Τετάρτη, Μάιος 27, 2020

Ρωσία:

 

 

 

 

 

 

 

Μήνυμα . Η Ρωσία χρειάζεται την Ελληνο-ορθοδοξία , και θα την έχει. Είναι μέρος του σχεδίου «ΦΑΛΑΓΓΑ η Ελληνική Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται».

 

 

 

 

Μήνυμα .

Η Ρωσία χρειάζεται την Ελληνο-ορθοδοξία , και θα την έχει.

Είναι μέρος του σχεδίου

«ΦΑΛΑΓΓΑ η Ελληνική Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται».

Εάν ΗΠΑ και Ρωσία ( Τράμπ – Πούτιν ) έχουν τις καλύτερες σχέσεις στην Ιστορία τους , ποιος είναι ο αντίπαλος ; Η απάντηση στο τέλος .

Όσο εσείς – αγαπητοί ,φίλες και φίλοι – μαθαίνετε πως να βάζετε τη Μάσκα και να πλένεται τα χέρια σας για να προστατευτείτε στη φαντασία σας από το νέο κορωναϊό , ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία η αδιανόητη 5η φάση του σχεδίου «ΦΑΛΑΓΓΑ η ελληνική Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται»

Είτε αρέσει στους ανθέλληνες , είτε όχι . Βλέπετε, τους ΦΥΛΑΚΕΣ δεν μπορούν να τους ελέγξουν , ούτε κατά διάνοια Έχουν ενεργοποιήσει σχέδιο και όραμα , πριν τα δικά τους .


Ένα σχέδιο (ενεργοποιήθηκε αρχές 2019 ) που θέτει την Ελλάδα ( ως δυναμική ) σε θέση ΗΓΕΤΗ στο παγκόσμιο στερέωμα . Μην ξεχνάτε την άποψή μας πως , μια ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχτεί μία Μεγάλη Ελλάδα.

Ένα σχέδιο που μεταχειρίζεται τις Ελληνικές Κυβερνήσεις ως πιόνια σε μια ΜΕΓΑΛΗ σκακιέρα .

Ένα σχέδιο , οι εμπνευστές του οποίου , ¨έχουν σκάσει στα γέλια ¨ με τις προσπάθειες ανθελλήνων και υποτακτικών ξένων προς τα ελληνικά συμφέροντα δυναμένων , να ακυρώσουν το σκοπό του.

Να ενθυμίσουμε τι περιλαμβάνει στις παράλληλες φάσεις του;

Στην 1η φάση. Τη μετατροπή της Ισταμπούλ ξανά σε Κωνσταντινούπολη και σε αυτόνομο κρατίδιο . Την είσοδο της , αρχικά στην ΕΕ και μέσω αυτής , στην Ελλάδα .

Στη 2η φάση . Πέραν της σταδιακής κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών ( βρίσκεται σε εξέλιξη και κερδίζει συνεχώς έδαφος ) , έχει σκοπό - που έχει επιτευχθεί σχεδόν - να στηθεί μια ολέθρια παγίδα στον Ερντογάν στη Λιβύη .

Στην 3ης φάση . Η δημιουργία του 3ου πολεμικού μετώπου της Τουρκίας .Να συγκλίνουν τα συμφέροντα ώστε , οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ , της Αιγύπτου , της Λιβύης του Χάφταρ , της Κύπρου , ίσως και της Ελλάδας να καταλάβουν το « γεωπολιτικό ΣΤΡΑΤΗΓΕΊΟ» της Τουρκίας από το 1974 στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο , που δεν είναι άλλο από τα Κατεχόμενα της Κύπρου . Σκοπός , να λυθεί το Κυπριακό όπως επιθυμεί η ψυχή του Ελληνισμού. Εδώ υπάρχουν εξελίξεις που θα ¨σπάσουν την καρδιάς σας¨

Τούτο θα συμβεί μόλις ο Χάφταρ αναλάβει ΑΠΟΛΥΤΑ την εξουσία και διατεθεί το ενεργειακό δυναμικό της χώρας «που τελεί σε δυτικό εμπάργκο» .

Στην 4η φάση . Η ενσωμάτωση της «Βόρειας Ηπείρου » στην Ελλάδα ως ανάχωμα στο μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια . Αυτήν την κίνηση θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα , αντί να παραχωρήσει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα ΣΚΟΠΙΑ .

Στην 5η φάση . Στη φάση αυτή ΣΤΟΧΟΣ είναι η Τουρκία ( ήδη έπεσε μέσα στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ που στήθηκε ), η εγκαθίδρυση της Ρωσίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη με αντάλλαγμα να προστατέψει την Ελληνο-ορθοδοξία , (το γεωπολιτικό αυτό χαρτί δίνεται ήδη στη Ρωσία ) και άλλα , που δεν είναι του παρόντος να γνωστοποιηθούν .

Όσο λοιπόν οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο , τόσο οι ηγεμονικές αυτές χώρες θα βρίσκονται σε ¨πόλεμο¨ με τον εαυτό τους και τόσο , η ανατολή της Αυτοκρατορίας του Ελληνισμού θα ενοχλεί τους αποδέκτες του παρακάτω μηνύματος , εκτός ενός .

Συγνώμη εάν δεν το κατάλαβες , δε γίνεται πιο απλό !

Αποδέκτες του μηνύματος .

1-Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ

2- Μέλη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα

3- Μεγάλη ( των μασόνων ) Στοά της Ελλάδος

4- Πρεσβεία Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα

5- Μέλη της Αθηναϊκής Λέσχης

Μαντέψτε γιατί παραλείπονται όλοι οι υπόλοιποι.

Αθήνα 3η /5ου 2020

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( σε αναστολή ) Coordination Secretary

 

 

 

 

Τραμπ: Η Ρωσία στέλνει στις ΗΠΑ αεροσκάφος με ιατρικό εξοπλισμό

– Τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν

Συμφώνησαν στο ότι πρέπει να αρχίσουν ξεχωριστά συνομιλίες με την Σαουδική Αραβία για τις τιμές του πετρελαίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ρωσία έστειλε στις ΗΠΑ αεροσκάφος που μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

«Έχουμε άριστες σχέσεις με πολλές χώρες. Η Κίνα μας έστειλε μερικά πράγματα…Η Ρωσία μας στέλνει ένα πολύ -πολύ μεγάλο αεροπλάνο… με ιατρικό εξοπλισμό. Είναι πολύ ευγενικό», δήλωσε ο Τραμπ κατά την διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε άλλες λεπτομέρειες.

«Άλλες χώρες μας έστειλαν κάποια πράγματα. Ήταν κάτι που εξέπληξε πράγματι ευχάριστα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας που είχαν χθες συμφώνησαν ότι η παρούσα κατάσταση που επικρατεί με τις τιμές στις αγορές πετρελαίου δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Αναμφίβολα υπάρχει κατανόηση, ως προς το ότι οι σημερινές τιμές δεν είναι προς το συμφέρον των χωρών μας», ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε σε ποιο βαθμό ταυτίζονται οι απόψεις του Πούτιν και του Τραμπ στο ζήτημα που σχετίζεται με την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές πετρελαίου.

Ο ίδιος, ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί στα μέτρα τα οποία ενδέχεται να ληφθούν σε σχέση με το ζήτημα αυτό από τις δύο χώρες, ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα αν οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν στο ότι πρέπει να αρχίσουν ξεχωριστά συνομιλίες με την Σαουδική Αραβία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στις αγορές πετρελαίου.

Γενικά η συζήτηση των δύο ηγετών υπήρξε «αρκετά μεστή ως προς το περιεχόμενο» και εποικοδομητική, δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στην χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία τους.
«Είχε διάρκεια από απόψεως χρόνου, και έγινε μια πολύ λεπτομερής ανταλλαγή ενημέρωσης για τα μέτρα τα οποία υιοθετούν τα κράτη μας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο Τραμπ και ο Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, συμφώνησαν να αρχίσουν διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας, ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο, ενώ ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον πόλεμο των τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας ως «παράλογο».

NEWSBEAST.GR 31/3/2020

 

 

 

 

 

"Πόλεμος" Ρωσίας

- Δύσης εν μέσω Covid-19

- Μόσχα:

"Βοηθήσαμε την Ιταλία κι αυτή έστειλε πλοίο στην Κριμαία"

Η πανδημία κλιμακώνει την ένταση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-Ρωσία.

Έξαλλος είναι ο ρωσικός τύπος με την στάση της Ιταλίας, αφού το ιταλικό πολεμικό ναυτικό απέστειλε δυνάμεις κοντά στα ρωσικά σύνορα μέσω του ΝΑΤΟ, κάτι που βέβαια δεν εξηγείται με αυτόν τον τρόπο αφού η Ιταλία ανήκει στην συμμαχία και αυτό το γνωρίζει η Μόσχα.

Παρά τη δωρεάν βοήθεια του ρωσικού στον ιταλικό στρατό, σε σχέση με την ενεργό εξάπλωση του ιού COVID-19, η Ιταλία συνέχισε τις προκλητικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ρωσικά θαλάσσια σύνορα, στέλνοντας ένα αεροσκάφος ΑΦΝΣ και ένα πολεμικό πλοίο κοντά στην Κριμαία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon απογειώθηκε από την ιταλική αεροπορική βάση και πέταξε κοντά στην περιοχή της Κριμαίας, ενώ ιταλικό πολεμικό πλοίο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ διενεργεί ναυτικές ασκήσεις κοντά στην ρωσική Χερσόνησο.

“Πρόκειται για ιταλική Φρεγάτα εφοδιασμένη με πυραύλους Κρουζ η οποία στάλθηκε στις ακτές της Κριμαίας και αντίθετα με τη βοήθεια που της παρείχε η Ρωσία, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να μην διακόψει οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση κοντά στα ρωσικά σύνορα”, τονίζουν οι Ρώσοι.

"Ενώ η Ρωσία δίνει εντελώς δωρεάν τη βοήθεια της σε Ιταλούς πολίτες που υποφέρουν περισσότερο από όλους από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, η Ιταλία επιδεικνύει τη στρατιωτική της δύναμη στη Ρωσία.

Προφανώς, αυτή η συμπεριφορά της Ιταλίας δεν θα περάσει απαρατήρητη, ειδικά επειδή αντί να στείλει μια Φρεγάτα με πυραύλους στην Κριμαία, η Ρώμη θα μπορούσε να αγοράσει όλο τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό με τα χρήματα που δαπανά, αλλά οι Ιταλοί θεώρησαν καλύτερο να δείξουν στη Ρωσία τη φανταστική τους δύναμη" σημειώνει Ρώσος αμυντικός αναλυτής.

Από την άλλη πλευρά η ιταλική εφημερίδα La Stampa επικαλούμενη μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας γράφει ότι το 80% της βοήθειας που έστειλε η Ρωσία αποδείχθηκε "εντελώς άχρηστη", κάτι που σίγουρα προκαλεί απορίες.

Συνεχίζοντας η ίδια τονίζει ότι η βοήθεια αυτή χρησιμοποιείται ως κάλυψη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να επεκτείνει τις δικές του πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις.

“Από την αρχή, δεν υπήρχε ανθρωπιστικό στοιχείο σε αυτή την αποστολή. Η Μόσχα, όπως θα περίμενε κανείς, το αρνήθηκε, υπογραμμίζοντας την "καλή" φύση των προθέσεων της. Δυστυχώς, αυτά τα συναισθήματα έπεισαν και Ιταλούς πολιτικούς”, τονίζει η η La Stampa η οποία συνεχίζει αναφέροντας ότι “ο Ιταλός πρωθυπουργός συμφώνησε να λάβει βοήθεια από τη Ρωσία για να ευχαριστήσει τη Μόσχα και να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις”.

“Παρά το γεγονός ότι ο Πούτιν ανήγγειλε την εφαρμογή μέτρων έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, είναι σαφές ότι ο πρωταρχικός στόχος του Κρεμλίνου είναι να εκμεταλλευτεί τη νέα κρίση για να αποκτήσει διπλωματικό πλεονέκτημα στη Δύση”, γράφει Ιταλός αναλυτής.

Αυτό σημαίνει ότι εν καιρώ άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να λάβουν προσφορές "βοήθειας", εκτιμά ο ίδιος.

Σενάριο ρήξης Ρωσίας-ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Μιλάμε για ένα σενάριο που θα προκαλέσει η κρίση από το COVID-19 στην Ευρώπη η οποία εξακολουθεί να επιδεινώνεται.

"Οι  ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλοι εταίροι είναι πολύ απασχολημένοι με τα εσωτερικά τους προβλήματα και δεν είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν την ανατολική πλευρά της Ευρώπης ενάντια στη Ρωσία.

Οι ικανότητες αντίδρασης του ΝΑΤΟ παραλύονται και η Δύση δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ακόμη και τη διπλωματική υποστήριξη στις χώρες της Βαλτικής.

Η Μόσχα το κατανοεί αυτό και το Κρεμλίνο αποφασίζει να δράσει με κινήσεις «καλής θέλησης» με την αποστολή 10-15 στρατιωτικών αεροσκαφών που περιέχουν «ανθρωπιστική» βοήθεια.

Μόνο που τα αεροσκάφη θα είναι γεμάτα με ανθρωπάκια με “πράσινες στολές” και θα καταλάβουν τη Λετονία και στη συνέχεια τις άλλες χώρες της Βαλτικής”, καταλήγει το σενάριο που απεργάζονται ήδη κάποιοι στο ΝΑΤΟ.

Η αποστολή βοήθειας της Ρωσίας στην Ιταλία προκάλεσε πολλά ερωτήματα στο ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αντέδρασε όπως όφειλε ειδικά στην χώρα αυτή.

Η απουσία βοήθειας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Ιταλία προκάλεσε δυσμενή σχόλια παντού. Μία χώρα της Ευρώπης δοκιμάζεται σκληρά και απουσιάζουν τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Ουάσιγκτον, ενώ βοηθά η Μόσχα και το Πεκίνο, αυτό είναι η ουσία τίποτε άλλο.

Pentapostagma Enimerosis 31/3/2020

 

 

 

Ρωσία κατά ΗΠΑ:

«Απαντήστε γιατί έχετε δημιουργήσει εργαστήρια βιολογικού πολέμου κοντά στα σύνορά μας»!

Εντονος είναι ο προβληματισμός, η ανησυχία αλλά και σοβαρές οι καταγγελίες της Ρωσίας για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και "βρίσκονται κοντά στα σύνορά της" την ώρα που εκείνη δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την πηγή του ρωσικού υπουργείου, Ρώσος αξιωματούχος αντέδρασε σε δηλώσεις από τις ΗΠΑ μέσω των οποίων κατηγόρησαν την Κίνα για την πανδημία COVID-19 και χειραγώγησαν τα δεδομένα σχετικά με τον ιό.

«Έχουμε ερωτήσεις για τις ΗΠΑ, θα ήταν ωραίο να ακούσουμε την αιτιολόγησή της για την τοποθέτηση τόσων πολλών εργαστηρίων βιολογικού πολέμου κοντά στη Ρωσία και την Κίνα, αντί να παίζουμε προπαγανδιστικά παιχνίδια με τον κορωνοϊό», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις όσο στην τοποθεσία τους.

Παραδέχτηκε ότι η Ρωσία δεν είχε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ στην εμφάνιση του θανατηφόρου ιού, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση έκανε τη μετάδοση των ιογενών νόσων "θέμα ωρών".

«Έτσι, ο κατηγορηματικός τόνος των παρατηρήσεων που απευθύνονται στην Κίνα από την Ουάσινγκτον είναι απόλυτα διασκεδαστικός», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η πηγή του ιού δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί.

Η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το μήνα, λέγοντας ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ μπορεί να διοχέτευσε τον νέο κορωνοϊό στο Γουχάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών αγώνων, τον Οκτώβριο του 2019.Sputnik
✔@SputnikIntRussia concerned by proximity of US bioweapon labs amid outbreak

- source https://sptnkne.ws/BRpV


Russia Concerned by Proximity of US Bioweapon Labs Amid Outbreak - Source

MOSCOW (Sputnik) - Russia is concerned by how close Pentagon-funded biological warfare labs are to its borders at the same time as it battles the coronavirus, a Foreign...sputniknews.comInside The US Government's Top-Secret Bioweapons Lab

https://www.youtube.com/watch?v=f1GnYs4LOc0&feature=emb_logo

Pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 29.3.20

 

 

 

''Φωτιά'' & ''ατσάλι'':

Η Ρωσία δοκίμασε κρυφά βλήμα Crasnopol στη Συρία

- Mετέφερε δεκάδες πυροβόλα στο Ιντλίμπ με την απειλή της ισοπέδωσης

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι περιοχές που διεξάγονται κανονικές πολεμικές επιχειρήσεις όπως η Συρία και η Λιβύη, ότι αποτελούν τα καλύτερα “πεδία βολής”των αμυντικών βιομηχανιών χωρών όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Αυτό συνέβη και στην Συρία, όταν κατά την διάρκεια σκληρών μαχών στην συριακή επαρχία Idlib, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλότουρκων ανταρτών, τα ρωσικά στρατεύματα έκαναν χρήση εξαιρετικά ασυνήθιστων όπλων, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Versia.

Αρχικά, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα παλαιά σοβιετικά συστήματα πυροβολικού D-20 χρησιμοποιήθηκαν κατά των φιλότουρκων τρομοκρατών προκαλώντας πολλά θύματα από ένα νέο βλήμα πυροβολικού.

Ωστόσο, όπως έγινε σαφές αργότερα λόγω των φωτογραφιών που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, τα παλιά πυροβόλα χρησιμοποιήθηκαν μόνο και μόνο για να εκτρέψουν την προσοχή, διότι από αυτά πυροδοτήθηκαν νέα βλήματα crasnopol με την βοήθεια λέιζερ, τα οποία μπορούσαν ανεξάρτητα να στοχεύουν σε πολλούς στόχους ταυτόχρονα κατά την πτήση τους προς τον στόχο.

Αυτός ο τύπος βλήματος αναπτύχθηκε αρχικά από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης αλλά λόγω της διάλυσης της το σχέδιο εγκαταλείφθηκε προσωρινά.

Στην συνέχεια το όλο πλάνο αναπτύχθηκε ενεργά από Ρώσους επιστήμονες και είχε το αποτέλεσμα ενός πραγματικά εκπληκτικού βλήματος.

"Μέχρι σήμερα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε πραγματικές εχθροπραξίες και ο πόλεμος στη Συρία έγινε μια «πραγματική δοκιμασία μάχης» για το βλήμα αυτό", δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Το crasnopol απέκτησε τις ιδιαίτερες ιδιότητές του λόγω ενός συνδυασμού δύο παραγόντων, της παρουσίας αεροδυναμικών στοιχείων στο βλήμα και ενός μικρού κινητήρα.

Αυτά τα δύο μαζί, επιτρέπουν στο βλήμα αυτό να αλλάζει την τροχιά της κίνησης του κατά την διάρκεια της πτήσης του προς τον στόχο, με την βοήθεια του λέιζερ.

"Χάρη σε αυτά επιτυγχάνεται απίστευτη ακρίβεια, χτυπώντας με “χειρουργικό τρόπο” για παράδειγμα, ακόμη μέσα από ένα παράθυρο ενός σπιτιού ή ακόμη ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου", τονίζει Ρώσος ειδικός.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του Krasnopol είναι η συμβατότητα του τόσο με τα παλαιά συστήματα πυροβολικού (πυροβόλα  D-20) όσο και με τα νεότερα ( Msta-S, Msta-B).

Ταυτόχρονα, η τιμή ενός βλήματος Krasnopol ανέρχεται στα  35.000 δολάρια, η οποία είναι σημαντικά μικρότερη από τα ξένα ανάλογα βλήματα που κοστίζουν περισσότερα από $ 100.000 το ένα.

Την ίδια στιγμή τελεσίγραφο έδωσε η Ρωσία στην Τουρκία και στους φιλότουρκους μαχητές για τον  αυτοκινητόδρομο M-4 (Λατάκεια-Χαλέπι).

Οι Τούρκοι μετά το κάζο και τις απώλειες που έχουν καθημερινά σχεδόν, αποσύρουν τα  βαριά όπλα από την περιοχή της εθνικής οδού, προφανώς συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, και ετοιμάζονται για την επίθεση κατά του συριακού στρατού.

Με τη σειρά της, η Ρωσία «δεν μένει καθόλου αδρανής».

Ισχυρά πυροβόλα στάλθηκαν στην πρώτη γραμμή στο Idlib.

Πρόκειται για την μεταφορά  μεγάλου διαμετρήματος πυροβόλων (152-mm  2A65 Msta-B).

Το εύρος καταστροφής αυτών των ρωσικών όπλων φτάνει στα 30 χιλιόμετρα, γεγονός που θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στην υπεράσπιση των τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια των νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η επικράτεια που κατέχουν οι Τζιχαντιστές θα βρεθεί κάτω από τρομερά πυρά.

Η δύναμη του Msta-B είναι τέτοια που το αποτέλεσμα ενός άμεσου κτυπήματος βλήματος 152 mm σε τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα Kirpi, ήταν να μείνει μόνο ένα μικρό κομμάτι...ως ενθύμιο.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πόσα πυροβόλα έχει μεταφέρει ο ρωσικός στρατός στο Idlib, ωστόσο, πληροφορίες μιλούν για 24, τα οποία θα μειώσουν τη χρήση ρωσικών αεροσκαφών, οι αποστολές των οποίων "κοστίζουν πολλά χρήματα”.

Ωστόσο, Ρώσοι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μεταφορά συστημάτων πυροβολικού στην περιοχή του Idlib να προκλήθηκε από την παρουσία τουρκικών συστημάτων αεράμυνας και ηλεκτρονικών συστημάτων πολέμου.

Έτσι, η Ρωσία θέλει να εξασφαλίσει την αεροπορία της χρησιμοποιώντας ένα φθηνότερο οπλικό σύστημα που είναι  αρκετά αποτελεσματικό, διαλύοντας τα όποια τουρκικά σχέδια κατάρριψης ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

 

 

 

 

Ρωσία σώζει Ιταλία:

Το 10ο αεροσκάφος της ρωσικής Αεροπορίας με τόνους φαρμάκων, εξοπλισμό και

γιατρούς στο Μιλάνο!

Μήπως κάποιοι θα πρέπει να αρχίσουν να αναθεωρούν τις απόψεις τους για τη Ρωσία;
Juan
Η Ρωσία είναι -μαζί με την Κούβα- οι μόνες χώρες που προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στην Ιταλία (την ώρα που η ΕΕ νήπτει τας χείρας της) εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, αφού εκτός από ιατρικό υλικό στέλνουν και εξειδικευμένο προσωπικό για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια.
Η συμβολή τους είναι τόσο σημαντική, που ήδη έχουν αρχίσει και φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα, με την εξάπλωση του ιού να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης.
Το δέκατο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου IL-76 αναχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι της Μόσχας με προορισμό την Ιταλία μεταφέροντας στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό στο πλαίσιο της βοήθειας που παρέχει η Ρωσία προς την Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Μάλιστα αυτό είναι το 10ο αεροσκάφος με βοήθεια από τη Ρωσία, σε μόλις 2 μέρες καθώς η αποστολή βοήθειας ξεκίνησε μόλις χθες!
Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι για τη μεταφορά στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού στο αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι χρησιμοποιήθηκαν εννέα αεροπλάνα IL-76, τα οποία έφθασαν στην Ιταλία σήμερα το πρωί και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Πράτικα ντι Μάρε.
Τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη μετέφεραν περίπου 100 στρατιωτικούς γιατρούς, ιολόγους και επιδημιολόγους, καθώς και δέκα διμοιρίες με νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικό ιατρικό εξοπλισμό.
Οι Ρώσοι γιατροί είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο αφού κουβαλούν μεγάλη «κληρονομιά» και εμπειρία λόγω Σοβιετικής Ένωσης.
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 23.3.20

 

 

 

 

Ρωσικά ΜΜΕ:

''Η Ελλάδα μπλόκαρε απόφαση του ΝΑΤΟ & στηρίζει Μόσχα''

Πάρα πολύ θετικά εκλήφθηκε από το σύνολο του ρωσικού τύπου και πιθανότατα και του Κρεμλίνου, το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ.

Ως μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η Ελλάδα αντιτάχθηκε σθεναρά στην παύση των ρωσικών επιθέσεων εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Ιντλίμπ.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Η  θέση της Ελλάδας βασίζεται στο γεγονός, ότι λόγω των ενεργειών της Άγκυρας, χιλιάδες μετανάστες μετακινήθηκαν στο εσωτερικό της Τουρκίας, γεγονός που δημιούργησε πολύ σοβαρή ένταση και απειλή για την ασφάλεια και των ελληνικών συνόρων στην συνέχεια.

"Η Ελλάδα αποφάσισε να εμποδίσει τη δήλωση του ΝΑΤΟ σχετικά με την κατάσταση στο Ιντλίμπ, όπου η Βορειοατλαντική Συμμαχία αποφάσισε να στηρίξει την Τουρκία, μετά το θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών, ως αποτέλεσμα εναέριας επίθεσης της συριακής κυβέρνησης".

Πολλές χώρες της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, δεν συμφώνησαν άμεσα με τις απαιτήσεις της Ελλάδας.

Από αυτή την άποψη, η κυβέρνηση της Ελλάδος αποφάσισε να ενισχύσει την θέση της και την στάση της.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από τη λήψη απόφασης από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για τη Συρία, η Ρωσία θα συνεχίσει να τηρεί τη δική της πολιτική, παρέχοντας την Δαμασκό όλη την απαραίτητη βοήθεια, και εάν το ΝΑΤΟ επιχειρήσει να παρέμβει στην κατάσταση, τότε η όλη κατάσταση θα οδηγηθεί προφανώς σε ένα πολύ χειρότερο επίπεδο για το ΝΑΤΟ”, καταλήγει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως αποκάλυψε χθες πρώτο το Πενταπόσταγμα, μέσα σε λίγες μέρες, η γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής έχει ανατραπεί πλήρως, ενώ πλέον τα ελληνικά συμφέροντα είναι ξεκάθαρο πως δεν συμπίπτουν με αυτά των δυτικών δυνάμεων, που τόσο σθεναρά υποστηρίζουν την Τουρκία.

Η Ελλάδα άσκησε βέτο στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο ΝΑΤΟ όπως αποφασίστηκε πριν λίγη ώρα στις Βρυξέλλες σε επίπεδο αναπληρωτών Μόνιμων Αντιπροσώπων.

Η Ελλάδα προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία διαφωνούσαν στο να περιληφθεί αναφορά στο προσφυγικό.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες ώρες διαβουλεύσεων ανάμεσα στους Μόνιμους Αντιπροσώπους των κρατών-μελών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σχετικά με την επίκληση του άρθρου 4 από την Άγκυρα, για διαβουλεύσεις, κύλησαν σε κλίμα απόλυτης κατανόησης, τουλάχιστον από τις Μεγάλες Δυνάμεις του ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Άγκυρα προσήλθε στη συζήτηση καταθέτοντας ένα ευρύ πακέτο αιτημάτων, επικεντρωμένο κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της αεράμυνας της, αλλά και, μεταξύ άλλων, της επιτήρησης του εναερίου χώρου της από τις αεροπορίες συμμαχικών χωρών.


Αποτελεί εντυπωσιακό στοιχείο το γεγονός ότι πλην των αντιπροσώπων της Ελλάδας, ουδείς από τους υπολοίπους έθεσε το θέμα της επί της αρχής παρουσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μια επιχείρηση εκτός των συνόρων.

Η Τουρκία θα πληρώσει σύντομα τα έργα και τις ημέρες του Ερντογάν παντού και τότε ο “λογαριασμός” θα είναι πολύ βαρύς και μεγάλος για τον τουρκικό λαό.

Pentapostagma 29/2/2020

 

 

 

 

Προειδοποίηση

-σοκ από τον Ρώσο πρεσβευτή στην ΕΕ:

«Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα όπως έκαναν και με τους Κούρδους»

Προειδοποίηση-σοκ από τον Ρώσο πρεσβευτή στην ΕΕ: «Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα όπως έκαναν και με τους Κούρδους»
Σε μια προειδοποίηση κατά της... Ελλάδας ότι οι ΗΠΑ θα την εγκαταλείψουν όπως έκαναν και με τους Κούρδους , προχώρησε ο Ρώσος πρεσβευτής στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στη δημοσιότητα το TASS.
«Προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί θα τους εγκαταλείψουν» δήλωσε και μετά έριξε την "βόμβα".
«Μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά και τους Έλληνες γι αυτό, να σκεφτούν δηλαδή σοβαρά αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα», είπε ο Vladimir Chizhov, πρεσβευτής της Ρωσίας στην ΕΕ.
Ο Ρώσος πρεσβευτής απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με τη στάση των ΗΠΑ στο θέμα των Κούρδων  «κτύπησε» το καμπανάκι, για την … Ελλάδα, λέγοντας πως οι Αμερικανοί μπορεί να μας εγκαταλείψουν όπως έκαναν και με τους Κούρδους.
Το  απόσπασμα της συνέντευξης κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος Πολιτισμών», όπου και έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Xαρακτηριστικά το ίδιο είχε επισημάνει και ο διευθυντής του pronews.gr Tάσος Γκουριώτης με σχετικό tweet
Οι δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή
Ερ. Η θέση της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη βορειοανατολική Συρία προφανώς συμπίπτει. Και οι δύο πλευρές ευνοούν την επίλυσή του μέσω διαλόγου. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με την ΕΕ για το θέμα αυτό;
V.Chizhov: «Αυτό είναι σωστό, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα μέσω του διαλόγου. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση στη Δαμασκό ως εταίρους στις διαπραγματεύσεις αυτές και φυσικά την συμπεριλαμβάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού.
Εν τω μεταξύ, εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί τους θα εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά τους Έλληνες γι ‘αυτό, να σκεφτούν αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα».
Ερ. Αφού μιλήσατε για τους Έλληνες. Στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ.Πομπέο στην Αθήνα, τα δυο μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Πώς η Ελλάδα, ο παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας, εξηγεί μια τέτοια κίνηση;
V.Chizhov: «Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη από την άποψη προοπτικής«.
https://www.pronews.gr

Αναρτήθηκε από EFENPRESS

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided