Τετάρτη, Αύγουστος 21, 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 8ος

 

 

 

 

 

 

 

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για την ΕΡΤ

 

 

 

 

 

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για την ΕΡΤ

To Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ To Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ EUROKINISSI

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου "επιτελικού κράτους" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. "Κομματικό φερέφωνο η ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ" απαντά ο Στ. Πέτσας.

news247 12 Αυγούστου 2019 19:15

Για «αυταρχικές αντιλήψεις» και «ευθύ έλεγχο» της δημόσιας τηλεόρασης από το πρωθυπουργικό γραφείο, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου "επιτελικού κράτους": το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Το Κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)».

Προσθέτει δε, «η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια "νέα αρχή"».

«Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν,» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στέλιος Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο

Ανακοίνωση - απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη δημόσια τηλεόραση και τη μετέτρεψε σε κομματικό φερέφωνο. Όπως τονίστηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της" σημειώνει ο κ. Πέτσας και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι "οι πολίτες ήδη έχουν τα πρώτα δείγματα και σύντομα θα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΕΡΤ

 

 

 

 

 

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

Βίντεο-ντοκουμέντο:

Πώς Βερολίνο & Τ.Σόρος έστησαν την αναγνώριση των Σκοπίων από Α.Τσίπρα με εκατομμύρια ευρώ

Το 2016, η Γερμανία μέσω του τοπικού υποκαταστήματος της Deutsche Telekom υπέκλεψε χιλιάδες ωρών τηλεφωνημάτων μεταξύ των μελών της συντηρητικής κυβέρνησης και παρέδωσε τα αντίγραφα απευθείας στον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να τον «σπρώξει» στην εξουσία.
Δύο ήταν οι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίχθηκε ο Ζόραν Ζάεφ για να αναλάβει την ηγεσία των Σκοπίων: Το Βερολίνο και το Ίδρυμα της Ελεύθερης Κοινωνίας του Τζορτζ Σόρος, που χρηματοδότησε επί πολλούς μήνες τις διαδηλώσεις κατά της προηγούμενης κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.
Αυτό αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Verita», η οποία φιλοξενεί και βιντεοσκοπημένο υλικό, που δείχνει την υλοποίηση σχεδίου εκατομμυρίων ευρώ από Βερολίνο και Τ.Σόρος για την άνοδο στην εξουσία του Ζ.Ζάεφ, προκειμένου να αποκτήσουν τα Σκόπια το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και να δοθεί η μακεδονική υπηκοότητα στους Σκοπιανούς και να τους αναγνωριστεί η μακεδονική γλώσσα.
Τα δύο πρώτα είχαν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση Τσίπρα να εκχωρηθούν. Το μόνο που έπρεπε να συμφωνήσει ο Ζ.Ζάεφ ήταν να προστεθεί ο προσδιορισμός «Βόρεια» στην «Μακεδονία» όπως αυτοχαρακτηριζόντουσαν μέχρι τότε τα Σκόπια.
Μέχρι εδώ έχουμε δύο στοιχεία, το ένα γνωστό, το άλλο νέο και τα οποία αφορούν άμεσα την Ελλάδα: Το πρώτο είναι η εμπλοκή Σόρος, που έτσι ή αλλιώς έχει υπό τον έλεγχό του το μόρφωμα των Σκοπίων.
Το δεύτερο είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Γερμανοί (που καιγόντουσαν} να «νομιμοποιηθεί το μόρφωμα λόγω της ανάγκης τους να ελέγξουν πλήρως τον βαλκανικό διάδρομο που καταλήγει στο Αιγαίο: Οπως αποκαλύπτει η «La Verita» το τοπικό υποκατάστημα της γερμανικής εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telekom υπέκλεψε χιλιάδες ώρες τηλεφωνημάτων μεταξύ των μελών της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, για να πετύχει την υπονόμευσή της.
Στην Ελλάδα υπάρχει «τοπικό υποκατάστημα της γερμανικής εταιρεία τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telekom»;
Οχι απλώς υπάρχει, αλλά είναι ο μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες, αφού και οι ιδιωτικές εταιρείες περνούν από κόμβους τους για να «βγάλουν» σήμα: Είναι ο ΟΤΕ!
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στα Σκόπια: Μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων που προκάλεσε ο Τ.Σόρος και υποδαύλισε η αποκάλυψη των τηλεφωνικών συνομιλιών, η... Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησαν τη δημιουργία... Ειδικής Εισαγγελίας στα Σκόπια με μοναδικό καθήκον την επαλήθευση των παραβάσεων και τη δίωξη των υπευθύνων για το έγκλημα!
Στη θέση του Ειδικού Εισαγγελέα διορίστηκε μια μέχρι τότε άγνωστη δικαστής, η Κάτιτσα Γιάνεβα, ουσιαστικά υποχείριο των Βρυξελλών,
Ο Ζόραν Ζάεφ παρέδωσε αμέσως όλα τα έγγραφα που κατείχε και η Γιάνεβα ξεκίνησε τις διαδικασίες που οδήγησαν στη φυλάκιση πολλών πολιτικών του, έτσι ή αλλιώς διεφθαρμένου, VMRO, συμπεριλαμβανομένων του πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας Σάσο Μιγιάλκοφ, και όλων των συνδεδεμένων με την κυβέρνηση Γκρουέφσκι!
Η δικαστική διαδικασία άλλαξε εντελώς την πολιτική σκηνή στη χώρα αφού ο Ζ.Ζάεφ έγινε πρωθυπουργός και η FYROM συμφώνησε να τροποποιήσει το σύνταγμα της, υπέρ της Ελλάδας και να λάβει την ονομασία Βόρεια Μακεδονία.
Ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αρνήθηκε να υπογράψει την τροποποίηση του Συντάγματος που προώθησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ζάεφ. Ωστόσο, ο κυβερνών συνασπισμός, ενισχύθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και την υποστήριξη ολόκληρου του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της Ειδικού Εισαγγελέως Κάτιτσα.
Επιπλέον, με την εκλογή του νέου αρχηγού του κράτους τον Απρίλιο, του σοσιαλιστή Στέβο Πενταρόφσκι, υπεγράφησαν όλες οι εκκρεμείς πράξεις. Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας τηλεπαρουσιαστής, ο Μπογιάν Γιοβανόφσκι, γνωστός ως «Μπόκι 13», συνελήφθη με την κατηγορία του εκβιασμού.
Το αντικείμενο του εκβιασμού ήταν 8 εκατομμύρια ευρώ που ζητήθηκαν από τον επιχειρηματία Γιορντάν Κάμτσεφ, γιατί αναφέρονταν στο υλικό της Ειδικού Εισαγγελέως Κάτιτσα Γιάνεβα.
Το γεγονός ότι ο γιος της Γιάνεβα ήταν ένας από τους διαχειριστές ΜΚΟ του Τ.Σόρος στο όνομα του «Μπόκι 13», προφανώς είναι συμπτωματικό...
Αποτέλεσμα: Η Γιάνενα παραιτήθηκε! Παρέμεινε απλά στη θέση της μέχρι να διορισθεί ο αντικαταστάτης της.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το δημοσίευμα της σερβικής «Μπλιτζ» για «ροή» δύο εκατομμυρίων ευρώ σε Ελληνες πολιτικούς για να στηρίξουν την «ευρωπαϊκή προοπτική» της «Βόρειας Μακεδονίας» έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι έχει συμβεί.
Δείτε και το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα για τον πακτωλό των δωροδοκιών:
https://www.youtube.com/watch?v=8s4fMxpiYWY
pronews
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 5:24 π.μ.

 

 

Πολιτική > Κυβέρνηση >

Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

– Ολα στο φως ή προσπάθεια να «τελειώσουν» τους αντιπάλους;

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει μια σειρά από καυτούς φακέλους στους οποίους εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ
Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό – Ολα στο φως ή προσπάθεια να «τελειώσουν» τους αντιπάλους; | in.gr

«Φωτιά στα τόπια» βάζουν από το φθινόπωρο κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η πρόβα σύγκρουσης με κάθε μέσο και όπλο έγινε με αφορμή την κατάργηση του ασύλου, την αντιπαράθεση για το επιτελικό κράτος και τον πόλεμο που ξεκίνησε η απομάκρυνση της Β. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ομως, τα προεόρτια μιας γενικευμένης σύρραξης ήταν πολύ… χαλαρά σε σχέση με αυτά που θα ακολουθήσουν καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση βάζει για τα καλά στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εισηγήσεις που έχουν γίνει προς τον Κ. Μητσοτάκη συγκλίνουν προς το ότι πρέπει να ανοίξουν όλοι οι ύποπτοι φάκελοι οι οποίοι περιέχουν υποθέσεις που εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πρώτον και καλύτερο αυτόν της Novartis για τον οποίο και ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξεταστική.

Έπειτα από την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και για τον πρώην πρωθυπουργό, αναμένεται να τελειώσει η περιπέτεια και για τους υπόλοιπους που είχαν μπει στο στόχαστρο του δικαστικού, παραδικαστικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού συστήματος που έστησε την υπόθεση.

Η πλευρά Σαμαρά, αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης πιέζουν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης γύρω από την σπίλωση των πολιτικών εχθρών του ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται ότι και ο Κ. Μητσοτάκης έχει πειστεί ότι δεν μπορεί να αφήσει την υπόθεση αυτή χωρίς να υπάρξουν εξηγήσεις και να αποκαλυφθούν αλήθειες.

«Στήνουμε στον τοίχο τον Πολάκη και δικαίως για όσα έχει κάνει. Θα αφήσουμε τους άλλους που έστησαν αυτή τη δυσώδη υπόθεση», αναρωτιούνται πολλοί στη ΝΔ.

Η Novartis

Η Novartis είναι η μία από τις υποθέσεις που αναμένεται να ανοίξουν από το φθινόπωρο.

Υπάρχουν ακόμη υποθέσεις όπως η εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας από τη ΔΕΗ, παραμονές της συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπάρχουν επίσης υποθέσεις όπως η προσπάθεια πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και η αναβάθμιση των F-16, στις οποίες εμπλέκεται η πρώην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ακόμη και η προσπάθεια πώλησης του «Ελ. Βενιζέλος» με πολύ χαμηλό τίμημα ή ακόμη και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη, βρίσκονται στη λίστα των

υποθέσεων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Η μητέρα όλων μαχών, το σκάνδαλο των σκανδάλων, ωστόσο, είναι το καταστροφικό εξάμηνο του 2015, η επιβολή των capital controls, η τεράστια ζημιά που υπέστη η οικονομία και κυρίως οι τράπεζες, η απώλεια δισεκατομμυρίων λόγω της τραγικής διαπραγμάτευσης της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει μια ενδελεχής έρευνα για τα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές ενέργειες που έγιναν και που κόστισαν στη χώρα όσο τίποτε άλλο στα χρόνια των μνημονίων.

Μια σειρά από υποθέσεις αναμένεται να πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης ή της Βουλής. Στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαντήσουν στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ρεβανσισμού.

Κάκιστες υπηρεσίες

Διότι αν όντως η κυβέρνηση επιλέξει να ανοίξει φακέλους για τα μάτια του, για αποπροσανατολισμό και για να «τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως έλεγε αντίστοιχα ο Τσίπρας για τη ΝΔ, τότε θα προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στη χώρα.

«Τι θέλετε δηλαδή; Να συγκαλύψουμε καραμπινάτα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή μπορεί να μας κατηγορήσουν ότι παίρνουμε εκδίκηση;», λένε στελέχη της ΝΔ.

Εκ πρώτης όψεως δεν έχουν άδικο διότι δεν πρέπει να κουκουλωθεί απολύτως τίποτε. Από την άλλη ο κίνδυνος που μπορεί να δημιουργηθεί έχει να κάνει με εκείνους που όντως θέλουν να βρουν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς για τα 4,5 χρόνια -και πιο πριν- των ύβρεων και του άγριου κυνηγητού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κίνδυνος έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορεί να μετατραπεί το πολιτικό σκηνικό σε αρένα όπου θα χύνεται αίμα χωρίς λόγο. Αν υπάρχουν στοιχεία και όντως «δένεται» η εμπλοκή στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης σε σκάνδαλα, τότε να ανοίξουν οι φάκελοι.

Αλλιώς η ΝΔ θα κάνει το ίδιο λάθος που επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταστρέψει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Και θα στηθεί ένας νέος εμφύλιος που θα έχει μόνο κακές υπηρεσίες να προσφέρει στη χώρα.

Η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα και επιστροφή σε μια κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Αν κάποιοι ονειρεύονται στη ΝΔ «γουνάκια» και ειδικά δικαστήρια χωρίς να μπορούν να αποδείξουν ξεκάθαρα ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως τότε ένα «βρόμικο 2020» μας περιμένει και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα μας βγάλει.

Από το φθινόπωρο και μετά θα φανούν οι προθέσεις της κυβέρνησης. Και θα έχει ενδιαφέρον και η στάση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης. Θα στηρίξουν ένα σχέδιο «καθαρά χέρια» από την πλευρά της ΝΔ; Το ΚΙΝΑΛ π.χ. θα συναινέσει σε διώξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ;

Και ο ΣΥΡΙΖΑ πώς θα αντιπαλέψει όλες αυτές τις κατηγορίες που ενδεχομένως να εκτοξευτούν εναντίον του;

Κρίσιμη περίοδος

Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη περίοδο όπου θα φανεί που θα πάει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Με δεδομένο μάλιστα ότι με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς θα υπάρξουν αντιδράσεις για το άσυλο αλλά και για την απελευθέρωση Κορκονέα.

Και η κυβέρνηση της ΝΔ καλείται μέχρι τα Χριστούγεννα, αφενός να ξεδιπλώσει το σχέδιό της για το κράτος και την οικονομία και αφετέρου να αποφασίσει αν θα πάει μέχρι τέλους τον ΣΥΡΙΖΑ για την 4ετή και πλέον διακυβέρνηση της χώρας.

 

 

 

 

 

 

ΕΡΓΟ ΚΟΥΛΗ:

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 20.000!

Καλό το προεκλογικό παραμύθι των Κούληδων, περί «καλύτερης φύλαξης των συνόρων», «απελάσεων», «κλειστών κέντρων κράτησης» κ,λ.π, καθώς και οι προσδοκίες που καλλιέργησαν στους αφελείς τα ξεφτιλισμένα «ακροδεξιά» παπαγαλάκια της Νουδούλας, αλλά ήρθε η ώρα όλα αυτά να δοκιμαστούν στην πράξη και να διαψευστούν οικτρά!

Έτσι, για πρώτη φορά ξεπεράστηκε ο αριθμός των 20.000 «εγκλωβισμένων» στα νησιά «προσφύγων», λόγω της μεγάλης αύξησης της λαθρομετανάστευσης τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (ΕΣΚΕΣΜΑ).

Η υπέρβαση του αριθμού των 20.000 «εγκλωβισμένων» σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου 2019 όταν καταγράφηκαν 20.131 «προσφυγάκια» σε διάφορα hotspots των νησιών του Αιγαίου, που αυξήθηκαν στους 20.171 την επομένη 5/8/19.

Να σημειωθεί, ότι την αντίστοιχη περυσινή ημερομηνία, επί ΣΥΡΙΖΑ, τα «εγκλωβισμένα προσφυγάκια» έφταναν τις 18.122!

Αυτά είναι τα έργα των Μητσοτάκηδων και των Μπουμπουκοβορίδηδων! Έλληνες πατριώτες που στις τελευταίες εκλογές προτιμήσατε αντί της Χρυσής Αυγής την ΝΔ, για «να μπει μία τάξη», περαστικά σας!

Κατηγορία : ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλοήγηση άρθρων

 

 

 

 

 

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019

Ποιες Πρέσπες;

Χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» από Σκοπιανούς

– Στη... Λάρισα τα σύνορα της Ελλάδας



Σκοπιανοί σύλλογοι και οργανώσεις σε όλον τον κόσμο καταπατούν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και προκαλούν τους Έλληνες.
Αλυτρωτισμός σε όλο του το μεγαλείο, κλοπή της ιστορίας, σκύλευση του ονόματος της Μακεδονίας. Αυτό είναι το σκηνικό που στήνουν οι προκλητικοί Σκοπιανοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με στόχο να πείσουν πως αυτοί και μόνο είναι Μακεδόνες.
Στο Τορόντο του Καναδά, εκατοντάδες Σκοπιανοί της διασποράς έστησαν χορό κρατώντας σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας μπροστά από αλυτρωτικό χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», όπου η Ελλάδα ξεκινάει από την Λάρισα.
Αντίστοιχες εικόνες είχαμε και στην Αυστραλία.
ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:




Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 5:17 π.μ.

 

 

 

 

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019

Ο Μητσοτάκης, οι μαύροι πάνθηρες της Blackwater και

οι σχέσεις τους με τις στημένες επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Έρχονται ένα θερμό φθινόπωρο κι ένας πολύ καυτός χειμώνας

Η κυβέρνηση υπέκυψε στους εκβιασμούς των "gauleiters" της Δύσης φέρνοντας ερήμην μας τους μαύρους πάνθηρες της Blackwater για να στήσουν προβοκάτσιες σε δημόσιους χώρους παρέχοντας παράλληλα κάλυψη στα πρακτόρια των ξένων μυστικών υπηρεσιών που δρουν ανενόχλητα στο απυρόβλητο.


Δεν μπορώ να αντιληφθώ το μέγεθος της ηλιθιότητας ή των σκοπιμοτήτων αυτών που ψήφισαν τον Μητσοτάκη, αλλά από το Φθινόπωρο, τα κεφάλια μέσα...
Η Οικογένεια Μητσοτάκη, έχει ένα ανθελληνικό παρελθόν... ΘΑ ΤΟ ΓΕΥΤΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
Καλή δύναμη σε όλους μας... και ... ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1.  Η BLACK WATER, δεν είναι καινούργια στην Ελλάδα... Την έφεραν και οι προηγούμενοι μνημονιακοί κυβερνώντες και η σιωπή της αντιπολίτευσης.
Υ.Γ.2. Γιά ρίξτε μια ματιά κι εδώ... για να μάθετε ποιά είναι αυτά τα απάνθρωπα κτήνη, αυτές οι ασυνείδητες πολεμικές μηχανές που καταστρέφουν λαούς.
Διαβάστε και εδώ, τι αποκάλυπτε από το 2013, ο έλλην πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε συνέντευξη του σε εφημερίδα του Καναδά.
Και τα "ellinikahoaxes", δηλαδή τα πληρωμένα πιόνια του Σόρος, που ελέγχουν και το facebook, προσπάθησαν να τον βγάλουν ψεύτη...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΙΡΑΚ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Αγαπητή Πόπη,

Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες με την απόφαση του γουρλομάτη πρωθυπουργού να βάλει 130 πάνοπλους αστυνομικούς να φυλάνε τις αποβάθρες των σταθμών του μετρό της Αθήνας για να πατάξουν τη ΝΑΤΟϊκή ερπετοφασιστική εγκληματικότητα την οποία οι ίδιοι προκαλούν.



Η κυβέρνηση υπέκυψε στους εκβιασμούς των "gauleiters" της Δύσης φέρνοντας ερήμην μας τους μαύρους πάνθηρες της Blackwater για να στήσουν προβοκάτσιες σε δημόσιους χώρους παρέχοντας παράλληλα κάλυψη στα πρακτόρια των ξένων μυστικών υπηρεσιών που δρουν ανενόχλητα στο απυρόβλητο.

Πρόκειται για την ίδια παραστρατιωτική ομάδα η οποία ευθύνεται για τις πολύνεκρες επιθέσεις που αιματοκύλισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες με αποκορύφωμα τα στημένα false flags στο El Paso (Texas) και το Dayton (Ohio).

Τώρα θα μου πεις γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι μια υπόθεση που σηκώνει πολλή κουβέντα και πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Συνεπώς δεν εκπλήσσει κανέναν η απόφαση της Νίκης Κεραμέως να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο ούτε η χρονική στιγμή που επέλεξαν οι αμερικανικές αρχές να φιμώσουν το Internet βάζοντας "λουκέτο" στον ιστότοπο 8chan.
Και τα δύο συμβάντα λειτούργησαν ως συγκοινωνούντα δοχεία.



Η οπλοκατοχή είναι το πρόσχημα για τη καταστολή των διαδηλώσεων ενόψει ενός θερμού φθινοπώρου και ενός ιδιαίτερα καυτού χειμώνα.

 

 

 

 

 

 


Η μορφή του αγώνα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών


Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Ήδη από τις 7 Ιουλίου 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρελθόν. Επομένως αυτοί που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών έχουν απομακρυνθεί από τις κυβερνητικές θέσεις τους και πλέον το τιμόνι της χώρας έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η νέα κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι πρόθεσή της είναι να σεβαστεί αυτή τη συμφωνία.Με αυτό τον τρόπο όμως παγιώνεται η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και έτσι το έγκλημα νομιμοποιείται. Αυτή την παγίωση και νομιμοποίηση της μεγαλύτερης εθνικής μειοδοσίας στην ιστορία του ελληνικού κράτους δεν πρόκειται να τη δεχτούμε. Όσοι, από την αρχή του αγώνα δηλώσαμε ότι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ακύρωση αυτής της προδοσίας.
Κύρια μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τώρα ήταν τα συλλαλητήρια. Υπήρξαν και άλλου τύπου εκδηλώσεις όπως ομιλίες, ενημερώσεις με διανομή φυλλαδίων προς τους πολίτες κλπ. Κυρίως όμως μέσω των συλλαλητηρίων ο λαός προσπάθησε να θυμίσει στους κυβερνώντες ότι μια δημοκρατική κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τη γνώμη του λαού, όταν μάλιστα αυτός συγκεντρώνεται κατά εκατοντάδες χιλιάδες κατακλύζοντας το κέντρο της συμπρωτεύουσας και της πρωτεύουσας. Από ότι φάνηκε στην πράξη ο λαός αγνοήθηκε και η δημοκρατία καταπατήθηκε. Δεν εισακουστήκαμε λοιπόν. Επομένως, θα τα παρατήσουμε; Θα δεχθούμε ότι μας νίκησε ένα σύστημα μόνον κατ’ όνομα δημοκρατικό ή θα περάσουμε στην αντεπίθεση με νέες μορφές αγώνα; Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους αγώνα πιο αποτελεσματικούς; Μήπως θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο «ενοχλητικοί» στο σύστημα που μας εξουσιάζει ώστε να το αναγκάσουμε να σεβαστεί τη γνώμη μας;Μια καλή ευκαιρία φαίνεται να είναι η ΔΕΘ τον ερχόμενοΣεπτέμβριο, στην οποία θα παρευρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργούστην οποία θα γίνει αναφοράκαι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Αυτόν τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται είκοσι μήνες κατά τους οποίους οι Έλληνες πραγματοποίησαν εκατοντάδες συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα υπερασπιζόμενοι το μεγάλο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.Όπως ειπώθηκε, το μέγεθος των συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κυρίως αυτών που εξελίχθηκαν κανονικά,ήταν τεράστιο. Εδώ να θυμίσω ότι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 διαλύθηκε μετά από τη δράση παρακρατικών προβοκατόρων και έτσι δεν δόθηκε η ευκαιρία να φανεί η δυναμική του. Σε εκείνα λοιπόν τα μεγάλα συλλαλητήρια ο συγκεντρωμένος κόσμος σε πλήθος άγγιζε το ένα εκατομμύριο. Γεγονός είναι ότι τα συλλαλητήρια εκείνα ήταν τεράστια. Το ερώτημα όμως που τίθεται, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι, μήπως ήρθε η ώρα μετά από είκοσι μήνες συλλαλητηρίων να αλλάξει η μορφή του αγώνα μας; Αυτό φυσικά θα πρέπει να αποτελέσει θέμα συζήτησης, οργάνωσης, σχεδιασμού έξυπνων κινήσεων ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Σε κάθε περίπτωση τον Σεπτέμβριο θα είμαστε στη ΔΕΘ, την ημέρα που θα παρευρίσκεται ο πρωθυπουργός και θα γίνει σαφές για μια ακόμα φορά ότι πάνω από την πατρίδα μας δεν βάζουμε τίποτα. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας και αυτό θα το συνειδητοποιήσει και η νέα κυβέρνηση.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
ΠΙΣΟΔΕΡΙ 2018 – Επιτροπή Αγώνα ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις   6/8/2019

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ «ΘΑΝΑΤΟΥ» για Μητσοτάκη – Σαμαρά…!!!

03|08|2019 307 views /Amartolos

Screen_Shot_2019-08-03_at_7.43.30_PM

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ «ΘΑΝΑΤΟΥ» για Μητσοτάκη – Σαμαρά…!!!

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ μας…!!!

«ΑΝΑΚΡΙΣΗ» από τον «καμπούρη-Ρασπούτιν» στον Ευάγγελο Σέκερη για να «κάψουν» τον Μητσοτάκη, τον Σαμαρά και τη Ν.Δ.

«Πες μας ότι τα΄ πιασαν και από εμάς όποια θέση θέλεις. Θες πρώτος στο Επικρατείας;»

Πρωτοπαλίκαρα στην «κόκκινη ΕΑΤ-ΕΣΑ» οι δημοσιογράφοι Γ. Παπαδάκου & Κ. Βαξεβάνης

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκαν σε ένα ακόμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ τους…

Πιο συγκεκριμένα σας αποκαλύψαμε προχθές την επαφή που έκαναν πέρυσι, νωρίς το καλοκαιράκι, οι δημοσιογράφοι κα Γιάννα Παπαδάκου και ο «έγκριτος» Κώστας Βαξεβάνης με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας της μεγάλης υπόθεσης του σκανδάλου Siemens κο Ευάγγελο Σέκερη προκειμένου να τον πείσουν να καταθέσει κατά των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)!

Ως «εκτελεστές» του σατανικού σχεδίου προσέγγισης «μαρτύρων κατηγορίας» περί σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και χάλκευσης κατηγοριών ενίοτε -σύμφωνα με μαρτυρίες- χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς, οι δημοσιογράφοι, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστας Βαξεβάνης

Σήμερα η αποκαλυπτική και μαχητική εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» αναπαράγοντας εν τω συνόλω το ρεπορτάζ μας όπως θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι προχώρησε έτι περισσότερο στις αποκαλύψεις για το ίδιο θέμα αναφέροντας ότι εκτός από τους δύο δημοσιογράφους, τον κύριο Σέκερη πίεσαν αμέσως μετά τόσο ο τέως Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης κος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρώην Διοικητής ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή ο αποκαλούμενος από πολλούς και ως «Ρασπούτιν», όσο και η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κα Ελένη Τουλουπάκη τάζοντάς του, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της καλής εφημερίδας λαγούς με πετραχήλια όμως αυτός και πάλι (προς τιμήν του) δεν ενέδωσε!… (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»)!

Ο συγγενής Σέκερης κάτω από τη λάμπα του «Ρασπούτιν». Συμβόλαιο «θανάτου» για Μητσοτάκη-Σαμαρά από τον «Κουασιμόδο»: «Κάρφωσέ τους γίγαντα ότι τα’ παιρναν κι από μας ότι θες». Συνωμοσία κατά της Δικαιοσύνης κ’ του πολιτεύματος με πρωτοπαλίκαρα Γ.Παπαδάκου και «βρώμικο» Βαξεβάνη. Ούτε η Μαφία με τον Τζάκ Νίκολσον έτσι

Εμείς τώρα με τη σειρά μας μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις ερωτάμε ευθέως τους εμπλεκόμενους αλλά και τις αρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Δικαιοσύνης…;;; Τι έχετε να πείτε κυρίες και κύριοι για όλα αυτά και το κυριότερο τι θα κάνετε για όλα αυτά…;;;

Πρωθυπουργέ κε Κυριάκο Μητσοτάκη τι θα κάνετε…;;;

Πρώην Πρωθυπουργέ κε Αντώνη Σαμαρά τι θα κάνετε…;;;

Τέως Πρωθυπουργέ κε Τσίπρα τι έχετε να πείτε εσείς γι όλα αυτά και για τη δράση στενών συνεργατών σας, όπως του κου Παπαγγελόπουλου και του κου Βαξεβάνη…;;;

Η Εισαγγελία Αθηνών θα κάνει κάτι…;;;

Ο Λαός κύριοι κουράστηκε να περιμένει την κάθαρση και την απονομή Δικαιοσύνης!…

https://www.youtube.com/watch?v=atGysjvs6FI

Πηγή: greeknewsondemand.com

Τι κρύβεται πίσω από τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ

Πρώτη καταχώρηση:  3 Αυγούστου 2019,
Τι κρύβεται πίσω από τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠΞεκίνησε από σεκιουριτάς για να αναρριχηθεί στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι θετικά. Αρκετοί υπουργοί διαθέτουν άριστη γνώση του χαρτοφυλακίου που ανέλαβαν, καθώς είχαν ήδη την ευθύνη του τομέα ως βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλοι οι υφυπουργοί είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενό τους, ενώ είναι σαφές ότι το ακαδημαϊκό επίπεδο των μελών της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται λοιπόν να τιμά την αριστεία, να επενδύει στην εξειδικευμένη γνώση και να έχει τη σοφία (ή την κοινή λογική) να τοποθετήσει τους επαΐοντες σε νευραλγικές-τιμητικές θέσεις που τους αξίζουν και από τις οποίες μπορούν να προσφέρουν στη χώρα. Με μία, όμως, εξαίρεση. Τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα!

Από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η είδηση (και η ατυχής φωτογραφία του κ. Κοντολέοντος) δημιουργήθηκαν απορίες εξαιτίας του τίτλου του (στέλεχος εταιρειών φύλαξης) αλλά κυρίως λόγω του ύποπτα σύντομου βιογραφικού του. Η φράση που επελέχθη για να δικαιολογήσει την επιλογή ήταν «πρόσωπο με σχέσεις στην αμερικανική πρεσβεία που αποτελεί επιλογή του περιβάλλοντος Μητσοτάκη»!

Αν όμως κάποιος πάρει τοις μετρητοίς τη φράση αυτή, πρέπει να συμπεράνει ότι ο Κοντολέων είχε «έρεισμα» -όπως κάποιοι λυρικά το περιέγραψαν- στην αμερικανική πρεσβεία και ότι το «έρεισμα» αυτό δίνει εντολές στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Ακόμη κι έτσι να είναι τα πράγματα όμως, δεν σοκάρεται κάποιος. Στην Ελλάδα ζούμε, που -όπως ξέρουμε- ανήκει εις τη Δύση (και καλά κάνει) με έναν πρωθυπουργό που σπούδασε στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου οφείλει να τιμά τη χώρα που του προσέφερε ανώτατη παιδεία.

Άλλο είναι το πρόβλημα. Και αφορά στις γνώσεις και στην επάρκεια του κ. Κοντολέοντος. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις, ο κ. Κοντολέων ξεκίνησε την καριέρα του σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης ως... φύλακας!

Το πρώτο του πόστο ήταν όντως στην αμερικανική πρεσβεία, στην οποία εργαζόταν και ο πατέρας του. Παρά λοιπόν την «ιστορία της οικογενείας» εντός της πρεσβείας και τις όποιες σχέσεις εκεί, ο κ. Κοντολέων κρίθηκε άξιος μόνο για... φύλακας, καθώς δεν διέθετε πτυχίο, ούτε φυσικά κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις.

Η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της φύλαξης ήταν η Wackenhut. Αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα ήταν ο κ. Ανδρέας Πατεράκης. Λίγα χρόνια μετά, ο κ. Πατεράκης αγόρασε την εταιρεία, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε G4S -παγκοσμίως-, μετά την εξαγορά και συγχώνευση αυτής από την Group4.

Έπειτα από κάθε μετοχική αλλαγή της Wackenhut, υπήρχαν δύο σταθερά δεδομένα: η παραμονή του κ. Πατεράκη στην κορυφή της εταιρείας και η -έστω και ανεπαίσθητη- προαγωγή του κ. Κοντολέοντος στην ιεραρχία (φύλακας, αρχιφύλακας, υπεύθυνος φυλάξεων, γενικός διευθυντής, διευθύνων σύμβουλος). Είναι μια αξιέπαινη διαδρομή περίπου 30 ετών, που σε καμιά όμως περίπτωση δεν δικαιολογεί τις πρόσφατες εξελίξεις, δεδομένου ότι ο κ. Κοντολέων δεν διαθέτει πανεπιστημιακό τίτλο (εκτός αν τον απέκτησε σιωπηρά τα τελευταία χρόνια), ούτε φυσικά κάποια εκπαίδευση σχετική με τις ανάγκες των μυστικών υπηρεσιών, όπως συλλογή πληροφοριών,  αντικατασκοπεία, κυβερνοάμυνα, τεχνικές διείσδυσης, παρακολούθησης, ανάκρισης, πίεσης κ.λπ.

Ο κ. Κοντολέων δεν διαθέτει νομικές γνώσεις (εκτός ίσως από εκείνες που αποκτήθηκαν εμπειρικά και αφορούν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου), δεν έχει καμιά επαγγελματική εμπειρία ή βαθιά γνώση σχετική με την εξωτερική πολιτική, ενώ, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, δεν άσκησε ποτέ επί της ουσίας διοίκηση, καθώς βρισκόταν πάντοτε υπό τη σκέπη του κ. Πατεράκη. Ο τελευταίος είναι διάσημος (ή διαβόητος) για τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί απέναντι σε ανταγωνιστές και συνεργάτες στους οποίους αφήνει μόνο τις χαμαλοδουλειές, ασχέτως της βαρύτητας του τίτλου που εκείνος τους απονέμει.

Ο κ. Κοντολέων ήταν ανέκαθεν όμως ο αγαπημένος του, προφανώς γιατί του έλεγε πάντα «Ναι» («Yesman»). Σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες», ο νέος διοικητής της ΕΥΠ δεν αρνήθηκε ποτέ να εκτελέσει τις εντολές του μέντορά του, όσο ακραίες ή δυσάρεστες ήταν αυτές. Δεν δίστασε ποτέ να δυσαρεστήσει φίλους και στενούς συνεργάτες, προκειμένου να εκτελέσει άκριτα τις εντολές που ελάμβανε, με αποτέλεσμα να θεωρείται άφιλος ή, αν προτιμάτε έναν πιο corporate χαρακτηρισμό, backstabber!

Είναι προφανές ότι το ελλιπές βιογραφικό και η φήμη του κ. Κοντολέοντος δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα και έντονες ανησυχίες. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ιδιαίτερα ταραγμένες, οι φυλακές αδειάζουν από ποινικούς και τρομοκράτες, ενώ ταυτόχρονα η εύκολη άφιξη ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων στην Ελλάδα - και ιδιαίτερα στη Δυτική Θράκη- εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ ζυγίζεται και βρίσκεται προφανώς ελλιποβαρής.

Το αποτέλεσμα της σύγκρισης με το αντίπαλο δέος είναι τρομακτικό. Για να γίνει αντιληπτό πόσο ελάχιστο είναι ένα «στέλεχος εταιρειών φύλαξης» για αυτήν τη θέση, αρκεί μια σύντομη ματιά στα προσόντα του Hakan Fidan, ικανότατου αρχηγού της τουρκικής ΜΙΤ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα σε ηλικία 42 ετών. Ο Fidan, αφού πήρε το πρώτο πτυχίο του στη διοίκηση επιχειρήσεων και πολιτικών επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Maryland, πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Bilkent. Διετέλεσε αξιωματικός του τουρκικού στρατού από το 1986 έως το 2001. Ήταν επικεφαλής του τουρκικού οργανισμού ανάπτυξης και συνεργασίας από το 2003 έως το 2007. Τον Νοέμβριο του 2007 διορίστηκε αναπληρωτής υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και τον Μάιο του 2010 διορίστηκε αρχηγός της ΜΙΤ.

Προφανώς, ο κ. Κοντολέων δεν διαθέτει ούτε κλάσμα των γνώσεων και ικανοτήτων του Fidan. Ποια προσόντα όμως διαθέτει και γιατί το περιβάλλον Μητσοτάκη αγνόησε αυτήν την εκκωφαντική απουσία γνώσεων και προσόντων;

Ίσως ο πρωθυπουργός να ξέρει κάτι περισσότερο...

Η πρώτη ανάγνωση, πάντως, επιβάλλει να κάνουμε μια μόνο ευχή: Ο Θεός να μας φυλάξει (γιατί ο Κοντολέων σίγουρα δεν μπορεί, αν και φύλακας)!

Έκτακτη είδηση:

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για άσυλο και ΟΤΑ

Έκτακτη είδηση: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για άσυλο και ΟΤΑ
Ενημερώθηκε: 02/08/19

Στην Βουλή κατατέθηκε πριν από λίγο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα σε δήμους και Περιφέρειες και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το νομοσχέδιο που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος, θα ολοκληρωθεί έπειτα από δύο συνεδριάσεις στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και άλλες δύο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στις 10 π.μ., θα ξεκινήσει η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στις Επιτροπές και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα, ενώ την Τετάρτη 7 Αυγούστου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 8

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019

Η συμφωνία των Πρεσπών μόνο καταργείται, δεν διορθώνεται ούτε αμβλύνεται.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής την Κυριακή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο Τσίπρας είπε με ολοφάνερη χαιρεκακία στον Μητσοτάκη «σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, καλά ξεμπερδέματα με όσους εξαπατήσατε» και χθες του είπε «γίνατε Μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας, υιοθετώντας απόψεις που δεν πιστεύατε».

Κατ' αρχάς η Νέα Δημοκρατία δεν εξαπάτησε κανέναν στο σκοπιανό ζήτημα. Η στάση της είναι πολύ σαφής εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, από τότε που τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη υπέρ της «σύνθετης ονομασίας erga omnes» και την επέβαλε μάλιστα ως εθνική γραμμή παρεκκλίνοντας από την απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βγάλει απαγορευτικό στα στελέχη του κόμματός του πριν το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και μόνο αφότου είδε ότι μπορούσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το ζήτημα επέτρεψε σε όσους βουλευτές του ήθελαν να συμμετάσχουν στα επόμενα συλλαλητήρια, χωρίς όμως να εμφανιστεί ποτέ ο ίδιος.

Από τότε που μαγειρευόταν η συμφωνία των Πρεσπών, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρη - συμφωνούσε στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά διαφωνούσε στο να λέγονται οι Σκοπιανοί σκέτο «Μακεδόνες» και η σκοπιανή γλώσσα σκέτο «μακεδονική» όπως υπέγραψαν οι Τσίπρας και Κοτζιάς. Ο Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία των Πρεσπών, όχι διότι αυτή είναι δήθεν αδύνατον να καταργηθεί, αλλά επειδή προφανώς τον βολεύει μια χαρά που απαλλάχθηκε από έναν πρόσθετο μπελά με πρωτοβουλία του Τσίπρα. Επομένως οι πάντες γνώριζαν πριν πάνε στην κάλπη ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας στο σκοπιανό διότι δεν την έκρυψε. Αν κάποιος συμφωνούσε με αυτή τη θέση ή δεν ιεραρχούσε το ζήτημα της Μακεδονίας ψηλά στις προσωπικές του «κόκκινες γραμμές», πολύ απλά ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. Αν κάποιος δεν καλυπτόταν από αυτή τη θέση, ψήφιζε κάποιο άλλο κόμμα που θεωρούσε ότι τον εξέφραζε καλύτερα. Άρα η φράση του Τσίπρα «καλά ξεμπερδέματα» δεν έχει κανένα νόημα διότι κανείς δεν ξεγελάστηκε.

Θεωρώ ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να μην είναι ειλικρινής όταν επιμένει να δηλώνει δημοσίως μέσω υπουργών της ότι θα προσπαθήσει να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία θεωρεί μεν κακή αλλά δηλώνει ότι θα τη σεβαστεί. Στην πραγματικότητα, καμία άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών δεν μπορεί να υπάρξει με σεβασμό της συμφωνίας. Η συμφωνία των Πρεσπών μόνο καταργείται, δεν διορθώνεται ούτε αμβλύνεται.

Ο Τσίπρας φρόντισε και απεμπόλησε ήδη κάθε μέσο άσκησης πίεσης που θα μπορούσε να έχει η χώρα μας έναντι των Σκοπίων σε περίπτωση που αυτά προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες σε βάρος μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιθέτως με ό,τι διατυμπανίζει ο επικεφαλής της, ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ ως μοχλό πίεσης εναντίον τους, διότι το Άρθρο 2(1) της συμφωνίας προβλέπει πως η Ελλάδα συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην υποψηφιότητα ή την ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς, πολυμερείς, και περιφερειακούς Οργανισμούς και θεσμούς, όπου η χώρα μας είναι μέλος. Επίσης το Άρθρο 2(3) λέει ρητώς ότι η Ελλάδα θα κυρώσει οποιαδήποτε Συμφωνία εισδοχής των Σκοπίων σε διεθνείς Οργανισμούς, στους οποίους η χώρα μας είναι μέλος. Συνεπώς, δεν μπορούμε να ασκήσουμε πλέον πουθενά βέτο για τα Σκόπια, και φυσικά ούτε στην ένταξή τους στην ΕΕ, και όποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο απλώς ψεύδονται.

Αλλά ακόμη κι αν οι Σκοπιανοί κάνουν παρασπονδίες σε σχέση με όσα έχουν υπογράψει, το Άρθρο 1(10) προβλέπει «τεχνική» και «πολιτική» μεταβατική περίοδο 5 ετών από την ημερομηνία που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία. Άρα μέχρι το 2023 η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί για παραβίαση των συμφωνηθέντων ακόμα κι αν οι Σκοπιανοί ανεμίζουν σημαίες με τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Ήλιο της Βεργίνας ή τους χρησιμοποιούν για τουριστικές καμπάνιες ή ακόμα και σε ονομασίες δρόμων, πλατειών ή αεροδρομίων ή πάνω στα χαρτονομίσματά τους.

Επομένως στο ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, η ωμή αλήθεια είναι πως δεν θα κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ - πολύ περισσότερο αφού διαπιστώθηκε μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών ότι τελικά μικρή επίπτωση είχε στο αποτέλεσμα η προδοσία της Μακεδονίας, και ότι τον μέσο Έλληνα δεν τον απασχολούν τόσο τα εθνικά θέματα όσο η τσέπη του ή ο διορισμός του.
Άρα δεν έχει ο Μητσοτάκης κανέναν λόγο να ανακινήσει ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα με τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς χωρίς να του αποφέρει αξιόλογο πολιτικό όφελος.

Υ.Γ. Πριν 3 μέρες τα Σκόπια υπήρξαν η ΜΟΝΗ χώρα της Ευρώπης που έστειλε αντιπροσωπεία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για να γιορτάσει μαζί με τους Τούρκους την επέτειο της εισβολής του 1974.
Το γεγονός αυτό δίνει την πιο αποστομωτική απάντηση στους προδότες του ΣΥΡΙΖΑ που παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό ότι τάχα με τη συμφωνία των Πρεσπών εξομαλύνθηκαν και έγιναν φιλικές οι σχέσεις μας με τους βόρειους γείτονές μας και ότι τους αποσπάσαμε από την επιρροή της Άγκυρας. Ένα ξεδιάντροπο ψέμα ήταν κι αυτό όπως και όλα τα άλλα.

Stirlitz


http://amfipolinews.blogspot.com

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 7:57 π.μ.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided