Τετάρτη, Απρίλιος 01, 2020

Μιχανοκίνηση 2ος

 

 

 

 

 

 

 

Χτύπησε και πάλι ο επαναστάτης… Ζορό, Μάριος Ηλιόπουλος – Απέρριψε την καρέκλα και κοιτάζει την ουσία

 

 

 

 

Χτύπησε και πάλι ο επαναστάτης… Ζορό,

Μάριος Ηλιόπουλος

– Απέρριψε την καρέκλα και κοιτάζει την ουσία

Χτύπησε και πάλι ο επαναστάτης… Ζορό, Μάριος Ηλιόπουλος – Απέρριψε την καρέκλα και κοιτάζει την ουσία

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο πως η συμμετοχή του προέδρου του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Μάριου Ηλιόπουλου στα... κοινά της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είχε έναν βασικό σκοπό. Να αλλάξει τα Με κίνηση... ματ ο "Mario" άλλαξε τα δεδομέναδεδομένα και τις καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί, έτσι ώστε να μπορέσει το άθλημα να ξεφύγει από την κατάντια των τελευταίων ετών. Οικονομικά σκάνδαλα, αποκαλύψεις, ράλι Ακρόπολις, που θα το θυμόμαστε ως ανάμνηση, ίντριγκες και πολλά άλλα «βασάνιζαν» την οικογένεια του ελληνικού motorsport…

Δεν χωρούσε αμφιβολία πως έπρεπε να βρεθεί λύση και ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν αυτός που μπήκε μπροστά για να ανατρέψει το χάος. Είναι γνωστό πως ο πρωταθλητής αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon αποφεύγει τα… στημένα παιχνίδια, τις ίντριγκες και δεν κοιτάζει να… φάει αλλά να δώσει εκεί που αξίζει. Το έχει αποδείξει όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Πάντα βρίσκεται δίπλα στο άθλημα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ήδη σχεδιάζει το αύριο για το σπορ, ακόμα και για το «ξεχασμένο» από την FIA Ράλι Ακρόπολις!

Μετά απ' όσα έχουν συμβεί δεν είναι υπερβολή να μιλάμε για επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις, όχι στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα!
Μετά απ' όσα έχουν συμβεί δεν είναι υπερβολή να μιλάμε για επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις, όχι στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα!

Σκοπός δεν είναι η καρέκλα...

Η εμφάνισή του στα κοινά της ΟΜΑΕ έβαλε αρκετούς στη θέση τους και κυρίως όλους αυτούς που έπαιζαν τον τελευταίο καιρό… κρυφτό. Τρανταχτό παράδειγμα οι πρόσφατες εκλογές στις οποίες κατάφερε να αποσπάσει
Ο Μάριος Ηλιόπουλος βρίσκεται 27 χρόνια δίπλα στο σπορ και ήταν αυτός που στήριξε το ράλι Ακρόπολις τα τελευταία 3 χρόνια...τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Όλοι θα περίμεναν πως θα είναι ο νέος πρόεδρος, ωστόσο με κίνηση που εξέπληξε τους πάντες, ακόμα και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του, αποφάσισε να μην αναλάβει την προεδρία της ΟΜΑΕ (που ήταν ομόφωνη), αλλά να παραμείνει πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου και να στηρίζει με τον δικό του τρόπο το ελληνικό motorsport.

Ξεκάθαρα έστειλε το μήνυμα πως η καρέκλα δεν είναι το παν, αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού, ενώ ο σκοπός του... επαναστάτη «Mario» είναι να στηρίζει τον απλό οδηγό, αυτόν που αγαπά και πονά πραγματικά το άθλημα. Σε κάθε περίπτωση κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να εκδιώξει όλους αυτούς που έφεραν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη σημερινή κατάντια. Μάλιστα υποστήριξε ότι πάντα θα είναι το φράγμα για το αγαπημένο του σπορ και θα κάνει παρεμβάσεις, όποτε και όπου χρειάζεται.

Η επανάσταση του Motorsport ξεκίνησε με τον… “Ζορό – Mario”
Η επανάσταση του Motorsport ξεκίνησε με τον… “Ζορό – Mario”

Τι δήλωσε στο zougla.gr

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Μάριο Ηλιόπουλο και του ζήτησε να σχολιάσει το γεγονός που κανείς δεν θα περίμενε. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κλήθηκα να βγάλω τα κάστανα από τη φωτιά. Με παρότρυναν Μάριος Ηλιόπουλος: Έκανα το χρέος μου και μπήκα μπροστά...πολλοί να μπω μπροστά και να βοηθήσω το άθλημα. Αυτό έκανα γιατί ήταν χρέος μου. Είμαι άνθρωπος που δεν κάνει πολιτική, κάτι που βιώνουμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια με την ΟΜΑΕ. Οι βασικές μου αρχές σαν άνθρωπος μου επέδειξαν να πάρω τις αποφάσεις μου. Παραμένω δίπλα στους οδηγούς και ιδιαίτερα στους ανίσχυρους και αδικημένους. Ίσως κάποιοι κάποτε καταλάβουν τι σημαίνει ανιδιοτέλεια, τι σημαίνει πολεμιστής με αρχές. Έφερα σύμπνοια, ομόνοια που δεν υπήρχε για πολλά χρόνια, κάτι που θα φέρει πολύ σύντομα διοικητική σταθερότητα, νομιμότητα και διαφάνεια. Είμαι και θα είμαι δίπλα στο σπορ με όλες μου τις δυνάμεις».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος υποσχέθηκε πως σύντομα θα μας παραχωρήσει και συνέντευξη προκειμένου με απλά λόγια και έχοντας συλλέξει στοιχεία να συμβάλει στο να μάθει κάθε φίλαθλος τι είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια στο άθλημα που αγαπούσε…

*Πηγή κεντρικής φωτό: 4Τροχοί

Τελευταία ενημέρωση:27 Φεβρουαρίου 2020,

 

 

 

 

 

 

Ο Μάριος Ηλιόπουλος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας αυτοκινήτου

Ο Μάριος Ηλιόπουλος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας αυτοκινήτου

Του Βασίλη ΣαρημπαλίδηΣε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο Μάριος Ηλιόπουλος έκανε γνωστό πως θα είναι ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρεία της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού Ο Μάριος Ηλιόπουλος (πρόεδρος στο ΣΟΑΑ) σε συνέντευξή Τύπου ανακοίνωσε πως θα βάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου...στην Ελλάδα.

Τους τελευταίους μήνες η ΟΜΑΕ έχει καταρρεύσει γεγονός που οδήγησε μετά από σκέψη και πολλές συζητήσεις, τον σημερινό πρόεδρο του ΣΟΑΑ (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων) στην απόφαση να μπει μπροστά και να προσπαθήσει να βγάλει από το… βούρκο το ελληνικό motorsport.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, πρέπει να γίνει πολύ δουλειά για να αλλάξουν τα πράγματα, ωστόσο αν δεν γίνει κάτι τώρα ίσως να μην γίνει ποτέ. Η λέξη που στάθηκε ήταν η λέξη διαφάνεια ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κύρος που πρέπει να έχει μία ομοσπονδία, στον πήχη που πρέπει να μπει πολύ ψηλά αλλά και στην εξέλιξη του αθλήματος.

Πολλά τα χρέη της ΟΜΑΕ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό πως τα χρέη της ΟΜΑΕ δεν είναι και τόσο…. γνωστά, ωστόσο ακούστηκε πως ίσως φτάνουν και τα 382.000 ευρώ. Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως αναφέρθηκε αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε θέματα διοίκησης και στο management έτσι ώστε να υπάρξει εξέλιξη.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος θα βάλει υποψηφιότητα με την λέσχη Start Line στις εκλογές που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε το απόσπασμα που ο Μάριος Ηλιόπουλος ανακοινώνει ότι βάζει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 23:11

 

Θα γίνουν πιο φθηνά τα ΙΧ με το νέο καθεστώς φόρου στα τελωνεία;

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής Δημοσίευση: 13 Φεβ. 2020

Η νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα φέρει ισορροπία στην αγορά. Το 2020 είναι μια χρονιά αλλαγών, σε πολλά επίπεδα και ως προς την αγορά του αυτοκινήτου.

Το 2020 είναι μια χρονιά αλλαγών, σε πολλά επίπεδα και ως προς την αγορά του αυτοκινήτου. Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που ψήφισε στο φορολογικό, ως προς τη μακροχρόνια μίσθωση ενός αυτοκινήτου, έδωσε τη δυνατότητα αφενός να μην φορολογούνται οι εργαζόμενοι – πωλητές σε μια εταιρεία, όταν έχουν στην κατοχή τους εταιρικό αυτοκίνητο (έως 17.000 ευρώ, λιανική τιμή προ φόρων) και τα στελέχη να φορολογούνται κλιμακωτά και δικαιότερα και αφετέρου κάνει ακόμα πιο ελκυστική τη χρήση ενός ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού οχήματος που εκπέμπει μέχρι 50 γρ. χλμ. διοξείδιο του άνθρακα, με τιμή έως 40.000 (λιανική τιμή προ φόρων), διότι δεν θα υπολογίζεται στο εισόδημα.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που θα πάει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, θα επιχειρήσει να εξορθολογήσει τα τέλη ταξινόμησης, δηλαδή το φόρο που επιβάλλεται κατά τον εκτελωνισμό του αυτοκινήτου. Κι αυτό, διότι η μέχρι τώρα πολιτική είναι παράλογη, καθώς η κλίμακα μεταβάλλεται απότομα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισαχθούν αυτοκίνητα με πολύ πλούσιο εξοπλισμό, διότι υπερ-φορολογούνται και γίνονται ασύμφορα ως προς την αγορά.

Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο αξίας, προ φόρων, 14.000 ευρώ και κάτω, θα έχει ίδια τέλη ταξινόμησης. Όμως, για αξία 15.000 ευρώ, τώρα έχει τέλη ταξινόμησης 1.200 ευρώ και με το νομοσχέδιο που επίκειται αναμένεται να έχει 860 ευρώ. Χαμηλότερα, θα είναι τα τέλη ταξινόμησης και για όλα τα ΙΧ κάτω των 15.000 κάτι που ενδεχομένως να μειώσει ελαφρώς τις τιμές. Το επισημαίνουμε αυτό, διότι λόγω της υψηλότερης φορολόγησης στην Ελλάδα, έναντι άλλων κρατών, οι Ελληνες εισαγωγείς έπαιρναν καλύτερες τιμές από τα εργοστάσια, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά τα αυτοκίνητα στη χώρα μας.

Τώρα, οι μεγάλες αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης θα προκύψουν από την αξία των 17.000 ευρώ και άνω. Σε αυτή τη τιμή, ο φόρος αναμένεται να αυξηθεί από τα 1.360 στα 1.760 ευρώ, αλλά από εκεί και πάνω ο φόρος θα υπολογίζεται όχι βάσει της τιμής του αυτοκινήτου, αλλά βάσει του πόσο κοστίζει ο επιπλέον εξοπλισμός. Κατά συνέπεια, θα μειωθεί πάρα πολύ ο φόρος. Για παράδειγμα, στην τιμή των 18.000 ευρώ, ο φόρος τώρα είναι 2.880 (1.529 ευρώ παραπάνω από τα 17.000 ευρώ, αξία), ενώ υπολογίζονται να μειωθεί στα 2.360 ευρώ. Μείωση στο φόρο θα έχουμε και σε αξίες έως 19.000 ευρώ (από 3.040 σε 2.960 ευρώ), ενώ από τις 20.000 ευρώ αξία προ φόρων, πάντα, θα υπάρξει αύξηση στο τέλος της ταξινόμησης.

Η εκτίμηση είναι ότι με τους νέους συντελεστές, τα μεσαία αξίας αυτοκίνητα θα ευνοηθούν κάπως, ενώ θα εισαχθούν και καλύτερα εξοπλισμένα αυτοκίνητα.

Μια ακόμα αλλαγή που προωθείται, είναι να μην αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των ρύπων στα μέσα της χρονιάς, σύμφωνα με το νέο, διεθνές πρότυπο μετρήσεων (WLTP), το οποίο θα αυξήσει τις τιμές των ρύπων καθώς οι μετρήσεις θα γίνονται σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης και όχι εργοστασιακές. Ετσι, έως το τέλος της χρονιάς θα ισχύει η μέτρηση NEDC και τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν ως έχουν.

Ωστόσο, το 2021, αναμένεται να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας και να αναθεωρηθούν, βάσει WLTP. Θα περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου, επί του θέματος, για να διαπιστώσουμε αν με τις αυξημένες τιμές ρύπων θα έχουμε και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Το βέβαιο είναι ότι θα ευνοηθούν πολύ τα υβριδικά, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα κάθε λογής και βέβαια τα αμιγώς ηλεκτρικά, που δεν θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης, αναμένουμε μέχρι και τον Ιούνιο τα μέτρα - κίνητρα που επεξεργάζονται συναρμόδια Υπουργεία, αναφορικά με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης...

www.driveandtravel.gr SPORT 24 13/2/2/2020

 

 

 

Δίπλωμα οδήγησης:

Οι νέες τιμές για τα παράβολα, ποιους αφορούν οι αλλαγές

Όσα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Δίπλωμα οδήγησης: Οι νέες τιμές για τα παράβολα, ποιους αφορούν οι αλλαγές

Τα νέα ενιαία/ενοποιημένα παράβολα για το δίπλωμα οδήγησης πρόκειται να ισχύσουν από τις 10 Φεβρουαρίου του 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποφασίσθηκε η εισαγωγή τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ελαχιστοποίηση του χρόνου που δαπανούν τόσο οι πολίτες που εκδίδουν και πληρώνουν e-παράβολα όσο και οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών που τα χρησιμοποιούν και τα δεσμεύουν.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο εκείνους που παίρνουν πρώτη φορά άδεια οδήγησης όσο και εκείνους που θέλουν να κάνουν επέκταση της υφιστάμενης άδειας ή αντικατάσταση λόγω φθοράς ή κλοπής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η νέα κατηγορία παράβολων που εισάγεται (χωρίς να καταργούνται τα παλαιά) έχει ως εξής:

  • Αρχική χορήγηση κατηγορίας (ΑΜ ή Α1 ή Α2 ή Α ή Β) 48,00 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 18,00 ευρώ).
  • Επέκταση σε κατηγορία (ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β) 57,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 27,02 ευρώ).
  • Επέκταση σε κατηγορία (ΒΕ, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE) από ∆.Υ. 120,15 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 90,15 ευρώ).
  • Επέκταση σε κατηγορία (ΒΕ, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE) 138,15 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 108,15 ευρώ).
  • Ανανέωση κατηγοριών Άδειας Οδήγησης 98,00 ευρώ (ενοποιεί ανανέωση κατηγοριών 50,00 και εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 18 ευρώ).
  • Αντίγραφο εντύπου Αδείας Οδήγησης για Κλοπή - Απώλεια 69,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και απώλεια ή κλοπή 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 9,02 ευρώ).
  • Αντίγραφο εντύπου Αδείας Οδήγησης για Φθορά - Αλλοίωση 39,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30,00 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 9,02 ευρώ).

Επισημαίνεται ότι στην «Κατηγορία 21 - Άδεια Οδήγησης» δεν καταργούνται τα παράβολα 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 2037, 2038.

04/02/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided