Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

 

 

 

 

 

 

 

«Προϊστορικοί» τάφοι στην Ελλάδα, μήκους έως… 3,7 μ.!!!

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

«Προϊστορικοί» τάφοι στην Ελλάδα, μήκους έως 3,7 μ.!!!

«Προϊστορικοί» τάφοι στην Ελλάδα, μήκους έως… 3,7 μ.!!!

Του Γιώργου Λεκάκη

Ο αρχαιολόγος που ανέσκαψε (ολόκληρο νεκροταφείο ιστορικής και ηρωικής πόλεως) μιλούσε και έγραψε (σε τρίτομο μάλιστα έργο) για «προϊστορικές ταφές, που το μήκος των τάφων ξεπερνά τα 3 μ.».

Κάποιοι τάφοι έχουν μήκος 3,7 μ.


Κι όμως σήμερα όλα και όλοι είναι… μπαζωμένοι και θαμμένοι…
Οι νεκροί… ξαναθάφτηκαν…
Πού είναι τα ευρήματα, τα κτερίσματα και οι σκελετοί;;;

Πού είναι αυτό το αρχαίο νεκροταφείο;

ΠΗΓΗ: Γ. Λεκάκης "Σύγχρονης Ελλάδος Περιήγησις".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ…

 

 

 

 

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Σκωτία: Γεμάτη Αρχαιοελληνικά Τοπωνύμια


"Γνώριζα ήδη την εκδοχή πού θεωρεί ότι το όνομά της προέρχεται από την Ελληνική λέξη «σκότια χώρα» δηλαδή «σκοτεινή» χώρα, γεγονός πού είναι αληθές και απηχεί μια ανέκαθεν πραγματικότητα, εφ’ όσον οι ομίχλες και οι συννεφιές είναι η συνηθισμένη μετεωρολογική της κατάσταση.

Πέραν αυτού όμως, κανένα στοιχείο πού να παραπέμπει σε προφορικές παραδόσεις ή για ευρήματα αρχαιοελληνικής παρουσίας στην Σκωτία σε ακαθόριστες χρονολογικά εποχές, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου, έως τότε.
Ωστόσο, για κάποιον που έχει «πονηρευτεί» ερευνητικά, τα πράγματα είναι πιο εύκολα και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν, σε έναν αρκετά λεπτομερή χάρτη της Σκωτίας και ειδικότερα των δυτικών παραλίων της, εντόπισα μια ονομασία πού μου φάνηκε «οικεία».


Πρόκειται για μία παραθαλάσσια πόλη στα νοτιοδυτικά τής Γλασκόβης πού ονομάζεται «Ayr», γεωγραφικά είναι εντελώς «ανοιχτή» προς τον Βορρά και -τι απλό- θα πρέπει να υποφέρει από «αέρηδες», οπότε η ονομασία της έχει αντίστοιχη γλωσσική/νοηματική σημασία στην Ελληνική γλώσσα.

Από εκεί και πέρα, όλα ήταν ένα «παιχνίδι» στον χάρτη: Μια σειρά τοπωνύμια  με «υποκρυπτόμενη» (στην Αγγλική γλώσσα), αρχαιοελληνική σημασία άρχισαν να αποκαλύπτονται διαδοχικά, προς έκπληξή μου. Υπάρχει λοιπόν εκεί πέρα ένα νησί με το όνομα «Gigha» (δηλαδή Γίγας!!!), ενώ ένα άλλο ονομάζεται «Jura» (Γιούρα), όπως και το αντίστοιχο νησί των Κυκλάδων.

  • Βορειότερα, ένα άλλο νησί ονομάζεται «Colonsay». Eκ πρώτης όψεως η ονομασία υποκρύπτει την Ελληνική λέξη «Κολώνα», όμως το Αγγλικό λεξικό την αποδίδει και ως «αποικία» !!!

Πολύ κοντά στα προηγούμενα, ένα άλλο νησί ονομάζεται «Ιοna» και βέβαια δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για ν’ αναζητηθεί ο Ίωνας πρόγονός μας, ο ταξιδευτής / αποικιστής πού έφτασε εκεί, «τις οίδε» πότε. (Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι, στο συγκεκριμένο νησάκι έχουν εντοπισθεί και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα αλλά χωρίς να προσδιορίζεται η «πατρότητά» τους…)

  • Στην συνέχεια, σ’ ένα άλλο μικρό νησί υπάρχει μια πόλη-λιμάνι πού ονομάζεται «Αchill» δηλαδή παραφθορά εκ τού «Αχιλλεύς» ή «Αχίλλειον» (!!!) δοθέν προφανώς προς τιμήν τής μνήμης τού κορυφαίου Ομηρικού ήρωα των αρχαίων προγόνων μας.
  • Όμως και άλλος ονομαστός Ομηρικός ήρωας φαίνεται πώς έχει δώσει έμπνευση ονοματοθεσίας στην ίδια περιοχή, αφού ένας θαλάσσιος δίαυλος ονομάζεται «Εasdale», δηλαδή το «πέρασμα τού Αίαντα»!!!


Ωστόσο, εξ ίσου «Ομηρικές» ονοματοθεσίες είναι αδιαμφισβήτητα και τα τοπωνύμια «Kirkisbowl», δηλαδή «το κύπελλον» ή «το κοίλον» της Κίρκης αλλά και το «Aris aig», εκεί στα ίδια νησιωτικά περάσματα τής Σκωτίας.
Ακόμη, εκπληκτικής «Ελληνικότητος» είναι και τα τοπωνύμια: «Cori» («Κόρη»), «Couros» («Κούρος»), «Troon» («Τρώων») και «Helen’s burg» («Ελένης κάστρον»), σε σημείο να νομίζει κάποιος ότι ομιλούμε για αρχαία παραλιακή ή νησιωτική ζώνη τού Αιγαίου ή τού Ιονίου πελάγους.


Τέλος, υπάρχει στην ίδια περιοχή, νησιωτικό συγκρότημα αποτελούμενο από τρία νησάκια, το οποίο ονομάζεται «Treshnish isles» (Τρία νησιά) (!!!)
Το εκπληκτικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι, ο Βρετανός γεωγράφος - χαρτογράφος, προφανώς αγνοώντας τι σημαίνει στην Ελληνική γλώσσα «Τresh nish», εφ’ όσον παρέλαβε και κατέγραψε την ονομασία αυτή από την προφορική «ντοπιολαλιά», αυτονόητα προσέθεσε την Αγγλική ονομασία «Isles», οπότε δημιούργησε -άθελά του- έναν «ωραίο» λεκτικό πλεονασμό, δηλαδή καθ’ ερμηνείαν : «Τρία νησιά, νησιά» (…)

  • Συμπληρωματικά θα αναφέρω ότι, η ονομασία τής ακτής έναντι των «Τριών Νησιών», ονομάζεται «Gometra», δηλαδή είναι προδήλως λεκτική σύνθεση  από τις ελληνικές λέξεις  (Γή + Μέτρο).

Όλες αυτές οι ονομασίες αφορούν παραθαλάσσιες τοποθεσίες και νησιωτικά συγκροτήματα στον θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στην νοτιοδυτική Σκωτία και την Βορειοανατολική Ιρλανδία και σε καμία περίπτωση τοποθεσίες τής ενδοχώρας τους.

Και αυτό το στοιχείο επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι, οι «ονοματοθέτες» ήσαν  μετά Ομηρικοί αρχαίοι Έλληνες ναυτικοί - έμποροι - εξερευνητές, οι οποίοι προφανώς έφθασαν εκεί προς εμπορία μετάλλων (μιλάμε για την περιοχή όπου ήσαν οι περίφημες «Κασσιτερίδες νήσοι», απ’ όπου προμηθεύονταν τον πολύτιμο κασσίτερο οι δαιμόνιοι πρόγονοί μας…), χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα ή και την διάθεση να εισχωρήσουν στην ενδοχώρα, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν εκεί αντίστοιχα αρχαιοελληνικά τοπωνύμια.


Αξίζει να προστεθεί ότι, αρκετά βορειότερα, στο άκρο της χερσαίας Βόρειας Σκωτίας, υπάρχει πόλη-λιμάνι με την ονομασία «Τhurso» και -βέβαια- η λέξη αυτή δεν απέχει από την αρχαία Ελληνική λέξη «Θύρσος» την οποία το Επίτομο Λεξικό του «Ηλίου» αποδίδει ως: «Ράβδον διακόσμητον εις την κορυφήν με φύλλα κισσού ή κώνον πίτυος και με ταινίες».

Διονυσιακοί εορτασμοί η μορφή δεξιά  στο άκρο κρατά Θύρσο
Όμως, εξ’ ίσου πιθανό είναι για εμάς, το συγκεκριμένο τοπωνύμιο να «απηχεί» πλόες ναυτικών από την αρχαία Μεσογειακή Ελληνική πόλη Ταρσό, έναντι τής Ανατολικής Κύπρου.

  • Στο Αγγλοελληνικό λεξικό δεν βρήκαμε την αντίστοιχη λέξη/έννοια, επομένως, η ονοματοθεσία αυτή -όπως και οι περισσότερες από τις προηγούμενες- δεν απηχούν κάποια αντίστοιχη έννοια στην Αγγλική, άρα  δεν  ονομάσθηκαν έτσι από τους γνωστούς «πρώιμους» λαούς τής Βόρειας Βρετανίας (Πίκτους, Κέλτες ή Σάξωνες).

Είναι λοιπόν σαφές ότι, οι ονοματοθεσίες εκείνες διατηρήθηκαν προφορικά    από τούς λαούς αυτούς ή και άλλους προγενέστερους (επομένως «προϊστορικούς»), κατοίκους τής περιοχής, οι οποίοι, ακούγοντάς τις από τούς -πλέον προηγμένους πολιτισμικά και γλωσσολογικά- πρωτοΕλληνες ναυτικούς πού έφθασαν εκεί, τις κράτησαν στην μνήμη τους αναπαράγοντάς τις, χωρίς όμως να κατανοούν και  την αντίστοιχη σημασία τους στην Ελληνική γλώσσα.

Άλλωστε μια άλλη πασίγνωστη ονομασία της Σκωτίας είναι «Kalydonia» και, ενώ η λέξη αυτή δεν  έχει κάποια συγκεκριμένη έννοια στην Αγγλική γλώσσα, εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε την αρχαία Καλυδώνα (στην περιοχή τού Μεσολογγίου), η οποία προ Ομηρικά ήταν παραθαλάσσια πόλη και εκεί βασίλευσε ο Οινέας, πατέρας τού Αργοναύτη Τυδέα και παππούς τού σπουδαίου Ομηρικού ήρωα Διομήδη.

Τελευταίο -αλλά όχι αμελητέο- αποδεικτικό στοιχείο των παραπάνω ισχυρισμών μας, είναι και το εξής εύρημα :
Στον ίδιο θαλάσσιο δίαυλο, πού ορίζεται, αφ’ ενός από τις ακτές Ουαλίας και Σκωτίας και αφ’ ετέρου από εκείνες της Ιρλανδίας, βρίσκεται το -σχετικά γνωστό- νησί του «Μάν» («Ιsle of Man»).


Επιφυλασσόμαστε για τυχόν λεπτομέρειες τής ιστορίας του και των αρχαιολογικών ευρημάτων πού πιθανόν έχουν εντοπισθεί εκεί. Περιοριζόμαστε να αναφέρουμε ότι, η επίσημη σημαία («Τhe flag of Isle of Man»), δεν είναι άλλο από την περίφημη «Τρισκελίδα», δηλαδή ένα από τα πλέον διαδεδομένα διακοσμητικά σύμβολα των αρχαιοΕλληνικών ασπίδων!!!

Ελληνική αφιερωματική κεραμική ασπίδα από την Μ.Ελλάδα

Τέτοιο «διακοσμητικό» -εξ όσων γνωρίζουμε-  δεν  έχει εντοπισθεί σε αναφορές περί ασπίδων άλλων λαών (σε αντίθεση με άλλα γνωστά σύμβολα, όπως λ.χ. αετούς, λέοντες, ταύρους, «δράκους», αστέρες κ.λπ.), προφανώς δε, παρέπεμπε στην «ωκυποδία» (δηλαδή στην ταχύτητα των ποδιών, στο γρήγορο τρέξιμο), τού συγκεκριμένου -κάθε φορά- αρχαίου Έλληνα πολεμιστή.


  • Προφανέστατα, κάποιος ή κάποιοι από τούς θαλασσοπόρους προγόνους μας πού έφθασαν, αποβιβάσθηκαν ή και εγκαταστάθηκαν στο νησί τού «Μάν» σε εκείνα τα παν αρχαία χρόνια, διέθεταν τέτοιες ασπίδες και εκείνο το εντυπωσιακό διακοσμητικό σύμβολο τους, «έμεινε» και διατηρήθηκε στην μνήμη των («μικτών»;;;) επιγόνων τους εκεί.

Ήταν δε τόσο σεβαστό -εφ’ όσον παρέπεμπε στην ανάμνηση «θρυλικών» προγόνων- ώστε επιλέχθηκε ως σύμβολο τής σύγχρονης σημαίας του εν λόγω Βρετανικού νησιού.


Ολοφάνερο λοιπόν είναι ότι, η Μυκηναϊκή/Αχαϊκή θαλάσσια εξάπλωση που επακολούθησε την καθυπόταξη της Τροίας και των συμμάχων της, έφθασε μέχρι την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή πού ορίζεται, αφ’ ενός από τις δυτικές ακτές Ουαλίας-Σκωτίας και αφ’ ετέρου τις ανατολικές ακτές τής Ιρλανδίας.
Μήπως όμως όχι μόνον εκεί, όχι μόνον τότε αλλά -ίσως- και προηγουμένως;Όντως, στο εξαιρετικό βιβλίο τού Ηπειρώτη συγγραφέα-αρχαιολόγου Αποστ.  Δ.Σπήλιου, με τίτλο «ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ» (Εκδόσεις «ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ», Αθήνα, 2002, σελ. 29-30), γίνεται εκτενής αναφορά στην ναυσιπλοΐα των Μυκηναίων/Αχαιών.

  • «…Είναι φανερό το μέγεθος των ικανοτήτων των Πελαγικών απολήξεων της εποχής εκείνης» -δηλαδή των Μυκηναίων/Αχαιών- «για υπερπόντια ταξίδια στα πέρατα του κόσμου…».
  • «…Κατά τεκμήριο, κατείχαν γνώσεις ναυπηγικής για την κατασκευή ποντοπόρων πλοίων. Κατείχαν, επίσης, γνώσεις ναυσιπλοΐας για ν’ αυλακώνουν τις ανοιχτές θάλασσες και -βεβαίως- γνώσεις αστρονομίας. Μόνο με αυτές τις γνώσεις η επιστροφή τους, είτε από ανάγκη είτε από νοσταλγία, θα ήταν σίγουρη…»

Τοιχογραφία από το Ανάκτορον του Βοιωτικού Ορχομενού .


Η -ενδεικτική- επιβεβαίωση σε όλα αυτά, «έρχεται» και πάλι από την Σκωτία!
Πράγματι, μία λέξη/έννοια η οποία σημαίνει πολλά για τους Σκώτους, ακόμη και σήμερα, είναι η λέξη «CLAN» πού σημαίνει «γένος» και αναφέρεται στα πανάρχαια γένη από τα οποία υπερηφανεύονται ότι προέρχονται και συγκεκριμενοποιούνται με το χαρακτηριστικό πρόθεμα «ΜΑC». (Λ.χ. Μάκ Γκρέγκορ, Μακ Ντόναλντ, Μάκ Φάρλαντ, Μάκ Ιντος, Μάκ Ιντάϊρ, Μάκ Ντούγκαλ, Μάκ Φέρσον κ.ο.κ.)

Όμως, στο πολύτιμο βιβλίο τού σπουδαίου Έλληνα αρχαιολόγου/γλωσσολόγου Ιάκωβου Θωμόπουλου «ΠΕΛΑΣΓΙΚΑ» (Εκδόσεις «Πελεκάνος», σελ. 563-564 και σελ.223, Αθήνα Β’ Εκδοση 2007), στην ανάλυση Πελασγικής επιγραφής πού βρέθηκε στην Κρήτη, εντοπίζονται τα ακόλουθα :
«Στην Πελασγική γλώσσα «Κλάν» = κλώνος, μεταφορικά υιός, Ελληνικά κέλωρ και -κλέης εν τοίς Ηρακλέης =    Ηρακλής, υιός  τής  Ήρας»
Και ακόμη (στο ίδιο βιβλίο) : «Ότι Ηρακλής ουδέν άλλο σημαίνει ή υιός τής Ήρας (οίος εθεωρείτο παρά των Πελασγών), μαρτυρεί το Ετρουσκικόν κάτοπτρον Gerh (V, 60), ένθα ο Ηρακλής (Ηέρκλε) λέγεται ρητώς «όνιαλ κλάν», δηλ. «Ήρας υιός» (αλλά και) «κλέος» = «καύχημα», «δόξα», «καμάρι».

Επομένως, η λέξη/έννοια που προσδιορίζει «καταγωγικώς» τα γένη των Σκώτων, τα περίφημα CLAN’S -δηλαδή τούς «κλώνους» τους- είναι πολύ σημαντική για να είναι τυχαία, προφανώς δε «κληρονομήθηκε» και αυτή από Έλληνες θαλασσοπόρους αλλά σαφώς προγενέστερους από εκείνους πού άφησαν «κληρονομιά» από το πέρασμά τους, εκεί στην μακρινή Σκωτία, τα παραπάνω τοπωνύμια (αφού εκείνοι αναφέρονταν σε -μεταγενέστερους-Ομηρικούς ήρωες) και τέτοιοι -προγενέστεροι από τούς Μυκηναίους/Αχαιούς/Μινωϊτες- πρόγονοί μας δεν μπορεί να ήσαν άλλοι από τους προϊστορικούς Αιγαίους «Δίους» Πελασγούς. (...)......( Ιδέτε Γρηγόρη Νικηφ.Κοσσυβάκη: «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», Εκδόσεις «ΚΑΔΜΟΣ», Θεσσαλονίκη 2010, 6η Εκδοση, Κεφ. «Ποιοί ήσαν» )

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΑΠΟ:Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 https://mythiki-anazitisi.blogspot.com/

ΦΩΤ. ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝellinondiktyo

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Σ.4 ΕΠ.37 ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Σ.4 ΕΠ.37 ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Στην εκπομπή αυτή κάνουμε ένα υπέροχο ταξίδι για τέταρτη φορά στον κόσμο όπου αρκετά σημεία του, υπάρχουν αρχαία μεγαλιθικά κτίσματα όπου κανείς δεν μπορει να εξηγήσει πως και από ποιούς κτίσθηκαν. Αυτή την φορά ταξιδεύουμε στην Ελλάδα.


https://www.youtube.com/watch?v=UJOIzlBw0ns

Δείτε επίσης: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

 

 

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Βρέθηκαν 22 αρχαίοι ελληνικοί κορινθιακοί αμφορείς, 2.700 χρόνων, στο Ιώνιο Πέλαγος!

Η Αλβανία σχεδιάζει «υποβρύχιο μουσείο»…

Βρέθηκαν 22 αρχαίοι ελληνικοί κορινθιακοί αμφορείς, 2.700 χρόνων, στο Ιώνιο Πέλαγος! Η Αλβανία σχεδιάζει «υποβρύχιο μουσείο»…

Του Γιώργου Λεκάκη

Μια κοινή αποστολή υποβρύχιας αρχαιολογίας Αλβανίας-Αμερικής βρήκε 22 αμφορείς, ηλικίας τουλάχιστον 2.500 ετών, στο Ιώνιο (και όχι Ιόνιο) Πέλαγος στις αλβανικές ακτές, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποδοθούν σε ένα αρχαίο ναυάγιο.
Το ερευνητικό σκάφος «Hercules» / "Ηρακλής" του Ναυτικού Ιδρύματος RPM εδήλωσε την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 ότι βρήκε 22 αμφορείς - με ένα στενό λαιμό, που χρησιμοποιούνταν για το κρασί ή έλαιο – σε βάθος 40-60 μ., διάσπαρτους γύρω από τον πυθμένα, κοντά σε βραχώδεις ακτές της χερσονήσου Καραμπουρούν.


Ο αρχαιολόγος Mateusz Polakowski εδήλωσε ότι πιστεύει ότι οι αμφορείς, είναι κορινθιακοί (τύπου Α) και χρονολογούνται μεταξύ του 7ου και του 5ου αιώνα π.Χ.
«Εάν βρεθούν και τα απομεινάρια ενός ναυαγίου, θα έχει ανακαλυφθεί το πιο αρχαίο πλοίο, που ταξίδεψε ποτέ κατά μήκος των αλβανικών ακτών», εδήλωσε ο κ. Polakowski.
Ο πρόεδρος του RPM, James Goold, θεώρησε την περιοχή ως «μία από τις σημαντικότερες από όλες τις ανακαλύψεις μας... (και) θα είναι πολύ σημαντική από ιστορική και αρχαιολογική άποψη», εάν επιβεβαιωθεί ναυάγιο.
Ο Αλβανός αρχαιολόγος Neritan Ceka εδήλωσε ότι παρόμοιοι αμφορείς από την κορινθιακή (τότε) Κέρκυρα έχουν βρεθεί στο Δυρράχιο και την Απολλωνία, και σε άλλες περιοχές εσωτερικά της Β. Ηπείρου (νυν Αλβανίας), κάτι που δείχνει το εντατικό εμπόριο κατά το δεύτερο μισό του 7ου αιώνα π.Χ. κατά μήκος των αλβανικών ακτών.
Από το 2004, η RPM έχει χαρτογραφήσει τον θαλάσσιο βυθό της Αλβανίας για τα αρχαία και σύγχρονα ναυάγια, με σχέδιο να ανοίξει ένα «υποβρύχιο μουσείο στην δυτική Αλβανία»… - σ.σ.: Κάτι για το οποίο έχει καθυστερήσει πολύ η Ελλάδα, έχοντας πολύ σημαντικότερους υποβρύχιους ιστορικούς χώρους από την Αλβανία… - βλ. Γ. Λεκάκης «Αρχαία και σύγχρονα ναυάγια των ελληνικών θαλασσών».
«Θα ήταν σίγουρα μια εξαιρετική αφετηρία για ένα εθνικό πρόγραμμα γύρω από το οποίο θα δημιουργηθεί ένα μουσείο και θα δείξει τον κεντρικό ρόλο της περιοχής όπου σήμερα κείται η Αλβανία στην αρχαιότητα», εδήλωσε ο κ.Goold.
Ο κ. N. Ceka δήλωσε ότι οι αλβανικές Αρχές σχεδιάζουν ένα νέο τετραετές έως πενταετές πρόγραμμα με την RPM και το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Ναυτικής Αρχαιολογίας με έδρα το Τέξας, για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανασκαφής ναυαγίων, μια οικονομικά δαπανηρή και επιστημονικά λεπτή διαδικασία.
Η έρευνα στην Αλβανία έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει 28 περιοχές ναυαγίων, αρκετές ανασκαφές αμφορέων και επί πλέον ευρήματα από νοτιότερα σημεία, Αγ. Σαράντα, Βουθρωτό, και Δυρράχιο και σχεδιάζει να πάει βόρεια του Δυρραχίου αργότερα.
Η παρουσία της RPM τα τελευταία 12 χρόνια ήταν ένα «τεράστιο βήμα» για την επιστήμη της υποβρύχιας αρχαιολογίας στην Αλβανία, σύμφωνα με τον κ. Auron Tare, επί κεφαλής της Επιστημονικής και Τεχνικής Επιτροπής για την Παγκόσμια Υποβρύχια Κληρονομιά της UNESCO.
«Εάν επιβεβαιωθεί ότι το ναυάγιο αυτό μπορεί να συσχετιστεί με την ίδρυση δύο μεγάλων αρχαίων ελληνικών πόλεων στα παράλια της Αλβανίας, του Δυρραχίου και της Απολλωνίας, και οι δύο πύλες της Εγνατίας οδού, του αρχαίου δρόμου προς το εμπόριο με την Ανατολή», εδήλωσε ο κ. Tare.
«Ανακαλύψαμε όχι μόνο αρχαία ναυάγια, αλλά και έναν ικανό αριθμό ναυαγίων του Α΄ και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που ρίχνουν φως σε ένα άγνωστο κεφάλαιο της ιστορίας», δήλωσε ο κ. Tare.
Η Αλβανία προσπαθεί να προστατεύσει και να επωφεληθεί από την πλούσια υποβρύχια κληρονομιά της, με ελάχιστη χρηματοδότηση...

ΠΗΓΗ: AP News, 14.7.2019.

arxeion-politismou.gr

 

 

 

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Πολιτική Ορθότητα:

Μετανάστες του Ισλάμ

- Δολοφονούν,

Βιάζουν,

Ληστεύουν και ζητούν επιείκεια!....

Τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα!.....

Κορνίλοφ Βλαντιμίρ

Στη Γερμανία, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες. Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία.

Στη Γερμανία, αυτό το χρονικό διάστημα ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο δίκες, στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι μετανάστες από την Ασία. Παρά όμως τη σοβαρότητα των εν λόγω εγκλημάτων, τα γερμανικά ΜΜΕ καλύπτουν αυτά τα θέματα αρκετά υποτονικά. Προφανώς, τα ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια πολιτική ορθότητα, που ακολουθούσαν και στο γνωστό σκάνδαλο με τη μαζική σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Κολωνία το 2016.

Μία από τις επίμαχες υποθέσεις είναι η δολοφονία του 57χρονου εκατομμυριούχου Μαχαέλ Ρίχερ που έγινε στην πόλη Χορμπ αμ Νέκαρ στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Το περασμένο φθινόπωρο συνελήφθη ως ύποπτος για αυτό το έγκλημα ο Μοχάμεντ Ομράν Αλμπάκρ από τη Συρία, για τον οποίο, μάλιστα, πριν το έγκλημα, ο γερμανικός Τύπος έγραφε για εκείνον ότι είναι «παράδειγμα επιτυχημένης ενσωμάτωσης».

Η έρευνα όμως έδειξε ότι ο 27χρονος άνδρας, τον οποίον ο επιχειρηματίας είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του, αποφάσισε να «αρπάξει» 250.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του ιδιοκτήτη, για να αγοράσει μια Ferrari και ένα σπίτι. Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο Σύριος έπεισε έναν άλλον πρόσφυγα (εδώ τον λέει πρόσφυγα) από την Παλαιστίνη να τον βοηθήσει να ληστέψει τον επιχειρηματία. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, έγινε και η δολοφονία.

Αρχικά η υπόθεση προκάλεσε ενδιαφέρον, όμως στη συνέχεια, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά στη Γερμανία με τις υποθέσεις κατά των μεταναστών, το θέμα δεν καλύπτεται εκτενώς. Και, ίσως, και τώρα κανείς να μην έδινε μεγάλη σημασία, αν δεν εγειρόταν «εβραϊκό» ζήτημα και δεν το ανέβαζαν ψηλά τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας από τους μάρτυρες κατέθεσε ότι ο Σύρος (Μοχάμεντ Ομράν Αλμπάκρ) έπεισε τον Παλαιστίνιο συνεργό του να συμμετέχει στη ληστεία, βασιζόμενος στο ότι ο Γερμανός επιχειρηματίας ήταν Εβραίος. «Οι Εβραίοι κατέστρεψαν τη χώρα μου», ήταν η απάντηση του Παλαιστίνιου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο μάρτυρας. Και το θέμα δεν είναι ότι ο Ρίχερ δεν ήταν Εβραίος, αλλά το γεγονός ότι ο αντισημιτισμός έγινε κίνητρο για τη ληστεία, η οποία κατέληξε σε μια δολοφονία. Αυτό προκάλεσε άμεσα την δριμύτατη αντίδραση από διάφορες εβραϊκές οργανώσεις αλλά και τα ισραηλινά ΜΜΕ, επομένως είναι πιθανό να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στη δίκη.

Η δεύτερη υπόθεση είναι ο ομαδικός βιασμός ενός 18χρονου κοριτσιού στο Φράιμπουργκ.


Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει αρκετές διαμαρτυρίες το περασμένο φθινόπωρο. Τη νύχτα της 14ης Οκτωβρίου ένα κορίτσι σε ένα νυχτερινό κέντρο ήπιει ένα ποτό, μέσα στο οποίο, πιθανώς, της είχαν ρίξει κάποια ναρκωτική ουσία. Μετά από αυτό, μια ομάδα ανδρών τη βίαζε επί δυόμισι ώρες. Ο βασικός ύποπτος ήταν ένας Κούρδος από την Συρία, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σεξουαλικά εγκλήματα. Συνολικά, τότε συνελήφθησαν επτά Σύριοι και ένας Γερμανός. Σήμερα, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται επίσης και μετανάστες από την Αλγερία και το Ιράκ.

Όσα έγιναν στο δικαστήριο πάντως δεν δείχνουν ότι οι κατηγορούμενοι δείχνουν σημάδια μεταμέλειας ή τύψεις. Χαρακτηριστικό είναι, ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ένας από αυτούς επιθετικά φώναξε: «Αυτοί που με φωτογραφίζουν θα πάνε στην κόλαση!»

Το ίδιο χρονικό διάστημα, η γερμανική αστυνομία έφερε στο φως υποθέσεις βιασμών κοριτσιών στο Ντίσελντορφ. Οι κρατούμενοι είναι από την Τουρκία, το Μαρόκο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, η κοινή γνώμη συχνά σοκάρεται με το γεγονός ότι οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων παρότι συλλαμβάνονται και μερικές φορές καταδικάζονται, το δικαστικό σύστημα της Γερμανίας τους αφήνει ελεύθερους.

Αυτό δεν αφορά μόνο τη Γερμανία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια χαλαρή μεταναστευτική πολιτική. Για παράδειγμα, στην Ολλανδία πρόσφατα η κοινωνία ησύχασε όταν, μετά από τρεις εβδομάδες, η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο για τον βιασμό μίας 23χρονης στην πόλη του Χορν στη Βόρεια Ολλανδία. Σύντομα, όμως, ήρθε το σοκ. Η εφημερίδα De Telegraaf αποκάλυψε ότι ο 29χρονος Μουράντ Τατί, ήδη είχε καταδικαστεί για βιασμό 16χρονου κοριτσιού τον Ιούλιο του 2014. Παρά την ηλικία του θύματος και την εμπλοκή του κατηγορουμένου σε παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, καταδικάστηκε τότε μόνο σε 27 μήνες φυλάκισης. Όταν βγήκε από την φυλακή, άρχιζε να κάνει τα ίδια πράγματα.

«Χαίρε, ολλανδικό σύστημα δικαιοσύνης! Έχεις θερμά χαιρετίσματα και ένα πολύ μεγάλο μεσαίο δάχτυλο από τον Μουράντ Τ.», σχολίαζε τότε ο ιστότοπος GeenStijl.

Το ίδιο θέμα συζητείται με ένταση και στη Σουηδία, η οποία είναι επίσης «πρωταθλήτρια» στην ανοχή. Αυτή την περίοδο, είναι, για παράδειγμα, σε εξέλιξη μια δίκη ενός 17χρονου (τουλάχιστον, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι 17 χρονών) μετανάστη, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Κατηγορείται ότι βίασε ένα κορίτσι «πολύ νεότερο από εκείνον». Ο κατηγορούμενος είπε στον δικαστή: «Δεν ήξερα ότι αυτό θεωρείται έγκλημα εδώ, στη Σουηδία, γιατί κανείς δεν μου το είχε πει».

Οι δικηγόροι του ζητούν συγκαταβατικότητα, δεδομένης της νεαρής ηλικίας του κατηγορουμένου και των καλών βαθμών του στο σχολείο. Η σύλληψη, σύμφωνα με την υπεράσπιση, θα επηρεάσει τις σπουδές του.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει επενδύσει εκατομμύρια κορώνες στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού ιστότοπου Youmo για την εκπαίδευση των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του πώς να κάνουν σχέσεις και σεξ με τις Σουηδέζες.

Πρόσφατα στοιχεία όμως που ήρθαν στη δημοσιότητα αποκάλυψαν όμως ότι οι περισσότερες επισκέψεις στον συγκεκριμένο ιστότοπο προέρχονται από το Ιράν, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και όχι από τη Σουηδία. Δηλαδή, τα χρήματα των Σουηδών φορολογουμένων χρησιμοποιούνται για ο,τιδήποτε άλλο, αλλά όχι για την πρόληψη της βίας στη χώρα.

Τα ΜΜΕ της Ευρώπης επικεντρώνονται αυτές τις μέρες κυρίως στα λόγια του Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της συνέντευξής του στους Financial Times για τον θάνατο της δυτικής πολυπολιτισμικότητας και το μεγάλο λάθος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη μεταναστευτική πολιτική, καθώς και στην κριτική του Δαλάι Λάμα για την προειδοποίησή του ότι η Ευρώπη μπορεί να γίνει «μουσουλμανική ή αφρικανική», αν οι τρέχουσες τάσεις μετανάστευσης συνεχιστούν.

dia-kosmos

 

 

 

10/07/2019

Independent: Στο Δασκαλιό το αρχαιότερο μνημειακό συγκρότημα κτιρίων στον ελληνικό κόσμο

Η θέση χρονολογείται πριν από περίπου 4.600 χρόνια.

Independent: Στο Δασκαλιό το αρχαιότερο μνημειακό συγκρότημα κτιρίων στον ελληνικό

ASSOCIATED PRESS

Οι ανασκαφές στη βραχονησίδα Δασκαλιό, δίπλα στην Κέρο, 125 μίλια νοτιοανατολικά της Αθήνας, αποκαλύπτουν το αρχαιότερο μνημειακό συγκρότημα κτιρίων που έχει βρεθεί στον ελληνικό κόσμο, αναφέρει στην πρώτη σελίδα του ιστοτόπου της η βρετανική Independent.

Η θέση χρονολογείται πριν από περίπου 4.600 χρόνια και, σύμφωνα με το άρθρο, ίσως αποτελεί μέρος της έμπνευσης μιας βασικής πτυχής της ελληνικής θρησκείας: την ιδέα ότι οι κορυφές των βουνών ήταν οι κατοικίες των θεών. Το κτιριακό συγκρότημα που ανακαλύφθηκε στη βραχονησίδα, κάποτε συνδεδεμένη με το κυκλαδίτικο νησάκι της Κέρου με μια στενή λωρίδα γης, «αλλάζει την αντίληψη των αρχαιολόγων για την προϊστορική Ελλάδα», συμπληρώνει το άρθρο.

Μέχρι τώρα, κανείς δεν είχε καταλάβει την πραγματική κλίμακα του συγκροτήματος, αλλά και την τρομακτική προσπάθεια που καταβλήθηκε κατά την κατασκευή του. Οι αρχαιολόγοι σήμερα πιστεύουν ότι, για να κατασκευαστεί το κτιριακό συγκρότημα, οι Έλληνες της πρώιμης Εποχής του Χαλκού πραγματοποίησαν τουλάχιστον 3.500 ναυτικά ταξίδια για να μεταφέρουν από 7.000 ως 10.000 τόνους αστραφτερού λευκού μαρμάρου από το ένα νησί του Αιγαίου σε άλλο (συγκεκριμένα από τη Νάξο). Κάθε ταξίδι επιστροφής θα απαιτούσε έως και 24 μέλη του πληρώματος να κωπηλατούν επί πέντε ώρες περίπου.

«Είναι μακράν η μεγαλύτερη προϊστορική ναυτική επιχείρηση μεταφοράς που ήρθε ποτέ στο φως οπουδήποτε στον κόσμο», αναφέρει, σύμφωνα με την Independent, o Δρ. Τζούλιαν Γουάιτράιτ (Julian Whitewright), αρχαιολόγος, ειδικός σε ναυτικά θέματα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον. «Αποδεικνύει πολύ καθαρά πόσο σημαντική, αλλά και πόσο αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας αυτών των ανθρώπων της πρώιμης Εποχής του Χαλκού ήταν η ναυσιπλοΐα», προσθέτει.

Σύμφωνα με το άρθρο, τα ταξίδια, συνολικά γύρω στα 45.000 μίλια, επέτρεψαν στους αρχιτέκτονες να κατασκευάσουν αυτό που πιστεύεται ότι ήταν ένα τεράστιο θρησκευτικό ιερό που αποτελείται από περισσότερα από 60 μαρμάρινα κτίρια τα οποία οικοδομήθηκαν ειδικά για να ακτινοβολούν στον ήλιο. Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες διαμόρφωσαν στο επικλινές έδαφος του νησιού, γνωστό τους τελευταίους αιώνες ως Δασκαλιό, γύρω στα χίλια μέτρα τεχνητό περιβάλλον, διανεμημένο σε έξι αναβαθμίδες.

Αυτά τα πλατιά επίπεδα, περίπου έξι μέτρων, έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να φιλοξενήσουν όλα τα κτίρια. Η κορυφή, που δεν είχε αρχικά οικοδομηθεί, είχε μια μικρή μάλλον ιερή ανοιχτή περιοχή πιθανόν για την κατάθεση αναθηματικών προσφορών.

«Η έρευνά μας αλλάζει την κατανόησή μας για τον πολιτισμό της πρώιμης Εποχής του Χαλκού και υποδεικνύει ότι αυτοί οι πρώιμοι Έλληνες ήταν πολύ πιο οργανωμένοι, τεχνικά και πολιτικά πιο προηγμένοι από ό,τι προηγουμένως είχε θεωρηθεί», λέει, σύμφωνα πάντα με την Independent, o Μάικλ Μπόιντ, συν-διευθυντής των ερευνών από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Το άρθρο κάνει επίσης αναφορά στο «πυραμοειδές» σχήμα του νησιού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα αν η πυραμιδική μορφή ήταν σημαντική, αλλά ο τόπος είχε σίγουρα επιλεγεί ειδικά ως θρησκευτικός χώρος σε σχέση με άλλα πολύ υψηλότερα, πιο εντυπωσιακά και δυνητικά πιο προσιτά βουνά που δεν είχαν αυτό το σχήμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα στην προϊστορική θέση Δασκαλιό ολοκληρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο με την αποκάλυψη εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών λειψάνων ενός σημαντικού Πρωτοκυκλαδικού οικισμού.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος έρευνας πεδίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Θαλάσσιοι δρόμοι Κέρου-Νάξου», το οποίο υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, υπό την αιγίδα της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Το πρόγραμμα διευθύνουν ο καθηγητής Κόλιν Ρένφριου (Colin Renfrew), o Δρ. Μάικλ Μπόιντ (Michael Boyd) και η Ειρήνη Λεγάκη, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ως αναπληρώτρια διευθύντρια.

Τέλος, σημειώνεται ότι αρχαιολογικό υλικό από την Κέρο και το Δασκαλιό θα πλαισιώνουν την περιοδική έκθεση «δες ΑΠΕΝΑΝΤΙ», που θα πραγματοποιηθεί από 15 Ιουλίου ως 30 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αρχαιολογική Συλλογή Κουφονησίου. Από αυτό το υλικό θα εκτεθούν και ευρήματα από την αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων χρόνων στο Δασκαλιό, τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

 

 

 

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019

Οι Βεδουϊνοι φρουροί της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά.

περισσότερα  ΕΔΩ
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 9:36 π.μ.

 

 

 

 

05/07/2019

Η αρχαία Βαβυλώνα ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco

Η Βαβυλώνα ”ήταν η μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας ιστορίας”.

Η αρχαία Βαβυλώνα ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την

Dion Lefeldt Rezaei via Getty Images

Η αρχαία πόλη της Βαβυλώνας, στα νότια της Βαγδάτης, ανακηρύχθηκε σήμερα μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας από την Unesco, μετά από προσπάθειες 40 ετών που κατέβαλαν οι αρχές του Ιράκ για τον σκοπό αυτό.

Η πόλη, στις όχθες του Ευφράτη, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων νοτίως της Βαγδάτης, ήταν τον νευραλγικό κέντρο της αρχαίας βαβυλωνιακής αυτοκρατορίας, πριν από 4.000 χρόνια. Οι Ιρακινοί αρχαιολόγοι επιδίωκαν από το 1982 –αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι και σήμερα– να εντάξουν στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο, έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μόλις στο 15% του χώρου αυτού έχουν γίνει ανασκαφές.

Η Βαβυλώνα ”ήταν η μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας ιστορίας”, εξήγησε ο Κάχταν αλ Άμπιντ, ο διευθυντής της υπηρεσίας Αρχαιοτήτων της Βασόρας, που παρουσίασε τον φάκελο στην Επιτροπή της Unesco που συνεδριάσε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Το Ιράκ υπερηφανεύεται ότι είναι το λίκνο της γραφής –οι παλαιότερες πινακές με σφηνοειδή γραφή χαράχτηκαν εκεί πριν από περίπου 5.500 χρόνια– και οι Βαβυλώνιοι ήταν ο πολιτισμός ”της γραφής, της διοίκησης και των επιστημών”, συνέχισε ο αλ Άμπιντ. Η ένταξή της στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς ”θα ενθαρρύνει τις έρευνες” ενώ συνιστά επίσης ”δωρεάν διαφήμιση για τον τουρισμό”, πρόσθεσε με ενθουσιασμό ο Ιρακινός αξιωματούχος.

Η αρχαία Βαβυλώνα ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την

ZU_09 via Getty Images

Η Βαβυλώνα κατέχει ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια ιστορία και τη μυθολογία, με την περίφημη Πύλη της Ιστάρ, τους κρεμαστούς κήπους (ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου) και τον Πύργο της Βαβέλ –αν και η ακριβής τοποθεσία των δύο τελευταίων, εμβληματικών μνημείων, παραμένει μέχρι και σήμερα αντικείμενο συζήτησης.

Το Ιράκ έχει τουλάχιστον 7.000 αρχαιολογικούς χώρους στο έδαφός του και από αυτούς οι πέντε έχουν ανακηρυχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς: την ακρόπολη της Ερμπίλ (Άρβηλα), τα Έλη της Μεσοποταμίας, τη Χάτρα, στη Σαμάρα και την Ασούρ. Τα τρία τελευταία θεωρούνται απειλούμενα: η Χάτρα επειδή το 2014 οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιδόθηκαν εκεί σε ”πολιτισμική εξολόθρευση”, η Σαμάρα λόγω των διαθρησκευτικών ταραχών και η Ασούρ λόγω του σχεδίου κατασκευής ενός φράγματος που την θέτει σε κίνδυνο.

Το Ιράκ, που στα τέλη του 2017 κήρυξε τη νίκη του στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, προσπαθεί με κάθε τρόπο να καθησυχάσει τους επενδυτές και τους τουρίστες, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι οι βιαιοπραγίες έχουν περιοριστεί σημαντικά σε όλη τη χώρα. Προς επίρρωση, υπογραμμίζει ότι η αποστολή του ΟΗΕ που εδώ και 15 χρόνια δημοσιοποιούσε τον μηνιαίο απολογισμό των θυμάτων, σταμάτησε να συντάσσει και να δίνει στη δημοσιότητα έναν τέτοιο κατάλογο στα τέλη του 2018. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν επίσης ότι με την ένταξη της Βαβυλώνας στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς θα αυξηθούν και οι πόροι που προορίζονται για τον πολιτισμό, τον ”φτωχό συγγενή” του προϋπολογισμού της χώρας.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

 

 

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Το αδιαπέραστο στην ραδιενέργεια τσιμέντο των Αρχαίων Ελλήνων


Όπως έχει αποκαλύψει ο καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθιάδης Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., απόφοιτος έτους 1945, τ. Επιμελητής Ε.Μ.Π., Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν μπετόν εδώ και 3.000 χρόνια πιο ανθεκτικό από το Αμερικάνικο Portland.

Και σύμφωνα με ανακοίνωση της Martha Goodway, φυσικοχημικού, μεταλλουργού και αρχαιολόγου (Smithsonian) το 1992 σε συνέδριο στην Βοστώνη, το κονίαμα της κατασκευής των επιχρίσεων των δεξαμενών του Λαυρίου είναι αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια (προφανώς λόγω και της παρουσίας του μολύβδου, το οποίο είναι μέταλλο με ιδιότητες προστασίας από τις επιβλαβείς ακτίνες).

Συνέστησε μάλιστα την χρήση του υλικού αυτού ως μέσο επιχρίσεως των δεξαμενών αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων..!

Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν Φτιάξει Τσιμέντο Αδιαπέραστο από την Ραδιενέργεια!
Η συμπεριφορά του αρχαίου ελληνικού τσιμέντου κατά την πήξη μοιάζει με εκείνη του γνωστού βιομηχανικού τσιμέντου Portland.

Οι προσεκτικές ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις του εξειδικευμένου χημικού μηχανικού Ευστ. Ευσταθιάδη (1978) επί του αρχαίου σκυροδέματος της δεξαμενής της Καμείρου, αποκάλυψαν τα παρακάτω ουσιώδη χαρακτηριστικά :

• Προσεκτική αναλογία και άριστη κοκκομετρική διαβάθμιση των αδρανών υλικών (τύπων άμμου και χαλίκων). Χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο, πιθανώτερα δε τρία, διαφορετικά (τόσο ως προς την κοκκομετρική όσο και ως προς την ορυκτολογική τους σύσταση) αδρανή υλικά και συγκεκριμένα :
α) Πυριτικά αδρανή υλικά
β) Κοκκώδη ασβεστολιθικά υλικά καιγ) Λεπτόκοκκα ασβεστολιθικά υλικά,σε τέτοια μεταξύ τους αναλογία ώστε η τελική του μίγματος αυτού κοκκομετρική διαβάθμιση και καμπύλη να προσεγγίζει πάρα πολύ την σχετικά πρόσφατα (1907) από τον Αμερικανό Fuller δοθείσα (και από τους σύγχρονους Μηχανικούς γνωστή) μαθηματική έκφραση της άριστης κοκκομετρικής διαβαθμίσεως.

• Χρήση, ύστερα από προσεκτική επιλογή για λήψη, κόκκων κανονικού γεωμετρικού σχήματος (κυβοειδούς και όχι πλατυσμένης μορφής). Η απουσία φυσικών (αλλά επιβλαβών για την πρόσφυση) προσμίξεων (π.χ. αργιλικές ή ιλυώδεις επικαλύψεις των κόκκων) υποδηλώνει την προσεκτική απομάκρυνση των προσμίξεων με πλύσιμο πριν από την χρήση των υλικών.

• Ακρίβεια στην αναλογία του περιεχομένου λεπτού κονιάματος, το οποίο περιλαμβάνει τον ασβέστη, την φυσική ηφαίστεια γη και την λεπτή άμμο μεγέθους έως 2 χιλιοστά.

• Αξιοσημείωτη κατανομή του τσιμεντοκονιάματος στην όλη μάζα του μπετόν. Η πρόσφυση του κονιάματος που χρησιμοποιήθηκε είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην επιφάνεια των κόκκων των αδρανών υλικών ακόμη και σήμερα, με αποτέλεσμα τον δυσχερέστατο διαχωρισμό του ακόμη και με την χρήση σύγχρονων χαλύβδινων κοπτικών οργάνων.

• Ταυτόχρονος και αρμονικός συνδυασμός στεγανότητας, υψηλής μηχανικής αντοχής και συνεχούς μάζας χωρίς ρηγματώσεις, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κατακόρυφων επιφανειών (π.χ. πλευρικών τοιχωμάτων δεξαμενών), οι οποίες διαστρώθηκαν μέσα σε ξυλότυπο. Αλλά και η ορθή αναλογία του νερού που χρησιμοποιήθηκε για την ανάμιξη του μπετόν είχε μεγάλη σημασία. Λιγότερο ή περισσότερο νερό στο μίγμα θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στο αρμονικό δέσιμο των υλικών και στο “εργάσιμο” του μπετον

Σε ότι αφορά τις μηχανικές αντοχές του αρχαίου ελληνικού τσιμέντου, σειρά δοκιμών του κ. Ευσταθιάδη έδειξαν ότι η τάση θραύσεως σε θλίψη ανέρχεται σε 135 χιλιοστόγραμμα ανά τετραγωνικό εκατοστό, κατατάσσοντάς το στην κατηγορία στεγανού μπετόν τύπου Β 120 (Ευσταθιάδης 1978).

Η έρευνα στις Η.Π.Α. έδωσε εφαρμογές συνδυασμού αρχαίου μπετόν και σημερινού Portland. Κατασκευάστηκε φράγμα στην UTAH το 1987, που αποτελείτο από 40% Portland και 60% κονία, υποπροϊόν καύσης άμορφης πυριτιούχας μάζας που είναι χημικά ίδια με την ηφαίστεια γη (υποπροϊόν εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος).

Το ενυδατωμένο Portland απέδιδε την συνιστώσα των υδραυλικών ενώσεων του ασβεστίου που περιεχόταν στις χημικές ενώσεις του αρχαίου μπετόν. Υπάρχουν δύο πρότυπα ASTM για την πρόσμειξη τεχνητής ηφαιστειακής κονίας στο μπετόν (C-618 και C-311). Η συνήθης αναλογία είναι τουλάχιστον 25% αντικατάσταση τεχνητού τσιμέντου με fly-ash από την καύση γαιανθράκων σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν Φτιάξει Τσιμέντο Αδιαπέραστο από την Ραδιενέργεια!
Ο αρχαιολογικός χώρος της Τούμπας Θεσσαλονίκης, γνωστός από το 1895, εκτείνεται σε ένα υψίπεδο στα ανατολικά της πόλης.

Περιλαμβάνει τον κωνικό λοφίσκο με επάλληλες οικοδομικές φάσεις της Εποχής του Χαλκού (αρχές 2ης χιλιετίας – 1.100 π.Χ.), της Εποχής του Σιδήρου (1.100 – 800 π.Χ.) και ιστορικών χρόνων (800 π.Χ. και μετά), την τραπεζιόσχημη έκταση γύρω από το λοφίσκο με υπολείμματα του οικισμού από την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου, τα αρχαϊκά (800 – 480 π.Χ.), τα κλασικά (480 – 323 π.Χ.) και τα πρώιμα ελληνιστικά (323 – 300 π.χ.) χρόνια, διάσπαρτες μεμονωμένες εγκαταστάσεις σε ακτίνα πεντακοσίων μέτρων από τον οικισμό και το εκτεταμένο νεκροταφείο του.
Μελετήθηκαν δείγματα κονιαμάτων της φάσεως της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1.200 – 1.100 π.Χ.) : Ωμόπλινθοι, συνδετικό κονίαμα και πηλοκονία επιχρίσματος, τα οποία ελήφθησαν από εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους κατοικιών και από αναλημματικούς τοίχους.

Από την συνδυασμένη ανάλυση κοκκομετρίας, χημικής σύστασης, μικροσκοπικής εξέτασης και προσδιορισμού μηχανικής αντοχής, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα :

• Στα πλιθιά, το ποσοστό του CaO κυμαίνεται από 6 – 12% (SiO2 : 46 – 55%, Al2O3 : 12 – 14%) ενώ στα συνδετικά πηλοκονιάματα είναι σταθερά 15 – 17% και στα επιχρίσματα 24%. Σε πλίνθο αναλημματικού νότιου τοίχου, η περιεκτικότητα σε CaO βρέθηκε 21%.• Δεν φαίνεται να υπάρχει διαφοροποίηση των πηλών ως προς την λεπτότητα (το 65 – 85% του υλικού διέρχεται από οπή νεροκόσκινου, διαμέτρου 0,04 χιλιοστόμετρων.

• Οι αντοχές των πηλοκονιαμάτων κυμαίνονται από 5 – 7 χιλιόγραμμα ανά τετραγωνικό εκατοστό.• Υπάρχουν στα πλιθιά εγκλείσματα (κεραμικά υλικά, κοχύλια), ίνες ξύλου, κόκκοι κάρβουνου, βότσαλα, συσσωματώματα ασβεστίτη, ριζίδια και άλατα.

Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν Φτιάξει Τσιμέντο Αδιαπέραστο από την Ραδιενέργεια!

“”Από την υδατοδεξαμενή της πόλης της αρχαίας Καμείρου της νήσου ΡόδουΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2004ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Το περιεχόμενο της εργασίας αφορά και στοχεύει ουσιαστικά στην ανάδειξη- παρουσίαση και υπογράμμιση της υψηλής στάθμης της εξειδικευμένης «αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας υλικών κατασκευών».

Η εξειδικευμένη «αρχαία ελληνική τεχνολογία υλικών κατασκευών» ξεκινά από τους αρχαίους Έλληνες μηχανικούς της αρχαϊκής και κλασσικής περιόδου, με την παγκοσμίως πρωτοποριακή παραγωγή ελληνικού δυαδικού υδραυλικού τσιμέντου και μπετόν και συνεχίζοντας την εξελικτική πορεία της ανά τους αιώνες, φθάνει κληρονομούμενη από γενεάς εις γενεά, στους Έλληνες μηχανικούς της Βυζαντινής περιόδου.Αυτοί, όπως οι πρόγονοί τους συμβάλλουν υποδειγματικά, συνεισφέροντας νέες ανάλογες επινοήσεις στον τομέα αυτό, με την παραγωγή δυαδικού υδραυλικού κεραμοκονιάματος (κουρασάνι) και κεραμομπετόν για υποθερμαινόμενα δάπεδα (υπόκαυστα) κ.λπ.

Τα αξιόλογα αυτά πρωτότυπα θέματα που ανήκουν στην ιστορία της ελληνικής τεχνολογίας, υπήρξαν αντικείμενα εργαστηριακών και ερευνητικών μου τεχνολογιών κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας μου αμέσως μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, όπως:

Η άγνωστη, διεθνώς μέχρι το 1978, γενομένη αποκάλυψή μου, της μεθοδολογίας- Τεχνολογίας, που χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες μηχανικούς της αρχαϊκής και κλασσικής αρχαιότητας για την παραγωγή «ελληνικού τσιμέντου» σε «δυαδική μορφή», παραγόμενο όμως με άλλη εντελώς διαφορετική τεχνολογία, προσαρμοσμένη στα τότε τεχνολογικά δεδομένα και τις τότε ανάγκες.

Σήμερα, η τεχνολογία, αντιθέτως, χρησιμοποιεί βαριές ογκώδεις εγκαταστάσεις, μη αναγκαίες εκείνη την εποχή, προσαρμοσμένη στα διεθνή τεχνολογικά δεδομένα και στις σημερινές πολύ μεγάλες ποσοτικές κυρίως ανάγκες και ταχύτητες προωθήσεως για περαίωση των έργων.

Τα ίχνη της αρχαίας αυτής ελληνικής γνώσης είναι ορατά, παρά το πέρασμα των χιλιετιών, σε μια πληθώρα κατασκευών οι οποίες χρονολογούνται τουλάχιστον από την 2η χιλιετία π.Χ.

Η Δεξαμενή νερού της Καμείρου Ρόδου.
Οι δεξαμενές των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων του Λαυρίου Αττικής.
Δεξαμενή και λουτήρες στην Αίγινα Αττικής.Δεξαμενές στην Περαχώρα Κορινθίας.
Υδραυλικές εγκαταστάσεις στην Γερόνησο Κύπρου.
Το Υπέρθυρο του “Θησαυρού του Ατρέως” στις Μυκήνες.
Οι υπόγειες στοές των Μινύων στον Πειραιά.
Ιπποδάμεια υδραυλικά έργα στον Πειραιά.
Η γέφυρα του Ιλισσού των Αθηνών.
Τα τείχη των αρχαίων Αθηνών.
Δεξαμενές βρόχινου νερού των Αθηνών.
Η προμνησίκλεια υδατοδεξαμενή στην Ακρόπολη των Αθηνών.
Ασβεστοκονιάματα στην Στοά του Αττάλου Β’ των Αθηνών.Υδατοδεξαμενή στις Οινιάδες Ακαρνανίας.
Υδατοδεξαμενές στην Όλυνθο Χαλκιδικής.Υδατοδεξαμενή στην Πάλαιρο Ακαρνανίας.
Υδατοδεξαμενές στο πυραμιδοειδές του Κεφαλαριού Αργολίδος.
Υδατοδεξαμενές στο πυραμιδοειδές του Λυγουριού Αργολίδος.
Συνδετικά κονιάματα στην κλιμακωτή πυραμίδα του Αμφείου Θηβών.
Ελληνιστική δεξαμενή στο Κούριον Κύπρου.
Κονιάματα από τον προϊστορικό οικισμό της Τούμπας Θεσσαλονίκης.
Υδραυλικά κονιάματα σε λουτρό της Περγάμου.

Σε ότι αφορά τις μηχανικές αντοχές του αρχαίου ελληνικού τσιμέντου, σειρά δοκιμών του κ. Ευσταθιάδη έδειξαν ότι η τάση θραύσεως σε θλίψη ανέρχεται σε 135 χιλιοστόγραμμα ανά τετραγωνικό εκατοστό, κατατάσσοντάς το στην κατηγορία στεγανού μπετόν τύπου Β 120

(Ευσταθιάδης 1978).

 

 

 

 

4.7.19

Οι Φιλισταίοι ήταν τελικά Έλληνες; - Τι έδειξε το DNA

Τελικά, είμαστε όλοι Έλληνες; Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι εικάζεται πως ήταν απόγονοι των Αρχαίων Κρητών. Οι επιστήμονες αναζητούν την αλήθεια, όμως τα στοιχεία ολοένα και αυξάνουν προς τη συγκεκριμένη θεωρία. Στην περίπτωση των Φιλισταίων, ωστόσο, της φυλής που κατηγορήθηκε όσο καμία άλλη στα εβραϊκά κείμενα, η έρευνα έδωσε απτές αποδείξεις ότι όχι απώς σχετίζονταν με τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά ενδεχομένως να ήταν απόγονοί τους.
Σύμφωνα με το DNA που βρέθηκε σε μεγάλο ομαδικό τάφο Φιλισταίων, η φυλή δεν ήταν αυτόχθονες, αλλά μετανάστευσαν στην περιοχή της σημερινής Μέσης Ανατολής το 1.200 π.Χ., από τη Νότια Ευρώπη και πιθανότατα το Αιγαίο, καθώς την περίοδο εκείνη, οι Έλληνες μεσουρανούσαν και διέσχιζαν με τα καράβια τους τη Μεσόγειο.
Τα γενετικά ευρήματα προέρχονταν από σκελετούς που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο Ισραήλ το 2016, συμπεριλαμβανομένων των οστών των νεογνών που είχαν ταφεί κάτω από τα σπίτια των Φιλισταίων. Οι Φιλισταίοι ήταν ένας από τους μεγάλους εχθρούς των Ισραηλιτών, καθώς αναφέρονται πάντα ως κακοποιοί στα βιβλικά κείμενα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον γίγαντα Γολιάθ.
«Η μελέτη μας έδειξε για πρώτη φορά ότι οι Φιλισταίοι μετανάστευσαν στην περιοχή αυτή τον 12ο αιώνα π.Χ.», δήλωσε ο Daniel Master, διευθυντής της αποστολής Leon Levy στο Ashkelon, μια παράκτια πόλη όπου βρέθηκε το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων.
«Δεν το αποδείξαμε παρουσιάζοντας παρόμοια στυλ κεραμικής, δεν το δείξαμε κοιτάζοντας κείμενα, το δείξαμε κοιτάζοντας το DNA του ίδιου του λαού», πρόσθεσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας. «Μπορούμε να δούμε στο Ashkelon νέο DNA που προέρχεται από αυτό το μεταναστευτικό πληθυσμό που αλλάζει πραγματικά ολόκληρη την περιοχή», τόνισε, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τη σημασία της ανακάλυψης.
Η ομάδα Ashkelon έστειλε περισσότερα από 100 σκελετικά δείγματα στο Γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck για την Επιστήμη της Ανθρωπολογικής Ιστορίας. Το DNA βρέθηκε σε δέκα άτομα, ιδιαίτερα στα οστά του εσωτερικού αυτιού που το διατήρησαν κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη στο περιοδικό Science Advances, έδειξαν τρία στάδια: πριν από τη μετανάστευση, τη μετανάστευση και έπειτα από μια αραίωση του γενετικού αποτυπώματος στον τοπικό πληθυσμό, μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα.
Αν και η γενετική μοντελοποίηση προτείνει τη νότια Ευρώπη ως περιοχή προέλευσης, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην δοκιμή DNA των 3000 ετών, δήλωσε ο Μάικλ Φέλντμαν, αρχαιολόγος που εργάστηκε στη μελέτη στο Max Planck.
«Αυτό το προγονικό στοιχείο προέρχεται από την Ευρώπη ή πιο συγκεκριμένα από τη νότια Ευρώπη. 'Ετσι οι πρόγονοι των Φιλισταίων πρέπει να έχουν ταξιδέψει στη Μεσόγειο και να φτάνουν στο Ασκελόν κάποια στιγμή μεταξύ του τέλους της εποχής του Χαλκού και της αρχής της εποχής του σιδήρου» τόνισε ο Feldman. «Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά περισσότερα, αν είχαμε περισσότερα δεδομένα, για παράδειγμα θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε με ακρίβεια την πηγή αυτής της μετανάστευσης», πρόσθεσε.
pronews
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4.7.19
03/07/2019

Τάφος 4.000 ετών ανακαλύφθηκε στο «Νησί των Δρυΐδων» στη Βρετανία

Τα μυστικά του Άνγκλεσι.

Τάφος 4.000 ετών ανακαλύφθηκε στο «Νησί των Δρυΐδων» στη
FatManPhotoUK via Getty Images

Αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφή σε έναν τάφο 4.000 ετών σε νησί στη Βρετανία ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τη θρυλική, μυστηριώδη «αδελφότητα» των Δρυΐδων.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δημοσίευμα του LiveScience, αν και ο τάφος είναι κατά πολύ αρχαιότερος από τους Δρυΐδες- που θεωρείται πως, εφόσον όντως υπήρξαν, έζησαν 2.000 χρόνια πριν- η ανασκαφή αναμένεται να ρίξει φως στους αρχαίους κατοίκους του νησιού Άνγκλεσι, όπου βρίσκονται πολλά μνημεία της Νεολιθικής Εποχής και της Εποχής του Χαλκού. Το πιο γνωστό εξ αυτών είναι ο 5.000 ετών τάφος του Bryn Celli Ddu, που περιλαμβάνει ένα πέρασμα- είσοδο το οποίο ευθυγραμμίζεται με την άνοδο του ήλιου το μεσημέρι. Η ανασκαφή έγινε το 1928-1929, και ο τάφος στη συνέχεια αναστηλώθηκε.

Οι σημερινοί αρχαιολόγοι ασχολούνται με έναν τάφο σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από εκεί, ελπίζοντας πως οι σύγχρονες μέθοδοι θα αποκαλύψουν νέα στοιχεία για τους ανθρώπους που τον κατασκεύασαν.

Η αρχαιολόγος Φιόν Ρέινολντς, του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, πραγματοποιούσε ανασκαφές στο Bryn Celli Ddu για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και η ομάδα της θα κάνει έρευνες και για πέμπτη χρονιά στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει και τον νέο τύμβο, στις αρχές του Ιουλίου. Η Ρέινολντς είπε στο Live Science πως οι ανασκαφές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και θα ακολουθήσουν επιστημονικές δοκιμές που θα βοηθήσουν να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν απομεινάρια ανθρώπων εκεί. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για έναν τάφο που φτιάχτηκε κατά την Εποχή του Χαλκού, αν και κάποια από τα αντικείμενα ίσως να είναι πολύ αρχαιότερα. «Αυτό δείχνει πως το Bryn Celli Ddu ήταν χώρος τελετουργικής χρήσης για χιλιάδες χρόνια.

Σήμερα το Άνγκλεσι είναι γνωστό επειδή θεωρείται πως σχετιζόταν με τους Δρυΐδες, στους οποίους είχαν αναφερθεί ο Ιούλιος Καίσαρας και ο ιστορικός Κορνήλιος Τάκιτος. Αν και δεν έχουν βρεθεί αρχαιολογικά τους ίχνη, πολλοί συγγραφείς τους έχουν παρουσιάσει ως τους θρησκευτικούς ηγέτες των Κελτών. Αν και κάποτε λεγόταν πως μεγαλιθικά μνημεία όπως το Bryn Celli Ddu και το Στόουνχεντζ είχα κατασκευαστεί από τους Δρυΐδες, οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι θεωρούν πως είχαν κατασκευαστεί χιλιάδες χρόνια πριν οι Κέλτες καταφθάσουν στη Βρετανία.

Τάφος 4.000 ετών ανακαλύφθηκε στο «Νησί των Δρυΐδων» στη

Σύμφωνα με τον Τάκιτο, οι Δρυΐδες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αντίσταση στη ρωμαϊκή εισβολή- και ο ίδιος περιγράφει το Άνγκλεσι ως το επίκεντρο της κελτικής αντίστασης. Ο Ρωμαίος ιστορικός, που έγραψε τα κείμενά του 50 χρόνια μετά την εισβολή στο Άνγκλεσι, περιγράφει την έκπληξη των Ρωμαίων στρατιωτών όταν είδαν Δρυΐδες μεταξύ των υπερασπιστών του νησιού να φωνάζουν κατάρες εναντίον τους. Αυτή η αναφορά είναι που βρίσκεται πίσω από την πεποίθηση περί σχέσης των μυστηριωδών Δρυΐδων με το Άνγκλεσι, σύμφωνα με τον Ρόναλντ Χάτον, ιστορικό και συγγραφέα του «Blood and Mistletoe: The History of the Druids in Britain».

Τάφος 4.000 ετών ανακαλύφθηκε στο «Νησί των Δρυΐδων» στη
FatManPhotoUK via Getty Images

Αν και οι υπερασπιστές του Άνγκλεσι εν τέλει ηττήθηκαν, οι αναφορές του Τάκιτου πέρασαν και σε άλλους συγγραφείς, οι οποίοι τις μεγαλοποίησαν, παρουσιάζοντας το νησί ως κέντρο της ισχύος των Δρυΐδων, όπως είπε ο Χάτον στο Live Science. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι Δρυΐδες ήταν παρόντες στο Άνγκλεσι- ή οπουδήποτε αλλού στη Βρετανία. Κατά τον ίδιο, ο Τάκιτος ίσως να βασίστηκε σε κάποιον αυτόπτη μάρτυρα ή απλά να «έφτιαξε» το περιστατικό για να κάνει πιο «ζωντανή» την αφήγηση της επίθεσης.

Η Ρέινολντς έχει και αυτή αμφιβολίες περί της ύπαρξής τους: «Από αρχαιολογικής σκοπιάς, δεν έχουμε στοιχεία για την ύπαρξή τους οπουδήποτε στην Ουαλία» είπε σχετικά. «Οπότε είναι δύσκολο να πούμε εάν υπήρξαν ή όχι».

 

 

 

 

 


Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2019

O ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ H ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.


O ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΊΣΧΥΡΗ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΊΕΣ, ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟ.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΙ.


ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ  ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΊΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΟΧΑΛΔΑΙΩΝ ΜΑΓΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΊΑ ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.


Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ(ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ) ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΉΡΥΞΕ  ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΦΕΡΕ ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΧΤΥΠΑ ΕΝΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΥΠΟΥ...ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΙ/ΓΙΑΤΡΑΚΟΙ;)Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤ'ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Η ΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΦΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΘΡΙΑΜΒΟ Η ΣΙΩΝ.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ.
ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΠΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΑΣΊΛΙΣΣΕΣ  ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.


ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΠΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΣΑΒΟΎ, ΚΑΙ ΒΙΤΕΛΛΣΜΠΑΧ ΟΙΚΟΥΣ , ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ  JAMES O 2oΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΙΧΕ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ MARYLAND ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΕΝΡΙΕΤΤΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ MEDICI.
OI ΜΕΔΙΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!


ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΜΕΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕ ΑΨΟΓΑ!!
ΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ "ΚΟΡΣΙΚΑΝΟ" ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....
Ο EMILIO GARRASTAZU MEDICI ΥΠΗΡΞΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ.
Ο ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ANDRE CEZAR MEDICI ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΆΣΙΓΚΤΟΝ  ΣΗΜΕΡΑ...


ΤΟ ΟΝΟΜΑ MEDICI ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ.
PHARMACY  ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΦΑΡΜΑΚΕΊΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.
ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΦΙΔΙ ΣΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΤΟΥ, ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ.
Ο ΠΡΊΓΚΙΠΑΣ  GIULIANO DE MEDICI OF OTTAJANO, EINAI ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΥΨΗΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΈΝΟΥΣ  ΜΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΊΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΕΡΩΝ.
Ο ΝΕΡΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΥ.
OTTAJANO ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΓΕΙΑ...  ΟΚΤΑΒΙΑΝΟΣ.Ο ΟΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΛΧΗΜΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ ΜΑΓΩΝ.
ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ.
Ο CHIC CICERO = KIΚΕΡΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΡΜΗΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΟΙ DUMAS KAI HERMES, ΓΑΛΛΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ HERMES, AΞΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ PATRICK GUERRAND-HERMES KAI TON AXEL DOUMAS ΚΑΙ PIERRE ALEXIS DUMAS  ΩΣ ΜΕΛΗ.
ΟΙ ΜΕΔΙΚΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΑΛΧΗΜΕΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΎΣΟΥΝ  ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
ΟΙ ΜΕΔΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΔΑΊΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ LOUIS AKRAWI TOY DETROIT.
H ΧΑΛΔΑΊΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
ΕΙΝΑΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ, ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΠΙΟΥ ECSTASY ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!
Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΜΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΧΑΠΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΌ  ΧΗΜΙΚΟ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ  ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΙΡΜΑ ΜΕΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΣΙΤΕΙΕΣ ΓΑΙΩΝ(ΚΑΗΜΕΝΟ ΜΑΤΙ! ΤΙ ΣΟΥ'ΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ;!), ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΈΣ  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΈΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΏΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΑΤΕΣ, ΔΙΕΊΣΔΥΣΗ  ΓΙΑ ΑΓΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΛΠ.
ΕΙΝΑΙ ΣΚΙΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ HSBC, LICHTENSTEIN GLOBAL TRUST, HNA GROUP, SOFTBANK, KAI....BLACKROCK!!
ΙΣΧΥΡΊΖΕΤΑΙ  ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
Η MEDICI VENTURES  EINAI MIA ΦΙΡΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΟ DELAWARE.
EXOYN KOINH KATAΓΩΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΜΙΛΙΑ DREYFUSS.
OI MEDICI, DREYFUSS KAI SASSOON EINAI ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΟΧΑΛΔΑΊΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΓΥΦΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΛΕΓΕ ΤΟΝ ΑΠΛΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΥΦΤΟ ΑΙΓΥΠΤΟΥ)
Ο ΒΑΡΩΝΟΣ SASSOON JAMES EINAI ENAΣ ΤΟΠ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
ΣΗΜΕΡΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΣΑΣΣΑΝΙΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ.
ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ  ΤΩΝ ΣΑΣΣΑΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΊ  Η ΧΑΛΔΑΊΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ DREYFUSS  EΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΥΛΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΔΩΝ.
Ο ΛΟΥΊ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ...
ΟΛΟΙ ΟΙ "ΓΑΛΛΟΙ" ΠΡΌΕΔΡΟΙ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΜΠΟΝΑΠΑΡΤΕ. ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!
ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ....ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΎΧΟΙ, ΟΠΩΣ ΟΙ ALFRED DREYFUSS , PIERRE  LOUIS- DREYFUSS , BENOIT POTIER , PIERRE  ANDRE DE CHALENDAR = XAΛΔΑΙΟΣ, PATRICK POUYANNE, RENE OBERMAN , BERNARD  ARNAULT.
OI KAΛΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΚΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΤΡΝΤΑΜ! ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ....
Ο COSIMO 3o DE MEDICI ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΦΑΛΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΘΟΤΙ ΕΛΑΒΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤEΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ.

ΠΙΣΤΕΥΩ, ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΔΙΚΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΉΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΩΣ... ΜΠΡΟΣΤΑΝΤΖΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΝΕΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
ΚΑΛΟ;
ΣΗΜΕΡΑ Ο  ΠΡΊΓΚΙΠΑΣ  ΟΤΤΑΒΙΑΝΟ ΝΤΕ ΜΕΝΤΙΤΣΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΩΝ....ΡΟΤΣΙΛΝΤ!
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ  ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΑΓΙΕΡ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΎΝ  ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΊΓΚΙΠΑ LUIGI DE MEDICI OF OTTAJANO.

H ΦΑΜΙΛΙΑ ΕΤΟΥΤΗ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΣΕ  ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΧΡΕΗ.
ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΎΡΑΝΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ  ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ...ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ  ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Η GUCCI ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΕΝΤΊΑ.
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ KERING ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ FRANCOIS  HENRI PINAULT, ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ 23 ΨΩΡΟΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΣ.
Ο ΠΡΊΓΚΙΠΑΣ LORENZO  DE MEDICI-TORNAQUINCI-FOSCARI EXEI ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΔΑ.
ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ PRINCE OTTAVIANO DE MEDICI, PRINCE GIULIANO DE MEDICI, PRINSESS ELISABETTA  DE MEDICI - TORNAQUINCI-FOSCARI, PRINCE LORENZO DE MEDICI - TORNAQUINCI - FOSCARI, PRINCE LORENZO MARIA RAIMONDO DE MEDICI.


OI BONAPARTE EXOYN TON PRINS CHARLES  NAPOLEON  BONAPARTE KAI TON PRINCE JEAN CHRISTOPHE NAPOLEON  BONAPARTE.
H ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ  ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΤΑΒΙΑΝΟ ΕΧΕΙ TOYΣ PRINCE PAOLO, LORENZO, ALLESANDRO.


Η ΠΟΝΗΡΗ ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΩΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
Ο JEAN CRISTOPHE BONAPARTE, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ MORGAN STANLEY ΑΝD ADVENT INTERNATIONAL ΦΙΡΜΑ ΜΕ ΑΞΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ  ΦΑΝΕΡΑ...
ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΡΓΑZΕΤΑΙ Η ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΗΣ Ο ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ ΕΤΟΎΤΟΣ.
Η ΜΕDICI FIRM ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΉΣ  ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ) ΤΟΝ IRS MEΣΩ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΎ  ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ.
ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ. ΜΕΣΑ ΠΕΦΤΕΙΣ.
Ο DAVID KAUTTER ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ  ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ GEORGETOWN  UNIVERSITY, EINAI ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΤΟΥ IRS!!!

Η FEDERAL RESERVE  BANK  OF NY, EXEI TO ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ PALAZZO DI MEDICI-RICCARDI, THΣ ΦΛΩΡΕΝΤΊΑΣ.
OI MEΔΙΚΟΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ IRS NA ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤ'ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ.
ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ IRS ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΕΡΑ, ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ.
Ο ΠΡΊΓΚΙΠΑΣ  OTTAVIANO DE MEDICI EINAI O ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΧΘΗΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΤΎΡΑΝΝΟΣ.

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ,

ΑΘΗΝΑ

Με πάσα επιφύλαξη και χωρίς να το υιοθετώ, διαβάστε κι αυτό και τα συμπεράσματα δικά σας(εδώ)

Καλλιόπη Σουφλή


ΠΗΓΗ

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided