Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

EΛΛΑΔΑ 7ος

 

 

 

 

 

 

 

Διευκρινίσεις για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και "ΑΠΟΛΟΓΙΑ" ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ, για τον ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Διευκρινίσεις για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και

"ΑΠΟΛΟΓΙΑ" ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ,

για τον

ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 


Λίγες μέρες πριν, έλαβα την επιστολή του στρατηγού  και επικεφελή του κόμματος "ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ", κ. Αυφαντή, την οποία και ανήρτησα, μαζί με την απάντησή μου, με τίτλο:

Η επιστολή του στρατηγού Γ. Αϋφαντή στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και η απάντηση των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

Εχθές, έλαβα δεύτερη, διευκρινιστική επιστολή του στρατηγού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΫΦΑΝΤΗ, την οποία και παραθέτω αυτούσια, μαζί με την απάντησή μου.

Καλλιόπη Σουφλή

ΠΡΟΣː Τα «ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ». Δεύτερη επιστολή μου.

Αγαπητή μου Καλλιόπη
Μελέτησα με προσοχή την απάντησή σου στην πρώτη  επιστολή μου και σε ευχαριστώ πολύ δια την κατανόησιν, και διότι μου έδωσες την ευκαιρία με τις δυο διαφωνίες σου να ενημερώσω όλους τους Έλληνες δια την αξίαν των κατηγοριών που κυκλοφορεί δια του ψιθύρου το κατεστημένο εις βάρος μου.
Α. Ως προς το θέμα Άρτεμη Σώρρα και

Β. Ως προς το θέμα των Νέων Ταυτοτήτων.
Μετά τα γραφόμενά σου ακολουθούν πολλά δυσμενή σχόλια εις βάρος μου διότι άλλοι τα έλαβον ως ορθά και άλλοι ως πράκτορες των κατακτητών μας, άδραξαν την ευκαιρία να με συκοφαντήσουν και επειδή και στα δύο αυτά  έχεις παρασυρθεί από τον ψίθυρο, είμαι υποχρεωμένος για να ενημερωθούν σωστά όλοι οι Έλληνες για τις απόψεις μου επ’ αυτών να απαντήσωː
Αρχίζω από τα εύκολα.
Ως προς τις Νέες ταυτότητες είμαι ο πρώτος που δήλωσα Δημόσια αμέσως μόλις πρώτο συζητήθηκε, ότι είναι παγίδα των κατακτητών, διότι εκτός του ότι θα γνωρίζουν τα πάντα για μας που σας το λένε όλοι, μάθετε από εμένα αυτό που σας κρύβουν και είναι ο βασικός λόγος που μας τις επιβάλουν. Αυτό το μυστικό είναι ότι, προωθούν σιγά-σιγά και μαλακά την επιβολήν της Νέας Ταυτότητας , με σκοπόν ː

Α. Να δεχθούμε αρχικά την ταυτότητα ως μικρό κακό και

Β. Να δεχθούμε μετά το τσιπάκι μέσω του οποίου, θα ελέγχουν τον πληθυσμό της γης, διότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα θανατώνουν όποιον και όσους επιθυμούν.
Αλλά υπάρχει πιθανότητα αργότερα να βελτιώσουν το τσιπάκι της ταυτότητας ή να προσθέσουν δεύτερο που να σκορπά και αυτό τον θάνατο και τότε αλλοίμονο της ανθρωπότητας, διότι θα έχουν αθώα- αθώα λάβει όλοι την Νέα ταυτότητα.
Αυτό το είπα σε 2 διαλέξεις στο internet. Μετά ένα χρόνο άρχισαν μερικοί να το γράφουν αυτό στις εφημερίδες. Σήμερα δε το γράφουν πολλοί. Το περίεργο δε είναι ότι κατηγορείτε εμένα που το είπα πρώτος Δημόσια, ως οπαδό των κατακτητών. Αν η ζωή δεν είχε και τέτοια περίεργα δεν θα ήτο νόστιμη.
Ως προς το Σώρρα, μάθετε και εδώ μερικές αλήθειεςː ο Σώρρας μίλησε για τα 600 δις για πρώτη φορά σε συγκέντρωση 60 περίπου πολιτών στο κτήμα του Σωκράτη Χριστοδουλάρη κοντά στο ΛΑΥΡΙΟ.
Μίλησε ο Σώρρας και δυο συνεργάτες του και μας είπαν ότι ο Σώρρας πούλησε μια εφεύρεση του Γκιόλβα στους Αμερικάνους και του έδωσαν ομόλογα 600 δις, τα οποία κατέθεσε σε τράπεζα του Καναδά, υπέρ της Ελληνικής Κυβερνήσεως, με αυτά ξεχρεωνόμαστε και έξω φτώχια αναπτυσόμαστε.
Εγώ ήμουν 25 χρόνια φίλος του Γ. Γκιόλβα  και γνωρίζω ακριβώς 100% ποιές εφευρέσεις του,  ήτο δικές του και ποιές κυκλοφορούσαν στο λαό, ως δικές του, άλλοι από μεγαλομανία να δείξουν πως γνωρίζουν κάτι σοβαρό και καμάρωναν και άλλοι ως πράκτορες του Μ. Αδελφού για δισφήμιση του Γκιόλβα ή άλλο σκοπό.
Και δαγκώθηκα μόλις μίλησαν για τάδε εφεύρεση του Γκιολβά που εγώ γνώριζα ότι αυτό ήταν μούφα, άρα ψέματα μας έλεγαν, για άλλο λόγο του έδωσαν τα 600 δις και άρχισα να ερευνώ.
Στις 12/08/2012, ώρα 12,30 με παίρνει  τηλέφωνο ένας από Νέα Υόρκη. Μου είπε ότι διάβασε το βιβλίο μου τάδε, ενθουσιάστηκε και με κάλεσε να με ενημερώσει για το πως οι Έλληνες Πρωθυπουργοί και άλλοι επίσημοι που πηγαίνουν στην Αμερική, πως πουλούν την Ελλάδα για να τους στηρίζει η Αμερική στην καρέκλα τους, για να τα γράψω σε βιβλίο μου αν τα χρειαστώ, και τα γνώριζε, διότι ήτο υψηλόβαθμος της τοπικής Κυβερνήσεως της Ν. Υόρκης, και τον έπαιρναν μαζί τους όταν επισκέπτοντο τους Αμερικάνους επισήμους και έτσι τα γνώριζε όλα καλά.
Μετά από μια ώρα συζήτηση τον ερωτώ;
«Όλα αυτά καλά αλλά για πες μου εκείνα τα 600 δις του Σώρρα είναι αληθινά;»
«Ναι! Είναι αληθινά και βέβαια»
«Διότι αυτός που τα έδωσε τα έχει να τα πληρώσει, αν χρειασθεί, αλλά γράφει επάνω ότι τα χορηγεί βάση του Νόμου.... τάδε του Διεθνώς Νομισματικού Ταμείου»

«Δηλαδή τι ορίζει ο Νόμος αυτός;»
«Ότι σας χορηγώ τα ομόλογα αυτά προς γενικήν χρήσιν, υποθήκην για δάνειο, ως εγγύησιν για ..... κ.λ.π., αλλά για να εκταμιευθούν θα τα φέρεις, να υπογράψω ότι επιτρέπω την εκταμίευση για να τα κάνεις ρευστό, διαφορετικά δεν σου δίδει η τράπεζα χρήματα».
«Τότε καλέ μου άνθρωπε γιατί του τα έδωσε αφού αυτός δεν θα υπογράψει ποτέ , να εκταμιευτούν;»
«Διότι είχαν προγραμματίσει να πτωχεύσουν την Ελλάδα, για να αγοράσουν όλες τις ΔΕΚΟ και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, και επειδή οι Δανειστές θα την κήρυτταν εις πτώχευσιν και όλα τα συμβόλαια αγοράς των ΔΕΚΟ κ.τ.λ., θα ήταν βάσει Διεθνούς Νόμου Άκυρα, έδωσαν στο Σώρρα 600 δις, περισσότερα από το χρέος μας, ώστε να μην δύνανται οι Δανειστές να επιβάλλουν πτώχευσιν στην Ελλάδα, διότι υπάρχουν σε Τράπεζα 600 δις στο όνομά της, άρα δεν έχει πτωχεύσει»
«Δηλαδή ΑΠΑΤΗ Καραμπινάτη»
«ΟΧΙ ΑΠΑΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ»
Στη συζήτησή μου αυτή παρ ευρίσκετο και η σύζυγός μου Σοφία και τα άκουσε, αλλά δεν τα πίστεψε ποτέ μέχρι σήμερα, καίτοι ο συνομιλητής μου ήτο στενός συγγενής του ενός εκ των δυο βασικών συνεργατών του Σώρρα, και γνώριζε την αλήθεια.
Έκτοτε αγαπητοί μου ΔΕΝ μίλησα ποτέ κολακευτικά για ένα δούλο του Μ. Αδελφού, αλλά ΔΕΝ αποκάλυψα Δημοσίως και την Αλήθεια, διότι σκεπτόμουν τον πόνο και την απογοήτευση που θα φόρτωνα στους φτωχούς και άμοιρους που τον πίστεψαν.
Ο ανθρωπισμός μου προς τους οπαδούς του Σώρρα για να μην τους κόψω κάθε ελπίδα για την σωτηρία της πατρίδος μας μέσω των 600 δις και τους ρίξω στην θλίψη και απογοήτευση, νίκησε την θέλησήν μου και την υποχρέωσιν μου να ενημερώσω Δημοσίως τους Έλληνες για την Αλήθεια.
Το κάνω δε σήμερα, διότι βαρέθηκα τα πολλά και άδικα πικρόχολα σχόλια εις βάρος μου.
Αν θέλετε με συγχωρείτε, αν όχι, βρίστε με.
Δεν μπόρεσα να αλλάξω τον χαρακτήρα μου.


Αθήναι 15/07/2019
Με εκτίμηση
Γ. Αϋφαντής.


Η απάντηση μου

Στρατηγέ, σ' ευχαριστώ και για τις δυο διευκρινίσεις.

 


Σε ότι με αφορά, αγνοούσα τις θέσεις σου ως προς το πρώτο θέμα των ταυτοτήτων, και οφείλω να σου ζητήσω δημοσίως συγνώμη, ενώ για το θέμα του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, είχα την άποψη πως τον είχες στηρίξει.

Είμαι της γνώμης , πως ακόμα και τα αρνητικά σχόλια που αναρτήθηκαν, υπήρξαν αφορμή να διευκρινιστούν κάποια πράγματα εκ μέρους σου..Στρατηγέ,

Πάντα θα υπάρχουν οι καλοπροαίρετοι και οι κακοπροαίρετοι.

Δυστυχώς στο διαδίκτυο,  η ανωνυμία, δίνει την δυνατότητα να σχολιάζουν και οι κακοπροαίρετοι... ακόμα και τα τρόλλια του συστήματος... ακόμα και τα πρακτοράκια... ακόμα και οι εμπαθείς... ακόμα και οι ψυχοπαθείς...

Σε ότι με αφορά, τις απόψεις μου τις καταθέτω ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΩΣ, όπου και να σχολιάσω και αναλαμβάνω και τις ευθύνες των γραφομένων μου.

Όσον  αφορά στο θέμα του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, που πάνω του ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΕΣΤΗΣΑΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ, θα σου πω ευθέως την άποψή μου, γιατί ποτέ δεν έμαθα να "χρυσώνω το χάπι".

ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕ.

ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ας σε κρίνει ο Ύψιστος Κριτής γι αυτό.
Προσωπικά, σου έβγαλα για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα, κόκκινη κάρτα.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ, ΣΤΡΑΤΗΓΕ.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ.

Κι όπως έλεγε ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: "ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ".

Κι αυτό, αποτελούσε και αποτελεί,  ένα από τα "moto" της ζωής μου.

Γιατί πιστεύω, πως  ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙ ΑΥΤΗΝ!Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

 


Η ΑΣΠΙΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ.

ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !

Η ΑΣΠΙΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ. ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !

Γράφει ο Φάνης Αμπατζής  14/7/2019

Η ασπίδα είναι στρογγυλή κι η εξωτερική της επιφάνεια σκεπασμένη με εικόνες από χρυσάφι, ασήμι και άλλα πολύτιμα υλικά, χωρισμένες σε πέντε ομόκεντρους κύκλους. Στον πρώτο κύκλο ο Ήφαιστος «βάζει τη γης, βάζει τη θάλασσα, βάζει τα ουράνια απάνω, βάζει τον ήλιο τον ακούραστο, τ’ ολόγιομο φεγγάρι, κι' όλα τ' αστέρια, ως στεφανώνουνε τον ουρανό…».
Ο δεύτερος από μέσα κύκλος παριστάνει δύο πολιτείες, τη μία σε περίοδο ειρήνης και την άλλη σε περίοδο πολέμου. Η πρώτη παράσταση είναι χωρισμένη σε δυο εικόνες: από τη μια έχουμε δυο άντρες που δικάζονται στην αγορά και από την άλλη έναν γάμο. Στον τρίτο κύκλο βλέπουμε ζευγολάτες που οργώνουν, εργάτες που θερίζουν και κοπέλες και παλικάρια που τρυγούν.
Ο τέταρτος κύκλος παριστάνει από τη μια βόδια και πρόβατα που βόσκουν ήρεμα και από την άλλη μια ξαφνική επίθεση λιονταριών στα βόδια.
Τέλος στον πέμπτο κύκλο ο Ήφαιστος σφυρηλατεί μια σκηνή χορού. Όλες αυτές οι σκηνές της γης αγκαλιάζονται από τον τελευταίο κύκλο, που παριστάνει τον Ωκεανό, γιατί για τους Έλληνες ο Ωκεανός είναι ένα φαρδύ ποτάμι πού ζώνει τη γη ολόκληρη.

 

 

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ντου της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ και σκούπισε όλα τα βαποράκια

Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου και σε χώρους εντός και πέριξ του Α.Π.Θ.
Συνελήφθησαν 6 άτομα για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (11-07-2019) σε χώρους εντός, εκτός και πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, ένας 19χρονος ημεδαπός και πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 33 έως 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Οι δράσεις αυτές, που εντάσσονται στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Τελικά εισακούστηκαν οι φωνές από την κοινωνία, κάτι είναι και αυτό αρκεί να κρατήσει ...

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Άρχισε η οριστική διάλυση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά-μεταφέρουν τη μεγάλη πλωτή δεξαμενή

Άρχισε η οριστική διάλυση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά-μεταφέρουν τη μεγάλη πλωτή δεξαμενή

Όπως έχουμε αποκαλύψει έχει δρομολογηθεί με απόγαση της ΕΕ η διάλυση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των μεγαλύτερων και σημαντικότερο στη Μεσόγειο και ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για το θέμα αυτό δείτε σχετικό άρθρο μας
Η μεγάλη πλωτή δεξαμενή No 3 των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ρυμουλκήθηκε αυτές τις μέρες στο θαλάσσιο χώρο των ναυπηγείων του Spanopoulos Group στη Σαλαμίνα, με τη βοήθεια των ρυμουλκών του Ομίλου Σπανόπουλου,
Η ιστορική No 3 πλωτή δεξαμενή, κατασκευάστηκε εξολοκλήρου στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 1964 και το ολικό της μήκος φτάνει τα 232 μέτρα, το πλάτος της τα 34,2 μέτρα και το βύθισμα της τα 7,3 μέτρα. Αγοράστηκε από το Spanopoulos Group με την προοπτική να ανακατασκευαστεί και να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή του Ομίλου.

Βιντεο Arxipelagos επεξεργασία βίντεο: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

ΠΗΓΗ

 

 

 

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Η απόρρητη έκθεση για τα σχολικά βιβλίαπίων

Γράφει στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής και στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής για τα σχολικά εγχειρίδια, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας του ΑΠΘ Σπυρίδων Σφέτας με βάση τα πρακτικά των Συνεδριάσεων
* Γράφει ο Σπυρίδων Σφέτας
Η  άμισθη Επιτροπή για τα σχολικά εγχειρίδια , για τη οποία ακούστηκαν   τόσες ανυπόστατες συκοφαντίες, έδωσε με ακλόνητα επιχειρήματα  και μετά από μαραθώνιες  διενέξεις το σύγχρονο Μακεδονικό Αγώνα με τους ιστορικούς της γειτονικής χώρας.
Επιτεύχθηκε συμφωνία για σημαντικά  θέματα που αφορούν την Ελλάδα, με γνώμονα πάντα  την επίκληση άρθρων της Συμφωνίας των Πρεσπών.
1) Έγινε αποδεκτό  μετά από διήμερη μάχη στα Σκόπια  ότι ως   Σλάβοι  δεν έχουν καμιά σχέση με τους  Αρχαίους Μακεδόνες, ότι  η  Αρχαία Μακεδονική  Ιστορία και ο πολιτισμός  ήταν τμήμα του αρχαίου   Ελληνικού Πολιτισμού που είχε επίδραση στον παγκόσμιο πολιτισμό,  ότι είναι ανάγκη να αναιρεθεί η  θέση  τους που παρουσιάζει  την  Αρχαία Μακεδονική ιδιαιτερότητα ως αντιτιθέμενη στον Ελληνισμό, ότι οι διαφορές εντοπίζονται στις πολιτικές δομές ( σταθερά μοναρχία στη Μακεδονία) . Επειδή η Συμφωνία προβλέπει ότι κάθε αλλαγή  πρέπει να στηρίζεται σε πηγές (evidence), η Επιτροπή   συγκέντρωσε όλα τα σχετικά χωρία από τους Αρχαίους συγγραφείς( Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Ισοκράτη, Πολύβιο, ακόμα και τους Φιλιππικούς του Δημοσθένη, ερμηνευόμενους  στο ανάλογο πολιτικό πλαίσιο της εποχής ) και τα υπέβαλε με τις αναλυτικές της παρατηρήσεις  και σε αγγλική ή γαλλική  μετάφραση. Η ελληνική επιτροπή δεν είδε αρνητικά την πρόταση  της άλλης πλευράς να ληφθεί υπόψη ότι ένα   μέρος της  σημερινής Βόρειας Μακεδονίας ανήκε στην ιστορική Μακεδονία της αρχαιότητας.
περισσότερα ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 3:59 π.μ.

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Το Ελληνικό Σχολείο Στουτγκάρδης, με 400 Ελληνόπουλα μαθητές, βγαίνει στον δρόμο…

γιατί το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος ΔΕΝ δίνει χρήματα!!!Το Λύκειο Στουτγκάρδης λειτουργεί ανελλιπώς από το 1978. Στο σημερινό κτήριο στεγάζεται από το 2002. Δεν έχω γνώση για το προηγούμενο μίσθωμα πριν το 2011…
Αλλά τον Ιούνιο του 2011 υπεγράφη νέο συμβόλαιο μίσθωσης, διάρκειας επτά ετών (δηλαδή μέχρι 31.8.2018). Τότε είχε καθορισθεί εκ νέου και το ύψος του ενοικίου (το οποίο ήταν χαμηλότερο από πριν), δηλαδή στις 13.500 ευρώ/μήνα, συν 1.250 ευρώ πάγια έξοδα.
Στο εν λόγω μίσθωμα υπάρχει σαφή αναφορά ότι μέχρι 31.8.2017 θα πρέπει η ελληνική πλευρά να έχει έλθει σε επαφή με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, έτσι ώστε να συμφωνήσουν εκ νέου την συνέχεια της μίσθωσης. Ο διευθυντής του σχολείου, αλλά και η ΕΛΜΕ, επανειλημμένα το ανέφεραν ΚΑΙ στην ηγεσία του υπ.Παιδείας της Ελλάδος, αλλά ΚΑΙ στον συντονιστή εκπαιδεύσεως στο Μόναχο. Αλλά, ουδείς ησχολήθη!..Ο βαρυμύσταξ υπουργός Παιδείας της Ελλάδος «αγρόν ηγόραζε»…
Ταυτόχρονα η χρηματοδότηση γινόταν με το… σταγονόμετρο! Με αποτέλεσμα τα οικονομικά έτη 2017 και 2018 να καταβάλλεται το ενοίκιο με μεγάλες καθυστερήσεις (δύο-τριών μηνών). Βέβαια η ιδιοκτήτρια δεν έχασε χρήματα, γιατί όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο, και μάλιστα, πληρώνοντας η φτωχή (μα κυρίως άτακτη/«ατακτοποίητη») Ελλάδα αρκετά τσουχτερά πρόστιμα (μάλλον γι’ αυτό είναι φτωχή η δοξαστή Ελλάς, διότι δεν είναι «τακτοποιημένη»…Είναι αυτό που λέμε…χύμα…ακόμη κι όταν ψωμολυσσάει…). Η Ελλάς προτιμά να πληρώνει πρόστιμα, παρά να…οργανωθεί!!!
Στις 2.4.2019 κτύπησε το τηλέφωνο του σχολείου…Στην γραμμή ήταν κάποιος κύριος, ο οποίος εδήλωσε ότι είχε ενδιαφέρον να…ενοικιάσει το κτήριο!!! Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν οι Έλληνες, ότι το κτήριο που ενοίκιαζε το ελληνικό κράτος, έχει δοθεί προς ενοικίαση, σε…μεσιτικό γραφείο! Πλήρης απαξία δηλ. της Ελλάδος, του υπ.Παιδείας Ελλάδος, των Ελλήνων, των Ελληνόπουλων…Με τους δυο τελευταίους βέβαια να μη φταίνε σε τίποτε…
Άμεσα ενημερώθηκε ο συντονιστής εκπαιδεύσεως. Αλλά και από τότε, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αναλάβει την παραμικρή πρωτοβουλία να έλθει σε επαφή με την ιδιοκτήτρια, παρ’ όλο που η ΕΛΜΕ έχει κάνει συνάντηση ΚΑΙ με την πρόξενο ΚΑΙ άπειρες φορές έχει ενοχλήσει το (πέρα βρέχει) υπ.Παιδείας της Ελλάδος γι’ αυτό το πρόβλημα!!!
Το συμβόλαιο προς το παρόν ανανεώνεται αυτόματα για έναν χρόνο (εάν δεν γίνει από καμμία πλευρά καταγγελία…). Αλλά εν τω μεταξύ έρχονται μεσίτες και αρχιτέκτονες και επιτηρούν, κοιτούν και σχολιάζουν το κτήριο…Οπότε, ανά πάσα στιγμή, μπορεί οι 182 μαθητές του Λυκείου, συν τους 200 μαθητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσης (που λειτουργεί το απόγευμα), συν τα 20 Ελληνονήπια (γιατί στο ίδιο κτήριο λειτουργεί και Νηπιαγωγείο) να βρεθούν…εκτός κτηρίου! Κτήρια στην περιοχή, είναι δύσκολο να βρεθούν, γιατί η Στουτγκάρδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 5 ακριβότερες πόλεις της Γερμανίας…
Χρήματα για μετακόμιση, διαβέβαιωσε το υπουργείο ΔΕΝ υπάρχουν!
Μα καλά, εγώ ακούω πως υπάρχουν πλεονάσματα! Και μάλιστα πολλά! Από αυτά δεν περισσεύουν λίγα χιλιάρικα για να σωθεί η μίσθωση ενός ελληνικού σχολείου στην αλλοδαπή, όπου φοιτούν 400 Έλληνες;;;
Το υπουργείο Παιδείας για να εκδίδει τα κατάπτυστα βιβλία που τυπώνει και εκδίδει έχει λεφτά;
Κι όμως, μαθαίνω επίσης πως αυξήθηκαν κάποια κονδύλια για την εκπαίδευση στην Αλλοδαπή…Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;
Θα επανέλθω…
ΠΗΓΗ: εφημ. «Κυριακάτικη Κόντρα News», 30.6.2019.

 

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2019

Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε .....“Κοιμήθηκα...
κι όταν ξύπνησα η Β. Ήπειρος ήταν Αλβανική.
Σιωπή! μου είπαν... μη μιλήσεις... έτσι έπρεπε, να γίνει.
Κοιμήθηκα...
κι όταν ξύπνησα η μισή Κύπρος ήταν σκλαβωμένη.
Σιωπή! μου είπαν...μη μιλήσεις...κάτι  έπρεπε, να θυσιαστεί...
Κοιμήθηκα…
κι όταν ξύπνησα είχαν πουλήσει το όνομα Μακεδονία.
Σιωπή! μου είπαν... μη μιλήσεις...μην είσαι μονοφαγάς.
Κοιμόμουν…
κι ο γείτονας μου αυτοκτόνησε.
Σιωπή!  Μη μιλήσεις... είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Κοιμόμουν…
κι όταν ξύπνησα το παιδί μου ήταν μίλια μακριά.
Σιωπή! μου είπαν... Για το καλό του γίνεται.
Κοιμόμουν…
και ο φίλος μου έχασε το σπίτι του.
Σιωπή! μου είπαν... Μη μιλήσεις...ένας κακοπληρωτής ήταν...Τι τον λυπάσαι;
Κοιμήθηκα…
κι όταν ξύπνησα η σημαία μου είχε κατεβεί, από το μπαλκόνι μου.
Σιωπή! ... Μη μιλάς... Μη προκαλείς.
Κοιμήθηκα…
και ο κολλητός μου στην Εντατική πεταμένος.
Σιωπή! ... Ούτως ή άλλως θα πέθαινε.
Κοιμόμουν…
και παραποίησαν τα βιβλία μου, την ιστορία μου.
Σιωπή! μου είπαν...στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός.
Κοιμήθηκα…
κι όταν ξύπνησα δεν μπορούσα,  να κυκλοφορώ ελεύθερα,
στο τόπο μου.
Σιωπή! ... μου είπαν... Ρατσιστής είσαι;... Κάνε, πως δεν καταλαβαίνεις...κοιμήσου πάλι...
Κοιμόμουν…
και καίγονταν ανθρώπινες  ψυχές και δάση...
Σιωπή! Μη τολμήσεις, να μιλήσεις... Φταίει ο... άνεμος.
Κοιμήθηκα…
και όταν ξύπνησα τίποτε δεν ήταν,  όπως τα ονειρεύτηκα.
Σιωπή! ... Μη  μιλάς... Δεν είναι καιρός για όνειρα.
Κοιμήθηκα... Κοιμήθηκα…
κι έχασα την  αξιοπρέπεια μου, τα ιδανικά μου, τα πιστεύω μου,
τις Αξίες μου.
Κοιμήθηκα…
και μου παρουσίασαν το βέλτιστο ως φαύλο ... και το φαύλο,
ως βέλτιστο.
Κοιμήθηκα…
και μου είπαν, να μη μιλώ για όλα αυτά.
Κοιμήθηκα, μα όταν, αποφασίσω, να ξυπνήσω, να ντραπώ ..,
θα αγανακτήσω και θα ουρλιάξω.
Για τη χαμένη μου Αξιοπρέπεια, που πέταξαν εκεί, στα σκουπίδια.
Εκεί όπου με βρίσκεις, να ψάχνω, πως θα ταΐσω τα παιδιά μου.
ΞΥΠΝΗΣΑ!!!
Και ΑΠΑΙΤΩ, να μη χάσω άλλη Πατρίδα...
ΑΠΑΙΤΩ  το λαό της ΧΟΡΤΑΤΟ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Όπως του αξίζει!
Θανάση με λένε...κι αν ενοχλώ κάποιους, με τα γραφόμενα μου, αναλαμβάνω την πάσα ευθύνη.”

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:24 μ.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided