Τετάρτη, Ιούλιος 15, 2020

Γιουγκοσλαβία

 

 

 

 

 

 

 

Έκθεση-σοκ Γιουγκοσλάβων εμπειρογνωμόνων: Έτσι διαλύεται η σκοπιανή προπαγάνδα – Ιδού τι πρέπει να γίνει με τις ελληνικές περιουσίες

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019

Έκθεση-σοκ Γιουγκοσλάβων εμπειρογνωμόνων:

Έτσι διαλύεται η σκοπιανή προπαγάνδα

– Ιδού τι πρέπει να γίνει με τις ελληνικές περιουσίες

Οι Γιουγκοσλάβοι εμπειρογνώμονες συμβούλεψαν το ΥΠΕΞ της χώρας τους να κάνει πίσω άρον-άρον στο ζήτημα Περιουσιών με την Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του 1955.

Η προπαγάνδα των Σκοπίων διαλύεται μέσα σε λίγες γραμμές, ενώ ανοίγει ο δρόμος μιας νέας πολιτικής από την ελληνική πλευρά, εφόσον βρεθεί κυβέρνηση διατεθειμένη να «σκαλίσει» το παρελθόν και να διορθώσει τα λάθη που οδήγησαν στην προδοσία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην επίσημη έκθεση τους:

«Δεν μας παίρνει με το ζήτημα Περιουσιών. Οι Έλληνες έχουν σαφέστατα πιο ισχυρές αξιώσεις. Ένας αρκετά μεγαλύτερος αριθμός Ελληνικών περιουσιών έχει κατασχεθεί από εμάς σε σχέση με τον αντίστοιχο που αφορά δικούς μας πολίτες στην Ελλάδα.»

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1959, Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για το ζήτημα περιουσιών όπου καμία από τις 2 πλευρές δεν θα προέβαλε πλέον απαιτήσεις προς την άλλη.

History Of Macedonia
την Πέμπτη

1955 - EKΘΕΣΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΠΡΟΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟ ΥΠΕΞ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

Οι Γιουγκοσλάβοι εμπειρογνώμονες συμβούλεψαν το ΥΠΕΞ της χώρας τους να κάνει πίσω άρον-άρον στο ζήτημα Περιουσιών με την Ελλάδα.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην επίσημη έκθεση τους:

... Δείτε περισσότερα


pentapostagma

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided