Τετάρτη, Φεβρουάριος 26, 2020

Συρία

 

 

 

 

 

 

 

Ο Μπασάρ Άσαντ δίνει πόνο στους Τούρκους και μαθήματα στους Έλληνες: Δεν τελειώσαμε, η επίθεση θα συνεχιστεί

 

 

 

 

 

 

Ο Μπασάρ Άσαντ δίνει πόνο στους Τούρκους και μαθήματα στους Έλληνες:

Δεν τελειώσαμε, η επίθεση θα συνεχιστεί

o-mpasar-asant-dinei-pono-stoys-toyrkoys-mathimata

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι η επίθεση θα συνεχιστεί μέχρι να εκκαθαριστεί από τους τρομοκράτες και να απελευθερωθεί και η τελευταία σπιθαμή γης στις επαρχίες Ινλτίμπ και Χαλείπου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει και ο πόλεμος.

Ο στρατός της Συρίας πριν λίγες ώρες ολοκλήρωσε την εκκαθάριση από τους τρομοκράτες συμμάχους της Τουρκίας και της τελευταίας περιοχής της επαρχίας Χαλεπίου.

Ο ηγέτης της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει με την εκκαθάριση του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Συρίας.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε τελεσίγραφο και διορία στον Άσαντ, να αποσύρει τις δυνάμεις του πίσω από τα παρατηρητήρια της Τουρκίας, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο στρατός της Συρίας αναφέρει ότι απελευθέρωσε δεκάδες κωμοπόλεις της επαρχίας Χαλεπίου και ότι η επίθεση θα συνεχιστεί μέχρι να εκκαθαριστούν όλες οι περιοχές της χώρας από τους τζιχαντιστές.

Ο στρατός της Συρίας, υποστηριζόμενος από την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, επιχειρεί στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλεπίου εναντίον των τζιχαντιστών τρομοκρατών από τις αρχές του 2019 μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον της αεροπορικής βάσης της Ρωσίας και των θέσεων του συριακού στρατού δεν θα μείνουν αναπάντητες. Επίσης είπε ότι στα πεδία των μαχών υπάρχουν στρατιωτικά τμήματα της Συρίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας και ότι είναι συνεχώς σε επαφή μεταξύ τους.

 

 

 

 

 

 

Ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος Μ5 υπό τον έλεγχο των συριακών δυνάμεων.

Τουρκία και Ισραήλ, στο πλευρό των τρομοκρατών.

Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα δεν τιμάμε ούτε τους νεκρούς μας για

να μην "ενοχληθούν" οι τουρκομογγόλοι γείτονες...

Όπως ανακοίνωσε ο Συριακός Αραβικός Στρατός,

"το τελευταίο 24ωρο οι συριακές δυνάμεις εξασφάλισαν το υπόλοιπο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μ5
(Δαμασκός - Χαλέπι) που περνάει από την επαρχία Ιντλίμπ, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση της επιχείρησης του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ".

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι
"εξουδετέρωσε" 63 Σύρους στρατιώτες,
μια παντελώς ψευδής ανακοίνωση, η οποία διαψεύστηκε από το
ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Σε δελτίο τύπου του ρωσικού ΥπΑμ από την αεροπορική βάση Hmemem επιβεβαίωσε ότι κανένας Σύρος στρατιώτης δεν σκοτώθηκε από τουρκικά πυρά.

Από την άλλη μεριά,
ένα συριακό Mi-17 μεταφορικό τσόπερ χτυπήθηκε από MANPADS πάνω από το Ιντλίμπ, συγκεκριμένα πάνω από την περιοχή al-Sidiq, καθώς επέστρεφε στη βάση του.

Η ψευδής ανακοίνωση της Τουρκίας έγινε μετά τις βαριές απώλειες που υπέστη ο ΣΑΣ από επιθέσεις των τρομοκρατών με την κάλυψη του τουρκικού στρατού.

Σε αντίθεση με την Τουρκία, ο ΣΑΣ δεν βγάζει ψευδείς ανακοινώσεις, ο ΣΑΣ δείχνει μόνο αποτελέσματα.
Στην εικόνα βλέπετε στρατιωτικό όχημα του τουρκικού πεζικού, να καίγεται μετά την καταστροφή του από τον ΣΑΣ.

Δεν αποκαλύπτουμε τους κανόνες εμπλοκής μας, αλλά οι διαταγές που ακολουθεί ο ΣΑΣ είναι σαφείς.
Θέλησαν να δοκιμάσουν τον ΣΑΣ και αυτό τους κόστισε πολλές ζωές.
Οπότε, θα το πούμε και πάλι: το καλύτερο θα ήταν για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, κανείς να μην δοκιμάζει την αφοσίωση του ΣΑΣ στις εντολές του.

Syrian Arab Army 14/2/2020

Οι ξένοι μισθοφόροι της Αλ Κάιντα που στηρίζει η Τουρκία

https://www.youtube.com/watch?v=8sz7rMEJxOA&feature=emb_logo

ΠΗΓΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘ.ΕΙΚΟΝΑΣ:Α.Τ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΔΩ : ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΙ ;...

Στ. Λυγερός : Μπορεί το Ιντλίμπ να δίνει χρόνο στην Ελλάδα, αλλά η Τουρκική πρόκληση έρχεται

https://www.youtube.com/watch?v=4ReMmyQQEoA&feature=emb_logo

Αναρτήθηκε από στις 16.2.20

 

 

 

 

 

 

Η Δαμασκός ανακατέλαβε στρατιωτική βάση στην Ιντλίμπ

μετά από 7 χρόνια και έκοψε τον ανεφοδιασμό των ισλαμιστών

Η Δαμασκός ανακατέλαβε στρατιωτική βάση στην Ιντλίμπ μετά από 7 χρόνια και έκοψε τον ανεφοδιασμό των ισλαμιστών

Οι συριακές δυνάμεις προελαύνουν στην επαρχία της Ιντλίμπ δείχνοντας να μην μπορούν να σταματηθούν υπό την προστασία των ρωσικών Su-34 που εξαϋλώνουν οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιάζεται μπροστά τους ενώ εμποδίζει την όποια πρωώθηση των τουρκικών δυνάμεων προς αναχαίτιση των κυβερνητικών στραυτευμάτων.

Σήμερα οι δυνάμεις της Δαμασκού ανακατέλαβαν μια στρατιωτική βάση την οποία είχαν χάσει πριν από πάνω από επτά χρόνια. Tίποτα δεν εμποδίζει τις συριακές δυνάμεις να προελάσουν προς την στρατηγική πόλη Al-Atareb, η οποία βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Aleppo-Reyhanli (που είναι τουρκική πόλη) και είναι το τελευταίο σημείο τροφοδοσίας των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ εκ Τουρκίας.

Eπί της ουσία ο εφοδιασμός των ισλαμιστών έχει διακοπεί,

Παράλληλα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή στο Μόναχο, στο περιθώριο της ετήσιας Διάσκεψης για την Ασφάλεια, για να συζητήσουν την κλιμάκωση των μαχών στη Συρία, ανακοινώθηκε από τη ρωσική πλευρά.

Οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα) κυριαρχούν σε περισσότερο από το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ καθώς και σε γειτονικούς τομείς στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Χάμα και της Λαττάκειας.

Έπειτα από «σφοδρές μάχες» πριν από τα ξημερώματα εναντίον των τζιχαντιστών και των ανταρτών, οι δυνάμεις του καθεστώτος ανακατέλαβαν σήμερα τη βάση 46, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά του Χαλεπιού, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Τουρκικές δυνάμεις βρίσκονταν μέσα σ’ αυτή τη βάση, όμως αποσύρθηκαν χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Σύροι προωθούνται πλέον με στόχο να δημιουργήσουν «μια ζώνη ασφαλείας» γύρω από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα Δαμασκό και ανακατελήφθη εξ ολοκλήρου από την Δαμασκό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπογράμμισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Για να επιτύχουν τον στόχο τους, οι δυνάμεις της Δαμασκού «οφείλουν να καταλάβουν τις τοποθεσίες Όρουμ αλ-Κόμπρα και Καφρ Νάχα» στην επαρχία του Χαλεπιού δυτικά του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με τον ίδιο. Βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Όρουμ αλ-Κόμπρα.

Al Atareb this morning. https://twitter.com/Ahmad1618A/status/1228231558223384576 …

Two civilians were killed and 5 others were wounded, as a result of artillery shelling from the regime forces, which targeted Al Atareb city, west of Aleppo, on Friday morning, 14 February 2020. https://twitter.com/SyriaCivilDefe/status/1228252970510405632 …

Regime forces are at three km away from city after capturing the 46th regimenthttp://www.syriahr.com/en/?p=155063

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος   pronews.gr 14/2/2020

 

 

 Προέλαση του Στρατού της Συρίας:

Απελευθέρωσε δεκάδες χωριά και πόλεις

Συριακός στρατός
Συνεχίζει την προέλασή του ο Στρατός του Άσαντ, απελευθερώνοντας δεκάδες χωριά, πόλεις και σημεία-κλειδιά, αποκαθιστώντας τον έλεγχο μεγάλης περιοχής. Πριν από μερικές ώρες ο Στρατός της Συρίας, ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του στις επαρχίες Ιντλίπ και Χαλεπίου, βορειοδυτικά, κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο σε μια έκταση άνω των 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων και απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά, πόλεις και στρατηγικούς λόφους...
Σε επίσημη δήλωση, η Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις συνέχισαν την προσπάθειά τους να εξαλείψουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους εναντίον αμάχων, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες.
Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι δυνάμεις που προχωρούν προς ανατολική ύπαιθρο του Ιντλίμπ έχουν συναντήσει τις δυνάμεις που προχωρούν από την κατεύθυνση του νότιου Χαλεπίου, αποκαθιστώντας τον έλεγχο της μεγάλης περιοχής που αναφέρθηκε παραπάνω.
Ανάμεσα στα απελευθερωμένα χωριά είναι η στρατηγική πόλη του Τελ Άις και έτσι τα σημαντικότερα σημεία που οδηγούν στον πλήρη έλεγχο του διεθνούς δρόμου "F5", που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, είναι στα χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων.
Ο εναπομείνας χώρος για τον πλήρη έλεγχο του στρατού μειώθηκε στα 15 χλμ., που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από την Τουρκία μαχητών.

Οι Τούρκοι ενισχύουν τις κατοχικές δυνάμεις τους

Από την άλλη πλευρά, ο τουρκικός στρατός έστειλε επιπλέον στρατιωτικές ενισχύσεις στα σημεία ελέγχου που βρίσκονται στην κεντρική εστία του Ιντλίμπ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι τις τελευταίες ώρες, περισσότερα από 400 φορτηγά που μεταφέρουν άρματα μάχης, στρατιώτες, στρατιωτικά οχήματα, όπλα, πυρομαχικά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενίσχυσαν τις τουρκικές θέσεις όπως αναφέρει το echedoros-a.gr.
Εν τω μεταξύ, τουρκική πηγή ασφάλειας, ανέφερε ότι 3 σημεία ελέγχου του τουρκικού στρατού βρίσκονται τώρα στον τομέα των επιχειρήσεων του Συριακού Στρατού, αλλά οι Τούρκοι στρατιώτες «δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα», τονίζοντας ότι κάθε σημείο είναι εξοπλισμένο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Νωρίτερα το Σάββατο, οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν συζητήσει στην Άγκυρα με τους Τούρκους αξιωματούχους να ενισχύουν και να προωθούν την πολιτική διαδικασία και να διεξάγουν νέες συνομιλίες τις προσεχείς εβδομάδες.
Οι πηγές ανέφεραν ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης στο «Μνημόνιο Ιντλίμπ» που υπογράφηκε στο Σότσι μεταξύ της τουρκικής και της ρωσικής πλευράς, ιδίως όσον αφορά τα τουρκικά σημεία παρατήρησης, σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Αναρτήθηκε από Στίλπων ο Μεγαρεύς στις 10/2/2020

ΤΩΡΑ...

Πέντε τούρκοι νεκροί στην Ιντλιμπ...

Τσακίζουν τις τουρκικές ένοπλες «δυνάμεις» οι Σύριοι...


Πριν λίγα λεπτά είχαμε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά Τούρκων στο αεροδρόμιο Taftanaz, με τις ΤΕΔ να έχουν πέντε νεκρούς, ενώ όπως μπορείτε να δείτε είχαμε και τραυματισμούς Τούρκων στρατιωτών.Tην ίδια στιγμή, οι Συριακές ΕΔ έχουν περικυκλώσει το χωριό Ma'ar al-Nassan, όπου χτυπούν ανελέητα τους ισλαμιστές, ενω ταυτόχρονα η περιοχή Al Qanatir βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγο του Άσαντ, όπως και η περιοχή Khirbat Jazraya.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι ΤΕΔ ''έστησαν'' και πάλι τους Ρώσους, καθώς ούτε σήμερα έγιναν κοινές περιπολίες, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όλα αυτά, ενώ πριν λίγο σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ της Συρίας, ωστόσο, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί κάποια συμφωνία.

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε τουρκικό F-16

Ο πρώτος γύρος των διμερών συνομιλιών διεξήχθη το Σάββατο στην Άγκυρα. Κατά τη διάρκειά τους, που ξεπέρασε τις τρεις ώρες, οι δύο πλευρές συζήτησαν τα βήματα προς τη διασφάλιση της εκεχειρίας και την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας.

«Οι συνομιλίες για την Ιντλίμπ έχουν επανεκκινήσει στην Άγκυρα σήμερα. Αν υπήρχε συμφωνία, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη για τη σημερινή συνάντηση. Ας δούμε πώς θα πάει. Αν είναι απαραίτητο θα συναντηθούν οι δύο πρόεδροι» δήλωσε.

Breaking: Syrian Army attack allegedly kills 3 Turkish soldiers in https://is.gd/V2ftnn

 

 

 

 

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Ερντογάν που είναι ο στρατός σου;

Προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ σε Ιντλίμπ και Χαλέπι

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις
ανακατέλαβαν μέχρι τώρα περισσότερα από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφικών περιοχών,
στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων για τον έλεγχο των τελευταίων προπυργίων των ανταρτών στις επαρχιακές
περιοχές του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου, σύμφωνα με  σημερινή ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας.
Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο δεκάδων πόλεων και χωριών κατά τις τελευταίες ημέρες, από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Ερντογάν στέλνει ενισχύσεις στην Ιντλίμπ,
αλλά το μόνο που φαίνεται να μπορεί να επιτύχει είναι να εμπλέξει ακόμη περισσότερο τις στρατιωτικές του δυνάμεις, σε μια αναμέτρηση με αβέβαιη κατάληξη.

πηγη  9/2/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided