Σάββατο, Νοέμβριος 28, 2020

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 4ος

 

 

 

 

 

 

 

Μυστήρια αιώνων πίσω από τα πέτρινα κτίρια στη Νότια Εύβοια

 

 

 

 

Μυστήρια αιώνων πίσω από τα πέτρινα κτίρια στη Νότια Εύβοια

Τα μυθικά Δρακόσπιτα με το τεράστιο μέγεθος και την αινιγματική ιστορία

Μυστήρια αιώνων πίσω από τα πέτρινα κτίρια στη Νότια Εύβοια

Αν ένα μέρος στην Εύβοια φημίζεται για την αινιγματική ιστορία και τα μυστήρια που κρύβονται πίσω από την μυστηριώδη εικόνα του, αυτό δεν είναι άλλο από τα μυθικά Δρακόσπιτα, μεταξύ της Καρύστου και των Στύρων.

Τεράστια, ιδιόμορφα πέτρινα κτίσματα διάσπαρτα στην περιοχή, που στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα των αιώνων προκαλώντας ταυτόχρονα εντύπωση για την κατασκευή τους και απορία για την χρήση τους.

Οι ντόπιοι τα αποκαλούν «Δρακόσπιτα», καθώς σύμφωνα με το θρύλο εδώ κατοικούσαν οι δράκοι, τα μυθικά πλάσματα που τρόμαζαν του κατοίκους της περιοχής. Για την δημιουργία τους υπάρχουν δύο εικασίες, με την πρώτη να πιστεύει ότι δημιουργήθηκαν τον 12ο αιώνα π.Χ. και τη δεύτερη πολύ πιο πριν και πιο συγκεκριμένα από τον 6ο αιώνα π.Χ.

Πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον, μοιάζουν να ξεπροβάλλουν στις απόκρημνες πλαγιές βουνών στην περιοχή, ενώ ξεχωρίζουν και για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους.

Έχουν κατασκευαστεί από τεράστιους λίθους σε ορθογώνιο σχήμα, χωρίς θεμέλια και παράθυρα, κάτι που δεν βοηθά ιδιαιτέρως στην κατανόηση της χρήσης τους. Βασικό χαρακτηριστικό τους η πυραμοειδής σκεπή, ενώ οι διαστάσεις τους κυμαίνονται από 5 έως 13 μέτρα.

Το πιο σημαντικό και εντυπωσιακό όλων, το δρακόσπιτο που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Όχη, πάνω από την Κάρυστο, σε υψόμετρο 1.398 μ.

Αναφορικά με την χρησιμότητά τους, πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν προς τιμήν των Θεών, ενώ το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στα αρχαία λατομεία της περιοχής εντείνει την εκδοχή που θέλει να κατασκευάστηκαν από λατόμους ως ιερά προς τιμή του Ηρακλή, θεού προστάτη τους.

NEWSBEAST.GR 27/4/2020

Βίντεο: Αυτό είναι το πιο ανατριχιαστικό παρεκκλήσι του κόσμου!

Ένας ιερέας και ένας νεκροθάφτης δημιούργησαν ένα διαφορετικό παρεκκλήσι, το παρεκκλήσι των κρανίων.

Το παρεκκλήσι των κρανίων δημιουργήθηκε για να τιμηθούν οι νεκροί των πολέμων. Ο ιερέας και ο νεκροθάφτης που το δημιούργησαν, έβρισκαν τους σκελετούς, ακολουθώντας σκυλιά που έψαχναν για κόκαλα.

Το 1776, όταν χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από πολέμους και ασθένειες, ένας Τσέχος ιερέας αποφάσισε να τιμήσει τους νεκρούς με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το όνομα του ιερέα ήταν Βακλάβ Τόμασεκ και συνεργασία με τον νεκροθάφτη Τζ. Λάνγκερ, συγκέντρωσε τους σκελετούς χιλιάδων νεκρών και τους τοποθέτησε στο εσωτερικό μίας μικρής εκκλησίας στην Πολωνία.

Για 18 χρόνια, από το 1776 μέχρι και το 1794, οι δύο άντρες έψαχναν για πρόχειρους μαζικούς τάφους και αφαιρούσαν τους σκελετούς. Συγκέντρωσαν περισσότερους από 24 χιλιάδες σκελετούς, τους οποίους έβρισκαν ακολουθώντας σκυλιά, τα οποία έψαχναν κόκαλα για να φάνε. Είχαν προηγηθεί δύο θανατηφόροι πόλεμοι οι οποίοι αποδεκάτισαν την Ευρώπη.

Ο πρώτος ήταν γνωστός ως ο Τριακονταετής πόλεμος, στον οποίο συμμετείχαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους 8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο δεύτερος ήταν γνωστός ως Επταετής πόλεμος, ο οποίος επεκτάθηκε μέχρι και τη βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, θρησκευτικές διαμάχες και ασθένειες προκάλεσαν τον θάνατο κι άλλων ανθρώπων, οι οποίοι κατέληξαν σε μαζικούς τάφους.

Αυτούς τους νεκρούς άρχισαν να ξεθάβουν οι Τόμασεκ και Λάνγκερ το 1776 για να “διακοσμήσουν” το παρεκκλήσι τους.

Βρίσκεται στην μικρή πόλη, Czermna, στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Βαρθολομαίο και στα πολωνικά είναι γνωστό ως “Kaplica Czaszek”, δηλαδή «Το παρεκκλήσι των κρανίων».

Οι τοίχοι του διακοσμούνται από 3 χιλιάδες ανθρώπινα κρανία και οστά, ενώ στην υπόγεια κρύπτη φυλάσσονται ακόμα 21 χιλιάδες σκελετοί.

Μερικά κρανία έχουν ξεχωριστή θέση, είτε επειδή ήθελαν να τιμήσουν το πρόσωπο στο οποίο ανήκε είτε επειδή θεώρησαν ότι παρουσίαζαν ανθρωπολογικό ενδιαφέρον.

Το ένα από αυτά ανήκε σε έναν Τάταρο πολεμιστή, τα άλλα δύο στον δήμαρχο της πόλης Czermna και στη σύζυγό του, το τέταρτο ήταν διάτρητο από σφαίρες, το πέμπτο είχε διαβρωθεί από τη σύφιλη και το έκτο λέγεται πως ανήκε σε κάποιον γίγαντα.

Δίπλα σε αυτά τα κρανία βρίσκονται και τα κρανία των δημιουργών του παρεκκλησιού, του ιερέα και του νεκροθάφτη που δημιούργησαν αυτή την περίεργη διακόσμηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος του ιερέα δεν ήταν να τρομοκρατήσει τους ντόπιους, αλλά να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών και να υπενθυμίσει στον κόσμο πόσο σύντομη και εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή.

360 Sedlec Ossuary Bone Church - Kutna Hora, Czech Republic

https://www.youtube.com/watch?v=55PzF9zWmt4

 

 

 

 

Ανατριχιαστικό:

Προφητικό βιβλίο του 1981 προέβλεψε την πανδημία του κορονοϊού το 2020

Viral έχουν γίνει αποσπάσματα του βιβλίου του Ντιν Κουντζ το οποίο γράφτηκε το 1981 και αναφέρει έναν ιό που ονομάζεται Wuhan – 400 και απειλεί την ανθρωπότητα το 2020

Στη σελίδα 312 λέει: Γύρω στο 2020 μία σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια θα διασπαρεί σε όλο τον κόσμο, που θα επιτίθεται στα πνευμόνια και στους βρογχικούς σωλήνες και θα αντιστέκεται σε όλες τις θεραπείες.

Μεγαλύτερη διαταραχή κι από την ίδια την ασθένεια θα είναι το ότι θα εξαφανιστεί ξαφνικά, έτσι όπως ξαφνικά εμφανίστηκε και θα επιστρέψει μετά από 10 χρόνια, μέχρι που μετά από καιρό θα εξαφανιστεί για πάντα.

Θεωρίες συνωμοσίας που αναφέρουν ότι ο Αμερικανός συγγραφέας και μετρ του τρόμου, Ντιν Κουντζ προέβλεψε το ξέσπασμα του κοροναϊού σχεδόν πριν από 40 χρόνια έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω ομοιοτήτων στο βιβλίο με τα όσα συμβαίνουν σήμερα.

Στο θρίλερ του 1981 “The Eyes of Darkness” ο Ντιν Κουντζ περιγράφει έναν θανατηφόρο ιό, που ονομάζεται “Wuhan-400”, φέρει δηλαδή το όνομα της κινεζικής πόλης που είναι γνωστή ως το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού.

“Σε ένα μυθιστόρημα γραμμένο το 1981 προβλέφθηκε η έξαρση του κοροναϊού!” έγραψε ο Νικ Χίντον, ο οποίος ανάρτησε στο Twitter screenshot τα σχετικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Χρήστες στο Twitter που απάντησαν στην ανάρτησή του χαρακτήρισαν την πρόβλεψη του Ντιν Κουντζ ανατριχιαστική.

Άλλοι σημείωσαν πως στην πλοκή του βιβλίου ο ιός Wuhan αποκαλείται το “τέλειο όπλο” που θα μπορούσε να “εξοντώσει μια πόλη ή μια χώρα”.

“Αυτό είναι τρελό και πιθανότατα δεν είχε ιδέα όταν το έγραφε” σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

O Dean Koontz

Δυστυχώς για όσους ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας, φαίνεται ότι οι ομοιότητες μεταξύ του ιού COVID-19 και της πρόβλεψης του Ντιν Κουντζ σταματούν στο όνομα Wuhan, όπως μετέδωσε το Fox News.

Στο βιβλίο, o Wuhan-400 κατασκευάστηκε από ανθρώπους και αναπτύχθηκε σε εργαστήρια έξω από την πόλη – ενώ ο COVID-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προήλθε από άγρια ζώα.

Το ποσοστό θνησιμότητας του Wuhan-400 είναι 100%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του κοροναϊού είναι 2%.

Μία Google Books Preview εμφάνισε το όνομα του ιού σε αρχικό αντίγραφο του βιβλίου του 1981 ως “Gorki-400”. Τελικά η ονομασία του ιού άλλαξε σε Wujan το 1996 και δεν είναι σαφές αν ο Ντιν Κουντζ ήταν εκείνος που έλαβε την απόφαση να αλλάξει.

tromaktiko 1/4/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided