Τετάρτη, Μάιος 27, 2020

Κομισιόν

 

 

 

 

 

 

 

Η Κομισιόν ενέκρινε μέτρα κρατικών ενισχύσεων για Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Πορτογαλία

Η Κομισιόν ενέκρινε μέτρα κρατικών ενισχύσεων για

Γαλλία,

Γερμανία,

Δανία,

Ιταλία,

Πορτογαλία

Στέλνει το μήνυμα ότι ανταποκρίνεται άμεσα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού

Η Κομισιόν ενέκρινε μέτρα κρατικών ενισχύσεων για Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Πορτογαλία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα πρώτα μέτρα διευρυμένης κρατικής βοήθειας που παρουσίασαν πέντε χώρες της ΕΕ, 48 ώρες αφ’ ότου τέθηκε σε ισχύ το Προσωρινό Πλαίσιο κρατικής βοήθειας, προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι ανταποκρίνεται άμεσα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού ώστε να σταθεί όρθια η ευρωπαϊκή οικονομία και η ενιαία αγορά τώρα και μετά την κρίση.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε μέτρα εκατοντάδων δισ ευρώ που υπέβαλαν η Γαλλία, η Δανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, θεωρώντας ότι συνάδουν με το σκεπτικό του Προσωρινού Πλαισίου και απαντούν με αναλογικότητα και αποτελεσματικότητα στο πλήγμα που δέχονται οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Τα γαλλικά μέτρα στήριξης

Η Επιτροπή ενέκρινε τρία σχέδια γαλλικής κρατικής βοήθειας για τη στήριξη της γαλλικής οικονομίας. Αυτά αναμένεται να κινητοποιήσουν 300 δισ. ρευστότητας για τη στήριξη των εταιριών που επλήγησαν. «Εργαζόμαστε συνεχώς με τα κράτη μέλη για να τα ενδυναμώσουμε να λαμβάνουν γρήγορες αποτελεσματικές και στοχευμένες δράσεις για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας σ αυτή τη δύσκολη στιγμή, διατηρώντας παράλληλα την Ενιαία Αγορά», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος και επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκέιτε Βέσγεϊγερ. «Χρειαζόμαστε την Ενιαία Αγορά να αντέξει στην κρίση και να επανέλθει ισχυρότερη στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Τα μέτρα που έλαβε η Γαλλία αφορούν 1. δύο σχήματα που δίνουν τη δυνατότητα στη γαλλική τράπεζα δημοσίων επενδύσεων Bpifrance να παρέχουν κρατικές εγγυήσεις σε εμπορικά δάνεια και πιστωτικές γραμμές για επιχειρήσεις που απασχολούν ως 5000 εργαζόμενους. 2. ένα σχήμα που παρέχει κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες σε χαρτοφυλάκια νέων δανείων για όλους τους τύπους εταιριών. Αυτό αποτελεί άμεση βοήθεια στις εταιρίες οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να παράσχουν γρήγορα ρευστότητα σε κάθε εταιρία που τη χρειάζεται.

Τα μέτρα της Δανίας

Η Επιτροπή ενέκρινε ένα σχήμα εγγυήσεων της Δανίας ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ (1 δις DKK) για τις Μμε που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού.

Η Μαργκέιτε Βέστεϊγερ δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ότι «οι Μμε είναι σπονδυλική στήλη της οικονομίας μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να υπερβούν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που προκάλεσε η νόσος του κορονοϊού. Το εγγυοδοτικό σχήμα της Δανίας για τις Μμε είναι μια σημαντική συνεισφορά γι αυτό τον στόχο. Σήμερα εγκρίναμε αυτό το μέτρο στο καθεστώς του προσωρινού πλαισίου κρατικής βοήθειας , μέσα σε 48 ώρες και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τα κράτη μέλη για να διασφαλίσουμε έγκαιρη και συντονισμένη και αποτελεσματική δράση».

Το σχήμα αποσκοπεί στον περιορισμό των κινδύνων που συνδέονται με την έκδοση λειτουργικών δανείων σ αυτές τις εταιρίες οι οποίες έχουν πολύ σοβαρά πληγεί.

Τα γερμανικά μέτρα στήριξης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε δύο σχήματα κρατικής βοήθειας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς την Επιτροπή, η Γερμανία, τα δύο μέτρα στήριξης εφαρμόζονται μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας Kreditanstalt für Wiederaufbau (“KfW”):

Το πρώτο αφορά δανειακό πρόγραμμα που καλύπτει το 90% των κινδύνων των δανείων όλων των μεγεθών. Τα επιλεγμένα δάνεια θα έχουν χρόνο ωρίμανσης ως 5 χρόνια και θα μπορούν να ανέρχονται σε 1 δις ανά εταιρία, αναλόγως με τις ανάγκες ρευστότητάς της.

Στο δεύτερο δανειακό πρόγραμμα συμμετέχει και η KfW μαζί με ιδιωτικές τράπεζες για την παροχή μεγαλύτερων δανείων ως κοινοπραξία. Στο σχήμα αυτό το κράτος καλύπτει ως 80% του ειδικού δανείου αλλά όχι πάνω από 50% του συνολικού χρέους της εταιρίας.

Τα εν λόγω μέτρα θα επιτρέψουν στην KfW να παράσχει ρευστότητα με τη μορφή επιδοτούμενων δανείων στις εταιρίες που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Αυτό γίνεται σε στενή συνεργασία με τις εμπορικές τράπεζες.

Ιταλική βοήθεια για ιατρικό εξοπλισμό

Η Επιτροπή ενέκρινε σχήμα ιταλικής βοήθειας ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για να στηρίξει την παραγωγή και προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού, όπως αναπνευστήρες και προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός, προκειμένου η Ιταλία να παράσχει ιατρική βοήθεια τους ασθενείς από κορονοϊού.

Με το σχήμα αυτό η χρηματική βοήθεια θα δίνεται στις εταιρίες κάθε μεγέθους οι οποίες είτε θα ιδρύουν νέες εγκαταστάσεις για την παραγωγή των ιατρικών ειδών/εξοπλισμού, είτε θα επεκτείνουν την παραγωγή των υπαρχουσών δομών, είτε θα μετατρέπουν τη γραμμή παραγωγής τους. Οι επωφελούμενοι θα διαθέτουν τα προϊόντα τους στις ιταλικές αρχές στις τιμές που ίσχυαν τον Δεκέμβριο του 2019.

Τα πορτογαλικά μέτρα στήριξης

Η Πορτογαλία ενημέρωσε την Επιτροπή για τέσσερα εγγυοδοτικά σχήματα που απευθύνονται σε Μμε επιχειρήσεις και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που επλήγησαν από τον κορονοϊό, τα οποία θα ενεργοποιηθούν σε τέσσερις τομείς: τον τουρισμό, τα εστιατόρια, τη βιομηχανική παραγωγή και τις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών γραφείων. Τα τέσσερα σχήματα είναι συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

Ελλαδα που ειναι!!!!!!

NEWSBEAST.GR  23/3/2020

Η Κομισιόν δίνει 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της

μεταναστευτικής κρίσης,

ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου,

στο περιθώριο της επίσκεψης της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευχαρίστησε τους Έλληνες και χαρακτήρισε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά.

«Ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες για τις άοκνες προσπάθειες. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

​Αφού εξέφρασε τη συμπόνοια της Ε.Ε. στους «μετανάστες που έπεσαν στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων», η Φον ντερ Λάιεν έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε δε, ότι προτεραιότητα είναι να τηρηθεί η τάξη στα ελληνικά σύνορα. «H Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει μία ομάδα ταχείας παρέμβασης» προανήγγειλε, παράλληλα.

«Θα είμαστε σε πολύ στενή επικοινωνία για να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη» συνέχισε, προαναγγέλλοντας την αποστολή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας, ύψους 700 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα.

twitter

Starting my visit to to assess efforts to protect the border. Flying along the Evros river to inspect the situation on the Greek-Turkish border along with ???????? PM @kmitsotakis, @EP_President David Sassoli, @eucopresident Charles Michel and ???????? PM @AndrejPlenkovic.

​«Θα χειριστούμε αυτό το πρόβλημα με ενότητα και αποφασιστικότητα. Όσοι δοκιμάζουν την ενότητα της Ε.Ε., θα απογοητευτούν. Ευχαριστώ την Ελλάδα που είναι η δική μας ευρωπαϊκή ασπίδα» κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Μισέλ: Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε την υποστήριξη στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Αυτό που κάνετε, είναι κρίσιμης σημασίας για την Ε.Ε. Η παρουσία μας, εδώ σήμερα, είναι ένα σημαντικό μήνυμα. Είμαστε μαζί» υποστήριξε.

 

twitter

Visit to Orestiada with @PrimeMinisterGR to witness the situation on the borders of Europe.

We fully support the Greek efforts, protecting borders with respect for international law, human rights and dignity is essential.

Together with @vonderleyen @sassoli @AndrejPlenkovic

​Και συμπλήρωσε:

«Είναι ζωτικής σημασίας η προστασία των συνόρων. Εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα σύνορα και να δείχνουμε σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ειδική μνεία έκανε και στη μεταναστευτική συμφωνία του 2016 μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. «Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιείται η συμφωνία με την Τουρκία. Περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να τηρεί και να σέβεται όσα προβλέπονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία βρέθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Έβρου, όπου μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, επόπτευσε τη μεθόριο Τουρκίας – Ελλάδας, στον απόηχο της μεταναστευτικής όξυνσης των τελευταίων ωρών.

Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών.

Πηγή >> https://sputniknews.gr/europi/202003036557082-I-komision-dinei-700-ekat-euro-stin-ellada-gia-to-metanasteutiko/?

 

sputniknews

Η Κομισιόν δίνει 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Κομισιόν

- Προσφυγικό:

Επιπλέον 663 εκατ. ευρώ στην Τουρκία ως βοήθεια

Τελευταία Ενημέρωση 5/11/2019
Μαρία Ψαρά Μαρία Ψαρά
«Η στήριξη της Ε.Ε. έχει πιάσει τόπο στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία» δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης

Επιπλέον 663 εκατ. ευρώ δίνει η Κομισιόν στην Τουρκία για τους πρόσφυγες. Τα 600 εκατομμύρια θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια του μεγαλύτερου προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε. - το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας έκτακτης ανάγκης (ESSN).

Τα υπόλοιπα κονδύλια θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν σχέδια στους τομείς της εκπαίδευσης και των βασικών υπηρεσιών, όπως η υγειονομική περίθαλψη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, δήλωσε: «Η στήριξη της ΕΕ έχει πιάσει τόπο στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία. Χάρη στην υποστήριξη της Ε.Ε., περίπου 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά πρόσφυγες πηγαίνουν στο σχολείο. Αυτά τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους στο έδαφος για να καταστήσουμε την βοήθεια της Ε.Ε. στην Τουρκία επιτυχημένη. Η Ε.Ε. δεσμεύεται να συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τη δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας» είπε.

4912354.jpgO Ευρωπαίος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης (Eurokinissi)

Διά της συνέχισης του προγράμματος ESSN, οι πλέον ευάλωτοι πρόσφυγες στην Τουρκία θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μηνιαία οικονομική βοήθεια μέσω ειδικής χρεωστικής κάρτας. Βοηθάει τους πρόσφυγες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα και το μίσθωμα, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνουν την τοπική οικονομία και την κοινωνία.

Η κοινοτική χρηματοδότηση θα εξασφαλίσει επίσης ότι πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά πρόσφυγες θα παρακολουθούν τακτικά το σχολείο και επίσης θα βοηθήσουν περίπου 20.000 μαθητές εκτός σχολείου να προσελκύσουν το σχολείο τους. Άλλη υποστήριξη, όπως η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και προστασίας, θα συνεχιστεί επίσης.

Όλες οι ανθρωπιστικές χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. παρακολουθούνται αυστηρά, παρέχονται αποκλειστικά από τους ανθρωπιστικούς μας εταίρους και οι δικαιούχοι είναι γνωστοί.

 

Κομισιόν:

Νέο κονδύλι στην Τουρκία για το Μεταναστευτικό

- Στο 1,1 δισ.€ η «ένεση»

Κομισιόν: Νέο κονδύλι στην Τουρκία για το Μεταναστευτικό - Στο 1,1 δισ.€ η «ένεση»
Migrants and refugees/(AP Photo/Santi Palacios)

Κομισιόν: Νέο κονδύλι στην Τουρκία για το Μεταναστευτικό - Στο 1,1 δισ.€ η «ένεση»

Τελευταία Ενημέρωση
Μαρία Ψαρά Μαρία Ψαρά
Νέα «ένεση» της Κομισιόν στην Τουρκία για το Μεταναστευτικό, παρά την συνεχιζόμενη προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Μία ακόμη εκταμίευση για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε πριν από λίγο η Κομισιόν για την Τουρκία. Την ίδια ώρα που η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται στην Ανατολική Μεσόγειο, οι Βρυξέλλες επιλέγουν να προχωρήσουν στη συνέχιση του προγράμματος για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, καθιστώντας σαφές ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό εξακολουθεί να λειτουργεί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα επιπλέον € 127 εκατ. ευρώ προς την Τουρκία ως συνέχεια του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στην Τουρκία. Η νέα χρηματοδότηση φέρνει τη συνολική συνεισφορά της ΕΕ στο σχέδιο σε 1,125 δισ. ευρώ.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε: «Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι της Τουρκίας και των πιο ευάλωτων προσφύγων. Η νέα χρηματοδότησή μας θα μας επιτρέψει να φθάσουμε σε περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια πρόσφυγες, βοηθώντας τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια στην Τουρκία. Το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας αποτελεί μια έναν επιτυχημένο καινοτόμο τρόπο διαχείρισης της ανθρωπιστικής βοήθειας και έχει δώσει σε πολλές οικογένειες την ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα ασφαλές μέλλον μετά την εγκατάλειψη της εμπόλεμης Συρίας».

Το πρόγραμμα παρέχει στους πρόσφυγες μηνιαία οικονομική βοήθεια μέσω ειδικής χρεωστικής κάρτας που χρησιμοποιείται μόνο εντός της Τουρκίας και η χρήση της οποίας ελέγχεται αυστηρά. Βοηθά τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία πληρώνοντας τις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας όπως τα τρόφιμα και το ενοίκιο.

 

 

 

 

 

 

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided