Δευτέρα, Μάρτιος 30, 2020

Μιχανοκίνηση 3ος

 

 

 

 

 

 

 

Η Mansory τόλμησε να «πειράξει» τη Lamborghini SVJ

 

 

 

 

 

Η Mansory τόλμησε να «πειράξει» τη Lamborghini SVJ

Τρία μόλις κομμάτια θα βγουν με ακόμα περισσότερο ανθρακόνημα και 810 άλογα

Η Mansory τόλμησε να «πειράξει» τη Lamborghini SVJ

Για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ετοιμαζόταν ο γνωστός γερμανικός tuning οίκος, θέλοντας να παρουσιάσει 11 ολοκαίνουρια οχήματα.

Η έκθεση αυτοκινήτου ακυρώθηκε όμως λόγω κορονοϊού και η παρουσίαση έγινε αναγκαστικά ηλεκτρονικά.

Κι ενώ όλα τους διαθέτουν ισχυρές περγαμηνές, τα βλέμματα κλέβει αναγκαστικά το Cabrera, η εκδοχή της Mansory για τη Lamborghini Aventador SVJ.

Η Mansory έφτιαξε ένα ολοκαίνουριο και πιο φαρδύ bodywork από ανθρακόνημα για το ιταλικό hypercar, κάνοντάς το ακόμα πιο επιθετικό.

Αισθητικές βελτιώσεις συναντάμε και στο εσωτερικό, με νέες ταπετσαρίες και διακοσμητικές νότες από ανθρακόνημα.

Η έμφαση δόθηκε όμως σε ό,τι κρύβεται κάτω από το καπό. Ο V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων της SVJ αποδίδει τώρα 810 άλογα και θηριώδη ροπή (575ft-lbs), επιτρέποντας επιτάχυνση ως τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που ρυθμίζεται ηλεκτρονικά στα 350 χλμ/ώρα.

Η Aventador SVJ αποδίδει εργοστασιακά 759 άλογα και έχει 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα.

Η Mansory ακολούθησε μάλιστα το μοτίβο ονοματοδοσίας της Lamborghini, ονομάζοντας το όχημά της Cabrera, από μια ράτσα ισπανικών ταύρων για ταυρομαχίες.

Μόλις τρία κομμάτια θα πατήσουν δρόμο...

NEWSBEAST.GR 26/3/2020

Το supercar που το χαζεύεις ατελείωτα

Ένα ηλεκτρικό θηρίο από την πένα θρυλικού δημιουργού

Το supercar που το χαζεύεις ατελείωτα

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη του ηλεκτρικού θαύματος Kangaroo στο περσινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, η ιταλική μάρκα GFG Style επιστρέφει με τρία πλήρως ηλεκτρικά πρωτότυπα, τα Vision 2030, Vision 2030 Desert Raid και Bandini Dora.

Εμείς θα μιλήσουμε για το τρίτο, που βασίζεται στα θρυλικά αγωνιστικά Bandini του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα και έχει βγει από την πένα κανενός άλλου παρά του μυθικού σχεδιαστή αυτοκινήτων Giorgetto Giugiaro!

Ο Giorgetto Giugiaro, σε συνεργασία κάποιες φορές με τον γιο του, Fabrizio, έχει σχεδιάσει μοντέλα για τις Bugatti, Lamborghini και Ferrari, ακόμα και για την Ducati.

Το Dora είναι ένα διθέσιο supercar με μόνιμη τετρακίνηση, που τροφοδοτείται από ένα ζευγάρι ηλεκτρικών μοτέρ (400kW) που του χαρίζουν επιτάχυνση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.

Η αεροδυναμική σιλουέτα, το στιλπνό design και τα 536 άλογά του ξεχωρίζουν, αλλά και η αυτονομία του, που αποκρυσταλλώνεται στα 450 χιλιόμετρα.

Αν και πότε θα βγει στον δρόμο, ούτε λόγος ακόμα. Ως τότε, ας το χαζέψουμε με τα μάτια...

NEWSBEAST.GR  25/3/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided