Κυριακή, Δεκέμβριος 15, 2019

ΜΕΓΑ ΔΟΛΩΜΑ:

 

 

 

 

 

 

 

50 εκ ευρώ για τους Δήμους που θα δεχτούν πρόσφυγες. Παράταση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά

ΜΕΓΑ ΔΟΛΩΜΑ:

50 εκ ευρώ για τους Δήμους που θα δεχτούν πρόσφυγες.

Παράταση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά

50 εκ ευρώ για τους Δήμους που θα δεχτούν πρόσφυγες

Σειρά αντισταθμιστικών οφελών ανακοίνωσαν στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Αντιμετώπισης του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, δημιουργείται Ειδικό Ταμείο που προικίζεται με 50 εκατομμύρια ευρώ για το 2020 και θα χρηματοδοτήσει το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύη» το οποίο θα υλοποιήσει το υπουργείο Εσωτερικών για την στήριξη των Δήμων που θα επιβαρυνθούν από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Επιπλέον δίνεται παράταση – έως 31.12.2020 – των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο, Χίο.
Βελτιώνονται οι δομές Υγείας, Παιδείας, Κοινής Ωφέλειας και Τουρισμού στις περιοχές που υποδέχονται μετανάστες και πρόσφυγες. Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών τις Δομές/ΚΥΤ όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση του ζητήματος.
Η κυβέρνηση επίσης δεσμεύεται να λάβει υπόψη την εντοπιότητα κατά τις αναγκαίες προσλήψεις στις Δομές/ΚΥΤ.

Η αποσυμφόρηση των νησιών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Σε βραχυπρόθεσμο στάδιο προβλέπεται η αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, με μεταφορά 5.000 μεταναστών σε ξενοδοχεία και μεταφορά 15.000 μεταναστών σε ήδη υπάρχουσες δομές και σε νέες που δημιουργούνται τώρα. Στόχος είναι η μεταφορά 20.000 μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις αρχές του 2020.
Σε μεσοπρόθεσμο στάδιο, όπως επισήμανε ο κ. Στεφανής, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει 5+1 δράσεις:
Δράση 1η: Αφορά στα ασυνόδευτα παιδιά – Σήμερα, παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, ανακοινώνεται μια ειδική δράση. Καθορίζεται Εθνικός Συντονιστής μέσω της Προεδρίας της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Δράση 2η: Αφορά τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) – Καθορισμός πλαισίου υποχρεώσεών τους και συγκεκριμένων κριτηρίων που απαιτείται να έχουν. Παραμονή και λειτουργία στη χώρα, μόνο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις.
Δράση 3η: Αφορά το Άσυλο και τις Επιστροφές – Η ψήφιση του νέου νόμου, όπως υποστήριξε ο κ. Στεφανής, παρέχει το πλαίσιο που απαιτείται ώστε, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και είτε να εγκριθεί το άσυλο, είτε να επιστρέψουν όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, στη χώρα προέλευσης ή εισόδου. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη 500 ατόμων, τα οποία θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες Ασύλου.
Δράση 4η: Κατασκευή και επέκταση Κλειστών Δομών σε νησιά
• Μυτιλήνη: Στη Μυτιλήνη, θα κλείσει σταδιακά η υπάρχουσα Δομή στη Μόρια, ενώ θα δημιουργηθεί νέα κλειστή δομή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000+
• Χίος: Στη Χίο, θα κλείσει η υπάρχουσα Δομή στη ΒΙΑΛ (κοντά στο χ. Χαλκείο), ενώ θα δημιουργηθεί νέα κλειστή δομή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000+
• Σάμος: Στη Σάμο, θα κλείσει η υπάρχουσα Δομή – ΚΥΤ, στο Βαθύ, ενώ η υπό κατασκευή δομή, θα επεκταθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 5.000+
• Κως: Στην Κω, θα μετατραπεί η υπάρχουσα Δομή σε Κλειστή, ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 2.000+
• Λέρος: Στη Λέρο, θα μετατραπεί η υπάρχουσα Δομή σε Κλειστή, ως Προαναχωρησιακό Κέντρο και Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας: 1.000+

Δράση 5η: Ανταποδοτικά μέτρα ενίσχυσης τοπικών κοινωνιών –
Η Κυβέρνηση προχωρά στις εξής ενέργειες:

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Στεφανής, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το προσφυγικό κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες:
• Φύλαξη των συνόρων με τη διαδικασία δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα επιτήρησης συνόρων
• Επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου
• Δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων σε νησιά και
• Άμεσες επιστροφές

https://www.iliaoikonomia.gr/content/50-ek-eyro-gia-toys-dimoys-poy-tha-dehtoyn-prosfyges?fbclid=IwAR1drs97bAC6XBTDXpBacHkkW5Q7qPcqiD3FQjQelxXOPHcr25kemBpZwNg

 

 


Σερβία: 58.000 νέοι ασθενείς με καρκίνο φέτος

– Τα επακόλουθα των βομβαρδισμών

Πάνω από 58.000 νέοι ασθενείς με καρκίνο φαίνεται να προστέθηκαν στη λίστα της Σερβίας. Πρόκειται για πιθανά επακόλουθα των βομβαρδισμών;

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφοριών για την Υγεία, 58.000 άτομα έχουν διαγνωσθεί με κακοήθειες στη Σερβία μόνο αυτό το έτος, ενώ τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου ‘Batut’ για το 2015 αναφέρονται σε 38.000 καρκινοπαθείς, σύμφωνα με την Ντάνιτσα Γκρούγιτσιτς.

«Αυτά είναι τα επακόλουθα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ», είπε στο πρώτο σερβικό ιατρικό συνέδριο που έγινε στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.

Πρόσθεσε ότι παρά τη δημιουργία κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για την επιδείνωση της υγείας των πολιτών με κακοήθεις όγκους, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το κράτος, όπως περίμεναν οι επιστήμονες του Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο απαρτίζεται με επιστήμονες από όλη τη Σερβία.

Η Γκρούγιτσιτς σημείωσε η εμφάνιση καρκίνου στη Σερβία έχει αυξηθεί σημαντικά στα παιδιά.

«Όγκοι που παρουσιάζονταν παλαιότερα μόνο στον ηλικιωμένο πληθυσμό, τώρα εμφανίζονται στα παιδιά. Παρουσιάζονται εντελώς απροσδόκητα και δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη», είπε.

«Δεν είναι μολυσμένη όλη η Σερβία, εκεί όμως που υπάρχει μόλυνση πρέπει να απομονώνεται», κατέληξε.

πηγή: echedoros-a.gr  1/12/2019


Στο λιμάνι του Πειραιά από Χίο-Μυτιλήνη 370 μετανάστες

Δημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2019,

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7:20 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 250 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 120 από τη Χίο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos» μεταφέροντας 7 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Στο μεταξύ στη διάσωση και περισυλλογή 41 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα

ελληνική ακτοφυλακή σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Εξάλλου 38 μετανάστες και πρόσφυγες το ίδιο διάστημα αποβιβάστηκαν με λέμβο σε περιοχή της Λέσβου.

«ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ» ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!

732 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Μετά το μικρό διάλειμμα μιας μέρας, με την επέλαση του «Γηρυόνη», η προσέλκυση όλων των δυστυχισμένων της γης (αρκεί να είναι μουσουλμάνοι!)

από την κυβέρνηση του εθνικού Εφιάλτη Κούλη Μητσοτάκη συνεχίστηκε και διευρύνθηκε – για να καλυφθεί και το χαμένο έδαφος της μιας μέρας.

Έτσι, μέσα σε 48 ώρες, την 26-27 Νοεμβρίου,

οι ψοφοδεξιοί εθνοπροδότες προσέλκυσαν συνολικά 732 «προσφυγάκια», που αποβιβάστηκαν στο Μητσοτακιστάν με 21 βάρκες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγκυρότατου «Σταυροφόρου», έλαβον:

ΣΑΜΟΣ: Βαθύ 52 «προσφυγάκια», Κασονήσι 40, Ακρ.Πράσο 36, Μουρτιά 33, Κέρβελη 48.

ΚΩΣ: Αγ. Φωκάς 6 «προσφυγάκια».

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ: 28+33+30 «προσφυγάκια» – τρεις βάρκες.

ΣΥΜΗ: Νησίδα Νίμος 42 «προσφυγάκια».

ΚΕΡΚΥΡΑ: 43 «προσφυγάκια».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: 37 «προσφυγάκια».

ΡΟΔΟΣ: 6 «προσφυγάκια».

ΛΕΣΒΟΣ: Παλιός 38 «προσφυγάκια», Εφταλού 44, Καρά Τεπέ 20, Σκάλα Συκαμιάς 48, Αγριλιά Κρατήγου 58, Νέες Κυδωνίες 25.

ΧΙΟΣ: Λιμάνι 39 «προσφυγάκια» και Βροντάδος 26.

(ΥΓ): «Προσφυγάκια»

μην σπρώχνεστε, με το μαλακό!

Όλοι θα πάρετε επιδόματα και δωμάτια στα ξενοδοχεία!

Ο θείος Κούλης φροντίζει γι’ αυτό!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ  30/11/2019

Γ. Κοντογιώργης:

Το πολιτικό σύστημα αφήνει στις ΜΚΟ τη «βρόμικη» δουλειά

– Μετατρέπουν τη χώρα σε χώρο (βίντεο)

Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης στις 25.11.2019 στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90.1 και στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ολιγαρχική δομή του πολιτικού συστήματος της χώρας αλλά και το μεταναστευτικό όπου χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα εναντίον όσων το χειρίζονται.

Ακούστε παρακάτω τα όσα είπε ο καθηγητής:

https://www.youtube.com/watch?v=wYMt1Fzsb5I&feature=emb_logo

Γ. Κοντογιώργης - 28.11.2019

 

 


ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ 100άδες ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ…τους αγκαλιάζει ο Κούλης

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες των αστυνομικών στα σύνορα του Έβρου οι οποίοι αναφέρουν ότι όχι μόνο οι αλλοδαποί παράνομοι και ειsβολείς, περνούν ανενόχλητοι τα σύνορα αλλά και ότι σκοπίμως καταγράφονται προς τα… κάτω αποκρύπτοντας έτσι τον πραγματικό αριθμό των εισβολέων στην χώρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι πολιτικοί συμμετέχουν στην προδοσία παράδοσης της χώρας σε ξένα έθνη και ακολουθούν την εφαρμογή του σχεδίου Καλλέργη, όπως το υπαγορεύει ο Σόρος, με τον οποίο συνεργάζονται και οι ίδιοι και μέλη των οικογενειών τους.

Ταυτόχρονα το ίδιο κάνουν και οι ελληνόφωνοι ένστολοι ανώτατοι αξκοί των ΕΔ, οι οποίοι επιδιώκουν ανταλλάγματα για την συνεργασία και την υπακοή σε προδότες πολιτικούς.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΕΣ,

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΛΕΜΠΙΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ

Οι αστυνομικοί αδυνατούν να επιβάλουν πλέον την τάξη στην Θράκη όπου οι πολίτες ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δημοσιογραφική έρευνα της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης»:

«Μετά τα περιστατικά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας, τους εκατοντάδες παράτυπους Λαθρομετανάστες που καθημερινά αντικρίζουμε όλοι μας στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης και το κλίμα ανησυχίας που έχει απλωθεί στην τοπική κοινωνία, κυρίως δε στους ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων οικισμών, η εφημερίδα μας αποφάσισε την πραγματοποίηση μιας δημοσιογραφικής έρευνας για την αντικειμενικότερη ενημέρωση όλων των πολιτών καθώς καραδοκεί ο κίνδυνος της τρομολαγνείας από διάφορους κύκλους.

Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τη Λαθρομετανάστευση στην Θράκη, ένα θέμα πολυδιάστατο, καθώς όπως είναι ευρέως αποδεκτό πλέον παγκοσμίως η παράνομη διακίνηση ανθρώπων είναι η ενασχόληση με το μεγαλύτερο τζίρο, προσπερνώντας ακόμη και το εμπόριο ναρκωτικών.

Μέλημά μας ήταν να διαπιστώσουμε πως από  την ατυχή δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, ότι η κυβέρνηση και οι αστυνομικές αρχές είχαν πλέον σφραγίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Νομό Έβρο και οι Λαθρομετανάστες δεν έρχονταν στη χώρα μας από εκεί, φτάσαμε στο σημείο δεκάδες Λαθρομετανάστες να περπατούν ανενόχλητοι μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, ακόμη και στην κεντρική πλατεία και εν τέλει ένας από αυτούς, προκειμένου να μη συλληφθεί, να καταφέρει πέντε μαχαιριές σε νεαρό αστυνομικό ενώ όχημα που εμπλεκόταν σε διακίνηση Λαθρομεταναστών να παρασέρνει και να διαμελίζει άτυχο συντοπίτη μας.

Βέβαια εδώ και καιρό η εφημερίδα μας δέχεται συνεχώς καταγγελίες κυρίως από κατοίκους οικισμών των Δήμων Αρριανών και Μαρώνειας – Σαπών, αλλά και του Νομού Έβρουότι ομάδες δεκάδων Λαθρομεταναστών διέρχονται καθημερινά μέσα από τους οικισμούς αρπάζοντας διάφορα λαχανικά, πουλερικά, ποδήλατα ενώ δεν έχουν λείψει και οι κλοπές οχημάτων, όπως για παράδειγμα από τον οικισμό Βραγιά το οποίο μετά από μέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δράστες μέσω αποτυπωμάτων ταυτοποιήθηκαν και είναι υπήκοοι Ιράκ.

Παράλληλα προβληματισμό στην εφημερίδα μας, αλλά και σε άλλους δημοσιογραφικούς χώρους, προκάλεσε η περίπτωση της σύλληψης του οδηγού του φορτηγού – ψυγείου στα Διόδια Αμαξάδων, η οποία προβλήθηκε παγκοσμίως και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας μετέφερε 41 Λαθρομετανάστες, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών οι Λαθρο μετανάστες ήταν τουλάχιστον 80, όπως και αρχικά είχε δημοσιευτεί σε ορισμένα τοπικά ΜΜΕ.

Κατόπιν τούτων λοιπόν διαπιστώσαμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών υπαλλήλων είναι αγανακτισμένη με την φυσική τοπική τους ηγεσία και τις εντολές που διαβιβάζονται προς αυτούς.

Αγανάκτηση που εκφράστηκε σε μεγάλο βαθμό από την ανακοίνωση του τοπικού τους σωματείου αλλά και τις αυθόρμητες δηλώσεις του προέδρου τους κ. Παναγιώτη Μαχαιρίδη σε διάφορα ΜΜΕ, που όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επιβεβαιώσουν, ότι καθημερινά στη Ροδόπη διέρχονται πεζοί εκατοντάδες Λαθρομετανάστες, προερχόμενοι ανενόχλητοι από τον Έβρο και η Αστυνομία αδυνατεί να επέμβει.

Αληθεύει άραγε ότι η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, προκειμένου ίσως να γίνει αρεστή στην Αθήνα, στέλνει στο Αρχηγείο αναφορές με μονοψήφιο αριθμό συλλήψεων Λαθρομεταναστών και όχι τους δεκάδες που όλοι μας βλέπουμε να συλλαμβάνονται καθημερινά ή ότι αναφέρονται μόνο οι Λαθρομετανάστες που εμπλέκονται σε ποινικές δικογραφίες;»

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΧΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι

No related posts. 28/11/2019

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ, ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ. ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ.

ΩΡΑΙΟ ΚΛΙΜΑ, ΩΡΑΙΑ ΧΩΡΑ, ΠΑΧΥΛΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΓΗ ΈΣΤΩ ΣΕ ΣΠΙΤΑΚΙ Ή ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΕΙ, ΌΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙ. ΣΤΟΥΣ ΣΟΡΟΣ ΤΙΣ ΜΚΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΛΥ ΚΥΛΑΕΙ. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ .

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ, ΕΝΑ ΕΝΔΟΞΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΙ. ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ, ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ή ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΖΟΠΟΛΤΟΣ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ Ή ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΠΑΡΑΓΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΕΡΗ ΕΔΩ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΤΟ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ" ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ . ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ.

ΤΟΥΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ.

ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ. ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΦΑΖΕΙ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
"ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ"
ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/
ΠΗΓΗ  26/11/2019

«Ημέρα πληρωμής» στη Δρέσδη:

Άρπαξαν 1 δισ. από μουσείο και έφυγαν με λιμουζίνα!

– Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών

Δημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2019

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δρέσδη της Γερμανίας καθώς, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, θησαυροί αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ έγιναν καπνός. Πρόκεται για τη ληστεία με τη μεγαλύτερη λεία όλων των εποχών.

Μία ομάδα ανδρών έκλεψε αμύθητους θησαυρούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από τον «Πράσινο Θόλο», όπως ονομάζεται το γερμανικό μουσείο, στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη έκθεση θησαυρών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», οι ληστές άρπαξαν αρκετά κοσμήματα αντίκες και διέφυγαν με λιμουζίνα.

Οι ληστές φέρεται να απενεργοποίησαν την ηλεκτροδότηση στο μουσείο, προτού μπουν. Οι ληστές πρέπει να ήταν μικρόσωμοι και κατάφεραν να μπουν στο κτίριο μέσα από ένα στενό παράθυρο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. «Έβαλαν στο μάτι το ιστορικό μέρος της συλλογής με κοσμήματα και άλλα πολύτιμα έργα τέχνης», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Focus. Οι θησαυροί του μουσείου χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Η εφημερίδα Bild μεταδίδει ότι οι ληστές μπήκαν από αυτό το παράθυρο:

Στο κέντρο της Δρέσδης έχουν αναπτυχθεί δεκάδες περιπολικά. Κάμερα παρακολούθησης φέρεται να έχει καταγράψει πλάνα από τη ληστεία.

Ο «Πράσινος Θόλος» διαθέτει 3.000 έργα τέχνης απ΄όλο τον κόσμο. Όπως γράφει το περιοδικό Focus, o ιστορικός «Πράσινος Θόλος» στη Δρέσδη θεωρείται το μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο της Ευρώπης. Τα υπέροχα δωμάτια του «Πράσινου Θόλου» κτίστηκαν τον 16ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά τμήματα του κτιρίου καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό. Τα αντικείμενα τέχνης κατασχέθηκαν μετά τον πόλεμο από τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1958 η συλλογή επέστρεψε στη Δρέσδη. Μετά την αναπαλαίωση των υπέροχων αιθουσών το 2006, το τμήμα με την ιστορική συλλογή του «Πράσινου Θόλου» άνοιξε ξανά τις πύλες του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να κάνει τα εγκαίνια.

 

 

26/11/2019

ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

– ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

tileoptikes_adeies

Υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος αποτροπής εισβολής λαθρομεταναστών στα νησιά μας και είναι το LRAD

Το έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές ειδικά οι Αμερικανοί για αποτροπή παράβασης στα σύνορα με το Μεξικό,μάλιστα ενεργοποιείται αυτόματα με θερμικές κάμερες και αισθητήρες κίνησης. Το έχουν τοποθετήσει και σε μερικά σκάφη ακτοφυλακής . Εχει χρησιμοποιηθεί επίσης στις διαδηλώσεις στη Γεωργία και κατά των πειρατών κοντά στις ακτές της Σομαλίας 05-11-2005 http://news.bbc.co.uk/2/hi/4409662.stm.

Απορώ πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας δεν γνωρίζει και δεν χρησιμοποιεί αυτό το τέλειο όπλο αποτροπής και προβάλει σαν δικαιολογία ότι δεν μπορεί να πυροβολεί ή να βουλιάζει βάρκες.

https://www.youtube.com/watch?v=oyYs_B-LPkk&feature=emb_logo

Acoustic device deters enemies with ear-splitting noise

ΥΓ:Πως η ίδια η πολιτική-στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας δεν βλέπει τον απώτερο σκοπό του Ερντογάν αποκτώντας πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας να φτιάξει βρόμικες βόμβες και πυραύλους Τουρκικής κατασκευής από κατάλοιπα των εργοστασίων.
* Το παραπάνω άρθρο στάλθηκε στο makeleio.gr από τον Νικόλαο Κ.
Περιμένουμε τις καταγγελίες και τα μηνύματα σας στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 694 635 77 33 – 698 632 33 23
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. 25/11/2019

Χίος:

Το ΔΣ λέει «όχι» στο σχέδιο της Κυβέρνησης

- Σοκάρει η εικόνα με χωράφι γεμάτο ακαθαρσίες αλλοδαπών (φώτο)

Η ρήξη μεταξύ των Δήμων που προορίζονται για... ισλαμοποίηση και της Κυβέρνησης βαθαίνει όλο ένα και περισσότερο, ειδικά στα νησιά του Αν.Αιγάιου τα οποία πλέον αποκτούν μόνιμους καταυλισμούς, απλά «λίγο πιο κει» απ' ότι είναι τώρα.
Με ομόφωνη απόφασή του αργά χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Χίου διαφωνεί με τη δημιουργία νέας κλειστής δομής για μετανάστες στο νησί που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Με ψήφισμά του, δε, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία εμμένει σε πρόσφατη απόφασή του για μία δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση με ευθύνη της κυβέρνησης και δύναμη 500 ατόμων, με καμία μόνιμη παραμονή στο νησί.
Όσον αφορά τις εικόνες στο νησί η λέξη τριτοκοσμικός είναι ανεπαρκής για να τις περιγράψει, καθώς οι αλλοδαποί αφοδεύουν όπου βρουν με αποτέλεσμα ολόκληρα χωράφια να έχουν γεμίσει με κόπρανα, ενώ επιπλέον στήνουν τις σκηνές τους σε οικόπεδα Ελλήνων καταπατώντας τα.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο χωράφι-τουαλέτα στη φωτογραφία είναι ιδιωτικό και δεν έχει νοικιαστεί για τις ανάγκες τις «φιλοξενίας».
Καλό θα ήταν πλέον να συνηθίσουμε αυτές τις εικόνες αφού με την μόνιμη εγκατάστασή  δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών στην Ελλάδα, θα αποτελούν πλέον καθημερινότητα για τους Έλληνες.
pronews
Αναρτήθηκε από EFENPRES   24/11/2019

ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΕΤΩΝ… 22 ΗΤΑΝ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ»

ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ «ΠΑΙΔΩΝ»!

Διαβάσαμε πριν από δυο ημέρες την είδηση σχετικά με έναν 12χρονο «μετανάστη» που έκανε άνω κάτω έκανε το «ΠΑΙΔΩΝ».

Οι συνοδοί του, μέλη Μ.Κ.Ο, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο από την προνοιακή δομή όπου βρισκόταν,

όμως το παιδί τους όρμηξε τραυματίζοντάς τους, ενώ προσπάθησε να τους καρφώσει με ψαλίδι.

Το παιδί προσπάθησε να φύγει μέσα από τα χέρια των συνοδών.

Σύμφωνα, με νοσηλευτές έγινε επιθετικό,

άρχισε να τρέχει στους διαδρόμους του νοσοκομείου,

έμπαινε μέσα σε γραφεία έσπασε εκτυπωτές, και ό,τι έβρισκε μπροστά του το πέταγε κάτω.

«Άρχισε λοιπόν να χτυπάει το συνοδό με κλωτσιές και μπουνιές,

πήρε ένα στυλό  και πάρα λίγο να του βγάλει το μάτι.

Πήρε ένα ψαλίδι από την τσέπη μιας συναδέλφου και ήθελε να χτυπήσει κάποιον όποιον έβρισκε μπροστά του.

Αυτοτραυματίστηκε, κόπηκε στο χέρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας προϊστάμενος του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν οι νοσηλευτές,

η κατάσταση στα δυο παιδιατρικά νοσοκομεία είναι ανεξέλεγκτη,

καθώς έχουν δημιουργηθεί συμμορίες ανηλίκων μετά την έκρηξη του μεταναστευτικού.

Πριν έξι μέρες, μάλιστα, προϊσταμένη σε πανεπιστημιακή κλινική δήλωνε:

«Τα παιδιά αυτά έχουν κινητά,

έχουν tablets, έρχονται με το wifi,

συνεννοούνται με τους διακινητές και  μετά φεύγουν, και εμείς  το βράδυ είμαστε στο αστυνομικό τμήμα των Αμπελοκήπων να καταθέτουμε».

Αγανακτισμένος νοσηλευτής που έχει δεχτεί δεκάδες επιθέσεις αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του:

«Όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το εν λόγω περιστατικό ναι είναι αλήθεια.

Με μια διαφορά όμως!

Ο «μετανάστης» που επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές και έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του, στα χαρτιά μπορεί να φαίνεται 12χρονών,

αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι 22!!!

Γιατί μείνατε με ανοιχτό το στόμα;

Δεν τα ξέρετε;

Εδώ είναι κοινό μυστικό.

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το κράτος.

Όλοι περνάνε δήθεν σαν ανήλικοι, δασκαλεμένοι από τις ΜΚΟ.

Εμείς στο νοσοκομείο πριν λίγο καιρό είχαμε παιδιά «μετανάστες» που το ένα είχε μπει με την ηλικία των 15 στα χαρτιά και σε μας έλεγε την αλήθεια ότι είναι δηλαδή 23 χρονών!

Ένα άλλο κορίτσι που μπήκε σαν 16χρονο, όταν την ρώτησα πόσο είναι μου λέει «στ΄αλήθεια; είμαι 20!»

Ξέρεις πόσες φορές έχω δεχτεί απειλές από δήθεν ανήλικους «μετανάστες»;

Αυτό είναι το ψευδοκράτος των «ανθρωπιστών» του Κούλη και αυτή είναι η προστασία που προσφέρουν σε συνεννόηση με τις ΜΚΟ σε  δήθεν «ανήλικα».

Καταλάβατε;

Κ.Π. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ   ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ  23/11/2019

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Η κοροϊδία της αποσυμφόρησης των νησιών

Η καταστροφή που έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι συγκλονιστική και η παρούσα κυβέρνηση θα είχε αρκετές δικαιολογίες για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο μεταναστευτικό. Αλλά μια σειρά κινήσεων, με κορυφαία το νομοσχέδιο για την μετανάστευση, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως κυρίαρχη πολιτική επιλογή τα ανοιχτά σύνορα.
Πάρτε για παράδειγμα το πρόσφατο μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Στο «Βήμα» (3/11/19) διαβάζουμε ότι «Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο βασισμένο σε ευρωπαϊκές αρχές, με ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «αριστερές», όπως π.χ. η παροχή ασφαλιστικής περίθαλψης και πρόσβασης
στην Υγεία και
στην Παιδεία για
τους πραγματικούς πρόσφυγες και
ειδικά για τα παιδιά, ο χαρακτηρισμός ως ευάλωτων όλων των ανηλίκων όχι μόνο των ασυνόδευτων, και ως μελών της οικογένειας των αιτούντων ο εκτός γάμου σύντροφος και οι γονείς.»
Ο χαρακτηρισμός ως ευάλωτων όλων των ανηλίκων, των συνοδών τους και η παροχή στέγασης,
ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,
εκπαίδευσης και
επιδομάτων μετατρέπει την Ελλάδα στην καλύτερη είσοδο,
χώρο υποδοχής και εγκατάστασης στον πλανήτη γη.
Ποιοι είναι οι άμεσα δικαιούχοι αυτής της μίας αριστερής διάταξης του νομοσχεδίου;
Μόνο από την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, αρκετές δεκάδες εκατομμύρια μουσουλμάνων που μπορούν όποτε θέλουν να εγκατασταθούν πλέον νόμιμα στην Ελλάδα.
Και αυτή είναι μία από τις πολλές αριστερές διατάξεις του νομοσχεδίου που κάνει υπερήφανη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Εν τω μεταξύ, ως ο «ιδανικός προορισμός και τόπος, στον οποίο μπορούν να γίνουν πράξη τα όνειρα κάθε μετανάστη και πρόσφυγα, παρουσιάζεται η Ελλάδα από τον
Η στήλη, “Ιστορίες”, στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού αποτελεί πραγματικό ύμνο για την χώρα μας αναφορικά με την υποδοχή, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια και το πλαίσιο ευκαιριών, που παρέχει στους ανθρώπους, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα προερχόμενοι από την Τουρκία.
(Πρώτο Θέμα 7/11/19) Στο διαδίκτυο οι διακινητές οργιάζουν,
«Έτσι θα περάσετε στην Ελλάδα, δεν θα σας πειράξει κανείς, θα σας πάρουμε με αυτοκίνητο και θα πάρετε και διαβατήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων η διαφήμιση του διακινητή στο Facebook. Το... τουρ κοστίζει από 2.500 ευρώ έως 3.500 ευρώ το κεφάλι, ανάλογα με τις παροχές.
«Ξεκινώντας από την Ιντλίμπ της Συρίας, φτάνει κανείς στον Έβρο κι από εκεί Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα.» (Έθνος 4/10/19) Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, θα πει
«Υπάρχουν βουλευτές ανόητοι που δυστυχώς αυτά που έλεγαν προεκλογικά τα λένε και τώρα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ο Μητσοτάκης και ο Κουμουτσάκος που ευτυχώς είδαν τι συμβαίνει.»
(Τα Νέα 5/10/19Η διαφορά μεταξύ της προεκλογικής και της κυβερνώσας ΝΔ στο μεταναστευτικό είναι πράγματι μεγαλειώδης.
Μεγάλη ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για το επιχείρημα της αποσυμφόρησης των νησιών, αυτό δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μπορεί να το πιστέψει.
Όταν εφαρμόζεις ετσιθελικά μια πολιτική ανοιχτών συνόρων το να επικαλείσαι την αποσυμφόρηση των νησιών είναι μια πολύ κακόγουστη κοροϊδία.
Δεν μπορείς να έχεις μετατρέψει την Ελλάδα στο μεγαλύτερο μαγνήτη μετανάστευσης στον πλανήτη και μετά να επικαλείσαι ανθρωπιστικούς λόγους αποσυμφόρησης.
«Ενδεικτικά, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μόνο κατά το πρώτο πενταήμερο του Νοεμβρίου,
527 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη
πέρασαν δια θαλάσσης στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, «ισοφαρίζοντας» ουσιαστικά τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που προωθήθηκαν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.»
(Τα Νέα 5/10/19) ‘Όταν στην κοροϊδία δεν τηρείς καν τα προσχήματα.
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
http://www.efenpress.gr Ναπολέων Λιναρδάτος
Αναρτήθηκε από EFENPRESS 22/11/2019

Έτσι θα είναι οι νέες (μόνιμες) δομές για τους αλλοδαπούς στα νησιά:

Τεμένη και χώροι αναψυχής με όλα τα «κομφόρ» (εικόνες)

Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2019

Έρχονται τα νέα «λουξ» κέντρα για τους αλλοδαπούς στα ελληνικά νησιά τα οποία εν τω καιρώ θα μετεξελιχθούν σε μόνιμους καταυλισμούς και γκέτο, αλλοιώνοντας μία για πάντα την πληθυσμιακή σύνθεση των νησιών του ΝΑ Αιγαίου.

Φωτογραφίες με το πώς θα είναι τα νέα προαναχωρησιακά κέντρα που θα κατασκευαστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό ζήτημα έδωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ. Στεφανής έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πώς είναι σήμερα η κατάσταση στα hospot στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και μια κάτοψη για το πώς σχεδιάζεται να είναι τα νέα κλειστά κέντρα σε Σάμο, Μυτιλήνη, Κώ, Χίο και Λέρο.

Όπως φαίνεται στην κάτοψη τα νέα κέντρα θα έχουν κτήρια διαμονής, εστιατόρια, κυλικεία, σχολείο, χώρους λατρείας, ιατρείο και χώρους αναψυχής.

Τα νέα κέντρα

Pentapostagma 21/11/2019


Οι 10 μεγαλύτεροι αθλητές της αρχαιότητας

Οι αγώνες στην Ολυμπία ήταν οι διασημότεροι και ενδοξότεροι του αρχαίου κόσμου. Οι νικητές λατρεύονταν ως θεοί και απολάμβαναν πρωτοφανείς τιμές από τους συμπολίτες τους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 9 μεγάλους αθλητές της αρχαιότητας, που μνημονεύονται ως τις μέρες μας και μία γυναίκα, η οποία διακρίθηκε για το υποστηρικτικό της έργο στις αρματοδρομίες. Ήταν και ο μόνος τομέας που εμπλέκονταν γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

10 Όρσιππος
Καταγόταν από τα Μέγαρα και κέρδισε τον αγώνα του σταδίου (192,28 μ.) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 720 π.Χ. Ήταν ο αγαπημένος τού κοινού και υπήρξε ίσως ο πρώτο αθλητής που έτρεξε γυμνός στους αγώνες, επειδή αυτό του έδινε πλεονέκτημα σε σχέση με τους ντυμένους συναθλητές του, όπως αναφέρει ο περιηγητής Παυσανίας.

9 Βαρασδάτης
Ο Βαρασδάτης (Varazdat) καταγόταν από την Αρμενία και πρώτευσε στην πυγμαχία σε μία από τις τελευταίες Ολυμπιάδες της αρχαιότητας στα μέσα του 4ου αιώνα μ.Χ. Αριστοκρατικής καταγωγής, ανήκε στη δυναστεία των Αρσακιδών και ανέβηκε στο θρόνο της Αρμενίας από το 374 έως το 378, ως ενεργούμενο των Βυζαντινών. Στις 8 Μαΐου 1998, ένα άγαλμα του Βαρασδάτη τοποθετήθηκε στην Ολυμπία, με πρωτοβουλία της Αρμενικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

8 Κυνίσκα
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας ήταν υπόθεση των ανδρών. Οι γυναίκες δεν έπαιρναν μέρος (ούτε καν τους επιτρεπόταν η παρακολούθησή τους), παρά μόνο ως ιδιοκτήτριες και προπονήτριες αλόγων στις αρματοδρομίες. Η Κυνίσκα από τη Σπάρτη ξεχώρισε για την τόλμη και τις ικανότητές της. Καταγόταν από βασιλική γενιά και γεννήθηκε περί το 440 π.Χ. Κέρδισε δύο φορές στις αρματοδρομίες, στο αγώνισμα του τεθρίππου (άρμα με 4 άλογα), το 396 π.Χ. και 392 π.Χ. Υπήρξε η πιο διάσημη αθλήτρια (εν ευρεία εννοία) της αρχαιότητας και πολλοί ιστορικοί την αναφέρουν ως σύμβολο της κοινωνικής ανόδου των γυναικών και της διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών με τους άνδρες.

7 Πολυδάμας
Καταγόταν από τη Σκοτούσσα της Θεσσαλίας και ήταν Ολυμπιονίκης στο παγκράτιο το 408 π.Χ. Είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη για τη δύναμή του και πολλοί στον συνέκριναν με τον Ηρακλή. Θρυλείται ότι σκότωσε με τα χέρια του ένα λιοντάρι (μιμούμενος τον άθλο του Ηρακλή) και σταμάτησε μία άμαξα. Κάποτε ο Πολυδάμας προσκλήθηκε από τον βασιλιά των Περσών Δαρείο Β’, που ήθελε να πεισθεί αν η φήμη του ήταν δικαιολογημένη ή όχι. Εκεί, στα Σούσα, ο Πολυδάμας μονομάχησε με τρεις άνδρες της επίλεκτης φρουράς του Πέρση βασιλιά, τρεις από τους «Αθανάτους», τους οποίους κατανίκησε και σκότωσε. Η μόνη παράδοση που αναφέρεται σε ήττα του σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά, οπότε έχασε σ’ έναν αγώνα από τον Πρόμαχο, αλλά, όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα «Αχαϊκά» του, οι Θεσσαλοί δεν δέχονταν αυτή την παράδοση. Για το θάνατό του αναφέρεται ότι πέθανε από την υπερβολική αυτοπεποίθησή του. Κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου με φίλους του, η οροφή του σπηλαίου, στο οποίο βρίσκονταν, ράγισε κι ενώ οι φίλοι του εγκατέλειψαν άρον άρον το χώρο, αυτός, νομίζοντας ότι μπορεί να συγκρατήσει με τα χέρια του τους βράχους, καταπλακώθηκε και πέθανε.

6 Ονομαστός
Έζησε τον 7ο αιώνα π.Χ. και καταγόταν από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Υπήρξε ο πρώτος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 688 π.Χ. Είχε στο ενεργητικό του ακόμη τρεις ολυμπιακούς τίτλους, γεγονός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση όλων των εποχών (ο ούγγρος Λάζλο Παπ είχε τρία χρυσά μετάλλια στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες). Σύμφωνα με τους αρχαίους ιστορικούς, ο Ονομαστός συνέγραψε και κωδικοποίησε τους κανονισμούς της αρχαίας πυγμαχίας.

5 Μελαγκόμας
Αρχαίος έλληνας πυγμάχος από την Καρία της Μικράς Ασίας, που έζησε το 1ο αιώνα μ.Χ. Αναδείχθηκε ολυμπιονίκης στην πυγμαχία στους 207ους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας, το 49 μ.Χ. Είναι κυρίως γνωστός για την ασυνήθιστη τεχνική του, με την οποία απέφευγε τα χτυπήματα των αντιπάλων του, ενώ ο ίδιος δεν τους χτυπούσε και κέρδιζε απλώς με το να τους εξουθενώνει. Οι διαθέσιμες πληροφορίες για τον Μελαγκόμα παραδίδονται κυρίως μέσα από τις μαρτυρίες του συγγραφέα Δίωνα του Χρυσόστομου (40-120), όπου τον συγκρίνει με τον ιδανικό αθλητή και άνθρωπο, ενώ παράλληλα εξυμνεί την αντοχή, τον αυτοέλεγχο, την αρρενωπότητα και τη γενναιότητα του, και αναφέρει ότι δεν έχασε ποτέ κανένα αγώνα και ότι ποτέ δεν δέχτηκε χτύπημα αντιπάλου. Πέθανε σε νεαρή ηλικία, στη Νεάπολη της Μεγάλης Ελλάδας (σημερινή Νάπολι Ιταλίας) και σύμφωνα με τον ρήτορα Θεμίστιο ήταν εραστής του ρωμαίου αυτοκράτορα Τίτου.

4 Χίονις
Έζησε στον 7ο αιώνα π.Χ, καταγόταν από τη Λακωνία και ήταν ίσως ο πιο φημισμένος άλτης της αρχαιότητας. Λέγεται ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 656 π.Χ. προσγειώθηκε στα 7,05 μ. στο άλμα εις μήκος, επίδοση που θα του έδινε την πρώτη θέση στους Α’ Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 και θα τον κατέτασσε στην πρώτη δεκάδα των αθλήματος στο πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα. Σπουδαία ήταν και η επίδοσή του στο άλμα τριπλούν με 15,85 μ. Και όλα αυτά χωρίς τη βοήθεια των χημικών ουσιών της σύγχρονης εποχής. Ο Χίονις ή Χιόνης ήταν και δεινός δρομέας. Κατέκτησε ολυμπιακούς τίτλους στον στάδιο δρόμο (περί τα 200 μέτρα) και στον δίαυλο δρόμο (περί τα 400 μέτρα).

3 Διαγόρας
Έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ, καταγόταν από τη Ρόδο και ήταν ο γενάρχης της σημαντικότερης αθλητικής οικογένειας της αρχαιότητας. Ο ίδιος κέρδισε το αγώνισμα της πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 464 π.Χ, τέσσερις φορές στα Ίσθμια και δύο φορές στα Νέμεα. Οι γιοι και οι εγγονοί του έγιναν εξίσου επιτυχημένοι αθλητές της πυγμαχίας και του παγκρατίου. Κατά τη διάρκεια της 83ης Ολυμπιάδας (448 π.Χ.), οι γιοι του Δαμάγετος και Ακουσίλαος, μετά τη νίκη τους, τον περιέφεραν θριαμβευτικά στους ώμους τους για να πανηγυρίζουν μαζί με τον διάσημο πατέρα τους τη νίκη τους. Τότε, ένας θεατής φώναξε από την εξέδρα: «Κάτθανε, Διαγόρα, ου και ες Όλυμπον αναβήσῃ» («Πέθανε Διαγόρα, μην περιμένεις να ανέβεις και στον Όλυμπο»), υπονοώντας ότι έφθασε στο ανώτατο σημείο για ένα άνθρωπο και αθλητή.

2 Θεαγένης
Έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και καταγόταν από τη Θάσο. Ήταν ένας από τους πιο φημισμένους πυγμάχους, παγκρατιστές και δρομείς της αρχαιότητας. Μικρός ήταν ατίθασος χαρακτήρας και μάλιστα είχε προκαλέσει τους συμπατριώτες του όταν ξεκόλλησε ένα άγαλμα από τη βάση του και το πήρε σπίτι του. Αυτό θεωρήθηκε βλασφημία και η ποινή του θανάτου ήταν μονόδρομος για το νεαρό παιδί. Τον έσωσε ένας σεβάσμιος γέροντας που του υπέδειξε να επαναφέρει το άγαλμα στη θέση του κι αυτός φρόντισε να καταλαγιάσει την οργή των συμπατριωτών του. Από τότε, η ζωή του άλλαξε, καθώς φρόντισε να διοχετεύσει τη δύναμή του στον αθλητισμό. Κέρδισε πάνω από 1.400 αγώνες και οι σύγχρονοί του πίστευαν ότι ήταν γιος του Ηρακλή. Οι μεγάλες του επιτυχίες ήλθαν το 480 π.Χ, όταν κέρδισε το αγώνισμα της πυγμαχίας στην Ολυμπία και τέσσερα χρόνια αργότερα, το 476 π.Χ. το αγώνισμα του παγκρατίου.

1 Μίλων
Έζησε τον 6ο π.Χ. αιώνα και καταγόταν από τον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας. Οι ιστορικοί θεωρούν ότι ήταν ο κορυφαίος παλαιστής της αρχαιότητας. Κατά τη διάρκεια της τριακονταετούς καριέρας του κέρδισε πολλές φορές τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το παρουσιαστικό του ήταν τρομακτικό, η δύναμή του απίστευτη και η τεχνική του ανυπέρβλητη. Οι σύγχρονοί του τον θεωρούσαν γιο του Δία. Λέγεται ότι κάθε μέρα έτρωγε οκτώ κιλά κρέας και ότι κάποτε στην Ολυμπία περιέφερε στους ώμους του ένα ταύρο, τον οποίο έσφαξε και τον καταβρόχθισε. Ο Μίλων δεν ασκούνταν μόνο στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα. Ήταν ποιητής και μουσικός και μαθητής του μαθηματικού και φιλόσοφου Πυθαγόρα.                            20/11/2019

Ύψιστη τιμή:

Τρεις Έλληνες ομογενείς εκλέχθηκαν στην Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας

Τρεις διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες ομογενείς επιστήμονες,

ο δρ Οφθαλμολογίας και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας Χρήστος Ταχτσίδης (οφθαλμολογία),

ο δρ Χημείας Βαλεντίν Ανάνικοφ (χημεία) και

ο δρ Ιατρικής και διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου «Νικολάι Μπλαχίν» Ιβάν Στιλίδης (ογκολογία)

εκλέχτηκαν ακαδημαϊκοί της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 15 Νοεμβρίου 2019.

Ο Χρήστος Ταχτσίδης γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1953 στην περιφέρεια Γκολόντναγια Στεπ της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Καζακστάν. Και οι δύο του παππούδες του γεννήθηκαν στον Πόντο και συγκεκριμένα κατάγονταν από την Τραπεζούντα. Αποφοίτησε το 1976 από την Ιατρική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Ιατρικής της Περιφέρειας τουΣβερντλόφσκ. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως λέκτορας της Έδρας Οφθαλμικών Παθήσεων, ενώ την περίοδο 1987-2000 υπήρξε διευθυντής θυγατρικής μίας εκ των διασημότερων οφθαλμολογικών κλινικών της Ρωσίας, της «Μικροχειρουργικής Ματιού». Το 2001 έγινε διδάκτωρ Ιατρικής καθώς και διορίστηκε γενικός διευθυντής της κλινικής «Μικροχειρουργική Ματιού». Στις 21 Δεκεμβρίου 2011 εκλέχτηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ενώ το 2013 διορίστηκε αναπληρωτής πρύτανης του Ρωσικού Εθνικού Ερευνητικού Πανεπιστημίου Ιατρικής «Νικολάι Πιρογκόφ» της Μόσχας. Το 2005 βραβεύτηκε από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προσφορά του στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ο Βαλεντίν Ανάνικοφ γεννήθηκε το 1975 και κατάγεται από τον Πόντο. Το 1996 αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ντόνετσκ, ενώ το 2003 έγινε διδάκτωρ Χημείας. Είναι επικεφαλής ενός εκ των σπουδαιότερων επιστημονικών-ερευνητικών ινστιτούτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, του Ινστιτούτου Οργανικής Χημείας «Νικολάι Ζελίνσκι». Αποτελεί μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου για θέματα νεολαίας στους τομείς της επιστήμης και της εκπαίδευσης του Συμβουλίου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών από τις 29 Μαΐου 2008. Είναι κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων.

Ο Ιβάν Στιλίδης γεννήθηκε την 1 Απριλίου 1964 στο Σουχούμι της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Αμπχαζίας. Το 1988 αποφοίτησε από το Ρωσικό Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής «ΝικολάιΠιρογκόφ», ενώ το 1992 έγινε διδάκτωρ Ιατρικής. Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας εργάζεται στο Εθνικό Ιατρικό Ερευνητικό Ογκολογικό Κέντρο «Νικολάι Μπλαχίν». Το 2005 προήχθη στη βαθμίδα του Καθηγητή στην ειδικότητα της Ογκολογίας, ενώ το 2008 εκλέχτηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Έχει περισσότερες από 320 επιστημονικές δημοσιεύσεις.                        19/112019 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


17 Νοέμβρη :

“Θα γιορτάσω όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία και η νομιμότητα...

17 Νοέμβρη :

“Θα γιορτάσω όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία και η νομιμότητα στην πατρίδα μας”

Ειρήνη Μαρούπα

Ξημέρωσε η 17 Νοέμβρη. Η ημέρα που συμβολίζει το ξεκίνημα της πτώσης της χούντας. Τα είχε όλα εκείνη η μέρα. Τάνκς, νεκρούς, αυτοσχέδιο ραδιοφωνικό σταθμό, την φωνή της ζάμπλουτης σήμερα Δαμανάκη και μερικούς άσημους που παρέμειναν ρομαντικοί, εραστές των ιδεών μιας καλύτερης κοινωνίας, μιας πραγματικής δικτατορίας. Που δεν εξαργύρωσαν…

Γιορτή ξημέρωσε. Γιορτή της δημοκρατίας. Ή μήπως όχι; Όχι της δημοκρατίας τουλάχιστον. Κρατεί ο δήμος σήμερα; Μην μου πείτε ότι υπάρχει έστω και ένας έλληνας πολίτης σήμερα που πιστεύει στ’αλήθεια μέσα του (αφήστε τι λέει για να κολακεύσει, για να εξαργυρώσει, ή έστω επειδή θέλει και να το πιστέψει), που να πιστεύει ότι στ’αλήθεια όσα συμβαίνουν στην χώρα μας είναι θέληση του ελληνικού λαού. Ότι εκείνο το «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους», που λέει το πανέμορφο Σύνταγμά μας στο άρθρο 1, συμβαίνει σήμερα, ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία….

Γιορτάζω σήμερα. Κι εγώ. Περίεργο τρόπο θα μου πείτε έχεις για να γιορτάσεις. Έτσι είμαι εγώ. Τα παράξενα μου είναι ξένα, τα ψέμματα θα τα στιγματίσω, την αλήθεια θα την αναδείξω, το σωστό θα το πω!Ο Γιάννης Ντεγιάννης, πρόεδρος του δικαστηρίου που δίκασε τους πραξικοπηματίες, γράφει στο βιβλίο του «Η Δίκη»: «Από τις αντιστασιακές οργανώσεις η πιο αποφασιστική απ’όλες ήταν εκείνη που χτύπησε στο ψαχνό – αποπειράθηκε να σκοτώσει τον δικτάτορα-. Ήταν η οργάνωση με αρχηγό τον «Αλέκο Παναγούλη»».

Τρίτη 13 Αυγούστου 1968. Εκείνη ήταν η αποφασιστική μέρα. Η μέρα που είχε ορισθεί για την ανθρωποκτονία (θα κάνω προς το παρόν τον νομικό χαρακτηρισμό, εκτέλεση για τον Αλέκο Παναγούλη, δολοφονία για το καθεστώς) του δικτάτορα Παπαδόπουλου.Διαβάζω από το βιβλίο του Στάθη Γιώτα «Μνήμες και Στοχασμοί από την Δικτατορία και την Μεταπολίτευση»:

«…πήρα τα πρώτα μου μαθήματα για την παράνομη δράση (από τον Αλέκο Παναγούλη). Ο ίδιος με εκπαίδευσε στην χρήση ωρολογιακών μηχανισμών, των πυροκροτητών και της τρινιτρολουόλης. Την συναρμολόγησή τους και την κατασκευή βομβών».«Η συνωμοτική μας απειρία από μόνη της δεν ήταν ικανή να δικαιολογήσει τις απανωτές παραβιάσεις των βασικών κανόνων επαναστατικής δράσης».

Στο ραδιόφωνο, μετά την απόπειρα κατά του Παπαδόπουλου, ο εκφωνητής είπε «Εγένετο απόπειρα δολοφονίας του κ. πρωθυπουργού».Ο δικτάτορας την ίδια μέρα είπε «… διότι με την δημοκρατικότητα του καθεστώτος την οποίαν έχομεν, ο καθ’ ένας ημπορεί να κινηθή και να έχη είτε ένα πιστόλι εις την τσέπην του και να πιστολίση, είτε ένα κομμάτι δυναμίτιδος εις την τσάνταν του και να το βάλη κάπου να εκραγή».

Παρακάτω ο Στάθης Γιώτας λέει, αναφερόμενος στην στάση του Γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου, αποδοκιμασίας του χαρακτηρισμού της πράξης του Παναγούλη από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ως πράξης ηρωϊσμού:«Τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτες ο επαναστατικός του λόγος τότε. Υποκύψατε στους τρομοκράτες έμοιαζε να λέει ο λόγος του σήμερα.

Γιατί τάχα θα’πρεπε να αντισταθούμε τότε στους πρώτους και να υποταχθούμε τώρα στους δεύτερους και να περιμένουμε την εξ ύψους βοήθεια για να ελευθερωθούμε από τα δεσμά της χούντας; Κι εμείς άλλωστε δεν φιλοδοξούσαμε να γίνουμε ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΟΙ θέλαμε να γίνουμε. Κι η τυρρανοκτονία ήταν για μας όχι μόνο μια πράξη ΗΘΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, αλλά και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ»…..

Σας μοιάζουν όλα αυτά με όσα ζούμε σήμερα; Και τελικά ο Αλέκος Παναγούλης τι ήταν;  (Ζητώ ταπεινά συγγνώμην από την ιστορία για όσες φορές παρασυρμένη, τον μέγιστο Αλέκο Παναγούλη, τον είπα Αλέξη, εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου που έχω υποστεί γύρω από το όνομα του σημερινού υβριστή του, Αλέξη, πρωθυπουργού).

Τρομοκράτης, όπως αισθάνεται ο τότε σύντροφός του Στάθης Γιώτας ότι ήταν ΚΑΙ τους θεωρούσαν, παρότι αυτοί έπρατταν το πατριωτικό τους καθήκον;Δολοφόνος, όπως τον αποκαλούσε το δικτατορικό καθεστώς (δημοκρατικότατον κατά τον Παπαδόπουλο);Επαναστάτης και ήρωας όπως τον αποκατέστησε στην ιστορική συνείδηση η δημοκρατία της μεταπολίτευσης; Πολιτικό έγκλημα το είπαν. Και του χορήγησαν Αμνηστία.

Όπως ο Ναπολέων το είχε πει και ισχύει απολύτως, το αν κάποιος είναι δολοφόνος ή επαναστάτης το καθορίζουν οι ημερομηνίες (εξαρτάται από την κρατούσα άποψη, δηλαδή αυτού που βρίσκεται στην εξουσία).Ο Αλέκος Παναγούλης συνελήφθη και βασανίστηκε από την χούντα. Γράφει σχετικά ο Στάθης Γιώτας ότι ο βασανιστής του Παναγούλη βρίζει και απειλεί τον Αλέκο.

«Ό,τι και να γίνει, είτε μιλήσεις είτε όχι, εμείς θα πούμε ότι μίλησες. Είτε υπογράψεις είτε όχι, εμείς θα πούμε ότι υπέγραψες». Ο Ιωαννίδης, αρχηγός της ΕΣΑ, έριξε μία παγερή ματιά στον Αλέκο, παραμέρισε τον Θεοφιλογιαννάκο και του είπε «Φτάνει, μην τον ξαναγγίξετε. Είναι ανώφελο. Δεν πρόκειται να μιλήσει. Συμβαίνει αυτό μία φορά στο εκατομμύριο. Γι’αυτήν την περίπτωση πρόκειται».

(Ο υβριστής του ονόματός του, Αλέξης πρωθυπουργός, δεν άντεξε 17 ώρες κλεισμένος στο δωμάτιο με τα κοράκια των τραπεζιτών, τους οικονομικούς δολοφόνους των κρατών και των λαών τους Μέρκελ και Ντάϊσελμπλουμ και παρέδωσε την Ελλάδα στον διαμελισμό και τον ελληνικό λαό στην γενοκτονία, αντιστρέφοντας το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015).

«Προσπάθησαν ακόμα και την μέρα που θα γινόταν η δίκη, (αναφέρει ο Αλέκος Παναγούλης) να με ντύσουν βίαια με την στολή του στρατιώτη της χούντας. Αρνήθηκα λέγοντας, πως ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΔΕΙΛΟΣ Ή ΒΛΑΚΑΣ. Στους δύο λοχαγούς που βρίσκονταν εκεί, τους έλεγα ότι οι στρατιώτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στους τρεις χαρακτηρισμούς. Αλλά για τους αξιωματικούς της χούντας ισχύουν και τα τρία».

Αδέλφια μου Έλληνες. Ξεμπερδευτείτε.

Στο βιβλίο που μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει πέρυσι τέτοια μέρα ο αγωνιστής της Δημοκρατίας, «συνωμοτικός» σύντροφος του Παναγούλη, Στάθης Γιώτας γράφει προεισαγωγικά: «Αφιερώνεται στην Νεολαία της Πατρίδας μας που επωμίζεται το ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ».Το βιβλίο ο Στάθης Γιώτας, που έκανε φυλακή μαζί με τον Παναγούλη και καταδικάστηκε επίσης από το στρατοδικείο που καταδίκασε τον «δολοφόνο» Παναγούλη  δις εις θάνατον, σε ηπιότερη ποινή, συνέγραψε το 2011.Και μας λέει ξεκάθαρα.

Ενεργοποιήστε το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Αποκαταστήστε την δημοκρατία και την νομιμότητα στην πατρίδα μας με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ.

Οδηγήστε σε Δίκη τους υπαιτίου του σύγχρονου πραξικοπήματος. Επωμίζεστε το βάρος του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας.Αλλιώς είστε ή παλιάνθρωποι, ή δειλοί, ή βλάκες.Και οι πιο έξυπνοι από εσάς, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι επιστήμονες, οι ενταγμένοι στο σύστημα, στην συνωμοσία δηλαδή, είστε και παλιάνθρωποι και δειλοί και βλάκες.

Κι οπωσδήποτε, ελπίζω χωρίς να κάνω ιεροσυλία, θα προσθέσω στα λόγια του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΗΡΩΑ ΑΛΕΚΟΥ (έναντι του επιεικώς παλιανθρώπου, δειλού, βλάκα, Αλέξη πρωθυπουργού) Παναγούλη ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Κάνε το σωστό. Από σένα εξαρτάται. Κι από μένα. Από ΕΜΑΣ.

Υστερόγραφο: Χρόνια πολλά θα ευχηθώ και θα γιορτάσω όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία και η νομιμότητα στην πατρίδα μας.

ΟΝΕΙΔΟΣ!

«NO GOOD MR. MITSOTAKIS»:

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγραφή

Ούτε λεπτό δεν καταδέχτηκαν

να παραμείνουν οι πρόσφυγες στο Πορετσό

– «Καλύτερα στη Μόρια»…

Δεν έχουν τέλος το θράσος και οι απαιτήσεις των λαθρομεταναστών οι οποίοι κατά εκατοντάδες καταφθάνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες το βίντεο που απαθανατίζει τους λαθρομετανάστες να φωνάζουν «no good,no good» και να αποχωρούν άρον-άρον από το μοναστήρι.

Οι λαθρομετανάστες, που ήταν γυναίκες με παιδιά, έφηβοι και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία, άρχισαν να αποχωρούν, λίγο μετά την άφιξή τους (μεταφέρθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους δομής φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας)

Δεν ήταν όμως σε καμία περιπτωση όλοι Σύριοι, όπως διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του μοναστηριού ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και εξοπλισμένα με καινούργια κρεβάτια και στρώματα.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι όποιος έχει ανάγκη, πραγματική ανάγκη, δεν διαλέγει,πόσο μάλλον να απαιτεί το μέσο της σωτηρίας του.

1-1-1 1-2

https://www.youtube.com/watch?v=7pwFq39xbas&feature=emb_logo

ilialive.gr - Αντιδράσεις των μεταναστών στην μεταφορά τους στην Ι.Μ. Πορετσού

Πηγή φωτό και βίντεο: ilialive, kalavrytanews   Εφημερίδα "Μακελειό" 16/11/2019

Το μετάνιωσαν πικρά!

Ξενοδόχοι από τα Βρασνά:

«Φοβόμαστε, αυτοί που έρχονται δεν είναι Σύροι πρόσφυγες»

t0UUMbdMF3OvDKso0Ndq

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα γεγονότα, που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όταν κάτοικοι εμπόδισαν την εγκατάσταση λ@θρομεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής. Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, επιχειρηματίες-ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στα Βρασνά μίλησαν στο Sputnik, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι η έλευση προσφύγων και μεταναστών καταστρέφει τον τόπο τους.

Ως «μια μικρή νίκη» των κατοίκων, χαρακτήρισε ο Χρήστος Μπέλλος, διευθυντής μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στα Νέα Βρασνά, το μπλόκο στα πούλμαν που μετέφεραν αιτούντες άσυλο, στις 23 Οκτωβρίου.

Στην άποψη ότι η έλευση προσφύγων και μεταναστών ζημιώνει τους επιχειρηματίες και υποβαθμίζει συνολικά την περιοχή, συγκλίνουν οι απόψεις των ξενοδόχων. Έκαναν λόγο για υπεράριθμους μετανάστες που «ζουν αμολημένοι», κατήγγειλαν εκβιασμό από τουριστικούς πράκτορες που «ρίχνουν» το κόστος ενοικίασης των καταλυμάτων τους, και τέλος, μίλησαν για «αντίποινα» προς τους ξενοδόχους που φιλοξενούν πρόσφυγες.

«Οι πέντε ζημιώνουν τους 95»

Με ποιο τρόπο ζημιώνεται η περιοχή των Βρασνών; Εξηγώντας τους λόγους, ο Χρήστος Μπέλλος, είπε χαρακτηριστικά:

«Οι επιχειρήσεις που ζημιώνονται περισσότερο από την έλευση προσφύγων, είναι αυτές που νοικιάζουν σε τουριστικά πρακτορεία τα δωμάτιά τους, με τη σεζόν. Οι τουριστικοί πράκτορες επισκέπτονται την περιοχή μας και διαπιστώνουν ότι κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερους μετανάστες, με συνέπεια να μειώνουν το κόστος ενοικίασης, κι έτσι, να ζημιώνονται οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων. Κάθε χρόνο, πέφτουν κι άλλο οι τιμές. Οι πράκτορες, ουσιαστικά, εκβιάζουν τους επιχειρηματίες, οι οποίοι αναγκάζονται να διαθέσουν σε χαμηλότερες τιμές τα δωμάτιά τους. Μπορεί τα καταλύματα που έχουν δεχτεί πρόσφυγες να είναι πέντε-έξι, αλλά από αυτούς ζημιώνονται τα υπόλοιπα 95 και συνολικά η περιοχή μας».

Και συμπλήρωσε:

«Δουλεύουμε με τουριστικούς πράκτορες από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, με τους οποίους συμφωνούμε πακέτα διακοπών. Οι πράκτορες έρχονται εδώ, τον χειμώνα, προκειμένου να δουν τα καταλύματα, και βλέπουν έξω στον δρόμο να κυκλοφορούν μόνο μετανάστες. Καθημερινά, στην Εγνατία Οδό, οι δουλέμποροι ξεφορτώνουν μετανάστες οι οποίοι περιφέρονται σε Ασπροβάλτα και Βρασνά. Πώς να δώσει, μετά, λεφτά ο πράκτορας για τα δωμάτιά μας, όταν βλέπει μια έρημη περιοχή στην οποία περιφέρονται μόνο μετανάστες; Οι Σλάβοι φοβούνται πάρα πολύ όταν βλέπουν άνθρωπο με τσεμπέρι, μαύρο, μελαχρινό, μελαμψό».

«Δεν είναι Σύροι πρόσφυγες πολέμου»

Ερωτηθείς για τον φόβο που αισθάνονται οι κάτοικοι της περιοχής, ο κύριος Μπέλλος απάντησε:

«Έχει εκδηλωθεί παραβατική συμπεριφορά από πλευράς των μεταναστών, ευτυχώς, όμως, είναι ελαφριά περιστατικά. Για παράδειγμα, έχουν κλέψει από αυλές. Επίσης, έχει τύχει, μέσα στο καλοκαίρι, στο κέντρο των Νέων Βρασνών, να μαλώνουν μεταξύ τους ολόκληρες οικογένειες προσφύγων. Να βλέπεις, από τη μία, Αφρικανούς που παίζουν ξύλο, κι από την άλλη πλευρά να κοιτάζουν ξένοι τουρίστες. Υπάρχουν Αλγερινοί και Μαροκινοί που κουβαλούν μαζί τους μαχαίρια. Φοβόμαστε γιατί αυτοί που έρχονται πια, δεν είναι Σύροι πρόσφυγες πολέμου, αλλά Σομαλοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και άλλοι».

Ανησυχούν οι τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τα Βρασνά; Η απάντηση είναι «ναι». «Μας ρωτούν συνέχεια οι επισκέπτες μας για την κατάσταση. Έχετε μετανάστες; Υπάρχει πρόβλημα; Προσωπικά, με ρωτούν πολλές φορές στο τηλέφωνο οι ξένοι που θέλουν να μας επισκεφθούν για πρώτη φορά. Έχετε πρόσφυγες εκεί; Φυσικά, εγώ τους απαντάω ότι δεν έχουμε πρόσφυγες».

Ο κύριος Μπέλλος καταλήγει: «Δεν μας ενημερώνει κανείς, επίσημα, ότι θα έρθουν πούλμαν με πρόσφυγες και μετανάστες. Υπάρχει ράδιο αρβύλα. Ουσιαστικά το μαθαίνουμε από τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων που τους φιλοξενούν. Αν και προσπαθούν να τηρούν σιγή ιχθύος γιατί κινδυνεύουν με αντίποινα από συναδέλφους τους».

«Μαζεύουμε τις ελιές με την ψυχή στο στόμα»

Στο ίδιο κλίμα και η ξενοδόχος Γιώτα Κρουσταλλίδη, εξηγεί ότι η έλευση προσφύγων στην περιοχή καταστρέφει τον τουρισμό. Καταγγέλλει, μάλιστα, τους ξενοδόχους που διαθέτουν δωμάτια σε πρόσφυγες για ιδιοτελή κίνητρα κι επικερδείς συναλλαγές.

«Έτσι είναι η φιλοξενία; Όταν υπάρχει πληρωμή, δε μιλάμε για φιλοξενία. Κι εγώ θα μπορούσα να νοικιάζω σε πρόσφυγες και να έχω κέρδος, αλλά δεν το κάνω σεβόμενη την περιοχή μας που ανήκει σε τουριστική ζώνη. Ενώ, άλλοι τους δέχονται στα ξενοδοχεία τους και χρεώνουν 20 ευρώ το άτομο. Φυσικό κι επόμενο είναι, λοιπόν, να υπάρχει κόντρα μεταξύ των επιχειρηματιών της περιοχής, διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα καταστραφεί η περιοχή μας, δεν θα έχουμε τουρισμό».

Η κυρία Κρουσταλλίδη υπογράμμισε ότι η έλευση προσφύγων δεν προσφέρει τίποτα στην αγορά, αντίθετα, όπως είπε, οι κάτοικοι αισθάνονται φόβο:

«Δεν πρέπει να στείλουν άλλους εδώ, είναι ήδη αρκετοί. Δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο μας. Κυκλοφορείς έξω και βλέπεις μόνο πρόσφυγες, που δεν είναι Σύροι οικογενειάρχες, είναι άντρες μόνοι τους. Πάμε να μαζέψουμε τις ελιές με την ψυχή στο στόμα, διότι είναι αμολημένοι παντού. Έχουμε μάτια και στην πλάτη πια. Μαθαίνουμε ότι εκδηλώνουν συχνά επιθετική συμπεριφορά. Απ’ ότι ακούμε και στις ειδήσεις έχουν απειληθεί Έλληνες από αυτές τις συμπεριφορές. Μαλώνουν μεταξύ τους και βγάζουν μαχαίρια».

Και καταλήγει:

«Οι τουριστικοί πράκτορες από Σερβία και Ρουμανία φοβούνται να κάνουν συμβόλαια με τους ξενοδόχους της περιοχής μας. Μέχρι στιγμής έχουν παγώσει τα πάντα, δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο για το επόμενο καλοκαίρι».

«Η παραλία μας είχε γίνει γκέτο»

Η Αγγέλα Βασιλικούδη, ιδιοκτήτρια ξενοδόχος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί από πέρσι στην περιοχή, κάνει λόγο για ένα δραματικό καλοκαίρι που ακολούθησε, μετά από έναν χειμώνα με πολλά κρούσματα εγκληματικότητας.

«Οι άνθρωποι ήταν τρομαγμένοι και δεν τολμούσαν να βγουν από τα σπίτια τους πέρσι τον χειμώνα. Η παραλία μας είχε γίνει γκέτο. Ζούσαν εκεί πάνω από 1.000 άτομα. Σήμερα, είναι περίπου 250 αυτοί που έχουν απομείνει κι έχουμε τη διαβεβαίωση από υπουργούς ότι κι αυτοί θα φύγουν μέσα στο Νοέμβρη», συμπλήρωσε.

«Είμαστε σε επιφυλακή ακόμα»

Οι κάτοικοι αισθάνονται ανακούφιση, αλλά δεν εφησυχάζουν, όπως λέει χαρακτηριστικά η κυρία Βασιλικούδη, σχολιάζοντας τη νύχτα που εμπόδισαν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.

«Εκείνο το βράδυ ήμασταν αποφασισμένοι να αγωνιστούμε. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ήμασταν όλοι ενωμένοι και το πετύχαμε. Στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Και συμπληρώνει: «Η περιοχή μας εξακολουθεί και ζημιώνεται. Τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας του δήμου Βόλβης έχουν καταστραφεί ως προορισμός, δε θα λειτουργήσουν εύκολα ξανά».

Εφημερίδα "Μακελειό"  15/11/2019


ΟΙ… ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

ΟΧΙ ΣΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»

– ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

Οι… απάνθρωποι Τσέχοι έριξαν πόρτα στον Μητσοτάκη: ΟΧΙ σε “προσφυγόπουλα” - Πρώτα τα δικά μας παιδιά!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Jan Hamáček, ήταν ξεκάθαρος στην αντιλαθρομεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Χώρα του απαντώντας στο αίτημα της Ελλάδας για τα «προσφυγόπουλα» που βρίσκονται στα νησιά:

«Δεν ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά πρόσφυγες»!

Μάλιστα ο Τσέχος υπουργός ξεμπρόστιασε την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλώνοντας:

«Δεν βλέπω το νόημα στην επανεγκατάσταση 17χρονων, οι οποίοι δεν δικαιούνται άσυλο,

ενώ η Αθήνα λαμβάνει δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για την προστασία των συνόρων και τη διαδικασία ασύλου».

Το δημοσίευμα του Euraktiv αναφέρει ότι ο Hamáček έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού Andrej Babiš, ο οποίος απάντησε ότι

«δεν ενδιαφέρεται για το θέμα», ενώ δήλωσε «ας ελπίσουμε ότι η Ευρώπη θα αρχίσει επιτέλους να αναζητά λύση για την κατάσταση στη Συρία.

Ενδιαφερόμαστε πρωταρχικά για τα δικά μας παιδιά, έχουμε πολλά δικά μας προβλήματα».

Στην Πατρίδα μας το μοναδικό κόμμα που ενδιαφέρεται πρώτα για τα Ελληνόπουλα είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής!

http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/tsechos-upourgos-eswterikwn-den-endiaferomaste-gia-ta-prosfugopoula-apo-thn

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ   ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ  13/11/2019

Τίρανα:

Άγριες συγκρούσεις κατοίκων με αστυνομικούς για

την κατεδάφιση αυθαιρέτων - 12 τραυματίες

tirana

Ο κόσμος αντέδρασε στις κατεδαφίσεις και άρχισε να πετά πέτρες και βόμβες μολότοφ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Βίαια επεισόδια,
με ρίψεις μολότοφ,
σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης
όταν κρατικά συνεργεία με μπουλντόζες βρέθηκαν στην περιοχή
Αστίρ
προκειμένου να κατεδαφίσουν αυθαίρετα σπίτια.
Από τα επεισόδια προκλήθηκαν τραυματισμοί 12 ανθρώπων.

Unaza e re/ Nis me tensione prishja e 33 objekteve në 'Astir'! Banorët hedhin bomba molotovë

Όταν έφτασαν οι μπουλντόζες στην περιοχή, κάλεσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις οικίες τους προκειμένου να τις κατεδαφίσουν στο πλαίσιο της δημόσιου έργου «New Ringroad» που αφορά την κατασκευή και την επέκταση ενός νέου περιφερειακού δρόμου.

Προβλέπεται, βάσει σχεδίου, κατεδάφιση 33 κτιρίων στην περιοχή του Αστίρ. Μέχρι σήμερα έχουν κατεδαφισθεί 24 κτίρια.

tirana2 tirana3

Ο κόσμος αντέδρασε στις κατεδαφίσεις και άρχισε να πετά πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι υπεύθυνοι του έργου κάλεσαν την αστυνομία η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα αλλά και να απομακρύνει τους κατοίκους για να συνεχιστεί η κατεδάφιση.

Αντ’ αυτού όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν και έγινε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άτομα και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Τιράνων για τις πρώτες βοήθειες.

tirana4

Η Εθνική Επιθεώρηση Εγχώριας Άμυνας (IKMT) η οποία είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή Δημοσίων έργων ανέφερε σε ανακοίνωση της την Τρίτη πως θα ολοκληρώσειτο έργο της κατεδάφισης και στα υπόλοιπα κτήρια τα οποία έχουν απομείνει.
https://www.youtube.com/watch?v=UbPSeysU9OQ&feature=emb_logo

Unaza e re/ Nis me tensione prishja e 33 objekteve në 'Astir'! Banorët hedhin bomba molotovë

Πρώτο Θέμα 13/11/2019

Κανονική εισβολή στην Λάρισα!

Σε χωριό 15 κατοίκων εγκατέστησαν 60 αλλοδαπούς!

prosfiges-735x400

Νύχτα φέρνουν πλέον τους αλλοδαπούς στις διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες οι Αρχές, προκειμένου να ξεγελάσουν και να αιφνιδιάσουν τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες τους μεταφέρουν.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, οι Αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν από εδώ και στο εξής τους αλλοδαπούς τη νύχτα έτσι ώστε να μην δημιουργούνται αντιδράσεις.

Αυτό έγινε στην Άνω Σωτηρίτσα του δήμου Αγιάς στη Λάρισα εχθές  Κυριακή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τη νύχτα  με σκοπό την εγκατάστασή τους σε ξενοδοχείο της κοινότητας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του onlarissa.gr ένα γεμάτο πούλμαν με άνδρες, γυναίκες και ανήλικους, έφτασαν στην Άνω Σωτηρίτσα από εναλλακτική διαδρομή.

Το λεωφορείο σταμάτησε στα 30 μέτρα από το πρώτο σπίτι του χωριού και περιπατώντας οι αλλοδαποί  και συνοδευόμενοι από αστυνομικούς κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο της κοινότητας (500 μέτρα) από εκεί που στάθμευσε το πούλμαν, όπου και εγκαταστάθηκαν στον ξενώνα «Το Αγνάντι».

Υπενθυμίζεται ότι η πανέμορφη Άνω Σωτηρίτσα είναι ένα πολύ μικρό χωριό με μόλις 15 μόνιμους κατοίκους κυρίως μεγάλης ηλικίας. Οι αλλοδαποί που έφτασαν στο χωριό σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στα 60 άτομα!

Οι κάτοικοι είναι πολύ ενοχλημένοι με την εξέλιξη της κατάστασης καθώς θεωρούν ότι ο τόπος τους είναι μικρός για να μπορέσει να κρατήσει και να συντηρήσει τόσους αλλοδαπούς.

Δεν είναι όμως μόνο ο Δήμος Αγιάς.

Στον Βόλο, έφτασαν και άλλοι αλλοδαποί  οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν για μόνιμκη εγκατάσταση σε περιοχές  στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Συνολικά 40 αλλοδαποί με εθνικότητα από την Συρία και το Αφγανιστάν, (ή τουλάχιστον έτσι δηλώνουν) προερχόμενοι από το ΚΕΠΑ  της Σάμου, έφθασαν λίγο μετά τις 3 το απόγευμα και εγκαταστάθηκαν στο ξενοδοχείο «Δευκαλίων» της Άλλης Μεριάς.

Πρόκειται για πρόσφυγες που έχουν ήδη φυθσικά «αιτηθεί άσυλο»  και αύριο ή τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν 25 ακόμη ομοεθνείς τους.

Στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν, βρίσκονται, από την πρώτη στιγμή, διερμηνείς και κοινωνικοί λειτουργοί, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην προσαρμογή τους και σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται χωρίς διακοπή το πρόγραμμα «αποσυμφόρησης» της Μόριας και αντίστοιχης συμφόρησης της ενδοχώρας.

Για σήμερα Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η αναχώρηση 424 «αιτούντων» με… προσφυγικό «προφίλ» ή μελών «ευάλωτων» ομάδων, όπως αρέσκονται να περιγράφουν τους αλλοδαπούς οι επίσημες ανακοινώσεις.

Άλλοι 200 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

Παρ΄όλα αυτά οι αυξημένες «ροές» (sic)  των αλλοδαπών  συνεχίζονται στη Λέσβο. Το Σαββατοκύριακο έφθασαν περισσότεροι από 300 προκειμένου να «αυτοεγκλωβιστούν» στην Λέσβο.

Ο πληθυσμός του καταυλισμού στη Μόρια παραμένει μεγαλύτερος των 15.000 ατόμων, τα οποία αργά ή γρήγορα βέβαια θα προωθηθούν στην περίφημη ενδοχώρα, για να δώσουν τη θέση τους σε άλλους 15.000 που θα έχουν φτάσει στο μεταξύ.

 

 


ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ (2 ΒΙΝΤΕΟ)

Με νέα πορεία προς το hot spot της περιοχής, απάντησαν οι κάτοικοι των Διαβατών στα σχέδια Σόρος-Μητσοτάκη για εποικισμό-εξισλαμισμό της χώρας.

Θυμίζουμε, πως το hot spot στα Διαβατά είχε δημιουργηθεί προ τριετίας και οι τότε κρατούντες διαβεβαίωναν τους κατοίκους ότι είναι μια… «προσωρινή» λύση, κι όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά τώρα οι Κούληδες φέρνουν κι άλλα «προσφυγάκια»!

Μάλιστα, με κουτοπόνηρο τρόπο, οι «αρχές» χρησιμοποίησαν τα λεωφορεία της γραμμής για να μεταφέρουν τα νεοαφιχθέντα «προσφυγάκια», για να μη δίνουν στόχο στους συγκεντρωθέντες, κι όταν έγιναν αντιληπτοί έστησαν μπλόκα για να εμποδίσουν την πορεία των κατοίκων.

Στο σημείο των διαμαρτυριών βρέθηκε και ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος άρχισε τα… πολιτικάντικα προκαλώντας τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

(ΥΓ): Χρυσή Αυγή θα λέτε και θα κλαίτε!

Και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και σ’ ολόκληρης της χώρας τα «Διαβατά», όπου οι Κούληδες θα εγκαταστήσουν «προσφυγάκια»!

https://www.youtube.com/watch?v=vbnM_wTtTc8&feature=emb_logo

Συγκέντρωση για τους πρόσφυγες στα Διαβατά

https://www.youtube.com/watch?v=bYecTvihqO8&feature=emb_logo

Ένταση στη διαμαρτυρία στα Διαβατα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ   ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ  11/11/2019

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ!

ΒΡΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

– ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ

ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ [ΕΓΓΡΑΦΟ – ΣΟΚ]

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Μ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΣΥΣΚΕΨΗ

Οργή στο Πανελλήνιο προκαλεί η αποκάλυψη

-και με επίσημο έγγραφο

– που θέλει το Ελληνικό Κράτος να

πριμοδοτεί ΜΚΟ που ασχολείται με τους

«πρόσφυγες»

με ένα υπέρογκο ποσό.

Την ώρα που η φορολογία έχει γονατίσει την ελληνική οικογένεια, στους αλλοδαπούς λαθροεισβολείς και στις ΜΚΟ που χρυσαυρίζουν από αυτούς λεφτά υπάρχουν και μάλιστα… με ουρά.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που αποκαλύπτουμε και θα τρίβετε τα μάτια σας.

Και όλα αυτά με υπογραφή υπουργού του Μητσοτάκη, του Μιχάλη Χρυσοχοίδη

PHOTO-2019-11-09-15-30-54

Ο κύριος Χρυσοχοίδης οφείλει να απαντήσει και να αιτιολογήσει γιατί η συγκεκριμένη ΜΚΟ παίρνει τόσα πολλά λεφτά. Πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ. Κι αν δεν θέλει να απαντήσει σε εμάς και στον ελληνικό λαό, ίσως να υπάρχει κάποιος εισαγγελέας που θα απευθύνει το ερώτημα…

10/11/2019 makeleio

Ανατόλ ή η μάχη των φύλων, στο θέατρο Άλμα

Η παράσταση «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων», επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Άλμα

«Μόνο για τον έρωτα και το θάνατο αξίζει να γράφει κανείς». Αυτό πίστευε ο Άρτουρ Σνίτσλερ. Βιεννέζος γιατρός, θεατρικός συγγραφέας και διηγηματογράφος , ο οποίος κρατούσε αναλυτικό ημερολόγιο για τις πάμπολλες ερωτικές του περιπέτειες. Η ερωτική επιθυμία κυριαρχεί τότε, τώρα και πάντα. Στην εποχή του, αντέδρασαν σχεδόν οι πάντες, σύρθηκε στα δικαστήρια. Σήμερα, με τη σεξουαλική απελευθέρωση, πώς αντιμετωπίζουμε τον έρωτα;

Οι ήρωες του έργου «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» ψάχνουν με απόγνωση να αγαπηθούν, να υπάρξουν, να διεκδικήσουν, να εξιδανικεύσουν, να επιβεβαιωθούν, να ερωτευθούν, να ζήσουν. Είναι θύτες και θύματα, γλιστρούν με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, αλλά και αγωνία σε αλλεπάλληλες σχέσεις , σε παιχνίδια ρόλων και σε έντονα πάθη.

Σήμερα η μάχη των φύλων δεν αναφέρεται μόνο στο δίπολο αρσενικού-θηλυκού. Οι ανθρώπινες υπάρξεις μας αφορούν, οι σχέσεις των ανθρώπων, η σεξουαλικότητά τους, χωρίς την «κοινωνική ορθότητα». Ο κεντρικός ήρωας, Ανατόλ, ζει καθημερινούς και εφήμερους έρωτες σε μια ατελείωτη σκυταλοδρομία, πάντα διψασμένος και ανικανοποίητος.

Το έργο αποτελείται από επτά επεισόδια και έναν επίλογο, μέρος του οποίου θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όλα είναι παραλλαγές πάνω σε ένα ερωτικό θέμα, αισθηματικές, ειρωνικές, μελοδραματικές, σαρκαστικές, ρεαλιστικές και φαρσικές.

Ο ίδιος ο Σνίτσλερ ενσαρκώνεται από τον φίλο του Ανατόλ, το Μαξ, που σχολιάζει και προωθεί τα δρώμενα, παραστέκεται και παρηγορεί τους δράστες. Οι επτά γυναίκες που αποτελούν τα ερωτικά αντικείμενα του Ανατόλ, έρχονται από κάθε τάξη, επάγγελμα, ψυχικό και πνευματικό περίγυρο και καθρεφτίζουν την πολυπλοκότητα και την ηδονή των ερωτικών σχέσεων.

Έναν αιώνα μετά, το έργο του Σνίτσλερ, που παίχτηκε πρόσφατα σε Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Μόντρεαλ και Παρίσι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης, Γιάννης Καλιφατίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος

Σκηνικά: Γιάννης Βούρος
Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος
Μουσική: Γιώργος Τσιρίκος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Χορογραφία: Φρόσω Κορρού

Παίζουν: Πέρης Μιχαηλίδης, Τζούλη Σούμα, Βαγγέλης Παπαδάκης

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό/ άνω των 65/ ανέργων: 12€, Ατέλεια: 5€, Για ομαδικές κρατήσεις, η τιμή του εισιτηρίου είναι 8€
Διάρκεια Παραστάσεων:
Από 15 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου

Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00 και κάθε Τετάρτη στις 19:00
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ-Olsi Mane
Βοηθός Σκηνοθετη: Τζωρτζίνα Κώνστα

Η πρώτη περιοδεία της Λυρικής αυτό το καλοκαίρι με ελεύθερη είσοδο

 • 17 Σεπτεμβρίου , 2019
Η-πρώτη-αγάπη_Φωτο-Γ.-Δομένικος-1.jpg

Η πρώτη περιοδεία της Λυρικής πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι με μία παράσταση της Εναλλακτικής Σκηνής σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλιφερόπουλου.

Παράσταση σε συμπαραγωγή με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, η θρυλική οπερέτα «Η πρώτη αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου θα παρουσιαστεί σε δέκα επιλεγμένους χώρους, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, στην περιφέρεια Αττικής και στους Δελφούς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περιοδεία της Λυρικής με οπερέτα

Στις τέσσερις πρώτες sold out παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Μάιο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενενήντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην ΕΛΣ, το κοινό απήλαυσε μια φρέσκια, πικάντικη, μελωδική και γεμάτη χιούμορ μεταφορά του έργου στο σήμερα.

Γλειφιτζούρια ως φονικά όπλα, ανθισμένα λουλούδια σε βιβλία ιατρικής, απρόσμενες διασκευές, ακαταμάχητο χιούμορ και τη συνειδητοποίηση ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει από τότε.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ηθοποιός Προμηθέας Αλειφερόπουλος, γνωστός από τις συμμετοχές του σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και βραβευμένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τη μουσική διασκευή επιμελείται ο Μιχάλης Παρασκάκης, ένας από τους πιο δραστήριους νέους συνθέτες σύγχρονης μουσικής με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό και ιδρυτής του μουσικού συνόλου Τέττιξ.

Αναλυτικά, οι πρώτοι σταθμοί της περιοδείας έχουν ως εξής:

 

Νέα Σμύρνη – Άλσος Νέας Σμύρνης – 10 Σεπτεμβρίου 2019

Περιοδεία της Λυρικής σε ρυθμούς βαλς και φοξ τροτ

Η Πρώτη αγάπη είναι η ερωτική ιστορία δύο νέων, ο χωρισμός και το ξανασμίξιμό τους ύστερα από δεκαπέντε χρόνια. Πικάντικη και γεμάτη χιούμορ, φωτίζει απροσδόκητες πτυχές της εποχής: Πίσω από τις πασίγνωστες νοσταλγικές μελωδίες και τους τρυφερούς στίχους των τραγουδιών, αναδύεται η τολμηρή και μοντέρνα Ελλάδα της δεκαετίας του ’20.

Το 1929 είναι μια χρονιά τομή για τη μεσοπολεμική πραγματικότητα. Θα μπορούσε κανείς να τη χαρακτηρίσει ως την τελευταία μιας περιόδου σχετικής ανεμελιάς και, ταυτόχρονα (και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο) την κορυφαία της. Η Πλάκα και η Καλαμάτα με την αναδυόμενη αστική τάξη, η Αίγλη, το Ζάππειο, ο Απόλλωνας, το Ωδείο Αθηνών, η καθημερινότητα των φοιτητών γεμάτη πάθη και έριδες ξεπροβάλλουν ανάγλυφα μέσα από το έργο αναδεικνύοντας μια εποχή τόσο κοντινή με τη δική μας. Ο κυνισμός και ο ρομαντισμός εναλλάσσονται στις ερωτικές σχέσεις, τα πάθη ξεφτίζουν και αναθερμαίνονται. Τα ζευγάρια στροβιλίζονται στους ρυθμούς του βαλς και του φοξ τροτ, με τη διασαλευμένη αθωότητα της κοινωνίας που επούλωσε τις πληγές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανίδεης για το τι θα επακολουθούσε.

«Ξεχασμένες ηθικές αξίες επί σκηνής»

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Προμηθέας Αλειφερόπουλος σημειώνει: «Τι θα γινόταν αν δεν εμπιστευόμασταν εκ των προτέρων τη γνησιότητα των χαρακτήρων, την απλοϊκότητά τους, το βάθος των συναισθημάτων τους; Αν στη μουσική εισχωρούσε κάτι από το δυσδιάκριτο σκοτάδι τους; Συχνά έργα παλαιότερων εποχών που δεν έχουν μια τέτοια διαχρονικότητα ώστε να θεωρούνται κλασικά δικαιώνονται και βασίζονται στην ηθική μιας συγκεκριμένης εποχής, πιθανά ασύμβατης με τη δική μας ή ακόμη και ενοχλητικής. Τότε για μένα παρουσιάζεται μια ευκαιρία να δούμε αυτές τις ηθικές αξίες που θεωρούμε ξεπερασμένες με μια κριτική ματιά, να τις σχολιάσουμε, να γελάσουμε στα μούτρα τους. Να ανατριχιάσουμε αναλογιζόμενοι πόσο κοντά μας βρίσκονται πάνω στη χρονική ευθεία της ανθρωπότητας και να αυτοσαρκαστούμε συνειδητοποιώντας τα κατάλοιπα που έχουν αφήσει μέσα μας μέχρι και σήμερα. Αλλά πάνω απ’ όλα να προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε μέσα και πέρα από αυτές, να δούμε ανθρώπους μιας άλλης εποχής να έχουν τους ίδιους φόβους και τα ίδια πάθη με εμάς και να νιώθουν το ίδιο αμήχανοι μπροστά στις άγνωστες βουλές της ζωής».

Οπερέτα με κλαρινέτο και κοντραμπάσο

Για τη μουσική διασκευή του έργου ο Μιχάλης Παρασκάκης παρατηρεί: «Η Πρώτη αγάπη είναι γεμάτη γλυκερό ρομαντισμό από τη μια, ενώ κρύβει έναν κυνισμό από την άλλη, πάντα υπό το πρίσμα του πικάντικου χιούμορ. Κρατώντας αυτά τα τρία στοιχεία, “μεταποίησα” τη μουσική ώστε να γίνουν ακόμα πιο διακριτά και ταυτόχρονα αλληλένδετα. Η λιτή ενορχήστρωση (κλαρινέτο, ακορντεόν, κοντραμπάσο) προσδίδει έναν ήχο μεσοπολέμου και η μουσική δραματουργία ακολουθεί την πορεία των δύο πρωταγωνιστών από την αγνή, ανέμελη νιότη στο “σκοτεινό” παρόν»

Νίκος Χατζηαποστόλου «Η πρώτη αγάπη» /Αισθηματική οπερέτα σε δύο πράξεις με πρόλογο και επίλογο / Συμπαραγωγή με την Ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή / Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος / Ενορχήστρωση – Διασκευή: Μιχάλης Παρασκάκης / Είσοδος ελεύθερη

Γενέθλια για το Μουσείο της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη 20/6

 • 22 Ιούνιος, 2019
2532633.jpg

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου Ακρόπολης (δέκα χρόνια λειτουργίας), η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει δέκα χρόνια λειτουργίας και εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στα 14.500.000 επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, που πέρασαν το κατώφλι του και χάρηκαν τα εκθέματά του.

Με αυτή την ευκαιρία διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις για τους επισκέπτες του:

Περιοδική έκθεση «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης»

Το Μουσείο Ακρόπολης με το νέο του ξεκίνημα πριν από 10 χρόνια παρουσίασε με ποικίλους τρόπους τη στενή σχέση μεταξύ των περίφημων γλυπτών που εκθέτει και των αρχιτεκτονικών μνημείων από τα οποία προέρχονται. Για αυτό με πολλή χαρά ανέλαβε να εκθέσει στους χώρους του με νέο ύφος τη σπουδαία φωτογραφική έκθεση για το έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Συναυλία Σταύρος Ξαρχάκος – Ορχηστρικά

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 η ανασκαφή θα είναι επισκέψιμη για το κοινό με το εισιτήριο γενικής εισόδου.

Πρόκειται για ανεσκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς με διάρκεια ζωής από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια, σε επάλληλες φάσεις.

Το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό παλίμψηστο σύντομα θα εμπλουτιστεί με έκθεση των πιο αντιπροσωπευτικών κινητών ευρημάτων της ανασκαφής.

Αρχιτεκτονικά ερείπια οργανώνονται σ’ ένα μοναδικό εκθεσιακό σύνολο που ρίχνει φως στην καθημερινότητα μιας αρχαίας γειτονιάς κάτω από την Ακρόπολη.

Την συγκεκριμένη μέρα οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

 

Καλοκαιρινό επίδομα 150 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ: Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά

 • 13 Ιούνιος, 2019
Xrimata.jpg

Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί επίδομα λουτροθεραπείας ύψους 150 ευρώ στους ασφαλισμένους του, όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωση του. Το επίδομα αυτό αφορά την λουτρική περίοδο από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου του 2019.

«Όπως ισχύει κάθε φορά η αποζημίωση λουτροθεραπείας παρέχεται κατά την διάρκεια της λουτρικής περιόδου για το χρονικό διάστημα από 1/6 έως 31/10 εκάστου έτους και ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ προς τους δικαιούχους, μετά από έγκριση από το αρμόδιο υγειονομικό όργανο ΕΟΠΥΥ σε αναγνωρισμένες από το κράτος Λουτροπηγές, Το ανωτέρω ποσό χορηγείται για την πραγματοποίηση κατά ανώτατο όριο 15 λούσεων» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

Δικαίωμα για την χορήγηση του επιδόματος Λουτροθεραπείας έχουν οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από τις κάτωθι παθήσεις:

1) Αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις με προβολή του μυοσκελετικού συστήματος, που δεν βρίσκεται σε οξύ στάδιο.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται παθήσεις όπως οι κάτωθι:

α) Ρευματοειδής αρθρίτιδα

β) Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος

γ) Συστηματική σκλήρυνση

δ) Πολυμυοσίτιδα-Δερματίτιδα

ε) Ρευματοειδή πολυμυαλγία

στ) Μεικτή νόσος του συνδετικού ιστού

2) Μετατραυματικές δυσκαμψίες, Μετατραυματική αρθρίτιδα

3) Δερματοπάθειες

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται η ψωρίαση, το χρόνιο έκζεμα και η χρόνια διάχυτη νευροδερματίτιδα.

Β) Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να υποβάλουν οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να δικαιωθούν της λήψης της εν λόγω παροχής, καθορίζονται ως εξής:

1) Ιατρική γνωμάτευση (σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα1), ιατρού, αντίστοιχης με την πάθηση ειδικότητας, (Ορθοπαιδικού, Ρευματολόγου, Δερματολόγου, Φυσιάτρου). Στην γνωμάτευση θα πρέπει να αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του ασφαλισμένου και να αιτιολογείται αναλυτικά η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία. Σε περίπτωση έλλειψης ιατρού ειδικότητας ρευματολόγου στην περιοχή, (συμβεβλημένων, υπηρετούντων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ,στα Στρατιωτικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία ή σε μονάδες υγείας του Π.Ε.Δ.Υ.,) θα γίνονται αποδεκτές γνωματεύσεις από Ορθοπεδικούς συμβεβλημένους ή υπηρετούντες στις ανωτέρω μονάδες υγείας για τα νοσήματα της παρ.Α1.

2) Ιατρική γνωμάτευση ειδικευμένου Καρδιολόγου (σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα 2), από την οποία να προκύπτει, δεδομένης της κλινικής κατάσταση του ασφαλισμένου, ότι δύναται να προβεί στην συγκεκριμένη θεραπεία και ότι δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για την διενέργεια αυτής. Οι γνωματεύσεις των ανωτέρω παραγράφων 1 και 2, δύναται να εκδίδονται από ιατρούς Νοσοκομείων του ΕΣΥ , Στρατιωτικών και Πανεπιστημιακών, ιατρούς των μονάδων Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ και τέλος από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς.

3) Τα εισιτήρια των λούσεων.

4) Βεβαίωση της λουτροπηγής από τον νόμιμο εκπρόσωπό της, ότι η λουτροπηγή ανήκει στις αναγνωρισμένες από το Κράτος Λουτροπηγές. Από την ίδια βεβαίωση θα πρέπει να προκύπτουν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των λούσεων καθώς και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου διενεργήθηκαν.

5) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απόδειξης παροχής υπηρεσιών του ξενοδοχείου ή του ενοικιαζόμενου δωματίου, προκειμένου να διαπιστώνεται η μετάβαση και διαμονή του ασφαλισμένου στον τόπο της λουτροπηγής. Στην περίπτωση που η λουτροπηγή βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου και δεν προκύπτει διαμονή, απαραίτητη κρίνεται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του ασφαλισμένου στην οποία θα δηλώνει ότι, μετακινήθηκε τις ημερομηνίες όπως αυτές αναφέρονται στην βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου της λουτροπηγής.

6) Για τα ΑμΕΑ με τετραπληγία ή παραπληγία, δύναται να αποζημιώνεται και ο συνοδός για το κόστος μετακίνησης του, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό γενικό έγγραφο του Οργανισμού με ΑΔΑ: 6ΧΣ70Ξ7Μ-Φ6Τ

Οι ιατρικές γνωματεύσεις των παραγράφων 1 και 2 , τίθενται υπόψη του Υγειονομικού Δ/ντή, ή του Υπευθύνου των μονάδων υγείας ή του νομίμου αναπληρωτή του ή του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου, το οποίο μετά από έλεγχο επί του βιβλιαρίου ασθενείας περί της ασφαλιστικής κάλυψης του ασφαλισμένου, πιστοποιεί την προσκόμιση των δύο ιατρικών γνωματεύσεων, θέτοντας επί αυτών την σφραγίδα, την υπογραφή του καθώς και την ημερομηνία του ελέγχου.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν λιγότερες των 15 λούσεων, θα αποδίδεται ποσό που αντιστοιχεί στις πραγματοποιηθείσες λουτροθεραπείες κατ» αναλογία».

Ανοίγουν από αύριο τα διαγνωστικά κέντρα

 • 12 Ιούνιος, 2019
EY_CLUB_KARTA_YGEIAS_da38786a72d84c7cab9a396c27deb443.jpg

Ανοίγουν αύριο τα διαγνωστικά κέντρα μετά την απόφαση που πήρε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να τροποποιήσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Στο εξής θα εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα παίρνουν απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλουν, για την ασφαλιστική τιμή δηλαδή, και στη συνέχεια θα παίρνουν πίσω τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο δεν θα πληρώνουν όπως αποφασίστηκε το 15% της συμμετοχής στις εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται από τη νέα αυτή μορφή κινητοποιήσεων οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας όπως καρκινοπαθείς και άλλοι.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με τον υπουργό Υγείας υπήρξαν έντονες διαφωνίες από την πλευρά των εκπροσώπων των διαγνωστικών εργαστηρίων καθώς όπως είπαν, υπήρχαν νομικά ζητήματα που θα έπρεπε να εξεταστούν σε βάθος. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε πει ότι παρουσιάστηκε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων με βάση την οποία εκτός από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί ως προσαύξηση για το 2019 ενισχύεται με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ ο κλειστός προϋπολογισμός των εργαστηρίων για το τρέχον έτος.

Όπως είχε εξηγηθεί για το 2018 δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και η βουλή έχει κλείσει.

Εγκρίθηκαν 150 προσλήψεις στον ΕΛΓΑ

 • 11 Ιούνιος, 2019
elga.jpg

Σε νέες προσλήψεις αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων το επόμενο διάστημα μετά και την πρόσφατη έγκριση από το ΑΣΕΠ. Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια 8 μηνών και αφορούν το νομό Αττικής.

Σύμφωνα με την εγκριση θα προσληφθούν:

ΠΕ Γεωπόνων (140 θέσεις)

ΠΕ Κτηνιάτρων (10 θέσεις)

Προσόντα για Κτηνιατρους

α) Πτυχίο ή δίπλωμα Κτηνιατρικής Α.Ε.Ι. ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) Α.Ε.Ι. ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι. ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
β) Βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων Έναρξης Άσκησης του Γεωτεχνικού Επαγγέλματος Ειδικότητας Κτηνιάτρου ή Βεβαίωση Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος ειδικότητας Κτηνιάτρου
γ) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασίας κειμένων, ii) υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

Προσόντα για Γεωπόνους

α) Πτυχίο ή δίπλωμα Γεωπόνου Τμήματος : Γεωπονίας ή Φυτικής Παραγωγής ή Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής ή Ζωικής Παραγωγής ή Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών ή Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ή Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας (πρώην Γεωργικής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας) ή Βιοτεχνολογίας ή Γεωργικής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας ή Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (πρώην Γεωργικής Οικονομίας) ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (πρώην Γεωργικών Βιομηχανιών) ή Γεωργικών Βιομηχανιών ή Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (πρώην Εγγείων Βελτιώσεων και Γεωργικής Μηχανικής) ή Εγγείων Βελτιώσεων και Γεωργικής Μηχανικής ή Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος ή Αγροτικής Ανάπτυξης ή Γεωργικής Οικονομίας ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ ή ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας,

β) Βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων Έναρξης Άσκησης του Γεωτεχνικού Επαγγέλματος ειδικότητας Γεωπόνου ή Βεβαίωση Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος ειδικότητας Γεωπόνου.
γ) Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασίας κειμένων, ii) υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

Στο ΑΣΕΠ νέα προκήρυξη για 180 άτομα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

 • 10 Ιούνιος, 2019
yporgeio_agrotikhs_anaptykshs.png

Στο ΑΣΕΠ προωθήθηκε η πρόσληψη 180 υπαλλήλων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης.

Από αυτές, οι 13 προσλήψεις αφορούν Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), όπως ορίζουν οι διατάξεις του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ άλλων, οι προσλήψεις αφορούν 125 γεωτεχνικούς (45 γεωπόνους, 46 κτηνιάτρους και 23 ιχθυολόγους), 10 ΤΕ Γεωπονικού και 6 ΠΕ Πληροφορικής.

«Με τις προσλήψεις αυτές αρχίζουμε την αντίστροφη πορεία από αυτήν που χαράχτηκε από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες δυστυχώς επανέρχονται σήμερα στον δημόσιο διάλογο», σημείωσε ο κ. Αραχωβίτης.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου, άνω του 30% των υπαλλήλων έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, το 38% των υπαλλήλων που υπηρετούν στο ΥΠΑΑΤ είναι άνω των 50 ετών, οι υπάλληλοι ηλικίας 31-40 ετών αποτελούν ποσοστό χαμηλότερο του 6% του συνόλου, ενώ δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος κάτω των 30 ετών.

Παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ 2019 – Oι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά

 • 7 Ιούνιος, 2019
assets_LARGE_t_183761_53529767.jpg

H Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ενημερώνει ότι ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κατασκηνωτική περίοδο έτους 2019 όλων των εντασσομένων φορέων του ΕΦΚΑ δηλαδή, των πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πρώην ΤΑΞΥ, πρώην ΤΥΔΚΥ, πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, πρώην ΕΤΑΑ-ΤΥΔΑ, πρώην ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, πρώην ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, πρώην ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, πρώην ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, πρώην ΟΑΕΕ, πρώην ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, πρώην ΟΓΑ, πρώην ΤΠΔΕ-ΤΥΔΕ, πρώην ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕΜ, πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΚΑΠ-ΔΕΗ ΣΥΝΤ/ΧΟΙ).

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται

από 10/06/2019 έως 14/06/2019 αποκλειστικά για τους ενδιαφερόμενους της Α΄ κατασκηνωτικής περιόδου

και

από 17/06/2019 έως 28/06/2019 αποκλειστικά για τους ενδιαφερόμενους της Β΄, Γ΄ και Δ΄(ΑΜΕΑ) κατασκηνωτικής περιόδου.

Από τις διαχειριστικές επιτροπές θα εκδοθούν ενημερωτικά έγγραφα και οδηγίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις εκάστου εντασσόμενου φορέα.

Επισημαίνεται ότι:

Οι δικαιούχοι του πρώην ΟΑΕΕ υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά τα προσκομίζουν στο πλησιέστερο Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ).

Ομοίως, οι δικαιούχοι του πρώην ΤΑΠΙΤ/Ταμείο Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΤΑΠΕΜ) θα προσκομίζουν στα ως άνω Περιφερειακά Τμήματα μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) την αίτηση συμμετοχής και τα συνημμένα δικαιολογητικά.

 1. Αίτηση Συμμετοχής
 2. Δύο (2) φωτογραφίες κατασκηνωτή
 3. Ιατρική Γνωμάτευση
 4. Υπεύθυνη Δήλωση (που θα δηλώνεται ότι είναι εργατοϋπάλληλος μετάλλου, εργαζόμενος και συνεχίζει να εργάζεται με Α.Μ. ΕΤΕΜ – ΤΑΠΕΜ και Α.Μ. ΙΚΑ , στην επιχείρηση, με έδρα ).

Οι θέσεις συμμετοχής που έχουν εγκριθεί για το ΤΑΠΙΤ- ΤΑΠΕΜ είναι 1.150.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στο πλησιέστερο Περιφερειακό τμήμα Μη Μισθωτών (π. ΟΑΕΕ) για την Α΄ κατασκηνωτική περίοδο από 10/06/2019 έως 14/06/2019.

Για την Β΄ και Γ΄ κατασκηνωτικές περιόδους από 17/06/2019 έως 28/06/2019.

Για την ομαλή έκβαση διεκπεραίωσης συμμετοχής τους, επισημαίνεται ότι η επιλογή της Α΄ κατασκηνωτικής περιόδου θα γίνει την Παρασκευή 14/06/2019, ώρα 12:00 με κλήρωση και ομοίως και για τις Β΄ και Γ΄ κατασκηνωτικές περιόδους θα γίνει την Παρασκευή 28/06/2019,ώρα 12:00.

Οι δικαιούχοι της Β’ Περιφερειακής Διεύθυνσης Μη Μισθωτών Αττικής-Αθηνών-Κεντρικού Τομέα (πρώην ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, κλάδος Κύριας Ασφάλισης πρώην ΤΑΝΠΥ) πρέπει να ζητήσουν πληροφορίες από τη ηλεκτρονική Διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Παρατείνεται η άδεια οδήγησης για τους άνω των 74 ετών

 • 6 Ιούνιος, 2019
teli-kukloforias-autokinita-ethniki-odos-arxeiou.jpg

Σε ισχύ θα παραμένει η άδεια οδήγησης για τους οδηγούς άνω των 74 ετών μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας.

Όπως αναφέρεται, «η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν, από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Ιουλίου 2019, στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της, παρατείνεται έως την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς».

Η ημερομηνία αυτή δεν δύναται να απέχει περισσότερο από πέντε (5) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για ανανέωση της άδειας. Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης οι οποίοι επιτυγχάνουν σε διενεργηθείσα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019 δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωση της άδειας τους, δύνανται να απευθύνονται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών προκειμένου να τους χορηγείται βεβαίωση, με την οποία τους παρέχεται το δικαίωμα οδήγησης (οχημάτων αντίστοιχης κατηγορίας), εντός της ελληνικής επικράτειας έως και την ημερομηνία παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

«Η συγκεκριμένη διάταξη κρίνεται αναγκαία λόγω του συσσώρευσης σημαντικού αριθμού φακέλων για ανανέωση άδειας κατόχων άνω των 74 ετών στις οικείες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών λόγω της μέχρι πρότινος αδυναμίας διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς στην πλειονότητα των περιφερειακών ενοτήτων των περιφερειών της χώρας», αναφέρεται στη σχετική τροπολογία.

ΕΦΚΑ: Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για την απασχόληση νέων

 • 5 Ιούνιος, 2019
o-INTERNATIONAL-YOUNG-PEOPLE-facebook.jpg

Επιδότηση κατά 6,66% στις εισφορές που πληρώνουν οι εργοδότες και επιχειρήσεις για εργαζόμενους ως 25 ετών, με καθεστώς πλήρους, μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, προβλέπει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.

Για παράδειγμα επιχείρηση που απασχολεί εργαζόμενο 24 ετών με πλήρη απασχόληση και μισθό 650 ευρώ μικτά, καταβάλλει συνολική εισφορά εργοδότη 162,5 ευρώ από την οποία τα 86,65 ευρώ για τον κλάδο κύριας σύνταξης με ποσοστό 13,33% (650Χ13,33%=86,65). Με την επιδότηση, η εργοδοτική εισφορά μειώνεται σε 6,67%, αντί 13,33%, και το ποσό που θα έχει να πληρώνει η επιχείρηση είναι 43,35 ευρώ (650Χ6,67%=43,35). Το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών επομένως που θα βαρύνουν την επιχείρηση για τον 24άρη εργαζόμενο, διαμορφώνεται από 1/1/2019 στα 119,2 ευρώ το μήνα.
Η επιδότηση εργοδοτικών εισφορών αφορά αποκλειστικά και μόνο στον κλάδο κύριας σύνταξης, ενώ δεν επέρχεται καμία μείωση στις εισφορές για επικουρική ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψη και συνεισπραττόμενους κλάδους).

Η επιδότηση αρχίζει από την ημερομηνία ανάληψης της μισθωτής εργασίας και λήγει τον μήνα που συμπληρώνεται το 25ο έτος της ηλικίας των εργαζομένων.

Η επιδότηση θα έχει εφαρμογή για μισθολογικές περιόδους απασχόλησης από 6/2019  μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) των εργοδοτών. Αν η πρόσληψη έγινε το 2018 τότε η επιδότηση ισχύει από την 1/1/2019 και εφεξής.

Για να τύχουν επιδότησης οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει έχουν επιβληθεί εις βάρος τους κυρώσεις για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, (σ.σ: θα υποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση).

Στις εισφορές που πληρώνονται εκπρόθεσμα, οι προσαυξήσεις θα επιβάλλονται στο ποσό που οφείλει ο εργοδότης μετά την επιδότηση.

Οι επιχειρήσεις που προέβησαν σε προσλήψεις νέων ως 25 ετών από 1/1/2019, και κατέβαλαν  αυξημένη εισφορά (13,33%) μπορούν να ζητήσουν είτε συμψηφισμό είτε επιστροφή εισφορών μετά την επιδότηση κατά 6,66%.

Το κόστος της επιδότησης για τον ΕΦΚΑ το 2019 ανέρχεται σε 53 εκατ. Ευρώ χωρίς όμως η σχετική δαπάνη να έχει περαστεί ακόμη στον προϋπολογισμό του!

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Παράταση συμβάσεων για τους εποχικούς υπαλλήλους στους δήμους

 • 4 Ιούνιος, 2019
ypes-enisxuseis-ekat-euro-dimous.jpg

Ανακοινώθηκαν σχεδόν ένα χρόνο μετά απο την προκήρυξη του διαγωνισμού τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018 (ΠΕ, ΤΕ). Μάλιστα μεσα στην εβδομάδα αναμένονται και οι οριστικοί πίνακες για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ. Ωστόσο επειδη λόγω εθνικών εκλογών η Κυβέρνηση δεν θα προλάβει να τους διορίσει, ανακοινώθηκε η παράταση συμβάσεων για τους ηδη εργαζόμενους στους δήμους που ειχαν προσληφθεί με βάση τους προσωρινούς πίνακες. Αναλυτικά όπως αναφέρει η τροπολογία, με το άρθρο 77 του ν. 4582/2018 (Α’ 208), προβλέφθηκε η παράταση των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 3Κ/2018 (τ. ΑΣΕΠ 4/2018), από τη λήξη τους και μέχρι τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων διοριστέων της ίδιας προκήρυξης από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Με την πρόβλεψη αυτή επιδιώχθηκε η πρόληψη του σοβαρού υπηρεσιακού κενού, που θα προέκυπτε στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ βαθμού, σε περίπτωση παρέλευσης της αρχικής χρονικής διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που συνήψαν, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 18 του ν. 2190/1994, οι εν λόγω ΟΤΑ με τους καταταγέντες στους προσωρινούς πίνακες της εν λόγω προκήρυξης, χωρίς να έχουν ακόμα δημοσιευθεί οι οριστικοί πίνακες διοριστέων. Παρά ταύτα, μεταξύ της δημοσίευσης των οριστικών πινάκων διοριστέων και της πραγματικής ανάληψης καθηκόντων στις οικείες θέσεις, μεσολαβεί πάντοτε το, αναγκαίο για τη διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών (όπως ιδίως, η υποβολή των σχετικών δικαιολογιών εντός της προθεσμίας που θα τάξει ο οικείος φορέας, η δημοσίευση της πράξη διορισμού, η κοινοποίηση του διορισμού και η προθεσμία 30 ημερών από αυτήν για την ορκωμοσία και την ανάληψη καθηκόντων) χρονικό διάστημα, που κυμαίνεται συνήθως από είκοσι πέντε (25) μέχρι σαράντα πέντε (45) ημέρες και το οποίο, για εξαιρετικούς λόγους, μπορεί να παραταθεί για μία φορά, έως δύο (2) μήνες (άρθρα 21 έως 24 του ν. 3584/2007).

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθεί η κένωση των, απολύτως κρίσιμων για την εξυπηρέτηση στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, προκηρυχθεισών θέσεων, κατά το ως άνω διάστημα, με την προτεινόμενη ρύθμιση τροποποιείται το άρθρο 77 του ν. 4582/2018 και προβλέπεται ότι η διάρκεια των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 3Κ/2018 παρατείνεται μέχρι την ανάληψη καθηκόντων των διοριστέων στις αντίστοιχες θέσεις και όχι αργότερα από 30 Οκτωβρίου 2019, διάστημα που μπορεί βάσιμα να εκτιμηθεί ως εύλογο για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, ενόψει της σπουδαιότητας των κοινωνικών αναγκών που θα καλυφθούν με τις θέσεις αυτές.

ΑΣΕΠ 2Κ/2019: Αιτησεις από σήμερα για 167 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία (κατηγορία ΥΕ)

 • 3 Ιούνιος, 2019
shutterstock132118562.jpg

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Προκήρυξης 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση χιλίων εκατό δεκαέξι (1.116) θέσεων τακτικού προσωπικούΠανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr– Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη.

Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα :

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει, για τους υποψηφίους της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στις 18 Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της Προκήρυξης).

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες.

Ολη η προκηρυξη εδω

Πανελλήνιες 2019: Αυτό είναι το νέο μηχανογραφικό δελτίο

Πανελλαδικές εξετάσεις 2019
Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 EUROKINISSI

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων που θα ξεκινήσουν την 6η και 8η Ιουνίου. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το νέο μηχανογραφικό δελτίο.

news247 02 Ιουνίου 2019 10:26

Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις οποίες 102.000 περίπου υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 78.335 θέσεις στα ΑΕΙ της χώρας. Εν όψει, λοιπόν, της 6ης και 7ης Ιουνίου, ημέρες έναρξης των εξετάσεων για ΕΠΑΛ και ΓΕΛ αντίστοιχα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το νέο μηχανογραφικό δελτίο, στο οποίο αποτυπώνονται οι αλλαγές που επέφεραν οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά, το μηχανογραφικό περιλαμβάνει 424 τμήματα, ενώ 38 τμήματα δεν θα λειτουργήσουν από φέτος αλλά από τον Σεπτέμβρη του 2020.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η αύξηση του αριθμού εισακτέων σε συνδυασμό με τις αλλαγές στα ΑΕΙ που θα εγκαινιαστούν από Σεπτέμβριο, αναμένεται να οδηγήσουν τις βάσεις σε καθοδική πορεία. Ωστόσο, το γεγονός ότι περισσότερα είναι φέτος τα κοινά τμήματα μεταξύ των επιστημονικών πεδίων -στα οποία οι υποψήφιοι θα μπορούν να μπουν δίνοντας διαφορετικά μαθήματα, ανάλογα την ομάδα προσανατολισμού από την οποία προέρχονται- αφήνει αρκετά περιθώρια εκπλήξεων.

Ενδεικτικά, και από τα 4 επιστημονικά πεδία γίνεται εισαγωγή σε παιδαγωγικά τμήματα και ΤΕΦΑΑ, από 3 επιστημονικά πεδία σε σχολές της αστυνομίας, του λιμενικού και της πυροσβεστικής, ενώ από 2 επιστημονικά πεδία γίνεται εισαγωγή σε τμήματα γεωπονίας, πληροφορικής και στατιστικής.

Τα 38 τμήματα που θα λειτουργήσουν από το 2020-21

 • Μετάφρασης και Διερμηνείας (Ηγουμενίτσα)
 • Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ('Αρτα)
 • Μηχανολόγων Μηχανικών (Ιωάννινα)
 • Εθνομουσικολογίας (Ληξούρι)
 • Περιφερειακής Ανάπτυξης (Λευκάδα)
 • Διατροφής και Διαιτολογίας (Ψαχνά Ευβοίας)
 • Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού (Ψαχνά Ευβοίας)
 • Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Αθήνα)
 • Υδροβιολογίας και Υδατοκαλλιεργειών (Αθήνα)
 • Πληροφορικής στη Γεωργία και το Περιβάλλον (Αθήνα)
 • Διαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής (Αθήνα)
 • Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού ('Αμφισσα)
 • Ψυχολογίας (Βόλος)
 • Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (Καρδίτσα)
 • Λογοθεραπείας (Λαμία)
 • Δημόσιας Διοίκησης (Θεσσαλονίκη)
 • Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών (Θεσσαλονίκη)
 • Μουσειολογίας (Έδεσσα)
 • Γεωλογίας (Καβάλα)
 • Μάρκετινγκ (Γρεβενά)
 • Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Φλώρινα)
 • Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων (Κοζάνη)
 • Κινηματογράφου (Φλώρινα)
 • Λογοθεραπείας (Πτολεμαΐδα)
 • Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (Καστοριά)
 • Νομικής (Πάτρα)
 • Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Πύργος)
 • Γεωργικής Βιοτεχνολογίας (Αγρίνιο)
 • Δημόσιας Υγείας (Τρίπολη)
 • Αγροτικής Οικονομίας ('Αργος)
 • Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης (Σπάρτη)
 • Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο)
 • Μηχανικών Βιοϊατρικής (Ηράκλειο)
 • Μουσικών Σπουδών (Ρέθυμνο)
 • Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ('Αγιος Νικόλαος)
 • Φυσικοθεραπείας (Ιεράπετρα)
 • Χημικών Μηχανικών (Χανιά)
 • Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Αθήνα)

Το πρόγραμμα

Αναλυτικότερα, στις φετινές Πανελλαδικές, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού.

Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου.

Λειτουργία του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών

Όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται από τις 12:00 έως και τις 14:00.

Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η αποχώρηση των υπαλλήλων του υπουργείου πριν τις 12:00 και δεν θα επιτρέπεται η διέλευση από την πτέρυγα Δ του ισογείου (αριστερά της κεντρικής εισόδου), καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας

Πηγή:

ΑΠΕ_ΜΠΕ

113 προσλήψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

 • 31 Μάιος, 2019
ipoyrgeioethnikisamynas2.jpg

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινωσε προσλήψεις 113 ατόμων. Οι θέσεις εργασίας αφορούν:

 • 72 θέσεις Στρατιωτικού Διδακτικού Προσωπικού (Σ.Δ.Π) με σύμβαση
 • 41 θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.Σ.) κατηγορίας Ειδικών Επιστημόνων

Οι προσληφθέντες θα καλύψουν ανάγκες του τμήματος Ναυτικών Επιστημών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για το ακαδημαϊκό έτος 2019 -2020.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας

 1. Η κατάθεση και παραλαβή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών τόσο για τις θέσεις Στρατιωτικού Διδακτικού Προσωπικού (Σ.Δ.Π.) Μέρους Α΄ όσο και για τις θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού με Σύμβαση (Ε.Π.Σ.) κατηγορίας Ειδικών Επιστημόνων Μέρους Β΄ μπορεί να γίνει απευθείας στη Γραμματεία της Κοσμητείας της ΣΝΔ ή ταχυδρομικώς με συστημένη αποστολή (με ευανάγνωστη ημερομηνία και σφραγίδα), με ευθύνη του υποψηφίου/αποστολέα, στην παρακάτω διεύθυνση, αποκλειστικά εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών, μέχρι 15:00 της 20/06/2019, από την ανάρτηση της προκήρυξης: Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Κοσμητεία, Τέρμα Λεωφόρου Χατζηκυριάκου, Χατζηκυριάκειο – ΤΚ 18539, Πειραιάς.
 2. Διευκρινίζεται ότι αιτήσεις μέσω τηλεομοιοτυπίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν γίνονται δεκτές. 3. Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι η ΣΝΔ δεν είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τους υποψηφίους για φακέλους που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά. ΣΧΕΔΙΟ 13 4. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Κοσμητείας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, κάθε εργάσιμη ημέρα από 09:00 έως 13:00 στα τηλέφωνα: 210-4581622 & 210-4581309, στην ιστοσελίδα της Σ.Ν.Δ. www.hna.gr και στην ιστοσελίδα του Γ.Ε.Ν. www.hellenicnavy.gr.

ΟΑΕΔ: Τα τελικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2019

 • 30 Μάιος, 2019
assets_LARGE_t_183761_53529767.jpg

Αναρτήθηκαν σήμερα τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και παρόχων, καθώς και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων, στο πλαίσιο του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2019.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), οι δικαιούχοι των μητρώων μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση που επιθυμούν από το μητρώο παρόχων για κρατήσεις θέσεων.

Με την άφιξή τους στην κατασκήνωση, οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

 • Τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους.
 • Πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους.
 • Πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα από έγγραφα ταυτοπροσωπίας των παιδιών τους.

Οι πάροχοι μπορούν να προβαίνουν σε ενεργοποιήσεις επιταγών ωφελουμένων του προγράμματος από την 15η Ιουνίου 2019, μόνο εφόσον έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας έτους 2019.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Τελευταίο κουδούνι σήμερα σε γυμνάσια και Λύκεια -Το πρόγραμμα των εξετάσεων

 • 29 Μάιος, 2019
825310.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2019. Πρόκειται για τα ημερήσια και εσπερινά γυμνάσια, ειδικά γυμνάσια, ειδικά επαγγελματικά γυμνάσια και γυμνάσια των ενιαίων ειδικών επαγγελματικών γυμνασίων-λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελληνίων έχει αρχίσει, αφού απομένουν μόλις λίγες μέρες για να ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τελευταία φορά με τη μορφή που τις ξέραμε.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 6 και 7 Ιουνίου, για τα Επαγγελματικά και τα Γενικά Λύκεια, αντίστοιχα, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα, Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:

– 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

– 18 Ιουνίου: Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Σημειώνεται, ότι η ώρα έναρξης της εξέτασης των παραπάνω μαθημάτων θα είναι 8:30, με τους υποψηφίους να πρέπει να έχουν προσέλθει στην αίθουσα εξέτασης μέχρι τις 8:00. Η διάρκεια εξέτασης για το κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» (ΕΠΑΛ), που θα είναι τέσσερις ώρες.

Διαγωνισμος για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών

 • 27 Μάιος, 2019
pirosvestes.jpg

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκηρύσσει Διαγωνισμό για την εισαγωγή φοιτητών και σπουδαστών στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών αντιστοίχως, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Υποψήφιοι που έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του κεφαλαίου II της παρούσας προκήρυξης, δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ίδιου κεφαλαίου και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτησηυπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από την Τρίτη 18/06/2019 έως και την Τρίτη 25/06/2019 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου). Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα είναι δυνατή η υποβολή της παραπάνω αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Ακολούθως, ο υποψήφιος εκτυπώνει εις διπλούν το σχετικό αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησηςυπεύθυνης δήλωσης και το οποίο θα πρέπει να προσκομίσει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά του κεφαλαίου III της παρούσας προκήρυξης. Στο αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής ενσωματώνεται βεβαίωση ελέγχου αναστήματος και ημερομηνίας γέννησης που θα συμπληρώνεται από την αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών. Το αποδεικτικό αυτό σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις αναστήματος ή/και ηλικίας, επέχει θέση πρακτικού επιστροφής των δικαιολογητικών. Επισημαίνεται ότι ο υποψήφιος δεν εκτυπώνει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση αλλά μόνο το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής αυτής (εις διπλούν).

Ολη η προκηρυξη εδω

Προκήρυξη για 902 γιατρούς σε νοσοκομεία του ΕΣΥ

 • 26 Μάιος, 2019
giatroi-816x460.jpg

Εγκρίθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η προκήρυξη 902 επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ όλων των ειδικοτήτων, για Νοσοκομεία και ΓΝ-Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα γίνονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας και την ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr, αρχίζει στις 11/06/2019 και ώρα 12.00 και λήγει στις 01/07/2019 ώρα 12.00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας :

«Οι 902 ειδικευμένοι ιατροί που σύντομα θα πιάσουν δουλειά και θα ενισχύσουν το δυναμικό των Νοσοκομείων , κατανέμονται και στις επτά (7) Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες τους».

Δειτε εδω πως κατανέμονται οι θέσεις

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, 18:15
Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων

Στην υπογραφή απόφασης με την οποία ο μισθός των φαντάρων αναμένεται να αυξηθεί από τα 8,70 ευρώ στα 30 ευρώ τον μήνα (δηλαδή αύξηση κατά 344%), θα προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργική απόφαση θα υπογραφεί μετά από πιέσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Ρήγα, ενώ ο κ. Χουλιαράκης ενημέρωσε το επιτελείο το Πεντάγωνο ότι η απόφαση θα υπογραφεί την Τρίτη προκειμένου να μην χαρακτηριστεί προεκλογική παροχή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, 18:15

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Παράταση για 2.082 εργαζόμενους στα Κέντρα υποδοχής

 • 22 Μάιος, 2019
a0c5a7207195d94e1e1b1a63b5f5cf6a_XL.jpg

Την παράταση για 8 μήνες ακόμη του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας για 2.082 εργαζόμενους σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής προβλέπει σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Οπως αναφέρει το ΦΕΚ «η Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφε- λούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Β΄ κύκλος» (Δημόσια Πρόσκληση No 9/2017)’’ επεκτείνεται κατά οκτώ (8) μήνες μετά το πέρας της, κατά την ακριβώς προηγούμενη περίπτωση, δίμηνης επέκτασής του και επιπλέον αυτής.

Η οκτάμηνη επέκταση θα καλυφθεί από πόρους του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ».

Σημειώνεται δε ότι στην περίπτωση ωφελουμένων των οποίων η τελευταία δίμηνη παράταση της σύμβασής τους (σύμφωνα με την 9.41/4-1-2019 κοινή υπουργική απόφαση), έχει λήξει πριν την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι τελευταίοι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους για όλο το χρονικό διάστημα της οκτάμηνης επέκτασης του προγράμματος.

Η παράταση έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισροή προσφύγων στη χώρα κατά τα τελευταία έτη.

Η παράταση αποσκοπεί: στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασύλου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στην εφορία

 • 21 Μάιος, 2019
newego_LARGE_t_1101_54170541_type13145.jpg

foros_eforia

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις για χρέη προς την εφορία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Έτσι η εφαρμογή είναι στη διάθεση των περίπου 4 εκατ. οφειλετών του Δημοσίου για ρύθμιση των οφειλών τους.

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποίησε τη σχετική εφαρμογή η οποία –με βάση τα τωρινά δεδομένα- θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου αν και το ενδεχόμενο παράτασης είναι ορθάνοιχτο.

Για να μπείτε στην πλατφόρμα πατήστε εδώ

Οδηγός ερωτήσεων και απαντήσεων του υπ. Οικονομικών  για τη ρύθμιση

Χρήσιμες πληροφορίες για τη ρύθμιση των οφειλών στην εφορία σε έως 120 δόσεις δίνει μέσα από έναν οδηγό ερωτήσεων και απαντήσεων το υπουργείο Οικονομικών.

1) Ποιες κατηγορίες υπάγονται στη ρύθμιση;

H ρύθμιση έχει πεδίο εφαρμογής το σύνολο των φυσικών προσώπων και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους, που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2018. Προαιρετικά, ο οφειλέτης θα μπορεί να υπαγάγει στη ρύθμιση και ρυθμισμένες με τις πάγιες ρυθμίσεις οφειλές (12-24 δόσεις), οφειλές από ρυθμίσεις λόγω φυσικών καταστροφών και οφειλές που είναι σε αναστολή.

2) Με ποιες προϋποθέσεις;

Για να μπει κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να έχει υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για την τελευταία 5ετία, δηλαδή από το φορολογικό έτος 2013 έως και το 2017, εκτός αν δεν ήταν υπόχρεος για κάποιο ή κάποια έτη, οπότε θα δηλώνει αυτό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

3) Πού μπορούν να κάνουν αίτηση οι πολίτες για να υπαχθούν στη ρύθμιση;

Η αίτηση θα γίνεται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα Taxisnet. Μόνο σε περιπτώσεις τεχνικής αδυναμίας διαδικτυακής υποστήριξης θα απαιτείται η παρουσία του πολίτη στην αρμόδια για την είσπραξη υπηρεσία της Α.Α.Δ.Ε. (π.χ. Δ.Ο.Υ.).

Η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί έως και την 28.6.2019.

4) Σε πόσες δόσεις ρυθμίζει κανείς τα χρέη του και από τι εξαρτάται;

Ο αριθμός των δόσεων που προβλέπεται στη νέα ρύθμιση φτάνει έως και τις 120, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18, υπό τον περιορισμό της ελάχιστης μηνιαίας δόσης των 30 ευρώ.

Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, χορηγείται δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις με περιορισμό την ελαχίστη των 30 ευρώ.

Για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ οι δόσεις μπορούν να φτάσουν και πάλι έως τις 120. Για τα εισοδήματα αυτά, εφαρμόζεται προοδευτικός συντελεστής, προκειμένου να προσδιοριστεί η δυνατότητα αποπληρωμής του κάθε οφειλέτη και ο αριθμός των δόσεων, σε συνάρτηση με το χρέος του. Επίσης, προβλέπεται μείωση των συντελεστών ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

5) Ποια είναι τα ευεργετήματα που απολαμβάνει κανείς από την υπαγωγή στη ρύθμιση;

Με μόνη την υπαγωγή στη ρύθμιση, θα μειώνονται οι προσαυξήσεις των οφειλών σε ποσοστό 10%.

Περαιτέρω, προβλέπεται μείωση προσαυξήσεων και τόκων μέχρι 90% (συμπεριλαμβανομένου του αρχικού 10%), εφόσον ο οφειλέτης επιλέξει μικρότερο αριθμό δόσεων από αυτό που του προτείνεται από την φορολογική διοίκηση.

Η εφάπαξ καταβολή θα οδηγεί σε απαλλαγή προσαυξήσεων σε ποσοστό 100%.

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης την εφάπαξ εξόφληση ή τη μείωση του αριθμού των υπολειπόμενων δόσεων, θα προβλέπεται ανάλογη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Με την υπαγωγή στη ρύθμιση, θα αναστέλλεται η εκτέλεση της ποινής για χρέη προς το Δημόσιο, θα αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων (δηλ. κατασχέσεις/πλειστηριασμοί) και θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα.

Για οφειλέτες που τους έχει επιβληθεί κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, η υπαγωγή στη νέα ρύθμιση θα είναι δυνατή, καθότι θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης της ρύθμισης από το δεσμευμένο λογαριασμό. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δίνεται ούτως ή άλλως δυνατότητα στο φορολογούμενο να ζητήσει τον περιορισμό της κατάσχεσης έως και 70%, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επιπλέον, οι φορολογούμενοι που τηρούν τις ρυθμίσεις τους, με αίτησή τους προς τη φορολογική διοίκηση, μπορούν να κερδίζουν σε μηνιαία βάση τη μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά.

6) Με ποιο τρόπο χάνεται η ρύθμιση;

Η ρύθμιση χάνεται αν δεν καταβληθούν 2 συνεχόμενες δόσεις ή αν καθυστερήσει η καταβολή των δύο τελευταίων δόσεων. Επίσης, αν δεν υποβληθούν οι προβλεπόμενες δηλώσεις εισοδήματος και Φ.Π.Α. σε όλη τη διάρκεια της ρύθμισης εντός 3 μηνών από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους. Τέλος, η ρύθμιση θα χαθεί αν κατά τη διάρκειά της δεν εξοφληθούν ή τακτοποιηθούν κατά νόμιμο τρόπο εντός 2μήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους, οι οφειλές που θα γεννηθούν μετά την υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα θα επέλθει και αν δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές που έχουν γεννηθεί από την αρχή του έτους εντός 2μήνου από την υπαγωγή στη ρύθμιση. Εξυπακούεται ότι τη ρύθμιση θα χάνουν όποιοι υποπέσουν καθ’ υποτροπή σε φορολογικές παραβάσεις, ιδίως όσον αφορά τη μη έκδοση φορολογικών παραστατικών κλπ.

Αν η ρύθμιση χαθεί, τότε ο οφειλέτης υποχρεούται σε άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, με όλες τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και επιδιώκεται η άμεση είσπραξη με όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα.

7) Ποιοι εξαιρούνται από την υπαγωγή στη ρύθμιση;

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή του εξωδικαστικού συμβιβασμού μετά τις 06.05.2019, όσοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία, καθώς και οφειλές που αφορούν σε ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων ή που απαγορεύεται η ρύθμισή τους από άλλους νόμους (π.χ. Ε.Φ.Κ.)

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Για νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εισάγεται ρύθμιση ανάλογη με αυτήν για τα φυσικά πρόσωπα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη φύση των νομικών αυτών προσώπων.

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

1) Ποιες κατηγορίες υπάγονται στη ρύθμιση;

Η ρύθμιση θα έχει πεδίο εφαρμογής για όλα τα κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα και για το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους, που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2018. Προαιρετικά, ο οφειλέτης θα μπορεί να υπαγάγει στη ρύθμιση και ρυθμισμένες με τις πάγιες ρυθμίσεις οφειλές (12-24 δόσεις), οφειλές από ρυθμίσεις λόγω φυσικών καταστροφών και οφειλές που είναι σε αναστολή.

2) Με ποιες προϋποθέσεις;

Για να μπει κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να έχει υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για την τελευταία 5ετία, δηλαδή έως και το 2017, εκτός αν το νομικό πρόσωπο έχει προβεί σε παύση εργασιών, οπότε η 5ετία υπολογίζεται έως το έτος διακοπής εργασιών.

3) Πού μπορούν να κάνουν αίτηση τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να υπαχθούν στη ρύθμιση;

Η αίτηση θα γίνεται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα Taxisnet. Μόνο σε περιπτώσεις τεχνικής αδυναμίας διαδικτυακής υποστήριξης θα απαιτείται η παρουσία του πολίτη στην αρμόδια για την είσπραξη υπηρεσία της Α.Α.Δ.Ε. (π.χ. Δ.Ο.Υ.).

Η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί έως και την 28.6.2019.

4) Σε πόσες δόσεις ρυθμίζουν τα χρέη τους και από τι εξαρτάται;

Εισάγονται δύο ειδών ρυθμίσεις, ανάλογα με το είδος της οφειλής.

Α) Για οφειλές από τακτική αιτία (δηλαδή π.χ. από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ.), η ρύθμιση θα περιλαμβάνει έως 24 δόσεις.

Β) Για οφειλές από έκτακτη αιτία ή από φόρους που καταβάλλονται εφάπαξ, θα περιλαμβάνει έως 36 δόσεις.

Η ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται και για τα νομικά πρόσωπα στα 30 ευρώ.

5) Ποια είναι τα ευεργετήματα που απολαμβάνουν τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την υπαγωγή στη ρύθμιση;

Με μόνη την υπαγωγή στη ρύθμιση, θα μειώνονται οι προσαυξήσεις των οφειλών σε ποσοστό 10%.

Η εφάπαξ καταβολή θα οδηγεί σε απαλλαγή προσαυξήσεων σε ποσοστό 100%. Επίσης, προβλέπεται μείωση προσαυξήσεων και τόκων, εφόσον ο οφειλέτης επιλέξει μικρότερο αριθμό δόσεων από το μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό (24 ή 36, ανά περίπτωση).

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης την εφάπαξ εξόφληση ή τη μείωση του αριθμού των υπολειπόμενων δόσεων, θα προβλέπεται ανάλογη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Με την υπαγωγή στη ρύθμιση, θα αναστέλλεται η εκτέλεση της ποινής για χρέη προς το Δημόσιο, θα αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων (δηλ. κατασχέσεις/πλειστηριασμοί) και θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα.

Για οφειλέτες που τους έχει επιβληθεί κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, η υπαγωγή στη νέα ρύθμιση θα είναι δυνατή, καθότι θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης της ρύθμισης από το δεσμευμένο λογαριασμό. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δίνεται ούτως ή άλλως δυνατότητα στο φορολογούμενο να ζητήσει τον περιορισμό της κατάσχεσης έως και 70%, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επιπλέον, τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα που τηρούν τις ρυθμίσεις τους, με αίτησή τους προς τη φορολογική διοίκηση, μπορούν να κερδίζουν σε μηνιαία βάση τη μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά.

6) Με ποιο τρόπο χάνεται η ρύθμιση;

Η ρύθμιση χάνεται αν δεν καταβληθούν 2 συνεχόμενες δόσεις ή αν καθυστερήσει η καταβολή των δύο τελευταίων δόσεων. Επίσης, αν δεν υποβληθούν οι προβλεπόμενες δηλώσεις εισοδήματος και Φ.Π.Α. σε όλη τη διάρκεια της ρύθμισης εντός 3 μηνών από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους. Τέλος, η ρύθμιση θα χαθεί αν κατά τη διάρκειά της δεν εξοφληθούν ή τακτοποιηθούν κατά νόμιμο τρόπο εντός 2μήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους οι οφειλές που θα γεννηθούν μετά την υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα θα επέλθει και αν δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές που έχουν γεννηθεί από την αρχή του έτους εντός 2μήνου από την υπαγωγή στη ρύθμιση. Εξυπακούεται ότι τη ρύθμιση θα χάνουν όποιοι υποπέσουν καθ’ υποτροπή στις φορολογικές παραβάσεις, ιδίως όσον αφορά τη μη έκδοση φορολογικών παραστατικών κλπ.

Αν η ρύθμιση χαθεί, τότε ο οφειλέτης υποχρεούται σε άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, με όλες τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και επιδιώκεται η άμεση είσπραξη με όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα.

7) Ποιοι εξαιρούνται από την υπαγωγή στη ρύθμιση;

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή του εξωδικαστικού συμβιβασμού μετά τις 06.05.2019, όσοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία, καθώς και οφειλές που αφορούν σε ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων ή που απαγορεύεται η ρύθμισή τους από άλλους νόμους (π.χ. Ε.Φ.Κ.).

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

(αφορούν και τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την εξαίρεση του παραδείγματος 6 που περιλαμβάνει έκπτωση λόγω τέκνων)

 1. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 10.000 € και συνολική οφειλή 3.600 €.

Η ρύθμιση γίνεται σε 120 δόσεις των 30 € (γιατί το εισόδημα είναι έως 10.000 €).

 1. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 13.000 € και συνολική οφειλή 3.000 €.

Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

Έως τα 10.000 €, ο συντελεστής είναι 0.

Για τις επόμενες 3.000 € Χ 4% = 120 € (ετήσια ικανότητα αποπληρωμής)

Άρα, μηνιαία ικανότητα 120 / 12 = 10 €

Λόγω της ελάχιστης καταβολής 30 € ανά μήνα, προκύπτει αριθμός δόσεων 3.000 € / 30 = 100. Άρα, η ρύθμιση ορίζεται στις 100 δόσεις.

 1. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 21.000 € και συνολική οφειλή 30.000 €.

Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

Έως τα 10.000 €, ο συντελεστής είναι 0.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 4% = 200 €

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 6% = 300 €

Για τις τελευταίες επιπλέον 1.000 € Χ 8% = 80 €

Άρα, σύνολο ετήσιας ικανότητας αποπληρωμής: 580 €

Άρα, μηνιαία ικανότητα 580 / 12 = 48,33 €

Άρα, προκύπτει αριθμός δόσεων 30.000 € / 48,33 = 620.

Άρα, η ρύθμιση είναι στο μέγιστο δυνατό αριθμό, στις 120 δόσεις.

 1. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 51.000 € και συνολική οφειλή 3.000 €.

Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

Έως τα 10.000 €, ο συντελεστής είναι 0.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 4% = 200 €

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 6% = 300 €

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 8% = 400 €

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 10% = 500 €

Για τις επόμενες επιπλέον 20.000 € Χ 12% = 2.400 €

Για τις τελευταίες επιπλέον 1.000 € Χ 15% = 150 €

Άρα, σύνολο ετήσιας ικανότητας αποπληρωμής: 3.950 €

Άρα, μηνιαία ικανότητα 3.950/ 12 = 329,17 €

Άρα, προκύπτει αριθμός δόσεων 3.000 € / 329,17 = 9,11, άρα 9 δόσεις.

Άρα, η ρύθμιση ορίζεται στις ελάχιστες 18 δόσεις.

 1. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 30.000 € και οφειλή 6.000 €.

Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

Έως τα 10.000 €, ο συντελεστής είναι 0.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 4% = 200 €

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 6% = 300 €

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ 8% = 400 €

Για τις τελευταίες επιπλέον 5.000 € Χ 10% = 500 €

Άρα, σύνολο ετήσιας ικανότητας αποπληρωμής: 1.400 €

Άρα, μηνιαία ικανότητα 1.400 / 12 = 116,67 €

Άρα, προκύπτει αριθμός δόσεων 6.000 € / 116,67 = 51,42, άρα 51 δόσεις.

Άρα, η ρύθμιση ορίζεται στις 51 δόσεις.

 1. Έστω οφειλέτης με εισόδημα 30.000 €, οφειλή 6.000 € και ένα (1) τέκνο.

Η ρύθμιση γίνεται ως εξής:

Έως τα 10.000 €, ο συντελεστής είναι 0.

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ (4-1)=3% = 150 €

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ (6-1)=5% = 250 €

Για τις επόμενες επιπλέον 5.000 € Χ (8-1)=7% = 350 €

Για τις τελευταίες επιπλέον 5.000 € Χ (10-1)=9% = 450 €

Άρα, σύνολο ετήσιας ικανότητας αποπληρωμής: 1.200 €

Άρα, μηνιαία ικανότητα 1.200 / 12 = 100 €

Άρα, προκύπτει αριθμός δόσεων 6.000 € / 100 = 60 δόσεις.

Άρα, η ρύθμιση ορίζεται στις 60 δόσεις.

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 • 15 Μάιος, 2019
2660714.png

Aνακαλύψτε μαζί μας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σινεμά και ταξιδέψτε μέσα από σπάνια κινηματογραφικά επίκαιρα στην ιστορία, στο Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που γιορτάζει και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου).

Εφέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει ως θέμα των δράσεων του εορτασμού το σκεπτικό «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Με βάση λοιπόν αυτήν τη θεματική, το Σάββατο 18 Μαΐου το Μουσείο Κινηματογράφου προσκαλεί τους επισκέπτες, μέσα από μια σειρά διαδραστικών περιηγήσεων με ελεύθερη είσοδο, να γνωρίσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου όπως αυτό αποτυπώνεται στις οκτώ σεκάνς του, να απολαύσουν σημαντικές πτυχές της πολιτισμικής κληρονομιάς και, μέσα από τα σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, τα «κινηματογραφικά επίκαιρα» της συλλογής του, να ταξιδέψουν σε στιγμές που σημάδεψαν ιστορικά τη χώρα.

Info

Μουσείο Κινηματογράφου (Αποθήκη Α, Λιμάνι, τηλ. 2310-378.570).

Ωράριο λειτουργίας: 12:00 – 20:00

Ώρες περιηγήσεων: 12.00, 13.00, 18.00, 19.00

Είσοδος ελεύθερη

Απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

 • 14 Μάιος, 2019
shutterstock748461142.jpg

Απαλλάσσονται και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο του 2018 χιλιάδες ένστολοι, δικαστικοί και άλλοι δικαιούχοι των ειδικών μισθολογίων.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γιώργος Πιτσιλής στις 9 Μαϊου, κοινοποιήθηκε η διάταξη του άρθρου 52 του ν. 4607/2019, σύμφωνα με την οποία τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν ως αναδρομικά βάσει ν.4575/2018 και φορολογήθηκαν αυτοτελώς, απαλλάσσονται και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Οι υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. που είναι αρμόδιες για την προσυμπλήρωση διαφόρων κατηγοριών εισοδημάτων στους κωδικούς των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα προχωρήσουν αυτές τις ημέρες στις σχετικές διορθώσεις έτσι ώστε τα ποσά των αναδρομικών να εμφανίζονται πλέον προσυμπληρωμένα στους κωδικούς στους οποίους αναγράφονται ποσά εισοδημάτων απαλλασσόμενα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, στα έντυπα Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβάλλονται φέτος ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSnet για να δηλωθούν τα εισοδήματα του 2018, τα συγκεκριμένα ποσά θα πάψουν είναι προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 όπου περιλαμβάνονται τα αυτοτελώς φορολογηθέντα και υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης εισοδήματα. Οι υπηρεσίες θα τα προσυμπληρώσουν στους κωδικούς 617-618 του πίνακα 6, στους οποίους περιλαμβάνονται τα εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ωστόσο όσοι φορολογούμενοι-δικαιούχοι των αναδρομικών υπέβαλαν ήδη στο σύστημα TAXISnet τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με τα ποσά των αναδρομικών προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 χρεώθηκαν ήδη γι’ αυτά με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Προκειμένου να απαλλαγούν από την μη νόμιμη αυτή χρέωση θα πρέπει, εντός ολίγων ημερών που θα πραγματοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. οι διορθώσεις στα προσυμπληρωμένα στοιχεία, να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις στο σύστημα ΤΑΧΙnet. Με την υποβολή των δηλώσεων αυτών, στις οποίες τα ποσά των αναδρομικών θα είναι πλέον προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 617-619 του πίνακα 6, οι φορολογούμενοι θα απαλλαγούν γι’ αυτά από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Δηλαδή τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα που θα εκδοθούν με την υποβολή των τροποποιητικών αυτών δηλώσεων θα αναγράφουν είτε χρεωστικά υπόλοιπα μειωμένα κατά το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε στα αναδρομικά, είτε ποσά επιστροφών έναντι αρχικών χρεωστικών ποσών, είτε μηδενικά ποσά είτε ποσά επιστροφών αυξημένα κατά το ποσό της εισφοράς που επιβλήθηκε στα αναδρομικά.

Η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων δεν συνεπάγεται την επιβολή προστίμου στους συγκεκριμένους φορολογούμενους, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα για οποιονδήποτε λόγο δεν επιβαρύνονται με κανένα πρόστιμο αφού ουσιαστικά αντικαθιστούν αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις δηλαδή προσλαμβάνουν την ιδιότητα αρχικών εμπρόθεσμων δηλώσεων.

Όσοι δικαιούχοι των αναδρομικών δεν έχουν ακόμη υποβάλει τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος πρέπει να αναμένουν μέχρι να δουν τα ποσά των αναδρομικών προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 617-618 του πίνακα 6, προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις τους χωρίς επιβαρύνσεις με ειδική εισφορά για τα ποσά αυτά.

Οι ειδικότητες και τα προσόντα διορισμού για 251 διοικητικούς στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

 • 13 Μάιος, 2019
eap2.jpg

Στην τελική ευθεία έχει μπει η νέα προκήρυξη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου μέσω της οποίας θα γίνουν 251 προσλήψεις αορίστου χρόνου για διοικητικό προσωπικό. Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιευτηκαν τα κριτήρια και τα προσόντα σύμφωνα με τα οποία θα γίνουν οι παρακάτω προσλήψεις. Δειτε πως κατανέμονται οι θέσεις και ποια κριτήρια θα κρίνουν το διορισμό.

 • ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 100
 • ΠΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 13
 • ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΣΕΙΣ 13
 • ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 3
 • ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 15
 • ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 15
 • ΠΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 10
 • ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 5
 • ΠΕ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
 • ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4
 • ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
 • ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4
 • TE ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 23
 • TE ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4
 • TE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΣΕΙΣ 5
 • ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 16
 • ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 5
 • ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ/ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 10
 • ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 5

Απαιτούμενα προσόντα διορισμού

Προσόντα διορισμού σε θέσεις των επιμέρους ειδικοτήτων ορίζονται όσα προβλέπονται από το π.δ. 50/2001 (Α’ 39), όπως ισχύει, και από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης. Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται ως πρόσθετο προσόν διορισμού, για τις θέσεις κατηγορίας ΠΕ και TE, η εμπειρία τουλάχιστον εικοσιτεσσάρων (24) μηνών σε θέματα διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σε περίπτωση, που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με εμπειρία τουλάχιστον εικοσιτεσσάρων (24) μηνών, τότε αρκεί η εμπειρία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών σε θέματα διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η ως άνω εμπειρία αποδεικνύεται με βεβαίωση του Επιστημονικώς Υπευθύνου του Προγράμματος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς το αντικείμενο της απασχόλησης και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση, με την οποία συνδεόταν με τον φορέα, που εκτέλεσε το πρόγραμμα.

Ποσοστό των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, TE, ΔΕ και ΥΕ κατά ειδικότητα καλύπτεται από υποψηφίους ειδικών κατηγοριών κατά τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4440/2016 (Α’ 224), εφόσον υπάρχουν και κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα που επιτρέπουν την εγγραφή τους σε πίνακα κατάταξης και συνυποβάλουν με την αίτησή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 της παρούσας.

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ειδικές θέσεις που προβλέπονται για τις ως άνω ειδικές κατηγορίες από υποψηφίους των αντίστοιχων κατηγοριών, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από υποψηφίους που δεν έχουν τις ιδιότητες αυτές, κατά τη σειρά στον Πίνακα Κατάταξης, εφόσον έχουν συμπεριλάβει στις προτιμήσεις τους, τις θέσεις αυτές.

Βαθμολόγηση και δικαιολογητικά συμμετοχής

Τα προσόντα και ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι αποδεικνύονται και μοριοδοτούνται κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001 (Α’ 39) και στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως ισχύουν, ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες εξειδικεύονται στην προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων. Για τις ειδικές κατηγορίες θέσεων ισχύουν τα οριζόμενα στην αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/570/ οικ.3824/2017 απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β’ 272). Η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ αποδεικνύεται κατά τα προβλεπόμενα από το π.δ. 50/2001 (Α’ 39) ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες εξειδικεύονται στην προκήρυξη. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση των θέσεων με υποψηφίους με τα προσόντα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 27 του π.δ. 50/2001, είναι δυνατή η κάλυψη των θέσεων από υποψηφίους και χωρίς τα προσόντα αυτά.

Ειδικότερα για την εμπειρία, ως βαθμολογούμενη εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας. Κατά παρέκκλιση της περιπτ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 και ειδικά για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, αν η εμπειρία έχει αποκτηθεί σε υποστήριξη εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (εξειδικευμένη εμπειρία) αυτή μοριοδοτείται με είκοσι (20) μονάδες και μέχρι τριάντα έξι (36) μήνες για το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων ΔΕ και ΥΕ. Για τους λοιπούς μήνες με ανώτατο όριο τους ογδόντα τέσσερις (84) μήνες, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ως προς το κριτήριο της εμπειρίας. Η εμπειρία του προηγούμενου εδαφίου αποδεικνύεται με βεβαίωση του Επιστημονικώς Υπευθύνου του Προγράμματος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς το αντικείμενο της απασχόλησης και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση, με την οποία συνδεόταν με τον φορέα, που εκτέλεσε το πρόγραμμα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής των υποψηφίων

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν εντός προθεσμίας, που θα οριστεί από την προκήρυξη.

Με την αίτηση συμμετοχής οι υποψήφιοι θα συνυποβάλουν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Ολη η απόφαση εδω

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ – Δειτε τις θέσεις

 • 9 Μάιος, 2019
ασεπ.jpg

Aπεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 2Ε/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση έξι (6) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Ανώνυμη Εταιρεία (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. A.E.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δύο (2) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην 7η ΥΠΕ Κρήτης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός (1) έτους (Υπουργείο Υγείας) και μίας (1) θέσης Ελεγκτή Ιατρού στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) με θητεία τριών (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγ  γύης), σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει.

Οι θέσεις της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωρηθεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 962 Πυροσβεστες εποχικής απασχόλησης

 • 8 Μάιος, 2019
2345356476457-23.jpg

Από σήμερα θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τις 962 θέσεις εποχικών Πυροσβεστών. Ως διάρκεια της σύμβασης των προσλαμβανομένων ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής της, η οποία θα καθοριστεί με νεώτερη διαταγή του αρχηγού του Σώματος έως και την 31η Οκτωβρίου 2019. Μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση του αρχηγού μπορεί να εκδοθεί συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών.

Οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στην προκήρυξη, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως και 15 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, από ώρα 08:00 μέχρι 15:00 στις Επιτροπές Παραλαβής Δικαιολογητικών.

Ο αριθμός των προσλαμβανόμενων καλύπτεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες από τις ακόλουθες κατηγορίες:

α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄ – Ειδικότητα εργάτη πυρόσβεσης – διάσωσης (481 θέσεις). Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής επικουρούν τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους στα καθήκοντά τους και ιδίως στην αντιμετώπιση συμβάντων, πρόληψη – καταστολή πυρκαγιών, στις διασώσεις, στην επάνδρωση Πεζοπόρων και Αερομεταφερόμενων Τμημάτων και στη στελέχωση πυροφυλακίων.

β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ – Ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων (481 θέσεις). Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και όταν απαιτείται, επικουρούν και στα λοιπά πυροσβεστικά καθήκοντα της κατηγορίας Α΄. Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικού οχήματος, ασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο, εφόσον κατέχουν υπηρεσιακή άδεια ικανότητας οδηγού πυροσβεστικού οχήματος.

Yποχρεωτικά δικαιολογητικά για όλους

Στα γενικά υποχρεωτικά δικαιολογητικά για όλους τους υποψηφίους είναι: α. Αίτηση συμμετοχής με έγχρωμη φωτογραφία, τύπου ταυτότητας. β. Φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας (2 όψεις). Σε περίπτωση κατά την οποία έχουν μεταβληθεί στοιχεία του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, αυτά δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986. γ. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων αλλοδαπής πρέπει να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας. δ. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 με την οποία δηλώνεται ότι: α) έχουν τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα, β) τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή, γ) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα που αναφέρονται παραπάνω, δ) οι υποψήφιοι άνδρες έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτήν, ε) συναινούν στην ηλεκτρονική επεξεργασία των αναφερόμενων στην αίτησή τους στοιχείων.

Ολη η προκήρυξη εδω

Πότε ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια

 • 7 Μάιος, 2019
newego_LARGE_t_420_55070467_type13145.jpg

Από την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 θα γίνουν φέτος οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια της χώρας, κατ’εξαίρεση λόγω της διενέργειας αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι εξετάσεις για μαθητές/τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, τα αποτελέσματα της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019.

Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου στα Γυμνάσια της χώρας, αυτοί μπορούν να επιδίδονται στους κηδεμόνες των μαθητών κατά το διάστημα από 29 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2019, σε ημερομηνία που θα κρίνει κάθε σχολική μονάδα. Με την έκδοση των αποτελεσμάτων της πρώτης εξεταστικής περιόδου ανακοινώνεται και το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους/τις μαθητές/τριες που παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση, καθώς και το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου.

Η δεύτερη εξεταστική περίοδος, που διενεργείται εντός του τρίτου δεκαημέρου του Ιουνίου, αρχίζει την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019. Τα αποτελέσματα της εν λόγω εξεταστικής περιόδου πρέπει να εκδοθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, ώστε να υπάρχει το προβλεπόμενο περιθώριο των δύο εργάσιμων ημερών για αιτήσεις αναβαθμολόγησης.

819 θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές & Σχολές Υπαξιωματικών (ΦΕΚ)

 • 6 Μάιος, 2019
STRATOS.jpg

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού των σπουδαστών-τριών που θα εισαχθούν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019- 2020.

Ολη η απόφαση εδω

H αυτοματοποίηση μπορεί να καταργήσει το 14% των θέσεων εργασίας

 • 3 Μάιος, 2019
249242-robot-process-automation-1-770x487.jpg

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η παγκοσμιοποίηση και οι δημογραφικές αλλαγές έχουν, ήδη, αναδιαμορφώσει τον κόσμο της εργασίας σε ένα μεγάλο βαθμό. Στο μέλλον, μάλιστα, οι αλλαγές θα είναι ακόμη πιο ταχείες και ριζικές: το 14% των σημερινών θέσεων εργασίας θα μπορούσε να εξαφανιστεί ως αποτέλεσμα αυτοματοποίησης τα επόμενα 15-20 χρόνια, ενώ άλλο ένα 32% θα πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων.

Στο μεταξύ, έξι στους δέκα εργαζομένους δεν έχουν βασικές δεξιότητες Πληροφορικής, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά ευάλωτους στις ριζικές αλλαγές που φέρνουν νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. “Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους για την απασχόληση, ώστε να μειώσουν τις περαιτέρω κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Χωρίς ταχεία δράση, πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα οι χαμηλόβαθμοι, θα μείνουν πίσω στον κόσμο της εργασίας που αλλάζει γρήγορα”, επισημαίνει νέα έκθεση του ΟΟΣΑ.

Η έκθεση διαπιστώνει, πάντως, ότι τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ έχουν ανακτήσει πλήρως τις θέσεις εργασίας, που χάθηκαν την περίοδο της δεκαετούς οικονομικής κρίση. Σήμερα, μάλιστα, το ποσοστό απασχόλησης είναι 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο απ’ ό,τι πριν από την κρίση. Ωστόσο, όπως προβλέπουν οι αναλυτές, η προβλεπόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας σκιάζει τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές απασχόλησης, ενώ και η ίδια η αγορά εργασίας δέχεται σημαντικές προκλήσεις. “Με τις σωστές πολιτικές, μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις προκλήσεις. Αντιμετωπίζουμε σημαντικές συνέπειες από τον μετασχηματισμό, αλλά έχουμε την ευκαιρία και την αποφασιστικότητα να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον εργασίας που θα ωφελήσει όλους”, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, κ. Angel Gurría.

Βελτίωση

Η βελτίωση του ποσοστού απασχόλησης στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την έκθεση, οφείλεται στη σημαντική αύξηση του ποσοστού των γυναικών στην εργασία και των ηλικιωμένων εργαζομένων, που διαμένουν περισσότερο στο χώρο της απασχόλησης. Επιπλέον, μεγάλο μέρος της ανόδου του ποσοστού απασχόλησης αντανακλά τον αυξανόμενο αριθμό θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, το μερίδιο των οποίων ενισχύθηκε κατά 25% στις χώρες του ΟΟΣΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Εντούτοις, μεταξύ των νέων με επίπεδο εκπαίδευσης χαμηλότερο από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ποσοστό της ανεργίας είναι υψηλότερο ή εάν εργάζονται, είναι υποαπασχολούμενοι ή χαμηλόμισθοι.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, μολονότι η μόνιμη απασχόληση εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των μη τυποποιημένων θέσεων εργασίας, όπως η αυτοαπασχόληση και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η μερική απασχόληση έχει αυξηθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ τις τελευταίες δεκαετίες. Το ποσοστό όσων εργάζονται με μερική απασχόληση, αλλά θα προτιμούσαν να εργάζονται με πλήρη, αυξήθηκε, επίσης, στα δύο τρίτα των χωρών του ΟΟΣΑ για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Τέλος, σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, η συμμετοχή στην κατάρτιση είναι χαμηλότερη μεταξύ εκείνων που τη χρειάζονται περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με χαμηλή ειδίκευση και των ηλικιωμένων.

Ελληνίδα ακαδημαϊκός αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στο Πανεπιστήμιο William & Mary της Βιρτζίνια

 • 2 Μάιος, 2019
aggouri.jpg

Τη θέση της αντιπροέδρου στο αμερικανικό πανεπιστήμιο William and Mary αναλαμβάνει η Ελληνίδα ακαδημαϊκός Πέγκυ Αγγούρη. Η βραβευμένη ερευνήτρια και πρύτανης του Κολεγίου Επιστημών στο George Mason University θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα την 1η Ιουλίου. Με έτος ίδρυσης το 1693, το πανεπιστήμιο William and Mary που βρίσκεται στο Ουίλιαμσμπεργκ της Βιρτζίνια είναι το δεύτερο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στις ΗΠΑ, μετά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στην ανακοίνωση της, η πρόεδρος του William and Mary, Κάθριν Ρόουι, αναφέρει πως «η Δρ. Αγγούρη φέρνει ένα τεράστιο εύρος εμπειριών ως καθηγήτρια, ακαδημαϊκός, ερευνήτρια και διοικητική υπάλληλος. Θα είναι μια εξαιρετική αντιπρόεδρος και την καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό στην πανεπιστημιούπολη».

H κ. Αγγούρη έχει διατελέσει διευθύντρια στο Κέντρο Γεωλογικής Παρατήρησης και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου George Mason, το οποίο εξειδικεύεται στην ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση εικόνων. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής της πορείας, οι έρευνες της έχουν επιχορηγηθεί με πάνω από 35 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων δωρεών από το National Science Foundation, τη NASA και το National Geospatial Intelligence Agency.

«Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να ηγηθώ του ακαδημαϊκού τμήματος ενός τέτοιου εξαιρετικού ιδρύματος, το οποίο είναι αφοσιωμένο στη διδασκαλία και την έρευνα, και του οποίου το ταλαντούχο εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη δύναμη των σπουδαστών του. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος της κοινότητας του William & Mary», τόνισε από την πλευρά της η κ. Αγγούρη.

Οι 18 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ που παρέχονται online από τα ΚΕΠ

 • 30 Απρίλιος, 2019
1760623.jpg

Συνολικά 18 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέχονται online από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα ΚΕΠ επικοινωνούν με τον αρμόδιο φορέα που εκδίδει το αποτέλεσμα της υπηρεσίας και την παρέχουν στον πολίτη χωρίς αυτός να απαιτείται να γνωρίζει την δομή και τις διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής υπηρεσίες:

 1. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας (τρέχουσα κατάσταση)
 2. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας για προηγούμενο χρονικό διάστημα
 3. Bεβαίωση ανεργίας για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους ηλικίας έως 29 ετών
 4. Βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης
 5. Βεβαίωση επιδοτούμενης ανεργίας
 6. Βεβαίωση συμμετοχής σε δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών
 7. Βεβαίωση οικονομικών συναλλαγών
 8. Ανανέωση Δελτίου ανεργίας
 9. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
 10. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΑΕΕ
 11. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
 12. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 13. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
 14. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
 15. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΞΕΤΙΣΑΝ ΠΟΙΝΗ ΣΤΕΡΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
 16. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
 17. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΣΠΑ)
 18. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετηθεί για περισσότερες από 1.000 υπηρεσίες από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της χώρας.

ΟΑΕΔ: Νέα κοινωφελής εργασίας στους δήμους για 30.000 ανέργους

 • 24 Απρίλιος, 2019
oaed-aftodioikisi-656x410.jpg

Στην υλοποίηση ενός β’ κύκλου οκτάµηνης κοινωφελούς εργασίας στους δήµους που θα έρθει να «κουµπώσει» µε το µεγάλο πρόγραµµα των 30.333 θέσεων, το οποίο βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας. Στόχος είναι να µην υπάρξει αισθητό χρονικό κενό ανάµεσα στη λήξη του οκτάµηνου προγράµµατος που άρχισε το 2018 και από τον Ιούνιο σταδιακά θα βαίνει προς το τέλος του. Αυτό σηµαίνει πως η νέα προκήρυξη θα πρέπει να αναµένεται έγκαιρα, ώστε οι προσλήψεις του νέου οκτάµηνου κύκλου της κοινωφελούς εργασίας να γίνουν προς το καλοκαίρι.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο β’ κύκλος της κοινωφελούς εργασίας αναµένεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά µε τον α’ κύκλο, πράγµα που σηµαίνει πως οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι της ίδιας τάξης µεγέθους. Ο α’ κύκλος, οι αιτήσεις για τον οποίο έγιναν τον περασµένο Αύγουστο, αφορούσε 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Οπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, από τις 30.333 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο πλαίσιο του α’ κύκλου έχουν καλυφθεί οι 25.184, ενώ από τα 219,27 εκατοµµύρια ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί θα δαπανηθούν 182 εκατοµµύρια.

Το υπουργείο Εργασίας, αν και δεν προσανατολίζεται στην παράταση του προγράµµατος κοινωφελούς χαρακτήρα των 30.333 θέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αυτό δεν εµπίπτει στο κατ’ εξαίρεση καθεστώς των προγραµµάτων που προβλέπεται νοµοθετικά η δυνατότητα παράτασής τους, βρίσκεται σε επικοινωνία µε τους δήµους και τις περιφέρειες, ώστε να συλλέξει τις ανάγκες τους, στοχεύοντας στην υλοποίηση, χωρίς χρονικά κενά, ενός β’ κύκλου του εν λόγω προγράµµατος.

Οσον αφορά στη µοριοδότηση, µένει να οριστικοποιηθεί αν θα ακολουθηθεί το µοντέλο του α’ κύκλου ή αν θα προκύψουν τροποποιήσεις.

182 προσλήψεις για 18 μήνες στον ΟΣΥ

 • 23 Απρίλιος, 2019
leofr-thumb-large-thumb-large-thumb-large.jpg

Το πρασινο φως αναψε το ΑΣΕΠ για 182 εποχικές προσλήψεις στον ΟΣΥ- Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ.

Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν 18μηνες συμβάσεις εργασίας.

Η νέα προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα τις επόμενες μέρες. Θα ζητηθεί αποκλειστικά η ειδικότητα των καθαριστών.

Οι υποψήφιοι θα προέρχονται απο την κατηγορία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Υπενθυμιζουμε οτι ο ΟΣΥ εχει αιτηθεί και την πρόσληψη 160 ελεγκτών.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


Kόσμος στα μαγαζιά για τις πασχαλινές αγορές
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/pasha-eortastiko-orario-tis-megalis-ebdomadas
Πάσχα 2019: Το εορταστικό ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας -Πότε ανοίγουν και κλείνουν τα μαγαζιά
Kόσμος στα μαγαζιά για τις πασχαλινές αγορές
ΕΛΛΑΔΑ
21|04|2019 | 19:08
Kόσμος στα μαγαζιά για τις πασχαλινές αγορές / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ισχύ έχει τεθεί από την Πέμπτη 18 Απριλίου το πασχαλινό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη οι κεντρικές αγορές σε πολλές πόλεις έχουν γεμίσει με κόσμο, καθώς οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει τις αγορές τους για το Πάσχα.
Το ωράριο του Πάσχα των καταστημάτων

Σύμφωνα με όσα έχει προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το πρόγραμμα των καταστημάτων στην Αττική τη Μεγάλη Εβδομάδα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Μ. Δευτέρα 22/04: 09:00-21:00
Μ.Τρίτη 23/04: 09:00-21:00
Μ. Τετάρτη 24/04: 09:00-21:00
Μ. Πέμπτη 25/04: 09:00-21:00
Μ. Παρασκευή 26/04: 13:00-19:00
Μ. Σάββατο 27/04: 09:00-15:00
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/pasha-eortastiko-orario-tis-megalis-ebdomadas

Πρωτομαγιά 2019 στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – Όλες οι εκδηλώσεις

 • 19 Απρίλιος, 2019
shutterstock_334221119-e1493298824665.jpg

Την Πρωτομαγιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γιορτάζει την άνοιξη στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με μουσική, χορό, πολλά παιχνίδια και μαγιάτικες δραστηριότητες από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Συναυλίες

«The Burger Project»: Οι Burger Project επιστρέφουν στο ΚΠΙΣΝ για να καλωσορίσουν την άνοιξη με μια ξεσηκωτική συναυλία για μικρά και μεγάλα παιδιά. Με παιδικά τραγούδια, χιουμοριστικές πρόζες και το στοιχείο της διάδρασης, οι Burger Project καλούν το κοινό να συμμετάσχει σε ρυθμικά, μελωδικά και κινητικά παιχνίδια και να χορέψει όσο πιο τρελά μπορεί. Συντελεστές: Αλ Μαλαπόλας Καλαμπόκης (κιθάρα, φωνή), Προφέσορ Cosmic (πλήκτρα, φωνή), Μίστερ Finger (μπάσο, φωνητικά), Έλεν Τρέλεν (τύμπανα, φωνητικά).
«The Jaguar Bombs»: Tι κοινό μπορεί να έχουν οι Sonics με τους 5ive και ο Elvis με τους Offspring; Οι Jaguar Bombs αναμειγνύουν δυναμικό rock ‘n’ roll ρυθμό με pop μελωδίες προηγούμενων δεκαετιών. Παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από rockabilly, surf και garage rock αισθητική με αναφορές σε εφηβικούς pop ύμνους και άλλες ένοχες μουσικές απολαύσεις, οι Jaguar Bombs διασκευάζουν διαχρονικές επιτυχίες που όλοι μας έχουμε τραγουδήσει, καθώς και τραγούδια που έντυσαν μουσικά τα πάρτι των εφηβικών μας χρόνων. Συντελεστές: ‘Αγγελος Αϊβάζης, Βασίλης Νησσόπουλος, Γιάννης Ράλλης, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Στέφανος Σακελλαρίου.

Μια διαφορετική ξενάγηση

«Μια Βόλτα στο Πάρκο»: Μιχάλης Συριόπουλος. Είτε γνωρίζετε ήδη το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είτε όχι, η νέα σειρά ξεναγήσεων «Μια βόλτα στο Πάρκο» ρίχνει ένα διαφορετικό φως στο τοπίο. Κάθε μήνα ένα καλλιτέχνης αναλαμβάνει τον ρόλο του ξεναγού και συνοδεύει τους επισκέπτες σε έναν περίπατο όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Τον Μάιο, τον ρόλο του ξεναγού αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Συριόπουλος, που πρόσφατα τιμήθηκε με το Θεατρικό Βραβείο Δημήτρης Χορν για τις ερμηνείες του κατά τη θεατρική σεζόν 2017-2018. Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή στο SNFCC.org (έως 20 συμμετοχές ανά ξενάγηση).

Πρωτομαγιάτικα παιχνίδια και εργαστήρια

«Ένας σπόρος ταξιδεύει»: Ένα παιχνίδι θησαυρού, με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Ένας σπόρος ταξιδεύει και βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο καλεί το κοινό να το εξερευνήσει, να αποτυπώσει τη χρωματική παλέτα των λουλουδιών του και να φτιάξει το δικό του πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Για παιδιά 4-9 ετών και τους συνοδούς τους. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Urban Point Landscape Programs (έως 30 συμμετοχές, 15 παιδιά και 15 συνοδοί, με σειρά προτεραιότητας).

«Το Πάρκο των Θαυμάτων»: Στο ανθισμένο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες ομαδικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν άθληση, χορό και μουσική, έχουν σαν στόχο να καλλιεργήσουν στα παιδιά την έννοια της ενσυναίσθησης: να τα βοηθήσουν να αντιληφθούν πώς αισθάνονται συμπαίκτες και αντίπαλοι, να ενθαρρύνουν τη συνεργασία και την έννοια της ευγενούς άμιλλας. Για παιδιά 4-8 ετών και τις οικογένειές τους. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος (έως 40 οικογένειες ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας).

«Πικ-Νικ για χαρτογράφους: Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για παιδιά και γονείς. Γυρνώντας τα βέλη πάνω σε έναν χάρτη-τραπεζομάντηλο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εσάς, μπορείτε να εντοπίσετε προορισμούς και μνημεία που θα σας αφηγηθούν ιστορίες και μέσα απ’ αυτά, να ανακαλύψετε περισσότερα για την πόλη μας. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom (έως 60 συμμετοχές ανά 30′ με σειρά προτεραιότητας).

«Face Painting»: Οι αγαπημένοι μας ζωγράφοι προσώπου έρχονται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για να γεμίσουν τα πρόσωπα των παιδιών με χαρά και ανοιξιάτικα χρώματα. Για παιδιά όλων των ηλικιών. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Moutzoures.

«Χάρτινο Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι»: Αντλώντας έμπνευση από τη βόλτα σας στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ελάτε να φτιάξετε το δικό σας πρωτομαγιάτικο στεφάνι με χάρτινα λουλούδια από τους «κήπους» των βιβλίων της βοτανολογίας και μυρωδιές από αιθέρια έλαια. Για ενήλικες. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: ‘Αγγελος Μέντης (έως 30 συμμετοχές ανά εργαστήριο με προεγγραφή στο SNFCC.org).

«Bubble Parade: Ο Κήπος των Ευχών»: Δύο περιπλανώμενοι ειρηνοποιοί, ξεκινώντας από την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, προσκαλούν το κοινό σε μια μεγάλη παρέλαση από σαπουνόφουσκες και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής και χαράς, όπου συνυπάρχουν τα στοιχεία του ονείρου, του παραμυθιού και του πραγματικού. Για παιδιά και ενήλικες. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: La Petite Marguerite.

«Αφροβραζιλιάνικος Χορός»: Ένα εκρηκτικό εργαστήριο χορού έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να απελευθερώσει την έκφρασή σας και να σας αναζωογονήσει μέσα από το πνεύμα της βραζιλιάνικης κουλτούρας. Η συνάντηση πραγματοποιείται με ζωντανή μπάντα μουσικών και αποτελεί μια γνωριμία με τις βασικές τεχνικές και χορογραφίες της βραζιλιάνικης παράδοσης (Orixas, Samba Batucada, Samba Reggae, Maracatu κ.α.), αλλά και με πιο σύνθετους συνδυασμούς. Για ενήλικες. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Νέλλη Πουλοπούλου (έως 40 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας).

«Capoeira για Οικογένειες»: Άθλημα, χορός ή πολεμική τέχνη; Η capoeira είναι όλα αυτά μαζί και το ΚΠΙΣΝ σας καλεί να ανακαλύψετε τη δημοφιλή αφροβραζιλιάνικη τέχνη, που βοηθά μικρούς και μεγάλους να εξελιχθούν κινητικά, κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά και, πάνω απ’ όλα, να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Για παιδιά 3-10 ετών και τους συνοδούς τους. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Professor Dudu (έως 20 παιδιά και 20 συνοδοί με σειρά προτεραιότητας).
* Όλες οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

Έτσι θα είναι τα ανακαινισμένα βαγόνια του Ηλεκτρικού

 • 17 Απρίλιος, 2019
xPhLNMWOcR3kAPAnWedfx.jpg.pagespeed.ic_.jEfXEYd_zp.jpg

Οι ανακαινισμένοι συρμοί του Ηλεκτρικού θα διαθέτουν νεά σύγχρονη εμφάνιση θα διαθέτουν κλιματισμό τελευταίας γενιάς, οθόνες πληροφόρησης του κοινού, νέος φωτισμός νέοι μηχανισμοί για το άνοιγμα των θυρών. Σε αυτά που ..δεν φαίνονται, συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στο σύστημα παροχής ισχύος της έλξης και όλα τα Η/Μ και ηλεκτρονικά συστήματα.

Πολύ κοντά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γραμμής 1 είναι στην Αττικό Μετρό καθώς όπως έγινε γνωστό προετοιμάζεται διαγωνισμός για την ανακατασκευή και αναβάθμιση 75 οχημάτων από τους συρμούς 8ης παραλαβης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ypodomes.com.

Το κόστος εκτιμάται σε περίπου 70 εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 86,8εκατ.ευρώ) και στο έργο περιλαμβάνεται και 5ετής εγγύηση.

Οι συρμοί αυτοί μπήκαν στην κυκλοφορία της «πράσινης γραμμής» το 1985 και σήμερα είναι σε πολλή κακή κατάσταση.

Στόχος είναι η επιμήκυνση κατά 20 επιπλέον χρόνια της ζωής τους, η μείωση του κόστους ενέργειας και συντήρησης και βελτιστοποίηση της λειτουργίας.

Αυτή τη στιγμή η διάρκεια ζωής αυτών των συρμών είναι στα όρια τους δεδομένου του ότι μπήκαν στην κυκλοφορία το 1985, δηλαδή 34 χρόνια πριν ενώ ο μέσος όρος ζωής τους είναι 30 ή το πολύ 35 χρόνια.

Τα επόμενα βήματα είναι η συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ που θα δώσει τις προδιαγραφές, να γίνει λεπτομερής έλεγχος στους συμούς κυρίως για ρωγμές, να καθοριστούν οι εργασίες που θα γίνουν, να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης και να βγει ο διαγωνισμός.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, και κύκλοι της Αττικό Μετρό θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Στο διαγωνισμό αναμένεται να προσέλθουν οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες του χώρου.

Ένα από τα ερωτηματικά είναι που θα γίνουν αυτές οι εργασίες καθώς θεωρείται -οικονομικά – απαγορευτικό να μεταφερθούν όλοι αυτοί οι συρμοί στο εξωτερικό και αντίστοιχες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα είναι δυσεύρετες.

Αυτό που είναι ελπιδοφόρο είναι πως αυτός ο διαγωνισμός θα ανοίξει την πόρτα και σε άλλους αντίστοιχους μελλοντικά (ήδη οι συρμοί Α` παραλαβής των γραμμών 2 και 3 θα γίνουν 20 ετών σε μερικούς μήνες) και η τεχνογνωσία από εργασίες στη χώρα θα είναι πολύτιμη.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι υπήρξε γενιά συρμών που κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά αλλά χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης από το βήμα του Economist αναφέρθηκε στο θέμα της ύπαρξης γραμμής παραγωγής στη χωρά θεωρώντας ότι έτσι αμβλύνονται οι διαφορές μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών.

ΑΑΔΕ: Αίτηµα για να προσληφθούν 1.579 δημόσιοι υπάλληλοι

 • 16 Απρίλιος, 2019
2296094.jpg

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει ο πολυετής προγραµµατισµός προσλήψεων που θέσπισε η κυβέρνηση. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δηµοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει υποβάλει αίτηµα για 1.579 προσλήψεις µονίµων στην τετραετία 2020-2023 και αυτός είναι ένας µόνο από τους εκατοντάδες φορείς που έχουν κληθεί να δηλώσουν τις ανάγκες τους για την ερχόµενη τετραετία.

Ο πολυετής προγραµµατισµός προσλήψεων θεσπίστηκε µε τον νόµο 4590/2019 και έχει σκοπό την καλύτερη οργάνωση του Δηµοσίου, ώστε αφενός οι ίδιοι οι φορείς να έχουν καταγεγραµµένες τις ανάγκες τους µε βάση τα οργανογράµµατά τους, αφετέρου η κυβέρνηση και το ΑΣΕΠ να µπορεί να σχεδιάζει καλύτερα τις προκηρύξεις και να µην είναι απαραίτητες Πράξεις Υπουργικού Συµβουλίου (ΠΥΣ) για 10 και 20 προσλήψεις, καθώς θα είναι εφικτή η οµαδοποίηση των δράσεων.

Το Εθνος δημοσιευσε τα αιτήµατα προσλήψεων που έχει υποβάλει η ΑΑΔΕ για το διάστηµα 2020-2023, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ζητήσει από όλους τους φορείς της αποκαλούµενης γενικής κυβέρνησης (υπουργεία, Αυτοδιοίκηση, νοµικά πρόσωπα) να δηλώσουν τις ανάγκες τους για την ίδια περίοδο. Η προθεσµία για την υποβολή των αιτηµάτων έχει λήξει για όλους τους φορείς πλην του υπουργείου Εσωτερικών, που καλύπτει ταυτόχρονα τους 325 δήµους και τις 13 περιφέρειες.

Εντός των ερχοµένων εβδοµάδων η υπουργός ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναµένεται να παρουσιάσει συγκεντρωτικά τα αιτήµατα των φορέων του ∆ηµοσίου. Ο συνολικός αριθµός των αιτηµάτων αναµένεται µε µεγάλο ενδιαφέρον. Σύµφωνα µε ορισµένες εκτιµήσεις, υπολογίζεται πως το ∆ηµόσιο θα ζητά περίπου 50.000 προσλήψεις την τετραετία 2020-2023, προκειµένου να καλύψει τις απώλειες λόγω έλλειψης διορισµών και συνταξιοδοτήσεων.

Με βάση το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα 2019-2022 είχαν συµφωνηθεί µε τους θεσµούς περίπου 35.000 προσλήψεις, τηρουµένης της αναλογίας 1 πρόσληψη ανά 1 αποχώρηση. Ο αριθµός αυτός θα πρέπει να επικαιροποιηθεί για το διάστηµα 2020- 2023 χωρίς να αναµένονται τεράστιες µεταβολές. Στην περίπτωση αυτή θα είναι δύσκολο το όριο του µεσοπρόθεσµου να ξεπεραστεί, εκτός εάν επιτευχθεί κάποια ρύθµιση όπως έγινε πρόσφατα µε τις προσλήψεις στην εκπαίδευση και στο πρόγραµµα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Οι 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας και οι 3.000 για το «Βοήθεια στο Σπίτι» εξαιρέθηκαν, δηλαδή, και µε αυτό τον τρόπο το όριο του Μεσοπρόσθεσµου αυξήθηκε κατά 50%. Υπό την έννοια αυτή, εάν επιβεβαιωθεί αριθµός 50.000 αιτηµάτων δεν θα θεωρηθεί εξωπραγµατικός.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα αιτήµατα των φορέων του ∆ηµοσίου θα περάσουν από αξιολόγηση, καθώς η κατάθεσή τους στηρίζεται σε συγκεκριµένες προϋποθέσεις όπου συνυπολογίζονται:

1) οι αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού µε σύνταξη,

2) τα υφιστάµενα κενά σε προσωπικό,

3) οι στρατηγικές προτεραιότητες του κάθε φορέα και

4) οι εκτιµώµενες ανάγκες ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα σε συνδυασµό µε την πιθανότητα αυτές να καλυφθούν και από µετατάξεις.

Το χρονοδιάγραµµα

Τη µεθοδολογία που προαναφέραµε ακολούθησε και η ΑΑ∆Ε, αναλύοντας τις ανάγκες για την ερχόµενη τετραετία.

Ετσι, υπολογίζει ότι:

 • Το 2020 θα αποχωρήσουν συνολικά 296 µόνιµοι υπάλληλοι και το 2021 άλλοι 329. Σύνολο απωλειών για τον εισπρακτικό µηχανισµό του κράτους, 625 άτοµα.
 • Για την ίδια διετία η ΑΑ∆Ε ζητά να προσληφθούν 228 ΠΕ Εφοριακών, 65 ΤΕ Εφοριακών, 141 ΠΕ Τελωνειακών, 77 ΤΕ Τελωνειακών, 46 ∆Ε Τελωνειακών, 93 ΠΕ Πληροφορικής, 58 ΤΕ Πληροφορικής και 10 ΠΕ Μηχανικών. Σύνολο προσλήψεων 718 άτοµα.
 • Για τη διετία 2022-2023 υπολογίζεται ότι θα προκύψουν υπερδιπλάσιες απώλειες σε σχέση µε την προηγούµενη. Το 2022 θα αποχωρήσουν 769 υπάλληλοι και το 2023 ακόµη 716, δηλαδή 1.485 συνολικά.
 • Σε αντιστάθµισµα, η ΑΑ∆Ε ζητά να γίνουν 861 προσλήψεις µονίµων µε βάση την εξής κατανοµή: 258 ΠΕ Εφοριακών, 69 ΤΕ Εφοριακών, 235 ∆Ε Εφοριακών, 72 ΠΕ Τελωνειακών, 24 ΤΕ Τελωνειακών, 77 ∆Ε Τελωνειακών και 31 ΠΕ Χηµικών. Οι 1.579 προσλήψεις µονίµων υπαλλήλων δεν θα είναι η µόνη πηγή κάλυψης των πολύ µεγαλύτερων οργανικών κενών που αντιµετωπίζει η συγκεκριµένη υπηρεσία.

Οπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, µε τη σηµερινή της οργάνωση ξεκινά αυτήν τη στιγµή µε 1.860 κενά σε εφοριακούς, 886 σε τελωνειακούς, 506 σε πληροφορικάριους και 168 σε άλλους κλάδους. Περιµένει όµως ταυτόχρονα προσωπικό από µετατάξεις και το Ενιαίο Σύστηµα Κινητικότητας, ενώ αναµένεται να καρποφορήσουν διαδικασίες πρόσληψης που έχουν ξεκινήσει παλαιότερα, όπως η προκήρυξη του 2017 για 548 υπαλλήλους.

Οπως έχει πει παλαιότερα η κυβέρνηση, ο πολυετής προγραµµατισµός των προσλήψεων θα αναδείξει ακόµη πιο έντονα το πρόβληµα των µεγάλων κενών στη στελέχωση της ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και θα αποτυπώσει την επιδείνωση που θα προκαλέσει µια επιστροφή στη µνηµονιακή αναλογία 1 πρόληψη ανά 5 αποχωρήσεις που πρεσβεύει η Νέα ∆ηµοκρατία. Οπως έχει πει η υπουργός ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, εάν επιστρέψουµε στο 1:5, µετά βίας θα γίνονται οι υποχρεωτικές προσλήψεις εκείνων που αποφοιτούν από τις σχολές των ενστόλων και τη Σχολή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης.

Υπό την έννοια αυτή, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση χθες η σχετική αναφορά του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλου, στην παρουσίαση για τον νέο θεσµό του Παρατηρητηρίου ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης. Ο κ. Μίχαλος, στέλεχος παλαιότερα της κυβέρνησης Καραµανλή, που διεγράφη από τη Νέα ∆ηµοκρατία τον Ιούνιο του 2018, κατηγορούµενος τότε ως «δούρειος ίππος του ΣΥΡΙΖΑ», µίλησε για την ανάγκη επιστροφής στο 1:5, ώστε ένα µικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος να αµείβει καλύτερα τους υπαλλήλους του. Ελαβε την απάντηση από την κ. Ξενογιαννακοπούλου, που είπε ότι χρειάζεται αποκατάσταση της εµπιστοσύνης του πολίτη σε ένα κράτος πιο αποτελεσµατικό, το οποίο χρειάζεται ανανέωση του ανθρώπινου δυναµικού έπειτα από χρόνια στοχοποίησης

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Κτηματολόγιο

 • 15 Απρίλιος, 2019
720_613815_812a7b5705-98a541cc90811bd7.jpg

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες για το Κτηματολόγιο ανέφερε η διευθύντρια της Νομικής Διεύθυνσης Κτηματογράφησης, Ελεονώρα Ανδρεαδάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Πρωινή Βάρδια».

Η κ. Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε ξεχωριστά στην περιοχή της Αθήνας, στην οποία η προανάρτηση ξεκινά σε λίγες μέρες: «Στις 22 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα αρχίζει η προανάρτηση στην Αθήνα, άρα όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις το 2008 πρέπει να μπουν στο Taxisnet για να εντοπίσουν το ακίνητό τους, να δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης. Η προθεσμία για την αίτηση είναι δύο μήνες» τόνισε.

Όπως είπε η κ. Ανδρεαδάκη: «Βρισκόμαστε σε πλήρη εξέλιξη της κτηματογράφησης, ο καθένας από εμάς που έχει ένα ακίνητο θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου και μέσω της μηχανής αναζήτησης να βρει σε ποιο στάδιο της κτηματογράφησης βρίσκεται η περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητό του. Όλοι θα πρέπει να το ελέγξουν. Είμαστε σε πλήρη εξέλιξη δεδομένου ότι υποβάλλονται δηλώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, επομένως θα πρέπει να συγκεντρώσουμε τα δικαιολογητικά μας για να υποβάλουμε τη δήλωσή μας. Τα δικαιολογητικά είναι λίγα και απλά. Πρέπει να βρούμε το συμβόλαιο του ακινήτου, το πιστοποιητικό μεταγραφής και να εντοπίσουμε το ακίνητο».

Όσον αφορά στο πιστοποιητικό μεταγραφής, υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να το προσκομίσει ο υπόχρεος σε δεύτερο χρόνο: «Όχι όμως να μην το φέρουμε. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε συναλλαγή, πρέπει ο τίτλος μας να έχει μεταγραφεί».

Σχετικά με τους βοηθητικούς χώρους, αυτά που ισχύουν είναι τα εξής: Καταρχάς όταν μιλάμε για βοηθητικούς χώρους αναφερόμαστε σε γκαράζ, αποθήκες κ.ά. Αν αυτοί έχουν χιλιοστά, τότε δηλώνονται χωριστά ως οριζόντια ιδιοκτησία και το πάγιο τέλος είναι φθηνότερο, κοστίζει 20 ευρώ. Αν μιλάμε για βοηθητικούς χώρους σε κτίσματα, σε κτίρια, όπως σε πολλές αγροτικές περιοχές, γίνεται μια απλή αναφορά στο έντυπο της δήλωσης όπως για όλους τους χώρους. Ξεχωριστή δήλωση και διαφορετικό πάγιο τέλος, φθηνότερο, αφορά μόνο τις περιπτώσεις τις οποίες έχει χιλιοστά ο βοηθητικός χώρος, είτε αυτός αφορά αποθήκη είτε γκαράζ είτε οτιδήποτε άλλο».

Η κ. Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε και στην περίπτωση λάθους αλλά και στο πώς κάποιος μπορεί να αποφύγει τις κακοτοπιές: «Οι πολίτες για να αποφύγουν τις κακοτοπιές, καλό θα ήταν πριν ξεκινήσουν τις διαδικασίες είτε με δικηγόρο είτε με τοπογράφο, καλό θα ήταν να προσέλθουν στο γραφείο κτηματογράφησης ή στο κτηματολόγιο ή στο κτηματολογικό γραφείο».

Από 6-20 Μαΐου οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία- Δημοτικά

 • 12 Απρίλιος, 2019
assets_large_t_183761_54015805_0.jpg

Από 6-20 Μαΐου οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία- Δημοτικά

Η εγκύκλιος για το Νηπιαγωγείο σε μορφή pdf

Η εγκύκλιος για το Δημοτικό σε μορφή pdf

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 2Κ/2018

 • 11 Απρίλιος, 2019
asep-ERGASIA-THESEIS-ERGASIAS-2017-1000.jpg

Eκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr)  τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 2Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/8-2-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα δύο (42) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.).

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 12 Απριλίου 2019 έως και την πάροδο της 22ας Απριλίου 2019, ημέρας Δευτέρας.

Προκήρυξη διαγωνισμού υποψηφίων δικαστικών επιμελητών 2019

 • 8 Απρίλιος, 2019
Capture-1.png

Προκηρύσσουμε διαγωνισμό για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών ο οποίος θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στο Κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών.

Οι θέσεις αυτές είναι ανά Εφετείο οι εξής:

Εφετείο Αθηνών 19

Εφετείο Πειραιώς 6

Εφετείο Ευβοίας 3

Εφετείο Αιγαίου 3

Εφετείο Βορείου Αιγαίου 2

Εφετείο Δωδεκανήσου 1

Εφετείο Λαμίας 1

Εφετείο Θεσσαλονίκης 13

Εφετείο Λάρισας 3

Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας 3

Εφετείο Θράκης 9 Εφετείο Κέρκυρας 4

Εφετείο Πατρών 4

Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος 4

Εφετείο Ναυπλίου 2

Εφετείο Καλαμάτας 1

Εφετείο Κρήτης 1

Εφετείο Ανατολικής Κρήτης 5

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1979 έως και 1997

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία του Εφετείου της έδρας του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών στον οποίο έχουν εγγραφεί ως ασκούμενοι, το αργότερο μέχρι και τις 6 Μαΐου 2019

Στην αίτηση επισυνάπτονται τα εξής:

α. Πιστοποιητικό θεωρητικής και πρακτικής άσκησης του οικείου Συλλόγου

β. Τίτλος σπουδών (πτυχίο Νομικής Σχολής ημεδαπού πανεπιστημίου ή ισότιμου αλλοδαπού αναγνωρισμένου ).

γ. Υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη των προσόντων και την έλλειψη των κωλυμάτων συμμετοχής στις εξετάσεις όπως αναφέρονται στο εδάφιο α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 όπως ισχύει και του άρθρου 4 του ν. 2318/1995.

δ. Απόδειξη καταβολής ποσού πενήντα ( 50) ευρώ ως εξέταστρα

– Η εξέταση είναι γραπτή και περιλαμβάνει:

α) Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών και Πολιτική Δικονομία,

β) Ποινικό Κώδικα και Ποινική Δικονομία,

γ) Αστικό Κώδικα και Εμπορικό Δίκαιο.

Τα θέματα είναι κοινά για τους υποψήφιους όλης της Xώρας και διατυπώνονται από την Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή που συνεδριάζει στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

– Επιτυχόντες θεωρούνται κατά φθίνουσα σειρά επιτυχίας τόσοι, όσες είναι και οι αναφερόμενες στην παρούσα απόφαση κενές οργανικές θέσεις, εφόσον έχουν συγκεντρώσει τελικό γενικό βαθμό τουλάχιστον πέντε (5), με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 10 του ν.2318/1995.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, για τον καθορισμό της σειράς των ισοβαθμούντων διενεργείται από την οικεία εξεταστική επιτροπή, κλήρωση σε δημόσια συνεδρίαση.

Μετά τη δημοσίευση του πίνακα επιτυχόντων, όσοι περιλαμβάνονται σε αυτόν υποχρεούνται να παρακολουθήσουν κύκλο επιμορφωτικών διαδικασιών (σεμιναρίων).

Για το σκοπό αυτό, οι ανωτέρω θα πρέπει να απευθύνονται στην Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος (Καρόλου 28 Τ.Κ 10437 Αθήνα, τηλ. 210-3307127/ FAX 210-3306109), η οποία είναι αρμόδια για τον καθορισμό των λεπτομερειών και του τόπου όπου θα λάβουν χώρα οι ως άνω επιμορφωτικές διαδικασίες.

– Όσοι αποφοιτήσουν υποχρεούνται, μέσα σε προθεσμία σαράντα (40) ημερών από τη χορήγηση της βεβαίωσης παρακολούθησης των σεμιναρίων, να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν με σειρά προτίμησης την έδρα του Εφετείου στην οποία επιθυμούν να διοριστούν και επισυνάπτουν τα εξής δικαιολογητικά:

α. Βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος

β. Πιστοποιητικό υγείας, που θα προκύπτει από γνωμάτευση παθολόγου και ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη και

γ. Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά, ήτοι:

αντίγραφο Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης και πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α΄ (προκειμένου για άνδρες), αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.

Πριν το Πάσχα οι αιτήσεις για 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών

 • 9 Απρίλιος, 2019
newego_LARGE_t_1101_54437326_type13145.jpg

Ανοίγουν πριν το Πάσχα οι αιτήσεις για την πρώτη προκήρυξη μονίμων εκπαιδευτικών με ΑΣΕΠ σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρογλού.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου μίλησε, στο news 24/7, για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ όπως είπε πριν το Πάσχα ανοίγουν οι αιτήσεις για προσλήψεις 4500 μόνιμων εκπαιδευτικών.

«Θα γίνουν 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών στην επόμενη τριετία. Η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν το Πάσχα για τους 4.500 διορισμούς εντός του 2019. Σύντομα, μετά το Πάσχα, θα γίνει προκήρυξη για τους επόμενους 10.500, 5.250 για το 2020, άλλοι τόσοι για το 2021».

Δράσεις καθαρισμού του περιβάλλοντος σε κάθε άκρη της Ελλάδος

 • 8 Απρίλιος, 2019
Capture-1.png

Γι’ ακόμα μία χρονιά πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα η καμπάνια «Let΄s Do it Greece» για τον ταυτόχρονο εθελοντικό καθαρισμό της υπαίθρου σε όλην τη χώρα μας. Πολλοί νέοι και όχι μόνο κινητοποιήθηκαν με στόχο να αλλάξει η εικόνα του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας. Με το σύνθημα: «Γίνε εθελοντής, βοήθησε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τον τόπο σου».Το σημαντικό είναι πως κάθε χρόνο τα αποτελέσματα είναι και καλύτερα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνα από τέσσερα διαφορετικά μέρη της χώρας μας, την Ερμιονίδα, τη Θερμησία, την Κέρκυρα και τη Μύκονο.

Στην Ερμιονίδα και στην τοπική κοινότητα Θερμησίας άνθρωποι κάθε ηλικίας, φυσικά και παιδιά, συμμετείχαν στον καθαρισμό των παραλιών της περιοχής:

Στην Αμφιλοχία ήταν πολλά και τα νέα παιδιά που κινητοποιήθηκαν, μαθαίνοντας ότι… «Εθελοντής είναι αυτός που παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς χρηματικό αντίτιμο, με δική του βούληση, συνήθως υποστηρίζοντας τις δράσεις μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ενός φορέα, μιας ομάδας, μιας κοινότητας κ.α.».

Στο πλαίσιο της ίδιας καμπάνιας κινήθηκε και η τοπική κίνηση «Let’s Do this Corfu» στην Κέρκυρα, την Κυριακή (7/4). Παραλίες και άλλα μέρη της υπαίθρου του νησιού γέμισαν από μικρούς και μεγάλους με γάντια και σακούλες στα χέρια. Συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εθελοντές και συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 σακούλες απορριμμάτων.

O δήμος Μυκόνου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Al For Blue, πραγματοποίησε υποθαλάσσιο καθαρισμό στην παραλία του Αγίου Χαραλάμπη. Σ’ αυτό συνέβαλλαν και παιδιά από δημοτικό σχολείο της περιοχής.

ΕΔΟΕΑΠ: Επίδομα 100 ευρώ το μήνα ανά παιδί στις μονογονεικές οικογένειες

 • 5 Απρίλιος, 2019
ΕΔΟΕΑΠ.jpg

Στη χορήγηση του μονογονεϊκού επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους – ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ, προχωρεί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός αποφάσισε να δίδει 100 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο. Η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα παιδιού που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών ασφαλισμένος στον Οργανισμό γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ. Με αυτόν τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Αρχίζουν οι αιτήσεις των πρώην σχολικών φυλάκων για την επιστροφή τους στους δήμους

 • 4 Απρίλιος, 2019
sxolikos-fylakas.jpg

Με αντίπαλο τον χρόνο, αρχίζουν οι διαδικασίες επιστροφής των πρώην σχολικών φυλάκων στους δήμους. Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, ζητείται από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι το 2013 είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση είτε προς τον δήμο στον οποίο υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, είτε σε όποιον άλλον επιθυμούν να μεταταγούν.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι εν λόγω μετατάξεις δεν εξαιρούνται από την αναστολή λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, και ως εκ τούτου καλούνται τόσο οι αιτούντες όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε να προλάβουν να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις πριν το «πάγωμα» των προσλήψεων. Η αναστολή στις προσλήψεις αρχίζει ένα μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή στις 26 Απριλίου και τελειώνει με την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Προϋπόθεση για τη διενέργεια της μετάταξης είναι η κάλυψη των θέσεων στο φορέα προέλευσης (νοσοκομείο) της ειδικότητας στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του υπαλλήλου, να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Επίσης, πρέπει ο υπάλληλος να μην είναι ο μοναδικός που υπηρετεί στον οικείο κλάδο, εκτός κι αν στο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπεται μόνο μία θέση του εν λόγω κλάδου.

Η μετάταξη τού εν λόγω προσωπικού διενεργείται με μεταφορά της θέσης του στο δήμο, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχε πριν τη θέση του σε διαθεσιμότητα, συνυπολογιζόμενου του χρόνου υπηρεσίας στις υγειονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων αναφορικά με τη βαθμολογική και τη μισθολογική του εξέλιξη. Οι μετατασσόμενοι διατηρούν το ίδιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.

ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη 4Κ/2019 για 62 μόνιμες θέσεις

 • 3 Απρίλιος, 2019
ασεπ.jpg

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 4Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα δύο (62) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. – “Enterprise Greece” (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης).

Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων).

Τα αρχοντικά της Κηφισιάς ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό

 • 2 Απρίλιος, 2019
327556889.jpg

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις  10.00-15.00, θα πραγματοποιηθεί τέταρτη βόλτα στα Αρχοντικά της Κηφισιάς, με πρωτοβουλία του Δήμου Κηφισιάς.

Μέσα από αυτήν την διοργάνωση κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του δήμου θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν την ιστορία της Κηφισιάς αλλά και να μάθουν για την ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών και επιρροών.

Οι συμμετέχοντες, λοιπόν, θα γνωρίσουν την ιστορία της Πλατείας Κεφαλαρίου η οποία την περίοδο του Μεσοπολέμου, συγκέντρωνε τους κοσμικούς Αθηναίους και αποτελούσε σημείο συνάντησης τους. Ιδιαίτερα το Πάσχα τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα από επισκέπτες οι οποίοι παρακολουθούσαν τις ακολουθίες των Παθών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως  Κεφαλαρίου.

Η 4η Βόλτα στα Αρχοντικά στην Πλατεία Κεφαλαρίου συμπίπτει με την αναβίωση της ιστορικής Αλάσκας αλλά και με την επαναλειτουργία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή. Στην νέα διαδρομή στον χρόνο και την ιστορία, οι πολίτες θα γνωρίσουν μεταξύ άλλων το ξενοδοχείο Παλάς, την οικία Κατσελίδη, το κτήριο Μιχαλαριά και την ιστορία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως και του παρεκκλησιού του.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, μέσω πλατφόρμας στο portal του Δήμου Κηφισιάς (www.kifissia.gr).

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα

 • 29 Μάρτιος, 2019
ekptwseis.jpg

Οι ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2019 πλησιάζουν και θα μας δώσουν μία καλή ευκαιρία να αποκτήσουμε τα προϊόντα που επιθυμούμε σε χαμηλότερες τιμές, εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις και τις προσφορές που θα γίνονται. Οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 (αμέσως μετά το Πάσχα) και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων δηλαδή στις 21 Απριλίου και στις 5 Μαΐου. To προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας την Κυριακή είναι από τις 11.00 το πρωί έως τις 18.00, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά έως τις 20.00.

Στη συνέχεια, και μετά από αυτό το 10ήμερο προσφορών, σειρά έχουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ασκούμενων Φοιτητών Νομικής σε 34 χώρες

 • 28 Μάρτιος, 2019
636892723471632224.jpg

Αγαπάς τα ταξίδια όσο και την ενασχόληση με τα νομικά;

Τώρα μπορείς να τα συνδυάσεις!

Η ELSA, η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών, στα πλαίσια του Προγράμματος Ανταλλαγής Ασκούμενων Φοιτητών (Student Trainee Exchange Programme), άνοιξε τις αιτήσεις της για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό! Περισσότερες από 263 θέσεις σε δικηγορικές εταιρίες, οργανισμούς και πανεπιστημιακά ιδρύματα σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!

Παρακάτω θα βρεις συγκεντρωμένες τις θέσεις πρακτικής άσκησης: https://step.elsa.org/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το STEP και τους όρους αίτησης μη διστάσεις να απευθυνθείς στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΑΔΕ: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πολίτες-επιχειρήσεις

 • 27 Μάρτιος, 2019
4351238-735x444.jpg

Δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται άμεσα για τα νέα και τις δράσεις της εγκαινίασε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, θα απαντούν στο μήνυμα αν θέλουν να λαμβάνουν ενημερώσεις από την ΑΑΔΕ για τις σημαντικότερες αποφάσεις, εγκυκλίους και λοιπές δράσεις της φορολογικής διοίκησης.

Πατώντας «ΝΑΙ», θα ενημερώνονται μέσω των push notifications στο κάτω μέρος της οθόνης του υπολογιστή τους, για τα νέα της Αρχής.

Παράλληλα, στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης του ιστοτόπου, μπορούν, αν το επιθυμούν, να συμπληρώσουν το e-mail τους, ώστε να λαμβάνουν τα νέα ενημερωτικά δελτία (newsletters) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

Προσλαμβάνονται 876 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 56 μόνιμοι δόκιμοι πυροσβέστες

 • 26 Μάρτιος, 2019
fb_img_1426889304882.jpg

H Πυροσβεστική ενισχύεται με την πρόσληψη 876 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και 56 μόνιμων δόκιμων πυροσβεστών με απόφαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.Επίσης ιδρύεται Μηχανοκίνητο Τμήμα, που θα είναι άμεσης επέμβασης και ειδικών αποστολών.

To «Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων» θα έχει ως έδρα την 1η ΕΜΑΚ και ως αποστολή την ενίσχυση του έργου του ΠΣ σε 24ωρη βάση, εξασφαλίζοντας την άμεση κινητοποίηση με πυροσβεστικά οχήματα, υλικά και μέσα για την ταχεία αντιμετώπιση συμβάντων, σε όλη την Επικράτεια.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην ίδρυση του Τμήματος προκειμένου να λυθεί ένα μόνιμο πρόβλημα, που αφορούσε στην αποδυνάμωση πυροσβεστικών υπηρεσιών με την μετακίνηση προσωπικού και μέσων σε άλλες περιοχές, όταν υπήρχαν μεγάλες πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες άλλες.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, σε συμβάντα που αντιμετωπίζονται από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, συνδράμουν υπηρεσίες από γειτονικές περιοχές εάν το συμβάν είναι εκτεταμένο, ή και από όλη την Επικράτεια, εάν είναι μεγαλύτερης έκτασης. Αυτός ο τρόπος υποστήριξης της επιχειρησιακής δράσης μεταξύ των υπηρεσιών επιφέρει την αποδυνάμωσή τους σε περίπτωση ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Με τα νέα δεδομένα, το Μηχανοκίνητο Τμήμα θα τελεί σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας και δράσης, ώστε να καθίσταται δυνατή η κινητοποίηση και προώθησή του σε όλη την επικράτεια, ακόμη και με αεροπορικά μέσα εφόσον απαιτηθεί, χωρίς να αποδυναμώνονται άλλες τοπικές υπηρεσίες.

Το Μηχανοκίνητο Τμήμα θα απαρτίζεται από περίπου 200 πυροσβέστες, οι οποίοι θα διαθέτουν τουλάχιστον 20 πυροσβεστικά οχήματα και τον ανάλογο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του προσωπικού, το ΠΣ προχωράει άμεσα στην πρόσληψη 876 Πυροσβεστών Πενταετούς Απασχόλησης, οι οποίοι είναι από τους επιτυχόντες που προέρχονται από τον οικείο πίνακα επιλαχόντων εποχικών, οι οποίοι από συμβασιούχοι μετατρέπονται σε επί θητεία προσωπικό.

Οι 56 μόνιμοι δόκιμοι Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων προέρχονται από τον πίνακα επιλαχόντων του οικείου διαγωνισμού του 2011 και η όλη διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Αθλητικές
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
SPORTDAY - 26/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
ΠΡΑΣΙΝΗ - 26/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
LIVE SPORT - 26/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
SPORTIME - 26/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Ημερήσιες Πολιτικές
ΤΑ ΝΕΑ - 26/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
ΕΘΝΟΣ - 26/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Η ΑΥΓΗ - 22/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
ΒΡΑΔΥΝΗ - 22/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
ΜΠΑΜ - 23/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
ESPRESSO - 26/03/19
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Πρωτοσελιδο
Οπισθοφυλλο
Κυριακάτικες Πολιτικές

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως το Σάββατο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 06:22
Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως το Σάββατο

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως το Σάββατο, λόγω της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Καθημερινή

Πρώτο Θέμα

Βήμα της Κυριακής

Real News

H Αυγή

Έθνος

Kontra News

Κυριακάτικη Δημοκρατία

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Το Παρόν

ΜΠΑΜ

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Documento

Μακεδονία της Κυριακής

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, 13:50

Απόπειρα εξαπάτησης συνδρομητών COSMOTE – H ανακοίνωση της εταιρίας

 • 22 Μάρτιος, 2019
statheri-tilefonia-tilefono.jpg

Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι υπέπεσε στην αντίληψή μας πως άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τον ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE σταθερής, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούν από τους συνδρομητές την εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπολογιστές τους (π.χ. TeamViewer).

Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν καλεί τους πελάτες της, ζητώντας τους να εγκαταστήσουν τέτοιου είδους προγράμματα στον υπολογιστή τους. Αν κάποιος συνδρομητής θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσει άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888.

Για τον Όμιλο ΟΤΕ, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές, για κακόβουλες και παράνομες πράξεις.

Έξι στις δέκα οικογένειες δήλωσαν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ

 • 21 Μάρτιος, 2019
taxisnet9.jpg

Χαμηλότερα κινήθηκε για μια ακόμη χρονιά το συνολικό εισόδημα που δήλωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι για το 2017, με έξι στις δέκα οικογένειες μάλιστα να δηλώνουν εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ.

Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν στην εφορία το 2018, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017, σύμφωνα με τα στατιστικά ευρήματα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ αποκαλύπτουν ότι με βάση τις δηλώσεις του 2018 για τα εισοδήματα του 2017 στην εφορία δηλώθηκε συνολικό εισόδημα 73,612 δισ. ευρώ από 8.907.722 φορολογούμενους. Αυτό ήταν μικρότερο κατά 1 δισ. ευρώ συγκριτικά με το 2017 που είχε δηλωθεί το ποσό των 74,6 δισ. ευρώ, αλλά και σε σχέση με το 2016, οπότε είχε δηλωθεί το ποσό των 75,15 δισ. ευρώ.

Από το σύνολο των 73,612 δισ. ευρώ συνολικού εισοδήματος που δηλώθηκε, τα 60,403 δισ. ευρώ αποτελεί εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, τα 6,192 δισ. ευρώ αποτελούν εισόδημα από ακίνητα, ποσό 2,184 δισ. ευρώ αφορά εισόδημα από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και υπεραξία από μεταβίβαση κεφαλαίου, τα 3,443 δισ. είναι εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ 1,388 δισ. ευρώ είναι τα αγροτικά εισοδήματα.

Ωστόσο, το φορολογηθέν συνολικό εισόδημα κινήθηκε υψηλότερα και ανήλθε στα 80,391 δισ. ευρώ, με τη διαφορά να οφείλεται στο εισόδημα που φορολογήθηκε με βάση τα τεκμήρια. Ο συνολικός φόρος που καταβλήθηκε ανήλθε σε 8,328 δισ. ευρώ. Με βάση τα τεκμήρια φορολογήθηκε εισόδημα 6,778 δισ. ευρώ που αφορούσε 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Το ύψος των μειώσεων φόρου ανήλθε σε 9,874 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,830 δισ. ευρώ αφορούν τη μείωση λόγω του αφορολόγητου με βάση αποδείξεις δαπανών με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης ανήλθε σε 62,233 εκατ. ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος στα 386,271 εκατ. ευρώ. Το ύψος της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ανήλθε σε 616,856 εκατ. ευρώ.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει, επίσης, ότι έξι στις δέκα οικογένειες δήλωσαν ότι το 2017 απέκτησαν εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ, καθώς από τις 6.370.099 φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018, εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ δήλωσαν 3.964.567 φορολογούμενοι σε οικογενειακό επίπεδο.

Επίσης, περισσότεροι από 1 εκατ. φορολογούμενοι δηλώνουν ότι φιλοξενούν στο σπίτι τους φίλο ή συγγενή, ενώ μηδενικό εισόδημα δήλωσαν 644.790 φορολογούμενοι.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πέρυσι ο αριθμός των φορολογούμενων με υψηλά εισοδήματα, άνω των 100.000 ευρώ, διαμορφώθηκε στις 19.869.

ΑΑΔΕ: Ποια επαγγέλματα είναι στην κορυφή της φοροδιαφυγής

 • 20 Μάρτιος, 2019
forodiafygi-600x310.jpg

Tους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής ανά επάγγελμα και ανά νομό της χώρας αναδεικνύουν τα συμπεράσματα μελέτης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τους ελέγχους που έγιναν την τελευταία τριετία.

Στη λίστα των επαγγελματιών τα σκήπτρα κρατούν οι ιδιοκτήτες και οι υπηρεσίες ταξί, τα γραφεία ενοικίασης ΙΧ και μοτό, οι αγρότες, οι μαιευτήρες-γυναικολόγοι, οι καλλιεργητές κηπευτικών και λαχανικών, τα κομμωτήρια και οι πιτσαρίες.

Οι 10 νομοί της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας, όπως καταγράφονται στη μελέτη της ΑΑΔΕ, είναι Κερκύρας με ποσοστό παραβατικότητα 68%, Τρικάλων, Αχαΐας, Κορινθίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Βοιωτίας.

Την τριετία 2016-2018 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα περισσότεροι από 247.406 επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι ενώ σε 46.993 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις. Μόνο το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε «Το Βήμα της Κυριακής», από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 διενεργήθηκαν από 2.234 υπαλλήλους 108 εφοριών σε όλη την Επικράτεια 86.092 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε 52.047 επιχειρήσεις.

Από το συνολικό πλήθος των ελέγχων σε 22.171 διαπιστώθηκε ότι 19.157 επιχειρήσεις είχαν υποπέσει σε 70.912 παραβάσεις!

Ετσι, το ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας ανέρχεται σε 25,75% με μία στις τέσσερις ελεγχόμενες επιχειρήσεις να μην έχει κόψει αποδείξεις ή να έχουν εντοπιστεί πλαστά και εικονικά παραστατικά.

Συνολικά έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα 13 εκατ. ευρώ σε 32.630 επιχειρήσεις αλλά έχουν εισπραχθεί μόνο 7,5 εκατ. ευρώ από 22.131 υποθέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το 90% των ελέγχων έγιναν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ το ποσοστό παραβατικότητας στη συγκεκριμένη κατηγορία άγγιξε το 26,7% έναντι 14,8% των μεγάλων επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ’ κατηγορίας).

Δεν κόβουν αποδείξεις

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιτόπιων ελέγχων με διαπίστωση παράβασης αφορούν περιπτώσεις εντοπισμού μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης από μία έως τρεις αποδείξεις. Σε 13.495 επιτόπιους ελέγχους διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης, σε 3.819 ελέγχους η μη έκδοση δύο αποδείξεων, σε 1.538 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί τρεις αποδείξεις. Μάλιστα 489 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο να μην έχουν κόψει 10 αποδείξεις και πάνω ενώ συνολικά ο αριθμός των παραστατικών που δεν είχαν εκδοθεί ανήλθε σε 29.499!

Οι περισσότεροι έλεγχοι έχουν διενεργηθεί από 18 εφορίες υπαγόμενες στην περιφέρεια Πειραιά και 35 εφορίες της φορολογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Το μεγαλύτερο πλήθος ελέγχων έγινε στην Αττική, στην Κεντρική Μακεδονία και στο Νότιο Αιγαίο, ενώ η υψηλότερη τιμή παραβατικότητας εντοπίζεται κατά σειρά στα Ιόνια Νησιά, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία.

Ελεγχοι και παραβάσεις

Σε αναψυκτήρια-καφέ έγιναν 24.758 έλεγχοι με ποσοστό παραβατικότητας 22%, ενώ επί 19.999 ελέγχων σε εστιατόρια και ψητοπωλεία το ποσοστό μη έκδοσης αποδείξεων άγγιξε το 29%. Στις περιπτώσεις που ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο κεντρικά και απομακρυσμένα σημεία τα ποσοστά παραβατικότητα ήταν ακόμη υψηλότερα, καθώς διαμορφώθηκαν στο 27,7% και 34,85% αντίστοιχα.

Στον τομέα του εμπορίου το ποσοστό παραβατικότητας ήταν 10% και προέκυψε από τη διενέργεια 8.678 ελέγχων εκτός εγκατάστασης της επιχείρησης ενώ σε 19.027 ελέγχους εντός εγκατάστασης το ποσοστό διαμορφώθηκε σε 29,2%. Πάντως, τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής παρατηρούνται στην παροχή υπηρεσιών

Πού καταλήγουν οι φόροι στην Ελλάδα

 • 19 Μάρτιος, 2019
2572518.jpg

Οι κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι όγδοες υψηλότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που πρέπει να ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πού κατευθύνονται και εάν αποδίδουν. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ύστερα από τρία μνημόνια και πληθώρα «μεταρρυθμίσεων», η Ελλάδα εξακολουθεί να μην δίνει τη δέουσα σημασία σε τομείς εξαιρετικά κρίσιμους για την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το μέλλον της χώρας. Ουραγοί σε υγεία και εκπαίδευση. «Πρωταθλητές» στις δαπάνες για συντάξεις. Από τις χειρότερες επιδόσεις στη στήριξη των ανέργων και της οικογένειας.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι κρατικές δαπάνες ανέρχονται στο 45,8% του ΑΕΠ (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2017), με το ποσοστό να μειώνεται σταθερά από το 2012, όταν και βρισκόταν στο 48,9% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα είναι στο 47,3%, το όγδοο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28. Η Γαλλία έχει τα πρωτεία (56,5%), ενώ ακολουθούν σκδανδιναβικές χώρες, όπως η Φινλανδία (54,2%), η Δανία (51,2%) και η Σουηδία (49,4%).

Η μερίδα του λέοντος στις συντάξεις

Το μεγαλύτερο κομμάτι καλύπτουν σε όλα τα κράτη μέλη οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας. Στη χώρα μας ανέρχονται στο 19,4%, την ώρα που ο μέσος όρος της κοινότητας είναι 18,8%. Το 19,4% προκύπτει από δαπάνες ίσες με το 13,8% του ΑΕΠ για συντάξεις και επιδόματα γήρατος, 2,1% για επιζώντες, μόλις 0,6% για τη στήριξη οικογένειας και παιδιών, 0,5% για επιδόματα ανεργίας και 0,9% για «άλλες δαπάνες», που δεν προσδιορίζονται. Οι συντάξεις στην Ελλάδα καλύπτουν το 29% των συνολικών κρατικών δαπανών, με το ποσοστό να είναι το υψηλότερο στην Ε.Ε. των 28. Για την ενίσχυση των ανέργων η χώρα διαθέτει το 1% του συνόλου των κρατικών δαπανών της: 20η στην ΕΕ των 28.

Ουραγός σε υγεία και παιδεία

Η υγεία απορροφά το 11,1% του συνόλου των κρατικών δαπανών στη χώρα μας, με το ποσοστό να μας κατατάσσει στην 25η θέση μεταξύ των 28. Ακόμη χαμηλότερα, στην 27η θέση, είμαστε στις δαπάνες για εκπαίδευση, οι οποίες καλύπτουν το 8,2% του συνόλου.

Ως ποστοσό του ΑΕΠ οι δαπάνες για την παιδεία είναι 3,9%, την ώρα που στην Κύπρο για παράδειγμα το ποσοστό είναι 5,7% και στην Πορτογαλία 5%. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Σουηδία και είναι 6,8% ενώ ο μέσος  κοινοτικός όρος είναι στο 4,6%.

Οι δαπάνες για την υγεία καλύπτουν το 5,2% του ελληνικού ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 7%.

Ακριβές οι «γενικές δημόσιες υπηρεσίες»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία «γενικές δημόσιες υπηρεσίες» κατευθύνονται στην χώρα μας δαπάνες, που αντιστοιχούν στο 17,6% του συνόλου των κρατικών δαπανών (δεύτερο υψηλότερο στους 28) και στο 8,3% του ΑΕΠ (το υψηλότερο μεταξύ των 28). Ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 5,8% του ΑΕΠ.

Πρωταθλητισμό ως γνωστό κάνουμε και στις αμυντικές δαπάνες, που καλύπτουν το 2,5% του ΑΕΠ.

512 προσλήψεις στην Πυροσβεστική Ακαδημία

 • 18 Μάρτιος, 2019
pirosvestes.jpg

Η Πυροσβεστική Ακαδημία ανακοινώνει προσλήψεις 512 ατόμων για την κάλυψη του αναγκαίου αριθμού τακτικών και αναπληρωματικών καθηγητών που θα διορισθεί για να καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019 – 2020.

Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν 137 τακτικούς καθηγητές και 375 αναπληρωματικούς καθηγητές στη Σχολή Ανθυποπυραγών Κηφισιάς, στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών Κηφισιάς, στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών Παράρτημα Θεσσαλονίκης και στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας.

Δικαιολογητικά

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν ή να αποστείλουνστην Πυροσβεστική Ακαδημία υποχρεωτικώς,τα ακόλουθα δικαιολογητικά : α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.

Σε περίπτωση ταχυδρομικής (συστημένης) αποστολής, απαιτείται η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του αιτούντα. (απαραίτητο) β. Μία (1) φωτογραφία έγχρωμη διαστάσεων 4 Χ 4 εκατοστών. (απαραίτητο)

γ. Φωτοτυπία των δύο όψεων δελτίου ταυτότητας. (απαραίτητο)

δ. Έντυπο Δελτίο Προσωπικών Στοιχείων (όπως στο Υπόδειγμα) & πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα, με ατομικά και επαγγελματικά στοιχεία και οτιδήποτε σχετικό με τις σπουδές, το διδακτικό και το συγγραφικό έργο, προϋπηρεσία, καθώς και τυχόν διδακτική εμπειρία στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,, καθώς επίσης και σε Α.Ε.Ι, Α.Σ.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι.

ε. Τίτλο ή Τίτλους Σπουδών, από τον τίτλο σπουδών του πτυχίου να προκύπτει ο βαθμός αυτού. (απαραίτητο) στ. Πιστοποιητικό ισοτιμίας πτυχίου ή πράξη αναγνώρισης διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), αν οι τίτλοι σπουδών έχουν απονεμηθεί από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αντίστοιχα. (απαραίτητο για τίτλους αποκτηθέντες στο εξωτερικό) ζ. Φ.Ε.Κ. διορισμού σε θέση Δ.Ε.Π. (εφόσον υφίσταται) η. Άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (για τους υποψηφίους των αθλητικών ομάδων, στο άθλημα που αιτούνται το διορισμό τους). (απαραίτητο)

Όσοι ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος σε Σχολές της ΠΥΡ.Α. και ΜΟΝΟ αυτοί δύνανται να δηλώσουν ότι επιθυμούν να χρησιμοποιηθούν τα δικαιολογητικά της περσινής αίτησης και να υποβάλλουν μόνο όσα αποκτήθηκαν μεταγενέστερα της υποβολής αυτής, παραμένει δε η υποχρέωση υποβολής των α,β,γ και δ δικαιολογητικών της παρούσης. 2. Η δηλωθείσα, στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, προϋπηρεσίας στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, θα διαπιστώνεται αυτεπάγγελτα. Για προϋπηρεσία σε Α.Ε.Ι , Α.Σ.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι αυτή θα πρέπει να βεβαιώνεται από τα αντίστοιχα ιδρύματα.

Προϋπηρεσία σε θεματικές μη συναφείς με το αιτούμενο μάθημα προς διδασκαλία δεν λαμβάνεται υπόψη. Για την απόδειξη ότι είναι εκπαιδευτής ενηλίκων με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια απαιτείται η προσκόμιση σχετικού αποδεικτικού του φορέα πιστοποίησης. (ΕΟΠΠΕΠ). 3. Λοιπά έγγραφα που αφορούν προσόντα του υποψηφίου, συγγραφικό έργο (εργασίες, μελέτες, βιβλία κ.λπ.), διδακτική εμπειρία, τίτλοι σπουδών μη συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος κ.α. δεν συνυποβάλλονται με τα δικαιολογητικά, αλλά αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα.

4. Ως εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο των υπό πλήρωση θέσεων, μετά την απόκτηση του απαιτούμενου από την ανακοίνωση του βασικού τίτλου σπουδών, με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία.

Υποβολή αιτησεων

1. Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να υποβάλουν ή να αποστείλουν στην Πυροσβεστική Ακαδημία, οδός Μάτσα 32 , Τ.Κ. 145 64, Κάτω Κηφισιά Αττικής, τα δικαιολογητικά του κεφαλαίου VΙΙ της παρούσας, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο ή ταχυδρομικά (συστημένα), από Δευτέρα 01-04-2019 μέχρι και την Δευτέρα 08-04-2019, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.30΄-14.00΄. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

Για την ταχυδρομική (συστημένη) αποστολή θα λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικής και όχι η ημερομηνία παραλαβής από την Πυροσβεστική Ακαδημία.

2. Αντικατάσταση της αιτήσεως ή διόρθωση της ή συμπλήρωση τυχόν δικαιολογητικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Δικαιολογητικά που κατατίθενται μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν λαμβάνονται υπόψη.

3. Η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της αιτήσεως – υπεύθυνης δήλωσης και της πληρότητας των συνημμένων δικαιολογητικών, ανήκει αποκλειστικά στον υποψήφιο.

4. Αποκλείεται από τον διαγωνισμό ενδιαφερόμενος, χωρίς ειδοποίηση, στις παρακάτω περιπτώσεις: α. Όταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι ελλιπή. β. Όταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν υποβάλλονται εμπρόθεσμα.

γ. Όταν τα δικαιολογητικά δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. δ. Όταν οι αξιολογήσεις που έχουν λάβει κατά τη διάρκεια αξιολόγησης του διδακτικού προσωπικού των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στον κανονισμό της κάθε Σχολής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. (Ισχύει μόνο για προσωπικό που έχει απασχοληθεί σε Σχολές της ΠΥΡ.Α.)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εννέα υπάλληλοι της ΑΑΔΕ με αδικαιολόγητη περιουσία 4,4 εκατ. ευρώ

 • 15 Μάρτιος, 2019
diafthora.jpg

Αδικαιολόγητη περιουσία ύψους 4,4 εκατ. ευρώ σε 9 υπαλλήλους τους εντόπισε, μεταξύ άλλων,  από τις έρευνες που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, κατά την προηγούμενη χρονιά:

 • Διενήργησε και ολοκλήρωσε 133 Ελέγχους Περιουσιακής Κατάστασης (Ε.Π.Κ.) σε υπαλλήλους, από τους οποίους προέκυψε ότι για 9 υπαλλήλους δεν δικαιολογήθηκε η απόκτηση περιουσιακών τους στοιχείων, συνολικού ποσού 4.471.708 ευρώ.

Οι φάκελοι υποθέσεων διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

 • Διενήργησε 143 ελέγχους που αφορούσαν, κυρίως, Προκαταρκτικές Εξετάσεις, Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, Έρευνες, από τους οποίους σε 19 προέκυψαν πειθαρχικά παραπτώματα και ποινικά αδικήματα για 43 υπαλλήλους και οι υποθέσεις απεστάλησαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να επιληφθούν της περαιτέρω πειθαρχικής διαδικασίας και δίωξης.
 • Διενήργησε 43 επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους, για αποκάλυψη παραβατικής συμπεριφοράς.
 • Καταλόγισε σε βάρος υπαλλήλων 26.189.400 ευρώ (πλέον προσαυξήσεων), κυρίως από παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α.
 • Ολοκλήρωσε 14 Εισαγγελικές Παραγγελίες και οι Πορισματικές Εκθέσεις των Οικονομικών Επιθεωρητών διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελικούς Λειτουργούς.
 • Υποδέχθηκε 306 καταγγελίες, δημιούργησε αντίστοιχους φακέλους υποθέσεων, προέβη σε αξιολόγησή τους και δρομολόγησε τους φακέλους αρμοδίως, για τις προβλεπόμενες ενέργειες (έκδοση εντολών Προκαταρκτικών Εξετάσεων, Ε.Π.Κ. κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Α.Α.Δ.Ε. έχει ως αποστολή:

 • τον εντοπισμό, καθώς και την άμεση διερεύνηση και εξιχνίαση υποθέσεων διαφθοράς που συντελείται με την εμπλοκή υπαλλήλων σε ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα, ιδιαίτερης βαρύτητας, ο κολασμός των οποίων επιφέρει αυστηρότατες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, που συναρτώνται με την ίδια υπηρεσιακή υπόσταση του υπαλλήλου,
 • τον Έλεγχο Περιουσιακής Κατάστασης (Ε.Π.Κ.) υπαλλήλων, προκειμένου να αποδειχθεί η προέλευση πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων μη νόμιμης προέλευσης,
 • τους αιφνίδιους/επιτόπιους ελέγχους σε Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., για τη διαπίστωση παραβατικών συμπεριφορών εκ μέρους των υπαλλήλων,
 • την επανεξέταση υποθέσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα των υπαλλήλων,
 • το διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο δημοσίων διαχειρίσεων και τον καταλογισμό των δημοσίων υπολόγων σε περιπτώσεις, παράνομης διαχείρισης των δημοσίων εσόδων και
 • την εξέταση και αξιολόγηση των υποβαλλόμενων καταγγελιών σε βάρος υπαλλήλων, για περαιτέρω ενέργειες.

Ελεύθερη η είσοδος την 25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

 • 13 Μάρτιος, 2019
akropoli.jpg

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους από τις 9.00 το πρωί ως τις 6.00 το απόγευμα. Οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με… απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με συντροφιά τους αρχαιολόγους-φροντιστές.

Ώρες περιπάτων (στα ελληνικά): 12.00 μεσημέρι, 1.00 μ.μ., 2.00 μ.μ., 3.00 μ.μ., 4.00 μ.μ.

Συμμετοχή: Έως 40 επισκέπτες ανά περίπατο. Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι οικογένειες θα μπορούν επίσης να παραλάβουν από το Γραφείο Πληροφοριών τα ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια για να κάνουν μία πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο.

Την ημέρα αυτή το εστιατόριο του Μουσείου στο δεύτερο όροφο θα σερβίρει ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.

Παύει από την Τετάρτη η εγκύκλιος για τις απουσίες μαθητών λόγω γρίπης

Μέχρι σήμερα, οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν λαμβάνονταν υπόψη

12/03/2019

Παύει από την Τετάρτη η εγκύκλιος για τις απουσίες μαθητών λόγω γρίπης

Παύει από αύριο, Τετάρτη 13/3/19, η ισχύς της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, λόγω γρίπης.

Τη σχετική ενημέρωση έκανε το υπουργείο νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, με νεότερη εγκύκλιο.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα, οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονταν στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν ελήφθησαν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, με πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

ΑΣΕΠ: Τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Κ/2018 (ΔΕ)

 • 7 Μάρτιος, 2019
tromaktiko.jpg

Eκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.grτα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 17/22-5-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων πενήντα επτά (557) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 8 Μαρτίου 2019 έως και την πάροδο της 18ης Μαρτίου 2019, ημέρας Δευτέρας.

Γαβρόγλου:

Την άλλη εβδομάδα το νέο σύστημα εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

 • 6 Μάρτιος, 2019
panellhnies-2.jpg

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προανήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές από την ανακοίνωση της πρότασης που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ότι το βασικό πνεύμα των αλλαγών είναι η ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών στη Β’ Λυκείου, ώστε η Γ’ Λυκείου να είναι έτος προπαρασκευής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Θέλουμε τα παιδιά να μπορούν να εισάγονται σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου στον RealFM. «Την ύλη, ήδη, την ανακοινώσαμε, θα ανακοινώσουμε και το σύστημα εισαγωγής. Θα υπάρχουν ευνοϊκότερες διατάξεις για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς στο σύστημα που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Δικαστική απόφαση – βόμβα: Αναδρομικά 17.018 ευρώ για τις τριετίες

 • 5 Μάρτιος, 2019
assets_LARGE_t_420_54243658_type13031.jpg

Δικαστική απόφαση- βόμβα την οποία παρουσιάζει η «Δημοκρατία» κρίνει αντισυνταγματικό το γενικευμένο «πάγωμα» και την, επί της ουσίας, συλλήβδην και χωρίς προϋποθέσεις κατάργηση των επιδομάτων προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά, σε εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου.

Ο υπάλληλος που προσέφυγε κατά της ρύθμισης αυτής δικαιώθηκε πανηγυρικά και θα λάβει αναδρομικά 17.018,41 ευρώ, εκ των οποίων τα 7.000 ευρώ πρέπει να δοθούν άμεσα, πριν δηλ. από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.Η απόφαση- βόμβα, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την υποβολή προσφυγών από μισθωτούς, εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου στις 6 Φεβρουαρίου φέτος. Αφορά την αγωγή που άσκησε εργαζόμενος του ΟΤΕ κατά της απόφασης που έλαβε η επιχείρηση, εφαρμόζοντας την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Βάσει της ΠΥΣ η αναπροσαρμογή των επιδομάτων ωρίμανσης «πάγωσε» στις 14 Φεβρουαρίου του 2012 για το σύνολο του ιδιωτικού τομέα.

Με τη συγκεκριμένη ΠΥΣ ανεστάλη η μισθολογική εξέλιξη του προσωπικού του ΟΤΕ, όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να σταματήσουν από το 2013 η χορήγηση των μισθολογικών βαθμίδων και η αναπροσαρμογή του προβλεπόμενου χρονοεπιδόματος, βάσει των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του Ενιαίου Κανονισμού Προσωπικού του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η σχετική διάταξη της ΠΥΣ, βάσει της οποίας παγώνουν συνολικά όλα τα επιδόματα προϋπηρεσίας από τις 14/2/2012 και μετά, κρίνεται αντισυνταγματική, μεταξύ άλλων για τους εξής λόγους:

Δεν αναδεικνύονται λόγοι γενικού συμφέροντος για την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΠΥΣ, γενικευμένα, σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Δεν δικαιολογούνται «τυφλές» κρατικές παρεμβάσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας γενικά και χωρίς την εξέταση καθεμιάς περίπτωσης ξεχωριστά.

Όταν τα δικαστήρια επιλαμβάνονται ιδιωτικών διαφορών, πρέπει να εφαρμόζουν τις διατάξεις του ουσιαστικού δικαίου υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογικότητας. Στην προκειμένη περίπτωση, στον ΟΤΕ, πριν από την εφαρμογή της ΠΥΣ ήδη είχαν συμφωνηθεί μεσοσταθμικές μειώσεις 23% στις αποδοχές του προσωπικού, ενώ ο Οργανισμός ήταν μια εύρωστη επιχείρηση με υψηλά κερδοφόρους ισολογισμούς.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα

 • 4 Μάρτιος, 2019
thess.jpg

Εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στις περιοχές του Σέιχ Σου, της Τούμπας, της Χαριλάου και της Τριανδρίας.

Δείτε αναλυτικά τι θα γίνει και πού.

Σέιχ Σου

Η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει προγραμματίσει στις 11 Μαρτίου 2019, τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα «Κούλουμα 2019», στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρηνό Λόφο) με διάρκεια από τις 11:00 – 15:00, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, το χορευτικό σχήμα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και ο Σύλλογος «Οι Κανταδόροι» του Ι.Ν. Αγ.Δημητρίου .

ΩΡΑ

(Δευτέρα) 11:00 πμ – 3:00 μμ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πλατεία Τσιάτρα

Δάσος Σεϊχ Σου

ΦΟΡΕΑΣ

Γ’ Δημοτική Κοινότητα

τηλ. 2313318273 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θεοφίλου 25 ΤΚ.54633

Τούμπα

Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα στα πλαίσια των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2019» την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου από την ώρα 11:00 το πρωί στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία , την Θράκη, την Ήπειρο και τον Πόντο και λαϊκά τραγούδια, με παράλληλη την διανομή των νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους.

Συμμετέχουν:

«Διόνυσος» Κέντρο Έρευνας & Μελέτης Παραδοσιακού Χορού & Λαϊκού Πολιτισμού

Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέας Ελβετίας»

Σύλλογος Τυχεριωτών Θες/νίκης «Ακρίτας»

Χορευτική Ομάδα Εθελοντικού Συλλόγου Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας

Συνοδεία Παραδοσιακής Ορχήστρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΩΡΑ

(Δευτέρα) 11:00 πμ – 3:00 μμ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού

ΦΟΡΕΑΣ

Δ’ Δημοτική Κοινότητα

Τηλ. 2313318518 – 2313318517, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Κλεάνθους 57, ΤΚ. 54453

Χαριλάου

Την Καθαρά Δευτέρα « Ελάτε να γίνουμε μια παρέα » στο Άλσος Νέας Ελβετίας

Η Ε΄Δημοτική Κοινότητα σας προσκαλεί και φέτος, την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 από τις 11.00 το πρωί., ¨να γίνουμε μια παρέα¨ για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στο Άλσος Νέας Ελβετίας ( Τέρμα Χαριλάου). Θα ακούσουμε ζωντανή παραδοσιακή μουσική και θα χορέψουμε με τα χορευτικά του 4ου Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ . Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ στα παιδιά θα μοιραστούν δωρεάν χαρταετοί ( χορηγία Μασούτη)

Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΩΡΑ

(Δευτέρα) 11:00 πμ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Άλσος Νέας Ελβετίας

Τέρμα Χαριλάου

ΦΟΡΕΑΣ

Ε’ Δημοτική Κοινότητα

Τριανδρία

Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας διοργανώνει την εκδήλωση «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2019» την Καθαρή Δευτέρα στο Πάρκο Μέσα Γειτονιάς (πάρκο Γενναδίου) στις 11:00π.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη διάθεση σαρακοστιανών εδεσμάτων όπως φασολάδα, χαλβά , λαγάνα, ελιές, ταραμά, κόκκινο ή λευκό κρασί καθώς και το μοίρασμα χαρταετών στους μικρούς μας φίλους προκειμένου να τηρηθεί το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική η οποία θα παίζει παραδοσιακούς χορούς και θα συμμετέχει η Εθελοντική Χορευτική Ομάδα Τριανδρίας.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΩΡΑ

(Δευτέρα) 11:00 πμ – 2:00 μμ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

Ελευθερίας 24 55337

ΦΟΡΕΑΣ

Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας

Ελευθερίας 24, τ.κ. 55337 Τηλ: 2313318568 Fax: 2313305422 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Μέσα στο Μάρτιο η προκήρυξη για το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών

 • 1 Μάρτιος, 2019
assets_LARGE_t_420_55067864_type13145.jpg

«Προχωράμε άμεσα στο διορισμό των 4500 εκπαιδευτικών. Έως τις 15 Μαρτίου θα έχει ανοίξει η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την περιοδεία του σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Φλώρινα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Φλώρινας και στην εκτενή συζήτηση που ακολούθησε με τον σύλλογο διδασκόντων των δύο σχολείων, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι, κατόπιν συνεννόησης και με την αρμόδια υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θα εκδοθεί μία πράξη υπουργικού συμβουλίου, που θα κατοχυρώνει τη δυνατότητα προκήρυξης των 5.250 μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών, για τις προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών που εργάζονται για περισσότερα από 10 χρόνια ως αναπληρωτές, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι, κατά τη συζήτηση που έγινε εντός της Βουλής, πρότεινε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση να δεσμευτούν και να ψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών, με άξονα διορισμού τους έως το 2022, αλλά μέχρι στιγμής -και ξέρουμε γιατί- δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, κατέληξε ο υπουργός.

Για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή» (ΜΝΕΑ) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και λήγει το 2020, υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία και πέραν του 2020. Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη στάση πολλών δημάρχων απέναντι στους εκπαιδευτικούς των παραμεθόριων περιοχών και με αφορμή τη δυσκολία ενοικίασης διαμερισμάτων που υπάρχει εξαιτίας της γνωστής πλατφόρμας, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια προσπάθεια σε συνεργασία με τις «Κτιριακές υποδομές» να αξιοποιηθούν κτίσματα που ανήκουν στο Δημόσιο και να δημιουργηθούν κοινωνικές κατοικίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν σε περιοχές, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξεύρεσης στέγης.

Απευθυνόμενος, δε, στους 50 και πλέον εκπαιδευτικούς, σημείωσε ότι ο μοναδικός πυλώνας που στα σκληρά χρόνια των μνημονίων δεν κατέρρευσε ήταν η εκπαίδευση και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί σήκωσαν αυτό το φορτίο, προσθέτοντας ότι αυτή η κυβέρνηση το αναγνωρίζει στο πρόσωπό τους.

Ο υπουργός Παιδείας είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους μαθητές των ΕΠΑΛ, τους εξήγησε ότι τα ποσοστά με τα οποία εισάγονταν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα συνεχίσουν να υφίστανται, αλλά για τα ΑΕΙ της χώρας. Εξήγησε αναλυτικά τον θεσμό των διετών προγραμμάτων σπουδών για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, όπου θα παρέχουν εκτός του πτυχίου Ειδικότητας και την επαγγελματική άδεια χωρίς να χρειάζεται ο απόφοιτος να δίνει εξετάσεις πιστοποίησης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, τη λειτουργία διετούς σχολής Αμπελουργίας και Οινοποιίας στο Αμύνταιο και πρόσθεσε ότι οι διδάσκοντες, σε ποσοστό 30%, θα είναι από το πανεπιστήμιο και το υπόλοιπο ποσοστό από εξειδικευμένα τεχνικά και επιστημονικά στελέχη από την αγορά εργασίας. «Όσο θα προχωρά η υλοποίηση αυτού του μέτρου δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και τα διάφορα ΙΕΚ που λειτουργούν στη χώρα», σημείωσε.

Το ΑΣΕΠ ανακαλεί την προκήρυξη για 72 προσλήψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης

 • 15 Φεβρουάριος, 2019
dbcc4d466240b4e3e6bb7a3b1f621589_XL.jpg

Μετά από έγγραφο του ΑΣΕΠ με αρ. πρωτ. 2577//01/2019 – 14.02.2019, το οποίο επικαλείται τον Νόμο 4590/2019 (ΦΕΚ 17Α) και αφορά στην τροποποίηση των όρων των διαγωνισμών, το Μουσείο Ακρόπολης είναι αναγκασμένο να διακόψει τη διενέργεια του διαγωνισμού ΣΟΧ1/2019 για την πρόσληψη 72 ατόμων προσωπικού ασφαλείας και να επιστρέψει τα δικαιολογητικά στους υποψηφίους προκειμένου να τα επανυποβάλλουν, μετά από νέα έγκριση του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ που θα ακολουθήσει προσεχώς.

Οι υποψήφιοι (ή εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο), μπορούν να προσέρχονται με την ταυτότητά τους  στο Πρωτόκολλο του Μουσείου κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις  08.30 μέχρι τις 13.30 προκειμένου να παραλάβουν τα δικαιολογητικά που έχουν καταθέσει.

Υπ. Εργασίας: Απόφαση για τη μείωση των εισφορών για τους νέους

 • 14 Φεβρουάριος, 2019
1861053.jpg

Την απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αναδρομικά από την 01/01/2019, οι εργοδοτικές εισφορές για κύρια σύνταξη καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις μειωμένες κατά 50%, για τους απασχολούμενους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους.

Το ποσό που προκύπτει από την καταβολή των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΟΑΕΔ: Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα για 550 ανέργους

 • 13 Φεβρουάριος, 2019
a0c5a7207195d94e1e1b1a63b5f5cf6a_XL.jpg

Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας για νέους ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου μίλησε για τις πολιτικές μείωσης της ανεργίας.

Ειδικότερα απευθύνεται σε 550 νέους εκ των οποίων οι 300 θα απασχοληθούν ως προεργασία για 7 μήνες στον ιδιωτικό τομέα και οι 250 νέοι επιστήμονες σε project της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Στο πρόγραμμα θα απασχοληθούν για διάστημα 18 μηνών και θα πληρωθούν με βάση τον νέο κατώτατο μισθό, 650 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά στοχευμένα σε μια μόνο Περιφέρεια, δεδομένου ότι η Δυτική Μακεδονία, σε σχέση με άλλες Περιφέρειες της χώρας, παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Θα χρηματοδοτηθεί δε, εξ’ ολοκλήρου από πιστώσεις του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα από τον ΟΑΕΔ.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Nέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων

 • 12 Φεβρουάριος, 2019
energeiaki-anabathmisi.jpg

Νέα πρόσκληση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 εκδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοσίων Κτιρίων, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Η πρόσκληση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης, πού είχε εκδοθεί πριν από λίγους μήνες και καλύφθηκε στο σύνολο του προϋπολογισμού.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Εκδόθηκε σήμερα η πρόσκληση για ένα νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης Δημοσίων Κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ. Η πρόσκληση αυτή έρχεται να προστεθεί στα άλλα 11 εκατ. ευρώ, για έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου, το Επαγγελματικό Λύκειο Αγιάς, το Καρτάλειο Σχολικό Συγκρότημα Δήμου Βόλου, το Δημαρχίο Παλαμά, το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού, το Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τύρναβου, το 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και το Σχολικό κτίριο 2ου και 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Καρδίτσας. Λόγω του μεγάλου ενεργειακού κόστος που δαπανούν τα δημόσια κτήρια, αλλά και λόγω της παλαιότητας τους, αποφασίσαμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσουμε στην έκδοση αυτής της νέας πρόσκλησης για να μπορέσουν να ενταχθούν και άλλα έργα. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να δημιουργήσουμε συνθήκες για μικρότερο ενεργειακό κόστος, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και εξοικονομώντας χρήματα που μπορούν να διοχετευτούν σε άλλες δράσεις. Επιπρόσθετα, διαχέοντας κοινοτικούς πόρους στην τοπική αγορά δημιουργούμε μόχλευση στην πραγματική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».

Η Δράση έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία, με σκοπό την επίτευξη των εθνικών στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση. Επιπλέον, στοχεύει στην αξιοποίηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, με τα κτίρια του Δημόσιου Τομέα να αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας. Η μετάβαση προς μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα της Περιφέρειας και η δράση συμβάλλει στο στόχο αυτό, καθότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημοσίων κτιρίων (ιδιαίτερα των παλαιών και πλέον ενεργοβόρων) οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Η δράση ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων είναι μια δράση εθνικής εμβέλειας που συμβάλλει στην μακροπρόθεσμη στρατηγική για την ενεργειακή ανακαίνιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και την επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της δράσης: – Καθορίζεται η ενεργειακή κατηγορία Β ως το ελάχιστα απαιτούμενο επίπεδο ενεργειακής απόδοσης κτιρίου μετά τις παρεμβάσεις. Η αναβάθμιση σε κατηγορία μικρότερη της Β είναι αποδεκτή μόνο για κτίρια ειδικών κατηγοριών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 11 του ΚΕΝΑΚ. – Η κάλυψη του ενεργειακού στόχου θα διασφαλίζεται μέσω της διενέργειας ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή τόσο πριν, όσο και μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

ΑΣΕΠ: Τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 16Κ/2017

 • 11 Φεβρουάριος, 2019
asep.jpg

Εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr)  τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 16Κ/2017 (ΦΕΚ 41/1-12-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, εννέα (9) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).

Χαρίτσης: Θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις πριν τις δημοτικές εκλογές

 • 8 Φεβρουάριος, 2019
5b40b454cd3a181910415762.jpg

Ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και οι 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, για τις οποίες διαβεβαίωσε ότι οι επιτυχόντες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές.

«Η ΝΔ από τη μία ζητά την επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που σημαίνει πάγωμα των προσλήψεων και από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει προσλήψεις στην υγεία. Η υποκρισία έχει και τα όριά της», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Στα όρια θεσμικής εκτροπής οι υπαινιγμοί για νοθεία

«Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο», επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι οι υπαινιγμοί της για σχέδιο νοθείας στις εκλογές «είναι απαράδεκτοι και αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι «αυτή η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις μεγάλες προκλήσεις, καθώς έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και έλυσε με εθνικά επωφελή τρόπο την ιστορική εκκρεμότητα του Μακεδονικού. Τώρα προέχει η υλοποίηση των θετικών μέτρων για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Για ψήφο αποδήμων

Τέλος, για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει μέχρι τώρα», προσθέτοντας ότι «εμείς συστήσαμε με διακομματική συναίνεση, επιτροπή με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα με θεσμική σοβαρότητα»

Yπ. Υγείας: Δεν καταργείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

 • 7 Φεβρουάριος, 2019
580513a1b20e6d26ea0ff32b266dde17c1e6a030.800.600.152ae958228ca9c71585239242f2ce66c68de728.jpg

Νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών, επίκειται το αμέσως επόμενο διάστημα, η οποία θα προβλέπει τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, πέραν της 28ης Φεβρουαρίου 2019, σε όλους τους δικαιούχους, όπως προβλέπεται στο άρθρο 396 παρ. 12 του ν 4512/2018.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, “ αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Κατά συνέπεια, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα δεν διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λαμβάνουν μέχρι σήμερα”.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το υπουργείο Υγείας έχει διαβεβαιώσει κατ΄ επανάληψη τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, ότι όχι μόνο δεν συζητείται η κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, αλλά προωθείται η διεύρυνση των κατηγοριών που το δικαιούνται με επιπλέον επαγγελματίες υγείας που αδιαμφισβήτητα εντάσσονται σε καθεστώς ανθυγιεινής εργασίας».

Ποιες δεξιότητες αναζητούν οι επιχειρήσεις για το 2019;

 • 6 Φεβρουάριος, 2019
woman-office-work-earbuds.jpg

Η νέα χρονιά μπορεί να είναι η ιδανική ευκαιρία για να κάνετε μια αλλαγή, να αναμετρηθείτε με μια νέα πρόκληση ή να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Στον τομέα της εργασίας, αυτό θα μπορούσε…

Η νέα χρονιά μπορεί να είναι η ιδανική ευκαιρία για να κάνετε μια αλλαγή, να αναμετρηθείτε με μια νέα πρόκληση ή να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Στον τομέα της εργασίας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την είσοδο σε έναν νέο κλάδο ή ακόμη και την έναρξη μιας νέας σταδιοδρομίας. Όμως, σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας, πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία;

Τι θα λέγατε να εστιάσετε στις δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις; Τα τελευταία χρόνια, το LinkedIn παρακολουθεί σε ετήσια βάση τις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση από τις επιχειρήσεις και η εταιρεία πρόσφατα δημοσίευσε τα ευρήματά της για το 2019. Χρησιμοποιώντας δεδομένα που συγκέντρωσε μέσω του δικτυακού τόπου της σχετικά με δεξιότητες που έχουν υψηλή ζήτηση σε σύγκριση με την προσφορά τους, η ομάδα του LinkedIn κατέληξε από ένα σύνολο περίπου 50.000 δεξιοτήτων στις 30 που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση (5 προσωπικές και 25 τεχνικές).

Προσωπικές δεξιότητες

Οι προσωπικές δεξιότητες τις οποίες ζητούν οι επιχειρήσεις συνήθως είναι παρόμοιες κάθε χρόνο, αν και καθώς ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο ψηφιακός, αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη σημασία.

 1. Δημιουργικότητα: Ενώ οι υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, η δημιουργικότητα παραμένει ένα πολύτιμο ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
 2. Πειθώ: Ελάχιστα προϊόντα πωλούνται μόνα τους, συνήθως οι πωλήσεις εξαρτώνται από την πρόσληψη υπαλλήλων με την ικανότητα να πείθουν τους καταναλωτές να αγοράσουν κάτι.
 3. Συνεργασία: Η ομαδική εργασία είναι το κλειδί κάθε επιτυχημένης επιχείρησης, γι’ αυτό όλο και περισσότερα έργα αιχμής απαιτούν ολοένα περισσότερο ανθρώπους με ομαδικό πνεύμα.
 4. Προσαρμοστικότητα: Ο σύγχρονος κόσμος μας αλλάζει ραγδαία, γι’ αυτό θα προοδεύσουν όσοι μπορούν να προσαρμόζονται αποτελεσματικά στα νέα περιβάλλοντα και σε νέες τεχνικές και τεχνολογίες.
 5. Διαχείριση χρόνου: Η ικανότητα να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τον χρόνο σας είναι μια δεξιότητα που θα σας ωφελήσει σε όλη την επαγγελματική σταδιοδρομία σας.

Τεχνικές δεξιότητες

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κυριαρχούν δεξιότητες σχετικές με την τεχνολογία και τον ψηφιακό κόσμο, αλλά έχουν παρεισφρήσει και κάποιες πιο παραδοσιακές:

 1. Υπολογιστικό νέφος: Το καθετί σήμερα φαίνεται να είναι συνδεδεμένο με κάποιο νέφος, και αυτό σημαίνει ότι οι σχετικές δεξιότητες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τους εργοδότες.
 2. Τεχνητή νοημοσύνη: Από την Alexa έως τη Siri, η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει σταθερά αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και η τάση φαίνεται πολύ πιθανό να συνεχιστεί.
 3. Αναλυτική συλλογιστική: Στον κόσμο γύρω μας υπάρχουν πολλά δεδομένα. Η ικανότητα σύνθεσης αυτών των δεδομένων και χρήσης τους για τη λήψη εμπεριστατωμένων αποφάσεων εκτιμάται ιδιαίτερα από τις επιχειρήσεις.
 4. Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού: Η ικανότητα διαχείρισης των ανθρώπων και η αξιοποίησή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι παλιά, αλλά σημαντική δεξιότητα.
 5. Σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX): Καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες των καταναλωτών και το επίπεδο του ανταγωνισμού, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για όσους μπορούν να βελτιώσουν την ικανοποίηση των χρηστών από κάποιο προϊόν.
 6. Ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές: Οι εφαρμογές εξακολουθούν να αποτελούν έναν σύγχρονο κλάδο που ανθεί σε έναν κόσμο ολοένα και πιο τεχνολογικό.
 7. Παραγωγή βίντεο: Η βιομηχανία παραγωγής βίντεο παρουσιάζει αλματώδη αύξηση, γι’ αυτό οι εταιρείες αναζητούν συνεχώς εργαζομένους με γνώση των πιο σύγχρονων τεχνικών.
 8. Διοίκηση πωλήσεων: Οι πωλήσεις φέρνουν κέρδη, με αποτέλεσμα αυτή η δεξιότητα να είναι πραγματικά απαραίτητη για κάθε εμπορική επιχείρηση.
 9. Μετάφραση: Χάρη στην τεχνολογία, οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθυνθούν εύκολα σε ένα παγκόσμιο κοινό. Η αποτελεσματική επικοινωνία με το κοινό αυτό απαιτεί, ωστόσο, τις δεξιότητες ενός μεταφραστή.
 10. Παραγωγή ήχου: Η αυξανόμενη δημοτικότητα των podcast, των ηχογραφημένων βιβλίων και άλλων μορφών ακουστικής επικοινωνίας έχει οδηγήσει στην αυξανόμενη ζήτηση ατόμων που μπορούν να παράγουν τα παραπάνω.
 11. Επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP): Ενώ οι υπολογιστές εξελίσσονται όλο και περισσότερο, εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια για να κατανοήσουν τις ανθρώπινες γλώσσες. Σε αυτό τον τομέα βοηθούν οι δεξιότητες NLP.
 12. Επιστημονική υπολογιστική: Εάν μπορείτε να λύνετε αποτελεσματικά προβλήματα που περιλαμβάνουν μεγάλο όγκο δεδομένων, οι επιχειρήσεις θα σας υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες.
 13. Ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών: Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών αποτελεί πολύ πιο κυρίαρχη τάση τις τελευταίες δεκαετίες, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες.
 14. Μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Όσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθούν να αποτελούν έναν δημοφιλή τρόπο για να προσεγγίζουν οι επιχειρήσεις το κοινό τους, θα συνεχίσουν να είναι περιζήτητοι όσοι έχουν σχετικές δεξιότητες.
 15. Κινούμενα σχέδια: Η δημοτικότητα των βίντεο και η επανεμφάνιση των GIF έχει οδηγήσει τις δεξιότητες δημιουργίας κινουμένων σχεδίων στις 25 κορυφαίες δεξιότητες.
 16. Επιχειρησιακή ανάλυση: Οι αναλυτές γίνονται όλο και πιο πολύτιμοι για τις επιχειρήσεις που θέλουν να βελτιώσουν τα συστήματά τους και να ενισχύσουν τα κέρδη τους.
 17. Δημοσιογραφία: Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν ικανούς συντάκτες που μπορούν να δημιουργήσουν ελκυστικό περιεχόμενο.
 18. Ψηφιακό μάρκετινγκ: Η άνοδος της ψηφιακής τεχνολογίας συνοδεύεται από την άνοδο του ψηφιακού μάρκετινγκ – και από την ανάγκη για σχετικές δεξιότητες.
 19. Βιομηχανικό σχέδιο: Ο κομψός, ελκυστικός και πρακτικός σχεδιασμός είναι περιζήτητος εδώ και δεκαετίες.
 20. Ανταγωνιστικές στρατηγικές: Στο πλαίσιο του αυξανόμενου ανταγωνισμού, οι επιχειρήσεις χρειάζονται άτομα που μπορούν να τις βοηθήσουν να βρεθούν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.
 21. Συστήματα εξυπηρέτησης πελατών: Οι κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισαν εταιρείες στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών και έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα το 2018 έχουν ενισχύσει τη σημασία ενός ισχυρού συστήματος εξυπηρέτησης πελατών.
 22. Δοκιμή λογισμικού: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια επιχείρηση από το να κυκλοφορήσει ένα νέο προϊόν που είναι γεμάτο σφάλματα. Εδώ ακριβώς χρειάζεται ο ελεγκτής λογισμικού!
 23. Επιστήμη δεδομένων: Λόγω του μεγάλου όγκου των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες σήμερα και της ανάγκης να ερμηνευθούν, δεξιότητες όπως η επιστήμη δεδομένων έχουν συμπεριληφθεί στις πιο περιζήτητες δεξιότητες.
 24. Γραφικά υπολογιστών: Οι σύγχρονοι καταναλωτές περιμένουν υπερσύγχρονα γραφικά υπολογιστών όπου κι αν κοιτάξουν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι με αυτές τις δεξιότητες να είναι πολύτιμοι για κάθε εργοδότη.
 25. Εταιρική επικοινωνία: Όπως και στα συστήματα εξυπηρέτησης πελατών, οι ηχηρές κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισαν εταιρείες στον τομέα των δημοσίων σχέσεων το 2018 έχουν αποδείξει πόσο σημαντικό είναι για τις επιχειρήσεις να έχουν εργαζομένους που μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά.

ΠΗΓΗ: ec.europa.eu

 

ΟΑΕΔ: Νέα πρόσκληση για 3.000 προσλήψεις ανέργων σε Υπουργεία και Δημόσιο

 • 5 Φεβρουάριος, 2019
oaed-aftodioikisi-656x410.jpg

Ξεκινάει σε λίγες μέρες ο Β’ κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα προσλήψεων 3.000 πτυχιούχων ανέργων σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Πρόκειται για το Β’ κύκλο, του προγράμματος, αφού ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την πρόσληψη 5.500 πτυχιούχων σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.

Το πρόγραµµα έχει διττό στόχο:

α) την άµεση αντιµετώπιση της ανεργίας και της αδυναµίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταµένη οικονοµική κρίση, βάσει των στοιχείων της εγγεγραµµένης ανεργίας του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού (ΟΑΕΔ) και

β) την αντιµετώπιση του φαινοµένου διαρροής επιστηµονικού δυναµικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες, προς αναζήτηση εργασίας, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ελληνική οικονοµία γενικότερα.

Αντικείµενο του ειδικού προγράµµατος είναι η απασχόληση 3.000 άνεργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών, (εφεξής Ωφελούµενοι/ες), σε Υπουργεία και εποπτευόµενους δηµόσιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαµβάνονται, οι κατηγορίες, οι κλάδοι και οι ειδικότητες, η κατάταξη και η σύζευξη των ανέργων µε τις θέσεις εργασίας των φορέων υποδοχής µε βάση τον οριστικό πίνακα κατάταξης, η διάρκεια και οι όροι της απασχόλησης, η χρηµατοδότηση του προγράµµατος και οι αµοιβές των ωφελουµένων.

ΜΙΣΘΟΙ

Για τους ωφελουµένους οι οποίοι διαθέτουν µεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, οι ανωτέρω αµοιβές προσαυξάνονται µηνιαίως κατά πενήντα (50) Ευρώ ή εκατό (100) Ευρώ αντίστοιχα και διαµορφώνονται ως εξής:

α) για τους κατόχους µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών:

 1. i) για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.090 Ευρώ και
 2. ii) για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.040 Ευρώ

β) για τους κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών:

 1. i) για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.140 Ευρώ και
 2. ii) για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.090 Ευρώ

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

∆ικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθµιας πανεπιστηµιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών και δεν συµµετέχουν σε πρόγραµµα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, (εφεξής Ωφελούµενοι/ες).

Οι ωφελούµενοι πρέπει:

 • να έχουν συµπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά τον χρόνο λήξης της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων),
 • να έχουν συµπληρώσει έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 30ο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων).

Οµοίως οι ωφελούµενοι δεν συµµετέχουν σε πρόγραµµα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, τόσο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, όσο και κατά την υπόδειξη τους, καθώς και για το χρονικό διάστηµα από την υπόδειξη έως την αναγγελία πρόσληψής τους από τον Φορέα Υποδοχής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι άνεργοι καλούνται να υποβάλουν αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο, µία αίτηση συµµετοχής ως πιστοποιηµένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.∆., µε τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονοµασία Χρήστη και Συνθηµατικό), την «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ του Ειδικού προγράµµατος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυµάτων, ηλικίας 22- 29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόµενους δηµόσιους φορείς», η οποία είναι αναρτηµένη στην ιστοσελίδα του Οργανισµού (www.oaed.gr) και να επιλέξουν µία (1) µόνο ειδικότητα απασχόλησης και από µία (1) µέχρι τρεις (3) Υπηρεσίες Τοποθέτησης, συνολικά, που ανήκουν στον ίδιο ή και σε διαφορετικούς Φορείς Υποδοχής, όπως αυτοί περιγράφονται στη σχετική λίστα του Παραρτήµατος.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα κριτήρια κατάταξης:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες

2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου)

3. Διδακτορικός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου)

4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό

5. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

6. Ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ και οι πληροφορίες αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Δειτε εδω πως κατανέμονται οι 3.000 θέσεις

Τι πρέπει να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να διεκδικήσουν τα δώρα

 • 4 Φεβρουάριος, 2019
DHMOSIO4.jpg

Να ασκήσουν αγωγές έως τις 15 Μαρτίου 2019 ή το αργότερο έως τα τέλη του ίδιου μήνα, καλεί η ΑΔΕΔΥ περίπου 550.000 εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους, προκειμένου να μην χάσουν τα αναδρομικά από τα «κομμένα» δώρα και επιδόματα.

Σε νομική γνωμοδότηση που απέστειλε στις 42 Ομοσπονδίες–μέλη της, μετά την εξέταση προχθές Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας της απόφασης του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας στο Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ «κρούει τον κώδωνα» στους υπαλλήλους του Δημοσίου που θέλουν να κατοχυρώσουν τα αναδρομικά τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την νομική σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ, η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευτεί περί τα τέλη Μαρτίου. Με δεδομένη την πάγια πρακτική του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι αποφάσεις του να αφορούν μόνο όσους ασκούν ένδικα μέσα, καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέσουν αγωγές πριν την δημοσίευση της απόφασης, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η διεκδίκησή τους αναδρομικών από τα «κομμένα» δώρα και επιδόματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην γνωμοδότηση της η νομική σ’υμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Μαργαρίτα Παναγοπούλου «η πλήρης δικαστική κατοχύρωση για την διεκδίκηση καταργηθέντων επιδομάτων εορτών και αδείας συνίσταται στην άσκηση αγωγής, μέχρι τον χρόνο δημοσίευσης της απόφασης της Ολομέλειας». Η ίδια γνωμοδότηση συνιστά την άσκηση αγωγών μέχρι τις 15 Μαρτίου ή το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Στόχος είναι, να κατοχυρωθούν απέναντι σε μια ενδεχόμενη κρίση της Ολομέλειας, που μπορεί να αποκλείει από τα αναδρομικά, όσους δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, με αγωγή που ασκείται εντός του 2019, μπορούν να διεκδικηθούν δώρα και επιδόματα για το 2017 και το 2018, καθώς υπάρχει νόμος, που ορίζει παραγραφή διεκδικήσεων στην διετία, δηλαδή οι αξιώσεις για τα δώρα και τα επιδόματα που περικόπηκαν από το 2013 έως το 2016 έχουν παραγραφεί.

Σημειώνεται πάντως, ότι αν η Ολομέλεια του ΣτΕ υιοθετήσει την απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών που έγιναν µε τον νόμο 4093/2012, δεν αποκλείεται να γεννηθεί η υποχρέωση επαναφοράς των δώρων και επιδομάτων στο Δημόσιο στο εξής. Εκτός αν η κυβέρνηση επιβάλει τις περικοπές με νέο νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι τα «κομμένα» δώρα που δίδονταν έως το 2012, ήταν 500 ευρώ τα Χριστούγεννα και από 250 ευρώ το Πάσχα και το καλοκαίρι.

 

 

Υπ. Παιδείας: 251 μόνιμες προσλήψεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

 • 1 Φεβρουάριος, 2019
EAP-LOGO-COLOR2.png

Τη σύσταση διακοσίων πενήντα μίας (251) θέσεων διοικητικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για την κάλυψη των αναγκών των διοικητικών υπηρεσιών του, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Κατανομή θέσεων ανά κατηγορία και ειδικότητα

Οι θέσεις που συστήνονται με την παρούσα, κατανέμονται ανά κατηγορία και ειδικότητα ως εξής:

ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 100

ΠΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 13

ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΣΕΙΣ 13

ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 3

ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ- ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 15

ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 15

ΠΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 10

ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 5

ΠΕ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4

ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4

TE ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 23

TE ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 4

TE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΣΕΙΣ 5

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 16

ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 5

ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ/ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 10

ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 5

Απαιτούμενα προσόντα διορισμού

Προσόντα διορισμού σε θέσεις των επιμέρους ειδικοτήτων ορίζονται όσα προβλέπονται από το π.δ. 50/2001 (Α’ 39), όπως ισχύει, και από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης.

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται ως πρόσθετο προσόν διορισμού, για τις θέσεις κατηγορίας ΠΕ και TE, η εμπειρία τουλάχιστον εικοσιτεσσάρων (24) μηνών σε θέματα διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σε περίπτωση, που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με εμπειρία τουλάχιστον εικοσιτεσσάρων (24) μηνών, τότε αρκεί η εμπειρία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών σε θέματα διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η ως άνω εμπειρία αποδεικνύεται με βεβαίωση του Επιστημονικώς Υπευθύνου του Προγράμματος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς το αντικείμενο της απασχόλησης και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση, με την οποία συνδεόταν με τον φορέα, που εκτέλεσε το πρόγραμμα.

Ειδικές κατηγορίες θέσεων

Ποσοστό των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, TE, ΔΕ και ΥΕ κατά ειδικότητα καλύπτεται από υποψηφίους ειδικών κατηγοριών κατά τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4440/2016 (Α’ 224), εφόσον υπάρχουν και κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα που επιτρέπουν την εγγραφή τους σε πίνακα κατάταξης και συνυποβάλουν με την αίτησή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 της παρούσας. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ειδικές θέσεις που προβλέπονται για τις ως άνω ειδικές κατηγορίες από υποψηφίους των αντίστοιχων κατηγοριών, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από υποψηφίους που δεν έχουν τις ιδιότητες αυτές, κατά τη σειρά στον Πίνακα Κατάταξης, εφόσον έχουν συμπεριλάβει στις προτιμήσεις τους, τις θέσεις αυτές.

Βαθμολόγηση και δικαιολογητικά συμμετοχής

 1. Τα προσόντα και ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι αποδεικνύονται και μοριοδοτούνται κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001 (Α’ 39) και στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως ισχύουν, ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες εξειδικεύονται στην προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων. Για τις ειδικές κατηγορίες θέσεων ισχύουν τα οριζόμενα στην αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/570/ οικ.3824/2017 απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β’ 272). Η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ αποδεικνύεται κατά τα προβλεπόμενα από το π.δ. 50/2001 (Α’ 39) ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες εξειδικεύονται στην προκήρυξη. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση των θέσεων με υποψηφίους με τα προσόντα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 27 του π.δ. 50/2001, είναι δυνατή η κάλυψη των θέσεων από υποψηφίους και χωρίς τα προσόντα αυτά.
 1. Ειδικότερα για την εμπειρία, ως βαθμολογούμενη εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας. Κατά παρέκκλιση της περιπτ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 και ειδικά για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, αν η εμπειρία έχει αποκτηθεί σε υποστήριξη εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (εξειδικευμένη εμπειρία) αυτή μοριοδοτείται με είκοσι (20) μονάδες και μέχρι τριάντα έξι (36) μήνες για το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων ΔΕ και ΥΕ. Για τους λοιπούς μήνες με ανώτατο όριο τους ογδόντα τέσσερις (84) μήνες, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ως προς το κριτήριο της εμπειρίας. Η εμπειρία του προηγούμενου εδαφίου αποδεικνύεται με βεβαίωση του Επιστημονικώς Υπευθύνου του Προγράμματος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς το αντικείμενο της απασχόλησης και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση, με την οποία συνδε- όταν με τον φορέα, που εκτέλεσε το πρόγραμμα.

Για τις θέσεις κατηγορίας ΠΕ και TE, στις οποίες απαιτείται εξειδικευμένη εμπειρία ως τυπικό προσόν διορισμού, σύμφωνα με το άρθρο 3, πέραν του είδους και του χρονικού διαστήματος της εξειδικευμένης αυτής εμπειρίας, βαθμολογείται επίσης και η εμπειρία που διαθέτουν οι υποψήφιοι σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο των προς πλήρωση θέσεων, για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως του βαθμολογούμενου κριτηρίου των συνολικά ογδόντα τεσσάρων (84) μηνών εμπειρίας μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής των υποψηφίων

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν εντός προθεσμίας, που θα οριστεί από την προκήρυξη. Με την αίτηση συμμετοχής οι υποψήφιοι θα συνυποβάλουν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Ο υποψήφιος που δεν αποδεικνύει τα κριτήρια ή τις ιδιότητες, που επικαλέσθηκε στην αίτησή του και τα οποία ελήφθησαν υπόψη για την κατάταξή του στους οικείους πίνακες,

διαγράφεται απ’ αυτούς. Με την προκήρυξη θα καθορισθεί ο χρόνος, ο τρόπος και κάθε άλλη λεπτομέρεια της διαδικασίας πλήρωσης των ως άνω θέσεων καθώς και διενέργειας του διαγωνισμού, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 84 του ν. 4485/2017 (Α’ 114) και στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως ισχύουν.

Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 15 Δεκεμβρίου στον 21ο αιώνα
«Πνίγηκε» η Μυτιλήνη από πρόσφυγες και μετανάστες               Πάνω από 20.000 σε πόλη 40.000 κατοίκων
Στη Σάμο               Μετανάστης άδειασε το σπίτι ηλικιωμένης
image Δείτε σαν σήμερα
image Σουφλί:
image ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ:
image «Πνίγηκε» η Μυτιλήνη από πρόσφυγες και μετανάστες
image Στη Σάμο

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 12ος

 Αθλητισμός 12ος

              Super League: Σε Τρίπολη και Αγρίνιο δοκιμάζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Read More...

Πετρούνιας: Αθλητισμός 11ος

Πετρούνιας: Αθλητισμός 11ος

              Bundesliga: Στην κορυφή η Σάλκε

Read More...

Κατερίνα Στεφανίδη- Αθλητισμός 10ος

Κατερίνα Στεφανίδη- Αθλητισμός 10ος

              Ισπανία: Ξέσπασε (5-0) στη Λεγανές η Ρεάλ Μαδρίτης

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Formula 1

Formula 1

              Ο Rossi στην F1, ο Hamilton στο MotoGP!

Read More...

Μιχανοκίνηση 12ος

Μιχανοκίνηση 12ος

              Όταν η Ford είπε να κάνει… ακρότητες

Read More...

Μιχανοκίνηση 11ος

Μιχανοκίνηση 11ος

              Η νέα McLaren του 1,5 εκατ. ευρώ που έκανε τον κόσμο να παραμιλά

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12ος

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ FRONTEX: 57% ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, 43% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ 42% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΤΑΝ!

Read More...

ΣΑΜΑΡΑΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ

              Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ: Nα αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Read More...

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Αιχμές του ΠτΔ για τη γερμανική κυβέρνηση – “Δεν αποδεχόμαστε την άρνησή τους για τις αποζημιώσεις”

Read More...

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

		ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12ος

    Ταμέρ Τσιλινγκίρ: Είμαι εξισλαμισμένος Έλληνας του Πόντου. Υπάρχουν και άλλοι. Πρέπει να μάθουν την αλήθεια

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11ος

Επτά αρχαία ανάκτορα της Κρήτης

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

  Αυτή είναι η χώρα όπου οι κάτοικοι της μιλάνε ελληνικά & γιορτάζουν...

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΗΠΑ

		ΗΠΑ

              ΕΚΤΑΚΤΟ – Οι ΗΠΑ κλείνουν αύριο τη πρεσβεία τους στην Άγκυρα – Δεν ξέρουν πότε θα ανοίξει ξανά!

Read More...

Ηνωμένο Βασίλειο

Ηνωμένο Βασίλειο

  Θρίαμβος με αυτοδυναμία για τον Μπόρις Τζόνσον

Read More...

Λιβύη

Λιβύη

              Φιλέλληνας αρχηγός του λιβυκού στόλου: Έχω διαταγή να βυθίσω τα τουρκικά πλοία   Μπιν Λάντεν: Ολα τα άρθρα...

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 12ος

EΛΛΑΔΑ 12ος

              Τα Χριστούγεννα από μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια

Read More...

EΛΛΑΔΑ 11ος

EΛΛΑΔΑ 11ος

           
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

Read More...

EΛΛΑΔΑ 10ος

		EΛΛΑΔΑ 10ος


ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ! «ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ» ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣ!

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 12ος

              Υφυπ. Παιδείας: Δίνουμε 17,9 εκατ. ευρώ για εκπαίδευση παιδιών προσφύγων από τον προυπολογισμό

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

              Η Ελλάδα έχασε το μισό της πλούτο στα χρόνια του ευρώ

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10ος

Συντάξεις: Αυξήσεις έως και 120 ευρώ με αναδρομικά 3 μηνών – Ποιοι και πότε θα τα πάρουν

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 12ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 12ος

              10 μέρη που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου ότι υπάρχουν (pics)

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 11ος

              WWF: Η αποτύπωση της οικολογικής καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

              Ωραιότεροι καταρράκτες της Ελλάδας!

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 12ος

              10 αξιοθέατα που βρίσκονται κάτω από τη γη!

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 11ος

              «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη βόμβα που έπεσε πάνω από τα κεφάλια μας»

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Μυστηριώδη αγάλματα σε τροπικό δάσος!

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

                  O Δήμος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/12/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/12/2019

                  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2019

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/11/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2019

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/10/2019

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

OXI στη ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ

OXI στη ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ

              Λέρος: Περίμεναν με άγριες διαθέσεις το Blue Star Patmos! H συγκέντρωση κατοίκων στο λιμάνι [pics]

Read More...

Διάφορα

Διάφορα

Read More...

17 Νοέμβρη

17 Νοέμβρη

              ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τον ΜΥΘΟ του «Πολυτεχνείου». Ενημερωτική δράση του «Ιερού Λόχου 2012» για τα 45 χρόνια από την επέτειο του...

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

		Παμμακεδονικές Ενώσεις 8

              Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

           
Συνεκμετάλλευση και συνεργασία με τη Τουρκία λέει ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

Παμμακεδονικές Ενώσεις 7

              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - αλλά και επίμαχα ΣΧΟΛΙΑ, από την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στην...

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Διαφορα

Διαφορα

Πιο Έλληνας ο Μ.Σαλβίνι από τους Έλληνες πολιτικούς: «Έκοψε» τη Nutella γιατί έχει τουρκικά φουντούκια

Read More...

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Μαυροπηγή Κοζάνης - Διαφορα

Πέθανε ο πρωταθλητής της πάλης, Γιώργος Ποζίδης

Read More...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided