Τρίτη, Σεπτέμβριος 22, 2020

Ελληνική Λύση

 

 

 

 

 

 

 

Βελόπουλος: «Είμαι εναντίον της μάσκας, δεν υπάρχει εμβόλιο»

 

 

 

 

Βελόπουλος: «Είμαι εναντίον της μάσκας, δεν υπάρχει εμβόλιο»

«Οι επιστήμονες έχουν τρομάξει τους Έλληνες και τους έχουν κάνει υποχείρια τους»

Βελόπουλος: «Είμαι εναντίον της μάσκας, δεν υπάρχει εμβόλιο»

Για μια «κυβέρνηση καθαρά υποτακτική και δουλική στη Γερμανία» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στον FOCUS FM, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα και Τουρκία.

Χαρακτήρισε τη Γερμανία «φιλοτουρκική χώρα» ενώ δήλωσε «θα περίμενα από την ΕΕ να σταλεί ένα εξέχον μέλος της ως μεσολαβητής».

«Η Γερμανία έχει τεράστιο συμφέρον να επιλυθεί υπέρ των τουρκικών θέσεων το πρόβλημα στη Μεσόγειο, και να πάρει κοιτάσματα η Τουρκία από την Ελλάδα.» τόνισε ο κ. Βελόπουλος και εξήγησε ότι «η Τουρκία είναι προτεκτοράτο των γερμανικών συμφερόντων» καθώς αν η Τουρκία πάρει ενέργεια από τη χώρα μας, τότε θα πάρει και η Γερμανία. «Το θεωρώ κωμικοτραγικό να μεσολαβεί η Γερμανία που δεν αποζημίωσε ποτέ την Ελλάδα για τα εγκλήματα που έχει κάνει εις βάρος των Ελλήνων.» σημείωσε.

«Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της μάσκας. Για ένα και μόνο λόγο: Αν μου έλεγαν 100% οι επιστήμονες ότι προφυλάσσει από τον κορωνοϊό τους Έλληνες, θα ήθελα να την επιβάλλουμε παντού. Δεν προφυλάσσει η μάσκα. Έχετε κάνει τον Έλληνα τρομαγμένο, και θέλετε να τον κάνετε υποχείριο των όποιων γελοίων επιλογών σας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Στην αρχή όταν δεν υπήρχαν μάσκες, ο Τσιόδρας μας έλεγε ότι είναι επικίνδυνες. Μόλις έκανε ο Νταβέλης το εργοστάσιο που βγάζει εκατομμύρια μάσκες και είναι δικός σας άνθρωπος, θέλετε να επιβάλλετε τις μάσκες!» δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για χορήγηση δωρεάν εμβολίου στους πολίτες, ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε «τί εμβόλιο θα κάνετε στον Έλληνα, αφού δεν υπάρχει το εμβόλιο!».

NEWSBEAST.GR 22/8/2020

 

 

 

 

Ελληνική Λύση: «Οποιοσδήποτε διάλογος με την Άγκυρα συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας»

Newsroom Newsroom  2/8/2020
Τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθειες εκκίνησης ενός υπόγειου διαλόγου με την Άγκυρα χτυπά η Ελληνική Λύση

Τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθειες εκκίνησης ενός υπόγειου διαλόγου με την Άγκυρα χτυπά η Ελληνική Λύση, μετά και τις δηλώσεις Ακάρ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις «αδιανόητες» -όπως τις χαρακτηρίζει- δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας για διάλογο με την Αθήνα, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου τονίζει ότι οποιοσδήποτε διάλογος, σε οποιοδήποτε επίπεδο με την Άγκυρα συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας.

Οπως τονίζεται σε αυτή, για ακόμη μια φορά η τουρκική πλευρά αποκαλύπτει μυστική διπλωματία σε εξέλιξη με την Αθήνα και σημειώνεται ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να επικαλείται σε κάθε ευκαιρία το Διεθνές Δίκαιο και στην πράξη να το ακυρώνει, προβαίνοντας σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, χώρα την οποία χαρακτηρίζει φασιστική.

Ιδιαίτερη έμφαση, πάντως, δίνεται στο γεγονός ότι αυτό αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό αλλά και τους θεσμούς, καθώς -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση- δεν υπάρχει ουδεμία ενημέρωση στο Κοινοβούλιο και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η Ελληνική Λύση για ακόμη μια φορά επαναφέρει την πρότασή της για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Πρόταση η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- την ελάχιστη υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στον λαό, στην πατρίδα και τη δημοκρατία, ώστε να υπάρχει αρραγές μέτωπο απέναντι στην τουρκική απειλή.

Είναι σαφές πάντως ότι το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα μετά την αντιπαράθεση του ελληνικού με τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο δεν ευνοεί την οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία. Ειδικά τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα παραβιάζουν την ΑΟΖ της Κύπρου.

 

 

 

 

Βελόπουλος: Εξεταστική Επιτροπή για την πυρκαγιά στο Μάτι

Βελόπουλος Newsroom Newsroom
Κάθε ασυλία σε πολιτικό είναι αδιανόητη, ισοδυναμεί με αμοιβαία συγκάλυψη εγκλημάτων

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, θα καταθέσει η Ελληνική Λύση, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Για την Ελληνική Λύση», κάθε ασυλία σε πολιτικό είναι αδιανόητη και η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι τους πολιτικούς αντιπάλους δεν τους πηγαίνεις στο δικαστήριο, ισοδυναμεί με αμοιβαία συγκάλυψη εγκλημάτων», αναφέρει στην δήλωσή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Ελληνική Λύση λοιπόν θα καταθέσει πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε όσους εμπλέκονται, όπως θα γινόταν για κάθε Έλληνα πολίτη, για κάθε δημόσιο λειτουργό», προσθέτει.

Πολιτική 20.07.2020 - 16:25

 

 

 

Βαριές καταγγελίες από Κ.Βελόπουλο για ΑΟΖ:

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «τα βρήκαν» για να δοθούν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόουλος

Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ ότι τα τρία νυν και πρώην κυβερνώντας κόμματα «τα έχουν βρει» για να δοθούν μεγάλα τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε μελλοντικές συμφωνίες καθορισμού των θαλασσίων ζωνών.

Οι καταγγελίες του όμως στηρίζονται στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία αποκάλυψε πως ο πρωθπουργός Κ.Μητσοτάκης συνεννοείται μυστικά με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΝΔ και συνεπώς από τη στιγμή που ΚΚΕ και Ελληνική Λύση έχουν άλλες απόψεις δεν χρειάζεται να υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών!

Δηλαδή μόνο όσοι συμφωνούν, με αυτούς θα μιλάει η κυβέρνηση! Μάλιστα είπε η κυρία Μπακογιάννη ότι τα 3 κόμματα έχουν κυβερνητική εμπειρία και «ξέρουν να διαπραγματεύονται». Οι υπόλοιποι δηλαδή, δεν έχουν δικαίωμα να ακουστούν οι απόψεις τους.

«Παρασκηνιακές συνεννοήσεις κομμάτων με παρελθόν μειοδοσίας για παράδοση εθνικής κυριαρχίας!

Η κυρία Μπακογιάννη αποκάλυψε ευθέως ότι το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών δε συγκαλείται παρά τις σοβαρές εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα διότι η κυβέρνηση έχει μυστικές συνεννοήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ της συμφωνίας των Πρεσπών, και το ΠΑΣΟΚ των Ιμίων, του Ελσίνκι και της Μαδρίτης! Προσέθεσε δε, ότι αυτό γίνεται για να μην ακουστούν οι απόψεις του Κυριάκου Βελόπουλου!

Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της κυρίας Μπακογιάννη και να συγκαλέσει άμεσα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ώστε οι Έλληνες να σταθούν ενωμένοι σαν γροθιά απέναντι στην τουρκική απειλή.

Ειδάλλως αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα Εθνική Μειοδοσία που θα στοιχειώνει τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Η Ελληνική Λύση όπως ομολόγησε η κ. Μπακογιάννη είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που θα αγωνιστεί για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο και καλεί τους Έλληνες να σταθούν.»

pronews.gr 19/6/2020

Τελικά Αποφάσισε Ο Βελόπουλος

Οτι Δέν Είναι Προδότες Όσοι Ψήφισαν Υπέρ Της Συμφωνίας Των Πρεσπών

<< Τέρμα Τα Ψέματα>> Βίντεο!

Απέφυγε ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης»  Κυριάκος Βελόπουλος να κατανομάσει μέσα στο βήμα της Βουλής την Συμφωνία των Πρεσπών ως Προδοτική, χωρίς λογοπαίγνια,και υπεκφυγές!

Το κακό είναι ότι ο Βελόπουλος βλέπει παντού εχθρούς, σε site-blogs-ΜΜΕ, που είναι εντεταλμένα του χιλιάρικου όπως συνηθίζει να τα ονομάζει,και φυσικά πίσω από το βρώμικο πόλεμο που δέχεται,  πάντα βρίσκεται ο τζόρτζ Σόρος!

Δέν Βλέπει ότι ο ίδιος όταν στα λεγόμενά του Φάσκει και Αντιφάσκει, δημιουργεί στον εαυτό του από μόνος του πρόβλημα, όπως στην μη ξεκάθαρη τοποθέτηση του στην Συμφωνία των Πρεσπών, και δείχνει ξεκάθαρα των φόβο του, μην των κατονομάσουν ακροδεξιό-εθνικιστή,όπως έπραξε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για Έβρο: Κατηγορώντας ανοιχτά  ότι ορισμένοι υιοθετούν fake news ενός ακροδεξιού κόμματος για μικροκομματικά οφέλη!

Όλα ξεκίνησαν απο την μήνυση ιδιωτών για εσχάτη προδοσία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα κόμματα, πλην της «Ελληνικής Λύσης», τάχθηκαν κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής υπενθυμίζοντας το άρθρο 61 του Συντάγματος για το ακαταδίωκτο των βουλευτών με τον Κυριάκο Βελόπουλο να σημειώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική αλλά λάθος επιλογή.

Δείτε εδώ το Βίντεο,για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Βελόπουλος αποφεύγει να κατανομάσει Προδότική και Προδότες αυτούς που ψήφισαν την Συμφωνία, μήπως θα μας πει πάλι ότι ήταν ένα σκωπτικό σχόλιο!

Βίντεο!

Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   priftisnews Triklopodia 29/5/220

 

 

 

 

Κ.Βελόπουλος:

«Όταν οι Τούρκοι καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος,

η μόνη λύση να το ανακαταλάβουμε» (βίντεο)

Κ.Βελόπουλος: «Όταν οι Τούρκοι καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος, η μόνη λύση να το ανακαταλάβουμε» (βίντεο)

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος το ανακαταλαμβάνουμε».

Στη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο Κυριάκος αναφέρθηκε εκτός της κατάληψης ελληνικού εδάφους και στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια,

«Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο και ο υπουργός είπε πως δεν "δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα" 7 Δεκεμβρίου του 2019 έλεγε πως "θα προασπίσουμε το κάθε χιλιοστό ελληνικού εδάφους"»

«Όταν καταλαμβάνουν έδαφος ελληνικό μία λύση έχεις, ανακατάληψη του εδάφους, αλλιώς θα χάσεις Αλεξανδρούπολη, θα χάσεις και Θράκη, θα χάσεις και Αιγαίο».

ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ @velopky OTAN KATAΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ .... ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.... Ενημερώστε τον κο Δένδια....

 

 

 

Τα δεκάδες πολιτικά πρόσωπα του Κυριάκου Βελόπουλου

Tι είδους ρόλο επιχειρεί να αποκτήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός στα Ελληνικά κοινά;

 (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty

Pacific Press via Getty Images (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Καιροσκοπισμός: αυτή η αφόρητη, επαναλαμβανόμενη Ελληνική πραγματικότητα. Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή προ ολίγων ημερών την συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου σε γνωστό ιδιωτικό κανάλι, και αντιλαμβανόμενος τις συνθήκες που επικρατούν ελέω πανδημίας, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι είδους ρόλο επιχειρεί να αποκτήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός στα Ελληνικά κοινά. Θέλει να ανήκει στην άκρα δεξιά; Θέλει να αφομοιώσει πλήρως την λαϊκίστική ρητορική, που παρέμεινε -προσωρινά- ορφανή ύστερα από την πτώση της Χρυσής Αυγής; Επιχειρεί διακαώς να επαναλάβει αντίστοιχο πυροτέχνημα, όπως αυτό με το ΛΑ.ΟΣ. το 2012; Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής, όμως τα υπάρχοντα δεδομένα αποδεικνύουν για πολλοστή φορά την «εγκάρδια» σχέση μεταξύ της ευέλικτης πολιτικής φωλιάς στη δεξιά και την άκρα δεξιά, και του επικίνδυνου πολιτικού καιροσκοπισμού – που λανσάρεται πλέον απροκάλυπτα και εν μέσω πανδημίας.

Αρχικά, η στροφή της κοινωνίας στον ρεαλισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Όχι μόνο παρατηρήθηκε στην Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη φέρεται να περιόρισε το τέρας του λαϊκισμού, έστω και προσωρινά. Η ανάγκη να πρωταγωνιστήσουν φωνές της επιστήμης, όπως αυτή του Σωτήρη Τσιόδρα, μόνο τυχαία δεν είναι. Προσέφερε μία ιδιαίτερη ασφάλεια μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων και βασίστηκε επί δύο μήνες σε ένα μονοπάτι επαναφοράς, που βοήθησε την κοινωνία να ξεπεράσει το αρχικό σοκ της καραντίνας, τηρώντας τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή. Το ίδιο ακριβώς ίσχυσε στην Ιταλία, την Γερμανία, την Γαλλία και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου οι εκάστοτε εκλεγμένες κυβερνήσεις απολαμβάνουν υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.

Ωστόσο, σε ένα παράλληλο σύμπαν, που φέρεται να λαμβάνει χώρα εν μέσω της πανδημίας από τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προχώρησε αρχικά στην τηλεοπτική προώθηση προϊόντων, που σύμφωνα με τον ίδιο «καταπολεμούσαν τον κορονοϊό». Θα μπορούσε κανείς να αφιερώσει χρόνο, ώστε να αναλύσει μία-μία τις συγκεκριμένες προτάσεις και παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκαν διά στόματος του, αλλά μία τέτοιου είδους διαδικασία μόνο θυμό και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει. Η εν λόγω «κηραλοιφή» όμως αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα πιο επικίνδυνης ρητορικής – δείγματα «τσαρλατανισμού» θα μπορούσε να αποφανθεί κανείς, αλλά περισσότερο τείνουν να αποκτήσουν εγκληματική διάσταση.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ηπαρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν θα αποφέρει καρπούς, και με τον Κυριάκο Βελόπουλο να έχει καταφέρει πολλάκις να ακροβατεί στην ανομία, αποτελεί σοβαρή πρόκληση για το Ελληνικό Σύνταγμα ως προς την μελλοντική αντιμετώπιση τέτοιου είδους «κραυγών». Άλλωστε, η ίδια η Δημοκρατία περιορίζεται, όταν δεν επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους την καταπατούν με τόσο εκκωφαντικό τρόπο. Άραγε, ποια είναι η ασπίδα προστασίας που χρησιμοποιεί το εν λόγω πρόσωπο; H βουλευτική ασυλία ή το πλήθος «πιστών» ορφανών οπαδών της Χρυσής Αυγής, που αναζήτησαν απλώς μία πολιτική στέγη μέσα στο θερμό απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2019;

Φυσικά, το ξεχωριστό αυτό τρικούβερτο πάρτι της πανδημίας με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Βελόπουλο, έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μέσα στον Απρίλιο. Από τις ανυπόστατες και παραπλανητικές δηλώσεις περί ύπαρξης ξεχωριστού Ελληνικού DNA στην Νότια Ιταλία, συχνές επιθέσεις κατά των Σωτήρη Τσιόδρα και ιατρών του ΕΣΥ, μέχρι τις -πλέον- κλασσικές προτάσεις για γενικό κλείσιμο συνόρων.

Προφανώς οι πρακτικές αυτές είναι προϊόν θαυμασμού προς (νέες) Ευρωπαικές απολυταρχικές κυβερνήσεις, όπως αυτή που ονειρεύεται ο Βίκτορ Ορμπάν, αλλά το παρελθόν του Κυριάκου Βελόπουλου ως προς την επικίνδυνη ρητορική είχε αποκτήσει γερές βάσεις με σχέδια για ναρκοπέδια και τείχη προ πολλού. Λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης παρουσιάζει αύξηση των ποσοστών του με άνοδο στο 4%, κάτι που μάλλον αποτελεί επιβράβευση για την «συνεισφορά» του κόμματος στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει ιστορικό στην Ελληνική πολιτική ζωή της Ελλάδας, αλλά το παρελθόν του είναι ιδιαιτέρως προβληματικό. Αποτέλεσε βασικό στυλοβάτη της κληρονομιάς του ακροδεξιού ΛΑ.ΟΣ. υπό την ηγεσία του Γιώργου Καρατζαφέρη, που αφού «θυσιάστηκε» το 2012, δημιούργησε πολλαπλές οντότητες στο ευρύτερο φάσμα της δεξιάς. Κάποιοι προσχώρησαν στην Νέα Δημοκρατία, άλλοι επιχείρησαν να συνεχίσουν το έργο του κόμματος. Ο ΚΒ, αφού απέτυχε να εκλεγεί επίσης με την Νέα Δημοκρατία, ασχολήθηκε με τις τηλεοπτικές πωλήσεις. Από επιστολές του Ιησού και γιατροσόφια μέχρι θυελλώδεις παρουσίες σε ακροδεξιά πάνελ και συνεχή αντισημιτισμό, ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν φέρεται να σταματάει σε τίποτα.

Το προφίλ του κέρδισε αργά, αλλά σταθερά, την εμπιστοσύνη δεκάδων χιλιάδων πολιτών, που πίστεψαν στις δυνατότητες της Ελληνικής Λύσης και βοήθησαν τον Κυριάκο Βελόπουλο να ολοκληρώσει το comeback στην Ελληνική βουλή. Το τελικό αποτέλεσμα; Συνεχής επανάληψη. Ομιλίες του αρχίζουν να θυμίζουν έντονα stand-up comedy. Συχνές δηλώσεις του επιχειρούν να «χαλαρώσουν» το ήδη δραματικό κλίμα στην πολιτική μετά την λήξη της οικονομικής κρίσης. Υιοθέτησε ανοιχτά τον ρόλο του «μάγκα» της παρέας, που θα μιλήσει «αντρίκια» με τον ίδιο να επικαλείται τα Θεία όσο πιο συχνά γίνεται, σε συνδυασμό με τη δική του «κοινή λογική».

Αδιαμφισβήτητα, ο πολιτικός ρόλος του Κυριάκου Βελόπουλου δείχνει να ακολουθεί πιστά αυτόν της Χρυσής Αυγής. Είναι το φυσικό κενό που καλύφθηκε αμέσως για να εκπροσωπηθεί εντός της βουλής εκείνο το κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού. Όπως και η Χρυσή Αυγή, έτσι και η Ελληνική Λύση αποτελεί ακραία οντότητα με στοιχεία που συνθέτουν μεσοπολεμική ρητορική. «Όλοι εμείς εναντίον σας» - η ουσιαστικότερη περιγραφή του Ελληνικού λαϊκισμού και όχι μόνο, όπως αυτός πλέον παρατηρείται εν έτη 2020.

Οι αντίστοιχοι όμως πολιτικοί φορείς σε άλλες χώρες της Ευρώπης δείχνουν να χάνουν σταδιακά την ισχύ τους εν μέσω της πανδημίας. Πιο αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής δικαιοσύνης σε τέτοιες περιπτώσεις, που έχει ως απώτερο σκοπό να προασπίσει το Σύνταγμα και να περιορίσει με καθόλα νόμιμες ενέργειες την επικίνδυνη και μη θεμιτή ρητορική, όπως αυτή εκφράζεται από διάφορες σκιώδεις φιγούρες. Σε βάθος χρόνου θα επαναπροσδιοριστεί η δημοτικότητα τους, αλλά το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει μέχρι στιγμής για τον ΚΒ. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα ανυπομονεί για νέα εκλογική μάχη.

Είναι εύλογη η σύγκριση μεταξύ άλλων ακροδεξιών κινημάτων, όπως του Alternative für Deutschland (AfD) και του Κυριάκο Βελόπουλου; Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πιθανώς να μην οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά αποτελεί σοβαρή πρόκληση για την Ελληνική δικαιοσύνη το πως θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παραδείγματα, που αντιβαίνουν τις αξίες μίας δημοκρατίας ― εκμεταλλευόμενοι τις υπάρχουσες συνθήκες εν καιρώ πανδημίας. Αυτή είναι μία μάχη με τον χρόνο, προτού τροφοδοτηθεί επαρκώς το τέρας. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ήδη θα είχαν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες, όμως με την απότομη επαναφορά στην Ελληνική πραγματικότητα, γίνεται κατανοητό ότι πολλοί νόμοι είναι ιδιαίτερα βραδυκίνητοι (σε εγκληματικό βαθμό).

Ίσως η ελαφρώς πιο ενοποιημένη πολιτική σκηνή με τα τυχερά της στοιχεία, που συνόδευσαν την πανδημία, να επανέλθει σχετικά δριμύτερη, προσφέροντας περισσότερες και ουσιαστικότερες πολιτικές λύσεις σε ακανθώδη ζητήματα. Έτσι, η στροφή του κόσμου σε «Ελληνικές Λύσεις», όχι μόνο θα περιοριστεί, αλλά πιθανώς να αποτελέσει και κωμικό στοιχείο σε μελλοντικές αναλύσεις για το πως μερίδες πληθυσμού στράφηκαν σε τόσο ακραίες επιλογές το 2019. Μόνο έτσι θα εξαλειφθούν τέτοιες οντότητες, με πρωταρχικό σκοπό το πολιτικό σύστημα να προσδώσει ξανά στοιχεία αξιοπιστίας στις υπάρχουσες ελίτ. Οψόμεθα.

Απόψεις και άλλες δηλώσεις που εκφράζονται από χρήστες και τρίτα μέρη (π.χ., bloggers) είναι αποκλειστικά δικές τους και δεν αποτελούν απόψεις της HuffPost Greece. Την ευθύνη για περιεχόμενο που δημιουργείται από τρίτα μέρη φέρουν αποκλειστικά τα μέρη αυτά.

 

 

 

 

«Στρίμωξε» Κ.Χατζηδάκη και Γ.Αμυρά ο Αντώνης Μυλωνάκης στην Βουλή (βίντεο)

«Στρίμωξε» Κ.Χατζηδάκη και Γ.Αμυρά ο Αντώνης Μυλωνάκης στην Βουλή (βίντεο)

Δείτε την ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή της  «Ελληνικής Λύσης» Αντώνη Μυλωνάκη στην σημερινή 2η συνεδρίαση για το σχέδιο νόμου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε αυτή ο βουλευτής  της «Ελληνικής Λύσης»  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αμυρά  όσο και στον παριστάμενο Κωστή Χατζηδάκη για τις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρώτος κατά του πρόεδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κ.Βελόπουλου.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 05.05.2020

https://www.youtube.com/watch?v=0QreUZ80IT0

 

 

 

 

Το δικό του Πασχαλινό μήνυμα

στέλνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για

τους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και οι Χριστιανοί.

Το πασχαλινό μήνυμα του Κυριάκου Βελόπουλου: «Μετά τον Γολγοθά, έρχεται και η Ανάσταση»

Το δικό του Πασχαλινό μήνυμα στέλνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για τους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και οι Χριστιανοί.

Στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Το μήνυμα της Αναστάσεως πρέπει να γίνει μήνυμα για όλους μας!

Πρέπει να γίνει μήνυμα για την Ελλάδα.

Η χώρα μας, το έθνος μας, ανεβαίνει ένα Γολγοθά!

Να θυμάστε πάντα κάτι, όμως.

Μετά το Γολγοθά, έρχεται και η Ανάσταση!

Γι' αυτό και εμείς πρέπει να μην ξαναδούμε τις εικόνες που είδαμε κατά το παρελθόν!

Με κλειστές εκκλησίες. κλειστά μεγάφωνα, να μην μπορούμε να μπούμε στην Εκκλησία οι ίδιοι οι πιστοί!

Γι' αυτό μένουμε Έλληνες, μένουμε Ορθόδοξοι, μένουμε πιστοί! Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!"

ProNews.gr 19/4/2020

 

 

 

 

«Ο διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλής, οδηγεί τους δειλούς στη Χάγη»

«Ο διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλής, οδηγεί τους δειλούς στη Χάγη»
«Ο διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλής,

οδηγεί τους δειλούς στη Χάγη και από εκεί στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου»

αναφέρει η Ελληνική Λύση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τζέφρι Πάιτ,

της Ντόρας Μπακογιάννη και

του Δημήτρη Καιρίδη για τα ελληνοτουρκικά.

«Εσείς μπορεί να το θέλετε, αλλά ο ελληνικός λαός όχι.

Αν δε μπορείτε να πείτε όχι, κάντε εκλογές τώρα.

Έτσι κι αλλιώς τις σκέφτεστε» σημείωσε ακόμα στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided