Κυριακή, Οκτώβριος 20, 2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2019

 

 

 

 

 

 

 

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

 

 

 

 

 

Αύγουστος 2019

30-08-2019: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 02-09-2019 έως 08-09-2019)

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θα κερδίσει το μεγάλο στοίχημα;

Οι «βεντέτες» του παρελθόντος και το «θερμό» φθινόπωρο που έρχεται.

ΗΡΕ

EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣΗΡΕ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο υπουργός που καλείται να χειριστεί μία σειρά από «καυτά» θέματα, τα οποία βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Για πολλούς ήταν η «δοκιμασμένη συνταγή» για την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αποτελεσματικός και με πλούσια εμπειρία. Δύσκολα κάποιος θα τον ξεγελάσει από τους υφισταμένους του. Πολύ σημαντικό προσόν για τη συγκεκριμένη θέση. Δεν ήταν λίγοι οι προκάτοχοί του που απέτυχαν στην Κατεχάκη, γιατί πολύ απλά οι προσθέσεις τους δεν ήταν αρκετές για να εφαρμοστεί το σχέδιό τους.

Το πρώτο του διάστημα στη θέση του υπουργού αποτελεί για πολλούς ένα πρώτο δείγμα γραφής, καθώς δύσκολα κάποιος άλλος στη θέση του –όπως λένε στελέχη με εμπειρία στα θέματα της ασφάλειας- θα μπορούσε να κάνει σε τόσο λίγο χρόνο τόσα πολλά πράγματα.

 

ς

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣς

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ωστόσο, έχει ένα μειονέκτημα. Ποιο είναι αυτό; Οι «βεντέτες» του παρελθόντος. «Βεντέτες» για τις οποίες μπορεί να μην ευθύνεται ο ίδιος αλλά υπάρχουν. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν ο υπουργός που είχε γίνει «κόκκινο πανί» για ένα σκληροπυρηνικό κομμάτι των Εξαρχείων. Κανείς, μάλιστα, δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το ποιες μπορεί να είναι οι «απαντήσεις» του κομματιού αυτού σε μία σειρά κινήσεων που προτίθεται να κάνει.

Εκτός αυτού, όμως, ο Χρυσοχοΐδης «ερέθιζε» και ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς, που δεν «έβλεπε» με καλό μάτι την επί των ημερών του πιο «δραστήρια» Αστυνομία.

Με τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν, δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κάποιος ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που τον περιμένουν στη γωνία. Περιμένουν το «στραβοπάτημα» για να του ασκήσουν σκληρή κριτική. Αυτό σε συνδυασμό με το «θερμό» φθινόπωρο που έρχεται, όταν και μπορεί να ξεσπάσουν αντιδράσεις για μία σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες, κάνει αναγκαία για εκείνον την επίδειξη μεγάλης προσοχής στις κινήσεις του.

ah

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣah

Στο επικοινωνιακό κομμάτι ο Χρυσοχοΐδης έχει τη στήριξη των media. Είναι ένας άνθρωπος χρόνια στο κουρμπέτι, με πολλούς και ισχυρούς φίλους. Αυτό, όμως, δεν θα είναι αρκετό όταν –και εάν- δεχθεί «τσουνάμι» κριτικής. Υπάρχουν στιγμές που τα media δεν μπορούν να σε σώσουν.

Και γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Τα γράφουμε γιατί επιχειρεί να ανοίξει πολλά «καυτά» μέτωπα ταυτόχρονα, χωρίς η επικοινωνιακή τακτική του κυβερνώντος κόμματος να συγχρονίζεται πάντα με τη δική του. Δηλαδή, λογικές αρκετών στελεχών της Ν.Δ. του τύπου «θα μπούμε στα Εξάρχεια και θα τα καθαρίσουμε», φράσεις που παραπέμπουν σε «βεντέτα», δεν ευνοούν το έργο του. Όπως δεν ευνοούν το έργο του οι τυμπανοκρουσίες για τις εκκενώσεις καταλήψεων. Όσο πιο αθόρυβα και οργανωμένα γίνονται αυτά, τόσο το καλύτερο. Ούτε ελικόπτερα, ούτε πάνοπλοι άντρες δίπλα σε μικρά παιδιά.

Και δεν είναι μόνο το θέμα το καταλήψεων που καλείται να διαχειριστεί. Είναι οι φυλακές, είναι τα επεισόδια στα Εξάρχεια, είναι η τρομοκρατία και πολλά άλλα.

Ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία συνέντευξη από τότε που ανέλαβε υπουργός. Φροντίζει έξυπνα από την πλευρά του να διατηρεί χαμηλούς τόνους. Το όνομά του, ωστόσο, από μόνο του δημιουργεί δυναμική.

Πολλοί πιστεύουν ότι η θητεία του στην Κατεχάκη θα είναι το τελευταίο του μεγάλο στοίχημα στην πολιτική του σταδιοδρομία. Και σίγουρα θέλει να το κερδίσει. Το εάν θα τα καταφέρει ή όχι δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι του. Σίγουρα θα χρειαστεί και τη θεά τύχη.

Το φάουλ που πρέπει να αποφύγει είναι να υπερτερεί ως προς την έξωθεν εικόνα του, η εικόνα του «στρατηγού» από εκείνη του πολιτικού.

27-08-2019: Σύλληψη 4 ατόμων στην Πτολεμαΐδα και σε περιοχές της Φλώρινας για αποφάσεις δικαστηρίων

24-08-2019: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού σε περιοχή της Φλώρινας

24-08-2019: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε περιοχή της Κοζάνης για διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδου

23-08-2019: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 26-08-2019 έως 01-09-2019)

20-08-2019: Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Καστοριάς, ο οποίος με Ε.Δ.Χ αυτοκίνητο μετέφερε -4- αλλοδαπούς διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από την ελληνική επικράτεια

20-08-2019: Σύλληψη 47χρονου στην Κοζάνη για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

20-08-2019: Εξιχνιάστηκε κλοπή σε περιοχή της Πτολεμαΐδας

20-08-2019: Σύλληψη 4 ατόμων σε περιοχές της Φλώρινας κατά το τελευταίο 24ωρο για αποφάσεις δικαστηρίων

19-08-2019: Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Βίαιης Προσαγωγής και απόφαση δικαστηρίου

19-08-2019: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στην Κοζάνη για παράνομη κατοχή φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων

18-08-2019: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε -6- αλλοδαπούς διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από την ελληνική επικράτεια

17-08-2019: Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης - 19- υποθέσεις κλοπών Ι.Χ.Φ. οχημάτων από περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών

16-08-2019: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 19-08-2019 έως 25-08-2019)

14-08-2019: Συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί για παράνομη έξοδο από τη χώρα, σε περιοχή της Φλώρινας

13-08-2019: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στην Πτολεμαΐδα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για φοροδιαφυγή

12-08-2019: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένη κλοπή

Άδεια οπλοφορίας για ατομική προστασία – Δείτε τι χρειάζεται για την έκδοσή της

Στην καθιέρωση ειδικών εξετάσεων από αρμόδια επιτροπή για τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας σε πολίτες έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθιστώντας πιο αυστηρές τις διαδικασίες που αφορούν στην άδεια οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια

Τα νέα δεδομένα προβλέπονται σε απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ην 22-1-2016, ενώ τέθηκε σε ισχύ από 16-05-2016.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου που είχε κοινοποιήσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Για την ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα όσων επιθυμούν να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την άδεια οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που εκδόθηκε την 29-12-2015, τροποποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας.

Ειδικότερα προβλέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων που περιλαμβάνουν θέματα λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του τύπου του όπλου, για το οποίο αιτούνται την οπλοφορία.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες συμμετέχουν στις εξετάσεις εφόσον με Απόφαση του Διευθυντή της κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού κριθεί ότι:

 • συντρέχουν στο πρόσωπό τους ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, ώστε για την ασφάλεια τους να είναι δυνατή η χορήγηση της αιτούμενης άδειας και
 • δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα που ορίζει η νομοθεσία (άρθρο 18 του Ν. 2168/1993).

Όσοι πολίτες είναι ήδη κάτοχοι άδειας οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, πριν τη λήξη της άδειας και κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών ανανέωσης της, εφόσον κριθεί με απόφαση του Διευθυντή της κατά τόπο αρμόδια Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ότι διαθέτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα υποβάλλονται άπαξ στις εν λόγω εξετάσεις.

Επισημαίνεται ότι μόνο ο υποψήφιος που κρίθηκε ότι διαθέτει τις παραπάνω προϋποθέσεις θα υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ κατά το χρόνο παραλαβής της προαναφερόμενης Απόφασης, θα προσκομίζει παράβολο αξίας εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Σε περίπτωση ακύρωσης της εξέτασης ή απουσίας του υποψήφιου:

 • Αν η εξέταση ακυρωθεί χωρίς υπαιτιότητα του υποψηφίου, το παράβολο παραμένει σε ισχύ και χρησιμοποιείται στην επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων.
 • Αν ο υποψήφιος δεν συμμετάσχει σε προγραμματισμένη εξέταση, λόγω κωλύματος που καθιστά την παρουσία του αδύνατη, πρέπει αυτό να δηλώνεται με αίτησή του στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία το αργότερο μέχρι την προηγούμενη ημέρα διεξαγωγής της εξέτασης. Σε αυτή τη περίπτωση η εξέτασή του προγραμματίζεται σε άλλη ημερομηνία και δεν καταβάλλει το παράβολο εκ νέου.
 • Αν η απουσία του υποψηφίου από την προγραμματισμένη εξέταση είναι αδικαιολόγητη, η αξία του παραβόλου δεν επιστρέφεται.

Σημειώνεται ότι, εάν ο υποψήφιος αποτύχει στις εξετάσεις, έχει δικαίωμα επαναξέτασης και υποχρεούται στην εκ νέου καταβολή του παραβόλου.

Για την κατάλληλη προετοιμασία των ενδιαφερομένων πριν τις εξετάσεις, παρέχεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να μελετήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας hellenicpolice.gr ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, ανάλογα με τον τύπου του όπλου, το οποίο επιθυμούν να φέρουν για την ατομική τους ασφάλεια (ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με πιστόλι, ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με περίστροφο και ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με πιστόλι ή περίστροφο).

Δείτε τα ερωτηματολόγια.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία των εξετάσεων, δείτε την με αριθμό 3009/2/39-μ’ (ΦΕΚ 2881/29-12-2015) από 29-12-2015 Υπουργική Απόφαση, ως διορθώθηκε στο ΦΕΚ 59 από 22-01-2016

* Η διαδικασία που προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση εφαρμόζεται από 16.05.2016

Τροποποίηση στη Διαδικασία χορήγησης άδειας οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την άδεια οπλοφορίας:
α. Αίτηση του ενδιαφερομένου στην οποία μνημονεύονται οι λόγοι και το είδος της αιτούμενης αδείας καθώς και τα ακόλουθα στοιχεία
1.Προκειμένου για φυσικό πρόσωπο: Επίθετο, ΄Ονομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο,β ημερομηνία και τόπος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, αριθ. Ταυτότητας ή διαβατηρίου, ημερομηνία έκδοσης και εκδούσα Αρχή, επάγγελμα, τηλέφωνο και FAX.

2.Προκειμένου για νομικό πρόσωπο: ΄Ονομα ή εμπορική επωνυμία και έδρα, καθώς και τα ως άνω στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου.
β. Τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις για την έκδοση της συγκεκριμένης αδείας ενσημοχαρτόσημα.
γ. Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας νευρολόγου-ψυχιάτρου ή παθολόγου από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου προκειμένου για φυσικό πρόσωπο ή των εκπροσώπων και διαχειριστών προκειμένου για Α.Ε. και Ε. Π.Ε. και των ομορρύθμων εταίρων προκειμένου για Ο.Ε. και Ε.Ε. ή των μελών του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου περί σωματείων. Το πιστοποιητικό αυτό παραδίδεται από τον ιατρό, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένου φακέλλου. Η αρμόδια για την έκδοση της αδείας Αστυνομική Αρχή ελέγχει το απαραβίαστο του φακέλλου και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελλός του παραβιάσθηκε.
δ. Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 των ενδιαφερομένων στην οποία αναφέρεται ότι ο δηλών δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.2168/1993 και ότι δεν τυγχάνει φυγόποινος ή φυγόδικος.
ε. Πλήρες αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (Τύπου Α) και σύμφωνα με τις διακρίσεις του εδαφίου γ της παρούσης.
Με εξαίρεση τους Δημόσιους Οργανισμούς, τις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, αν η άδεια ζητείται από νομικό πρόσωπο υποβάλλονται επιπλέον των ανωτέρω και τα εξής δικαιολογητικά:
1.Επικυρωμένο αντίγραφο της πράξης διορισμού εκπροσώπου του διοικητικού συμβουλίου της Α.Ε.
2.Επικυρωμένο αντίγραφο του καταστατικού ή εταιρικού προκειμένου για νομικό πρόσωπο άλλης μορφής. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλονται μία φορά και μόνο σε περίπτωση τροποποίησης του καταστατικού δημιουργείται υποχρέωση υποβολής εκ νέου.

Πρόσθετα δικαιολογητικά :
α. Σε Ελληνες υπηκόους (παρ. 3 άρθρου 10 Ν. 2168/1993) :
1.Τρεις (3) φωτογραφίες.
2.Εφόσον πρόκειται για φύλακες και συνοδούς χρηματαποστολών ή προσώπων υποβάλλονται επιπλέον:

(α) ΄Εγγραφο της Τράπεζας, Οργανισμού ή Επιχείρησης, όπου αναφέρονται τα καθήκοντα που ασκεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος και οι λόγοι που επιβάλλουν την οπλοφορία του.
(β) Επικυρωμένο αντίγραφο αδείας φύλακα, όπου απαιτείται από τις ισχύουσες διατάξεις.
(γ) Υπεύθυνη δήλωση του προσώπου που συνοδεύεται ότι επιθυμεί την προστασί του από τον ή τα συγκεκριμένα άτομα.
β. Σε υπηκόους Χωρών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλων Χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα (παρ. 4 άρθρου 10 Ν. 2168/1993) :

1.Επικυρωμένο αντίγραφο άδειας παραμονής ή διαμονής του αιτούντος στη Χώρα μας.
2.Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος στην οποία αναφέρεται ότι θα κατέχει το όπλο στην Ελλάδα και δεν θα το μεταφέρει σε άλλη Χώρα, χωρίς σχετική άδεια.
3.Αντίγραφο της άδειας εργασίας, εφόσον πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία προσώπων, την ασφάλεια δημοσίων καταστημάτων, τραπεζών, μουσείων, μεταφοράς χρημάτων ή αξιών, οικημάτων που έχουν ανάγκη ειδικής προστασίας, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ή προοριζομένων για εξυπηρέτηση της Εθνικής ΄Αμυνας ή άλλων μεγάλης αξίας και σπουδαιότητας επιχειρήσεων ή εγκαταστάσεων.

Κατ’ εξαίρεση, σε αλλοδαπό που πρόκειται να εργασθεί ως προσωπικό ασφαλείας σε επιχείρηση συμφερόντων της Χώρας του, εφόσον τούτο βεβαιώνεται από σχετικό έγγραφο της εργοδότριας επιχείρησης, μπορεί προσωρινά, αντί της άδειας παραμονής και εργασίας, να υποβάλλεται επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει το νόμιμο της διαμονής του στη Χώρα μας, καθώς και βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Απασχόλησης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ότι έχουν υποβληθεί δικαιολογητικά για χορήγηση άδειας εργασίας για τον ως άνω σκοπό.

Αν εντός τριμήνου δεν υποβληθούν στην αρμόδια Αστυνομική Υπηρεσία τα προβλεπόμενα στις περιπτώσεις (1) και (3) του παρόντος εδαφίου δικαιολογητικά, η χορηγηθείσα άδεια ανακαλείται.

12-08-2019: Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένη κλοπή

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας

«Υπάρχει κράτος, άξιοι λειτουργοί που ξέρουν να δίνουν μάχες»

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας

Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας.

«Υπάρχει κράτος, άξιοι λειτουργοί που ξέρουν να δίνουν μάχες» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ταυτόχρονα εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της Πυροσβεστικής, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όλων των φορέων και υπηρεσιών που εργάστηκαν σκληρά το δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, τριήμερο που περάσαμε για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων πυρκαγιών.

Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στον αριθμό 112 και τα μηνύματα που έχουν σταλεί, αλλά και στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που, όπως επισήμανε, αντιμετωπίστηκαν μέσα σε ένα μήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές, ενώ αντίστοιχα πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν εκδηλωθεί 735. Μόνο το τριήμερο, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, εκδηλώθηκαν 102 πυρκαγιές, ανέφερε χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα δύσκολες αυτές του Υμηττού, της Ελαφονήσου και του Μαραθώνα.

«Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι δήμοι, οι Περιφέρειες, ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μας προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας ευχαριστίες ιδιαίτερα στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πρόσωπο του αεικίνητου, όπως είπε, γενικού γραμματέα, Νίκου Χαρδαλιά. «Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα, ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο» δήλωσε ο υπουργός και κατέληξε: «Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάστηκαν και απέδωσαν. Επίσης, για να πω στους συμπολίτες μας, είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλειά σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα γι' αυτό, όμως σας χρειαζόμαστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας. Θα πάνε όλα καλά».

https://www.youtube.com/watch?v=u-SEv8rvIV8

11-08-2019: Συνελήφθη 27χρονη αλλοδαπή στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος της Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για διακίνηση πάνω από 3 κιλών κάνναβης και ψυχοτρόπων ουσιών

10-08-2019: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 38χρονου αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής από αποθήκη σε περιοχή της Καστοριάς

09-08-2019: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής από οικία στην Κοζάνη

09-08-2019: Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Ιουλίου 2019

09-08-2019: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 12-08-2019 έως 18-08-2019)

09-08-2019: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων για διακίνηση πάνω από 705 κιλών κάνναβης

08-08-2019: Εξιχνιάστηκε απάτη σε περιοχή της Πτολεμαϊδας

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Έρχονται οι ταυτότητες νέου τύπου;

«Διακήρυξη προς τις αρχές τής πολιτείας»

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΡΓΟΥΛΑΣ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις 18 Ιουλίου 2019 ότι ο νέος «εξωκοινοβουλευτικός» υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, προχωρά στην επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για την αντικατάσταση των Αστυνομικών ταυτοτήτων, με νέου τύπου (κάρτα πολίτη) που θα περιλαμβάνουν εκτός των στοιχείων ταυτότητας, (το απαγορευτικό μικροτσίπ) και άλλα προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται για την παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Έχοντας υπόψη ότι τα νήματα για την παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση κινούνται από πολυεθνικούς και αντιχρηστιανικούς κυρίως παράγοντες, είναι χρήσιμο να ξαναδούμε τι έγραφαν σχετικά δύο εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη.
Ο «Ελεύθερος Τύπος» στις 13-3-2019 έγραφε: «Πιέσεις εβραίων για τις νέες ταυτότητες – Η παρουσία τόσο μεγάλης ομάδας εβραίων που ήρθαν ειδικά από την Αμερική για τις νέες ταυτότητες, προκάλεσε στους κυβερνητικούς παράγοντες μεγάλη εντύπωση».
Η «Χριστιανική» στις 25-5-2000, έγραφε: «Η ίδια αντιπροσωπεία των εβραίων από την Αμερική, επισκέφθηκε και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο. Η απάντηση που έλαβαν και μάλιστα γραπτώς (προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου μας) υπήρξε αρνητική και αποστομωτική».
Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε εκείνη την περίοδο με πρωτοβουλία της εκκλησίας είχαν συγκεντρωθεί από Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς 3.000.000 (τρία εκατομμύρια) υπογραφές.
Έχοντας λοιπόν υπόψη ότι τα νήματα για την παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση κινούνται από εξωτερικούς κυρίως αντιχριστιανικούς παράγοντες και τις πολύ σοβαρές επισημάνσεις σύγχρονων αγίων της εκκλησίας μας, όπως τότε, έτσι και τώρα, ας ευχηθούμε να επανατοποθετηθεί σύμφωνα με τις προηγούμενες καθοδηγητικές εκγυκλίους η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας.
Η διαφωτιστική διακήρυξη που ακολουθεί κοινοποιήθηκε προς τις αρχές της πολιτείας από πλήθος πιστών πριν από αρκετά χρόνια και είχε θεάρεστα αποτελέσματα.

Διακήρυξη προς τις αρχές της Πολιτείας
Ὁποιοσδήποτε νηφάλιος παρατηρητής, μακριὰ ἀπὸ φανατισμοὺς καὶ θεωρίες συνωμοσίας διαπιστώνει δυὸ πράγματα:
Ἀφενὸς μία παγκόσμια οἰκονομικὴ κρίση καὶ πολλὰ παγκόσμια προβλήματα καὶ ἀφετέρου συνεχεῖς διακηρύξεις ἀπὸ ὅλους τους ἡγέτες τοῦ κόσμου γιὰ τὴν ἀνάγκη μίας παγκόσμιας κυβέρνησης, ἡ ὁποία ὑποτίθεται ὅτι θὰ λύσει τὰ παγκόσμια προβλήματα τῆς φτώχειας, τῶν ἐπιδημιῶν καὶ τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς. Πρὸς ὑλοποίηση αὐτοῦ τοῦ σχεδίου προωθεῖται σὲ τοπικό, περιφερειακὸ καὶ παγκόσμιο ἐπίπεδο ἡ ἠλεκτρονικὴ διακυβέρνηση. Μὲ πρόφαση τὸ «νοικοκύρεμα» καὶ τὴν καταπολέμηση τῆς ἐγκληματικότητας καὶ τῆς τρομοκρατίας συγκεντρώνονται προσωπικὰ στοιχεῖα τῶν πολιτῶν (data) σὲ ὅλο καὶ μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων καὶ ὑπόκεινται σὲ αὐθαίρετη ἐπεξεργασία ἀπὸ ἄδηλα κέντρα στὰ ὁποῖα μὲ διάφορες προφάσεις διαβιβάζονται. Ὅλοι μποροῦν νὰ θεωρηθοῦν ὕποπτοι. Ἔτσι ἡ ἠλεκτρονικὴ διακυβέρνηση μετατρέπεται σὲ τυραννία.
Στὴν πατρίδα μας μὲ τὴ συνθήκη Schengen καὶ τὸ νόμο 2472/97 περὶ προστασίας δεδομένων προσωπικοῦ χαρακτήρα, ἄρχισε μία ἄνευ προηγουμένου συλλογὴ στοιχειῶν ποὺ συνοδεύεται ἀπὸ μία ἀριθμοποίηση τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Μὲ τὸ νόμο 3655/2008 καθιερώθηκε ὁ ΑΜΚΑ ὡς διὰ βίου ἀριθμὸς χωρὶς τὸν ὁποῖο ὁ πολίτης εἶναι ἀποκλεισμένος ἀπὸ τὴ ζωή. Ὑπάρχουν καὶ ἄλλες τέτοιες προσπάθειες, ὅπως ἡ κάρτα πελάτη καὶ ἡ ἠλεκτρονικὴ ἀπογραφὴ τῶν Δημοσῖων ὑπαλλήλων.
Ἐπικινδυνότερη κρίνουμε τὴν ἀναγγελθεῖσα ἔκδοση τῆς ἠλεκτρονικῆς Κάρτας Πολίτη, μὲ τὴν ὁποία θὰ διασυνδέονται ὅλες οἱ δημόσιες ὑπηρεσίες καὶ θὰ ἐνσωματωθοῦν ὁ ΑΦΜ ὁ ΑΜΚΑ, ὁ ἀριθμὸς διαβατηρίου, τὸ δίπλωμα ὁδήγησης κλπ. Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ σχηματίζεται ἕνα πλῆρες προφὶλ τοῦ πολίτη, πλήρως ἐλεγχόμενου. Αὐτὸ γίνεται δυνατὸν μέσω τοῦ ἐνσωματωμένου στὴν Κάρτα Πολίτη microchip καὶ τῶν δυνατοτήτων τῆς τεχνολογίας γιὰ τὸν ἔλεγχο καὶ τὴν παρακολούθηση τῶν πολιτών. Μέσω αὐτοῦ ὅλα τὰ δεδομένα διαβιβάζονται στὸ ὑπέρ-κομπιοῦτερ τῶν Βρυξελλῶν στὸ ὁποῖο συγκεντρώνονται πυρετωδῶς τὰ δεδομένα δισεκατομμυρίων ἀνθρώπων. Ἔτσι διαρκῶς μεγαλώνει ὁ ἔλεγχος καὶ ἡ τυραννία τῆς ἀνθρωπότητας.
Τὸ χειρότερο εἶναι ὅτι ἡ διασύνδεση γίνεται μὲ κλειδὶ τὸ δυσώνυμο ἀριθμὸ 666, ἀριθμὸ τοῦ ὀνόματος τοῦ Ἀντιχρίστου, ποὺ ὑποδηλώνει μὲ ἐνάργεια ποιὸς θὰ εἶναι ὁ τελικὸς τύραννος, σὲ ποιὸν παραδίνουμε λίγο- λίγο τὴν ἐλευθερία μας, τὸ δῶρο τοῦ αὐτεξουσίου πού μας χάρισε ὁ Θεός. Μὲ ἁπλὰ λόγια ἡ Κάρτα Πολίτη εἶναι ἡ ἠλεκτρονικὴ ταυτότητα ποὺ ἀπέφυγε ὁ ἑλληνικὸς λαὸς ἐξ αἰτίας τῶν ἀντιδράσεων κυρίως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Θὰ ἔχει τὸ μικροτσὶπ μὲ τὸ 666, ὅπως τὸ εἶχαν παραδεχθεῖ πολλοὶ πολιτικοὶ τὸ 1997, καὶ ἑπομένως ἡ χρησιμοποίησή του φανερώνει τὴν πλήρη ὑποτέλεια ὅσων θὰ λάβουν τὴν Κάρτα αὐτὴ στὸ κράτος τοῦ Ἀντιχρίστου. Ἂς γνωρίζουμε ἐπίσης ὅτι ὁ τελικὸς στόχος τῆς Νέας Τάξης εἶναι ἡ ἐμφύτευση τοῦ μικροτσὶπ στὸ χέρι ἢ τὸ χάραγμα μὲ εἰδικὸ τατουὰζ στὸ μέτωπο σύμφωνα μὲ τὴν προφητεία τῆς ἀποκαλύψεως τοῦ ἁγίου Ἰωάννου, ὅπως ἤδη μεθοδεύεται στὶς ΗΠΑ γιὰ τὴ χορήγηση ὑγειονομικῆς περίθαλψης.

Εὐρισκόμενοι λοιπὸν ἕνα βῆμα πρὶν ἀπὸ τὴν ἐπιβολὴ τῆς ἀντίχριστης τυραννίας καὶ ἐπειδὴ καταπατεῖται ἡ θρησκευτική μας συνείδηση καὶ τὰ συνταγματικὰ κατοχυρωμένα δικαιώματα τῆς προσωπικῆς μας ζωῆς καὶ ἐλευθερίας νοιώθουμε τὴν ὑποχρέωση :

1) Νὰ παρακαλέσουμε τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας μας
α) νὰ ἐνωτισθεῖ μὲ στοργὴ τὴν ἀνησυχία τῶν Χριστιανῶν καὶ νὰ τοποθετηθεῖ στὸ θέμα τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη σύμφωνα καὶ μὲ τὶς προηγούμενες καθοδηγητικὲς Ἐγκυκλίους της.
β) νὰ μεσολαβήσει πρὸς τὶς ἁρμόδιες ἀρχὲς τῆς ἑλληνικῆς πολιτείας , ὥστε νὰ δοθεῖ, σὲ ὅσους δὲν θέλουν νὰ λάβουν τὴν Κάρτα Πολίτη- ἠλεκτρονικὴ ταυτότητα, ἐναλλακτικὴ δυνατότητα νόμιμης ταυτοποίησης στὰ πλαίσια τῆς ἑλληνικῆς ἔννομης τάξης,

2) νὰ διακηρύξουμε πρὸς τὴν Πολιτεία ὅτι ἔναντι οἱουδήποτε τιμήματος δὲν εἴμαστε διατεθειμένοι νὰ παραλάβουμε τὴ λεγόμενη Κάρτα Πολίτη- ἠλεκτρονικὴ ταυτότητα μὲ τὴν ὁποία :
α) παραχωροῦμε τὸ θεόσδοτο δῶρο τῆς ἐλευθερίας μας στὴν ἑτοιμαζόμενη παγκόσμια τυραννικὴ ἐξουσία
β) δεχόμαστε τὸ προοίμιο τοῦ βδελυροῦ χαράγματος φέροντας μαζί μας μέσω τῆς ἠλεκτρονικῆς ταυτότητας τὸν ἀριθμὸ 666 καὶ ἀρνούμαστε τὸ βάπτισμά μας.

3) νὰ ζητήσουμε ἀπὸ τὴν Πολιτεία νὰ πάρει πίσω τὴ μεθόδευση γιὰ καθιέρωση τῆς ἠλεκτρονικῆς κάρτας Πολίτη. Ἂν δὲν θέλει τότε, ὅπως ἔκαμε μὲ τὴν ἐναλλακτικὴ θητεία τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβά, νὰ ἐξεύρει μία ἐναλλακτικὴ λύση γιὰ ὅσους διαφωνοῦμε μὲ τὶς ἠλεκτρονικὲς ταυτότητες θεωρώντας μας ὡς ἀντιρρησίες συνείδησης.

07-08-2019: Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019

ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ή ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.    www.egerssi.gr

Έκπληκτοι διαβάσαμε στο έγκυρο ενημερωτικό διαδικτυακό πόρταλ “Pronews.gr” τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, σχετικά με τη φύλαξη των συνόρων! Αλλά και για το πόσο σημαντικό για την ασφάλεια της Πατρίδας μας είναι το θέμα αυτό… Είχαν προηγηθεί βέβαια και οι δηλώσεις που έκανε για τις πτήσης του Zeppelin και πρέπει να πούμε ότι αυτός ο “νέος”, ο διαφορετικός, Χρυσοχοΐδης, μας εντυπωσιάζει με τις απόψεις του! Που πλέον μόνο με αυτές του Σαλβίνι και του Ορμπάν μπορούν να συγκριθούν… Όχι ότι αυτό προσωπικά εμάς μας πειράζει! Το αντίθετο μάλιστα, καθότι είναι πράγματα που εμείς τα λέμε χρόνια, αλλά να τα λέει αυτά σήμερα ο κάποτε υποψήφιος για την αρχηγεία της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα; Ε… αυτό μας κάνει κάπως…

Και δεν είναι μόνο αυτό καθαυτό το γεγονός, ότι δηλαδή κάποιος φυσικά έχει το δικαίωμα να αλλάζει απόψεις και αντιλήψεις για ένα θέμα, αλλά καλό θα ήταν, πριν το κάνει αυτό να ζητάει και καμιά συγγνώμη γι΄ αυτά που έκανε ή δεν έκανε από θέσεις ευθύνης παλαιότερα, με αποτέλεσμα η Πατρίδα μας να φτάσει εδώ που έφτασε σήμερα…


Πατριώτης ή κωλοτούμπας ολκής;
Και εξηγούμαι αντιγράφοντας από το “Pronews.gr” ότι μεγάλο είναι το στοίχημα που έβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την επίσκεψή του στον Έβρο:

«Ήρθα για να ενημερωθώ για το πολύ σημαντικό αστυνομικό έργο της φύλαξης των συνόρων, το οποίο στον Έβρο έχει και αποκτά εθνική διάσταση» είπε και είναι η πρώτη φορά που ακούστηκαν τέτοια λόγια από τον πολιτικό προϊστάμενο του συγκεκριμένου υπουργείου εδώ και χρόνια.

Και συνέχισε ακάθεκτος:

«Να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και από εδώ και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα αποτελεσματικότερα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ταυτόχρονα και η ασφάλεια της χώρας είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη»!

Αυτονόητο, θα πείτε. Δυστυχώς, όχι και τόσο. Δυόμιση εκατομμύρια παράνομες είσοδοι αλλοδαπών από το 2015 στην Ελλάδα της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπήρχαν καν σύνορα, το αποδεικνύουν…

Το αν τώρα θα πετύχει το στοίχημα είναι ένα θέμα που περιμένουμε να το δούμε γιατί ο πρότερος “έντιμος” βίος του ως Υπουργού της κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου μας προβληματίζει ως προς τις σημερινές προθέσεις του… Βέβαια σκεφτόμαστε από την άλλη ότι πλέον θα πρέπει να εφαρμόσει και το πρόγραμμα της Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν είναι πρόγραμμα ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Γιώργου Παπανδρέου,. οπότε έχουμε κάποια ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα και περίεργες καταστάσεις…

Αλλά πριν φτάσουμε στον Έβρο να θυμηθούμε, ότι μόλις τις προάλλες ανακοίνωσε πρώτα το θέμα με την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων με τα Zeppelin…

Επιτήρηση των συνόρων με… σήματα καπνού…
Χαράς Ευαγγέλια λοιπόν! Με Zeppelin πλέον, και σε πειραματικό λέει στάδιο, θα γίνεται από το Λιμενικό η φύλαξη των συνόρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δια θαλάσσης λαθραία είσοδος στην Ελλάδα…

Εμείς να επαναλάβουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μέθοδο και ενέργεια αναπτυχθεί από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου η χώρα να προστατευθεί από τις ορδές των όποιων παράνομων εισβολέων…

Αλλ΄ όμως, υπάρχει πιο σύγχρονη μέθοδος για να γίνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο ο έγκαιρος εντοπισμός και η άμεση ειδοποίηση και κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών.

Πρόκειται για ένα δορυφορικό σύστημα GIS, το οποίο αγοράστηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την φύλαξη των συνόρων και επισήμως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ (λειτούργησε μια μόνο φορά με θεαματικά αποτελέσματα, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις)! Σήμερα βρίσκεται, σκυλεμένο μάλιστα στα υπόγεια της ΕΥΠ… Γιατί;

Πανηγυρίζουμε λοιπόν, επειδή για να επικοινωνήσουμε χρησιμοποιούμε “σήματα καπνού” και όχι τις σύγχρονες ηλεκτρονικές και δορυφορικές μεθόδους επικοινωνίας… Αυτή η “περιγραφή” είναι δηκτική της ποιοτικής διαφοράς χρήσης του Zeppelin με το σύστημα GIS, που αρνείται η ελληνική Πολιτεία να χρησιμοποιήσει ως χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (το απειλητικό για την Ελλάδα) φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης….

Για το GIS ας ρωτήσουν τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο…
Από την πλευρά μας θα παραβλέψουμε τον εξόφθαλμο εμπαιγμό της κοινής λογικής και θα κάνουμε μια ερώτηση στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες:

Πόσο κοστίζει η λειτουργία αυτού του Zeppelin και γιατί προτιμά η κυβέρνηση να ξοδεύει άσκοπα χρήματα, την στιγμή που έχει ένα από τα πιο σύγχρονα “εργαλεία” επιτήρησης των συνόρων και το οποίο μπορεί να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά του Zeppelin και με πολύ λιγότερο κόστος χρήσης;

Ας θυμηθούμε όμως σ΄ αυτό το σημείο τι έγινε με το GIS της ΕΥΠ…

Τότε το 2009 – 2010, ως αρμόδιος υπουργός πρώτα Προστασίας του Πολίτη και μετά ως Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης, προχώρησε, στην απένταξη του συστήματος GIS, το λεγόμενο επισήμως “Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών” που μόλις είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να έχει άμεσο έλεγχο επί όλων των ελληνικών συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων. Η αιτιολόγηση των αρμοδίων διοικήσεων των υπηρεσιών υπό την εποπτεία του τότε υπουργού (ΕΥΠ κλπ) ήταν σαφής: το συγκεκριμένο σύστημα δεν εμπίπτει (sic) στις αρμοδιότητες της ΕΥΠ…! Βέβαια σε κατάθεσή του στον ανακριτή για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει χαρακτηριστικά…:

«… Το Σύστημα αυτό ήταν κατά την εκτίμησή μου απολύτως συμβατό με τις αρμοδιότητες και τους στόχους της ΕΥΠ ιδίως στο πλαίσιο της φύλαξης της συνοριακής γραμμής αλλά όχι μόνο. Θα καθιστούσε πιο λειτουργική την ΕΥΠ και θα της επέτρεπε να αξιοποιήσει τη συνεργασία με τους πολίτες σε ζητήματα εξυπηρέτησης, δημοσίου συμφέροντος που εμπίπτουν στην αποστολή της. …»!

Έτσι επί των ημερών του κ. Χρυσοχοΐδη εστάλη στα αζήτητα (κυριολεκτικά) το συγκεκριμένο δορυφορικό σύστημα GIS της ΕΥΠ, η αγορά του οποίου είχε συγχρηματοδοτηθεί κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα πλαίσια επιτήρησης των Ευρωπαϊκών συνόρων…

Αργότερα, μετά από δικαστήρια στα οποία προσέφυγε η προμηθεύτρια εταιρεία, επιδικάσθηκε το αίτημά της για πληρωμή του συγκεκριμένου συστήματος (το οποίο σκυλεύονταν ήδη στα υπόγεια της ΕΥΠ), αλλά το ελληνικό δημόσιο αρνείται – έως και σήμερα ελέω ΣΥΡΙΖΑ – να πληρώσει για τη (νόμιμη όπως αποφάνθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη) αγορά του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων της χώρας. Και είναι το ελληνικό δημόσιο, το οποίο λένε, βρίσκεται στα δικαστήρια με την Ε.Ε.

Η οποία απαιτεί την επιστροφή του ποσού συγχρηματοδότησης που κατεβλήθη από τα ευρωπαϊκά ταμεία, για ένα Έργο που ο κ. Χρυσοχοΐδης αρνήθηκε να εφαρμόσει (είχε ήδη προηγηθεί η διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης του συστήματος στην ΕΥΠ)…

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη…


Την Πρωταπριλιά του 2018, ο κ. Χρυσοχοΐδης κι ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή “Ακραίως” στον ΣΚΑΙ, πρότεινε δημοσίως προς την Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση προμήθεια και λειτουργία ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος άμεσης επιτήρησης των ελληνικών συνόρων!

Και αυτή του η πρόταση ξάφνιασε όλους όσους γνώριζαν τον αποφασιστικό παρελθοντικό ρόλο του (από τη θέση του υπουργού) στην απαγόρευση λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος από την Ελλάδα…

Δικαίως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν:
 • Πώς μπόρεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης να αντιληφθεί τελικά την διαφορά μεταξύ GPS και GIS, αφού μέχρι πρότινος και σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, φερόταν να αγνοούσε παντελώς σε τι διαφέρουν;
 • Τι συνέβη με τον κ. Χρυσοχοΐδη και προχώρησε σε στροφή 180 μοιρών, προτείνοντας κάτι το οποίο ο ίδιος κατά το παρελθόν είχε πολεμήσει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, οδηγώντας ακόμη και στην Ελληνική Δικαιοσύνη όλους όσους είχαν εμπλακεί στην αγορά ενός ηλεκτρονικού συστήματος απόλυτου ελέγχου του συνόλου των συνόρων της Ελλάδας, οι οποίοι όμως τελικά, μετά από ταλαιπωρία τεσσάρων ετών απαλλάχθηκαν με αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, έπειτα και από πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα Eφετών, αλλά και μετά από επανειλημμένες θετικές δικαστικές πραγματογνωμοσύνες κατ΄ εντολή του Συμβουλίου Εφετών;
 • Που αποσκοπούσε αυτή η παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη; Ήταν καθαρά πολιτική θέση, ή μήπως ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγκάστηκε εκ των εξελίξεων να αναθεωρήσει τις προηγούμενες πολιτικές του αποφάσεις υπό τον φόβο δυσάρεστων για τον ίδιο εξελίξεων αφού εξαιτίας των συγκεκριμένων αποφάσεών του, μέσω των οποίων τα σύνορα της χώρας έγιναν διάτρητα με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών, αλλά και ποικίλες παραβιάσεις τους, μια εκ των οποίων οδήγησε στην σύλληψη των δύο στρατιωτικών στο Κάραγατς του Έβρου;
 • Τι πραγματικά επιδιώκει με αυτή την αλλαγή θέσεων ο κ. Χρυσοχοΐδης; Πρόκειται για πολιτικά πυροτεχνήματα ή για τον πρόλογο μιας επικείμενης αγοράς ενός συστήματος διασυνοριακής επιτήρησης από κάποια άλλη εταιρεία, αυτή τη φορά με λογισμικά δυτικών προδιαγραφών; Και αυτό ακόμα αν συντρέχει πιστεύουμε πλέον ότι η κοινή γνώμη θα το αντιμετωπίσει με άλλο μάτι, μετά και τα τελευταία γεγονότα υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα έλθουν σε κάποια συμφωνία με την προμηθεύτρια εταιρεία…
 • Τι έχει να πει, δημοσίως, ο κ. Χρυσοχοΐδης προς όλους εκείνους – τους υπαλλήλους και τα στελέχη της ΕΥΠ – οι οποίοι ενώ είχαν φροντίσει να υψώσουν ένα ηλεκτρονικό τείχος προστασίας σε όλο το μήκος των ελληνικών συνόρων, κυνηγήθηκαν ανηλεώς, τόσο από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και τον ίδιο τον κ. Χρυσοχοΐδη; Μήπως ο αίφνης μετανοήσας υπουργός, προτίθεται να αιτηθεί την ηθική, την οικονομική και την επαγγελματική αποκατάσταση όλων όσων ο ίδιος με τις πολιτικές του αποφάσεις και ενέργειες, τα λάθη και τις παραλείψεις του, φρόντισε να κηλιδώσει και να καταστρέψει;
 • Μήπως προτίθεται, άραγε, ο κ. Χρυσοχοΐδης – ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας – να δώσει όλα τα ονόματα, εκείνων, που στο παρελθόν τον συμβούλευσαν να προχωρήσει στην απένταξη του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης των συνόρων, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους από οποιαδήποτε θέση κατέχουν σήμερα στο ελληνικό δημόσιο ή σε κρατικές υπηρεσίες (π.χ. ΕΥΠ);

Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων από την πλευρά του μεταμεληθέντα κ. Χρυσοχοΐδη, καλό θα ήταν με αφορμή την συγκεκριμένη πρόταση του τέως υπουργού, να ενημερωθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία σύρθηκαν και ταλαιπωρούνται έως και σήμερα έντιμα στελέχη ειδικών κρατικών υπηρεσιών, επειδή τόλμησαν να κινηθούν προς την κατεύθυνση θωράκισης των ελληνικών συνόρων και εν γένει της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι, η Ελληνική Δικαιοσύνη θα οφείλει, όχι μόνο να τους αθωώσει από σαθρές και ανυπόστατες κατηγορίες, αλλά – χρησιμοποιώντας ως κύριο μάρτυρα κατηγορίας τον κ. Χρυσοχοΐδη – να κινηθεί αμέσως κατά εκείνων, που για ίδιους σκοπούς ή προς εξυπηρέτηση αντίθετων με την χώρα συμφερόντων λειτούργησαν ως “εγκληματική οργάνωση” και επιχείρησαν να καταστρέψουν την τιμή, την υπόληψη εκείνων που λειτούργησαν εκ θέσεως ως όφειλαν και ως υποχρεούνταν, αποφασίζοντας να υπερασπίσουν την Πατρίδα και όχι τους εαυτούς τους…

Αδιάβαστος πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;


Με την ευκαιρία αυτή, θυμίζω από παλαιότερο ρεπορτάζ μου, τι είχε δηλώσει ανώτατο στέλεχος της Ε.Υ.Π. που ρωτήθηκε σχετικά και το οποίο είχε εμπλακεί στην υπόθεση του συστήματος GIS, ως απάντηση στη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη… στον τηλεοπτικό σταθμό “ALPHA” στην εκπομπή “HAPPY DAY”, όπου ανέφερε ότι το σύστημα αυτό είναι ένα “άχρηστο GPS”!..

«Ο Χρυσοχοΐδης πιάστηκε πάλι αδιάβαστος… Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει και να το καταλάβει φυσικά, ότι άλλο GPS και άλλο GIS. Και αν δεν μπορεί ή δεν προλαβαίνει να διαβάσει ή δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει, ας ρωτήσει τους “λαδιάρηδες” που “φύτεψε” επί θητείας του στην Ε.Υ.Π. το 2009, να του τα εξηγήσουν. Κι επειδή ανέφερε ψευδώς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απένταξε το Έργο να ξαναδιαβάσει με προσοχή τα σχετικά έγγραφα, γιατί εκεί θα δει ότι αυτό έγινε παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2010, δηλαδή, τέλη Δεκέμβρη του 2009 από την τότε διοίκηση της ΕΥΠ, επί υπουργίας του δηλαδή, και όχι από την Ε.Ε.»…

Οι πληροφορίες μας επίσης αναφέρουν, ότι πέντε στελέχη της Ε.Υ.Π. που είχαν κατηγορηθεί από την τότε διοίκηση γι΄ αυτήν την υπόθεση και είχαν υποβάλει μηνύσεις και αγωγές κατά των συκοφαντών τους, δέχτηκαν έντονες πιέσεις από την προηγούμενη διοίκηση της Ε.Υ.Π. υπό τον κ. Ιωάννη Ρουμπάτη, ώστε να δεχτούν επ’ ακροατηρίω τη συγγνώμη των δύο διευθυντικών στελεχών της Υπηρεσίας, που είχαν καταθέσει εναντίον της προμήθειας του συστήματος το 2010… Κι εδώ γενάτε ένα ακόμα ζήτημα, καθότι διαβάσαμε τη δήλωση Χρυσοχοΐδη στην εφημερίδα “ΠΑΡΟΝ”, πέρυσι, η οποία εφημερίδα σημειωτέον, έκανε μια πολύ καλή ανάλυση της υπόθεσης και στην οποία δήλωσή του ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι το Έργο αποτάχτηκε από τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ το Δεκέμβριο του 2010, προφανώς λόγω κάποιου πορίσματος του “Ρακιντζή”! Αυτό όμως, είναι μέγα ψεύδος, καθότι το Έργο αποτάχτηκε ουσιαστικά με απόφαση της Διοίκησης της Ε.Υ.Π. στις 24 Δεκεμβρίου του 2009, με επιστολή της Υπηρεσίας στην Κοινωνία της Πληροφορίας και τυπικά από τις υπηρεσίες του κ. Χρυσοχοΐδη, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 (λίγες μέρες πριν είχε αναλάβει Υπουργός Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην αρμοδιότητα του οποίου υπαγόταν και το σχετικό ζήτημα) και όχι λοιπόν λόγω του πορίσματος “Ρακιντζή”! Εκτός και εάν 3 μήνες πριν, ήξερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι υπηρεσίες του, το τι θα πρότεινε το πόρισμα “Ρακιντζή”!

Επίσης, μήπως θυμάται ο κ. Χρυσοχοΐδης αν είχαν φτάσει στο γραφείο του Καταγγελίες και Αναφορές υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. που είχαν εμπλοκή με το Έργο αυτό και αναφέρονταν σε bullying και εκβιασμούς από την τότε διοίκηση της υπηρεσίας (Κ. Μπίκα – Φ. Παπαγεωργίου – Χρ. Τσαντρίζου), προκειμένου να προσυπογράψουν την απένταξη αυτού του καθ΄ όλα εξαιρετικού συστήματος, όπως αποδείχθηκε και από τις σχετικές δικαστικές πραγματογνωμοσύνες τέσσερα χρόνια αργότερα;

Και αν τις θυμάται, τι έπραξε ως αρμόδιος Υπουργός γι΄ αυτές τις καταγγελίες; Εμείς αναμένουμε τις εξελίξεις και φυσικά θα επανέλθουμε…

Πρέπει να θυμάται ο κ. Χρυσοχοΐδης, επίσης…
Παρακολουθώντας τόσα χρόνια, πολλές από τις δίκες στελεχών της ΕΥΠ, ακούσαμε πολλά στα ακροατήρια των ελληνικών Δικαστηρίων και πολλές φορές δεν πιστεύαμε στ΄ αυτιά μας… Όπως, ότι σε Γενική Συνέλευση συνδικαλιστικού σωματείου της ΕΥΠ, τον Μάρτη του 2010 ακούστηκε από το γνωστό πρωτοπαλίκαρο του ΠΑΣΟΚ, τότε, και σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Θ. Σπατιώτη, ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφερε ως υποδιοικητή στην υπηρεσία τον κ. Τσαντρίζο για να “καθαρίσει” το θέμα του Γεωγραφικού Συστήματος…

Λίγο καιρό μετά ξεκίνησαν οι διώξεις των στελεχών, που είχαν εμπλοκή με το “GIS” ενώ πιο μετά ο κ. Σπατιώτης και η ομάδα του ίδρυσαν νέα συνδικαλιστική ομοσπονδία στην ΕΥΠ για την κατάληξη της οποίας σας έχουμε κάνει εκτενείς αποκαλύψεις… Να σας θυμίσουμε μόνο ότι κάποια από τα τότε “κολλητάρια” της τότε κυβέρνησης, εκείνης της Ομοσπονδίας – ήδη υπό εκκαθάριση σήμερα – διώκονται για το Ταμείο της Ομοσπονδίας (η επόμενη δικάσιμος είναι στις 8 Νοεμβρίου 2019), ενώ κάποιοι άλλοι που επιλέχθηκαν επί υπουργίας Μ. Χρυσοχοΐδη για να διοικήσουν κρίσιμους τομείς της υπηρεσίας και έγιναν και συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη του Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου της υπηρεσίας, δικάστηκαν πρόσφατα σε 9 χρόνια κάθειρξη για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ! Μιλάμε για τη γνωστή υπόθεση του “Νικήτα” της ΕΥΠ που αφορά υπόθεση δουλεμπορίου και που σας έχουμε αποκαλύψει με συνταρακτικές λεπτομέρειες!

Δηλαδή, τι να υποθέσουμε; Ότι, η τότε κυβέρνηση “έστησε” δικά της συνδικαλιστικά μαγαζάκια, επειδή τα τότε υπάρχοντα δεν τα ήλεγχε και τα δικά της παιδιά κατάντησαν να είναι σήμερα υπόδικοι για διάφορα αδικήματα από πλημμελήματα έως και κακουργήματα;

Επίσης, κάποια άλλα “παλικάρια” της τότε κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, σε υψηλά κλιμάκια της Λεωφόρου Κατεχάκη έως και μέχρι την παράδοση στην νέα ηγεσία της ΕΥΠ, εξακολούθησαν να διώκουν έντιμα στελέχη της υπηρεσίας… Αλλά επ΄ αυτού θα επανέλθουμε συντόμως…

Πάντως οι πληροφορίες μας λένε, ότι κάποια από τα θιγόμενα στελέχη που υπέστησαν τις άδικες διώξεις επισκέφθηκαν ήδη τους δικηγόρους τους για τα περαιτέρω… Και τα στελέχη αυτά, δεν είναι σαν εκείνα, που όταν τους ζήτησαν μισή συγγνώμη και έπειτα από πιέσεις της προηγούμενης διοίκησης παραιτήθηκαν από τις μηνύσεις και τις αγωγές, που είχαν υποβάλει κατά κάποιων “λαδιάρηδων” και “μαριναρισμένων” ψευδομαρτύρων…

Τα στελέχη αυτά, μας λένε οι πληροφορίες μας, θα το πάνε μέχρι τέλους… Θα τους πάνε “αίμα” λένε, όπως είναι της μόδας η φράση αυτή στην πολιτική μας σκηνή και στα τηλεοπτικά πάνελ! Όλους τους εμπλεκόμενους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται… Οπότε προβλέπω, πως σύντομα θα έχουμε πάλι πανηγύρια…
05-08-2019: Συνελήφθησαν 4 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Κοζάνη

05-08-2019: Συνελήφθησαν -8- άτομα, σε περιοχές της Καστοριάς, κατά το τελευταίο τριήμερο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

04-08-2019:Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

«Η ασφάλεια της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη»

 «Η ασφάλεια της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη»
«H σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σήμερα το μεσημέρι από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, στο Χειμώνιο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται στο νομό Έβρου από νωρίς το πρωί, επισκέφτηκε τμήματα συνοριακής φύλαξης, πραγματοποίησε πλωτή περιπολία στο Δέλτα του Έβρου, συναντήθηκε, συνομίλησε και ενημερώθηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. στο νομό Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Τάσο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Νατάσα Γκαρά, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, με αστυνομικούς συνδικαλιστικούς φορείς του Έβρου, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Χειμώνιο Ορεστιάδας.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεων διευκρίνισε ότι η σημερινή επίσκεψή του στον ακριτικό νομό έχει τριπλό σκοπό:

«-Να ενημερωθώ για το πολύ σημαντικό αστυνομικό έργο της φύλαξης των συνόρων, το οποίο στον Έβρο έχει και αποκτά εθνική διάσταση…

-Να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και από εδώ και πέρα θα τα φυλάξει ακόμα αποτελεσματικότερα. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, αλλά ταυτόχρονα και η ασφάλεια της χώρας είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη. Η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι κράτος δικαίου και θα παραμείνει πάντα κράτος δικαίου…

-Για να εκφράσω την ολόθερμη συμπαράσταση μου, την ολόθερμη στήριξη μου, τα συγχαρητήρια στους ακρίτες εδώ στον Έβρο που παρέχουν ένα πολύ σημαντικό έργο. Αυτά δεν είναι λόγια πολιτικού που κάνει μια τυπική επίσκεψη. Η σημερινή κυβέρνηση αγκαλιάζει όλους αυτούς τους εργάτες της ασφάλειας της χώρας και θα τους στηρίξει…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην περιοχή «προκειμένου να εποπτεύσω όσα σήμερα προγραμματίστηκαν και σχεδιάστηκαν και αύριο θα υλοποιηθούν».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση του υπουργού, στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού στις υπηρεσίες της συνοριακής φύλαξης, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και της συνέχισης του προγράμματος «ΑΣΠΙΔΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019

03-08-2019: Συνελήφθη 20χρονος στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

03-08-2019: Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση

03-08-2019: Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές των Γρεβενών για παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και ναρκωτικών
02-08-2019: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις

02-08-2019: Συνελήφθησαν -15- άτομα, σε περιοχές της Καστοριάς, κατά το τελευταίο τετραήμερο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

02-08-2019: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Κοζάνης, ο οποίος με κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε εννέα (9) αλλοδαπούς διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από την ελληνική επικράτεια

02-08-2019: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 05-08-2019 έως 11-08-2019)
Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 20 Οκτωβρίου  στον 21ο αιώνα
«Άμεσες» 3.500 προσλήψεις               στον χώρο τις Υγείας προανήγγειλε ο Βασ. Κικίλιας
Μουσείο               Late night events στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Η μάχη των φύλων     στο  θέατρο Άλμα
image Δείτε σαν σήμερα
image «Άμεσες» 3.500 προσλήψεις
image Θερινά Σινεμά
image Μουσείο
image Η μάχη των φύλων

Αθλητικά

Top Headline

Κατερίνα Στεφανίδη- Αθλητισμός 10ος

Κατερίνα Στεφανίδη- Αθλητισμός 10ος

              Τα ματς της Κυριακής - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Αθλητισμός 9ος

Αθλητισμός 9ος

              Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Η Κυριακοπούλου 13η με 4.50μ

Read More...

Η Μιχαέλα Λάκη Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αθλητισμός 8ος

  Η Μιχαέλα Λάκη Πρωταθλήτρια Ευρώπης  Αθλητισμός 8ος

              Τα ματς του Σαββάτου - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Rally

Rally

              Εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το Ράλλυ Ακρόπολις

Read More...

Formula 1

Formula 1

              F1 GP Σότσι: Επιστροφή στις νίκες για τον Χάμιλτον

Read More...

Μιχανοκίνηση 9ος

Μιχανοκίνηση 9ος

              H κόντρα του αιώνα: Ένα Audi R8 “πατάει” δυο μηχανές (video)

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10ος

Ο… LAST YEARS «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» ΚΟΥΛΗΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ… ΤΑΜΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Read More...

Κικίλιας

Κικίλιας

              Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κικίλια

Read More...

Δένδιας

 Δένδιας

Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΟ, ΕΙΝΑΙ… «ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

Ανένδοτη η Γερμανία: «Το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων έχει οριστικά ρυθμιστεί»

Read More...

Αμφίπολη: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

Αμφίπολη: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος


Pindus Trail: Ενα μονοπάτι 600 χιλιομέτρων από τις Πρέσπες στους Δελφούς

Read More...

Μυκηναϊκός πολιτισμός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

  Μυκηναϊκός πολιτισμός  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

Η άνοδος των θαλασσών απειλεί την ιστορική Αλεξάνδρεια

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Κουρδιστάν

Κουρδιστάν

              Read More...

Vardarska

Vardarska

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…

Read More...

Γαλλία

Γαλλία

...

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 10ος

		EΛΛΑΔΑ 10ος

ΕΛΛΗΝΕΣ προσοχή: Έτσι αφανίστηκαν από την ιστορία και οι ιθαγενείς της Αμερικής

Read More...

EΛΛΑΔΑ 9ος

EΛΛΑΔΑ 9ος

              Ο Μακεδόνας ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος υπέγραψε συμφωνία «αεροπορικής προστασίας» της «Βόρειας Μακεδονίας»!

Read More...

EΛΛΑΔΑ 8ος

		EΛΛΑΔΑ 8ος

Άγιον Όρος: Όλη η ιστορία του «Περιβολιού της Παναγίας»

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10ος

Συντάξεις: Αυξήσεις έως και 120 ευρώ με αναδρομικά 3 μηνών – Ποιοι και πότε θα τα πάρουν

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

  Αναδρομικά:

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Συντάξεις: Επιστρέφονται οι μνημονιακές περικοπές και μάλιστα έντοκα!!!

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

              Ωραιότεροι καταρράκτες της Ελλάδας!

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

              Σενάριο… Αποκάλυψης: Εφιαλτική πρόβλεψη για την «τέλεια καταιγίδα» που θα αφανίσει τη Γη

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Μεγάλο Πράσινο Τείχος: 20 χώρες της Αφρικής σχεδιάζουν να φυτέψουν 200 εκ. δέντρα

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Μυστηριώδη αγάλματα σε τροπικό δάσος!

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου (pics)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Νησιά με παράξενα σχήματα που εκπλήσσουν!

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/10/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/10/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/09/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  30/09/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

Οι Αλβανοί τρέμουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και μετά θάνατον!

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Διάφορα

		Διάφορα

EKTAKTO....!!! Tην Παρασκευή το μεσημέρι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ στο Βοτανικό...!! Κάνουν ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

              Χίλιοι αιτούντες άσυλο θα μετακινηθούν στην ενδοχώρα μέχρι τη Δευτέρα

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - αλλά και επίμαχα ΣΧΟΛΙΑ, από την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στην...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Διαφορα

Διαφορα

              Τα άκουσε για τα καλά ο Τσίπρας: Ξεπούλησες τη Μακεδονία, είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή-Δείτε το βίντεο

Read More...

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Πέθανε ο πρωταθλητής της πάλης, Γιώργος Ποζίδης

Read More...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided