Δευτέρα, Μάρτιος 30, 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 3ος

 

 

 

 

 

 

 

Με τα δεδομένα που έχουμε δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο

 

 

 

 

 

 

 

 

Σταϊκούρας:

Με τα δεδομένα που έχουμε δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο

«Το ευρω-ομόλογο είναι το «μπαζούκας» που χρειάζεται αυτήν την στιγμή»

Σταϊκούρας: Με τα δεδομένα που έχουμε δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο

Κανένα θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο δεν τίθεται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. «Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου», ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο κ. Σταϊκούρας. Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «στα δημοσιονομικά, η ΕΕ έχει κάνει πάρα πολλά, κινήθηκε τάχιστα και σωστά, καταργώντας ουσιαστικά τους δημοσιονομικούς κανόνες για όλους. Το θέμα είναι ότι για να κάνεις δαπάνες, πρέπει να υπάρχουν χρήματα, τα οποία στην Ευρώπη αναζητούνται και είναι λίγα», υπογραμμίζοντας ότι «το ευρω-ομόλογο είναι το «μπαζούκας» που χρειάζεται αυτήν την στιγμή, αυτό που χρειάζονται όλες οι χώρες. Δυστυχώς η Ευρώπη δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση του ευρω-ομολόγου και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα οι χώρες που διαφωνούν θα συμφωνήσουν για την έκδοση του».

«Αντιμετωπίζουμε ένα εξωγενές πρόβλημα, που δεν είναι ελληνικό , αλλά παγκόσμιο. Το θέμα είναι η Κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα που χρειάζεται, ώστε όταν περάσει αυτή η κρίση να γίνει μια επανεκκίνηση με βάση την πορεία που είχαμε ως οικονομία τους πρώτους μήνες του 2020’», σημείωσε ο Υπ. Οικονομικών, τονίζοντας ότι η οικονομία επιστρέφει σε μεγάλη ύφεση.

«Η Ελλάδα έχει πάρει αναλογικά, ως ποσοστό του ΑΕΠ, μέτρα υψηλότερα από όσο άλλες χώρες στην Ευρώπη. Πήραμε μέτρα για στήριξη των θέσεων εργασίας και των μισθωτών», είπε ο Υπ. Οικονομικών, αναλύοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως το επίδομα των 800 ευρώ για ενάμιση μήνα.

Όπως τόνισε, «μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 212.059 επιχειρήσεις με 321.860 εργαζόμενους είχαν υποβάλλει αίτηση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για στήριξη και συμμετοχή στα προγράμματα με τα μέτρα κι αυτό δείχνει ότι έχουμε πετύχει μια ανάσχεση των απολύσεων», αναφέροντας ότι στις ΗΠΑ υπήρξε αύξηση των ανέργων κατά πάνω από 3 εκατομμύρια.

«Τον Απρίλιο θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να συμπεριλάβουμε και άλλους ΚΑΔ στο πλαίσιο στήριξης των μέτρων», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός, σε συνδυασμό με τα ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης και ρευστότητας, μαζί με τις δαπάνες του Προϋπολογισμού, ανεβάζουν το ύψος για το πακέτο βοήθειας προς εργαζόμενους και επιχειρήσεις στα 15 δις ευρώ.

Σε ότι αφορά τις τράπεζες, ο Υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο μέτωπα: τις καταθέσεις, στις οποίες δεν υπάρχει πρόβλημα με τα σημερινά δεδομένα, όπως είπε, καθώς και τα κόκκινα δάνεια, «που δεν πρέπει να διογκωθούν εν μέσω αυτής της κρίσης», σημειώνοντας ότι «με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο και στηρίζουμε».

«Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο, με τα ελάχιστα δυνατά σφάλματα. Η εικόνα στην οικονομία είναι κάθε ημέρα και χειρότερη. Περιμένουμε να δούμε, βάσει των εισηγήσεων των ειδικών για τα μέτρα, πώς θα κινηθεί η οικονομία τον Απρίλιο και πως τον Μάιο. Πολύ περισσότερο όταν ακούγεται ότι θα υπάρχει και νέο κύμα στο τέλος του χρόνου, ένα υπεύθυνο Υπ. Οικονομικών, πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του», σημείωσε ο Υπ. Οικονομικών.

Σε ότι αφορά την περαιτέρω στήριξη συγκεκριμένων τομέων της αγοράς, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «από την αυτήν την εβδομάδα, θα κάνουμε και κλαδικές μελέτες για τομείς της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση», λέγοντας ότι πέρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τομείς όπως ο τουρισμός.

«Έχουμε ένα βουνό προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. θέλει υπομονή τόλμη, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα για τα μέτρα» κατέληξε ο Υπ. Οικονομικών.

NEWSBEAST.GR  28/3/2020

 

 

 

 

"Π ε ρ ι κ ό ψ τ ε κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας"......

Από τον Κων.Φράγκο
Προς την κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Δει, τον Άρχοντα παυόμενον της Αρχής μη πλουσιότερον αλλά ενδοξότερον γέγονεν
Βίων (Ανθολόγιον)
Με βαθύ σεβασμόν και ευχές.
Οι δύο προκάτοχοι σας αποχωρούντες του θώκου προσκόμισαν οίκει χοντρό χρήμα λόγω της παχυλοτάτης αποζημιώσεως η οποία δεν ανταποκρίνεται στην οικονομική κατάσταση της χώρας. 
Αποτέλεσμα εικόνας για σακελαροπουλου αικατερινη cartoon
Και δεν φθάνει αυτό:
απαίτησαν, προ μηνών, αναδρομικά τα οποία η Κυβέρνηση τους τα χορήγησε,
ασμένως, αντί να τους ¨κράξει”.

Σας προτείνω ευλαβώς να καθορίσετε την ετήσια αποζημίωσή σας σε λογικά επίπεδα...

Ενας διπλός μισθός βουλευτή, μηνιαίως, είναι ικανοποιητικό ποσόν, όταν μάλιστα τα
ΠΑΝΤΑ στο Προεδρικό Μέγαρο παρέχονται δωρεάν.
Τα πάντα…
Οι προκάτοχοι σας, δυστυχώς, είχαν μετατρέψει το Προεδρικό Μέγαρο σε
“πρυτανείο”, αλά Βουλή, διορίζοντας εκεί και προστατεύοντας κομματικά στελέχη.
Εξετάστε, παρακαλώ, μία προς μία, όλες τις θέσεις και καταργείστε αυτές που πρέπει
να καταργηθούν.

Ο ΠΥ του Μεγάρου αγγίζει, σήμερα, τα 3.691.000 Ευρώ, εξού 2.750.000 προορίζονται
για παροχές εργαζόμενων (ΚΦ 1001 ΠΥ).
Ακούγεται, και δεν θέλω να το πιστέψω, ότι εκεί δίδονται και υπερωρίες ως και
αμοιβές για εργασία αργιών...

Δεν νομίζω ότι είναι τόσος ο φόρτος που απαιτούνται τέτοιες δαπάνες.
Τέλος πάντων, νοικοκυρεύσατε ότι μπορείτε και μη βλέπετε τι έκαναν
οι, παραδοσιακά, δεμένοι με τα ρουσφέτια, προκάτοχοι σας.

Και μη ξεχνάτε.
Αποτέλεσμα εικόνας για σακελαροπουλου αικατερινη cartoon
Εντός του Προεδρικού Μεγάρου υπάρχει Καραμανλικός οφθαλμός, ός τα πανθ’ορά.
Σας ευχαριστώ.
Καλή επιτυχία.
Και κάτι άλλο: ενδιαφερθείτε για την Άμυνα.
Οι προκάτοχοι σας μόνο πολύχρωμους πυμφόλυγες προσφέρανε.
'militaire'
&
"Ιωάννης Καποδίστριας"

Αναρτήθηκε από στις 25/3/2020

Μεταναστευτικό: Η ΕΕ έδινε κονδύλια στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ στις ΜΚΟ

Μεταναστευτικό: Η ΕΕ έδινε κονδύλια στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ στις ΜΚΟ
Τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση του μεταναστευτικού
αποκάλυψε η Εύα Καϊλή
με μια ερώτηση που κατέθεσε αναζητώντας τις διαδρομές του ευρωπαϊκού χρήματος....
Η ευρωβουλευτής απευθύνθηκε στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και ζήτησε στοιχεία για την στήριξη της Ελλάδας ώστε να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό.
Και η Επίτροπος απάντησε πως η ΕΕ έχει δεσμεύσει πάνω από 2,23 δις ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από το 2015 σημειώνοντας πως υπήρξαν δυσκολίες απορρόφησης των κονδυλίων στην Ελλάδα και ότι ελήφθησαν αποφασιστικά μέτρα για την βελτίωσή της.
Αναφορικά με το αίτημα για συγκεκριμένο κατάλογο ΜΚΟ που έχουν λάβει Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η Σουηδή Επίτροπος ανέφερε πως οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν είναι επιλέξιμες ως άμεσοι δικαιούχοι αλλά μπορούν να είναι συνδικαιούχοι, και ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την ανάθεση και την επιλογή των έργων και των δικαιούχων στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την επιλογή των ΜΚΟ που συμμετείχαν στο σχέδιο της αντιμετώπισης των αυξημένων ροών μεταναστών και προσφύγων.
Το τραγικό παράδειγμα της Μόρια επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης και την επιλογή των συνδικαιούχων συνεργατών της» σχολίασε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής κάνοντας λόγο για λανθασμένες επιλογές και ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης που μας έφτασαν εδώ.

Αναρτήθηκε από Στίλπων ο Μεγαρεύς στις12/3/2020

 

 

 

Αυστραλία:

Πακέτο 1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δαπανηθεί στον τομέα της υγείας

Αυστραλία: Πακέτο 1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δαπανηθεί στον τομέα της υγείας
Η Αυστραλία

ανακοίνωσε ένα οικονομικό πακέτο 2,40 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας

(1,56 δισεκατομμυρίων δολαρίων),

το οποίο θα δαπανηθεί για την οργάνωση κλινικών αντιμετώπισης του πυρετού, αλλά και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς η χώρα καταπολέμα την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένουμε να δαπανηθεί σε αυτό το οικονομικό έτος, καθώς ο ιός και οι επιπτώσεις του θα εξαπλώνονται τους επόμενους μήνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided