Σάββατο, Σεπτέμβριος 26, 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 4ος

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ! ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΩΣ ΚΑΙ 0,60 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ...ΧΟΝΤΡΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ! ΡΕ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΕ 5,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ

 

 

 

 

 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΩΣ ΚΑΙ 0,60 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ...ΧΟΝΤΡΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ!

ΡΕ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΕ 5,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ

ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ! ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΩΣ ΚΑΙ 0,60 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ...ΧΟΝΤΡΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ! ΡΕ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΕ 5,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ! ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΩΣ ΚΑΙ 0,60 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ...ΧΟΝΤΡΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ! ΡΕ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΕ 5,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ

από τον Νίκο Βραχιολίδη

Εχθές θύμισα για τα έσοδα του κράτους από τις σακούλες, για να μας πουν που χρησιμοποιούνται και ο υπουργός το προχώρησε πιο κάτω!
Ποιος του είπε ότι τις χοντρές σακούλες δεν τις χρεώνουν;
Έχει πάει ποτέ να ψωνίσει και να δει εάν τις χρεώνουν;
Τα καταστήματα Vicko, 30 λεπτά τις χρεώνει, όχι 9 !!!

Το παρακάτω άρθρο έγραψα το 2018, όταν το χαράτσι της σακούλας ήταν 4 λεπτά!
Τώρα που είναι 9 λεπτά, τα ποσά ανέβηκαν.
Λόγου χάρη, τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, έγιναν 5.4 κλπ !
Για δείτε πώς 13.500 αναξιοπαθούντες Έλληνες συμπολίτες μας, θα έπαιρναν από 400 ευρώ, οι οικογένειές τους!!!

ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΚΚΟΥΛΩΝ ΣΤΑ S. MARKETS, ΦΟΥΡΝΟΥΣ κ.λ.π.! 2,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ...

γράφει ο Νικος Βραχιολιδης
Από την αρχή του έτους έχει επιβληθεί νέο χαράτσι στην καθημερινότητά μας!
Το περιβαλλοντικό τέλος! 4 λεπτά μαζί με το ΦΠΑ, για κάθε μία σακούλα! Δηλαδή στο χαράτσι, οι πολιτικοί απατεώνες και εγκληματίες, βάζουν και...

ΦΠΑ!
Για να κάνουμε ένα πρόχειρο υπολογισμό.
Κάθε μέρα στο φούρνο 4 λεπτά για το ψωμί επί 2 εκατομμύρια πολίτες (γιατί δεν πάμε και οι 14 εκατομμύρια μαζί με τους λαθρομετανάστες κάτοικοι της χώρας στο φούρνο κάθε μέρα), μάς κάνει 80.000 ευρώ επί 30 ημέρες που έχει ο μήνας, μας κάνει 2,4 εκατομμύρια ευρώ βάζει στα ταμεία της, μόνο από το φούρνο και μόνο από το 1/7 του πληθυσμού της!
Από την αρχή του έτους δηλαδή, έχουν μπει στα ταμεία 12 εκατομμύρια ευρώ!
Τι έχουν γίνει όλα αυτά τα λεφτά; Έχει γίνει κάτι για το περιβάλλον;
Έχει γίνει κάτι για τα νοσοκομεία;
Βάλτε, ο καθένας ξεχωριστά, με το μυαλό τι θα μπορούσαν να γίνουν τόσα λεφτά!
Το απλούστερο λέω εγώ: θα μπορούσε να δίνει, κάθε μήνα, από 400 ευρώ σε 6.000 αναξιοπαθούντες και στις οικογένειές τους!
Από το χαράτσι, επαναλαμβάνω, που πληρώνει το 1/7 του πληθυσμού και μόνο από το φούρνο! Super markets, εμπορικά καταστήματα κλπ, πόσο πολύ ανεβαίνει το ποσό; Πόσες οικογένειες Ελλήνων θα είχαν να ζήσουν; Και λέω "Ελλήνων" γιατί αυτό το ρατσιστικό κράτος έναντι των Ελλήνων, δίνει όλα τα επιδόματα σε λαθραίους Αφγανούς, Αλβανούς, Πακιστανούς κλπ και όχι στους Έλληνες!!!
Από 1/1/2019 το ποσό θα ανέβει περίπου στα 9 λεπτά!
Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει το ΦΠΑ να κατέβει από το 24% στα 6% ή να μειωθούν οι φόροι σε αυτούς που πληρώνουν, μισθωτούς και συνταξιούχους, που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα.

indobserver.gr 26/4/2020

 

 

 

 

Nέα ''μαχαιριά'' της ΕΕ:

Τα 700 εκατ για τον Έβρο καταλήγουν στους μετανάστες!

- Κανένα κονδύλι για την θωράκιση των συνόρων

Πρωτοφανές

Όπως φαίνεται ΕΕ και ΗΠΑ παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ήδη χθες το Πενταπόσταγμα ανέφερε πως η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ (CRS) σε ενημερωτική έκθεση που αφορά την επικαιροποίηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, απέφυγε  οποιαδήποτε αναφορά στις τουρκικές ενέργειες σε βάρος της χώρας μας.

Όλοι και όλα λειτουργούν υπέρ του Ερντογάν ξεκάθαρα.

Η αποκάλυψη

Πυροτέχνημα δίχως κανένα αντίκρισμα η εξαγγελία  οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 700 εκατ. ευρώ, από την Κομισιόν.

Το κονδύλι υπάρχει και θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, αλλά αποδέκτης, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δεν θα είναι το ελληνικό κράτος. Ούτε βεβαίως αυτή η οικονομική ενίσχυση θα κατευθυνθεί σε δράσεις για τη θωράκιση των συνόρων και την ενίσχυση των αποτρεπτικών μηχανισμών κατά της παράνομης μετανάστευσης, όπως αρχικά είχε αφεθεί να εννοηθεί.

Στην πραγματικότητα το μισό από το σύνολο του ποσού(350 εκ. ευρώ)θα εκταμιευθεί άμεσα, αλλά θα διατεθεί αμιγώς για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ένα σημαντικό τμήμα θα δοθεί υπό την μορφή επιδομάτων σε 90.000 «αιτούντες άσυλο» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, αναφέρει το bankingnews.gr

Τα επιδόματα αυτά θα δοθούν ως… «βοήθεια σε μετρητά», όπως αποκάλυψε πρόσφατα η αρμόδια Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.

Από την δεύτερη μελλοντική δόση ένα ποσό 50 εκ. ευρώ (μόλις το 14% του συνόλου) προορίζεται για την «κάλυψη του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συνοριοφυλάκων και αστυνομικών» (δεν διευκρινίζεται ποιας εθνικότητας) και αφορά τη μεθόριο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας με την Τουρκία.

Επωφελείται δηλαδή και η γειτονική βαλκανική χώρα, ενώ, κατά δήλωση των επίσημων αρχών της, την περίοδο της κρίσης στον Εβρο δεν υπήρξε ούτε μία απόπειρα παράνομης εισόδου σε βουλγαρικό έδαφος.

Από την δεύτερη δόση επίσης, ένα…συμβολικό ποσό 10 εκ,. ευρώ κατευθύνεται στις υπηρεσίες της Frontex, ενώ η μερίδα του λέοντος(220 εκ) θα διατεθεί για την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά. Αλλα 50 εκατομμύρια θα δοθούν για τον εφοδιασμό των hotspots με είδη έκτακτης ανάγκης και τρόφιμα, αλλά και για την πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού(από ΜΚΟ)και υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι από την πρώτη δόση των 350 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη αρχίσει και «τρέχει», η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει στην κυριολεξία…ψίχουλα, όπως παγίως συμβαίνει με την ευρωπαική βοήθεια για το μεταναστευτικό. Όπως διευκρίνισε η κ. Γιόχανσον τα 290 εκ. ευρώ προορίζονται για την στήριξη των νέων 31 δομών(σ.σ. 28 έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση)στην ενδοχώρα, αλλά και την ενοικίαση πρόσθετων καταλυμάτων χωρητικότητας 25 χιλιάδων κλινών, καθώς και για την…βοήθεια σε μετρητά που προαναφέραμε και προορίζεται για 90 χιλιάδες μετανάστες.

Aυτοί είναι οι ''σύμμαχοί μας'';

Pentapostagma Enimerosis 22/4/2020

 

 

 

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω τα «voucher της αρπαχτής»

μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο

Μετά το φιάσκο με την υποτιθέμενη κατάρτιση - επιπέδου «σκόιλ ελικικού» - των Ελλήνων επιστημόνων και εν μέσω καταιγιστικών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο με το πρόγραμμα των voucher, η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε την κατάργηση του προγράμματος.

Στη σχετική ανακοίνωσή του (ολόκληρη παρακάτω), το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι ο λόγος της κατάργησης του προγράμματος είναι τα τραγικά λάθη που παρατηρήθηκαν στις πλατφόρμες του προγράμματος, αν και αυτά είναι γνωστά εδώ και μέρες και ο ίδιος ο Γιάννης Βρούτσης είχε φροντίσει να τα υποβαθμίσει λέγοντας ότι βρέθηκαν «τέσσερα λάθη σε δυο σελίδες».

Από το πρωί, ωστόσο, οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα voucher είναι καταιγιστικές, οδηγώντας την κυβέρνηση σε μονόδρομο. Το Τvxs.gr είχε αποκαλύψει από την έναρξη του προγράμματος τον τρόπο που αυτό θα υλοποιούνταν καθώς και το «πάρτι» των εκατομμυρίων που είχε στηθεί, αλλά και το περίφημο τρικ με τις πλατφόρμες που επρόκειτο να πιστοποιηθούν ώστε να εισπράττουν τα 200 από 470 ευρώ ευρώ, ανά καταρτιζόμενο από τον κάθε πάροχο.

Σε αυτά προστέθηκαν σήμερα και νέα στοιχεία που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι περιβόητες «πλατφόρμες» ανήκουν σε ακραιφνή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που βρίσκονται στο στενό πυρήνα υπουργών με σχέσεις που φτάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται».

Tags: Voucher, Γιάννης Βρούτσης, επιστήμονες, ΚΕΚ, κοροναϊός, κυβέρνηση ΝΔ

Tvxs  22/4/2020

 

 

 

Πάρτι εκατομμυρίων με «αόρατες» εταιρίες και ξεχασμένες ΜΚΟΤο μεγάλο φαγοπότι με το 600άρι των επιστημόνων.
Δίνουν 30.000.000 € σε έξι «αγνώστους» για
πλατφόρμες αξίας....μερικών χιλιάδων ευρώ
Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε μία καταστροφική οικονομική περιδίνηση εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό του Covid-19, κάποιοι φαίνεται πως έχουν αφήσει ανοιχτά τα παράθυρά τους όχι για να μπει μέσα ζωογόνος αέρας με ιοκτόνο δράση, αλλά εκατομμύρια ευρώ με ευεργετική δράση για την τσέπη τους.
Και ενώ η καταστροφική λαίλαπα έχει αρχίσει ήδη να σαρώνει τον κόσμο των επιχειρήσεων και της εργασίας, σε κάποιους κήπους έχουν αρχίσει να φυτρώνουν «λεφτόδεντρα» -και μάλιστα με κυβερνητική σπορά- κι ας ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πως «λεφτόδεντρα» δεν υπάρχουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι η υπόθεση με τα vouchers «τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση» -όπως είναι ο βαρύγδουπος αλλά κενός ουσίας χαρακτηρισμός- διάρκειας 100 ωρών, που θα αναγκαστεί να αποδεχθεί μερίδα Ελλήνων επιστημόνων, προκειμένου να λάβει ένα δήθεν «επίδομα» της τάξης των 600 ευρώ, το οποίο μοιάζει περισσότερο με εμπαιγμό του επιστημονικού κόσμου από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, παρά με προσπάθεια στήριξης τεράστιων κλάδων της ελληνικής οικονομίας.
Βλέπετε, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σίγουρα δεν θα βοηθηθούν ιδιαιτέρως οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι μηχανικοί, οι δικαστικοί επιμελητές, οι εκπαιδευτικοί, οι ερευνητές, οι οικονομολόγοι και οι λογιστές, που είναι οι βασικοί δικαιούχοι. Μάλλον μετά βίας θα μπορέσουν να καλύψουν ελάχιστες βασικές ανάγκες τους.
Πακτωλός
Αντίθετα, ο πακτωλός των χρημάτων -μιλάμε για ποσά με πολλά μηδενικά- θα κατευθυνθεί σε ελάχιστες τσέπες, οι κάτοχοι των οποίων τελικά θα προσφέρουν υπηρεσίες με ελάχιστο ή και μηδαμινό κόστος. Ο λόγος όχι μόνο για τα αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (επίπεδο 1 και 2), γνωστά και ως ΚΕΚ, στα οποία θα απευθυνθούν οι επιστήμονες προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι του επιδόματος, αλλά και για τις εταιρίες Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης (Ο.Σ.Τ.Κ.), όπως ονομάζονται, οι οποίες θα παρέχουν στα ΚΕΚ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια με έναν κωδικό θα μπορούν να «τρέξουν» οι επιστήμονες για τη λεγόμενη ασύγχρονη τηλεκατάρτιση (σ.σ.: μία άλλη μεγάλη ανακάλυψη της εποχής μας με… κενό αέρος!
Δεν πρόκειται για μαθήματα με παρουσία μέσω διαδικτύου καθηγητή και ταυτόχρονη παρακολούθηση όσων συμμετέχουν, αλλά για ένα πρόγραμμα που απλά τρέχει στον υπολογιστή. Δεν είναι τυχαίο που κάποια ΚΕΚ έχουν αρχίσει να προσφέρουν δώρο σε όποιον επιστήμονα τα επιλέξει κι ένα… κανονικό σεμινάριο). Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 192.965.940 ευρώ. Από αυτά 84.760.740 ευρώ -ή 470 ευρώ ανά ωφελούμενο- ανακοινώθηκε αρχικά πως θα κατευθυνθούν στα ΚΕΚ, τα οποία στην πραγματικότητα θα παρέχουν μόνον έναν κωδικό(!) στους υποψηφίους.
Σε δεύτερο χρόνο, όμως, έγινε γνωστό πως περίπου 30.000.000 από τα 84.000.000 ευρώ θα πάνε στα ταμεία των εταιριών που θα προσφέρουν αυτά τα -ας πούμε- εγκεκριμένα συστήματα τηλεκατάρτισης (σ.σ.: αυτός είναι ένας πρώτος υπολογισμός. Το ποσό μένει να κριθεί, όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια).
Ανάρτηση
Στις 6 Απριλίου, μάλιστα, αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια και η σχετική απόφαση με τίτλο «Συγκρότηση Μητρώου Εγκεκριμένων Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης (Ο.Σ.Τ.Κ.)». Σε αυτό το έγγραφο, βεβαίως, συμβαίνει κάτι πρωτοφανές για ανακοίνωση απόφασης Υπουργείου, καθώς δεν αναγράφονται οι εταιρίες -ως είθισται- που θα μοιραστούν τα 30.000.000 ευρώ, αλλά επτά ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι (links), οι οποίοι οδηγούν σε κάποιες… αστείες σελίδες, στις οποίες διαφημίζονται υποτυπωδώς αυτά τα συστήματα τηλεκατάρτισης, αλλά δεν περιέχονται άλλες πληροφορίες για το εταιρικό σχήμα που βρίσκεται από πίσω.
Και ενώ τα ΚΕΚ, τα οποία θα μοιραστούν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 54.000.000 ευρώ για μηδενικές υπηρεσίες λόγω του μοντέλου κατάρτισης, είναι εκατοντάδες, άρα τελικά ο μποναμάς θα μοιραστεί αρκετά, αντίθετα οι εταιρίες που θα μοιραστούν τα 30.000.000 ευρώ είναι έξι, καθώς δύο από τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους που αναγράφονται στο μητρώο του Υπουργείου ανήκουν στην ίδια εταιρία.
Μία απλή διαίρεση, λοιπόν, εάν υποθέσει κανείς πως το ποσό θα μοιραστεί ισότοπα, οδηγεί στο συμπέρασμα πως καθεμία από αυτές θα λάβει 5.000.000 ευρώ για ένα πρόγραμμα που ενδεχομένως δεν στοιχίζει πάνω από μερικές χιλιάδες ευρώ. Και ίσως… ούτε τόσα. Όχι κι άσχημα! Στα ονόματα, μάλιστα, των ιδιοκτητών των εταιριών περιλαμβάνεται κι αυτό ενός επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλία και ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Η ιστορία, σε αυτή την περίπτωση, επαναλαμβάνεται και τη δεύτερη φορά σαν τραγωδία κι όχι σαν φάρσα!

Ο παλιός γνώριμος που έπαιρνε κρατικά κονδύλια για να… εκπαιδεύει Ινδιάνους

Πίσω από τον πρώτο ηλεκτρονικό σύνδεσμο που αναφέρεται στη λίστα του μητρώου των Ο.Σ.Τ.Κ., που ανάρτησε το υπουργείο, βρίσκεται η εταιρία Δήμητρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε. (www.edimitra.gr), η οποία το 2018 είχε κύκλο εργασιών μόλις 1.647.747,59 ευρώ. Επομένως, τώρα θα βγάλει πολλαπλάσια από μία και μόνο κρατική δουλειά. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι πως πρόεδρος της εταιρίας είναι ο Νίκος Πιτσούλης, το όνομα του οποίου είχε φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το διάστημα 2011-2014, όταν αποκαλύφθηκε πως μία σειρά ΜΚΟ που είχε δημιουργήσει είχαν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ο κ. Πιτσούλης «πήρε εγκαίρως θέση στον χώρο των ΜΚΟ (ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’90), βρίσκοντας έτσι τρόπο να τροφοδοτηθεί από τα εθνικά και ευρωπαϊκά ταμεία». Το μεγάλο του δημιούργημα ήταν η ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα», η οποία το 2000-2004 πήρε χρηματοδότηση 2.300.000 ευρώ μόνο από το υπουργείο Εξωτερικών. Γύρω από την «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» είχε στηθεί ένα μεγάλο δίκτυο άλλων ΜΚΟ και εταιριών.
Ο υποτιθέμενος στόχος αυτών των ΜΚΟ ήταν πραγματικά ευφάνταστος. Μία από αυτές, ο «ΣυνΠΟΛΙΤΙΣ», είχε, για παράδειγμα, στόχο την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και εμφανίστηκε σε διάφορα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, αλλά και δήμων, ενώ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Νίκος Πιτσούλης είχε ιδρύσει τη ΜΚΟ «Ιφιτος», την οποία μάλιστα προωθούσε διεθνώς τότε και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Διαβάζουμε σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, σε σχετικό ρεπορτάζ για τα λεφτά που έχουν δαπανηθεί από ΜΚΟ, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014: «Ακόμα μία περίπτωση που απασχόλησε ήταν ένα δίκτυο ΜΚΟ με έδρα τη Λάρισα, οι οποίες συναντώνται σε διάφορα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και έχουν λάβει εκατομμύρια για να προσφέρουν στήριξη πολιτισμικού περιεχομένου στα θύματα του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία, για την εκπαίδευση Ινδιάνων στον οικοτουρισμό και την προστασία του Αμαζονίου, καθώς και για να προσφέρουν σε γυναίκες στην Παλαιστίνη διέξοδο από την υποαπασχόληση. Ο άνθρωπος πίσω από αυτές της ΜΚΟ φέρεται ότι είναι ο Νίκος Πιτσούλης».
Προφανώς ο κ. Πιτσούλης είναι παντός καιρού και κυβέρνησης στην ανακάλυψη του δρόμου προς το δημόσιο χρήμα. Όπως αποδεικνύει και μία απόφαση που αναρτήθηκε στις 26 Μαρτίου από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας, ακόμη μία εταιρία του, η «BEE group», θα λάβει 24.800 ευρώ «για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας Portal-Γνώσης». Οχι κι άσχημη η σούμα γι’ αυτές τις εποχές!

Βαφτίζουν ΕΣΠΑ τους εθνικούς πόρους

Αν και οι ανακοινώσεις του κ. Βρούτση μιλούσαν αρχικά για πόρους που θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, ο υπουργός αυτοδιαψεύστηκε λίγες μέρες μετά. Στην επίσημη έγγραφη ενημέρωση για το πρόγραμμα, που αναρτήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, μάθαμε τελικά πως «η Δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ Ε034 κωδικός έργου 50548764) και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί εφόσον ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές ενέργειες» και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν ολίγοις, από τα δικά μας χρήματα.
Το πιο παράλογο, όμως, είναι πως, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου, από τη δράση αναμένεται να ωφεληθούν -τρόπος του λέγειν- 180.342 επιστήμονες. Αυτό σημαίνει πως, εάν οι επιστήμονες είχαν ωφεληθεί με τα 800 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, τότε η συνολική δαπάνη θα ήταν 144.273.600 και όχι 192.965.940 ευρώ. Επομένως, ο ελληνικός λαός και θα πληρώσει 50.000.000 ευρώ επιπλέον και τελικά δεν θα στηριχτούν όλοι αυτοί οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, που το τέλος της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να τους βρει όρθιους για το καλό της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εκδόθηκε στις 30 Μαρτίου, υπήρχε άρθρο που προέβλεπε πως «για το έτος 2020 παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χορήγησης άδειας Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κέντρων Διά Βίου Μάθησης».

Εμπαιγμός και εξευτελιστική διαδικασία, λένε οι επιστήμονες

«Εμείς θεωρούμε όλη αυτή τη διαδικασία εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους επιστήμονες» θα πει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. «Προφανώς, κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν διέξοδο θα κάνουν το πρόγραμμα εξ ανάγκης για να πάρουν τα λεφτά. Αυτό δεν σημαίνει πως όσοι πάρουν τα λεφτά αποδέχονται όλη αυτή τη διαδικασία. Το 70% του κλάδου είναι πιο καταρτισμένο. Εδώ καταθέτουμε αγωγές πλέον ηλεκτρονικά. Όλο αυτό ήταν μία κίνηση να δώσουν κάποια λεφτά από την πίσω πόρτα» θα πει ακόμη ο κ. Βερβεσός, συμπληρώνοντας πως ακόμη και η υπαναχώρηση της κυβέρνησης, που δήλωσε πως οι επιστήμονες θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ τον Μάιο, ήταν για να χρυσωθεί το χάπι. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου».
Οι τομείς κατάρτισης μοιάζουν πραγματικά αστείοι για επαγγελματίες ετών στους κλάδους τους. Κατηγορίες όπως προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO) και συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία μοιάζουν να απευθύνονται σε αποφοίτους λυκείου και όχι σε καταρτισμένους επιστήμονες.
Φυσικά, το ίδιο κλίμα επικρατεί και μεταξύ των μηχανικών. «Δεν έχει δοθεί η εντολή να κλείσουν οι οικοδομές, κάτι που εξυπηρετεί ενδεχομένως κάποια μεγάλα έργα, κι αυτό δημιουργεί μία θολή κατάσταση. Αρα βγαίνει το συμπέρασμα πως οι μηχανικοί δουλεύουν» θα εξηγήσει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» η Τόνια Κατερίνη, μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων). Στην πραγματικότητα, όμως, όπως εξηγεί, δεν λειτουργεί καμία δημόσια υπηρεσία, δεν λειτουργούν οι πολεοδομίες, δεν λειτουργούν τα συμβούλια αρχιτεκτονικής και δεν μπορείς να προμηθευτείς υλικά.
Κοροϊδία
Επομένως, αυτή η άποψη είναι ψευδεπίγραφη. «Η πλειοψηφία των μηχανικών αυτό το εξευτελιστικό πράγμα φαντάζομαι ότι θα το αρνηθεί γιατί είναι κοροϊδία. Σε εκπαιδεύουν, για παράδειγμα, πώς μπαίνει η ηλεκτρονική υπογραφή. Μα όποιος έχει βγάλει άδεια με τα νέα συστήματα αυτά τα πράγματα τα ξέρει» θα συμπληρώσει η κυρία Κατερίνη, η οποία θα βάλει ακόμη δύο ενδιαφέρουσες πτυχές του θέματος: «Δεν θέλουμε καθόλου αυτό το πρόγραμμα να λειτουργήσει σαν προϋπόθεση σε περίπτωση που αποφασίσουν τελικά να δώσουν τον Μάιο τα 800 ευρώ. Δηλαδή να μπορείς να πάρεις τα 800 μόνο όταν έχεις πάρει τα 600.
Επίσης, μέσα από αυτή την ιστορία της κατάρτισης ίσως να μπαίνει ένα μικρό λιθαράκι σε μία προσπάθεια που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια να προσδιορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών όχι μέσα από τις ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές τους, αλλά μέσα από έναν ατομικό φάκελο προσόντων. Κι αυτό χρειάζεται προσοχή».

 

 

 

 

Μπαξίσι 33 εκατ.

από τους τραπεζίτες

στους “αλήτες ρουφιάνους”,

δικά μας λεφτά.

_by _


Μπαξίσι 33 εκατ. από τους τραπεζίτες στους “αλήτες ρουφιάνους”, δικά μας λεφτά. Στόμωσαν με χαρτονομίσματα χρεωκοπημένα “παράσιτα” για να κρύβουν τις αλήθειες του Λαού. Οι λίστες του αίσχους κ ΄όλα τα ονόματα πάνω απ΄τον σκουληκιασμένο τάφο της ελληνικής δημοσιογραφίας


teaser16-4

Διαβάστε στο μοναδικό αντισυστημικό ΜΜΕ στην Ελλάδα, στο Μακελειό της Μεγάλης Πέμπτης , 16-4–2020, του Έθνους των Ελλήνων Χριστιανών- μέρες Αγίων Παθών που θέλουν να ξεχάσουμε- και των μεγάλων αποκαλύψεων, της πρώτης και τελευταίας υπερήφανης αυτοχρηματοδοτούμενης ελληνικής εφημερίδος που τιμά τη λέξη «δημοσιογραφικό ρεπορτάζ», δεν ανήκει σε κανέναν κομματικό και παραταξιακό μηχανισμό, δεν τα παίρνει από κανέναν κι τσακίζει το καρτέλ της ψευτοενημέρωσης και του χρεωκοπημένου εκδοτικού κατεστημένου, επί 5 συνεχή χρόνια. Με κόστος αλλά πάντα με συνέπεια έναντι των αναγνωστών μας. Σε αυτούς που δίνουμε λόγο και δικαίωμα να μας κρίνουν και σε κανέναν άλλο. Κι ας λυσσομανάει κόντρα η διαπλοκή και οι βρωμιάρηδες του συστήματος. Την εφημερίδα που έριξε την κυβέρνηση των κατσαπλιάδων και ασκεί σκληρή κριτική στους «καινούργιους». Πάντα απέναντι στην εξουσία και σε κάθε κατασταλτική κρατική αρχή, διαφθοράς και ψέματος εις βάρος του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.

-Στο μοναδικό ταμπλόιντ φύλλο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και πάει κόντρα στη σαπίλα της «πυραμίδας» αχρείων και ξεπουλημένων ηγετών, ντόπιων και αλλοδαπών ολιγαρχών, με την ίδια σταθερή τιμή των 0.80 ευρώ αλλά και με το καλύτερο ρεπορτάζ της πιάτσας, από τις 19-1-2015 , με μια αποφασισμένη ομάδα δημοσιογράφων που υπηρετούν την αλήθεια του Λαού.
Συνεχίζουμε χωρίς ανάσα τις αποκαλύψεις και τον αγώνα για μια ελεύθερη και αδούλωτη πατρίδα.
-εθνικό είναι ότι είναι αληθινό
–αλήθεια είναι η αλήθεια του λαού
-Αυτοί που κρύβουν την αλήθεια, είναι εχθροί του λαού και οφείλουμε να τους ξεμπροστιάζουμε με το ρεπορτάζ και την δημοσιογραφική αποκάλυψη ως θεματοφύλακες-μαζί με την κοινή γνώμη- του λαϊκού συμφέροντος.

Κανένας δεν είναι πάτρωνας του ελληνικού πατριωτικού λαού. Κανένας δεν δικαιούται να τον καπηλεύεται.

Banner-supermarket

Την ιστορία πια δεν τη γράφουν οι αριστεροί, τη γράφουν οι Έλληνες πατριώτες. Η Ελλάδα ανήκει μόνον στους αληθινούς Έλληνες .

Όποιοι δεν βρίσκουν την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ στα περίπτερα- πάγκους σούπερ μάρκετ ή βλέπουν όλες τις εφημερίδες κρεμασμένες και όχι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, να μας τηλεφωνούν στο 6946- 357733 ή στο τηλ. της εφημερίδος 210-9590361 ή να μας στέλνουν sms (γραπτό μήνυμα), για να τακτοποιούμε κάποιους -δια της νομικής οδού- που επιδιώκουν το σαμποτάζ , τις επαγγελματικές αλητείες αλλά και τη νόθευση κυκλοφοριών και σκηνοθετημένων πανελλαδικών αποτελεσμάτων.

24 Prosfores Megali Paraskevi.indd

Teaser Εφημερίδας “Μακελειό” για Μεγάλη Πέμπτη 16-04-2020 from Makeleio WebTV on Vimeo.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%

 

makeleio

Μπαξίσι 33 εκατ. από τους τραπεζίτες στους “αλήτες ρουφιάνους”, δικά μας λεφτά. Στόμωσαν με χαρτονομίσματα χρεωκοπημένα “παράσιτα” για να κρύβουν τις αλήθειες του Λαού. Οι λίστες του αίσχους κ ΄όλα τα ονόματα πάνω απ΄τον σκουληκιασμένο τάφο της ελληνικής δημοσιογραφίας

Διαβάστε στο μοναδικό αντισυστημικό ΜΜΕ στην Ελλάδα, στο Μακελειό της Μεγάλης Πέμπτης , 16-4–2020, του Έθνους των Ελλήνων Χριστιανών- μέρες Αγίων Παθών που θέλουν να ξεχάσουμε- και των μεγάλων αποκαλύψεων, της πρώτης και τελευταίας υπερήφανης αυτοχρηματοδοτούμενης ελληνικής εφημερίδος που τιμά τη λέξη «δημοσιογραφικό ρεπορτάζ», δεν ανήκει σε κανέναν κομματικό και παραταξιακό μηχανισμό, δεν τα παίρνει από κανέναν...

 

 

 


Σύνταξη με ένα κλικ από τον Ιούνιο

– Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία

Πώς θα βγαίνει η ψηφιακή σύνταξη - Βρούτσης: Ιστορική μέρα

Σύνταξη με ένα κλικ από τον Ιούνιο - Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία

Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η ψηφιακή σύνταξη θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά από τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας εντάσσονται δύο μεγάλες κατηγορίες αποφάσεων συνταξιοδότησης:

  • Οι αποφάσεις μεταβίβασης κύριων συντάξεων, λόγω θανάτου, για τους ασφαλισμένους όλων των τέως ταμείων.
  • Οι αποφάσεις συντάξεων γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση.

Οι κατηγορίες αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των αποφάσεων συνταξιοδότησης που εκδόθηκαν το 2019 και, ειδικότερα, η πρώτη 34.268 αποφάσεις και η δεύτερη περίπου 12.000 αποφάσεις. Συνολικά, οι δύο κατηγορίες ξεπερνούν τις 46.000 αποφάσεις επί συνόλου 114.305 αποφάσεων συνταξιοδότησης που εκδόθηκαν το 2019

Η πιλοτική λειτουργία υποστηρίζει αυτοματοποιημένα τα 4 από 5 τα στάδια της πλήρους ψηφιακά αυτοματοποιημένης διαδικασίας, ειδικότερα:

  1. Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης. Σε εφαρμογή του νόμου 4670/2020, που ψηφίστηκε πρόσφατα, καθίσταται πλέον υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συνταξιοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ, εντάσσοντας για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική διαδικασία τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και τους αγρότες του τ. ΟΓΑ.
  2. Ψηφιακή αναζήτηση των απαιτούμενων ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικών από το μητρώο Πολιτών, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ (Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης).
  3. Θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης.
  4. Υπολογισμός του πληρωτέου ποσού της σύνταξης.

Το τελικό πέμπτο στάδιο, αυτό της έκδοσης της απόφασης, θα εκτελείται κατά τους επόμενους δύο περίπου μήνες της πιλοτικής λειτουργίας, αφού πρώτα επιβεβαιωθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ τα στοιχεία της απόφασης.

Στην πλήρη λειτουργία της, από τον Ιούνιο του 2020, η νέα ψηφιακή διαδικασία απονομής σύνταξης προβλέπεται να λειτουργεί ως ηλεκτρονική υπηρεσία επιπέδου 4, με την έκδοση της απόφασης να ολοκληρώνεται δευτερόλεπτα, μετά την υποβολή του αιτήματος από το συνταξιούχο.

Από σήμερα, οι ασφαλισμένοι υποβάλλουν την αίτησή τους στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», επιλέγοντας από το διαδικτυακό τόπο gov.gr, στην ενότητα Εργασία-Ασφάλιση, την επιλογή «Αίτηση Συνταξιοδότησης» ή, αντίστοιχα, στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr, μενού «Συνταξιούχοι», επιλογή «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης»).

Στη συνέχεια, εισέρχονται στην πλατφόρμα με χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet και επιλέγουν την κατηγορία (Κύρια Σύνταξη Γήρατος, Κύρια Σύνταξη Αναπηρίας, Μεταβίβαση Κύριας Σύνταξης, λόγω Θανάτου, Κύρια Σύνταξη Θανάτου Ασφαλισμένου) για την οποία επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση.

Η ανάπτυξη της πλατφόρμας χρηματοδοτείται από πόρους του προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και, μέχρι τέλους του έτους, θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες κύριας σύνταξης.

Βρούτσης: Ιστορική μέρα

«Σήμερα, είναι μία ιστορική μέρα για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και για όλους τους σημερινούς και μελλοντικούς ασφαλισμένους πολίτες, καθώς ξεκινάει για πρώτη φορά στη χώρα μας η εφαρμογή της πιλοτικής λειτουργίας της απονομής της ψηφιακής σύνταξης "ΑΤΛΑΣ".

Η μεγαλύτερη, ίσως, πρόκληση για την αντιμετώπιση της διαχρονικής παθογένειας του ασφαλιστικού μας συστήματος βρίσκεται στο τελικό στάδιο διευθέτησης.

Ένα πρόβλημα που βασάνιζε και λειτουργούσε τιμωρητικά επί δεκαετίες τους πολίτες προχωράει στην τελική ευθεία επίλυσής του» είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Και συνέχισε:

«Όπως ακριβώς το 2013, με τη μεγάλη μεταρρύθμιση του "ΗΛΙΟΣ", χαρτογραφήσαμε για πρώτη φορά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, σήμερα επιτελούμε κάτι αντίστοιχο - ίσως και σημαντικότερο- με την ψηφιακή σύνταξη "ΑΤΛΑΣ".

Σε δύο μήνες από σήμερα, όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί και παρά τις αντίξοες και έκτακτες συνθήκες, υλοποιούμε κανονικά τη δέσμευσή μας για πλήρη λειτουργία του συστήματος ΑΤΛΑΣ μέσα στον Ιούνιο. Σε δύο μήνες από σήμερα, ξεπερνώντας ακόμα και τις δεσμεύσεις μας, το 40% και πλέον των αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα απονέμεται ψηφιακά και μέσα σε μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Ούτε μέρες ούτε εβδομάδες ούτε μήνες ούτε χρόνια.

Πιάνοντας το νήμα από το σημείο που το αφήσαμε τον Δεκέμβριο του 2014, υλοποιούμε το όραμα της ψηφιακής απονομής σύνταξης, μέσω του συστήματος "ΑΤΛΑΣ". Επιλέξαμε, στο ξεκίνημα αυτής της μεγάλης προσπάθειας, δύο κρίσιμες και ευαίσθητες κατηγορίες ασφαλισμένων. Τις συντάξεις γήρατος τέως ΟΓΑ (χωρίς διαδοχική ασφάλιση) και της μεταβίβασης συντάξεων, λόγω θανάτου. Το άθροισμα αυτών των δύο ξεπερνάει το 40% των νέων αιτήσεων για συνταξιοδότηση».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας «το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να συντελεστεί χωρίς τη στενή συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, οι οποίοι συντόνισαν το έργο της ψηφιοποίησης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και της ηλεκτρονικής διασύνδεσης του e-ΕΦΚΑ με το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ (Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης).

Η πιλοτική λειτουργία της ψηφιακής απονομής σύνταξης έρχεται να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που ολοκλήρωσαν τον εργασιακό τους βίο, το οποίο θα μπορούσε να έχει λυθεί ήδη από τα τέλη του 2015, αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ιδεοληπτικά δεν είχε "παγώσει" την ανάπτυξη του συστήματος "ΑΤΛΑΣ".

'Αφησα σκόπιμα για το τέλος την ειδική αναφορά στο πρόσωπο του εξαιρετικού διοικητή του e- ΕΦΚΑ και προσωπικού μου φίλου Χρήστου Χάλαρη, καθώς μαζί ξεκινήσαμε την υλοποίηση του οράματος από το 2013 και χωρίς αυτόν, τις γνώσεις του, την επιμονή του και την αποφασιστικότητά του, τίποτα δεν θα είχε προχωρήσει.

Ραντεβού, λοιπόν, σε δύο μήνες από σήμερα, μαζί με τον πρωθυπουργό, για την παρουσίαση της ολοκλήρωσης της πιλοτικής φάσης και την έναρξη της πλήρους παραγωγικής λειτουργίας της ψηφιακής απονομής σύνταξης "ΑΤΛΑΣ"».

Χάλαρης: Είσοδος στη νέα ψηφιακή εποχή

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της διαδικασίας απονομής σύνταξης αποτελεί τη σημαντικότερη από τις 40 δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο  του e-ΕΦΚΑ για το 2020.

Από σήμερα, όλοι οι ασφαλισμένοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημα συνταξιοδότησής τους στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος "ΑΤΛΑΣ" στο διαδικτυακό τόπο gov.gr ή στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ» ανέφερε ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη.

«Για τους αγρότες και τα δικαιοδόχα μέλη θανόντων συνταξιούχων, δηλαδή για 4 από τους 10 ασφαλισμένους που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησης, ξεκινά πιλοτικά η ψηφιακή απονομή της σύνταξης. Σταδιακά, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα εντάσσονται νέες κατηγορίες συνταξιοδοτικών αιτημάτων, αυξάνοντας το πλήθος των ασφαλισμένων που θα επωφελούνται.

Ταυτόχρονα, στον e-ΕΦΚΑ, εργαζόμαστε εντατικά για την αντιμετώπιση της πληθώρας των εκκρεμών αιτήσεων και την ενίσχυση του αναιμικού ρυθμού απονομής συντάξεων, που παραλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις και την ενίσχυση των τμημάτων απονομής, αυξήθηκε το μηνιαίο πλήθος των ολοκληρωμένων αιτημάτων συνταξιοδότησης από 9.756, τον Σεπτέμβριο του 2019, σε 13.515, τον Ιανουάριο του 2020 και 13.506, τον Φεβρουάριο του 2020 (αύξηση 38,4%)» είπε.

Και πρόσθεσε:

«Σήμερα, σχεδιάζουμε την αξιοποίηση της νέας πλατφόρμας και για την επίσπευση των εκκρεμών αιτήσεων. Στο επόμενο διάστημα, θα μεταφερθούν στην πλατφόρμα ψηφιακής απονομής "ΑΤΛΑΣ" δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά στο παλιό σύστημα. Σκοπός και γι' αυτές να εκδοθούν εντός του καλοκαιριού ψηφιακά, οι σχετικές αποφάσεις, ώστε να προωθηθούν για πληρωμή.

Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας ψηφιακής απονομής σύνταξης "ΑΤΛΑΣ" σηματοδοτεί την είσοδο στη νέα ψηφιακή εποχή, όπου οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ, λίγα δευτερόλεπτα μετά την υποβολή της αίτησής τους, θα έχουν στην οθόνη τους την απόφαση συνταξιοδότησής τους.

Με την ολοκλήρωση, το επόμενο δίμηνο της πιλοτικής φάσης λειτουργίας της ψηφιακής απονομής και την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της πλατφόρμας, θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των συντάξεων που κάθε μήνα απονέμονται και, ταυτόχρονα, θα απελευθερωθεί πολύτιμο στελεχιακό δυναμικό του e-ΕΦΚΑ, για να εστιάσει σε εκκρεμείς από το παρελθόν αιτήσεις.

Με σύμμαχους την αμέριστη υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας, την τεχνολογία, τον επαγγελματισμό και την εμπειρία του προσωπικού του, ο e-ΕΦΚΑ το 2020 θα ξεπεράσει τα προηγούμενα έτη στο πλήθος των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ώστε, από το 2021, να εξαλειφθεί τελείως το χρόνιο πρόβλημα των πολυετών καθυστερήσεων στην απονομή των συντάξεων»

NEWSBEAST.GR  15/4/2020

 

 

Επικουρικές

- εξπρές για 50.000 συνταξιούχους

– Αναλυτικά παραδείγματα, ποιες κατηγορίες αφορά

Επικουρικές-εξπρές για 50.000 συνταξιούχους - Αναλυτικά παραδείγματα, ποιες κατηγορίες αφορά

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ

Επικουρική σύνταξη-εξπρές για περίπου 50.000 εν αναμονή συνταξιούχους φέρνει ο συμψηφισμός των εξαγορών πλασματικών χρόνων ασφάλισης ή και προϋπηρεσίας (για το Δημόσιο), με τα αναδρομικά της σύνταξης μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται στον νέο ασφαλιστικό νόμο και σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι που έχουν πλασματικούς χρόνους θα παίρνουν την επικουρική τους πιο γρήγορα από τη στιγμή που βγει πρώτα η κύρια σύνταξη.

Εφόσον το οφειλόμενο ποσό εξαγοράς υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, ο ασφαλισμένος για να πάρει γρήγορα τη σύνταξη θα πρέπει να καταβάλει τη διαφορά ώστε να φέρει την οφειλή κάτω από 3.000 ευρώ και στη συνέχεια να παρακρατηθεί από τις αναδρομικές επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το νέο πλαίσιο αφορά τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από 28/2/2020 και μετά, καθώς και όσες είχαν υποβληθεί μέχρι 27/2/2020 χωρίς να έχει εκδοθεί η απόφαση απονομής επικουρικής σύνταξης. Στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή αιτήσεις μέχρι 27/2/2020, εκτιμάται ότι ανήκουν περί τις 50.000 εκκρεμείς αιτήσεις για απονομή επικουρικής σύνταξης που έχουν και αναγνωρίσεις είτε πλασματικού χρόνου (σπουδών, τέκνων, στρατιωτικής θητείας κ.λπ.) είτε και προϋπηρεσίας αν πρόκειται για το Δημόσιο.

Ολοι αυτοί οι χρόνοι ασφάλισης, περιλαμβανομένου του χρόνου προϋπηρεσίας, οι οποίοι μπορούν να συνυπολογιστούν στην επικουρική σύνταξη με εξαγορά, θα «πληρωθούν» από τα αναδρομικά της σύνταξης εφόσον το κόστος δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, ασφαλισμένος του Δημοσίου που υπέβαλε αίτηση απονομής επικουρική σύνταξηστις 18/3/2020, με αναγνώριση προϋπηρεσίας θα έχει συμψηφισμό ως εξής:

  • Αν το ποσό εξαγοράς δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ θα πάρει απόφαση συνταξιοδότησης και το οφειλόμενο ποσό συμψηφίζεται με το σύνολο των δικαιούμενων αναδρομικών ποσών σύνταξης.
  • Σε περίπτωση που τα αναδρομικά είναι λιγότερα (π.χ. 2.000 ευρώ) από το κόστος των εξαγορών (π.χ. 2.700 ευρώ) τότε θα παρακρατείται και το σύνολο της μηνιαίας δικαιούμενης σύνταξης μέχρι την ολοσχερή εξόφληση της οφειλής. Αν η επικουρική, δηλαδή, είναι 250 ευρώ, τότε θα κρατηθούν περίπου 3 μηνιάτικα για να εξοφληθούν τα άλλα 700 ευρώ που έμειναν εκτός συμψηφισμού.
  • Εάν το ποσό εξαγοράς υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ ο ασφαλισμένος θα πρέπει να εξοφλήσει εφάπαξ το οφειλόμενο ποσό κατά το μέρος που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό συμψηφίζεται ή παρακρατείται από το σύνολο των δικαιούμενων ποσών επικουρική σύνταξη.

Στις εκκρεμείς αιτήσεις δεν περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις στις οποίες έχει ήδη εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης, με παρακράτηση του ποσού εξαγοράς, σε δόσεις ή σε ποσοστό, κάθε μήνα από τη σύνταξη, χωρίς να έχει ακόμη εξοφληθεί.

Αντιθέτως, σε όσες περιπτώσεις δεν έχει εκδοθεί μέχρι και τις 27/2/2020 απόφαση συνταξιοδότησης, ακόμη και αν έχει εκδοθεί απόφαση αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης η οποία δεν έχει εξοφληθεί, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει την αποπληρωμή της οφειλής είτε με βάση τα οριζόμενα στην απόφαση αναγνώρισης είτε με βάση το συμψηφισμό με το νέο σύστημα.

Για παράδειγμα:

* Ασφαλισμένος, συνταξιοδοτούμενος με καθεστώς Δημοσίου, υπέβαλε στις 24/5/2019 αίτηση απονομής επικουρική σύνταξη με αναγνώριση προϋπηρεσίας.

Το Ταμείο εξέδωσε τον 12ο/2019 απόφαση αναγνώρισης, πριν από την απόφαση συνταξιοδότησης με το οφειλόμενο ποσό στις 3.500 ευρώ και έκπτωση 10% για εφάπαξ πληρωμή (με το παλιό καθεστώς). Ο ασφαλισμένος μπορεί, κατ’ επιλογή του, να εξοφλήσει την οφειλή του είτε με βάση την απόφαση αναγνώρισης, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσει 3.500 ευρώ σε δόσεις (ή 3.150 ευρώ με έκπτωση 10%) προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί, είτε να καταβάλει τα 500 ευρώ και να φέρει την οφειλή στις 3.000 ευρώ για να συμψηφιστεί με τα αναδρομικά της επικουρικής του (νέο σύστημα). Για το συμψηφισμό θα πρέπει να κάνει σχετικό αίτημα, οπότε και θα βγάλει πολύ πιο σύντομα την απόφαση συνταξιοδότησης.

Στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται ότι όσοι ασφαλίστηκαν για εφάπαξ και διέκοψαν μπορούν να επανενταχθούν με αίτηση εντός έξι μηνών από τη διαπίστωση της μη υποχρέωσης υπαγωγής τους ή από τη διακοπή της ασφάλισής τους ή τη δημοσίευση του ν. 4670/2020 (28/2/2020).

Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν τη συνέχιση της ασφάλισής τους, δύνανται να υποβάλουν αίτηση διαγραφής και επιστροφής των εισφορών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε περίπτωση θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου, με οφειλές προς τους Κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ του ΕΦΚΑ-ΕΤΕΑΕΠ, γίνεται συμψηφισμός χρεών με τις συντάξεις που δικαιούνται οι επιζώντες (σύζυγοι, τέκνα, ή κληρονόμοι με αποδοχή περιουσιακών στοιχείων του θανόντος). Αν μένει υπόλοιπο χρέους αναζητείται μέσω εφορίας από τους δικαιούχους σύνταξης του θανόντος (συζύγους, τέκνα, κληρονόμους).

Σε περίπτωση που μεταξύ των κληρονόμων υπάρχουν πρόσωπα τα οποία έχουν δικαίωμα σε σύνταξη ή εφάπαξ από τον οφειλέτη, τότε το ανεξόφλητο ποσό της οφειλής του θανόντος παρακρατείται από το σύνολο των δικών τους συντάξεων ή του εφάπαξ που τους μεταβιβάζονται ή τους καταβάλλονται.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

 

 

 

 

 

 

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ € και $.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια "σύνδεση" με όλα τα παραπάνω....Οι 37.000 Αμερικανοί στρατιώτες που ήρθαν για να πάρουν μέρος  στην στρατιωτική άσκηση Defender Europe 2020 από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του ίδιου έτους σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων έχουν ανοσία στο ιό... και δεν είναι συνωμοσιολογία, ότι οι πρώτοι 200 Αξιωματούχοι των Η.Π.Α. όταν έφθασαν στο αεροδρόμιο της Βαυαρίας στις 6 Μαρτίου, όπου κατά την αποβίβασης τους συνάντησαν αντίστοιχους Γερμανούς συναδέλφους τους, όπου αντάλλαξαν χαιρετισμούς, φιλιά, "τρίφτηκαν"... χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας που επιβάλλεται για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς!

Υπόψιν ότι ακριβώς δίπλα, μερικά χιλιόμετρα στην γειτονική Ιταλία στην περιοχή της Λομβαρδίας γίνονταν και γίνεται χαμός από τον κορωνοϊό... κατάσταση που δείχνει ότι για να μπορούν να αναπτύσσονται στρατεύματα εν μέσω ιού... υπάρχει ήδη εμβόλιο για οτιδήποτε και αν είναι αυτό που σκοτώνει τον απλό κόσμο. Η στρατιωτική άσκηση Defender Europe 2020 που θα γινόταν στην Ευρώπη, έχει ως δικαιολογία την "ρωσική αρκούδα"... αλλά η πραγματική αιτία δεν είναι η Ρωσία, αλλά η Γερμανία, και η οικονομική αναδόμηση και σχέση μεταξύ € και $ που θα επέλθει ακριβώς μετά την δικαιολογία του κορωνοϊού.

Βέβαια μέσα από μια στρατιωτική άσκηση δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική αναδόμηση... αλλά μέσα από μια έστω στημένη πανδημία, μπορεί να υπάρξει οικονομική αναδόμηση με έναυσμα ένα οικονομικό κραχ... οικονομικός εχθρός της Ουάσιγκτον (και όχι του Μανχάταν) δεν είναι η Μόσχα, αλλά το Πεκίνο και η Φρανκφούρτη.... και επειδή η Η.Π.Α. δεν μπορούν να στείλουν στρατεύματα στο εσωτερικό της Κίνας μιας και δεν ανήκει σε κάποια συμμαχία μαζί τους... μπορούν να το κάνουν άνετα σε ευρωπαϊκό έδαφος, φυσικά με δικαιολογία την Μόσχα.
Οπωσδήποτε δεν είναι δυνατόν να αποστέλλεται μεγάλος αριθμός στρατευμάτων για μια άσκηση, εν μέσω πανδημίας, και μάλιστα σε βάση λίγα χιλιόμετρα από περιοχή που θερίζει ο ιός... διότι αυτό σημαίνει 2 πράγματα, είτε :
α) δεν υπάρχει ιός, η
β) από την στιγμή που υπάρχει το στρατιωτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί, τόσο απλά. Σε αυτή την χρονική στιγμή και υπό την προεδρία Ντ. Τράμπ, ο αριθμός των αμερικάνικων στρατευμάτων στην Ευρώπη, δεν φορά την Μόσχα, αλλά τις σχέσεις Ουάσιγκτον - Βερολίνου.

Η φετινή στρατιωτική άσκηση που είναι η μεγαλύτερη μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού (12/1991), και συνάμα με την άνοδο του 4ου Ράιχ που έλαβε σάρκα και οστά στις  2/1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, ως αντιστάθμισμα για το κενό εξουσίας εδικά στην Αν. Ευρώπη και όχι μόνο, δεν έχει καθεαυτού σχέση με την πανδημία και τον ιό, αλλά με τα οικονομικά αποτελέσματα που θα επιφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο ο ιός. Η ισχύς στην οικονομία έχει επιφέρει αλλαγές στις γεωπολιτικές σφαίρες, όπως αυτές ορίστηκαν από τους νικητές του Β΄Π.Π. στους νικητές δεν ήταν ούτε η Γερμανία, ούτε η Κίνα... ο ιός είναι ανεξέλεγκτος για εμάς, για τους απλούς ανθρώπους, όχι για τους "μεγάλους". Βέβαια επειδή κάποιοι ίσως πουν ότι η άσκηση ακυρώθηκε...θα δώσουμε αυτό το έγγραφο..
που έχει ημερομηνία 16/3/2020 και δεν αναφέρει ότι σε όλο τον πλανήτη μειώνονται οι στρατιωτικές δυνάμεις των Η.Π.Α. λόγο της πανδημίας, αναφέρει γενικά και αόριστα ότι για την συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση Defender Europe 2020 δεν θα συμμετάσχει τόσο μεγάλος αριθμός στρατιωτών (37.000)... ωστόσο από τις 6/3/2020 που κατέφθασαν οι πρώτοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μέχρι της 16/3/2020 που αναρτήθηκε το έγγραφο υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο 10 ολόκληρων ημερών, όπου η Η.Π.Α. θα μπορούσαν άνετα να μεταφέρουν και να εγκαταστήσουν τους 37.000 άντρες τους, χωρίς βεβαίως να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν λόγο της πανδημίας, για αυτή την μεταφορά. Οι αριθμοί είναι τεράστιοι... μόνο τα 9.000 νέα οχήματα που έχουν καταφθάσει για την άσκηση, με ελάχιστο προσωπικό επάνδρωσις τριών ατόμων μας κάνουν 27.000 άντρες... αυτή η επαγγελματική στρατιωτική δύναμη δεν έχει έρθει για να κάτσει, δεν είναι ελληνικός στρατός... αλλά έχει έρθει για να επιτελέσει τον ρόλο της, οπότε σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, οι εμπερικλείουσες ασκήσεις Warfighting, Saber Strike και Swift Response δεν θα διεξαχθούν... αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τους επόμενους μήνες, και ειδικά μεταξύ 15 Μαίου και 15 Ιουνίου, όπως αναλόγως και τα οικονομικά αποτελέσματα από την πανδημία, που θα οδηγήσουν την γεωοικονομική και γεωπολιτική νέα σχέση μεταξύ € και $, και αυτή η στρατιωτική δύναμη μπορεί να γίνει δύναμη επιβολής του $ έναντι του €.

Posted by στις 2/4/2020

Η κυβέρνηση απαλλάσσει καναλάρχες από δόση 21 εκ ευρω για τις άδειες

Την εξαίρεση των ιδιοκτητών καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε τη Δευτέρα.

«Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, καθεμία δε από τις επόμενες δόσεις καταβάλλεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου κάθε ημερολογιακού έτους, εξαιρουμένου του ημερολογιακού έτους 2020, εντός του οποίου δεν καταβάλλεται οιαδήποτε δόση» προβλέπεται στην ΠΝΠ, ενώ δεν διευκρινίζεται τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον . «Το υπολειπόμενο, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, ποσό τιμήματος κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε ισόποσες δόσεις» προστίθεται στο ίδιο άρθρο.

Επιπλέον, η ΠΝΠ ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες των έξι ιδιωτικών καναλιών «δεν πρόκειται να καταβάλουν οιαδήποτε δόση τιμήματος άδειας εντός του ημερολογιακού έτους 2020, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για κάθε άδεια που δεν θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), θα επιμερισθεί αναλογικά στις επόμενες ετήσιες δόσεις που θα καταβάλλει έκαστος υπερθεματιστής και θα προσαυξάνει αναλογικά το ετησίως αποδιδόμενο στο Ε.Σ.Ρ. ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ».

Με δεδομένο πάντως ότι πρόκειται για έξι κανάλια, το συνολικό ποσό που θα λείψει από τα κρατικά ταμεία είναι 21 εκατ. ευρώ. Δεν είναι σαφές επίσης το αν αυτή η δόση διαγράφεται ή αναβάλλεται, ή αναστέλλεται και θα επιμεριστεί στις επόμενες, από το 2021 δηλαδή και εάν δεν υπάρξει κάποια νεότερη ρύθμιση. Το συγκεκριμένο ερώτημα απηύθυνε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης:

K. @SteliosPetsas μια ερώτηση παρακαλώ:
Φέρνετε την απαλλαγή των καναλαρχών από τη δόση της άδειας για το 2020 γιατί δείχνετε ιδιαίτερη "στοργή" στα ΜΜΕ και σας την ανταποδίδουν.
Το υπολειπόμενο ποσό περιλαμβάνει τη δόση του 2020 ή όχι; Δεν είναι σαφές στην ΠΝΠ όπως στο αρ.2

Tvxs 2/4/2020

 

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

ΔΙΝΟΥΝ (εν μέσω της κρίσης) επίδομα έως και 3.000 ευρώ στους υπαλλήλους της ΕΡΤ...

Λένα Μαυρακάκη
Αυτό αποτελεί όνειδος και ΝΤΡΟΠΗ. Αυτά πρέπει να τα δώσετε στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.


Μία προκλητική απόφαση ελήφθη από την διοίκηση της ΕΡΤ και αφορά τη χορήγηση επιδόματος σίτισης από 1.000 έως 3.000 ευρώ για όσους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν κάνουν τηλεργασία από το σπίτι, αλλά έχουν φυσική παρουσία στο χώρο της εργασίας τους.
Την ώρα που χιλιάδες υγειονομικοί, χιλιάδες υπάλληλοι της καθαριότητας στους δήμους, στρατιωτικοί και αστυνομικοί υπάλληλοι δίνουν τη μάχη, η χορήγηση υπέρογκων μπόνους  σε μια κατηγορία εργαζομένων του δημοσίου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Σύμφωνα με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Γεώργιου Γαμπρίτσου, η οποία αναρτήθηκε και στη Διαύγεια, χορηγείται επίδομα έκτακτης σίτισης ύψους:
-2.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης που εργάζονται με φυσική παρουσία, – εξαιρείται η τηλεργασία, κατά την περίοδο που ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού».
– 3.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης που εργάζονται με φυσική παρουσία, εξαιρείται η τηλεργασία,
– 1.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, που εργάζονται με φυσική παρουσία,
-1.500 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων που εργάζονται φυσική παρουσία
-2.000 ευρώ για τους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που εργάζονται με φυσική παρουσία κτλ.
– 1.000 ευρώ και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του Διευθύνοντος Συμβούλου που εργάζονται με φυσική παρουσία,
-από 1000 έως 2.000 ευρώ θα λάβουν οι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΡΤ 3,
Press-24gr  1/4/2020

Σχόλιο του ΚΚΕ

«για την απαλλαγή των καναλαρχών από την ετήσια εισφορά τους»

Σχόλιο του ΚΚΕ «για την απαλλαγή των καναλαρχών από την ετήσια εισφορά τους»

«Μόνο μία μέρα άντεξε η κυβερνητική προπαγάνδα με τους μισθούς των βουλευτών, που δήθεν θα πάνε για την υγεία του λαού!

Αμέσως μετά ήρθε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μαζεύει χρήματα κυρίως για το κεφάλαιο.

Μετά τους ιδιώτες κλινικάρχες, τους οποίους η κυβέρνηση αρνήθηκε να επιτάξει, σειρά έχουν οι καναλάρχες τους οποίους φροντίζει να απαλλάξει από την ετήσια -μειωμένη και αυτή- εισφορά που πληρώνουν» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του

«για την απαλλαγή των καναλαρχών από την ετήσια εισφορά τους».

Πηγή: ΑΠΕ  1 Απριλίου 2020, 10:21

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided