Κυριακή, Δεκέμβριος 15, 2019

EΛΛΑΔΑ 12ος

 

 

 

 

 

 

 

Τα Χριστούγεννα από μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια

 

Τα Χριστούγεννα από μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια

Δέκα μικρές ιστορίες και έθιμα από την παλιά Ελλάδα, μέσα από ισάριθμα συγκινητικά ντοκουμέντα των Χριστουγέννων αλλοτινών δεκαετιών.

Είστε έτοιμοι για ένα γιορτινό ταξίδι στον χρόνο; Θέλετε να μάθετε ή να θυμηθείτε πώς ήταν τα Χριστούγεννα σε παλαιότερες δεκαετίες; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μπείτε στην χρονομηχανή μας και να αποβιβαστείτε στις γιορτές της αλλοτινής Ελλάδας.

Σε Άι Βασίληδες που καταφθάνουν στην Κηφισιά, σε τροχονόμους στο Σύνταγμα που συγκεντρώνουν δώρα, σε αγόρια που μετρούν τα κέρματα από τα κάλαντα και στον 6ο όροφο του θρυλικού Μινιόν όπου κάθε παιδί ονειρευόταν να βρεθεί για να διαλέξει το δώρο του.

Αθήνα των ‘60s. Τα Χριστούγεννα για την πόλη σήμαιναν απλωμένα καλάθια πλανόδιων από την Αιόλου ως την Αθηνάς και από το Μοναστηράκι ως τα Χαυτεία. Σήμαιναν ένα χάος από νέον πινακίδες και φώτα των αυτοκινήτων της εποχής που γέμιζαν τη Σταδίου, βγαίνοντας για τα ψώνια της εποχής ή για εορταστικές παραστάσεις στις σκηνές της Αθήνας.

Οι λαχειοπώληδες δούλευαν νυχθημερόν διαλαλώντας την πραμάτεια τους, το πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο έξω από το θρυλικό μαγαζί του Μπακάκου στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Σας γυρίζουμε στον 19ο αιώνα, στα τέλη του οποίου μια νέα εφεύρεση έκανε την εμφάνισή της:
Ο κινηματογράφος. Στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα, που πάλευε να «μπαλώσει» τις πληγές του Ελληνοτουρκικού Πολέμου, εγκαινιάζεται ο «κινηματογράφος τσέπης» στο κατάστημα των Μαγγιόρου και Ρουσόπουλου στην οδό Ερμού.

«Ο θαυμάσιος κινηματογράφος του Έδισον – με 60 λεπτά!» που διαλαλεί η διαφήμιση δεν είναι παρά μικρά βιβλιαράκια με φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις διαφορετικές φάσεις μιας κίνησης με ένα γρήγορο ξεφύλλισμα. Κι όμως αρκούν για να συγκεντρώσουν πλήθη κόσμου που θέλουν να απολαύσουν το θέαμα ως «το κάτι εξαιρετικό» για τις γιορτές του 1897.

«Καλημέρα! Ο Άι Βασίλης έφτασε!» Η δημοφιλής φιγούρα του «αγίου των γιορτών» με την μορφή που τον γνωρίζουμε σήμερα εισήχθηκε στην Ελλάδα την εποχή της φωτογραφίας, δηλαδή την δεκαετία του ’50. Ως γνωστόν, ο ορθόδοξος Άι Βασίλης δεν είναι άλλος από τον Μέγα Βασίλειο της Καισαρείας, που καμία σχέση δεν έχει με τον δυτικό Santa Claus (Άγιο Νικόλαο).

Θεωρείται πως στην αστική Ελλάδα ως μορφή έγινε γνωστή στα ‘50s-60s, οπότε και οι έλληνες μετανάστες της Αμερικής έστελναν στους συγγενείς τους χριστουγεννιάτικες κάρτες με την φιγούρα του κοκκινοφορεμένου στρουμπουλού Santa. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε την άφιξη του Άγιου Βασίλη στην γιορτινή Αθήνα έξω από το «Αστόρια» το 1950.

Το έθιμο των δώρων στους άνδρες της τροχαίας: Την Πρωτοχρονιά του μακρινού 1936 ήταν που καθιερώθηκε η συνήθεια των δώρων από απλούς πολίτες στους τροχονόμους ανά την Ελλάδα.
Τότε ήταν που ο πληθυσμός των πόλεων (μετά και το προσφυγικό ρεύμα) είχε αρχίσει να μεγαλώνει, και οι δρόμοι γέμιζαν με (φτωχά εξοπλισμένα) αυτοκίνητα και άπειρους οδηγούς που δημιουργούσαν κομφούζιο, γι’ αυτό και η παρουσία των τροχονόμων στις χαρακτηριστικές τους βάσεις ήταν αναγκαία.

Οι πολίτες έβλεπαν με πολλή συμπάθεια το κοπιαστικό τους έργο και οι καταστηματάρχες των Αθηνών έκαναν έναν μικρό έρανο για να επαινέσουν το έργο τους, κάτι που οι αρχές απέρριψαν ως δωροδοκία. Όταν όμως το συμβάν έφτασε στα αυτιά του Βασιλιά, εκείνος βγήκε με τον οδηγό του στην οδό Ρηγίλλης και άφησε γλυκά και κρασί ως δώρο στον τροχονόμο της περιοχής.

Ο Τύπος της εποχής εκθείασε την κίνησή του κι έτσι και οι πολίτες έκτοτε φρόντιζαν να αφήνουν κάθε Χριστούγεννα από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι τρόφιμα μπροστά στους τροχονόμους όχι μόνο της Αθήνας αλλά και όλης της Ελλάδας.

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες, δε γίνεται. Και δεν γινόταν ούτε λίγες δεκαετίες πριν, οπότε το παραδοσιακό γλύκισμα με την άχνη κόστιζε στους νοικοκυραίους 80 δραχμές η οκά.

Ακόμη παλιότερα, στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, τα παραδοσιακά γλυκίσματα που δεν έλειπαν από το γιορτινό σπίτι των Ελλήνων ήταν, όπως βλέπετε στην παρακάτω διαφήμιση, οι κουραμπιέδες (3,20 από βούτυρον Χαλκίδος ή «ιδιαίτεραι συμφωνίαι άνω των 50 οκάδων»), οι βασιλόπιτες (προς… κυριολεκτικά τρεις κι εξήντα), φοντάν, πτι φουρ, καραμελλέ, κονιάκ, λικέρ και πάστες σε «τιμάς των εργοστασίων», που έκαναν την στοά Αρσκαείου να μοσχοβολά.

Είμαστε στην δεκαετία του ’70, και η «αυτοκρατορία» του ελληνικού σινεμά καλά κρατεί. Οι μεγάλοι σταρ του είδους λοιπόν γίνονταν πάντα εξώφυλλο στα περιοδικά της εποχής, και έμπαιναν μέσα σε «γιορτινές μπάλες» για να προσελκύσουν τους αναγνώστες.

Το Ρομάντσο δημοσίευε το «μεγάλον ωροσκόπιον» της νέας χρονιάς και διοργάνωνε τα Καλλιστεία, ο Οικογενειακός Θησαυρός φιλοξενούσε στο εξώφυλλο την Αλίκη και την Τζένη, τη Ζωή Λάσκαρη και τον Κώστα Βουτσά, ενώ η «Γυναίκα» πλάι στα διηγήματα «στρίμωχνε» τη μόδα του ρεβεγιόν.

Φυσικά, η τηλεόραση ολοένα και κέρδιζε έδαφος – στο παρακάτω video θα δείτε τον Άλκη Στέα να μπαίνει στο σαλόνι της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και να εύχεται μαζί τους στους Έλληνες «ευτυχές το 1969».


https://www.youtube.com/watch?v=2qf8vE_JeRc&feature=emb_logo

Ο ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ 31/12/1968

Από το 1936 ως το 1968, η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων ήταν η αγορά του «λαχείου συντακτών», για να έχουν «δικαίωμα στο όνειρο». Οι τυχεροί λαχνοί μοίραζαν φοβερά για την εποχή δώρα, όπως «2 πολυκατοικίες, 2 ηλεκτρικά σπίτια, 90 διαμερίσματα, 60 αυτοκίνητα, εκατομμύρια σε μετρητά», μέχρι και… «μετοχές της Πειραϊκής Πατραϊκής και των τσιμέντων Τιτάν».

Το λαχείο συντακτών καταργήθηκε επί Χούντας, γεγονός που δημιούργησε μεγάλη ένταση το 1968 στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Το χριστουγεννιάτικο δικαίωμα των Ελλήνων στο όνειρο συνεχίστηκε έκτοτε με το Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης και το Λαϊκό Λαχείο.

Στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπετε νεαρά αγόρια να μετρούν τις «εισπράξεις» από τα κάλαντα στις φτωχογειτονιές της πόλης.

Μπορείτε όμως στο παρακάτω video του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου να ακούσετε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην Αθήνα του 1927 και να δείτε υπέροχες νοσταλγικές εικόνες από γιορτές άλλων εποχών.

Κάλαντα από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο 2009

https://www.youtube.com/watch?v=Tn9N4zb9Fo8&feature=emb_logo

Τα παιδιά όλης της Αθήνας (και όχι μόνο, αφού κατέφθαναν και πούλμαν από άλλες πόλεις, χωριά ή και ορφανοτροφεία) είχαν έναν κρυφό πόθο κάθε Χριστούγεννα: Να κάνουν επιδρομή στο Μινιόν.

Το θρυλικό πολυκατάστημα της Πατησίων, που ξεκίνησε από το μικρό «περίπτερον Μινιόν» του Γιάννη Γεωργακά το 1934, εξελίχθηκε στο μεγαθήριο του β’ μισού του 20ου αιώνα στην Αθήνα.

κατάστημα Minion 1982

https://www.youtube.com/watch?v=2zFRjjXLei8&feature=emb_logo

Πηγή cretablog  15/12/2019

 

 

 

 

 


Η σκυταλοδρομία των Προδοτών.

Από τον Σημίτη στον Μητσοτάκη, μια... ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, δρόμος!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :

Ω πόσο χαίρομαι, που επιβεβαιώνομαι....διότι φωνάζω για αυτήν την γαμημένη συνθήκη της Μαδρίτης εδώ και χρόνια όχι μόνο ΕΔΩ ,

αλλά και σε άλλο ιστολόγιο, στο οποίο τότε είχα φάει το κράξιμο της αρκούδας, άσε δε το βρισίδι...όταν τους έγραφα ότι ΔΕΝ μπορούν ανακηρύξουν ΑΟΖ οι προδότες των Αθηνών...διότι έχουν ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ αυτήν την γαμημένη συνθήκη.

Τι λέγαμε λοιπόν τότε...που έρχεται σήμερα ο κύριος Χατζάρας και λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα;;

...
.." Όσο αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο…

έχει απόλυτο δικαίωμα,

και αυτό το απόλυτο δικαίωμα

το δώσαμε εμείς,

τουλάχιστον όσοι ψήφισαν τον Κ. Σημίτη στις εθνικές εκλογές της 22ο Σεπτεμβρίου 1996,

δηλαδή 9 μήνες μετά την νύκτα στα Ίμια !

Ακριβώς μετά από 10 μήνες από της εκλογές τις 22ας Σεπτεμβρίου 1996, δηλαδή τον μήνα Ιούλιο του 1997, η εκλεγμένη από τον συνήθη καλοπερασάκια μαλάκα που κατοικεί ΑΚΟΜΑ.. στην ευλογημένη χώρα των Ελλήνων,

η τότε κυβέρνηση Σημίτη, αναγνώρισε και υπέγραψε την Συνθήκη της Μαδρίτης,

ως προέκταση της νύκτας στα Ίμια, όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται: ..

»Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο,

τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους»

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Από πότε η Τουρκία απέκτησε ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο, όπου θα πρέπει να τα σεβόμαστε; ;;Μα από τις 8 Ιουλίου 1997!

Ως προέκταση των γεγονότων στα Ίμια της 31 Ιανουαρίου 1996....Από τον Ιούλιο του 1997, και την Συνθήκη της Μαδρίτης, μέχρι των ημερών μας η Τουρκία έχει

αναγνωρισμένα και υπογεγραμμένα

από την τότε "Ελληνική" κυβέρνηση και αποδεκτά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

(πλην Κ.Κ.Ε.)

ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.

Από τότε μέχρι και τώρα είναι στην αρμοδιότητα της Τουρκίας το πότε θα κάνει χρήσει το δικαιώματος περί

ζωτικών συμφερόντων… προφανώς έχει έρθει η ώρα… δόξα τον Θεό! "

Υ.Γ Με την υπογραφή και Συνθήκη της Μαδρίτης, αναγνωρίστηκαν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας

στο Αιγαίο, κάτι που

αναιρεί την Συνθήκη της Λωζάνης!

…με τις υγείες μας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Η Αθηναϊκή Ψωροελίτ έχει δεσμευτεί από τη «μαύρη Τριτη» της 8ης Ιουλίου 1997

να σέβεται τα νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Οι Τουρκικές διεκδικήσεις είναι στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου της Μαδρίτης και των ΜΟΕ.

πηγή 11/12/2019

 

 

 

 

Ιστορική αποκάλυψη:

Δεν υπάρχει κανείς Τούρκος στον Πόντο

- Είμαστε όλοι εξισλαμισμένοι Έλληνες

Μια συγκλονιστική εκπομπή για τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και τι συμβαίνει σήμερα στον Πόντο έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης.

Καλεσμένοι του Δημήτρη Μανιάτη ο ιστορικός Κωνσταντίνος Φωτιάδης και ο Έλληνας τουρκόφωνος μουσουλμάνος Πόντιος συγγραφέας και ακτιβιστής Ταμέρ Τσιλιγκίρ, στο «ONE Channel».

«Έχω γεννηθεί στη Λιβέρα της Τραπεζούντας.

Είμαι από μια ουσιαστικά ελληνική οικογένεια που έχει εξισλαμιστεί.

Από τα 20 μου ειδικότερα άρχισαν τον ακτιβισμό κατά των αντιδημοκρατικών εφαρμογών στην Τουρκία.

Και σε αυτή τη διαδικασία, σε διάφορες περιόδους, τέθηκα υπό κράτηση, φυλακίστηκα, αλλά από παιδί σπίτι μιλούσαμε μια άλλη γλώσσα, τα ποντιακά, ρωτούσαμε στην οικογένειά μας τι ήταν αυτό αλλά δεν μας έλεγαν, μας έλεγαν ότι είναι μια παλιά γλώσσα και μας έκρυβαν ότι είναι τα ποντιακά.

Αλλά αργότερα εγώ, για να μπορέσω να μάθω το παρελθόν μας και την ιστορία μας, άρχισα να ερευνώ.

Από δυτικές πηγές περισσότερο εκτός Τουρκίας, σκέφτηκα ότι μόνο από τέτοιες πηγές μπορώ να ενημερωθώ, μαζί με κάποιους φίλους μου το σκεφτήκαμε αυτό και διαπιστώσαμε το εξής:

Ουσιαστικά υπήρχαν και αρκετά έγγραφα μέσα στις επίσημες τουρκικές πηγές για τους Πόντιους».

«Στην περιοχή μας έχει πάνω από 300 χωριά που μιλάνε ποντιακά, μετά τη συμφωνία της ανταλλαγής το 1923 οι Έλληνες που ήταν εκεί είχαν πάει στην Ελλάδα και ουσιαστικά πίσω δεν είχε μείνει κανένας Έλληνας.

»Αλλά εμείς ακόμα μιλάμε ελληνικά, μιλάμε ποντιακά. Και ήταν ξεκάθαρο ότι κάτι μας κρύβουν.

»Και αποφάσισα με κάποιους φίλους μου να κάνω μια σοβαρή έρευνα για αυτό το θέμα».

«Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ένα κράτος που κρατούσε πολύ καλά αρχεία.

Το 1461 όταν μπήκαν στην Τραπεζούντα δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος.

Σε 80 χρόνια μέσα βλέπουμε ότι το 33% του πληθυσμού εκεί ήταν μουσουλμάνοι.

Αλλά στο μεταξύ, επειδή κατέγραφαν και όποιον έμπαινε και έβγαινε στην πόλη, βλέπουμε και ότι κανένας δεν εισερχόταν ή εξερχόταν από την πόλη.

Αυτό σημαίνει ότι το 33% αυτό ήταν από Έλληνες που εξισλαμίστηκαν τα πρώτα 80 χρόνια.

Όταν φτάνουμε στην απογραφή που έγινε το 1914 βλέπουμε ότι το 25% του πληθυσμού μόλις ήταν χριστιανοί και το 75% μουσουλμάνοι.

Ενώ στις απογραφές μετά το 1923 ο αριθμός των χριστιανών φαίνεται μηδενικός.

Άρα 100% ισλάμ. Εγώ υποστηρίζω ότι αυτό μπορεί να λυθεί με μια κοινωνιολογική έρευνα.

Αλλά πολλοί άνθρωποι σήμερα στον Πόντο κάνοντας τεστ DNA προσπαθούν να βρουν τις ρίζες τους.

Σε μία έρευνα που έγινε σε εταιρεία DNA στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ αυτών που πήγαν εκεί ήμουν και εγώ, ξέρουμε ότι έχουν αποταθεί πάνω από 2.000 άνθρωποι που ζούνε σήμερα στην Τραπεζούντα, και μόνο σε έναν βρέθηκε μόλις 4% γονίδια από την κεντρική Άπω Ανατολή.

Μόνο σε έναν από τους 2.000».

«Ακόμα σε πάνω από 300 χωριά μιλάνε ποντιακά».

«Πράγματι πεθάναμε 353.000 φορές, για αυτό το είπα. Πέρα ότι το νιώθω ως ένας Έλληνας, αλλά κι ως άνθρωπος και ξέρω πως όσοι ζούνε εκεί πέρα (στον Πόντο) πρέπει να νιώθουν το ίδιο.

Έφτασα πολύ αργά σε αυτή τη γνώση. Ζητάω συγγνώμη. Και πρέπει η τουρκική κοινωνία να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα.

«Πράγματι πεθάναμε 353.000 φορές κι ακόμη προσπαθούν να μας σκοτώσουν, προσπαθούν να μας φιμώσουν, και αυτό που είπα σε εκείνη την ομιλία αφορούσε και όλα αυτά, μας σκοτώσατε 353.000 φορές και τι έγινε κι εάν σκοτώσετε και εμένα;».

O δήμαρχος Hayrettin Güngör, προ ημερών, προέβη στην απίστευτη για πολλούς δήλωση, η οποία όμως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της ύπαρξης Ελλήνων στην καταγωγή σε ολόκληρη την έκταση του Πόντου με τα εκατοντάδες χωριά και τις πόλεις:«Στη Τραπεζούντα μιλάνε ακόμα την ποντιακή διάλεκτο» – «Σας κάναμε μουσουλμάνους!», όπως σας είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας.

Δείτε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην εκπομπή του Δημήτρη Μανιάτη.

Η κυρίως εκπομπή, μετά τις αρχικές συστάσεις, ξεκινά μετά το 11.00 του βίντεο:

Pentapostagma 8/12/2019

 

 

 

 

5.12.19

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ


Ζητείται να δοθεί άμεσα ριζική λύση, στις αφίξεις των λαθρο-προσφύγων
– Πρέπει να απωθηθούν με δραστικά μέσα όπως έκανε η Ιταλία, λίαν επιτυχώς

Ορισμένα ΜΜΕ ομιλούν και γράφουν ακόμη για προσφυγικό ή προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, γιατί δεν έχουν κατανοήσει ότι πρόσφυγες είναι μόνον οι προερχόμενοι από χώρες στις όποιες διεξάγονται τώρα πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ οι κάτοικοι άλλων περιοχών ειρηνικών, που μετακινούνται χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα είναι παράνομοι, είναι λαθρομετανάστες και οι χώρες στις οποίες εισέρχονται οφείλουν να τους συλλαμβάνουν και να τους απελαύνουν στις πατρίδες τους αμέσως.
Το τσουνάμι των λαθραίων που μας στέλνει ο Έρντογάν, δικτάτωρ της Τουρκίας, δεν είναι τίποτε από τα παραπάνω, γιατί πρόκειται για μουσουλμάνους από διάφορες χώρες που βρίσκονται ήδη στην Τουρκία και συνολικά είναι 3,6 εκατ. άτομα -και τους ξεφορτώνεται ο κ. πρόεδρος, με σκοπό να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εν καιρώ να παρουσιαστεί ως προστάτης των «αδελφών» του και να ζητήσει γι’ αυτούς προνόμια, τζαμιά, οικονομικά βοηθήματα, ακόμη και αυτονομία.
Γιατί τι είναι οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί, οι Ιρακινοί, οι Αλγερινοί, οι Μαροκινοί, φτωχοί και χωρίς δεξιότητες που μας τους στέλνει καραβιές- μόνο πρόσφυγες δεν είναι- είναι απλώς θύματα των διακινητών του Ερντογάν που τους πείθουν, ότι θα πάνε τελικά στη βόρεια Ευρώπη, στον παράδεισο, μέσω Ελλάδας και εδώ εγκλωβίζονται γιατί οι καλοζωισμένοι Βορειοευρωπαίοι έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν δέχονται ούτε την κατανομή σε όλες τις χώρες της ΕΕ, που επιχειρήθηκε, χωρίς αποτέλεσμα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- τα ίδια τους λένε και οι διάφορες ΜΚΟ, που βρίσκονται στα νησιά μας και χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και πλουτίζουν οι αρχηγοί τους σε βάρος της χώρας μας.
Προχθές-ακόμη κατήγγειλαν στα κανάλια τις ΜΚΟ λαθραίοι, που πλήρωσαν, εξαπατήθηκαν και καθηλώθηκαν στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση δεν έχει χαράξει ακόμη πολιτική για τα δυστυχή όργανα του Ερντογάν, που μας έρχονται με συνεχώς εντεινόμενους ρυθμούς- κακώς το αρμόδιο Υπουργείο ονομάζεται μεταναστευτικής πολιτικής- δεν υπάρχει μετανάστευση νόμιμη, υπάρχει εισβολή θυμάτων-οργάνων της Τουρκίας και άρα χρειαζόμαστε Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γι’ αυτή την περίπτωση.
Η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη να δημιουργήσει κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, σε στρατόπεδα του στρατού, για όσους λαθραίους δεν μπορούν να θεωρηθούν πρόσφυγες, δηλαδή σχεδόν για όλους, πλην των ολίγων Σύρων που φτάνουν εδώ, και αυτοί καθοδηγούμενοι.
Υπάρχουν πολλές αφίξεις μόνο νέων ανδρών, που μπορεί να είναι, τζιχαντιστές, τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους που υποθάλπει η Τουρκία.
Προφανώς δεν ελέγχεται η επιθετική εισβολή Ασιατών και Αφρικανών και βεβαίως δεν πρέπει η χώρα μας να καταντήσει αποθήκη της φτώχειας και της μιζέριας των χωρών τη Ασίας και της Αφρικής, για να καλοπερνούν οι υποκριτές της Βορείου Ευρώπης.
Η Ελλάδα δέχεται επίθεση, εισβολή μουσουλμάνων και οφείλει να αντεπιτεθεί. Πώς;
Να συλλαμβάνονται όλοι οι λαθραίοι και να εγκλείονται σε κλειστά, φρουρούμενα στρατόπεδα, με σκοπό την άμεση απέλασή τους.
Εκεί να ευρίσκονται οι ολίγοι πραγματικοί πρόσφυγες, που δικαιούνται άλλη μεταχείριση.
Να διαλυθούν όλες oι ΜΚΟ που δρουν για να πλουτίζουν και μας κουβαλούν λαθραίους.
Να επιτρέπεται σιωπηλά η έξοδος από τη χώρα τών χιλιάδων λαθραίων πού κυκλοφορούν ελεύθεροι, βεβαίως υπό ίδιαν ευθύνη.
Παράλληλα πρέπει να σταματήσει η μεταφορά από τα νησιά λαθραίων σε πόλεις της ηπεριωτικής χώρας, γιατί αυτή η λύση διχάζει τους ελληνικούς πληθυσμούς και ήδη έχουν συμβεί επεισόδια και βίαιες αρνήσεις υποδοχής λαθραίων μουσουλμάνων, στα νησιά και στη βόρεια Ελλάδα· οι μεταφορές πρέπει να γίνονται στα κλειστά στρατόπεδα.
Εξάλλου πλανώνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, μουσουλμάνοι από Ασία και Αφρική και να λυθεί έτσι το δημογραφικό πρόβλημα.
Τα 5 εκατομμύρια μουσουλμάνων, που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη -Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Βέλγιο, Βρετανία- ουδέποτε έδειξαν διάθεση ενσωμάτωσης, αν και βρίσκονται εκεί χρόνια- προτιμούν τη δική τους κλειστή κοινωνία και ζουν σε γκέτο που αυτοί δημιούργησαν, ενώ ειδικά οι Τούρκοι κατευθύνονται πάντοτε από την κυβέρνηση της Άγκυρας.
Το δημογραφικό μας πρόβλημα θα λυθεί με την γενναία οικονομική ενίσχυση των νέων ζευγαριών, όλων των νεογέννητων -που ήδη αρχίζει από 1.1.2020- και των πολύτεκνων οικογενειών, καθώς και με την προσέλκυση τών 500.000 τουλάχιστον Ελλήνων μεταναστών στην Ευρώπη, που έφυγαν λόγω της κρίσης, αλλά και ομογενών από χώρες π.χ. της τέως Σοβιετικής Ένωσης -ήδη έχουν έλθει πολλοί- και γενικά Ελλήνων και Ελληνίδων του εξωτερικού.
Κλειδί του προβλήματος είναι η αύξηση των γεννήσεων με την παροχή γενναίων οικονομικών ενισχύσεων, δωρεάν νηπιακών και παιδικών σταθμών για όλα τα παιδιά, όπως έγινε στη Γαλλία.
Η Ελλάδα δέχεται από την Τουρκία μουσουλμανική επίθεση· άρα πρέπει να απαντήσει με γενναία αντεπίθεση και να δώσει τέλος σε αυτή τη χρυσοφόρο υπόθεση.
Η απάντηση είναι η απώθηση, βίαιη και αποτελεσματική των τουρκικών λέμβων από τα σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, ώστε να καταλάβουν λαθραίοι, Τούρκοι διακινητές και τα αφεντικά τους, ότι η χώρα φυλάσσεται και δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι.
Το έκανε η Ιταλία, με πολύ καλά αποτελέσματα!
Παναγιώτης Μποκοβός
Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,
πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 5.12.19 https://elthraki.gr/

 

 

 

 

 

 

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Μας περνούν για τελείως κάφρους... Eντελώς "τυχαία" ένας εβραίος, κατευθύνει την ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ στην Ελλάδα.

Αφού είναι τόσο καλή η Μετανάστευση, γιατί το αγαπημένο σου Ισραήλ υψώνει τείχη και φυλακίζει αμέσως όσους τολμούν να εισέλθουν παράνομα από την Αίγυπτο;

Γιατί δεν συνιστάς και στο Ισραήλ να λύσει το δημογραφικό του πρόβλημα με χιλιάδες εισαγωγές Αφρικανών, όπως κάνεις με την Ελλάδα;


Προχθές ο βαρέων βαρών Δανιήλ Εσδράς ξαναβγήκε στον «Σκάϊ» στην εκπομπή της γκομενίτσας Άννας Μπουσδούκου, για να μας πείσει πόσο ωφελούν την Ελλάδα οι εισβολείς λαθροπρόσφυγες.

Μεταφέρουμε επί λέξει τα λόγια του για να καταλάβετε πόσο μας δουλεύουν οι Εβραίοι
....που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μια απέραντη χωματερή λαθρομεταναστών, ενώ
στο αγαπημένο τους Ισραήλ χτίζουν πανύψηλα τείχη και φυλακίζουν όποιον βρίσκεται
παράνομα στην χώρα…

ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!..


ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑ: «Πρίν από μία εβδομάδα, με είχε πάρει κάποιος δημοσιογράφος από την «New
York Times» και μού έκανε την εξής ερώτηση που είναι πάρα πολύ ωραία:

Μου λέει… «Κύριε Εσδρά, εσείς για 60.000 εγκλωβισμένους κάνετε τόση φασαρία στην Ελλάδα, ενώ πρίν
μερικά χρόνια είχατε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους και δεν γινόταν τίποτα»!..

Η διαφορά είναι η εξής: Το μισό εκατομμύριο ήτανε παράτυποι μετανάστες.

Ο παράτυπος μετανάστης είναι αυτός που δεν ζητάει τίποτα, κρατάει low profile, δουλεύει στην Μαύρη Αγορά
για ένα κομμάτι ψωμί και προσπαθεί να μην φαίνεται. Άρα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, τελικά…

Οι 60.000 όμως ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
Αποτέλεσμα εικόνας για Δανιήλ Εσδράς
Ο Πρόσφυγας είναι τελείως διαφορετική περίπτωση, θέλει την προστασία του, θέλει το φαΐ του, θέλει την ζεστασιά του και τα δικαιούται όλα αυτά!
Και στο κάτω – κάτω, οι ευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν να τα προσφέρουνε αυτά, θα πρέπει τουλάχιστον να μην είναι στην Συνθήκη της Γενεύης, η οποία σε υποχρεώνει – εφόσον την έχεις υπογράψει – να προσφέρεις αυτά τα πράγματα στους Πρόσφυγες…
Αποτέλεσμα εικόνας για Δανιήλ Εσδράς
Πρέπει να δούμε την Μετανάστευση όχι σαν Πρόβλημα, αλλά σε μια πραγματικότητα που υπήρχε πάντα:
Πάντοτε μετακινούνταν οι άνθρωποι και τα ζώα για να βρούνε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Σε τελευταία ανάλυση, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάγκη από εργατικό δυναμικό, γιατί πέφτουν οι γεννήσεις.
Ο ένας πρέπει να βοηθήσει τον άλλον.
Με ανησυχούν πάρα πολύ οι εξελίξεις στην Ευρώπη, γιατί έτσι παρουσιάζεται η Μετανάστευση σαν ο κακός δαίμονας όλων των δεινών που ζεί η Ευρώπη.
Αυτό είναι λάθος: Θεωρώ ότι η Μετανάστευση μάλλον έχει βοηθήσει, παρά έχει κάνει κακό στην Ευρώπη»!!..

ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ, ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑ;
Αποτέλεσμα εικόνας για Δανιήλ Εσδράς


ΣΧΟΛΙΑ «ΣΤΟΧΟΥ»:
1. Δανιήλ Εσδρά, ποιος σου είπε ότι και οι 60.000 αλλοδαποί εισβολείς που συνωστίζονται στα ανά την Ελλάδα hot-spots είναι πρόσφυγες;
Ο ίδιος ο Μουζάλας, προβλέπει πως ούτε το 20% από αυτούς δεν θα πάρουν την ιδιότητα του πρόσφυγα!..
Ψεύδεσαι ασύστολα, Εσδρά και ντροπή στην γκομενίτσα την Μπουσδούκου που δεν σε επανέφερε στην τάξη…

2. Αφού είναι τόσο καλή η Μετανάστευση, γιατί το αγαπημένο σου Ισραήλ υψώνει τείχη και φυλακίζει αμέσως όσους τολμούν να εισέλθουν παράνομα από την Αίγυπτο;
Γιατί δεν συνιστάς και στο Ισραήλ να λύσει το δημογραφικό του πρόβλημα με χιλιάδες εισαγωγές Αφρικανών, όπως κάνεις με την Ελλάδα;
Αποτέλεσμα εικόνας για Δανιήλ Εσδράς
3. Ποιος σού είπε ότι οι παράτυποι μετανάστες δεν είναι κανένα βάρος για την χώρα που τους φιλοξενεί;
Και μόνο το ότι επιδίδονται σε χιλιάδες παρανομίες για να επιζήσουν, και μόνο ότι ρίχνουν τα μεροκάματα και επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας με τις αρρώστιες τους, προξενεί δαπάνη δισεκατομμυριών ευρώ στα Κρατικά Ταμεία.
Σχετική εικόνα
4. Ποιος σε κρατάει επικεφαλής του ΔΟΜ για την Ελλάδα επί 19 ολόκληρα χρόνια; Γιατί δεν μας το λές αυτό, να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι;
Τελειώνοντας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτός που υπέγραψε την εμπλοκή του «Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης» στο Λαθρο-μεταναστευτικό πρόβλημα που ταλανίζει την Ελλάδα ήταν ο νομικός σύμβουλος των πανίσχυρων Εβραίων Ρότσιλντ και βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας στις 6 Μαΐου του 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη…
Ο νοών νοείτω.

Πηγή

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided