Τετάρτη, Σεπτέμβριος 23, 2020

ΗΠΑ

 

«Σταμάτησε την Covid. Σταμάτησε τα πάντα. Είναι αδιαπέραστο»

 

 

 

 

 

 

«Σταμάτησε την Covid. Σταμάτησε τα πάντα. Είναι αδιαπέραστο»

Ο Τραμπ καυχιέται για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

«Σταμάτησε την Covid. Σταμάτησε τα πάντα. Είναι αδιαπέραστο»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε χθες από την Αριζόνα την αποτελεσματικότητα του τείχους που ανεγέρθηκε σε ένα τμήμα των συνόρων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, διαβεβαιώνοντας ότι ήταν πολύ χρήσιμο ιδίως ενάντια στην πανδημία της Covid-19.

«Είναι το πιο ισχυρό τείχος (...) που υπάρχει στον κόσμο, ενισχύεται από μια απίστευτη τεχνολογία», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τραπέζης στην πόλη Γιούμα για τη σηματοδότηση του ορόσημου των 200 μιλίων (322χλμ).

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε ότι αυτό το τείχος είναι «αδιαπέραστο», εκτός αν έχετε «μια εξαιρετικά μεγάλη σκάλα».

Ο Τραμπ είπε συγκεκριμένα ότι αυτό το αμφιλεγόμενο τείχος ήταν χρήσιμο στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αποδείχθηκε επίσης πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19.

«Σταμάτησε την Covid, σταμάτησε τα πάντα», είπε.

«Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, υπάρχουν πολύ μολυσμένες περιοχές από την πλευρά του Μεξικού. Εάν δεν είχαμε το τείχος, η κατάσταση θα ήταν καταστροφική», πρόσθεσε.

Αυτό το «υπέροχο τείχος» που υποσχέθηκε την ημέρα της έναρξης της εκστρατείας του, στις 16 Ιουνίου 2015 και του οποίου η περιγραφή και το μέγεθος ποικίλλουν, αποτελεί ένα λόγο επαναλαμβανόμενης απογοήτευσης για τον Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Αντιμέτωπος με την άρνηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να αποδεσμεύσουν κονδύλια για αυτό το έργο που θεωρούν αναποτελεσματικό, ο Τραμπ αναζήτησε παρακαμπτήριες οδούς, συγκεκριμένα μέσω του Πενταγώνου.

NEWSBEAST.GR 24/6/2020

ΗΠΑ σε Τουρκία: Σεβαστείτε την Αγία Σοφιά και την ιστορία της

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Κάλεσμα και για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ΗΠΑ σε Τουρκία: Σεβαστείτε την Αγία Σοφιά και την ιστορία
Emad Aljumah via Getty Images

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες στη Τουρκία καταγράφει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο. Μεταξύ των ποιο σημαντικών θεμάτων που παρουσιάζονται είναι οι δυσκολίες στο άνοιγμα ή τη λειτουργία χώρων λατρείας και η επίλυση περιουσιακών διαφορών που σχετίζονται με τις κυβερνητικές απαλλοτριώσεις που έχουν γίνει σε εκκλησιαστικές εκτάσεις και ακίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνο-ιταλική συμφωνία για την ΑΟΖ πολλαπλασιάζει τον τουρκικό εκνευρισμό

Στην έκθεση τονίζεται ότι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνέχισαν να εκφράζουν δημόσια και ιδιωτικά σε Τούρκους αξιωματούχους την οπτική τους, που θέλει την Αγία Σοφία να είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας, υποστηρίζοντας τη διατήρησή της κατά έναν τρόπο που θα σέβεται και θα είναι σύμφωνος με την πολυθρησκευτική της ιστορία.

ΗΠΑ σε Τουρκία: Σεβαστείτε την Αγία Σοφιά και την ιστορία
Shihan Shan via Getty Images

Οπως αναφέρεται, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «τόνισαν τη σημασία του ζητήματος με κυβερνητικούς αξιωματούχους (της Τουρκίας) και τόνισαν ότι η Αγία Σοφία είναι ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης, ουσιαστικού διαλόγου και σεβασμού μεταξύ των θρησκειών».

Κάλεσμα για την Επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, «ο υπουργός Εξωτερικών (Μάικ Πομπέο) και άλλοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέχισαν να παροτρύνουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους (της Τουρκίας) να ανοίξουν ξανά την ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και να επιτρέψουν σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες να εκπαιδεύουν τους κληρικούς τους στη χώρα».

  • Newsroon Huffpost Greece 11/06/2020 Updated Πηγή: ΑΠΕ 

 

 

 

Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Nicos Kastanias
Αυτοί που μας κυβερνούν ή εκτελούν τυφλά εντολές των πατρώνων τους, ή είναι ηλίθιοι!

– Μάταιες όλες οι προσπάθειες των ΜΜΕ της Cabal να τον γελοιοποιήσουν. Αντίθετα, αυξάνουν την δημοτικότητα του μέσα στον Αμερικανικό λαό και παγκόσμια..

Παρά τις εντολές των αόρατων «εντολέων» να εφαρμόσει τα μέτρα που επέβαλαν για την αντιμετώπιση της δήθεν πανδημίας, τα
ανοίγματα που έκανε για να διασώσει την αμερικανική οικονομία είναι θετικά, ενώ οι δικές μας οικονομίες σωριάστηκαν σε ερείπια, με τις κυβερνήσεις μας να εξακολουθούν να ακολουθούν τα μέτρα που τους συνιστούν οι «ειδικοί» και να ελπίζουν μάταια σε «επαναφορά στην κανονικότητα». Μοναδική εξαίρεση οι Γερμανοί, που δειλά – δειλά άρχισαν να αντιλαμβάνονται και να παραδέχονται ότι όλα ήταν στημένα (από ποιους άραγε?) και ότι ενήργησαν λανθασμένα και με υπερβολικό τρόπο, κατά μιας υποτιθέμενης θανατηφόρας πανδημίας..

Δείτε εδώ ζωντανά τον Τραμπ να ξεσκεπάζει την «αόρατη κυβέρνηση» που επέβαλε σε καραντίνα ολόκληρο τον πλανήτη, εξευτελίζοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προβατοποιώντας ολόκληρες κοινωνίες φορώντας τους μάσκες, με εντολές δήθεν «ειδικών» και σοβαροφανών πολιτικών..

Μικρές εναλλακτικές ειδήσεις για λίγους:
ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΥΝΝΑΚΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ANTIFA» ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

– Πλήρης η περιθωριοποίηση και η αποψίλωση των εξουσιών της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο λόγος; Ήταν αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων και η φράση «Her Majesty’s Armed Forces» με ότι εσήμαινε, έπρεπε να πάψει να ισχύει και ο νοών νοείτο..

– Οι εξελίξεις τρέχουν μέσα στα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα που περικλείει το παράνομο κρατίδιο της Washington DC. Στρατεύματα που εκτελούν εντολές του Τραμπ προβαίνουν σε εξονυχιστικές έρευνες και συλλαμβάνουν από ασήμαντα έως ανώτατα στελέχη της Cabal. Στόχος του Τραμπ είναι η πλήρης εκκαθάριση της περιοχής, ώστε να υλοποιηθεί η περίφημη φράση που εκφώνησε κατά την εγκατάσταση του στον Λευκό Οίκο «σήμερα η εξουσία της Washington DC επιστρέφει στον Αμερικανικό λαό»..

– Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε βοήθεια από τον Πούτιν ώστε να μπορέσει να εξουδετερώσει την οργάνωση «Antifa» η οποία προστατεύεται από τους Ανουννάκι. Συγκεκριμένα ζήτησε να σταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ειδική ομάδα των Spetsnaz, οι οποίοι διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό και έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση των εξωγήινων δολοφόνων, οι οποίοι δρουν με εντολές των Δρακονιανών και της Cabal κατά της ανθρωπότητας..

President Trump holds news conference

https://www.youtube.com/watch?v=X5nqfTs1a_k&feature=emb_logo

 

 

 

 

Ντ. Τραμπ προς κυβερνήτες:

Ανοίξτε τις εκκλησίες αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες…

Ένα ακόμα μέτωπο με τους κυβερνήτες των πολιτειών των ΗΠΑ απειλεί να ανοίξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απαίτησε να ανοίξουν ”άμεσα” εκ νέου οι χώροι λατρείας, απειλώντας να τους παρακάμψει αν δεν το κάνουν μέχρι το Σαββατοκύριακο…
Ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι “αδικία” που ορισμένοι κυβερνήτες έχουν επιτρέψει στα “καταστήματα αλκοολούχων ποτών και τις κλινικές άμβλωσης” να παραμείνουν ανοιχτά εν μέσω της πανδημίας, κρατώντας κλειστούς ωστόσο τους χώρους λατρείας.
“Μίλησα με τις υγειονομικές Αρχές για τις εκκλησίες. Είπα ότι θέλω να ανοίξουν οι εκκλησίες και ότι οι άνθρωποι επιθυμούν αυτό το άνοιγμα. Θέλουμε τις εκκλησίες μας πίσω”, τόνισε ο Τραμπ, σε συνάντηση με Αφροαμερικανούς πολιτικούς.

”Δεν είναι σωστό αυτό. Θεωρώ πολύ σημαντικούς τους χώρους λατρείας”, σημείωσε ο πρόεδρος.

”Οι κυβερνήτες πρέπει να κάνουν το σωστό και να επιτρέψουν το άνοιγμα αυτών των πολύ σημαντικών χώρων λατρείας αυτή τη στιγμή, το το Σαββατοκύριακο. Αν δεν το κάνουν, θα τους παρακάμψω”, πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πυρά του δεν ξέφυγαν οι Δημοκρατικοί τους οποίους κατηγόρησε για ακόμη μια φορά λέγοντας πως πολλοί κυβερνήτες (τους) δεν έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στις εκκλησίες.

 

 

 

 

Οι Αμερικανοί χρηματοδοτούν πολεμική βιομηχανία στην Ελλάδα

– Αρχή με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Οι Αμερικανοί χρηματοδοτούν πολεμική βιομηχανία στην Ελλάδα – Αρχή με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Την Παρασκευή το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του Development Finance Corporation (DFC), τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Ενεργειακές Πηγές, κ. Francis Fannon και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα, η μεταπώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ και τα σχέδια για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Η DFC είναι ο Αμερικανικός Κρατικός Οργανισμός Χρηματοδότησης, που στηρίζει επενδύσεις με κεφάλαια, απαραίτητα για την ανάπτυξη πολυδάπανων proctects, που μπορούν να αποτελέσουν οδηγό ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης και μεγέθυνσης του ΑΕΠ της χώρας όπου πραγματοποιούνται τα έργα.

Πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία καθότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα λαμβάνει χρηματοδότηση μέσω του DFC.

Τι άλλαξε και φτάσαμε σε αυτή την Συμφωνία;

Καταλυτικό ρόλο, όπως εξηγούσε αμερικανική πηγή στο enikos.gr, έπαιξε η έγκριση από το Κογκρέσο της νομοθεσίας East Med Act.

Η νομοθεσία –πλέον– του αμερικανικού κράτους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια σειρά από πάγια αιτήματα του ελληνοαμερικανικού και του ελληνοκυπριακού λόμπι όπως την πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης για αμυντικές δαπάνες σε έρευνα και ανάπτυξη, κάτι που προβλέπουν οι στόχοι του ΝΑΤΟ.

Η τελευταία παράγραφος, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενεργοποίηση του DFC, που σημαίνει την εισροή φρέσκου χρήματος για άμεσες επενδύσεις.

Η συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής περιλάμβανε τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, που οι ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν σε ενεργειακούς κόμβους μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, αλλά και τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου πλέον η ΟΝΕΧ, ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βιομηχανικό θαύμα, μετά την άνθιση των ναυπηγείων Σύρου.

Οι ΗΠΑ, μέσω της ενεργοποίησης της DFC για τα ναυπηγεία Ελευσίνας επιβεβαιώνουν δύο στρατηγικούς στόχους.

Ο πρώτος είναι ότι υψώνουν επενδυτικό τείχος απέναντι στην κινεζική COSCO και την ρωσική Rosoboronexport (που διά αντιπροσώπων έδειξαν να ενδιαφέρονται για την απόκτησή τους) κι ο δεύτερος ότι θέλουν να μετατρέψουν τα ναυπηγεία σε κύριο σταθμό συντήρησης κι επισκευής των πλοίων του 6ου Στόλου.

Στα ναυπηγεία Ελευσίνας υπάρχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόταση με πλήρη φάκελο χρηματοδότησης για την ναυπήγηση 4ων φρεγατών αμερικανικής σχεδίασης ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για την ναυπήγηση ακόμη 2 πλοίων.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν το σχέδιο ευρύτερου σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για την ενίσχυση με συνολικά 15 νέες μονάδες επιφανείας του Στόλου την επόμενη 8ετία.

 

 

 

 

Έκθεση CIA:

Η Κίνα εκβίαζε τον ΠΟΥ να κρύψει την αλήθεια για τον κορωνοϊό και εισήγαγε μάσκες!

Έκθεση CIA: Η Κίνα εκβίαζε τον ΠΟΥ να κρύψει την αλήθεια για τον κορωνοϊό και εισήγαγε μάσκες!

Δικαιώνεται ο Ντόναλντ Τραμπ για όλα όσα έχει πει για την Κίνα και τον ρόλο του ΠΟΥ. Μια έκθεση που έχει στα χέρια της η CIA υποστηρίζει ότι το Πεκίνο εκβίαζε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην σημάνει εγκαίρως συναγερμό για το ξέσπασμα του κορωνοϊού και την ίδια ώρα... εισήγαγε 56 εκατομμύρια μάσκες και αναπνευστήρες.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να έχει καταλήξει η CIA, η οποία κατηγορεί τους Κινέζους ότι την ίδια εποχή συγκέντρωναν ιατρικά εφόδια απ' όλο τον κόσμο. Πράγματι, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2020, η Κίνα εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Παράλληλα, μείωσαν τις εξαγωγές κινεζικών μασκών PPE και άλλων ιατρικών εργαλείων.

Έκθεση της CIA, το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε, αναφέρει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι συγκέντρωσαν πληροφορίες, που αποδεικνύουν ότι η Κίνα απείλησε τον ΠΟΥ ότι θα σταματήσει να συνεργάζεται στην έρευνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, που ήδη είχε αρχίσει να διεξάγει ο Οργανισμός, σε περίπτωση που κήρυττε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια έκθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας και είναι πιθανό να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις στις αμερικανοκινεζικές σχέσεις. Η πρώτη έκθεση, μια γερμανική εκτίμηση πληροφοριών που δημοσιεύθηκε από το Der Spiegel, είχε αποκαλύψει πως η Κίνα είχε ζητήσει να συγκαλυφθεί η σοβαρότητα του κορωνοϊού από τον ΠΟΥ.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αποκαλύψει ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είχε ζητήσει από τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Thebreyesus να καλύψει τη σοβαρότητα της κατάστασης τον Ιανουάριο του 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Xi είχε ζητήσει από τον Tedros να μην αποκαλύψει πως ο ιός ήταν μεταδοτικός μεταξύ ανθρώπων. Του είχε, επίσης, ζητήσει να καθυστερήσει την επίσημη δήλωση, πως η επιδημία είχε εξελιχθεί σε πανδημία.

Ο ΠΟΥ προέβη σε επίσημη διάψευση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει αν Κινέζοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να καθυστερήσουν, ή να αλλάξουν την ανακοίνωση που καθιστούσε τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες συζητήσεις που διεξάγονται με κράτη-μέλη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΠΟΥ ενήργησε βάσει τεκμηρίων που επικεντρώνεται στην προστασία όλων των ανθρώπων, παντού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Η έκθεση της CIA τονίζει ότι, όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία στις 30 Ιανουαρίου, επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο την Κίνα. Και η αναφορά χαρακτηρίζει την στάση αυτή αιτία που πυροδότησε οργή στη Δύση και ώθησε τον πρόεδρο Τραμπ να επικρίνει τον ΠΟΥ για τη στήριξη που παρείχε στον χειρισμό του Πεκίνου και στη συνέχεια, τον Μάρτιο, να αναστείλει τη χρηματοδότηση.

Η Κίνα έχει επικριθεί ευρέως από δυτικά ΜΜΕ για τον αρχικό χειρισμό της επιδημίας στην Ουχάν, όταν κυβερνητικοί παράγοντες είχαν απαγορεύσει στους τοπικούς γιατρούς να προειδοποιήσουν τον κόσμο. Στη συνέχεια, Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν αφήσει αιχμές ότι τον κορωνοϊό είχαν μεταφέρει στην Ουχάν Αμερικανοί που είχαν συμμετάσχει το περασμένο φθινόπωρο στους διεθνείς στρατιωτικούς αγώνες. Το Πεκίνο πάντως τηρεί σκληρή στάση. Όταν ο Αυστραλός πρωθυπουργός ζήτησε να διεξαχθεί μια τέτοια έρευνα, ο Kινέζος πρεσβευτής απάντησε ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να απαντήσει, μποϊκοτάροντας τα αυστραλιανά προϊόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Το έγγραφο της CIA, η γερμανική έκθεση και μια άλλη έρευνα-ανάλυση που πραγματοποίησε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Κίνα απέκρυψε τις πληροφορίες σχετικά με το κορωνοϊό τον Ιανουάριο, για να έχει τον χρόνο να ανασυνταχθεί και να συσσωρεύσει ιατρικές προμήθειες απ' όλο τον κόσμο.

PRONEWS 14/5/2020

 

 

 

 

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τον Χαφτάρ:

CIA & Αμερικανοί κομάντος επιχειρούν στη Λιβύη

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τον Χαφτάρ: CIA & Αμερικανοί κομάντος επιχειρούν στη Λιβύη

Η Ουάσινγκτον στηρίζει ενεργά τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή πολιτικών επιστημών και ιστορικό Mehmet Perinçek οι ΗΠΑ είναι ήδη στην Λιβύη στηρίζοντας τον Χαφτάρ εναντίον της Τουρκίας αλλάζοντας όλα τα γεωπολιτικά δεδομένα.

Ο Τούρκος ειδικός ανέφερε ότι για τα δικά τους συμφέροντα οι ΗΠΑ έχουν ήδη στενή συνεργασία με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, με επικεφαλής τον Χαλίφα Χαφτάρ, αλλάζοντας το τοπίο στην σύγκρουση αυτή.

"Αυτές οι επαφές είναι πρόσφατες και πραγματοποιούνται λόγω της ανάγκης καταπολέμησης διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, στις περιοχές υπό τον έλεγχο του Χαλίφα Χαφτάρ, υπάρχουν ήδη περισσότερα από 50 άτομα από τις ειδικές υπηρεσίες πληροφοριών και τις ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην Λιβύη.

Στην αεροπορική βάση του Μπενίν στη Βεγγάζη βρίσκονται Αμερικανοί κομάντος και οκτώ σύμβουλοι. Αυτό το προσωπικό έρχεται σε επαφή με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, τον Γενικό Εισαγγελέα και αξιωματούχους ασφαλείας και πληροφοριών του LNA.

Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών, καθώς και την ανάλυση της διαδικασίας στο πλαίσιο των συμφερόντων της Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αφρική.

Το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Benin βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Αυτό το κέντρο παρέχει άδεια εισόδου στον εναέριο χώρο της Λιβύης και συντονίζει την κίνηση όλων των αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας.Έξι Αμερικανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι σε υπηρεσία σε αυτό το κέντρο.

Έχει αναπτυχθεί επίσης επιχειρησιακή ομάδα της CIA στην αεροπορική βάση του Μπενίν. Μιλάμε για τέσσερις αξιωματικούς των πληροφοριών, δύο συμβούλους, και οκτώ μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Αξιωματικοί της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ δραστηριοποιούνται σε όλη την περιοχή που ελέγχεται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν, πρώτα απ 'όλα, την αναζήτηση και πρόσληψη πρακτόρων, την επικοινωνία με την τοπική στρατιωτική διοίκηση, τον έλεγχο όλων των διοικητών πεδίου διαφόρων ομάδων και φυσικά την εξουδετέρωση διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι επιχειρήσεις διεξάγονται υπό την διοίκηση των Αμερικανών με τη συμμετοχή της 106ης ταξιαρχίας και του 155ου τάγματος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Η 106η Ταξιαρχία διοικείται από τον Χάλεντ Χαφτάρ, γιο του Χαλίφα Χαφτάρ ενώ το 155ο τάγμα είναι μεταξύ των σχηματισμών του εθνικού στρατού της Λιβύης με την υψηλότερη απόδοση στις μάχες.

Σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, χρησιμοποιούνται επίσης ενεργά αμερικανικά UAV που βρίσκονται στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις Sigonella (Σικελία, Ιταλία) και Madama (Νίγηρας).

Τοπικές πηγές λένε ότι οι Αμερικανοί δημιούργησαν το στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Cahişin στα ανατολικά της Βεγγάζης για να εκπαιδεύσουν τις ειδικές δυνάμεις και αντιτρομοκρατικές μονάδες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.

Υπάρχουν 25 Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σε αυτό το στρατόπεδο: τέσσερις αξιωματικοί στρατιωτικών πληροφοριών (DIA), έξι μεταφραστές και εκπαιδευτές (15 στρατιωτικοί από το 75ο σύνταγμα Rangers των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ).

Η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του Εθνικού Στρατού της Λιβύης πραγματοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης μάχης πεζικού με μαθήματα τακτικής στο πλαίσιο κύκλων τριών εβδομάδων. Απαγορεύεται αυστηρά στους Αμερικανούς εκπαιδευτές να βγουν έξω από το στρατόπεδο.

Οι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη λειτουργούν αυτόνομα.

Για τον εξοπλισμό τους έχουμε πτήσεις στην αεροπορική βάση Benin από  μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και C-17 της αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που μεταφέρουν όπλα, στρατιωτικό και ειδικό εξοπλισμό, τρόφιμα, στολές και εκπαιδευτικό υλικό, τα οποία παραδίδονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγές τονίζουν ότι η στενή συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σε γνώση από την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζει η Τουρκία.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί, χρησιμοποιούν τη σύγκρουση στη Λιβύη, για να προκαλέσουν μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας και να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Υποστηρίζεται ότι οι αντιτρομοκρατικές μονάδες του Χαφτάρ, έχουν εκπαιδευτεί και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται απευθείας από την Ουάσινγκτον.

Υπογραμμίζεται επίσης ένα άλλο σημαντικό σημείο, ότι η υποστήριξη του Χαφτάρ από τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, πραγματοποιείται απευθείας υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Αυτές οι χώρες μπορούν να αποστείλουν ελεύθερα στρατιωτικό-τεχνικό εξοπλισμό στα ανατολικά της Λιβύης, στον οποίο η Ουάσιγκτον κλείνει τα μάτια.

Το μνημόνιο τώρα για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών της 27ης Νοεμβρίου 2019, που υπεγράφη μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, έθεσε τέλος σε αυτήν την αμφιλεγόμενη διαδικασία και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα σχέδια της Τουρκίας.

Το δόγμα της τουρκικής γαλάζιας πατρίδας και η τουρκο-λιβυκή συμφωνία ως μέρος αυτού του δόγματος εμποδίζει το μέτωπο των ΗΠΑ να συνεχίσει τη στρατηγική του στην Ανατολική Μεσόγειο και ενίσχυσε τη θέση της Άγκυρας στην περιοχή. Η Ατλαντική Συμμαχία απλώς δεν μπορούσε να αποδεχθεί την κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ. Επομένως, υπό το φως των παραπάνω πληροφοριών, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν θέση υπέρ του Χαφτάρ.

Το κλειδί για την επιτυχία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Λιβύη είναι μια σταθερή δέσμευση για το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας και στην επέκταση του αριθμού των συμμάχων, ξεκινώντας από τη Ρωσία ενώ στο παιχνίδι έχουμε και ο Πακιστάν.

Μαζί με αυτό, οι επαφές με τη Συρία και την Αίγυπτο προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει επίσης να είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της Τουρκίας”, καταλήγει ο Τούρκος ειδικός που έριξε “βόμβα” για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Λιβύη.

Μόνο που ο ίδιος χαρακτηρίζει την Τουρκία υπερδύναμη θεωρώντας λανθασμένα ότι μπορεί να τα βάλει με ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο και Ελλάδα ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια “εθνικιστικού τύπου τύφλωση” που οδηγεί την Άγκυρα στον “γκρεμό” και την απόλυτη ήττα.

Ένοπλες Συρράξεις 25.04.2020 - 14:30 Ευάγγελος Δ. Κόκκινος

 

 

 

 

Τα σχέδια των ΗΠΑ για την ίδρυση του κράτους του Πόντου και της Αρμενίας το 1920

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020
Αυτό ήταν το προτεινόμενο αμερικανικό σχέδιο για τους Έλληνες του Πόντου και τη Δυτική Αρμενία.
Υπό αυτήν την εντολή ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, Morgantheau και ο Πρόξενος στη Σμύρνη, Horton,
θα υποστήριζαν την ίδρυση των δύο κρατών,
που θα ήταν υπό την προστασία των ΗΠΑ.
Ο λόγος για τον οποίον δόθηκε αυτή η εντολή, ήταν για να προστατεύσουν αυτά τα κράτη από τις διώξεις και τη γενοκτονία.
Όταν οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από αυτά τα σχέδια (λόγω της πολιτικής τους εσωστρέφειας και του απομονωτισμού), οι υπόλοιπες παγκόσμιες δυνάμεις ρώτησαν τους Έλληνες και τους Αρμένιους αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εδάφη τους για να επεκτείνουν την επιρροή τους.
Όταν τους απήντησαν όχι (όπως εκμεταλλεύονταν οι Τούρκοι τις περιοχές αυτές για εκατοντάδες χρόνια), οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Σοβιετικοί έκαναν συμμάχους τους Κεμαλιστές.


Οι Κεμαλιστές εγγυήθηκαν ότι θα επιτρέψουν σε αυτές τις αυτοκρατορίες να επεκτείνουν τις σφαίρες επιρροής τους στη Μικρά Ασία.
Τότε οι Κεμαλιστές έλαβαν όπλα και εφόδια από τους Βρετανούς, Γάλλους και Σοβιετικούς, και σύντομα παραμέρισαν τα παραπάνω σχέδια προχωρώντας στην ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας.

Μετάφραση Freepen.grJulian McBride - The Armenian Forum  freepen.gr 20/4/2020


Τραμπ:

«Ελπίζω να τηρηθούν τα ίδια μέτρα περιορισμού στο ραμαζάνι των Μουσουλμάνων

όπως έγινε με τις γιορτές των Χριστιανών»

«Απασφάλισε» ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ σε ένα μήνυμα που θαl πρέπει να ακούσουν όλοι οι ηγέτες των χριστιανικών κρατών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες Σάββατο την ελπίδα οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι να τηρήσουν τους ίδιους κανόνες κοινωνικής απόστασης στη διάρκεια του Ραμαζανιού με αυτούς που τήρησαν οι χριστιανοί στη διάρκεια του Πάσχα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε σχετικά αφού έκανε retweet σχόλιο συντηρητικού σχολιαστή ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες για το αν οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζονται με την ίδια αυστηρότητα με τους χριστιανούς όταν παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

“Θα έλεγα ότι ενδέχεται να υπάρξει διαφορά και θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί, διότι έχω δει μεγάλες διαφορές στη χώρα αυτή. Επιτίθενται στις εκκλησίες των χριστιανών, αλλά όχι στα τεμένη”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από τον Λευκό Οίκο.

Το Ραμαζάνι ξεκινά την Πέμπτη, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, στη διάρκεια του οποίου κάποιοι χριστιανοί παραβίασαν τους κανόνες δημόσιας υγείας, που έχουν επιβληθεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, οργανώνοντας παράνομες λειτουργίες.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως οι ιμάμηδες θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, ο Τραμπ απάντησε:

“Όχι δεν το πιστεύω καθόλου. Είμαι ένας άνθρωπος της πίστης. Και δεν είναι σημαντικό ποια είναι η πίστη σας, όμως οι πολιτικοί φαίνεται να αντιμετωπίζουν τις διάφορες θρησκείες με πολύ διαφορετικό τρόπο”.

Περισσότερα από 700.000 κρούσματα της covid-19 έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, γεγονός που ανάγκασε τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας να κλείσουν τις πόρτες των ναών και των τεμενών τους.

Η Ισλαμική Ένωση Βόρειας Αμερικής, ακολουθώντας τις συστάσεις των μουσουλμάνων γιατρών, ζήτησε να ανασταλούν οι ομαδικές προσευχές και τα κυριακάτικα σχολεία, μεταξύ άλλων.

el.gr  19/4/2020

Κίνηση-ματ από Ν.Τραμπ:

«Κλείνει» το Κογκρέσο που εμποδίζει την λειτουργία του αμερικανικού κράτους κατά του κορωνοϊού

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Αμερικανός πρόεδρος και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αυτά που οι προκάτοχοί του δεν τολμούσαν ούτε να τα σκεφτούν και προειδοποίησε σήμερα το Κογκρέσο ότι θα διακόψει την λειτουργία του για να προχωρήσουν οι διορισμοί ομοσπονδιακών δικαστών και άλλων αξιωματούχων,....
επικαλούμενος ένα άρθρο του Συντάγματος των ΗΠΑ που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Eίναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δείχνει τόσο αποφασισμένος για να επιβάλλει την δική του πολιτική και το δικό του στίγμα στα πλαίσια βέβαια που του προσδιορίζει το αμερικανικό Σύνταγμα (το οποίο δεν αλλάζει ποτέ και δεν αναθεωρείται ποτέ).

«Ενώ ολόκληρη η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να πολεμήσει την παγκόσμια επιδημία, είναι απολύτως απαραίτητο οι θέσεις-κλειδιά στις σχετικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να είναι πλήρως καλυμένες και δεν μας επιτρέπεται αυτό διαμέσου του Κογκρέσου. Απλώς δεν μας το επιτρέπουν. Έχουμε τόσες πολλές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε έγκριση για 129 υποψήφιους λόγω αυτής της αντιστασιακής παρενόχλησης».

Σημειώνεται πως το Κογκρέσο ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς και διατηρεί συνεχώς μια εχθρική στάση απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο. Όμως το αμερικανικό Σύνταγμα είναι δομημένο έτσι ώστε να επιτρέπει σε έναν πρόεδρο να έχει αρκετή εξουσία για να προχωρήσει τις πολιτικές του είτε το θέλουν οι αντίπαλοί του είτε όχι και να κριθεί για αυτό στο τέλος της τετραετίας του από τους ψηφοφόρους ή από την πολιτική Ιστορία στο τέλος της δεύτερης θητείας του.

Η Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, έχει αναστείλει τις συνεδριάσεις της ολομέλειάς της ως την 4η Μαΐου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά κάνει τακτικά συνεδριάσεις pro forma.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις δεν συμμετέχουν παρά ελάχιστοι γερουσιαστές, που πάντως μπορούν να εγκρίνουν κείμενα ομόφωνα.

«Το Σύνταγμα προσφέρει έναν μηχανισμό στον πρόεδρο ώστε να μπορεί να πληρώσει κενές θέσεις σε τέτοιες περιστάσεις», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

​«Η Γερουσία καλά θα κάνει να εκπληρώσει το καθήκον της και να ψηφίσει επί των διορισμών αυτών ή πρέπει να αναστείλει επίσημα» όλες τις συνεδριάσεις της, συμπεριλαμβανομένων των συνεδριάσεων pro forma, ώστε να «μπορέσουν να γίνουν» οι διορισμοί.

«Η τρέχουσα πρακτική να εγκαταλείπουν την πόλη, ενώ κάνουν κίβδηλες συνεδριάσεις για τους τύπους, είναι παράβαση καθήκοντος που ο αμερικανικός λαός δεν μπορεί να ανεχθεί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης».

«Θα προτιμούσα να μη χρησιμοποιήσω αυτή την εξουσία», είπε πάντως ο αμερικανός πρόεδρος.

​«Κανένας πρόεδρος στην ιστορία δεν χρησιμοποίησε ποτέ την εξουσία που του δίνει το Σύνταγμα να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας του Κογκρέσου», ανέφερε ο Μάικλ Μπέσλος, ιστορικός ειδικευμένος στην προεδρία των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το αμερικανικό Σύνταγμα στα αγγλικά αναφέρει "may, on extraordinary Occasions, convene both Houses, or either of them, and in Case of Disagreement between them, with Respect to the Time of Adjournment, he may adjourn them to such Time as he shall think proper."

Συνεπώς ο πρόεδρος Τραμπ έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, το ότι οι προηγούμενοι προκάτοχοί του δεν το έπραξαν ποτέ είναι γιατί απλούστατα, δεν ήταν... Τραμπ.


πηγή πηγή στις Απριλίου 16, 2020


«Καλύτερα να πεθάνουν

μερικοί ηλικιωμένοι

παρά να καταστραφεί η οικονομία», λέει Αμερικανός αξιωματούχος

«Καλύτερα να πεθάνουν μερικοί ηλικιωμένοι παρά να καταστραφεί η οικονομία», λέει Αμερικανός
«Καλύτερα να πεθάνουν μερικοί συνταξιούχοι,
παρά να καταστραφεί η οικονομία των ΗΠΑ».
Όχι, δεν πρόκειται για τα λόγια ενός οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά για τις δηλώσεις του....αναπληρωτή κυβερνήτη του Τέξας, Νταν Πάτρικ.

Tx Lt Gov Dan Patrick says grandparents would be willing to die to save the economy for their grandchildren

Ο ίδιος, όπως αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμά του, εμφανίστηκε σε ενημερωτική εκπομπή του Fox News την Δευτέρα το βράδυ και όπως αποκαλύπτει το βίντεο, είπε πως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. «Θα επιστρέψουμε στην δουλειά μας, θα επιστρέψουμε στην ζωή μας, θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Μην θυσιάσετε την χώρα, μην το κάνετε αυτό», δήλωσε ο Ρεπουμλπικανός.
Πάτρικ τόνισε επίσης πως φοβάται ότι οι περιορισμοί της δημόσιας υγείας για την πρόληψη του κορονοϊού θα μπορούσαν να τερματίσουν την ζωή των Αμερικανών έτσι όπως την ήξεραν μέχρι πρόσφατα ενώ συμπλήρωσε πως είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει και την δική του υγεία για να προστατεύσει την οικονομία και τα εγγόνια του.
«Αυτό δεν με καθιστά γενναίο ή ευγενή ή κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παππούδες σαν και εμένα εκεί έξω», διευκρίνισε.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους του Fox News, δήλωσε πως συνομιλεί με πολλούς ανθρώπους που δεν θέλουν να θυσιαστεί η οικονομία της χώρας τους.
«Θα βιώσουμε μια πλήρη κατάρρευση. Η ύφεση, η κατάθλιψη είναι πράγματα που θα πρέπει να περιμένουμε για πολλούς μήνες. Όπως είπε και ο πρόεδρος Τραμπ, το ποσοστό θνησιμότητας εξαιτίας του κορονοϊού, είναι τόσο χαμηλό που αναρωτιέμαι πρέπει να κλείσουμε ολόκληρη την χώρα γι’ αυτό;»
H εφημερίδα ανέφερε σε ρεπορτάζ της πως ο Ντομινίκ Κάμινγκς σε σύσκεψη σχετικά με την στρατηγική της κυβέρνησης για την εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού είχε υποστηρίξει την λογική να «χτίσει» η Βρετανία μια ανοσία της αγέλης και έθετε ψηλά στις προτεραιότητες του θέματα ο οικονομίας.

 

 

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως 50 δισεκατομμύρια δολάρια καθίστανται διαθέσιμα σε Πολιτείες για την καταπολέμηση του ιού.

Να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, κι ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41 (+5).

Τα CDC επισημαίνουν ότι κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 46 πολιτείες των ΗΠΑ.

Εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 49 είναι μεταξύ ανθρώπων που επαναπατρίστηκαν από την Ιαπωνία και την Γιουχάν της Κίνας, απ' όπου ξεκίνησε η επιδημία του Covid-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, προσπαθώντας να δείξει στους Αμερικανούς πολίτες ότι αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τον νέο κορωνοϊό, αφού επί εβδομάδες έδειχνε να υποβαθμίζει την απειλή.

Σήμερα, ωστόσο τόνισε πως ο Covid-19 θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στην χώρα. «Θα χειροτερέψει. Οι επόμενες οχτώ εβδομάδες είναι κρίσιμες», δήλωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να «απελευθερώσει όλη την δύναμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Κάλεσε κάθε πολιτεία να εγκαθιδρύσει κέντρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του ιού.

Η πίεση αυξανόταν προς τον Τραμπ να κηρύξει μια μολυσματική ασθένεια έκτακτη ανάγκη με βάση μια νομοθεσία του 1988 που θα επιτρέψει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (FEMA) για να χορηγήσει κονδύλια σε πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις και να αναπτύξει ομάδες υποστήριξης. Το μέτρο σπανίως ενεργοποιείται. Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον το 2000 κήρυξε αντίστοιχο μέτρο για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

«Για την απελευθέρωση της πλήρους ισχύος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε αυτή την προσπάθεια σήμερα, κηρύσσω επισήμως σήμερα μια κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης. Η ενέργεια αυτή θα καταστήσει έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα - ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο ποσό για πολιτείες και περιοχές στο κοινό μας αγώνα ενάντια σε αυτή την ασθένεια», τόνισε.

Παράλληλα ανακοίνωσε ομοσπονδιακή βοήθεια για σπουδαστικά δάνεια φοιτητών και πάγωμα των τόκων μέχρι νεωτέρας για όσα από αυτά τα δάνεια διακρατεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Με ταλέντο, ή με τύχη, πείτε το όπως θέλετε, αλλά μέσα από μια συλλογική δράση και κοινές θυσίες, εθνική αποφασιστικότητα, θα υπερβούμε την απειλή του ιού».

Παράλληλα είπε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα για να επιτύχει την παραγωγή διαγνωστικών τεστ ώστε να γίνουν ευρέως διαθέσιμα στους Αμερικανούς.

Πρόσθεσε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 5 εκατομμύρια τεστ για τον κορονοϊό, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσον είναι αναγκαία τόσα πολλά. Παρότρυνε τους Αμερικανούς να επιδιώξουν να εξεταστούν μόνο αν αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη.

Δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο βρισκόταν ο Άνθονι Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων ο οποίος δήλωσε: «Χρειάζεται να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη. Θα υπάρξουν πολλά περισσότερα κρούσματα. Αλλά θα τα φροντίσουμε», είπε.

Ο Τραμπ ο ίδιος ήρθε σε επαφή με έναν Βραζιλιάνο αξιωματούχο το περασμένο Σάββατο που αργότερα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Λευκός Οίκος χθες ανακοίνωσε πως ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δεν παρουσίαζε συμπτώματα και δεν έχει εξεταστεί. Σήμερα είπε πως πολύ πιθανόν θα εξετασθεί "σύντομα" για τον νέο κορονοϊό.

14/3/2020 Zougkla

 

 

 

Στήριξη Τραμπ στην Ελλάδα: "Αναφαίρετο δικαίωμά της η προστασία των συνόρων"

Μητσοτάκης Τραμπ
Επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ για προσφυγικό και αποφάσεις ΚΥΣΕΑ - "Άδειασε" την Τουρκία η Ουάσινγκτον;

Αιφνιδιαστική στήριξη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε η Αθήνα στο προσφυγικό, ο οποίος τόνισε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας η προστασία των συνόρων της.

Ωστόσο στο παρασκήνιο, τα συμφέροντα Άγκυρας-Ουάσινγκτον είναι κοινά αυτή τη στιγμή στη Συρία, καταστώντας έτσι μια έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα, "άδειασμα" στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ σίγουρα δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος, ωστόσο η Αθήνα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις άγριες επεκτατικές φιλοδοξίες του Ερντογάν σε βάρος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, σήμερα, με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την πλευρά του αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα της.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρουσία των επικεφαλής της ΕΕ στον Έβρο αύριο μαζί του, με ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας: «Σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της ΕΕ»

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει:

«EU Commission President @vonderleyen and @EP_President David Sassoli will join @eucopresident Charles Michel and me tomorrow on the Greek-Turkish land border. Important statement of support by all 3 institutions at a time when Greece is successfully defending EU borders».

«Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα βρεθούν μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και εμένα αύριο στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα. Σημαντική δήλωση στήριξης και από τους τρεις θεσμούς τη στιγμή που η Ελλάδα υπερασπίζεται επιτυχώς τα σύνορα της ΕΕ».

EU Commission President @vonderleyen and @EP_President David Sassoli will join @eucopresident Charles Michel and me tomorrow on the Greek-Turkish land border.
Important statement of support by all 3 institutions at a time when Greece is successfully defending EU borders.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Έθνος, στόχος του πρωθυπουργού, με την επίσκεψη στον Εβρο, είναι να φανεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ ο ίδιος θα εμψυχώσει τόσο τις ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, όσο και τους κατοίκους.

Ηχηρό ήταν χθες και το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μέσω twitter τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην προσπάθεια να στηριχθεί και να προστατευτεί η χώρα στα σύνορά της, με αφορμή την άφιξη χιλιάδων μεταναστών, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες ο κ. Μητσοτάκης, αναγγέλλοντας την μετάβασή του στον Εβρο είχε διαμηνύσει «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω».

Pleine solidarité avec la Grèce et la Bulgarie, la France est prête à contribuer aux efforts européens pour leur prêter une assistance rapide et protéger les frontières. Nous devons agir ensemble pour éviter une crise humanitaire et migratoire.

Την Κυριακή, το κυβερνητικό συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποφάσισε την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα καθως επίσης και:.

  • Την προσωρινή αναστολή, για ένα μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.
  • Την άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.
  • Την υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Pentapostagma 2/3/2020

Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Ερντογάν ενάντια στην «ξένη ανάμιξη» στη Λιβύη

Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Ερντογάν ενάντια στην «ξένη ανάμιξη» στη Λιβύη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
προειδοποίησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στην «ξένη ανάμιξη» στη Λιβύη, λίγες ώρες μετά την έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο ενός νομοσχεδίου για την ανάπτυξη τουρκικού στρατού στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της Βόρειας Αφρικής.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η ξένη ανάμιξη περιπλέκει την κατάσταση στη Λιβύη», ανέφερε η αμερικανική προεδρία στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα Τραμπ και Ερντογάν συμφώνησαν για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, μια μέρα μετά την επίθεση από συριακές δυνάμεις με πυραύλους που έπληξαν σχολείο στη συριακή επαρχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, να χάσουν τη ζωή τους.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, στη Συρία, για την προστασία των αμάχων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020,

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΟ

– Οι ΗΠΑ κλείνουν αύριο τη πρεσβεία τους στην Άγκυρα

– Δεν ξέρουν πότε θα ανοίξει ξανά!

Η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, θα παραμείνει κλειστή για το κοινό αύριο εξαιτίας μιας απειλής στην ασφάλεια και θα παρέχονται μονάχα οι επείγουσες υπηρεσίες, τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Οι συνεντεύξεις για χορήγηση βίζας και άλλες υπηρεσίες δεν θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την πρεσβεία, που προσέθεσε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις μόλις είναι έτοιμη να ξανανοίξει.

Επιπλέον, η πρεσβεία συστήνει στους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία να αποφεύγουν τις ογκώδεις συγκεντρώσεις ανθρώπων και το κτίριο της πρεσβείας και να βρίσκονται σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους όταν επισκέπτονται τουριστικά αξιοθέατα και περιοχές με κόσμο.

Δεν διευκρινίζεται ποια ακριβώς είναι η απειλή που οδήγησε στην απόφαση του κλεισίματος της πρεσβείας.

Pentapostagma 15/12/2019

 

 

 

Εκατοντάδες MRAP δωρεάν από τις ΗΠΑ

στον Ελληνικό Στρατό για μερική απόσυρση M113

Εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα Ανθεκτικά Ναρκών Προστατευομένων έναντι Ενεδρών (MRAP) είναι έτοιμες να προσφέρουν οι ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό. Η ειδοποίηση που έγινε τον περασμένο μήνα, ενημέρωνε το ΓΕΣ για την διάθεση μερικών χιλιάδων οχημάτων MRAR που έχουν χαρακτηρισθεί ως Πλεονάζον Αμυντικό Υλικό (EDA) δεδομένης της αποφάσεως του Στρατού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ να περιορίσουν δραστικώς τον αριθμό των οχημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας.
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΒΛΑΣΗ
ΠΗΓΗ: doureios
Το ΓΕΣ μελέτησε την ιδέα και κατέληξε ότι μπορούν να αποκτηθούν μερικές εκατοντάδες οχήματα με σκοπό την αντικατάσταση των ΤΟΜΠ τύπου Μ113 και των ελαχίστων ΒΜΡ-1 που παραμένουν στην Ζώνη Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ. Με τον τρόπο αυτόν, θα αποκτηθούν τροχοφόρα οχήματα 4×4 ή και 6×6, τα οποία είναι ταχύτερα και πλέον πολύ καλύτερα προστατευμένα από το επίπεδο προστασίας που παρέχει το Μ113. Σε γενικές γραμμές, τα MRAP φέρουν θωράκιση δαπέδου για αντοχή σε εκρήξεις ναρκών και ολόπλευρη προστασία έναντι βολίδων διαμετρήματος μέχρι και 12,7 mm.
H αντικατάσταση των Μ113 από τα MRAP στις φρουρές των νήσων, θα εξασφαλίσει σύγχρονο υλικό αυξημένης αξιοπιστίας, ανωτέρου επιπέδου προστασίας και πιο ευκίνητα, καθιστώντας τα ιδανικά για ταχεία μεταφορά τμημάτων πεζικού προς εξάλειψη απειλών. Η απόκτηση μεγάλου αριθμού οχημάτων, θα επιτρέψει την ανάπτυξή τους και σε μικρότερες νήσους που μέχρι σήμερα εστερούντο εντελώς οποιασδήποτε προστασίας θώρακος για τις πεζές δυνάμεις των φρουρών τους. Τα MRAP φέρουν οπλισμό βαρέων πολυβόλων 7,62 mm ή 12,7 mm και αναλόγως της εκδόσεως, μεταφέρουν ομάδα 8-10 ανδρών.
Το σημαντικό είναι ότι τα MRAP προσφέρονται εντελώς δωρεάν και ότι δεν βρίσκονται σε αποθήκευση, δηλαδή θα παραχωρηθούν πλήρως λειτουργικά αμέσως μετά την απόσυρσή τους από τις αμερικανικές μονάδες. Το μόνο ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει, είναι τα έξοδα μεταφοράς διά θαλάσσης, στο οποίο εξετάζεται κατά πόσο μπορεί να αναληφθεί στο πλαίσιο καλών υπηρεσιών προς την πατρίδα από τον εφοπλιστικό κόσμο.
Σημειώνεται ότι ο Στρατός και οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ αποσύρουν αρκετές χιλιάδες MRAP διαφόρων τύπων και ήδη η Αίγυπτος ολοκλήρωσε την παραλαβή 930 οχημάτων τον περασμένο Ιούλιο. Τα οχήματα παραχωρήθηκαν και σε αυτήν εντελώς δωρεάν και ήδη το Κάιρο έχει κινήσει διαδικασία για απόκτηση 1.000 επιπλέον MRAP.
H κίνηση των ΗΠΑ να προσφέρουν και στην Ελλάδα το συγκεκριμένο υλικό δωρεάν, αποδίδεται στις θερμές διμερείς σχέσεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία έτη οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν αποκτήσει καλύτερη θεώρηση των αμυντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως είναι φυσικό, η απόκτηση MRAP μπορεί να καλύψει ανάγκες και του Δ΄ Σώματος Στρατού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ένας μόνο τύπος διαθέσιμος αλλά αρκετοί και σε διαφορετικές εκδόσεις, με συνέπεια να καθίσταται δυνατή η κάλυψη του ρόλου μεταφοράς προσωπικού αλλά και αναγνωρίσεως.
Αναρτήθηκε από EFENPRESS  defence-point  13/11/2019

 

 

 

 

ΗΠΑ:

Με συντριπτική πλειοψηφία

η Βουλή αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

Το ψήφισμα αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το

οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα, μια συμβολική αλλά ιστορική ενέργεια

που είναι βέβαιο ότι θα υποδαυλίσει νέες εντάσεις με την Τουρκία.

Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11

κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

Πηγή  romaktiko.gr  29 Οκτωβρίου 2019

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided