Τρίτη, Μάρτιος 26, 2019

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

 

 

 

 

 

 

 

Τα άκουσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες: «Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» [βίντεο]

 

 

 

 

 

Τα άκουσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες:

«Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» [βίντεο]

Τα άκουσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες: «Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» [βίντεο]

Newsroom iefimerida.gr

Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε η Σερραία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πόλη των Σερρών.

Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφάνου από την κ. Σταμπουλή, προχώρησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες.

«Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά την διάρκεια της κατάθεση στεφάνων και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό.

https://www.youtube.com/watch?v=GmB56yTmA9k

https://www.youtube.com/watch?v=zAXrglWIEJ8

https://www.youtube.com/watch?v=auucsRsO7cg

Πηγή: epiloges.tv

 

 

 

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»

ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το απαγορευμένο από τα συριζόσκυλα εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έκλεισε την παρέλαση που ακολούθησε της Αναπαράστασης της απελευθέρωσης της Πόλης, η δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Το δε κοινό, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα το εμβληματικό εμβατήριο  και ενθουσιασμό το «εμβατήριο», ενώ πολλοί το τραγούδησαν κιόλας!

Κι όπως φαίνεται, το «Μακεδονία Ξακουστή» θα περάσει στην Ιστορία ως ΣΥΜΒΟΛΟ της αντίστασης των Ελλήνων στους κατάπτυστους αμερικανο-γερμανοπροδότες του ΣΥΡΙΖΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=7dnWPOZ8r9M

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης

και Οικουμενικό Πατριάρχη, κύριο κύριο Βαρθολομαίο

Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Τηλ: 603-742-0466
Μαρτίου 16, 2019
Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα,
Για μια ακόμη φορά εμείς οι Μακεδόνες προσφεύγουμε σε Εσάς και επικαλούμαστε την βοήθειά Σας σχετικά με το μέγιστο ζήτημα που παρουσιάστηκε μετά το πρόβλημα της κλοπής της ιστορίας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της μοναδικής μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους βόρειους γείτονές μας.
Δι’ όλους εμάς αποτελεί ύψιστο καθήκον το να προστατεύουμε διαχρονικά την θρησκεία μας, τα όσια και ιερά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, καθώς και την πατρίδα για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι. Έργο ζωής μας είναι να παραδώσουμε άθικτες αυτές τις αξίες στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στα δισέγγονά μας και σε όλες τις γενιές που θα ακολουθήσουν.
Όπως γνωρίζει η Θειοτάτη Παναγιότητα Σας για όλους εμάς τους Μακεδόνες ηλεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχτηκε και ούτε θα αποδεχτεί ποτέ, επιβλήθηκε στον ελληνισμό παρά την θέλησή του, κατά παράβαση του εθνικού και διεθνούς Δικαίου, και είναι μια «Συμφωνία» που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ακεραιότητα της Ελλάδος.
Εσχάτως διαπιστώσαμε, από την προς Εσάς δημοσιοποιηθείσα επιστολή του εν Ελλάδι δραστηριοποιούμενου φιλοσλαβικού και ανθελληνικού πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», ότι η αχαρακτήριστη αυτή «Συμφωνία» άνοιξε διάπλατα την πόρτα, ώστε να διατυπώνεται το αίτημα για χρήση της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας κατά τον«εκκλησιασμό της μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων», όπως όλως αναληθώς οι ίδιοι γράφουν στην ως άνω επιστολήν τους.
Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα
Όταν στο παρελθόν ευδοκήσατε να μας δεχθείτε Σας είχαμε εκθέσει τις απόψεις μας,για τον σχισματικό ρόλο της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής ΟρθοδόξουΕκκλησίας» των Σκοπίων. Η θεόπνευστη απόφασή Σας να μην αναγνωρίσετε μια έτσι αυτοαποκαλούμενη εκκλησία είναι μέχρι στιγμής η μόνη δικαίωση και βοήθεια που δεχτήκαμε εμείς οι χειμαζόμενοι μοναδικοί Μακεδόνες οι οποίοι βαλόμεθα πανταχόθεν.
Ασφαλώς και Σας είναι γνωστός ο πολυετής ρόλος του προαναφερθέντος πολιτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο» το οποίο θέτει με κάθε άμεσο, έμμεσο και πλάγιο τρόπο ζητήματα ύπαρξης της δήθεν «εθνικά Μακεδονικής μειονότητας» ανάμεσα σε 2.500.000 Μακεδόνες στην Μακεδονία μας. Όπως ασφαλώς Σας είναι γνωστό ότι ηΣυμφωνία της Λοζάνης, δεν αναγνωρίζει εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και η μόνημειονότητα που αποδέχεται είναι η θρησκευτική Μουσουλμανική μειονότητα σε ένα τμήμα της Θράκης. Ωσαύτως, είναι πασίγνωστο δια διεθνών συμφωνιών που διέπουν το καθεστώς ύπαρξης της νεωτέρας Ελλάδος μετά το 1913, ότι δεν υφίστανται «ντόπιοι μειονοτικοί μακεδονόφωνοι» πληθυσμοί τους οποίους όλως αναληθώς αναφέρει η εν λόγω επιστολή.
Ως ποίμνιο της ανά τον κόσμο Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας ποιμενόμενο από την Αγιότητά Σας θεωρούμε την επίκληση για «εκκλησιασμό στη «μακεδονική γλώσσα»της ανύπαρκτης «μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα» ως καταφανή προσπάθεια απροκάλυπτης εισπήδησης στις εκκλησίες των Νέων Χωρών στις οποίες γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην εν λόγω επιστολήν του «Ουρανίου Τόξου», και ειδικά στις Ιερές Μητροπόλεις της Μακεδονίας μας. Είναι καταφανές, ότι σλαβικοί κύκλοι εμμένουν στους σχισματικούς σκοπούς τους, παρά την μη αναγνώρισή τους από την Αγιότητά Σας.
Θεωρούμε μεγίστη ασέβεια προς το σεπτόν Πρόσωπό Σας, καθώς και βάναυση και βάρβαρη προσβολή προς ολόκληρη την Αγίαν του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία μας την επίκληση στην εν λόγω επιστολή δήθεν «διωγμών μετά το 1913». Θεωρούμε σε ύψιστο βαθμό ασέβεια και ύβρη τις ακόλουθες ανίερες και ψευδείς καταγγελίες στην εν λόγω επιστολή, όπως: «Aπό την αρχή του περασμένου αιώνα Εκκλησία, Κράτος και παρακράτος στην Ελλάδα άλλοτε με σιωπηρή κι άλλοτε με φανερή βία, απειλές και εκφοβισμό…» Και «Ακόμη και σήμερα είμαστε θύματα σιωπηρής εχθρότητας και μισαλλοδοξίας σημαντικής μερίδας κληρικών των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.»
Μας θλίβει βαθύτατα η ούτως διατυπωθείσα ύβρη και αδικία, διότι ουδέποτε η Αγία του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ως εκκλησία αγάπης και συμπόνιας, αλλά ούτε και το ελληνικό κράτος ή ουδείς άλλος, προέβη στα ως άνω ανίερα καταγγελλόμενα, πόσο μάλλον σε «διωγμό».
Δι’ όλα αυτά Παναγιότατε, Πάτερ και Δέσποτα, διατελούντες με βαθύτατο σεβασμό, προσερχόμεθα εξαιτούμενοι την απόδοση δικαίου από Εσάς, και την απόρριψη όλων αυτών των πασιφανών ύβρεων. Αυτό θα απαλύνει τας βαθείας πληγάς που προκαλούν εις το σώμα της Μακεδονίας μας όλαι αι ως άνω ανίερες επικλήσεις των βορείων γειτόνων μας, οι οποίες μόνον σκοπόν έχουν να διχάσουν το ποίμνιο της Μακεδονίας μας, να διαταράξουν ανεπανόρθωτα την Ιεράν Τάξιν επί της Αγίας του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και να συνεχίσουν την κλοπή του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας και με αυτά τα κλεμμένα υλικά να συγκροτήσουν το πλαστό ιστορικά και πολιτιστικά κράτος τους.
Εισέτι, και δια μίαν ακόμη φορά, προσφεύγουμε προς Εσάς εξαιτούμενοι την ιεράν βοήθειάν Σας δια να δυνηθούμε να περιφρουρήσουμε την μοναδική στον κόσμο Μακεδονική μας κληρονομιά.
Για όλους εμάς τους Μακεδόνες θα αποτελούσε υψίστη τιμή και εύνοια, εάν τυγχάναμε απαντήσεώς Σας επί των ως άνω τεθέντων υψίστων ζητημάτων.
Επί τούτοις εξαιτούμενοι τας θεοπειθείς Υμών ευχάς και ευλογίας, διατελούντες μετά βαθυτάτου σεβασμού και αφοσιώσεως κατασπαζόμεθα ευλαβώς την αγίαν Δεξιάν Σας,
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας
Συντονιστής: Παναγιώτης Ιασωνίδης
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Γεώργιος Τάτσιος

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6:17 π.μ.

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,

Προς: Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως,
Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο.
Αρ. Πρωτ.: 99
Γιαννιτσά 14 Μαρτ. 2019
Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Απευθυνόμαστε στο πάνσεπτο πρόσωπό σας με αφορμή την επιστολή που απέστειλε προς εσάς το σλαβόφιλο πολιτικό κόμμα με επωνυμία «Ουράνιο Τόξο» και με την οποία αιτείται να επιτρέψετε, σε ορισμένες περιοχές του γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας, να τελείται η Θεία Λειτουργία και στην λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα.
Οι συντάκτες της επιστολής δηλώνουν ότι ενθαρρύνθηκαν από την λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» το περιεχόμενο της οποίας απορρίπτεται ως άκρως ανιστόρητο και πολιτικά απαράδεκτο από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κάθε ηλικίας και τόπου διαμονής (όπως αποδείχθηκε στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη την υφήλιο), και το οποίο ψηφίσθηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο με αμφισβητούμενη συνταγματική νομιμότητα, κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και το κυριότερο χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στον Ελληνικό λαό να εκφράσει την άποψή του με Δημοψήφισμα, καταλύοντας βάναυσα την Δημοκρατία και τρομοκρατώντας του Έλληνες πολίτες που τόλμησαν να αντιταχθούν ειρηνικά σε αυτήν.
Το αίτημα του σλαβόφιλου πολιτικού κόμματος «Ουράνιο τόξο» ταυτίζεται με τις ακραίες εθνικιστικές τάσεις του κράτους των Σκοπίων που επιδιώκουν με καθημερινές πράξεις τους την κάθοδο στο Αιγαίο. Γι’ αυτόν τον λόγο γίνεται χρήση των εκφράσεων «Εθνικά Μακεδόνας» και «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, τις οποίες απορρίπτει μέχρι και η ανθελληνική «Συμφωνία των Πρεσπών».
Όπως γνωρίζετε, ορισμένοι Μακεδόνες με κρυστάλλινη Ελληνική εθνική συνείδηση, κυρίως για τις ανάγκες της καθημερινής επικοινωνίας στο πολυεθνικό περιβάλλον της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά και λόγω επιβολής της σλαβικής γλώσσας με βίαιο τρόπο κατά τις σλαβικές κατοχές (Σέρβων και Βουλγάρων) της Μακεδονίας, χρησιμοποιούσαν σλαβογενείς γλωσσικές εκφράσεις, χωρίς γραπτό λόγο. Σε τέσσερα παγκόσμια γλωσσολογικά συνέδρια που διενήργησε μετά το 2012 το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ειδικός οργανισμός του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, διεθνείς προσωπικότητες της παγκόσμιας γλωσσολογίας, απέδειξαν ότι ποτέ δεν υπήρξε «μακεδονική γλώσσα», στην αρχαία Ελλάδα αλλά μόνο ελληνική. Εξίσου διεθνές επιστημονικό δεδομένο είναι και το ότι η γλώσσα η οποία ομιλείται σήμερα στο κράτος των Σκοπίων αποτελεί μια σερβοβουλγαρική διάλεκτο. Έτσι τα λεγόμενα «μακεδονικά» των συντακτών της επιστολής είναι η κατασκευασμένη, το 1945 στην πόλη των Σκοπίων, σλαβική γλώσσα από την επιτροπή Κολισέφσκι, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας (Νοτιοσλαβίας) Ιωσήφ Τίτο.
Κατά την διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα οι γηγενείς Μακεδόνες που ομιλούσαν κάποια σλαβικά ιδιώματα απέδειξαν έμπρακτα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) την Ελληνικότητά τους και έχυσαν το αίμα τους για να υπερασπιστούν την Ορθόδοξη Χριστιανική τους πίστη, όπως αυτή εκφράζεται από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Η δε πάνσεπτος Μητέρα Εκκλησία, διά των διακεκριμένων της κεφαλών, του Πατριάρχου Ιωακείμ του Γ΄, Καστορίας Γερμανού, Δράμας Χρυσοστόμου, Πελαγονίας Ιωσήφ, Γρεβενών Αιμιλιανού και άλλων πολλών πρωτοστάτησε στην προστασία της ελληνικής συνειδήσεως των γηγενών Μακεδόνων και την αδιάκοπη συνέχεια του δεσμού τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οι μνήμες αυτές είναι ακόμη πολύ νωπές Παναγιώτατε. Υπάρχουν χωριά που ακόμη οι κάτοικοί τους καυχώνται να προσδιορίζονται ως «Πατριαρχικοί», απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας κάθε μνήμη της λεγομένης τότε «Εξαρχίας».
Το αίτημα του κόμματος «Ουράνιο Τόξο» για λειτουργία στα σλαβικά ξυπνά στους γηγενείς Μακεδονικούς πληθυσμούς τις δυσάρεστες μνήμες της κομιτατζήδικης αγριότητας που απομάκρυναν βίαια ή σκότωναν τον Ορθόδοξο Έλληνα κληρικό, πιστό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, για να τοποθετήσουν Εξαρχικό (κομιτατζή) Βούλγαρο παπά για να κάνει την λειτουργία στα σλαβικά. Για να εξυπηρετήσουν οι εν λόγω τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, εντελώς ανιστόρητα και ατεκμηρίωτα, προσπαθούν να ονομάσουν τα σλαβογενή τοπικά ιδιώματα ως «μακεδονικά» προκειμένου να παραπλανήσουν και να εγκλωβίσουν στους κόλπους τους Μακεδόνες, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη πολιτιστικών συλλόγων της Ομοσπονδία μας. Ουσιαστικά, το αίτημα για Θεία Λειτουργία στα δήθεν «μακεδονικά» είναι μία καταφανής προσπάθεια «σλαβοποίησης» των γηγενών Μακεδόνων ελάχιστοι των οποίων ομιλούν, εκτός της ελληνικής, και κάποια σλαβογενή ιδιώματα. Έτσι, Σας ζητούν να αναγνωρίσετε την ψευδεπίγραφη «μακεδονική» γλώσσα, για να αποκτήσουν όχημα στις επιδιώξεις τους.
Είμαστε πέραν από βέβαιοι ότι η Παναγιότητά Σας δεν πρόκειται επ’ ουδενί να επιτρέψει κάτι τέτοιο, αφού περίτρανα έως τώρα έχετε αποδείξει ότι συνεχίζετε αδιάκοπα την παράδοση των ενδόξων Πανσέπτων Προκατόχων σας. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την ανησυχία μας ως τα τέκνα προς τον Πατέρα για τις εξελίξεις των εσχάτων καιρών. Για όλους εμάς τους μοναδικούς, γηγενείς και αυτόχθονες Μακεδόνες θα αποτελούσε υψίστη τιμή και εύνοια, εάν τυγχάναμε απαντήσεώς Σας επί των ως άνω τεθέντων υψίστων ζητημάτων.
Επί τούτοις εξαιτούμενοι τας θεοπειθείς Υμών ευχάς και ευλογίας, διατελούντες μετά βαθυτάτου σεβασμού και αφοσιώσεως κατασπαζόμεθα ευλαβώς την αγίαν Δεξιάν Σας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6:37 π.μ.

 

 

 

 

 

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλημμύρισαν Ελλάδα οι δρόμοι της Κατερίνης, στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση και πορεία για την Μακεδονία μας, που διοργάνωσε η «Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης»!

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της προδοσίας, με την συμμετοχή χιλιάδων πατριωτών, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου μίλησαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής της  «Πατριωτικής Νεολαίας Κατερίνης». Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με σημαίες και πατριωτικά – αντιστασιακά συνθήματα.

Προδότες, θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας!

https://www.youtube.com/watch?v=82sYCp1bAX4

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ . ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ !


Δεν πίστευαν στα μάτια τους περαστικοί στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης βλέποντας αστυνομικούς να πλησιάζουν και να ελέγχουν στημένη τέντα με Ελληνική Σημαία και τον Ήλιο τής Βεργίνας ενώ έψαχναν και για φυλλάδια τής ομάδας που μοίραζαν στους περαστικούς, για να ελέγξουν το περιεχόμενο τους.

Σημειώνουμε ότι, οι νέοι έλαβαν άδεια από τον Δήμο Κατερίνης για να στήσουν την τέντα τους στο σημείο τής Πλατείας.

Ζούμε τελικά παλιές γνωστές εποχές ή μήπως όχι; Υπάρχει ελευθερία έκφρασης και διάδοσης ιδεών ή μήπως όχι;

Ευστρατια Σ.

 

 

 

 

 

Η ΠΟΠΣΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΠΣΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος ήταν κεντρικός ομιλητής στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές κα Θεοχάρους (από την Κύπρο) και ο κ.Συναδινός, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος Λοιπής Ελλάδος κ.Γεώργιος Τσαμπούρης.
Πρόκειται για την αρχή μιας οργανωμένης προσπάθειας της ΠΟΠΣΜ και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου για ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης και τις συνέπειες της «συμφωνίας» των Πρεσπών, που ήδη σημαδεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών. Στο παρασκήνιο της εκδήλωσης στο ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΠΣΜ με τον κ.Παπαχριστόπουλο, πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ευρώπης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Τάτσιος Γεώργιος αποκάλυψε τα ΨΕΜΜΑΤΑ που είπε η κυβέρνηση για να γίνει η τελική επικύρωση της «συμφωνίας» από την Βουλή. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να αναβιώσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των Ελλήνων. Επέλεξε το λιμάνι των Ψαράδων στις Πρέσπες από όπου ξεκίνησε κατά τον εμφύλιο πόλεμο η νικηφόρα πορεία του εθνικού στρατού. Είπε ότι από εκεί πέρασαν νικητές και ηττημένοι. Προφανώς επέλεξε εκείνο το συμβολικό μέρος για να δείξει ότι στον ίδιο τόπο οι χαμένοι του εμφυλίου παίρνουν εκδίκηση με την υπογραφή της παράδοσης της Μακεδονίας που τόσο επιθυμούσε το ΚΚΕ εκείνη την εποχή. Μάλιστα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας την ημέρα της ψήφισης της «συμφωνίας» επικαλέστηκε τους αγώνες της Μίρκας Γκίνοβα για να πείσει τους βουλευτές του ΚΚΕ να υπερψηφίσουν την «συμφωνία». Τραγική επιλογή για τον πρωθυπουργό της χώρας καθώς η Μίρκα Γκίνοβα καταδικάστηκε λόγω της αυτονομιστικής της δράσης. Αγωνιζόταν για μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Μακεδονία και άθελά του το παραδέχτηκε κι ο Αλέξης Τσίπρας.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα επιζήμια αποτελέσματα που παράγει αυτή η «συμφωνία» εστιάζοντας στην ίδρυση αυτονομιστικών σωματείων σε όλη την Μακεδονία, αλλά και στα δημοσιεύματα από διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία που επιχειρούν να πείσουν και να διαμορφώσουν την διεθνή κοινή γνώμη για την ύπαρξη δήθεν Μακεδονικής εθνότητας.
Ο κ.Τάτσιος τόνισε ότι η Ελλάδα κυβερνάται από ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Σε κάθε (υποτίθεται) δημόσια εκδήλωση με ομιλητές στελέχη της κυβέρνησης υπάρχουν σθεναρές αντιδράσεις και διαδηλώσεις. Η Ελληνική Κυβέρνηση όμως απαντά πλέον σε ΟΛΕΣ τις πατριωτικές εκδηλώσεις με προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ η χρήση χημικών που είναι επιζήμια για τον ανθρώπινο οργανισμό πλέον είναι αναμενόμενη. Ο Αλέξης Τσίπρα ΑΡΝΗΘΗΚΕ να γίνει ένα τίμιο δημοψήφισμα με σαφές ερώτημα για την χρήση του ονόματος ώστε ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του. Ο λαός το έπραξε με τα πάνδημα συλλαλητήρια που έγιναν και με το παραπάνω. Συνεχίζει και το πράττει με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων που σπεύδουν να χαρακτηρίζουν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ τους κυβερνητικούς βουλευτές. Από τις αντιδράσεις δεν ξέφυγε ΟΥΤΕ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος συγκεντρώνει τα πυρά των Ελλήνων ΓΙΑΤΙ δεν έκανε από που έπρεπε, όταν έπρεπε για να σώσει την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
Ο κ.Τάτσιος ενημέρωσε το κοινό ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η ΠΟΠΣΜ οργανώνουν νομικές ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν σε διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκό δικαστήριο και ΟΗΕ), καθώς και διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για αναστροφή της δυσμενούς κατάστασης και την ακύρωση της συμφωνίας. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία (εν όψει των εκλογών) να ψηφιστούν οι ικανοί κι όχι οι αρεστοί, που θα πρωταγωνιστήσουν στην προάσπιση των δικαίων των Μακεδόνων.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ αναφερόμενος στην κυβέρνηση  είπε ότι διακατέχεται από παρεΐστικο τυχοδιωκτισμό, ανέλπιστο ελιτισμό και από τον ηγεμονισμό της καρέκλας. Για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία είπε χαρακτηριστικά ότι αποτελεί ένα σφαγείο συνειδήσεων, ενώ το στρατηγείο της κυβέρνησης είναι η προπαγάνδα.
Ο κ.Τάτσιος ζήτησε από την επόμενη κυβέρνηση (όποια κι αν είναι αυτή) να σεβαστεί τα ατομικά δικαιώματα των Μακεδόνων, τα οποία καταπατά ΒΑΝΑΥΣΑ η «συμφωνία» και η τωρινή κυβέρνηση και να προχωρήσει σε ένα τίμιο δημοψήφισμα με ξεκάθαρο ερώτημα. Ο ομιλητής  στηλίτευσε την πολιτική επιλογή των κυβερνώντων να διαπράξουν το έγκλημα της ιστορικής εξαπάτησης και της καταπάτησης των ατομικών δικαιωμάτων των γηγενών αυτόχθονων Μακεδόνων που έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους. Η ΠΟΠΣΜ ως εκπρόσωπος των γηγενών Μακεδόνων έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει σε όλα τα διεθνή φόρα για την διεκδίκηση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τη «συμφωνία», η οποία στηρίζεται σε ψέματα και ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική.
Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης η ασφάλεια του Ευρωκοινοβουλίου απαγόρευσε από τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΠΣΜ να φωτογραφηθούν κρατώντας τη σημαία της ΠΟΠΣΜ με την δικαιολογία ότι φέρει πολιτικό (;) περιεχόμενο.


Γιαννιτσά 4 Μαρτίου 2019

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 6.3.19

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΑΝΕ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


Nina Gatzoulis  Coordinator of the World
Pan-Macedonian Associations Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Tel: +603-742-0466
Stephen Mulvey
Assistant Editor
BBC Digital, Current Affairs
March 3, 2019
Dear Mr. Mulvey,
Paul Joseph Goebbels’s conviction that “A lie told often enough becomes truth” is the adage, residual of a catastrophic and devastating WWII that all of us wish humanity never experiences again. This maxim however, was unfortunately supported by BBC’s correspondent in Greece Maria Margaronis who had the impudence to write an appalling, biased, and misinforming narrative entitled “Greece’s invisible minority: the Macedonian Slavs” https://www.bbc.com/news/stories-
47258809 thatfocused on the so-called “Macedonian” language spoken by the so-called “denied (read “oppressed”)Macedonian Slavs” in Greece, and highlighting the author’s views on the Prespes Agreement.
We will not attempt to give you a long lesson on the idiom spoken in some villages in Greece’s northern territory of Macedonia close to the border with its northern neighbour, but rather we would like to emphasize a few facts. The language spoken by the ancient Macedonians was Greek with Doric elements and various inscriptions on ancient finds found in Macedonia, Greece, have proven this time and time again. During the period of the Ottoman Empire, there were Slav-speaking people in the area of ​​historic Macedonia and the surrounding areas, most of them with Greek national consciousness (the remainder had a Bulgarian national consciousness). In order to distinguish the Greek that was spoken in the region from the Slavic idioms, the latter were called “entopia” (local idiom(s)). These idiomscontained a patchwork of words coming from the various peoples who lived in historic Macedonia and the surrounding areas. Traveling from west to east toward Bulgaria, the idioms become more Bulgarianin nature. Of course, the existence of these Slavic idioms does not imply the existence of a Macedonian language. The creation of a Slavic language in the 1940s bearing the Macedonian name was a political act by the Communist regime of Yugoslav dictator Tito as a means to justify the Communist International’s (ComIntern’s) idea of a creation of a “Macedonian nation” within Yugoslavia during that time. This involved a codification of the Serbo-Bulgarian pidgin spoken in southern Yugoslavia, conscious de-Bulgarisation of it in many instances, creation of an alphabet, and even invention of new words. It is well known that Tito and ComIntern coveted northern Greek lands and especially historic Macedonia. This was forewarned by the United States (the “leader of the Free World”) in 1944 and described as a hostile act against Greece. The Yugoslavs supported (monetarily and militarily) and influenced autonomist Bulgarophile Nazi collaborationists-turned Communists in northern Greece. This helped lead to the Greek Civil War that ultimately led to the Communist utter defeat by the Greek Royal Forces with the aid of the American and the British Royal forces. As a result, many Greek communists (calling themselves “Macedonians”) fled into the Iron Curtain in order to avoid prosecution and reprisal for their crimes against the Greek nation. Greece therefore (as does any nation), has every right to refuse subsequent entry to those previous citizens who collaborated with enemies of the state. No one is denying the existence of those who fled, and the very few who stayed behind. A national minority though – especially a “Macedonian” one among 2.5 million Macedonian Greeks – they are not.
As mentioned above, Ms. Margaronis’s article was not only misinformative, but it was also predisposed and biased. Her narrative was based only on one interview from a certain Mr. Fokas – a self-described “Macedonian” whose family he described as being one of those who collaborated against the Greek state after World War II. This man, who is from one of Greece’s northern border villages is the main voice of her tale and describes a litany of complaints against the Greek state, yet the BBC does nothing to present the other side – presenting only the side of the belligerent during the civil war. What about the voice of those that suffered under the yoke of the Bulgarophiles during the Balkan Wars, the Axis occupation, and then the Communist-initiated civil war? But of course, it is more interesting to the BBC to give the voice to the side it perceives to be the underdog, isn’t it? This is totally unacceptable as BBC’s correspondent also interviewed Mrs. Nina Gatzoulis, Coordinator of the World Pan-Macedonian Associations and Mr. George Tatsios, president of the Panhellenic Federation of Cultural Associations of Macedonians on September 8, 2018 in Thessaloniki, Greece. Their positions however were never revealed as the author decided to silence the voice of one side. Moreover, Ms. Margaronis stated that in 1913, Greece “annexed” Macedonia instead of liberating landwith a majority Greek population from the Ottoman Turks. Annexation is the narrative of those who historically have questioned the sovereignty of Greece over her northern regions, including those who share Mr. Fokas’s ideas. Annexation implies appropriation of territory that did not belong to Greece before and allowing such rhetoric to widely come forth from the BBC is shameful. What is also surprising and alarming in this situation is the fact that even though these interviews occurred some time ago, she buried them for about six months. Now that the Prespes Agreement has become the apple of discord between the Greek people and certain power centers that support it, her tale surfaces in a carefully crafted presentation. One final point, the picture purportedly showing “Macedonian [Slav]villagers in 1947” is actually an image of Sarakatsáni – a pastoral nomadic Greek subgroup of peoplebased on their dress.
Mr. Mulvey,
News agencies like the esteemed BBC have the obligation to report the unbiased and complete truth of an issue based on verified facts. Ms. Margaronis presented an article whose content is nothing more than her opinion with the intention to gain something that people such as Mr. Fokas are not entitled to have. Whose interests is she supporting? Does the BBC share her views? Reporting lies opens up news agencies to potential law suits from those who honour truth and seek to defend it. With this story, Ms. Margaronis failed as a reporter but rather triumphed as an activist. This reflects poorly on the BBC and not only in the eyes of the whole Greek nation – a free nation the United Kingdom once helped to defend against the actions of people like Mr. Fokas.
Sincerely,
WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS
Pan-Macedonian Association of USA
President: Dimitris Filippidis
Pan-Macedonian Federation of Australia
Coordinator: Peter Jasonides
Pan-Macedonian Association of Canada
President: Dr. Christos Karatzios
Pan-Macedonian Association of South Africa
President: Amyntas Papathanasiou
Pan-Macedonian Federation of Canada
President: George Papadakis
Pan Hellenic Federation of Cultural Associations of Macedonians(Greece)
President: George Tatsios
PS: this communication will be cc’ed to the Members of the European Union, as well as the Representatives of the United Nations.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4:38 π.μ.

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


https://www.youtube.com/watch?v=TXV3zBvNX38

Lonsdale Street Greek Festival - His Grace Bishop Ezekil
stefanos apoel

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1/3/2019 8:07 π.μ.

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

ΕΣΥ ΠΑΠΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου
(ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904)

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
– Αυτήν την Κυριακή, καλό μου εγγονάκι, τιμούμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα. Στις εκκλησιές μας θα γίνουν μνημόσυνα για τους Μακεδονομάχους και θα ψαλούν δοξολογίες. Τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια θα σημαιοστολιστούν. Οι δάσκαλοι, στα σχολεία, θα μιλήσουν στα παιδιά για τις θυσίες και τα μαρτύρια των αγωνιστών και οι προτομές των μακεδονομάχων θα στολιστούν με δάφνινα στεφάνια.
– Και γιατί όλα αυτά, παππού; Τόσο σημαντική είναι αυτή η επέτειος;
– Είναι πολύ σημαντική, παιδί μου, αλλά δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν της έχουμε δώσει την αξία και την λαμπρότητα που της πρέπει. Αρκεί να σου πω ότι η επέτειος αυτή τιμάται μονάχα εδώ, στα χώματα της Μακεδονίας, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δεν γίνεται ούτε η παραμικρή αναφορά. Κι ας έχουνε πει γνωστοί ιστορικοί και μεγάλοι πολιτικοί άνδρες ότι η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα είναι ισάξια με εκείνη της 25ης Μαρτίου.
– Εσύ, παππού, πολέμησες στον Μακεδονικό Αγώνα;
– Εγώ, άγγελέ μου, δεν πολέμησα. Πολέμησε, όμως, ο πατέρας μου, δηλαδή ο προπάππος σου. Ο Αγώνας τον είχε βρει παλληκαράκι είκοσι χρονών. Σαν να τον βλέπω, τώρα, να μας διηγείται γεγονότα και περιπέτειες από τα χρόνια εκείνα.
– Και τι σας έλεγε, παππού;
– Θυμάμαι, που μας μιλούσε για τον Παύλο Μελά, για τον καπετάν Άγρα και τον βάλτο των Γιαννιτσών, για τον δεσπότη της Καστοριάς, τον Γερμανό Καραβαγγέλη, για τον καπετάν Ράμναλη και πιο πολύ θυμάμαι, που τα μάτια του ήτανε συνεχώς βουρκωμένα. Μας τραγουδούσε στο τέλος και ένα τραγούδι για τον θάνατο του Παύλου Μελά και μετά έπεφτε σε βαθείς συλλογισμούς.
-Με ποιους πολεμούσε ο Παύλος Μελάς, παππού;
– Χρυσό μου εγγονάκι, ο Παύλος Μελάς στα 1904, τότε δηλαδή που η Μακεδονία κινδύνεψε πάρα πολύ, ήταν ένας γενναίος ανθυπολοχαγός, που άφησε, στην Αθήνα, την γυναίκα του και τα δυο του μικρά παιδιά και ήρθε εδώ στην Μακεδονία, μαζί με άλλους αξιωματικούς από την ελεύθερη Ελλάδα, για να οργανώσει τον Αγώνα και να σώσει την Μακεδονία.
– Από ποιους να την σώσει, παππού; Η Μακεδονία δεν ήταν ελεύθερη το 1904;
– Στα χρόνια εκείνα, η Ελλάδα μας δεν ήτανε έτσι όπως την ξέρεις σήμερα. Η ελεύθερη Ελλάδα έφτανε τότε μέχρι την Ελασσόνα. Λίγο πάνω από την Λάρισα, δηλαδή. Η Μακεδονία, στα 1904, ήταν ακόμα σκλαβωμένη στους Τούρκους, όπως επίσης και η Ήπειρος και η Θράκη και τα νησιά μας.
Το πρόβλημα, όμως, τότε, δεν ήτανε μονάχα ο τούρκικος ζυγός. Ο πιο μεγάλος κίνδυνος ήταν από αλλού. Από τους Βουλγάρους.
– Γιατί, παππού; Τι έκαναν οι Βούλγαροι και κινδύνεψε τόσο πολύ η Μακεδονία;
– Οι Βούλγαροι, στα 1870, έφυγαν από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και ίδρυσαν δικό τους πατριαρχείο, την λεγόμενη βουλγαρική εξαρχία. Από τότε και μετά έβαλαν σκοπό τους, να μας αναγκάσουν όλους τους Μακεδόνες, να μιλάμε την βουλγάρικη γλώσσα, να έχουμε στα σχολεία μας Βούλγαρους μονάχα δασκάλους και οι παπάδες μας να υπάγονται εκκλησιαστικώς στην βουλγάρικη εξαρχία και όχι στο δικό μας το Πατριαρχείο. Με άλλα λόγια, βάλθηκαν να μας αρπάξουν την Μακεδονία και να την κάνουνε βουλγαρική.
Στην αρχή προσπάθησαν να το πετύχουν με το καλό. Με δώρα και με υποσχέσεις. Σαν είδαν, όμως, ότι οι Έλληνες αντιστέκονταν και δεν εγκατέλειπαν ούτε την Γλώσσα τους ούτε και το Πατριαρχείο τους, έβαλαν μπρος τις απειλές, την τρομοκρατία, τα βασανιστήρια, τους εμπρησμούς, τα μαχαιρώματα, τις εκτελέσεις και τις κρεμάλες.
Ένοπλες ομάδες φανατικών Βουλγάρων, οι λεγόμενοι κομιτατζήδες, είχανε γίνει τότε ο φόβος και ο τρόμος των χωριών μας. Αλλοίμονο, παιδάκι μου, σε όποιον αντιστεκόταν στο πέρασμά τους. Ολόκληρα χωριά παραδόθηκαν στις φλόγες. Σοδιές και ζωντανά αρπάχτηκαν και αφανίστηκαν. Γυναίκες βιάστηκαν. Μικρά παιδιά κακοποιήθηκαν. Παπάδες κρεμάστηκαν. Δάσκαλοι αποκεφαλίστηκαν. Γιατροί και προύχοντες εκτελέστηκαν.
– Τους παπάδες και τους δασκάλους γιατί, παππού, τους κυνηγούσαν οι κομιτατζήδες με τόση λύσσα;
– Τους κυνηγούσανε, παιδάκι μου, διότι τους χαλούσαν τα σχέδιά τους. Ήταν εκείνοι, που κρατούσανε στα χωριά μας άσβεστη την φλόγα της Πίστης και του Γένους μας. Νεαρές δασκάλες πλήρωσαν τότε με το ίδιο τους το αίμα την απόφασή τους, κάτω από τις απειλές των κομιτατζήδων, να συνεχίζουν να διδάσκουν στα Ελληνόπουλα την Γλώσσα και την Ιστορία των προγόνων μας.
Τώρα που μεγάλωσες και μπορείς και διαβάζεις μόνος σου, θα πάμε μια μέρα μαζί και θα αγοράσουμε ένα βιβλίο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, που αναφέρεται στην δράση του Μητροπολίτη της Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη. Εκεί να δεις αγώνες και κινδύνους και φυλακίσεις και θυσίες για την Πατρίδα και την Πίστη.
Ο Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν ο συντονιστής του Μακεδονικού Αγώνα. Ήταν εκείνος, που συνεργαζότανε στα κρυφά με τον Παύλο Μελά, που στήριζε τους τρομοκρατημένους χωρικούς, πηγαίνοντας, με κίνδυνο της ζωής του, από χωριό σε χωριό, που άνοιγε εκκλησιές κλειδωμένες από τους Βουλγάρους, που ενίσχυε ηθικά και υλικά όλα τα ελληνικά ανταρτικά σώματα.
– Τι ήταν, παππού, τα ελληνικά ανταρτικά σώματα;
– Οι Έλληνες, καλό μου εγγονάκι, μπροστά στις βαναυσότητες των Βουλγάρων, δεν έμειναν με δεμένα τα χέρια. Οι πιο τολμηροί και οι πιο γενναίοι αποφάσισαν να αντισταθούν. Να φυλάξουν τα χωριά τους από τις εγκληματικές επιδρομές των κομιτατζήδων, να κρατήσουν τα σχολεία τους ανοιχτά με δασκάλους Έλληνες και να συνεχίσουν να λειτουργούν τις εκκλησιές τους στο όνομα του Πατριάρχη.
Έτσι, πήραν στα χέρια τους τα όπλα και δημιούργησαν τα ελληνικά ανταρτικά σώματα σε ολόκληρη σχεδόν την Μακεδονία.
Ο ρόλος των Ελλήνων αξιωματικών, που αποστέλλονταν μυστικά από την ελεύθερη Ελλάδα, όπως ο Παύλος Μελάς, ο Καραβίτης, ο Κολοκοτρώνης, ο Μαζαράκης κ.α, δεν ήταν άλλος από την καλύτερη δυνατή οργάνωση αυτών των γηγενών Μακεδονομάχων. Αυτών των Ηρώων, που με το αίμα τους λύτρωσαν την Μακεδονία από την καταιγίδα του βουλγαρισμού. Την έσωσαν, δηλαδή, από τις σφαγές, από την ισοπέδωση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και τον αφανισμό της εθνικής μας ελληνικής αυτοσυνειδησίας.
– Πόσο κράτησε, παππού, αυτός ο Αγώνας;
– Ο Μακεδονικός Αγώνας, παιδί μου, στην πραγματικότητα είχε αρχίσει από το 1870 περίπου. Από τότε, δηλαδή, που οι Βούλγαροι ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση. Η κρισιμότερη, όμως, φάση κράτησε τέσσερα χρόνια. Από το 1904 μέχρι το 1908. Στα χρόνια αυτά, Μακεδονομάχοι απ’ όλη την Ελλάδα -ντόπιοι Μακεδόνες, Κρήτες, Μανιάτες, Νησιώτες- δίνοντας σκληρές μάχες και θυσιάζοντας και την ζωή τους ακόμη, κατόρθωσαν στο τέλος, να κρατήσουν τους κομιτατζήδες μακριά από τα χωριά μας και να σώσουν την Μακεδονία.
– Δηλαδή, παππού, ο Μακεδονικός Αγώνας τελείωσε στα 1908;
– Όχι, παιδί μου. Ο Αγώνας ο Μακεδονικός δεν τελείωσε στα 1908. Συνεχίστηκε και συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι και σήμερα.
Εκείνα τα χρόνια χρειάστηκε να γίνει με θυσίες και όπλα. Σήμερα συνεχίζεται, το ίδιο σκληρός και αδυσώπητος, στα τραπέζια των διπλωματικών διαπραγματεύσεων, στα πανεπιστήμια, στις αίθουσες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε κάθε περίπτωση, που δίνεται ευκαιρία για σχετική ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης.
Όσο θα υπάρχουν εχθροί μας, που αμφισβητούν το όνομα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ο Αγώνας θα συνεχίζεται, χωρίς σταματημό, με τον ίδιο ζήλο και τον ίδιο ενθουσιασμό.
– Παππού, τους Βούλγαρους κομιτατζήδες τους αντιμετώπισαν και τους απώθησαν τότε οι Μακεδονομάχοι. Από τους Τούρκους, όμως, πότε ελευθερώθηκε τελικά η Μακεδονία;
– Η πολυπόθητη ελευθερία της Μακεδονίας και η ένωσή της στον κορμό της Ελλάδας ήρθε, τέσσερα χρόνια μετά, με τους Βαλκανικούς πολέμους.
Το καμπαναριό του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη χτύπησε ελεύθερα, για πρώτη φορά μετά από πεντακόσια χρόνια, ανήμερα της γιορτής του. Στις 26 Οκτωβρίου του 1912.

www.votegreece.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4:45 π.μ.

Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 26 Μαρτίου στον 21ο αιώνα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις               ΟΑΕΔ κατασκηνώσεις 2019:
πρωτοσέλιδα               Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 05:14
POS               Ανενεργό ένα στα τέσσερα καινούργια
image Δείτε σαν σήμερα
image Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
image πρωτοσέλιδα
image Χρόνια Πολλά
image POS

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 3ος

Αθλητισμός 3ος

              Νίκες στο «Μαϊάμι open» για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Read More...

Αθλητισμός 2ος

Αθλητισμός 2ος

            ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Read More...

Αθλητισμός 1ος

Αθλητισμός 1ος

              Μήτρογλου: Ανακοινώθηκε από τη Γαλατάσαράι

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

Έκθεση Kλασικών Aυτοκινήτων στο «The Mall Athens»

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Στον Χάμιλτον η πρώτη pole position της χρονιάς

Read More...

Μιχανοκίνηση 3ος

Μιχανοκίνηση 3ος

  Στο τιμόνι του νέου Audi A1

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3ος

              Η απόφαση ελήφθη για Ελλάδα-Κύπρο: Μία μεγάλη στρατηγική συμμαχία γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ

Read More...

Βουλή

Βουλή

              Ποιες διατάξεις του Συντάγματος οδεύουν προς αναθεώρηση

Read More...

Κοντονής

Κοντονής

              Οι μολότοφ και σκοτώνουν και έχουν σκοτώσει

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 3ος

            Le Monde: 100 χρόνια από τη Γενοκτονία – Άγνωστες...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2ος

              Ο Ναζί του Σόρος σκότωσε τον Παύλο Μελά. Μάθιου Νίμιτς: Το σατανικό τέρας των Βαλκανίων και η σοκαριστική έρευνα που τον...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

           
Ο μονοκέφαλος αετός στη Σητεία της Κρήτης και η ποντιακή πόλη «Τραπεζόνδα»

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΝΑΤΟ

 ΝΑΤΟ

              Το ΝΑΤΟ έχει αναθέσει καθήκοντα στην Άγκυρα να αναχαιτίζει όλα τα ελληνικά αεροσκάφη στο Αν. Αιγαίο

Read More...

Καναδάς

Καναδάς

              «Ζήτω η Ελλάς»! Ο Καναδός Πρωθυπουργός αποθεώνει την Ελλάδα

Read More...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

              Υποχρεωτικά από σήμερα ο σταυρός σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 3ος

EΛΛΑΔΑ 3ος

              ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ

Read More...

EΛΛΑΔΑ 2ος

EΛΛΑΔΑ 2ος

...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 1ος

EΛΛΑΔΑ 1ος

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 124 ΣΧΟΛΕΙΑ (λίστα)

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

              Οι Τράπεζες υπεξαίρεσαν 233 δις και τα χρέωσαν στο ελλ. Δημόσιο! Κατάλαβες τώρα που πάνε τα...

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

              Paul Craig Roberts : Οι πιστωτές έκλεψαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος

Read More...

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

              στο δήμο Θέρμης

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

              Προς διπλασιασμό της πλαστικής ρύπανσης των θαλασσών - "Μετεξεταστέα" η Ελλάδα

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2ος

              Το τοξικό νέφος προκαλεί κλείσιμο σχολείων στη Μπανγκόκ

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

              «Πάνε να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ το περιβάλλον με τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ»…

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 3ος

              Το σπάνιο φαινόμενο του «καταρράκτη φωτιάς» εντυπωσιακό και φέτος (vid)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 2ος

              Ο Έλληνας που επιβίωσε από την πολύνεκρη συντριβή του Air-Bus A320-111: Τον έσωσε το ένστικτο επιβίωσης

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

              Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης της Αίτνας

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              1η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

ΠΡΕΣΠΕΣ

 ΠΡΕΣΠΕΣ

              Από που προέρχεται το όνομά τους Ολα τα ΝΕΑ των Πρεσπών

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/03/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/03/2019

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/02/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/02/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/01/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/01/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

		Διάφορα

Ανατριχιαστικές παραδοχές Χαρίλαου Φλωράκη (Γ.Γ του ΚΚΕ) για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΜΦΥΛΙΟ

Read More...

http://www.koultoura.com/

http://www.koultoura.com/

              www.koultoura.com

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              Τα άκουσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες: «Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» [βίντεο]

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

              Κρήτη - Oργισμένη υποδοχή πολιτών σε Τζανακόπουλο, Δανέλλη και Ραγκούση: «Προδώσατε τη Μακεδονία» (βίντεο)

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

Zougla.gr

Zougla.gr

              Zougla.gr

Read More...

Χρυσή Αυγή

		Χρυσή Αυγή

              Δελτία  Τύπου - Ομιλίες & Βίντεο

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided