Τετάρτη, Μάιος 27, 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 5ος

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ 300.000€ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΗΡΥΞ) ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ !!!

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ 300.000€ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΗΡΥΞ)

ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ !!!ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΤΟ
ΔΑΝΕΙΟ 300.000€ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΗΡΥΞ) ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!...
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ !!!!
ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ … ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ…
ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΧΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ …
ΦΡΑΠΕΔΑΤΟΙ ΞΑΠΛΑΤΟΙ ΩΧ ΑΔΕΡΦΑΤΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ…
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΣΒΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ … ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ( ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ…
….
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 2005 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ “ΚΗΡΥΞ” ΧΑΝΙΩΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ = ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ …….
……..ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!!!!!!!!


 

 

 

Επικουρικές συντάξεις:

Αύξηση για 250.000 συνταξιούχους από τις 2 Ιουνίου

Αύξηση στις επικουρικές συντάξεις 250.000 συνταξιούχων από τις 2 Ιουνίου

Συνταξιούχοι:

Αύξηση στις επικουρικές συντάξεις τους θα δούν 250.000 συνταξιούχοι από τις 2 Ιουνίου.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δόθηκε το πράσινο φως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό»,

ανέφερε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει, καθώς συνεργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι αποκαθίσταται μία μεγάλη αδικία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε 250.000 συνταξιούχους, τονίζοντας ότι, στις 2 Ιουνίου, που θα γίνει η καταβολή των επικουρικών συντάξεων, περίπου 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μικτά.

Όπως είπε, η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 ευρώ έως περίπου 200 ευρώ.

Ερωτηθείς για τα αναδρομικά, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι, όταν και εφόσον καταβληθούν τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων και των επικουρικών από την 1η Οκτωβρίου 2019 στους εκατοντάδες-χιλιάδες συνταξιούχους, η καταβολή θα γίνει εφάπαξ, αυτόματα και συνολικά σε όλους.

«Δεν θα γίνει σε δόσεις ούτε σε τμηματικές καταβολές» διευκρίνισε.

PRESSROOM 11/5/2020

 

 

 

 

Απόρρητα κονδύλια και μυστικές αναθέσεις!

Τα «λεφτόδεντρα» ανθίζουν μόνο για τους μετανάστες

Απόρρητα κονδύλια και μυστικές αναθέσεις! Τα «λεφτόδεντρα» ανθίζουν μόνο για τους μετανάστες

Λεφτά υπάρχουν για τους μετανάστες,

καθώς το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης δεν διστάζει,

εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού,

να ξοδέψει πακτωλό χρημάτων στην προσπάθεια του

-που δεν έχει αποδώσει καρπούς έως τώρα-

να λύσει το γιγαντώμενο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», την ώρα που οι Έλληνες αγωνιούν, αφενός για την υγεία και την εργασία τους, και αφετέρου για τον υβριδικό πόλεμο στην ελληνοτουρκική μεθόριο, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης, έφερε στη Βουλή και ψήφισε στο άψε σβήσε, νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, το οποίο, ωστόσο, σύμφωνα με την Ειδική Έκθεση και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προβλέπει ποσά εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τα οποία και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ζημιώνεται, δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο, παρεκκλίνοντας, έτσι, από τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων περί συνδρομής της Ευρώπης και περί ευρωπαϊκών κονδυλίων. Την ώρα, λοιπόν, που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη συγκυρία μετά τα μνημόνια, το μεταναστευτικό ζημιώνει το πορτοφόλι του Έλληνα, καθώς το κράτος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μεταξύ άλλων, με μετακλητούς, μυστικά κονδύλια, και απευθείας αναθέσεις, αντί να συνδράμει οικονομικά στον Έλληνα εργαζόμενο, μικρομεσαίο, επιχειρηματία.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του υπουργείου Μετανάστευσης για την αντιμετώπιση απόρρητων εθνικών αναγκών, ενώ προβλέπεται ότι, με υπουργική απόφαση, θεωρούνται απόρρητες συμβάσεις πληροφοριακών συστημάτων για τη διαχείριση αιτήσεων ασύλου.

Απαραίτητες οι απόρρητες δαπάνες

Ο Νότης Μηταράκης, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι οι απόρρητες δαπάνες είναι απαραίτητες, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με «κυκλώματα λαθροδιακινητών, κυκλώματα μέσα στις δομές, και κυκλώματα που εμποδίζουν τις απελάσεις». Ο ίδιος κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση, ώστε να ενημερώνεται η Βουλή για τα απόρρητα κονδύλια.

Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση δεν αίρει την αδιαφάνεια στα κονδύλια, ούτε αποκαθιστά τη λογοδοσία, καθώς οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να μην ενημερώνονται. Φυσικά, οι δαπάνες αυτές είναι άγνωστες, και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το ποσό στο οποίο θα φτάσουν.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο συνεχίζει την πρακτική των -κατάπτυστων- απευθείας αναθέσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις οποίες και παρατείνει για 18 μήνες, μέχρι τις 31/12/2021, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, κυρίως στους τομείς της μεταφοράς, διαμονής, σίτισης, ασφάλειας, καθαριότητας και υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων και μεταναστών.

Μεγάλο «αγκάθι» οι μετακλητοί

Και, εν προκειμένω, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αδυνατεί να υπολογίσει το ποσό στο οποίο θα ανέλθουν αυτές οι δαπάνες. Μεγάλο «αγκάθι» του νομοσχεδίου είναι οι μετακλητοί στην υπηρεσιακή δομή του υπουργείου. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση του νομοσχεδίου, 88.000 ευρώ θα δαπανηθούν για τους μισθούς των τριών μετακλητών στη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου, και άλλες 40.000 για τους μετακλητούς στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Επιπροσθέτως, 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε αποζημιώσεις για υπερωριακή εργασία για το προσωπικό, ενώ ετήσια δαπάνη ύψους 48.000 ευρώ προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού, για το επίδομα θέσης ευθύνης Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης στα έξι συνολικά Κ.Υ.Τ. Άλλες 144.000 ευρώ θα κατευθυνθούν στο ειδικό επίδομα αποσπασμένων.

Σύμφωνα δε με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, 40.000 ευρώ θα κοστίσει ετησίως ο μισθός του Προϊστάμενου της Νομικής Υπηρεσίας που συνιστάται στο υπουργείο.

«Απάτη» η ύψους 700 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκή συνδρομή

Την ίδια ώρα που ο κρατικός κορβανάς αδειάζει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αποδεικνύεται ότι και η περιβόητη οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψους 700 εκατ. ευρώ, μετά την απόπειρα εισβολής στην Έβρο, μάλλον είναι απάτη, τελικά!

Κι αυτό διότι, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μισά εξ αυτών, περί τα 350 εκατ. θα δοθούν για την βελτίωση της διαμονής των μεταναστών. Άλλα 220 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την κατασκευή των ΚΥΤ στα νησιά, ενώ 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν στη Frontex. Τελικώς, από τα 700 εκατ. ευρώ, τα οποία δήθεν θα συνέδραμαν την Ελλάδα, μόλις 50 εκ. ευρώ θα δοθούν μελλοντικά για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συνοριοφυλάκων και αστυνομικών, το οποίο μάλιστα αφορά τη μεθόριο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας.

www.newsbreak.gr 10/5/2020

 

 

 

 

Βόμβα η συνέντευξη Ιταλού πρωθυπουργού

– Στήσαμε παγίδα στην Ελλάδα και την κλέψαμε δώσαμε 250 δις

από τα οποία 220 πήγαν απ ευθείας στην Γερμανία - ΒΙΝΤΕΟ


Το άρθρο είναι… αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δείχνουν με το δάκτυλο την Ελλάδα…
Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας.
Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ανοιχτά ο Ντ’ Αλέμα.

«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές.
Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες» σημειώνει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς και υπογραμμίζει συγκεκριμένα: «Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων -όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες.

Οι Γερμανικές τράπεζες κερδίζουν από την Ελληνική κρίση - Μάσσιμο Ντ Αλέμα


https://www.youtube.com/watch?v=YUhb1Xoo7Zg&feature=emb_logo
Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Είναι χρήματα κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε καν την μυρωδιά τους».

ksipnistere.com 7/5/2020

 

 

 

 

Κορονοϊός:

Σχεδόν μισό εκατομμύριο οι δωρεές από στελέχη της ΝΔ

νέα δημοκρατία
Ξεπερνά τις 475.000 ευρώ το ποσό που κατέβαλαν τον Απρίλιο στον ειδικό λογαριασμό για τον κορονοϊό, οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιοι βουλευτές της ΝΔ, υπουργοί και υφυπουργοί προέβησαν σε καταβολή του 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19 μέχρι σήμερα και σε ποιο ύψος ανήλθε, επί συνόλου, αυτή η καταβολή, μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού.

«To σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος καθώς και των ευρωβουλευτών, κατέβαλαν κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της ασθένειας covid-19, ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 475.000 ευρώ», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Γεραπετρίτης.

Μισθός 8.314 ευρώ σε νέα golden boys με υπογραφή Χατζηδάκη

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής - κατατέθηκε το βράδυ της Παραμονής της Πρωτομαγιάς - που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το περιβάλλον, διπλασιάζει η κυβέρνηση τον μισθό στελεχών στα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Όπως αποκαλύπτει η Αυγή σε δημοσίευμα της, πριν από αυτή την εμβόλιμη τροπολογία τα στελέχη θα έπαιρναν περίπου 4.600 ευρώ ενώ τώρα το ποσό αυτό εκτινάσσεται στα 8.314 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο, κι ενώ από το φθινόπωρο οι καταναλωτές άρχισαν να επιβαρύνονται με αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επικυρώθηκαν προκλητικές αμοιβές στη διοίκηση της εταιρείας. Μάλιστα το θέμα είχαν καταγγείλει με ερώτηση στη Βουλή 38 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Tags: ΕΔΕΥ, κυβέρνηση ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μισθοί, Περιβάλλον

Tvxs 2/5/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided