Τρίτη, Σεπτέμβριος 22, 2020

Κ.Χατζηδάκης:

 

 

 

 

 

 

 

ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ NATURA 11.000 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΠΩΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

 

 

 

 

ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ:

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ NATURA 11.000 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΠΩΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ NATURA 11.000 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΠΩΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ NATURA 11.000 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΠΩΣ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

αρχισε η τραγωδια με το νεο

Τα γράφαμε από τη πρώτη στιγμή και φαίνεται ότι δικαιωνόμαστε δυο μέρες μετά την ψήφιση του εγκληματικού περιβαλλοντικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Θα χαρίσει δασικές εκτάσεις, θα μετατραπούν σε σαλέ, σε φωτοβολταϊκά, ακόμη και για...εξορρύξεις φυσικού αερίου ή πετρελαίου.

Το ρεπορτάζ από το anevenontas.gr είναι χαρακτηριστικό.

αρχισε η τραγωδια με το νεο

αρχισε η τραγωδια με το νεο

αρχισε η τραγωδια με το νεο

αρχισε η τραγωδια με το νεο

 

 

αρχισε η τραγωδια με το νεο

πληροφορίες: anevenontas.gr   indobserver.gr 10/5/2020

Χατζηδάκης:

Με το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο η Ελλάδα θα γίνει σημείο αναφοράς στην προσέλκυση επενδύσεων

«Η Ευρώπη μένει προσηλωμένη στην πράσινη ατζέντα»

Χατζηδάκης: Με το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο η Ελλάδα θα γίνει σημείο αναφοράς στην προσέλκυση επενδύσεων

«Tο Δημόσιο θα λέει είτε ναι, είτε όχι στην έκδοση μιας άδειας με βάση την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία. Δεν θα μπορεί όμως στο εξής να τρενάρει τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, περιμένοντας ανάπτυξη στην χώρα από τον αέρα τον κοπανιστό!».

Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο με το περιβαλλοντικό όσο και με το χωροταξικό νομοσχέδιο που ακολουθεί θα βάλει γερά θεμέλια για να γίνει η Ελλάδα σημείο αναφοράς στην προσέλκυση επενδύσεων που τις χρειάζεται η χώρα περισσότερο παρά ποτέ. Απαντώντας σε επικρίσεις για τη χρονική στιγμή κατάθεσης του νομοσχεδίου, υπενθυμίζει ότι ο διάλογος για αυτό «ξεκίνησε ουσιαστικά τον περασμένο Οκτώβριο, τόσο με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις (με τις οποίες έχουμε καθιερώσει τακτικές συναντήσεις κάθε δίμηνο για πρώτη φορά στα χρονικά του υπουργείου), όσο και με φορείς, των οποίων πολλές από τις παρατηρήσεις ελήφθησαν σοβαρά υπόψη».

Ο υπουργός σημειώνει εξάλλου ότι η Ευρώπη μένει προσηλωμένη στην πράσινη ατζέντα, ενώ για τη χώρα μας και τη ΔΕΗ τονίζει πως «η πτώση της λιγνιτικής παραγωγής κατά 30% και οι ζημίες 375 εκατ. ευρώ που "έγραψε" η ΔΕΗ από τις λιγνιτικές της μονάδες το 2019 (που ήρθαν να προστεθούν στις ζημίες 335 εκατ. ευρώ του 2018) υπενθυμίζουν και τους οικονομικούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να προχωρήσει γρήγορα η απολιγνιτοποίηση».

NEWSBEAST.GR 26/4/2020

Διαβάστε ακόμα

Κωστής Χατζηδάκης: «Πράσινο φως» για την ανάπλαση της ΔΕΘ

«Έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαία έργα» σύμφωνα με τον Δ. Οικονόμου

Κωστής Χατζηδάκης: «Πράσινο φως» για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Η εικόνα του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η ΔΕΘ, αλλάζει σημαντικά. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «ανοίγει πλέον οργανωμένα και με σχέδιο ο δρόμος για την ανάπλασή της, με άξονες τις σύγχρονες υποδομές, τη λειτουργικότητα και τους χώρους πρασίνου που ένα εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας οφείλει να διαθέτει».

«Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουμε μια ομάδα προσανατολισμένη στο έργο και το αποτέλεσμα. Μετά από 8 μήνες κάνουμε πράξη από την πλευρά μας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ. Με την ίδια αντίληψη "το είπαμε-το κάναμε", θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα η προσπάθεια όλων των συναρμόδιων φορέων, ώστε το σχέδιο να γίνει πράξη», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού (ΣΜΣ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα το:

  1. Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τμ, καθώς και τη
  2. Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) αυτού.

Με την ομόφωνη απόφαση καθορίστηκαν οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και οι κατευθύνσεις και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, δήλωσε ότι «μετά από οκτώ μήνες σκληρής δουλειάς σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαία έργα, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την ανάπλαση της ΔΕΘ».

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «η ομόφωνη απόφαση του ΣΜΣ έγκρισης του ΕΧΣ ανοίγει το δρόμο για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός της έκθεσης, αναβάθμιση των εκθεσιακών υποδομών, πράσινο».

Ο υφυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΘ, κ. Τζήκα, και συνολικά το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβα, για την εποικοδομητική συνεργασία.

Καταλήγοντας επεσήμανε, ότι «στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ώστε να γίνουν πραγματικότητα όλα τα μεγάλα έργα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και όχι μόνο, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας».

NEWSBEAST.GR  15/4/2020

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ έχει μείωση 20% στις εισπράξεις

«Είναι ανησυχητικό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ έχει μείωση 20% στις εισπράξεις

«Στις πληρωμές είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα. Έχουμε από τη ΔΕΗ εικόνα μεσοσταθμικής μείωσης 20%, στα χρήματα που εισπράττει. Αυτό είναι ανησυχητικό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή» είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Υπογράμμισε δε πως δεν είναι λύση η παύση πληρωμών, διότι «ούτε η ΔΕΗ, ούτε οι ιδιώτες πάροχοι μπορούν να αντέξουν μία τέτοια πολιτική καθώς έχουν εργαζόμενους, μισθοδοσία, αγοράζουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, συντηρούν μηχανήματα. Έχουν έξοδα τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν με αέρα κοπανιστό. 'Αρα βεβαίως κοιτάζουμε με το ένα μάτι την κοινωνία και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση του κορωνοϊού, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να κοιτάξουμε το ίδιο το σύστημα της ενέργειας το οποίο αν καταρρεύσει, θα καταρρεύσει και η οικονομία, αλλά και τα νοσοκομεία».

Όπως διαβεβαίωσε «δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος ενέργειας ούτε και θα υπάρξει, γιατί ακριβώς προχωρούμε προσεκτικά και δεν ακούμε προτροπές για χειροκροτήματα της στιγμής».

Ο Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε αναμενόμενες χαρακτήρισε τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ύφεση τόσο στην Ελλάδα και την Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν αντίστοιχες προβλέψεις για ισχυρή ανάπτυξη το 2021.

Σημείωσε πως η πατρίδα μας πλήττεται διπλά λόγω της ναυτιλίας και του τουρισμού ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση εξαντλεί τα περιθώρια αλλά κρατά δυνάμεις για ένα δεύτερο πιθανό χτύπημα του ιού το φθινόπωρο.

«Υπάρχουν 7-8 κλάδοι που πλήττονται περισσότερο και εκεί κοιτάμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, όπως είναι ο τουρισμός, οι μεταφορές -ιδιαίτερα οι αερομεταφορές- η βιομηχανία -ιδιαίτερα η βαριά βιομηχανία και η ενεργοβόρος βιομηχανία- ο ενεργειακός κλάδος αργότερα, λόγω της μείωσης κατανάλωσης και ίσως της μείωσης πληρωμών» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα αποτελέσματα του κορονοϊού.

Τέλος για το μνημόνιο με το ΤΕΕ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τόνισε πως για να μην μπλοκάρουν οι οικοδομικές άδειες και η οικοδομική δραστηριότητα δεν θα πάμε για έναν χρόνο περίπου στην ενεργειακή κλάση Α.

Ανήγγειλε πως στο πολεοδομικό-χωροταξικό νομοσχέδιο θα υπάρχουν αρκετές διατάξεις που από πολλές και διαφορετικές πλευρές (μεταφορά του συντελεστή δόμησης, παρεμβάσεις στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ρυθμίσεις για επιμέρους πολεοδομικά ζητήματα) θα δίνουν μια ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο».

NEWSBEAST.GR  15/4/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided