Σάββατο, Σεπτέμβριος 26, 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2ος

 

 

 

 

 

 

 

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! ‘’ΚΟΚΚΙΝΑ’’ ΔΑΝΕΙΑ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ Ιη ΜΑΗ ΣΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ!!!

 

 

 

 

 

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! ‘’ΚΟΚΚΙΝΑ’’ ΔΑΝΕΙΑ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ Ιη ΜΑΗ ΣΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ!!!
Κλίκ για μεγέθυνση

Ελληνικέ λαέ, ήρθε η ώρα τραπεζίτες και κυβέρνηση μαζί με τα σπίτια και τις περιουσίες μας να πάρουν και τις ζωές μας! Τα πάντα στον βωμό του χρήματος και της εξουσίας!
ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2020, ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ & ΕΝΤΙΜΩΝ" ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ!!!

Όταν αποδεδειγμένα έκλεψαν, γκρέμισαν και κατέστρεψαν την οικονομία της πατρίδας τους οδηγώντας τον λαό στην εξαθλίωση, με κάποιους απ' αυτούς ήδη να βρίσκονται στις φυλακές και άλλους να τους ακολουθούν, όταν επί σχεδίω φόρτωσαν επί σειρά ετών τους Έλληνες με δάνεια ξεπουλώντας τις διασωθείσες τράπεζες μας επί 3-4  φορές με τα χρήματα του λαού αντί πινακίου φακής στους λεηλάτες μας, δίνοντας τους μαζί και  τα δάνεια του για να βρεθούν στην εξουσία εξασφαλίζοντας τους την αρπαγή  κάθε  περιουσιακού τους στοιχείου, έρχονται τώρα οι ανάλγητοι να προδώσουν τον λαό τους δίνοντας του τη χαριστική  βολή με την ψήφιση αυτού του ανομολόγητου,  εγκληματικού, κατάπτυστου και μισελληνικού Ν/Σ, να μπορούν να πτωχεύσουν ‘’εν μια νυκτί’’ κάθε ‘’κόκκινο’’ και ‘’πράσινο’’ δανειολήπτη παίρνοντας τους τα πάντα!
Στιγμές, που με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat 1 στους 3 Έλληνες ούτε καν  το νερό και το ρεύμα του πλέον δεν μπορεί να πληρώσει, ανακηρύσσοντας μας για άλλη μια φορά ‘’πρωταθλητές’’ στη φτώχια σε όλη την Ε. Ε!!!

Αυτές τις απίστευτα τραγικές στιγμές για τον λαό μας και τους δανειολήπτες, έρχονται ως λεηλάτες οι ‘‘Ελληνάρες’’ που μας  κυβερνούν συνωμοτώντας με τους τραπεζίτες,  να πτωχεύσουν κάθε νοικοκυριό και μικροεπιχειρηματία στην ίδια την πατρίδα τους!
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ  ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!!!
Και όλα αυτά, στιγμές που το 50% των νεορυθμισμένων δανείων χάνουν τις ρυθμίσεις καθώς κανείς τους πλεον δεν μπορεί να πληρώσει, με τον
Αρμαγεδδώνα να ξαναχτυπά τη 1η Μάη, αναγγέλλοντας οριστικά το τέλος κάθε δανειολήπτη και εγγυητή!

Πατριώτες, δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που θέλουν να λεηλατήσουν τη χώρα, είναι κι αυτοί που μας κυβερνούν με τους τραπεζίτες και τους έξωθεν μέντορες τους!!!
Ωστόσο, έστω κι αν κάποιοι ακρίτες αγρυπνούν κι αυτοί μαζί μας ζώντας το δράμα του λαού προσπαθώντας να βοηθήσουν, δυστυχώς οι εξουσιάζοντες δεν ακούν κανέναν. Δείτε την πρόσφατη δήλωση του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου Προέδρου του Ε. Ε. Αθηνών:
OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!
Κύριε πρόεδρε συγχαρητήρια για τη θέση σας, ωστόσο δεν ξέρω αν σας άκουσε κανείς. Αργήσατε και οι μάχες δεν κερδίζονται έτσι με απλές και καθυστερημένες αναφορές, όταν έχετε μπροστά σας ανάλγητους πολιτικούς και κυβερνήσεις. Έχετε μεγάλη δύναμη στα χέρια σας, ενεργοποιήστε την άμεσα ως κοινωνικοεπαγγελματικός φορέας έστω και τώρα, απαιτώντας να ακυρωθεί αυτό το κατάπτυστο Ν/Σ του νέου πτωχευτικού νόμου πριν της ισχύς του της 1ης Μάη, γιατί η χώρα θα οδηγηθεί σε μαύρες μέρες που κανείς μας σ’ αυτόν τον τόπο δεν θα ‘θελε ποτέ να ζήσει!!!
Δηλώσατε πως αυτή είναι η μοναδική λύση
και πως πρόκειται για πολιτική απόφαση που αφορά τη Κυβέρνηση της χώρας!
ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ & ΑΚΡΙΒΕΣ! Απευθυνόμενος δε προς τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, ζητήσατε ως Έλληνας το αυτονόητο! Αυτό που ζητάμε και εμείς 6-7 χρόνια τώρα, να καλούν τους δανειολήπτες πριν δώσουν τα δάνεια τους στα funds, να τους τα προσφέρουν στην ίδια τιμή έστω και με ένα + 5% λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να πουλάς το ακίνητο ενός δανειολήπτη ΈΛΛΗΝΑ στο 10-20% της αξίας του στους αλλοδαπούς και στα κοράκια, αφαιρώντας το δικαίωμα από αυτόν και τον εγγυητή του να προσπαθήσουν να βρουν εκ των ενόντων τα χρήματα να προηγηθούν της εξαγοράς του δανείου τους για να σώσουν τις ζωές τους, τα σπίτια τους, τις οικογένειες τους και τις περιουσίες τους!
Είναι κάτι που ξεφεύγει από κάθε όριο λογικής, αλλά και οιασδήποτε έντιμης και ανθρώπινης συμπεριφοράς των πολιτικών μας απέναντι σε Έλληνες πολίτες!
Έφτασαν κάποιοι να πουν, ότι αυτό δεν υπάρχει ως προηγούμενο. Φυσικά είναι ψέμα όπως λέτε και εσείς, γιατί συνέβη τουλάχιστον στην Ιταλία και τη Κύπρο. Ωστόσο, έστω κι αν υποθέσει κανείς ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί, δεν θα ‘πρεπε η όποια Ελληνική κυβέρνηση να το εφεύρει και να το εφαρμόσει για να διαφυλάξει τον λαό της;
Είναι δυνατόν να πουλάς ως κυβέρνηση τα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών της χώρας σου οδηγώντας τους στη καταστροφή και στον θάνατο;  Κύριοι, μιλάμε για Έλληνες Ντροπή, Ντροπή & Όνειδος για κάθε έναν από σας!

Βεβαίως και αποτελεί ένα φως στο σκοτάδι να υπάρχουν ακόμα κάποιες ζωντανές φωνές ιδιωτών  και ελάχιστων έστω Μ.Μ.Ε και φορέων, όπως του Κόντρα Channel και η δική σας φωνή! Πραγματικά σας αξίζουν τα εύσημα με αυτούς τους ανάλγητους πολιτικούς που μας κυβερνούν, που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να βρεθούν στην εξουσία, να προδώσουν τις όποιες αρχές τους (αν είχαν ποτέ) και τη πατρίδα τους!!!
Όσοι είναι από τους παλιούς φίλους της ιστοσελίδας μας γνωρίζουν πολύ καλά, ότι πολλές φορές έχουμε πει πως τα ‘’πράσινα’’ δάνεια θα περάσουν τελικά και αυτά στα funds, όπως θα γίνει δυστυχώς μετά τις 30 Απρίλη δικαιώνοντας τις θέσεις μας!
Χαρακτηρίστηκε δε, ως μια πρωτοφανή σε ευρωπαϊκό επίπεδο «παρενέργεια»  τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα καλυφθούν με κρατικές εγγυήσεις βάσει του άλλου επίσης κατάπτυστου σχεδίου «Ηρακλής», καθώς μαζί με τα «μπουκέτα» των κόκκινων δανείων που θα τιτλοποιηθούν θα ενταχθούν και τα «ΠΡΑΣΙΝΑ» δάνεια!!!
Αυτό λέει ότι από 1η Μαΐου, αν ο λαός ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν τους σταματήσουν τα σχέδια, να μη ψηφίσουν  το τρισκατάρατο αυτό Ν/Σ του ‘’πτωχευτικού δικαίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις’’, με τη πρώτη καθυστέρηση κάθε δανείου όποιου δανειολήπτη, θα ενεργοποιούνται αυτόματα οι διαδικασίες των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και πλειστηριασμών!
Δείτε τους ανάλγητους ως που έφτασαν και τι τολμούν να λένε στον λαό:
"Η διαγραφή του χρέους με ρευστοποίηση όλης της περιουσίας του οφειλέτη, θα επιφέρει την εξυγίανση του! Αυτό είναι και το σημείο κλειδί του νέου πτωχευτικού κώδικα, ο οποίος κινείται στη λογική της "δεύτερης ευκαιρίας", όπως ορίζει η κοινοτική οδηγία 1023/2019. Ειδικότερα, μετά την πτώχευσή του (εννοεί την οικονομική του καταστροφή) "καθαρός" πλέον ο οφειλέτης, θα μπορεί να επανέλθει στην επιχειρηματική δράση, ανοίγοντας νέα επιχείρηση μετά την παρέλευση  τριών ετών!"

Τι λένε οι κατάπτυστοι και γελοίοι ανθέλληνες εχθροί του λαού και του Έθνους, πως τολμούν; Έως που θα φτάσει αυτή η κοροϊδία, αυτός ο απίστευτος και επαίσχυντος καθημερινός χλευασμός του λαού μας; Μας έχουν όλους για διανοητικά αναπήρους;
Έχοντας το βάρος του διασυρμού και της ντροπής τους, με τι ψυχικά αποθέματα και κυρίως με τι λεφτά θα κάνει οποιεσδήποτε από αυτούς μια νέα αρχή; Αν υπήρχαν τα λεφτά αυτά δεν θα πλήρωναν το δάνειο τους και τις υποχρεώσεις τους, θα άφηναν να τους στιγματίσουν κοινωνικά & επαγγελματικά  καταστρέφοντας τη ζωή τους;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΡΕ ΝΕΝΕΚΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΟΣΑ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΑ Ν/Σ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ!!!

Κύριε Μητσοτάκη, εξαπατήσατε και εσείς όπως και ο προκάτοχος σας εκατομμύρια δανειολήπτες και τους εγγυητές τους, στην πλειονότητα πολίτες της Μεσαίας και Λαϊκής τάξης! Πάψτε επιτέλους να γελοιοποιήστε ως κυβέρνηση  βγάζοντας στα κανάλια τον θρασύτατο βιβλιοπώλη σας και όλους τους άλλους τελάληδες μαζί με τους μεγαλοδημοσιογράφους σας φερέφωνα σας, να ζητάτε τάχα για το καλό των δανειοληπτών να σπεύσουν έως τις 30-4 να ρυθμίσουν τα δάνεια τους να σώσουν τη α΄ κατοικία τους και τη ζωή τους.
Με αυτά τα γελοία όρια και τους αστερίσκους που βάλατε, αλλά και με τα εκατοντάδες χιλιάδες άλλα δάνεια των επιχειρηματιών και των εγγυητών τους που δεν τυγχάνουν καμιάς πρότασης διακανονισμού και ουδεμίας πρόνοιας  από εσάς και τις τράπεζες, πως τολμάτε να βγαίνετε στον λαό να λέτε αυτές τις ανοησίες και γελοιότητες;
ΚΥΡΙΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ & ΜΕ ΤΑ FUNDS;

Φυσικά η ανησυχία σας δεν είναι αν οι πολίτες χάσουν τα σπίτια τους, αλλά αν εσείς θα χάσετε την εξουσία όταν θα προσπαθείτε να διαφύγετε νύχτα να  σωθείτε από έναν λαό ανεβασμένο στα κάγκελα να ζητά τις περιουσίες του πίσω και ‘’τη κεφαλή σας επί πίνακι’’ και δεν είναι αλληγορική η έννοια!
Τι φαντάζεστε ότι θα συμβεί μετά τη 1η του Μάη; Πάψτε να ζείτε με ψευδαισθήσεις, η χώρα θα βαφτεί στο αίμα κι αυτό όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί όλοι αυτοί είναι άνθρωποι νοήμονες και αξιοπρεπείς, έχοντες αξίες και οικογένειες που θα τις υπερασπιστούν ακόμα και με τη ζωή τους κι αυτό μη το ξεχνάτε!!!

Αναρωτηθείτε λοιπόν έγκαιρα τι κάνετε ως κυβέρνηση και μπείτε στη βουλή ΧΘΕΣ να ψηφήσετε και να επιβάλετε το Ν/Σ στις τραπεζες, να προηγούνται οι δανειολήπτες της εξαγοράς των δανείων τους με τους ιδίους όρους,
σας το λέμε 6 χρόνια τώρα!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ! Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ & ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ & ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!!!

Β. Αναγνώστου     Συγγραφέας- αρθρογράφος

www.manifesto.com.gr 27/2/2020

 

 

 

 

 

 

Βουλή:

Κατατέθηκε το νέο ασφαλιστικό -

Τι αλλάζει για 4.000.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους

syntaksiouxoi43223

Ποιες κατηγορίες ωφελούνται - Από την 1η Ιουνίου η μείωση των εισφορών - Βρούτσης: Καμία σύνταξη δεν μειώνεται, κάποιοι θα δουν αυξήσεις

Μέτρα με θετικό πρόσημο τα οποία ωστόσο δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νόμου Κατρούγκαλου , περιλαμβάνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή.

Δείτε ΕΔΩ την Αιτιολογική Έκθεση

Δείτε ΕΔΩ τις καταργούμενες ή τροποποιούμενες διατάξεις

Δείτε ΕΔΩ τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση, ο ασφαλιστικός νόμος δημιουργεί ένα ελκυστικό, ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, που καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους και παρέχει ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους νέους, τις εργαζόμενες μητέρες, τους αγρότες, τις συντάξεις χηρείας, καθώς και για ειδικές αναπηρίες». Προσθέτει ότι καμία σύνταξη δεν μειώνεται, αντίθετα μέρος των σημερινών συνταξιούχων θα δουν μόνο αυξήσεις.


Ειδικότερα από το νέο ασφαλιστικό ωφελούνται οι εξής κατηγορίες :

1. Περίπου 1 εκ. συνταξιούχοι οι οποίοι τον Ιούνιο θα δουν αυξήσεις χειροπιαστές στο πορτοφόλι ή αυξήσεις λογιστικές στα χαρτιά μετά τον επαναυπολογισμό των συντάξεων με βάση τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό. Στους σημαντικά ωφελημένους κατατάσσονται οι συνταξιούχοι που έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο 35-40 έτη , δεν επιβαρύνονται με προσωπική διαφορά και αποχώρησαν με συντάξιμες αποδοχές πάνω από 1500 ευρώ. Το κέρδος τους από τον επαναυπολογισμό της σύνταξης με βάση τους βελτιωμένους συντελεστές υπερβαίνει τα 100 ευρώ μηνιαίως και στην περίπτωση υψηλών συντάξιμων αποδοχών 3.500 ευρώ φτάνει τα 252 ευρώ. Μαζί με τα αναδρομικά 6 μηνών δικαιούνται να λάβουν από 600 έως 1763 ευρώ. Οριακές αυξήσεις μπορούν να περιμένουν και οι παλαιοί συνταξιούχοι με μηδενική η μικρή προσωπική διαφορά. Το σύνολο των ωφελημένων που θα δουν ζεστό χρήμα στην τσέπη υπολογίζεται σε 450.000. Ωστόσο η πλειοψηφία δεν πρέπει να περιμένει αυξήσεις άνω των 50 ευρώ.

Δείτε πίνακες που δείχνουν ποιες συντάξεις αυξάνονται και πόσο ΕΔΩ

Ενστολοι: Διπλό σύστημα, με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης να ισχύουν έως τα 40 έτη ασφάλισης και τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου για τα έτη από 40 και μετά θα ισχύσει για τους ένοπλους καθώς εκτιμήθηκε ότι οι τα σώματα ασφαλείας αδικούνται από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης αφού συνταξιοδοτούνται μετά τα 40 έτη ασφάλισης λόγω της προσμέτρησης έως και μιας πλασματικής 5ετίας

2. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που δηλώνουν εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ . Με το νέο σύστημα εισφορών ελεύθερης επιλογής ανάμεσα στις έξι κατηγορίες που θεσπίστηκαν έχουν σημαντική ελάφρυνση καθώς αποδεσμεύεται η εισφορά από τα κέρδη τους. Επιπλέον το όφελος διπλασιάζεται λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήρωναν μέχρι σήμερα την κατώτατη εισφορά ύψους 185 ευρώ επιβαρύνονται με 35 ευρώ μηνιαίως καθώς η κατώτατη υποχρεωτική εισφορά αυξάνεται στα 220 ευρώ. Δηλαδή κατά το τρέχον έτος θα προκύψει αύξηση κατά 396 ευρώ τον χρόνο στη συντριπτική πλειοψηφία των μη μισθωτών που μέχρι σήμερα καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ωστόσο θεωρούνται και εκείνοι ωφελημένοι από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που υπερκαλύπτει τη μικρή μηνιαία απώλεια λόγω της αύξησης των εισφορών. Το κέρδος από τη μείωση της φορολογίας ανέρχεται σε έως και 1.300 ευρώ το έτος , δηλαδή έως 108,33 ευρώ τον µήνα. «Επιλέγω ελεύθερα , συμφέρει υψηλότερα » θα είναι το μότο που θα συνοδεύει την ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ στην οποία θα πρέπει έως το τέλος του Φεβρουαρίου οι 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέξουν την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν για όλο το 2020. . Οι εισφορές Ιανουαρίου των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, θα υπολογιστούν και θα πληρωθούν με το νέο σύστημα εισφορών. Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει για μία και μοναδική φορά, μέχρι τις 12 Μαρτίου. Ήδη, ο e-ΕΦΚΑ ετοιμάζει τα σχετικά ειδοποιητήρια, που θα σταλούν, μετά την ψήφιση του νόμου. Η παράταση της προθεσμίας κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να μην υπάρξει διπλό σύστημα εισφορών και να αποφευχθεί ο συμψηφισμός.

Θετική είναι επίσης η διάταξη σύμφωνα με την οποία οι εισφορές είναι ακόμη χαμηλότερες κατά την πρώτη 5ετία επαγγελματικής δράσης, έκπτωση που δεν χαρακτηρίζεται πλέον ασφαλιστική οφειλή που πρέπει να επιστραφεί στο μέλλον.

3.Οι μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση ως ελεύθεροι επαγγελματίες που απαλλάσσονται πλήρως από την υποχρέωση καταβολής εισφοράς για το «μπλοκάκι» με την προϋπόθεση ότι καλύπτεται από τη μισθωτή απασχόληση η εισφορά των 252 ευρώ τον μήνα για σύνταξη και υγεία. Για να καλυφθεί η εισφορά πρέπει ο απασχολούμενος να λαμβάνει αμοιβή 930 ευρώ και πάνω. Διαφορετικά καταβάλλει τη διαφορά που υπολείπεται. Ειδικά για μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους για τους οποίους υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης και για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, στα 252 ευρώ πρέπει να προστεθούν άλλα 68 ευρώ υπέρ των επιπλέον καλύψεων.

4.Οι δικαιούχοι επικουρικής των οποίων οι συντάξεις υπέστησαν περικοπές το καλοκαίρι του 2016. Περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις από 5 έως 196 ευρώ , μεσοσταθμικά 99.5 ευρώ. Με τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση για πρώτη φορά μπορούν να υπαχθούν επικουρικά στο δημόσιο επικουρικό και εφάπαξ και κλάδοι όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι γιατροί που ως σήμερα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.

5.Οι νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με το νόμο Κατρούγκαλου και εργάζονται θα τιμωρούνται πλέον με το ήμισυ της «ποινής». Η σύνταξή τους θα περικόπτεται κατά 30% αντί κατά 60% που ισχύει σήμερα. Ειδικά, οι πολύτεκνοι και γεωργοί συνταξιούχοι προστατεύονται απόλυτα, καθώς θα απολαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους. Όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, εφόσον εργάζονται, θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους. Η ποινή για όσους εργάζονται και δεν το δηλώσουν στο ταμείο τους θα είναι η παρακράτηση 12 μηνιαίων συντάξεων.

6.Οι διαδοχικώς ασφαλισμένοι. Απλοποίηση των διαδικασιών και ελαστικοποίηση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης επιφυλάσσει το νέο ασφαλιστικό για τους εργαζόμενους οι οποίοι κατά τη διάρκεια του ασφαλιστικού τους βίου άλλαξαν περισσότερους από δύο ασφαλιστικούς φορείς. Ιδιαίτερα διευκολύνονται οι ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Ειδικότερα με τις νέες διατάξεις μειώνονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορέσει κάποιος να λάβει σύνταξη από τον τελευταίο φορέα ασφάλισής του:

1.000 ημέρες ασφάλισης συνολικά, έναντι 1.500 που ισχύει σήμερα και

300 ημέρες έναντι 500 που ισχύει σήμερα.

7. Οσοι λαμβάνουν εξω ιδρυματικό επίδομα ή επίδομα απολύτου αναπηρίας ή επίδομα τυφλότητας θα εξαιρούνται από την επιβολή της εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ επί των επιδομάτων τους.

8. Καταργείται το ηλικιακό κριτήριο των 52 ετών για τη χορήγησης στους χήρους και της χήρες του μερίσματος του Μετοχικού ταμείου πολιτικών υπαλλήλων.

9. Δίνεται η δυνατότητα να λάβει σύνταξη, εφόσον πληροί τις εξ ιδίου δικαιώματος προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ο γονέας ή σύζυγος ή αδελφός του ανάπηρου μέλους της οικογένειας, του οποίου η καταβολή της σύνταξης έχει ανασταλεί, λόγω της εργασίας του ανάπηρου μέλους.

10. Για πρώτη φορά, δημιουργείται ενιαίος κανόνας απονομής εφάπαξ για όλους. Καταργείται ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης για θεμελίωση αυτοτελούς δικαιώματος εφάπαξ παροχής και προκρίνεται η ενιαία αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων, ενώ απλοποιείται και η διαδικασία απονομής της εν λόγω παροχής.

11. Μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος εργασίας από 75 ημέρες για το μισθωτό σε 50 και για τον μη μισθωτό από 3 μήνες σε 2, για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας και παροχών υγειονομικής περίθαλψης.

12.Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αντιμετωπίζει με ευαισθησία και σεβασμό τα άτομα με αναπηρία. Συστήνεται στον e-ΕΦΚΑ, η Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών για θέματα Α.Μ.Ε.Α., με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Διοίκησης, την εμπέδωση μίας νέας ανθρωποκεντρικής λειτουργίας αυτής, αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

13. Λύνεται οριστικά το κενό νόμου που δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου στις εργαζόμενες μητέρες που αποκτούν παιδί και τις μειωμένες εισφορές τους. Η διάταξη αφορά εργαζόμενες μητέρες με έμμισθη σχέση εργασίας είτε αυτοαπασχολούμενες είτε ελεύθεροι επαγγελματίες είτε απασχολούμενες στον αγροτικό τομέα οι οποίες καταβάλλουν μειωμένες εισφορές κατά 50% για 12 μήνες μετά τη γέννηση το παιδιού.

14. Από την 1/6/2020 μειώνονται κατά 0.90% οι εισφορές για τους μισθωτούς.

15. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δημιουργεί μεγάλες οικονομίες κλίμακος, με εξοικονόμηση πόρων και αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του νέου e-ΕΦΚΑ προς όφελος των ασφαλισμένων. Η διοικητική και οργανωτική ενοποίηση κάτω από την "ομπρέλα" του νέου e-ΕΦΚΑ θα οδηγήσει σε ταχύτερο χρόνο απονομής των συντάξεων, καθώς, μέχρι σήμερα, για την απονομή της κύριας, της επικουρικής και του εφάπαξ ενός ασφαλισμένου, χρειάζονταν τρεις διαφορετικοί υπάλληλοι από τρεις διαφορετικούς φορείς. Μετά τη δημιουργία του e-ΕΦΚΑ, δημιουργούνται ενιαίοι ασφαλιστικοί φάκελοι ώστε ένας μόνο υπάλληλος να απονέμει και τις τρεις συντάξεις.

protothema.gr  17/2/2020

 


Πάρτε τους σπίτια και περιουσίες.

Δώστε τους ως ελεημοσύνη επίδομα ενοικίου!

περιουσίες

Με την μακάβρια συμφωνία θεσμών-τραπεζών-κυβέρνησης-συστημικής αντιπολίτευσης μπαίνει οριστικά τέλος από την 1/5/20 σε κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας έναντι χρεών προς πάσα κατεύθυνση, πρώτα απ’ όλα, φυσικά, προς τις τράπεζες αλλά και κάτι που ξεχνιέται και προϋπήρχε για χρέη προς το Δημόσιο,με το τελευταίο να φέρεται έτοιμο να προχωρήσει σε μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, κάτι που απέφευγε να κάνει σε έκταση μέχρι τώρα.

Η τραγωδία και συνάμα κοροϊδία είναι ότι η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια του συστήματος επιχειρούν να εμφανίσουν ένα νέοπτωχευτικό δίκαιο“, το οποίο το ετοιμάζουν για επιχειρήσεις αλλά και για φυσικά πρόσωπα, ως ένα μέτρο ανακούφισης τάχα απέναντι στο γενικευμένο ξεσπίτωμα που ετοιμάζουν.

Για όσους δεν έχουν ακούσει για το νέο “πτωχευτικό δίκαιο“-έκτρωμα τους πληροφορούμε ότι αυτό απαιτεί για την ένταξη των φυσικών προσώπων στην πτωχευτική ρύθμιση την εκποίηση της πρώτης τους κατοικίας και όλων ανεξαιρέτως των περιουσιακών στοιχείων του υπαγόμενου.

Με το δώρο-άδωρο, λοιπόν, της πτώχευσης του πολίτη, που δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του ο υπερχρεωμένος πολίτης ή το νοικοκυριό δεν θα χάσουν μόνο την πρώτη τους κατοικία αλλά και κάθε περιουσιακό στοιχείο τόσο ακίνητο όσο και κινητό που έχει κάποια ρευστοποιήσιμη αξία.

Κανονικό γδύσιμο!

Και ποιο είναι το αντάλλαγμα για να μείνει πανί με πανί ο ληξιπρόθεσμος οφειλέτης;

Μια τρύπα στο νερό!

Πρώτο αντάλλαγμα: η πλήρης διαγραφή από τα τυχόν μεγαλύτερα, μετά την αφαίρεση των ρευστοποιημένων περιουσιακών τους στοιχείων, χρέη, η οποία, όμως, θα προβλέπεται μετά από τρία χρόνια, ώστε μόνο από τότε και μετά να μπορεί να ασκήσει ο πολίτης επιχειρηματική δραστηριότητα ή να ξαναδανειστεί, πράγματα βέβαια που πολύ δύσκολα μπορεί να επιτύχει, αφού με την απώλεια κάθε περιουσιακού του στοιχείου θα ξεκινάει πάλι από το μηδέν.

Δεύτερο αντάλλαγμα: ενδεχομένως στο νέο “πτωχευτικό δίκαιο” να προβλέπεται για όσους έχουν πτωχεύσει, χάσανε την πρώτη κατοικία τους και δεν έχουν πλέον στον ήλιο μοίρα, ένα μικρό επίδομα ενοικίου. Θαυμάστε ανταπόδοση! Σου παίρνουμε εν ψυχρώ το σπίτι, σε αφήνουμε γενικώς πανί με πανί και σου δίνουμε ένα επίδομα ελεημοσύνης της κακιάς ώρας, που θα χρησιμεύσει μόνο και αποκλειστικά για να πληρώνεις μόνο ένα μικρό μέρος του ενοικίου σου. Αν είσαι άστεγος προφανώς επίδομα γιοκ!

Φέτος προβλέπονται 50.000 περίπου πλειστηριασμοί εκ των οποίων 30.000 περίπου είναι πρώτης κατοικίας. Ξεσπιτώνεται δηλαδή μια ολόκληρη μεγάλη πόλη 100.000 περίπου κατοίκων!

Με την οριστικοποίηση της πλήρους κατάργησης κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας από 1 Μαΐου και το νέο ληστρικό “πτωχευτικό δίκαιο”, όπου τα funds με τα τιτλοποιημένα δάνεια θα αρπάζουν σπίτια και περιουσίες με την εγγύηση, άκουσον-άκουσον, του Δημοσίου στη βάση του σχεδίου “Ηρακλής“, το προβλεπόμενο για φέτος κύμα των πλειστηριασμών θα γίνει τσουνάμι.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η ιδιοκατοίκηση στη χώρα θα εξατμιστεί με πλειστηριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων. Τα υψηλά ποσοστά ιδιοκατοίκησης, τα οποία έχουν μπει στο μάτι των θεσμών και τα θεωρούν περιττόλίπος” θα εξαφανιστούν.

Και προκειμένου να μην υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις έχει εξαπολυθεί ένα πογκρόμ από δίκες ενάντια σε αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, με 5 δίκες στην πλάτη του Παναγιώτη Λαφαζάνη και με στόχο να τρομοκρατηθούν οι πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους.

Αυτή η επιδίωξη της τρομοκρατίας είναι ένας από τους λόγους που οι δίκες για τους πλειστηριασμούς συνεχώς αναβάλλονται, για να υπάρχουν οιονεί κατηγορούμενοι. Αυτή είναι η “ξεφτίλα” κυβερνώντων και δικαιοσύνης σε αγαστή συνεργασία.

Τι περιμένουμε; Γιατί φοβόμαστε; Γιατί τους λιβανίζουμε και δεν ξεσηκωνόμαστε; Γιατί αφήνουμε να καταστρέφουνε τις ζωές μας;

Ν.Ζ  9/2/2020

Συνταξιούχοι:

Οι δικαιούχοι για τα αναδρομικά

Η καταβολή των επιστροφών θα ξεκινήσει με την πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο

ΤοΒΗΜΑ Team 5/2/2020
Pensioners protest against the new pension cuts promoted by the government based on the bailout programm, in Thessaloniki, Greece on May 15th 2018. The pensioners gathered outside the headquarters of the IKA in Aristotelous Square and went to march to the offices of SYRIZA. / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων κατά των νεων περικοπών στις συντάξεις που προωθεί η κυβέρνηση βάση του μνημονίου, Θεσσαλονίκη, 15 Μαΐου 2018. Η συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω απο τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους και κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα γραφεία του ΣΫΡΙΖΑ.

Με 5 διαφορετικές κατηγορίες διαχωρίζονται πλέον τα αναδρομικά στις συντάξεις που θα λάβουν ή διεκδικούν οι 2,5 εκατ. συνταξιούχοι.

Η καταβολή των αναδρομικών – ανάλογα με την κατηγορία – θα ξεκινήσει με την πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

«Ζεστό» χρήμα θα λάβουν περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων, ενώ έρχονται αναδρομικά δεκαμήνου και για τις επικουρικές συντάξεις χηρείας.

Σε 5 διαφορετικές κατηγορίες διαχωρίζονται πλέον τα αναδρομικά στις συντάξεις που θα λάβουν ή διεκδικούν οι 2,5 εκατ. συνταξιούχοι.

Η καταβολή των αναδρομικών – ανάλογα με την κατηγορία – θα ξεκινήσει με την πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

«Ζεστό» χρήμα θα λάβουν περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων, ενώ έρχονται αναδρομικά δεκαμήνου και για τις επικουρικές συντάξεις χηρείας.

Διαβάστε ακόμα στο ρεπορτάζ του Ηλία Γεωργάκη:

■ Ποιες είναι οι πέντε κατηγορίες συνταξιούχων που θα λάβουν αυξήσεις;

■ Πώς θα υπολογιστούν και πότε θα ξεκινήσει η καταβολή τους για την κάθε κατηγορία;

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

Κοινός τραπεζικός λογαριασμός:

Δείτε τι θα ισχύσει στη περίπτωση που πεθάνει ένας εκ των δικαιούχων

1

Γνωρίζετε ποια θα είναι η τύχη της κατάθεσης σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό σε περίπτωση που «φύγει» από τη ζωή ένας εκ των δικαιούχων;
Την απάντηση μας δίνει σχετική απόφαση από τον Άρειο Πάγο.

Άρειος Πάγος
(Τμήμα Α2)
Απόφαση 381/2018

Ερμηνεία της έννοιας και του όρου ότι με τον θάνατο οποιουδήποτε των δικαιούχων κοινού τραπεζικού λογαριασμού, η κατάθεση περιέρχεται αυτοδικαίως στους υπόλοιπους επιζώντες μέχρι του τελευταίου (άρθρο 2 ν. 5638/1932)

Δεν επιτρέπεται διάθεση της κατάθεσης, με πράξη είτε εν ζωή είτε αιτία θανάτου, οι δε κληρονόμοι του αποβιώσαντος καταθέτη κοινού τραπεζικού λογαριασμού, δεν αποκτούν δικαίωμα στην κατάθεση

Απόσπασμα της απόφασης
Κατά το άρθρο 1 παρ.1 και 2 του ν. 5368/1932, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 951/1971 και διατηρήθηκε σε ισχύ με το άρθρο 124 περ. Δ στοιχ.α’ του ν.δ. 118/1973: “χρηματική κατάθεσις παρά τραπέζη εις ανοικτόν λογαριασμόν επ’ ονόματι δύο ή πλειοτέρων από κοινού (compte joint account) είναι εν τη εννοία του παρόντος νόμου η περιέχουσα τον όρον ότι του εκ ταύτης λογαριασμού δύναται να κάμνη χρήσιν, εν όλω ή εν μέρει, άνευ συμπράξεως των λοιπών, είτε εις είτε τινές, και πάντες κατ’ ιδίαν οι δικαιούχοι (παρ.1). Η χρηματική κατάθεσις, περί ης η προηγουμένη παράγραφος, επιτρέπεται να ενεργήται και εις κοινόν λογαριασμόν επί προθεσμία ή ταμιευτηρίου υπό προειδοποίησιν (παρ. 2)“.

Από τις διατάξεις αυτές, συνδυαζόμενες προς εκείνες των άρθρων 2 παρ.1 του ν.δ. 17-7/13-8-1923 “περί ειδικών διατάξεων επί ανωνύμων εταιριών”, 411, 489, 490, 491, και 493 του Α.Κ. προκύπτει ότι, σε περίπτωση χρηματικής καταθέσεως επ’ ονόματι του ιδίου του καταθέτου και τρίτου ή τρίτων προσώπων σε κοινό λογαριασμό και ανεξαρτήτως του αν τα κατατεθέντα χρήματα ανήκαν σε όλους υπέρ των οποίων έγινε η κατάθεση ή σε μερικούς από αυτούς, παράγεται μεταξύ του καταθέτου και του τρίτου αφ’ ενός και του δέκτου της καταθέσεως νομικού προσώπου αφ’ ετέρου ενεργητική εις ολφόκληρον ενοχή, με αποτέλεσμα η ανάληψη των χρημάτων της καταθέσεως (είτε όλων είτε μέρους αυτών) από ένα εκ των δικαιούχων να γίνεται εξ ιδίου δικαίου και όχι ως αντιπροσώπου των λοιπών, εάν δε αναληφθεί ολόκληρο το ποσό της χρηματικής καταθέσεως από ένα μόνο δικαιούχο επέρχεται απόσβεση της απαιτήσεως εις ολόκληρον έναντι του δέκτου της καταθέσεως και ως προς τον μη αναλαβόντα δικαιούχο, ο οποίος αποκτά πλέον εκ του νόμου απαίτηση έναντι του αναλαβόντος ολόκληρο την κατάθεση, για την καταβολή ποσού αναλόγου προς τον αριθμό των συνδικαιούχων του κοινού λογαριασμού, εκτός εάν από την μεταξύ των εσωτερική σχέση προκύπτει άλλη αναλογία ή δικαίωμα σε ολόκληρο το ποσό της καταθέσεως ή έλλειψη δικαιώματος αναγωγής από τον μη αναλαβόντα.

Περαιτέρω, με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 του ν. 5638/1932, που διατηρήθηκαν σε ισχύ με το άρθρο 124 περ. Δ εδ. α’ του ν.δ. 118/1973, ορίζεται αντιστοίχως ότι “επί των καταθέσεων τούτων δύναται να τεθεί προσθέτως ο όρος ότι άμα τω θανάτω οιουδήποτε των δικαιούχων, η κατάθεσις και ο εκ ταύτης λογαριασμός περιέρχεται αυτοδικαίως εις τους λοιπούς επιζώντας μέχρι του τελευταίου τούτων. Εν τη περιπτώσει ταύτη η κατάθεσις περιέρχεται εις αυτούς ελευθέρα παντός φόρου κληρονομιάς ή άλλου τέλους. Αντιθέτως, η απαλλαγή αυτή δεν επεκτείνεται επί των κληρονόμων του τελευταίου απομείναντος δικαιούχου.” και ότι “Διάθεσις της καταθέσεως διά πράξεως εν ζωή είτε αιτία θανάτου δεν επιτρέπεται, οι δε κληρονόμοι του τελευτήσαντος είτε εξ αδιαθέτου είτε εκ διαθήκης, συμπεριλαμβανομένων και των αναγκαίων τοιούτων…ουδέν δικαίωμα κέκτηνται επί της καταθέσεως”.

Από τις διατάξεις αυτές, η πρώτη των οποίων αναφέρεται στις εσωτερικές μεταξύ των περισσοτέρων καταθετών σχέσεις, ενώ η δεύτερη ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ της τραπέζης στην οποία έχει γίνει η κατάθεση και των περισσοτέρων καταθετών, συνδυαζόμενες και προς τις προδιαληφθείσες τοιαύτες, προκύπτει ότι σε περίπτωση θανάτου ενός των καταθετών, δεν χωρεί υποκατάσταση αυτού από τους τυχόν κληρονόμους του έναντι της τραπέζης, κατά της οποίας και δεν μπορούν να στραφούν επικαλούμενοι το κληρονομικό τους δικαίωμα, διότι διαφορετικά θα μεταβαλλόταν το πρόσωπο του καταθέτη χωρίς τη συγκατάθεση της τραπέζης.

Ο επιζών καταθέτης, ως εις ολόκληρον δανειστής έναντι της τραπέζης, μπορεί να εισπράξει και ολόκληρο το ποσόν της καταθέσεως οπότε οι κληρονόμοι του αποθανόντος θα μπορούν να αξιώσουν από αυτόν το τμήμα εκείνο της καταθέσεως που αναλογεί στο δικαιοπάροχό τους με βάση τις εσωτερικές σχέσεις των καταθετών.

Εάν όμως έχει τεθεί ο όρος του άρθρου 2 του ν. 5638/1932, τότε σε περίπτωση θανάτου ενός από τους καταθέτες, περιέρχεται αυτοδικαίως, εξ ιδίου δικαίου, η κατάθεση και ο λογαριασμός εξ αυτής στους επιζώντες, έναντι των οποίων οι κληρονόμοι του αποθανόντος καταθέτη δεν μπορούν να στραφούν και να αξιώσουν το κατά τις εσωτερικές σχέσεις τμήμα της καταθέσεως που αναλογούσε σ’ εκείνον, όπως θα μπορούσαν να πράξουν, αν δεν είχε τεθεί ο ως άνω όρος, του οποίου σε αυτό και μόνο εξαντλείται η νομική ενέργεια. Και αν όμως δεν έχει τεθεί ο άνω όρος, οι κληρονόμοι του αποθανόντος καταθέτη δεν υπεισέρχονται ως προς την κατάθεση στην έναντι της Τραπέζης θέση του κληρονομηθέντος, και επομένως η ανάληψη του ποσού αυτού από τον επιζώντα καταθέτη, και στην περίπτωση που αυτός είναι συγχρόνως και κληρονόμος του αποθανόντος γίνεται έναντι της Τραπέζης ιδίω ονόματι και όχι με την ιδιότητα του κληρονόμου

(Α.Π. 1691/2014, 405/2007, 380/2006).  1378 views  5/2/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided