Τρίτη, Ιανουάριος 26, 2021

Ελληνική Λύση

 

 

 

 

 

 

 

Α. Μυλωνάκης: «Όταν ο πύραυλος του Ραφάλ θα χτυπάει το τούρκικο...»(βιντεο)

 

 

 

 

 

 

Α. Μυλωνάκης:

«Όταν ο πύραυλος του Ραφάλ θα χτυπάει το τούρκικο...»(βιντεο)

«Οι πιλότοι μας στην Τανάγρα χαμογελούν ευτυχισμένοι διότι παίρνουμε αυτό το υπερόπλο...»

Προεδρεύων Ν. Κακλαμάνης: «Δε χρειάζονται και τόσες λεπτομέρειες να ακούγονται...» / «Για να 'μαι κι εγώ ευτυχισμένος, κλείσε Αντώνιε! Άντε!»

«Όταν ο πύραυλος του Ραφάλ θα χτυπάει το τούρκικο...»

https://www.youtube.com/watch?v=G3aNW7lznbs&feature=emb_logo

ksipnistere 2001/2021

 

 

 

 

Ερώτηση του Κ.Βελόπουλου στη Βουλή για τον καταυλισμό αλλοδαπών στον Έβρο:

«Να αναστείλετε την κατασκευή του»

Ερώτηση του Κ.Βελόπουλου στη Βουλή για τον καταυλισμό αλλοδαπών στον Έβρο: «Να αναστείλετε την κατασκευή του»

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση” Κυριάκος Βελόπουλος, για το θέμα

«Ανάκληση απόφασης δημιουργίας νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας Έβρου».

Η συγκεκριμένη Ερώτηση κατατέθηκε στις 14 Ιανουαρίου, μόλις την περασμένη Πέμπτη δηλαδή και αφού όλος ο Έβρος έχει ξεσηκωθεί από τις αρχές του νέου χρόνου, αλλά και προηγήθηκαν ήδη αντίστοιχες Ερωτήσεις από δυο κυβερνητικούς βουλευτές, τους Τάσο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο και τη Νατάσα Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο η “Ελληνική Λύση” όσο και ο κ.Βελόπουλος δεν είχαν πάρει θέση με επίσημη ανακοίνωση τους; έως τώρα για το επιχειροέμενο ΕΘΝΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,. αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ΘΕΜΑ: «Ανάκληση απόφασης δημιουργίας νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας Έβρου»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων της Ορεστιάδας Έβρου και σύμφωνα με πρόσφατα τοπικά δημοσιεύματα του διαδικτύου, την κάθετη αντίθεσή τους στην σχεδιαζόμενη δημιουργία νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και την ετοιμότητά τους να βγουν μαχητικά στους δρόμους, εκφράζουν τα μέλη του «Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης», με ανακοίνωση τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κρίση του περασμένου Μαρτίου και βρέθηκαν δίπλα στις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, υποβοηθώντας στην αποτροπή της βίαιης εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, ξεκαθαρίζουν ότι: «Ως Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης δηλώνουμε την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στην πρόθεση της Κυβέρνησης να επεκτείνει την υπάρχουσα δομή μεταναστών και, επιπλέον, να δημιουργήσει νέα στον Έβρο. Ως ακρίτες κάτοικοι αυτού του πολύπαθου Νομού και ως ενεργοί πολίτες, που τον προηγούμενο χειμώνα σταθήκαμε ακοίμητοι φρουροί των εθνικών μας συνόρων, κάνουμε έκκληση στους κυβερνώντες να αναθεωρήσουν τα καταστροφικά για την περιοχή μας σχέδιά τους… Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε όρθιοι στις επάλξεις! Το αποδείξαμε πέρυσι και δε θα διστάσουμε να το αποδείξουμε εκ νέου και φέτος, αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τον τόπο μας…».

Οι άνω Εβρίτες, που τον Μάρτιο του 2020, απέτρεψαν με τον τρόπο τους, σε αγαστή συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, το να εισέρθουν λάθρα στη χώρα μας δήθεν «μετανάστες», νιώθουν προδομένοι με την προοπτική ότι, αυτοί που βρίσκονταν πέραν τωνσυνόρων, τώρα, θα βρίσκονται εντός των συνόρων μας, υπό τη μέριμνα και φροντίδα της Πολιτείας, με τις ανάλογες αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, όταν αυξάνεται η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών, πόσω δε μάλλον, στην ευαίσθητη συνοριακή περιοχή του Έβρου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ανακαλέσετε κάθε σκέψη για δημιουργία νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και σε όλη την έκταση του Έβρου, ακόμα και με τη μορφή επέκτασης της ήδη υπάρχουσας, με δεδομένο ότι, η τοπική κοινωνία με όλους τους Φορείς της, σε όλα τα επίπεδα, εναντιώνεται σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρώντας ότι, κάθε επικείμενη πρόθεση του υφ΄ υμάς Υπουργείου περί επέκτασης της ήδη υφιστάμενης ή δημιουργίας νέας δομής, μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει στον Έβρο;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ»

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

Ο Βελόπουλος

"τα βάζει" με την κυβέρνηση: Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας

Newsroom Newsroom 15.01.2021
Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

«Αποτύχατε στη διαχείριση του κορονοϊού. Δεν πείσατε τον λαό για όσα λέτε γιατί δεν τα εννοείτε. Ήσασταν ανέτοιμοι, κανείς πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα αυτό από μόνος του, γι’ αυτό έπρεπε όλοι να σταθούμε από κοινού απέναντι στο θέμα αυτό. Η αμφισβήτηση του λαού είναι διαρκής. Δεν τους πείσατε γιατί όλοι βλέπουμε μια σειρά από παλινωδίες, βλέπουμε μια έλλειψη συντονισμού και αυτοδιαψεύσεις των επιστημόνων. Πώς είναι δυνατόν ο λαός να ακολουθήσει τον ηγέτη της χώρας; Πώς θα πιστέψουν ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση είναι τα σωστά;», διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στο άνοιγμα των σχολείων, στα lockdown, στα πρόστιμα, στους εμβολιασμούς και στη χρήση μάσκας, ενώ υποστήριξε πως το lockdown, έχει κόστος για την οικονομία της τάξεως των 5 δισ. ευρώ ανά μήνα.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι απλόχερη στα πρόστιμα και όχι στην επιδότηση της εργασίας. Στην Ολλανδία που ο βασικός μισθός είναι 1.700 ευρώ, το πρόστιμο για τη χρήση της μάσκας είναι 90 ευρώ, στη Γερμανία που ο βασικός μισθός είναι 1.500 ευρώ το πρόστιμο είναι 150 ευρώ, στην Ελλάδα που ο βασικός μισθός είναι 500 ευρώ το πρόστιμο είναι 500 ευρώ! Έτσι ο πολίτης απεχθάνεται το κράτος», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες στο θέμα του εμβολιασμού, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενώ έκανε λόγο για «επικοινωνιακή φιέστα» με την έλευση τους.

«Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Αυτό του το είπε κάποιος γιατρός; Γιατί όλοι γνωρίζουμε από τους γιατρούς, ότι ένα εμβόλιο χρειάζεται τρία χρόνια για να θεωρηθεί ασφαλές», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και συνέχισε: «Στη Γερμανία, το υπουργείο Υγείας, αντίθετα με τον ελληνικό υπουργείο, έχει κυκλοφορήσει ένα φυλλάδιο στο οποίο αναφέρει μία προς μία όλες τις παρενέργειες του εμβολίου. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα. Καμία ενημέρωση.

Μίλησε ο πρωθυπουργός για ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Δεν ξέρει τι έχουν πει οι εμπειρογνώμονες, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν εμβόλια, γιατί πάσχουν από αλλεργίες ή από αυτοάνοσα; Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πάνε ποτέ ταξίδι, επειδή δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο;».

«Αφού πιστεύετε στο εμβόλιο, θα μπορούσατε να κάνετε ό,τι έκανε το Ισραήλ, το οποίο είπε ότι αφού το lockdown κοστίζει 5 δισ. το μήνα, αγόρασαν διπλάσια ποσότητα εμβολίων για να αποφύγουν το lockdown. Θέλω να σας πω ότι ακόμα και το εμβόλιο που το έχετε κάνει σημαία, δεν το κάνετε σωστά», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: «Βάζετε τους 86χρονους να μπουν στο internet, να δώσουν τα στοιχεία τους, να πάνε στο ΚΕΠ, να πάρουν σειρά για να εμβολιαστούν. Μα έτσι εκθέτετε μια ολόκληρη κυβέρνηση με τις ανοησίες που κάνετε, εκθέτετε όμως και ανθρώπους και πολίτες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης στο άνοιγμα των σχολείων και στις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. «Αν είχαμε σωστή παιδεία, θα μπορούσαμε να έχουμε ολοήμερο σχολείο, και το απόγευμα από τις 5.00 έως τις 9.30 το βράδυ θα μπορούσε να λειτουργήσει η εστίαση και το λιανεμπόριο. Πρέπει να δουλέψουν οι άνθρωποι. Θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Δεν μπορούν να πληρώνουν δημοτικά τέλη και ρεύμα χωρίς να έχουν έσοδα. Γιατί να πληρώνουν; Γιατί για τα 5 αυτοκίνητα που έχει μια εταιρεία να πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα όταν δεν τα κινεί; Ας τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους 4-5 ώρες το απόγευμα», πρότεινε ο Κυριάκος Βελόπουλος και προσέθεσε: «Πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για όλα αυτά τα θέματα και γι’ αυτό που θα έρθει από τον Φεβρουάριο- Μάρτιο. Μακάρι να μην έρθει βέβαια. Είναι ένα μεγάλο θέμα και θα ήταν καλό να βρούμε όλοι μια κοινή συνισταμένη».

«Θα κλείσουν μαγαζιά και θα μείνουν άνθρωποι άνεργοι και θα πεινάσουν οικογένειες. 600.000 άνθρωποι ζουν από την εστίαση. Πώς θα επιβιώσουν με τα ψίχουλα που τους δίνετε;

Με τα δάνεια παράγετε χρέος. Δεν λέτε στον λαό ότι αυτό που του δίνετε τώρα, δηλ. τα επιδόματα, θα κληθεί να τα επιστρέψει. Το είπε ο κ. Σκυλακάκης. Είπε ότι δανειζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα και θα κληθούμε κάποια στιγμή να επιστρέψουμε τα δάνεια. 1,5 χρόνο τώρα δεν έχετε κάνει τίποτα για να παράξουμε πλούτο. Δανειζόμαστε και η επόμενη γενιά θα κληθεί να πληρώσει με τόκο. Αυτή δεν είναι σωστή οικονομική πολιτική. Με επιδόματα δεν λύνεις το πρόβλημα. Δώστε επιδόματα στις εταιρείες για να προσλάβουν κόσμο. Μην επιδοτείτε την ανεργία αλλά την εργασία. Το χρέος της χώρας έχει φθάσει τα 340 δισ. και τα ταμειακά διαθέσιμά μας είναι μόλις 31 δισ. Το ΑΕΠ μας καταρρέει καθημερινά. Σε 10 χρόνια χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας. Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη σε ανεργία. Όλα αυτά είναι λάθη, και τα λάθη αφορούν ανθρώπους», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε.

«Μέχρι χθες πίστευα ότι λειτουργούμε με τον αυτόματο πιλότο. Σήμερα είμαι βέβαιος ότι πηγαίνουμε με τον αυτόματο πιλότο χαλασμένο. Πρέπει να το διορθώσουμε για να μην τον βρουν έτσι οι επόμενες γενιές».

 

 

 

 

Σάλος στη Βουλή με δηλώσεις Βελόπουλου για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια

Σάλος στη Βουλή  με δηλώσεις Βελόπουλου για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια Από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ καταδίκασαν σήμερα στη Βουλή τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια.

«Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος αλλά όχι μπολιασμένος με κάθε Χασάν. Και περιμένει ο Πρωθυπουργός να πάω να εμβολιαστώ μαζί του και να πάρω το κόστος - ενώ έχω επιφυλάξεις - της επιλογής προς το θάνατο. Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα τον κάνω». Κλείνοντας δε, αναφέρθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, λέγοντας ότι «κάναμε μεγάλο επιστήμονα τον κτηνίατρο».

Με πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τάχθηκαν απέναντι στην αντιεπιστημονική ρητορική για τον κορωνοϊό, καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και κατηγορώντας τον για απαράδεκτη και επικίνδυνη καλλιέργεια κλίματος φόβου στην ελληνική κοινωνία.

«Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμών όποτε γίνουν μέσα σε μια κοινωνία, που έχει τα ερωτηματικά της, αλλά έχει μεγάλο φόβο και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας να συντείνουμε σε ό,τι οι επιστήμονες της παγκόσμιας κοινότητας προτείνουν για να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορωνοϊού. Ελπίζω η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων γιατί μιλάμε για θέματα υγείας να έχουν την ευαισθησία και το χρέος άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σε αυτή τη ρητορική», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Ως τεράστιο πρόβλημα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την παγκόσμια κοινότητα, χαρακτήρισε τη στάση του κ. Βελόπουλου, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καταλογίζοντάς του παρακίνηση των πολιτών σε κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο της υγεία τους. «Ας είμαστε πιο προσεκτικοί  στο τι λέμε και πώς μπορούμε να παρασύρουμε τον κόσμο σε κάτι που είναι εντελώς αντίθετο από την προστασία της υγείας».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη χρήση του βήματος της Βουλής για διατύπωση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου.

«Το δικαίωμα της επιλογής το έχει ο καθένας. Το είπε η κυβέρνηση πρώτη,  αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας είναι υπέρ των εμβολιασμών κι αυτό πρέπει να ακουστεί. Όποιος έχει μια άλλη άποψη ελαχιστότατη έως ανύπαρκτη δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο βήμα για την εκφράζει και μάλιστα με αυτό τον τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, 17:04

 

 

 

 

«Η Ελληνική Λύση δεν θα προτρέψει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»

«Η Ελληνική Λύση δεν θα προτρέψει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»
Η Ελληνική Λύση δεν θα δώσει τη συναίνεσή της σε κάτι που είναι αμφίβολο, όπως τονίζει, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πως θα «εμβολιαστεί από τους πρώτους, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί όχι μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Επειδή γίνεται συνεχώς έκκληση από τον πρωθυπουργό να κάνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί το εμβόλιο, που ο ίδιος διατείνεται ότι είναι ασφαλές, η Ελληνική Λύση τον ενημερώνει ότι, στα πλαίσια της σοβαρότητας και του υψηλού αισθήματος ευθύνης που τη διακρίνει, δεν θα προτρέψει ποτέ τους Έλληνες, είτε με τη φυσική της παρουσία είτε μέσω δηλώσεών της να κάνουν οι πολίτες ένα εμβόλιο, για το οποίο δεν είμαστε 100% σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του» σημειώνει ο κ. Βελόπουλος και προσθέτει:

«Το εμβόλιο πρέπει να είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό. Εκούσια ή ακούσια συναίνεση σε κάτι που είναι αμφίβολο ουδέποτε θα δώσει η Ελληνική Λύση».

«Καλό θα είναι ο πρωθυπουργός να πείσει και τον κ. Μακρόν για την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου» καταλήγει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ενώ διερωτάται εάν «ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και οι εταιρείες θα εγγυηθούν προσωπικά σε κάθε Έλληνα για τις ποινικές και αστικές ευθύνες που θα φέρουν σε περίπτωση τυχόν παρενεργειών».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

 

Ο "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" Βελόπουλος ψήφισε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Μετα τις Χειρογραφες επιστολες του Χριστου και τις κηραλοιφες που γιατρευουν την φαλακρα ψηφισε και υπερ του.... ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ

εμβολιασμου....


Κάποιοι είχαν προειδοποιήσει ότι ο Βελόπουλος θα είναι ο νέος Καρατζαφέρης / Καμένος που το σύστημα χρειάζεται.

Ο αδίστακτος πολιτικάντης γαβγίζει τελευταία κατά της Ν.Δ., ενώ έχει ψηφίσει όλα τα νομοσχέδιά της.

Ακόμα και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που θα μαρκάρει σαν πρόβατα τους Έλληνες ψήφισε ο αθεόφοβος, μαζί με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα κι ο σύριζα και τα άλλα προδοτικά κόμματα δεν ψήφισαν αυτό το έκτρωμα στο οποίο έβαλε την υπογραφή του ο Βελόπουλος.

Τα σατανοκάναλα που με λύσσα τον προβάλανε προεκλογικά έκαναν καλά την δουλειά τους και έπεισαν τους αφελείς που τον ψήφισαν.

Ιδού και τα πειστήρια του εγκλήματος…

Πηγη apagoreuetai-group https://thesecretrealtruth.blogspot.com

στις Νοεμβρίου 27, 2020 πηγή πηγή

 

 

 

Ελληνική Λύση:

Εσφαλμένη η απόφαση για τη μη μεταφορά ασθενών από τη Β. Ελλάδα στην Αθήνα

Ελληνική Λύση: Εσφαλμένη η απόφαση για τη μη μεταφορά ασθενών από τη Β. Ελλάδα στην Αθήνα
«Η απόφαση μη μεταφοράς ασθενών από την

Βόρειο Ελλάδα

στην

Αθήνα

για να «μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας της Αττικής», συνιστά μία άδικη και ανεξήγητη εξέλιξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και καταλήγει:

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση στέλνει ...αστυνομικές ενισχύσεις στην Θεσσαλονίκη, όχι μόνο αδυνατεί να ενισχύσει αντίστοιχα το σύστημα υγείας της Βορείου Ελλάδος, αλλά αρνείται και να το αποσυμφορήσει».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

 

 

 

 

Κ. Βελόπουλος:

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού-''Δεν είμαι πειραμοτόζωο''

Newsroom Newsroom 19.11.2020 - 12:02
''Το σώμα μας είναι δικό μας'' τονίζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

«Η κυβέρνηση ζήτησε από όλους μας συναίνεση. Εμείς τη δώσαμε. Αλλά η δήλωση του κ. Πέτσα εμένα με βρίσκει πολύ αντίθετο.

Είπε ότι μπορεί να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο.

Τι θα πει υποχρεωτικό το εμβόλιο;

Πώς θα υποχρεώσεις κάποιον να κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό αν δεν θέλει;» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ενστάσεις από επιστήμονες.

Το σώμα μας είναι δικό μας.

Τα εμβόλιο χρειάζεται δοκιμές τριών ετών. Τώρα έγιναν δοκιμές 7-8 μηνών.

Θα κάνω εγώ το σώμα μου πειραματόζωο;».

Σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ο πολιτικός δήλωσε ότι «Βγαίνει η μία εταιρεία και λέει 90% επιτυχία, βγήκε μία άλλη και λέει 93%, χτες βγαίνει η προηγούμενη και αλλάζει το 90% σε 94%.

Αυτό εμένα με ενοχλεί σαν άνθρωπο. Θεωρώ ότι όλα γίνονται για τα λεφτά».

 

 

 

 

Βελόπουλος:

Απαράδεκτη η συμφωνία με το Κατάρ που έχει στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία

 Βελόπουλος: Απαράδεκτη η συμφωνία με το Κατάρ που έχει στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη συμφωνία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Κατάρ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση του μνημονίου.

«Στο Κατάρ σήμερα βρίσκονται και εκπαιδεύονται 5.000 Τούρκοι στρατιώτες. Εταιρεία του Κατάρ είναι στην Τουρκία ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος στον τομέα της ενημέρωσης. Τουρκία και Κατάρ έχουν υπογράψει συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Το 2019 η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και με το Κουβέιτ. Τριακόσιες κουβεϊτιανές εταιρείες εδρεύουν στην Τουρκία» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

«Τόση ανάγκη έχετε τους Κουβεϊτιανούς και τους Καταριανούς; Δεν είναι όλα χρήμα και επιχειρηματικότητα. Πάνω από την επιχείρηση υπάρχει η Ελλάδα. Πάνω από το χρήμα υπάρχει το εθνικό συμφέρον. Αν δεν το πράξει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, σε λίγους μήνες θα κλαίτε και οι ίδιοι. Όταν το Κατάρ έχει δώσει στρατιωτική βάση στους Τούρκους, δεν μπορούμε εμείς να πηγαίνουμε και να υπογράφουμε συμφωνία με το Κατάρ» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε: «Το Κατάρ χρηματοδοτεί τζιχαντιστικές οργανώσεις. Το είπε ο Αλ Σίσι στον πρωθυπουργό προχθές. Αυτό που κάνετε είναι αντιφατικό, παράλογο, ανθελληνικό».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να ξεκινήσει τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης.

«Η πρότασή μας ήταν να γίνουν τεστ για την ταχεία ανίχνευση του ιού. Και αυτά τα τεστ πρέπει να τα κάνουμε όλοι. Και η κυβέρνησή σας θα απολογηθεί γιατί δεν τα είχε προωθήσει νωρίτερα», είπε ο κ. Βελόπουλος και συμπλήρωσε:

«Δεν έχουμε λεωφορεία, δεν έχουμε νοσοκομεία, δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε σχολικές αίθουσες για να κάνουν μάθημα ανά 17 παιδιά, αλλά έχουμε λεφτά για τα ΜΜΕ. Άλλα 2 εκατομμύρια δίνετε στα ΜΜΕ και όλη μέρα θα σας λιβανίζουν. «Έχουμε φθάσει τα 41 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογίσουμε τα χρήματα που δώσατε στον προηγούμενο lockdown, τη δόση που τους χαρίσατε από την άδεια και αυτά που θα δώσετε τώρα. Στις εφημερίδες όμως, στα sites, στα περιφερειακά κανάλια δεν δίνετε τίποτα. Αντίθετα έχετε βάλει το ΕΣΡ να κυνηγάει τα περιφερειακά κανάλια».

«Ακολουθείτε λανθασμένες πολιτικές και με αυτές θα πορευτείτε, αλλά θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς τα λάθη σας. Όταν θα έχουμε νεκρούς, θα είναι από λάθος δικό σας» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε:

«Η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με ολικό lockdown. Καταστρέφονται οι άνθρωποι. Τι θα κάνουν; Τι θα κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στην εστίαση; Δεν έχουν δουλειά. Θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά γιατί δεν κάνατε τα τεστ όταν έπρεπε».

Τελευταία ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2020 Zougla

 

 

 

 

Κ.Βελόπουλος:

«Επιλέξατε να πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων την ώρα που δίνετε δωρεάν σπίτια στους λαθρομετανάστες»

Κ.Βελόπουλος: «Επιλέξατε να πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων την ώρα που δίνετε δωρεάν σπίτια στους λαθρομετανάστες»

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μίλησε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο Πτωχευτικό Νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Θεωρώ απαράδεκτο να μιλάει ο κ. Βαρουφάκης και να μην εδώ οι πολιτικοί αρχηγοί να τον ακούνε. Εγώ κάθε φορά που μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί είμαι εδώ. Δεν καταλαβαίνω την λογική να μιλάει ένας πρόεδρος και να λείπουν οι υπόλοιποι. Έμεινα μόνος, σαν το λεμόνι. Δεν είναι θέμα ευγένειας αλλά πολιτικής σωφροσύνης» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολίασε και την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του κ. Σταικούρα, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Σταϊκούρα σε ευκαιρία συσπείρωσης της κυβέρνηση. Αν θέλαμε να κάνουμε πρόταση πρέπει να κάνουμε σε όλη την κυβέρνηση. Δεν ασκεί μόνος του πολιτική ο κ. Σταϊκούρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τη συσπείρωση της ΝΔ. Τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου θα τα δούμε τους επόμενους μήνες. Είναι δολοφονικά» είπε και συμπλήρωσε : «Επιλέξατε να πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων την ώρα που δίνετε δωρεάν σπίτια στους λαθρομετανάστες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Κατά την ομιλία του, κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν στα ελληνοτουρκικά τον πρωθυπουργό: «Επειδή είναι δύσκολοι καιροί πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στον πρωθυπουργό. Κι εκείνος είναι υποχρεωμένος να μας ενημερώσει. Και όταν βγούμε έξω, να μη μιλήσει κανένας παρά μόνο ο πρωθυπουργός. Ούτε δια

25/10/2020 - 18:49 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

Βελόπουλος: «Είμαι εναντίον της μάσκας, δεν υπάρχει εμβόλιο»

«Οι επιστήμονες έχουν τρομάξει τους Έλληνες και τους έχουν κάνει υποχείρια τους»

Βελόπουλος: «Είμαι εναντίον της μάσκας, δεν υπάρχει εμβόλιο»

Για μια «κυβέρνηση καθαρά υποτακτική και δουλική στη Γερμανία» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στον FOCUS FM, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα και Τουρκία.

Χαρακτήρισε τη Γερμανία «φιλοτουρκική χώρα» ενώ δήλωσε «θα περίμενα από την ΕΕ να σταλεί ένα εξέχον μέλος της ως μεσολαβητής».

«Η Γερμανία έχει τεράστιο συμφέρον να επιλυθεί υπέρ των τουρκικών θέσεων το πρόβλημα στη Μεσόγειο, και να πάρει κοιτάσματα η Τουρκία από την Ελλάδα.» τόνισε ο κ. Βελόπουλος και εξήγησε ότι «η Τουρκία είναι προτεκτοράτο των γερμανικών συμφερόντων» καθώς αν η Τουρκία πάρει ενέργεια από τη χώρα μας, τότε θα πάρει και η Γερμανία. «Το θεωρώ κωμικοτραγικό να μεσολαβεί η Γερμανία που δεν αποζημίωσε ποτέ την Ελλάδα για τα εγκλήματα που έχει κάνει εις βάρος των Ελλήνων.» σημείωσε.

«Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον της μάσκας. Για ένα και μόνο λόγο: Αν μου έλεγαν 100% οι επιστήμονες ότι προφυλάσσει από τον κορωνοϊό τους Έλληνες, θα ήθελα να την επιβάλλουμε παντού. Δεν προφυλάσσει η μάσκα. Έχετε κάνει τον Έλληνα τρομαγμένο, και θέλετε να τον κάνετε υποχείριο των όποιων γελοίων επιλογών σας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. «Στην αρχή όταν δεν υπήρχαν μάσκες, ο Τσιόδρας μας έλεγε ότι είναι επικίνδυνες. Μόλις έκανε ο Νταβέλης το εργοστάσιο που βγάζει εκατομμύρια μάσκες και είναι δικός σας άνθρωπος, θέλετε να επιβάλλετε τις μάσκες!» δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για χορήγηση δωρεάν εμβολίου στους πολίτες, ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε «τί εμβόλιο θα κάνετε στον Έλληνα, αφού δεν υπάρχει το εμβόλιο!».

NEWSBEAST.GR 22/8/2020

 

 

 

 

Ελληνική Λύση: «Οποιοσδήποτε διάλογος με την Άγκυρα συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας»

Newsroom Newsroom  2/8/2020
Τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθειες εκκίνησης ενός υπόγειου διαλόγου με την Άγκυρα χτυπά η Ελληνική Λύση

Τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθειες εκκίνησης ενός υπόγειου διαλόγου με την Άγκυρα χτυπά η Ελληνική Λύση, μετά και τις δηλώσεις Ακάρ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις «αδιανόητες» -όπως τις χαρακτηρίζει- δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας για διάλογο με την Αθήνα, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου τονίζει ότι οποιοσδήποτε διάλογος, σε οποιοδήποτε επίπεδο με την Άγκυρα συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας.

Οπως τονίζεται σε αυτή, για ακόμη μια φορά η τουρκική πλευρά αποκαλύπτει μυστική διπλωματία σε εξέλιξη με την Αθήνα και σημειώνεται ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να επικαλείται σε κάθε ευκαιρία το Διεθνές Δίκαιο και στην πράξη να το ακυρώνει, προβαίνοντας σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, χώρα την οποία χαρακτηρίζει φασιστική.

Ιδιαίτερη έμφαση, πάντως, δίνεται στο γεγονός ότι αυτό αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό αλλά και τους θεσμούς, καθώς -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση- δεν υπάρχει ουδεμία ενημέρωση στο Κοινοβούλιο και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η Ελληνική Λύση για ακόμη μια φορά επαναφέρει την πρότασή της για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Πρόταση η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- την ελάχιστη υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στον λαό, στην πατρίδα και τη δημοκρατία, ώστε να υπάρχει αρραγές μέτωπο απέναντι στην τουρκική απειλή.

Είναι σαφές πάντως ότι το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα μετά την αντιπαράθεση του ελληνικού με τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο δεν ευνοεί την οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία. Ειδικά τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα παραβιάζουν την ΑΟΖ της Κύπρου.

 

 

 

 

Βελόπουλος: Εξεταστική Επιτροπή για την πυρκαγιά στο Μάτι

Βελόπουλος Newsroom Newsroom
Κάθε ασυλία σε πολιτικό είναι αδιανόητη, ισοδυναμεί με αμοιβαία συγκάλυψη εγκλημάτων

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, θα καταθέσει η Ελληνική Λύση, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Για την Ελληνική Λύση», κάθε ασυλία σε πολιτικό είναι αδιανόητη και η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι τους πολιτικούς αντιπάλους δεν τους πηγαίνεις στο δικαστήριο, ισοδυναμεί με αμοιβαία συγκάλυψη εγκλημάτων», αναφέρει στην δήλωσή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Ελληνική Λύση λοιπόν θα καταθέσει πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε όσους εμπλέκονται, όπως θα γινόταν για κάθε Έλληνα πολίτη, για κάθε δημόσιο λειτουργό», προσθέτει.

Πολιτική 20.07.2020 - 16:25

 

 

 

Βαριές καταγγελίες από Κ.Βελόπουλο για ΑΟΖ:

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «τα βρήκαν» για να δοθούν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόουλος

Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ ότι τα τρία νυν και πρώην κυβερνώντας κόμματα «τα έχουν βρει» για να δοθούν μεγάλα τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε μελλοντικές συμφωνίες καθορισμού των θαλασσίων ζωνών.

Οι καταγγελίες του όμως στηρίζονται στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία αποκάλυψε πως ο πρωθπουργός Κ.Μητσοτάκης συνεννοείται μυστικά με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΝΔ και συνεπώς από τη στιγμή που ΚΚΕ και Ελληνική Λύση έχουν άλλες απόψεις δεν χρειάζεται να υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών!

Δηλαδή μόνο όσοι συμφωνούν, με αυτούς θα μιλάει η κυβέρνηση! Μάλιστα είπε η κυρία Μπακογιάννη ότι τα 3 κόμματα έχουν κυβερνητική εμπειρία και «ξέρουν να διαπραγματεύονται». Οι υπόλοιποι δηλαδή, δεν έχουν δικαίωμα να ακουστούν οι απόψεις τους.

«Παρασκηνιακές συνεννοήσεις κομμάτων με παρελθόν μειοδοσίας για παράδοση εθνικής κυριαρχίας!

Η κυρία Μπακογιάννη αποκάλυψε ευθέως ότι το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών δε συγκαλείται παρά τις σοβαρές εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα διότι η κυβέρνηση έχει μυστικές συνεννοήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ της συμφωνίας των Πρεσπών, και το ΠΑΣΟΚ των Ιμίων, του Ελσίνκι και της Μαδρίτης! Προσέθεσε δε, ότι αυτό γίνεται για να μην ακουστούν οι απόψεις του Κυριάκου Βελόπουλου!

Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της κυρίας Μπακογιάννη και να συγκαλέσει άμεσα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ώστε οι Έλληνες να σταθούν ενωμένοι σαν γροθιά απέναντι στην τουρκική απειλή.

Ειδάλλως αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα Εθνική Μειοδοσία που θα στοιχειώνει τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Η Ελληνική Λύση όπως ομολόγησε η κ. Μπακογιάννη είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που θα αγωνιστεί για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο και καλεί τους Έλληνες να σταθούν.»

pronews.gr 19/6/2020

Τελικά Αποφάσισε Ο Βελόπουλος

Οτι Δέν Είναι Προδότες Όσοι Ψήφισαν Υπέρ Της Συμφωνίας Των Πρεσπών

<< Τέρμα Τα Ψέματα>> Βίντεο!

Απέφυγε ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης»  Κυριάκος Βελόπουλος να κατανομάσει μέσα στο βήμα της Βουλής την Συμφωνία των Πρεσπών ως Προδοτική, χωρίς λογοπαίγνια,και υπεκφυγές!

Το κακό είναι ότι ο Βελόπουλος βλέπει παντού εχθρούς, σε site-blogs-ΜΜΕ, που είναι εντεταλμένα του χιλιάρικου όπως συνηθίζει να τα ονομάζει,και φυσικά πίσω από το βρώμικο πόλεμο που δέχεται,  πάντα βρίσκεται ο τζόρτζ Σόρος!

Δέν Βλέπει ότι ο ίδιος όταν στα λεγόμενά του Φάσκει και Αντιφάσκει, δημιουργεί στον εαυτό του από μόνος του πρόβλημα, όπως στην μη ξεκάθαρη τοποθέτηση του στην Συμφωνία των Πρεσπών, και δείχνει ξεκάθαρα των φόβο του, μην των κατονομάσουν ακροδεξιό-εθνικιστή,όπως έπραξε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για Έβρο: Κατηγορώντας ανοιχτά  ότι ορισμένοι υιοθετούν fake news ενός ακροδεξιού κόμματος για μικροκομματικά οφέλη!

Όλα ξεκίνησαν απο την μήνυση ιδιωτών για εσχάτη προδοσία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα κόμματα, πλην της «Ελληνικής Λύσης», τάχθηκαν κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής υπενθυμίζοντας το άρθρο 61 του Συντάγματος για το ακαταδίωκτο των βουλευτών με τον Κυριάκο Βελόπουλο να σημειώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική αλλά λάθος επιλογή.

Δείτε εδώ το Βίντεο,για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Βελόπουλος αποφεύγει να κατανομάσει Προδότική και Προδότες αυτούς που ψήφισαν την Συμφωνία, μήπως θα μας πει πάλι ότι ήταν ένα σκωπτικό σχόλιο!

Βίντεο!

Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   priftisnews Triklopodia 29/5/220

 

 

 

 

Κ.Βελόπουλος:

«Όταν οι Τούρκοι καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος,

η μόνη λύση να το ανακαταλάβουμε» (βίντεο)

Κ.Βελόπουλος: «Όταν οι Τούρκοι καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος, η μόνη λύση να το ανακαταλάβουμε» (βίντεο)

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν καταλαμβάνουν ελληνικό έδαφος το ανακαταλαμβάνουμε».

Στη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο Κυριάκος αναφέρθηκε εκτός της κατάληψης ελληνικού εδάφους και στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια,

«Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο και ο υπουργός είπε πως δεν "δημιουργούμε εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα" 7 Δεκεμβρίου του 2019 έλεγε πως "θα προασπίσουμε το κάθε χιλιοστό ελληνικού εδάφους"»

«Όταν καταλαμβάνουν έδαφος ελληνικό μία λύση έχεις, ανακατάληψη του εδάφους, αλλιώς θα χάσεις Αλεξανδρούπολη, θα χάσεις και Θράκη, θα χάσεις και Αιγαίο».

ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΑΥΓΗ @velopky OTAN KATAΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ .... ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.... Ενημερώστε τον κο Δένδια....

 

 

 

Τα δεκάδες πολιτικά πρόσωπα του Κυριάκου Βελόπουλου

Tι είδους ρόλο επιχειρεί να αποκτήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός στα Ελληνικά κοινά;

 (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty

Pacific Press via Getty Images (Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Καιροσκοπισμός: αυτή η αφόρητη, επαναλαμβανόμενη Ελληνική πραγματικότητα. Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή προ ολίγων ημερών την συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου σε γνωστό ιδιωτικό κανάλι, και αντιλαμβανόμενος τις συνθήκες που επικρατούν ελέω πανδημίας, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι είδους ρόλο επιχειρεί να αποκτήσει ο συγκεκριμένος πολιτικός στα Ελληνικά κοινά. Θέλει να ανήκει στην άκρα δεξιά; Θέλει να αφομοιώσει πλήρως την λαϊκίστική ρητορική, που παρέμεινε -προσωρινά- ορφανή ύστερα από την πτώση της Χρυσής Αυγής; Επιχειρεί διακαώς να επαναλάβει αντίστοιχο πυροτέχνημα, όπως αυτό με το ΛΑ.ΟΣ. το 2012; Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής, όμως τα υπάρχοντα δεδομένα αποδεικνύουν για πολλοστή φορά την «εγκάρδια» σχέση μεταξύ της ευέλικτης πολιτικής φωλιάς στη δεξιά και την άκρα δεξιά, και του επικίνδυνου πολιτικού καιροσκοπισμού – που λανσάρεται πλέον απροκάλυπτα και εν μέσω πανδημίας.

Αρχικά, η στροφή της κοινωνίας στον ρεαλισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Όχι μόνο παρατηρήθηκε στην Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη φέρεται να περιόρισε το τέρας του λαϊκισμού, έστω και προσωρινά. Η ανάγκη να πρωταγωνιστήσουν φωνές της επιστήμης, όπως αυτή του Σωτήρη Τσιόδρα, μόνο τυχαία δεν είναι. Προσέφερε μία ιδιαίτερη ασφάλεια μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων και βασίστηκε επί δύο μήνες σε ένα μονοπάτι επαναφοράς, που βοήθησε την κοινωνία να ξεπεράσει το αρχικό σοκ της καραντίνας, τηρώντας τα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή. Το ίδιο ακριβώς ίσχυσε στην Ιταλία, την Γερμανία, την Γαλλία και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου οι εκάστοτε εκλεγμένες κυβερνήσεις απολαμβάνουν υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.

Ωστόσο, σε ένα παράλληλο σύμπαν, που φέρεται να λαμβάνει χώρα εν μέσω της πανδημίας από τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προχώρησε αρχικά στην τηλεοπτική προώθηση προϊόντων, που σύμφωνα με τον ίδιο «καταπολεμούσαν τον κορονοϊό». Θα μπορούσε κανείς να αφιερώσει χρόνο, ώστε να αναλύσει μία-μία τις συγκεκριμένες προτάσεις και παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκαν διά στόματος του, αλλά μία τέτοιου είδους διαδικασία μόνο θυμό και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει. Η εν λόγω «κηραλοιφή» όμως αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα πιο επικίνδυνης ρητορικής – δείγματα «τσαρλατανισμού» θα μπορούσε να αποφανθεί κανείς, αλλά περισσότερο τείνουν να αποκτήσουν εγκληματική διάσταση.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ηπαρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν θα αποφέρει καρπούς, και με τον Κυριάκο Βελόπουλο να έχει καταφέρει πολλάκις να ακροβατεί στην ανομία, αποτελεί σοβαρή πρόκληση για το Ελληνικό Σύνταγμα ως προς την μελλοντική αντιμετώπιση τέτοιου είδους «κραυγών». Άλλωστε, η ίδια η Δημοκρατία περιορίζεται, όταν δεν επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους την καταπατούν με τόσο εκκωφαντικό τρόπο. Άραγε, ποια είναι η ασπίδα προστασίας που χρησιμοποιεί το εν λόγω πρόσωπο; H βουλευτική ασυλία ή το πλήθος «πιστών» ορφανών οπαδών της Χρυσής Αυγής, που αναζήτησαν απλώς μία πολιτική στέγη μέσα στο θερμό απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2019;

Φυσικά, το ξεχωριστό αυτό τρικούβερτο πάρτι της πανδημίας με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Βελόπουλο, έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μέσα στον Απρίλιο. Από τις ανυπόστατες και παραπλανητικές δηλώσεις περί ύπαρξης ξεχωριστού Ελληνικού DNA στην Νότια Ιταλία, συχνές επιθέσεις κατά των Σωτήρη Τσιόδρα και ιατρών του ΕΣΥ, μέχρι τις -πλέον- κλασσικές προτάσεις για γενικό κλείσιμο συνόρων.

Προφανώς οι πρακτικές αυτές είναι προϊόν θαυμασμού προς (νέες) Ευρωπαικές απολυταρχικές κυβερνήσεις, όπως αυτή που ονειρεύεται ο Βίκτορ Ορμπάν, αλλά το παρελθόν του Κυριάκου Βελόπουλου ως προς την επικίνδυνη ρητορική είχε αποκτήσει γερές βάσεις με σχέδια για ναρκοπέδια και τείχη προ πολλού. Λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης παρουσιάζει αύξηση των ποσοστών του με άνοδο στο 4%, κάτι που μάλλον αποτελεί επιβράβευση για την «συνεισφορά» του κόμματος στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει ιστορικό στην Ελληνική πολιτική ζωή της Ελλάδας, αλλά το παρελθόν του είναι ιδιαιτέρως προβληματικό. Αποτέλεσε βασικό στυλοβάτη της κληρονομιάς του ακροδεξιού ΛΑ.ΟΣ. υπό την ηγεσία του Γιώργου Καρατζαφέρη, που αφού «θυσιάστηκε» το 2012, δημιούργησε πολλαπλές οντότητες στο ευρύτερο φάσμα της δεξιάς. Κάποιοι προσχώρησαν στην Νέα Δημοκρατία, άλλοι επιχείρησαν να συνεχίσουν το έργο του κόμματος. Ο ΚΒ, αφού απέτυχε να εκλεγεί επίσης με την Νέα Δημοκρατία, ασχολήθηκε με τις τηλεοπτικές πωλήσεις. Από επιστολές του Ιησού και γιατροσόφια μέχρι θυελλώδεις παρουσίες σε ακροδεξιά πάνελ και συνεχή αντισημιτισμό, ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν φέρεται να σταματάει σε τίποτα.

Το προφίλ του κέρδισε αργά, αλλά σταθερά, την εμπιστοσύνη δεκάδων χιλιάδων πολιτών, που πίστεψαν στις δυνατότητες της Ελληνικής Λύσης και βοήθησαν τον Κυριάκο Βελόπουλο να ολοκληρώσει το comeback στην Ελληνική βουλή. Το τελικό αποτέλεσμα; Συνεχής επανάληψη. Ομιλίες του αρχίζουν να θυμίζουν έντονα stand-up comedy. Συχνές δηλώσεις του επιχειρούν να «χαλαρώσουν» το ήδη δραματικό κλίμα στην πολιτική μετά την λήξη της οικονομικής κρίσης. Υιοθέτησε ανοιχτά τον ρόλο του «μάγκα» της παρέας, που θα μιλήσει «αντρίκια» με τον ίδιο να επικαλείται τα Θεία όσο πιο συχνά γίνεται, σε συνδυασμό με τη δική του «κοινή λογική».

Αδιαμφισβήτητα, ο πολιτικός ρόλος του Κυριάκου Βελόπουλου δείχνει να ακολουθεί πιστά αυτόν της Χρυσής Αυγής. Είναι το φυσικό κενό που καλύφθηκε αμέσως για να εκπροσωπηθεί εντός της βουλής εκείνο το κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού. Όπως και η Χρυσή Αυγή, έτσι και η Ελληνική Λύση αποτελεί ακραία οντότητα με στοιχεία που συνθέτουν μεσοπολεμική ρητορική. «Όλοι εμείς εναντίον σας» - η ουσιαστικότερη περιγραφή του Ελληνικού λαϊκισμού και όχι μόνο, όπως αυτός πλέον παρατηρείται εν έτη 2020.

Οι αντίστοιχοι όμως πολιτικοί φορείς σε άλλες χώρες της Ευρώπης δείχνουν να χάνουν σταδιακά την ισχύ τους εν μέσω της πανδημίας. Πιο αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής δικαιοσύνης σε τέτοιες περιπτώσεις, που έχει ως απώτερο σκοπό να προασπίσει το Σύνταγμα και να περιορίσει με καθόλα νόμιμες ενέργειες την επικίνδυνη και μη θεμιτή ρητορική, όπως αυτή εκφράζεται από διάφορες σκιώδεις φιγούρες. Σε βάθος χρόνου θα επαναπροσδιοριστεί η δημοτικότητα τους, αλλά το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει μέχρι στιγμής για τον ΚΒ. Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα ανυπομονεί για νέα εκλογική μάχη.

Είναι εύλογη η σύγκριση μεταξύ άλλων ακροδεξιών κινημάτων, όπως του Alternative für Deutschland (AfD) και του Κυριάκο Βελόπουλου; Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πιθανώς να μην οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα, αλλά αποτελεί σοβαρή πρόκληση για την Ελληνική δικαιοσύνη το πως θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παραδείγματα, που αντιβαίνουν τις αξίες μίας δημοκρατίας ― εκμεταλλευόμενοι τις υπάρχουσες συνθήκες εν καιρώ πανδημίας. Αυτή είναι μία μάχη με τον χρόνο, προτού τροφοδοτηθεί επαρκώς το τέρας. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ήδη θα είχαν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες, όμως με την απότομη επαναφορά στην Ελληνική πραγματικότητα, γίνεται κατανοητό ότι πολλοί νόμοι είναι ιδιαίτερα βραδυκίνητοι (σε εγκληματικό βαθμό).

Ίσως η ελαφρώς πιο ενοποιημένη πολιτική σκηνή με τα τυχερά της στοιχεία, που συνόδευσαν την πανδημία, να επανέλθει σχετικά δριμύτερη, προσφέροντας περισσότερες και ουσιαστικότερες πολιτικές λύσεις σε ακανθώδη ζητήματα. Έτσι, η στροφή του κόσμου σε «Ελληνικές Λύσεις», όχι μόνο θα περιοριστεί, αλλά πιθανώς να αποτελέσει και κωμικό στοιχείο σε μελλοντικές αναλύσεις για το πως μερίδες πληθυσμού στράφηκαν σε τόσο ακραίες επιλογές το 2019. Μόνο έτσι θα εξαλειφθούν τέτοιες οντότητες, με πρωταρχικό σκοπό το πολιτικό σύστημα να προσδώσει ξανά στοιχεία αξιοπιστίας στις υπάρχουσες ελίτ. Οψόμεθα.

Απόψεις και άλλες δηλώσεις που εκφράζονται από χρήστες και τρίτα μέρη (π.χ., bloggers) είναι αποκλειστικά δικές τους και δεν αποτελούν απόψεις της HuffPost Greece. Την ευθύνη για περιεχόμενο που δημιουργείται από τρίτα μέρη φέρουν αποκλειστικά τα μέρη αυτά.

 

 

 

 

«Στρίμωξε» Κ.Χατζηδάκη και Γ.Αμυρά ο Αντώνης Μυλωνάκης στην Βουλή (βίντεο)

«Στρίμωξε» Κ.Χατζηδάκη και Γ.Αμυρά ο Αντώνης Μυλωνάκης στην Βουλή (βίντεο)

Δείτε την ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή της  «Ελληνικής Λύσης» Αντώνη Μυλωνάκη στην σημερινή 2η συνεδρίαση για το σχέδιο νόμου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε αυτή ο βουλευτής  της «Ελληνικής Λύσης»  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αμυρά  όσο και στον παριστάμενο Κωστή Χατζηδάκη για τις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρώτος κατά του πρόεδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κ.Βελόπουλου.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 05.05.2020

https://www.youtube.com/watch?v=0QreUZ80IT0

 

 

 

 

Το δικό του Πασχαλινό μήνυμα

στέλνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για

τους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και οι Χριστιανοί.

Το πασχαλινό μήνυμα του Κυριάκου Βελόπουλου: «Μετά τον Γολγοθά, έρχεται και η Ανάσταση»

Το δικό του Πασχαλινό μήνυμα στέλνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος για τους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και οι Χριστιανοί.

Στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Το μήνυμα της Αναστάσεως πρέπει να γίνει μήνυμα για όλους μας!

Πρέπει να γίνει μήνυμα για την Ελλάδα.

Η χώρα μας, το έθνος μας, ανεβαίνει ένα Γολγοθά!

Να θυμάστε πάντα κάτι, όμως.

Μετά το Γολγοθά, έρχεται και η Ανάσταση!

Γι' αυτό και εμείς πρέπει να μην ξαναδούμε τις εικόνες που είδαμε κατά το παρελθόν!

Με κλειστές εκκλησίες. κλειστά μεγάφωνα, να μην μπορούμε να μπούμε στην Εκκλησία οι ίδιοι οι πιστοί!

Γι' αυτό μένουμε Έλληνες, μένουμε Ορθόδοξοι, μένουμε πιστοί! Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!"

ProNews.gr 19/4/2020

 

 

 

 

«Ο διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλής, οδηγεί τους δειλούς στη Χάγη»

«Ο διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλής, οδηγεί τους δειλούς στη Χάγη»
«Ο διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλής,

οδηγεί τους δειλούς στη Χάγη και από εκεί στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου»

αναφέρει η Ελληνική Λύση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τζέφρι Πάιτ,

της Ντόρας Μπακογιάννη και

του Δημήτρη Καιρίδη για τα ελληνοτουρκικά.

«Εσείς μπορεί να το θέλετε, αλλά ο ελληνικός λαός όχι.

Αν δε μπορείτε να πείτε όχι, κάντε εκλογές τώρα.

Έτσι κι αλλιώς τις σκέφτεστε» σημείωσε ακόμα στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided