Τρίτη, Ιούνιος 02, 2020

EΛΛΑΔΑ 7ος

ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ... ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ... Ραντεβού στην ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου «ΥΠΟΔΟΧΗ» στον Μητσοτάκη...

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ...

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...

Ραντεβού στην ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου «ΥΠΟΔΟΧΗ» στον Μητσοτάκη...

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρίσκεται στη ΔΕΘ, οι Ενωμένοι Μακεδόνες ΞΕΚΑΘΑΡΑ θα είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ήμασταν και με τον Αλέξη Τσίπρα! Χωρίς αμφιβολίες, χωρίς ενδοιασμούς χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Θα πράξουμε απλά και μόνο το αυτονόητο! Από τη στιγμή που και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να διατηρεί τη συμφωνία των Πρεσπών εμείς απλά θα πράξουμε το καθήκον μας! Θα δείξουμε αντίδραση! Θα δώσουμε παρουσία! Γιατί απλά έτσι πρέπει!

Με μια Ελληνική σημαία και ένα αστέρι της Βεργίνας στο χέρι για να θυμίσουμε στους πάντες ότι είμαστε και πάλι εδώ! Είμαστε και πάλι όρθιοι!!! Μέχρι να νικήσουμε!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

30 Ιουλίου 2019

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μας λένε εδώ και χρόνια ότι η χώρα περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας της. Μας λένε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ότι έχουμε εξωτερικές απειλές και δεν έχουμε πολλά περιθώρια αντίδρασης και όλα αυτά από τα ΜΜΕ που σκοπό έχουν να μας καθηλώσουν, σκύβοντας το κεφάλι μας.

Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό που έγραψε ένας Γερμανός πριν από λίγες μέρες, «Griechenland-Krise für Dummies» δηλαδή, «Η Ελληνική κρίση για Ηλιθίους»!

Εκείνο που πρέπει κατ αρχή να συνειδητοποιήσουμε, είναι πως κάθε κρίση είναι και μια ευκαιρία να κατανοήσουμε αυτά που δεν θέλαμε να κατανοήσουμε, ποιοι μας υπονόμευαν όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι για το δικό τους συμφέρον ξεπούλησαν κάθε ιερό και όσιο. Έτσι θα πρέπει να δούμε και αυτή την κρίση.

Εδώ θα κάνουμε μια σημαντική διάκριση. Η Ελλάδα, μια από τις πιο προνομιούχες χώρες του κόσμου σήμερα, 200 περίπου χρόνια από το 1821, κατοικείται κυρίως από τρεις κατηγορίες ανθρώπων :

Η πρώτη είναι μια μειοψηφία που ασπάζεται τις παραδοσιακές αξίες οι οποίες κράτησαν τον ελληνισμό σε ζωή επί τόσους αιώνες. Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει οπισθοδρομική, σκοταδιστική, ρομαντική, ακόμα και εμπόδιο και ανάχωμα στην…ανάπτυξη, (φευ) και στην «πρόοδο» αυτού του τόπου. Αυτοί όμως είναι το φυτώριο και η ελπίδα για την απελευθέρωση.

Η δεύτερη είναι η μάζα των Νεοελλήνων. Είναι αυτοί που τα εγκεφαλικά τους αντανακλαστικά έχουν αδρανοποιηθεί από τον καθημερινό βομβαρδισμό των ΜΜΕ της Νέας Τάξης. «Τρώνε» ότι τους σερβίρουν, από ντομάτες που μυρίζουν πετρέλαιο μέχρι τουρκικά σήριαλ και καταπίνουν ανεξέλεγκτα όλη την πνευματική αρρωστημένη θολούρα της νέας εποχής, ενώ υποκλίνονται σε κάθε ανώμαλο και εξεζητημένο σύγχρονο πρότυπο που το θεωρούν προοδευτικό και επιτυχημένο.
Γοητεύονται από ένα ακριβό αυτοκίνητο,
από μια πολυτελή βίλα
με…προκλητικά πισινά
και χάνονται σε ατέλειωτες γαστριμαργικές εκπομπές που τους κλέβουν το νοητικό και
δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο.

Και όμως αυτοί είναι ίσως τα μεγαλύτερα θύματα καθώς αυτοί πληρώνουν συνήθως τα σπασμένα της αδιέξοδης εποχής, χωρίς συχνά να καταλαβαίνουν το γιατί, καθώς είναι ανίκανοι να κατανοήσουν τις εξελίξεις και η κατευθυνόμενη πληροφόρηση τους αποκλείει κάθε τέτοια δυνατότητα.

Η τρίτη κατηγορία είναι η πολιτική κατηγορία που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες, ιδίως μετά την επικράτηση εκείνου του πρωθυπουργού των Ιμίων που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για την μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και μας πρόσφερε το «μήλο» της Εδέμ που λέγεται Ευρώ. Είναι ελληνόφωνοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον Ελληνισμό. Είναι αυτοί που σε κάθε ευκαιρία θα ξεπουλήσουν ξανά τα πάντα για τα δικά του συμφέροντα. Είναι αυτοί που έριξαν την Ελλάδα στον γκρεμό των μνημονίων. Και όμως ακόμα βασιλεύουν, γιατί δεν βρέθηκε κανένας να τους στείλει εκεί που πρέπει. Ανάμεσα τους και πολιτικοί αλλά και εκκλησιαστικοί ηγέτες, που αντί για ποιμένες παίζουν τον ρόλο του λύκου με ένδυμα ποιμένος.

Το πρόβλημα είναι πως μπορεί να σπάσουμε και να διαλύσουμε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, ειδικά σε μια εποχή που εκτός των άλλων η χώρα δέχεται και την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων ξένων στοιχείων, που σκόπιμα τους ρίχνουν στον ελληνικό χώρο για να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα αμιγής ύπαρξης των γηγενών ελληνορθόδοξων.

Η μονή λύση, θέλουμε δεν θέλουμε, είναι αυτή που μας δίδαξαν και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι : «Κάθαρση από τα μιάσματα».

Αλλά η κάθαρση θα έρθει από την πρώτη ομάδα των Ελλήνων που αγαπάνε την πατρίδα τους, με αδελφική, εταιρική σχέση, με πίστη στην ενότητα και στην οργάνωση, απαραίτητη για την ανάσταση του γένους μας.

Μπροστά μας η κρίση, μπροστά μας και ο Αγώνας


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

 

 

 

 

 

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

Ολοκληρώθηκε μια προδοσία κι αποκαλύφθηκαν τόσο οι στόχοι όσο και οι προδότες...

Το Πατριαρχείο τής Νέας Ρώμης.

Το χειρότερο και ίσως πιο θλιβερό απ' όλα είναι η εθνική μοναξιά τής Ελλάδας.
Η Ελλάδα εμφανίζεται προδομένη απ' όλες τις πλευρές.
Δεν έχει κανέναν συμπαραστάτη και την έχουν αφήσει απροστάτευτη στο έλεος των "αρπακτικών" ...
Απροστάτευτη ακόμα και από τους δικούς της ανθρώπους..
Απροστάτευτη απ' όλους όσους είχαν καθήκον να την προστατεύσουν.
Για παράδειγμα, αφέθηκε απροστάτευτη από το Πατριαρχείο Νέας Ρώμης, ενώ είναι προφανές ότι στο θέμα τής Μακεδονίας απολύτως αρμόδιο να δράσει είναι αυτό ...
Πιο αρμόδιο ακόμα και από το ίδιο το ελληνικό κράτος, εφόσον πρόκειται για θέμα που αφορά τις "Νέες Χώρες" τής ανταλλαγής πληθυσμών.
Το Πατριαρχείο θα μπορούσε από μόνο του να επιλύσει το θέμα μέσα σε λίγες ώρες με απόλυτο τρόπο ...και - για λόγους που το ίδιο γνωρίζει - δεν το έχει κάνει.
Γιατί είμαστε τόσο σίγουροι γι' αυτές τις δυνατότητές του;
Για τον εξής απλό λόγο: ...Το δικαίωμα του "αυτοπροσδιορισμού" κάποιου φτάνει μέχρι εκεί όπου δεν απειλείται ο "προσδιορισμός" κάποιου άλλου.
Το δικαίωμα του "αυτοπροσδιορισμού" έχει δηλαδή μια συγκεκριμένη λογική και μπορεί να γίνεται μόνον όταν δεν υπάρχει η περίπτωση της "πλαστοπροσωπίας".
Ό,τι ισχύει για την περίπτωση της "πλαστοπροσωπίας" για τα φυσικά πρόσωπα, ισχύει και για τους λαούς.
Με απλά λόγια μπορείς να αυτοπροσδιοριστείς όπως θέλεις, αλλά δεν μπορείς να πάρεις την ταυτότητα ενός λαού, που ήδη υπάρχει.
Το δικαίωμα του "αυτοπροσδιορισμού" υφίσταται μέχρι του σημείου εκείνου, που να μην υπάρχει απειλή "πλαστοπροσωπίας" εις βάρος κάποιου άλλου ...
Δικαίωμα του καθενός είναι να "αυτοπροσδιορίζεται", αλλά δεν μπορεί να δηλώνει "Χίλτον" και να πηγαίνει να στρώνεται στα συμβολαιογραφικά γραφεία των κληρονόμων Χίλτον.
Το Πατριαρχείο Νέας Ρώμης είναι το μόνο που έχει στα χέρια του την ελληνική "ταυτότητα" της Μακεδονίας και άρα μπορεί να απειλήσει τους πλαστογράφους ...
Το μόνο που μπορεί ν' αποδείξει με έγγραφα - παλαιότερα της άφιξης των Σλάβων στη Μακεδονία - ότι οι Μακεδόνες προϋπήρχαν αυτών των νεοεισελθόντων Σλάβων κι εξακολουθούν και σήμερα να υπάρχουν ...
Έγγραφα, τα οποία υπάρχουν και φυλάσσονται στο πατριαρχικό Άγιο Όρος.
Εφόσον υπάρχουν έγγραφα - προ της άφιξης των Σλάβων - που αναφέρουν ότι ως Μακεδόνες ορίζονταν αποκλειστικά και μόνον οι Έλληνες της Μακεδονίας, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πάρουν αυτήν την ιδιότητα μεταγενέστεροι και ξένοι προς τον Ελληνισμό πληθυσμοί.
Αυτό είναι εύκολο ν' αποδειχθεί, εφόσον το ποίμνιο της Νέας Ρώμης στη Μακεδονία ήταν Έλληνες.
Το ποίμνιο της Μακεδονίας - και άρα οι Μακεδόνες - ήταν εκείνο, που - ως Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί - "ακολουθούσε" τους - κατ' αποκλειστικότητα - Έλληνες ιερείς τού Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.
Αυτό το "ποίμνιο" με τους Έλληνες ιερείς "συνάντησε" τους Σλάβους στη Μακεδονία και συνυπήρξε μαζί τους όλους αυτούς τους αιώνες.
Άρα, Μακεδόνες πάντα υπήρχαν και υπάρχουν στη Μακεδονία και ήταν και παραμένουν εθνικά Έλληνες ...
Ήταν οι Έλληνες, οι οποίοι, όποια γλώσσα κι αν μιλούσαν, συνδέονταν τόσο με το Πατριαρχείο τής Νέας Ρώμης όσο με το αρχαίο ελληνικό βασίλειο της Μακεδονίας ...
Με το βασίλειο του Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, της Ολυμπιάδας, της Ευρυδίκης κλπ..
Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει σήμερα μεγάλη ευθύνη τού Πατριαρχείου τής Κωνσταντινούπολης και του ίδιου του Πατριάρχη προσωπικά, ο οποίος δεν θα μπορεί να "κρύβεται" για πολύ καιρό ακόμα.
Όπως "καθάρισε" μέσα σε λίγες ώρες το θέμα τής Αρχιεπισκοπής των Σκοπίων, έτσι μπορεί να κάνει και με το θέμα τής μακεδονικής ταυτότητας ...
Δική του δουλειά είναι να προστατεύσει το μακεδονικό "ποίμνιο", εφόσον αυτός είναι ο νόμιμος "ποιμένας" του...
Αυτός είναι ο "ποιμένας" των Νέων Χωρών, και άρα και της Μακεδονίας ...
Αυτός έχει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία αφορούν τις Μητροπόλεις τής περιοχής τής Μακεδονίας και άρα τις αποδείξεις για την ταυτότητα των πληθυσμών τους ...
Αυτός έχει τα στοιχεία εκείνα, τα οποία στέλνουν στα σκουπίδια τους κομμουνιστές εγκληματίες και τους Σιωνιστές χρηματοδότες τους.
Το Πατριαρχείο είναι η "τράπεζα" δεδομένων τού Ελληνισμού, που αποδεικνύουν με αδιάσειστα στοιχεία - τα οποία δέχεται η επιστήμη τής ιστορίας - την αλήθεια που αφορά τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες ...
Ποτέ δεν υπήρχε μακεδονική εθνότητα στα Βαλκάνια ...
Υπήρχαν Έλληνες, οι οποίοι στη δική τους γλώσσα - και για τη χρήση αποκλειστικά εντός τού ελληνικού κόσμου - ονομάζονταν - λόγω γεωγραφίας - Μακεδόνες, όπως κάποιοι άλλοι ονομάζονταν Θεσσαλοί ή Κρήτες ή Πόντιοι...

Έλληνες για ΟΛΟΥΣ τους ξένους και Μακεδόνες ή Πόντιοι ή Κρήτες για τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ Έλληνες.
Αυτήν την ελληνική ιδιομορφία με τον ελληνικό τίτλο δεν μπορεί κανένας να την εκμεταλλευτεί, για ν' αποδείξει τη "μη ελληνικότητά" τους ...
Δεν μπορείς με ελληνική λέξη να προσδιορίσεις ΜΗ ελληνικό έθνος.
Η εμπλοκή τού Πατριαρχείου στο "Μακεδονικό" ζήτημα μπορεί να επιλύσει και το θέμα τής γλώσσας.
Η γλώσσα τού Πατριαρχείου είναι η γλώσσα τής πατριαρχικής Μακεδονίας και άρα και των Μακεδόνων.
Εφόσον το Πατριαρχείο - για ΟΛΟΥΣ τους αιώνες που ακολούθησαν τον Αλέξανδρο και τη ρωμαϊκή περίοδο - ήταν αποδεδειγμένα ελληνόφωνο, ευνόητο είναι ότι και η γλώσσα των δικών του "ποιμνίων" είναι τα ελληνικά.
Εφόσον οι Μακεδόνες ανήκαν στα ποίμνιά του, ευνόητο είναι ότι η γλώσσα τού Πατριαρχείου είναι η επίσημη μακεδονική ...
Τα μακεδονικά, δηλαδή, και τα ελληνικά ταυτίζονται, όπως συμβαίνει και με τα κρητικά ή τα ποντιακά.
Το γεγονός ότι κάποιοι ελληνογενείς μακεδονικοί πληθυσμοί - για λόγους άσχετους και βιοποριστικούς - στα χρόνια τής πολυεθνικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν βουλγαρόφωνοι ή αλβανόφωνοι, αυτό είναι κάτι, το οποίο δεν "νοθεύει" σε καμία περίπτωση τα δεδομένα που αφορούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας ...
Αυτό αποκαλύπτει τις ευθύνες ή τις επιλογές των ηγετών τους και τίποτε παραπάνω ...
Συνέβαινε και θα συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις.
Για παράδειγμα, Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς στις πολυεθνικές ΗΠΑ δεν γνωρίζουν καλά ή καθόλου ελληνικά, και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την ελληνικότητά τους.
Όπως δεν μειώνει την εβραϊκότητα των Εβραίων το γεγονός ότι από το σύνολο των Εβραίων μόνον ένα μικρό ποσοστό γνωρίζει εβραϊκά.
Σε αυτό καθ' αυτό το θέμα τής γλώσσας, τα πράγματα είναι πολύ απλά, γιατί η επιστήμη τής γλωσσολογίας είναι πολύ συγκεκριμένη και απόλυτη.
Ακόμα κι αν στον χώρο υπάρχουν πληθυσμοί, οι οποίοι ομιλούν διαφορετικές γλώσσες, πρόβλημα δεν υπάρχει με την ταυτοποίηση της γλώσσας.
Η κάθε ανθρώπινη γλώσσα έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, την οποία της την έχει δώσει η επιστήμη τής γλωσσολογίας και δεν την ονομάζει ο καθένας με βάση το δικό του όνομα ή την περιοχή του.
Οι γλώσσες δεν είναι άπειρες ...
Συγκεκριμένες είναι.
Στα Βαλκάνια, για παράδειγμα, αν δεν μιλάς ελληνικά, θα μιλάς βουλγαρικά ή αλβανικά ή σερβικά ή τουρκικά ή εβραϊκά κλπ..
Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο μιλάς έχει ταυτότητα ...
Ταυτότητα, η οποία μπορεί ν' αποδειχθεί με τις αποδείξεις τις οποίες δέχεται ως τέτοιες η επιστήμη τής γλωσσολογίας.
Ως εκ τούτου δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι μιλάς "μακεδονικά" επειδή είσαι "Μακεδόνας" και αυτή η γλώσσα να είναι η βουλγαρική ...
Δεν υπάρχουν με αυτήν τη λογική "μακεδονικά", όπως δεν υπάρχουν "καστοριανά" ή "κοζανίτικα", επειδή έτσι "ονοματίζουν" τα ελληνικά τους οι Καστοριανοί ή οι Κοζανίτες.
Αρκεί να βγει σήμερα ο Πατριάρχης και να πει ότι: ..."Μακεδόνες είναι μόνον οι Έλληνες της Μακεδονίας" και τελείωσε το ζήτημα.
Τίθεται πλέον ζήτημα απόπειρας "πλαστοπροσωπίας" και το θέμα μετατρέπεται από πολιτικό σε επιστημονικό και άρα βαδίζει προς την επίλυσή του μέσω άλλων διεθνών οργάνων και με άλλους όρους.
Απλά πράγματα.
Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει η κατηγορία τής απάτης και του δόλιου στόχου ...
Δεν υπάρχει το "αφηρημένο" πολιτικό "δικαίωμα" του "αυτοπροσδιορισμού" ...
Μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι όπως θέλεις, αλλά όχι ως "Μακεδόνας", γιατί τέτοιος ήδη υπάρχει στην περιοχή, και είναι άλλος.
Από τη στιγμή που επιμένεις να το κάνεις, είσαι δυνάμει παράνομος και αναζητείται πλέον ο δόλος και βέβαια το κέρδος που πάντα συνοδεύει μια παράνομη πράξη.
Σε μια τέτοια περίπτωση τα πληρωμένα σκουπίδια, που ψηφίζουν γάιδαρους να πετάνε, δεν μπορούν να βοηθήσουν τους Εβραίους.
Τα αγράμματα κομμουνιστικά σκουπίδια, που "μόλυναν" τη Μακεδονία με τις προδοσίες τους, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους.
Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με αυτό το έγκλημα εις βάρος τού Ελληνισμού ...
Να τελειώνουμε με ένα ακόμα έγκλημα, που έχουν δρομολογήσει οι χειρότεροι φονιάδες που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος και είναι οι Σιωνιστές ...
Πρέπει να τελειώνουμε και με τα απεχθέστερα υποχείρια της εξουσίας, που είναι οι κομμουνιστές.
Οι Εβραίοι για άλλη μία φορά απέδειξαν πως είναι αχάριστοι, ύπουλοι και προδότες φιλοξενούμενοι.
Μισούν τον Ελληνισμό και τη Μακεδονία και όπου μπορούν προσπαθούν να του κάνουν ζημιά.
Σε αυτά τους τα εγκλήματα τα πιο πιστά τους "όργανα" είναι οι κομμουνιστές ...
Οι προδότες των λαών τους.
Να πέσουν επιτέλους οι "μάσκες" των αρνητικών πρωταγωνιστών.
Έφτασε η ώρα να πέσουν οι "μάσκες" και να φανεί ποιος είναι τι ...
Να ξεκινήσουμε πρώτα από τους δικούς μας και μετά να πάμε στους άλλους.
Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι αρμόδιος να ελέγχει τη νομιμότητα και τη συμβατότητα των κομμάτων με το Δημοκρατικό μας Σύνταγμα, τι γνώμη έχει για τη διακυβέρνηση της χώρας από ένα αμιγώς κομμουνιστικό κόμμα;
Είναι νόμιμο να ασκεί την εξουσία ένα κόμμα-παραφυάδα τού ΚΚΕ τη στιγμή που υπάρχει "απαγορευτικό" για τους κομμουνιστές;
Η υπογραφή τού ΚΚΕ δεν είναι απολύτως δεσμευτική και για το ΚΚΕ-Εσωτερικού; ...
Δεν άλλαξαν ιδεολογία οι άνθρωποι που το συνέθεσαν ...
Διαφορετική άποψη για την ηγεσία τους είχαν απλά ...
Παρέμειναν όμως ένα λενινιστικού τύπου κομμουνιστικό κόμμα ...
Αυτά τα γνωρίζει ο Άρειος Πάγος; ...
Αν τα γνωρίζει, τι κάνει;
Εδώ πλέον τίθεται θέμα ασφάλειας της δημοκρατίας ...
Εδώ μιλάμε για φασιστικές συμμορίες ...
Μιλάμε για διακίνηση "μαύρου" χρήματος ...
Μιλάμε για πληρωμένους χαφιέδες και ίσως και για δολοφόνους.
Για τέτοιους λόγους δεν απαγγέλθηκαν στη φασιστική Χρυσή Αυγή κατηγορίες για σύσταση συμμορίας;
Ανάλογη κατηγορία μπορεί να απαγγελθεί και στο ΚΚΕ. Από τη στιγμή που έχουν εκφραστεί επισήμως από την πλευρά τής Ομοσπονδίας της Ρωσίας οικονομικές απαιτήσεις απέναντι σε ένα ελληνικό κόμμα, πρέπει να επιληφθεί του θέματος η Πολιτεία ...
Πρέπει να γίνει έλεγχος των οικονομικών στοιχείων αυτής της συμμορίας, εφόσον υπάρχει θέμα και μάλιστα με διεθνείς προεκτάσεις ...
Υπάρχει θέμα, όταν, εξαιτίας ενός τέτοιου αιτήματος, αφήνεται να εννοηθεί η παράνομη συνεργασία ενός πολιτικού κόμματος με έναν αναγνωρισμένο εχθρό τού ελληνικού κράτους.
Το ΚΚΕ θα πρέπει να ελεγχθεί για χρήματα που πήρε από την εχθρική Σοβιετική Ένωση στα χρόνια τού Ψυχρού Πολέμου.
Αυτά είναι χρήματα προδοσίας και τίποτε άλλο.
Για ποιον άλλο λόγο θα μπορούσε ένα ξένο και εχθρικό κράτος να χρηματοδοτεί - και ως εκ τούτου να ελέγχει - ένα ελληνικό κόμμα; ...
Ένα κόμμα τής Βουλής και άρα συνδεδεμένο άμεσα με τον κρατικό προϋπολογισμό;
Από τη στιγμή που η φασιστική αυτή συμμορία διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, δεν πρέπει να ελεγχθεί;
Πότε θα πάνε οι ελεγκτικές αρχές να δούνε τι συμβαίνει μέσα στα "παλάτια" των πάμπλουτων Μπολσεβίκων;
Πότε θα πάνε να ελέγξουν και να δουν τι είδους οικονομικές δοσοληψίες είχαν αυτοί με την εχθρική Σοβιετική Ένωση;
Τι ακριβώς "υπηρεσίες" πλήρωναν με ρούβλια οι κομμουνιστές τής Μόσχας;
Είναι φανερό ότι πληρώνονταν με ρούβλια τόσο τα Ρόλεξ τού Κουτσούμπα όσο και τα Κολέγια της Παπαρήγα.
Τι ακριβώς "αγόραζαν" οι Σοβιετικοί με τα χρήματα αυτά;
Την ίδια ώρα θα πρέπει να πάρουν θέση και όλοι όσοι κάνουν τα "κορόιδα", ενώ θα έπρεπε με τη στάση τους να υπερασπίζονται την ιστορική αλήθεια.
Ποια είναι η θέση των Εβραίων τής Θεσσαλονίκης για τις εξελίξεις στη Μακεδονία;
Αυτοί δεν είναι που ισχυρίζονται ότι είναι Έλληνες ιουδαϊκού θρησκεύματος;
Τι γνώμη έχουν για τη συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων;
Η κατά τα άλλα "φλύαρη" ηγεσία τους γιατί "σωπαίνει" σε ένα τόσο σημαντικό θέμα;
Αν είναι υπέρ τής συμφωνίας, δεν πρέπει εμείς οι υπόλοιποι χριστιανοί Έλληνες να το γνωρίζουμε;
Αν είναι κατά τής συμφωνίας τού Τσίπρα, γιατί δεν κατεβαίνουν οργανωμένα στα συλλαλητήρια, για να δημοσιοποιήσουν τη θέση τους;
Για τα ίδια αναρωτιόμαστε και για τις εθνικές μειονότητες των Σκοπίων.
Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη στάση τους ...
Μια πρωτοφανής στάση υποταγής, αναξιοπρέπειας και δειλίας.
Τι κάνουν οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων;
Δεν ντρέπονται που τους φόρεσαν το "μακεδονικό" σαμάρι;
Πούλησαν τις εθνικές τους ταυτότητες;
Σε ποιους; ...
Στους Γερμανούς υπάλληλους της ΣΤΑΖΙ; ...
Στους εμπόρους ναρκωτικών και στους νταβατζήδες των Σκοπίων;
Ως άθροισμα αποτελούν την πλειοψηφία τού πληθυσμού τού κράτους αυτού και αφήνουν το κομμουνιστικό παρακράτος των ελληνογενών "γενιτσάρων" να τους τρομοκρατεί;
Μιλάνε βουλγαρικά ή αλβανικά και αφήνουν τους ναρκέμπορους να τους φορτώσουν και "μακεδονική" γλώσσα; ...
Μια συμμορία από εγκληματίες και αλήτες είναι αυτοί, οι οποίοι παριστάνουν τους φανατικούς "Μακεδόνες" των Σκοπίων ...
Αμετανόητοι κομμουνιστές, οι οποίοι ελέγχονται από το Βερολίνο και πληρώνονται κατ' ευθείαν από τον Σόρος και από τα ναρκωτικά.
Άποψή μας είναι ότι η ιστορία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους και στο τέλος θα τιμωρήσει τους πλαστογράφους.
Όσο και να το θέλουν οι Σιωνιστές, η σημερινή κατάσταση δεν τους δίνει τα χρονικά περιθώρια που απαιτεί ο σχεδιασμός τους, για να ολοκληρωθεί.
Το κράτος των Σκοπίων θα διαλυθεί πολύ σύντομα και μαζί μ' αυτό θα χαθούν και τα σχέδια των πλαστογράφων τής ιστορίας.
Σήμερα το κράτος αυτό συντηρείται με τεχνητό τρόπο και με βρόμικα χρήματα.
Αυτό όμως δεν θα μπορέσει να πάει "μακριά", γιατί καθημερινά πλέον ο Σιωνισμός χάνει δυνάμεις σε μια παγκόσμια μάχη, την οποία δεν μπορεί να την κερδίσει.
Η οικονομική εξασθένιση των Σιωνιστών, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, που πλήττει όλα τα κράτη, είναι θέμα χρόνου να διαλύσουν το κράτος των Σκοπίων.
Όταν αυτό το κράτος τού "σωλήνα" θα φτάσει στα άκρα, θα ενεργοποιηθούν τα ένστικτα επιβίωσής των εθνικών "συνιστωσών" του.
Η κρίση θα οδηγήσει σε συγκρούσεις των πραγματικών εθνικών μειονοτήτων μέσα στη FYROM και αυτό θα οδηγήσει στη διάλυσή της ...
Θα οδηγήσει στη διάλυση, γιατί δεν θα υπάρχουν οι σημερινοί πανίσχυροι "μηχανισμοί" των κομμουνιστών να ελέγχουν την κατάσταση.
Αυτοί οι "μηχανισμοί" απαιτούν χρήματα για να λειτουργήσουν και αυτά σύντομα δεν θα υπάρχουν.
Δεν κατηγορεί για "πλάκα" ο Σόρος τον Τραμπ ως "καταστροφέα" τού Κόσμου ...
Προφανώς εννοεί τον Σιωνιστικό Κόσμο.
Κάθε ημέρα που περνάει είναι μια δύσκολη ημέρα για τον Σιωνισμό και αυτό φαίνεται πλέον καθαρά. Η αδυναμία του να διατηρήσει την οικονομική του ισχύ, θα οδηγήσει στην κατάρρευση όλων των σχεδιασμών του.
Αυτό θα συμπαρασύρει στην καταστροφή και όλα τα έμμισθα "εργαλεία" του ..."Εργαλεία", τα οποία στην περίπτωση της FYROM είναι απαραίτητα για την επιβίωση αυτού του "διασωληνωμένου" κράτους.
Σε μια τέτοια περίπτωση ο κομμουνισμός και οι κομμουνιστικές συμμορίες, που παριστάνουν τα πολιτικά "κόμματα", θα απαξιωθούν απολύτως.
Αν συμβεί αυτό, θα πάψουν να έχουν "εθνικοϊδεολογική" "πλατφόρμα" όλοι οι "γενίτσαροι" του Σιωνισμού στα Βαλκάνια, και όχι μόνον αυτοί των Σκοπίων.
Όποιος πρόδωσε την Ελλάδα, σύντομα θ' αποκαλυφθεί και θα υποστεί τις συνέπειες.

Τραϊανού Παναγιώτης

…Μακεδόνας ...και άρα Έλληνας...   ΠΗΓΗ 

 

25 Ιουλίου 2019

Αναγεννήθηκε απ’ τις στάχτες της:

Τα λάθη που οδήγησαν στο λουκέτο της πιο εμβληματικής βιομηχανίας της Ελλάδας


Αφού ξεπέρασε τόσες κακοτοπιές, ο γίγαντας με τα χάρτινα πόδια δεν πρόκειται να «ξεψυχήσει» ποτέ...

Στις ημέρες δόξας της είχε φτάσει να «εκπροσωπείται» σε παραπάνω από τα μισά νοικοκυριά της Ελλάδας. Το brand είναι τόσο ισχυρό που ακόμα και μετά… θάνατον έκανε το θαύμα του.

Δεν θα έπρεπε ποτέ βέβαια να είχε «καταδικαστεί» σε θάνατο ένα τέτοιο brand. Ακόμα και σήμερα σε πολλούς δεν είναι γνωστό ότι το πιο γνωστό σήμα χαρτιού στην Ελλάδα βυθίστηκε στην ανυποληψία και τελικά παρέδωσε πνεύμα, οδηγώντας στην ανεργία και την απελπισία εκατοντάδες εργαζόμενους.

H ιστορία της Softex είναι ταυτισμένη με την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας και συνιστά έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα των μεγάλων εγχώριων εταιριών που έφεραν έντονη τη σφραγίδα των νεολληνικών παθογενειών και μέσω αυτών οδηγήθηκαν – όπως και η μαμά πατρίδα – στην πτώχευση.

Η εταιρία ιδρύθηκε το μακρινό 1937 στο Βοτανικό από τους Κ. Κεφαλά και Γ. Γιαννουλάτο ως «Αθηναϊκή Χαρτοποιία Ο.Ε.». Το 1945 αριθμούσε 88 εργατοϋπάλλουλους και τα επόμενα χρόνια η πορεία ήταν μονίμως ανοδική, παρότι οι δανεισμοί ήταν συνεχείς, από την πρώτη, κιόλας, περίοδο λειτουργίας της επιχείρησης.

Αναγεννήθηκε απ’ τις στάχτες της: Τα λάθη που οδήγησαν στο λουκέτο της πιο εμβληματικής βιομηχανίας της Ελλάδας

Οι 88 εργατοϋπάλληλοι του 1945, έφτασαν τους 1.030 το 1969, και οι 1.250 τόνοι χαρτιού του 1950 εκτινάχθηκαν στους 59.000 το 1968 και τους 94.000 το 1972. Μέχρι το 1974 η εταιρεία θα έχει 9 μηχανές χαρτιού και θα παράγεται κάθε είδους χαρτί: κραφτ, εκτύπωσης-γραφής, χαρτιά υγείας Softex.

Το 1973 άρχισε η δημιουργία του εργοστασιακού συγκροτήματος στη Δράμα, όπου παράγονταν μηχανικός πολτός, χαρτιά γραφής και εκτύπωσης, μοριοσανίδες, πριστή ξυλεία και θειικό αργίλιο. Ο τζίρος ήταν τεράστιος, δεν αποτυπωνόταν όμως και σε κέρδη, λόγω κακοδιαχείρησης. Η εικονική επιτυχία οφειλόταν και στην αφειδώλευτη συνδρομή του κράτους, μέσω ενός γενναίου προγράμματος δανειοδότησης και αναχρηματοδότησης των οφειλών της. Η κατάσταση εκτροχιάστηκε από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Ο μεγάλος ανταγωνισμός των δύο μεγάλων χαρτοβιομηχανιών, της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας και του Ευάγγελου Λαδόπουλου στην Πάτρα, οδήγησε σε μια ξέφρενη κούρσα επενδύσεων, υπερχρέωση και πτώχευση και των δυο.

Τελικά, το Μάρτη του 1984, με συσσωρευμένα χρέη ύψους 17 δισ. δραχμών, η επιχείρηση πέρασε στον έλεγχο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ), που έστησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να «κοινωνικοποιήσει» τα χρέη των λεγόμενων «προβληματικών» εταιριών και να τις «εξυγιάνει».

H οικογένεια Κεφάλα επιχείρησε να προσβάλει την απόφαση και ζήτησε τη δικαίωσή της όχι μόνο στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και στο δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την περίοδο εκείνη, το 64% των μετοχών της εταιρείας πέρασε στον ΟΑΕ και το 34% στην Εθνική Τράπεζα. Παρά τα χρέη, οι παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης παρέμεναν μεγάλες, όπως και η θέση της στην αγορά. Από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα ήταν ότι αποτελούσε μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα και διέθετε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάση στη Δράμα, απ’ τα οποία κάλυπτε το 30% των αναγκών της σε χαρτόμαζα.

Έτσι, η «Softex» μέχρι το 1990 κατείχε το 70% της εγχώριας αγοράς και το 90% των εξαγωγών. Υπήρξε η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παρήγε χαρτί για την έκδοση βιβλίων και ο μοναδικός προμηθευτής του Οργανισμού Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων.

Στον ΟΑΕ ωστόσο, η Αθηναϊκή Χαρτοποιία ακολούθησε την μοίρα των προβληματικών, ώσπου οι πολυάριθμες εξυπηρετήσεις και τα πολιτικοσυνδικαλιστικά ρουσφέτια την έφεραν. Η επιχείρηση είχε εξελιχθεί σε μηχανισμό εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων, απασχολώντας υπεράριθμο προσωπικό.

Η δεύτερη κατάρρευση της ήρθε το 1997, με χαριστική βολή μια πυρκαγιά που την κατέστρεψε. Tα χρήματα της αποζημίωσης χρησιμοποιήθηκαν ως επένδυση για την ανανέωση του εξοπλισμού.
Αναγεννήθηκε απ’ τις στάχτες της: Τα λάθη που οδήγησαν στο λουκέτο της πιο εμβληματικής βιομηχανίας της Ελλάδας

Εκείνη τη χρονιά ο τότε πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Χάρτου, Αναστάσιος Κολιόπουλος, απέδιδε «στο κράτος και το βόλεμα» την κατάντια της Softex, με άρθρο του στο Βήμα.

«Ενώ το απαραίτητο προσωπικό, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνούσε τα 1.200 άτομα, ως πρόσφατα ήταν ακριβώς διπλάσιο: 2.400 άτομα. Σαν να μην έφθανε αυτό, στα 12 χρόνια όπου βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του ΟΑΕ, η εταιρεία δεν κατόρθωσε να εξυγιάνει τη σταθερά ζημιογόνα μονάδα χαρτοπολτού που διαθέτει στη Δράμα, μονάδα που προκαλεί ζημιές επίσης της τάξεως των 3-4 δισ. δραχμών ετησίως. Οι διοικήσεις που «παρήλασαν» από τη Softex τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσαν παρά να ακολουθήσουν, με μικρά διαλείμματα, τον δρόμο του ξέφρενου τραπεζικού δανεισμού, δηλαδή τον δρόμο που είχε ακολουθήσει από τη δεκαετία του 1970 η οικογένεια Κεφάλα οδηγώντας την επιχείρηση σε αδιέξοδο.Το 1984, όταν η Αθηναϊκή Χαρτοποιία εντάχθηκε στον ΟΑΕ, χρειάστηκε να επιδοτηθεί ουσιαστικά με περίπου 25 δισ. δραχμές για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί, ως μέλος του ΟΑΕ πλέον. Σήμερα, 12 χρόνια μετά, βρίσκεται σε μια ανάλογη θέση».

Σε αρκετά ρεπορτάζ της εποχής αναφερόταν ότι ενώ οι μελέτες προέβλεπαν ότι το προσωπικό έπρεπε να μειωθεί, καθώς η εταιρεία οδηγούνταν μαθηματικά σε στάση πληρωμών, την επόμενη χρονιά το προσωπικό εμφανίζονταν πλεονασματικό κατά επιπλέον 200 άτομα.

Αναγεννήθηκε απ’ τις στάχτες της: Τα λάθη που οδήγησαν στο λουκέτο της πιο εμβληματικής βιομηχανίας της Ελλάδας

Ακολούθησε το 1999 η πολύκροτη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας σε επενδυτικό σχήμα με τη συμμετοχή επενδυτών όπως Bolton Group, Goldman Sachs, Lochridge, Bain και Forlin, με την ιταλική πολυεθνική Bolton να αποκτά το 2002 τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας. Ο νέος μέτοχος, με την εφαρμογή ενός πλάνου εξυγίανσης (κλείσιμο του εργοστασίου της Δράμας το 2002 αλλά και δραστική μείωση του προσωπικού – από 1275 άτομα το 2000 και 2250 το 199 οι εργαζόμενοι μειώθηκαν στους 300) κατάφερε να επαναφέρει τη βιομηχανία– με μειωμένο τζίρο – σε κερδοφορία το 2004. Η ανάκαμψη ωστόσο δεν θα κρατούσε για πολύ καιρό.

Ευθύνη σε αυτό είχαν και οι συνθήκες της αγοράς που διαμορφώθηκαν εκείνο το διάστημα, με την κατακόρυφη άνοδο των private label (σ.σ. τα προϊόντα με το σήμα των super market). Σε αυτό συνέβαλε και η ίδια η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, η οποία παρήγαγε χαρτιά υγείας και κουζίνας για λογαριασμό super market.

Όταν η Softex πέρασε στα χέρια της Bolton και λειτουργούσε ξανά ως ιδιωτική επιχείρηση, τα μερίδια της είχαν πέσει στο 21,5% στο χαρτί τουαλέτας, και στο 16,5% στο χαρτί κουζίνας και τις χαρτοπετσέτες, όταν την ίδια περίοδο τα private label έλεγχαν σχεδόν το 50% στις χαρτοπετσέτες, και περίπου το 1/3 στις άλλες δύο κατηγορίες. Η κατάσταση τα επόμενα χρόνια έχει αλλάξει δραματικά υπέρ των ανώνυμων προϊόντων, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής επώνυμων προϊόντων.

Μια νέα πυρκαγιά, τον Ιούλιο του 2015 στη μονάδα του εργοστασίου στον Ταύρο, οδήγησε σε αλλαγή πλάνων και τους Ιταλούς. Λίγους μήνες αργότερα στελέχη της Bolton ανακοίνωσαν το λουκέτο της εταιρείας, που δεν αποφεύχθηκε παρά τις προσπάθειες που του Υπουργείου Εργασίας για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Αναγεννήθηκε απ’ τις στάχτες της: Τα λάθη που οδήγησαν στο λουκέτο της πιο εμβληματικής βιομηχανίας της Ελλάδας

Η Softex ωστόσο αποδείχτηκε εφτάψυχη. Τον Οκτώβριο του 2016 εμφανίστηκε η Ιntertrade Hellas για να την επαναφέρει στη «ζωή». Ο όμιλος της οικογένειας Ντεληδήμου χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα «Servin» και οφείλει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της σε προϊόντα που παράγει για λογαριασμό μεγάλων εγχώριων και διεθνών λιανεμπορικών αλυσίδων. Παράγει χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες και κουζινόχαρτα για οικιακή και επαγγελματική χρήση, ενώ από το 2015 άρχισε και την παραγωγή χαρτομάντηλων, διαθέτοντας 3 εργοστάσια στις Αχαρνές και τη Μεταμόρφωση.

Η εξαγορά της «Softex» έγινε μέσω μιας κεφαλαιουχικής εταιρείας με την επωνυμία Softex Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και χάρη σε αυτήν το brand πέρασε ξανά σε ελληνικά χέρια, επιστρέφοντας στην αγορά.

Σήμερα οι πωλήσεις της Softex καταγράφουν ανοδική πορεία, έχοντας ανακτήσει μέρος των μερίδιων της σε χαρτομάντιλα, χαρτιά υγείας, ρολά κουζίνας και χαρτοπετσέτες. Bρίσκεται στην πρώτη δυάδα μεταξύ των επώνυμων brands και στην πρώτη τριάδα των βασικών «παικτών» στις συγκεκριμένες κατηγορίες, έστω και αν οι δύο πρώτοι είναι πολύ μπροστά.

Δεδομένου όμως ότι για… ευνοήτους λόγους οι πωλήσεις αυτών των προϊόντων δεν θα «κρεμάσουν» ποτέ, μπορούμε να ρισκάρουμε την πρόβλεψη ότι αφού ξεπέρασε τόσες κακοτοπιές, ο γίγαντας με τα χάρτινα πόδια δεν πρόκειται να «ξεψυχήσει» ποτέ.


 

 

 

 

 

 

23 Ιουλίου 2019

Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

«Η Ελληνική γλώσσα έχει πλείστους τρόπους να θωπεύει την ακοήν και να γοητεύει τα πνεύματα».
(ΟΜΗΡΟΣ)

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

- Από τους αρχαιοτάτους εκείνους χρόνους, οι Έλληνες διηρημένοι σε διάφορες πολιτείες, διαμορφώνουν πρώτα την γλώσσα των.

- Από τις διαλέκτους των διαφόρων Ελληνικών φύλων, εγεννήθη η Εθνική γλώσσα των Ελλήνων και η κοινότης θρησκείας και γλώσσας εδημιούργησαν το Έθνος των Ελλήνων με τον ανά τους αιώνες λαμπρό πολιτισμό.

- Η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα στον Κόσμο που ομιλείται και γράφεται συνεχώς επί 6.000 τουλάχιστον συναπτά έτη όσα μέχρι σήμερα η αρχαιολογική σκαπάνη ανέδειξε. Σήμερα μπορεί ακόμη κάποιοι να διαφωνούν και να επιμένουν ότι, τ’ αρχαία και τα νέα Ελληνικά είναι διαφορετικές γλώσσες, κάτι τέτοιο βέβαια σήμερα είναι τελείως αναληθές.

- Ας ασχοληθούμε παρακάτω, έστω στοιχειωδώς, με το θέμα αυτό, δια του λόγου το αληθές

- ΠΡΩΤΟΝ: Παρ’ όλο που πέρασαν χιλιάδες χρόνια, όλες οι ομηρικές λέξεις έχουν διασωθεί μέχρι σήμερα. Οι περισσότερες διατηρήθηκαν ατόφιες όπως: Άνδρα, πολύπλοκο, άνθρωπος, πολλών, πόλεμος, άρμα, φάλανξ, ξίφος, θώραξ κ.λπ., χιλιάδες λέξεις μπορούμε ν’ αριθμήσουμε εδώ. Και! άλλες Ομηρικές λέξεις έχουν μείνει στην γλώσσα μας μέσω των παραγώγων των. Μπορεί σήμερα να λέμε «Νερό» αντί «ύδωρ», αλλά η ομηρική λέξη έχει παραμείνει διά των παραγώγων της, όπως υδροφόρα, υδραγωγείο, αφυδάτωση κ.λπ. Μπορεί σήμερα να μην χρησιμοποιούμε το ρήμα «δέρκω» (βλέπω), αλλά χρησιμοποιούμε την λέξη, οξυδερκής. Μπορεί επίσης να μη χρησιμοποιούμε την λέξη «αυδή» (φωνή), χρησιμοποιούμε όμως την λέξη «άναυδος». Τα παραδείγματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εδώ είναι ασφαλώς αμέτρητα.

- ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Υπολογίζοντας έστω και με τις συμβατικές χρονολογίες οι οποίες τοποθετούν τον Όμηρο γύρω στο 1.000 π.Χ. νομίζω έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε: Πόσες χιλιετίες χρειάστηκε η γλώσσα μας από την εποχή που οι άνθρωποι των σπηλαίων του Ελληνικού χώρου την πρωτοάρθρωσαν με μονοσύλλαβους φθόγγους μέχρι να φθάσει στην εκπληκτική τελειότητα της Ομηρικής επικής διαλέκτου, με λέξεις όπως «Ροδοδάκτυλος» (ρόδινα δάκτυλα), «λευκώλενος» (άσπρα μπράτσα – επίθετο της θεάς Ήρας), «ωκύμορος» (προώρως αποθνήσκων), κ.λπ.;

Ο Πλούταρχος (βιογράφος-φιλόσοφος εκ Βοιωτίας, 46-120 μ.Χ) στο «Περί Σωκράτους δαιμονίου» μας πληροφορεί ότι ο Αγησίλαος (Βασιλεύς και Στρατηγός της Σπάρτης 444-369 π.Χ.) ανακάλυψε στην Αλίαρτο της Βοιωτίας τον τάφο της Αλκμήνης, της Μητέρας του Ηρακλή, ο οποίος τάφος είχε ως αφιέρωμα «Πίνακα Χαλκούν έχοντα γράμματα πολλά θαυμαστά, παμπάλαια…»

Φανταστείτε περί πόσο παλαιάς γραφής πρόκειται, αφού οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες την χαρακτηρίζουν «αρχαία».

- ΤΡΙΤΟΝ: Ασφαλώς! δεν στέκεται με την λογική, «από το πουθενά» να εμφανισθεί ένας Όμηρος και να γράφει δύο λογοτεχνικά αριστουργήματα. Είναι προφανές ότι από πολύ πιο πριν πρέπει να υπήρξε γλώσσα με γραφή υψηλού επιπέδου.

Πράγματι, από την αρχαία Ελληνική Γραμματεία γνωρίζουμε ότι ο Όμηρος δεν υπήρξε ο πρώτος, αλλά ο τελευταίο και διασημότερος μιας μεγάλης σειράς επικών ποιητών τα ονόματα των οποίων έχουν διασωθεί (Κρεώφυλος, Πρόδικτος, Αρκτίνος, Αντίμαχος, Κιναίθων, Καλλίμαχος) καθώς και τα ονόματα πολλών έργων των (Φορωνίς, Φωκαΐς, Δαναΐς, Αιθιοπίς, Επίγονοι, Οιδιπόδεια, Θήβαις κ.ά.).

- Δυστυχώς! Δεν έχουν διασωθεί τα ίδια τα κείμενα τους.

- ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Επειδή μπορεί κάποιος δυστυχώς σήμερα, διαβάζοντας αφ’ ενός την ελληνική εγκυκλοπαίδεια «Πάπυρος Λαρούς» και αφ’ ετέρου διάφορα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα, να μας πει ότι το Ελληνικό Αλφάβητο είναι Φοινικικής προελεύσεως. Γι’ αυτήν την άποψη μπορούμε σήμερα κατηγορηματικά να πούμε ότι πρόκειται για μια χονδροειδή ιστορική απάτη.

.Οι Αρχαιολογικές ανασκαφές που έλαβαν χώρα κατά καιρούς στον Ελλαδικό χώρο, δίδουν τεκμηριωμένα την χαριστική βολή στην Ιστορική απάτη ότι η Ελληνική γραφή προέρχεται από την Φοινικική διότι αποδεικνύεται ότι, οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων έγραφαν όχι μόνο τις συλλαβικές Γραμμική Α και Γραμμική Β γραφές τους, αλλά και ένα είδος γραφής πανομοιότυπης με εκείνη του σημερινού Αλφαβήτου, εδώ και 6.000 π.Χ.

.Στο Δισπηλιό Καστοριάς, ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Χουρμουζιάδης ανέσυρε από την λίμνη, μεταξύ πολλών άλλων «Επιγραφή Πινακίδα», με γράμματα πανομοιότυπα με τα σημερινά, η οποία χαρακτηρίσθηκε, η πρώτη γραφή του κόσμου, αφού χρονολογείται από τον Δημόκριτο, βάσει της μεθόδου του «Άνθρακα 14» με απόλυτη ακρίβεια στο 5.250 π.Χ

.Η θεωρία ότι το Αλφάβητο είναι εφεύρεση των Φοινίκων συντηρήθηκε εκτός των άλλων, με το επιχείρημα ότι ορισμένα σύμβολα της φοινικικής γραφής μοιάζουν με τα αλφαβητικά γράμματα. Το επιχείρημα αυτό φαινόταν ισχυρό μέχρι προ 100 ετών περίπου, όταν οι γλωσσολόγοι και οι ιστορικοί ισχυρίζονταν ακόμη ότι οι Έλληνες δεν γνώριζαν γραφή προ του 800 π.Χ. Ο ισχυρισμός αυτός διατηρήθηκε μέχρις ότου το 1900 μ..Χ. ο Αρθούρος Έβανς ανέσκαψε την Ελληνική Μινωική Κρήτη και ανακάλυψε τις Ελληνικές Γραμμικές Γραφές, των οποίων σύμβολα ήταν ως σχήματα, πανομοιότυπα προς τα 17 τουλάχιστον εκ των 24 γραμμάτων του σημερινού Ελληνικού Αλφαβήτου.

.Πρώτος είναι ο ΕΒΑΝΣ ο οποίος στο έργο του Scripta Minoa απεκάλυψε την ιστορική αυτή απάτη, ότι δηλαδή οι Έλληνες έλαβαν την γραφή από τους Φοίνικες και διατύπωσε την επιστημονική του άποψη ότι μάλλον το αντίθετο συνέβη. Καθ’ όσον οι Φοίνικες, και η γραφή των εμφανίζονται στην Ιστορία, όχι πριν το 1300 π.Χ. και ότι σήμερα είναι πλέον, ιστορικά εξακριβωμένο, οι Έλληνες εκ Κρήτης μετοίκησαν πρώτοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

- ΠΕΜΠΤΟΝ: Τα δύο παράδοξα για την ελληνική γλώσσα που επισημαίνονται εδώ είναι:

.Το πρώτο παράδοξο για εμάς τους Έλληνες είναι Ότι! πιθανόν ακόμη και σήμερα να διδάσκεται στα Ελληνικά Σχολεία η άποψη ότι τα χρόνια του Ομήρου 100-200 χρόνια μετά τον Τρωικό πόλεμο (1.100 π.Χ. κατά τον Ηρόδοτο) δεν υπήρχε γραφή και συνεπώς τα δύο έπη (Ιλιάδα και Οδύσσεια) μεταφέροντο από γενεά σε γενεά προφορικώς. Η άποψη αυτή μόνο και μόνο βάσει της κοινής λογικής είναι απορριπτέα.

.Το δεύτερο που μετά λύπης μου θέλω να επισημάνω είναι: Δυστυχώς γράφει η Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ Τομ. 5 σελ. 603 στο Κεφ. Αλφάβητον «… Κατά την αρχαιότητα εις το στάδιον τούτο της γραφής έφθασαν μόνον οι Σημίται δια του φοινικικού. Αλφάβητον το οποίο απετέλεσε, την βάσιν του Ελληνικού αλφαβήτου των Ιστορικών χρόνων… τούτο τροποποιηθέν καταλλήλως και προσαρμοσθέν εις τις ανάγκες της Ελληνικής, χρησιμοποιείται μέχρι σήμερον· διαδοθέν δε εις τις ευρωπαϊκές χώρας απετέλεσε την βάσιν των πλείστων εκ των εν χρήσει αλφαβήτων…».

- Και! αυτό το γράφει Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, δηλ. οι Σημίτες δια του φοινικικού Αλφαβήτου εδημιούργησαν την Ελληνική γραφή. Έλεος.

- ΕΚΤΟΝ: Ελάχιστα από αυτά που είπαν,διάφοροι ξένοι Ακαδημαϊκοί, Επιστήμονες και φιλόσοφοι, για την την Ελληνική γλώσσα:

.Μάρκος Τύλλιος [Επιφανής της Αρχαίας Ρώμης} “Εάν οι Θεοί ομιλούν, τότε χρησιμοποιούν την γλώσσα των Ελλήνων”.
.Γκαίτε [Ο Μεγαλύτερος ποιητής και πεζογράφος της Γερμανίας} “Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης, το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική αντήχησε Άστρο λαμπερό στην νύκτα”.
.Έλλεν Κέλλερ {Διάσημη τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας} “Αν το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, τότε η Ελληνική γλώσσα είναι, το βιολί του Ανθρώπινου στοχασμού”.
. Α. Νόρτεν { Γερμανός φιλόλογος και φιλόσοφος} “ Εκτός από την Κινεζική και την Ιαπωνική, όλες οι γλώσσες διαμορφώθηκαν κάτω από την επίδραση της Ελληνικής, από την οποία πήραν, εκτός από πλήθος λέξεων, τους κανόνες και την Γραμματική”.
.Βολταίρος { Γάλλος Διαφωτιστής} “ Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει γίνει κοινή όλων των Λαών”.

- Όταν αυτή είναι η αναγνώριση παγκοσμίως της Ελληνικής γλώσσας, όταν θα πρέπει αυτό να το χρησιμοποιήσουμε, διότι είναι η ταυτότητα μας, προς έλξιν ξένων επιστημόνων και σπουδαστών, εμείς δεν κάνουμε τίποτε. Μάλιστα! Τα τελευταία 40 περίπου χρόνια, με την δήθεν προοδευτική αναθεώρηση της παιδείας, έχουμε εξοστρακίσει από την παιδεία μας τα αρχαία Ελληνικά. Εδώ και η επιστήμη ακόμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ. Σ. Ε.

koukfamily

 

 

 

 

20 Ιουλίου 2019

Αχ αυτοί οι Έλληνες...

Αχ αυτοί οι Έλληνες...

Κείμενο δύο δεκαετίες ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. Μετάφραση: του Κωνσταντίνου Τσάτσου για την ΕΣΤΙΑ.

Ο Ρωμαίος συγκλητικός Μενένιος Άπιος που έζησε στην Ελλάδα επί ρωμαιοκρατίας, έστειλε επιστολή στον ανθύπατο Ατίλιο Νάβιο, που τοποθετήθηκε στην Αχαΐα ως διοικητής, στην οποία επιστολή αναλύει τους χαρακτήρες των Ελλήνων για να τον διευκολύνει να τους διοικήσει καλύτερα. Η επιστολή αυτή μεταφράστηκε από τα Λατινικά από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο και επειδή δεν έχει χρονολογία γραφής, εικάζεται, ότι πρέπει να γράφτηκε στα προχριστιανικά χρόνια. Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο περιοδικό Νέα Εστία, που επί σειρά ετών συγκέντρωνε την αφρόκρεμα της συντηρητικής διανόησης. Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος αναδημοσίευσε το κείμενο στο βιβλίο του «Αφορισμοί και διαλογισμοί (β' σειρά)» (Εστία, 2η έκδ. 1970, σελ. 243 κ.ε.)

Γράφει λοιπόν Μενένιος Άπιος στον Ατίλιο Νάβιο συνοπτικά:

Είναι περίεργο, ότι μια πόλη, η Ρώμη, πως έφθασε να κυβερνά από τον Περσικό κόλπο έως τη Μαυριτανία, από τους Αιθίοπες ως την Καληδονία, δηλαδή από τη Βρετανία ως το Ιράκ, ως την Περσία, από την Αφρική έως και την Ευρώπη. Όμως σ' αυτούς τους λαούς έχουμε υποχρέωση να τους παρέχουμε ασφάλεια και ευημερία.
Ο πρώτος, που το εφάρμοσε αυτό, ήταν ο Αλέξανδρος. Ευτυχώς που πέθανε νέος, γιατί δε θα μπορούσαμε να κυριαρχήσουμε εμείς.
Πρέπει να κατασκευάζουμε υδραγωγεία, δρόμους, γέφυρες και τεχνικά έργα που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο άνετη. Πρέπει ακόμα να προάγουμε τη μόρφωση, τη σοφία, την ποίηση και την τέχνη στις δυτικές επαρχίες, γιατί αλλού το έπραξαν και το πράττουν και τώρα ακόμα οι Έλληνες.

Μάθε φίλτατέ μου Ατίλιε, για να είμαστε κοσμοκράτορες πρέπει να είμαστε και ιππότες στη συμπεριφορά μας. Οι Έλληνες είναι πιο εγωιστές από μας και από όλα τα έθνη. Κατά το ρητό του Πρωταγόρα για τους Έλληνες «Πάντων χρημάτων μέτρον» και εννοούσε τον Έλληνα.
Ο Έλληνας είναι άτομο αδέσμευτο, αυθαίρετο, ατίθασο και ελεύθερο. Υψώνει το εγώ του. Αυτοί πρώτοι οι Έλληνες σκέφθηκαν πηγαία. Χάρη σ' αυτούς τους Έλληνες σκεφτόμαστε κι εμείς. Βλέπουμε με τα μάτια τα δικά τους. Η σκέψη των Ελλήνων δεν μπαγιατεύει, είναι πάντα επίκαιρη και δροσερή. Το μυαλό των Ελλήνων είναι η πηγή του καλού και του κακού. Το μυαλό τους δημιούργησε ιδανικά πολιτικά συστήματα, αλλά το εγώ τους καταστρέφει ακόμα και έργα και πολιτείες. Ο Έλληνας με τον εγωισμό του καταπατεί και έργα τέχνης και ιδανικά έργα. Τότε που ήταν οι Έλληνες στην καταστροφική τους τάση, τους κυριαρχήσαμε. Εμείς τους κατηγορούμε αλλά άδικα, αυτοί ήταν οι πρωτοπόροι του πολιτισμού.

Ο Έλληνας περιφρονεί το νόμο. Δεν παραδέχεται άλλη κρίση μόνο τη δικιά του. Δεν πιστεύει στο νόμο, παρά μόνο αν τον συμφέρει ατομικά. Αλλάζουν νόμους κάθε τόσο κι αν δεν μπορούν, τους αντιμετωπίζουν εχθρικά, μεταχειριζόμενοι τη βία ή το δόλο. Επινοούν σοφιστικούς λόγους και οι νόμοι τους γίνονται ράκη.
Ο Έλληνας έχει αδύναμη μνήμη στα δεινά των πολιτικών. Είναι ευκολόπιστος. Δεν είναι σταθερός. Είναι ανυπόμονος. Μόλις δυσκολέψουν λίγο τα πράγματα, κάνει μεταρρυθμίσεις στους νόμους. Για να σαγηνεύσεις την εκκλησία του Δήμου μιας ελληνικής πόλης, δώσε υποσχέσεις και θα τους έχεις με το μέρος σου.
Μ' αυτές χορταίνουν οι Έλληνες. Ανάμεσα σε λίγους Έλληνες θα βρεις εύκολα ένα Αλκιβιάδη (εννοείται επιπόλαιο και αλλοπρόσαλλο) που επάνω από την πατρίδα του ο Έλληνας βάζει το εγώ του, το ατομικό του συμφέρον. Οι Έλληνες λίγα πράγματα σέβονται. Δίκαιος είναι ένας νόμος, αν τους εξυπηρετεί. Την ολότητα, το συμφέρον της ολότητας δεν το λογαριάζουν. Αλλά κι εμείς οι Ρωμαίοι φοβάμαι, ότι θα καταντήσουμε ατομιστές. Όμως οι Έλληνες στο κατήφορο είναι πρωταγωνιστές δηλαδή προς το κακό σπεύδουν γρηγορότερα, ενώ προς το καλό οδοιπορούν αργά.

Καλέ μου Νάβιε, ο Έλληνας για το συμπολίτη του αδιαφορεί, αλλά αν το πράξει, το κάνει για να δείξει την υπεροχή του. Όμως για τους ξένους ενδιαφέρεται για να δείξει τον ανώτερο πολιτισμό του. Ποτέ ο Έλληνας δεν παραδέχεται την αξία του ομότεχνου του, αν δε του δοθεί η ευκαιρία, τον απαξιώνει. Δεν χαίρεται για τον έπαινο των άλλων, όμως επιχαίρει για τον ψόγο του άλλου ή των άλλων. Ο Έλληνας είναι εγωκεντρικός.
Όταν ένας συμπολίτης του δεν αναγνωρίζεται, αδιαφορεί με το σκεπτικό, ότι αφού δεν αναγνωρίζομαι εγώ, ας μείνει κι αυτός στην αφάνεια. Ακόμα και τους νεκρούς τους αφήνουν ατίμητους οι Έλληνες. Το μίσος για τους Έλληνες είναι ηδονισμός. Η συναδέλφωση στους Έλληνες γίνεται, όταν συμπίπτουν τα συμφέροντά τους. Τώρα κι εμείς οι Ρωμαίοι βαδίζουμε προς το δρόμο των Ελλήνων. Και οι δικοί μας εγωισμοί γίνονται ωμότεροι και βιαιότεροι και θα σκεπάσουν στο μέλλον τη Ρώμη. Ο Έλληνας εφεύρε τρόπους να εκδηλώνει το φθόνο του, να γκρεμίζει τον καλύτερό του. Από τη δολοφονία προτιμά τη συκοφαντία, είναι κι αυτός ένας φόνος διακριτικός. Του αρέσει η ατίμωση.
Οι Έλληνες είναι φιλότεχνοι, αλλά και δημιουργοί του καλού και του κακού λόγου. Μιλάνε υποθετικά για κείνον που θέλουν να διώξουν και τον σκοτώνουν χωρίς να το δολοφονούν. Η συκοφαντία είναι το αγχέμαχο όπλο τους. Ο Έλληνας πιστεύει μόνο στη δική του γνώμη, ο δε ηγέτης δε θέλει να ακούσει και τη γνώμη των άλλων που το έργο θα γίνει τελειότερο, διότι το έργο για να τελειωθεί, πρέπει να το δουλέψουν κι άλλοι, ενώ ο Έλληνας θέλει μόνο το δικό του όνομα να ταυτιστεί με το έργο. Σε πρώτη θέση μπαίνει το εγώ και σε δεύτερο το έργο.
Οι Έλληνες πάσχουν από εγωπάθεια γι' αυτό κι εμείς οι Ρωμαίοι που ήμασταν κατώτεροί τους, καταφέραμε και πήραμε την εξουσία από τα χέριά τους, ενώ αυτοί ήταν κοσμοκράτορες. Κάθε έργο πρέπει να είναι συλλογικό και σε διαδοχικές γενιές να τελειώνει για να έχει μακρόχρονη πνοή. Τα έργα πρέπει να είναι υπερπροσωπικά. Η πολιτική σκέψη στην Ελλάδα λείπει. Ο ένας πολιτικός φθείρει τον άλλο μέχρι εξοντώσεως με συνεχή σύγκρουση. Οι Έλληνες έχουν σκέψη δυνατή και αγωνιστική διάθεση. Όμως έχουν άρρωστο χαρακτήρα. Δεν ενώνονται για να γίνει ένα έργο, αυτοκαταστρέφονται. Γι' αυτό οι Έλληνες υπέφεραν δεινά και θα υποφέρουν στο μέλλον τα οποία οφείλονται στη φιλοπρωτία που είναι η νόμιμη θυγατέρα του εγωισμού τους.

Μήπως υπερβάλλω γι' αυτά που λέω για το θαυμαστό γένος των Ελλήνων; Αλλά και αυτούς που διάβασα τον Αριστοφάνη, το Δημοσθένη, τον Ευριπίδη, το Θεόφραστο, τον Επίκουρο, το Ζήνωνα και το Χρύσιππο βεβαιώνουν περίπου τα ίδια, άρα δεν είμαι άδικος. Την ύβριν οι Έλληνες την ξέχασαν. Όταν οι Έλληνες επιδιώκουν ισότητα δεν είναι, διότι θέλουν δικαιοσύνη, αλλά ο άλλος να μην υπερέχει απ' αυτούς. Μια και εγώ δεν αξίζω να ανεβώ υψηλοτέρα, τότε να μην ανέβεις κι εσύ. Ο Έλληνας γεννιέται με την τάση της υπεροχής.
Οι Έλληνες είναι αφεντάδες της γνώσης και καυχώνται πολύ. Επαινούν τη δικιά τους αρετή, το δικό τους προτέρημα και υποτιμούν τα κατορθώματα των άλλων ή τις αρετές των συμπολιτών τους. Οι Έλληνες έχουν πάθη. Οι περισσότεροι δε διδάσκονται από τα λάθη των κυβερνητών και των πολιτικών ηγεμόνων της ιστορίας τους και κάνουν τα ίδια λάθη και θα συνεχίσουν να κάνουν. Ο τόπος των Ελλήνων είναι μακάριος, όμως οι Έλληνες δεν αφήνουν τον ηγέτη να κυβερνήσει, αλλά θέλουν οι γύρω του εκ του αφανούς να κυβερνούν αυτοί.
Οι Έλληνες μπορεί να είναι εγωπαθείς, αλλά έχουν και καλές πλευρές. Έχουν προοδέψει στο λόγο, στη σοφία, στην ποίηση, στις τέχνες, στις επιστήμες, στο εμπόριο και στον πόλεμο ακόμα κι από όλα αυτά αναβλύζει η δόξα τους. Εμένα οι Έλληνες με γοητεύουν, είναι οι δάσκαλοί μου. Όμως όσο ο χρόνος περνά η δόξα των Ελλήνων μικραίνει κι ακόμα εξ αιτίας των ελαττωμάτων τους θα μικραίνει. Ο εγωισμός κάνει τους Έλληνες καλούς στρατιώτες, γενναίους, ριψοκίνδυνους και τολμηρούς, αλλά δεν εκμεταλλεύονται τη δόξα τους.

Μη νομίσεις Ατίλιε, ότι όλες αυτές οι κρίσεις που γράφω είναι δικές μου, τις διδάχτηκα από τον Επίκτητο. Νέος άκουσα τον Επίκτητο να λέει, ότι οι Έλληνες κάποτε είχαν ένα κόσμο, την Ατλαντίδα που την κάλυψαν τα νερά του ωκεανού, ήταν κόσμος προοδευμένος. Τους Έλληνες μην τους κατηγορείς μπροστά τους ή συνεχώς, γιατί, αν ξυπνήσει η περηφάνια τους, γίνονται αμείλικτοι διώκτες. Οι Έλληνες έχουν υπεροψία, αλλά και φιλοτιμία πρωτοφανή. Τώρα είναι γκρεμισμένοι ευγενείς. Έχουν σωρεία αντιφάσεων. Άλλες ώρες είναι Έλληνες κι άλλες γραικύλοι, τιποτένιοι, παράδοξοι. Μη δώσεις ποτέ στον Έλληνα την εντύπωση, ότι του αφαίρεσες την ελευθερία. Άφησέ τον να φωνάζει, να θορυβεί, να εκφράζει την πολιτική του μανία, έως εκεί που δεν θίγονται τα συμφέροντα της αυτοκρατορίας μας. Να χρησιμοποιείς αυτούς που διαφωνούν εναντίον εκείνων που αντιδρούν.
Οι διαταγές προς τους Έλληνες δεν ωφελούν, χρησιμοποίησε το διάλογο. Δίνε την εντύπωση, ότι υποχωρείς. Μην απειλείς τους Έλληνες με τις λεγεώνες. Μην κάνεις τον παλληκαρά στους ηγήτορες των πόλεων. Άφησέ τους να κάνουν μόνοι τους ελιγμούς. Ακόμα τρέφονται με την οπτασία των περασμένων μεγαλείων τους. Μην πολύ επεμβαίνεις στα εσωτερικά των πόλεών τους.
Αυτά έγραψε στην επιστολή του ο Μενένιος Άπιος που ήταν προχωρημένης ηλικίας και ύπατος, προς τον νεότερο φίλο του, τον ανθύπατο Ατίλιο Νάβιο πιθανότατα δύο δεκαετίες πριν τη γέννησή του Χριστού, όταν πλέον όλος ο Ελληνισμός ήταν υπό την εξουσία της Ρώμης.

Πηγή, amethystosbooks.blogspot.com i-epikaira

 

 

 

 

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Διευκρινίσεις για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και

"ΑΠΟΛΟΓΙΑ" ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ,

για τον

ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Λίγες μέρες πριν, έλαβα την επιστολή του στρατηγού  και επικεφελή του κόμματος "ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ", κ. Αυφαντή, την οποία και ανήρτησα, μαζί με την απάντησή μου, με τίτλο:

Η επιστολή του στρατηγού Γ. Αϋφαντή στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και η απάντηση των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

Εχθές, έλαβα δεύτερη, διευκρινιστική επιστολή του στρατηγού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ, την οποία και παραθέτω αυτούσια, μαζί με την απάντησή μου.

Καλλιόπη Σουφλή

ΠΡΟΣː Τα «ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ». Δεύτερη επιστολή μου.

Αγαπητή μου Καλλιόπη
Μελέτησα με προσοχή την απάντησή σου στην πρώτη  επιστολή μου και σε ευχαριστώ πολύ δια την κατανόησιν, και διότι μου έδωσες την ευκαιρία με τις δυο διαφωνίες σου να ενημερώσω όλους τους Έλληνες δια την αξίαν των κατηγοριών που κυκλοφορεί δια του ψιθύρου το κατεστημένο εις βάρος μου.
Α. Ως προς το θέμα Άρτεμη Σώρρα και

Β. Ως προς το θέμα των Νέων Ταυτοτήτων.
Μετά τα γραφόμενά σου ακολουθούν πολλά δυσμενή σχόλια εις βάρος μου διότι άλλοι τα έλαβον ως ορθά και άλλοι ως πράκτορες των κατακτητών μας, άδραξαν την ευκαιρία να με συκοφαντήσουν και επειδή και στα δύο αυτά  έχεις παρασυρθεί από τον ψίθυρο, είμαι υποχρεωμένος για να ενημερωθούν σωστά όλοι οι Έλληνες για τις απόψεις μου επ’ αυτών να απαντήσωː
Αρχίζω από τα εύκολα.
Ως προς τις Νέες ταυτότητες είμαι ο πρώτος που δήλωσα Δημόσια αμέσως μόλις πρώτο συζητήθηκε, ότι είναι παγίδα των κατακτητών, διότι εκτός του ότι θα γνωρίζουν τα πάντα για μας που σας το λένε όλοι, μάθετε από εμένα αυτό που σας κρύβουν και είναι ο βασικός λόγος που μας τις επιβάλουν. Αυτό το μυστικό είναι ότι, προωθούν σιγά-σιγά και μαλακά την επιβολήν της Νέας Ταυτότητας , με σκοπόν ː

Α. Να δεχθούμε αρχικά την ταυτότητα ως μικρό κακό και

Β. Να δεχθούμε μετά το τσιπάκι μέσω του οποίου, θα ελέγχουν τον πληθυσμό της γης, διότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα θανατώνουν όποιον και όσους επιθυμούν.
Αλλά υπάρχει πιθανότητα αργότερα να βελτιώσουν το τσιπάκι της ταυτότητας ή να προσθέσουν δεύτερο που να σκορπά και αυτό τον θάνατο και τότε αλλοίμονο της ανθρωπότητας, διότι θα έχουν αθώα- αθώα λάβει όλοι την Νέα ταυτότητα.
Αυτό το είπα σε 2 διαλέξεις στο internet. Μετά ένα χρόνο άρχισαν μερικοί να το γράφουν αυτό στις εφημερίδες. Σήμερα δε το γράφουν πολλοί. Το περίεργο δε είναι ότι κατηγορείτε εμένα που το είπα πρώτος Δημόσια, ως οπαδό των κατακτητών. Αν η ζωή δεν είχε και τέτοια περίεργα δεν θα ήτο νόστιμη.
Ως προς το Σώρρα, μάθετε και εδώ μερικές αλήθειεςː ο Σώρρας μίλησε για τα 600 δις για πρώτη φορά σε συγκέντρωση 60 περίπου πολιτών στο κτήμα του Σωκράτη Χριστοδουλάρη κοντά στο ΛΑΥΡΙΟ.
Μίλησε ο Σώρρας και δυο συνεργάτες του και μας είπαν ότι ο Σώρρας πούλησε μια εφεύρεση του Γκιόλβα στους Αμερικάνους και του έδωσαν ομόλογα 600 δις, τα οποία κατέθεσε σε τράπεζα του Καναδά, υπέρ της Ελληνικής Κυβερνήσεως, με αυτά ξεχρεωνόμαστε και έξω φτώχια αναπτυσόμαστε.
Εγώ ήμουν 25 χρόνια φίλος του Γ. Γκιόλβα  και γνωρίζω ακριβώς 100% ποιές εφευρέσεις του,  ήτο δικές του και ποιές κυκλοφορούσαν στο λαό, ως δικές του, άλλοι από μεγαλομανία να δείξουν πως γνωρίζουν κάτι σοβαρό και καμάρωναν και άλλοι ως πράκτορες του Μ. Αδελφού για δισφήμιση του Γκιόλβα ή άλλο σκοπό.
Και δαγκώθηκα μόλις μίλησαν για τάδε εφεύρεση του Γκιολβά που εγώ γνώριζα ότι αυτό ήταν μούφα, άρα ψέματα μας έλεγαν, για άλλο λόγο του έδωσαν τα 600 δις και άρχισα να ερευνώ.
Στις 12/08/2012, ώρα 12,30 με παίρνει  τηλέφωνο ένας από Νέα Υόρκη. Μου είπε ότι διάβασε το βιβλίο μου τάδε, ενθουσιάστηκε και με κάλεσε να με ενημερώσει για το πως οι Έλληνες Πρωθυπουργοί και άλλοι επίσημοι που πηγαίνουν στην Αμερική, πως πουλούν την Ελλάδα για να τους στηρίζει η Αμερική στην καρέκλα τους, για να τα γράψω σε βιβλίο μου αν τα χρειαστώ, και τα γνώριζε, διότι ήτο υψηλόβαθμος της τοπικής Κυβερνήσεως της Ν. Υόρκης, και τον έπαιρναν μαζί τους όταν επισκέπτοντο τους Αμερικάνους επισήμους και έτσι τα γνώριζε όλα καλά.
Μετά από μια ώρα συζήτηση τον ερωτώ;
«Όλα αυτά καλά αλλά για πες μου εκείνα τα 600 δις του Σώρρα είναι αληθινά;»
«Ναι! Είναι αληθινά και βέβαια»
«Διότι αυτός που τα έδωσε τα έχει να τα πληρώσει, αν χρειασθεί, αλλά γράφει επάνω ότι τα χορηγεί βάση του Νόμου.... τάδε του Διεθνώς Νομισματικού Ταμείου»

«Δηλαδή τι ορίζει ο Νόμος αυτός;»
«Ότι σας χορηγώ τα ομόλογα αυτά προς γενικήν χρήσιν, υποθήκην για δάνειο, ως εγγύησιν για ..... κ.λ.π., αλλά για να εκταμιευθούν θα τα φέρεις, να υπογράψω ότι επιτρέπω την εκταμίευση για να τα κάνεις ρευστό, διαφορετικά δεν σου δίδει η τράπεζα χρήματα».
«Τότε καλέ μου άνθρωπε γιατί του τα έδωσε αφού αυτός δεν θα υπογράψει ποτέ , να εκταμιευτούν;»
«Διότι είχαν προγραμματίσει να πτωχεύσουν την Ελλάδα, για να αγοράσουν όλες τις ΔΕΚΟ και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, και επειδή οι Δανειστές θα την κήρυτταν εις πτώχευσιν και όλα τα συμβόλαια αγοράς των ΔΕΚΟ κ.τ.λ., θα ήταν βάσει Διεθνούς Νόμου Άκυρα, έδωσαν στο Σώρρα 600 δις, περισσότερα από το χρέος μας, ώστε να μην δύνανται οι Δανειστές να επιβάλλουν πτώχευσιν στην Ελλάδα, διότι υπάρχουν σε Τράπεζα 600 δις στο όνομά της, άρα δεν έχει πτωχεύσει»
«Δηλαδή ΑΠΑΤΗ Καραμπινάτη»
«ΟΧΙ ΑΠΑΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ»
Στη συζήτησή μου αυτή παρ ευρίσκετο και η σύζυγός μου Σοφία και τα άκουσε, αλλά δεν τα πίστεψε ποτέ μέχρι σήμερα, καίτοι ο συνομιλητής μου ήτο στενός συγγενής του ενός εκ των δυο βασικών συνεργατών του Σώρρα, και γνώριζε την αλήθεια.
Έκτοτε αγαπητοί μου ΔΕΝ μίλησα ποτέ κολακευτικά για ένα δούλο του Μ. Αδελφού, αλλά ΔΕΝ αποκάλυψα Δημοσίως και την Αλήθεια, διότι σκεπτόμουν τον πόνο και την απογοήτευση που θα φόρτωνα στους φτωχούς και άμοιρους που τον πίστεψαν.
Ο ανθρωπισμός μου προς τους οπαδούς του Σώρρα για να μην τους κόψω κάθε ελπίδα για την σωτηρία της πατρίδος μας μέσω των 600 δις και τους ρίξω στην θλίψη και απογοήτευση, νίκησε την θέλησήν μου και την υποχρέωσιν μου να ενημερώσω Δημοσίως τους Έλληνες για την Αλήθεια.
Το κάνω δε σήμερα, διότι βαρέθηκα τα πολλά και άδικα πικρόχολα σχόλια εις βάρος μου.
Αν θέλετε με συγχωρείτε, αν όχι, βρίστε με.
Δεν μπόρεσα να αλλάξω τον χαρακτήρα μου.


Αθήναι 15/07/2019
Με εκτίμηση
Γ. Αϋφαντής.


Η απάντηση μου

Στρατηγέ, σ' ευχαριστώ και για τις δυο διευκρινίσεις.

 


Σε ότι με αφορά, αγνοούσα τις θέσεις σου ως προς το πρώτο θέμα των ταυτοτήτων, και οφείλω να σου ζητήσω δημοσίως συγνώμη, ενώ για το θέμα του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, είχα την άποψη πως τον είχες στηρίξει.

Είμαι της γνώμης , πως ακόμα και τα αρνητικά σχόλια που αναρτήθηκαν, υπήρξαν αφορμή να διευκρινιστούν κάποια πράγματα εκ μέρους σου..Στρατηγέ,

Πάντα θα υπάρχουν οι καλοπροαίρετοι και οι κακοπροαίρετοι.

Δυστυχώς στο διαδίκτυο,  η ανωνυμία, δίνει την δυνατότητα να σχολιάζουν και οι κακοπροαίρετοι... ακόμα και τα τρόλλια του συστήματος... ακόμα και τα πρακτοράκια... ακόμα και οι εμπαθείς... ακόμα και οι ψυχοπαθείς...

Σε ότι με αφορά, τις απόψεις μου τις καταθέτω ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΩΣ, όπου και να σχολιάσω και αναλαμβάνω και τις ευθύνες των γραφομένων μου.

Όσον  αφορά στο θέμα του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, που πάνω του ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΕΣΤΗΣΑΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ, θα σου πω ευθέως την άποψή μου, γιατί ποτέ δεν έμαθα να "χρυσώνω το χάπι".

ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕ.

ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ας σε κρίνει ο Ύψιστος Κριτής γι αυτό.
Προσωπικά, σου έβγαλα για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα, κόκκινη κάρτα.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ, ΣΤΡΑΤΗΓΕ.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ.

Κι όπως έλεγε ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: "ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ".

Κι αυτό, αποτελούσε και αποτελεί,  ένα από τα "moto" της ζωής μου.

Γιατί πιστεύω, πως  ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙ ΑΥΤΗΝ!Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

 


Η ΑΣΠΙΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ.

ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !

Η ΑΣΠΙΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ. ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !

Γράφει ο Φάνης Αμπατζής  14/7/2019

Η ασπίδα είναι στρογγυλή κι η εξωτερική της επιφάνεια σκεπασμένη με εικόνες από χρυσάφι, ασήμι και άλλα πολύτιμα υλικά, χωρισμένες σε πέντε ομόκεντρους κύκλους. Στον πρώτο κύκλο ο Ήφαιστος «βάζει τη γης, βάζει τη θάλασσα, βάζει τα ουράνια απάνω, βάζει τον ήλιο τον ακούραστο, τ’ ολόγιομο φεγγάρι, κι' όλα τ' αστέρια, ως στεφανώνουνε τον ουρανό…».
Ο δεύτερος από μέσα κύκλος παριστάνει δύο πολιτείες, τη μία σε περίοδο ειρήνης και την άλλη σε περίοδο πολέμου. Η πρώτη παράσταση είναι χωρισμένη σε δυο εικόνες: από τη μια έχουμε δυο άντρες που δικάζονται στην αγορά και από την άλλη έναν γάμο. Στον τρίτο κύκλο βλέπουμε ζευγολάτες που οργώνουν, εργάτες που θερίζουν και κοπέλες και παλικάρια που τρυγούν.
Ο τέταρτος κύκλος παριστάνει από τη μια βόδια και πρόβατα που βόσκουν ήρεμα και από την άλλη μια ξαφνική επίθεση λιονταριών στα βόδια.
Τέλος στον πέμπτο κύκλο ο Ήφαιστος σφυρηλατεί μια σκηνή χορού. Όλες αυτές οι σκηνές της γης αγκαλιάζονται από τον τελευταίο κύκλο, που παριστάνει τον Ωκεανό, γιατί για τους Έλληνες ο Ωκεανός είναι ένα φαρδύ ποτάμι πού ζώνει τη γη ολόκληρη.

 

 

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ντου της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ και σκούπισε όλα τα βαποράκια

Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου και σε χώρους εντός και πέριξ του Α.Π.Θ.
Συνελήφθησαν 6 άτομα για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (11-07-2019) σε χώρους εντός, εκτός και πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, ένας 19χρονος ημεδαπός και πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 33 έως 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Οι δράσεις αυτές, που εντάσσονται στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Τελικά εισακούστηκαν οι φωνές από την κοινωνία, κάτι είναι και αυτό αρκεί να κρατήσει ...

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Άρχισε η οριστική διάλυση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά-μεταφέρουν τη μεγάλη πλωτή δεξαμενή

Άρχισε η οριστική διάλυση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά-μεταφέρουν τη μεγάλη πλωτή δεξαμενή

Όπως έχουμε αποκαλύψει έχει δρομολογηθεί με απόγαση της ΕΕ η διάλυση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των μεγαλύτερων και σημαντικότερο στη Μεσόγειο και ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για το θέμα αυτό δείτε σχετικό άρθρο μας
Η μεγάλη πλωτή δεξαμενή No 3 των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ρυμουλκήθηκε αυτές τις μέρες στο θαλάσσιο χώρο των ναυπηγείων του Spanopoulos Group στη Σαλαμίνα, με τη βοήθεια των ρυμουλκών του Ομίλου Σπανόπουλου,
Η ιστορική No 3 πλωτή δεξαμενή, κατασκευάστηκε εξολοκλήρου στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 1964 και το ολικό της μήκος φτάνει τα 232 μέτρα, το πλάτος της τα 34,2 μέτρα και το βύθισμα της τα 7,3 μέτρα. Αγοράστηκε από το Spanopoulos Group με την προοπτική να ανακατασκευαστεί και να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή του Ομίλου.

Βιντεο Arxipelagos επεξεργασία βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΠΗΓΗ

 

 

 

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Η απόρρητη έκθεση για τα σχολικά βιβλίαπίων

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής και στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής για τα σχολικά εγχειρίδια, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας του ΑΠΘ Σπυρίδων Σφέτας με βάση τα πρακτικά των Συνεδριάσεων
* Γράφει ο Σπυρίδων Σφέτας
Η  άμισθη Επιτροπή για τα σχολικά εγχειρίδια , για τη οποία ακούστηκαν   τόσες ανυπόστατες συκοφαντίες, έδωσε με ακλόνητα επιχειρήματα  και μετά από μαραθώνιες  διενέξεις το σύγχρονο Μακεδονικό Αγώνα με τους ιστορικούς της γειτονικής χώρας.
Επιτεύχθηκε συμφωνία για σημαντικά  θέματα που αφορούν την Ελλάδα, με γνώμονα πάντα  την επίκληση άρθρων της Συμφωνίας των Πρεσπών.
1) Έγινε αποδεκτό  μετά από διήμερη μάχη στα Σκόπια  ότι ως   Σλάβοι  δεν έχουν καμιά σχέση με τους  Αρχαίους Μακεδόνες, ότι  η  Αρχαία Μακεδονική  Ιστορία και ο πολιτισμός  ήταν τμήμα του αρχαίου   Ελληνικού Πολιτισμού που είχε επίδραση στον παγκόσμιο πολιτισμό,  ότι είναι ανάγκη να αναιρεθεί η  θέση  τους που παρουσιάζει  την  Αρχαία Μακεδονική ιδιαιτερότητα ως αντιτιθέμενη στον Ελληνισμό, ότι οι διαφορές εντοπίζονται στις πολιτικές δομές ( σταθερά μοναρχία στη Μακεδονία) . Επειδή η Συμφωνία προβλέπει ότι κάθε αλλαγή  πρέπει να στηρίζεται σε πηγές (evidence), η Επιτροπή   συγκέντρωσε όλα τα σχετικά χωρία από τους Αρχαίους συγγραφείς( Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Ισοκράτη, Πολύβιο, ακόμα και τους Φιλιππικούς του Δημοσθένη, ερμηνευόμενους  στο ανάλογο πολιτικό πλαίσιο της εποχής ) και τα υπέβαλε με τις αναλυτικές της παρατηρήσεις  και σε αγγλική ή γαλλική  μετάφραση. Η ελληνική επιτροπή δεν είδε αρνητικά την πρόταση  της άλλης πλευράς να ληφθεί υπόψη ότι ένα   μέρος της  σημερινής Βόρειας Μακεδονίας ανήκε στην ιστορική Μακεδονία της αρχαιότητας.
περισσότερα ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 3:59 π.μ.

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Το Ελληνικό Σχολείο Στουτγκάρδης, με 400 Ελληνόπουλα μαθητές, βγαίνει στον δρόμο…

γιατί το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος ΔΕΝ δίνει χρήματα!!!Το Λύκειο Στουτγκάρδης λειτουργεί ανελλιπώς από το 1978. Στο σημερινό κτήριο στεγάζεται από το 2002. Δεν έχω γνώση για το προηγούμενο μίσθωμα πριν το 2011…
Αλλά τον Ιούνιο του 2011 υπεγράφη νέο συμβόλαιο μίσθωσης, διάρκειας επτά ετών (δηλαδή μέχρι 31.8.2018). Τότε είχε καθορισθεί εκ νέου και το ύψος του ενοικίου (το οποίο ήταν χαμηλότερο από πριν), δηλαδή στις 13.500 ευρώ/μήνα, συν 1.250 ευρώ πάγια έξοδα.
Στο εν λόγω μίσθωμα υπάρχει σαφή αναφορά ότι μέχρι 31.8.2017 θα πρέπει η ελληνική πλευρά να έχει έλθει σε επαφή με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, έτσι ώστε να συμφωνήσουν εκ νέου την συνέχεια της μίσθωσης. Ο διευθυντής του σχολείου, αλλά και η ΕΛΜΕ, επανειλημμένα το ανέφεραν ΚΑΙ στην ηγεσία του υπ.Παιδείας της Ελλάδος, αλλά ΚΑΙ στον συντονιστή εκπαιδεύσεως στο Μόναχο. Αλλά, ουδείς ησχολήθη!..Ο βαρυμύσταξ υπουργός Παιδείας της Ελλάδος «αγρόν ηγόραζε»…
Ταυτόχρονα η χρηματοδότηση γινόταν με το… σταγονόμετρο! Με αποτέλεσμα τα οικονομικά έτη 2017 και 2018 να καταβάλλεται το ενοίκιο με μεγάλες καθυστερήσεις (δύο-τριών μηνών). Βέβαια η ιδιοκτήτρια δεν έχασε χρήματα, γιατί όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο, και μάλιστα, πληρώνοντας η φτωχή (μα κυρίως άτακτη/«ατακτοποίητη») Ελλάδα αρκετά τσουχτερά πρόστιμα (μάλλον γι’ αυτό είναι φτωχή η δοξαστή Ελλάς, διότι δεν είναι «τακτοποιημένη»…Είναι αυτό που λέμε…χύμα…ακόμη κι όταν ψωμολυσσάει…). Η Ελλάς προτιμά να πληρώνει πρόστιμα, παρά να…οργανωθεί!!!
Στις 2.4.2019 κτύπησε το τηλέφωνο του σχολείου…Στην γραμμή ήταν κάποιος κύριος, ο οποίος εδήλωσε ότι είχε ενδιαφέρον να…ενοικιάσει το κτήριο!!! Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν οι Έλληνες, ότι το κτήριο που ενοίκιαζε το ελληνικό κράτος, έχει δοθεί προς ενοικίαση, σε…μεσιτικό γραφείο! Πλήρης απαξία δηλ. της Ελλάδος, του υπ.Παιδείας Ελλάδος, των Ελλήνων, των Ελληνόπουλων…Με τους δυο τελευταίους βέβαια να μη φταίνε σε τίποτε…
Άμεσα ενημερώθηκε ο συντονιστής εκπαιδεύσεως. Αλλά και από τότε, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αναλάβει την παραμικρή πρωτοβουλία να έλθει σε επαφή με την ιδιοκτήτρια, παρ’ όλο που η ΕΛΜΕ έχει κάνει συνάντηση ΚΑΙ με την πρόξενο ΚΑΙ άπειρες φορές έχει ενοχλήσει το (πέρα βρέχει) υπ.Παιδείας της Ελλάδος γι’ αυτό το πρόβλημα!!!
Το συμβόλαιο προς το παρόν ανανεώνεται αυτόματα για έναν χρόνο (εάν δεν γίνει από καμμία πλευρά καταγγελία…). Αλλά εν τω μεταξύ έρχονται μεσίτες και αρχιτέκτονες και επιτηρούν, κοιτούν και σχολιάζουν το κτήριο…Οπότε, ανά πάσα στιγμή, μπορεί οι 182 μαθητές του Λυκείου, συν τους 200 μαθητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσης (που λειτουργεί το απόγευμα), συν τα 20 Ελληνονήπια (γιατί στο ίδιο κτήριο λειτουργεί και Νηπιαγωγείο) να βρεθούν…εκτός κτηρίου! Κτήρια στην περιοχή, είναι δύσκολο να βρεθούν, γιατί η Στουτγκάρδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 5 ακριβότερες πόλεις της Γερμανίας…
Χρήματα για μετακόμιση, διαβέβαιωσε το υπουργείο ΔΕΝ υπάρχουν!
Μα καλά, εγώ ακούω πως υπάρχουν πλεονάσματα! Και μάλιστα πολλά! Από αυτά δεν περισσεύουν λίγα χιλιάρικα για να σωθεί η μίσθωση ενός ελληνικού σχολείου στην αλλοδαπή, όπου φοιτούν 400 Έλληνες;;;
Το υπουργείο Παιδείας για να εκδίδει τα κατάπτυστα βιβλία που τυπώνει και εκδίδει έχει λεφτά;
Κι όμως, μαθαίνω επίσης πως αυξήθηκαν κάποια κονδύλια για την εκπαίδευση στην Αλλοδαπή…Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;
Θα επανέλθω…
ΠΗΓΗ: εφημ. «Κυριακάτικη Κόντρα News», 30.6.2019.

 

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2019

Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε .....“Κοιμήθηκα...
κι όταν ξύπνησα η Β. Ήπειρος ήταν Αλβανική.
Σιωπή! μου είπαν... μη μιλήσεις... έτσι έπρεπε, να γίνει.
Κοιμήθηκα...
κι όταν ξύπνησα η μισή Κύπρος ήταν σκλαβωμένη.
Σιωπή! μου είπαν...μη μιλήσεις...κάτι  έπρεπε, να θυσιαστεί...
Κοιμήθηκα…
κι όταν ξύπνησα είχαν πουλήσει το όνομα Μακεδονία.
Σιωπή! μου είπαν... μη μιλήσεις...μην είσαι μονοφαγάς.
Κοιμόμουν…
κι ο γείτονας μου αυτοκτόνησε.
Σιωπή!  Μη μιλήσεις... είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Κοιμόμουν…
κι όταν ξύπνησα το παιδί μου ήταν μίλια μακριά.
Σιωπή! μου είπαν... Για το καλό του γίνεται.
Κοιμόμουν…
και ο φίλος μου έχασε το σπίτι του.
Σιωπή! μου είπαν... Μη μιλήσεις...ένας κακοπληρωτής ήταν...Τι τον λυπάσαι;
Κοιμήθηκα…
κι όταν ξύπνησα η σημαία μου είχε κατεβεί, από το μπαλκόνι μου.
Σιωπή! ... Μη μιλάς... Μη προκαλείς.
Κοιμήθηκα…
και ο κολλητός μου στην Εντατική πεταμένος.
Σιωπή! ... Ούτως ή άλλως θα πέθαινε.
Κοιμόμουν…
και παραποίησαν τα βιβλία μου, την ιστορία μου.
Σιωπή! μου είπαν...στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός.
Κοιμήθηκα…
κι όταν ξύπνησα δεν μπορούσα,  να κυκλοφορώ ελεύθερα,
στο τόπο μου.
Σιωπή! ... μου είπαν... Ρατσιστής είσαι;... Κάνε, πως δεν καταλαβαίνεις...κοιμήσου πάλι...
Κοιμόμουν…
και καίγονταν ανθρώπινες  ψυχές και δάση...
Σιωπή! Μη τολμήσεις, να μιλήσεις... Φταίει ο... άνεμος.
Κοιμήθηκα…
και όταν ξύπνησα τίποτε δεν ήταν,  όπως τα ονειρεύτηκα.
Σιωπή! ... Μη  μιλάς... Δεν είναι καιρός για όνειρα.
Κοιμήθηκα... Κοιμήθηκα…
κι έχασα την  αξιοπρέπεια μου, τα ιδανικά μου, τα πιστεύω μου,
τις Αξίες μου.
Κοιμήθηκα…
και μου παρουσίασαν το βέλτιστο ως φαύλο ... και το φαύλο,
ως βέλτιστο.
Κοιμήθηκα…
και μου είπαν, να μη μιλώ για όλα αυτά.
Κοιμήθηκα, μα όταν, αποφασίσω, να ξυπνήσω, να ντραπώ ..,
θα αγανακτήσω και θα ουρλιάξω.
Για τη χαμένη μου Αξιοπρέπεια, που πέταξαν εκεί, στα σκουπίδια.
Εκεί όπου με βρίσκεις, να ψάχνω, πως θα ταΐσω τα παιδιά μου.
ΞΥΠΝΗΣΑ!!!
Και ΑΠΑΙΤΩ, να μη χάσω άλλη Πατρίδα...
ΑΠΑΙΤΩ  το λαό της ΧΟΡΤΑΤΟ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Όπως του αξίζει!
Θανάση με λένε...κι αν ενοχλώ κάποιους, με τα γραφόμενα μου, αναλαμβάνω την πάσα ευθύνη.”

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:24 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided