Σάββατο, Νοέμβριος 28, 2020

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

 

 

 

 

 

 

 

10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω από τη γη!

 

 

 

10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω από τη γη!

perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!

Ορισμένοι από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στον κόσμο είναι κρυμμένοι κάτω απ’ τα πόδια μας. Κάποιοι είναι θαύματα της φύσης, άλλοι δημιουργήματα του ανθρώπου, όλα όμως αξίζουν να βγούμε από τον δρόμο μας και να κατεβούμε πολύ χαμηλά.

1. Μετρό Στοκχόλμης
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Το μετρό της Στοκχόλμης θεωρείται το ωραιότερο στην Ευρώπη και το αποκαλούν «η μακρύτερη γκαλερί στον κόσμο», αφού κάθε σταθμός είναι διακοσμημένος με εντυπωσιακά παλιά και σύγχρονα έργα τέχνης από περισσότερους από 150 δημιουργούς. Από τους 100 σταθμούς οι 47 είναι υπόγειοι, ενώ οι εφτά γραμμές ξεχωρίζουν με χρώματα «παλαιότητας»: οι πράσινοι σταθμοί εγκαινιάστηκαν το 1950, οι κόκκινοι το 1964 και οι μπλε είναι οι νεότεροι (1974) και βρίσκονται στο βαθύτερο σημείο κάτω από την πόλη.

2. Ναός σε αλατωρυχείο, Πολωνία

perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Στον ναό που κατασκευάστηκε στα βάθη του αλατωρυχείου Wieliczka στην Πολωνία, τα πάντα, από τους πολυελαίους ως την Αγία Τράπεζα, έχουν λαξευτεί σε ορυκτό αλάτι. Οι ξεναγήσεις εδώ ξεκίνησαν τον 14ο αιώνα και ανάμεσα σε αυτούς που κατέβηκαν 200μ. κάτω απ’ το έδαφος για να το θαυμάσουν, ήταν από τον Κοπέρνικο και τον Γκαίτε ως τον Τζορτζ Μπους επί προεδρίας των ΗΠΑ. Ενα άλλο τμήμα του ορυχείου έχει διαμορφωθεί σε αίθουσα εκδηλώσεων (επιδείξεις μόδας, συναυλίες κ.ά).

3. Βασιλική Κινστέρνα, Κωνσταντινούπολη
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Η Βασιλική Κινστέρνα είναι μια υπόγεια δεξαμενή – αρχιτεκτονικό θαύμα από την εποχή του Ιουστινιανού και μια από τις πιο ατμοσφαιρικές γωνιές της Κωνσταντινούπολης. Οι Τούρκοι την αποκαλούν «Βυθισμένο Παλάτι» (Yerebatan Sarayi) και όντως αυτή είναι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος βλέποντας τους 336 υποβλητικά φωτισμένους κίονες να αναδύονται από το νερό σε 12 σειρές, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής.

4. Σταθμός Formosa Boulevard, Ταϊβάν
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Στην οροφή του σταθμού Formosa Boulevard, στην Ταϊβάν, υπάρχει μια εγκατάσταση που αποτελείται από 4.500 κομμάτια γιαλού. Θεωρείται το μεγαλύτερο γυάλινο έργο τέχνης στον κόσμο και με τους φαντασμαγορικούς χρωματισμούς και τα οπτικά εφέ που δημιουργεί το φως, ο χώρος είναι τόσο ατμοσφαιρικός που χρησιμοποιείται και για γαμήλιες τελετές.

5. Βαθύτερο θεματικό πάρκο, Ρουμανία
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Το βαθύτερο θεματικό πάρκο του κόσμου έχει στηθεί μέσα στα αρχαία αλατωρυχεία Salina Turda, στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Οι επισκέπτες κατεβαίνουν σχεδόν 122 μέτρα για να ανακαλύψουν την ιστορία του αλατιού, να ανέβουν στον μύλο του λούνα παρκ, να παίξουν μίνι γκολφ, μπάσκετ, μπόουλινγκ και πινγκ πονγκ ή να κάνουν βαρκάδα στο σπήλαιο με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

6. Σπήλαιο Hang Son Doong, Βιετνάμ
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο βρίσκεται στο Βιετνάμ κι ενώ θεωρείται ότι σχηματίστηκε πριν από 2 εκατομμύριο χρόνια, το ανακάλυψε τυχαία ένας αγρότης μόλις το 1991. Πρόκειται βέβαια για το Χανγκ Σον Ντόνγκ (Hang Son Doong), το οποίο στην αχανή του έκταση με τα χιλιάδες μυστήρια που κρύβει, ανακαλύφθηκε πως έχει δική του ζούγκλα, ένα ποτάμι, εξωπραγματικές ακτές και σταλαγμίτες 70 μέτρων. Η εξερεύνηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει μια διαδρομή για τουρίστες οι οποίοι μπαίνουν με το σταγονόμετρο: στη διάρκεια του 2015 επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε 500 επισκέπτες.

7. Πλωτό υπόγειο ποτάμι Puero Princesa, Φιλιππίνες
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Ένα από τα «Νέα 7 Θαύματα της Φύσης» και υπό την προστασία της UNESKO από το 2004, το Puero Princesa είναι το μεγαλύτερο πλωτό υπόγειο ποτάμι στον κόσμο. Εχει μήκος 8 χλμ. που προσφέρουν στον επισκέπτη μια εξωτική εμπειρία περιήγησης στο θαυμαστό σύστημα σπηλαίων με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, καταρράκτες, λίμνες με κρυστάλλινα νερά και απίθανη χλωρίδα και πανίδα.

8. Υπόγεια πόλη Coober Pedy, Αυστραλία
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!

Χάρη στους 40 °C που τους ψήνουν καθημερινά, οι περισσότεροι κάτοικοι της Κούμπερ Πέντι, στη Νότια Αυστραλία, ζουν κάτω απ’ τη γη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, και «χτίστηκε» αξιοποιώντας στην ουσία τα ορυχεία που δημιουργήθηκαν την εποχή της εξόρυξης οπαλίου. Διαθέτει ένα πολύ καλό σύστημα εξαερισμού και διατηρεί σταθερή δροσερή θερμοκρασία, ενώ εκτός τα διαμερίσματα, στους «δρόμους» της συναντάς από βιβλιοπωλείο έως εκκλησία και ξενοδοχείο για όσους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα κλειστοφοβίας.9. Μουσείο Cabinet War Rooms, Βρετανία
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου, συγκεκριμένα κάτω από το Υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει το μουσείο Cabinet War Rooms (ή Churchill War Rooms), Είναι αφιερωμένο στη ζωή του Βρετανού πρωθυπουργού Τσόρτιλ και οι αίθουσες αναπαριστούν με ακρίβεια το κέντρο διοίκησης της βρετανικής κυβέρνησης στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

10. Σπήλαιο Διρού, Λακωνία
perierga.gr - 10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω απ' τη γη!
Το σπήλαιο στη Βλυχάδα του Διρού στη Λακωνία, θεωρείται ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στον κόσμο, αν και η 45λεπτη τουριστική διαδρομή με το καραβάκι στις θεματικές αίθουσές του, παρότι σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό, δεν αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του. Η παρουσία του νερού, η παντελής έλλειψη λάσπης, οι απίθανοι σχηματισμοί μέσα και έξω από το νερό, οι μοναδικές στον κόσμο «βελόνες» (καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του και σχηματίζουν θύσανους ) και τα συγκλονιστικά απολιθώματα ζώων, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνιστούν το μεγαλείο του. Οι εξερευνήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς οι σπηλαιολόγοι ανακαλύπτουν διαρκώς νέους θαλάμους.

Τα 10 πιο περίεργα φαινόμενα που έχει καταγράψει κάμερα

– Αλήθεια ή ψέμματα; (ΦΩΤΟ)

anekshghta_5

Συμβαίνουν διάφορα, παντού σε όλο τον κόσμο. Ανεξήγητα φαινόμενα που η κοινή λογική δεν μπορεί να δώσει καμιά εξήγηση… Άλλα ψεύτικα, άλλα πραγματικά. Το τι πιστεύει ο καθένας έχει να κάνει καθαρά με τις προσωπικές του αναζητήσεις.

Ιδού, 10 περιπτώσεις τέτοιων κραυγαλέων περιπτώσεων:

01 – Στόλος φάντασμα στα νερά της Σιγκαπούρης!

Σύμφωνα με την Daily Mail της Μεγάλης Βρετανίας, ο πιο τεράστιος και μυστηριώδης «στόλος φάντασμα» είχε εμφανίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης. Ο αριθμός των πλοίων είναι μεγαλύτερος από το άθροισμα των σκαφών και των δύο αμερικανικών και βρετανικών πλοίων του ναυτικού.Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ύπαρξη προσώπων και εμπορευμάτων στα πλοία.
Κάποιοι λένε ότι αφέθηκαν εκεί από πτώχευση των ναυτιλιακών πρακτορείων από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

02 – Δακρύζει το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ;

Τον Ιούλιο του 2002, τα δάκρυα σαν νερό «έπεφταν» σε μια πέτρα από το περίφημο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ.
Ορισμένοι προσκυνητές είπαν ότι το νερό έπεφτε από μια πέτρα και ότι είχε διατηρηθεί ένα σχήμα σαν ορθογώνιο.Μια ομάδα αρχαιολόγων υποστήριξε, ότι ήταν έκκριση από φυτά, και όχι νερό μετά από έρευνα που έκαναν.
Ωστόσο, δεν μπορούσαν να δώσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα, γιατί δεν υπήρχαν τα ίδια σημάδια σε άλλες πέτρες και γιατί διατηρούνται σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.

03 – Φάντασμα σε φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο;

Ένα κορίτσι στην Αμερική βρήκε τυχαία σε μια φωτογραφία της ανιψιάς της, που τράβηξε από το κινητό της τον Αύγουστο του 2009, την εικόνα της γιαγιάς της, η οποία είχε πεθάνει το 1990.Η φωτογραφία εξετάστηκε από ειδικούς και αποδείχτηκε η γνησιότητα της.
Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς το πρόσωπό της εμφανίζεται στη φωτογραφία. Ήταν Φάντασμα;

04 – Ένα τεράστιο φίδι ή φωτογραφικό τρυκ;

Η Daily Telegraph του Λονδίνου γέμισε το πρωί της Παρασκευής με φωτογραφίες από αναγνώστες, για την εμφάνιση ενός τεράστιου φιδιού σε ένα τροπικό ποτάμι, λέγεται ότι είναι κάπου στην Νοτιοανατολική Ασία στο νησί της Βόρνεο, «ξεσηκώνοντας μεγάλη ανησυχία μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων.»

05 – Τεράστια ίχνη ποδιών στην Πολωνία!

Ένας Πολωνός τράβηξε κατά λάθος πλάνα από το «τέρας με τα τεράστια πόδια» κατά την αναρρίχηση του στα βουνά. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι ή είναι μια απόδειξη από μια καταπληκτική ανακάλυψη ή ένα περιπετειώδες αστείο. Στην έκθεση του ο Κοβάλσκι, (ο αυτόπτης μάρτυρας), είπε ότι το τέρας κρύβονταν πίσω από ένα βράχο, πριν τον δει και τρέξει μακριά!

06 – Αστροναύτης σε γλυπτική καθεδρικού ναού, που χτίστηκε πριν 1100 χρόνια!

Μέσα στον υπέροχο καθεδρικό ναό Ieronimus της Ισπανίας, που χτίστηκε από τον Επίσκοπο de Salamanca το 1102 μ.Χ., μεταξύ των συναρπαστικών γλυπτών των μυθικών ζώων και των αγίων, θα βρούμε και αστροναύτες της NASA…

07 – Το ιπτάμενο αυτοκίνητο στο Google earth

Τον Ιανουάριο του 2006, το πρώτο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» ήταν ένα στίγμα στο Google Earth στο σημείο Walter στην εύπορο νοτιοδυτικό προάστιο Περθ της Bicton.
Το δεύτερο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» βρέθηκε από την υπηρεσία δορυφορικών εικόνων του Google κοντά σε ένα προαστιακό πάρκινγκ στις παρυφές του Περθ.
Η εικόνα του μυστηριώδες αυτοκινήτου εντοπίστηκε στο Google Earth από μια ιστοσελίδα. Το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο κοντά σε σπίτια και σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και φαίνεται να είναι κυμαινόμενο, φαίνεται μια σκιά στο έδαφος από κάτω.

08 – Εξωγήινες μορφές εμφανίστηκαν σε τοίχο στον Καναδά!

Σύμφωνα με το εξωτερικά μέσα ενημέρωσης δύο ανεξήγητες εικόνες εξωγήινων μορφών, εμφανίστηκαν σε ένα κομμάτι του τοίχου σε κάποια νότια πόλη του Καναδά. Από τις εικόνες το σχήμα των εξωγήινων είναι πολύ σαφές. Η Caron, μια κάτοικος της περιοχής, είδε αρχικά το μυστηριώδες συμβάν και αισθάνθηκε πολύ παράξενα, και στη συνέχεια συνειδητοποιώντας τι έβλεπε κατάλαβε ότι έμοιαζαν πολύ με εξωγήινους.

09 – Ορειβάτες βρήκαν τον θάνατο από άγνωστες δυνάμεις!

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μυστηριωδώς αφού έφυγε η σκηνή τους την νύχτα, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, ενώ είχαν κατασκηνώσει σε ένα βουνό στις 2 Φλεβάρη του 1959!
Έξι βρέθηκαν νεκροί, λόγω υποθερμίας, ενώ ο ένας πέθανε από σοβαρή ζημιά στο κρανίο. Δύο άλλοι πέθαναν από κατάγματα στο στήθος, που οφείλονται σε ακραία άγνωστη δύναμη!
Μια γυναίκα ακόμη βρέθηκε με ξεριζωμένη την γλώσσα της!
Βρέθηκαν υψηλές δόσεις ραδιενεργής μόλυνσης πάνω τους, αν και η πηγή παραμένει άγνωστη.
Τα πτώματά τους βρέθηκαν στο χιόνι, με ίχνη από δικές τους πατημασιές μόνο και βγήκε το συμπέρασμα ότι είχαν εγκαταλείψει την σκηνή τους, η οποία βρέθηκε σκισμένη από μέσα από τους ίδιους.

10 – Εξωγήινο μωρό βρέθηκε σε αγροτική φάρμα στο Μεξικό!

Η Μεξικανική τηλεόραση αποκάλυψε μια σχεδόν απίστευτη ιστορία ότι το Μάιο του 2007, ένα μωρό εξωγήινο, βρέθηκε ζωντανό από έναν γεωργό στο Μεξικό, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bild.com. However, μετά την ανακάλυψη ο γεωργός πνίγηκε σε ένα χαντάκι από το φόβο του.
Είναι πραγματικά εξωγήινος ή απλά μια επιμελημένη απάτη για να δώσει εξηγήσεις στον μυστηριώδη θάνατο; Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι, παρόλο που παρουσιάζει παρόμοιες αρθρώσεις με του ανθρώπου, ο σκελετός του έχει τα χαρακτηριστικά μιας σαύρας! επίσης τα δόντια του, δεν έχουν ρίζες σαν τους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες είπαν ότι το πλάσμα ήταν πολύ ευφυέστατο. Σύμφωνα με την έκθεση του Bild.com υπάρχουν συχνές θεάσεις UFO στην περιοχή όπου βρέθηκε το πλάσμα. Ίσως να έμεινε πίσω σκόπιμα από εξωγήινους!

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided