Σάββατο, Σεπτέμβριος 26, 2020

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 4ος

 

 

 

 

 

 

 

Εξερράγη το ηφαίστειο Κρακατόα εκτοξεύοντας στάχτη σε ύψος 14 χλμ

Εξερράγη το ηφαίστειο Κρακατόα εκτοξεύοντας στάχτη σε ύψος 14 χλμ


Share

Εντυπωσιακή έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα, στην Ινδονησία, καταγράφηκε την Παρασκευή. Από την έκρηξη δημιουργήθηκε νέφος στάχτης 14 χιλιομέτρων στον αέρα.

Νέφος στάχτης 14 χιλιομέτρων δημιουργήθηκε ύστερα από έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα, το οποίο είναι γνωστό ως «Κρακατάου», η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή.

​Σύμφωνα με το Newshub, η έκρηξη του ηφαιστείου, που βρίσκεται μεταξύ της Ιάβας και της Σουμάτρας, έλαβε χώρα στις 10:35 μ.μ.

​Ένας χρήστης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής:

«Το Κρακατάου εκρήγνυται αδιάκοπα για δύο ώρες. Ζω στο Μπογκόρ και μπορώ να ακούσω τον θόρυβο τόσο καθαρά όσο οποιοσδήποτε άλλος. Αυτό μοιάζει με εφιάλτη».

Οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών δήλωσαν ότι η έκρηξη του ηφαιστείου μπορεί να ακουστεί μακριά.

​Ο ιστότοπος παρατηρήσεων των εκρήξεων, Volcano Discovery, περιέγραψε το γεγονός ως «μεγάλη έκρηξη μάγματος». Ακόμα, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί.

​Η μεγαλύτερη έκρηξη του Κρακατόα στην σύγχρονη εποχή πραγματοποιήθηκε το 1883.

Οι τεράστιες εκρήξεις, τότε, έκαναν έναν ήχο που ακουγόταν εκατοντάδες μίλια μακριά, σχημάτισαν ένα τσουνάμι το οποίο έφτασε σε ύψος 42 μέτρων και δημιούργησε ένα σύννεφο τέφρας 80 χιλιομέτρων γύρω από την Γη για αρκετά χρόνια.

​Υπολογίζεται ότι 36.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το 1883, σε μία από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χίλια χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=2GECbIa3Gy4&feature=emb_logo

Krakatoa Volcano Eruption - April, 11, 2020

Our system has caught the recent SO2-rich eruption plume. Stay tuned!

Κατοχικά12/4/2020

 

 

Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αστικές περιοχές εξαιτίας του κορωνοϊού

Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αστικές περιοχές εξαιτίας του κορωνοϊού

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει μειωθεί στις αστικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία των δορυφόρων παρακολούθησης της ατμόσφαιρας.

Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν τους κατοίκους των πόλεων ότι παραμένουν ευάλωτοι -παρά τις συνθήκες απομόνωσης- στην εξάπλωση της COVID-19.

Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Φρανκφούρτη, κατέγραψαν μείωση στα μέσα επίπεδα των βλαβερών οξειδίων του αζώτου κατά την περίοδο 5-25 Μαρτίου σε σύγκριση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδους του 2019, όπως δείχνουν δορυφορικές εικόνες από τον δορυφόρο Sentinel-5.

1/4/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided