Παρασκευή, Δεκέμβριος 04, 2020

ΗΠΑ

 

Τι κρύβει η απομάκρυνση Κίσινγκερ από το Πεντάγωνο και η χρήση των Ειδικών Δυνάμεων στη νοθεία των εκλογών;

Τι κρύβει η απομάκρυνση Κίσινγκερ από το Πεντάγωνο και

η χρήση των Ειδικών Δυνάμεων στη νοθεία των εκλογών;

Του Andrea Widburg

Την Παρασκευή, κυκλοφόρησε είδηση ότι ο Πρόεδρος Τραμπ απομάκρυνε αρκετά μέλη του Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας. Μία κίνηση, που ήρθε να συμπληρώσει την απόλυση του Υπουργού Άμυνας, Mark Esper. Το ερώτημα είναι γιατί τώρα; Έχω ακούσει μερικές ενδιαφέρουσες, ανεπίσημες θεωρίες, που δείχνουν ότι αυτό έχει να κάνει με τα μηχανήματα Scytl στη Γερμανία.

Στις 9 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Τραμπ απέλυσε τον Υπουργό Esper. Κατά κάποιον τρόπο, όπως σημειώνει το Breitbart, ήταν μία, εδώ και καιρό, «αναμενόμενη κίνηση».

Η σχέση μεταξύ του Προέδρου και του Υπουργού άλλαξε μετά την απόφαση του Esper να μη στηρίξει τη χρήση των δυνάμεων του στρατού για την αποκατάσταση της ειρήνης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών βίαιων ταραχών.

Ο Τραμπ, δε χρησιμοποίησε τον στρατό, απλά είχε πει, ότι εάν οι βιαιοπραγίες και οι ταραχές κλιμακώνονταν, τότε ίσως το χρησιμοποιούσε. Ωστόσο, η αρχική άρνηση του Υπουργού Άμυνας να στηρίξει μία τέτοια απόφαση, έκανε δυσκολότερη την απόφαση του Προέδρου Τραμπ, να υλοποιήσει αυτή του τη σκέψη, σε περίπτωση που κρίνονταν απαραίτητο, προκειμένου να καταστείλει τους ταραξίες.

Αυτός, ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να απολύσει ο Πρόεδρος τον Esper, ωστόσο η χρονική συγκυρία έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Άλλωστε, εάν ο Τραμπ είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια και πίστευε ότι του απομένουν μόνο 2 μήνες στο Λευκό Οίκο, αυτή, θα ήταν μία άσκοπη κίνηση. Από την άλλη, εάν έχει άλλα 4 χρόνια στην εξουσία, είναι λίγο περίεργο να προχωρά τώρα σε έναν τέτοιο ανασχηματισμό, από τη στιγμή που θα έπρεπε να επικεντρώνεται μόνο στην αμφισβήτηση των εκλογών.

Η επιλογή του Τραμπ να αντικαταστήσει τον τον Esper με τον Christopher C. Miller, είναι ενδιαφέρουσα. Ο Miller, είναι άνθρωπος των Ειδικών Δυνάμεων. Επιπρόσθετα, ο διορισμός του συνέπεσε με αναδιοργάνωση του Πενταγώνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι Ειδικές Δυνάμεις να πάψουν να αποτελούν υποσύνολα των τμημάτων του στρατού. Από τις 18 Νοεμβρίου, είναι πλέον ισότιμες με τον Στρατό.

Η τελευταία αναδιάρθρωση που σχετίζεται με το στρατό ήρθε χθες, όταν ο Πρόεδρος Τραμπ έδιωξε την παλιά φρουρά του Συμβουλίου Πολιτικής Άμυνας: Το Χένρι Κίσινγκερ, το πολιτικό λείψανο της δεκαετίας του 1970, την Μαντλίν Ολμπράιτ – σύμμαχο του Μπιλ Κλίντον, τον Ντέιβιντ ΜακΚόρμικ – απομεινάρι του Τζορτζ Μπους, τον Έρικ Κάντορ – έναν Ρεπουμπλικανό μόνο κατ’ όνομα και τον Ρούντι ντι Λεόν, ένα ακόμα λείψανο του Κλίντον. Και πάλι, όμως, η κίνηση αυτή του Προέδρου, έρχεται σε μία παράξενη στιγμή, αφού η κατάσταση του Προέδρου είναι ακόμα ασαφής.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή, ίσως έχει μεγάλη σημασία υπό το πρίσμα της στρατιωτικής επιδρομής στη Γερμανία, αν και δεν είναι σαφές εάν πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία Scytl ή στα κεντρικά γραφεία της CIA. Ίσως τελικά κάτι συνέβη στη Γερμανία, που σχετίζεται με τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η εταιρεία Scytl, αρνήθηκε την έφοδο, αλλά δεν περίμενε κανείς ότι θα την επιβεβαίωνε. Αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι ότι και ο Στρατός κρατά σφραγισμένα τα χείλη και ένας εκπρόσωπος είπε μόνο, ότι «αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς». Η δήλωση, όμως, από την πλευρά του Στρατού, είναι αναμφισβήτητα διφορούμενη. Δεν είναι σαφές, αν ο στρατός λέει, ότι δεν έγινε έφοδος ή ότι ο στρατός δεν πραγματοποίησε έφοδο.

Και τώρα, φτάνουμε στην εξαιρετική δημοσίευση του Νικ Τσέις, «Ακούστε προσεκτικά την Σίντνεϊ Πάουελ…». Ο Νικ, εικάζει για τις υποδείξεις της Πάουελ, ότι υπάρχει ένας γιγάντιος αγώνας στη Γερμανία μεταξύ «καλών» και «κακών». Αναρωτιέται, αν ο Τραμπ δεν έχει εντοπίσει πληροφορίες για τις εκλογές, σε αυτούς τους μυστηριώδεις Γερμανικούς διακομιστές.

Το πρόβλημα του Τραμπ τώρα, είναι το ίδιο με αυτό που είχε εδώ και τέσσερα χρόνια. Πρέπει να εργαστεί γύρω από ένα εχθρικό διοικητικό Κράτος. Το FBI, η CIA και πολλοί στο Πεντάγωνο, συμπεριλαμβανομένων των μελών της παλαιάς φρουράς του Συμβουλίου Αμυντικής Πολιτικής, είναι όλοι εναντίον του. Αυτή η εχθρικότητα, μπορεί να εξηγήσει πώς οι Ειδικές Δυνάμεις, οι οποίες είναι δική τους μονάδα και οι οποίες αναφέρονται απευθείας στον έμπιστο του Τραμπ (Christopher Miller), έρχονται στο προσκήνιο.

Ο Τραμπ, μπορεί να έχει πολλές μπάλες στον αέρα αυτή τη στιγμή. Ο Ρούντι Τζουλιάνι και η Τζίνα Έλλις, επιτίθενται λόγω της απάτης στις εκλογές (ψήφοι νεκρών, ψεύτικα ψηφοδέλτια κ.α.) Η Σίντνεϊ Πάουελ, επιτίθεται τόσο στην παραδοσιακή νοθεία των ψηφοφόρων, όσο και στην εκλογική νοθεία, χρησιμοποιώντας υπολογιστές που δημιουργήθηκαν εσκεμμένα για να επιτρέψουν τη χειραγώγηση των ψήφων.

Τέλος και αυτό αποτελεί απλώς μία εικασία, ο Τραμπ, θα μπορούσε να έχει ένα κρυφό άσσο στο μανίκι: μπορεί να χρησιμοποίησε τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, για να τρέξει το θέμα μέσα από τις Ειδικές Δυνάμεις και όχι από το αδιαπέραστο και άπιστο Πεντάγωνο, για να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο, τι ακριβώς έκαναν οι Δημοκρατικοί κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Αν ισχύει αυτό, θα εξηγούσε γιατί, σε αυτή την απροσδόκητη, σχεδόν παράλογη στιγμή, ο Τραμπ ξαφνικά και με πολύ προσηλωμένο τρόπο, αναδιαμορφώνει το κατάστρωμα του Πενταγώνου, για να απομακρύνει τους προδότες, τους υπεύθυνους για τις διαρροές, τους Ποτέ Τραμπ και άλλα αδύναμα τμήματα.

Πηγή: American Thinker theflagreport.com Triklopodia 30/11/2020

 

H Πενσυλβάνια επιστρέφει στον Τραμπ;

Το πουλόβερ νίκης του fake Προέδρου Μπάιντεν, ξηλώνεται!

Εξελίξεις και σε άλλες Πολιτείες

ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ 1

Μαρία Πολυζωίδου – Δημοσιογράφος

Χθες αργά το βράδυ η δικαστής Patricia A. McCullough, έβγαλε απόφαση η οποία λέει ότι οι εκλογές στην Πολιτεία της Πενσυλβάνια ήταν πιθανότατα αντισυνταγματικές και δίνει την εξουσία στα νομοθετικά σώματα να εκλέξουν εκείνα τους εκλέκτορες που θα στείλουν στο Κογκρέσο.

Όμως, τα νομοθετικά σώματα της Πενσυλβάνια, τα οποία ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικανούς, πριν την απόφαση της Δικαστού, είχαν καταθέσει την ίδια μέρα ψήφισμα όπου απαιτούσαν από τις Πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές κατά τις επιταγές του Συντάγματος, να εκλέξουν εκείνα τους Εκλέκτορες. Είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο, μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Πενσυλβάνια να κατοχυρωθεί υπέρ του Προέδρου Τραμπ, ρίχνοντας τα πολιτικά ντόμινο και σε άλλες Πολιτείες, όπου εκκρεμούν ακόμα οι υποθέσεις.

Στην Αριζόνα, τα νομοθετικά σώματα έχουν ξεκινήσει και εκείνα τις ακροάσεις των νομικών και των μαρτύρων του Προέδρου Τραμπ, όπως προηγήθηκαν αυτές στην Πενσυλβάνια, όπου θα εξετάσουν όλα τα στοιχεία εκλογικής νοθείας πριν αποφανθούν Συνταγματικά για τους εκλέκτορες. Επίσης, χθες, σε μία κίνηση που πρέπει να προκάλεσε πολλά καρδιακά επεισόδια στους Δημοκρατικούς, το CNN μετέδωσε στον αέρα ότι υπάρχει η πιθανότητα ο Τραμπ να κερδίσει άλλη μία τετραετία στο Λευκό Οίκο, ραγίζοντας το ψευδές αφήγημα περί της νίκης Μπάιντεν. Διαβάστε εδώ, όλη το ψήφισμα των νομοθετικών σωμάτων της Πενσυλβάνια που βάζουν ταφόπλακα στη «νίκη» Μπάιντεν.

Είναι σαφές ότι οι εκλογές του 2020 στην Πενσυλβανία 2020, ήταν γεμάτες με απάτη και εγκληματική συμπεριφορά.

Ο Πρόεδρος Τραμπ ηγήθηκε με περίπου 700.000 ψήφους τη νύχτα των εκλογών.

Οι Δημοκρατικοί, πέταξαν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, για να κλέψουν την Πολιτεία από την Εκστρατεία Τραμπ.

Την Τετάρτη, το Νομοθετικό σώμα της Πενσυλβάνια, πραγματοποίησε ακρόαση για τα εκλογικά ζητήματα και τις παρατυπίες του 2020.

Η κατάθεση ενός μάρτυρα για τις τεράστιες διαφορές στην Πενσυλβάνια, έκοψε την ανάσα του πλήθους.

Την Παρασκευή, το Νομοθετικό Σώμα της Πενσυλβάνια, κατέθεσε ψήφισμα σχετικά με διαφωνίες για τις εκλογές του 2020 σε ολόκληρη την Πολιτεία.

Με τα αυξανόμενα στοιχεία εκλογικής απάτης, τα οποία είναι πλέον ορατά, μέλη του Νομοθετικού Σώματος της Πενσυλβάνια συνέταξαν κοινό ψήφισμα για να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα, να αντιστρέψουν την προηγούμενη Πολιτειακή πιστοποίηση και υποσχέθηκαν ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, εάν χρειαστεί.

Το ψήφισμα

«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020 σε όλη την Πολιτεία, τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Δεδομένου ότι το άρθρο Ι, τμήμα 4, παράγραφος 1 του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών εξουσιοδοτεί τα Πολιτειακά Νομοθετικά Σώματα, συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Συνέλευσης της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια, να υπαγορεύουν το «Χρόνο, το Μέρος και τον Τρόπο» διεξαγωγής των εκλογών

Δεδομένου ότι το άρθρο ΙΙ, τμήμα 1, παράγραφος 2 του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών εξουσιοδοτεί τα Πολιτειακά Νομοθετικά Σώματα, συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Συνέλευσης της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια, να καθοδηγήσουν τον τον τρόπο διορισμού των εκλεκτόρων για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

Δεδομένου ότι η Γενική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια έχει την εξουσία της να θεσπίσει διαδικασίες εκλογικής διοίκησης για την Κοινοπολιτεία, γνωστή ως εκλογικός κώδικας της Πενσυλβάνια

Δεδομένου ότι ο εκλογικός κώδικας της Πενσυλβάνια απαιτεί να έχουν ληφθεί όλα τα ψηφοδέλτια της επιστολικής ψήφου μέχρι τις 8 το βράδυ της ημέρας των εκλογών

Δεδομένου ότι ο εκλογικός κώδικας της Πενσυλβάνια απαιτεί από τους εκλογικούς αξιωματούχους στα εκλογικά τμήματα να επικυρώνουν τις υπογραφές των αυτοπροσώπως ψηφοφόρων

Δεδομένου ότι ο εκλογικός κώδικας της Πενσυλβάνια απαιτεί τα εκλογικά συμβούλια των Κομητειών να μην συνέρχονται για να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα για τα ψηφοδέλτια με εξουσιοδότηση, καθώς και για τα ψηφοδέλτια της επιστολικής ψήφου μέχρι τις 7 το πρωί της ημέρας των εκλογών, κατά την οποία εντοπίζονται ελαττώματα στις επιστολικές ψήφους

Δεδομένου ότι ο εκλογικός κώδικας της Πενσυλβάνια απαγορεύει την καταμέτρηση των ελαττωματικών επιστολικών και με εξουσιοδότηση ψηφοδελτίων

Δεδομένου ότι ο εκλογικός κώδικας της Πενσυλβάνια εξουσιοδοτεί τους «παρατηρητές» που επιλέγονται από υποψηφίους και πολιτικά κόμματα να παρακολουθούν τη διαδικασία διερεύνησης των με εξουσιοδότηση και επιστολικών ψήφων

Δεδομένου ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2020, λιγότερο από επτά εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, η κομματική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια, παρέτεινε παράνομα και μονομερώς την προθεσμία για την παραλαβή των επιστολικών ψηφοδελτίων, σύμφωνα με την οποία τα ψηφοδέλτια που ταχυδρομήθηκαν χωρίς ταχυδρομική σφραγίδα, δόθηκε η εντολή να ληφθούν χωρίς να επαληθευτεί η υπογραφή των ψηφοφόρου

Δεδομένου ότι στις 23 Οκτωβρίου 2020, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 και μετά από αίτημα του Υπουργού της Κοινοπολιτείας, το Ανώτατο Δικαστήριο της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνια αποφάνθηκε ότι τα επιστολικά ψηφοδέλτια δε χρειάζονται πιστοποιημένες υπογραφές, εξαλείφοντας με τον τρόπο αυτό τη διασφάλιση ότι δε θα υπάρξει εκλογικό έγκλημα

Δεδομένου ότι πολλές Δημοκρατικές Κομητείες επέτρεψαν στους ψηφοφόρους να διατηρήσουν τα ελαττωματικά ψηφοδέλτια, ενώ οι Κομητείες των Ρεπουμπλικανών ακολούθησαν το νόμο και ακύρωσαν τις ελαττωματικές ψήφους

Δεδομένου ότι σε ορισμένες Κομητείες της Κοινοπολιτείας δεν επετράπη στους παρατηρητές να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες πριν και μετά για την έρευνα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους και τις ψήφους μέσω αντιπροσώπων

Δεδομένου ότι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στην Πενσυλβάνια κατήγγειλαν ανωμαλίες στις επιστολικές ψήφους σχετικά με διευθύνσεις που δεν υπήρχαν και διευθύνσεις στις οποίες τα σπίτια ήταν εγκαταλελειμμένα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πενσυλβάνια αποφασίζει:

1. Αναγνωρίζει σημαντικές παρατυπίες και ατασθαλίες που σχετίζονται με τη διερεύνηση των επιστολικών ψήφων κατά τη διάρκεια των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020

2. Αποδοκιμάζει την παραβίαση της εξουσίας της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να ελέγξει τις εκλογές

3. Αποδοκιμάζει και διαφωνεί με την πρόωρη πιστοποίηση του Υπουργού της Κοινοπολιτείας των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020 σχετικά με τους προεδρικούς εκλέκτορες

4. Δηλώνει ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλεκτόρων και άλλων εκλεκτόρων σε εθνικό επίπεδο, θέτουν υπό αμφισβήτηση την Κοινοπολιτεία

5. Προτρέπει τον Υπουργό της Κοινοπολιτείας και τον Κυβερνήτη να αποσύρουν ή να εγκαταλείψουν την πιστοποίηση των προεδρικών εκλεκτόρων και να καθυστερήσουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων για άλλους εκλέκτορες στην Πολιτεία για τις Γενικές Εκλογές του 2020 και

6. Προτρέπει το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να διακηρύξει ότι η επιλογή των προεδρικών εκλεκτόρων σε αυτήν την Κοινοπολιτεία είναι υπό αμφισβήτηση».

Πηγή: Gateway Pundit theflagreport.com  Triklopodia 28/11/2020

 

 

 

 

Γιατί άλλαξε στάση ο Τραμπ και έδωσε το πράσινο φως για

τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν


Γιατί άλλαξε στάση ο Τραμπ και έδωσε το πράσινο φως για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η δικηγόρος που απειλεί να «ανατινάξει» τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τζόρτζια

 

ΗΠΑ: Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τζόρτζια θα κρίνει την πολιτική ατζέντα της Γερουσίας

Ο Τραμπ άλλαξε γνώμη και δεν παραδέχεται την ήττα του - «Δεν αναγνωρίζω τίποτα, θα νικήσουμε!»

 

 

 

ΤΡΑΜΠ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα, όλα δείχνουν πως βιώνουμε τη συνωμοσία του αιώνα στις αμερικανικές εκλογές. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους αντιφάδες, τους παγκοσμιοποιητές και στους κάθε λογής άπλυτους που έχουν συσπειρωθεί για να πετάξουν έξω από τον Λευκό Οίκο τον Τραμπ, αλλά και στις παγκόσμιες υπερδυνάμεις.

Μετά τους σέρβερς που κατασχέθηκαν στη Γερμανία, έρχεται μία ακόμα μεγάλη αποκάλυψη που αναμένεται να δημιουργήσει τεράστιο θέμα για αρκετό καιρό.

Στις 24 Ιουλίου 2020 το κινεζικό προξενείο του Χιούστον του Τέξας έκλεισε λόγω υποτιθέμενων “κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων”. Αυτό όμως ήταν μόνο ένα «παραπέτασμα καπνού» που μας είχαν ρίξει τότε τα αριστερόστροφα συστημικά ΜΜΕ.

Τι πραγματικά συνέβη τότε;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη από το Λος Άντζελες που μεταδίδει η ιστοσελίδα greeknewsondemand.com, η παραγωγή ψεύτικων, πλαστών επιστολικών ψήφων είναι η πραγματική αιτία που έκλεισε τότε το κινεζικό προξενείο της συγκεκριμένης περιοχής των ΗΠΑ και οι πληροφορίες αυτές αναφέρθηκαν από τοπικές αρχές και πολίτες.

Εν ολίγοις, αυτά που καιγόντουσαν τότε στο κινεζικό προξενείο ήταν επιστολικές ψήφοι!!! Οι Κινέζοι ήταν στη διαδικασία παραγωγής μερικών από αυτές αφού έλαβαν ένα αντίγραφο μιας πραγματικής επιστολικής ψήφου που χρησιμοποιούσαν ως πρότυπο. Ετοιμάζονταν, δηλαδή, να ωθήσουν τον Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία!

Όταν οι αρχές του Χιούστον θορυβήθηκαν για κάτι που…ΕΚΑΙΓΕΤΟ ή μάλλον….”ΕΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΟ” εκεί στο Προξενείο της Κίνας, έσπευσαν αμέσως στη σκηνή της φωτιάς χωρίς να καταλαβαίνουν πως, αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καιγόταν μόνο υλικό του κτιρίου του προξενείου ΔΕΝ ΗΤΑΝ, αλλά…«ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ»…ΨΕΥΤΙΚΑ, ΠΛΑΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ.

Οι Κινέζοι, αφού ενημερώθηκαν ότι οι αρχές μετέβαιναν στο προξενείο τους για να τους κάνουν ΕΛΕΓΧΟ, και αφού χ@στηκαν πάνω τους, πήγαν αμέσως να ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Αλλά οι αρχές που κατέληξαν τελικά εκεί, ήταν οι…ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Κινέζοι πράκτορες που εμπλέκονταν τότε στο ύπουλο σχέδιο παραγωγής πλαστών ψήφων, είχαν προφυλακιστεί.

Αυτές οι πλαστογραφημένες ψήφοι θα μπορούσαν να είχαν εξαπλωθεί σε όλες τις ΗΠΑ -αν δεν τους είχαμε σταματήσει τότε τους Βρωμο-Κινέζους– σε πολιτείες-κλειδιά και αυτό θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα τις εκλογές να τις «κερδίσει» ο Μπάιντεν.

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε. -ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ «ΝΙΚΗΤΗ» ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Τα ΜΜΕ μάς είπαν τότε ότι αυτό είχε να κάνει με την κατασκοπεία, αλλά αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Οι Κινέζοι δεν θέλουν ο Τραμπ να είναι πρόεδρος για δεύτερη θητεία, λόγω της σκληρής στάσης του σχετικά με την εμπορική ανισορροπία μεταξύ των δύο χωρών και τον ρόλο των Κινέζων στον κορωνοϊό.

Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο που είχε φτιάξει ένας πολίτης των ΗΠΑ την επομένη της φωτιάς στις 24 Ιουλίου 2020, με τίτλο “Production Of Fake Mail In Ballots Is The Real Reason Chinese Consulate Closed”, όπου μας είχε ενημερώσει για όλα αυτά προειδοποιώντας τότε όλη την Αμερική για τον ύπουλο ρόλο δολιοφθοράς των Κινέζων στις εκλογές υπέρ του ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ!

Και το μήνυμά του τότε; «Μην επιτρέπετε την επεξεργασία των επιστολικών ψήφων! Ανοίγει την πόρτα για εξαπάτηση και ΝΟΘΕΙΑ!», κάτι το οποίο αναφέρεται εδώ και μέρες μετά την ημέρα των εκλογών…

Production Of Fake Mail In Ballots Is The Real Reason Chinese Consulate Closed!

https://www.youtube.com/watch?v=idv_MiuzMnM&feature=emb_logo

Ο Τραμπ ανακτά την ηγεσία του Πενταγώνου. . .

Νέος Κορυφαίος Σύμβουλος του Υπουργού Αμύνης Θέλει την άμεση αποχώρηση από την Συρία

Zero Hedge, 12-11-20

Mετάφραση: Μ. Στυλιανού

Με τον υπουργό Αμύνης Έσπερ έξω από την πόρτα, ο νέος υπουργός Άμυνας του Τραμπ προκαλεί ήδη  κυματισμούς  με το ποιον μόλις έφερε στο πλοίο.

Ο νέος  ασκών καθήκοντα  επικεφαλής του Πενταγώνου, Κρίστοφερ Μίλερ, μόλις έφερε ως ανώτερο σύμβουλό του  τον απόστρατο  συνταγματάρχη  Ντάγκλας Mακγκρέγκορ.

Κρίσιμο στοιχείο συνιστά το γεγονός ότι  ο Μακγκρέγκορ είναι  γνωστός  για την τοποθέτησή του υπέρ της άμεσης  απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία (τι φρίκη!),.
και περαιτέρω θέλει μια ταχεία  μείωση των αμερικανικών δυνάμεωνστο Αφγανιστάν, καθώς και σε μέρη όπως η Κορεατική Χερσόνησος.

«Ο πρόσφατα εγκατεστημένος εν ενεργεία επικεφαλής του Πενταγώνου του προέδρου Τραμπ φέρνει έναν ανώτερο σύμβουλο σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή πριν από το τέλος της προεδρίας του τον Ιανουάριο,

δήλωσαν στο Axios  τρία άτομα που έχουν γνώση αυτής της κίνησης . Ο Jonathan Swan γράφει :

Αμερικανικές δυνάμεις κατοχής στην Συρία

Φαίνεται ότι ο Τραμπ έχει τελικά και πολύ καθυστερημένα βάλει κάποιον στο τιμόνι του οποίου οι απόψεις αντικατοπτρίζουν εκείνες της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016. Ο Τραμπ ήταν ο πρώτος ρεποθμπλικανός υποψήφιος στην ιστορία  που να στιγματίσει τον πόλεμο του Μπους στο Ιράκ ως τεράστια «καταστροφή», προβάλλοντας στην προεκλογική εκστρατεία του το σύνθημα  μη επέμβασης «φέρτε τα στρατεύματα πίσω».

Φυσικά οι επικριτές τότε και τώρα έχουν χαρακτηρίσει τον πρόεδρο ως “απομονωτικό” – επίθετο που έχει γίνει εδώ και καιρό ένας μειωτικός χαρακτηρισμός στους κύκλους των διαμορφωτών της εξωτερικής πολιτικής

Σήμερα πιστεύεται ότι υπάρχει στην Συρία αμερικανικό προσωπικό  από 800 έως πιθανώς  και μέχρι 2.000 ανδρών στη βορειοανατολική Συρία, όπου σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις Τραμπ είναι εκεί για να “εξασφαλίσουν το πετρέλαιο” και  τη μόνιμη ήττα του «Ισλαμικού Κράτους». Σε αυξανόμενη δε συχνότητα έχουν αναφερθεί προσκρούσεις με περιπολίες τόσο του Ρωσικού όσο και του Συριακού Στρατού, σε μια αποστολή που δεν φαίνεται να έχει καθορισμένο τελικό στόχο ή στρατηγική εξόδου..

Εδώ είναι πώς  το «Aξios» παρουσίασε τις υποτιθέμενες” ανησυχητικές” και “διχαστικές” απόψεις του Macgregor

Σε μια συνέντευξη του 2019 με τον Τάκερ Κάρλσον της Fox News, ο Μακγκρέγκορ δήλωσε ότι θα συμβούλευε τον πρόεδρο να φύγει από το Αφγανιστάν «το συντομότερο δυνατόν», συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης της αμερικανικής πρεσβείας από την Καμπούλ, και ότι η συζήτηση με τους Ταλιμπάν ήταν περιττή.

ΟMacgregor είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία αμέσως και ότι η Αμερική δεν είχε κανένα εθνικό συμφέρον εκεί.

Είπε, “Πρέπει να ακούσουμε πολύ προσεκτικά τους Ιρανούς … μάθετε ποια είναι τα συμφέροντά τους και αναζητήστε τομείς όπου μπορούμε να συνεργαστούμε». Και επίσης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να επιστρέψουν « τον στρατιωτικό επιχειρησιακό έλεγχο της [Κορεατικής] Χερσονήσου στον Πρόεδρο Μουν και τους Κορεάτες».

Ήδη η μεταβατική ομάδα του  Μπάϊντεν σηματοδοτεί έντονα ότι θα αντιστρέψει την πορεία  σε ορισμένες μειώσεις του Tραμπ, κυρίως στην μετάθεση περίπου 12.000 αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, το «Intercept δημοσίευσε την Τετάρτη  την πληροφορία ότι ένα ανώνυμος  αξιωματούχος είπε ότι οι τελευταίες μετακινήσεις στελεχών στο Πεντάγωνο ήταν η προετοιμασία για σημαντικές περικοπές στρατευμάτων σε διάφορες θερμές εστίες.

“Ο πρόεδρος παίρνει πίσω τον έλεγχο του Υπουργείο  Αμύνης.  Είναι μια αναγέννηση της εξωτερικής πολιτικής. Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική του Τραμπ», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Οι αλλαγές προσωπικού, υποστήριξε ο αξιωματούχος, θα συμβάλουν να ανοίξει ο δρόμος για έναν πιο πιστό μηχανισμό του Πενταγώνου  στην εκπλήρωση των στόχων του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης την τελευταία στιγμή των στρατευμάτων από ξένες συγκρούσεις.

Triklopodia 14/11/2020

 

 

 

Προηγείται ο Ν.Τραμπ στους εκλέκτορες έναντι του Τ.Μπάιντεν

όσο δεν επικυρώνεται το αποτέλεσμα σε έξι Πολιτείες

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
Παραιτήθηκε η πρόεδρος της εκλογικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων στην Αριζόνα: Δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα που έδωσε το λογισμικό της εταιρείας Dominion και δεν είχε παραστεί στο τεστ του Οκτωβρίου

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Mε βάση το γεγονός ότι αμφισβητούνται τα εκλογικά αποτελέσματα σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μίσιγκαν, στο Γουισκόνσιν, στη Νεβάδα, στην Αριζόνα, στην Τζόρτζια και στην Πενσυλβάνια, ο πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα με το theepochtimes, λαμβάνει 232 εκλέκτορες έναντι 227 του Τ.Μπάιντεν.

Μέχρι να αποφασιστεί το τελικό αποτέλεσμα στις Πολιτείες αυτές, αυτή είναι η μέχρι τώρα σύνθεση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων.

Σε ότι αφορά την Πολιτεία της Αριζόνα, έχει ενδιαφέρον να πούμε πως παρουσιάζονταν επί πολλές ημέρες με χρώμα μπλε, ότι δηλαδή είχε κερδηθεί σίγουρα από τους Δημοκρατικούς, όμως η επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής  παραιτήθηκε διότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα της εταιρείας Dominion της οποίας το λογισμικό καταμετράει τις ψήφους.

Η Rae Chornenky παραιτήθηκε όταν μια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Πολιτείας αποκάλυψε με ανάρτησή της στο Twitte ότι η Chornenky δεν παρακολούθιησε το Logic and Accuracy Test της Dominion στις 6 Οκτωβρίου.

Το Logic and Accuracy Test είναι μια δημόσια επίδειξη για να φανεί πως δουλεύουν οι εκλογικές μηχανές και για να πιστοποιήσει πως καταμετρούν σωστά και κατάλληλα τις ψήφους.

Με αυτά και με αυτά οι Ομοσπονδιακές Αρχές έχουν ξεκινούν επανακαταμετρήσεις με το χέρι. Διότι όπως αποδεικνύεται δεν μπορούν τα λογισμικά να αποδειχτούν αξιόπιστα και με κατάλληλους χειρισμούς μπορούν να βγάλουν άλλους… προέδρους.

Το που θα καταλήξει η περιπέτεια των αμερικανικών εκλογών δεν γνωρίζει κανείς. Όμως σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ν.Τραμπ έχει σκοπό να προχωρήσει στην καθαίρεση του Κρις Κρεμπς, του επικεφαλής της CISA (Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών), ο οποίος βγήκε να διαψεύσει δημόσια τις καταγγελίες των Ρεπουμπλικάνων περί νοθείας στις εκλογές.

Η ουσία όμως είναι ότι οι εκλογές θα τελειώσουν μονάχα όταν τελειώσουν οι νόμιμες διαδικασίες και εξεταστούν οι προσφυγές.

Στο μεταξύ «εκλεγμένος πρόεδρος» δεν υπάρχει, όσο δεν έχει σχηματισθεί Κολέγιο των Εκλεκτόρων για να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάτι που αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε κανένα ΜΜΕ δεν μπορεί να «ανακηρύξει» εκλεγμένο πρόεδρο.

pronews.gr Triklopodia 13/11/2020

Εκλογές - ΗΠΑ: Το Fox News δίνει στο "φως" την λίστα με νεκρούς που ψήφισαν

Newsroom Newsroom 12.11.2020 - 17:55
Περιέχει ονόματα και ημερομηνίες θανάτων δεκάδων Αμερικανών πολιτών

Ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, αποκάλυψε κατάλογο νεκρών Αμερικανών που «ψήφισαν» στις εκλογές. Ο κατάλογος που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του το βράδυ της Τετάρτης, περιείχαν ονόματα και ημερομηνίες θανάτων δεκάδων Αμερικανών πολιτών, κάποιοι από τους οποίους είχαν αποβιώσει ακόμα και από το 2003.

Παρότι οι επιστολικές ψήφοι των νεκρών δεν αποκαλύφθηκαν, ο παρουσιαστής προχώρησε σε εικασίες ότι είχαν ψηφίσει υπέρ του Μπάιντεν. Ο ίδιος κατηγόρησε τα κραταιά ΜΜΕ ότι «έχουν πλήρως προσδεθεί σε προεδρία Τζο Μπάιντεν» και γιατί δεν κάλυψαν ειδησεογραφικά την φερόμενη απάτη στις εκλογές, ισχυριζόμενα ότι το κάνουν εσκεμμένα. Ο Κάρλσον ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη απάτη διευκολύνθηκε με την επιστολική ψήφο. «Οι νεκροί τείνουν να ψηφίζουν συχνότερα όταν τους το κάνεις πιο εύκολο» εξήγησε.

«Το πρόσχημα ήταν ο κορονοϊός. “Πρέπει να το κάνουμε για λόγους δημόσιας υγείας” θυμάστε; Δεν είχαμε επιλογή! Ήταν ζήτημα δημόσιας υγείας!”» ανέφερε, προφανώς ειρωνευόμενος τοπικούς κυβερνήτες. «Το αποτέλεσμα ήταν να ενθαρρυνθεί η απάτη» συμπεραίνει ο Κάρλσον.

Έφερε ως παράδειγμα τη Νεβάδα, όπου οι επιστολικές ψήφοι εστάλησαν «σε κάθε εγγεγραμμένο ψηφοφόρο» της Πολιτείας, άσχετα αν το είχαν ζητήσει ή όχι και υπήρξαν περισσότερες από 40.000 εγγραφές που δεν είχαν επικαιροποιηθεί εδώ και μία 10ετία. Ο Κάρλσον υποθέτει ότι αυτές οι επιστολικές ψήφοι θα μπορούσαν να είχαν σταλεί σε νεκρούς, να είχαν παραληφθεί και μετά να τις έριξε κάποιος άλλος. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή του Fox News, οι ψεύτικοι ισχυρισμοί για την εκλογική απάτη θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα.

Οι νεκροί ψηφοφόροι

Οι εκλογές στις ΗΠΑ διεξάχθηκαν στις 3 Νοεμβρίου με αντίπαλους διεκδικητές τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν και χρειάστηκαν πέντε ημέρες καταμέτρησης ψήφων, πριν τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδώσουν ότι νικητής είναι ο πρώην αντιπρόεδρος. Ο Μπάιντεν γρήγορα δέχτηκε τον ρόλο του εκλεγμένου Προέδρου, ωστόσο, ο Τραμπ αρνήθηκε να συναινέσει και δεσμεύθηκε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα σε αρκετές Πολιτείες-κλειδιά, ισχυριζόμενος ότι υπήρξε απάτη στη διαδικασία. Συγκεκριμένα, η ομάδα Τραμπ υποστηρίζει ότι σημαντικός αριθμός νεκρών φέρονται να ψήφισαν, επικαλούμενη ως παράδειγμα την Πενσιλβάνια. Πιο πρόσφατα, η πλευρά Τραμπ κατάφερε να υποχρεώσει τις αρχές της Τζόρτζια να προχωρήσουν σε επανακαταμ

Τρεις Πολιτείες χωρίζουν τον Τραμπ από την νίκη

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
Το επίσημο γραφείο εκλογικών προβλέψεων, έδωσε σήμερα την Πολιτεία της Αλάσκα στον Τραμπ και αναμένεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να του δοθεί και η Βόρεια Καρολίνα, ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων στους 232.

Εάν, όπως οι περισσότεροι έγκριτοι συνταγματολόγοι αναφέρουν, δοθεί στον Πρόεδρο Τραμπ η Πενσυλβάνια, μετά την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας, όπου η υπόθεση εκεί μοιάζει να είναι νομικά και συνταγματικά ακλόνητη, τότε, ο αριθμός των εκλεκτόρων ανεβαίνει στους 252.

Απομένουν 5 Πολιτείες, στις οποίες είτε δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση είτε η επανακαταμέτρηση. Στη Τζόρτζια με 16 εκλέκτορες, ο Υπουργός Εσωτερικών της δήλωσε σήμερα, ότι ξεκινά η επανακαταμέτρηση. Εάν η Τζόρτζια (16) και η Αριζόνα (11), περάσουν στα χέρια του, τότε το άθροισμα φτάνει στους 279 εκλέκτορες και η νίκη κλειδώνει.

Εάν το Ουισκόνσιν (10), όπου και εκεί έχει παρατηρηθεί ευρεία νοθεία, περάσει στον Τραμπ, είτε με την Τζόρτζια είτε με την Αριζόνα, πάλι κερδίζει ο εν ενεργεία Πρόεδρος, με σύνολο από 273 έως 278 εκλέκτορες.

Έχουμε άλλες δύο Πολιτείες, όπου το αποτέλεσμα ακόμα δεν έχει κριθεί ή θα κριθεί στα δικαστήρια. Την Νεβάδα (6) και το Μίσιγκαν (16).

Η νίκη, ίσως είναι ακόμα πιο κοντά απ’ όσο πιστεύουμε. Η επόμενη εβδομάδα, θα είναι καθοριστική, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου οι αποκαλύψεις για νοθεία θα είναι σοκαριστικές, όπως είπε στον Αμερικανικό λαό.

Τίποτα, ακόμη, δεν έχει κριθεί . Τίποτα, δεν έχει τελειώσει. Τίποτα, δεν έχει χαθεί.

theflagreport.com  Triklopodia 12/11/2020

 

 

 

 

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

– ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

– ΑΓΩΓΕΣ ΤΡΑΜΠ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΝΟΘΕΙΑ

– ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

– Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΞΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΕΧΕΙ «ΠΑΓΩΣΕΙ» ΤΟΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΤΖΟ

trump

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε χθες, Δευτέρα, δικαστική αγωγή κατά του συστήματος επιστολικής ψήφου στην Πενσιλβάνια, υποστηρίζοντας ότι αυτό «στερούνταν όλων των δικλείδων διαφάνειας και επαλήθευσης που υπήρχαν για τους ψηφοφόρους που ψήφισαν με φυσική παρουσία».

Η αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Πενσιλβάνια, έχει στόχο την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων άμεσης εφαρμογής, ώστε οι πολιτειακοί αξιωματούχοι να μην επικυρώσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην αναφερόμενη αμερικανική πολιτεία.

«Για τους ψηφοφόρους στην Πενσιλβάνια εφαρμόστηκαν διαφορετικοί κανόνες απλά βάσει του πως επέλεξαν να ψηφίσουν. Πιστεύουμε ότι αυτό το εκλογικό σύστημα δύο επιπέδων είχε ως συνέπεια την καταμέτρηση εν δυνάμει δόλιων ψήφων, χωρίς την απαραίτητη επαλήθευση και εποπτεία», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Ματ Μόργκαν, νομικός σύμβουλος της εκστρατείας επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ 2020.

Η αγωγή κατατέθηκε κατά της πολιτειακής υπουργού Εσωτερικών της Πενσιλβάνιας Κάθι Μπούκβαρ. Το γραφείο της δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων. Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος έχει προσπαθήσει να υπονομεύσει τα εκλογικά αποτελέσματα με μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς για νοθεία, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει με μία νομική στρατηγική, η εφαρμογή της οποίας ελπίζει ότι θα ανατρέψει τα πολιτειακά αποτελέσματα που έδωσαν την προεδρική νίκη στον Μπάιντεν.

Τόσο η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, όσο και Ρεπουμπλικάνοι έχουν καταθέσει πολυάριθμες αγωγές, ισχυριζόμενοι πως έγιναν παρατυπίες. Οι δικαστές έχουν ήδη απορρίψει αγωγές που κατατέθηκαν στην Τζόρτζια και στο Μίσιγκαν.

Η ομοσπονδιακή έρευνα ίσως δώσει Τράμπ για πρόεδρο

Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της αμερικανικής Γερουσίας, ο Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε χτες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει τυχόν “παρατυπίες” στις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Σε ομιλία του στην Γερουσία ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης δεν αναγνώρισε τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο και την Κάμαλα Χάρις ως εκλεγείσα αντιπρόεδρο.

“Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει ισχυρισμούς για παρατυπίες και να σταθμίζει τις νομικές του επιλογές”, δήλωσε ο ΜακΚονέλ. Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά την συνάντηση του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ ο  οποίος έδωσε το πράσινο φώς για ομοσπονδιακή έρευνα για τις εκλογές που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Στο οποίο για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει  μια σαφής πλέον πρωτοκαθεδρία των δικαστών με συντηρητική προσέγγιση, οι οποίοι θα κληθούν να ελέγξουν τους συναδέλφους τους από Πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια, που ανέχθηκαν τις μεθοδεύσεις συγκεκριμένων κύκλων του δημοκρατικού κόμματος ως προς  τον τρόπο  με τον οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές.

Μάλιστα η  συγκεκριμένη Πολιτεία αναμένεται να ελεγχθεί και σε σχέση με  το εάν εφάρμοσε ακόμη και αυτές τις ίδιες τις δικαστικές αποφάσεις που έθεταν κάποια συγκεκριμένα όρια στον τρόπο καταμέτρησης, όπως παραδείγματος χάριν  το εάν είχε διαχωρίσει τις ψήφους που  ήλθαν μετά το πέρας  της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου τα δικαστήρια να αποφασίσουν για τη νομιμότητα  τους.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε ένα  χρονικό σημείο το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς το ρεπουμπλικανικό κόμμα δείχνει – με ελάχιστες παραφωνίες – να συσπειρώνεται πίσω από τον Ντόναλντ Τράμπ, γεγονός που δείχνει ότι κάτι ίσως να… αλλάξει σύντομα.

Η σιωπή ξένων ηγετών

Ηγέτες, όπως ο Πούτιν (Ρωσία), ο Σι Τζιπίνγκ(Κίνα), ο Ερντογάν (Τουρκία) και ο Μπολσονάρου (Βραζιλία) ακόμη δεν έχουν δώσει συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την επικράτησή του στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Αν και σχεδόν όλοι οι ηγέτες των άλλων κρατών το έχουν πράξει, η «εκκωφαντική» σιωπή τους, όπως την χαρακτηρίζει το CNN στην ανάλυσή του, λέει πολλά.

Ηγέτες που έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ (τους έχει αποθεώσει στο παρελθόν για τις ηγετικές τους ικανότητες) αποφεύγουν να τοποθετηθούν έως ότου υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα και το ειδησεογραφικό δίκτυο, αποκρυπτογράφησε τους λόγους που προς το παρόν αποφεύγουν να δώσουν συγχαρητήρια στον Μπάιντεν.

Βλάντιμιρ Πούτιν (Ρωσία)

Το 2016 ο Πούτιν είχε συγχαρεί τον Τραμπ μέσα σε λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, αλλά δεν έχει πράξει το ίδιο με τον Μπάιντεν. Την Δευτέρα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε πως θα περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα για να σχολιάσουν. Στην διάρκεια της θητείας του ο Τραμπ αποθέωσε αρκετές φορές τον Πούτιν, εν μέσω μάλιστα των υποψιών για εμπλοκή της Ρωσίας στις προηγούμενες εκλογές. Σύμφωνα με το CNN, αναμένεται ανάλογη σχέση με τον Μπάιντεν που εκτιμάται πως θα αντιμετωπίζει τις ξένες παρεμβάσεις ως «εχθρικές ενέργειες».

«Ο Μπάιντεν έχει εργαστεί σκληρά με συμμάχους να απωθήσει την Ρωσία από ενέργειες εκτός συνόρων, όπως η καταγγέλλουσα απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλνι, ή οι δράσεις της σε Συρία, Κριμαία κτλ», ανέφερε η Κάριν φον Χίπελ, γενική διευθύντρια του Royal United Services Institute. «Οπότε ο Πούτιν γνωρίζει ότι θα γίνει προσπάθεια να περιοριστεί η δράση του».

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη Ρωσία «την κύρια απειλή» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CBS. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ απάντησε λέγοντας ότι η Ρωσία δεν συμφώνησε με τα σχόλια του Μπάιντεν και τέτοια ρητορική ενίσχυσε το «μίσος προς τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Σι Τζινπίνγκ (Κίνα)

Ο πρόεδρος της Κίνας είχε επίσης συγχαρεί τον Τραμπ για την εκλογή του το 2016, καλώντας για μια «σταθερή» σχέση μεταξύ των δύο κρατών. Αν και αρχικά ο Τραμπ μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον ομόλογό του, η κατάσταση άλλαξε στην πορεία καθώς οι δυο χώρες έχουν έρθει σε σύγκρουση για τη συμφωνία για το εμπόριο, τον κορωνοϊό, την τεχνολογία και την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κινέζος πρόεδρος δεν έχει κάνει τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, με την κυβέρνηση να δείχνει διστακτική να πάρει θέση καθώς ο Μπάιντεν καυχιέται για την ικανότητά του να αναλάβει την Κίνα σε αντίθεση με τον Τραμπ, καταγγέλλοντας τον απερχόμενο Πρόεδρο για την αρχική θετική στάση του προς τη Κίνα. «Το Πεκίνο μπορεί να μην αισθάνεται υποχρεωμένο να συμβιβαστεί με τις ΗΠΑ υπό μια νέα διοίκηση, ειδικά επειδή ο κίνδυνος απρόβλεπτης δράσης είναι σημαντικά χαμηλότερος» αναφέρει η Φον Χίπελ.

«Παρόλο που ο Μπάιντεν θα είναι σκληρός στην Κίνα, η πλευρά του λέει ότι θα συνεργαστεί μαζί τους σε τομείς όπου υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, είτε πρόκειται για την αλλαγή του κλίματος είτε για τη Βόρεια Κορέα. Θα γίνουν και οπισθοχωρήσεις και γι’ αυτό νομίζω πως θα είναι καλύτερα για την Κίνα με τον Μπάιντεν» πρόσθεσε.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Τουρκία)

Ο Ερντογάν είχε αποθεωθεί από τον Τραμπ για τον τρόπο που χειρίστηκε την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Παρά τις πιέσεις για κυρώσεις στην Τουρκία, κυρίως για τα S-400, ο Τραμπ είχε αφήσει ελεύθερο το πεδίο στον Τούρκο πρόεδρο να πράξει ότι θέλει. Αυτό θα αλλάξει με τον Μπάιντεν, εκτιμά η φον Χίπελ, την ώρα που η Τουρκία δηλώνει πως θα τοποθετηθεί μόλις υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα για τις εκλογές, παρακολουθώντας μάλλον αμήχανα τις εξελίξεις. Ο Μπάιντεν δήλωσε πρόσφατα ανήσυχος για τις ενέργειες της Τουρκίας και πως θα έχει «έναν εντελώς διαφορετικό χειρισμό» των σχέσεων με την χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος με τους Κούρδους.

Σύμφωνα με το CNN, ο Ερντογάν έχει ρισκάρει πολλάκις την σχέση του με το ΝΑΤΟ και ο Μπάιντεν έχει τονίσει πως «θα πληρώσει το τίμημα για τις πράξεις του» μην αποκλείοντας και ένα εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Άγκυρα.

Ζαϊχ Μπολσονάρου (Βραζιλία)

Φανατικός υποστηρικτής του Τραμπ ο Μπολσονάρου, αποκαλείται ως και «Τραμπ των τροπικών» για την πολιτική που ακολουθεί στη Βραζιλία. Κι αυτός έχει σιωπήσει για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ κοινό τους στοιχείο είναι πως έχουν εντάξει τα παιδιά τους στην πολιτική μάχη. Αν και έλεγε πως ελπίζει να κερδίσει ο Τραμπ, τα πράγματα αποδείχθηκαν αρνητικά γι’ αυτόν.

Κοινά τους στοιχεία, η ραγδαία πτώση δημοτικότητας, τα μισογύνικα σχόλια κατά καιρούς και οι ομοφοβικές τους δηλώσεις. Με την ήττα του Τραμπ, ο Μπολσονάρου χάνει έναν σημαντικό σύμμαχο ειδικά σε ζητήματα περιβάλλοντος και ανθρώπινων δικαιωμάτων, αναφέρει το CNN. «Πολλοί ηγέτες είναι σε άρνηση με την πανδημία, όπως ο Μπολσονάρου και η ήττα του Τραμπ μπορεί να σημαίνει την αρχή του τέλους αντίστοιχων ηγετών. Ο Μπολσονάρου αντιμετώπισε τον κορωνοϊό όπως και ο Τραμπ: ουσιαστικά αδιαφορώντας για τους πολίτες τους» σχολιάζει η Φον Χίπελ.

Αντρες Μάνουελ Λόπεζ Ομπραδόρ (Μεξικό)

Ο Ομπραδόρ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τη νίκη του Μπάιντεν, λέγοντας πως θα περιμένει το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην τοποθέτησή του πάντως, καθώς είπε πως θα περιμένει τις δικαστικές διαμάχες που άνοιξε ο Τραμπ, για να πάρει θέση. «Θα περιμένουμε την εξέλιξη με τα νομικά ζητήματα. Θέλουμε να πράξουμε σωστά. Θα περιμένουμε με σεβασμό προς τους ανθρώπους και τα δικαιώματά τους» είπε σε δήλωσή του το Σάββατο. Ο Ομπραδόρ είχε ιδιαίτερα καλή σχέση τα τελευταία χρόνια με τον Τραμπ, παρά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τα ρατσιστικά του σχόλια στο παρελθόν για τους Μεξικανούς. Αμφότεροι «έχτισαν» την προεδρία τους πάνω στην προσωπικότητά τους και τα βρήκαν στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Τον Ιούλιο γιόρτασαν μαζί μία εμπορική συμφωνία που έκαναν, συμπεριλαμβανομένου και του Καναδά. Ο Ομπραδόρ εμφανίζεται διστακτικός να δώσει συγχαρητήρια στον Μπάιντεν, ίσως οφείλεται στην φιλία του με τον Τραμπ, αναφέρει το CNN. Ο ίδιος πάντως δήλωνε πως έχει ιδιαίτερα καλή σχέση και με τον Μπάιντεν τον οποίο γνωρίζει για «πάνω από 10 χρόνια».

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΞΕΒΡ@ΚΩΝΕΙ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

– “Όνειρο θερινής νυκτός η νίκη Μπάιντεν

– Έτοιμοι να κελαηδήσουν για να μην πάνε φυλακή”

baiden-tramp

Άκρως ενδιαφέρον το άρθρο Έλληνα της Βοστώνης που έχει δικαίωμα ψήφου στις αμερικανικές εκλογές. Με επιχειρήματα και αποδείξεις, αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά σίγουρη είναι η νίκη Μπάιντεν. Θα πάει μακριά η βαλίτσα εκτός κι αν αναγκάσουν τον Τραμπ να παραδεχτεί την… ήττα του ώστε να επισημοποιηθεί η νίκη του υποψηφίου των δημοκρατικών.

Δείτε τι γράφει ο αναγνώστης του ΜΑΚΕΛΕΙΟ:

Υπολογίζω ο Μπάιντεν να πάρει περίπου 240-245 εκλέκτορες. Όμως με νοθεία στη Πενσυλβάνια και Μίσιγκαν ο Μπάιντεν παίρνει άλλους 36 εκλέκτορες και κερδίζει. Όμως πάμε στα δικαστήρια.

Τη στιγμή εκείνη ο Τραμπ είχε προβάδισμα στην πολιτεία της Πενσυλβάνιας σχεδόν 500.000 ψήφων η 14 ποσοστιαίων μονάδων και στην πολιτεία του Μίσιγκαν προβάδισμα σχεδόν 300.000 ψήφων η 11 ποσοστιαίων μονάδων.

Όμως κάποιοι από τους γνώστες εδώ στην Αμερική είχαμε ενημερωθεί από το επιτελείο του προεδρου Τραμπ και γνωρίζαμε εκ των προτέρων τα βρώμικα σχέδια νοθείας και απάτης
ορισμένων διεφθαρμένων δημοκρατικών στελεχών σε διαφορες πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και Μίσιγκαν για τις αμέσως επόμενες ημερες.

Επίσης βλέπετε εντολή του ανωτατου αμερικανικου δικατηρίου (United States Supreme Court) την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου προς την γραμματέα της πολιτείας της Πενσυλβανίας
να ξεχωρίσει τα ψηφοδέλτια που έχουν λάβει μετά τις 8 μ.μ. την ημερα των εκλογών από τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια (τρίτη εικόνα παρακάτω). Το αμερικανικο ανώτατο δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα καταμετρηθούν αυτά τα “καθυστερημένα” ψηφοδέλτια τα οποια κατά ποσοστό 70 τις εκατό ήταν υπέρ του Μπάιντεν και σε κάποιες πόλεις όπως η Φιλαδέλφεια τα “καθυστερημένα” ψηφοδέλτια κατά ποσοστό 99 τις εκατό ήταν υπέρ του Μπάιντεν.

Το αμερικανικο ανώτατο δικαστήριο επίσης θα αποφασίσει στις ενστάσεις που θα υποβάλει τις επόμενες μέρες η δικηγορική ομάδα του προεδρου Τραμπ στα αποτελέσματα σε ορισμένες κομητείες των πολιτειών Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Τζώρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα όπως και σε ορισμένες κομητείες της Πενσυλβανίας όπου να είστε σίγουροι διεφθαρμένοι δημοκρατικοί
διέπραξαν μεγάλη νοθεία.

Τι περιμένουμε; Το αμερικανικο ανώτατο δικαστήριο θα διατάξει επαναμέτρηση των ψηφοδελτίων στις κομητείες πολιτειών όπου ο Τραμπ θα υποβάλει ενστάσεις στα αποτελέσματα. Η επαναμέτρηση ψήφων θα γίνει με πλήρη διαφάνεια ενώπιον παρατηρητών και των δυο μεγάλων κομματων. Εάν κάποιοι ηλίθιοι υπεύθυνοι καταμέτρησης ψηφοδελτίων όπως αυτοί της Φιλαδέλφειας ( Πενσυλβανία) και του Ντιτρόιτ (Μίσιγκαν) δηλώσουν ότι έχουν πετάξει πολλά ψηφοδέλτια τότε το αμερικανικο ανώτατο δικαστήριο θα διατάξει επανάληψη εκλογών στις κομητείες όπου λείπουν ψηφοδέλτια και η καταμέτρηση και αυτών των ψηφοδελτίων θα γίνει με πλήρη διαφάνεια ενώπιον παρατηρητών και των δυο μεγάλων κομματων. Υπολογίζω στο τέλος ο Τραμπ θα λάβει πάνω από 300 εκλέκτορες και θα συνεχίσει ως πρόεδρος για τα τέσσερα επόμενα χρονια.

Προσέξτε και την τελευταία φωτογραφία παρακάτω. Είναι από το ψηφοδέλτιο μου. Βάσει του αμερικανικου συντάγματος εδώ ψηφίζουμε εκλέκτορες των υποψηφιων των κομματων. Ο υποψήφιος του κόμματος που έχει τους περισσοτερους ψήφους στην πολιτεία κερδίζει όλους τους εκλέκτορες της πολιτείας αυτής. Έστω και με ένα ψήφο διαφορά. Εξαίρεση αποτελούν δυο πολιτείες με χαμηλό αριθμό εκλεκτόρων, Νεμπράσκα και Μέιν. Οι εκλέκτορες αριθμούν 538 συνολικά και οποιος πάρει 270 (50% + 1) κερδίζει τις εκλογές. Οι εκλέκτορες θα συνεδριάσουν στις 6 Ιανουαρίου 2021 ώστε να εκλέξουν τον πρόεδρο. Ο πρόεδρος ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Όσο καιρό τα αποτελέσματα των έξι προαναφερομενων πολιτειών (Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Τζώρτζια, Νεβάδα, Αριζόνα και Πενσυλβανία) εκκρεμούν στο αμερικανικο ανώτατο δικαστήριο δεν υπάρχει εντολή ψηφίσματος στους εκλέκτορες αυτών των πολιτειών και ως αποτέλεσμα κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν έχει συγκεντρώσει τους απαραίτητους εκλέκτορες μέχρι στιγμής. Έτσι ότι βλέπετε στις οθόνες σας περί νίκης Μπάιντεν αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός. Ήδη κάποια στελέχη σε κομητείες όπου διεπράχθη νοθεία είναι έτοιμοι να κελαηδήσουν ώστε να αποφύγουν την φυλακή.

unnamed

Και έχω ένα μήνυμα στους οπαδούς του τουρκόφιλου Μπάιντεν που πανηγυρίζουν. Μου θυμίζετε τον πρεζάκια που έχει πάρει την δόση του και ξαπλωμένος στο πάτωμα ονειρεύεται να πετάει σαν την πεταλούδα. Όμως κάποια στιγμή η πρέζα τελειώνει και δεν έχει άλλη βελόνα με κρακ και ηρωίνη που βράζει στο κουταλάκι με το τσακμάκι. Τότε αρχίζει να τρέμει, να ιδρώνει, να έχει παραισθήσεις και το κρας του είναι κτηνώδης, δηλ. your crash is going to be brutal.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

διατάσσει την Πενσυλβάνια να διαχωρίσει τα ψηφοδέλτια που ελήφθησαν μετά τις 8 μ.μ.

μετάφραση: Μάρη Λιώκη

Εκδόθηκε Έκτακτη Διαταγή από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία όλα τα ψηφοδέλτια που έφθασαν στην Εκλογική Επιτροπή της Πενσυλβανίας μετά την επίσημη περάτωση των εκλογών πρέπει να χωριστούν και να μετρηθούν ξεχωριστά.Η Διαταγή είναι απάντηση σε αγωγή από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες της Πενσυλβανίας ….

Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών

No. 20A84

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Πενσυλβάνιας

                            Ο Αιτών                  

v.

KATHY BOOCKVAR,

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ, κ.ά.

ΔΙΑΤΑΓΗ

Διατάσσονται όλα τα εκλογικά συμβούλια της Κομητείας, εν αναμονή νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου, να συμμορφωθούν με τις ακόλουθες οδηγίες που είχαν δοθεί από την Γραμματέα της Κοινοπολιτείας στις 28 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου, δηλαδή, (1) ότι όλα τα ψηφοδέλτια που θα ληφθούν (ελήφθησαν) ταχυδρομικώς μετά τις 8:00 μ.μ. στις 3 Νοεμβρίου να διαχωριστούν και να διατηρηθούν «σε ένα ασφαλισμένο, ασφαλές και σφραγισμένο εμπορευματοκιβώτιο ξεχωριστά από άλλα ψηφοδέλτια, «και(2) ότι όλα αυτά τα ψηφοδέλτια, εάν καταμετρηθούν, καταμετρώνται χωριστά. Pa.Dep’t of State, Οδηγία για Pennsylvania σχετικά με τα ψηφοδέλτια Mail-in* και Absentee** που ελήφθησαν από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις 8:00 μ.μ. την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 (28 Οκτωβρίου 2020)Pa. Dep’t of State, Χωριστή Καταμέτρηση Ψήφων Mail-in and Civilian Absentee που ελήφθησαν μέσω Ταχυδρομείου μετά τις 8:00 μ.μ. την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 και πριν από τις 5:00 μ.μ. την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020 (1 Νοεμβρίου 2020). Μέχρι σήμερα, το Δικαστήριο δεν είχε ενημερωθεί ότι η Οδηγία που διανεμήθηκε στις 28 Οκτωβρίου, που θα είχε σημαντική επίπτωση στο ερώτημα εάν θα έπρεπε να διαταχθεί ειδική μεταχείριση σχετικά με τις εν λόγω ψήφους, είχε τροποποιηθεί. Η αίτηση που ελήφθη σήμερα ενημερώνει επίσης το Δικαστήριο ότι ούτε ο αιτών ούτε η Γραμματέας μπόρεσαν να επαληθεύσουν ότι όλες οι επιτροπές συμμορφώθηκαν με την Οδηγία της Γραμματέως η οποία, σύμφωνα με ισχυρισμούς, δεν είναι νομικά δεσμευτική γι αυτές. Παραπέμπω αυτή την αίτηση στο Συνέδριο (του Ανώτατου Δικαστηρίου) και μόλις υπάρξει απάντηση, αυτή θα υποβληθεί το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από αύριο 7 Νοεμβρίου 2020 στις 2μμ.

                           Samuel A. Alito, Jr                          Associate Justice of the Supreme
Court of the United States6 Νοεμβρίου 2020

σημ.μτφρ.: *Absentee Ballot: Ένα Ψηφοδέλτιο Απόντος (Absentee Ballot) είναι ένα ψηφοδέλτιο που χρησιμοποιείται για να ψηφίσει κάποιος απών, το οποίο υποβάλλεται, συνήθως μέσω ταχυδρομείου, από τον απόντα. Η απουσία, εδώ, αναφέρεται σε ένα άτομο που δεν μπορεί να έχει φυσική παρουσία σε ένα εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών. Το Ψηφοδέλτιο Απόντος έχει τις ρίζες του στην Αμερική στην εποχή του Εμφυλίου Πολέμου και κάθε Πολιτεία επιτρέπει αυτό το είδος ψηφοφορίας σε κάποια μορφή—και ο ομοσπονδιακός νόμος, στην πραγματικότητα, απαιτεί την αποστολή ψηφοδελτίων σε στρατιωτικούς και υπερπόντιους ψηφοφόρους για τις ομοσπονδιακές εκλογές.**Mail-in Ballot : Πέντε Πολιτείες-η Ουάσινγκτον, το Όρεγκον, το Κολοράντο, η Γιούτα και η Χαβάη—διεξάγουν ήδη τις εκλογές τους μέσω μιας διαδικασίας αλληλογραφίας. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σε αυτές τις Πολιτείες λαμβάνουν αυτόματα ένα ψηφοδέλτιο μέσω ταχυδρομείου το οποίο αποστέλλεται στη διεύθυνσή τους πριν από την ημέρα των εκλογών και ταχυδρομείται πίσω από τον ψηφοφόρο ή κατατίθεται σε ένα εκλογικό τμήμα ή ένα ασφαλές dropbox μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα των εκλογών.πηγή: https://www.supremecourt.gov/orders/courtorders/110620zr_g31i.pdf

στις Νοεμβρίου 08, 2020 πηγή πηγή

 

 

 

 

«Σταμάτησε την Covid.

Σταμάτησε τα πάντα. Είναι αδιαπέραστο»

Ο Τραμπ καυχιέται για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

«Σταμάτησε την Covid. Σταμάτησε τα πάντα. Είναι αδιαπέραστο»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε χθες από την Αριζόνα την αποτελεσματικότητα του τείχους που ανεγέρθηκε σε ένα τμήμα των συνόρων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, διαβεβαιώνοντας ότι ήταν πολύ χρήσιμο ιδίως ενάντια στην πανδημία της Covid-19.

«Είναι το πιο ισχυρό τείχος (...) που υπάρχει στον κόσμο, ενισχύεται από μια απίστευτη τεχνολογία», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τραπέζης στην πόλη Γιούμα για τη σηματοδότηση του ορόσημου των 200 μιλίων (322χλμ).

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε ότι αυτό το τείχος είναι «αδιαπέραστο», εκτός αν έχετε «μια εξαιρετικά μεγάλη σκάλα».

Ο Τραμπ είπε συγκεκριμένα ότι αυτό το αμφιλεγόμενο τείχος ήταν χρήσιμο στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αποδείχθηκε επίσης πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19.

«Σταμάτησε την Covid, σταμάτησε τα πάντα», είπε.

«Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, υπάρχουν πολύ μολυσμένες περιοχές από την πλευρά του Μεξικού. Εάν δεν είχαμε το τείχος, η κατάσταση θα ήταν καταστροφική», πρόσθεσε.

Αυτό το «υπέροχο τείχος» που υποσχέθηκε την ημέρα της έναρξης της εκστρατείας του, στις 16 Ιουνίου 2015 και του οποίου η περιγραφή και το μέγεθος ποικίλλουν, αποτελεί ένα λόγο επαναλαμβανόμενης απογοήτευσης για τον Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Αντιμέτωπος με την άρνηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να αποδεσμεύσουν κονδύλια για αυτό το έργο που θεωρούν αναποτελεσματικό, ο Τραμπ αναζήτησε παρακαμπτήριες οδούς, συγκεκριμένα μέσω του Πενταγώνου.

NEWSBEAST.GR 24/6/2020

ΗΠΑ σε Τουρκία: Σεβαστείτε την Αγία Σοφιά και την ιστορία της

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Κάλεσμα και για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ΗΠΑ σε Τουρκία: Σεβαστείτε την Αγία Σοφιά και την ιστορία
Emad Aljumah via Getty Images

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στη Τουρκία καταγράφει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο. Μεταξύ των ποιο σημαντικών θεμάτων που παρουσιάζονται είναι οι δυσκολίες στο άνοιγμα ή τη λειτουργία χώρων λατρείας και η επίλυση περιουσιακών διαφορών που σχετίζονται με τις κυβερνητικές απαλλοτριώσεις που έχουν γίνει σε εκκλησιαστικές εκτάσεις και ακίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνο-ιταλική συμφωνία για την ΑΟΖ πολλαπλασιάζει τον τουρκικό εκνευρισμό

Στην έκθεση τονίζεται ότι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνέχισαν να εκφράζουν δημόσια και ιδιωτικά σε Τούρκους αξιωματούχους την οπτική τους, που θέλει την Αγία Σοφία να είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας, υποστηρίζοντας τη διατήρησή της κατά έναν τρόπο που θα σέβεται και θα είναι σύμφωνος με την πολυθρησκευτική της ιστορία.

ΗΠΑ σε Τουρκία: Σεβαστείτε την Αγία Σοφιά και την ιστορία
Shihan Shan via Getty Images

Οπως αναφέρεται, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «τόνισαν τη σημασία του ζητήματος με κυβερνητικούς αξιωματούχους (της Τουρκίας) και τόνισαν ότι η Αγία Σοφία είναι ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, ουσιαστικού διαλόγου και σεβασμού μεταξύ των θρησκειών».

Κάλεσμα για την Επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, «ο υπουργός Εξωτερικών (Μάικ Πομπέο) και άλλοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέχισαν να παροτρύνουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους (της Τουρκίας) να ανοίξουν ξανά την ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και να επιτρέψουν σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες να εκπαιδεύουν τους κληρικούς τους στη χώρα».

 • Newsroon Huffpost Greece 11/06/2020 Updated Πηγή: ΑΠΕ 

 

 

 

Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Nicos Kastanias
Αυτοί που μας κυβερνούν ή εκτελούν τυφλά εντολές των πατρώνων τους, ή είναι ηλίθιοι!

– Μάταιες όλες οι προσπάθειες των ΜΜΕ της Cabal να τον γελοιοποιήσουν. Αντίθετα, αυξάνουν την δημοτικότητα του μέσα στον Αμερικανικό λαό και παγκόσμια..

Παρά τις εντολές των αόρατων «εντολέων» να εφαρμόσει τα μέτρα που επέβαλαν για την αντιμετώπιση της δήθεν πανδημίας, τα
ανοίγματα που έκανε για να διασώσει την αμερικανική οικονομία είναι θετικά, ενώ οι δικές μας οικονομίες σωριάστηκαν σε ερείπια, με τις κυβερνήσεις μας να εξακολουθούν να ακολουθούν τα μέτρα που τους συνιστούν οι «ειδικοί» και να ελπίζουν μάταια σε «επαναφορά στην κανονικότητα». Μοναδική εξαίρεση οι Γερμανοί, που δειλά – δειλά άρχισαν να αντιλαμβάνονται και να παραδέχονται ότι όλα ήταν στημένα (από ποιους άραγε?) και ότι ενήργησαν λανθασμένα και με υπερβολικό τρόπο, κατά μιας υποτιθέμενης θανατηφόρας πανδημίας..

Δείτε εδώ ζωντανά τον Τραμπ να ξεσκεπάζει την «αόρατη κυβέρνηση» που επέβαλε σε καραντίνα ολόκληρο τον πλανήτη, εξευτελίζοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προβατοποιώντας ολόκληρες κοινωνίες φορώντας τους μάσκες, με εντολές δήθεν «ειδικών» και σοβαροφανών πολιτικών..

Μικρές εναλλακτικές ειδήσεις για λίγους:
ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΥΝΝΑΚΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ANTIFA» ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

– Πλήρης η περιθωριοποίηση και η αποψίλωση των εξουσιών της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο λόγος; Ήταν αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και η φράση «Her Majesty’s Armed Forces» με ότι εσήμαινε, έπρεπε να πάψει να ισχύει και ο νοών νοείτο..

– Οι εξελίξεις τρέχουν μέσα στα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα που περικλείει το παράνομο κρατίδιο της Washington DC. Στρατεύματα που εκτελούν εντολές του Τραμπ προβαίνουν σε εξονυχιστικές έρευνες και συλλαμβάνουν από ασήμαντα έως ανώτατα στελέχη της Cabal. Στόχος του Τραμπ είναι η πλήρης εκκαθάριση της περιοχής, ώστε να υλοποιηθεί η περίφημη φράση που εκφώνησε κατά την εγκατάσταση του στον Λευκό Οίκο «σήμερα η εξουσία της Washington DC επιστρέφει στον Αμερικανικό λαό»..

– Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε βοήθεια από τον Πούτιν ώστε να μπορέσει να εξουδετερώσει την οργάνωση «Antifa» η οποία προστατεύεται από τους Ανουννάκι. Συγκεκριμένα ζήτησε να σταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ειδική ομάδα των Spetsnaz, οι οποίοι διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό και έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση των εξωγήινων δολοφόνων, οι οποίοι δρουν με εντολές των Δρακονιανών και της Cabal κατά της ανθρωπότητας..

President Trump holds news conference

https://www.youtube.com/watch?v=X5nqfTs1a_k&feature=emb_logo

 

 

 

 

Ντ. Τραμπ προς κυβερνήτες:

Ανοίξτε τις εκκλησίες αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες…

Ένα ακόμα μέτωπο με τους κυβερνήτες των πολιτειών των ΗΠΑ απειλεί να ανοίξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απαίτησε να ανοίξουν ”άμεσα” εκ νέου οι χώροι λατρείας, απειλώντας να τους παρακάμψει αν δεν το κάνουν μέχρι το Σαββατοκύριακο…
Ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι “αδικία” που ορισμένοι κυβερνήτες έχουν επιτρέψει στα “καταστήματα αλκοολούχων ποτών και τις κλινικές άμβλωσης” να παραμείνουν ανοιχτά εν μέσω της πανδημίας, κρατώντας κλειστούς ωστόσο τους χώρους λατρείας.
“Μίλησα με τις υγειονομικές Αρχές για τις εκκλησίες. Είπα ότι θέλω να ανοίξουν οι εκκλησίες και ότι οι άνθρωποι επιθυμούν αυτό το άνοιγμα. Θέλουμε τις εκκλησίες μας πίσω”, τόνισε ο Τραμπ, σε συνάντηση με Αφροαμερικανούς πολιτικούς.

”Δεν είναι σωστό αυτό. Θεωρώ πολύ σημαντικούς τους χώρους λατρείας”, σημείωσε ο πρόεδρος.

”Οι κυβερνήτες πρέπει να κάνουν το σωστό και να επιτρέψουν το άνοιγμα αυτών των πολύ σημαντικών χώρων λατρείας αυτή τη στιγμή, το το Σαββατοκύριακο. Αν δεν το κάνουν, θα τους παρακάμψω”, πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πυρά του δεν ξέφυγαν οι Δημοκρατικοί τους οποίους κατηγόρησε για ακόμη μια φορά λέγοντας πως πολλοί κυβερνήτες (τους) δεν έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στις εκκλησίες.

 

 

 

 

Οι Αμερικανοί χρηματοδοτούν πολεμική βιομηχανία στην Ελλάδα

– Αρχή με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Οι Αμερικανοί χρηματοδοτούν πολεμική βιομηχανία στην Ελλάδα – Αρχή με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Την Παρασκευή το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του Development Finance Corporation (DFC), τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Ενεργειακές Πηγές, κ. Francis Fannon και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα, η μεταπώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ και τα σχέδια για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Η DFC είναι ο Αμερικανικός Κρατικός Οργανισμός Χρηματοδότησης, που στηρίζει επενδύσεις με κεφάλαια, απαραίτητα για την ανάπτυξη πολυδάπανων proctects, που μπορούν να αποτελέσουν οδηγό ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης και μεγέθυνσης του ΑΕΠ της χώρας όπου πραγματοποιούνται τα έργα.

Πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία καθότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα λαμβάνει χρηματοδότηση μέσω του DFC.

Τι άλλαξε και φτάσαμε σε αυτή την Συμφωνία;

Καταλυτικό ρόλο, όπως εξηγούσε αμερικανική πηγή στο enikos.gr, έπαιξε η έγκριση από το Κογκρέσο της νομοθεσίας East Med Act.

Η νομοθεσία –πλέον– του αμερικανικού κράτους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια σειρά από πάγια αιτήματα του ελληνοαμερικανικού και του ελληνοκυπριακού λόμπι όπως την πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης για αμυντικές δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη, κάτι που προβλέπουν οι στόχοι του ΝΑΤΟ.

Η τελευταία παράγραφος, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενεργοποίηση του DFC, που σημαίνει την εισροή φρέσκου χρήματος για άμεσες επενδύσεις.

Η συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής περιλάμβανε τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, που οι ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν σε ενεργειακούς κόμβους μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, αλλά και τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου πλέον η ΟΝΕΧ, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βιομηχανικό θαύμα, μετά την άνθιση των ναυπηγείων Σύρου.

Οι ΗΠΑ, μέσω της ενεργοποίησης της DFC για τα ναυπηγεία Ελευσίνας επιβεβαιώνουν δύο στρατηγικούς στόχους.

Ο πρώτος είναι ότι υψώνουν επενδυτικό τείχος απέναντι στην κινεζική COSCO και την ρωσική Rosoboronexport (που διά αντιπροσώπων έδειξαν να ενδιαφέρονται για την απόκτησή τους) κι ο δεύτερος ότι θέλουν να μετατρέψουν τα ναυπηγεία σε κύριο σταθμό συντήρησης κι επισκευής των πλοίων του 6ου Στόλου.

Στα ναυπηγεία Ελευσίνας υπάρχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόταση με πλήρη φάκελο χρηματοδότησης για την ναυπήγηση 4ων φρεγατών αμερικανικής σχεδίασης ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για την ναυπήγηση ακόμη 2 πλοίων.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν το σχέδιο ευρύτερου σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για την ενίσχυση με συνολικά 15 νέες μονάδες επιφανείας του Στόλου την επόμενη 8ετία.

 

 

 

 

Έκθεση CIA:

Η Κίνα εκβίαζε τον ΠΟΥ να κρύψει την αλήθεια για τον κορωνοϊό και εισήγαγε μάσκες!

Έκθεση CIA: Η Κίνα εκβίαζε τον ΠΟΥ να κρύψει την αλήθεια για τον κορωνοϊό και εισήγαγε μάσκες!

Δικαιώνεται ο Ντόναλντ Τραμπ για όλα όσα έχει πει για την Κίνα και τον ρόλο του ΠΟΥ. Μια έκθεση που έχει στα χέρια της η CIA υποστηρίζει ότι το Πεκίνο εκβίαζε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην σημάνει εγκαίρως συναγερμό για το ξέσπασμα του κορωνοϊού και την ίδια ώρα... εισήγαγε 56 εκατομμύρια μάσκες και αναπνευστήρες.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να έχει καταλήξει η CIA, η οποία κατηγορεί τους Κινέζους ότι την ίδια εποχή συγκέντρωναν ιατρικά εφόδια απ' όλο τον κόσμο. Πράγματι, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2020, η Κίνα εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Παράλληλα, μείωσαν τις εξαγωγές κινεζικών μασκών PPE και άλλων ιατρικών εργαλείων.

Έκθεση της CIA, το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε, αναφέρει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συγκέντρωσαν πληροφορίες, που αποδεικνύουν ότι η Κίνα απείλησε τον ΠΟΥ ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται στην έρευνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, που ήδη είχε αρχίσει να διεξάγει ο Οργανισμός, σε περίπτωση που κήρυττε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια έκθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας και είναι πιθανό να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις στις αμερικανοκινεζικές σχέσεις. Η πρώτη έκθεση, μια γερμανική εκτίμηση πληροφοριών που δημοσιεύθηκε από το Der Spiegel, είχε αποκαλύψει πως η Κίνα είχε ζητήσει να συγκαλυφθεί η σοβαρότητα του κορωνοϊού από τον ΠΟΥ.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αποκαλύψει ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είχε ζητήσει από τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Thebreyesus να καλύψει τη σοβαρότητα της κατάστασης τον Ιανουάριο του 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Xi είχε ζητήσει από τον Tedros να μην αποκαλύψει πως ο ιός ήταν μεταδοτικός μεταξύ ανθρώπων. Του είχε, επίσης, ζητήσει να καθυστερήσει την επίσημη δήλωση, πως η επιδημία είχε εξελιχθεί σε πανδημία.

Ο ΠΟΥ προέβη σε επίσημη διάψευση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει αν Κινέζοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να καθυστερήσουν, ή να αλλάξουν την ανακοίνωση που καθιστούσε τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες συζητήσεις που διεξάγονται με κράτη-μέλη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΠΟΥ ενήργησε βάσει τεκμηρίων που επικεντρώνεται στην προστασία όλων των ανθρώπων, παντού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Η έκθεση της CIA τονίζει ότι, όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία στις 30 Ιανουαρίου, επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο την Κίνα. Και η αναφορά χαρακτηρίζει την στάση αυτή αιτία που πυροδότησε οργή στη Δύση και ώθησε τον πρόεδρο Τραμπ να επικρίνει τον ΠΟΥ για τη στήριξη που παρείχε στον χειρισμό του Πεκίνου και στη συνέχεια, τον Μάρτιο, να αναστείλει τη χρηματοδότηση.

Η Κίνα έχει επικριθεί ευρέως από δυτικά ΜΜΕ για τον αρχικό χειρισμό της επιδημίας στην Ουχάν, όταν κυβερνητικοί παράγοντες είχαν απαγορεύσει στους τοπικούς γιατρούς να προειδοποιήσουν τον κόσμο. Στη συνέχεια, Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν αφήσει αιχμές ότι τον κορωνοϊό είχαν μεταφέρει στην Ουχάν Αμερικανοί που είχαν συμμετάσχει το περασμένο φθινόπωρο στους διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες. Το Πεκίνο πάντως τηρεί σκληρή στάση. Όταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός ζήτησε να διεξαχθεί μια τέτοια έρευνα, ο Kινέζος πρεσβευτής απάντησε ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να απαντήσει, μποϊκοτάροντας τα αυστραλιανά προϊόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Το έγγραφο της CIA, η γερμανική έκθεση και μια άλλη έρευνα-ανάλυση που πραγματοποίησε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Κίνα απέκρυψε τις πληροφορίες σχετικά με το κορωνοϊό τον Ιανουάριο, για να έχει τον χρόνο να ανασυνταχθεί και να συσσωρεύσει ιατρικές προμήθειες απ' όλο τον κόσμο.

PRONEWS 14/5/2020

 

 

 

 

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τον Χαφτάρ:

CIA & Αμερικανοί κομάντος επιχειρούν στη Λιβύη

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τον Χαφτάρ: CIA & Αμερικανοί κομάντος επιχειρούν στη Λιβύη

Η Ουάσινγκτον στηρίζει ενεργά τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή πολιτικών επιστημών και ιστορικό Mehmet Perinçek οι ΗΠΑ είναι ήδη στην Λιβύη στηρίζοντας τον Χαφτάρ εναντίον της Τουρκίας αλλάζοντας όλα τα γεωπολιτικά δεδομένα.

Ο Τούρκος ειδικός ανέφερε ότι για τα δικά τους συμφέροντα οι ΗΠΑ έχουν ήδη στενή συνεργασία με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, με επικεφαλής τον Χαλίφα Χαφτάρ, αλλάζοντας το τοπίο στην σύγκρουση αυτή.

"Αυτές οι επαφές είναι πρόσφατες και πραγματοποιούνται λόγω της ανάγκης καταπολέμησης διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, στις περιοχές υπό τον έλεγχο του Χαλίφα Χαφτάρ, υπάρχουν ήδη περισσότερα από 50 άτομα από τις ειδικές υπηρεσίες πληροφοριών και τις ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην Λιβύη.

Στην αεροπορική βάση του Μπενίν στη Βεγγάζη βρίσκονται Αμερικανοί κομάντος και οκτώ σύμβουλοι. Αυτό το προσωπικό έρχεται σε επαφή με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, τον Γενικό Εισαγγελέα και αξιωματούχους ασφαλείας και πληροφοριών του LNA.

Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών, καθώς και την ανάλυση της διαδικασίας στο πλαίσιο των συμφερόντων της Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αφρική.

Το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Benin βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Αυτό το κέντρο παρέχει άδεια εισόδου στον εναέριο χώρο της Λιβύης και συντονίζει την κίνηση όλων των αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας.Έξι Αμερικανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι σε υπηρεσία σε αυτό το κέντρο.

Έχει αναπτυχθεί επίσης επιχειρησιακή ομάδα της CIA στην αεροπορική βάση του Μπενίν. Μιλάμε για τέσσερις αξιωματικούς των πληροφοριών, δύο συμβούλους, και οκτώ μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Αξιωματικοί της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ δραστηριοποιούνται σε όλη την περιοχή που ελέγχεται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν, πρώτα απ 'όλα, την αναζήτηση και πρόσληψη πρακτόρων, την επικοινωνία με την τοπική στρατιωτική διοίκηση, τον έλεγχο όλων των διοικητών πεδίου διαφόρων ομάδων και φυσικά την εξουδετέρωση διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι επιχειρήσεις διεξάγονται υπό την διοίκηση των Αμερικανών με τη συμμετοχή της 106ης ταξιαρχίας και του 155ου τάγματος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Η 106η Ταξιαρχία διοικείται από τον Χάλεντ Χαφτάρ, γιο του Χαλίφα Χαφτάρ ενώ το 155ο τάγμα είναι μεταξύ των σχηματισμών του εθνικού στρατού της Λιβύης με την υψηλότερη απόδοση στις μάχες.

Σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, χρησιμοποιούνται επίσης ενεργά αμερικανικά UAV που βρίσκονται στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις Sigonella (Σικελία, Ιταλία) και Madama (Νίγηρας).

Τοπικές πηγές λένε ότι οι Αμερικανοί δημιούργησαν το στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Cahişin στα ανατολικά της Βεγγάζης για να εκπαιδεύσουν τις ειδικές δυνάμεις και αντιτρομοκρατικές μονάδες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Υπάρχουν 25 Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σε αυτό το στρατόπεδο: τέσσερις αξιωματικοί στρατιωτικών πληροφοριών (DIA), έξι μεταφραστές και εκπαιδευτές (15 στρατιωτικοί από το 75ο σύνταγμα Rangers των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ).

Η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης πραγματοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης μάχης πεζικού με μαθήματα τακτικής στο πλαίσιο κύκλων τριών εβδομάδων. Απαγορεύεται αυστηρά στους Αμερικανούς εκπαιδευτές να βγουν έξω από το στρατόπεδο.

Οι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη λειτουργούν αυτόνομα.

Για τον εξοπλισμό τους έχουμε πτήσεις στην αεροπορική βάση Benin από  μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και C-17 της αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που μεταφέρουν όπλα, στρατιωτικό και ειδικό εξοπλισμό, τρόφιμα, στολές και εκπαιδευτικό υλικό, τα οποία παραδίδονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγές τονίζουν ότι η στενή συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σε γνώση από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζει η Τουρκία.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί, χρησιμοποιούν τη σύγκρουση στη Λιβύη, για να προκαλέσουν μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας και να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Υποστηρίζεται ότι οι αντιτρομοκρατικές μονάδες του Χαφτάρ, έχουν εκπαιδευτεί και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται απευθείας από την Ουάσινγκτον.

Υπογραμμίζεται επίσης ένα άλλο σημαντικό σημείο, ότι η υποστήριξη του Χαφτάρ από τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, πραγματοποιείται απευθείας υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Αυτές οι χώρες μπορούν να αποστείλουν ελεύθερα στρατιωτικό-τεχνικό εξοπλισμό στα ανατολικά της Λιβύης, στον οποίο η Ουάσιγκτον κλείνει τα μάτια.

Το μνημόνιο τώρα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών της 27ης Νοεμβρίου 2019, που υπεγράφη μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, έθεσε τέλος σε αυτήν την αμφιλεγόμενη διαδικασία και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα σχέδια της Τουρκίας.

Το δόγμα της τουρκικής γαλάζιας πατρίδας και η τουρκο-λιβυκή συμφωνία ως μέρος αυτού του δόγματος εμποδίζει το μέτωπο των ΗΠΑ να συνεχίσει τη στρατηγική του στην Ανατολική Μεσόγειο και ενίσχυσε τη θέση της Άγκυρας στην περιοχή. Η Ατλαντική Συμμαχία απλώς δεν μπορούσε να αποδεχθεί την κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ. Επομένως, υπό το φως των παραπάνω πληροφοριών, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν θέση υπέρ του Χαφτάρ.

Το κλειδί για την επιτυχία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Λιβύη είναι μια σταθερή δέσμευση για το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας και στην επέκταση του αριθμού των συμμάχων, ξεκινώντας από τη Ρωσία ενώ στο παιχνίδι έχουμε και ο Πακιστάν.

Μαζί με αυτό, οι επαφές με τη Συρία και την Αίγυπτο προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει επίσης να είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της Τουρκίας”, καταλήγει ο Τούρκος ειδικός που έριξε “βόμβα” για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Λιβύη.

Μόνο που ο ίδιος χαρακτηρίζει την Τουρκία υπερδύναμη θεωρώντας λανθασμένα ότι μπορεί να τα βάλει με ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο και Ελλάδα ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια “εθνικιστικού τύπου τύφλωση” που οδηγεί την Άγκυρα στον “γκρεμό” και την απόλυτη ήττα.

Ένοπλες Συρράξεις 25.04.2020 - 14:30 Ευάγγελος Δ. Κόκκινος

 

 

 

 

Τα σχέδια των ΗΠΑ για την ίδρυση του κράτους του Πόντου και της Αρμενίας το 1920

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020
Αυτό ήταν το προτεινόμενο αμερικανικό σχέδιο για τους Έλληνες του Πόντου και τη Δυτική Αρμενία.
Υπό αυτήν την εντολή ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, Morgantheau και ο Πρόξενος στη Σμύρνη, Horton,
θα υποστήριζαν την ίδρυση των δύο κρατών,
που θα ήταν υπό την προστασία των ΗΠΑ.
Ο λόγος για τον οποίον δόθηκε αυτή η εντολή, ήταν για να προστατεύσουν αυτά τα κράτη από τις διώξεις και τη γενοκτονία.
Όταν οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από αυτά τα σχέδια (λόγω της πολιτικής τους εσωστρέφειας και του απομονωτισμού), οι υπόλοιπες παγκόσμιες δυνάμεις ρώτησαν τους Έλληνες και τους Αρμένιους αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εδάφη τους για να επεκτείνουν την επιρροή τους.
Όταν τους απήντησαν όχι (όπως εκμεταλλεύονταν οι Τούρκοι τις περιοχές αυτές για εκατοντάδες χρόνια), οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Σοβιετικοί έκαναν συμμάχους τους Κεμαλιστές.


Οι Κεμαλιστές εγγυήθηκαν ότι θα επιτρέψουν σε αυτές τις αυτοκρατορίες να επεκτείνουν τις σφαίρες επιρροής τους στη Μικρά Ασία.
Τότε οι Κεμαλιστές έλαβαν όπλα και εφόδια από τους Βρετανούς, Γάλλους και Σοβιετικούς, και σύντομα παραμέρισαν τα παραπάνω σχέδια προχωρώντας στην ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας.

Μετάφραση Freepen.grJulian McBride - The Armenian Forum  freepen.gr 20/4/2020


Τραμπ:

«Ελπίζω να τηρηθούν τα ίδια μέτρα περιορισμού στο ραμαζάνι των Μουσουλμάνων

όπως έγινε με τις γιορτές των Χριστιανών»

«Απασφάλισε» ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ σε ένα μήνυμα που θαl πρέπει να ακούσουν όλοι οι ηγέτες των χριστιανικών κρατών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες Σάββατο την ελπίδα οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι να τηρήσουν τους ίδιους κανόνες κοινωνικής απόστασης στη διάρκεια του Ραμαζανιού με αυτούς που τήρησαν οι χριστιανοί στη διάρκεια του Πάσχα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε σχετικά αφού έκανε retweet σχόλιο συντηρητικού σχολιαστή ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζονται με την ίδια αυστηρότητα με τους χριστιανούς όταν παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

“Θα έλεγα ότι ενδέχεται να υπάρξει διαφορά και θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί, διότι έχω δει μεγάλες διαφορές στη χώρα αυτή. Επιτίθενται στις εκκλησίες των χριστιανών, αλλά όχι στα τεμένη”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από τον Λευκό Οίκο.

Το Ραμαζάνι ξεκινά την Πέμπτη, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, στη διάρκεια του οποίου κάποιοι χριστιανοί παραβίασαν τους κανόνες δημόσιας υγείας, που έχουν επιβληθεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, οργανώνοντας παράνομες λειτουργίες.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως οι ιμάμηδες θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, ο Τραμπ απάντησε:

“Όχι δεν το πιστεύω καθόλου. Είμαι ένας άνθρωπος της πίστης. Και δεν είναι σημαντικό ποια είναι η πίστη σας, όμως οι πολιτικοί φαίνεται να αντιμετωπίζουν τις διάφορες θρησκείες με πολύ διαφορετικό τρόπο”.

Περισσότερα από 700.000 κρούσματα της covid-19 έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, γεγονός που ανάγκασε τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας να κλείσουν τις πόρτες των ναών και των τεμενών τους.

Η Ισλαμική Ένωση Βόρειας Αμερικής, ακολουθώντας τις συστάσεις των μουσουλμάνων γιατρών, ζήτησε να ανασταλούν οι ομαδικές προσευχές και τα κυριακάτικα σχολεία, μεταξύ άλλων.

el.gr  19/4/2020

Κίνηση-ματ από Ν.Τραμπ:

«Κλείνει» το Κογκρέσο που εμποδίζει την λειτουργία του αμερικανικού κράτους κατά του κορωνοϊού

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Αμερικανός πρόεδρος και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αυτά που οι προκάτοχοί του δεν τολμούσαν ούτε να τα σκεφτούν και προειδοποίησε σήμερα το Κογκρέσο ότι θα διακόψει την λειτουργία του για να προχωρήσουν οι διορισμοί ομοσπονδιακών δικαστών και άλλων αξιωματούχων,....
επικαλούμενος ένα άρθρο του Συντάγματος των ΗΠΑ που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Eίναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δείχνει τόσο αποφασισμένος για να επιβάλλει την δική του πολιτική και το δικό του στίγμα στα πλαίσια βέβαια που του προσδιορίζει το αμερικανικό Σύνταγμα (το οποίο δεν αλλάζει ποτέ και δεν αναθεωρείται ποτέ).

«Ενώ ολόκληρη η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να πολεμήσει την παγκόσμια επιδημία, είναι απολύτως απαραίτητο οι θέσεις-κλειδιά στις σχετικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να είναι πλήρως καλυμένες και δεν μας επιτρέπεται αυτό διαμέσου του Κογκρέσου. Απλώς δεν μας το επιτρέπουν. Έχουμε τόσες πολλές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε έγκριση για 129 υποψήφιους λόγω αυτής της αντιστασιακής παρενόχλησης».

Σημειώνεται πως το Κογκρέσο ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς και διατηρεί συνεχώς μια εχθρική στάση απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο. Όμως το αμερικανικό Σύνταγμα είναι δομημένο έτσι ώστε να επιτρέπει σε έναν πρόεδρο να έχει αρκετή εξουσία για να προχωρήσει τις πολιτικές του είτε το θέλουν οι αντίπαλοί του είτε όχι και να κριθεί για αυτό στο τέλος της τετραετίας του από τους ψηφοφόρους ή από την πολιτική Ιστορία στο τέλος της δεύτερης θητείας του.

Η Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, έχει αναστείλει τις συνεδριάσεις της ολομέλειάς της ως την 4η Μαΐου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά κάνει τακτικά συνεδριάσεις pro forma.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις δεν συμμετέχουν παρά ελάχιστοι γερουσιαστές, που πάντως μπορούν να εγκρίνουν κείμενα ομόφωνα.

«Το Σύνταγμα προσφέρει έναν μηχανισμό στον πρόεδρο ώστε να μπορεί να πληρώσει κενές θέσεις σε τέτοιες περιστάσεις», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

​«Η Γερουσία καλά θα κάνει να εκπληρώσει το καθήκον της και να ψηφίσει επί των διορισμών αυτών ή πρέπει να αναστείλει επίσημα» όλες τις συνεδριάσεις της, συμπεριλαμβανομένων των συνεδριάσεων pro forma, ώστε να «μπορέσουν να γίνουν» οι διορισμοί.

«Η τρέχουσα πρακτική να εγκαταλείπουν την πόλη, ενώ κάνουν κίβδηλες συνεδριάσεις για τους τύπους, είναι παράβαση καθήκοντος που ο αμερικανικός λαός δεν μπορεί να ανεχθεί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης».

«Θα προτιμούσα να μη χρησιμοποιήσω αυτή την εξουσία», είπε πάντως ο αμερικανός πρόεδρος.

​«Κανένας πρόεδρος στην ιστορία δεν χρησιμοποίησε ποτέ την εξουσία που του δίνει το Σύνταγμα να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας του Κογκρέσου», ανέφερε ο Μάικλ Μπέσλος, ιστορικός ειδικευμένος στην προεδρία των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το αμερικανικό Σύνταγμα στα αγγλικά αναφέρει "may, on extraordinary Occasions, convene both Houses, or either of them, and in Case of Disagreement between them, with Respect to the Time of Adjournment, he may adjourn them to such Time as he shall think proper."

Συνεπώς ο πρόεδρος Τραμπ έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, το ότι οι προηγούμενοι προκάτοχοί του δεν το έπραξαν ποτέ είναι γιατί απλούστατα, δεν ήταν... Τραμπ.


πηγή πηγή στις Απριλίου 16, 2020


«Καλύτερα να πεθάνουν

μερικοί ηλικιωμένοι

παρά να καταστραφεί η οικονομία», λέει Αμερικανός αξιωματούχος

«Καλύτερα να πεθάνουν μερικοί ηλικιωμένοι παρά να καταστραφεί η οικονομία», λέει Αμερικανός
«Καλύτερα να πεθάνουν μερικοί συνταξιούχοι,
παρά να καταστραφεί η οικονομία των ΗΠΑ».
Όχι, δεν πρόκειται για τα λόγια ενός οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά για τις δηλώσεις του....αναπληρωτή κυβερνήτη του Τέξας, Νταν Πάτρικ.

Tx Lt Gov Dan Patrick says grandparents would be willing to die to save the economy for their grandchildren

Ο ίδιος, όπως αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμά του, εμφανίστηκε σε ενημερωτική εκπομπή του Fox News την Δευτέρα το βράδυ και όπως αποκαλύπτει το βίντεο, είπε πως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. «Θα επιστρέψουμε στην δουλειά μας, θα επιστρέψουμε στην ζωή μας, θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Μην θυσιάσετε την χώρα, μην το κάνετε αυτό», δήλωσε ο Ρεπουμλπικανός.
Πάτρικ τόνισε επίσης πως φοβάται ότι οι περιορισμοί της δημόσιας υγείας για την πρόληψη του κορονοϊού θα μπορούσαν να τερματίσουν την ζωή των Αμερικανών έτσι όπως την ήξεραν μέχρι πρόσφατα ενώ συμπλήρωσε πως είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει και την δική του υγεία για να προστατεύσει την οικονομία και τα εγγόνια του.
«Αυτό δεν με καθιστά γενναίο ή ευγενή ή κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παππούδες σαν και εμένα εκεί έξω», διευκρίνισε.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους του Fox News, δήλωσε πως συνομιλεί με πολλούς ανθρώπους που δεν θέλουν να θυσιαστεί η οικονομία της χώρας τους.
«Θα βιώσουμε μια πλήρη κατάρρευση. Η ύφεση, η κατάθλιψη είναι πράγματα που θα πρέπει να περιμένουμε για πολλούς μήνες. Όπως είπε και ο πρόεδρος Τραμπ, το ποσοστό θνησιμότητας εξαιτίας του κορονοϊού, είναι τόσο χαμηλό που αναρωτιέμαι πρέπει να κλείσουμε ολόκληρη την χώρα γι’ αυτό;»
H εφημερίδα ανέφερε σε ρεπορτάζ της πως ο Ντομινίκ Κάμινγκς σε σύσκεψη σχετικά με την στρατηγική της κυβέρνησης για την εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού είχε υποστηρίξει την λογική να «χτίσει» η Βρετανία μια ανοσία της αγέλης και έθετε ψηλά στις προτεραιότητες του θέματα ο οικονομίας.

 

 

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, κι ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41 (+5).

Τα CDC επισημαίνουν ότι κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 46 πολιτείες των ΗΠΑ.

Εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 49 είναι μεταξύ ανθρώπων που επαναπατρίστηκαν από την Ιαπωνία και την Γιουχάν της Κίνας, απ' όπου ξεκίνησε η επιδημία του Covid-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, προσπαθώντας να δείξει στους Αμερικανούς πολίτες ότι αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τον νέο κορωνοϊό, αφού επί εβδομάδες έδειχνε να υποβαθμίζει την απειλή.

Σήμερα, ωστόσο τόνισε πως ο Covid-19 θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στην χώρα. «Θα χειροτερέψει. Οι επόμενες οχτώ εβδομάδες είναι κρίσιμες», δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να «απελευθερώσει όλη την δύναμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Κάλεσε κάθε πολιτεία να εγκαθιδρύσει κέντρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του ιού.

Η πίεση αυξανόταν προς τον Τραμπ να κηρύξει μια μολυσματική ασθένεια έκτακτη ανάγκη με βάση μια νομοθεσία του 1988 που θα επιτρέψει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (FEMA) για να χορηγήσει κονδύλια σε πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις και να αναπτύξει ομάδες υποστήριξης. Το μέτρο σπανίως ενεργοποιείται. Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον το 2000 κήρυξε αντίστοιχο μέτρο για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

«Για την απελευθέρωση της πλήρους ισχύος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε αυτή την προσπάθεια σήμερα, κηρύσσω επισήμως σήμερα μια κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης. Η ενέργεια αυτή θα καταστήσει έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα - ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο ποσό για πολιτείες και περιοχές στο κοινό μας αγώνα ενάντια σε αυτή την ασθένεια», τόνισε.

Παράλληλα ανακοίνωσε ομοσπονδιακή βοήθεια για σπουδαστικά δάνεια φοιτητών και πάγωμα των τόκων μέχρι νεωτέρας για όσα από αυτά τα δάνεια διακρατεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Με ταλέντο, ή με τύχη, πείτε το όπως θέλετε, αλλά μέσα από μια συλλογική δράση και κοινές θυσίες, εθνική αποφασιστικότητα, θα υπερβούμε την απειλή του ιού».

Παράλληλα είπε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα για να επιτύχει την παραγωγή διαγνωστικών τεστ ώστε να γίνουν ευρέως διαθέσιμα στους Αμερικανούς.

Πρόσθεσε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 5 εκατομμύρια τεστ για τον κορονοϊό, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσον είναι αναγκαία τόσα πολλά. Παρότρυνε τους Αμερικανούς να επιδιώξουν να εξεταστούν μόνο αν αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη.

Δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο βρισκόταν ο Άνθονι Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων ο οποίος δήλωσε: «Χρειάζεται να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη. Θα υπάρξουν πολλά περισσότερα κρούσματα. Αλλά θα τα φροντίσουμε», είπε.

Ο Τραμπ ο ίδιος ήρθε σε επαφή με έναν Βραζιλιάνο αξιωματούχο το περασμένο Σάββατο που αργότερα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Λευκός Οίκος χθες ανακοίνωσε πως ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δεν παρουσίαζε συμπτώματα και δεν έχει εξεταστεί. Σήμερα είπε πως πολύ πιθανόν θα εξετασθεί "σύντομα" για τον νέο κορονοϊό.

14/3/2020 Zougkla

 

 

 

Στήριξη Τραμπ στην Ελλάδα: "Αναφαίρετο δικαίωμά της η προστασία των συνόρων"

Μητσοτάκης Τραμπ
Επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ για προσφυγικό και αποφάσεις ΚΥΣΕΑ - "Άδειασε" την Τουρκία η Ουάσινγκτον;

Αιφνιδιαστική στήριξη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε η Αθήνα στο προσφυγικό, ο οποίος τόνισε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η προστασία των συνόρων της.

Ωστόσο στο παρασκήνιο, τα συμφέροντα Άγκυρας-Ουάσινγκτον είναι κοινά αυτή τη στιγμή στη Συρία, καταστώντας έτσι μια έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα, "άδειασμα" στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ σίγουρα δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος, ωστόσο η Αθήνα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις άγριες επεκτατικές φιλοδοξίες του Ερντογάν σε βάρος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, σήμερα, με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την πλευρά του αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα της.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρουσία των επικεφαλής της ΕΕ στον Έβρο αύριο μαζί του, με ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας: «Σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της ΕΕ»

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει:

«EU Commission President @vonderleyen and @EP_President David Sassoli will join @eucopresident Charles Michel and me tomorrow on the Greek-Turkish land border. Important statement of support by all 3 institutions at a time when Greece is successfully defending EU borders».

«Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα βρεθούν μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και εμένα αύριο στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα. Σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της ΕΕ».

EU Commission President @vonderleyen and @EP_President David Sassoli will join @eucopresident Charles Michel and me tomorrow on the Greek-Turkish land border.
Important statement of support by all 3 institutions at a time when Greece is successfully defending EU borders.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Έθνος, στόχος του πρωθυπουργού, με την επίσκεψη στον Εβρο, είναι να φανεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ ο ίδιος θα εμψυχώσει τόσο τις ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, όσο και τους κατοίκους.

Ηχηρό ήταν χθες και το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μέσω twitter τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην προσπάθεια να στηριχθεί και να προστατευτεί η χώρα στα σύνορά της, με αφορμή την άφιξη χιλιάδων μεταναστών, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες ο κ. Μητσοτάκης, αναγγέλλοντας την μετάβασή του στον Εβρο είχε διαμηνύσει «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω».

Pleine solidarité avec la Grèce et la Bulgarie, la France est prête à contribuer aux efforts européens pour leur prêter une assistance rapide et protéger les frontières. Nous devons agir ensemble pour éviter une crise humanitaire et migratoire.

Την Κυριακή, το κυβερνητικό συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα καθως επίσης και:.

 • Την προσωρινή αναστολή, για ένα μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.
 • Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.
 • Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Pentapostagma 2/3/2020

Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Ερντογάν ενάντια στην «ξένη ανάμιξη» στη Λιβύη

Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Ερντογάν ενάντια στην «ξένη ανάμιξη» στη Λιβύη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
προειδοποίησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στην «ξένη ανάμιξη» στη Λιβύη, λίγες ώρες μετά την έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο ενός νομοσχεδίου για την ανάπτυξη τουρκικού στρατού στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της Βόρειας Αφρικής.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η ξένη ανάμιξη περιπλέκει την κατάσταση στη Λιβύη», ανέφερε η αμερικανική προεδρία στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, μια μέρα μετά την επίθεση από συριακές δυνάμεις με πυραύλους που έπληξαν σχολείο στη συριακή επαρχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, στη Συρία, για την προστασία των αμάχων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020,

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ

– Οι ΗΠΑ κλείνουν αύριο τη πρεσβεία τους στην Άγκυρα

– Δεν ξέρουν πότε θα ανοίξει ξανά!

Η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, θα παραμείνει κλειστή για το κοινό αύριο εξαιτίας μιας απειλής στην ασφάλεια και θα παρέχονται μονάχα οι επείγουσες υπηρεσίες, τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Οι συνεντεύξεις για χορήγηση βίζας και άλλες υπηρεσίες δεν θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την πρεσβεία, που προσέθεσε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις μόλις είναι έτοιμη να ξανανοίξει.

Επιπλέον, η πρεσβεία συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία να αποφεύγουν τις ογκώδεις συγκεντρώσεις ανθρώπων και το κτίριο της πρεσβείας και να βρίσκονται σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους όταν επισκέπτονται τουριστικά αξιοθέατα και περιοχές με κόσμο.

Δεν διευκρινίζεται ποια ακριβώς είναι η απειλή που οδήγησε στην απόφαση του κλεισίματος της πρεσβείας.

Pentapostagma 15/12/2019

 

 

 

Εκατοντάδες MRAP δωρεάν από τις ΗΠΑ

στον Ελληνικό Στρατό για μερική απόσυρση M113

Εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα Ανθεκτικά Ναρκών Προστατευομένων έναντι Ενεδρών (MRAP) είναι έτοιμες να προσφέρουν οι ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό. Η ειδοποίηση που έγινε τον περασμένο μήνα, ενημέρωνε το ΓΕΣ για την διάθεση μερικών χιλιάδων οχημάτων MRAR που έχουν χαρακτηρισθεί ως Πλεονάζον Αμυντικό Υλικό (EDA) δεδομένης της αποφάσεως του Στρατού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ να περιορίσουν δραστικώς τον αριθμό των οχημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας.
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΒΛΑΣΗ
ΠΗΓΗ: doureios
Το ΓΕΣ μελέτησε την ιδέα και κατέληξε ότι μπορούν να αποκτηθούν μερικές εκατοντάδες οχήματα με σκοπό την αντικατάσταση των ΤΟΜΠ τύπου Μ113 και των ελαχίστων ΒΜΡ-1 που παραμένουν στην Ζώνη Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ. Με τον τρόπο αυτόν, θα αποκτηθούν τροχοφόρα οχήματα 4×4 ή και 6×6, τα οποία είναι ταχύτερα και πλέον πολύ καλύτερα προστατευμένα από το επίπεδο προστασίας που παρέχει το Μ113. Σε γενικές γραμμές, τα MRAP φέρουν θωράκιση δαπέδου για αντοχή σε εκρήξεις ναρκών και ολόπλευρη προστασία έναντι βολίδων διαμετρήματος μέχρι και 12,7 mm.
H αντικατάσταση των Μ113 από τα MRAP στις φρουρές των νήσων, θα εξασφαλίσει σύγχρονο υλικό αυξημένης αξιοπιστίας, ανωτέρου επιπέδου προστασίας και πιο ευκίνητα, καθιστώντας τα ιδανικά για ταχεία μεταφορά τμημάτων πεζικού προς εξάλειψη απειλών. Η απόκτηση μεγάλου αριθμού οχημάτων, θα επιτρέψει την ανάπτυξή τους και σε μικρότερες νήσους που μέχρι σήμερα εστερούντο εντελώς οποιασδήποτε προστασίας θώρακος για τις πεζές δυνάμεις των φρουρών τους. Τα MRAP φέρουν οπλισμό βαρέων πολυβόλων 7,62 mm ή 12,7 mm και αναλόγως της εκδόσεως, μεταφέρουν ομάδα 8-10 ανδρών.
Το σημαντικό είναι ότι τα MRAP προσφέρονται εντελώς δωρεάν και ότι δεν βρίσκονται σε αποθήκευση, δηλαδή θα παραχωρηθούν πλήρως λειτουργικά αμέσως μετά την απόσυρσή τους από τις αμερικανικές μονάδες. Το μόνο ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει, είναι τα έξοδα μεταφοράς διά θαλάσσης, στο οποίο εξετάζεται κατά πόσο μπορεί να αναληφθεί στο πλαίσιο καλών υπηρεσιών προς την πατρίδα από τον εφοπλιστικό κόσμο.
Σημειώνεται ότι ο Στρατός και οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ αποσύρουν αρκετές χιλιάδες MRAP διαφόρων τύπων και ήδη η Αίγυπτος ολοκλήρωσε την παραλαβή 930 οχημάτων τον περασμένο Ιούλιο. Τα οχήματα παραχωρήθηκαν και σε αυτήν εντελώς δωρεάν και ήδη το Κάιρο έχει κινήσει διαδικασία για απόκτηση 1.000 επιπλέον MRAP.
H κίνηση των ΗΠΑ να προσφέρουν και στην Ελλάδα το συγκεκριμένο υλικό δωρεάν, αποδίδεται στις θερμές διμερείς σχέσεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία έτη οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν αποκτήσει καλύτερη θεώρηση των αμυντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως είναι φυσικό, η απόκτηση MRAP μπορεί να καλύψει ανάγκες και του Δ΄ Σώματος Στρατού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ένας μόνο τύπος διαθέσιμος αλλά αρκετοί και σε διαφορετικές εκδόσεις, με συνέπεια να καθίσταται δυνατή η κάλυψη του ρόλου μεταφοράς προσωπικού αλλά και αναγνωρίσεως.
Αναρτήθηκε από EFENPRESS  defence-point  13/11/2019

 

 

 

 

ΗΠΑ:

Με συντριπτική πλειοψηφία

η Βουλή αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

Το ψήφισμα αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το

οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια

που είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει νέες εντάσεις με την Τουρκία.

Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11

κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

Πηγή  romaktiko.gr  29 Οκτωβρίου 2019

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided