Τρίτη, Σεπτέμβριος 24, 2019

Διάφορα

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ», ΤΟ «ΤΥΡΙ» ΚΑΙ Η «ΦΑΚΑ»!

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ», ΤΟ «ΤΥΡΙ» ΚΑΙ Η «ΦΑΚΑ»!

Μια «μεταβατική λύση για την κατανομή προσφύγων» με την συμμετοχή τουλάχιστον 12 χωρών-μελών της Ε.Ε. έχει στα σκαριά η φράου Μέρκελ, καθώς «είναι ανώφελο να περιμένουμε συμφωνία και των 27 χωρών – μελών», όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζεεχόφερ.

Προσέξτε τώρα! Αυτό είναι το «τυρί», αλλά υπάρχει και «φάκα»! Το σχέδιο του Ζεεχόφερ  προβλέπει ένα σύστημα «ελαστικής αλληλεγγύης», το οποίο θα επιτρέπει στις χώρες που δεν θέλουν να δεχθούν «προσφυγάκια» στο έδαφός τους, να παρέχουν στη χώρα ή στις χώρες που θα θελήσουν, «τη χορήγηση βοήθειας σε είδος, τεχνικό εξοπλισμό, προσωπικό ή ακόμα και χρήματα» – σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle!

Να το κάνουμε… λιανά. Οι 11 από τις 12 χώρες-μέλη δεν θα θέλουν να πάρουν «προσφυγάκια» και σε αντιστάθμισμα θα δίνουν στη μόνη χώρα που θα δεχτεί χρήματα και βοήθεια σε… είδος. Μαντέψτε ποια θα είναι η χώρα που θα δεχτεί (ή που έχει ήδη δεχτεί!) να γίνει η «χωματερή» της Ευρώπης, για τριάκοντα αργύρια. Και για να σας… βοηθήσουμε, τ’ όνομά της αρχίζει από Ε, βρίσκεται στην νοτιοανατολική μεριά της Ευρώπης, κρατάει πάντα ανοιχτά τα σύνορά της και την κυβερνάει κάποιος τύπος ονόματι Κούλης!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

19 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν απαγορεύτηκε στην ΕΥΠ να προστατεύσει τη χώρα από τους λαθρομετανάστες!

Ποιος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στους λαθρομετανάστες;

Τόσον ο κ. Κοραντής ως ο τότε διοικητής, όσο και ένα πλήθος στελεχών και υπαλλήλων της ΕΥΠ κυνηγήθηκαν ανελέητα από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, επειδή εκτέλεσαν το συνταγματικό τους καθήκον, δηλαδή να φροντίσουν να προστατεύσουν την χώρα από έναν ορατό και χαρακτηρισμένο κίνδυνο, αυτόν την λαθρομετανάστευσης.

Κάποιοι, επιχείρησαν να κηλιδώσουν την τιμή και την υπόληψή τους με έωλες κατηγορίες οι οποίες κατέπεσαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, ενώ σε κάποιους άλλους επεφύλασσαν «ειδική μεταχείριση» με σκοπό την ηθική, ψυχολογική και οικονομική τους εξόντωση, επειδή επέλεξαν να ακολουθήσουν την υπεράσπιση της αλήθειας και των συμφερόντων της Ελλάδας αντί των εντολών του (κυβερνώντος) κόμματος…


ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ = ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ = ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ!
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ =  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!


Κάποιοι που στάθηκαν απέναντί τους, υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα, ακόμα πληρώνουν πολύ ακριβά τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ.

Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ;;;


Καλλιόπη Σουφλή


Γράφει ο Αντώνης Περβανάς


Η λαθρομετανάστευση ή κατ’ άλλους «ροές προσφύγων και μεταναστών προς την Δύση», είναι ένα θέμα που πέραν του ετυμολογικού των λέξεων «πρόσφυγας», «μετανάστης» και «λαθρομετανάστης, αποτελεί μια εν εξελίξει κατάσταση που για άλλους αποτελεί εργαλείο («όπλο») άσκησης πιέσεων για την αποκόμιση συγκεκριμένων πολιτικών, οικονομικών και γεωπολιτικών οφελημάτων και για άλλους είναι ένας εν εξελίξει κίνδυνος που απειλεί με μεταβολή των δημογραφικών, πολιτιστικών, πολιτισμικών κ.α. στοιχείων χωρών της Δύσης.


Την Ελλάδα το θέμα της λαθρομετανάστευσης άρχισε να συζητιέται (από λίγους) από τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000. Οι φωνές αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι από την εξέλιξη της λαθρομετανάστευσης (όπως καταγραφόταν εκείνη την περίοδο) αντιμετωπίζοντας με χλεύη από τους πολιτικούς και τα φερέφωνά τους στα συστημικά ΜΜΕ, ενώ χαρακτηρίζονταν ως «γραφικοί» και «κινδυνολόγοι» από τους "ειδήμονες" (γνωστούς και ως opinion makers) των τηλεοπτικών καφενείων και των δημοσιογραφικών φυλλάδων…

Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά δυστυχώς, ο αριθμός των λαθρομεταναστών που «αποβιβάστηκαν» στην Ελλάδα (με την σιωπηλή ανοχή των ΜΜΕ, την υποβοήθηση των ΜΚΟ, αλλά και την βοήθεια των κυβερνήσεων) ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από τις χειρότερες προβλέψεις των… «γραφικών» και «κινδυνολόγων». Δυστυχώς, καμία κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό των λαθρομεταναστών, που με την «βούλα» των ισχυρών χωρών της Δύσης μεταβάλλονται πλέον σε μόνιμους κατοίκους στους οποίους δίνονται σπίτια, επιδόματα και ένα πλήθος ειδικών παροχών προκειμένου πεισθούν ώστε να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι των «χωρών υποδοχής».


Στο ερώτημα «τις πταίει;» η απάντηση ποικίλει. Μπορεί να φταίει ο ΟΗΕ ή τα σχέδια της Ευρώπης για φτηνά εργατικά χέρια και αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού των ευρωπαϊκών χωρών. Μπορεί να φταίει η παγκοσμιοποίηση που επιθυμεί την δημιουργία μιας ανομοιόμορφης παγκόσμιας μάζας υπάκουων πολιτών που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν από κοινού λόγω των τεραστίων διαφορών στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους. Ίσως η μετακίνηση αυτή να στηρίζεται στα πορνοβίντεο του διαδικτύου, στα σχέδια ισλαμιστών μουλάδων για παγκόσμια επιβολή του Ισλάμ, στην αντικατάσταση της σκληρής δουλειάς και της ανέχειας από επιδόματα και έναν οκνηρό αλλά και απελευθερωμένο τρόπο ζωής… Ενδεχομένως να φταίνε οι ψεκασμοί ή ίσως και οι πόλεμοι των ισχυρών προς όφελος των ολίγων. Μπορεί να ισχύουν όλα αυτά ή και άλλα τόσα. Όμως, η μετακίνηση πληθυσμών προς τις εύπορες χώρες της Δύσης είναι ένα γεγονός που ήδη δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στους πληθυσμούς των χωρών που γίνονται τόποι διαμονής.

Και γι αυτή την κατάσταση υπάρχουν εκείνοι που θα ωφεληθούν αλλά και υπεύθυνοι σχεδιαστές και εκτελεστικά όργανα που χωρίς κανέναν δισταγμό λειτούργησαν ώστε να διαλύσουν τις όποιες άμυνες των χωρών απέναντι στο φαινόμενο της «λαθρομετανάστευσης», αλλά και στο να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες που θα διευκόλυναν τις μετακινήσεις και εγκαταστάσεις τεράστιων αριθμών λαθρομεταναστών στις χώρες «προορισμού».

Η Ελλάδα, το 2005 και με πρωτοβουλία της ΕΥΠ κατά την διοίκηση Ι. Κοραντή, διείδε το επικείμενο πρόβλημα και φρόντισε να εξοπλισθεί (με δημόσιο διαγωνισμό και με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος επιτήρησης των Ευρωπαϊκών συνόρων για την ασφάλεια μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών) με ένα ειδικό ψηφιακό δορυφορικό γεωγραφικό σύστημα (GIS) άμεσης επιτήρησης των συνόρων, το οποίο εξασφάλιζε στον απόλυτο βαθμό τον απόλυτο έλεγχο όλων των ελληνικών συνόρων, χερσαίων και θαλάσσιων.

Ήταν ένα σύστημα που άφησε άφωνους όσους παρακολούθησαν την δοκιμαστική του λειτουργία μόλις ανέλαβε η διοίκηση της υπηρεσίας επί ΓΑΠ.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όμως, είχε διαφορετική άποψη για την χρηστικότητα του συστήματος αυτού.

Έτσι, ο τότε αρμόδιος υπουργός, κ. Χρυσοχοΐδης (τραγική ειρωνεία που και σήμερα, με άλλη κυβέρνηση και άλλο κόμμα είναι υπουργός στο ίδιο υπουργείο) μαζί με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Μπίκα, αποφάσισαν πως το συγκεκριμένο σύστημα δεν χρειάζεται στην Ελλάδα και δεν ικανοποιεί τις ανάγκες λειτουργίας της ΕΥΠ…

Βέβαια όπως αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα γι αυτό έβαλε το χεράκι του και ο σύμβουλος του ΓΑΠ, κ. Άλεξ Ρόντος... Σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως αρμόδιος υπουργός προσπαθεί να σταματήσει τη λαθρομετανάστευση με... αερόστατα, έως ότου στήσει και λειτουργήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των συνόρων, θεωρητικής αξίας 50 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή στα υπόγεια της ΕΥΠ βρίσκεται και σαπίζει σκυλευόμενο ένα σύστημα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Πόσο σίγουροι μπορεί να είμαστε για το αν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την λαθρομετανάστευση; Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε πως υπάρχει πολιτική βούληση από τον κ. Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει τον «κακό του εαυτό» και το παρελθόν των όσων έγιναν εις βάρος της συνοριακής ασφάλειας της χώρας επί της δικής του υπουργίας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου;


Το σχετικό σύντομο βίντεο που ακολουθεί, από συνέντευξη του πρώην Πρέσβη και Διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Κοραντή στον δημοσιογράφο κ. Καραβουνόπουλο είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των όσων συνέβησαν κατά την τελευταία δεκαετία για να βρεθεί η Ελλάδα σήμερα αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο που έχει τα χαρακτηριστικά μιας πολυσύνθετης και ιδιαίτερης επικινδυνότητας εθνικής απειλής…


Ειρήσθω εν παρόδω, τόσο ο κ. Κοραντής ως ο τότε διοικητής, .όσο και ένα πλήθος στελεχών και υπαλλήλων της ΕΥΠ κυνηγήθηκαν ανελέητα από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, επειδή εκτέλεσαν το συνταγματικό τους καθήκον, δηλαδή να φροντίσουν να προστατεύσουν την χώρα από έναν ορατό και χαρακτηρισμένο κίνδυνο, αυτόν την λαθρομετανάστευσης.

Κάποιοι, επιχείρησαν να κηλιδώσουν την τιμή και την υπόληψή τους με έωλες κατηγορίες οι οποίες κατέπεσαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, ενώ σε κάποιους άλλους επεφύλασσαν «ειδική μεταχείριση» με σκοπό την ηθική, ψυχολογική και οικονομική τους εξόντωση, επειδή επέλεξαν να ακολουθήσουν την υπεράσπιση της αλήθειας και των συμφερόντων της Ελλάδας αντί των εντολών του (κυβερνώντος) κόμματος…Κάποιοι ίσως να νομίζουν πως αυτό είναι το μοναδικό περιστατικό κακής πολιτικής ή διοικητικής διαχείρισης σε ειδικά θέματα άμεσα συνδεόμενα με την ασφάλεια της χώρας.

Δυστυχώς, η περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως τα χειρότερα καραδοκούν, ιδιαίτερα όταν άνθρωποι «ειδικής κενότητας» αναλαμβάνουν θέσεις "ειδικής βαρύτητας", τις οποίες αντιμετωπίζουν ως «ευκαιρίες ζωής»… Η διαρροή στο τουρκικό ΤRT, της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τη Θράκη (1990), αποτελεί την πυραμίδα του παγόβουνου για τα όσα διέρρευσαν από τη χώρα την τελευταία περίοδο, δημιουργώντας μείζονα προβλήματα σε ειδικές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Θράκη (και όχι μόνο)…

Τέλος, στο ερώτημα, "ποιος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στους λαθρομετανάστες", η απάντηση μπορεί να είναι ευνόητη.

Όμως δεν είναι το ίδιο ευνόητο ούτε και αυτονόητη η ποινή την οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν δεχθεί, έστω και με το ελαφρυντικό της αμέλειας (επειδή δεν συνηθίζουν να διαβάζουν) ή της… ηλιθιότητας…

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του πολιτικού αναλφαβητισμού πολλές λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Έτσι τα αυτονόητα έγιναν δυσνόητα και τα ευνόητα έγιναν ανόητα... στο όνομα της παρτίδας και όχι της πατρίδας…https://www.youtube.com/watch?v=GCrFExMQ3ag
Πηγή

 

 

 

 

 

18 Σεπτεμβρίου 2019

Στάλιν και Πόντιοι

Εικόνα: Χρήστος Μπολώσηςhttps://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/1111_7.jpg
Μία μάλλον άγνωστη πτυχή της νεωτέρας Ελληνικής ιστορίας, είναι οι διωγμοί των Ελλήνων του Πόντου, από τον Στάλιν.
Η κομμουνιστική μεθοδολογία, αλλά και ο ωχαδελφισμός της από ‘δω πλευράς, η οποία ως γνωστόν «τιμά τους αγώνες του ΚΚΕ», την κρατούν καλά κρυμμένη.
Αφορμή για να «σκαλίσω» την ιστορία αυτή, μου έδωσε μία Ημερίδα, που διοργάνωσε ο Παμποντιακός Σύλλογος «Αργώ», με συντονιστή τον επίτιμο πρόεδρο της κ. Χρήστο Σοφιανίδη, του οποίου οι αγώνες για το Ποντιακό ζήτημα είναι γνωστοί και συνεχείς.

Στην Ημερίδα ακούστηκαν αφηγήσεις επιζώντων, που υπέστησαν την σταλινική θηριωδία, αλλά και διαβάστηκαν μαρτυρίες ανθρώπων, που δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας ή που για λόγους υγείας δεν μπορούσαν να παραστούν. Είναι εκπληκτικό πόσο οι αφηγήσεις αλλά και οι άλλες μαρτυρίες ταίριαζαν μεταξύ τους.
Η ιστορία αρχίζει στις 15 Δεκεμβρίου του 1937, όταν το σταλινικό καθεστώς με κατασκευασμένες ή ακόμα και χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες, εξαπολύει άγριο διωγμό κατά των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου με εκτελέσεις και εξορίες σε περιοχές πάνω από την Κασπία θάλασσα, αλλά και στην Σιβηρία, με κυριότερα Στρατόπεδα συγκεντρώσεως τα φοβερά «Κολιμά» και «Μαγκαντάμ».
Ο Ανατολικός Πόντος, είναι η περιοχή που περιλαμβάνει την Γεωργία, την Αμπχαζία, την Αντζαρία, το Κράσνονταρ μέχρι την Οδησσό, οι οποίες είχαν ανθούσες Ελληνικές κοινότητες.
https://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/2222_11.jpg
Οι περιουσίες όλων των Ποντίων που εξορίστηκαν, ανηρπάγησαν από το σταλινικό καθεστώς και μοιράστηκαν στην συνέχεια δωρεάν, στους κατοίκους της Γεωργίας, συμπατριώτες του Στάλιν και του Μπέρια.
Ο εκτοπισμός αυτός, που κορυφώθηκε τα έτη 1942-1949, βαπτίστηκε από το Σταλινικό καθεστώς «Εθελοντική Αναχώρηση» και οι Έλληνες, κάτω από την απειλή βίας, αναγκάστηκαν να υπογράψουν τις αντίστοιχες δηλώσεις της αστυνομίας, περί «Εθελοντικής Αναχώρησης». Συνολικά εκτοπίστηκαν από τις παραλίες της Μαύρης θάλασσας 41.618 άτομα, μόνο στις περιοχές της Κεντρικής Ασίας.
Αξίζει να αναφέρουμε δύο μαρτυρίες που δίνουν με μοναδική γλαφυρότητα την ζοφερή εικόνα εκείνης της εποχής.
1η Μαρτυρία: Τον Μάιο του 1990 ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος της Μόσχας Γαβριήλ Ποπόφ μιλώντας στο Συνέδριο του Πανσοβιετικού Συνδέσμου Ελλήνων, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:  «Οι Έλληνες, όπως και οι άλλοι λαοί, πήραν ενεργό μέρος στην Επανάσταση του 1917, στο επαναστατικό κίνημα, σ' αυτό το τεράστιο πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμη στις μέρες μας... Η πρώτη γυναίκα οδηγός τρακτέρ στη Σοβιετική Ένωση ήταν η Ελληνίδα Πάσα Αγγελίνα. Ο πρώτος άνθρωπος, που πάτησε στον Βόρειο Πόλο ήταν ο Έλληνας Iβάν Παπάνιν. Ο πρώτος, που πέταξε με υπερηχητικό αεροπλάνο ήταν ο Έλληνας Γρηγόρης Κοκκινάκης. Όμως, από την άλλη, χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πέθαναν από την πείνα τα χρόνια της κολεκτιβοποίησης, διώχθηκαν, φυλακίστηκαν, έπεσαν θύματα των παρανομιών του Μπέρια. Γι αυτό μπορούμε να πούμε τα εξής: ‘’Όσα πέρασε όλη η χώρα, τα περάσαμε και εμείς. Δυστυχώς, όμως, το τίμημα για τους Έλληνες, ήταν πολύ βαρύ’’. Μετά το τέλος του Εμφυλίου στην Ελλάδα και την ήττα των αριστερών δυνάμεων, πολλοί αριστεροί του «δημοκρατικού στρατού», διέφυγαν στις σοσιαλιστικές χώρες και ιδιαίτερα στο μεγάλο καμάρι τους τη Σοβιετική Ένωση, λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Στάλιν βρήκε έτσι την αφορμή να ολοκληρώσει το έργο του εκτοπισμού των Ελλήνων της Μαύρης θάλασσας δίνοντας εντολή να εκτοπιστούν μαζικά, χωρίς εξαίρεση οι Έλληνες των σοβιετικών ακτών του Ευξείνου πόντου στις στέπες του Καζακστάν: ‘’Με συνοδεία τμημάτων του στρατού και της Ασφαλείας στριμώχθηκαν μέσα σε κλειστά φορτηγά τρένα, ειδικά για μεταφορά ζώων, μάλιστα με δικά τους έξοδα, χωρίς να ξέρουν τον τόπο προορισμού τους"».
2η Μαρτυρία: Ο γιατρός Π. Μπουμπουρίδης από το Σοχούμ λέει για τα σταλινικά μέτρα εναντίον των Ελλήνων Ποντίων:  «Στις 13 με 14 Ιουνίου 1949, στις 9 η ώρα τη νύχτα, χτύπησαν οι άνθρωποι της ΕνΓκαΒεΝτε. Εξοριζόμαστε σε μακρινές περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης. Στην ερώτηση μας για ποιο λόγο, δεν μας απάντησαν. Βούιζε η πόλη, ούρλιαζαν τα σκυλιά. Στις πόρτες των ποντίων περίμεναν τα φορτηγά αυτοκίνητα να τους πάρουν. Έκλαιγαν τα παιδιά και οι μανάδες. Έκλαιγαν οι γείτονες που τους έδιωχναν να μη μας βοηθήσουν». Τους πήγαν τελικά στο θανατηφόρο για την υγεία τους Νότιο Καζανκστάν και σ' άλλα μέρη της Κεντρικής Ασίας. Τους δόθηκαν μόνο λίγα λεπτά διορία να μαζέψουν τα λίαν απαραίτητα που θα μπορούσαν να πάρουν μαζί τους.
Είναι χαρακτηριστική η παρακάτω ιστορία. Το βράδυ που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Στάλιν, η οικογένεια της διεθνούς φήμης χορεύτριας κλασικού μπαλέτου και αγαπημένης του σοβιετικού καθεστώτος, Μάγια Πλιτσέσκαγια, κάθισε για το δείπνο. Η μητέρα της Μάγια, Ραχήλ Μέσσερερ – Πλιτσέσκαγια, ανακοίνωσε χαρούμενη: «Ψόφησε τελικά ο τύραννος». Το περιστατικό αυτό, ανέφερε η ίδια η Μάγια,  σε ρωσικό ντοκιμαντέρ (φυσικά μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού), συμπληρώνοντας: «Ο Κομμουνισμός, είναι χειρότερος από τον Φασισμό».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο Δ’ Παγκόσμιο Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού, Η Λιάνα Κανέλη, στέλεχος του ΚΚΕ, είχε την τόλμη να παραδεχθεί την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το Σταλινικό καθεστώς πηγαίνοντας ενάντια στη γραμμή του κόμματός της: «Να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και όχι με προσχήματα διπλωματικά. Και όταν μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων να αρχίσουμε να την φτάνουμε και στη γενοκτονία, που έχει γίνει σε άλλες περιοχές, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Συγνώμη, αλλά και εκεί είχαμε μια μορφή γενοκτονίας με τον δικό της τρόπο. Χάθηκαν άνθρωποι και χάνονται ακόμη, αν συνεχίσουμε θα τους χάσουμε όλους. Παίρνω την ευθύνη και το βάρος αυτού του σχολιασμού….»
Κλείνοντας μπορούμε να συνοψίσουμε στους λόγους που οδήγησαν τον «πατερούλη» σ’ αυτό το έγκλημα:
α. Η εξασφάλιση πολύ ειδικευμένου και πάμφθηνου, δωρεάν θα  λέγαμε, εργατικού δυναμικού, για την ανάπτυξη της Κεντρικής Ασίας. Οι Έλληνες των παρευξείνιων περιοχών ήταν άνθρωποι που χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερα υψηλό πολιτισμό και εργατικότητα.
β. Επειδή ο Στάλιν έχασε  τα Βαλκάνια στις διασκέψεις Γιάλτας και Τεχεράνης, προσπάθησε να το επιτύχει με τον Συμμοριτοπόλεμο, αλλά και εκεί απέτυχε. Έτσι, θέλησε να τιμωρήσει τους Έλληνες που βρίσκονταν στην «αυτοκρατορία» του.
γ. Η μεθοδολογία του Στάλιν, δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από την προσπάθεια εξαφανίσεως  του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού στον Ελληνικό Πόντο.
Αυτά για την ιστορική μνήμη, η οποία θα πρέπει να σταματήσει να είναι επιλεκτική ή (ακόμη χειρότερο) ισοπεδωτική.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS

 

 

 

 

 

 

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Πόσα εκατομμύρια "μετανάστες" είπαμε πως πρέπει να δεχθεί η Ελλάδα, μετά την υπογραφή του

ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;;;

ΠΟΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΩΣ ΧΩΡΑΣ!

Επειδή ως λαός, ένα από τα πολύ αρνητικά μας είναι πως... διαθέτουμε μνήμη ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ, και επειδή ο πλήρης αφανισμός μας βρίσκεται προ των πυλών, να σας φρεσκάρω τη μνήμη, για
τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, που πρόκειται να εισβάλουν στην Πατρίδα μας, μπας και η πλειοψηφία που βρίσκεται σε νιρβάνα, ανοίξει... το ένα μάτι και δει... κι ίσως ανοίξει και τα δυο και σηκωθεί από τον καναπέ  και τα πληκτρολόγια...

Διάολε μαύρε... (λαϊκή ρήση) 120.000.000 θα έλθουν μόνον στην Ελλάδα...

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ!

Καλλιόπη ΣουφλήΛάβετε υπόψη, πως για την Πατρίδα μας, έχουν ορισθεί από το ΣΥΜΦΩΝΟ, να εισέλθουν 120.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ.
Και αυτό το ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ 2.000.000 ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.


Προσκεκλημένη στην λίαν επιτυχημένη εκπομπή του Κώστα Παπαζαφειρίου "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" και στην ραδιοσυχνότητα  του  METROPOLIS 95,5 η διαχειρίστρια του site ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, Καλλιόπη Σουφλή, συζήτησε με τον γνωστό παραγωγό για την πιο σημαντική μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών για τα θύματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ στο Μάτι, ενώ έγινε αναφορά και στην απουσία ανεξαρτησίας της "δικαιοσύνης".

Βασικό θέμα όμως της συζήτησης, ήταν το ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ το οποίο υπέγραψε ο τουρκοεβραίος πρωθυπουργεύων Αλέξης Τσίπρας, εν αγνοία του λαού, και το οποίο θα αφανίσει κυριολεκτικώς την Ελλάδα.

Οι σχεδιασμοί μεθόδευσης του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά δημοσίως.

Ήταν το πρώτο μέρος ανάλυσης ενός ΣΥΜΦΩΝΟΥ, που σκοπεύει στον αφανισμό της Ελλάδας, στον αφανισμό όλων των λαών, οι κυβερνήσεις των οποίων υπέγραψαν το ΣΥΜΦΩΝΟ και η μιγαδοποίηση της λευκής φυλής.

Στην επόμενη εκπομπή, θα αναλυθούν οι ολέθριες επιπτώσεις της εισβολής 38.000.000 εκατομμυρίων ως πρώτη δόση, στην Ελλάδα.

Λάβετε υπόψη, πως για την Πατρίδα μας, έχουν ορισθεί από το ΣΥΜΦΩΝΟ, να εισέλθουν 120.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ.

Και αυτό το ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ 2.000.000 ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

Αν νομίζουν πως θα γλυτώσουν από την επέλαση των αφροασιατών εισβολέων αυτοί, είναι βαθιά νυχτωμένοι, γιατί τα όσα θα αποκαλυφθούν θα σηκώσουν από τους τάφους τους τους νεκρούς προγόνους μας.

Ακούστε την εκπομπή εδώ, από το 1.38.00 λεπτό, έως το 2.02.00 λεπτό.

Πηγή

Διαβάστε και τα παρακάτω λίνκς, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, και... ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ...

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ Πλανητικό Πακέτο για τη Μετανάστευση: "ανοίξαμε και σας περιμένουμε..." (Και η μεγάλη ΑΠΑΤΗ περί ... μη νομικά δευσμευτικού)


Μετά την υπογραφή του, από όσους το υπογράψουν, θα δρομολογηθεί και επισήμως η νέα φάση του Δόγματος του Σοκ, για την εξαναγκαστική πλανητική επιβολή της Παγκοσμιοποίησης, της Πανθρησκείας και της Πολυπολιτισμικότητας.  Οι γηγενείς πολίτες ενός έθνους/κράτους που έχουνε χύσει τόνο


S.O.S. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ! Αυτό είναι το ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!


Αυτό είναι στην πλήρη του μετάφραση το ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, που ΚΑΤΑΡΓΕΊ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ, ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤ

Έξι χρόνια πριν.. πόσο προφητικό ήταν...ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ !!! Οδεύοντας προς τον αφανισμό μας... μένει να δούμε την έκβαση του δράματος.


ΕΟΖ (τι είναι αυτό το πράμα;) και μετανάστες, ΕΟΖ στην Θράκη και ελληνοτουργικά συμφέροντα, και λεφτά, πολλά λεφτά…και ανθρώπινη δυστυχία. Αυτό που γίνεται λοιπόν στην Θράκη (και στο Αιγαίο) είναι οτι έχουν κουμπαριάσει επιχειρηματικά συμφέροντα και από τις δύο πλευρές τους Αιγαίο

 

 

 

 

 

Συρίγος:

Η απάντηση του βουλευτή στη μήνυση για

τη χρήση των όρων «Σκοπιανοί» και «Σκόπια»

surigos
Ενημερώθηκε: 09/09/19

Με μία  ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο βουλευτής της Ν.Δ., νομικός και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, σχολίασε τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του συνταξιούχος δικηγόρος από την Αίγινα, επειδή αποκαλεί «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» τη γειτονική χώρα και τους κατοίκους της.

Στη μήνυσή του, ο συνταξιούχος δικηγόρος Κωνσταντίνος Σοφιανός, επικαλείται τους νόμους και τις συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα και σύμφωνα με τον ίδιο είναι «παράνομο» να αποκαλείται η γειτονική χώρα «Σκόπια» και οι πολίτες της «Σκοπιανοί».

Παραλληλα υποστηρίζει πως επιμένοντας στη χρήση των όρων αυτών, τους οποίους χαρακτηρίζει μειωτικούς, υβριστικούς και ρατσιστικούς, υπάρχει κίνδυνος διχόνοιας και συγκρούσεων μεταξύ όσων χαρακτηρίζουν τη γειτονική χώρα και τους γείτονες «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και σε όσους «Βόρεια Μακεδονία» και «Μακεδόνες», σύμφωνα με τις Πρέσπες. Επίσης υποστηρίζει πως εάν αποκαλούνται οι γείτονες «Σκοπιανοί» υπάρχει «κίνδυνος διατάραξης των σχέσεων της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, η οποία ως αντίποινα μπορεί να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία.

Στην απάντησή του ο κ.Συρίγος, αναφέρεται όχι μόνο στο πως θα πρέπει ν’ αποκαλούνται σύμφωνα με τις Πρέσπες, οι γείτονες αλλά και οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας, ενώ επισημαίνει πως δεν δέχεται επιθέσεις μόνο απο “Πρεσπολάτρες” αλλά και απ’ όσους αντιτίθενται της Συμφωνίας με τους γείτονες για το ονοματολογικό.

Ακολουθεί το κείμενο του Άγγελου Συρίγου:

 

«Σκοπιανοί, Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες: η επιλεκτική αλαλία

Οι υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών χρησιμοποιούν με έμφαση στον δημόσιο λόγο τους τον όρο «Βόρεια Μακεδονία». Εάν οι συνομιλητές τους δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο, με διάθεση διδακτισμού και εθνικής αυταρέσκειας επισημαίνουν ότι είναι προς το συμφέρον μας να τηρούμε τα συμφωνηθέντα.

Δεν εμφανίζουν, όμως, την ίδια ζέση όταν καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον έτερο όρο που συμφωνήθηκε και αναφέρεται στους πολίτες της γειτονικής μας χώρας. Αποφεύγουν να τους αποκαλούν Μακεδόνες.
Αποκαλυπτική αυτής της επιλεκτικής αλαλίας είναι η 23 σελίδων μήνυση που δέχθηκα και στην οποία εγκαλούμαι που εξακολουθώ να χρησιμοποιώ και τον όρο Σκοπιανοί.

Ο ίδιος ο μηνυτής μου στο κείμενό του αποκαλεί τους γείτονές μας
-κάτοικους της Βόρειας Μακεδονίας,
-λαό της Β. Μακεδονίας,
-Σλαβομακεδόνες
-και εντός εισαγωγικών «Μακεδόνες» 3 φορές και «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» 1 φορά.

Πώς λοιπόν πρέπει να αποκαλούμε τους γείτονές μας αλλά και τους εαυτούς μας, όσοι κατάγονται από τη Μακεδονία; Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει ουδεμία ρητή αναφορά του όρου Μακεδονία ως προς την Ελλάδα. Στο άρθρο 7, αναφέρεται ως η «βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους», όπου πρώτο μέρος είναι η Ελλάδα. Προκειμένου δηλαδή να μην αναφερθεί το όνομα Μακεδονία, επεκτάθηκε η Μακεδονία και καταλαμβάνει τη Θράκη και την Ήπειρο.

Για να είμαστε πολιτικώς ορθοί πρέπει εφ’ εξής να αποκαλούμε τους κατοίκους της γειτονικής μας χώρας «Μακεδόνες/πολίτες της Β. Μακεδονίας» και τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας «κατοίκους της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους» ή πιο απλά Μακεδόνες και Βορειοπεριοχίτες. Εάν τυχόν μας ξεφύγει και χρησιμοποιήσουμε τον όρο Σκόπια ή Σκοπιανοί, θα πρέπει να συνοδεύεται από την έκφραση «μετά συγχωρήσεως» ή «με το συμπάθειο διότι κατά τη γνώμη κάποιων ενέχει ρατσιστικά υπονοούμενα.

Α.Σ.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να μη σχολιάσω ότι εκτός από τη μήνυση, εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι συστηματικά επίθεση διότι εξ αρχής διαπίστωσα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μας δένει χειροπόδαρα και εφ’ όσον κυρωνόταν, τα προβλήματα από την απαλλαγή μας από αυτήν θα ήταν πολύ περισσότερα από τα όποια κέρδη μας. Κατηγορούμαι λοιπόν ότι όψιμα ανακάλυψα τα οφέλη από τη Συμφωνία ή ότι δήθεν άλλαξα απόψεις μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι προσπάθησαν να συνδέσουν την περιοδεία μου στη Βόρεια Ελλάδα, με τη λειτουργία κάποιου φροντιστηρίου σλαβικών, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πέλλα. Θερμή παράκληση προς τους καταγγέλλοντες: Παιδιά συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Ή είμαι εθνικιστής ή είμαι προδότης της πατρίδας. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».

 

 

 

 

 

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019

Εύγε παλίκαρε! ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εύγε παλίκαρε!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 7ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ. Ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΩΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε στον δημοσιογράφο Θανάση Γκόρδη:
"ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ".
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο συγκλονιστικό κάλεσμα είχε απευθύνει και μία μέρα πριν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 20 τού περασμένου Ιανουαρίου στο Σύνταγμα τής Αθήνας:
"Παρακαλώ όλους τούς Έλληνες να κοινοποιήσουν παντού σε τοίχους, ομάδες, messenger, ώστε κανένας να μην είναι ΑΠΩΝ και να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν θέλουμε τέτοια συμφωνία....ΤΕΛΟΣ...."
Και συνέχισε λέγοντας:
"Καλησπέρα συνέλληνες μου. Σήμερα κατέθεσα το πανευρωπαϊκό μετάλλιο που κατέκτησα, υπέρ τού Μακεδονικού Αγώνα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων "Παύλος Μελάς" και ζητώ από όλους τούς Ελληνες αθλητές, οι οποίοι έχουν φορέσει το εθνόσημο στο στήθος και έχουν σηκώσει την γαλανόλευκη ψηλά, να πάρουν θέση για την συμφωνία των Πρεσπών".
ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για ακόμη μια φορά Μπάμπη.
Τέτοιους αθλητές και τέτοιους Έλληνες χρειαζόμαστε.
Και η νίκη θα είναι δική μας.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για την κατάργηση τής επαίσχυντης συμφωνίας και τής προάσπισης των ιστορικών δικαίων τής μίας και μοναδικής Μακεδονίας, τής ελληνικής.

Πηγή Thanasis Gordis

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Εξαιρετικά σοβαρό :

Αυτονομιστικές τάσεις στην Κρήτη .

Διαλύουν τον Ελληνισμό και εκ των έσω .

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!

Τη δική της ενεργειακή Πολιτική ακολουθεί η Αμερικανο-υπόδουλη Κρήτη που χαράσσει κατευθείαν νέα διαδρομή – κατ εντολή Ισραηλινών και Αμερικάνων – για τον αγωγό East Med πετώντας έξω την Κύπρο και δίνοντάς της , τη χαριστική βολή.
Έτσι , αποκόπτεται από τα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών και ολοκληρώνεται και τυπικά η ύπαρξή της , ως Αμερικανική αποικία

Η Ελλάδα ως γνωστόν έχει υπογράψει τη σύμβαση για την κατασκευή του «EuroAsia Interconnector» με την Κύπρο και το Ισραήλ , την ενεργειακή δηλαδή σύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ μέσω ενός ενιαίου καλωδίου – γνωστό και ως το μεγάλο καλώδιο – που θα έχει βασικό κόμβο την Κρήτη, Φορέας υλοποίησης της διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας ήταν από την 1η στιγμή η Κυπριακή εταιρεία.

Στην πορεία όμως το αρχικό σχέδιο προδόθηκε και τον αρχικό σχεδιασμό αντικατάστησε το δευτερεύον σχέδιο δηλαδή η ενεργειακή διασύνδεση Ισραήλ – Κρήτης ( περιοχή Νοπήγια Κισσάμου Χανίων) Πελοπόννησο κατευθείαν ,με το λεγόμενο ¨μικρό καλώδιο ¨και έτσι πετάχτηκε έξω η Κύπρος . Αυτό προκάλεσε την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σφοδρή αντίδραση της ΕΕ

Μιλάει κανείς γιαυτό ;

Η κίνηση αυτή που δικαιολογείται μεταγενέστερα τάχα ότι , η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής – το κομμάτι αυτό που κατασκευάζεται από θυγατρική του ΑΔΜΗΕ – απέκτησε ξαφνικά το χαρακτήρα του επείγοντος για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης

Με τον τρόπο αυτό δείχνεται μια πιο σύντομη διαδρομή για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και δρομολογούνται έντεχνα νέα δεδομένα στην ενεργειακή σκακιέρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου , βάζοντας στο παιχνίδι την Αίγυπτο και πετώντας έξω την Κύπρο μας που ¨πέφτει πλέον μακριά¨ .

Έτσι οι ΗΠΑ με αντιπρόσωπο το Ισραήλ ελέγχουν απόλυτα τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου East Med με προωθούμενες χώρες την Ελλάδα – που δεν μπορεί να αντισταθεί – και το Ισραήλ , για την τροφοδοσία της Ευρώπης και των Βαλκάνιων και σφραγίζει μια ακόμα αποικία της , την Κρήτη .

Δέον να σημειωθεί ότι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ κατάσταση που βρέθηκε η ΔΕΗ , εξυπηρετούσε από την αρχή και εξυπηρετεί αυτόν το σχεδιασμό με τη μέθοδο του ¨εγκλωβισμού¨ των αποφάσεων . Αυτό όμως είναι μια άλλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη .

Θα τολμήσει κανείς να φωνάξει μην Προδώσετε την ΚΥΠΡΟ ;;

Αυτά βλέπει ο Ερντογάν και τη βλέπει σαν λάφυρο .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ σε φάση ανασυγκρότησης ( Τομέας εσωτερικής ασφάλειας )

katohika

 

 

 

 

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΦΥΛΉ

είναι η τελειότερη, ωραιότερη και γοητευτικότερη από όλες τις άλλες φυλές

Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα
από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους,που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς.


Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.
Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

 

 

 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ:

Ο «ποταμίσιος» υπουργός Μαυρωτάς στη λίστα μ΄εκείνους που τα «άρπαξαν» για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Τον δίνουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Φιλάρα, φύγε αύριο από την Ελλάδα

mavrotas

Οι Ρώσοι, δύσκολα κάνουν λάθος και δύσκολα λένε μπούρδες, κύριε υπουργέ Μαυρωτά. Έχουν δώσει ένα ραβασάκι στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σερβίας( η οποία μπαινοβγαίνει στις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου και θεωρείται ίσως από τις πιο έγκυρες των Βαλκανίων).

Λέει για εσάς. Σας «φωτογραφίζει». Γίνεται λόγος για μια ‘ξεχωριστή περίπτωση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας «Blic» (πρώτη σε κυκλοφορία) και όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που δίνει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το σχέδιο υφαινόταν χρόνια στον… αργαλειό της προδοσίας και είχε ενορχηστρωτές τους Αμερικανούς, που ήθελαν να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αφού η περιοχή βρίσκεται σε κομβικό σημείο στα Βαλκάνια.

Βγήκαν 2 εκατ. ευρώ «μαύρα» λεφτά για «μεμονωμένους Έλληνες πολιτικούς».

Καλό θα είναι το πρωί να υποβάλλετε την παραίτησή σας. Αλλά για να παραιτηθείτε θα πρέπει να υπάρχει ντροπή. Ποιος όμως από το κόμμα του Θεοδωράκη έχει ντροπή για τα ανομήματα που διέπραξε;

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019

ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ…

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σε χθεσινή μας ανάρτηση, αναφερθήκαμε στα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (ΕΣΚΕΣΜΑ), σύμφωνα με τα οποία, στις 4 Αυγούστου υπερέβησαν τους 20.000 οι «εγκλωβισμένοι προσφυγες» στα νησιά του Αιγαίου. Ξεπερνώντας και το περυσινό ρεκόρ του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν 18.122 «εγκλωβισμένοι προσφυγες».

Ωστόσο, από τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτεται πως οι Κούληδες… κρύβουν λόγια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΚΕΣΜΑ, η υπέρβαση των 20.000 σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου 2019, όταν τα «προσφυγάκια» στα διάφορα hotspots των νησιών του Αιγαίου έφτασαν τις 20.131 με τις νέες αφίξεις.

Ανατρέξαμε όμως στην ιστοσελίδα του Λιμενικού και την συγκεκριμένη ημέρα… δεν υπήρχε καμμιά καταγραφή νέας άφιξης στα νησιά του Αιγαίου!

Αν νομίζουν οι χαζοι-Κούληδες πως με τέτοια κολπάκια θα κρύψουν την αλήθεια κάτω απ’ το «χαλί», είναι γελασμένοι! Ήδη τα νησιά «βράζουν» και η έκρηξη της αγανάκτησης είναι θέμα χρόνου!

(ΥΓ): Αλήθεια, γιατί τα… λαθρομεταναστευτοφάγα «ακροδεξιά» διαδικτυακά παπαγαλάκια των Κούληδων, δεν κάνουν καμμιά αναφορά στις καθημερινές αφίξεις νέων… επενδυτών; Και γιατί κάνουνε γαργάρα τα… ρεκόρ προσέλκυσης λαθρομεταναστών της αγαπημένης τους κυβέρνησης;

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

Ντοκουμέντο! Σύμβουλος του Τσίπρα τα έπαιρνε χοντρά από τον Σόρος για να χτυπάει την Ρωσία (ΦΩΤΟ)


Πολλοί ανόητοι (δυστυχώς έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτους), μειδιάζουν ειρωνικά όταν αναφέρεται η τεράστια δολοπλοκία του Σόρος στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι (ειδικά δε της σχέσης του με την Αριστερά)… Διαβάστε και ανοίξτε λίγο τα μάτια σας…
Αποκάλυψη ΣΟΚ! Πιο πουλημένοι δεν γίνεται…
Σύμφωνα με τα DCLeaks (αντίστοιχα των Wikileaks), ο Μ. Τσιμιτάκης, δημοσιογράφος της Αυγής και υπεύθυνος για την επικοινωνία του πρωθυπουργού, συνεργάστηκε το ’15 επ’ αμοιβή με το αμφιλεγόμενο ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομυριούχου για έκθεση σχετικά με τη θέση της Ελλάδας έναντι Ουκρανίας-Ρωσίας – Το παραδέχεται και λέει ότι το έκανε για τα λεφτά – Τότε δημιούργησε σάλο με την ανάρτηση «όλοι λένε τα Σκόπια Μακεδονία» – Άγνωστο αν δήλωσε το εισόδημα – Αντιδράσεις και στην «Αυγή» για την άγνωστη παράλληλη δράση του
Είναι Μάρτιος του 2015, όταν ο Ματθαίος Τσιμιτάκης παίρνει ένα μακροσκελές ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή του. Ο αποστολέας του υπογράφει ως Iannis. Πίσω από την αγγλική εκδοχή του κοινού αυτού ελληνικού ονόματος βρίσκεται ο Γιάννης Καρράς.
Ενας καθηγητής πανεπιστημίου και ερευνητής που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Εχοντας σπουδάσει Ιστορία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αλλά και οικονομικά στις ΗΠΑ, είναι υποσχόμενο μέλος της ευρωπαϊκής ακαδημαϊκής κοινότητας με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα. Ο Γιάννης όμως έχει και άλλη μία ιδιότητα: συνεργάζεται με το ίδρυμα Open Society που ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος. Με αυτή την ιδιότητα προσεγγίζει τον νεαρό δημοσιογράφο με τον οποίο διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις. Εκτός από δημοσιογράφος, όμως, είναι και ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
που συνέβαλαν καθοριστικά στις εκλογικές καμπάνιες που οδήγησαν το μικρό κόμμα της Αριστεράς στην εξουσία. Την περίοδο εκείνη, μάλιστα, ο μετέπειτα σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι απασχολημένος με την ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής». Το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι γραμμένο στα αγγλικά καθώς, όπως εξηγεί ο συγγραφέας του, δεν θέλει να χάνει χρόνο, αλλά ο Ματθαίος μπορεί να του απαντήσει στα ελληνικά. Από τα συμφραζόμενα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι δύο άνδρες έχουν ήδη συμφωνήσει να συγγράψουν από κοινού μία έκθεση για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία αναφορικά με τη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρα­νίας. Η έκθεση αυτή γίνεται για λογαριασμό του ιδρύματος Open Society. Στο email ξεκαθαρίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Ο Γιάννης τον ενημερώνει ότι μόλις έφτασε μετά τη διαμονή του στην Αθήνα και την Κέρκυρα στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, όπου και εργάζεται για λογαριασμό του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών. Χωρίς να χάσει χρόνο ενημερώνει τον Τσιμιτάκη ότι πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά, καθώς έχουν μπροστά τους μεγάλο όγκο και φόρτο εργασίας και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.
Ο φιλοσκοπιανός δισεκατομμυριούχος Τ.Σόρος, στον οποίο ανήκει το Ιδρυμα Open Society
Ο Καρράς γράφει στον Τσιμιτάκη: «Θα το κάνουμε μαζί και θα μοιράσουμε την αμοιβή 50-50, αλλά πρέπει να μου πεις πώς να χειριστώ το φορολογικό κομμάτι. Αν έχω καταλάβει καλά, θέλεις το συμβόλαιο να είναι μόνο στο όνομά μου, σωστά; Θέλεις όμως το όνομά σου να εμφανίζεται στην έκθεση ή όχι; Απάντησέ μου σε όλα αυτά». Λίγο πιο κάτω συνεχίζει: «Γενικά μην πεις ότι το κάνεις για λογαριασμό του Open Society. Κάτι τέτοιο θα έκλεινε πόρτες. Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για το ίδρυμα στην Ελλάδα, κυρίως εξαιτίας της δράσης του σε ό,τι αφορά την πρώην Γιουγκοσλαβία».
Το μήνυμα συνεχίζει δίνοντας οδηγίες στον δημοσιογράφο σχετικά με το πώς πρέπει να ολοκληρώσει την έκθεση, η οποία θα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα διατηρεί σχέσεις εξάρτησης με τη Ρωσία και ως εκ τούτου αδιαφορεί για την κρίση στην Ουκρανία.
Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. «Ηταν μια έρευνα στην οποία πράγματι συμμετείχα. Ανέλαβα το κομμάτι των media, καθώς σχετίζεται με τις σπουδές μου στη Βρετανία και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα». Ο Τσιμιτάκης ξεκαθαρίζει ότι την περίοδο εκείνη δεν εργαζόταν ακόμα στο Μαξίμου. «Δεν ήμουν τότε στο Μαξίμου και δεν είχα καμία κομματική θέση. Ημουν δημοσιογράφος στην “Αυγή”. Για τα social media και την επικοινωνία του πρωθυπουργού με προσέλαβαν αργότερα».
Το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα αποτελεί μέρος δεκάδων χιλιάδων ευαίσθητων εγγράφων και προγραμμάτων που έφερε στην επιφάνεια μία αμερικανική ομάδα χάκερ ακτιβιστών που ονομάζονται DCLeaks. Οπως υποστηρίζουν, ακολουθούν το παράδειγμα των WikiLeaks υποκλέπτοντας μυστικά έγγραφα.
Με τον τρόπο αυτό θέλουν «να παρουσιάζουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις πολιτικές αποφάσεις». Στο στόχαστρό τους μπήκε ο παντοδύναμος επιχειρηματίας και λομπίστας Σόρος και το ίδρυμά του για μία περίοδο οκτώ ετών (μεταξύ του 2008 και του 2016) και η δράση του σε 40 χώρες. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, στην οποία έγινε ευρέως γνωστός από την εμπλοκή του στην υπόθεση των Σκοπίων. Επαιξε, άλλωστε, έναν ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο για την Ελλάδα όχι μόνο ως γενναιόδωρος χρηματοδότης, αλλά και ως παράγοντας που λειτούργησε ως πολιτικός λομπίστας υπέρ της ΠΓΔΜ. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Σκόπια τον έχουν αποκαλέσει «σωτήρα της “Μακεδονίας”».
Ενας Ελληνας ερευνητής θα μπορούσε να προσπεράσει χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία το επίμαχο έγγραφο. Είναι, άλλωστε, ένα από τα χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που βρίσκονται στην κατηγορία «Ουκρανία». Η συνομιλία, εξάλλου, μοιάζει να μην έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό. Αυτό θα ίσχυε, όμως, μόνο στην περίπτωση που ο παραλήπτης του δεν ήταν ο γνωστός Ματθαίος Τσιμιτάκης.
Ο καθηγητής Γιάννης Καρράς που έστειλε το email για τη συνεργασία του Ματθαίου Τσιμιτάκη με το Ιδρυμα Σόρος
Παιδί του ΣΥΡΙΖΑ Ο Ματθαίος είναι παιδί του ΣΥΡΙΖΑ. Η μετέπειτα μετακίνησή του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήρθε τυχαία. Ο πατέρας του είναι ενεργός στην Αριστερά και στενός φίλος σημερινών πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών. Ως μαθητής συμμετείχε στο κύμα καταλήψεων της δεκαετίας του 1990 μαζί με τους συνομήλικούς του που σήμερα κατέχουν ηγετικές θέσεις στην κυβέρνηση και το κόμμα. Ηταν η περίοδος που διαμορφώθηκε η στενή σχέση που τον δένει μέχρι σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άνδρες είναι συνομήλικοι και γνωρίζονται από τα μαθητικά τους χρόνια. Η σχέση τους δεν θα μπορούσε να τον κρατήσει μακριά από την έφοδο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.
Αυτός ήταν που είχε αναλάβει την πρώτη πολιτική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα ως νεοεκλεγμένου προέδρου του κόμματος. Επιπλέον, είχε συμβάλει καθοριστικά στις προεκλογικές καμπάνιες που εκτόξευσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τον Ηλία Χρονόπουλο και τον Τάσο Κορωνάκη εργάστηκαν σκληρά για την εξωστρέφεια που χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 2012 και μετά.
Πριν από τη νίκη του Ιανουαρίου 2015, ο Τσιμιτάκης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν πήρε την πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη του εν αναμονή πρωθυπουργού. Ηταν η συνέντευξη που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο νικητή των social media. Η συγκεκριμένη συνέντευξη είχε την καινοτομία τα ερωτήματα να τίθενται μέσω Twitter με τη χρήση του hashtag #asktsipras. Το hashtag έγινε trend στο Twitter και για τη συγκεκριμένη συνέντευξη ξέσπασε διαδικτυακή σύρραξη με το επιτελείο της Ν.Δ. Οταν μετά τις δεύτερες νικηφόρες για τη σημερινή κυβέρνηση εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, ο υπεύθυνος των social media του πρωθυπουργού Ηλίας Χρονόπουλος εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ, η θέση έμεινε κενή.
Η ένταξη του Ματθαίου Τσιμιτάκη στην επικοινωνιακή ομάδα κρίθηκε απαραίτητη μετά την γκάφα του διαχειριστή του ξενόγλωσσου λογαριασμού του πρωθυπουργού. Ηταν τότε που απευθυνόμενος στον Αχμέτ Νταβούτογλου δημοσίευσε ένα σχόλιο για τους πιλότους της Ελλάδας και της Τουρκίας που στη συνέχεια διεγράφη εξαιτίας των τουρκικών αντιδράσεων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 89, που δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 2016, ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, μέχρι πρότινος εργαζόμενος στην εφημερίδα «Αυγή» και στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο αλλά και εγκέφαλος της διαδικτυακής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009, εντάχθηκε στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Αρμοδιότητά του να διαχειρίζεται τα social media του πρωθυπουργού και όχι μόνο.
Τη στιγμή, όμως, που έχει κληθεί στο Μαξίμου για να προστατεύει τον πρωθυπουργό από επικοινωνιακές γκάφες, αυτός είναι που θα υποκύψει σε μία. Λίγο μετά την πρόσληψή του βρίσκεται στη δίνη ενός κυκλώνα και αναγκάζεται να υποβάλει την παραίτησή του. Αιτία στέκεται η ανάρτησή του στα social media με την οποία υπερασπίζεται τον Γιάννη Μουζάλα. Είχε μόλις ξεσπάσει σάλος από την τηλεοπτική εμφάνιση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής επειδή είχε αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».
Η αναφορά εκείνη είχε προκαλέσει κυβερνητική κρίση, καθώς ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ζητούσε επιμόνως την απομάκρυνση του κ. Μουζάλα. Ο Τσιμιτάκης έσπευσε να ρίξει λάδι στη φωτιά. Σ’ ένα άτυχο τιτίβισμα έγραψε: «Μην πατάτε την μπανανόφλουδα παραίτησης Μουζάλα. Δεν επιβεβαιώνεται. Ποια πρώην; Ολοι Μακεδονία λένε πλην εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί». Αν και αμέσως μετά διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση, η ζημιά έγινε. Υπό την πίεση των αντιδράσεων υποχρεώθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή.
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενήμερο για την υπόθεση, εγείρει ζήτημα δεοντολογίας. Οπως μας είπε, «όταν έχεις προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό οφείλεις να είσαι προσεκτικός. Πολύ περισσότερο όταν ο πρωθυπουργός σού προτείνει θέση στο Μαξίμου όφειλες να τον έχεις ενημερώσει για αμφιλεγόμενες δραστηριότητες σου. Το γεγονός ότι ο Τσιμιτάκης δεν ήθελε να φανεί το όνομά του στη συνεργασία με το Ιδρυμα Σόρος είναι από μόνο του απόδειξη πως είχε συνείδηση περί πολιτικού προβλήματος».
Διπλωματική πηγή, από την οποία επίσης ζητήσαμε να σχολιάσει την υπόθεση, μας είπε ότι η έστω και παλαιότερη εμπλοκή ενός νυν στελέχους του πρωθυπουργικού γραφείου με το Ιδρυμα Σόρος εγείρει ζήτημα λόγω του ρόλου που έχει παίξει αυτό το ίδρυμα στη διένεξη Αθήνας – Σκοπίων για το όνομα. Οπως μας είπε η ίδια πηγή, πολλοί θα συνδέσουν το tweet του Τσιμιτάκη («όλοι αποκαλούν το γειτονικό κράτος “Μακεδονία”» με τη σχέση που έχει με το Ιδρυμα Σόρος. Πάντα κατά την ίδια πηγή, υπάρχει και ένα δεύτερο ζήτημα. Το Ουκρανικό, που ήταν και το αντικείμενο της συνεργασίας του Τσιμιτάκη με το ίδρυμα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Η Ελλάδα έχει να χάσει από την επικράτηση των νεοψυχροπολεμικών τόνων που προωθούν ο Σόρος και το ίδρυμά του. Η Ελλάδα έχει συμφέρον από μια πολιτική διευθέτηση που θα επιτρέψει να ξαναμπεί σε τροχιά η συνεργασία Δύσης – Ρωσίας. Είναι προφανές, καταλήγει η ίδια πηγή, ότι η εμπλοκή του ονόματος ενός συνεργάτη του πρωθυπουργού ενεργοποιεί αρνητικά αντανακλαστικά στη Μόσχα έστω και αν στην πραγματικότητα πρόκειται μόνο για εντυπώσεις.
Ιδιαίτερη ενόχληση στο Μαξίμου φαίνεται όμως να έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα χρήματα που εισέπραξε ο δημοσιογράφος κόπηκαν σε άλλο όνομα. «Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι πράγματι υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».
To mail που απέστειλε στον Ματθαίο Τσιμιτάκη για τη συνεργασία του με το Ιδρυμα Σόρος ο καθηγητής πανεπιστημίου Γιάννης Καρράς

Ολο το κείμενο για τη δουλειά με τον φιλοσκοπιανό Σόρος
«Ματθαίε,
Εχω επιστρέψει στο Φράιμπουργκ από την Αθήνα και την Κέρκυρα και σου γράφω στα αγγλικά για να μη χάνουμε χρόνο. Αν, θέλεις, απάντησε στα ελληνικά. Σε παρακαλώ σχολίασε όλα τα παρακάτω. Οπως μπορείς να δεις, δεν είναι μικρός όγκος δουλειάς και τα χρονικά περιθώρια είναι αρκετά στενά (1η Απριλίου η προκαταρκτική έκθεση, 1η Μαΐου τελική έκθεση). Θα την κάνουμε μαζί. Θα μοιραστούμε την αμοιβή 50-50, αλλά θα πρέπει να με καθοδηγήσεις ως προς το πώς να διαχειριστώ τα φορολογικά θέματα. Καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις να υπάρχει το όνομά σου στο συμβόλαιο, ισχύει αυτό; Θέλεις να αναγράφεται το όνομά σου δίπλα στο δικό μου στην έκθεση; Κάνε σχόλια σε όλα τα παρακάτω.
Γενικά, και όπως κρίνεις εσύ, μην αναφέρεις ότι κάνεις αυτό το πρότζεκτ για το Open Society γιατί το πιο πιθανό είναι να σου κλείσει πόρτες. Υπάρχει πολύ καχυποψία για το Open Society στην Ελλάδα, βασικά λόγω της θέσης που έχει πάρει σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ταυτοχρόνως γράφω ένα άρθρο για το Aspen Review Eastern Europe, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η οργάνωση για την οποία διεξάγεται αυτή η έρευνα.
Δομή
Η δομή της έκθεσης έχει ως εξής:
Τρισέλιδη σύνοψη και συστάσεις.
Συστάσεις:
Οι συστάσεις θα είναι για μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα βήματα, όπως αναφέρονται εδώ βάση συνεντεύξεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Οι μεσοπρόθεσμες συστάσεις θα συμπεριλαμβάνουν ένα πολιτιστικό γεγονός (που θα καθοριστεί αργότερα) και ένα μονοήμερο συνέδριο για την Ουκρανία και το Διεθνές Δίκαιο, όπου θα παρατίθενται προηγούμενα ως προς τη διαχείριση της κατάστασης στην Ουκρανία (συγκεκριμένα την Κύπρο). Συστάσεις μπορούν να συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη ικανοτήτων των τοπικών Ουκρανών εκπροσώπων μεταναστών. Βραχυπρόθεσμες συστάσεις θα συμπεριλαμβάνουν ένα action pack ως προς το τι διακυβεύεται για την Ελλάδα στην Ουκρανία και τρόπους αφήγησης των παραλληλισμών στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ έθνους και αυτοκρατορίας έναντι Ελλάδας / Ουκρανίας. Σκέψου αν αυτά μας κάνουν και τι άλλο να προτείνουμε.
Παραρτήματα:
Media
Πολιτικά κόμματα και think tanks
Δημοσκοπήσεις
Επιχειρηματικές σχέσεις
Θρησκευτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί
Μετανάστευση και Διασπορά
Ελλάδα και Ουκρανία στο πλαίσιο της ελληνικής οικονομικής κρίσης
Ελλάδα, Ουκρανία και Κυπριακό
Ονόματα και σύντομη περιγραφή των σημαντικών παραγόντων: ένα “ποιος είναι ποιος” με πληροφορίες για τουλάχιστον 50 opinion leaders
Εκθεση
Σύνοψη: Λειτουργώ με υποθέσεις που προέκυψαν από συνεντεύξεις που έχω πάρει μέχρι τώρα ότι η Ρωσία έχει σημαντική πολιτική επιρροή (soft power) στην Ελλάδα, αν και αυτό δεν μεταφράζεται εύκολα σε πολιτική δράση (hard power) (δηλαδή, βέτο σε κυρώσεις της Ε.Ε.). Οι Ελληνες βασικά δεν ενδιαφέρονται για την Ουκρανία και την κρίση εκεί. Αντιλαμβάνονται και κατανοούν την εκεί κρίση με βάση τη δική τους οικονομική κρίση και τη σχέση τους με την Ευρώπη (τη σημερινή εποχή πρωτίστως την Ευρώπη και όχι τις ΗΠΑ). Στον βαθμό που οι σχέσεις με την Ευρώπη παραμένουν στο επίκεντρο και δεν ξεφύγουν, η Ελλάδα θα γαβγίζει αλλά δεν θα δαγκώνει. Αν βελτιωθούν, η Ελλάδα μπορεί να μη γαβγίζει καν (όπως βλέπουμε με την πολιτική της Ελλάδας για το Ισραήλ, ο Κοτζιάς μπορεί να είναι πολύ ρεαλιστής). Αν όμως επιδεινωθούν, η Ελλάδα θα στραφεί προς τη Ρωσία για αυξημένη στήριξη και θα αλλάξει τις πολιτικές για την Ουκρανία αναλόγως. Συμφωνείς με αυτή την υπόθεσης; Μπορείς να βρεις επιβεβαίωση υπέρ ή κατά στα ΜΜΕ που εξετάζονται;
Media: Εδώ είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών (πρέπει να σκεφτούμε πώς να χωρίσουμε τη δουλειά). Πρέπει να δώσουμε ένα “ποιος είναι ποιος” με πληροφορίες για τουλάχιστον 6 εφημερίδες, 10 οπτικοακουστικά μέσα (τηλεόραση και ραδιόφωνο) και 6 διαδικτυακές σελίδες. Κάποια είναι προφανή, αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις οι αλλαγές μέσα στον χρόνο (τουλάχιστον 18 μήνες) είναι σημαντικός παράγοντας. Ακολουθούν κάποιες προτάσεις για εφημερίδες: “Καθημερινή”, “Αυγή”, “Τα Νέα”, “Βήμα”, “Εφημερίδα Συντακτών”, “Ελευθεροτυπία”, “Πρώτο Θέμα”, “Ριζοσπάστης” (;) κ.λπ. Τι άλλο; Protagon; Athens Review of Books (πληροφορίες για τον Κοτζιά); Οσον αφορά την τηλεόραση, μπορούμε απλά να κάνουμε τα βασικά κανάλια. Τι λες για αριστερά blogs; Και για εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς; Νομίζω ότι πρέπει να καλύψουμε την Αριστερά στα FM. ΣΚΑΪ. Τι άλλο; Κάτι από τους εθνικιστές ή την Ακροδεξιά; Η επιλογή μου θα ήταν το “Αρδην” (ήδη το κοιτάζω), που τουλάχιστον επιδιώκει να είναι σοβαρό. Το “Patria” είναι ακόμα πιο ανούσιο. Θα ασχοληθώ με τις θρησκευτικές ιστοσελίδες στο θρησκευτικό και πολιτιστικό παράρτημα. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε συνέντευξη από τον Κώστα Νισένκο (http://www.kathimerini.gr/757296/article/epikairothta/kosmos/viaih-epi8esh-kata-toy-antapokrith-ths-ka8hmerinhs-sthn-krimaia) και τον Κώστα Γερόπουλο από τη “New Europe” για να αναλύσουμε τα ζητήματα, αλλά δεν ξέρω αν είναι συνετό το να μιλήσουμε με τους ανταποκριτές της Ρωσίας Θανάση Αυγερινό, Δημήτρη Λιάτσο, Αχιλλέα Πατσουκα κ.λπ. (τους γνωρίζω όλους). Επίσης, αν πετύχουμε άρθρα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε οποιοδήποτε θέμα να το στείλουμε με email ο ένας στον άλλον.
Πολιτικά κόμματα και think tanks: Ποιος, αν υπάρχει κάποιος, ασχολείται με τη Ρωσία – Ουκρανία μέσα στο κάθε κόμμα; Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων στη διαμόρφωση πολιτικής; (Το ένστικτό μου λέει ότι δεν παίζει κανένα ρόλο.) Ομολογώ ότι δεν έχω καμία ιδέα πώς να προχωρήσουμε με αυτό, αλλά έχω γράψει στον ακαδημαϊκό Βασίλη Πετσίνη και ελπίζω να κάνω Skype μαζί του σύντομα. Εχω ήδη πάρει συνέντευξη από τον Θάνο Ντόκο (γενικό διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής – ΕΛΙΑΜΕΠ) αυτοπροσώπως (σχ.Γ.Θ: Ίσως μετά την μασονία να μην υπάρχει τίποτα το πιο σατανικό όσο το ΕΛΙΑΜΕΠ στην Ελλάδα).
Δημοσκοπήσεις: Εχω ήδη ξεκινήσει διαδικτυακή έρευνα και υπάρχει ενδιαφέρουσα πληροφορία. Μίλησα με τον Βασίλη Μουρδουκούτα γι’ αυτό και με έχε συμβουλέψει ως προς το πώς να προχωρήσω.
Επιχειρηματικές σχέσεις: Μέχρι τώρα έχω πάρει συνέντευξη από την Ελενα Κοντράτοβα, πρόεδρο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και την υποδιευθύντριά της Γιούλια Σισάλοβα, διευθύντρια Επικοινωνίας του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου. Σχετικά με τις ελληνοουκρανικές επιχειρηματικές σχέσεις, έλαβα πληροφορίες από την Ολγα Τσέρνοβα, τη δεύτερη τη τάξει στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα. Ολοι μου πρότειναν και άλλους ανθρώπους με τους οποίους αξίζει να μιλήσουμε και έχουν δώσει εκτενή στοιχεία για εμπορικές σχέσεις.
Πολιτισμός & Θρησκεία: Αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, ίσως πιο σημαντικό από τα ΜΜΕ σε ελληνικό πλαίσιο. Μέχρι στιγμής, έχω πάρει τηλεφωνική συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιωάννη (Ζηζιούλα) από την Πέργαμο (ενός από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη). Εχω διαβάσει το πρόσφατο βιβλίο του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου,(σχ.Γ.Θ: Γνωστός για τις νεοτεριστικές του θέσεις και κατήγορος του Μητρ.Πειραιώς) “Two bullets for Donetsk” . Εχω προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να επικοινωνήσω με τον ίδιο τον μητροπολίτη και έχω ξεκινήσει δουλειά πάνω σε δύο θρησκευτικές ιστοσελίδες: romfea.gr και amen.gr (σχ.Γ.Θ: Είναι γνωστές οι σχέσεις της romfea με την αμερικανική πρεσβεία). Οσον αφορά το πολιτιστικό κομμάτι, σκοπεύω να επικοινωνήσω με τον Στάθη Λιβαθινό, κορυφαίο σκηνοθέτη ρωσικών και άλλων θεατρικών έργων και την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου. Επίσης, τη διοίκηση στης Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, συγκεκριμένα, την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια, που έχει πολλές γνώσεις σε αυτό το θέμα έχοντας ταξιδέψει και στη Ρωσία και στην Ουκρανία. Επίσης, έχω ηγηθεί μιας συζήτησης σχετικά με αυτό το θέμα με φοιτητές μου σε μάθημα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να χρησιμοποιήσω τις επαφές μου στα Σλαβικά Τμήματα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά βασικά γνωρίζω και εγώ ο ίδιος τι γίνεται εκεί. Το Κέντρο Πούσκιν θα ήταν άλλο ένα σημείο επαφής. Το 2016 η Ελλάδα και η Ρωσία θα φιλοξενήσουν η μία την άλλη ως επίκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων στις δύο χώρες. Θα κοιτάζω να καταλάβω τον βαθμό στον οποίο η ρωσική απαράμιλλη πολιτιστική soft power μπορεί να μεταφραστεί σε χάραξη πολιτικής στην Ελλάδα.
Μεταναστευτικό δίκτυο: Μέχρι στιγμής έχω πάρει συνέντευξη από την Ολγα Τσέρνοβα, τη δεύτερη τη τάξει στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, την Τατιάνα Ντίκο, δασκάλα και μεταφράστρια Ρωσικών με έδρα την Αθήνα, ενώ τηλεφωνικώς έχω μιλήσει με την Αννα Κόστιουκ, διοργανώτρια φοιτητών για το Ουκρανία – Κριμαία με έδρα την Αθήνα. Την Ελένη Φασούλα-Παπαϊωάννου, οργανώτρια ρωσικού μεταναστευτικού δικτύου στην Ελλάδα (η οποία μίλησε για τον τρόπο που η προσάρτηση της Κριμαίας έχει οδηγήσει σε διασπάσεις σε μια μέχρι πρότινος βασικά μετά-σοβιετική μάζα ανθρώπων.) Μπορεί να μιλήσω με την Ευτυχία Βουτυρά για μια ακαδημαϊκή άποψη. Εχω ακόμα αρκετή δουλειά να κάνω για να καταλάβω το ρόλο που παίζουν -μπορούν να παίξουν- τα μεταναστευτικά δίκτυα στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο στην παρούσα φάση, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Και μετά υπάρχει το ζήτημα των ρωσόφωνων Πόντιων, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και κάποιοι από το Σουκούμι. Στρέφονται προς τη Ρωσία; Επηρεάζουν πολιτική της Βορείου Ελλάδας όπου μένουν κυρίως; Τέλος, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιηθούν τα όσα λέγονται αναφορικά με την ελληνική Διασπορά στην Ουκρανία (η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν δώσει έμφαση στον ρόλο της Διασπορά τους τελευταίους μήνες);
Εξωτερική πολιτική και Ελληνικός Στρατός: Μέχρι στιγμής έχω πάρει συνέντευξη από τον πρέσβη Ηλία Κλη (πρώην πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, σύμβουλο του νυν υπουργού Εξωτερικών, σύμβουλος του ΣΕΒ). Ισως είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος για να κατανοήσει κανείς τις ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις αυτή τη στιγμή. Με τον πρέσβη Αλέξανδρο Φίλων (πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, με τον οποίο έχω συγγένεια). Τον Καπετάνιο Πάνο Στάμου (υποβρύχια, πολλές γνωριμίες στην Κριμαία, επίσης γραμματέας και ηγέτης της Ενωσης Ελληνορωσικής Ιστορίας), ο οποίος τόνισε τη μη πολιτική παράδοση των Ελληνικών Ενοπλων Δυνάμεων. Σκέφτομαι να μιλήσω με τον Θέμο Στοφορόπουλο για την άποψη της εθνικής αριστεράς. Εχω διαβάσει επίσης το πιο πρόσφατο βιβλίο του ΥΠΕΞ Κοτζιά. Ολα αυτά μου έχουν προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τα παραρτήματα 7 & 8 και ειδικά με τη σχέση με το Κυπριακό (που αυτή τη στιγμή η Ελλάδα επιθυμεί να υποβαθμίσει).
Αναμένω την απάντησή σου για όλα αυτά.
Γιάννης»
Ενα από τα δεκάδες χιλιάδες έγγραφα που αποκάλυψαν τα DCLeaks
Αντιδράσεις και στην «Αυγή» Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκάλυψη της άγνωστης παράλληλης δράσης του δημοσιογράφου έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην «Αυγή» αφού πολλοί συντάκτες της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την συνεργασία του Ματθαίου Τσιμιτάκη με το ίδρυμα Σόρος.
από:Νεφέλη Λυγερού

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΚΟ και.. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ,

ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ1


Η κατωτέρω καταγγελία, θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στην εισαγγελία, και να έχει κινηθεί άμεσα η διαδικασία αποπομπής και παραπομπής σε δίκη των υπευθύνων του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ και της Παιδικής Κατασκήνωσης στον Άγιο Ανδρέα.


Την ανακοίνωση που θα διαβάσετε πιο κάτω, μου την έστειλε φίλος ...

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΞΟΔΟΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΕΛΕΓΧΘΗΣΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΣ;;;


ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΔΟΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΜΚΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ;;;

ΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ;;;


Άραγε, πόσα παιδιά ΕΛΛΗΝΩΝ κατοίκων του Δήμου Αθηναίων, στερήθηκαν την κατασκήνωση για να πάνε ΤΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΚΙΑ;;;

ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΕΘΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!

Ουδεμία ρατσιστική διάθεση έχω...
ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...


Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Εκτεταμένη νοθεία στις εθνικές εκλογές υπέρ του Σύριζα;

Γιατί στο site του υπουργείου Εσωτερικών δεν υπάρχουν οι ψήφοι των εθνικών εκλογών του 2019 ανά εκλογικό τμήμα;

ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ “ΨΕΚΑΣΤΗΚΑΝ” ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Ένα ανατριχιαστικό όσο και αποκαλυπτικό κείμενο υπογράφει ο Μανώλης Αυγερινός παραθέτοντας τους αριθμούς που μπορεί να είναι βαρετοί στην ανάγνωση αλλά αποκαλυπτικοί για το πως ο Σύριζα εξασφάλισε το 31%!

Ερωτηματικά προκαλεί η άνοδος ειδικά στη Μακεδονία, όπου είναι εξόχως θεαματική, λες και δεν υπήρξε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός

Η πρώτη αιτία που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι ο αριθμός των Ελλήνων (μόνο;;;)πολιτών, που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Η δεύτερη αιτία είναι ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 437.579 ψήφους, παραπάνω από τις ευρωεκλογές (1.343.595 ψήφους στις ευρωεκλογές και 1.781.174 ψήφους στις εθνικές εκλογές).

Από μόνο της αυτή η αύξηση των ψήφων, σε μόλις ένα μήνα, δημιουργεί σκέψεις, απορίες αλλά και ερωτηματικά, που χρήζουν απαντήσεων.
Οφείλω καταρχήν να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη, για ένα κείμενο, που έχει ως βάση τους αριθμούς, οι οποίοι σχεδόν πάντα είναι κουραστικοί.

Πριν ξεκινήσουμε, να σημειώσουμε ότι, στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, αλλά και στις συνεχείς εκλογές του 2019 (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Βουλευτικές), η συμμετοχή των πολιτών, κυμάνθηκε στα επίπεδα του 58% με πολύ μικρές αποκλίσεις.
Επομένως μιλάμε για την ίδια αριθμητικά βάση των πολιτών που προσήλθαν στην κάλπη, σε όλες τις προαναφερόμενες εκλογές.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.926.526 ψήφους και τον Ιούλιο του 2019, 1.781.174 ψήφους.
Δηλαδή, μετά από σχεδόν 4 χρόνια κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μόλις 145.352 ψήφους, αριθμός εξαιρετικά μικρός, ακόμα και για κυβερνήσεις που τα πήγαν αντικειμενικά καλά.
Οι παλιοί πολιτικοί έλεγαν ότι, κάθε κυβέρνηση, ότι και αν κάνει, έχει 1% φθορά ανά κυβερνητικό έτος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπέστη, μεταφραζόμενη σε απόλυτους αριθμούς ψήφων, ούτε καν τη φυσιολογική κυβερνητική φθορά.
Ο αριθμός αυτός στάθηκε η αιτία, να ψάξουμε λίγο παραπάνω το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκαμε, αξιοπερίεργα στοιχεία.

Πάμε να δούμε μερικά:
Αρχή κάνουμε από τη Μακεδονία.
Μια περιοχή, που λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι υποθέταμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποστεί καθίζηση από τους Μακεδόνες πολίτες.
Οι αριθμοί όμως λένε άλλα πράγματα.
Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019, εκλογές με καθαρά κομματικές επιλογές υποψηφίων αλλά και καθαρά κομματική ψήφο, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία περιλαμβάνει 7 νομούς (Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής), ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης, έλαβε 105.710 ψήφους με μέσο όρο ποσοστού, 11,33%.

Ένα μήνα μετά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, όχι ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και στους ίδιους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε 259.492 ψήφους, με μέσο όρο ποσοστού, 25,79%.

Μόλις σε ένα μήνα από τις Περιφερειακές εκλογές, στην Κεντρική Μακεδονία, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε, 153.782 ψήφους παραπάνω από την κομματική επιλογή στις Περιφερειακές εκλογές, ανεβάζοντας το ποσοστό του κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 25,79% !!!!

Τι άλλαξε σε μόλις ένα μήνα και οι ίδιοι που καταψήφισαν την κομματική επιλογή του κ. Γιαννούλη, υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ακόμα κάτι, πολύ πολύ χαρακτηριστικό.

Ο συνδυασμός της υποψηφίας Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου έλαβε 16.666 ψήφους.
Σαν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, η κ. Νοτοπούλου, έλαβε μόνη της 28.049 σταυρούς, ενώ και ο αποτυχών σαν Περιφερειάρχης Χ. Γιαννούλης, εξελέγη επίσης βουλευτής.
Η κ. Νοτοπούλου πήρε μόνη της, σχεδόν διπλάσιους ψήφους, από ό,τι πήρε ολόκληρος ο υποψήφιος συνδυασμός για τις Δημοτικές εκλογές!!!
Δηλαδή οι Θεσσαλονικείς, ψήφισαν για βουλευτές, κάποιους που δεν ήθελαν σαν τοπικούς άρχοντες, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο!!!!
Ας πάμε όμως και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, όπου θα δει κανείς εντυπωσιακά ευρήματα.
Δείτε καταρχήν τον σχετικό πίνακα, πάντα με πηγή το υπουργείο Εσωτερικών:
Έγινε ότι έγινε με τη Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών, έγιναν τα τεράστια σε πλήθος συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, έγιναν σε όλη την ομογένεια παντού στη γη συλλαλητήρια και το αποτέλεσμα ήταν, ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του 2015 να χάσει μόλις 66.833 ψήφους (414.883 το 2015, 348.050 το 2019).

Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Μακεδονία, με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αλματώδη αύξηση και από 254.469 ψήφους των ευρωεκλογών, έφτασε στις 348.050 ψήφους των εθνικών εκλογών, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ τις ψήφους του, κατά 93.584 ψήφους, ήτοι 7 ποσοστιαίες μονάδες!!!!

Και μιλάμε για την ίδια περιοχή, τους ίδιους νομούς, για τον ίδιο αριθμό συμμετοχής πολιτών, μιλάμε για τη Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α.
Αλήθεια τι ακριβώς άλλαξε σε ένα μήνα από τις ευρωεκλογές και οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ άλλαξαν την ψήφο τους;
• Η Συμφωνία των Πρεσπών ξαφνικά έγινε καλή;
• Τα εμπορικά σήματα, ξαφνικά δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα;
• Η Μακεδονική γλώσσα ορθώς παραχωρήθηκε στα Σκόπια;
• Η Μακεδονική Εθνότητα, ορθώς παραχωρήθηκε στους Σκοπιανούς;
• Το ότι η Ελλάδα βάσει της Συμφωνίας, είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που δεν μπορεί να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε οποιοδήποτε διεθνή Οργανισμό (παρ. 1, άρθρο 2 του ν. 4588, ΦΕΚ 9 Α/25-01-2019), δεν ενοχλεί πλέον τους Μακεδόνες αλλά και όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες;
• Το ότι παντού στον κόσμο πλέον, με τη σφραγίδα Τσίπρα Καμμένου, με τη λέξη Μακεδονία, όλοι εννοούν τα Σκόπια και όχι τη μία και πραγματική Μακεδονία την Ελληνική, δεν ενοχλεί πλέον τους Μακεδόνες;

Εκτός και αν συνέβη κάτι άλλο, κάτι μαγικό, στο αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι που δεν μπορεί, τουλάχιστον ο γράφων, να ισχυριστεί.
Και δεν είναι μόνον η Μακεδονία.
Σε 10 νομούς της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερες ψήφους από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στους νομούς αυτούς, δύο πράγματα «φυσιολογικά» μπορεί να συνέβησαν.
Ή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τάκανε όλα καλά ή οι κάτοικοι/ψηφοφόροι αυτών των περιοχών δεν κατάλαβαν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Και εάν μεν, οι κάτοικοι/ψηφοφόροι πιστεύουν ότι τάκανε όλα καλά η κυβέρνηση, πολύ καλώς έπραξαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν όμως δεν κατάλαβαν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποιοι φέρουν ευθύνες γι’ αυτό.
Και αυτοί είναι οι βουλευτές και οι πολιτευτές των περιοχών αυτών, τουλάχιστον της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν επί 4 χρόνια να πείσουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών, για τα δεινά που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο.
Και ας μην στεκόμαστε ότι η ΝΔ νίκησε στις εκλογές και επομένως όλα πήγαν καλά και άρα πάμε παρακάτω χωρίς να εξετάζουμε τίποτα άλλο.
Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα με σωστή οργάνωση, οφείλει να ψάξει τις αιτίες, που σε αυτούς τους νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις ψήφους του σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2015.
Από τους νομούς αυτούς, δεν μπορεί να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία για το νησί της Λέσβου.
Ένα νησί, που ο κ. Τσίπρας πίστευε ότι είναι άλλο νησί από τη Μυτιλήνη.
Ένα νησί που η πολιτική του κ. Τσίπρα, το «φόρτωσε» με 15.000 αλλοδαπούς, αλλοιώνοντας πλήρως τον πληθυσμιακό χαρακτήρα του νησιού.
Ένα νησί, που η τουριστική καταστροφή που υπέστη τα 4 χρόνια Τσίπρα, λόγω του μεταναστευτικού, ήταν τεράστια.
Πλέον η Μυτιλήνη δεν συμπεριλαμβάνεται στους τουριστικούς προορισμούς και αυτό εξ αιτίας των πολιτικών του Τσίπρα, στο μεταναστευτικό.
Έναν Τσίπρα, που έκανε έντονη, σχεδόν επιθετική, παρατήρηση σε δημοσιογράφο στη ΔΕΘ, όταν είπε: «από πότε η θάλασσα έχει σύνορα και δεν τόξερα;»
Αυτός ο Τσίπρας λοιπόν, πήρε παραπάνω ψήφους στη Μυτιλήνη από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Και είναι φυσιολογικό όλο αυτό;
Υπάρχει πολιτικό κριτήριο τελικά ή όχι;
Και αν υπάρχει, ποιο ακριβώς είναι;
Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στους 10 αυτούς νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αύξηση 72.109 ψήφους, ήτοι σχεδόν 30% άνοδος(!!!!!) σε σχέση με το ποσοστό των ευρωεκλογών στους ίδιους πάντα 10 νομούς.
Σίγουρα όλα αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και απορίες, για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αύξησε τόσο πολύ τις ψήφους του από τις ευρωεκλογές ως τις εθνικές εκλογές, με ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ διαφορά;;;;;
Και σίγουρα όλα αυτά, απαιτούν ψάξιμο και διερεύνηση από τη σημερινή κυβέρνηση.
Το πώς και το πότε, θα το καθορίσουν οι σημερινοί κυβερνώντες.
Αλλά, θέλει ψάξιμο…..και μάλιστα επισταμένως.
Και μια απορία: γιατί στο site του υπουργείου Εσωτερικών μπορώ να δω τις ψήφους των εθνικών εκλογών του 2015 ανά εκλογικό τμήμα και στις εθνικές εκλογές του 2019 η εφαρμογή αυτή δεν υπάρχει;
Απλή απορία προς σκέψη υποβάλλω και ας απαντηθεί από άλλους.
Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον (Πλάτων)

kourdistoportocali.com

 

 

 

 

 

28.7.19

Η μητέρα του Κατσίφα έδιωξε τους Αλβανούς δημοσιογράφους από το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου


Επεισόδιο με Αλβανούς δημοσιογράφους σημειώθηκε σήμερα στο 9μηνο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που πραγματοποιήθηκε στους Βουλιαράτες.

Οι Αλβανοί δημοσιογράφοι συνεχίζουν να δηλητηριάζουν την αλβανική κοινή γνώμη διεγείροντας διεθνιστικό μίσος εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Για άλλη μια φορά δεν σεβάστηκαν την επιθυμία της οικογένειας που δεν ήθελε να τραβήξουν πλάνα απ' το μνημόσυνο.


Αυτό εξόργισε την ηρωίδα μάνα του Κωνσταντίνου η οποία 9 μήνες τώρα ζητά δικαίωση περιμένοντας το πόρισμα των αλβανικών εισαγγελικών αρχών για την εν ψυχρώ εκτέλεση του παλικαριού της από τις επίλεκτες δυνάμεις RENEA της αλβανικής αστυνομίας.

Η προκλητική επενεμφάνιση των αυτουργών της δολοφονίας του γιου της στον τόπο αναπαύσεώς του, την εξόργισε με αποτέλεσμα να τους πάρει στην κυριολεξία στο κυνήγι, οδηγώντας τους έξω απ' το χώρο του νεκροταφείου!

Το γεγονός αυτό έκανε τα αλβανικά ΜΜΕ να ξεσαλώσουν απ' το πρωί στοχοποιώντας για άλλη μια φορά την οικογένεια του Κωνσταντίνου κάνοντας λόγο για απρόκλητη "επίθεση" που δέχτηκαν απ' τη μητέρα του, την οποία κατηγορούν ότι τους έσπασε μια τηλεοπτική κάμερα κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η Αλβανία του δολοφόνου Ράμα αντί να κάνει βήματα προς την εγκαθίδρυση κράτους δικαίου έχει μετατραπεί σε ένα κράτος μπανανία που διοικούν εγκληματίες και στο τελευταίο επεισόδιο της διαρκούς τραγωδίας ο θύτης παρουσιάζεται ξανά σαν θύμα.

Οι διεθνείς οργανισμοί αντί να επιτηρούν την σταδιακή εγκαθίδρυση δικτατορικού καθεστώτος στην χώρα οφείλουν να σταματήσουν να βρίσκονται σε ρόλο θεατή και να αντιδράσουν δυναμικά τόσο για να ριχτεί άπλετο φως στην στυγερή δολοφονία του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας όσο και στην συνεχιζόμενη προσπάθεια εκφοβισμού και ξεριζωμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από την γη των προγόνων της.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών


https://www.himara.gr

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 28.7.19

 

 

 

 

 

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Ζητούνται απαντήσεις για τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογέςhttp://www.elzoni.gr/ast/cov/av/avgerinos_man_b.jpg
Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός
Η πρώτη αιτία που γράφονται αυτές οι σειρές, είναι ο αριθμός των Ελλήνων (μόνο;;;)πολιτών, που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Η δεύτερη αιτία είναι ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 437.579 ψήφους, παραπάνω από τις ευρωεκλογές (1.343.595 ψήφους στις ευρωεκλογές και 1.781.174 ψήφους στις εθνικές εκλογές).
Από μόνο της αυτή η αύξηση των ψήφων, σε μόλις ένα μήνα, δημιουργεί σκέψεις, απορίες αλλά και ερωτηματικά, που χρήζουν απαντήσεων.
Οφείλω καταρχήν να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη, για ένα κείμενο, που έχει ως βάση τους αριθμούς, οι οποίοι σχεδόν πάντα είναι κουραστικοί.
Πριν ξεκινήσουμε, να σημειώσουμε ότι, στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, αλλά και στις συνεχείς εκλογές του 2019 (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Βουλευτικές), η συμμετοχή των πολιτών, κυμάνθηκε στα επίπεδα του 58% με πολύ μικρές αποκλίσεις.
Επομένως μιλάμε για την ίδια αριθμητικά βάση των πολιτών που προσήλθαν στην κάλπη, σε όλες τις προαναφερόμενες εκλογές.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.926.526 ψήφους και τον Ιούλιο του 2019, 1.781.174 ψήφους.
Δηλαδή, μετά από σχεδόν 4 χρόνια κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μόλις 145.352 ψήφους, αριθμός εξαιρετικά μικρός, ακόμα και για κυβερνήσεις που τα πήγαν αντικειμενικά καλά.
Οι παλιοί πολιτικοί έλεγαν ότι, κάθε κυβέρνηση, ότι και αν κάνει, έχει 1% φθορά ανά κυβερνητικό έτος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπέστη, μεταφραζόμενη σε απόλυτους αριθμούς ψήφων, ούτε καν τη φυσιολογική κυβερνητική φθορά.
Ο αριθμός αυτός στάθηκε η αιτία, να ψάξουμε λίγο παραπάνω το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκαμε, αξιοπερίεργα στοιχεία.
Πάμε να δούμε μερικά.
Αρχή κάνουμε από τη Μακεδονία.
Μια περιοχή, που λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι υποθέταμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποστεί καθίζηση από τους Μακεδόνες πολίτες.
Οι αριθμοί όμως λένε άλλα πράγματα.
Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019, εκλογές με καθαρά κομματικές επιλογές υποψηφίων αλλά και καθαρά κομματική ψήφο, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία περιλαμβάνει 7 νομούς (Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής), ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης, έλαβε 105.710 ψήφους με μέσο όρο ποσοστού, 11,33%.
Ένα μήνα μετά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, όχι ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και στους ίδιους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε 259.492 ψήφους, με μέσο όρο ποσοστού, 25,79%.
Μόλις σε ένα μήνα από τις Περιφερειακές εκλογές, στην Κεντρική Μακεδονία, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε, 153.782 ψήφους παραπάνω από την κομματική επιλογή στις Περιφερειακές εκλογές, ανεβάζοντας το ποσοστό του κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 25,79% !!!!
Τι άλλαξε σε μόλις ένα μήνα και οι ίδιοι που καταψήφισαν την κομματική επιλογή του κ. Γιαννούλη, υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ακόμα κάτι, πολύ πολύ χαρακτηριστικό.
Ο συνδυασμός της  υποψηφίας  Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου έλαβε 16.666 ψήφους.
Σαν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, η κ. Νοτοπούλου, έλαβε μόνη της 28.049 σταυρούς, ενώ και ο αποτυχών σαν Περιφερειάρχης Χ.  Γιαννούλης, εξελέγη επίσης βουλευτής.
Η κ. Νοτοπούλου πήρε μόνη της, σχεδόν διπλάσιους ψήφους, από ό,τι πήρε ολόκληρος ο υποψήφιος συνδυασμός για τις Δημοτικές εκλογές!!!
Δηλαδή οι Θεσσαλονικείς, ψήφισαν για βουλευτές, κάποιους που δεν ήθελαν σαν τοπικούς άρχοντες, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο!!!!
Ας πάμε όμως και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, όπου θα δει κανείς εντυπωσιακά ευρήματα.
Δείτε καταρχήν τον σχετικό πίνακα, πάντα με πηγή το υπουργείο Εσωτερικών:
Έγινε ότι έγινε με τη Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών, έγιναν τα τεράστια σε πλήθος συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, έγιναν σε όλη την ομογένεια παντού στη γη συλλαλητήρια και το αποτέλεσμα ήταν, ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του 2015 να χάσει μόλις 66.833 ψήφους (414.883 το 2015, 348.050 το 2019).
Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Μακεδονία, με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αλματώδη αύξηση και από 254.469 ψήφους των ευρωεκλογών, έφτασε στις 348.050 ψήφους των εθνικών εκλογών, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ τις ψήφους του, κατά 93.584 ψήφους, ήτοι 7 ποσοστιαίες μονάδες!!!!
Και μιλάμε για την ίδια περιοχή, τους ίδιους νομούς, για τον ίδιο αριθμό συμμετοχής πολιτών, μιλάμε για τη Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α.
Αλήθεια τι ακριβώς άλλαξε σε ένα μήνα από τις ευρωεκλογές και οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ άλλαξαν την ψήφο τους;
 • Η Συμφωνία των Πρεσπών ξαφνικά έγινε καλή;
 • Τα εμπορικά σήματα, ξαφνικά δεν αποτελούν πλέον  πρόβλημα;
 • Η Μακεδονική γλώσσα ορθώς παραχωρήθηκε στα Σκόπια;
 • Η Μακεδονική Εθνότητα, ορθώς παραχωρήθηκε στους Σκοπιανούς;
 • Το ότι η Ελλάδα βάσει της Συμφωνίας, είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που δεν μπορεί να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε οποιοδήποτε διεθνή Οργανισμό (παρ. 1, άρθρο 2 του ν. 4588, ΦΕΚ 9 Α/25-01-2019), δεν ενοχλεί πλέον τους Μακεδόνες αλλά και όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες;
 • Το ότι παντού στον κόσμο πλέον, με τη σφραγίδα Τσίπρα Καμμένου, με τη λέξη Μακεδονία, όλοι εννοούν τα Σκόπια και όχι τη μία και πραγματική Μακεδονία την Ελληνική, δεν ενοχλεί πλέον τους Μακεδόνες;
Εκτός και αν συνέβη κάτι άλλο, κάτι μαγικό, στο αποτέλεσμα των εκλογών, κάτι που δεν μπορεί, τουλάχιστον ο γράφων, να ισχυριστεί.
Και δεν είναι μόνον η Μακεδονία.
Σε 10 νομούς της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερες ψήφους από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στους νομούς αυτούς, δύο πράγματα «φυσιολογικά» μπορεί να συνέβησαν.
Ή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τάκανε  όλα καλά ή οι κάτοικοι/ψηφοφόροι  αυτών των περιοχών δεν κατάλαβαν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Και εάν μεν, οι κάτοικοι/ψηφοφόροι πιστεύουν ότι τάκανε όλα καλά η κυβέρνηση, πολύ καλώς έπραξαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν όμως δεν κατάλαβαν τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποιοι φέρουν ευθύνες γι’ αυτό.
Και αυτοί είναι οι βουλευτές και οι πολιτευτές των περιοχών αυτών, τουλάχιστον της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν επί 4 χρόνια να πείσουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών, για τα δεινά που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο.
Και ας μην στεκόμαστε ότι η ΝΔ νίκησε στις εκλογές και επομένως όλα πήγαν καλά και άρα πάμε παρακάτω χωρίς να εξετάζουμε τίποτα άλλο.
Ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα με σωστή οργάνωση, οφείλει να ψάξει τις αιτίες, που σε αυτούς  τους νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις ψήφους του σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2015.
Από τους νομούς αυτούς, δεν μπορεί να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία για το νησί της Λέσβου.
Ένα νησί, που ο κ. Τσίπρας πίστευε ότι είναι άλλο νησί από  τη Μυτιλήνη.
Ένα νησί που η πολιτική του κ. Τσίπρα, το «φόρτωσε» με  15.000 αλλοδαπούς, αλλοιώνοντας πλήρως τον πληθυσμιακό χαρακτήρα του νησιού.
Ένα νησί, που η τουριστική καταστροφή που υπέστη τα 4 χρόνια Τσίπρα, λόγω του μεταναστευτικού, ήταν τεράστια.
Πλέον η Μυτιλήνη δεν συμπεριλαμβάνεται στους τουριστικούς προορισμούς και αυτό εξ αιτίας των πολιτικών του Τσίπρα, στο μεταναστευτικό.
Έναν Τσίπρα, που έκανε έντονη, σχεδόν επιθετική,  παρατήρηση σε δημοσιογράφο στη ΔΕΘ, όταν είπε: «από πότε η θάλασσα έχει σύνορα και δεν τόξερα;»
Αυτός ο Τσίπρας λοιπόν, πήρε παραπάνω ψήφους στη Μυτιλήνη από ότι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Και είναι φυσιολογικό όλο αυτό;
Υπάρχει πολιτικό κριτήριο τελικά ή όχι;
Και αν υπάρχει, ποιο ακριβώς είναι;
Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στους 10 αυτούς νομούς, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αύξηση 72.109 ψήφους, ήτοι σχεδόν 30% άνοδος(!!!!!) σε σχέση με το ποσοστό των ευρωεκλογών στους ίδιους πάντα 10 νομούς.
Σίγουρα όλα αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και απορίες, για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αύξησε τόσο πολύ τις ψήφους του από τις ευρωεκλογές ως τις εθνικές εκλογές, με ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ διαφορά;;;;;
Και σίγουρα όλα αυτά, απαιτούν ψάξιμο και διερεύνηση από τη σημερινή κυβέρνηση.
Το πώς και το πότε, θα το καθορίσουν οι σημερινοί κυβερνώντες.
Αλλά, θέλει ψάξιμο.....και μάλιστα επισταμένως.
Και μια απορία: γιατί στο site του υπουργείου Εσωτερικών μπορώ να δω τις ψήφους των εθνικών εκλογών του 2015 ανά εκλογικό τμήμα και στις εθνικές εκλογές του 2019 η εφαρμογή αυτή δεν υπάρχει;
Απλή απορία προς σκέψη υποβάλλω και ας απαντηθεί από άλλους.
Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον (Πλάτων)

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:28 π.μ.

 

 

 

 

 

Πράκτορας της τουρκικής ΜΙΤ:

«Εμείς κάψαμε την Ελλάδα

- Πότε πραγματοποιήσαμε βομβιστικές επιθέσεις στα νησιά»

Μια "εξομολόγηση", ενός πράκτορα της ΜΙΤ (ο οποίος δεν ζει πια καθώς εξουδετερώθηκε το 2006 από το ΡΚΚ), δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Sozcu σε άρθρο της.
Ο πράκτορας αυτός (που τον χαρακτηρίζει «ήρωα») φέρεται να έδωσε κάποια συνέντευξη σε δημοσιογράφο πριν το 2006, αναφορικά με τις δράσεις της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος η ΜΙΤ ουσιαστικά κατέκαψε τα ελληνικά δάση πριν το 2006, ως αντίποινα για τα κτυπήματα του ΡΚΚ σε τουριστικούς προορισμούς στην Τουρκία, καθώς θεωρούσε ότι οι Κούρδοι εκπαιδεύονταν στην Ελλάδα.
Και ακριβώς έτσι έγινε. Οι φωτιές κατέκαψαν δάση  τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο  και στα νησιά του Α.Αιγαίου.
Ας θυμηθούμε μόνο τη μεγάλη φωτιά με τους 13 νεκρούς στην Ικαρία τον Ιούλιο του 1993, ή τις δασικές πυρκαγιές και τις βομβιστικές επιθέσεις στη Ρόδο το καλοκαίρι του 1994.
Τώρα όλα αποδεικνύονται ότι ήταν ενέργειες της τουρκικής ΜΙΤ.
Αναφέρει το άρθρο της Sozcu όπως το παρουσιάζουν τα tourkikanea.gr
«Αγαπητοί αναγνώστες μιλούσα πριν από χρόνια με γνωστό πολιτικό. Μου είπε τότε τα εξής:
;Eχω έναν γνωστό ο οποίος καθημερινά διαβάζει τα άρθρα σου. O άνθρωπος είναι θαυμαστής σου και θέλει να σε γνωρίσει. Έχει πολλά να σου πει, δέχεσαι;”.
Φυσικά του απάντησα πως δέχομαι. Ο άνθρωπος εκείνος μετά από λίγες μέρες μου τηλεφώνησε. Φαίνεται ο φίλος μου ο πολιτικός του είχε δώσει το τηλέφωνό μου.
Καθορίσαμε ημέρα και ώρα και συναντηθήκαμε στο σπίτι μου.
Μετά από τα τυπικά μπήκε κατευθείαν στο θέμα.
Το όνομά του ήταν Σαμπάχ Κετενε.
Ήταν της ΜΙΤ και είχε κάνει αρκετές δουλειές στο εξωτερικό. Ήταν και στέλεχος πληροφοριών αλλά και ένας από τους ηγέτες των ομάδων που χτυπούσαν.
Εκείνα τα χρόνια ήταν συχνές οι πυρκαγιές σε δάση στην Τουρκία. Ζούσαμε πάλι μία χρονιά κορύφωσης της τρομοκρατίας του ΠΚΚ.
Είχαν συλληφθεί κάποια μέλη του ΠΚΚ να καίνε τα δάση μας. Ο φιλοξενούμενος μου, μου είπε :
¨Αυτοί εκπαιδεύονταν στην Ελλάδα και στέλνονταν στην Τουρκία.
Και εμείς λοιπόν στήσαμε ομάδες, οργανωθήκαμε και αρχίσαμε να καίμε δάση και στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Ωραιότατα δάση έγιναν στάχτη… Επίσης έσκασαν βόμβες σε κάποιες τουριστικές περιοχές!
Προκαλέσαμε εκρήξεις βομβών ακόμα και στο μετρό Αθήνας-Πειραιά…”
Σύμφωνα με όσα μου περιέγραψε η Ελλάδα και το ΠΚΚ πήραν το μάθημά τους από αυτά τα περιστατικά και πλέον δεν κατέστρεφαν τα δάση μας
Αυτά τα έγραψα στην εφημερίδα Χουριέτ στις 11 Ιουνίου 2006 σε άρθρο με τίτλο “Ήρωας”.
Μου είπε και τι δεν μου είπε..
“Όταν μας έδιναν μία αποστολή σε μία χώρα ,τότε χωριζόμασταν, πηγαίναμε και εκεί βρισκόμασταν. Σε μία πρωτεύουσα χώρας Δυτικής Ευρώπης κάναμε επίθεση σε ένα διαμέρισμα όπου ζούσε ένας ένα σημαντικό στέλεχος του ΠΚΚ. Τον στριμώξαμε μπροστά στο ασανσέρ Και έφαγε τουλάχιστον δέκα σφαίρες. Πιστέψαμε πως πέθανε και φύγαμε. Αλλά αυτός ήταν εφτάψυχος. Έκατσε έξι μήνες στην εντατική σε νοσοκομείο και μετά βελτιώθηκε και βγήκε. Δεν μπορέσαμε να τον εξοντώσουμε αλλά από εκεί και μετά ήταν άχρηστος”.
Στην πόλη Ερμπίλ στο Βόρειο Ιράκ το ΠΚΚ είχε ένα κτίριο. Εκεί τύπωναν την εφημερίδα Welat, αλλά το χρησιμοποιούσαν και ως αρχηγείο. Εγώ πήγα εκεί μαζί με την ομάδα μου για να το ανατινάξουμε. Στο κάτω μέρος της πολυκατοικίας υπήρχαν μαγαζιά τα οποία ήτανε κενά αλλά κλειδωμένα. Και επιπλέον έπαιρναν αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Καταρχήν κάναμε λεπτομερή εξερεύνηση. Για να μάθουμε τον περίγυρο ντύσαμε δύο φίλους μας ως κουλουράδες. αγοράσαμε κουλούρια από φούρνο και τα πουλούσαμε κοντά στο κτίριο. Επί τρεις μήνες σηκωνόμουν στις 4 το πρωί. Επειδή γνώριζα καλά αραβικά δεν τράβηξα την προσοχή κανενός. Έτσι όμως μάθαμε καλά ποιος ερχόταν και ποιος πήγαινε στο κτίριο.
Είχε έρθει τώρα η ώρα να βάλουμε τις βόμβες. Μία νύχτα πρωί-πρωί σπάσαμε τις κλειδαριές και εγκαταστήσαμε τα εκρηκτικά. Το κτίριο εξαφανίστηκε. Την ίδια μοίρα είχανε και 28 μέλη του ΠΚΚ. Αλλά αυτή τη φορά κουράστηκα πολύ μας βγήκε η ψυχή. Ήταν μία δύσκολη δουλειά..”
O Σαμπάχ Κετενέ μου είχε δώσει το τηλέφωνο του. Μερικές φορές του τηλεφώνησα, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να επικοινωνήσω μαζί του.
Εντέλει ήρθε η είδηση..

Αυτός ο ήρωας ο Σαμπάχ Κετενε, το 2006 στο βόρειο Ιράκ έπεσε σε ενέδρα του ΡΚΚ , τον σκότωσαν και θάφτηκε στην πατρίδα του το Κερκούκ.»
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 4.7.19

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ!

Ελληνόψυχη με σημαία τον Ήλιο της Βεργίνας ΠΡΟΣΗΧΘΗ για συνθήματα για

την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ομιλία του Τσίπρα

Απο Κατοχικά Νέα 29 Ιουνίου 2019
Ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενα… Προδότες θα σας κράζουμε σε πόλεις και χωριά…!!

Ένα από τα «παραλειπόμενα» της προεκλογικής ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα, το βράδυ της Πέμπτης, ήταν και η προσαγωγή μιας γυναίκας η οποία -την ώρα της ομιλίας- κινήθηκε δίπλα στους παρευρισκόμενους θεατές, κρατώντας μια σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, και θέλησε να φωνάξει…
συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι αστυνομικοί και η ασφάλεια του πρωθυπουργού κινήθηκαν αστραπιαία (με αποτέλεσμα να μην προλάβει κανείς να απαθανατίσει το περιστατικό – πέραν από κάποιες θολές φωτογραφίες που προλάβαμε να βγάλουμε),…

Σταμάτησαν την γυναίκα και την οδήγησαν εκτός του χώρου της πλατείας (φράσσοντας, μάλιστα, το στόμα της για να μην ακουστεί κανένα άλλο σύνθημα).

Η ομιλία συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς να διακοπεί, ενώ η πολίτης προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας -από όπου και αφέθη ελεύθερη μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού.

kavala-portal.gr

 

 

 

 

Τα Ίμια και η πραγματικότητα τους

Posted by Μέλια στο Ιουνίου 23, 2019

.

Του Στέλιου Κοντέα*

Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο ευτέλειας και δημοκοπίας.

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για την κρίση των Ιμίων. Για το τι έγινε τα μοιραία εικοσιτετράωρα και για το τι έπρεπε να γίνει. Χωρίς αμφιβολία, υπήρξαν λάθη. Αλλά –όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις– οι ευθύνες μπαίνουν στον ανεμιστήρα…

– Η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα.

Πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο Καλύμνου. «Μη αρμόδια πρόσωπα μπορούν εύκολα, ασκώντας ιδιωτική διπλωματία, να σύρουν μια χώρα σχεδόν στα πρόθυρα του πολέμου. Κάτι που θα πρέπει αυστηρά να αποφεύγεται στο μέλλον» (βλέπε υποσημείωση 1).

– Η μη φύλαξη της δυτικής Ίμιας από τον ελληνικό στρατό.

Δεν πραγματοποιήθηκε από τη στρατιωτική ηγεσία, παρά τη σαφή εντολή που είχε λάβει από την πολιτική.

– Η αποστολή του ελικοπτέρου υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, που κατέληξε στον θάνατο τριών αθώων ανθρώπων κατά την άσκηση του καθήκοντος.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η μοιραία απόφαση πάρθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

– Η πραγματοποίηση της πολιτικής σύσκεψης στη Βουλή και όχι στο Πεντάγωνο.

Προφανώς, οι αποφάσεις θα ήταν ορθότερο να λαμβάνονται στο κέντρο επιχειρήσεων. Αν, όμως, αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα για μήνες μέχρι την κρίση των Ιμίων δεν είχε πρωθυπουργό (γιατί ο ετοιμοθάνατος δεν παραιτείτο), ο τόπος λήψης των αποφάσεων μοιάζει παρωνυχίδα…

– Η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών σε τηλεοπτική εκπομπή κατά την κορύφωση της κρίσης.

Καθότι προγραμματισμένη, κρίθηκε πως η ματαίωσή της θα προκαλούσε πανικό στην κοινή γνώμη.

– Οι δημόσιες ευχαριστίες του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη βοήθειά της στην επίλυση της κρίσεως.

Αν και σίγουρα προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα σε ένα ευερέθιστο υπερπατριωτικό ακροατήριο, το αποτέλεσμα των εκλογών που ακολούθησαν (λίγους μήνες μετά) κατέδειξε πως ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, είχε ωριμότερη κρίση. Γι’ αυτό και η αξιωματική αντιπολίτευση, που έκανε το λάθος να πολιτικοποιήσει το θέμα, είδε τα εκλογικά της ποσοστά –παρότι βρισκόταν στην αντιπολίτευση– να μειώνονται…

Προ Ιμίων, οι υπερπατριώτες οδήγησαν την Ελλάδα σε καταστροφές όπως η μικρασιατική και τραγωδίες όπως η κυπριακή. Στα Ίμια, η Ελλάδα απέφυγε την εμπλοκή της σε έναν πόλεμο με την Τουρκία, που είναι βέβαιο ότι θα είχε καταστροφικές συνέπειες και θα τη γυρνούσε χρόνια πίσω. Όπως επίσης, απέφυγε να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την άλλη πλευρά του Αιγαίου, που αμφισβητεί –μόνιμα αλλά αδικαιολόγητα– το νομικό του καθεστώς. Αποδέχτηκε μόνο τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας. Θέμα για το οποίο η Τουρκία δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα (βλέπε υποσημείωση 2)…

Υποσημειώσεις:

 1. Τη δήλωση αυτή είχε κάνει στην τηλεοπτική εκπομπή «Οι Φάκελοι» ο κύριος Θάνος Ντόκος, Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων & Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge, νυν Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

 2. Σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει ακόμα αυτή τη σύμβαση.

*Δημοσιογράφος-αναλυτής

Πηγή: Moneypress

 

 

 

 

 

17η Ιουνίου

– Ημέρα Μνήμης της Αντίστασης κατά της υπογραφής της Επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις 17 Ιουνίου 2018 στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών υπογράφηκε η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η προδοσία εκτελέστηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλαδή την κυβέρνηση που προέκυψε από τη συνεργασία των κομμάτων με επικεφαλής τους Αλέξη Τσίπρα και Παναγιώτη Καμμένο.

Τη συμφωνία αυτή ως γνωστόν υπέγραψε ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Νικόλαος Κοτζιάς.

Από το πρωί εκείνης της ημέρας Έλληνες πολίτες από όλα τα σημεία της χώρας συνέρρευσαν στην περιοχή αυθόρμητα, με στόχο να φτάσουν στους Ψαράδες ώστε να προσπαθήσουν να ματαιώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία όμως είχε λάβει τα μέτρα της και είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν προς το συγκεκριμένο χωριό.

Οδική πρόσβαση υπήρχε μόνο από την Φλώρινα προς τη Βίγλα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο δρόμος ήταν κλειστός και μη προσπελάσιμος από αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να συγκεντρωθούν στη Βίγλα εκατοντάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία των οποίων οι επιβάτες είχαν δύο επιλογές. Ή θα έμεναν στη Βίγλα και θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που είχαν εντωμεταξύ ανακοινωθεί ή θα κινούνταν πεζοί προς το χωριό Πισοδέρι το οποίο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από τη Βίγλα και στο οποίο βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένων και των δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι οδηγίες του καθεστώτος ήταν σαφείς.

Από το Πισοδέρι δεν έπρεπε να διέλθει κανείς.

Πλήθος πολιτών, από τις μερικές χιλιάδες διαδηλωτών που έφτασαν στο Πισοδέρι, προσπάθησαν να διέλθουν από τον κλοιό των ΜΑΤ έστω συμβολικά μιάς και η απόσταση Πισοδέρι – Ψαράδες είναι τριάντα χιλιόμετρα και σίγουρα δεν θα προλάβαινε κανείς να φτάσει στους Ψαράδες πεζός πριν την υπογραφή της συμφωνίας που θα άνοιγε τον δρόμο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.

Εκεί λοιπόν, στο Πισοδέρι, οι διαδηλωτές αρνούμενοι να δεχθούν ότι θα ήταν δυνατόν να παραδώσουμε τα ιερά και τα όσιά μας, την ψυχή μας, το όνομα της Μακεδονίας μας αλλά και τη Μακεδονική ταυτότητά μας, έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να διέλθουν από τον κλοιό των ΜΑΤ.

Προσπάθησαν να κινηθούν ακόμα και μέσω γειτονικών λόφων προκειμένου να αποφύγουν τις δυνάμεις καταστολής, όμως το ελικόπτερο της αστυνομίας που ήλεγχε την κατάσταση από αέρος έδινε το στίγμα των κινούμενων διαδηλωτών και ενημέρωνε τις επίγειες δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα οι τελευταίες να ανέβουν μέχρι και στο βουνό και να ασκήσουν ακραία βία στους διαδηλωτές για να τους σταματήσουν.

Διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν άγρια, ελληνικές σημαίες βάφτηκαν με αίμα, χημικά εκτοξεύθηκαν προς τους Έλληνες πολίτες -τα θύματα ήταν άντρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι- με αποτέλεσμα το όλο σκηνικό να θυμίζει περισσότερο πόλεμο παρά την εξέλιξη μιάς διαμαρτυρίας.

Τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε, όμως ο ελληνικός λαός στο Πισοδέρι έδειξε ότι ακόμα και ανοργάνωτος, έστω και την τελευταία στιγμή, η σπίθα φιλοπατρίας που έχει μέσα στην ψυχή του τον οδηγεί να αγωνιστεί προκειμένου να αποτρέψει την όποια προδοσία.

Είναι σημαντικό να μείνει στη μνήμη όλων μας αυτή η στιγμή και να καλλιεργηθεί αυτό το πνεύμα αγωνιστικότητας στα ελληνόπουλα ώστε να γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι δεν παραδίδουμε ούτε σπιθαμή από την πατρίδα μας. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε αυτή τη συμφωνία και θα αγωνιστούμε μέχρι να την ακυρώσουμε.

Γιατί λοιπόν να θέλουμε να καθιερώσουμε Ημέρα Μνήμης της Αντίστασης κατά της υπογραφής της Επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών; Επειδή η μνήμη είναι πολύ σημαντική. Επειδή στις 17 Ιουνίου υπογράφηκε η συμφωνία που αποτελεί τη μέγιστη εθνική προδοσία της χώρας μας. Επειδή η πράξη αυτή επιτελέστηκε μεν, όχι όμως χωρίς λαϊκή αντίδραση.

Ο λαός ήταν εκεί και κατέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να σταματήσει αυτούς που τελικά ολοκλήρωσαν το έργο των κομιτατζήδων. Αυτούς που η δημοκρατία μας μία μέρα θα τους οδηγήσει εκεί που πρέπει, ενώπιον του δικαστηρίου ώστε να κριθούν για αυτή τους την πράξη.

Αυτή η Ημέρα Μνήμης έχει ήδη καθιερωθεί στις ψυχές μας. Θα την προβάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε και δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί. Οι κάθε λογής Νενέκοι θα μας βρίσκουν μπροστά τους, με άρθρα, με εκδηλώσεις μνήμης, με αντίσταση, πάντα και παντού!

Η πρώτη λοιπόν εκδήλωση για αυτή την Ημέρα Μνήμης έχει ήδη προγραμματιστεί και θα γίνει στις 17 Ιουνίου 2019 στο Πισοδέρι, ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Αφού θα γίνει μία φορά, θα γίνεται για πάντα. Σε πείσμα όλων αυτών που αντέδρασαν αρνητικά σε αυτή την ιδέα, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Δεν μας πτοεί τίποτα.

Πέραν της καθιέρωσης αυτής της Ημέρας Μνήμης, έχει ήδη αποφασισθεί να δημιουργηθεί στο Πισοδέρι μουσειακός χώρος με την ονομασία «Πισοδέρι 2018» με εκθέματα από το υλικό των επεισοδίων που έγιναν στις 17 Ιουνίου 2018 (αιματοβαμμένες σημαίες, φωτογραφίες, βίντεο, υλικό από τις οβίδες των χημικών των ΜΑΤ κ.λπ.).

Επίσης θα μπορούσε να τοποθετηθεί και μία επιγραφή στον χώρο όπου έγιναν τα επεισόδια, στην οποία να αναγράφεται η φράση: «Σε αυτό τον χώρο στις 17 Ιουνίου 2018, Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν κατά της υπογραφής της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών από το προδοτικό καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου».

Όλα τα πιο πάνω θα συμβάλλουν ώστε να μη ξεχαστεί η αντίσταση που υπήρξε κατά της υπογραφής της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών και θα ενισχύσουν τη μάχη που δίνουμε καθημερινά προκειμένου να την ακυρώσουμε.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 24 Σεπτεμβρίου  στον 21ο αιώνα
Οι 12 Ένορκοι               του Reginald Rose στο Θέατρο Αθήναιον
"Πολιτιστική Διαδρομή 2019"                 του Δήμου Αιγάλεω εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο
Η μάχη των φύλων     στο  θέατρο Άλμα
image Δείτε σαν σήμερα
image Οι 12 Ένορκοι
image Θερινά Σινεμά
image "Πολιτιστική Διαδρομή 2019"
image Η μάχη των φύλων

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 9ος

Αθλητισμός 9ος

              Τα ματς της Τρίτης - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Η Μιχαέλα Λάκη Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αθλητισμός 8ος

  Η Μιχαέλα Λάκη Πρωταθλήτρια Ευρώπης  Αθλητισμός 8ος

              Τα ματς του Σαββάτου - Τι δείχνει η τηλεόραση

Read More...

Αθλητισμός 7ος

Αθλητισμός 7ος

              Τένις: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη μάχονται επί αμερικανικού εδάφους

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

WRC

WRC

              WRC TURKEY,  MARMARIS

Read More...

Formula 1

Formula 1

              Ο Λεκλέρ άντεξε και κέρδισε στην Ιταλία

Read More...

Rally

Rally

              Ανάβαση Πορταριάς με Ford FOCUS WRC

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 9ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 9ος


ΞΥΠΝΑΤΕ, Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ...

Read More...

Υπουργείο Παιδείας

Υπουργείο Παιδείας

              Άσε μας, να χαρείς, κα. Κεραμέως…

Read More...

Βουλή

Βουλή

              Κατατέθηκαν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

Αμφίπολη: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

Αμφίπολη: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος


Φλώρινα: Σημαντικά ευρήματα σε ταφές της μακεδονικής αριστοκρατίας

Read More...

Μυκηναϊκός πολιτισμός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

  Μυκηναϊκός πολιτισμός  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

Η άνοδος των θαλασσών απειλεί την ιστορική Αλεξάνδρεια

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 7ος

Λιτανεία μετά από δυο χιλιετίες επί της λιθόστρωτης Ρωμαίικης Εγνατίας οδού που κατέληγε...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

Πούτιν

Πούτιν

              Ο Πούτιν αποκαλύπτει το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία»

Read More...

Βουλγαρία

 Βουλγαρία

«Ο Βούλγαρος πρόεδρος δεν δέχεται την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας εις βάρος της ιστορίας»

Read More...

Βόρειος Ήπειρος

Βόρειος Ήπειρος

              Χειμάρρα: Το προωθημένο κάστρο του Ελληνισμού

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

  Τα χρήματά μας σ’ εμάς – γιατί;

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Συντάξεις: Επιστρέφονται οι μνημονιακές περικοπές και μάλιστα έντοκα!!!

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

              Απαγορεύεται η κριτική σε τραπεζικά συμφέροντα

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

              Σενάριο… Αποκάλυψης: Εφιαλτική πρόβλεψη για την «τέλεια καταιγίδα» που θα αφανίσει τη Γη

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Μεγάλο Πράσινο Τείχος: 20 χώρες της Αφρικής σχεδιάζουν να φυτέψουν 200 εκ. δέντρα

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 7ος

              Ηλιοβασίλεμα από το διάστημα: Το όριο ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου (pics)

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Νησιά με παράξενα σχήματα που εκπλήσσουν!

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 7ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 7ος

              Μυστηριώδης λάμψη στον Άρη πυροδοτεί νέα σενάρια περί εξωγήινων

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

		Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/09/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  23/09/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/08/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/07/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/07/2019

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

Διάφορα

Διάφορα

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ», ΤΟ «ΤΥΡΙ» ΚΑΙ Η «ΦΑΚΑ»!

Read More...

Σύμπαν !!

Σύμπαν !!

              Ολα τα άρθρα - ειδήσεις & Βίντεο από την συνύπαρξη φαινομένων που έχουν  συμβεί εδώ και...

Read More...

Διάφορα

		Διάφορα

EKTAKTO....!!! Tην Παρασκευή το μεσημέρι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ στο Βοτανικό...!! Κάνουν ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

              ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ: ΑΘΩΟΙ οι ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ "Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης"! Ο Αγώνας για την...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - αλλά και επίμαχα ΣΧΟΛΙΑ, από την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στην...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

Παμμακεδονικές Ενώσεις 6

              Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν κάνουν κόμμα…

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Διαφορα

Διαφορα

              Εντολή Κομισιόν: Κλείστε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Αποκάλυψη

Read More...

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Πέθανε ο πρωταθλητής της πάλης, Γιώργος Ποζίδης

Read More...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided