Τρίτη, Σεπτέμβριος 22, 2020

Παναγιώτης Λαφαζάνης

 

 

 

 

 

 

 

Ελληνικές πλάτες στον επεκτατισμό της Τουρκίας

Λαφαζάνης: Ελληνικές πλάτες στον επεκτατισμό της Τουρκίας

Άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τίτλο «η Ελλάδα στηρίζει και κάνει πλάτες στον επεκτατισμό Τουρκίας!» αναπαράγει στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το LNA (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) του Χαλίφα Χαφτάρ

Άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τίτλο «Και όμως η Ελλάδα στηρίζει και κάνει πλάτες στον επεκτατισμό Τουρκίας!» αναπαράγει στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το LNA (Libyan National Army- Λιβυκός Εθνικός Στρατός) του Χαλίφα Χαφτάρ.

Η Ελλάδα αναγνωρίζει ανδρείκελα της Τουρκίας στη Λιβύη

Το άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Iskra και σε αυτό ο πρώην υπουργός στηλιτεύει το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αναγνωρίζει ως επίσημη κυβέρνηση στη Λιβύη το καθεστώς ανδρεικέλων της Τουρκίας του Σάρατζ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο κείμενό του καταγγέλλει μεταξύ άλλων το γεγονός ότι τα ανδρείκελα της Τρίπολης υπό τον Σάρατζ, έχουν μετατρέψει την, δήθεν, κυβέρνηση της Λιβύης σε φερέφωνο της Τουρκίας.

Εθνικό έγκλημα

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι έχουν επιβάλλει στο μικρή περιοχή που κατέχουν γύρω από την Τρίπολη, ένα τρομοκρατικό καθεστώς στο οποίο κυριαρχούν μισθοφόροι της Τουρκίας και τζιχαντιστές και έχουν συνομολογήσει ένα παράνομο Μνημόνιο οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία, με το οποίο καταπατούν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με το κείμενο του, καλεί την κυβέρνηση να τερματίσει το εθνικό έγκλημα της αναγνώρισης ως κυβέρνησης της Λιβύης.

Μάλιστα κάνει λόγο για έναν παράνομο μηχανισμό που αποτελεί μακρύ χέρι της Τουρκίας και να βοηθήσει με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει και στη βάση μιας Συμφωνίας για την κατάργηση του Τουρκολυβικού Μνημονίου την πλευρά Χαφτάρ και Σάλεχ και τις επιδιώξεις τους για ελεύθερες, ανόθευτες, δημοκρατικές εκλογές όπου ο Λιβυκός λαός θα αναδείξει κυρίαρχα την κυβέρνησή του και το νέο δημοκρατικό Σύνταγμα της χώρας.

Στροφή της εξωτερικής πολιτικής

Όπως τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Iskra, πρόκειται γρήγορα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί από την ελληνική κοινωνία η ανάγκη μια στροφής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στη Λιβύη, έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι ελληνο-λιβυκές σχέσεις σε μια στέρεα δημοκρατική βάση αντιπροσωπευτική της βούλησης των λαών των δύο χωρών και με γνώμονα την προάσπιση της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας και της πλήρους εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή.

ΤοΒΗΜΑ Team 06.05.2020, 16:10

 

Να εθνικοποιηθούν τώρα ιδιωτικά νοσοκομεία,

ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και

υγειονομικές δραστηριότητες

εθνικοποιηθούν
Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από επιστήμονες και γνώστες της κατάστασης για μεγάλη υποδιάγνωση των πραγματικών κρουσμάτων κοροναϊού, για αδυναμία να ελεγχθούν όσοι προσέρχονται με συμπτώματα στα νοσοκομεία, για πλήρη, σχεδόν, απουσία δειγματοληπτικών ελέγχων σε ομάδες πληθυσμού, για τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και υλικά για τεστ κοροναϊού και άλλα απαραίτητα είδη ιατρικού εξοπλισμού και φυσικά για μεγάλες ελλείψεις σε αντισηπττικά και αντιμικροβιακά σκευάσματα.

Και ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας κινδυνεύει με κατάρρευση, λόγω τερατωδών ευθυνών όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, ο ιδιωτικός τομέας υγείας δυστυχώς κερδοσκοπεί μέσα στην κρίση και χαρακτηριστικά ένα τεστ για διάγνωση κοροναϊού φτάνει να κοστίζει πάνω από 300 ευρώ, για να μην μιλήσουμε για τις ελλείψεις και την αισχροκέρδεια που κυριαρχούν ανενόχλητα στα διάφορα είδη αντισηπτικών, τα γάντια και τις μάσκες.

Δεν είναι δυνατόν και σε αυτήν τη φάση που παίζονται μαζικά ζωές ανθρώπων, να συνεχίζεται και να επιτείνεται η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια και κυρίως η έλλειψη ιατρικών υποδομών και ιατρικών μέσων, που θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Αυτήν την ώρα χρειάζεται επειγόντως να εγκαταλειφθούν νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και με ευθύνη σε όφελος του ελληνικού λαού, χωρίς καμία επιβάρυνση, όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και οι κάθε λογής ιδιωτικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Αυτήν την ώρα πρέπει να γίνουν έκτακτες πολύ μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο θα πλαισιώσει μία αναβαθμισμένη προσπάθεια κάλυψης των νέων αναγκών.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να προχωρήσει τάχιστα σε πολύ καλύτερη οργάνωση και κατανομή όλων των υγειονομικών δυνατοτήτων της χώρας, θέτοντας τες στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και στην αντιμετώπιση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο της πανδημίας του κοροναϊού.

Κάθε ολιγωρία σε αυτήν την κατεύθυνση θα είναι εγκληματική γιατί θα κοστίσει ζωές και μεγαλύτερη οικονομική τραγωδία.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

iskra - 20/03/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided