Τετάρτη, Ιανουάριος 22, 2020

Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Παμμακεδονικές Ενώσεις 1

Παμμακεδονικές Ενώσεις 2

Παμμακεδονικές Ενώσεις 3

Παμμακεδονικές Ενώσεις 4

Παμμακεδονικές Ενώσεις 5

ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ:

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Τηλ: 603-742-0466
6 Ιανουαρίου 2020
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Εκ μέρους όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά τον κόσμο σάς καλωσορίζουμε στις ΗΠΑ και ευχόμαστε η επίσκεψή σας στην υπερδύναμη να έχει θετικά αποτελέσματα για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε πως ο κίνδυνος εξ ανατολής είναι μεγάλος και όλοι ευχόμαστε να επικρατήσει σύνεση, ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο απανταχού ελληνισμός οφείλει να είναι ενωμένος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η γενέτειρα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ο Μακεδονικός Ελληνισμός είναι ενωμένος. Αυτό αποδείχτηκε με τα περίτρανα και μεγαλειώδη συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και εναντίον της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στα οποία πρωτοστάτησαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της διασποράς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) της Ελλάδας. Είχαμε όμως την ατυχία να βρεθούμε απέναντι σε μια ανάλγητη ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν αφουγκράστηκε την εντολή του λαού και δέχτηκε να υπογράψει μια κακή συμφωνία, όπως και εσείς παραδεχτήκατε κατά την προεκλογική περίοδο Τότε είχατε κατ’ επανάληψη δηλώσει δημοσίως πως είναι απαράδεκτο το ότι δόθηκε στα Σκόπια η «μακεδονική εθνότητα» και η «γλώσσα».
Κύριε Πρόεδρε, ο ελληνικός λαός σας εξέλεξε περιμένοντας από εσάς αυτό που του είχατε υποσχεθεί, δηλαδή μία σειρά συνεχόμενων βέτο κατά την πορεία των Σκοπίων για ένταξή τους στην Ε.Ε. Και,αλλεπάλληλα βέτο δεν σημαίνει υποχρεωτικά ευνοϊκή κατάληξη της όλης «Συμφωνίας»!
Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε πως το καλοκαίρι του 2019 μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων επισκεφθήκαμε την πόλη των Σκοπίων και διαπιστώσαμε πως τίποτε δεν άλλαξε ως προς τον επεκτατισμό των γειτόνων μας.
Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τεράστια μνημεία τα οποία αποπνέουν και διαιωνίζουν μίσος προς την Ελλάδα, ενώ συνεχίζεται η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας και του επιθέτου μακεδονικός, χωρίς καν την προσθήκη του «Βόρεια-ος». Ταυτόχρονα οι πολίτες της χώρας τους εφοδιάζονται με βιβλία τα οποία προωθούν τον επεκτατισμό και τον ψευδο-αλυτρωτισμό.
Όπως γνωρίζετε από την πρώτη ημέρα της υπογραφής της «Συμφωνίας» μέχρι και σήμερα τα Σκόπια συνεχίζουν να την παραβιάζουν. Οι καταγραμμένες παραβιάσεις ανέρχονται σε περισσότερες από εκατό, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί παθητικά και επιμένει στην μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος τήρηση της «Συμφωνίας». Όμως οι μονομερείς παραβιάσεις των Σκοπίων ακυρώνουν την «Συμφωνία» με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο.
Όλα αποδεικνύουν πως η στάση της γείτονος χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει. Η μόνη διέξοδος για να βγει η Ελλάδα από το εθνοκτόνο τέλμα στο οποίο οδηγήθηκε είναι ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Αυτή η κίνηση θα ανέθετε στον ελληνικό λαό την προβλεπόμενη από το Σύνταγμά μας ευθύνη του. Έναν λαό που στήριξε την εκλογή σας, ακριβώς για όσα είχατε διακηρύξει προεκλογικά, απορρίπτοντας την προηγούμενη κυβέρνηση.
Έτσι περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, και, αφού τα Σκόπια συστηματικά δεν τηρούν την «Συμφωνία», να διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα: «αν η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί μία μονομερώς παραβιασμένη συμφωνία ή όχι».
Σας διαβεβαιώνουμε, ότι ασχέτως με το ποια θα είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα η ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» αποτελεί και σήμερα πρωτεύοντα εθνικό στόχο για περισσότερους από 70% των Ελλήνων, οι οποίοι ποτέ δεν πρόκειται να την αποδεχτούν.
Θεωρούμε αυταπόδεικτο ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι κακή, όπως παραδεχτήκατε και για την συγκεκριμένη, και δεν στηρίζει το συμφέρον της πατρίδας μας, δεν πρέπει να τηρηθεί από καμία ελληνική κυβέρνηση. Ο ρόλος της πολιτικής ηγεσίας είναι να προστατεύει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της χώρας την οποία κυβερνά και της οποίας οι πολίτες την εξέλεξαν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Κάναμε αρκετές προσπάθειες να σας συναντήσουμε για να μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε αυτά και άλλα εθνικά προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ευχόμαστε κατόπιν αυτής της επικοινωνίας να μας δεχτείτε και να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση.
Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε καλώς, ότι τα έθνη επιβιώνουν όταν στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και όχι σε επιβουλές και παρεμβάσεις ξένων. Η δύναμή σας είμαστε εμείς, ο ελληνισμός εντός και εκτός Ελλάδας.
https://professors-phds.com/

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 8/1/2020

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ


Προς: 
κ. Κωνσταντίνο Βλάση
Υφυπ. Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό
Κοινοποίηση:
τους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας 
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος 
τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος & Κύπρου
τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ελλάδος & Κύπρου
την Ηγεσία της Εκκλησίας Ελλάδος & Κύπρου
τους Αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού, Αεροπορίας Ελλάδος &Κύπρου
τους Αρχηγούς Πολιτικών κομμάτων Ελλάδος & Κύπρου 
τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοβουλίων Ελλάδος & Κύπρου
τους Ευρωβουλευτές Ελλάδος & Κύπρου
τα ΜΜΕ Ελλάδος & Κύπρου
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πρώτα απ’ όλα ευχόμαστε να έχετε επιτυχημένη θητεία ως Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό. Η πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας σε αυτή τη νευραλγική θέση συμπίπτει με μια
κρίσιμη συγκυρία για τον Ελληνισμό.
Η Ελλάδα και η Κύπρος μας βρίσκονται αντιμέτωπες, εδώ και αρκετούς μήνες, με μια νέα φάση
επιθετικότητας της Τουρκίας που βαίνει κλιμακούμενη.
Δε θα αναφερθούμε εδώ σε γεγονότα που γνωρίζετε καλά. Έγκριτοι επιστήμονες, έμπειροι πολιτικοί, ακόμα και ο ίδιος ο ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζουν πως το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης δεν πρέπει να αποκλειστεί. Όλοι μας ευχόμαστε να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία και να μην οδηγηθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις. Όμως η απέναντι πλευρά έχει προαναγγείλει περαιτέρω κλιμάκωση των επιθετικών της ενεργειών, κάτι το οποίο ίσως φέρει το ενδεχόμενο σύρραξης -απρόβλεπτης έκτασης- πιο κοντά κι από την περίοδο της κρίσης των Ιμίων. Στο πλαίσιο της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδος μας,
οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο
H υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και η απόκρουση κάθε επιθετικής ενέργειας τρίτων είναι, βεβαίως αρμοδιότητα της Πολιτείας, της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης. Oι εξουσίες της πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα (άρθρο 1, παρ.3).
Εμείς, οι Απόδημοι Έλληνες, είμαστε ζωντανά κύτταρα του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά του κόσμου και πρεσβευτές ενός μεγάλου πολιτισμού με οικουμενική απήχηση ως τις μέρες μας. Η σχέση μας με την Πατρίδα δεν είναι μόνο συναισθηματική, αλλά έχουμε ριζωμένη μέσα μας την αίσθηση του Χρέουςαπέναντί της. Πολλοί απόδημοι Έλληνες υπήρξαν σημαντικοί ευεργέτες ή έδωσαν και την ίδια τους τη ζωή σε μάχες για την υπεράσπιση του Έθνους μας. Σήμερα, που ο Ελληνισμός βρίσκεται σε φάση δημογραφικής συρρίκνωσης και δοκιμάζεται επί έτη, ιδιαιτέρως στο οικονομικό πεδίο, το φάσμα νέων προκλήσεων και κινδύνων μας βρίσκει σχετικώς αποδυναμωμένους. Σε μια τέτοια συγκυρία, απαιτείται κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες για συνδρομή -κανείς δεν περισσεύει.
Ο Απόδημος Ελληνισμός
αποτελεί πληθυσμιακά περίπου μια δεύτερη Ελλάδα, ακμαία και περήφανη.
Πολλοί Ομογενείς μας έχουν κατακτήσει κορυφαίες θέσεις σε ακαδημαϊκα ιδρύματα, σε επιχειρήσεις, σε πολιτικά κόμματα, άλλοι έχουν παγκόσμια φήμη για το καλλιτεχνικό τους έργο, χιλιάδες άλλοι βοηθούν εθελοντικώς να διατηρήσουμε την Παράδοσή μας ζωντανή σε συλλόγους και σε ενορίες ανά την υφήλιο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που καλλιεργούν και σήμερα τον φιλελληνισμό σε πολλές χώρες.
Υπάρχει, σύμφωνα με τα παραπάνω,
η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός πολυεπίπεδου μηχανισμού
που μπορεί να συνδράμει επικουρικά στις ενέργειες της Πολιτείας για την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, όποτε αυτό απαιτηθεί. Όμως οι χιλιάδες ψηφίδες αυτού του όμορφου μωσαϊκού συλλογικοτήτων και εξεχουσών προσωπικοτήτων θα πρέπει να τοποθετηθούν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Με άλλα λόγια, απαιτείται μια κεντρική, καλά μελετημένη
θεσμική καθοδήγηση, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, ώστε
να ωφελήσουμε το Έθνος μας στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
Η συνδρομή μας θα είναι διττή, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα όταν απαιτηθεί. Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, προσωπικότητες με επιρροή σε λόμπι, καλλιτέχνες κ.ά., μπορούν να ενεργοποιηθούν, ακόμα και την ύστατη ώρα, για να συνδράμουν στο έργο της Πολιτείας. Και στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, θα μπορούσε να οργανωθεί άμεσα η στρατιωτική μετεκπαίδευση στην Ελλάδα εφέδρων αξιωματικών που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου απόδημου Έλληνα, διαρκείας 1-2 εβδομάδων. Να καταρτιστούν σε κάθε χώρα κατάλογοι με επαγγελματικές ειδικότητες, ιδιαίτερα ιατρών, με συντονισμό από τις Πρεσβείες και τα Προξενεία μας. Ενημέρωση καταλόγων συλλόγων Ελλήνων, φιλελλήνων και άλλων φορέων, δημιουργία μιας σύγχρονης και ασφαλούς πλατφόρμας επικοινωνίας για τη δυνατότητα ταχείας συνεννόησης σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης ανάληψης δράσης. Φυσικά, οι ανά τον κόσμο κοινότητες Ελλήνων έχουν τη δική τους εσωτερική οργάνωση και έχουν ήδη τρόπους συνεννόησης μεταξύ τους. Μπορείτε να εμπνευστείτε από τις υπάρχουσες υποδομές και να τις βελτιώσετε με τη συνδρομή ειδικών.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι
η ενεργοποίηση του απανταχού Ελληνισμού θα στείλει πολλαπλά μηνύματα, εντός κι εκτός Ελλάδος:
μήνυμα ενθάρρυνσης προς τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα, αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας και αυτοπεποίθησης προς όσους μας απειλούν. Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα μας για ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος -που δε γίνεται μόνο με στρατιωτικά μέσα. Και ο ψυχολογικός παράγοντας είναι εξόχως σημαντικός.
Σας ενθαρρύνουμε λοιπόν, μέσω του θεσμικού σας ρόλου, να εργαστείτε (μαζί με άλλα υπουργεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις) για αυτό το σκοπό όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς
οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Επιθυμία μας είναι η Ελλάδα και η Κύπρος να ευημερούν στο διηνεκές σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας και εμείς οι Απόδημοι Έλληνες να είμαστε μαζί με τους θεσμικούς παράγοντες, θεματοφύλακες αυτής της ευημερίας, όπως υπήρξαμε πάντοτε -ιδίως στις δύσκολες στιγμές.
Οι καιροί απαιτούν λοιπόν εγρήγορση, υπευθυνότητα, σχεδιασμό, οξυδέρκεια, θάρρος, πίστη. Θα είμαστε στο πλευρό σας και θα συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο στην πορεία αυτή της συνεννόησης και του συντονισμού δράσης. Θα είμαστε όμως και εποικοδομητικά αυστηροί κριτές του έργου σας. Γνωρίζετε πως οι Απόδημοι Έλληνες, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, βάζουν πάνω απ’ όλα την Πατρίδα. Γι’ αυτό άλλωστε αποφασίστηκε η συγγραφή της παρούσης και ευελπιστούμε να δοθεί ταιριαστή συνέχεια εκ μέρους σας. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη.
Με εκτίμηση,
Υπογραφές Αποδήμων Ελλήνων :
1. Αγραφιώτης Βασίλης, Μηχανικός Λογισμικού/Υπολογιστών, Λωζάννη, Ελβετία
2. Argyropoulos Yiannis, PhD, Consultant, Telecoms, Media, Internet, USA
3. Αργυρού Φανούλα, ερευνήτρια, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Λονδίνο,
4. Αρωνιάδου-Anderjaska Βασιλική, PhD, Bethesda, Maryland, USA.
5. Baltatzis Panayotis, MD, Baltimore Maryland, USA
6. Δεληγιάννης Φώτιος, Μηχανικός Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων, M.Sc. Cyber Security, Ζυρίχη, Ελβετία
7. Δημόπουλος Θεοδόσιος, PhD, Τακτικός Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Χρηματο-οικονομικών Παν/μίου Λωζάννης, Ελβετία
8. Διαμάντη Έλενα Θωμαή, χημικός μηχανικός, Λωζάννη, Ελβετία
9. Doulberis Michael, MD, DVM, PhD, FACP, Switzerland
10. Δρακάκη Τατιάνα, Ιατρός Ακτινολόγος, Σαν Φραντσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
11.  Ευσταθίου Δημήτριος, Στρατηγικός Σύμβουλος – Ακαδημαϊκός, Βασίλειο των Κάτω Χωρών
12. Γιαννίτσης Αθανάσιος, Ηλεκτρονικός και Φυσικός, Αλμέρε, Ολλανδία
13. Γκατζούλη Νίνα, Συνταξ. Καθηγήτρια University of New Hampshire, ΗΠΑ
14. Ζαφειροπούλου Αλεξάνδρα, Project Manager – SuSoS AG, Zurich, CH
15. Ηλιάδου Βαλέρια, Δικηγόρος – legal officer in European Commission, Bρυξέλλες, Βέλγιο
16. Ioannidou Kalliopi, MSc, PhD, EMIR, Παθοβιοχημικός-Ανοσολόγος, Επικεφαλής Έρευνας στο Πανεπ. Νοσοκομείο Λωζάννης, Απόφοιτος Σχολής Διπλωματίας Γενεύης, Ελβετία
17Κακούλη Θωμαΐς, MSc, PhD, Καθηγήτρια Βιοτεχνολογία Περιβάλλοντος, Institute ofTechnology Carlow, Ireland
18. Kotrotsios Paul, MBA, Founder & Publisher, Hellenic News of America, Founder & PresidentHermes Expo International, Immediate Past President of the Hellenic American National Council(HANC), USA
19. Κυριμλής Στέλιος, Μηχανολόγος Μηχανικός / Συμβολαιογράφος, ΗΠΑ
20. Kourtis Gerasimoula, Board of Education, New York, ΗΠΑ
21.  Leventouri Theodora, Dr, Professor of Physics, Director of Medical Physics Program & Center for Biomedical and Materials Physics, Florida Atlantic University, USA.
22Λιάσσας Γιώργος, Σύμβουλος Κυβερνοασφάλειας, MSc. Security & Mobile Computing, Δανία.
23. Λυμπερόπουλος Ιωάννης, Senior Scientist, ABB Future Labs, Ζυρίχη, Ελβετία
24. Μακρής Δανιήλ, Ph.D. Φιλολογίας, Καθηγητής Φιλολογίας Πναεπιστημίου Μεσίνας, Ιταλία
25. Μιχόπουλος Αριστοτέλης, PhD, Βοστώνη, ΗΠΑ.
26. Μωραΐτης Νικόλαος, Ph.D. Διεθνείς Σχέσεις, Θεωρία Διεθνούς Συστήματος, Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ, Συγκριτική Πολιτική, ΗΠΑ
27. Νιάρχος Πάνος, Διευθυντής προσωπικού (Ret), Indiana University, Indiana, USA
28. Παναγάκος Γρηγόριος, Research Engineer, Carnegie Mellon University, Pittsbrgh, PA, USA
29. Παναγόπουλος Αλέξιος, Academic, PhD, Political Sciences State University in Belgrade, Σερβία.
30. Πάνος Γεώργιος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
31. Παπαδόπουλος Γεώργιος-Μάριος, Centrals Planning Manager – Hilti Group, Zurich, CH
32. Παπακωνσταντίνου Βασίλειος, Μαθηματικός, Ζυρίχη, Ελβετία
33. Phufas-Jousma Ellene, English/FILM/Teacher Preparation, Buffalo NY, USA
34. Procopiou Georgios, CEng MIET, Electronics Engineer, Test Design Engineering Manager, Ultra Electronics, Precision Control Systems (Aerospace Industry), Cambridge, UK
35. Roupakia Sofia, Community Development Professional, London, UK
36. Σακαρίδης Χρῆστος, Υπ. Διδάκτωρ Ηλ/γος Μηχανικός & Μηχ. Υπολογιστών, Ελβετία
37. Σαραντόπουλος Αθανάσιος, PhD, ΜΒΑ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ΗΠΑ
38. Σγούρδος Γεώργιος, Ιατρός ακτινοδιαγνώστης, Διευθ. διαγνωστικού κέντρου, Λωζάννη, Ελβετία.
39. Σεμερτσίδου Σοφία, Ψυχολόγος/Ψυχοθραπεύτρια, Λουγκάνο, Ελβετία.
40. Σιδεράς Θεόδωρος, Επιχειρηματίας, Βρυξέλλες, Βέλγιο
41. Σίνη Μάρθα, Walters Art Museum, Δημιουργός Πολιτιστικών Εκθέσεων, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ.
42. Σκαρπέλος Ανδρέας, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Naas, Co. Kildare, Ireland
43. Σταλίδης Ανδρέας, Μαθηματικός – αναλυτής, Μπαθ, Ηνωμένο Βασίλειο
44. Steliou Kosta, PhD, Chairman & CSO, PhenoMatriX, Inc, Professor Εmeritus of Chemistry, Research Professor Emeritus of Pharmacology,
Professor, Cancer Center, Boston University Schoolof Medicine, USA
45. Triantafillou Georgia, Ph.D., Temple University. Philadelphia, USA
46. Τσαπκίνη Κυράνα, PhD, Assistant Professor of Neurology, Johnns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, ΗΠΑ.
47.  Tsirka Anna, Pediatric Cardiologist, Ass. Professor of Pediatrics, University of Massachusetts, USA.
48.  Vahaviolos Sotirios, PhD, Ex. Chairman and Founder MISTRAS Group, a NY stock exchange company, USA
49. Yfantis Evangelos, PhD, Professor of Computer Science, USA
50. Φιλιππίδης Δημήτρης, Δημοσιογράφος- Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ.
51. Φωτίου Ιωάννης, CFO, Dr. sc. ETH Zurich, Ελβετία
52.  Χαλκιοπούλου Χριστίνα, Παιδίατρος, Naas Co. Kildare, Ireland
Συνυπογράφουν την παρούσα επιστολή των αποδήμων οι εξής από Ελλάδα και Κύπρο

53. Ανδρεάτος Αντώνιος, Καθηγητής Πληροφορικής Σχολής Ικάρων
54. Βαρδουλάκης Αντώνιος, Ομ. Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη
55. Γρίβας Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Αθήνα
56. Κουμάκης Λεωνίδας, Νομικός, Συγγραφέας
57.  Λυριντζής Ιωάννης, PhD, Καθηγητής Αρχαιομετρίας Παν/μίου Αιγαίου, Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Αρχισυντάκτης Mediterranean Archaeology & Archaeometry και Scientific Culture, Ρόδος
58. Οικονομάκος Ελευθέριος, PhD, Συνταξ. Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ, Νεάπολη Λακωνίας
59. Παπαδόπουλος Νικόλαος, MD, PhD, FEBO, Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη
60. Ρήγoς Ευάγγελος, Πλοίαρχος Ε.Ν. -Πρόεδρος ΙΗΑ, τ. Director of Hellenism ΑΧΕΠΑ-Αθηνών HJ1, Κόρινθος
61. Σταμπολιάδης Ηλίας, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
62. Tσεχελίδης Ιωάννης, Πυρηνικός Ιατρός, Λεμεσός, Κύπρος.
63. Χατζόπουλος Ιωάννης, MSCE, PhD, Ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Αιγαίου, τ. Καθηγητής Παν/μίου CSUF, USA
Πηγή

Claymont, Delaware
USA
December 30, 2019
Open Letter of Greeks Abroad in the F

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 30/12/2019

Την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες είναι άστεγοι, 420 ψευτο

-πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε διαμερίσματα της Λάρισας!

Την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες είναι άστεγοι, 420 ψευτο-πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε διαμερίσματα της Λάρισας!

Σε 70 διαμερίσματα στη Λάρισα θα εγκατασταθούν έως και 420 πρόσφυγες, με βάση την σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η οποία εγκρίνεται σήμερα από τη…..

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ) του δήμου.

Επίσης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί και ειδική τελετή υπογραφής της σύμβασης, παρουσία του δημάρχου της πόλης.Τα παραπάνω διευκρινίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τονίστηκε πως το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Υπάτη Αρμοστεία με το ποσό των 431.000 ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 και με το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ για ολόκληρο το 2018.

Σημειώνεται επίσης πως για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος θα προσληφθούν 26 άτομα, ενώ η διαδικασία της ενοικίασης των διαμερισμάτων θα γίνει με ανοιχτή πρόσκληση.

Σύμφωνα με την εισήγηση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΛ και δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μπαμπαλή, τα διαμερίσματα θα ελεγχθούν από μηχανικό του δήμου, θα πρέπει να είναι κατά μέσω όρο από 60 έως 90 τ.μ. σε καλή κατάσταση, με επαρκή θέρμανση κ.τ.λ.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε πως γίνεται συζήτηση με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε στα διαμερίσματα να εγκατασταθούν πρόσφυγες οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας του Κουτσόχερου, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί.

Από εκεί και πέρα ο κ. Καλογιάννης τόνισε πάντως πως ο δήμος και η δημοτική αρχή «δεν έχει σκοπό να πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για ενοίκια που ξεφεύγουν από το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας».

«Θέλω να γίνει ξεκάθαρο προς την Υπάτη Αρμοστεία ότι η όλη προσπάθεια και το δυναμικό πρόγραμμα που στοχεύει είτε στην μετεγκατάσταση και το άσυλο, είτε στην απορρόφηση έχει ένα dead line για την ΔΗΚΕΛ και τον δήμο» είπε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη και με βάση μια άτυπη πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε διενεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, έχει συγκεντρωθεί ένας αριθμός περίπου 50 διαμερισμάτων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.

unpolitical   πηγή  18/12/2019

 

«Ο κόσμος βράζει» για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Έντονη η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

«Κορόιδευαν συνειδητά τον ελληνικό λαό, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν την ψήφο του, ώστε να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ βουλευτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Δημήτρης Γιουματζίδης, σχολιάζοντας στο Sputnik, όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του. Ο κύριος Γιουματζίδης, μάλιστα, έκανε λόγο για προδοσία του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση της ΝΔ, στηλιτεύοντας τη μετεκλογική αλλαγή στη στάση της όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η συνέντευξη στους Financial Times είναι η κορυφή του παγόβουνου. Πρέπει να ξεκινήσουμε μελετώντας τις προεκλογικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να διαπιστώσουμε την πολιτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός, πριν φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Προεκλογικά βασίστηκε σε δύο πυλώνες: αφενός, ότι η συμφωνία είναι κακή, αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, και αφετέρου, ότι θα φροντίσουμε να τη βελτιώσουμε μόλις έρθουμε στην εξουσία. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν εννοούσαν τίποτα. Κορόιδευαν συνειδητά τον ελληνικό λαό, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν την ψήφο του», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γιουματζίδης.

«Ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί το μέγεθος της προδοσίας»
«Αισθανόμαστε όλοι κυριολεκτικά προδομένοι. Όλος ο ελληνικός λαός αισθάνεται προδομένος, όχι μόνο οι Μακεδόνες. Μιλάμε για μετεκλογική αλλαγή στάσης από τον πρωθυπουργό και από τα στελέχη του. Επιπλέον, δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς την βελτίωση αυτής της κακής, όπως την έλεγαν, Συμφωνίας.

Σήμερα, πια, η ελληνική εξωτερική πολιτική διατρανώνει με κάθε τρόπο ότι στηρίζει την πορεία του γειτονικού κράτους προς την Ε.Ε. Πώς είναι δυνατόν; Ενώ θεωρείς ότι η Συμφωνία που έχεις συνάψει είναι κακή; Πού είναι οι εξαγγελίες για αλλαγές στη Συμφωνία; Έχουμε φτάσει να στηρίζουμε, με κάθε τρόπο και χωρίς κανέναν αστερίσκο, την πορεία του γειτονικού κράτους προς την ΕΕ.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της προδοσίας που συνεχίζει να κάνει η ΝΔ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Προδοσία δεν διέπραξαν μόνο αυτοί που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και αυτοί που την εφαρμόζουν χωρίς την παραμικρή προσπάθεια αλλαγής, βελτίωσης ή, κατά την άποψή μας, κατάργησής της.

Είναι απαράδεκτο που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει γίνει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του γειτονικού κράτους διεθνώς. Η Βουλγαρία, αντίθετα, έχει κρατήσει πολύ πιο συνετή πολιτική, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Εμείς ξεχάσαμε τα πάντα και κάνουμε μόνο ό,τι συμφέρει τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους», σχολίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις: «Ο κόσμος βράζει»
Σύμφωνα με τον κύριο Γιουματζίδη, τα συλλαλητήρια που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν πολύ μεγάλα και ενδεικτικά της διάθεσης του κόσμου.

«Το μήνυμα το έχουμε στείλει με τα συλλαλητήρια. Τώρα, στο δια ταύτα, πρέπει να ακούσουμε αυτούς που υποτίθεται ότι μας στήριζαν στα συλλαλητήρια, να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας. Να ακολουθήσουν όσα έλεγαν προεκλογικά. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να ενημερώσουμε τον κόσμο, να τον κινητοποιήσουμε και σχεδιάζουμε κι άλλες ενέργειες πάνω στο θέμα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι».

Και συμπλήρωσε:

«Μετά τις εκλογές, ξεκινήσαμε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, είδαμε κομματικά στελέχη, βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Μακεδονίας. Πλησιάσαμε όλους τους δήθεν, καθώς φάνηκε, πατριώτες της περιοχής της Μακεδονίας, όπου θέσαμε όλους αυτούς τους προβληματισμούς μας. Μας διαβεβαίωναν ότι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να επιβάλλουμε τις θέσεις μας, προς το συμφέρον του μακεδονικού ελληνισμού. Πού είναι αυτές οι δεσμεύσεις; Επιπλέον, προ διμήνου, στείλαμε επισήμως ένα έγγραφο στον πρωθυπουργό, ζητώντας συνάντηση μαζί του, προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εκπροσωπεί συνολικά 90 συλλόγους Μακεδόνων, και είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται εδώ και δύο μήνες να μας δεχτεί. Μας προσβάλει, μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει.

Εάν θεωρούν ότι ξεπέρασαν τις δυσκολίες που είχαν πολιτικά κι ότι ο κόσμος ξέχασε τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, πληροφορώ όλα τα στελέχη της ΝΔ ότι δεν κάνουν σωστούς υπολογισμούς. Ο κόσμος βράζει. Θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, αν συνεχίσουν την πολιτική της κοροϊδίας και του εμπαιγμού του λαού».

«Ο Μητσοτάκης εφαρμόζει πλήρως τα συμφέροντα Γερμανίας και Αμερικής»
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων έκανε λόγο για ακομμάτιστο αγώνα που θα συνεχιστεί, απρόσκοπτα, υπέρ των δικαιωμάτων του μακεδονικού ελληνισμού.

«Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, ως Ομοσπονδία Μακεδόνων. Είμαστε ακομμάτιστοι, που σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα κυβερνά. Μέλημά μας είναι πρωτίστως να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα του μακεδονικού ελληνισμού. Εκλογές έγιναν και θα ξαναγίνουν, εμείς, όμως, δεν θα σταματήσουμε ποτέ», υπογράμμισε με νόημα.

Και κατέληξε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζει πλήρως τα συμφέροντα Γερμανίας και Αμερικής στα Βαλκάνια, παραβλέποντας τα συμφέροντα της Ελλάδας. Λειτουργεί ως εκπρόσωπος αυτών των ξένων χωρών στα Βαλκάνια.

 

 

 

ΠΟΙΑ ΧΟΥΝΤΑ;

Γράφει ο Αντίοχος

Λόγω της… ημέρας, να βάλουμε κάποια πραγματάκια στη θέση τους.

Ξεσηκώθηκαν

–λέει- οι φοιτητές κατά της «χούντας».

Αλλά, ποιας χούντας;

Δεν υπήρχε στρατιωτικό καθεστώς («χούντα», όπως το λένε οι μαρξιστές και οι συνοδοιπόροι τους) στην Ελλάδα στις 17 Νοεμβρίου 1973!

Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια, που διαλύει τους μύθους των… πολυτεχνιτών:

Το φθινόπωρο του 1973, λίγο μετά από το δημοψήφισμα για την κατάργηση της βασιλείας, το καθεστώς της 21ης Απριλίου ξεκίνησε μια διαδικασία «φιλελευθεροποίησης» – η οποία απέβη μοιραία για το ίδιο και για την Ελλάδα.

Έτσι, στις 8 Οκτωβρίου παραιτήθηκαν όλοι οι στρατιωτικοί που κατείχαν θέσεις υπουργών και διορίστηκε πολιτική

– μεταβατική κυβέρνηση υπό τον παλαιό πολιτικό Σπύρο Μαρκεζίνη,

με αποκλειστικό σκοπό να κάνει εκλογές στις 10 Φεβρουαρίου του 1974!

Εναντίον ποιας «χούντας» λοιπόν, «ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές»;

Της «χούντας» που είχε ήδη αποσυρθεί;

Το αληθές δε, είναι ότι το Πολυτεχνείο ξανάφερε την «χούντα», μιας και λόγω της έκρυθμης κατάστασης, κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος καθ’ απάσαν την Επικράτεια!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ    ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ  17/11/2019

 

 

 

Ο Δ.Βίτσας προτρέπει σε... εμφύλιο πόλεμο για

«να τιμωρηθούν από τον δημοκρατικό κόσμο» όσοι τρώνε χοιρινό!

Νέο παραλήρημα από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, τρομάρα του, τον Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος ζήτησε ουσιαστικά... εμφύλιο πόλεμο για «να τιμωρηθούν από τους δημοκράτες» όσοι πολίτες ψήνουν, τρώνε χοιρινό και πίνουν αλκοόλ κοντά σε μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες!
Μετά την κυβέρνηση και 
τάχθηκαν κατά του ψησίματος χοιρινού, έρχεται ο Δ.Βίτσας, ο οποίος το πήγε ακόμα παραπέρα από εκεί που το πήγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, 
και ζητά από τους «δημοκρατικούς πολίτες να περάσουν σε πράξεις αυτοδικίας κατά των οργανωτών μπάρμπεκιου»! Σε ερώτησή του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Βουλή ο Δημήτρης Βίτσας, αφού επικρότησε την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους παράνομους αλλοδαπούς μετανάστες με την φράση «Η κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει να έμαθε και να κατάλαβε πραγματικά ότι τους πρόσφυγες δεν τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μουζάλας, η Χριστοδουλοπούλου αλλά ο πόλεμος, η κρίση, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή», είπε το εξής ανατριχιαστικό:«Τελευταία έχουμε τους ενωμένους χοιρινομεθύστακες, τους οποίους ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης πρόθυμα προβάλουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι
ο δημοκρατικός κόσμος θα αντισταθεί και θα τους τιμωρήσει»!
(Εσείς είστε ο ...Δημοκρατικός κόσμος; Τα κατάλοιπα του Στάλιν, τα απόπαιδα της πάλαι ποτέ ..."Σοβιετικής Ένωσης"; Νοσταλγείτε εποχές εμφυλίου;  Κοπιάστε!-
Α. Αλεξανδρής)
Αρα, αν δεν νομοθετήσει η κυβέρνηση (όχι ότι απέχει πολύ) την απαγόρευση ψησίματος χοιρινού και πόσης αλκοόλ κοντά σε μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες, «θα αναλάβει ο ..."δημοκρατικός κόσμος" να συνετίσει τους παράνομους», κατά τον Δ.Βίτσα!
Και το ερώτημα είναι πώς θα συμβεί αυτό; Πώς θα αντισταθεί και πώς θα τους τιμωρήσει ο δημοκρατικός κόσμος τους «παραβάτες»; Οπως το 1944 με τις σφαγές στην Αθήνα; Οπως το 1946-1949 με τις πηγάδες και τις μαζικές εκτελέσεις;
Μήπως αυτό που προτρέπει ο Δ.Βίτσας είναι σε εμφύλιο πόλεμο;
Και ποιος θα του απαντήσει;

pronews    Αναρτήθηκε από EFENPRESS

 

 

 

Πέταξε «ΜΠΟΜΠΑ»

ο «θείος» Τράγκας για τους λ@θρομετανάστες

– Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο

tragkas-2

Ο Γιώργος Τράγκας μέσα από την​ σημερινή του εκπομπή άνοιξε το θέμα του «μεταναστευτικού» και τόνισε πως «η ιστορία αυτή θα λήξει με

απώλεια μεγάλου τμήματος του Αιγαίου».

Πιο αναλυτικά:

Tο άνοιγμα στη Σαγκάη έφερε μια εκπληκτική απάντηση από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Ο Ευφυής αυτός άνθρωπος μας είπε ότι οι πόρτες της μεγάλης και δημοκρατικής χώρας είναι ανοικτές στις ελληνικές εταιρίες. Μας είπε δηλαδή να επενδύσουμε στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ.

Αυτή ήταν η απάντηση της Ουάσιγκτον στις έμμεσες αιχμές και βολές του κου Μητσοτάκη και του κου Καραμανλή εναντίον της στροφής του Ντόναλντ Τραμ απέναντι στην Τουρκία και στο άδειασμα των Κούρδων.

Αυτή ήταν η απάντηση απέναντι στη διεύρυνση των σχέσεων με το Πεκίνο, στις τράπεζες και στην ενέργεια. Η Αθήνα επέλεξε να πάει αντίθετα από τις συμβουλές του κου Πομπέο και σήμερα δείχνει ακόμα πιο πολύ τη δυσφορία της με το ταξίδι του κου Δένδια στη Μόσχα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ερντογάν αυξάνει τις ροές των μεταναστών από τον Έβρο και περιέργως όλες οι χώρες της Βαλκανικής, εκτός από εμάς σφραγίζουν τα σύνορά τους.

Στη Βουλγαρία δεν περνάει ούτε ένας μετανάστης, ενώ τα Σκόπια διπλασιάζουν την επιτήρηση και αυξάνουν τις κραυγές του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Φωνάζουν ότι είναι Μακεδόνες και απειλούν να μην τηρηθεί η συμφωνία αν δεν ανοίξει ο δρόμος για την Ευρωζώνη.

Ίσως είμαστε στο πιο επικίνδυνο σταυροδρόμι, στην πιο επικίνδυνη καμπή της μεταπολίτευσης. Χρειάστηκαν οι Άφρονες της Χούντας για να διχοτομηθεί η Κύπρος και να απωλέσουμε ένα μεγάλο τμήμα των εδαφών του ελληνισμού. Τώρα, με την απόβαση χιλιάδων μεταναστών, η χώρα βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση και πολλοί φοβούνται ότι το τέλος αυτής της ιστορίας θα είναι η απώλεια μεγάλου τμήματος του Αιγαίου. Η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης.

Αυτή τη φορά χρειάστηκαν οι ηλίθιοι πολιτικοί που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, οι πληρωμένοι ή φοβισμένοι κονδυλοφόροι που υποστήριξαν ότι ο μοναδικός δρόμος είναι η υποταγή στο Βερολίνο και η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Δυστυχώς είναι κοινή εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαιτίας του μεταναστευτικού θα βουλιάξει στα νερά του Αιγαίου. Δεν έχει τα απαραίτητα σχέδια, υπακούει πλήρως τους εταίρους που επιθυμούν τη συρρίκνωση της Ελλάδας και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετεί χιλιάδες μετανάστες ισομερώς, για λόγους δικαιοσύνης – όπως λέει ο Μητσοτάκης – σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, μιας Ελλάδας με γερασμένο πληθυσμό, θα αποβεί μοιραίος για την τύχη της χώρας.

Η Ελλάδα δεν έχει τα μέσα ούτε να θρέψει, ούτε να αφομοιώσει τόσες χιλιάδες ξένους. Ήδη δημιουργείται χάος σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Η κυβέρνηση αυτή εντός ολίγου, αν συνεχιστεί η τοποθέτηση μουσουλμάνων και ισλαμιστών θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, παρά το γεγονός ότι σκόπιμες δημοσκοπήσεις την παρουσιάζουν να διατηρεί προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του κου Πέτσα, κατ’ εντολή του κου Μητσοτάκη ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη στην τοποθέτηση των μεταναστών σε όλες τις περιοχές της πόλης και τα χωριά της χώρας, ανοίγει την όρεξη όλων των διεθνών διακινητών και κυρίως του Ερντογάν.

Πρόκειται για την πιο ηλίθια δήλωση που έγινε ποτέ από υπουργό, κατ’ εντολή πρωθυπουργού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φώναξε χθες σε όλη την Υφήλιο ότι μπορούν όλοι οι πεινασμένοι ή οι κακοποιοί ή οι διωκόμενοι ή οι φυγάδες ή αυτοί που θέλουν να κρυφτούν ή οι τζιχαντιστές να έρθουν στα παράλια της Τουρκίας και από εκεί να περάσουν στην Ελλάδα, αφού η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται με δικαιοσύνη να τους τοποθετεί σε όλη τη χώρα.

Η δήλωση του κου Πέτσα είναι το πράσινο φως στις μυστικές υπηρεσίες του Ερντογάν να στείλουν ακόμα περισσότερους κομάντος, πράκτορες, σαμποτέρ και οργανωτές επιχειρήσεων. Ακόμα και η frontexεκτιμά ότι αποθρασύνονται όλοι οι διακινητές με αυτού του είδους τις δηλώσεις και με την προοπτική που ανοίγει ο Μητσοτάκης για μεταστέγαση και τοποθέτηση όλων των μεταναστών σε όλες τις περιοχές και κυρίως στο Βορρά.

Αυτό που κάνει ο Κυριάκος, είναι η απόδειξη όχι μόνο της αδυναμίας του κράτους να αντιμετωπίσει και να αναχαιτίσει τις ροές των μεταναστών αλλά και η πολιτική ανεπάρκεια να σκεφτεί κάτι ουσιαστικό, κάτι ανάλογο με εκείνο των βόρειων χωρών, των βόρειων εταίρων μας που δεν δέχονται κανέναν μετανάστη στο έδαφός τους, έστω και αν χαρακτηρίζονται ρατσιστικές κυβερνήσεις.

Ο Μητσοτάκης έχει αποδεχθεί πλήρως να παίξει το παιχνίδι των Γερμανών σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή να μετατρέψει τη χώρα μας σε πεδίο διαλογής, από το οποίο η Γερμανία θα μπορεί να διαλέγει ότι καλύτερο για την παραπαίουσα οικονομία της.

Η πολιτική Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας για ένα πλήθος προβοκατόρικων επιχειρήσεων. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες σε όλες τις δυτικές υπηρεσίες, για τάγματα ολόκληρα πρακτόρων του Σουλτάνου που έχουν διεισδύσει σε πλήθος περιοχών. Αυτοί μπορούν άνετα και όποτε θέλουν, κατόπιν εντολών της ΜΙΤ, της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, να προκαλέσουν διασάλευση της τάξεως ή αν συμβεί επεισόδιο στο Αιγαίο να προκαλέσουν ευρύτατο αντιπερισπασμό με αναταραχές σε όλο το εσωτερικό της χώρας. Κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν και οι Κούρδοι αλλά ο πονηρός Ερντογάν σε συνεργασία με τους Ρώσους και τους Αμερικανούς, τους απώθησε στο βάθος της Συρίας, μακριά από τα τουρκικά σύνορα.

Όλη η Ελλάδα βράζει με την εμφάνιση και την τοποθέτηση Αφγανών και δεκάδων άλλων εθνικοτήτων, κατά πλειοψηφία ισλαμιστών νεαρών ηλικιών.
Εδώ στην Αθήνα ακούγονται ανόητοι να λένε ότι είναι ποινικό αδίκημα να ψήνουν οι Έλληνες χοιρινές μπριζόλες δίπλα στα Χοτ Σποτ και εκπληκτικής νοημοσύνης υπουργοί, όπως ο Βασίλης, να δηλώνει σε μέρες χαλεπές, που δεν έχει να δώσει φάρμακα, ότι θα επιδοτήσει θερμάστρες στα διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες για να βγάλει έξω από τους χώρους τους τους καπνιστές. Δηλαδή, ενώ καταρρέει όλο το σύστημα υγείας σε όλη τη χώρα, ο Βασίλης μηχανεύεται πως θα αντιμετωπιστούν οι θεριακλήδες στα διάφορα καφέ! Μάλιστα, αυτό το μεγάλο μυαλό ανακάλυψε ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβή 20% όλων εκείνων που θα επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους καπνίζουν.

Ανάλογης έμπνευσης είναι τα πλάνα εκείνων που κατανέμουν τους μετανάστες με εντολή Μητσοτάκη σε όλη τη χώρα. Έφτασαν στο σημείο, να τοποθετήσουν δίπλα στην κοινότητα Καρίτσα της Λάρισας, που έχει 350 κατοίκους και οι νέοι της έχουν φύγει στο εξωτερικό, 200 Αφγανούς μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νεαροί. Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανίκανη να αντισταθεί, τόσο στα σχέδια των Γερμανών, όσο και στα σχέδια του Ερντογάν διαλύει την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας και δημιουργεί απροσδιόριστους κινδύνους, αποδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή και την άμυνα.

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η κυβέρνηση που παρέλαβε τη συμφωνία της λίμνης και ένα πλήθος, πράξεων και παραλείψεων του κου Τσίπρα, ακολουθεί τις ράγες του και τις επιλογές του. Δηλαδή ακολουθεί όλες τις οδηγίες του Βερολίνου και του OpenSociety του Σόρος.

Οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρουν ήδη τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και το γεγονός ότι σπασμωδικά και εντελώς αποσπασματικά παραχωρούνται ως καταλύματα στους μετανάστες ξενοδοχεία 5 αστέρων. Οποιαδήποτε στιγμή θέλει η Τουρκία, δημιουργεί εξαιτίας του χάους, όχι μόνο προγεφυρώματα στα νησιά αλλά και ανέλεγκτες καταστάσεις σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Σχεδόν ηλίθια ο Μητσοτάκης, αναζητεί τώρα στηρίγματα στη Ρωσία, η οποία κάνει κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στη Συρία.

Ένας Μητσοτάκης χωρίς πλάτες, με την ελπίδα να τον βοηθήσει ο Κινέζος Πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, διεισδύουν στη Θράκη εκατοντάδες πράκτορες. Είναι ασύλληπτο το γεγονός ότι πετάγονται ομάδες μεταναστών μπροστά στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης ή άλλων περιοχών της Θράκης, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει αντιληπτή η είσοδός τους στη χώρα. Μιλάμε για εκατοντάδες που κυκλοφορούν πλέον στα πεζοδρόμια των πόλεων. Κατά μήκος των εθνικών οδών υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, αλλά όλοι αυτοί πετάγονται ακόμη και μέσα από φυλλωσιές και θεωρείται σίγουρο ότι φιλοξενούνται και κρύβονται από τους παράνομους τουρκικούς μηχανισμούς σε όλη τη Θράκη.  !

Η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι ανά πάσα στιγμή ο Ερντογάν μπορεί να στήσει διάφορες καταστάσεις κατά μήκος των συνόρων και μάλιστα εκ των έσω. Το ξεκαθάρισμα με τους Κούρδους δεν ήταν τυχαίο. Τα έχει βρει πλήρως με τους Ρώσους, ενώ εμείς σήμερα λέει θα κουβεντιάσουμε μαζί τους την εκκίνηση μιας νέας σελίδας στις ελληνορωσικές σχέσεις. Ο μεγάλος Δένδιας θα περιγράψει στο Λαβρόφ την προκλητικότητα των Τούρκων. Να μην   παραλείψει να τον ρωτήσει για τις κοινές περιπολίες που κάνουν στο Συριακό Βορρά.                                                                6/11/2019  makeleio    

 

 

 

 

 

ΚΟΥΛΗ ΑΚΟΥΣ;

ΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ

«ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

Το ενδεχόμενο να πάρουν τις καραμπίνες, προκειμένου να διαφυλάξουν, όπως υποστηρίζουν, τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τις περιουσίες τους από κακοποιά στοιχεία, που υπάρχουν μεταξύ των περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν εδώ και 1,5 χρόνο σε ξενοδοχείο της περιοχής, δεν αποκλείουν κάτοικοι του χωριού Σταθμός Μουριών του νομού Κιλκίς, έναν ακριτικό οικισμό που ζουν περίπου 800 άτομα.

Μάλιστα, οι κάτοικοι ήδη εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν από μόνοι τους πεζές περιπολίες στο χωριό τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να προλάβουν οποιοδήποτε νέο κρούσμα εγκληματικότητας.

Αυτό αναμένεται να αποφασισθεί την Κυριακή σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι σε δημοτικό κτίριο.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, στο χωριό επικρατεί τρόμος, αφού είναι πάρα πολύ συχνά τα κρούσματα κλοπών σε σπίτια, η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών ουσιών ακόμα και στην πλατεία του χωριού, οι αιματηρές συρράξεις μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και οι άσεμνες και προσβλητικές παρενοχλήσεις σε νεαρά κορίτσια. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, αλλοδαποί επιτέθηκαν σε κάτοικο και του πήραν με απειλές το κινητό.

Αυτά να τα βλέπει η κυβέρνηση των «εθνικοφρόνων» που απαιτούν συναίνεση των Ελλήνων στον εποικισμό της χώρας από λαθρομετανάστες επειδή δεν είμαστε «ρατσιστές».

Ας τους πάρουν αυτοί στα σπίτια τους λοιπόν, για να δώσουν στους υπόλοιπους Έλληνες το καλό παράδειγμα!, Κ.Π.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ  6/11/2019

 

 

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

Επιστολή στον ΥΠΕΘΑ από τις Παμμακεδονικές:

“Γιατί τιμωρήσατε τους στρατιωτικούς που φώναξαν για την Μακεδονία;”


Υπήρξε πράγματι εντολή του Υπουργείου προς τους Αξιωματικούς να ζητήσουν από τους παρελαύνοντες να μην φωνάξουν πατριωτικά συνθήματα για την Μακεδονία ή έπραξαν αυτοβούλως;
Αν ναι, ποιοι έδωσαν την εντολή;


Γνωρίζει η Ηγεσία του Υπουργείου κάτι επί τούτου;

Συμφωνείτε με τις ποινές που έπεσαν σε στρατιώτες που το μόνο που έπραξαν ήταν να φωνάξουν υπέρ της πατρίδας μας όπως γινονταν τα προηγούμενα χρόνια;


Ποια είναι η θέση σας κ. Υπουργέ για τα περιστατικά αυτά;

Σχετίζονται οι απαγορεύσεις αυτές με το απαραδεκτο και επιζήμιο Προσύμφωνο των Πρεσπών;


Πολύ καλά πράττετε εσείς οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις και αποστέλλετε ερώτημα, αλλά... ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ "ΑΞΙΟΤΙΜΟ";;;

Ένας υπουργός που επιτρέπει τέτοιες ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ", ΑΛΛΑ ... ΑΞΙΟΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟΣ!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΑΛΛΑ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΑΘΕΑΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ.


Καλλιόπη ΣουφλήΓιατί κ. Παναγιωτόπουλε;

Νέα Υόρκη, 1η Νοεμβρίου 2019


Προς: Aξιότιμο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ν. Παναγιωτόπουλο

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες για μία σειρά από περιστατικά και καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιοτητας αναφορικά με την Παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαγορεύθηκε από Ανωτερους Αξιωματικούς, σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να φωνάξουν όπως είθισται, συνθήματα για την Μακεδονία μας αλλά και πατριωτικά συνθήματα γενικότερα.

Μάλιστα υπάρχει και συγκεκριμένο βίντεο με Αξιωματικό που δίνει σχετικές εντολές.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε από τον Διοικητή της Δ Μοίρας Καταδρομών ποινή 20ημερης Φυλάκισης στους στρατιώτες καταδρομείς που αναφώνησαν το Μακεδονία Ξακουστή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σε καταγγελίες για τις οποίες ενημερωθήκαμε «ο συγκεκριμένος Διοικητής ζήτησε εκ των προτέρων απο τους παρελαύνοντες, να δηλώσουν εγγράφως οτι δεν θα αναφωνήσουν συνθήματα η πατριωτικά εμβατήρια.

Στη συνέχεια και όταν αναφώνησαν τιμώρησε οκτώ στρατιώτες με 20ημερη Φυλακή ενω ενας απο αυτούς έδωσε την παραίτηση του».


Πρόκειται για τον Δεκανέα Νικόλαο Γεωργαντά ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2019, εγώ ο Δεκανέας Νικόλαος Γεωργαντάς, που υπηρετώ στις Ειδικές Δυνάμεις στην Δ Μοίρα Καταδρομών στην παρέλαση που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, αναφώνησα δυνατά το Μακεδονία Ξακουστή, υπακούοντας στην ελληνική μου συνείδηση που δεν ανέχτηκε όχι μόνον την παράδοση του ονόματος Μακεδονία αλλά και τον εξαναγκασμό μου ως στρατιώτη να υπογράψω οτι δεν θα φωνάξω ούτε εγω ούτε και οι υπόλοιποι στρατιώτες κάποιο σύνθημα στην διάρκεια της παρελάσεως.

Οφείλω να πω δε, οτι έπραξα αυτοβούλως και όχι με εντολή κάποιου προσώπου η οργάνωσης.

Κατατάχθηκα στον ελληνικό στρατό για να τιμώ και να προστατεύω την Ελλάδα.

Κατατάχθηκα στον στρατό για τιμήσω ακόμη την μνήμη του νεκρού πια πατέρα μου που την υπηρέτησε κι αυτός ως αλεξιπτωτιστής.

Μεγάλωσα με τις σκληρές αναμνήσεις του παππού μου που πολέμησε στον Β Παγκόσμιο πόλεμο.

Τιμώ και σέβομαι τους ανωτέρους μου και τον στρατό, όμως περισσότερο και πάνω απο όλα τιμώ και σέβομαι την πατρίδα μου και αυτούς που έπεσαν στις μάχες για να μπορούμε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι”.

Ως μία Οργάνωση που εκπροσωπεί τους Μακεδόνες των ΗΠΑ με τεράστια ευαισθησία πάνω στο εθνικό μας θέμα και έχοντας συνδιοργανώσει, συγχρηματοδοτήσει και συμμετάσχει στα μεγαλειώδη Συλλαλητήρια για την Μακεδονία, στα οποία συμμετείχαν πατριώτες που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο σε αριθμό, και επειδή γνωρίζουμε πως είστε και εσείς Μακεδόνας και έχετε ευαισθησία καθώς παραβρεθήκατε στα Συλλαλητηρια για την Μακεδονία, ζητούμε απαντήσεις για τα κάτωθι:


Υπήρξε πράγματι εντολή του Υπουργείου προς τους Αξιωματικούς να ζητήσουν από τους παρελαύνοντες να μην φωνάξουν πατριωτικά συνθήματα για την Μακεδονία ή έπραξαν αυτοβούλως;
Αν ναι, ποιοι έδωσαν την εντολή;


Γνωρίζει η Ηγεσία του Υπουργείου κάτι επί τούτου;

Συμφωνείτε με τις ποινές που έπεσαν σε στρατιώτες που το μόνο που έπραξαν ήταν να φωνάξουν υπέρ της πατρίδας μας όπως γινονταν τα προηγούμενα χρόνια;


Ποια είναι η θέση σας κ. Υπουργέ για τα περιστατικά αυτά;

Σχετίζονται οι απαγορεύσεις αυτές με το απαραδεκτο και επιζήμιο Προσύμφωνο των Πρεσπών;


Η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής εδώ και 75 χρόνια κάνει αγώνες για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ενάντια στην προπαγάνδα των Σκοπιανών και θα συνεχίσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας.

Εξάλλου καμία υπογραφή της οποιαδήποτε Κυβέρνης η ή πολιτικού δεν μπορεί να είναι πάνω από το δίκαιο της ιστορίας και να ξεγράψει το αίμα των ηρώων μας που έπεσαν στα ιερά χώματα της Μακεδονίας μας.

Μία κακή όπως την αποκαλείτε συμφωνία δεν την τηρούμε, την καταργούμε!

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Φιλιππίδης Πέτρος Χαριτόπουλος
Ύπατος Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας


Πηγή

 

 

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019

"ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ"

- Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προς τον Μακρόν

WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS Nina Gatzoulis                                                                                                                                               Coordinator of the World Pan-Macedonian Associations                                                                                                Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Tel: +603-742-0466 
October 23, 2019
Mr Le President de la Republique               L’ Elysee              55 Rue Faubourg Saint-Honore              75008 Paris
Αξιότιμε Πρόεδρε κ. Μακρόν
Απευθυνόμαστε σε σας για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη στάση σας όσο αφορά την ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε περήφανοι Έλληνες με προέλευση από τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία – αναπόσπαστη ελληνική περιοχή (μιας συνεχούς 3000 ετών ιστορίας, πολιτισμού και γλώσσας). Όταν κάτι είναι ενσωματωμένο σε ένα έθνος, είναι συνδεδεμένο με την εθνική ασφάλεια του έθνους και την εθνική του υπερηφάνεια. Συνεπώς, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κράτος του οποίου οι πολίτες δεν είναι Έλληνες να σφετεριστούν το όνομα, την ταυτότητα και την ιστορία μας. Επίσης ποτέ δεν θα δεχτούμε κάτι που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας η οποία εξυπηρετεί επίσης και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γνωρίζουμε επίσης ότι το παρελθόν και η ιστορία έχουν σημασία και δεν πρέπει να αφεθούν σε  χέρια ανθρώπων που δεν σέβονται την ιστορία. Ο Δρ. Frank Holt (Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον) στο πρόλογό του βιβλίου Macedonia-Evidence γράφει: "κοινοβούλια; Ειδήμονες; Ιερείς; Ποιητές; Πρόεδροι; Όποιος ελέγχει το παρόν πρέπει να επιλέξει με προσοχή σε ποιον να εμπιστευτεί το παρελθόν μας, αλλιώς μπορεί να προκύψει ένα ψεύτικο και τερατώδες μέλλον». Επιπλέον, κύριε Πρόεδρε, με αυτό το βέτο, προστατεύσατε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βασίστηκαν στην επιτυχία της εξής αρχής: οι χώρες και τα έθνη πρέπει να είναι έτοιμα να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει αυστηρών κανόνων και κανονισμών. Πρέπει να επιδείξουν την ειλικρίνειά τους στις υποχρεώσεις και τους στόχους των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και των βελτιωμένων περιφερειακών σχέσεων (ειδικά εάν γείτονες είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Τα Σκόπια (σε πολλά επίπεδα) δεν είναι ακόμα έτοιμα. Επίσης το βέτο σας διόρθωσε το λάθος της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης που οδήγησε σε ψευδή πολιτική νίκη υπό τη μορφή της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τα Σκόπια έχουν ήδη παραβιάσει πολλές φορές. Η συμφωνία αυτή βασιζόταν σε ψευδή Ιστορία και επικυρώθηκε χρησιμοποιώντας μια αλαζονική παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος και ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Ως αποτέλεσμα, προστατεύσατε τα πρότυπα της Ευρώπης την αξιοπρέπεια και τιμή ενός ευρωπαϊκού λαού (την αξιοπρέπεια και το ιστορικό μας δικαίωμα να είμαστε οι μόνοι Μακεδόνες) και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση,
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας Συντονιστής: Γεώργιος Κοσμίδης Παμμακεδονική Ένωση Καναδά Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα) Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Cher Président Macron,
Nous vous écrivons pour vous exprimer notre gratitude pour votre position concernant l’intégration de Skopje dans l’Union européenne. Nous sommes des Grecs fiers originaires de la région septentrionale de la Grèce, la Macédoine - un endroit qui a toujours fait partie intégrante du monde hellénique (grâce à une continuité de 3000 ans d'histoire, de culture et de langue). Lorsque quelque chosefait partie intégrante d’un pays, il est lié à la sécurité et à la fierté nationale de ce pays. En conséquence, nous ne permettrons jamais à un État dont les citoyens ne sont pas grecs d'usurper notre nom, notre identité et notre histoire, car nous n'accepterons jamais rien qui puisse compromettre la sécurité nationale de la Grèce, mais également celle de l'Union européenne.
Nous savons aussi que le passé est important, que l’histoire est importante et qu’ilne peut être laissé entre les mains de ceux qui le manquent de respect. Le professeur Frank Holt (professeur d'histoire ancienne de l'Université de Houston), dans son prologue du livre Macedonia-Evidence, écrit: «Les parlements? Les experts? Des prédicateurs? Des poètes? Des présidents? Ceux qui contrôlent le présent doivent choisir avec soin leur confiance en notre passé, sans quoi un futurfaux et monstrueux pourrait en résulter.»
En outre, Monsieur le Président, avec ce veto, vous avez protégé les principes de l'Union européenne qui fondaient son succès sur l'adage suivant: les pays et les nations doivent être prêts à adhérer à l'Union européenne sur la base de règles et réglementations strictes. Ils doivent faire preuve de sincérité vis-à-vis des obligations et des objectifs des réformes internes et de l'amélioration des relations régionales (en particulier si les voisins se trouvent être membres de l'Union européenne). Skopje (à plusieurs niveaux) n’est pas encore prête.Votre veto a également corrigé l'erreur de l'ancien gouvernement grec qui avait conduit à une fausse victoire politique sous la forme de l'accord Prespes. Cet accord a été basé sur une fausse histoire et a été ratifié en faisant fi de la constitution grecque et contre la volonté du peuple grec. En conséquence, vous avez protégé les normes de l’Europe et la dignité d’un peuple européen (notre dignité et notre droit historique d’être les seuls Macédoniens) et nous vous en remercions.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Dear President Macron,
We are writing to you to express our gratitude for your stance regarding Skopje’s integration into the European Union. We are proud Greeks with origins from the northern region of Greece, Macedonia – a place that has always been an integral part of the Hellenic world (through a 3000-year continuity of history, culture, and language). When something is integral to a nation, it is tied to the nation’s national security and national pride. Consequently, we will never allow any state whose citizens are not Greek to usurp our identity, as we will never accept anything that jeopardizes Greece’s national security that also serves the security of the European Union.
We also know that the past matters, history matters, and it cannot be left in the hands of people who disrespect it. Dr. Frank Holt (Professor of Ancient History from the University of Houston) in his prologue of the book Macedonia-Evidence, writes: “Parliaments? Pundits? Preachers? Poets? Presidents? Who controls the present must choose carefully whom to trust with our past, else a false and monstrous future may result”.
In addition, Mr. President, with this veto, you have protected the principles of the European Union that has based its success on the following adage: countries and nations have to be ready to join the European Union based on strict rules and regulations. They have to display their sincerity to the obligations and goals of internal reforms and improved regional relations (especially if the neighbors happen to be members of the European Union). Skopje (on many levels) is just not ready yet.
Your veto also corrected the mistake of the previous Greek government that led toa false political victory in the form of the Prespes Agreement which Skopje has already violated many times over. This agreement was based on false history and was ratified using an arrogant disregard of the Greek constitution and against the will of the Greek people. As a result, you have protected the standards of Europe and the dignity of a European people (our dignity and historical right to be the only Macedonians) and for this we thank you.

WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS

Nina Gatzoulis
Coordinator of the World Pan-Macedonian Associations
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Tel: +603-742-0466

October 23, 2019

Mr Le President de la Republique
L’ Elysee
55 Rue Faubourg Saint-Honore
75008 Paris

https://alithia21.blogspot.com Αναρτήθηκε από EFENPRESS

Χίλιοι αιτούντες άσυλο θα μετακινηθούν στην ενδοχώρα μέχρι τη Δευτέρα

ΕΛΛΆΔΑ /Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τη μετακίνηση περίπου 1.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα προγραμματίζειτο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ειδικού Γραμματέα Υποδοχής, Μάνου Λογοθέτη, ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί στην αποσυμφόρηση της Σάμου.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του μήνα θα μετακινηθούν τουλάχιστον άλλοι 2.000 προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι παραπάνω ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μετακίνηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου «μεγάλου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων άσυλο από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Αιγαίου προς χώρους υποδοχής με αναλογική διασπορά σε όλες τις περιφέρειες της ενδοχώρας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

ΔΕΝΔΙΑΣ:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

– ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Ως γνωστόν, η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως. Στα πλαίσια αυτά λειτουργεί και η κυβέρνηση των Κούληδων, που επαναλαμβάνει κάθε τόσο τη θέση της για…

σεβασμό στην προδοσία των Πρεσπών,

για να το… εμπεδώσουν οι «Μακεδονομάχοι» που επιμένουν να ζητούν… ακύρωση.

Έτσι, σε ομιλία του στη βουλή ο πλέον αρμόδιος, υπουργός Εξωτερικών Δένδιας, είπε επί λέξει τα εξής:

«Η διεθνής Συμφωνία των Πρεσπών,

ως γνωστόν,

έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 12 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους.

Κατά συνέπεια,

δεν αλλάζει κατά το δοκούν.

Άλλωστε, το κράτος έχει συνέχεια.

Επιπλέον, η θεμελιώδης αρχή των διεθνών σχέσεων ‘pacta sunt servanda’,

θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να τηρείται από όλους στη διεθνή σκηνή, συμπεριλαμβανομένων όμορων στη χώρα μας κρατών. Όπως έχει ήδη τονισθεί, το Υπουργείο Εξωτερικών

παρακολουθεί στενά και σχολαστικά την πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας.

Οσάκις διαπιστώνονται

καθυστερήσεις, ελλείψεις ή στρεβλώσεις

στην εφαρμογή της από την άλλη πλευρά προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των διαβημάτων».

Αυτούς ψηφίσατε Έλληνες πατριώτες, αφήνοντας εκτός βουλής την Χρυσή Αυγή!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

Κράξιμο από παντού τρώει ο Κούλης – τον οποίο οι εταίρες δημοσκοπήσεων εμφανίζουν ως… δημοφιλέστατο! Και κυρίως από τους ψηφοφόρους του, για τους χειρισμούς του στα διάφορα ζητήματα – και κυρίως στα «καυτά», όπως το λαθρομεταναστευτικό και η απόλυτη υποταγή του στην προδοσία των Πρεσπών. Κι ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε τρεις μήνες διακυβέρνησης!

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Πανμακεδονικής να τον καταγγείλει, διότι απαξίωσε να συναντηθεί με εκπροσώπους της κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη, φοβούμενος την αντίδρασή τους για την υποταγή του στην προδοσία των Πρεσπών.

Μάλιστα, η καταγγελία καταλήγει με νόημα: «οι περισσότεροι από μας δεν ξεχνούμε», προειδοποιώντας τον με «μαύρο» στις επόμενες εκλογές!

Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση – καταγγελία:

«Η αντίθεσή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά της προεκλογικής του εκστρατείας προσβλέποντας στην έντονη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού. Μάλιστα υπενθυμίζουμε ότι ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία στη Μακεδονία. Τότε χαρακτήριζε «εθνική ήττα» την Συμφωνία των Πρεσπών και δεσμεύθηκε για «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας». Έμελλε όμως η υπόσχεσή του να παραμείνει μόνον επικοινωνιακή εκστρατεία για την εκλογική του νίκη και όχι για την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Με την ανάληψη της εξουσίας η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού και των κυβερνητικών παραγόντων άρχισε σταδιακά να μαλακώνει στο θέμα της Μακεδονίας. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, απαξίωσε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής (ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων που επέλεξαν οι συνεργάτες του).

Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της.

Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της.

Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της.

Γνώριζε και γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τους αγώνες που επί δεκαετίες έχει δώσει η ιστορική ομογενειακή οργάνωση αλλά και ευρύτερα η ομογένεια για το μακεδονικό θέμα και είχε συναντηθεί προεκλογικά με αρκετά στελέχη της

Πραγματικά πρόσβαλε το κοινό αίσθημα και υποτίμησε τη νοημοσύνη μας καθώς στην ομιλία του, στη δημόσια συγκέντρωση στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, απέφυγε κάθε αναφορά στο Μακεδονικό θέμα και στη συνάντηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ ενώ αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά τι να μας πει αφού, ξεχνώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις κι αναιρώντας τα λεγόμενά του, είπε στον ομόλογό του ότι ‘η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί’.

Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η πολιτική και το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ομογένεια εξαντλείται στις προεκλογικές εκστρατείες. Και δυστυχώς στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης αρκούνται σε κολακείες και υποσχέσεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις που θα ενισχύσουν και θα καταστήσουν ουσιαστικές τις σχέσεις της ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την πεπατημένη.
Όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεχνούμε!».

(ΥΓ): Είσαι σίγουρος Κούλη ότι θα προωθήσεις την ψήφο των ομογενών μας; Γιατί όπως φαίνεται, σε περιμένει γερό… μαύρισμα κι από κει!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019

Με μηνύματα και συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

στη μεγάλη εκδήλωση του Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα – Εικόνες και βίντεο


Με μηνύματα και συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 29/9, ο εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο όρος Μπούρινος.

Στις 9 το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου Μπούρινου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαυίβ. Ακολούθησε δοξολογία – επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμοί eπισήμων, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε Ομιλία με θέμα «Ο Μακεδονικός Αγώνας και η Ελληνική Ιστορία (εντός ή εκτός) από τον Θεοφάνη Μαλκίδη καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τραγούδια για το Μακεδονικό Αγώνα από τη χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Συνδέσμου και παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.Πηγή: 

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλη συγκέντρωση για τη Μακεδονία το Σάββατο στην Αθήνα

Μεγάλη συγκέντρωση για τη Μακεδονία πραγματοποιείτε το Σάββατο στην Αθήνα.
Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει το «Εθνικό Μέτωπο», η «Εθνική Κοινωνική Δράση», ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος», και το «Δίκτυο Εθνικιστών».

Τόπος συνάντησης έχει οριστεί το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου στην Β. Ολγας & Β.Αμαλίας και ώρα συνάντησης 7 το απόγευμα.

«Η Μακεδονία είναι Ελληνική.
Απαιτούμε την ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας.

Η συμφωνία που παραχώρησε το ιερό όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία, την γλώσσα, την ταυτότητα και πρόδωσε τους αγώνες γενεών Ελλήνων είναι εν ισχύ.
Με άθλιους χειρισμούς και παρά την πάνδημη αντίδραση η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή και την κύρωση της.

Η νέα κυβέρνηση όπως εξ' αρχής φάνηκε παρά το γεγονός ότι αξιοποίησε την εθνική αγανάκτηση και χαρακτήρισε τη συμφωνία ως εθνικώς επιζήμια, αρνείται και αυτή με τη σειρά της να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ακύρωσης.
Κλείνει τα αυτιά στην μεγάλη κραυγή που ακούγεται απ'άκρο σε άκρο της Ελληνικής επικράτειας.

Οι συνέπειες που προκύπτουν έχουν ήδη γίνει γνωστές.
Η ιστορική παραχάραξη απέκτησε τη νομιμότητα που επιτρέπει τη χρήση του ονόματος καθώς και όλες τις συνεπαγόμενες ιδιότητες όπως το δικαίωμα χρήσης ιθαγένειας, της "Μακεδονικής" γλώσσας που ασφαλώς είναι παραβιάσεις κάθε ιστορικής και επιστημονικής πραγματικότητας.

Έτσι, ο τραγικός σφετερισμός κατά της Μακεδονίας, της ιστορίας της, του πολιτισμού της αλλά και κατ' επέκταση του Ελληνισμού από ένα κρατικό μόρφωμα που συγκροτούν εθνότητες εντελώς άσχετες με την Μακεδονία, αποτελεί ήδη πραγματικότητα με τη δική μας αποδοχή.

Η αδιανόητη εθνική μειοδοσία έπληξε την πατρίδα μας σε διεθνές επίπεδο καθώς καταγράφηκε ως ενδοτική στάση απέναντι στο θνησιγενές τεχνητό μόρφωμα των Σκοπίων.

Αξιώνουμε την ακύρωση της συμφωνίας με τα Σκόπια:

- Γιατί δεν εκπορεύεται από νόμιμες διαδικασίες αφού η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι εναντίον της.
- Γιατί δεν εξυπηρετεί κανέναν εθνικό σκοπό αντίθετα υπονομεύει την εθνική μας υπόσταση και θεμελιώνει μελλοντικές βλέψεις κατά της Ελλάδας.
- Γιατί σε όλη την ιστορική διαδρομή του Ελληνισμού, ποτέ δεν έγινε δεκτή η οικειοθελής παραχώρηση της ιστορίας , του ονόματος και των παραδόσεων ενός μεγάλου τμήματος του.
- Γιατί κανένας εθνικός σχεδιασμός δεν εξυπηρετείται από τη συμφωνία ενώ αποδυναμώνεται περαιτέρω η θέση της χώρας μας
- Γιατί εκχωρούνται ονομασίες, εμπορικοί τίτλοι, περιφερειακές ονομασίες σε άθλιους σφετεριστές.

Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε συγκέντρωση στην Αθήνα την 28 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 19.00 για να αξιώσουμε την ακύρωση της άθλιας συμφωνίας.

Πολιτικοί σχηματισμοί, συλλογικότητες, φορείς και πάνω απ'όλα Έλληνες αδούλωτοι να δώσουν το ηχηρό παρόν για την εθνική αποκατάσταση.»https://www.epilekta.com/2019/09/blog-post_693.html

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ:

ΑΘΩΟΙ οι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ "Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης"!

Ο Αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται!

Αθωωτική ήταν η απόφαση της χθεσινής δίκης που διεξήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τους αγωνιστές "Ελεύθερους Μακεδόνες Κατερίνης". Που έκαναν το... μέγα έγκλημα να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας ΜΑΣ!

Πρώτη νίκη στον μεγάλο δικαστικό αγώνα. Οι ψεύτικες κατηγορίες της αστυνομίας δεν...

ήταν αρκετές για να τους καταδικάσουν. Ο Αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται ακόμα πιο δυνατά! Όπως συνεχίζεται και ο δικαστικός αγώνας των Ελλήνων που αντιστέκονται, στη δίκη που διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Σ. ΠΗΓΗ
Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή  22 Ιανουαρίου , στον 21ο αιώνα
«Διεθνής Αμνηστία»:               Ζητά δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους του αλλοδαπούς στην Ελλάδα!
Μια εικόνα χίλιες λέξεις               – Που είναι ο σταυρός ;;
Μία η λύση               σε όλα...
image Δείτε σαν σήμερα
image Ο λιθοβολισμός του βουλευτή Λυκίδη
image «Διεθνής Αμνηστία»:
image Μια εικόνα χίλιες λέξεις
image Μία η λύση

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 1ος

Αθλητισμός 1ος

              Τα ματς της Τετάρτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Αθλητισμός 12ος

 Αθλητισμός 12ος

              Τα ματς της Tρίτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Πετρούνιας: Αθλητισμός 11ος

Πετρούνιας: Αθλητισμός 11ος

              Bundesliga: Στην κορυφή η Σάλκε

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

		Rally

              #Dakar2020: Ricky Brabec και Honda οι μεγάλοι νικητές!

Read More...

Μιχανοκίνηση 1ος

		Μιχανοκίνηση 1ος

              Όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτου που έρχονται το 2020

Read More...

Rally

Rally

              Τα «όπλα» της Abarth για το 2020

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1ος

		ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1ος

    Στήν τελική εὐθεία τοῦ ἀφανισμοῦ μας...

Read More...

Δένδιας

 Δένδιας

Η Ελλάδα δεν κάνει εκχωρήσεις σε θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών της δικαιωμάτων

Read More...

Κυβέρνηση

Κυβέρνηση

              Προϋπολογισμός 2020:

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1ος

      Αρχαία ελληνική ακρόπολις ήλθε στο φως στην Αλβανία, 12 αιώνες πριν...

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

    Βρέθηκε ο Λαβύρινθος του Μινώταυρου στη Γόρτυνα Κρήτης, ισχυρίζονται ερευνητές

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

Επτά αρχαία ανάκτορα της Κρήτης

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΚΟΣΜΟΣ 1ος

		ΚΟΣΜΟΣ 1ος

              ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΧΑΦΤΑΡ: «Ερντογάν και Τουρκία είναι εγκληματίες - Η Ελλάδα έγραψε Ιστορία και είναι φίλη μας»

Read More...

Βόρειος Ήπειρος

Βόρειος Ήπειρος

              Μεγάλη επιτυχία του προσυνεδρίου «Βόρεια Ήπειρος Ώρα Μηδέν»

Read More...

ΓΑΛΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

...

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 1ος

EΛΛΑΔΑ 1ος

              Απίστευτες παροχές για (παράνομους) ασυνόδευτους

Read More...

EΛΛΑΔΑ 12ος

EΛΛΑΔΑ 12ος

              Έγκλημα κατά της Ελλάδας : Μητσοτάκης και Χατζηδάκης κλείνουν 14 εργοστάσια της ΔΕΗ και θα εξαρτόμαστε από την Τουρκία, την...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 11ος

EΛΛΑΔΑ 11ος

           
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1ος

		ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1ος

              Ελληνικές εταιρείες μεταναστεύουν σε νέους φορολογικούς παραδείσους των Βαλκανίων

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12ος

              Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις το 2020 - Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

              Η Ελλάδα έχασε το μισό της πλούτο στα χρόνια του ευρώ

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1ος

              «Πραξικοπηματική» διευκόλυνση για τα αιολικά στα Αγραφα

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 12ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 12ος

              Το αρχαιότερο δάσος του κόσμου εντοπίστηκε στη Νέα Υόρκη

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

              WWF: Η αποτύπωση της οικολογικής καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 1ος

              Εντοπίστηκε ο κρατήρας του μεγαλύτερου μετεωρίτη που έπληξε τη Γη

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

              10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω από τη γη!

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

              «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη βόμβα που έπεσε πάνω από τα κεφάλια μας»

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              3η ,2η , 1η,  Πρόσκληση

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/01/2020

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  20/01/2020

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2019

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2019

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

OXI στη ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ

OXI στη  ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ

              Ποιοι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι και ποια νεοταξίτικα ΜΜΕ προσπάθησαν να "εξαφανίσουν" την αυριανή συγκέντρωση.

Read More...

ΕΡΑΤΥΡΑ - 2020

 ΕΡΑΤΥΡΑ - 2020

Η Ιερά Μονή ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

              ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

           
Συνεκμετάλλευση και συνεργασία με τη Τουρκία λέει ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Διαφορα

Διαφορα

Ουγγαρία: "Σπίτια & λεφτά για να κάνουνε παιδιά". Ο Β.Ορμπάν προσφέρει δωρεάν τεχνητή γονιμοποίηση...

Read More...

Κασέμ Σουλεϊμανί

Κασέμ Σουλεϊμανί

              Καταγγελία της Διεθνούς Οργάνωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων για τη δολοφονία του στρατηγού Σολειμανί

Read More...

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Μαυροπηγή Κοζάνης  -  Διαφορα

Πέθανε ο πρωταθλητής της πάλης, Γιώργος Ποζίδης

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided