προασπίσουμε την σημερινή Μακεδονική μας πολιτιστική ταυτότητα μέσα στα πλαίσια του Ελληνικού πολιτισμού.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Γιουματζίδης
Ο Γραμματέας
Γεώργιος Τσαμπούρης

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις  26/7/2019

 

 

 

 

22 Ιουλίου 2019

Ιερός Λόχος 2012:

Εικόνες και βίντεο από εκδήλωση στο Αμύνταιο Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 για

την Μακεδονία μας

Ιερός Λόχος 2012: Εικόνες και βίντεο από εκδήλωση στο Αμύνταιο Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 για την Μακεδονία μας

«ΣΕΙΣΜΟΣ» στο Αμύνταιο Φλώρινας! Εκδήλωση και πορεία του "Ιερού Λόχου 2012" (ενημέρωση - φωτογραφίες)

Ομιλια στο Αμυνταιο: «Το σλαβικό ιδίωμα ως όχημα ψευτοαλυτρωτισμοῦ των Σκοπίων»( 21.7.2019)

Ο ΑΓΩΝΑΣ για την Μακεδονία μας συνεχίζεται ...

 

 

 

 

22 Ιουλίου 2019

Μα, που χάθηκαν οι «Μακεδονομάχοι»;

Βασ. Αναστασόπουλος
.

Την είπαν «προδοτική».

Την αποκάλεσαν «κατάπτυστη».

Την χαρακτήρισαν «εγκληματική».

Έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους και «χάιδεψαν τα αυτιά» ενός ακροατηρίου, που ηδονιζόταν με... εθνικοπατριωτικούς «φιλιππικούς».

«Χειροκρότησαν» και ενθάρρυναν το... λιντσάρισμα υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών

-περί ης ο λόγος.

Όλα αυτά, βέβαια, όταν και για όσο βρίσκονταν σε ρόλο

- αξιωματικής- αντιπολίτευσης.

Όταν όμως ήρθαν στην εξουσία, άρχισαν να μας τα λένε αλλιώς. Να τα «γυρίζουν». Να εντοπίζουν θετικά σημεία στη Συμφωνία και να υπεραμύνονται αυτής, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα, που μέχρι τότε ακούγαμε μόνο από τα χείλη των... ασεβών, των «προδοτών» Συριζαίων. «Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών και μας αφήνουν χώρο, για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας» δήλωνε στις 17 Ιουλίου, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε, ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον» υπερθεμάτιζε, με τη σειρά του, από το ίδιο βήμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Και, κάπως έτσι, έπεφταν όλοι από τα... σύννεφα, με αυτή την αιφνίδια μεταστροφή. «Όλοι» είπα; «Αιφνίδια»; Γράψτε λάθος -εκτός κι αν είστε από αυτούς που αρέσκονται στην κατανάλωση εθνικιστικού «σανού». Στην πραγματικότητα, η Συμφωνία των Πρεσπών «έλυσε τα χέρια» της κυβέρνησης της ΝΔ, διευθετώντας ένα ζήτημα, που έμενε ανοιχτό και άλυτο επί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Εάν μπορούσαν, ή εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει, ακόμα και την ύστατη ώρα στη Βουλή, την κύρωση της Συμφωνίας με ενισχυμένη πλειοψηφία, μάλλον θα βλέπαμε «γαλάζιους» βουλευτές να... πηδάνε από τα έδρανα, για να την ψηφίσουν και με τα δύο χέρια.


Αν κάποιοι περίμεναν, λοιπόν, την τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά σε θέση γενικού γραμματέα (Αθλητισμού, εν προκειμένω), ο οποίος τάχθηκε υπέρ της της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να καταλάβουν τι συμβαίνει, μάλλον ουδέποτε αντιλήφθηκαν τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρέτησαν οι «κορώνες», τα συλλαλητήρια και οι... Μακεδονομάχοι.

Γιατί το θέμα μας, στην πραγματικότητα, δεν είναι η ΝΔ. Δεν είναι η πρώτη, άλλωστε, ή η τελευταία παράταξη, που άλλα λέει προεκλογικά και άλλα όταν ανέρχεται στην εξουσία. Κάποιοι... κακεντρεχείς θα μιλούσαν ακόμα και για «κωλοτούμπα», αλλά τον όρο αυτόν έσπευσε να τον κατοχυρώσει -και διεθνώς- ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Το θέμα μας είναι οι «Μακεδονομάχοι», που ίσως νιώθουν τώρα πια σαν... στυμμένες λεμονόκουπες. Ο δρόμος που ανοίγεται, πλέον, μπροστά τους, οδηγεί ουσιαστικά σε μονόδρομο.


Εάν υπάρχουν ακόμα αυθεντικοί πολέμιοι της Συμφωνίας των Πρεσπών, και όχι «γιαλαντζί», έχουν το ηθικό χρέος να αξιοποιήσουν κάθε βήμα που τους δίνεται, να βγουν ξανά στους δρόμους και να καταγγείλουν, πλέον, και την στάση της ΝΔ. Εάν δεν το κάνουν, είτε ήταν πολιτικά υποκινούμενοι είτε κάτι πολύ περισσότερο... Και δεν ήθελαν να φωνάξουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, αλλά να «ρίξουν» μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Απλά είναι τα πράγματα, και απολύτως ξεκάθαρα...
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 11:12 π.μ.

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

ΤΡΑΓΙΚΟ. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ,

ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΤΛ,

ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ....

ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΚΥΛΙΑ.

Στην ιδιαιτέρα μου πατρίδα Κύπρο λένε, «Πιάστον έναν φάκκα (κτύπα, όχι το άλλο μην παρεξηγηθούμε) τον άλλον».

Δείτε τις φωτογραφίες τους στο τέλος

Σκέτη κατοχική, διαχρονική γενοκτονία. Κύριε Χρυσοχοΐδη, νέε υπουργέ

Της κάποτε, ως αν θυμάμαι καλώς, έλεγες της χωρίς ποσοστώσεις (Εσχάτης Προδοσίας) λαθρομετανάστευσης. Που μετά έγινε η "συγκινητική" και "φιλανθρωπική" "προσφυγομευτανάστευση" του "εθνικού σκοπού των Χοτ Σποτ"

Απαιτείται τιμωρία και κάθαρση της εσχάτης προδοσίας του Ελληνισμού.

Τιμωρία όλων των διακομματικών προδοτών «Ελλήνων» πολιτικών γενοκτόνων του Ελληνισμού.

Που θα τους αναφέρουμε σε άλλο κείμενο με στοιχεία, όταν με ψεύδη 
εξαπατούσαν τον Ελληνισμό, .

Ιδιαίτερα «συγκινητικό» το «πατρικό» αγκάλιασμα του Αλέξιου στην όμορφη μουσουλμάνα που μοιάζει λίγο με την τέως υπουργό Μακεδονίας Θράκης. Που αν ο Αλέξιος εκλεγόταν ίσως την βλέπαμε και αυτή υπουργό. Και εξίσου «συγκινητική» η σέλφι του προέδρου, ημών των κατά τον Πρόεδρο «μας» λαϊκιστών, ακραίων, φασιστών κτλ, με τα«προσφυγόπουλο». Που όλα διαθέτουν κινητά σμαρτότατα και νεότατης γενιάς


Ευριπίδης Μπίλλης
eleftheroiellines

 

 

 

 

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Δημάρχου Κ. Στάμκου 1,  58200  Γιαννιτσά, Δ.Πέλλας,  Π.Κ.Μακεδονίας,  Ελλάδα
www.popsm.gr popsm2014@gmail.com τηλ. 23810-20189 κιν. 6977254045
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, πάνω από έναν χρόνο μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών», αντιπροσωπία  των «Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου»και της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων»  επισκέφτηκαν την πόλη των Σκοπίων για να δουν επιτόπου εάν άλλαξε κάτι.
Στην αποστολή συμμετείχαν, εκ μέρους των ομογενών Μακεδόνων, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου  κ. Νίνα Γκατζούλη, ο κ. Βασίλειος Γκατζούλης, και ο εκπρόσωπος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά κ. Μιχάλης Κοντογεωργίου, και εκ μέρους της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, ο Αντιπρόεδρος Κ.Μ. κ.Γεώργιος Δόντσιος και ο Ταμίας κ. Ιωάννης Σιβένας.
Διαπιστώθηκε ότι δεν έχει μετακινηθεί κανένα άγαλμα της εποχής Γκρούεφσκι, δεν έχει τοποθετηθεί καμία διευκρινιστική επιγραφή σε αυτά, έχουν ολοκληρωθεί τα αρχαιοελληνικού στυλ δημόσια κτήρια που είχε ξεκινήσει ο Γκρούεφσκι, συνεχίζονται οι εργασίες σε άλλα κτήρια και έχουν γίνει ελάχιστες αλλαγές ονομασίας.
Με λίγα λόγια ο «Αλυτρωτικός Μακεδονισμός» του Γκρούεφσκι παραμένει ολοζώντανος και επί εποχής Ζάεφ, ενισχυμένος μάλιστα με την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα. Η κυβέρνηση Τσίπρα, όχι μόνον υπέγραψε μία προδοτική συμφωνία, αλλά κόμμα  και φερέφωνα δημοσιογράφοι του εξαπατούν τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι δήθεν η συμφωνία εφαρμόζεται από τους Σκοπιανούς.
Ενδεικτικά μόνον αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις.
Άλλαξαν την πινακίδα εισόδου στην χώρα τους σε «North Macedonia» για να μας κλείσουν τα μάτια, αλλά όλοι οι τελωνιακοί και οι αστυνομικοί έχουν το εθνόσημο να γράφει  ευκρινέστατα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Το 1991, μετά το δημοψήφισμά τους, είχαν αλλάξει άμεσα τα Γιουγκοσλαβικά σύμβολα από τις στολές τους).
Συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τα σχέδια αρχαιοποίησης του κυβερνητικού κτηρίου και μόνον στην βάση μίας απομίμησης τεράστιου αρχαιοελληνικού κίονα έγραψαν με μεγάλα γράμματα GOVERMENT και με μικρά NORTH MACEDONIA.
Αφαίρεσαν από την είσοδο του ιδίου κτηρίου μαρμάρινη πλάκα που έγραφε στα Ελληνικά «ΜΑΚΕΔΟΝΙ ΑΡΧΩΝ» αλλά την τοποθέτησαν στο κεντρικότερο σημείο του αρχαιολογικού Μουσείου τους. (Στο ίδιο μουσείο υπάρχει αναφορά και σε
αρχαιολογικά ευρήματα εντός Ελλάδος, από την Σίνδο και το Αρχοντικό Γιαννιτσών,όπου μάλιστα αναφέρεται και το όνομα του αρχαιολόγου κ. Χρυσοστόμου που διενήργησε τις ανασκαφές στο αρχοντικό, σε μία εμφανή προσπάθεια να στηρίξουν τον επεκτατικό αρχαιομακεδονισμό τους)
Ψηλά στην αρχαιοελληνικού στυλ πρόσοψη του αρχαιολογικού μουσείου τους εξακολουθεί να υπάρχει, με τεράστια χρυσά γράμματα, η επιγραφή «Αρχαιολογικό Μουσείο Μακεδονίας» και μόνον στην βάση μίας απομίμησης αρχαίοελληνικού κίονα υπάρχει η επιγραφή «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόρειας Μακεδονίας»
Στα βιβλιοπωλεία τους συνεχίζουν να πουλάν όλα τα βιβλία και τους χάρτες αλυτρωτικού χαρακτήρα χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση ή διάθεση αλλαγής, όπως λένε οι ίδιοι οι βιβλιοπώλες.
Εξακολουθούν να υπάρχουν και να δεσπόζουν εντυπωσιακά απέναντι από το κοινοβούλιό τους τα τεράστια μνημεία ίδρυσης του ΒΜΡΟ και της συνέλευσης του ΑΣΝΟΜ η διακήρυξη της οποίας αφαιρέθηκε από το προοίμιο του συντάγματος τους ως το κατ’εξοχήν αλυτρωτικό κείμενο αλλά το μνημείο τον συντηρεί στις νέες γενιές.
Περιεργαζόμενοι το «Μνημείο του παιδομαζώματος», που έγινε στην Ελλάδα από τον λεγόμενο  «Δημοκρατικό στρατό» κατά το τέλος του Ελληνικού εμφύλιου πολέμου,είδαμε καθισμένο στο παγκάκι απέναντι, ακριβώς από το μνημείο, έναν ασπρομάληηλικιωμένο να μας  παρατηρεί σιωπηλά. ‘Όταν ο κ. Κοντογεωργίου κουρασμένος κάθισε δίπλα του τον άκουσε, έκπληκτος, να του λέει με σπασμένα Ελληνικά: «Και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Είμαι Έλληνας από την Φλώρινα που εγκλωβίστηκα εδώ» και μετά από μία σύντομη συζήτηση να αποχωρεί αγκαλιάζοντάς τον. Συγκινημένος ο κ. Κοντογεωργίου μας διηγήθηκε την συζήτηση που είχε μαζί του και αναλογιστήκαμεόλους τους άλλους που νιώθουν σαν τον συνομιλητή του, αλλά και τους γηγενείς Ελληνικής καταγωγής που υπήρχαν ανέκαθεν και εξακολουθούν να υπάρχουν εντός των γεωγραφικών ορίων της γείτονος χώρας, και δεν μπορούν να εκφραστούν, και τους οποίους δυστυχώς έχουν «ξεχάσει» οι πολιτικοί μας και το επίσημο Ελληνικό κράτος.
Δυστυχώς ο  περιορισμένος χώρος ενός δελτίου τύπου δεν μας επιτρέπει να αναφέρουμε το σύνολο όσων είδαμε και βιώσαμε κατά την παραμονή μας στην πόλη των Σκοπίων.
Γιαννιτσά  5 Ιουλίου 2019
Για το Διοικητικό συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Γιουματζίδης

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 9:21 π.μ.

 

 

 

 


Ανυπόστατη η Συμφωνία τών Πρεσπών

Αγαπητοί φίλοι.

Στις 19 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1:00 μ. μ. μέλη τής Επιτροπής για την
ακύρωση τής Συμφωνίας τών Πρεσπών
όπως οι κ. κ. Chris Spyrou, πρόεδρο; τής Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης, Γεώργιος Κασιμάτης, συνταγματολόγος και Λευτέρης Καραγιάννης, πρόξενος επί τιμή, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα τής ομώνυμης Ένωσης κατά την οποία παρουσίασαν με αδιάσειστα επιχειρήματα και σαφήνεια γιατί η περιβόητη Συμφωνία τών Πρεσπών είναι άκυρη επειδή ως διμερής και μόνον δεν ανταποκρίνεται σε καμιά σχετική διεθνή νομοθεσία ώστε να έχει νομική υπόσταση και κύρος.
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα συνεπικουρούμενη από την αντιπολίτευση με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και όλους όσους υπέγραψαν την περιβόητη Συμφωνία τών Πρεσπών (βλ. Προικοσύμφωνο) προσπαθούν να πείσουν την πλειοψηφία τού ελληνικού λαού ότι εφόσον το Προικοσύμφωνο συμφωνήθηκε και υπογράφτηκε δεν υπάρχει επιστροφή παρά τις δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις, από τους βόρειους γείτονες, έστω αυτών τών συμφωνηθέντων που και μόνον γι’ αυτές θα μπορούσε να προσβληθεί.

Για την πλήρη ενημέρωσή σας επισυνάπτω τις θέσεις τού κ. Chris Spyrou σύμφωνα με τις οποίες η υπογραφή τού Προικοσυμφώνου δεν έχει καμιά νομική ισχύ με αποτέλεσμα να είναι ανυπόστατη και γι’ αυτό άκυρη. Έπειτα απ’ αυτό θα πρέπει ελληνικός ο λαός να είναι γνωρίζει τι συμβαίνει και κατά συνέπεια να μην καταπίνει το χάπι που τού προσφέρεται από κάθε πλευρά.
Όλοι γνωρίζουν και πολύ περισσότερο οι υπογράψαντες ότι το Προικοσύμφωνο αυτό δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά μια “διπλωματική μπλόφα” που την δημιούργησαν ξένα συμφέροντα και τα οποία παρουσιάζονται ως δήθεν τάχα τών δίκαιων αλυτρωτικών αιτημάτων  τής γειτονικής χώρας ενώ στην ουσία υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.
Ωστόσο, δράττομαι τής ευκαιρίας να παρουσιάσω την απλή, δική μου άποψη που αφορά ακυρώσεις παρομοίων διμερών συμφωνιών, αν αυτές δεν ανταποκρίνονται στις διεθνείς προϋποθέσεις.  Μια ματιά στα γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο αιώνα δείχνει ότι κατά την διάρκεια τής χρονικής αυτής περιόδου (μεταξύ τών 2 Παγκοσμίων Πολέμων) υπογράφτηκαν ένα σωρό διμερείς συμφωνίες όχι γιατί βέβαια υπήρχαν λόγοι απόδοσης τού δικαίου αλλά επειδή, κάτι τέτοιο, το απαιτούσαν τα συμφέροντα κάποιων… “μεγάλων”.  Πρόσφατο παράδειγμα το σύμφωνο τής Ναζιστικής Γερμανίας και τής Κομμουνιστικής Ρωσσίας (βλ. σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ) το οποίο μετά την λήξη τού πολέμου πετάχτηκε στα σκουπίδια όπως και πολλές άλλες παρόμοιες συμφωνίες.  Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν η διεθνής οικογένεια είναι δύσκολη στην αποδοχή και επικύρωση διμερών συμφωνιών.
Όμως στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί  ότι τα σχέδια για την αποδυνάμωση τών Βαλκανίων πάνε αρκετά πίσω (βλ. https://www.youtube.com/watch?v=irHWSTliIY8) και κυρίως τής Ελλάδας και ότι γι’ αυτό θα πρέπει ο ελληνικός λαός να σταθεί με πείσμα και δύναμη απέναντι στον εθνικό του αποχρωματισμό.  Βλέπετε, τα προηγούμενα χρόνια οι κατακτήσεις ήταν μονάχα στρατιωτικές σήμερα είναι δόλιες και εθνοκτόνες. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη τα παιδιά της για να την προστατέψουν.
Φιλικώτατα.
Νι Κάππα (Αθήνα)

Δήλωση του αξιότιμου κ. Κρις Σπύρου Προέδρου της Επιτροπής Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών Συνέντευξη Τύπου Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, ώρα 1 μ.μ. Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Αθήνα
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι το μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορά την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», για την

«Δημοκρατία των Σκοπίων», έχει αποβιώσει στα Ηνωμένα Έθνη. Απεβίωσε λόγω ελλείψεως νόμιμης κρατικής νομικής στήριξης και συνταγματικής νομιμότητας από την πλευρά των Σκοπίων για την νόμιμη επικύρωσή της από τα Ηνωμένα Έθνη. Από την στιγμή που οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήγγειλαν την πρόθεσή τους να ονομάσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων» «Βόρεια Μακεδονία», έχω δηλώσει δημοσίως: Η Συμφωνία των Πρεσπών, έχει έναν και μόνο σκοπό. Να δώσει στο κρατικό μόρφωμα της γεωγραφικής περιφέρειας της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», μακεδονική κρατική οντότητα,και μακεδονική εθνική ταυτότητα στους κατοίκους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Διοικητικής περιφέρειας του Βαρδάσκα. Nα δώσει μακεδονική εθνική ταυτότητα στους κατοίκους του καταυλισμού των παρατημένων, ξεχασμένων, φυγαδευμένων, εξορισμένων πρώην παρτιζάνων κομμουνιστών ανταρτών, τους οποίους ο Στρατάρχης Γιόσιπ Τίτο συγκέντρωσε στις δεκαετίες 1940-1950 στην Διοικητική Γιουγκοσλαβική Περιφέρεια του Βαρδάσκα. Βάφτισε τους παρτιζάνους αντάρτες του «Μακεδόνες» και ονόμασε την Διοικητική Περιφέρεια του Βαρδάσκα «Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, παράνομα κατασκευασμένη, αντισυνταγματικά επικυρωμένη και ως εκ τούτου, ανυπόστατη. Όσον αφορά το θέμα του ονόματος του ανεξάρτητου κράτους των Σκοπίων, έχω δηλώσει: «όταν οι Έλληνες του εσωτερικού αποκτήσουν τα 650 δις. δολάρια που τους υποσχέθηκε ο Αρτέμης Σώρας, τότε και οι Σκοπιανοί θα αποκτήσουν το όνομα «Μακεδονία» που τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.» Η Συμφωνία των Πρεσπών αφορά δύο συγκεκριμένα θέματα. Δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες επικυρώνουν την Συμφωνία των Πρεσπών ως διεθνή συμφωνία. Η πρώτη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η απόφαση  817, της 7ης Απριλίου 1993, με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας αναγνώρισε την τότε αποσχισθείσα από την Γιουγκοσλαβία «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος, χωρίς όνομα,δίνοντας της ένα προσωρινό για την χρήση του μόνο στα Ηνωμένα Έθνη. Η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η απόφαση 845, της 18ης Ιουνίου 1993. Με οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από την «Δημοκρατία των Σκοπίων» και την Ελλάδα να συνεργαστούν προκειμένου να καλλιεργήσουν καλές γειτονικές σχέσεις.Το ψήφισμα 845 κατέληξε στην υπογραφή της «Ενδιάμεσης Συμφωνίας», την οποία υπέγραψαν το 1995, οι τότε κυβερνήσεις της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» και της Δημοκρατίας της Ελλάδας. Η Συμφωνία των Πρεσπών προτείνει να ονομαστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ή «Βόρεια Μακεδονία». Απόφαση που θα «διόρθωνε»το κενό που άφησε η απόφαση 817 του 1993, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως είπα και πριν, αναγνώρισε την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα. Θυμίζω ότι η αίτηση της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» το 1993, ήταν, να αναγνωριστεί το κράτος τους από τα Ηνωμένα Έθνη με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε την αίτηση των Σκοπίων να αναγνωριστούν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και τους αναγνώρισαν ως ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα, οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων, αποφάσισαν να αυτό-αποκαλούν το κράτος τους με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το «έτσι θέλω». Και συνέχισαν να το κάνουν έως την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εξέδωσαν ταυτότητες, συνήψαν διακρατικές συμφωνίες με 143 άλλα κράτη, με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και έκτισαν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις κεντρικές πλατείες τους. Το μόνο που δεν έχουν κάνει οι Σκοπιανοί, είναι  να ισχυριστούν ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν Σκοπιανοί Σλαβο-Μακεδόνες και ότι ο παράδεισος ήταν στην περιοχή των Σκοπίων. Όπως είχε πει κάποτε ο πρόεδρός τους, ΚίροΓκλιγκόροφ, αναφερόμενος στους συμπατριώτες του πολιτικούς. Τη Συμφωνία των Πρεσπών όμως, δεν την υπέγραψαν η Δημοκρατία της Ελλάδας, και η «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Τη Συμφωνία των Πρεσπών, την συνυπέγραψαν η Δημοκρατία της Ελλάδας ως το «Πρώτο Συμβαλλόμενο Μέρος» και το «Δεύτερο Μέρος», που «έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225 της 8ης Απριλίου 1993», ως το «Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος». Αναφερόμενα «από κοινού»στην Συμφωνία των Πρεσπών, ως «τα Μέρη». Σήμερα, με την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων του πρωθυπουργού ΖόρανΖάεφ, η «Δημοκρατία των Σκοπίων» αυτό-ονομάστηκε από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Βόρεια Μακεδονία». Ονομασία που αυθαίρετα αποφάσισε να  την αποκαλεί και η κυβέρνηση της Ελλάδας. Είχα προβλέψει και το είχα ανακοινώσει δημόσια πριν 6 μήνες. Είχα πει: Στο τέλος αυτής της περιπέτειας, θα έχουμε όχι 143 χώρες, αλλά 144 χώρες παγκοσμίως που θα αποκαλούν την «Δημοκρατία των Σκοπίων», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Στις 143 χώρες, που την αποκαλούσαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»θα προστεθεί και η Ελλάδα». Έτσι και έγινε. Δυστυχώς, σκέτοι «μαϊμού» Μακεδόνες ήταν οι Σκοπιανοί από το 1993 έως το 2019.Και σύνθετα «μαϊμουδάκια» Βορειο-Μακεδόνες είναι τώρα οι Σκοπιανοί γείτονές μας. Δεν αποκτάς Μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν ονομάζεται η χώρα σου «Μακεδονία», επειδή οι πρωθυπουργοί και ηαμφιλεγόμενη, που κατά την δική μου άποψη, χρειάζεται δικαστική διερεύνηση,πλειοψηφία των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και των Σκοπίων, συμφώνησαν και ψήφισαν να λέγονται έτσι.Και μάλιστα παράνομα και αντισυνταγματικά. Για την πλευρά της Ελλάδας, σε αυτή τη νομική άποψη, μπορεί να το διευκρινίσει καλύτερα ο Γιώργος Κασιμάτης. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η «Δημοκρατία των Σκοπίων»παραμένει ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς ονομασία. Όπως γνωρίζετε, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Πλατεία Συντάγματος, στις 20 Ιανουαρίου 2019, ήμουν ο κύριος ομιλητής. Κλείνοντας την ομιλία μου στο Σύνταγμα, δήλωσα στο πλήθος των Ελλήνων συμπατριωτών μου:«Αγαπητοί μου συμπατριώτες. Εάν ο Μάθιου  Νίμιτς φέρει την πρόταση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στα Ηνωμένα Έθνη, να ονομαστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως «Βόρεια Μακεδονία», σας υπόσχομαι εν ονόματι της σημαντικής πλειονότητας της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα Ηνωμένα Έθνη, ανώτερη και από αυτή του 1993. Και θα θάψουμε την επιθυμία του ΖόρανΖάεφ και την μανία του Μάθιου Νίμιτς να ονομάσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων», «Βόρεια Μακεδονία».Θα την θάψουμε στο ίδιο νεκροταφείο των Ηνωμένων Εθνών όπου το 1993, θάψαμε την πρόταση του ΚίροΓκλιγκόροφ να αναγνωριστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» από τα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Στους Μάθιου Νίμιτς,ΖόρανΖάεφ,Γκεόργκι Ντιμιτρόφ. Στους συνεργάτες και στους συμπαραστάτες τους, μέσα και έξω από τα σύνορα των Σκοπίων,τους θυμίζω και τους προειδοποιώ. Η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται, δεν πωλείται. Από την καρδιά της πρωτεύουσας της πατρίδας μας Ελλάδας, εν ονόματι του 99% των Ελλήνων της Αμερικής, αναγγέλλω καθαρά και ξάστερα: ΖόρανΖάεφ, Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, Μάθιου Νίμιτς. Θέλετε την Μακεδονία μας;ΜολώνΛαβέ Στις 25 Ιανουαρίου 2019, η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε με νομοθεσία, την ανθελληνική, την απολύτως αυθαίρετα κατασκευασμένη, και την σκοπίμως παράνομα και αντισυνταγματικά επικυρωμένη από την Κυβέρνηση του ΖόρανΖάεφ, Συμφωνία των Πρεσπών. Για να δράσουμε αποτελεσματικά στο νέο πεδίο μάχης, αυτό των Ηνωμένων Εθνών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οργάνωσα, όπως είχα υποσχεθεί μια ομάδα Ελληνοαμερικανών πολέμιων της Συμφωνίας των Πρεσπών, και δημιουργήσαμε την «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών». Η Επιτροπή για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας είμαι ο Πρόεδρος, προσέλαβε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ομάδα νομικών συμβούλων ούτως ώστε να μελετήσουν την νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με βάση το διεθνές δίκαιο.Με σκοπό να προσδιορίσουν που, πως και από ποιόν, βάσει των στοιχείων θα αμφισβητηθεί η νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με το τελικό αποτέλεσμα να είναι η ακύρωσή της. Στην Ελλάδα, η «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», ζήτησε από τον αξιόλογο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και διαπρεπή συνταγματολόγο, Γιώργο Κασιμάτη, να συμμετάσχει στον αγώνα ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να συμμετάσχει με τις πολύτιμες συμβουλές του, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής (εμένα), και να συντάξει μια τεκμηριωμένη γνωμάτευση, για την νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά της Ελλάδας. Η γνωμάτευση και η συμμετοχή του Γιώργου Κασιμάτη έχει βοηθήσει σημαντικά και εμένα και τους νομικούς συμβούλους στην Αμερική. Συμβουλές και γνωμάτευση τις οποίες έχει προσφέρει αφιλοκερδώς και με το γνωστό και πρέπονπατριωτικό του αίσθημα. Για αυτό ευχαριστώ δημοσίως τον Γιώργο Κασιμάτη, εκ μέρους της Επιτροπής και όλων των Ελλήνων που πιστεύουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής επίσης, πέραν από την πολύτιμη συμβουλή και την φιλία που έχω αποκτήσει με τον Γιώργο Κασιμάτη, θέλω να πω δυο λόγια για τον φίλο μου και συναγωνιστή στους αγώνες για την ειρήνη στα Βαλκάνια, τον τέως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Γιουγκοσλαβία, Λευτέρη Καραγιάννη. Του οποίου, η συμβουλή και εμπειρία με βοήθησαν να συντάξω το κείμενο το οποίο οι νομικοί σύμβουλοί μας στις Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάστηκαν για την γνωμάτευσή τους. Ζήτησα από τον Λευτέρη Καραγιάννη να είναι εδώ μαζί μας σήμερα, για να μας δώσει την διπλωματική διάσταση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μια διεθνής συμφωνία, η οποία έχει διαπραγματευτεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως η περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αφορούσε αποκλειστικά θέματααποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, επιβάλλεται να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Εθνών από τον επίσημα εντεταλμένο από τα Ηνωμένα Έθνη διαπραγματευτή.Στην προκειμένη περίπτωση, τον Μάθιου Νίμιτς. Όπως ακριβώς είχε γίνει με την «Ενδιάμεση Συμφωνία» του 1995, την οποία κατέθεσε επίσημα στα Ηνωμένα Έθνη, ο προκάτοχος του Μάθιου Νίμιτς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σάιρους Βανς. Στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος ο Μάθιου Νίμιτς είχε συνυπογράψει στις 17 Ιουνίου 2018 στις Πρέσπες ως ο προσωπικά εντεταλμένος διαμεσολαβητής, του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επειδή γνώριζε ότι μόνο αντισυνταγματικά και παράνομα θα μπορούσε η Συμφωνία των Πρεσπών να επικυρωθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης του ΖόρανΖάεφ, αποποιήθηκε της προσωπικής του ευθύνης να μεταβιβάσει την Συμφωνία των Πρεσπών στα Ηνωμένα Έθνη. Αποποιήθηκε της ευθύνης βάζοντας στην Συμφωνία τον εξής όρο: «Το συντομότερο δυνατόν από την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, τα Μέρη, ή ένα από τα Μέρη, θα ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θέσης της σε ισχύ, για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη». (Άρθρο 20, παράγραφος 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών) Με άλλα λόγια, υπολόγισε ο Μάθιου Νίμιτς όταν τελειώσουν οι παρανομίες, οι παρατυπίες, τα μαγειρέματα, οι αντισυνταγματικότητες, και από την πλευρά της Κυβέρνησης των Σκοπίων και από την πλευρά της Κυβέρνησης  της Ελλάδας, τότε, ένας ή και οι δύο παραβάτες μαζί θα ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται «εν ισχύ». Και αυτό ακριβώς έγινε, κυρίες και κύριοι. Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, 21 ημέρες μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων, ένα από τα δύο συμβαλλόμενα Μέρη, η Δημοκρατία της Ελλάδας, ανήγγειλε την Συμφωνία των Πρεσπών «εν ισχύ». Στις 12 Φεβρουαρίου, σε κοινό επιστολόχαρτο, που απεικόνιζε το εθνόσημο της Δημοκρατίας της Ελλάδας και το εθνόσημο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ανύπαρκτου κράτους στις 17 Ιουνίου 2018, όταν συνυπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών, και ασφαλώς ανύπαρκτου κράτους με την ονομασία αυτήκαι στις 12 Φεβρουαρίου του 2019, οι Αντιπρόσωποι τους στα Ηνωμένα Έθνη, αποστέλλουν επίσημη επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Η επιστολή με τις υπογραφές της Μαρίας Θεοφίλη, Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, και της ΣάνιαςΖογράφσκα-Κρστέσκα, «προσωρινής»Επιτετραμμένης της «Μόνιμης Αποστολής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη», αναφέρει επί λέξει στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. «Εξοχότατε, Σύμφωνα με το άρθρο 20 (6) της Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των Διαφορών όπως Περιγράφονται στις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, και την σύναψη Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των Μερών («η Τελική Συμφωνία», στο παράρτημα) η οποία έλαβε χώρα στις Πρέσπες, στις 17 Ιουνίου 2018, έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη, ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2019 η Τελική Συμφωνία τέθηκε σε ισχύ. Με πλήρη σεβασμό στις αρχές και τους σκοπούς του Καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και με οδηγό την ισχυρή μας θέληση να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις, καλής γειτνίασης και συνεργασίας, έχουμε επιλύσει τη διαφορά και τα εναπομείναντα ζητήματα που αναφέρονται στις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας με έντιμο και βιώσιμο τρόπο, με γνώμονα την σημασία του θέματος, τις ευαισθησίες κάθε Μέρους το πνεύμα ειρήνης, ασφάλειας και ανάπτυξης της περιοχής. Αυτή είναι η Τελική Συμφωνία και με την έναρξη ισχύος της παύει η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 μεταξύ των δύο χωρών. Όπως αναφέρεται στο Άρθρο 1 (2) αυτής της Συμφωνίας, οι δυο χώρες μας αναγνωρίζουν ως δεσμευτικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία και οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με την Ενδιάμεση Συμφωνία. Θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας στον Προσωπικό σας Απεσταλμένο, κ. Μάθιου Νίμιτς, για την υποστήριξή του καθ’ όλη τη διαδικασία. Παρακαλούμε να διαβιβαστεί αυτή η επιστολή στην Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Παρακαλούμε δεχθείτε, Εξοχότατε, την έκφραση της ύψιστης εκτιμήσεώς μας.

Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη Μόνιμη Αντιπρόσωπος ΣάνιαΖωγράφσκαΚρστέσκα Επιτετραμμένη (προσωρινή)


Εξοχότατο Αντόνιο Γκουτέρρες Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Νέα Υόρκη» Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με Υπουργό Εξωτερικών τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μονομερώς στις 12 Φεβρουαρίου 2019 έθεσε σε ισχύ την Συμφωνία των Πρεσπών και ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την θέση της σε ισχύ. Ποιος διεθνολόγος, ποιος διεθνής νομοθέτης, και ποιος διαπραγματευτής διεθνών συμφωνιών δημιούργησε αυτή τη σκευωρία; Αυτός για εμένα, πρέπει να βρεθεί για να του απονείμουν βραβείο Νόμπελ διεθνούς σκευωρίας! Και στους συνεργάτες του, τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών, να απονεμηθεί βραβείο απάτης! Το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που παρουσίασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ως την «Τελική Συμφωνία» στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση, ήταν το κείμενο που είχαν συνυπογράψει η Δημοκρατία της Ελλάδας και το «Δεύτερο Μέρος» στις 17 Ιουνίου 2018.Και όχι το τροποποιημένο κείμενο που επέβαλλαν οι όροι της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την επόμενη ημέρα, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε την επιστολή των δύο Εκπροσώπων και το κείμενο της Συμφωνίας της 17ης Ιουνίου 2018, στην Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία ΦερνάνταΕσπινόζαΓκαρθές, ζητώντας της να ενημερώσει τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Στις 14 Φεβρουαρίου 2019, η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ενημέρωσε με επίσημη επιστολή τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους ΜόνιμουςΑντιπροσώπους των κρατών μελών. Αποστέλλοντάς τους το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018. Την ίδια ημέρα, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, με επίσημη επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Γενική Συνέλευση, αποστέλλει την Συμφωνία των Πρεσπών, και την επιστολή των δύο Εκπροσώπων, και ειδοποιεί τα όργανα των Ηνωμένων Εθνών ότι την έχει θέσει ως το Θέμα 118 της Ημερήσιας Διάταξης της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, που αφορούσε την ένταξη νέων μελών στα Ηνωμένα Έθνη. Η «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», η Επιτροπή μας, ανέλαβε άμεση δράση. Ενώ η ομάδα των νομικών συμβούλων μας, εκτός και εντός της Ελλάδας ανέλυε τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη νομιμότητα της μονομερούς από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας κήρυξης της Συμφωνίας των Πρεσπών«εν ισχύ» στα Ηνωμένα Έθνη, εγώ προσωπικά, εν ονόματι της Επιτροπής, έκανα τις απαιτούμενες πολιτικές επαφές, στο επίπεδο που η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών απαιτούσε. Ενημέρωσα λεπτομερώς τα κατάλληλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την παράνομη διαδικασία της σύναψης και της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και για το παράνομο και αντισυνταγματικό αποτέλεσμα των διαδικασιών επικύρωσης. Και ζήτησα από τα συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την αντικειμενική αξιολόγησή τους στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του ΖόρανΖάεφ ζητούσε από τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωριστεί η χώρα τους ως νέο κράτος με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Δηλαδή την αίτηση να την κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Υπενθύμισα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι το 1992 και 1993, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, πέντε φορές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που εμπεριείχε την λέξη «Μακεδονία». Επεσήμανα επίσης στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», ΓκεόργκιΙβάνοφ, ειδοποίησε γραπτώς τα Ηνωμένα Έθνη και την παγκόσμια κοινότητα ότι ήταν αντίθετος στην Συμφωνία των Πρεσπών και δεν την υπέγραψε. Επεσήμανα επίσης στα συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ήταν πρωτόγνωρο για μια άλλη χώρα να αιτείται αναγνώριση και ονομασία γειτονικού της κράτους. Όπως έκανε η Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση. Φανταστείτε, είπα, το ακόλουθο σενάριο: Μια καλή ημέρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης συνάπτουν Συμφωνία να ονομάσουν την Παλαιστίνη «Βόρειο Ισραήλ». Στην διαδρομή, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, που είχε την συνταγματική αρμοδιότητα να επικυρώσει αυτή τη Συμφωνία, αρνείται να το κάνει. Οι πρωθυπουργοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ αγνοούν την απόφαση του Προέδρου και επικυρώνουν την Συμφωνία από τα Κοινοβούλιά τους. Και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μονομερώς αιτείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη με την ονομασία «Βόρειο Ισραήλ». Αν κάτι τέτοιο γινόταν κυρίες και κύριοι δεν θα γέλαγε ο κόσμος όλος; Δε θα το θεωρούσε η παγκόσμια κοινότητα πρωτόγνωρο γεγονός; Δεν θα έλεγαν όλοι ότι το Ισραήλ παραβιάζει την εθνική ακεραιότητα της Παλαιστίνης; Το Συμβούλιο Ασφαλείας, προφανώς έκρινε ακατάλληλες τις πρωτόγνωρες ενέργειες μονομερούς κήρυξης  της Συμφωνίας των Πρεσπών «εν ισχύ» και της μονομερούς αίτησης αναγνώρισης της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» ως νέου κράτους με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αποφεύγοντας περαιτέρω ενέργειες από πλευράς του, αφήνοντας το μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορούσε την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» να ξεψυχήσει αθόρυβα στα γραφεία του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η 73η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών έληξε.Και μαζί της έληξε και η μονομερής προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να κηρύξει την Συμφωνία των Πρεσπών εν ισχύ και τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως νέο, ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Έτσι απεβίωσε η επίσημη ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» από τα Ηνωμένα Έθνη, στο γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών με τους νομικούς συμβούλους μας στην Αμερική, με τη στενή συνεργασία του καθηγητή μας Γιώργου Κασιμάτη και με τις συμβουλές του Πρέσβη μας Λευτέρη Καραγιάννη, αξιολογούν τα αποτελέσματα της τελικής νομικής μελέτης ούτως ώστε να αποφασιστεί σε ποιο παγκόσμιο νομικό φόρουμ θα αποταθούμε προκειμένου να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά την Συμφωνία των Πρεσπών. Η ακύρωση εξ ολοκλήρου της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Διεθνές Δίκαιο είναι για μένα σίγουρη. Και όπως υποσχέθηκα στους κατοίκους της Φλώρινας και των Πρεσπών όταν τους επισκέφτηκα, θα την θάψουμε στο ίδιο σημείο στις Πρέσπες, δίπλα στην λίμνη, όπου οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές της Συμφωνίας των Πρεσπών, την υπέγραψαν στις 17 Ιουνίου 2018. Στο Άρθρο 20, παράγραφος 9 της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι νομοθέτες κατασκευαστές της Συμφωνίας, επιβάλουν με όρους που μόνο ο πατέρας των νόμων, ο Λυκούργος της Σπάρτης, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, και πράγματι χρησιμοποίησε. Συγκεκριμένα και χωρίς ντροπή λέει στη Συμφωνία ότι «οι διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες. Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της παρούσας Συμφωνίας.(…)»Με άλλα λόγια, ότι παρανομία, ότι αντισυνταγματική πράξη και ότι ψέμα και διεκδίκηση υπάρχει στο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει από κανέναν και από τίποτα. Κυρίες και κύριοι, όταν η Συμφωνία των Πρεσπών, η σκευωρία που σας προανέφερα, δει το φως της παγκόσμιας δικαιοσύνης, και θα το δει σύντομα, θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων. Και οι σκευωρείς της θα καταλήξουν τουλάχιστον σε άμεση πολιτική συνταξιοδότηση. Πριν δώσω τον λόγο στον διακεκριμένο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιο Κασιμάτη και στη συνέχεια στον αξιότιμο πρέσβη επί τιμή Λευτέρη Καραγιάννη θέλω να σας ενημερώσω ότι όταν τελειώσουν τις τοποθετήσεις τους και πριν τις ερωτήσεις σας, θα σας παρουσιαστεί το μουσικό κομμάτι, που δημιουργήθηκε με τίτλο

«Κάτω τα χέρια άπαντες απ’ τη Μακεδονία».

https://www.youtube.com/watch?v=irHWSTliIY8

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 11:22 μ.μ.

 

 

 


Σύναψις «Άγραφου Συμφωνίας» μεταξύ Τίτο και Ζαχαριάδη

Posted by Μέλια στο Ιουνίου 25, 2019

Η επιδρομή των κομμουνιστοσυμμοριτών στη Βόρεια Ελλάδα είχε ιδιαίτερη χροιά. Εκεί γέμιζαν τα χωριά με σλαβικά συνθήματα όπως «ΖΗΤΩ ΤΑ ΑΔΕΛΦΩΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΙΑΤΑ»! Πιστοί πάντα στη παράδοση της Ελληνικής Μακεδονίας στον πανσλαβιστικό σωβινισμό. Μετά είχαν παράπονο που πολλοί τους ονόμαζαν ΕΑΜοβουλγάρους ή σλαβοκομμουνιστές.

.

Αμέσως μετά την συνάντησίν του με τον Στάλιν, ο Νίκος Ζαχαριάδης επέστρεψε και πάλιν εις το Βελιγράδιον, όπου, υπό συνθήκας άκρας συνωμοτικότητος, συνηντήθη εκ νέου μετά του Τίτο. μετά του οποίου, συμφώνως με την εντολήν του Στάλιν, συνεζητήθησαν όλαι αι λεπτομέρειαι της διεξαγωγής του Συμμοριτοπολέμου. Πολύ βραδύτερον, όταν θα έχει επέλθει πλέον ή συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών, ο Νίκος Ζαχαριάδης, θα γράψη εις την σελίδα 38 του βιβλίου του «Καινούργια κατάσταση, καινούργια καθήκοντα»:

«Ο Τίτο και η κλίκα του μας υποσχέθηκαν την πιο πλατειά βοήθεια. Αυτό έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην απόφαση μας να προχωρήσουμε στην οργάνωση της ένοπλης πάλης».

Φαίνεται ότι κατά την μυστικήν εκείνην συνάντησίν Τίτο-Ζαχαριάδη συνήφθη μεταξύ των η ονομαζόμενη «Άγραφος Συμφωνία», του 1946, της οποίας την ύπαρξιν δεν αμφεσβήτησε το Κ.Κ.Ε.

Το περιεχόμενον της «Άγραφου Συμφωνίας». ήτοι τής αισχράς και αντεθνικής αυτής συνδιαλλαγής μεταξύ Τίτο και Ζαχαριάδη, δεν ήλθε ποτέ εις την δημοσιότητα, πλην όμως εκ των ποικίλουν ανακοινώσεων των δύο συμβαλλομένων μερών, δηλαδή του Κ.Κ. Νοτιοσλαυΐας και του Κ.Κ. Ελλάδος, διαφαίνεται και προκύπτει σαφώς ότι αύτη αφεώρα εις την τύχην της Ελληνικής Μακεδονίας, δηλαδή εις την παραχώρησίν της εις την Νοτιοσλαβίαν, διά την οποίαν ενέργειαν το Κ.Κ.Ε. ήτο απολύτους σύμφωνον, εις αντάλλαγμα της πάσης φύσεως στρατιωτικής βοηθείας, την οποίαν ο Τίτο θα παρείχε προς τους ανταρτοκομμουνιστάς. Τούτο συνάγεται, κατά τρόπον μη επιδεχόμενον οιανδήποτε αμφισβήτησιν, εκ της ανακοινώσεως του Ραδιοφωνικού Σταθμού των συμμοριτών, της 7ης Ιουλίου 1949.

Πράγματι, την ημέραν εκείνην, ο Ρ/Σ των συμμοριτών, η «Φωνή της Αλήθειας», ανεκοίνωσε την απόφασιν του 3ου Συνεδρίου της Σλαυϊκής οργανώσεως Ν.Ο.Φ., της 27-30 Μαρτίου 1949, εις το όποιον μάλιστα συμμετέσχε και ο ίδιος ο Νίκος Ζαχαριάδης. Διά της αποφάσεως αυτής, ή οποία υπήρξε το αποτέλεσμα των αποφάσεων της 5ης Ολομελείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. (30-31 Ιανουαρίου 1949), ιδρύετο, εις αντικατάστασιν της Ν.Ο.Φ., η Κομμουνιστική Οργάνωσις της Αιγαιακής Μακεδονίας (Κομμουνιστίτσεσκα Οργκανιζάτσια Εγκέϊσκα Μακεντόνια – Κ.Ο.Ε.Μ.), δηλαδή ο οργανωτικός πυρήν του μελλοντικού ανεξαρτήτου κομμουνιστικού Μακεδόνικου Κράτους, εντός του πλαισίου της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας. Επί τη ευκαιρία, λοιπόν, ανεκοινώθησαν και τα έξης:

«Συνεχίζουσα την προδοτικήν της δράσιν, η εγκατασταθείσα εις Σκόπια σπείρα Κεραμιτζήεφ-Γκότσεφ (σ.σ. ούτοι απετέλουν την Τιτοϊκήν ομάδα του Ν.Ο.Φ., μετά δε την, κατ’ εντολήν της Κομινφόρμ, αποκήρυξιν του Τίτο υπό της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., διέφυγαν εις τα Σκόπια, όπου και ανασυνεκρότησαν το Ν.Ο.Φ.), επικαλείται την Άγραφον Συμφωνίαν του 1946 και κατηγορεί το Κ.Κ.Ε. ότι την παρεβίασε, με σκοπόν να θόλωση τα νερά και να συγκαλύψη την προδοσία της. Το Κ.Κ.Ε., όμως, διά της προφορικής εκείνης Συμφωνίας δεν απέβλεπε παρά μόνον εις την εξουδετέρωσιν των προσπαθειών του Κ.Κ. της Γιουγκοσλαβίας, όπως υποσκάψη το Κ.Κ.Ε., κατηγορών το Κ.Κ.Ε. ότι δεν εφήρμοσε την αρμόζουσα πολιτική εις το Μακεδόνικο ζήτημα. Επί τη βάσει της καλής εκείνης Συμφωνίας, είναι γνωστό ότι εδόθη πλήρης ισοτιμία εις τους Μακεδόνες, όσον άφορα την συμμετοχή τους εις τον Μακεδονικόν Στρατόν».

Εις την ανωτέρω ανακοίνωσιν του Κ.Κ.Ε. απήντησε, σχεδόν αμέσως, ο Τίτο, όστις εις ομιλίαν του γενομένην, την 1ην Αυγούστου 1949, εις τα Σκόπια, είπε τα εξής διά την περίφημον «Άγραφον Συμφωνίαν»:

«H Ελληνική καθοδήγηση τον Κ.Κ.Ε. πρέπει να γνωρίζη ότι εμείς, επειδή λαμβάνομεν υπ’ όψιν το Ελληνικό δημοκρατικό κίνημα, δεν ημπορούμε ν’ ακολουθήσουμε το παράδειγμα της και ν’ αποκαλύψουμε πράγματα τα όποια οπωσδήποτε δεν θα παρουσιάσουν κάτω από ωραίον φως τον Ζαχαριάδη και οποιοδήποτε άλλον εκ των καθοδηγητών. Ο αγών του Ελληνικού λαού απαιτεί να κλείσουμε το στόμα. Θα έλθη κάποτε ή ήμερα που ο Ελληνικός και ο Μακεδόνικος λαός, καθώς και ολόκληρος ο κόσμος, θα μάθουν την αλήθειαν».

Το περιεχόμενον της «Άγραφου Συμφωνίας» έρχεται να επιβεβαιώσει και η απόφασις του πρώτου Συνεδρίου του «Λαϊκού Μετώπου Μακεδονίας» (Κομμουνιστικού Κόμματος Σκοπίων), το όποιον συνήλθε την 3ην Αυγούστου 1946 εις τα Σκόπια. Δια το Συνέδριον εκείνο γράφει ή εφημερίς της Σόφιας «Ζεμλεντέσκο Ζνάμε», της 8ης Αυγούστου 1946. τα έξης: «…Εις το Συνέδριον συμμετείχον και οι αντιπρόσωποι της Μακεδονίας του Πιρίν (του Κ.Κ. της Βουλγαρίας)και της Μακεδονίας του Αιγαίου (του Κ.Κ. της Ελλάδος). Και ούτω εξεδηλώθη, απεριφράστως, η θέλησις του Μακεδόνικου λαού, εξ όλων των μερών της Μακεδονίας, να καταστή ελεύθερος και ηνωμένος, εντός των πλαισίων της Νοτιοσλαυϊκής Ομοσπονδίας».

Άλλα, πλέον των ανωτέρω αποδείξεων, περί του περιεχομένου της «Άγραφου Συμφωνίας», έχομεν και την επιβεβαίωσιν του αρχισυμμορίτου Μάρκου Βαφειάδη, ο όποιος αναφερόμενος εις αυτήν, αφού κατηγορεί τον Νίκον Ζαχαριάδην, τον όποιον μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «επαγγελματία εγκληματία» και ως «προδότη της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού» (σελίς 394), γράφει εις τας σελίδας 380 και 381 του 5ου Τόμου των «Απομνημονευμάτων» του, τα έξης:

«…Το άλλο είναι με τον Ζαχαριάδη, πού το 1946 με τη συμφωνία Τίτο – Πασχάλη – Ζαχαριάδη, τους δίνει τη Μακεδονία ολόκληρη μαζί με τη Θεσσαλονίκη, όπως και στην 5η «Ολομέλεια του 1949, δημόσια πια, αποφασίζει για ενιαία και ανεξάρτητη και με δική της κρατική υπόσταση Μακεδονία – Θράκη …»

Πηγή: Ιστορικές Μνήμες

.

Σχετικές αναρτήσεις:

Το Συνέδριο της Τριανταφυλλιάς*

Ο Συμμοριτοπόλεμος ήτο ξενοκίνητος επιβουλή…

Τίτο: «Να ελευθερωθούν οι Σλάβοι του Αιγαίου»

Η Σοβιετική Ένωσις δίδει το σύνθημα ενάρξεως του Συμμοριτοπολέμου και ο Τίτο πιέζει δια ταχείαν έναρξιν αυτού

Ο Στάλιν εγκρίνει τα σχέδια διεξαγωγής του συμμοριτοπολέμου και αναθέτει την διεύθυνση αυτού εις τον Τίτο
.

 

 

 

 

 

 

17 Ιουνίου 2019

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

«Αλλοίμονο στους λαούς που λησμονούν την Ιστορία τους, χάνονται από το πρόσωπο της Γης»

- Για εμάς τους Έλληνες αυτή η αρχή που αποτελεί πανάρχαιο αξίωμα, έχει μεγάλη σημασία. Η Ελληνική Ιστορία αρχίζει από τα βάθη των αιώνων (5200 π.Χ), όσα η αρχαιολογική σκαπάνη μέχρι σήμερα, έφερε στο φως της δημοσιότητας, όπου πιστεύουμε θα προστεθούν και άλλοι αιώνες αργότερα και ακόμη αγγίζει την Μυθολογία μας και χάνεται μέσα στα βάθη αυτής.

- Το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι σημερινό, είναι μια άλλης μορφής, συνέχεια του Μακεδονικού ζητήματος. Σήμερα όμως, πήρε δραματικές εξελίξεις εις βάρος της χώρας μας, με την ανέλπιστη και απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνηση, ετσιθελικά και φασιστικά, χωρίς την έγκριση του Ελληνικού λαού και παρά τις διαμαρτυρίες αυτού, να υπογράψει την αμαρτωλή συμφωνία των Πρεσπών. Παραχωρώντας το όνομα «Μακεδονία» σε μια περιοχή που από αρχαιοτάτων χρόνων, μέχρι το 1944, είχε άλλη ονομασία (Βαρτράσκα), την αποδοχή της παρεφθαρμένης Βουλγαρικής-Σλαβικής γλώσσας των Σκοπίων ως «Μακεδονική γλώσσα» και την αποδοχή των Σλάβων και Αλβανών του Κράτους των Σκοπίων, ότι ανήκουν στο ανύπαρκτο «Μακεδονικό Έθνος». Αυτό! αγαπητοί της Κυβέρνησης δεν πρόκειται να σας το συγχωρήσει ποτέ ο Σκεπτόμενος και γνωρίζων στοιχειωδώς την Ιστορία του, Έλληνας Πατριώτης.

- Σε προηγούμενα κείμενά μας αναφερθήκαμε, στην σχέση της Μακεδονίας μας, με την Μητέρα Ελλάδα ιστορικά και ακόμη και προϊστορικά, σήμερα θ’ ασχοληθούμε με την Ελληνική Μυθολογία σχετικά με την Μακεδονία, όπως και για τα λοιπά εδαφικά διαμερίσματα της Ελλάδος.

- Οι Μακεδόνες, κατά την Ελληνική Μυθολογία, ανήκουν στους Περιφερειακούς Ελληνικούς λαούς. Υπάρχει επ’ αυτού η πραγματεία του Ησιόδου, για την Μυθολογική Περίοδο περί Μακεδόνων και Μακεδονίας, προ της Ιστορικά αναφερόμενης από τον Ηρόδοτο, γνωστής αφίξεως των Τημενίδων εξ Άργους στην Μακεδονία.

- Σύμφωνα πάντα με τον Ησίοδο, ο οποίος συνέταξε και το δένδρο των Επωνύμων προγόνων των Βασιλέων της Μακεδονίας, ο Δευκαλίων, βασιλεύς της Θεσσαλίας, και η σύζυγός του Πύρρα, ήταν οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν από τον Κατακλυσμό και αναδημιούργησαν την ανθρωπότητα. Εκτός από τους ανθρώπους που εδημιούργησαν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Θεού, κατ’ άλλους του Μαντείου των Δελφών, πετώντας πέτρες ο Δευκαλίων και η Πύρρα (άρρενες και θύλεις), εγέννησαν και δύο παιδιά, τον ΕΛΛΗΝΑ και την ΘΥΙΑ ή ΠΑΝΔΩΡΑ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ με την σειρά του έκαμε τρεις υιούς, τον ΔΩΡΟ, τον ΞΟΥΘΟ και τον ΑΙΟΛΟ. Αυτοί εκπροσωπούσαν τρεις ξεχωριστές ομάδες διαλέκτων της Ελληνικής γλώσσας, την Δωρική, την Ιωνική και την Αιολική αντίστοιχα. Επίσης! η ΘΥΙΑ ή ΠΑΝΔΩΡΑ που συνέλαβε με τον κεραύνειο ΔΙΑ, απέκτησε και αυτή τρεις υιούς, τον ΜΑΚΕΔΟΝΑ ή ΜΑΚΕΔΝΟ, τον ΜΑΓΝΗΤΑ και τον ΓΡΑΙΚΟ, οι οποίοι κατοικούσαν γύρω από τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη.

- Επομένως ο αρματομάχος Μακεδών, σύμφωνα πάντα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν υιός της ανωτάτης Ελληνικής θεότητος του ΔΙΑ και πρώτος ξάδελφος των υιών του Έλληνα. Ακόμη και ο τόπος μετοίκησής του συνδέεται άμεσα με τον ΔΙΑ, διότι στο όρος Όλυμπος υπάρχει ο παλαιότερος Ιερός τόπος, κάτω από το πανύψηλο βουνό, το οποίο ονομάζετο ΔΙΟΝ προς τιμήν του ΔΙΑ. Άρα! σύμφωνα με τον Ησίοδο, γενάρχης των Μακεδόνων, ήταν ο Μακεδών ή Μακεδνός.

- Αργότερα, ο Ελλάνικος θεωρεί τον Μακεδόνα υιό του ΑΙΟΛΟΥ και εγγονό του Έλληνα, του Μυθικού Γενάρχη των Ελλήνων.

- Τέλος! κατά μια άλλη εκδοχή της Ελληνικής Μυθολογίας «Μακεδών ή Μακεδνός ήταν υιός του βασιλέως της Αρκαδίας ΛΥΚΑΟΝΟΣ.

- Τώρα! πώς το συνονθύλευμα των Σκοπίων, έγινε Μακεδονικό Κράτος, με γλώσσα Μακεδονική και εθνότητα Μακεδονική; Μόνον! ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος μπορεί να μας το εξηγήσει!!!

- Η «Συμφωνία των Πρεσπών» που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2018, χωρίς την συγκατάθεση του Ελληνικού λαού, δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή, από τους Σκεπτόμενους Έλληνες της Ελλάδος και παγκοσμίως, ιδίως τους Έλληνες Μακεδόνες.

- Η «Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί διαστρέβλωση και βανδαλισμό της επιστήμης της Ιστορίας, αφού επιχειρείται να εξαλείψει με πλαστογραφία ένα τεράστιο κεφάλαιο αυτής· «η ιστορία της μιας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας».

- Η «Συμφωνία των Πρεσπών» προσπαθεί να διαγράψει, από την συλλογική μνήμη των λαών της Γης, τα άυλα στοιχεία του πολιτισμού και της Ιστορίας της Μακεδονίας μας.

- Η «Συμφωνία των Πρεσπών» αποτελεί ένα πρωτοφανές, παγκόσμιο εθνικό έγκλημα, διότι! από το πουθενά δημιουργεί μια πλαστή χώρα, ένα πλαστό Έθνος και μια πλαστή γλώσσα, με κλεμμένα υλικά, του Ελληνικού λαού.

- Η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι μια αντεθνική και επικίνδυνη ήττα των Ελλήνων και μάλιστα χωρίς πόλεμο. Όχι μόνο δεν λύνει ζητήματα, αλλά θα δημιουργήσει στον χρόνο νέα. Πέρα από την πυροδότηση του επεκτατισμού των Σκοπίων με κίνδυνο την αποσταθεροποίηση της περιοχής στο μέλλον.

- Η «Συνθήκη των Πρεσπών» τέλος, αποτελεί ένα οικονομικό και επιχειρηματικό εφιάλτη για τις τοπικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας.

- Θα ήτο δημοκρατικά και εθνικά πιστεύω καθήκον της όποιας κυβέρνησης που θ’ αναλάβει την εξουσία της Πατρίδος μας, κατά τις επικείμενες Εθνικές Εκλογές, να θέσει πάραυτα το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών σε δημοψήφισμα, ώστε να γνωρίζει την επιθυμία του Ελληνικού λαού και αναλόγως να πράξει.

- Τέλος! πρέπει να γνωρίζουν, οι επίδοξοι προπαγανδιστές των Σκοπίων ανά τον κόσμο ότι! Μπορεί ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος, για προσωπικούς του λόγους, να υπέγραψε το αμαρτωλό «Σύμφωνο των Πρεσπών», ερήμην του Ελληνικού Λαού, αλλά θα έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με τον ανά τον κόσμο Ελληνικο-Μακεδονικό λαό, που εμπνέεται από τις μεγάλες ώρες της Ιστορίας του και από τις μοναδικές προς την ανθρωπότητα εξαίσιες υπηρεσίες του.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

ΠΗΓΗ

 

 

 

6.6.19

Εν όψει των εθνικών εκλογών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου απέστειλαν, εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, επιστολή προς όλα τα μέλη του απερχόμενου Ελληνικού Κοινοβουλίου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια«απαράδεκτη, επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια συμφωνία» και καλεί την επόμενη Βουλή των Ελλήνων «να ακυρώσει την "Συμφωνία των Πρεσπών", ή να θέσει το σπουδαίο αυτό εθνικό θέμα στην βούληση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα».

Η επιστολή την οποία απέστειλε η συντονίστρια των Παμμεκεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Κυρία Νίνα Γκατζούλη και υπογράφουν οι Πρόεδροι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Καναδά, Αφρικής, Οντάριο καθώς και οι Ομοσπονδίες Αυστραλίας και Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα), έχει ως εξής:

Ιούνιος 2019
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την Υφήλιο, έχοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας των Σκοπίων και εν όψει των επερχόμενων εκλογών ομόφωνα αποφασίζουν τα ακόλουθα:
1.     Η διμερής «Συμφωνία των Πρεσπών» η οποία υπεγράφη στις 17 Ιουνίου 2018, από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκο Κοτζιά, χωρίς την συγκατάθεση του ελληνικού λαού, δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή απ’ εμάς τους Μακεδόνες Έλληνες.
2. Η συμφωνία προσβάλει τον ελληνισμό και ιδιαίτερα εμάς τους Μακεδόνες γιατί εγκληματικά δωρίζει γλώσσα, πολιτισμό, εθνότητα και ιστορία στο γειτονικό κράτος το οποίο είναι ένα συνονθύλευμα εθνοτήτων. Επιπλέον η χωρίς προηγούμενο στη διεθνή διπλωματία ανομία, η «Συμφωνία των Πρεσπών», αποτελεί βανδαλισμό της επιστήμης της Ιστορίας, αφού επιχειρείται να εξαλειφθεί με πλαστογραφία ένα τεράστιο κεφάλαιό της: η ιστορία της μιας και μοναδικής Μακεδονίας. 3. Με την «Συμφωνία των Πρεσπών» διαγράφεται από την συλλογική μνήμη των λαών της γης τα άυλα στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας της Μακεδονίας μας. Η επαίσχυντη αυτή συμφωνία αποτελεί πρωτοφανές παγκόσμιο έγκλημα, γιατί από το πουθενά δημιουργείται μία πλαστή χώρα, ένα πλαστό έθνος και μία πλαστή γλώσσα, με κλεμμένα υλικά ενός άλλου λαού, του ελληνικού.
4. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια απαράδεκτη, επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια συμφωνία. Είναι μια ήττα εθνική χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος. Η επαχθής αυτή συμφωνία όχι μόνον δεν λύνει ζητήματα, αλλά δημιουργεί νέα, καθώς πέρα από την πυροδότηση του επεκτατισμού των Σκοπίων και τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής στο μέλλον, αποτελεί έναν πραγματικό οικονομικό και επιχειρηματικό εφιάλτη για τις τοπικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας μας.
5. Συμφωνούμε με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία απέκλεισε τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του από οποιαδήποτε μελλοντική επίσημη ονομασία της γείτονος χώρας.
6. Απαιτούμε από την επόμενη Βουλή των Ελλήνων να ακυρώσει την «Συμφωνία των Πρεσπών, ή να θέσει το σπουδαίο αυτό εθνικό θέμα στην βούληση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης Παμμακεδονική Ένωση Καναδά Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα) Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης
Κοινοποίηση: Μέλη της Ελληνικής βουλής Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Η παρέμβαση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου απεστάλη και σε ξένα ΜΜΕ στην Αγγλική γλώσσα – και τα δύο κείμενα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του International Hellenic Association .  Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6.6.19

 

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019

Συναλλαγή για τη Μακεδονία: Θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί…

Της Σοφίας Βούλτεψη*
Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, ο κ. Τσίπρας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι η εκ μέρους του παράδοση της Μακεδονίας δεν αποτελεί προϊόν συναλλαγής. Και ξαφνικά, με τη συνέντευξή του στους Financial Times έρχεται και ομολογεί αυτό ακριβώς που τόσον καιρό απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Πάνω στον πανικό του των τελευταίων προεκλογικών ημερών, στην προσπάθειά του να παραστήσει τον μάγκα που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, «κάρφωσε» τον εαυτό του!

Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Και ομολόγησε πως όταν πήγε στο Βερολίνο
(δεν μας λέει σε ποια από τις επισκέψεις του)
στο τραπέζι των συζητήσεων με την καγκελάριο δεν άπλωσε μόνο τα οικονομικά θέματα της Ελλάδας, αλλά 
πρόσφερε ως επιδόρπιο την Μακεδονία
– προφανώς προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία σε όλα τα άλλα και να διαιωνίσει την παραμονή του στην εξουσία.

Είπε επί λέξει στη συνέντευξη αυτή ο κ. Τσίπρας
:

«Ο Γκρούεφσκι δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. Θυμάμαι που πήγα στο Βερολίνο. Συνάντησα την καγκελάριο Μέρκελ και συζητήσαμε επί μακρόν για την οικονομική κρίση, το χρέος, τα ελλείμματα, τα μνημόνια κτλ.
Αποφασίσαμε να μιλήσουμε και για την εξωτερική πολιτική
και της είπα “θέλω να λύσω αυτό το πρόβλημα, ακόμη και με τον Γκρούεφσκι. Θα προσπαθήσω να τον προκαλέσω ζητώντας του να καθίσει στο τραπέζι. Αν δεν θελήσει θα τον κατηγορήσω. Μου απάντησε: “Δεν σε πιστεύω”. Τη ρώτησα γιατί και είπε
“επειδή όλοι οι προκάτοχοί σου δεν ήθελαν να ανοίξουν το θέμα αυτό, ειδικά ο Σαμαράς”.
“Η δική μου άποψη είναι διαφορετική”,
είπα. «Η γνώμη μου είναι ότι η Ελλάδα μόνον όφελος θα αποκομίσει αν καταφέρουμε να λύσουμε τις διαφορές με τους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα έχει αρκετές διαφορές με τους γείτονές της στα ανατολικά – δεν θέλουμε περισσότερα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας, ειδικά τις χώρες που πιστεύω δεν απειλούν την Ελλάδα”. Δεν νομίζω ότι η Άνγκελα Μέρκελ με πίστεψε, αλλά απέδειξα ότι εννοούσα όσα έλεγα, όταν οι εξελίξεις στα Σκόπια έδειξαν ότι υπήρχε μια ευκαιρία».

Τέρμα οι μαγκιές με τη «νέα Φρειδερίκη»

Ομολογεί δηλαδή ο κ. Τσίπρας πως έβαλαν στο τραπέζι την οικονομία, το χρέος, τα ελλείμματα, τα μνημόνια και ξαφνικά… αποφάσισαν να μιλήσουν και για την εξωτερική πολιτική! Και η εξωτερική πολιτική για τον κ. Τσίπρα ήταν το Σκοπιανό!

Ξεδίπλωσε την δήθεν «στρατηγική» του σ’ αυτήν που συνήθιζε να αποκαλεί «νέα Φρειδερίκη» και εκείνη του είπε, λέει, πως δεν τον πιστεύει, διότι… όλοι οι προκάτοχοί του και ειδικά ο Σαμαράς δεν ήθελαν να συζητήσουν το θέμα.

Δηλαδή ο Τσίπρας έφθασε μάλιστα στο σημείο να αναφέρει πως αυτός που με κανέναν τρόπο δεν δεχόταν να συζητήσει το Σκοπιανό, διότι γνώριζε ποιες ήταν οι απαιτήσεις όλων των πρωθυπουργών της γείτονος, ήταν ο Σαμαράς.

Και αυτή είναι η αλήθεια. Το θέμα δεν άνοιγε γιατί η κ. Μέρκελ δεν έβρισκε πρόθυμο συνομιλητή.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, όταν επισκεφθήκαμε την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο, στη συνέντευξη Τύπου, ένας δημοσιογράφος είχε ρωτήσει την καγκελάριο:

-Κυρία Καγκελάριε, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βαλκανίων είναι η πρώτη συνάντηση που έχετε με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Μιλήσατε για το θέμα του ονόματος της ονομασίας της «Μακεδονίας»; Είπατε ότι οι Ευρωπαϊκές αξίες είναι σημαντικές για την Ελλάδα, κ. Πρωθυπουργέ, αλλά δεν έχετε την αίσθηση ότι «μπλοκάρετε» το ζήτημα της ονομασίας;

Και η κ. Μέρκελ απάντησε ακριβώς αυτό που αποκαλύπτεται τώρα
:

«Δεν μιλήσαμε για το ζήτημα της ονομασίας αυτής της χώρας. Μιλήσαμε κυρίως για διμερή θέματα και για θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ελλάδας».

Προγραφή μέσω Ντουμπρόβνικ
Είχε προηγηθεί πράγματι, στις 15 Ιουλίου 2014, η ετήσια συνάντηση ηγετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό τον τίτλο «Διαδικασία Μπρντο-Μπριούνι», στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, με την κ. Μέρκελ επίσημη προσκεκλημένη.
Σ’ αυτήν την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η προγραφή του Σαμαρά, αναφερόταν και ο δημοσιογράφος που έθεσε το ερώτημα.
Εκεί, η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει πως «η "Μακεδονία" πρέπει να καταστεί μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ». Και ότι «το ανεπίλυτο πρόβλημα της ονομασίας και της ταυτότητας μεταξύ της "Μακεδονίας" και της Ελλάδας αποτελεί βάρος για όλους εμάς».

Η εκ μέρους της κ. Μέρκελ της λέξης «ταυτότητας» μας είχε κινητοποιήσει εδώ στην Αθήνα, αλλά ουδόλως εξέπληξε τον Γκρούεφσκι, ο οποίος είχε πει ότι «η αναφορά στον όρο «ταυτότητα» δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη για όσους γνωρίζουν το πρόβλημα.
Και σε εμένα αλλά και σε εκείνους που παρακολουθούν αυτό το ζήτημα είναι σαφές ότι η άλλη πλευρά, εξ αρχής ακόμη, αμφισβητεί ουσιαστικά την ταυτότητά μας.
Αυτό αποδείχθηκε και από την τελευταία δήλωση του Πρωθυπουργού του νότιου γείτονά μας και γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να είναι κάτι το καινούργιο για μας».

Όπως είχε πει ο Γκρούεφσκι,
«επανειλημμένα μέχρι τώρα, έχω καταστήσει σαφές πως το
VMRO-DPMNE
δεν θα μετάσχει σε οποιουδήποτε είδους πρωτοβουλίες και ιδέες στις οποίες θα αμφισβητείται, είτε θα διακυβεύεται η ταυτότητα του "μακεδονικού" λαού, η "μακεδονική" γλώσσα και το έθνος».

Διότι, συνέχισε,
«η ταυτότητα δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει συνομιλητής για διαπραγματεύσεις.
Αυτό που ζητούν οι Έλληνες, αλλαγή της ταυτότητας, δεν πρόκειται να συμβεί».

Και αυτό ακριβώς συνέβη:
Ο Ζάεφ πήρε από τον Τσίπρα ό,τι ζητούσε και είχε θέσει ως προαπαιτούμενο για μια συμφωνία ο Γκρούεφσκι.

Τότε μάλιστα, με άλλο σημείωμα είχαμε ενημερωθεί ότι «ο Πρόεδρος της πΓΔΜ (Ιβάνοφ) ενημέρωσε διεξοδικά στην κα Μέρκελ όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα και, όπως είπε, «της εξέθεσα την κατάστασή μας ότι, εμείς ουσιαστικά δεν έχουμε με ποιον να συνομιλήσουμε, αφού όλες οι πρωτοβουλίες και οι προσκλήσεις μας έχουν απορριφθεί.

Εκτός από τον κ. Νίμιτς, από την άλλη πλευρά δεν έχουμε εταίρο με τον οποίο μπορεί να διεξαχθούν συνομιλίες για να υπάρξει λύση», δήλωσε ο κ. Ιβάνοβ.


Προσθέτοντας ωστόσο πως «όλοι συμφώνησαν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι λεπτή και ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις και ότι τώρα άλλα ζητήματα αποτελούν προτεραιότητα γι’ αυτόν.

Αλλά… «επιμένουμε πως πρέπει να είμαστε στην ατζέντα των προτεραιοτήτων και να μην αναβάλλεται το πρόβλημά μας».

Ούτε η Μέρκελ δεν το πίστευε!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι σ’ αυτό το θέμα, όπως το είχα τότε παρακολουθήσει με την ιδιότητα της υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικής εκπροσώπου, λαμβάνοντας τα ενημερωτικά σημειώματα από το Γραφείο Τύπου μας στα Σκόπια.

Αλλά όλοι σφύριζαν αδιάφορα, παρά το γεγονός ότι τα γεγονότα ήταν αδιάψευστα:

Οι Σκοπιανοί διαμαρτύρονταν στη Μέρκελ ότι δεν έχουν συνομιλητή στην Αθήνα επειδή πρωθυπουργός ήταν ο Σαμαράς.
Αυτό ακριβώς αποκάλυψε με την συνέντευξή του στους FT ο ίδιος ο Τσίπρας!


Ότι δηλαδή η Μέρκελ τον αντιμετώπισε με δυσπιστία, επειδή κανένας άλλος προκάτοχός του – και κυρίως ο Σαμαράς – δεν δέχθηκε ποτέ να συζητήσει το θέμα με τον τρόπο που οι Σκοπιανοί ήθελαν να επιλυθεί.

Ούτε η Μέρκελ δηλαδή δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έβρισκε τόσο βολικό και πρόθυμο συνομιλητή.

Αλλά αυτός (ο Τσίπρας) την… διέψευσε! Και έβαλε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ένα εθνικό θέμα έναντι του χρέους, των μνημονίων, των ελλειμμάτων και τα λοιπά.

Δηλαδή ξεκάθαρη συναλλαγή. Μια συναλλαγή που τον έφερε και τον κράτησε στην εξουσία και επέτρεψε στους δανειστές να κάνουν τα στραβά μάτια στην καταστροφική πολιτική του.

Σίγουρα η Μέρκελ, βλέποντας τον Τσίπρα έτοιμο για όλα, θα αναφώνησε (από μέσα της)… πόθεν μοι τούτο!

Και αμέσως ετέθη σε εφαρμογή το «Σχέδιο Πρέσπες»: Να φύγει από τη μέση ο Σαμαράς και να βρουν επιτέλους συνομιλητή οι Σκοπιανοί…
*Η κ. Σοφία Βούλτεψη είναι Βουλευτής Β' Αθηνών (Νότιος Τομέας), πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, δημοσιογράφος)

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6:29 π.μ.

 

 

 

 

 

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Απαιτούμε το όνομα μας πίσω

- Ο αγώνας για την Μακεδονία είναι ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ και η μόνη σημαία που έχει είναι η γαλανόλευκη!

Να ενημερώσουμε τον Κυριάκο για να γνωρίζει ότι , ΑΥΤΟ για την Μακεδονία θα συμβαίνει μέχρι δικαιωσεως των Μακεδόνων.
Ποσώς μας ενδιαφέρει η θέση του και η άποψη του .
Απαιτούμε το όνομα μας πίσω ΟΠΟΙΟΣ κι αν είναι κυβέρνηση .

Ο αγώνας για την Μακεδονία είναι ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ και η μόνη σημαία που έχει είναι η γαλανόλευκη .

Στα υπ' όψιν για να μη μας λέει μετά ότι δεν γνώριζε .
Θα παραλάβεις ξεπουλημένη Μακεδονία αλλά όχι ξεπουλημενους Μακεδόνες.

Το νου σου .

Μαρία Πενταγιώτισσα

 

 

 

 

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Έγγραφα - CIA:

Τα αρχεία για το Μακεδονικό!

Τι έγραφαν οι αναλυτές της για τα κοιτάσματα ουρανίου στην περιοχή, τη «μακεδονική» γλώσσα, την

εθνική ταυτότητα και τα σχέδια του Τίτο

Έγγραφα - CIA: Τα αρχεία για το Μακεδονικό! Τι έγραφαν οι αναλυτές της για τα κοιτάσματα ουρανίου στην περιοχή, τη «μακεδονική» γλώσσα, την εθνική ταυτότητα και τα σχέδια του Τίτο

Τις εκτιμήσεις των αναλυτών της CIA από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου για το μακεδονικό ζήτημα, την εθνική ταυτότητα και γλώσσα των κατοίκων της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας, αλλά και αναφορές σε κοιτάσματα ουρανίου κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα αποκαλύπτουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.


Σε αρκετά εκτενή έκθεση (geographic intelligence memorandum) του 1958, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Μακεδονία, το αιώνιο μήλο της έριδος», το μακεδονικό ζήτημα περιγράφεται με βάση τα πολιτικά δεδομένα της εποχής, πρωτίστως ως μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην «απείθαρχη» προς την ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβία του Τίτο και την Βουλγαρία, σταθερό δορυφόρο της Μόσχας.

Στο εμπιστευτικό έγγραφο, γινόταν εισαγωγικά αναφορά στην πρωτοβουλία της Βουλγαρίας να κατηγορήσει την Γιουγκοσλαβία ότι επιχειρούσε να «σβήσει» την ταυτότητα του πληθυσμού της τότε γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Παράλληλα, η αλβανική κυβέρνηση κατηγορούσε τότε το Βελιγράδι για διώξεις εις βάρος της αλβανικής μειονότητας της γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Οι αναλυτές της CIA απέδιδαν αυτή τη συγχρονισμένη πολιτική επίθεση στο Βελιγράδι σε μια ευρύτερη εκστρατεία του ανατολικού μπλοκ εναντίον του Τίτο.

Γεωπολιτική αξία
Στο ίδιο έγγραφο, περιγραφόταν η στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας για την ίδια την Γιουγκοσλαβία, αλλά και για το Σοβιετικό Μπλοκ. Η γεωγραφική περιοχή του ομόσπονδου κράτους της Γιουγκοσλαβίας συνδέει τις χώρες του ανατολικού μπλοκ με την Αλβανία.

Τα συμφέροντα του ανατολικού μπλοκ ήταν προστατευμένα όσο υπήρχαν καλές σχέσεις με τον Τίτο, αλλά μετά την αποβολή της Γιουγκοσλαβίας από την Κομινφόρμ, το 1948, η Αλβανία έμεινε αποκομμένη από τα άλλα κράτη του μπλοκ.

Για την Γιουγκοσλαβία του Τίτο, η ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προοριζόταν να λειτουργήσει σαν μαγνήτης, αναφέρει το έγγραφο, για τη βουλγαρική και την ελληνική Μακεδονία, με στόχο να βρει η Γιουγκοσλαβία έξοδο στο Αιγαίο και να διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της στα Βαλκάνια.

Οι αναλυτές της CIA επιχειρούσαν να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα αν οι Σλαβομακεδόνες αποτελούν διακριτή εθνική ομάδα από τους Σέρβους και τους Βούλγαρους. Η «μακεδονική» γλώσσα, αναφέρουν οι αναλυτές της CIA, είναι μια «μεταβατική διάλεκτος» μεταξύ σερβικών και βουλγαρικών.

Η Γιουγκοσλαβία υποστήριζε τότε, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, ότι τα «μακεδονικά» είναι μια ξεχωριστή γλώσσα, την οποία ομιλούσε το 69% του πληθυσμού της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας, κάτι που συνεπάγεται ότι οι «Μακεδόνες» Σλάβοι αποτελούν ξεχωριστή εθνική ομάδα.

Στον αντίποδα, η Βουλγαρία υποστήριζε ότι οι «Μακεδόνες» Σλάβοι μοιράζονται κοινή ιστορία και πολιτισμό με τους Βουλγάρους και οι δύο λαοί ομιλούσαν ελαφρώς διαφορετικές διαλέκτους της ίδιας γλώσσας.

Όσο για την Ελλάδα, σημειωνόταν στο έγγραφο ότι δεν αναγνώριζε την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνικότητας, αλλά κάτω από τον όρο «σλαβόφωνοι» η Αθήνα αναγνώριζε μια γλωσσική μειονότητα, με πληθυσμό που εκτιμάτο τότε ότι αντιστοιχούσε σε 3,5% - 12% του συνολικού πληθυσμού της ελληνικής Μακεδονίας.

Η Μόσχα
Σε ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι η Μόσχα αρχικά είχε υιοθετήσει το σχέδιο του Τίτο για ενοποίηση των τριών κομματιών της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας στη Γιουγκοσλαβία.

Μετά τη διάρρηξη των σχέσεων με το Βελιγράδι, το 1948, η Μόσχα άρχισε να υποστηρίζει το βουλγαρικό σχέδιο για δημιουργία αυτόνομου μακεδονικού κράτος, το οποίο θα ενοποιούσε τα τρία τμήματα της Μακεδονίας (γιουγκοσλαβικό, βουλγαρικό και ελληνικό), τα οποία, με τη σειρά τους, θα εντάσσονταν σε μια χαλαρή κομμουνιστική ομοσπονδία βαλκανικών κρατών.

Ουράνιο
Σε άλλο, σύντομο πληροφοριακό σημείωμα με πληροφορίες που δεν είχαν αξιολογηθεί, και το οποίο έχει ημερομηνία 26 Οκτωβρίου και θέμα «Κοιτάσματα ουρανίου στην Μακεδονία», αναφερόταν ότι το πλουσιότερο κοίτασμα ουρανίου της Γιουγκοσλαβίας βρισκόταν στην ομόσπονδη δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ειδικότερα, το κοίτασμα αναφερόταν ότι βρισκόταν σε δασική περιοχή στα νότια, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, στην περιοχή του Μπίτολα. Κατά τις πληροφορίες του σημειώματος, η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση σχεδίαζε επένδυση ύψους 1 εκατ. δηναρίων, για να δημιουργήσει σύστημα μεταφοράς των μεταλλευμάτων μήκους 36 χιλιομέτρων.

Κατεβάστε και διαβάστε τα έγγραφα σε μορφή PDF Εδώ... και Εδώ...

oparlapipas ,master-lista

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

ΕΛΛΑΔΑ!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΣΕΡΡΕΣ!

- 37ος Μαθητόκοσμος Στις Σέρρες!

Από τις 10 Μαΐου 2019 και ως την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» Εκπαιδευτικοί και Μαθητές θα παρουσιάζουν τις ατομικές και ομαδικές ικανότητές τους μέσα από το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και τις νέες τεχνολογίες.

Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε το 1982, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών « Ο Εμμ.Παππάς» προκειμένου να αναδείξει τη δράση και τις ικανότητες των μαθητών.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια» στην πόλη των Σερρών.

Το Δημοτικό Σχολείο Μαρτυρικών Κερδυλλίων Σερρών με 14 Μαθητές Συμμετέχει με 20 Πίνακες Ζωγραφικής - Με Εικαστική εκθεση με Τίτλο ¨Μικροί Ζωγράφοι ¨.
Με την συνεργασία των Δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου - του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - του Εφημέριου της Ενορίας και της Εκκλ. Επιτροπής Μαρτυρικών Κερδυλλίων , παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης του 37ου μαθητόκοσμου στις Σέρρες οι Δάσκαλοι , οι Μαθητές , οι Γονείς και Κάτοικοι των Μαρτυρικών Κερδυλλίων.
Μεγάλη Συγκίνηση!
Μεγάλη Χαρά!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ ΓΙΟΡΤΗ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΕΔΩ :mathitokosmos2019.blogspot.com

ΠΗΓΗ Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

 

 

 

Συμφωνία των Πρεσπών:

Δίνουν €500.000 από κρατικό χρήμα για να την προπαγανδίσουν

..


Με το επιχείρημα ότι πρέπει να λάβουν γνώση οι Έλληνες πολίτες, ο Νίκος Παππάς εκταμιεύει €500.000 από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για να δημοσιευτεί μέσω του Τύπου η Συμφωνία των Πρεσπών που προβλέπει Βόρεια Μακεδονία, μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα

Παραχώρησε “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους Σκοπιανούς
η κυβέρνηση και τώρα μας στέλνει και το λογαριασμό από πάνω για να εμπεδώσουμε
το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών! Με εντολή λοιπόν του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά πληρώνουμε 500.000
ευρώ για τη δημοσίευση μέσω του Τύπου της Συμφωνίας την ώρα
που γυρίζεται και βίντεο για τους όρους της   για να προωθηθεί
από τα κυβερνητικά social media.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 9.5.19

 

 

 

 

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΝΕΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαίνεται πως δεν χόρτασε… γιούχα στην Κατερίνη το προκλητικό δίδυμο των μπολσεβίκων Αρβανίτη και Νικολαΐδη, και τόλμησε να εμφανιστεί και στην Πτολεμαΐδα.

Η προγραμματισμένη σύναξη των προδοτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε στο -υπό στενό αστυνομικό κλοιό- δημαρχείο Εορδαίας, με θέμα… «Ευρώπη της Αλληλεγγύης».

Ωστόσο, τους προδότες περίμεναν ομάδες πολιτών και μόλις εμφανίστηκαν έφαγαν άγριο γιουχάρισμα, ενώ την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, αριστεροί», «Τσίπρα-προδότη-κομιτατζή» κ.α. Αποδοκιμάστηκαν επίσης και οι λιγοστοί προδότες (καμμιά 30αριά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε…), που πήγαν να τους ακούσουν.

Όταν ρωτήθηκε ο προκλητικός μπολσεβίκος Αρβανίτης από δημοσιογράφους τι απαντά στους συγκεντρωμένους, είπε με μελοδραματικό ύφος: «Ζήτω η δημοκρατία, κάτω ο φασισμός. Νεοναζί δεν είναι; Που ήρθαν από την Κατερίνη; Δεν τους είδατε; Εσείς τι θα τους απαντούσατε;».

Ανεπιθύμητοι παντού! Να μην παίρνουν ανάσα οι προδότες!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

«ΘΕΡΜΗ» Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε στην Καβάλα μίλησαν ανενόχλητοι οι προδότες της Μακεδονίας μας. Έτσι, Έλληνες πατριώτες της περιοχής, «υποδέχθηκαν» με συνθήματα και το απαγορευμένο «Μακεδονία Ξακουστή» τους μπολσεβίκους συριζοπροδότες Σκουρλέτη, Δανέλλη και Ραγκούση, που πραγματοποίησαν ομιλία -ενώπιον ελαχίστων μπολσεβίκων της πόλης- σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας.

Ποτέ και πουθενά! Γκέγκε, προδότες;

https://www.youtube.com/watch?v=cNSodVVXylc

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

ΠΡΟΔΟΤΕΕΕΕΕΕΕΣ! ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως είναι… λίγοι αυτοί που τους αποδοκιμάζουν όπου –στην Βόρειο Ελλάδα- τολμούν και διοργανώνουν εκδήλωση, υποστηρίζουν οι εθνοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που εκτός από τις εκδηλώσεις, τα συριζόμουτρα έχουν αρχίσει και κάνουν δειλά-δειλά και περιοδείες ανάμεσα στον απλό κόσμο, ενόψει των τριπλών εκλογών που έρχονται – χωρίς εκ των πραγμάτων να έχουν την δυνατότητα να κάνουν οι πραιτωριανοί τους… προληπτικές προσαγωγές.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε το… χουνέρι που έπαθε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, όταν τόλμησε να κυκλοφορήσει ανάμεσα στον απλό κόσμο στην πόλη των Γιαννιτσών, και μετά τα ξαναλέμε για το ποιοι είναι λίγοι και ποιοι πολλοί!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:

«ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» ΚΑΙ «ΦΑΣΙΣΤΕΣ» ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ

Μπαράζ προκλήσεων προς την ελληνική κοινωνία από τον μπολσεβίκο υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αρβανίτη, κατά την διάρκεια και μετά από το γιουχάρισμα που έφαγε στην Κατερίνη, από αγανακτισμένους πατριώτες!

Αλλά, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Όταν προσήλθε στο Επιμελητήριο της Κατερίνης, αποδοκιμαζόμενος από το πλήθος των πατριωτών, ο μπολσεβίκος τους βιντεοσκοπούσε, προφανώς για να δώσει το βίντεο προς «αξιοποίηση» (στοχοποίηση των πατριωτών) στα κόκκινα σκυλιά του μαρξιστικού παρακράτους! Για τα οποία, όμως, η Κατερίνη είναι άβατο!

Αμέσως μετά την συριζοσύναξη των προδοτών, έγραψε στο Facebook, ότι «ο φασισμός και ο τραμπουκισμός δεν πέρασαν».

Και εν συνεχεία, ανήρτησε ένα κατάπτυστο κείμενο, υπό τον τίτλο “μια φορά φασίστες – πάντα φασίστες”, στο οποίο χαρακτηρίζει τους διαμαρτυρόμενους πολίτες «χρήσιμους ηλίθιους» και «φασίστες».

«Μια φορά προδότες – για πάντα προδότες», οι μπολσεβίκοι! Να μην τους αφήνει ο λαός να πάρουν ανάσα όπου τολμούν και εμφανίζονται!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Αποδοκίμασαν τον Τσακαλώτο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας Πρεσπών στην πλατεία Αριστοτέλους
Αποδοκίμασαν Τσακαλώτο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη -Φωτογραφία:wepost.gr

Αποδοκιμασίες άκουσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Θεσσαλονίκη από συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονταν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή την ομιλία του Τσακαλώτου στην Θεσσαλονίκη σε ανοιχτή εκδήλωση “για την οικονομία, την ακροδεξιά και την Ευρώπη” στο Ολύμπιον.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το wepost.gr μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Μόλις οι διαδηλωτές είδαν τον κ. Τσακαλώτο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν από το χώρο της εκδήλωσης, άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «προδότες».

https://www.youtube.com/watch?v=5XBTDYBoPZE

https://www.youtube.com/watch?v=No3HwL5B9Fw

Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο τους εμπόδισαν να πλησιάσουν.

 

 

 

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Οι δύο αδερφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα σκορπoύν ρίγη συγκίνησης στους ομογενείς

Με ενθουσιασμό, παλμό, και με τις ιαχές «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821», παρέλασαν υμνώντας την Ελλάδα όλες οι γενεές των ομογενών της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας μέσα στην καρδιά της πόλης και κατά μήκος της οδού Boylston Street. Μαζί τους παρέλασαν και οι δύο αδερφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους ομογενείς.
Δείτε το Ανατριχιαστικό βίντεο με τη σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα που ατενίζει περήφανα στη Βοστώνη στην Παρέλαση του Ελληνισμού:
iellada.gr

ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση κατά της προδοσίας της Μακεδονίας μας, πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό του Συνδέσμου στο άγαλμα του Μεγάλου Στρατηλάτη του Ελληνισμού, ενώ πιο δίπλα ήταν ανηρτημένο πανό που έγραφε «Προδότες Πολιτικοί Μακεδονία Γη Ελληνική» και πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια, με το σύνθημα «ένας είναι ο ΠΑΟΚ και μια η Μακεδονία».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με συνθήματα κατά των προδοτών!

(ΥΓ): Προδότες, κανείς δεν ξεχνάει! Την προδοσία σας θα την πληρώσετε πολύ ακριβά!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Η Μακεδονία μετά την προδοσία

με τον Δημήτριο Μπεθάνη

Σχόλιο Διόδοτου: Ο Λόγος είναι όπλο! Βίντεο Σπουδή! Ρουφήξτε το..Διαδώστε το!

Προτείνουμε επίσης να παρακολουθήσετε και το βίντεο
το οποίο αφορά επίσης το "σκοπιανό"

https://www.youtube.com/watch?v=cWC1fWIdLlc
ΠΗΓΗ

 

 

 

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ – Η επανάσταση στη Μακεδονία και το ολοκαύτωμα της Νάουσας


Όλοι γνωρίζουμε το ξεκίνημα της ελληνικής επαναστάσεως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, όμως είναι σχετικά άγνωστο ένα άλλο μέτωπο, αυτό της Μακεδονίας.

Αν και η εξέγερση δεν κράτησε πολύ, έδωσε στον αγώνα για ελληνική ανεξαρτησία πλήθος ηρωικών στιγμών και αγωνιστών.

Ειδικά σήμερα η θυσία των Μακεδόνων είναι πιο σημαντική από ποτέ, καθώς η ιστορία μας βάλλεται από παντού και όσο γνωρίζουμε την ιστορία μας τόσο θα αδυνατούν κάποιοι να την αλλάξουν.

Δείτε παρακάτω τα όσα έγιναν και το ολοκαύτωμα της Νάουσας, μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής επαναστάσεως:


https://www.youtube.com/watch?v=iI_pRHeJbRA
cognoscoteam.gr

 

Τα άκουσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες:

«Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» [βίντεο]

Τα άκουσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες: «Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» [βίντεο]

Newsroom iefimerida.gr

Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε η Σερραία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πόλη των Σερρών.

Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφάνου από την κ. Σταμπουλή, προχώρησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες.

«Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά την διάρκεια της κατάθεση στεφάνων και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό.

https://www.youtube.com/watch?v=GmB56yTmA9k

https://www.youtube.com/watch?v=zAXrglWIEJ8

https://www.youtube.com/watch?v=auucsRsO7cg

Πηγή: epiloges.tv

 

 

 

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»

ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το απαγορευμένο από τα συριζόσκυλα εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έκλεισε την παρέλαση που ακολούθησε της Αναπαράστασης της απελευθέρωσης της Πόλης, η δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Το δε κοινό, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα το εμβληματικό εμβατήριο  και ενθουσιασμό το «εμβατήριο», ενώ πολλοί το τραγούδησαν κιόλας!

Κι όπως φαίνεται, το «Μακεδονία Ξακουστή» θα περάσει στην Ιστορία ως ΣΥΜΒΟΛΟ της αντίστασης των Ελλήνων στους κατάπτυστους αμερικανο-γερμανοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=7dnWPOZ8r9M

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης

και Οικουμενικό Πατριάρχη, κύριο κύριο Βαρθολομαίο

Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Τηλ: 603-742-0466
Μαρτίου 16, 2019
Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα,
Για μια ακόμη φορά εμείς οι Μακεδόνες προσφεύγουμε σε Εσάς και επικαλούμαστε την βοήθειά Σας σχετικά με το μέγιστο ζήτημα που παρουσιάστηκε μετά το πρόβλημα της κλοπής της ιστορίας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της μοναδικής μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους βόρειους γείτονές μας.
Δι’ όλους εμάς αποτελεί ύψιστο καθήκον το να προστατεύουμε διαχρονικά την θρησκεία μας, τα όσια και ιερά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, καθώς και την πατρίδα για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι. Έργο ζωής μας είναι να παραδώσουμε άθικτες αυτές τις αξίες στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στα δισέγγονά μας και σε όλες τις γενιές που θα ακολουθήσουν.
Όπως γνωρίζει η Θειοτάτη Παναγιότητα Σας για όλους εμάς τους Μακεδόνες ηλεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχτηκε και ούτε θα αποδεχτεί ποτέ, επιβλήθηκε στον ελληνισμό παρά την θέλησή του, κατά παράβαση του εθνικού και διεθνούς Δικαίου, και είναι μια «Συμφωνία» που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ακεραιότητα της Ελλάδος.
Εσχάτως διαπιστώσαμε, από την προς Εσάς δημοσιοποιηθείσα επιστολή του εν Ελλάδι δραστηριοποιούμενου φιλοσλαβικού και ανθελληνικού πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», ότι η αχαρακτήριστη αυτή «Συμφωνία» άνοιξε διάπλατα την πόρτα, ώστε να διατυπώνεται το αίτημα για χρήση της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας κατά τον«εκκλησιασμό της μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων», όπως όλως αναληθώς οι ίδιοι γράφουν στην ως άνω επιστολήν τους.
Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα
Όταν στο παρελθόν ευδοκήσατε να μας δεχθείτε Σας είχαμε εκθέσει τις απόψεις μας,για τον σχισματικό ρόλο της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής ΟρθοδόξουΕκκλησίας» των Σκοπίων. Η θεόπνευστη απόφασή Σας να μην αναγνωρίσετε μια έτσι αυτοαποκαλούμενη εκκλησία είναι μέχρι στιγμής η μόνη δικαίωση και βοήθεια που δεχτήκαμε εμείς οι χειμαζόμενοι μοναδικοί Μακεδόνες οι οποίοι βαλόμεθα πανταχόθεν.
Ασφαλώς και Σας είναι γνωστός ο πολυετής ρόλος του προαναφερθέντος πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο» το οποίο θέτει με κάθε άμεσο, έμμεσο και πλάγιο τρόπο ζητήματα ύπαρξης της δήθεν «εθνικά Μακεδονικής μειονότητας» ανάμεσα σε 2.500.000 Μακεδόνες στην Μακεδονία μας. Όπως ασφαλώς Σας είναι γνωστό ότι ηΣυμφωνία της Λοζάνης, δεν αναγνωρίζει εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και η μόνημειονότητα που αποδέχεται είναι η θρησκευτική Μουσουλμανική μειονότητα σε ένα τμήμα της Θράκης. Ωσαύτως, είναι πασίγνωστο δια διεθνών συμφωνιών που διέπουν το καθεστώς ύπαρξης της νεωτέρας Ελλάδος μετά το 1913, ότι δεν υφίστανται «ντόπιοι μειονοτικοί μακεδονόφωνοι» πληθυσμοί τους οποίους όλως αναληθώς αναφέρει η εν λόγω επιστολή.
Ως ποίμνιο της ανά τον κόσμο Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας ποιμενόμενο από την Αγιότητά Σας θεωρούμε την επίκληση για «εκκλησιασμό στη «μακεδονική γλώσσα»της ανύπαρκτης «μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα» ως καταφανή προσπάθεια απροκάλυπτης εισπήδησης στις εκκλησίες των Νέων Χωρών στις οποίες γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην εν λόγω επιστολήν του «Ουρανίου Τόξου», και ειδικά στις Ιερές Μητροπόλεις της Μακεδονίας μας. Είναι καταφανές, ότι σλαβικοί κύκλοι εμμένουν στους σχισματικούς σκοπούς τους, παρά την μη αναγνώρισή τους από την Αγιότητά Σας.
Θεωρούμε μεγίστη ασέβεια προς το σεπτόν Πρόσωπό Σας, καθώς και βάναυση και βάρβαρη προσβολή προς ολόκληρη την Αγίαν του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία μας την επίκληση στην εν λόγω επιστολή δήθεν «διωγμών μετά το 1913». Θεωρούμε σε ύψιστο βαθμό ασέβεια και ύβρη τις ακόλουθες ανίερες και ψευδείς καταγγελίες στην εν λόγω επιστολή, όπως: «Aπό την αρχή του περασμένου αιώνα Εκκλησία, Κράτος και παρακράτος στην Ελλάδα άλλοτε με σιωπηρή κι άλλοτε με φανερή βία, απειλές και εκφοβισμό…» Και «Ακόμη και σήμερα είμαστε θύματα σιωπηρής εχθρότητας και μισαλλοδοξίας σημαντικής μερίδας κληρικών των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.»
Μας θλίβει βαθύτατα η ούτως διατυπωθείσα ύβρη και αδικία, διότι ουδέποτε η Αγία του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ως εκκλησία αγάπης και συμπόνιας, αλλά ούτε και το ελληνικό κράτος ή ουδείς άλλος, προέβη στα ως άνω ανίερα καταγγελλόμενα, πόσο μάλλον σε «διωγμό».
Δι’ όλα αυτά Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα, διατελούντες με βαθύτατο σεβασμό, προσερχόμεθα εξαιτούμενοι την απόδοση δικαίου από Εσάς, και την απόρριψη όλων αυτών των πασιφανών ύβρεων. Αυτό θα απαλύνει τας βαθείας πληγάς που προκαλούν εις το σώμα της Μακεδονίας μας όλαι αι ως άνω ανίερες επικλήσεις των βορείων γειτόνων μας, οι οποίες μόνον σκοπόν έχουν να διχάσουν το ποίμνιο της Μακεδονίας μας, να διαταράξουν ανεπανόρθωτα την Ιεράν Τάξιν επί της Αγίας του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και να συνεχίσουν την κλοπή του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας και με αυτά τα κλεμμένα υλικά να συγκροτήσουν το πλαστό ιστορικά και πολιτιστικά κράτος τους.
Εισέτι, και δια μίαν ακόμη φορά, προσφεύγουμε προς Εσάς εξαιτούμενοι την ιεράν βοήθειάν Σας δια να δυνηθούμε να περιφρουρήσουμε την μοναδική στον κόσμο Μακεδονική μας κληρονομιά.
Για όλους εμάς τους Μακεδόνες θα αποτελούσε υψίστη τιμή και εύνοια, εάν τυγχάναμε απαντήσεώς Σας επί των ως άνω τεθέντων υψίστων ζητημάτων.
Επί τούτοις εξαιτούμενοι τας θεοπειθείς Υμών ευχάς και ευλογίας, διατελούντες μετά βαθυτάτου σεβασμού και αφοσιώσεως κατασπαζόμεθα ευλαβώς την αγίαν Δεξιάν Σας,
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας
Συντονιστής: Παναγιώτης Ιασωνίδης
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Γεώργιος Τάτσιος

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6:17 π.μ.

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,

Προς: Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως,
Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο.
Αρ. Πρωτ.: 99
Γιαννιτσά 14 Μαρτ. 2019
Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Απευθυνόμαστε στο πάνσεπτο πρόσωπό σας με αφορμή την επιστολή που απέστειλε προς εσάς το σλαβόφιλο πολιτικό κόμμα με επωνυμία «Ουράνιο Τόξο» και με την οποία αιτείται να επιτρέψετε, σε ορισμένες περιοχές του γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας, να τελείται η Θεία Λειτουργία και στην λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα.
Οι συντάκτες της επιστολής δηλώνουν ότι ενθαρρύνθηκαν από την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» το περιεχόμενο της οποίας απορρίπτεται ως άκρως ανιστόρητο και πολιτικά απαράδεκτο από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κάθε ηλικίας και τόπου διαμονής (όπως αποδείχθηκε στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη την υφήλιο), και το οποίο ψηφίσθηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο με αμφισβητούμενη συνταγματική νομιμότητα, κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και το κυριότερο χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνικό λαό να εκφράσει την άποψή του με Δημοψήφισμα, καταλύοντας βάναυσα την Δημοκρατία και τρομοκρατώντας του Έλληνες πολίτες που τόλμησαν να αντιταχθούν ειρηνικά σε αυτήν.
Το αίτημα του σλαβόφιλου πολιτικού κόμματος «Ουράνιο τόξο» ταυτίζεται με τις ακραίες εθνικιστικές τάσεις του κράτους των Σκοπίων που επιδιώκουν με καθημερινές πράξεις τους την κάθοδο στο Αιγαίο. Γι’ αυτόν τον λόγο γίνεται χρήση των εκφράσεων «Εθνικά Μακεδόνας» και «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, τις οποίες απορρίπτει μέχρι και η ανθελληνική «Συμφωνία των Πρεσπών».
Όπως γνωρίζετε, ορισμένοι Μακεδόνες με κρυστάλλινη Ελληνική εθνική συνείδηση, κυρίως για τις ανάγκες της καθημερινής επικοινωνίας στο πολυεθνικό περιβάλλον της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά και λόγω επιβολής της σλαβικής γλώσσας με βίαιο τρόπο κατά τις σλαβικές κατοχές (Σέρβων και Βουλγάρων) της Μακεδονίας, χρησιμοποιούσαν σλαβογενείς γλωσσικές εκφράσεις, χωρίς γραπτό λόγο. Σε τέσσερα παγκόσμια γλωσσολογικά συνέδρια που διενήργησε μετά το 2012 το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ειδικός οργανισμός του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, διεθνείς προσωπικότητες της παγκόσμιας γλωσσολογίας, απέδειξαν ότι ποτέ δεν υπήρξε «μακεδονική γλώσσα», στην αρχαία Ελλάδα αλλά μόνο ελληνική. Εξίσου διεθνές επιστημονικό δεδομένο είναι και το ότι η γλώσσα η οποία ομιλείται σήμερα στο κράτος των Σκοπίων αποτελεί μια σερβοβουλγαρική διάλεκτο. Έτσι τα λεγόμενα «μακεδονικά» των συντακτών της επιστολής είναι η κατασκευασμένη, το 1945 στην πόλη των Σκοπίων, σλαβική γλώσσα από την επιτροπή Κολισέφσκι, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας (Νοτιοσλαβίας) Ιωσήφ Τίτο.
Κατά την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα οι γηγενείς Μακεδόνες που ομιλούσαν κάποια σλαβικά ιδιώματα απέδειξαν έμπρακτα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) την Ελληνικότητά τους και έχυσαν το αίμα τους για να υπερασπιστούν την Ορθόδοξη Χριστιανική τους πίστη, όπως αυτή εκφράζεται από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Η δε πάνσεπτος Μητέρα Εκκλησία, διά των διακεκριμένων της κεφαλών, του Πατριάρχου Ιωακείμ του Γ΄, Καστορίας Γερμανού, Δράμας Χρυσοστόμου, Πελαγονίας Ιωσήφ, Γρεβενών Αιμιλιανού και άλλων πολλών πρωτοστάτησε στην προστασία της ελληνικής συνειδήσεως των γηγενών Μακεδόνων και την αδιάκοπη συνέχεια του δεσμού τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οι μνήμες αυτές είναι ακόμη πολύ νωπές Παναγιώτατε. Υπάρχουν χωριά που ακόμη οι κάτοικοί τους καυχώνται να προσδιορίζονται ως «Πατριαρχικοί», απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας κάθε μνήμη της λεγομένης τότε «Εξαρχίας».
Το αίτημα του κόμματος «Ουράνιο Τόξο» για λειτουργία στα σλαβικά ξυπνά στους γηγενείς Μακεδονικούς πληθυσμούς τις δυσάρεστες μνήμες της κομιτατζήδικης αγριότητας που απομάκρυναν βίαια ή σκότωναν τον Ορθόδοξο Έλληνα κληρικό, πιστό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, για να τοποθετήσουν Εξαρχικό (κομιτατζή) Βούλγαρο παπά για να κάνει την λειτουργία στα σλαβικά. Για να εξυπηρετήσουν οι εν λόγω τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, εντελώς ανιστόρητα και ατεκμηρίωτα, προσπαθούν να ονομάσουν τα σλαβογενή τοπικά ιδιώματα ως «μακεδονικά» προκειμένου να παραπλανήσουν και να εγκλωβίσουν στους κόλπους τους Μακεδόνες, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη πολιτιστικών συλλόγων της Ομοσπονδία μας. Ουσιαστικά, το αίτημα για Θεία Λειτουργία στα δήθεν «μακεδονικά» είναι μία καταφανής προσπάθεια «σλαβοποίησης» των γηγενών Μακεδόνων ελάχιστοι των οποίων ομιλούν, εκτός της ελληνικής, και κάποια σλαβογενή ιδιώματα. Έτσι, Σας ζητούν να αναγνωρίσετε την ψευδεπίγραφη «μακεδονική» γλώσσα, για να αποκτήσουν όχημα στις επιδιώξεις τους.
Είμαστε πέραν από βέβαιοι ότι η Παναγιότητά Σας δεν πρόκειται επ’ ουδενί να επιτρέψει κάτι τέτοιο, αφού περίτρανα έως τώρα έχετε αποδείξει ότι συνεχίζετε αδιάκοπα την παράδοση των ενδόξων Πανσέπτων Προκατόχων σας. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την ανησυχία μας ως τα τέκνα προς τον Πατέρα για τις εξελίξεις των εσχάτων καιρών. Για όλους εμάς τους μοναδικούς, γηγενείς και αυτόχθονες Μακεδόνες θα αποτελούσε υψίστη τιμή και εύνοια, εάν τυγχάναμε απαντήσεώς Σας επί των ως άνω τεθέντων υψίστων ζητημάτων.
Επί τούτοις εξαιτούμενοι τας θεοπειθείς Υμών ευχάς και ευλογίας, διατελούντες μετά βαθυτάτου σεβασμού και αφοσιώσεως κατασπαζόμεθα ευλαβώς την αγίαν Δεξιάν Σας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6:37 π.μ.

 

 

 

 

 

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλημμύρισαν Ελλάδα οι δρόμοι της Κατερίνης, στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση και πορεία για την Μακεδονία μας, που διοργάνωσε η «Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης»!

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της προδοσίας, με την συμμετοχή χιλιάδων πατριωτών, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου μίλησαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής της  «Πατριωτικής Νεολαίας Κατερίνης». Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με σημαίες και πατριωτικά – αντιστασιακά συνθήματα.

Προδότες, θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας!

https://www.youtube.com/watch?v=82sYCp1bAX4

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ . ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ !


Δεν πίστευαν στα μάτια τους περαστικοί στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης βλέποντας αστυνομικούς να πλησιάζουν και να ελέγχουν στημένη τέντα με Ελληνική Σημαία και τον Ήλιο τής Βεργίνας ενώ έψαχναν και για φυλλάδια τής ομάδας που μοίραζαν στους περαστικούς, για να ελέγξουν το περιεχόμενο τους.

Σημειώνουμε ότι, οι νέοι έλαβαν άδεια από τον Δήμο Κατερίνης για να στήσουν την τέντα τους στο σημείο τής Πλατείας.

Ζούμε τελικά παλιές γνωστές εποχές ή μήπως όχι; Υπάρχει ελευθερία έκφρασης και διάδοσης ιδεών ή μήπως όχι;

Ευστρατια Σ.

 

 

 

 

 

Η ΠΟΠΣΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΠΣΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος ήταν κεντρικός ομιλητής στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές κα Θεοχάρους (από την Κύπρο) και ο κ.Συναδινός, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος Λοιπής Ελλάδος κ.Γεώργιος Τσαμπούρης.
Πρόκειται για την αρχή μιας οργανωμένης προσπάθειας της ΠΟΠΣΜ και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου για ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης και τις συνέπειες της «συμφωνίας» των Πρεσπών, που ήδη σημαδεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Στο παρασκήνιο της εκδήλωσης στο ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΠΣΜ με τον κ.Παπαχριστόπουλο, πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ευρώπης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Τάτσιος Γεώργιος αποκάλυψε τα ΨΕΜΜΑΤΑ που είπε η κυβέρνηση για να γίνει η τελική επικύρωση της «συμφωνίας» από την Βουλή. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να αναβιώσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των Ελλήνων. Επέλεξε το λιμάνι των Ψαράδων στις Πρέσπες από όπου ξεκίνησε κατά τον εμφύλιο πόλεμο η νικηφόρα πορεία του εθνικού στρατού. Είπε ότι από εκεί πέρασαν νικητές και ηττημένοι. Προφανώς επέλεξε εκείνο το συμβολικό μέρος για να δείξει ότι στον ίδιο τόπο οι χαμένοι του εμφυλίου παίρνουν εκδίκηση με την υπογραφή της παράδοσης της Μακεδονίας που τόσο επιθυμούσε το ΚΚΕ εκείνη την εποχή. Μάλιστα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας την ημέρα της ψήφισης της «συμφωνίας» επικαλέστηκε τους αγώνες της Μίρκας Γκίνοβα για να πείσει τους βουλευτές του ΚΚΕ να υπερψηφίσουν την «συμφωνία». Τραγική επιλογή για τον πρωθυπουργό της χώρας καθώς η Μίρκα Γκίνοβα καταδικάστηκε λόγω της αυτονομιστικής της δράσης. Αγωνιζόταν για μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Μακεδονία και άθελά του το παραδέχτηκε κι ο Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα επιζήμια αποτελέσματα που παράγει αυτή η «συμφωνία» εστιάζοντας στην ίδρυση αυτονομιστικών σωματείων σε όλη την Μακεδονία, αλλά και στα δημοσιεύματα από διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία που επιχειρούν να πείσουν και να διαμορφώσουν την διεθνή κοινή γνώμη για την ύπαρξη δήθεν Μακεδονικής εθνότητας.
Ο κ.Τάτσιος τόνισε ότι η Ελλάδα κυβερνάται από ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Σε κάθε (υποτίθεται) δημόσια εκδήλωση με ομιλητές στελέχη της κυβέρνησης υπάρχουν σθεναρές αντιδράσεις και διαδηλώσεις. Η Ελληνική Κυβέρνηση όμως απαντά πλέον σε ΟΛΕΣ τις πατριωτικές εκδηλώσεις με προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ η χρήση χημικών που είναι επιζήμια για τον ανθρώπινο οργανισμό πλέον είναι αναμενόμενη. Ο Αλέξης Τσίπρα ΑΡΝΗΘΗΚΕ να γίνει ένα τίμιο δημοψήφισμα με σαφές ερώτημα για την χρήση του ονόματος ώστε ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του. Ο λαός το έπραξε με τα πάνδημα συλλαλητήρια που έγιναν και με το παραπάνω. Συνεχίζει και το πράττει με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων που σπεύδουν να χαρακτηρίζουν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ τους κυβερνητικούς βουλευτές. Από τις αντιδράσεις δεν ξέφυγε ΟΥΤΕ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος συγκεντρώνει τα πυρά των Ελλήνων ΓΙΑΤΙ δεν έκανε από που έπρεπε, όταν έπρεπε για να σώσει την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Ο κ.Τάτσιος ενημέρωσε το κοινό ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η ΠΟΠΣΜ οργανώνουν νομικές ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν σε διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκό δικαστήριο και ΟΗΕ), καθώς και διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για αναστροφή της δυσμενούς κατάστασης και την ακύρωση της συμφωνίας. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία (εν όψει των εκλογών) να ψηφιστούν οι ικανοί κι όχι οι αρεστοί, που θα πρωταγωνιστήσουν στην προάσπιση των δικαίων των Μακεδόνων.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ αναφερόμενος στην κυβέρνηση  είπε ότι διακατέχεται από παρεΐστικο τυχοδιωκτισμό, ανέλπιστο ελιτισμό και από τον ηγεμονισμό της καρέκλας. Για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία είπε χαρακτηριστικά ότι αποτελεί ένα σφαγείο συνειδήσεων, ενώ το στρατηγείο της κυβέρνησης είναι η προπαγάνδα.
Ο κ.Τάτσιος ζήτησε από την επόμενη κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή) να σεβαστεί τα ατομικά δικαιώματα των Μακεδόνων, τα οποία καταπατά ΒΑΝΑΥΣΑ η «συμφωνία» και η τωρινή κυβέρνηση και να προχωρήσει σε ένα τίμιο δημοψήφισμα με ξεκάθαρο ερώτημα. Ο ομιλητής  στηλίτευσε την πολιτική επιλογή των κυβερνώντων να διαπράξουν το έγκλημα της ιστορικής εξαπάτησης και της καταπάτησης των ατομικών δικαιωμάτων των γηγενών αυτόχθονων Μακεδόνων που έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους. Η ΠΟΠΣΜ ως εκπρόσωπος των γηγενών Μακεδόνων έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει σε όλα τα διεθνή φόρα για την διεκδίκηση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τη «συμφωνία», η οποία στηρίζεται σε ψέματα και ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική.
Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης η ασφάλεια του Ευρωκοινοβουλίου απαγόρευσε από τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΠΣΜ να φωτογραφηθούν κρατώντας τη σημαία της ΠΟΠΣΜ με την δικαιολογία ότι φέρει πολιτικό (;) περιεχόμενο.


Γιαννιτσά 4 Μαρτίου 2019

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6.3.19

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΑΝΕ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


Nina Gatzoulis  Coordinator of the World
Pan-Macedonian Associations Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Tel: +603-742-0466
Stephen Mulvey
Assistant Editor
BBC Digital, Current Affairs
March 3, 2019
Dear Mr. Mulvey,
Paul Joseph Goebbels’s conviction that “A lie told often enough becomes truth” is the adage, residual of a catastrophic and devastating WWII that all of us wish humanity never experiences again. This maxim however, was unfortunately supported by BBC’s correspondent in Greece Maria Margaronis who had the impudence to write an appalling, biased, and misinforming narrative entitled “Greece’s invisible minority: the Macedonian Slavs” https://www.bbc.com/news/stories-
47258809 thatfocused on the so-called “Macedonian” language spoken by the so-called “denied (read “oppressed”)Macedonian Slavs” in Greece, and highlighting the author’s views on the Prespes Agreement.
We will not attempt to give you a long lesson on the idiom spoken in some villages in Greece’s northern territory of Macedonia close to the border with its northern neighbour, but rather we would like to emphasize a few facts. The language spoken by the ancient Macedonians was Greek with Doric elements and various inscriptions on ancient finds found in Macedonia, Greece, have proven this time and time again. During the period of the Ottoman Empire, there were Slav-speaking people in the area of ​​historic Macedonia and the surrounding areas, most of them with Greek national consciousness (the remainder had a Bulgarian national consciousness). In order to distinguish the Greek that was spoken in the region from the Slavic idioms, the latter were called “entopia” (local idiom(s)). These idiomscontained a patchwork of words coming from the various peoples who lived in historic Macedonia and the surrounding areas. Traveling from west to east toward Bulgaria, the idioms become more Bulgarianin nature. Of course, the existence of these Slavic idioms does not imply the existence of a Macedonian language. The creation of a Slavic language in the 1940s bearing the Macedonian name was a political act by the Communist regime of Yugoslav dictator Tito as a means to justify the Communist International’s (ComIntern’s) idea of a creation of a “Macedonian nation” within Yugoslavia during that time. This involved a codification of the Serbo-Bulgarian pidgin spoken in southern Yugoslavia, conscious de-Bulgarisation of it in many instances, creation of an alphabet, and even invention of new words. It is well known that Tito and ComIntern coveted northern Greek lands and especially historic Macedonia. This was forewarned by the United States (the “leader of the Free World”) in 1944 and described as a hostile act against Greece. The Yugoslavs supported (monetarily and militarily) and influenced autonomist Bulgarophile Nazi collaborationists-turned Communists in northern Greece. This helped lead to the Greek Civil War that ultimately led to the Communist utter defeat by the Greek Royal Forces with the aid of the American and the British Royal forces. As a result, many Greek communists (calling themselves “Macedonians”) fled into the Iron Curtain in order to avoid prosecution and reprisal for their crimes against the Greek nation. Greece therefore (as does any nation), has every right to refuse subsequent entry to those previous citizens who collaborated with enemies of the state. No one is denying the existence of those who fled, and the very few who stayed behind. A national minority though – especially a “Macedonian” one among 2.5 million Macedonian Greeks – they are not.
As mentioned above, Ms. Margaronis’s article was not only misinformative, but it was also predisposed and biased. Her narrative was based only on one interview from a certain Mr. Fokas – a self-described “Macedonian” whose family he described as being one of those who collaborated against the Greek state after World War II. This man, who is from one of Greece’s northern border villages is the main voice of her tale and describes a litany of complaints against the Greek state, yet the BBC does nothing to present the other side – presenting only the side of the belligerent during the civil war. What about the voice of those that suffered under the yoke of the Bulgarophiles during the Balkan Wars, the Axis occupation, and then the Communist-initiated civil war? But of course, it is more interesting to the BBC to give the voice to the side it perceives to be the underdog, isn’t it? This is totally unacceptable as BBC’s correspondent also interviewed Mrs. Nina Gatzoulis, Coordinator of the World Pan-Macedonian Associations and Mr. George Tatsios, president of the Panhellenic Federation of Cultural Associations of Macedonians on September 8, 2018 in Thessaloniki, Greece. Their positions however were never revealed as the author decided to silence the voice of one side. Moreover, Ms. Margaronis stated that in 1913, Greece “annexed” Macedonia instead of liberating landwith a majority Greek population from the Ottoman Turks. Annexation is the narrative of those who historically have questioned the sovereignty of Greece over her northern regions, including those who share Mr. Fokas’s ideas. Annexation implies appropriation of territory that did not belong to Greece before and allowing such rhetoric to widely come forth from the BBC is shameful. What is also surprising and alarming in this situation is the fact that even though these interviews occurred some time ago, she buried them for about six months. Now that the Prespes Agreement has become the apple of discord between the Greek people and certain power centers that support it, her tale surfaces in a carefully crafted presentation. One final point, the picture purportedly showing “Macedonian [Slav]villagers in 1947” is actually an image of Sarakatsáni – a pastoral nomadic Greek subgroup of peoplebased on their dress.
Mr. Mulvey,
News agencies like the esteemed BBC have the obligation to report the unbiased and complete truth of an issue based on verified facts. Ms. Margaronis presented an article whose content is nothing more than her opinion with the intention to gain something that people such as Mr. Fokas are not entitled to have. Whose interests is she supporting? Does the BBC share her views? Reporting lies opens up news agencies to potential law suits from those who honour truth and seek to defend it. With this story, Ms. Margaronis failed as a reporter but rather triumphed as an activist. This reflects poorly on the BBC and not only in the eyes of the whole Greek nation – a free nation the United Kingdom once helped to defend against the actions of people like Mr. Fokas.
Sincerely,
WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS
Pan-Macedonian Association of USA
President: Dimitris Filippidis
Pan-Macedonian Federation of Australia
Coordinator: Peter Jasonides
Pan-Macedonian Association of Canada
President: Dr. Christos Karatzios
Pan-Macedonian Association of South Africa
President: Amyntas Papathanasiou
Pan-Macedonian Federation of Canada
President: George Papadakis
Pan Hellenic Federation of Cultural Associations of Macedonians(Greece)
President: George Tatsios
PS: this communication will be cc’ed to the Members of the European Union, as well as the Representatives of the United Nations.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4:38 π.μ.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


https://www.youtube.com/watch?v=TXV3zBvNX38

Lonsdale Street Greek Festival - His Grace Bishop Ezekil
stefanos apoel

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1/3/2019 8:07 π.μ.

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

ΕΣΥ ΠΑΠΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου
(ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904)

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
– Αυτήν την Κυριακή, καλό μου εγγονάκι, τιμούμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα. Στις εκκλησιές μας θα γίνουν μνημόσυνα για τους Μακεδονομάχους και θα ψαλούν δοξολογίες. Τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια θα σημαιοστολιστούν. Οι δάσκαλοι, στα σχολεία, θα μιλήσουν στα παιδιά για τις θυσίες και τα μαρτύρια των αγωνιστών και οι προτομές των μακεδονομάχων θα στολιστούν με δάφνινα στεφάνια.
– Και γιατί όλα αυτά, παππού; Τόσο σημαντική είναι αυτή η επέτειος;
– Είναι πολύ σημαντική, παιδί μου, αλλά δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν της έχουμε δώσει την αξία και την λαμπρότητα που της πρέπει. Αρκεί να σου πω ότι η επέτειος αυτή τιμάται μονάχα εδώ, στα χώματα της Μακεδονίας, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δεν γίνεται ούτε η παραμικρή αναφορά. Κι ας έχουνε πει γνωστοί ιστορικοί και μεγάλοι πολιτικοί άνδρες ότι η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα είναι ισάξια με εκείνη της 25ης Μαρτίου.
– Εσύ, παππού, πολέμησες στον Μακεδονικό Αγώνα;
– Εγώ, άγγελέ μου, δεν πολέμησα. Πολέμησε, όμως, ο πατέρας μου, δηλαδή ο προπάππος σου. Ο Αγώνας τον είχε βρει παλληκαράκι είκοσι χρονών. Σαν να τον βλέπω, τώρα, να μας διηγείται γεγονότα και περιπέτειες από τα χρόνια εκείνα.
– Και τι σας έλεγε, παππού;
– Θυμάμαι, που μας μιλούσε για τον Παύλο Μελά, για τον καπετάν Άγρα και τον βάλτο των Γιαννιτσών, για τον δεσπότη της Καστοριάς, τον Γερμανό Καραβαγγέλη, για τον καπετάν Ράμναλη και πιο πολύ θυμάμαι, που τα μάτια του ήτανε συνεχώς βουρκωμένα. Μας τραγουδούσε στο τέλος και ένα τραγούδι για τον θάνατο του Παύλου Μελά και μετά έπεφτε σε βαθείς συλλογισμούς.
-Με ποιους πολεμούσε ο Παύλος Μελάς, παππού;
– Χρυσό μου εγγονάκι, ο Παύλος Μελάς στα 1904, τότε δηλαδή που η Μακεδονία κινδύνεψε πάρα πολύ, ήταν ένας γενναίος ανθυπολοχαγός, που άφησε, στην Αθήνα, την γυναίκα του και τα δυο του μικρά παιδιά και ήρθε εδώ στην Μακεδονία, μαζί με άλλους αξιωματικούς από την ελεύθερη Ελλάδα, για να οργανώσει τον Αγώνα και να σώσει την Μακεδονία.
– Από ποιους να την σώσει, παππού; Η Μακεδονία δεν ήταν ελεύθερη το 1904;
– Στα χρόνια εκείνα, η Ελλάδα μας δεν ήτανε έτσι όπως την ξέρεις σήμερα. Η ελεύθερη Ελλάδα έφτανε τότε μέχρι την Ελασσόνα. Λίγο πάνω από την Λάρισα, δηλαδή. Η Μακεδονία, στα 1904, ήταν ακόμα σκλαβωμένη στους Τούρκους, όπως επίσης και η Ήπειρος και η Θράκη και τα νησιά μας.
Το πρόβλημα, όμως, τότε, δεν ήτανε μονάχα ο τούρκικος ζυγός. Ο πιο μεγάλος κίνδυνος ήταν από αλλού. Από τους Βουλγάρους.
– Γιατί, παππού; Τι έκαναν οι Βούλγαροι και κινδύνεψε τόσο πολύ η Μακεδονία;
– Οι Βούλγαροι, στα 1870, έφυγαν από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και ίδρυσαν δικό τους πατριαρχείο, την λεγόμενη βουλγαρική εξαρχία. Από τότε και μετά έβαλαν σκοπό τους, να μας αναγκάσουν όλους τους Μακεδόνες, να μιλάμε την βουλγάρικη γλώσσα, να έχουμε στα σχολεία μας Βούλγαρους μονάχα δασκάλους και οι παπάδες μας να υπάγονται εκκλησιαστικώς στην βουλγάρικη εξαρχία και όχι στο δικό μας το Πατριαρχείο. Με άλλα λόγια, βάλθηκαν να μας αρπάξουν την Μακεδονία και να την κάνουνε βουλγαρική.
Στην αρχή προσπάθησαν να το πετύχουν με το καλό. Με δώρα και με υποσχέσεις. Σαν είδαν, όμως, ότι οι Έλληνες αντιστέκονταν και δεν εγκατέλειπαν ούτε την Γλώσσα τους ούτε και το Πατριαρχείο τους, έβαλαν μπρος τις απειλές, την τρομοκρατία, τα βασανιστήρια, τους εμπρησμούς, τα μαχαιρώματα, τις εκτελέσεις και τις κρεμάλες.
Ένοπλες ομάδες φανατικών Βουλγάρων, οι λεγόμενοι κομιτατζήδες, είχανε γίνει τότε ο φόβος και ο τρόμος των χωριών μας. Αλλοίμονο, παιδάκι μου, σε όποιον αντιστεκόταν στο πέρασμά τους. Ολόκληρα χωριά παραδόθηκαν στις φλόγες. Σοδιές και ζωντανά αρπάχτηκαν και αφανίστηκαν. Γυναίκες βιάστηκαν. Μικρά παιδιά κακοποιήθηκαν. Παπάδες κρεμάστηκαν. Δάσκαλοι αποκεφαλίστηκαν. Γιατροί και προύχοντες εκτελέστηκαν.
– Τους παπάδες και τους δασκάλους γιατί, παππού, τους κυνηγούσαν οι κομιτατζήδες με τόση λύσσα;
– Τους κυνηγούσανε, παιδάκι μου, διότι τους χαλούσαν τα σχέδιά τους. Ήταν εκείνοι, που κρατούσανε στα χωριά μας άσβεστη την φλόγα της Πίστης και του Γένους μας. Νεαρές δασκάλες πλήρωσαν τότε με το ίδιο τους το αίμα την απόφασή τους, κάτω από τις απειλές των κομιτατζήδων, να συνεχίζουν να διδάσκουν στα Ελληνόπουλα την Γλώσσα και την Ιστορία των προγόνων μας.
Τώρα που μεγάλωσες και μπορείς και διαβάζεις μόνος σου, θα πάμε μια μέρα μαζί και θα αγοράσουμε ένα βιβλίο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, που αναφέρεται στην δράση του Μητροπολίτη της Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη. Εκεί να δεις αγώνες και κινδύνους και φυλακίσεις και θυσίες για την Πατρίδα και την Πίστη.
Ο Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν ο συντονιστής του Μακεδονικού Αγώνα. Ήταν εκείνος, που συνεργαζότανε στα κρυφά με τον Παύλο Μελά, που στήριζε τους τρομοκρατημένους χωρικούς, πηγαίνοντας, με κίνδυνο της ζωής του, από χωριό σε χωριό, που άνοιγε εκκλησιές κλειδωμένες από τους Βουλγάρους, που ενίσχυε ηθικά και υλικά όλα τα ελληνικά ανταρτικά σώματα.
– Τι ήταν, παππού, τα ελληνικά ανταρτικά σώματα;
– Οι Έλληνες, καλό μου εγγονάκι, μπροστά στις βαναυσότητες των Βουλγάρων, δεν έμειναν με δεμένα τα χέρια. Οι πιο τολμηροί και οι πιο γενναίοι αποφάσισαν να αντισταθούν. Να φυλάξουν τα χωριά τους από τις εγκληματικές επιδρομές των κομιτατζήδων, να κρατήσουν τα σχολεία τους ανοιχτά με δασκάλους Έλληνες και να συνεχίσουν να λειτουργούν τις εκκλησιές τους στο όνομα του Πατριάρχη.
Έτσι, πήραν στα χέρια τους τα όπλα και δημιούργησαν τα ελληνικά ανταρτικά σώματα σε ολόκληρη σχεδόν την Μακεδονία.
Ο ρόλος των Ελλήνων αξιωματικών, που αποστέλλονταν μυστικά από την ελεύθερη Ελλάδα, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Καραβίτης, ο Κολοκοτρώνης, ο Μαζαράκης κ.α, δεν ήταν άλλος από την καλύτερη δυνατή οργάνωση αυτών των γηγενών Μακεδονομάχων. Αυτών των Ηρώων, που με το αίμα τους λύτρωσαν την Μακεδονία από την καταιγίδα του βουλγαρισμού. Την έσωσαν, δηλαδή, από τις σφαγές, από την ισοπέδωση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και τον αφανισμό της εθνικής μας ελληνικής αυτοσυνειδησίας.
– Πόσο κράτησε, παππού, αυτός ο Αγώνας;
– Ο Μακεδονικός Αγώνας, παιδί μου, στην πραγματικότητα είχε αρχίσει από το 1870 περίπου. Από τότε, δηλαδή, που οι Βούλγαροι ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση. Η κρισιμότερη, όμως, φάση κράτησε τέσσερα χρόνια. Από το 1904 μέχρι το 1908. Στα χρόνια αυτά, Μακεδονομάχοι απ’ όλη την Ελλάδα -ντόπιοι Μακεδόνες, Κρήτες, Μανιάτες, Νησιώτες- δίνοντας σκληρές μάχες και θυσιάζοντας και την ζωή τους ακόμη, κατόρθωσαν στο τέλος, να κρατήσουν τους κομιτατζήδες μακριά από τα χωριά μας και να σώσουν την Μακεδονία.
– Δηλαδή, παππού, ο Μακεδονικός Αγώνας τελείωσε στα 1908;
– Όχι, παιδί μου. Ο Αγώνας ο Μακεδονικός δεν τελείωσε στα 1908. Συνεχίστηκε και συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι και σήμερα.
Εκείνα τα χρόνια χρειάστηκε να γίνει με θυσίες και όπλα. Σήμερα συνεχίζεται, το ίδιο σκληρός και αδυσώπητος, στα τραπέζια των διπλωματικών διαπραγματεύσεων, στα πανεπιστήμια, στις αίθουσες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε κάθε περίπτωση, που δίνεται ευκαιρία για σχετική ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης.
Όσο θα υπάρχουν εχθροί μας, που αμφισβητούν το όνομα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ο Αγώνας θα συνεχίζεται, χωρίς σταματημό, με τον ίδιο ζήλο και τον ίδιο ενθουσιασμό.
– Παππού, τους Βούλγαρους κομιτατζήδες τους αντιμετώπισαν και τους απώθησαν τότε οι Μακεδονομάχοι. Από τους Τούρκους, όμως, πότε ελευθερώθηκε τελικά η Μακεδονία;
– Η πολυπόθητη ελευθερία της Μακεδονίας και η ένωσή της στον κορμό της Ελλάδας ήρθε, τέσσερα χρόνια μετά, με τους Βαλκανικούς πολέμους.
Το καμπαναριό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη χτύπησε ελεύθερα, για πρώτη φορά μετά από πεντακόσια χρόνια, ανήμερα της γιορτής του. Στις 26 Οκτωβρίου του 1912.

www.votegreece.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4:45 π.μ.

Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή  29 Ιανουαρίου , στον 21ο αιώνα
Ψυχρολουσία από Στέιτ Ντιπάρτμεντ               – Μας σπρώχνει σε Χάγη: Να λύσετε τις «θαλάσσιες διαφορές» σας με την Τουρκία!
Λαμία:               Αλλοδαπός Σε Αμόκ Επιτέθηκε Με Μαχαίρι Σε Επιχειρηματία Και Μετά Αυτοτραυματίστηκε
Γρίπη:               Κλείνουν εννέα σχολεία στην Πρέβεζα
Κινηματογραφική καταδίωξη               και ανατροπή βαν με μετανάστες στην Ασπροβάλτα
image Δείτε σαν σήμερα
image Ψυχρολουσία από Στέιτ Ντιπάρτμεντ
image Λαμία:
image Γρίπη:
image Κινηματογραφική καταδίωξη

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 1ος

Αθλητισμός 1ος

              Τα ματς της Τετάρτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Αθλητισμός 12ος

 Αθλητισμός 12ος

              Τα ματς της Tρίτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Πετρούνιας: Αθλητισμός 11ος

Πετρούνιας: Αθλητισμός 11ος

              Bundesliga: Στην κορυφή η Σάλκε

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

WRC

WRC

              WRC: Ποδαρικό με νίκη ο Νεβίλ στο Μόντε Κάρλο

Read More...

Rally

		Rally

              Το εντυπωσιακό ατύχημα του Τάνακ στο Μόντε Κάρλο, το 1-2 η Toyota

Read More...

Μιχανοκίνηση 1ος

		Μιχανοκίνηση 1ος

              Όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτου που έρχονται το 2020

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1ος

		ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1ος

        Διεγράφη ο Ζαγοράκης, δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Read More...

Δένδιας

 Δένδιας

Η Ελλάδα δεν κάνει εκχωρήσεις σε θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών της δικαιωμάτων

Read More...

Κυβέρνηση

Κυβέρνηση

              Προϋπολογισμός 2020:

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

      Μονόλιθος 2.000 χρόνων που ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο αποκαλύπτει τα μυστικά του

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

    Βρέθηκε ο Λαβύρινθος του Μινώταυρου στη Γόρτυνα Κρήτης, ισχυρίζονται ερευνητές

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

Επτά αρχαία ανάκτορα της Κρήτης

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΚΟΣΜΟΣ 1ος

		ΚΟΣΜΟΣ 1ος

              Λιβύη: Εκεχειρία τέλος, προελαύνει ο Χάφταρ

Read More...

Βόρειος Ήπειρος

Βόρειος Ήπειρος

              Μεγάλη επιτυχία του προσυνεδρίου «Βόρεια Ήπειρος Ώρα Μηδέν»

Read More...

ΓΑΛΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

...

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 1ος

EΛΛΑΔΑ 1ος

              Συμφωνία των Πρεσπών, ένας χρόνος μετά την κύρωση. Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ! Ω τι ύβρις!

Read More...

EΛΛΑΔΑ 12ος

EΛΛΑΔΑ 12ος

              Έγκλημα κατά της Ελλάδας : Μητσοτάκης και Χατζηδάκης κλείνουν 14 εργοστάσια της ΔΕΗ και θα εξαρτόμαστε από την Τουρκία, την...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 11ος

EΛΛΑΔΑ 11ος

           
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1ος

              Τι αλλάζει το 2020 στη 13η σύνταξη - Πότε και σε ποιους θα καταβάλλεται

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

              «Πραξικοπηματική» διευκόλυνση για τα αιολικά στα Αγραφα

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 12ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 12ος

              Το αρχαιότερο δάσος του κόσμου εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

              WWF: Η αποτύπωση της οικολογικής καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

              Εντοπίστηκε ο κρατήρας του μεγαλύτερου μετεωρίτη που έπληξε τη Γη

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

              10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω από τη γη!

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

              «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη βόμβα που έπεσε πάνω από τα κεφάλια μας»

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              4η ,3η , 2η , 1η,  Πρόσκληση

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/01/2020

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  28/01/2020

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2019

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2019

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

OXI στη ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ

OXI στη  ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ

              Ψέμματα για την λαθρομετανάστευση…

Read More...

ΕΡΑΤΥΡΑ - 2020

 ΕΡΑΤΥΡΑ - 2020

Η Ιερά Μονή ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

              ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

           
Συνεκμετάλλευση και συνεργασία με τη Τουρκία λέει ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Διαφορα

Διαφορα

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠ@ΣΤ@ΡΔΑΚΙ ΓΥΦΤΑΚΙ! «ΉΤΑΝ ΕΚΕΙ ΩΣ ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ ΣΕ ΣΠΕΙΡΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΤΟΝ

Read More...

Κασέμ Σουλεϊμανί

Κασέμ Σουλεϊμανί

              Καταγγελία της Διεθνούς Οργάνωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων για τη δολοφονία του στρατηγού Σολειμανί

Read More...

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Μαυροπηγή Κοζάνης  -  Διαφορα

Πέθανε ο πρωταθλητής της πάλης, Γιώργος Ποζίδης

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided