Σάββατο, Σεπτέμβριος 26, 2020

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 3ος

 

 

 

 

 

 

 

Το σπίτι που φωτίζει το δάσος

Το σπίτι που φωτίζει το δάσος

Ένα ορεινό ησυχαστήριο μακριά από τον πολιτισμό

Το σπίτι που φωτίζει το δάσος

Το αρχιτεκτονικό γραφείο David Coleman Architecture σχεδίασε μια αυτόφωτη κατοικία μέσα σε εθνικό πάρκο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Bear Run Cabin τη λέει και ανταποκρίνεται με ιδανικό τρόπο στο τραχύ τοπίο με τις απόκρημνες βουνοκορφές και το αλπικό στοιχείο.

Το σπίτι αποτελείται από δύο ευδιάκριτους όγκους, δυο κτίσματα που εφάπτονται στο πλάι για να δημιουργήσουν ένα όλο.

Όσο για τον σχεδιασμό, απαντά στις δριμείες συνθήκες του καιρού και τις συχνές βροχοπτώσεις.

Το πρώτο κτίριο, 82 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενεί έναν μεγάλο ενιαίο χώρο, το μπάνιο και το ευρύχωρο υπνοδωμάτιο.

Το μακρόστενο κτίσμα, 92 τ.μ., στεγάζει μια αίθουσα μουσικής, χώρους για εργαστήρια, αλλά και ξενώνα.

Ο δυτικός τοίχος του είναι καλυμμένος με πολυανθρακική επίστρωση, η οποία φωταγωγεί το εσωτερικό κατά τη διάρκεια της ημέρας και χαρίζει αυτή τη θεατράλε λάμψη στο εξωτερικό όταν πέσει ο ήλιος.

NEWSBEAST.GR  14/3/2020


Ιδού τι ήχο βγάζει ένα κομμάτι πάγου που πέφτει

μέσα σε μια παγωμένη τρύπα (βίντεο)

Ιδού τι ήχο βγάζει ένα κομμάτι πάγου που πέφτει μέσα σε μια παγωμένη τρύπα (βίντεο)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ήχο βγάζει ένα κομμάτι πάγου που πέφτει μέσα σε μια παγωμένη τρύπα;

Αν ναι, τότε ο γεωχημικός John Higgins έχει την απάντηση, κάνοντας ακριβώς αυτό και μοιράζοντάς το στο Twitter. Και το έκανε για χάρη της επιστήμης, καθώς έχουν λόγο οι επιστήμονες που ανοίγουν τόσο βαθιές τρύπες στην Ανταρκτική.

Ο Higgins είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πρίνστον και βρίσκεται με την ομάδα του στην Ανταρκτική ανοίγοντας τρύπες. Εκεί μέσα ο πάγος είναι χιλιάδων, ακόμα και εκατομμυρίων ετών, κομίζοντας μια πληθώρα πληροφοριών για το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες.

Ο Higgins δεν είναι ο μόνος που έκανε κάτι τέτοιο. Το είχε κάνει επίσης ο Dr Peter Neff του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον το 2018, μετά το τέλος της δικής του ερευνητικής αποστολής.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά τότε: «Όταν τελειώσεις όλα αυτά που έχεις να κάνεις με αυτές τις τρύπες, όλα αυτά τα επιστημονικά, το λογικό πράγμα που μπορείς τώρα να κάνεις είναι να πετάξεις λίγο πάγο μέσα τους για να ακούσεις πώς κάνει»!

What does a 9 inch ice core sound like when dropped down a 450 foot hole? Like this! Credit to @peter_neff for the idea and @Scripps_Polar, @sciencejenna, @GeosciencesPU, @US_IceDrilling, and @paleosurface for the execution!

and @paleosurface for the execution!

Here’s the story on this crazy sound (V1), plus the basic science @blueicehiggins, myself, & others do studying past climate with ice cores.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided