Τετάρτη, Σεπτέμβριος 23, 2020

EΛΛΑΔΑ 6ος

 

 

 

 

 

 

 

Τι συμβολίζει η Ελληνική σημαία – Γνωρίζετε την ιστορία της;

 

 

 

 

 

Τι συμβολίζει η Ελληνική σημαία – Γνωρίζετε την ιστορία της;

ellinikisimaia_

H πρώτη Ελληνική σημαία με τον λευκό Σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην...
Μονή Ευαγγελίστριας στην Σκιάθο το 1807.
Σ’ αυτήν ο μοναχός Νήφωνας όρκισε τους οπλαρχηγούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα κι άλλους, μετά από σύσκεψη που έκαναν, για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους.
H Ελληνική Σημαία με την επίσημη μορφή της καθορίστηκε το 1822 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου, είχε Σταυρό ως σύμβολο της ορθοδοξίας. Αποτελούσε δε την επίσημη Ελληνική Σημαία έως το 1978 και καθιερώθηκε με νόμο στις 21-12-1978, οπότε και υιοθετήθηκε η ναυτική, με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές. Το ριγωτό πρότυπο επιλέχτηκε λόγω της ομοιότητάς του με την κυματιστή θάλασσα, που περιβάλλει τις ακτές της Ελλάδας. Η εκδοχή του λευκού Σταυρού μέσα σε κυανό πλαίσιο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, παράλληλα με την πιο διαδεδομένη μορφή με τις ρίγες.
Από το 1832 έως το 1974 η μπλε Σημαία με τον κεντρικό απλό λευκό σταυρό ήταν για το εσωτερικό της χώρας και η σημερινή Σημαία με τον σταυρό πάνω αριστερά και τις ρίγες, ήταν για το εξωτερικό.

Τι συμβολίζει η Ελληνική σημαία;

Τα χρώματα γαλάζιο και λευκό συμβολίζουν το Γαλάζιο της Ελληνικής θάλασσας και το Λευκό των αφρισμένων κυμάτων.
Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και οι συλλαβές του συνθήματος της Ελληνικής Επανάστασης, “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ `Η ΘΑΝΑΤΟΣ”.
Ο Λευκός Σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και την συμβολή της Εκκλησίας στον σχηματισμό του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.
Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος αποτελείται από 9 ίσου πλάτους οριζόντιες παράλληλες γραμμές, 5  Κυανές και 4 Λευκές σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι Κυανές.
Στο πάνω αριστερό τμήμα σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο, που καταλαμβάνει τις 5 πρώτες γραμμές, μέσα στο οποίο υπάρχει Λευκός Σταυρός.
Η Σημαία αναρτάται πάνω σε λευκό κοντάρι στην κορυφή του οποίου υπάρχει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) λευκός Σταυρός. Ο τύπος και τα χρώματα (κυανό και λευκό) της Εθνικής Σημαίας καθιερώθηκαν τον Ιανουάριο του 1822 στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.
σημαια
Στις 15 Μαρτίου 1822 το Εκτελεστικό Σώμα (Κυβέρνηση), όρισε με το Διάταγμα 540, τρεις τύπους Σημαιών: μια Σημαία ξηράς για το Πολεμικό και δυο θαλάσσης για το Εμπορικό-Ναυτικό. Η Σημαία της ξηράς είχε σχήμα τετράγωνο, κυανό κι έφερε έναν λευκό Σταυρό σε όλη της την επιφάνεια. Οι Σημαίες της θαλάσσης είχαν την ίδια μορφή, που διαθέτει η σημερινή Εθνική Σημαία. Μοναδική διαφορά στην Σημαία του εμπορικού ναυτικού ήταν η αντιστροφή των χρωμάτων (κυανό αντί λευκού) στην θέση του Σταυρού.
Σημαία των εμπορικών πλοίων εξομοιώθηκε με εκείνη των πολεμικών το 1828, όταν αναγνωρίστηκε ότι τα εμπορικά πλοία είχαν λάβει μέρος στον αγώνα ως πολεμικά.
Το 1833 προστέθηκε στις Σημαίες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού ο Βαυαρικός Θυρεός, που διατηρήθηκε μέχρι την ανατροπή του Όθωνα το 1862. Με την άφιξη του Γεωργίου Α΄ το 1863 περιελήφθη στις Σημαίες των ανωτέρω σωμάτων το στέμμα που παρέμεινε μέχρι το 1924.
Από το 1864 η Σημαία για τα Τάγματα Πεζικού αποτελείτο από μεταξωτό ύφασμα, που έφερε τριγύρω χρυσά κρόσσια και στο κέντρο του λευκού σταυρού την εικόνα του προστάτη της, Αγίου Γεωργίου.
Οι πολεμικές Σημαίες που ισχύουν σήμερα, είναι για το Ναυτικό η Εθνική Σημαία και για το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία ο τύπος της ορθογώνιας κυανής με το λευκό σταυρό, που εκτείνεται μέχρι τις πλευρές της χωρίζοντάς την σε 4 ίσα τμήματα. Στο κέντρο του Σταυρού η Σημαία του Στρατού Ξηράς φέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, η δε Σημαία της Αεροπορίας την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.
Σε όλους τους αγώνες του Έθνους οι Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με την ζωή τους το Ιερό αυτό σύμβολο. Μπορεί κανείς να ξεχάσει τον γενναίο σημαιοφόρο, που σκοτώθηκε από εχθρικά πυρά, την στιγμή που έστηνε την Ελληνική Σημαία στην κορυφή του Μπιζανίου το 1912;
Στην μάχη σκοτώθηκαν 10 στρατιώτες, για να μην πέσει η Σημαία στα χέρια του εχθρού. Ο Λοχίας, που είχε απομείνει, όρμησε στο ύψωμα, αγκάλιασε την Σημαία, κατρακύλησε αιμόφυρτος στην πλαγιά και φτάνοντας στον Διοικητή του, στάθηκε όρθιος χαιρέτησε κι ανάφερε: “Κύριε διοικητά, έχω την τιμή να σας παραδώσω την Σημαία”. Κι έπεσε νεκρός. Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από περιστατικά αυτοθυσίας για την προστασία της Σημαίας μας.
Αναλογιζόμενοι ότι η Ελληνική Σημαία (γνωστή και ως γαλανόλευκη) πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1807 και καθιερώθηκε τον Ιανουάριο του 1822 από την Α΄ Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρουαντιλαμβανόμαστε ότι η βαμμένη με αίμα ηρώων και τιμημένη με τις ζωές χιλιάδων πολεμιστών σημαία της Ελλάδας, αποτελεί μια από τις παλαιότερες ιστορικά Σημαίες της σύγχρονης εποχής κι ως εκ τούτου της αξίζει η απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής της ιστορικής της διαδρομής.
Είναι η ίδια που σηκώθηκε στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, η ίδια που έγραψε το ΕΠΟΣ του 40 και η ίδια που ο Ελληνικός Λαός αγωνίζεται σήμερα για την ΔΙΑΣΩΣΗ της.
ellinikisimaia_
"H πρώτη Ελληνική σημαία με τον λευκό Σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στην Σκιάθο το 1807.
Σ’ αυτήν ο μοναχός Νήφωνας όρκισε τους οπλαρχηγούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα
Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα κι άλλους, μετά από σύσκεψη που έκαναν, για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους.... Σε όλους τους αγώνες του Έθνους οι Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με την ζωή τους το Ιερό αυτό σύμβολο. Μπορεί κανείς να ξεχάσει τον γενναίο σημαιοφόρο, που σκοτώθηκε από εχθρικά πυρά, την στιγμή που έστηνε την Ελληνική Σημαία στην κορυφή του Μπιζανίου το 1912;
Στην μάχη σκοτώθηκαν 10 στρατιώτες, για να μην πέσει η Σημαία στα χέρια του εχθρού. Ο Λοχίας, που είχε απομείνει, όρμησε στο ύψωμα, αγκάλιασε την Σημαία, κατρακύλησε αιμόφυρτος στην πλαγιά και φτάνοντας στον Διοικητή του, στάθηκε όρθιος χαιρέτησε κι ανάφερε: “Κύριε διοικητά, έχω την τιμή να σας παραδώσω την Σημαία”. Κι έπεσε νεκρός. Η Ιστορία μας είναι γεμάτη από περιστατικά αυτοθυσίας για την προστασία της Σημαίας μας.
Αναλογιζόμενοι ότι η Ελληνική Σημαία (γνωστή και ως γαλανόλευκη) πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1807 και καθιερώθηκε τον Ιανουάριο του 1822 από την Α΄ Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου, αντιλαμβανόμαστε ότι η βαμμένη με αίμα ηρώων και τιμημένη με τις ζωές χιλιάδων πολεμιστών σημαία της Ελλάδας, αποτελεί μια από τις παλαιότερες ιστορικά Σημαίες της σύγχρονης εποχής κι ως εκ τούτου της αξίζει η απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής της ιστορικής της διαδρομής."

στις Ιουνίου 27, 2020 πηγή πηγή

 

 

 

 

 

GEWKWN

ΕΛΛΗΝΑ,

Σήκω πάλι κι ήρθανε να σε κατακτήσουν,

Γη και Υδωρ

δίνουνε του Έθνους οι προδότες……

Η χώρα ξεπουλιέται κάθε μέρα, κι εμείς γελάμε αμέριμνοι, και αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει ο “από μηχανής Θεός”… .Βλέπετε, πάντα όταν ο Έλληνας δεν κοίταζε μπροστά, κοίταζε ψηλά….

Κάποιοι άλλοι περιμένουν ντόπιους και αλλοδαπούς λυτρωτές, και ελευθερωτές, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ…… ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Ο κάθε ένας από εμάς έχει κληρονομιά το αίμα των ηρώων προγόνων μας, του Λεωνίδα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κολοκοτρώνη… Ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δύναμη να σωθεί και να σώσει!!!

Η καπηλεία και ο εξευτελισμός των ιερών και οσίων του έθνους μας αποσκοπεί στο μηδενισμό, την εθνική και φυσική μας εξόντωση.

Καθημερινά είμαστε μάρτυρες του μηδενισμού της ιστορίας μας, του ένδοξου παρελθόντος και των ηρωικών προγόνων μας, από μεγάλη μάζα του λαού μας που από καιρό διάγραψε τα ιδανικά της ελληνικής μας φυλής, η οποία ήταν η ζωογόνος δύναμη της δημιουργίας και της πολιτικής μας κατεύθυνσης.

Ο Τουρκικός επεκτατισμός, για άλλη μια φορά, δείχνει το απεχθές του πρόσωπο εκτοξεύοντας απειλές κατά του έθνους των Ελλήνων, ΣΕ ΛΙΓΟ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ……

Οι δυτικοί με τη συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, ολοκληρώνουν αυτό που επεδίωκαν και έπρατταν από αιώνες να διαλύσουν τον Ελληνικό πολιτισμό, να σβήσουν οτιδήποτε θυμίζει πως χωρίς τον Ελληνισμό δεν θα υπήρχε Ευρώπη και αυτό που αποκαλείται δυτικός πολιτισμός.

Θέλουν να εξευτελίσουν και να υποδουλώσουν τον Ελληνισμό και γιατί κατατρύχονται από συμπλέγματα απέναντι στα επιτεύγματά του Ελληνισμού και επειδή ξέρουν πως αν οι Έλληνες «ανθήσουν» μπορούν ξανά να μεγαλουργήσουν. Και αν οι Έλληνες μεγαλουργήσουν θα είναι ανεξέλεγκτοι και δεν θα επιτρέψουν τα παιγνίδια στην πλάτη των λαών και ειδικά των φτωχών χωρών της Ε.Ε.

Ο λαός είναι σχεδόν απαθής, γιατί απλώς αντιδρά θεωρητικά και λεκτικά, χωρίς να μετατρέπει την αντίδραση του σε πράξη…… Αυτό επιτρέπει στους πολιτικάντηδες που διαφεντεύουν τη μοίρα της πατρίδας μας να συνεχίζουν να κρύβουν τις εγκληματικές, διαχρονικά ευθύνες για το εθνικό κατάντημα του Ελληνισμού.

Η ανεπάρκεια και η πολιτική ανεντιμότητα των πολιτικών μεταδίδεται στο λαό. Ο Ελληνισμός στην ουσία περνά την πιο κρίσιμη περίοδο του στη νεώτερη ιστορία, η οικονομική εξαθλίωση δεν επηρεάζει μόνο το βιοτικό επίπεδο και την καθημερινότητα μας, αλλά οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς λαός που είναι οικονομικά γονατισμένος, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα, ούτε και να αγωνιστεί για απελευθέρωση των αλύτρωτων πατρίδων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση του «ομολόγησε» πως δεν προχωράει σε συνδιαχείριση των κοιτασμάτων και παράδοση εθνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Κρήτη, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ : ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ( ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ) ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ( ΠΕΙΝΑ Κ.Λ.Π )… Θα πεινάσετε και σωματικά και πνευματικά. (22 Φεβ 2019, Το κείμενο είναι από τις 15/9/2014 )

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ : Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΟΥΛΗΣΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ

20 Ιούν 2020 Οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι μέρες μάχης και μέρες προδοσίας……

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Ο Έλληνας δεν είναι αδύναμος, ο Έλληνας έχει δύναμη! Τη δύναμη του την κληρονόμησε από τους προγόνους του! Αυτή η δύναμη έχει περάσει στο DNA του και εκφράζεται με την πίστη του, τα έθιμά του, τις δοξασίες του, τους θρύλους του τις παραδόσεις του, τους μύθους και τα παραμύθια του!

Είναι ανυπόταχτος και δύσκολος λαός ο Ελληνικός… Δεν βολεύει η ψυχοσύνθεση του Έλληνα… φοβίζει!! ο Έλληνας είναι άνθρωπος με πολλά ελαττώματα μα και με πάμπολλα προτερήματα…. Πάντα αποτελούσε το υπόδειγμα της ανθρωπότητας γιατί αυτός ήταν ο ρόλος του….. και οι προσκυνημένοι ζηλεύουν τη μεγαλοσύνη του…..

Φοβούνται, πως ο Έλληνας, πάντα τη δύσκολη στιγμή γίνεται ένα με το παρελθόν του και γιγαντώνεται μέσα από αυτό…..

ΕΛΛΗΝΑ, αυτή την φορά δεν θα πολεμήσεις μόνος σου, στο πλευρό σου θα μάχονται

Οι Μαραθωνομάχοι και οι Σαλαμινομάχοι

Οι Ακρίτες του Βυζαντίου,

Οι Αγωνιστές του 1821,

Οι Πολεμιστές του 1940,

Οι Πολεμιστές του 1974

Σήκωσε Το Κεφάλι Έλληνα. Σήκωσε Το Με Υπερηφάνεια

ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΑΝΑΤΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ HD poseidonios o rodios

https://www.youtube.com/watch?v=egXTksn8ABs

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ……Antistasi

GEWKWN

Triklopodia 23/6/2020

 

 

 

 

Ο βίαιος εποικισμός της Ελλάδας και η λύση του

Δεν αντιμετωπίζουμε ακόμη τα προβλήματα άλλων χωρών, όπως της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας κλπ. – αφού δεν υπάρχουν απαγορευμένες ζώνες, η εγκληματικότητα είναι σχετικά χαμηλή, οι συμμορίες μεταναστών ελάχιστες κλπ. Η αιτία είναι το ότι, οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες δεν έχουν την πρόθεση να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να ταξιδέψουν προς την κεντρική Ευρώπη – θεωρώντας εκεί τις συνθήκες διαβίωσης τους ιδανικές. Εν τούτοις, επειδή η κυβέρνηση μας είναι γερμανόφιλη, ενώ η Γερμανία θέλει να μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη μεταναστών πιέζοντας επί πλέον με τα χρέη μας, με διάφορους στόχους (φθηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις μας που εξαγοράζει σε εξευτελιστικές τιμές, μία αλλοιωμένη και άρα εύκολα ελεγχόμενη αποικία χρέους της, χαμηλές αμοιβές των Ελλήνων που θέλει να μετατρέψει σε γκαρσόνια της κλπ.), καθώς επίσης επειδή όλα τα άλλα κράτη έχουν κλείσει τα σύνορα τους, οι παράνομοι θα μείνουν τελικά εδώ – οπότε αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε τις ίδιες οδυνηρές καταστάσεις με τις άλλες χώρες, ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερα, αφού η οικονομία μας είναι κατεστραμμένη.

Η Ελλάδα έχει τέσσερα μεγάλα προβλήματα: το δημογραφικό, το μεταναστευτικό, τα εθνικά και το οικονομικό. Μπορεί τώρα να φαίνονται όλα διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά στην ουσία έχουν έναν κοινό παρανομαστή: την οικονομία, αφού εάν λειτουργούσε σωστά, τότε θα επιλύονταν εύκολα όλα τα υπόλοιπα – θα γεννιόντουσαν περισσότερα παιδιά, θα αυξανόταν το προσδόκιμο ζωής, θα βελτιωνόταν η υγεία, η παιδεία και το κράτος προνοίας, οι νέοι Έλληνες δεν θα έφευγαν μαζικά στο εξωτερικό, η αμυντική θωράκιση της χώρας δεν θα επέτρεπε διεκδικήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, ενώ ο εποικισμός θα σταματούσε.

Το μεγάλο εμπόδιο τώρα στην οικονομία, αφού η πατρίδα μας είναι μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, είναι το κομματικό-πελατειακό κράτος που εμποδίζει τους ικανούς Έλληνες να ασχοληθούν αποτελεσματικά με τα κοινά – ενώ αρκεί να δει κανείς το επίπεδο των πολιτικών στη Βουλή, ασφαλώς με τις εξαιρέσεις που υπάρχουν, για να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.

Μεταξύ πολλών άλλων δε, ένοχος είναι το κακοποιημένο από τα κόμματα Σύνταγμα μας – το οποίο έχει καταλύσει τους δημοκρατικούς κανόνες, ενώ εφοδιάζει με τεράστια εξουσία την πλειοψηφία που «αποφασίζει και διατάζει», ενώ εκλέγει ακόμη και τους ανώτατους δικαστικούς. Επίσης τους επικεφαλής των κομμάτων που λειτουργούν ως μικροί δικτάτορες, φυσικά με εξαιρέσεις – ενώ διαπλέκονται υπογείως μεταξύ τους, με στόχο τη διατήρηση των οικονομικών και άλλων πλεονεκτημάτων που προσφέρονται αφειδώς μέσω των κομμάτων τους στους ίδιους.

Ειδικά όσον αφορά το μεταναστευτικό τώρα, δεν αντιμετωπίζουμε ακόμη τα προβλήματα άλλων χωρών, όπως της Σουηδίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας κλπ. – αφού δεν υπάρχουν απαγορευμένες ζώνες, η εγκληματικότητα είναι σχετικά χαμηλή, οι συμμορίες μεταναστών ελάχιστες κλπ. Η αιτία είναι το ότι, οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες δεν έχουν την πρόθεση να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να ταξιδέψουν προς την κεντρική Ευρώπη – θεωρώντας εκεί τις συνθήκες διαβίωσης τους ιδανικές.

Εν τούτοις, επειδή η κυβέρνηση μας είναι γερμανόφιλη, ενώ η Γερμανία θέλει να μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη μεταναστών πιέζοντας επί πλέον με τα χρέη μας, με διάφορους στόχους (φθηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις μας που εξαγοράζει σε εξευτελιστικές τιμές, μία αλλοιωμένη και άρα εύκολα ελεγχόμενη αποικία χρέους της, χαμηλές αμοιβές των Ελλήνων που θέλει να μετατρέψει σε γκαρσόνια της κλπ.), καθώς επίσης επειδή όλα τα άλλα κράτη έχουν κλείσει τα σύνορα τους, οι παράνομοι θα μείνουν τελικά εδώ – οπότε αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε τις ίδιες οδυνηρές καταστάσεις με τις άλλες χώρες, ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερα αφού η οικονομία μας είναι κατεστραμμένη. Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε σκόπιμη την επανάληψη της αναφοράς μας (α) στο βίαιο εποικισμό της Ελλάδας και (β) στη μοναδική λύση που υπάρχει:

(α) Ο βίαιος εποικισμός της Ελλάδας

Έχουμε αναφερθεί διεξοδικά στο νομοσχέδιο για το άσυλο της ελληνικής κυβέρνησης (ανάλυση) και στο γεωπολιτικό εκμηδενισμό, από τον οποίο κινδυνεύει η Ελλάδα (πηγή) – ενώ η κυρία Νομικού στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σουηδία, στον πανικό των Πολιτών της (πηγή), καθώς επίσης στο βαρύ τίμημα της ελληνικής δειλίας (άρθρο), γράφοντας τα εξής:

“Δεν έχω τίποτα εναντίον της Τουρκίας. Όταν όμως μας στέλνει λαθρομετανάστες και τα αεροπλάνα της εισβάλλουν στον εθνικό μας εναέριο χώρο παράνομα, στα πλαίσια ενός ασύμμετρου, υβριδικού πολέμου, τότε πιστεύω πως πρέπει να καταρρίπτονται αφού προηγηθεί μία επίσημη προειδοποίηση. Ένα τελεσίγραφο. Είμαι σίγουρη άλλωστε πως η πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί η Ελλάδα, φοβούμενη να αντιμετωπίσει τους εισβολείς, είναι λανθασμένη. Πως όταν σκύψεις το κεφάλι μία φορά, δεν θα έχει τελειωμό. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, όταν η Τουρκία στέλνει με θράσος τα πλοία της για να προβούν σε γεωτρήσεις εντός της δικής της ΑΟΖ. Τα πλοία αυτά πρέπει ασφαλώς να βυθίζονται, φυσικά επίσης μετά από μία επίσημη προειδοποίηση. Εάν δεν το κάνει η Ελλάδα στηρίζοντας την Κύπρο όπως οφείλει, οι Τούρκοι θα κάνουν γεωτρήσεις ακόμη και στη Ραφήνα, ξεκινώντας από την Καστελόριζο και την προσάρτηση του“.

Εκτός αυτού ο ΟΗΕ έχει προβλέψει πως το 2060 η πλειοψηφία του πληθυσμού στην Ελλάδα θα είναι μουσουλμανική – αν και πιθανότατα, λόγω των οικονομικών καταστροφών που προκάλεσαν και προκαλούν στη χώρα μας τα μνημόνια (αύξηση των θανάτων, μείωση των γεννήσεων, μαζική μετανάστευση των νέων Ελλήνων κλπ.), σε συνδυασμό με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα.

Πόσο μάλλον όταν όλο και περισσότεροι Έλληνες θα εγκαταλείπουν την Ελλάδα, αδυνατώντας να επιβιώσουν υπό τις συνθήκες της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που κλιμακώνονται – ενώ η εγκληματικότητα προβλέπεται να αυξηθεί, με πολύ πιθανή τη σταδιακή απόσχιση της βόρειας Ελλάδας, ως αποτέλεσμα της ενδοτικής συμφωνίας με τα Σκόπια, καθώς επίσης την ενίσχυσης του ισλαμισμού στη Θράκη. Ας μην ξεχνάμε δε την πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική και ηθική χρεοκοπία της χώρας μας – όπως επίσης τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει ξανά το 2021 ή το 2022 οικονομικά (γράφημα), έχοντας όμως ξεπουλήσει τα πάντα, με το κόκκινο ιδιωτικό χρέος στη στρατόσφαιρα.

Δυστυχώς η Φύση είναι ανελέητη με εκείνα τα Έθνη που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα τους – οδηγώντας τα στον αφανισμό, χωρίς καμία απολύτως διάθεση απαισιοδοξίας. Οι φόβοι μας αυτοί ενισχύονται από το ότι, το δεύτερο εξάμηνο του 2019 οι μεταναστευτικές ροές αυξήθηκαν κατά 300% – γεγονός που σημαίνει πως τουλάχιστον 60.000 παράνομοι μετανάστες πλημμύρισαν τα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός ανηλίκων, χρησιμοποιώντας νέες διαδρομές και μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά.

Εάν αυτό δεν είναι ένα οργανωμένο σχέδιο εποικισμού της Ελλάδας (το οποίο δυστυχώς στηρίζει η κυβέρνηση επιλέγοντας τη μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα για να αδειάσει τα νησιά, έτσι ώστε να μην εμποδιστούν οι ροές!), τότε πώς φαντάζεται κανείς πως θα εξελισσόταν κάτι τέτοιο; Σε κάθε περίπτωση, στη χώρα μας ασκούνται ασύμμετρες πιέσεις από την Τουρκία, σημειώνοντας πως πάνω από 500.000 μετανάστες έχουν κατακλύσει την Κωνσταντινούπολη, με στόχο την εισβολή στην Ελλάδα – έτσι ώστε να ευοδωθούν τα γεωπολιτικά της σχέδια στο Αιγαίο (συνεκμετάλλευση, φινλανδοποίηση) και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ολοκληρώνοντας, η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει πως εάν δεν βοηθήσουμε εμείς τον εαυτό μας, δεν θα μας βοηθήσει κανένας – παρά το ότι γνωρίζει πως ο βαλκανικός διάδρομος έχει κλείσει, οι επιστροφές προς την Τουρκία είναι μηδαμινές και οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας θεωρούν πως έχουν κάνει το καθήκον τους, σταματώντας τη χρηματοδότηση του μεταναστευτικού, σύμφωνα με τον πρώην επίτροπο μετανάστευσης στην ΕΕ και τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη. Έτσι σταδιακά η Ελλάδα θα μετατραπεί κυριολεκτικά σε έναν ευρωπαϊκό σκουπιδότοπο – σε μία πολυπολιτισμική περιοχή πλημμυρισμένη με παράνομους μετανάστες και με έναν εξαθλιωμένο γηγενή πληθυσμό που αργά αλλά σταθερά θα εξαφανίζεται.

(β) Η λύση εναντίον του βίαιου εποικισμού της Ελλάδας

Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν λύσεις για την Ελλάδα – με μοναδική διαφορά το ότι, κάθε φορά που καθυστερούμε γίνονται όλο και πιο δύσκολες, ενώ κοστίζουν πολύ περισσότερο. Για παράδειγμα, το 2010 ήταν μεν υψηλό το δημόσιο χρέος (127% του ΑΕΠ), καθώς επίσης τα δίδυμα ελλείμματα του κράτους ως κληροδότημα του Κώστα Καραμανλή (ανάλυση), αλλά το ιδιωτικό ήταν αμελητέο, το ΑΕΠ πολύ μεγαλύτερο και τα εισοδήματα των Ελλήνων σχεδόν κατά 40% υψηλότερα – ενώ τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα δεν είχαν απαξιωθεί, έχοντας κοστίσει μέχρι σήμερα πάνω από 1 τρις €.

Το αργότερο λοιπόν πριν την υπογραφή του εγκληματικού PSI από τους πατριδοκτόνους, η Ελλάδα θα έπρεπε να αμυνθεί απέναντι στους πιστωτές της, με την κυβέρνηση να κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης – απαιτώντας το σταμάτημα των μνημονίων (=πολιτική λιτότητας), καθώς επίσης τη διαγραφή μεγάλου μέρους των χρεών της, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ άλλων και με ευθύνη της ΕΚΤ (ανάλυση), κατά το παράδειγμα της διαγραφής χρεών της Γερμανίας το 1953. Εναλλακτικά την πληρωμή των γερμανικών επανορθώσεων – οι οποίες είναι υψηλότερες του δημοσίου χρέους.

Δεν το έκανε όμως καμία κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να βιώσουμε μία απίστευτη οικονομική καταστροφή, την ενδοτική παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας με αντάλλαγμα την επιμήκυνση των 96 δις €, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που συνεχίζεται ασταμάτητα από τη νέα κυβέρνηση και τη δήμευση της ιδιωτικής – με παράνομους για την υπόλοιπη Ευρώπη ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Έτσι η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς τη δεύτερη χρεοκοπία της – έχοντας όμως χάσει τα περιουσιακά της στοιχεία με έναν εξαθλιωμένο, λεηλατημένο πληθυσμό, καθώς επίσης με ένα ΑΕΠ που κατέρρευσε. Αρκεί να γνωρίζει κανείς πως το 2009 το ΑΕΠ μας ήταν πάνω από 120 δις $ υψηλότερο από της Ρουμανίας (γράφημα), ενώ σήμερα 20 δις $ χαμηλότερο, για να συνειδητοποιήσει την καταστροφή που προηγήθηκε.

Με αφετηρία τώρα το 2015, ξεκίνησε ο εποικισμός της Ελλάδας – ο οποίος ευρίσκεται σε έξαρση σήμερα, χωρίς η Ελλάδα να αντιδράει. Η λύση είναι ξανά η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων της, σύμφωνα με το άρθρο 78 του Μάαστριχ (ακολουθεί στο τέλος*) ή/και με την ανάλογη συμφωνία του ΟΗΕ – αφού είναι αδύνατον η πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία να παρέχει άσυλο, πόσο μάλλον να φιλοξενεί παράνομους μετανάστες.

Κάτι τέτοιο όμως προϋποθέτει ξανά πολιτική βούληση που δυστυχώς δεν υπάρχει – με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Ελλάδα να χαθεί ως Έθνος από το πρόσωπο της γης, χωρίς δυστυχώς οι Πολίτες της να το συνειδητοποιούν είτε επειδή φοβούνται να αντιδράσουν, είτε επειδή ευρίσκονται σε κατάσταση σοκ από τη χρεοκοπία που βιώνουν τα τελευταία δέκα χρόνια, με τους πιστωτές να κατάσχουν τα πάντα ανενόχλητοι.

Το πιθανότερο είναι λοιπόν να συνεχίσουν οι πολιτικοί να σκύβουν το κεφάλι στους ξένους ενδιαφερόμενοι μόνο για τον εαυτό τους αφού δεν πιέζονται από το λαό, καθώς επίσης να συνεχίσουν οι Πολίτες να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και να ενοχοποιούν κάποιους άλλους για τα δεινά τους – τους πολιτικούς, τη Γερμανία κοκ. Δυστυχώς όμως η Φύση είναι ανελέητη και δεν συγχωρεί ούτε τη δειλία, ούτε τα όποια σοκ – οπότε αυτό που θα ακολουθήσει, μία οδύνη δίχως τέλος, είναι νομοτελειακό, εάν συνεχιστεί η ίδια στάση των Πολιτών.

Ολοκληρώνοντας, η κυβέρνηση εφάρμοσε τη λύση που προτείναμε, κλείνοντας τα σύνορα μας για όλους – με αποτέλεσμα το μηδενισμό σχεδόν των εισροών τον Απρίλιο. Δυστυχώς όμως μόνο για ένα μήνα, υποκύπτοντας στις πιέσεις που της ασκήθηκαν από την ΕΕ, από τις ΜΚΟ και, κυρίως, από τη Γερμανία. Δυστυχώς όμως, έτσι δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα μας – αλλά, αντίθετα, θα καταλήξουμε στα σκουπίδια της ιστορίας.

Άρθρο 78 Μάαστριχ (πρώην άρθρο 63 παράγραφοι 1 και 2 και πρώην άρθρο 64 παράγραφος 2 της ΣΕΚ, πηγή)

1.Η ΕΕ αναπτύσσει κοινή πολιτική στον τομέα του ασύλου, της επικουρικής προστασίας και της προσωρινής προστασίας, η οποία έχει ως στόχο να παράσχει σε όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών που χρήζουν διεθνούς προστασίας επαρκές καθεστώς και συμμόρφωση με την αρχή της μη επαναπροώθησης. Η πολιτική αυτή πρέπει να είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση της Γενεύης της 28ης Ιουλίου 1951 και το Πρωτόκολλο της 31ης Ιανουαρίου 1967, σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων και άλλες συναφείς συνθήκες.

2. Για τους σκοπούς της παραγράφου 1, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, θεσπίζουν μέτρα σχετικά με ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, το οποίο περιλαμβάνει:

(α) ενιαίο καθεστώς ασύλου για υπηκόους τρίτων χωρών που ισχύσει σε ολόκληρη την ΕΕ

(β) ένα ενιαίο καθεστώς επικουρικής προστασίας για υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι δεν λαμβάνουν το ευρωπαϊκό καθεστώς ασύλου αλλά χρειάζονται διεθνή προστασία,

(γ) ένα κοινό καθεστώς για την προσωρινή προστασία των εκτοπισθέντων σε περίπτωση μαζικής εισροής,

(δ) κοινές διαδικασίες χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος του ενιαίου ασύλου ή του καθεστώτος επικουρικής προστασίας,

(ε) κριτήρια και διαδικασίες για τον προσδιορισμό του κράτους μέλους που είναι υπεύθυνο για την εξέταση αίτησης ασύλου ή επικουρικής προστασίας,

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

(στ) πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής των προσώπων που ζητούν άσυλο ή επικουρική προστασία,

(ζ) συναδελφικότητα και συνεργασία με τρίτες χώρες για τον έλεγχο της εισροής προσώπων που ζητούν άσυλο ή επικουρικής ή προσωρινής προστασίας.

3. Εάν ένα ή περισσότερα κράτη μέλη βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου εξ αιτίας ξαφνικής εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, το Συμβούλιο μπορεί, με πρόταση της Επιτροπής, να θεσπίσει προσωρινά μέτρα υπέρ των ενδιαφερομένων κρατών μελών. Αποφασίζει μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

analyst.gr Hellas-now.com 22/6/2020

 

 

 

 

Έγκλημα κατά της Ελλάδας :

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης κλείνουν 14 εργοστάσια της ΔΕΗ και θα εξαρτόμαστε από την

Τουρκία,

την Βουλγαρία,

τα Σκόπια και την Αλβανία

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε άνεργη γυναίκα στη Σκόπελο - volos.ert.gr

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ...
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ! ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΩΣ 10 ΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗ.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 14 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΡΤΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ !

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΥΝΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ;
Εκτός από το κλείσιμο των εργοστασίων παραγωγής ρεύματος, θα απολύσει και τους εργαζόμενους, έτσι ώστε όταν καταλάβουν οι Ελληνες την ζημιά, δεν θα υπάρχει κάποιος να λειτουργήσει τα εργοστάσια ! Για να λειτουργήσει ένα ορυχείο από την αρχή, χρειάζεται 10 χρόνια ! Την ώρα που πουθενά στον κόσμο δεν παράγουν ρεύμα με φυσικό αέριο γιατί κοστίζει έως 10 πλάσια από τον λιγνίτη, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης κλείνει τα εργοστάσια λιγνίτη.

Μέχρι το 2023 θα αναγκαζόμαστε ή να αυξήσουμε το ρεύμα 30% έως 50% για να εισάγουμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο ή θα εισάγουμε ρεύμα από τον Ερντογάν. Σκεφτείτε τα Ελληνικά στρατόπεδα να εξαρτώνται από το αν θα κατεβάσει τον διακόπτη ο Ερντογαν

Το μέλλον που επιφυλάσσει ο Κωστής Χατζηδάκης για την Ελλάδα, είναι να παρακαλάει τα

Σκόπια, τα πυρηνικά εργοστάσια όπως το Κοζλοντούϊ και

την Τουρκία για έχουμε ρεύμα.

Εθνικό έγκλημα

«Έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας για να βρούμε λύση», ανέφερε χθες ο κ. Στάσσης. Σε κάθε περίπτωση, μετά το 2028, όπως προβλέπει το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) το ενεργειακό μείγμα της χώρας θα έχει απαλλαγεί οριστικά από το κάρβουνο.

Αξιοποίηση παλιών λιγνιτικών

Την αξιοποίηση παλιών λιγνιτικών μονάδων οι οποίες, σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ, θα σβήσουν έως το 2023, εξετάζει η ΔΕΗ. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει διάφορες προτάσεις. Για παράδειγμα, μονάδες που βρίσκονται κοντά στην Αττική – όπως είναι της Μεγαλόπολης ή του Λαυρίου – θα μπορούσαν να καίνε και δευτερογενές καύσιμο (από επεξεργασμένα απορρίμματα) για την παραγωγή ρεύματος, επιλύοντας -έως έναν βαθμό- και το ζήτημα της διαχείρισης σκουπιδιών.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι, μια άλλη ιδέα θα ήταν η μετατροπή τους σε μονάδες θερμικής αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ΑΠΕ,
αν και εξετάζεται αν, τέτοιες μετατροπές, συμφέρουν οικονομικά.
Όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών θέρμανσης των περιοχών που σήμερα καλύπτονται από τηλεθέρμανση μέσω των λιγνιτικών μονάδων, ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανέφερε ότι στο Αμύνταιο θα λειτουργήσει νέα τηλεθέρμανση ενώ η Πτολεμαΐδα θα καλυφθεί από τη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V». Στην Κοζάνη, μετά την απόσυρση των μονάδων του Αγίου Δημητρίου (το 2022 και 2023), πιθανώς θα κατασκευαστεί μονάδα τηλεθέρμανσης με καύσιμο βιομάζα, φυσικό αέριο ή σκουπίδια ενώ στη Μεγαλόπολη, όπου οι ανάγκες είναι μικρότερες, θα συνδεθεί με τη μονάδα φυσικού αερίου.

Μονάδες φυσικού αερίου στον ορίζοντα

Ανοιχτό παράθυρο για την κατασκευή και λειτουργία μίας ή δύο μονάδων φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ιδιώτες που έχουν ήδη εξασφαλίσει άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ή άλλους, άφησε χθες ο κ. Στάσσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την παρουσίαση του μεσοπρόθεσμού επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ.
Ωστόσο, όπως τόνισε, εκτός από τη νέα μονάδα φυσικού αερίου που κατασκευάζει ο «Μυτιληναίος» στη Βοιωτία, καμία άλλη δεν κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Πολλοί επενδυτές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται, ωριμάζουν άδειες για κατασκευή μονάδων αερίου, αλλά κανείς δεν τις κατασκευάζει διότι τις θεωρούν ασύμφορες δίχως κάποιον μηχανισμό στήριξης (επιδότηση τύπου «ΑΔΙ»). Όπως υπογράμμισε ο κ. Στάσσης, για την ώρα η ΔΕΗ δεν σχεδιάζει να επενδύσει στο φυσικό αέριο, αλλά θα είναι έτοιμη, σε περίπτωση που υπάρξει στήριξη με ΑΔΙ, σε συνεργασία με ιδιώτες. «Δεν το έχουμε στο επιχειρησιακό σχέδιο αλλά θα είμαστε παρόντες στο μέλλον», σημείωσε.

200 εκατ. ευρώ ανάκτηση κόστους για τους λιγνίτες

Ο κ. Στάσσης, όπως ανέφερε στο περιθώριο της παρουσίασης, έχει θέσει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ζήτημα αποζημίωσης της ΔΕΗ για το γεγονός ότι θα συνεχίσει έως το 2023 να λειτουργεί λιγνιτικές μονάδες παρότι της προκαλούν ζημιές (σε 300 εκατ. ευρώ εκτιμώνται για το 2019). Σύμφωνα με τα όσο αναφέρει, διεκδικεί κάποιο μηχανισμό ανάκτησης κόστους (περί τα 200 εκατ. ευρώ κατ΄ έτος), ο οποίος να λειτουργεί έως το 2023, οπότε σταδιακά οι μονάδες θα σβήσουν. Ένας τέτοιος μηχανισμός όμως, θα πρέπει να περάσει και από την έγκριση της Κομισιόν.;;
Σχετικά με το μερίδιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ρεύματος, εκτιμάται ότι από 47% το 2020 θα πέσει στο 40% το 2024, ενώ όσον αφορά στο λιανεμπόριο αναμένεται ότι το 2024 θα κατέχει περίπου 50%.

ΑΠΕ: Δέκα όμιλοι συνομιλούν με τη ΔΕΗ

Το πλάνο για τη νέα ΔΕΗ περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Από το 10% του συνόλου των επενδύσεων της επιχείρησης για το 2019, οι επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια θα ανέβουν στο 25% το 2020, με στόχο το ποσοστό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.
Στόχος είναι από 2% μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στις ΑΠΕ το 2019, να κατέχει το 10%-20% το 2024 με επιπλέον εγκατεστημένη ισχύ 1 GW (γιγαβάτ) έως το 2024. Άλλωστε, ένας από τους τρεις πυλώνες του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ είναι η εφαρμογή ενός “Green deal” στην ηλεκτροπαραγωγή, με την ανάδειξη των ΑΠΕ ως τη νέα κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση της ΔΕΗ ήδη συνομιλεί με δέκα επιχειρηματικούς ομίλους. Όπως τόνισε ο κ. Στάσσης, ήδη «η ΔΕΗ έχει ένα καλό portfolio ώριμων έργων ΑΠΕ 6 GW υπό ανάπτυξη / αδειοδότηση και σιγά σιγά μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτά».

Οι επενδύσεις της ΔΕΗ το 2020 θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με το 2019 (περί τα 700 εκατ. ευρώ), αλλά η στόχευση μετατοπίζεται πλέον στις ΑΠΕ και τα δίκτυα.

Είσοδος στην ηλεκτροκίνηση

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ανακοίνωσε, επίσης, την είσοδο της επιχείρησης στην ηλεκτροκίνηση, με την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Στάσσης, «θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων πρωταγωνιστώντας στις επενδύσεις σε αυτό το πεδίο», επισημαίνοντας ότι πανευρωπαϊκά το 50% των αγοραστών ηλεκτρικών οχημάτων «ανησυχούν για την πρόσβαση σε σταθμούς επαναφόρτισης και για την περιορισμένη εμβέλεια».
Όπως ανάφερε ο κ. Στάσσης, η ηλεκτροκίνηση είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε. «Στη Σαγκάη περπατούσα στους δρόμους και δεν άκουγα θόρυβο από αυτοκίνητα. Ήταν όλα ηλεκτρικά στους δρόμους. Στα αστικά λεωφορεία είναι ήδη συμφέρουσα η ηλεκτροκίνηση, και η εξίσωση του κόστους και στα επιβατικά είναι πολύ κοντά», σημείωσε.
Στην ενεργειακή μετάβαση, λόγω των προσπαθειών ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, υπάρχουν δυσκολίες τις οποίες έχει βιώσει και βιώνει και η ΔΕΗ. Συνολικά, ο κλάδος της ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ έχει απωλέσει αξία 50 δισ. ευρώ (EBITDA) τα τελευταία οκτώ έτη.

Εργαζόμενοι

Όσον αφορά στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, από τους 4.500 εργαζόμενους που δεν θα χωρούν στη ΔΕΗ μετά το σβήσιμο των λιγνιτικών, το 60% θα αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης. Για το υπόλοιπο 40% θα προωθηθεί η κινητικότητα σε άλλες θέσεις εντός της επιχείρησης, ή θα μπορούν να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου (π.χ. σήμερα εργάζονται στα ορυχεία της ΔΕΗ 70 νοσηλευτές, οι οποίοι θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε δομές υγείας). Επίσης, σχεδιάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με πακέτα παροχών στα πρότυπα του αντίστοιχου που είχε υλοποιηθεί στον ΟΤΕ. Παράλληλα, η ΔΕΗ σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 1.000 νέων εργαζομένων. Σήμερα στον όμιλο απασχολούνται περί τους 15.300 εργαζόμενους.
Αναρτήθηκε από 

στις Ιουνίου 21, 2020 πηγή πηγή

 

 

 

 

Αυτά οφείλει ολόκληρος ο κόσμος

στους Έλληνες!Κατά καιρούς, πολλοί επιφανείς άνθρωποι των τεχνών και της διανόησης ,έχουν μιλήσει για την αξία του ελληνικού πολιτισμού και για όλα όσα χρωστά ο υπόλοιπος κόσμος σε αυτόν.....
Ποιητές, συγγραφείς, φιλόσοφοι, ακόμα και πρόεδροι εθνών τόνισαν τη σημασία του ελληινκού πολιτισμού και του πνεύματος.
Όταν μας ρωτούν για τους προγόνους μας πρέπει να υποδεικνύουμε τους Έλληνες.
Γιόχαν Σίλερ, Γερμανός ποιητής: Έλληνα όπου και να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.
Μπούτρος Γκάλι,γενικός γραμματέας Ο.Η.Ε: Σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από το όραμα της Ελλάδος, για να επικρατήσουν οι έννοιες της Πολιτείας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.
Μπιλ Κλίντον,πρόεδρος Η.Π.Α: Τα πλούσια χαρίσματα του Ελληνικού λαού και του πολιτισμού του
βοήθησαν να γίνει η Αμερική ισχυρή.
Φρ. Ρούσβελτ,πρόεδρος Η.Π.Α: Οι μεγαλειώδεις αγώνες του Ελληνικού λαού γι την ελευθερία συνοδεύονται από τους ύμνους και τις ευχές μας.
Ουίλσων Τσώρτσιλ,πρωθυπουργός της Αγγλίας: Εμείς στην Αγγλία γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για τον οποίο πέθανε ο λόρδος Βύρων είναι ιερός και θα τον συνεχίσουμε.
Παντίτ Νεχρού,πρωθυπουργός Ινδίας: Η Ευρώπη είναι θυγατέρα της Ελλαδος, που δεν πρέπει να ξεχνά.
Γουίλ Ντιράν,Αμερικάνος ιστορικός: Το αλφάβητο προήλθε από τους Έλληνες, η γλώσσα μας βρίθει ελληνικών λέξεων, όλα τα πνευματικά δημιουργήματα ανήκουν σ’αυτή.
Γιόχαν Σίλερ, Γερμανός ποιητής: Έλληνα όπου και να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.
Δρ, Χέγκελ, Γερμανός φιλόσοφος: Το Ελληνικό Έθνος είναι η αιώνια νεότητα, γιατί από από επήγασαν. Ο ανθρωπισμός και η συμπόνια προς τους δυστυχούντες και τους δυναστευόμενους.
Καρλ Μαρξ,ιδρυτής του κομμουνισμού: Ο Έλληνας Προμηθέας είναι ο πιο ευγενικός άγιος και μάρτυρας
του φιλοσοφικού ημερολογίου.
Πέρσι Σέλει,Άγγλος ποιητής: Καταγόμαστε από τους Έλληνες πολιτιστικά, οι νόμοι μας, οι επιστήμες μας,
οι ΄τέχνες μας έχουν τις ρίζες τους στην ένδοξη Ελλάδα.
Βίκτωρ Ουγκώ,Γάλλος συγγραφέας: Είναι ωραίο να κατάγεται κανείς από την Ελλάδα, την χώρα,
που έδωσε το φως στην ανθρωπότητα
Φρ, Νίτσε, Γερμανός Φιλόσοφος: Γινόμαστε καθημερινά περισσότερο Έλληνες, τουλάχιστον στις αντιλήψεις. Ας ελπίσουμε πως κάποτε θα γίνουμε και κατά φύση Έλληνες.
Φρ, Βολταίρος, Γάλλος διανοούμενος: Υπερασπιστείτε την Ελλάδα γιατί σ’αυτή χρωστάμε τα φώτα μας, τις επιστήμες, τις τέχνες και τις αρετές μας. Και μη φοβηθείτε ότι θα κλονιστεί η ισορροπία της Ευρώπης.
Γιόχαν Γκαίτε,Γερμανός ποιητής: Οι Έλληνες είναι δάσκαλοι μας, τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες.
Μάρκος Τίλιος Κικέρων,Ρωμαίος ρήτορας: Αν οι θεοί συνομιλούν, την γλώσσα των Ελλήνων χρησιμοποιούν.
Ρωσική παροιμία: Ο Έλληνας είναι το δεξί χέρι του θεού!
Ο Φρειδερίκος Νίτσε : Μπροστά στον Όμηρο πάντα θα δείχνομε όλοι φτωχοί και μικρότεροι. Κάθε σύγκριση μαζί του καταλήγει πάντα υπέρ του…
Αισχύλος: «Διότι μόνον εμείς, αντίθετα από τους βαρβάρους, δεν μετράμε ποτέ το πλήθος του εχθρού. Εμείς πάντα λέμε: «και ούτος ο αριθμός ικανός εστί» και χυνόμαστε στην μάχη. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες. Γινόμαστε αήττητοι.»
Ιωσήφ Στάλιν. 1879-1953. Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως:
«Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν δια να ευγνωμονώ τον Ελληνικόν Λαόν, του οποίου η αντίστασις έκρινε τον 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.» (Από ομιλία του που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31η Ιανουαρίου 1943 μετά την νίκη του Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση του στρατάρχη Paulus.)
Ντε Γκωλ. 1890-1970 - Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός της Γαλλικής Αντίστασης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: «Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του Λαού και των ηγετών της Ελλάδος.»
Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμμία σημασία ας μου επιτραπεί να πώ ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρεί τον εαυτό του.
ΧΕΝΡΙ ΜΙΛΛΕΡ
Αν οι Ελληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας. Sir Winston Churchill
Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στίς πολιτιστικές του ρίζες... Να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα...
ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΓΚΕΡ
Όταν η κοιτίδα του ευγενεστέρου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότης, η χώρα που της οφείλομε ότι καθιστά την ζωή ανώτερη και ωραιότερη, υφίσταται τέτοια επίθεση, η θέση όλων των αληθινών ανθρώπων είναι στο πλευρό της. ΜΑΚΕΝΖΙ ΚΙΝΚ Πρωθυπουργός Καναδά
Ο πολιτισμός μας περνάει σήμερα κρίση.... κρίση φαινομενικά οικονομική αλλά πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού. Δεν έχω να προτείνω άλλη θεραπεία απο την επιστροφή στην Ελλάδα.
ΡΕΝΕ ΠΟΟΥΞ Γάλλος δημοσιογράφος
Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα που καθένας από μας πρέπει να ακολουθήσei, ώσπου οι σφετεριστές της ελευθερίας, οπουδήποτε της γης κι αν βρίσκονται, υποστούν την δίκαιη τιμωρία της.
ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ Πρόεδρος ΗΠΑ
Ο ανθρωπισμός κατά το Ελληνικό πρότυπο είναι η πρώτη αξία καί η μοναδική αρετή του ανθρώπου, πού περιλαμβάνει μέσα της όλες τις άλλες.
K. ΗELBETIUS
Ο Δυτικός κόσμος ανάγει την γέννησή του στους Ελληνες, πού πρώτοι έκαναν το βήμα από τα φυλετικά ήθη στο ανθρώπινο φρόνημα.
Κ. ΠΟΠΕΡ
Οι Ελληνες εδημιούργησαν σε πολλούς τομείς διαχρονικά πρότυπα, και γι' αυτό θα έπρεπε να τους θεωρήση κανείς ως τον πνευματικά υγιέστερο λαό του κόσμου.
ΕΓΚΟΝ ΦΡΙΝΤΕΛ (EGON FRIEDELL)
Η Ελλάς είναι το εκτυφλωτικό φώς. Μ' αυτήν όλες οι απορίες λύονται, τα σύννεφα διαλύονται.
ΑΛΕΝ ΖΙΣΠΕΝ Γάλλος πολιτικός
Ολα τα πολιτισμένα έθνη εις ότι αφορά την δραστηριότητα τού πνεύματος, είναι αποικίες της Ελλάδος.
ΧΕΝΡΙ ΜΕΝ
Χωρίς Ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία.
ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΪ
Στη Βίβλο υπάρχουν εικόνες, μύθοι, μιά θρησκεία, μόνο πού δεν υπάρχει σκέψη, στοχασμός. Είναι οι Ελληνες πού πρώτοι άρχισαν πραγματικά να στοχάζονται, οι πρώτοι πού δημιούργησαν ένα εξειλιγμένο αστικό πολιτισμό.
Χ.Λ.ΜΠΟΡΧΕΚ
Δεν γνώρισα κανένα που να εμπνέει τόσον σεβασμό όσο οι Ελληνες φιλόσοφοι.ΝΙΤΣΕ
Αν στην βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φώς.
ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ
Είναι ντροπή να λέγονται μορφωμένοι όσοι δεν μελετούν τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς.
ΡΑΜΠΕΛΑΙ Γάλλος ιστορικός
Αυτό που χρειάζεται η Δύση σήμερα, είναι να ξαναγυρίσει στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
ΡΟΖΕ ΓΚΑΡΩΝΤΥ Φιλόσοφος-συγγραφεύς
Οι Ελληνες είχαν το χάρισμα να απορούν γιά πράγματα που οι άλλοι λαοί τα νόμιζαν αυτονόητα.
ΜΠΛΟΥΦΙΛΝΤ
Τά μαθηματικά ως επιστήμη βρήκαν τον δρόμο τους εις τον αξιοθαύμαστο λαό των Ελλήνων. Η διαπίστωση ότι οι Αιγύπτιοι δεν είχαν ιδέα της γεωμετρίας ως επιστήμης, ενισχύεται από την άγνοια αυτών ως προς τον υπολογισμό του ύψους κ.λ.π.
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΚΑΝΤ
Αν η διορατικότης των Ελλήνων συμβάδιζε με την ιδιοφυία τους, τότε ίσως και η βιομηχανική επανάσταση να άρχιζε χίλια χρόνια πριν απο τον Κολόμβο. Και στην εποχή μας τότε δεν θα προσπαθούσαμε να περιφερόμαστε απλώς γύρω απο την Σελήνη, αλλά θα είχαμε φθάσει και σε άλλους κοντινούς πλανήτες.
ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ
Οταν γνωρίσουμε σε βάθος την αρχαία Ελληνική επιστήμη και μελετήσουμε τις προτάσεις της, θα μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερα βήματα στην κατανόηση του Σύμπαντος και των μυστικών του. ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΗΝΤΛ βραβείο Νόμπελ Φυσικής
Ο κόσμος είναι η διαστελλόμενη Ελλάς και η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος.
ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ
Η Ελλάς καταληφθείσα, τον άγριον νικητή κατέκτησε, και τις τέχνες εισήγαγε είς το αγροίκο Λάτιον.
ΟΡΑΤΙΟΣ Ρωμαίος ποιητής
Είμαι από την Σικελία, δηλαδή την Μεγάλη Ελλάδα και υπάρχει ακόμη πολύ από την Ελλάδα στην Σικελία. Το μέτρο, η αρμονία και ο ρυθμός ζούν ακόμη. Εξ' άλλου είμαι και ο ίδιος εγώ Ελληνικής καταγωγής. Ναι, ναι μην εκπλήτεσθε. Το οικογενειακό μου όνομα είναι Πυράγγελος. Το Πυραντέλλο δεν είναι παρά η φωνητική παραφθορά του Πιράτζελο-Πιραντέλλο.
ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ
Αν δεν υπήρχε η ανδρεία και η γενναιοψυχία των Ελλήνων, δεν γνωρίζουμε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Sir Winston Churchill
Ρίξτε ένα βλέμμα στον μικρό κατάλογο των εθνών που υπετάχθησαν υπό του Αξονα από τό 1938, και θα δήτε ότι η γενναιοψυχία των Ελλήνων φωτίζει σαν ήλιος ένα σκοτεινό κόσμο. ΚΑΝΤΙΤΟΥΣ Άγγλος συγγραφεύς
Κανείς δεν τολμούσε να προείπη, ότι οι Ελληνες πού πριν από 2.500 χρόνια είχαν ρίξει στην θάλασσα τους παντοκράτορες Πέρσες, θα επαναλάμβαναν κατά το 1940 αυτό το κατόρθωμα. Και όμως οι Ελληνες κατέπληξαν τον κόσμο μέ ένα νέο Μαραθώνα. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Γκάβελγκάντε
Πρώτη η Ελλάς μας εδίδαξε πως οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να είναι γενναίοι, και ότι καμμιά ήττα δεν είναι παντοτινή. Ο μικρός αυτός λαός απεδείχθη αντάξιος της ιστορίας του. ΑΛΜΠΕΡ ΚΑΜΥ
Η χώρα μας, στην οποία τιμάται ιδιαιτέρως η ανδρεία, παρακολουθεί με θαυμασμό τον αγώνα των Ελλήνων στην Αλβανία. Μας συγκινεί τόσο πολύ ώστε παραμερίζοντας κάθε άλλο αίσθημα φωνάζουμε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. "ΗΜΕΡΑ", Ιαπωνική εφημερίδα, 7 Δεκεμβρίου 1940.
Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον ενόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνη αλλιώς γιατι είσθε Ελληνες. Ως Ρώσσοι και ως άνθρωποι σας είμαστε ευγνώμονες, γιατί χάρη στις δικές σας θυσίες κερδίσαμε τον απαιτούμενο καιρό νά προετοιμάσουμε την άμυνά μας. Ελληνες, σας ευγνωμονούμε. ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
Ο θαρραλέος αγώνας αυτού του λαού, του σχετικά μικρού έθνους, για το δικαίωμα να ζει χωρίς επεμβάσεις από δικτατορικά έθνη, προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό όλων των λαών που αγαπούν την ελευθερία. ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, 3 Απριλίου 1941
Μετά την τελική νίκη και λύτρωση η Ελλάδα θα πάρει όλα όσα της ανήκουν, και θα ζήσει υπερήφανα και ηρωικά μέσα στους νικητές. Sir Winston Churchill
Η Ιστορική δικαιοσύνη μου επιβάλει να διατυπώσω οτι μεταξύ των εχθρών οι οποίοι ευρίσκοντο απέναντί μας, ο Έλλην στρατιώτης προ πάντων, επολέμησε με το μεγαλύτερο θάρρος. Παρεδόθη μόνον όταν η εξακολούθηση της αντιστάσεως δεν ήταν πλέον δυνατή και δεν είχε πλέον κανένα λόγο... Επολέμησεν εν τούτοις τόσον γενναίως ώστε και οι πολέμιοί του δεν δύνανται να του αρνηθούν την εκτίμησιν των... Ούτω οι αιχμάλωτοι Έλληνες απελύθησαν αμέσως, λαμβανομένης υπ' όψιν της ηρωικής στάσεως των στρατιωτών αυτών Adolph Hitler, Reichstag 4 Μαίου 1941
Μέχρι τωρα λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από 'δω και στο εξής θα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Sir Winston Churchill
Αδόλφος Χίτλερ. 1889-1945. Αρχηγός του Γερμανικού κράτους 1889-1945: «Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, επολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον». (Από λόγο που εκφώνησε στις 4 Μαίου 1941 στο Ράιχσταγκ.)
Μπενίτο Μουσολίνι. 1833-1945. Πρωθυπουργός της Ιταλίας 1922-1945: «Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητον εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μας περιμένουν εκπλήξεις.». (Από λόγο πού εκφώνησε στις 10/5/1941.)
Ιωσήφ Στάλιν. 1879-1953. Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως: «Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν δια να ευγνωμονώ τον Ελληνικόν Λαόν, του οποίου η αντίστασις έκρινε τον 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον.» (Από ομιλία του που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31η Ιανουαρίου 1943 μετά την νίκη του Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση του στρατάρχη Paulus.)
Maurice Schumann 1911-1992. Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974: «Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης. Ποτέ μιά ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για κείνους που την υπέστησαν». (Από μήνυμά του πού απηύθυνε από το BBC του Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα που ο Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα ύστερα από πόλεμο των Ελλήνων, 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι και 6 εβδομάδων κατά τού Χίτλερ.)
Γκεόργκι Ζουκώφ. 1896-1974. Στρατάρχης του Σοβιετικού Στρατού: «Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, που καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό πού θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της Ελληνικής προσφοράς». (Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)
Σέρ Άντονι Ηντεν. 1897-1977. Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρεταννίας 1955-1957: «Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή της επανάστασης στην Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τους Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε την χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων του Γερμανικού Επιτελείου και έτσι έφερε γενική μεταβολή στην όλη πορεία του πολέμου και ενικήσαμε». (Από λόγο του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 24/09/1942.)
Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα που καθένας από μας πρέπει να ακολουθήσei, ώσπου οι σφετεριστές της ελευθερίας, οπουδήποτε της γης κι αν βρίσκονται, υποστούν την δίκαιη τιμωρία της.
ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ Πρόεδρος ΗΠΑ
Φραγκλίνος Ρούσβελτ, 1882-1945. Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945: «Εις την Ελλάδα παρεσχέθη την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών δια ν' αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, η απάντησις θα ήτο η ίδια. Οι Έλληνες εδίδαξαν δια μέσου των αιώνων την αξιοπρέπειαν. Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός ετόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητον του γερμανικού τέρατος, αντιτάσσοντας το υπερήφανον πνεύμα της ελευθερίας.» (Από ραδιοφωνικό λόγο που εξεφώνησε στις 10/6/1943.)
και,
«Ο ηρωικός αγών του Ελληνικού λαού κατά της επιθέσεως της Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς ενίκησε τους Ιταλούς στην απόπειρά τους να εισβάλλουν στο Ελληνικό έδαφος, γέμισε με ενθουσιασμό τις καρδιές του αμερικανικού λαού και εκίνησε την συμπάθειά του. Προ ενός και πλέον αιώνος, κατά τον πόλεμον της Ελληνικής ανεξαρτησίας, το έθνος μας, εξέφρασε την φλογερή του συμπάθεια για τους Έλληνες και ευχότανε για την Ελληνική νίκη.» (Δήλωσή του, στο Ύπατο Συμβούλιο της ΑΧΕΠΑ στις 25/04/1941, που μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον Λευκό Οίκο.)
Γεώργιος ΣΤ' (1898-1952) Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952: «Ο μεγαλοπρεπής αγώνας της Ελλάδος, υπήρξε η πρώτη μεγάλη καμπή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.» (Από λόγο του στο κοινοβούλιο τον Μάιο του 1945.)
Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969. Βρετανός Στρατάρχης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: «Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάς ανέτρεψε το σύνολο των σχεδίων της Γερμανίας εξαναγκάζοντας αυτήν να αναβάλει για έξι εβδομάδες την επίθεση κατά της Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποία θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς την Ελλάδα». (Από ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941.)

 

 

 

 

Εισαγγελέας στέλνει μήνυση στη Βουλή για εσχάτη προδοσία κι ο Τασούλας την πετάει στον κάλαθο…

10/6/2020
Εισαγγελέας στέλνει μήνυση για εσχάτη προδοσία στην βουλή και την ...
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

η βουλή ακυρώνει μήνυση εσχάτης προδοσίας


https://www.youtube.com/watch?v=6uFxq_kRnCc&feature=emb_logo

Οι Δικαστικοί συνήθως φοβούνται.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι οι οποίοι ακόμη καλά κρατούν.

Η περίπτωση της Ελληνικής δικαιοσύνης έχει γίνει κλοτσοσκούφι των κυβερνήσεων που όποτε δεν τους συμφέρει να τις δικάζει η δικαιοσύνη, ζητούν οι υποθέσεις να παραπέμπονται στη βουλή.

Εκεί στη Βουλή παραμένουν στα συρτάρια και μετά από 3 μήνες διαγράφονται. Μεταξύ μας τίποτε δεν διαγράφεται τους περιμένουν 143 υποθέσεις για να τους καθίσουν στο σκαμνί.

Δεν κρύβω ότι τελευταίως η Δικαιοσύνη προσπαθεί κάτι να κάνει, και πρέπει να το κάνει γιατί μετά δεν θα υπάρχει δικαιολογία. Βέβαια έχουμε και την ΠτΔ η οποία κατηγορείται για κακοδικία για την υπόθεση των Πρεσπών.

Το συνταγμα το εκαναν χαρτι υγειας αυτοι που ψηφιζαμε τοσα χρονια και ακομη να βαλουμε μυαλο. Συγχαρητηρια σε αυτους που αντιδρουν εμπρακτα, αλλα εμεις που ειμαστε;;;;.

Οι πρόσφατες (27.05.2020) δηλώσεις του προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, με τις οποίες, κατά τα δημοσιεύματα του τύπου, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του κ. Εισαγγελέα που έστειλε την υπόθεση στη Βουλή, ήτοι τη μήνυση που υπέβαλλαν πολίτες κατά των βουλευτών που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών (και χωρίς να αξιολογούμε το περιεχόμενό της, καθόσον δεν το γνωρίζουμε), είναι βαθιά αντιδημοκρατικές, ανερμάτιστες αυθαίρετες και έωλες επιστημονικά, επιχειρούν δε να καθυποτάξουν πλήρως τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στις εκάστοτε επιθυμίες της εκτελεστικής Εξουσίας.

Ο κύριος Κώστας Τασούλας, ψέγει τον Εισαγγελέα που έστειλε την υπόθεση στη Βουλή και χαρακτήρισε τη μήνυση αβάσιμη και απαράδεκτη λέγοντας «ότι το δικαίωμα γνώμης του βουλευτή δεν μπορεί να το υπονομεύσει καμιά μήνυση για εσχάτη προδοσία».

Περαιτέρω, ο κύριος Κώστας Τασούλας φέρεται να είπε κατά τη σχετική συζήτηση της Βουλής και τα εξής:

«Αυτή η μήνυση έπρεπε να μην έχει έρθει στην ολομέλεια έπρεπε να είχε λυθεί στην δικαιοσύνη και να μην έρθει στη Βουλή.

Ο Άρειος Πάγος πριν διαβιβάσει μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης τη μήνυση κατά πολιτικών προσώπων επιτελεί ένα είδος ελέγχου.

Αυτός ο έλεγχος προφανώς δεν είναι επί της καλλιγραφίας των μηνύσεων ή επί του τύπου χαρτιού, είναι στοιχειώδης έλεγχος που έχει να κάνει με όλα τα νομικά επιχειρήματα που ευλόγως και από το Σύνταγμα προερχόμενα ακούστηκαν για το απαράδεκτο και το αβάσιμο αυτής της μήνυσης.

Αυτό έπρεπε να είχε γίνει σε προγενέστερο της Βουλής στάδιο.

Και όχι εμείς εδώ να διαφωνούμε αν έπρεπε να γίνει στην επιτροπή ή στην ολομέλεια, έπρεπε να γίνει από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο κύριος Τασούλας, επεμβαίνει ανοιχτά και φανερά στο έργο της Δικαιοσύνης, «απειλεί» εμμέσως πλην σαφώς εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς για το πώς πρέπει να χειρίζονται ανάλογες μηνύσεις-εγκλήσεις, ώστε να μην λαμβάνουν δημοσιότητα, να «πνίγονται εν τη γενέσει τους» αλλά και να μην «ταλαιπωρούν» τη Βουλή.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν στον κύριο Τασούλα τα εξής:

1. Τα άρθρα 60 παρ.1 και 61 παρ.1 του Ελληνικού Συντάγματος με τα οποία θεσπίζεται το «απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου του βουλευτή» και «το ακαταδίωκτο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων του», τέθηκαν για να προασπίσουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας (έτσι όπως εγκαθιδρύεται με το ελληνικό Σύνταγμα) και όχι για να θεσπίσουν ασυλία του βουλευτή εάν αυτός με την ψήφο του αλλοιώσει ή αδρανοποιήσει ή καταλύσει έστω και ένα Θεμελιώδη Δημοκρατικό Θεσμό.

Διαφορετικά, θα μπορούσε ο βουλευτής, να ψηφίσει κοινό νόμο με τον οποίον να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ισόβιο κληρονομικό άρχοντα, να αναστείλει τις εκλογές επ’ αόριστον, είτε πάλι να δώσει αποκλειστικές αρμοδιότητες της Βουλής σε ένα νέο όργανο που δημιουργεί και, παρ’ όλα αυτά, αυτός ο βουλευτής, να περιβάλλεται με ασυλία.

Αυτό θεσπίζει το Σύνταγμά μας κύριε Τασούλα;

2. Εξάλλου, όπως συνάγεται και από το β’ εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 62 του Σ/75, εφόσον ο βουλευτής δεν διώκεται για “πολιτικά εγκλήματα” (που πρωτίστως τέτοια είναι αυτά που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας, ήτοι εγκλήματα εσχάτης προδοσίας) Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας, σημαίνει ότι ο βουλευτής διώκεται τελικά για πολιτικά εγκλήματα, είτε με άδεια της Βουλής ενώ είναι βουλευτής είτε χωρίς άδεια ενώ δεν έχει τη βουλευτική ιδιότητα.

Προφανώς και δεν υφίσταται εξαίρεση όταν το πολιτικό έγκλημα τελείται με ψήφο του βουλευτή, καθόσον ο βουλευτής, πρωτίστως με την ψήφο του θα τελέσει πολιτικό έγκλημα/έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, αν τελέσει.

Μήπως νομίζετε κύριε Τασούλα ότι ο βουλευτής μπορεί να καταλύει τη Δημοκρατίας μας, κατά το δοκούν;

3. Τα εγκλήματα εσχάτης προδοσίας είναι εγκλήματα διαρκή και διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, η δε παραγραφή τους, κατά το άρθρο 120 παρ.3 του Συντάγματος, αρχίζει από την αποκατάσταση του θεμελιώδους δημοκρατικού δικαιώματος που προσβλήθηκε.

Κατά συνέπεια, ο εισαγγελέας της ποινικής δίωξης, επί τη βάσει του άρθρου 62 του Συντάγματος που προβλέπει ότι δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για τα αυτόφωρα κακουργήματα (όπως είναι το διαρκές έγκλημα της εσχάτης προδοσίας) όχι μόνο μπορεί, αλλά υποχρεούται να ξεκινήσει τη σχετική διεργασία διατάσσοντας, τουλάχιστον, προκαταρκτική εξέταση όταν η μήνυση ή η έγκληση αφορά, ως γεγονός, έγκλημα εσχάτης προδοσίας.

Μπορεί δε να διενεργήσει όλες τις αναγκαίες πράξεις για τη διαπίστωση ή μη του εγκλήματος, όταν δε από την προδικασία διαπιστωθεί ότι το έγκλημα έχει τελεστεί με «ψήφο του βουλευτή», αφού συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τότε πρέπει να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, που πλέον έχει την πολιτική αλλά και την ποινική ευθύνη.

Από την άλλη, βεβαίως, πρόσφατα η Βουλή (2018) δέχθηκε ότι, εάν βουλευτής τελέσει έγκλημα εσχάτης προδοσίας έστω με τη διατύπωση γνώμης του, ουδεμία άδεια της Βουλής χρειάζεται για τη δίωξή του, καθόσον το αδίκημα είναι αυτόφωρο και κακούργημα.

Κατά συνέπεια, είναι προφανές ότι εφαρμόζονται διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ανά περίπτωση και κατά παραγγελία της εκτελεστικής εξουσίας προς την δικαστική, με αποτέλεσμα την αποδόμηση της τελευταίας και τη μετατροπή της σε όργανο των μέχρι τώρα μνημονιακών κυβερνήσεων.

4. Και βέβαια, κύριε Τασούλα, μπορεί η άδεια για τη δίωξη βουλευτή που έχει τελέσει έγκλημα εσχάτης προδοσίας να εξαρτάται κατά ένα μέτρο από τη Βουλή, για πρόσωπα όμως που υλοποιούν εσχατοπροδοτικό νόμο και δεν έχουν τη βουλευτική ή υπουργική ιδιότητα, καμιά άδεια της Βουλής δεν χρειάζεται.

Εάν για τους τελευταίους ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν κινήσει την ποινική δίωξη, τελεί και ό ίδιος έγκλημα εσχάτης προδοσίας καθόσον, με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως κρατικού οργάνου, δεν υλοποιεί τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του (άρθρο 134 Α παρ. στ΄ ΠΚ) αλλά υλοποιεί και την περίπτωση β΄ του άρθρου 239 ΠΚ. Αυτό υποδεικνύεται στους εισαγγελείς της Χώρας να πράττουν;

5. Περαιτέρω, εσχατοπροδοτικός νόμος, ουδέποτε πρόκειται να υλοποιηθεί νόμιμα: είτε επιχειρηθεί να υλοποιηθεί είτε υλοποιηθεί, γίνει δηλαδή πράξη-καθεστώς, ενεργή και ζώσα πραγματικότητα που διέπει τις δημόσιες λειτουργίες της Χώρας, των οργάνων της και τις ζωές των Πολιτών, τότε, και αυτή η συμπεριφορά διώκεται: η υλοποίηση-εφαρμογή νόμου που προσβάλλει τη δημοκρατία από τα αρμόδια κρατικά όργανα, είναι νέο έγκλημα, με αυτουργούς τα κρατικά όργανα και ηθικούς αυτουργούς τους βουλευτές που ψήφισαν τον εσχατοπροδοτικό νόμο.

Η υλοποίηση της ηθικής αυτουργίας, αρχίζει ήδη από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, γιατί επιχειρεί έτσι να κατισχύσει ως θετικό δίκαιο (δηλαδή υποχρεωτικό).

Ένας τέτοιος νόμος, είναι ένα καράβι που ουδέποτε μπορεί να πιάσει το λιμάνι προορισμού του.

Άπαξ και πιάσει λιμάνι, καράβι και φορτίο “κατάσχονται”. Οι πάσης φύσεως συμμέτοχοι στον ελλιμενισμό του, ηθικοί αυτουργοί, συναυτουργοί, άμεσοι και απλοί συνεργοί, διώκονται.

Μ’ άλλα λόγια, κύριε Τασούλα, πίσω από τη γνώμη ή τη ψήφο του βουλευτή, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί.

6. Τέλος, οι διεθνείς συμφωνίες, πράγματι δεσμεύουν τη Χώρα. Ποιες όμως διεθνείς συμφωνίες; Αυτές που αφού συνομολογηθούν και υπογραφούν από τα συμβαλλόμενα μέρη, στη συνέχεια ψηφισθούν/υιοθετηθούν από τη Βουλή με νόμο -και με τον ίδιο το νόμο- και εφόσον δεν θίγουν τη θεμελιώδη συνταγματική τάξη της Χώρας.

Έχουν ανώτερη ισχύ από τους κοινούς νόμους, όχι όμως και από το Σύνταγμα της Χώρας.

Διεθνείς συμφωνίες που υλοποιούνται από κρατικά όργανα χωρίς προηγουμένως να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, στοιχειοθετούν πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Κοινός νόμος που εξουσιοδοτεί υπουργό να υπογράψει τη διεθνή συμφωνία ώστε αυτή να αποκτήσει ισχύ για το εσωτερικό δίκαιο της χώρας μόνο με την υπογραφή του υπουργού και χωρίς να ψηφιστεί από τη Βουλή, στοιχειοθετεί πράξη εσχάτης προδοσίας, καθόσον μια τέτοια εξουσιοδότηση παρακάμπτει την αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής να υιοθετεί ή όχι με νόμο διεθνείς συμφωνίες.

Κατά συνέπεια, Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αφενός δεν δεσμεύουν τη Χώρα, αφετέρου έχουν εγκαθιδρυθεί με εσχατοπροδοτικό τρόπο, καθόσον ουδέποτε έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή.

Μήπως αυτό είναι που φοβάστε κύριε Τασούλα; Μήπως αναδειχθεί το θέμα;

Μήπως για τη μήνυση-έγκληση με ΑΒΜ: Θ 2018/2346 που έχει υποβάλλει το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στις 05.02.2018, για εσχάτη προδοσία υπουργών, βουλευτών και κρατικών υπαλλήλων, αρχίσουν επιτέλους να υλοποιούνται τα νόμιμα;

Γι’ αυτό ψέγετε τους εισαγγελείς; Μη τυχόν και τολμήσουν να εφαρμόσουν το νόμο;

7. Το ζητούμενο για το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, πρωτίστως, είναι η αποκατάσταση του αλλοιωμένου και αδρανοποιημένου Δημοκρατικού Πολιτεύματός μας, η επανάκτηση της προβλεπόμενης -από το Σύνταγμα- ισχύος της Λαϊκής Κυριαρχίας, η αποκατάσταση της προσβληθείσας Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας, η διαφύλαξη του πλούτου της Χώρας και των παραγωγικών της δομών και υποδομών από το ξεπούλημά τους στα ξένα «αρπακτικά» μέσω της εφαρμογής των μνημονίων, η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και των δικαίων του Ελληνικού Λαού, η υπεράσπιση της Πατρίδας από την διαρκή, άδικη και παράνομη επίθεση που δέχεται μέσω των αντισυνταγματικά εγκαθιδρυμένων μνημονίων και δανειακών συμβάσεων και των συναφών πολιτικών.

Η απελευθέρωση της Πατρίδας από μια ιδιότυπη οικονομική και πολιτική κατοχή, με ευθύνη όλων όσων κυβέρνησαν από το 2010 έως και σήμερα.

Αυτή είναι η δική μας υπόσχεση, κύριε Τασούλα, προς όλους.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ δριμύτερος

Με τους θερμότερους Πατριωτικούς Χαιρετισμούς

Στέργιος Σμυρλής & ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr

 

 

 

 

 

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ

Δεν έχει όριο πλεον ο αφελληνισμός στα εγχειρίδια του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου…Συγκεκριμένα στα βιβλία της ιστορίας έχουν αφαιρεθεί οι χάρτες των Ελληνικών αποικισμών της κλασσικής εποχής στις περιοχές της Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου και Βαλκανίων με αποτέλεσμα ο Ελληνικός κόσμος εκείνης της εποχής, αντί να φαίνεται ως μια κραταιά αυτοκρατορία φαντάζει πλεον ως μια κουκίδα στα μάτια των μαθητών!!!

Για ποιόν λόγο και απο ποιούς όμως επιτελείται αυτή η σταδιακή αποξήλωση της ιστορίας μας;

Μήπως προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να σταματήσουν να καλλιεργούν στο υποσυνείδητο των μαθητών τη μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού και να την αντικαταστήσουν με μιζέρια και ηττοπάθεια;
Ποιοί προσπαθούν να »βιάσουν» την Ελληνική ιστορία; Γιατί πλεον στα σχολεία δεν δίνουν στα παιδιά μας αξίες, αρετές, ευγενικά ιδανικά και δεν τους μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα;
Μήπως κάποιοι θέλουν τον σταδιακό εκφυλισμό της κοινωνίας μας και όχι την πραγματική πρόοδο;
Eνδιαφέρον παρουσιάζει και το παρακάτω απόσπασμα απο το περιοδικό »η Δράση» τεύχος Ιούλιος- Ιούνιος 2012:

Αρχίζοντας μέ τή Γλώσσα τής Ε’ τάξης (σελ. 23) βλέπουμε τόν άγιο Ιωσήφ χωρίς φωτοστέφανο νά αγκα­λιάζει τήν Παναγία, χωρίς φωτοστέ­φανο καί αυτή. Επίσης βλέπουμε τόν Χριστό σαν ενα απλό μωρό χωρίς φωτοστέφανο. Όλο τό βιβλίο έχει δυο φωτογραφίες γιά τά Χριστούγεννα. Συ­νεχίζοντας βλέπουμε ότι όλο τό κεφά­λαιο γιά τά Χριστούγεννα αναφέρεται στή μάγισσα Φρικαντέλα (σελ. 26). Βά­ζουν ένα παιδί μετανάστη (σελ. 24) νά θέτει σέ άμφιβολία γιά τό αν υπάρχουν άγγελοι, καί αύτοί μόνο για τους χορτάτους. Άκόμη (σελ. 29) βλέπουμε τά Θε­οφάνια νά είναι ένας άπλός αγώνας κολύμβησης. Βάζουν τά παιδιά νά φαντάζονται ότι είναι δέντρα (σελ. 31) όχι. πάντως νοήμονα όντα. Πλήση εγκε­φάλου έπίσης γίνεται (σελ. 11 καί 12) ειδικά γιά τούς έξωγήινους.
Στό Ανθολόγιο τής Γλώσσας Ε’ (σελ. 154) ό Τα Κι Κο ό Κινέζος αναρωτιέται: « .. Τά μάτια του γιατρού ήταν γλυκά και τά μάτια τοϋ Χρίστου ήταν γλυκά». Τί ώραία βλασφημία! Παρουσιάζουν επίσης τό βάψιμο τών αυγών σάν παλιό’ ειδωλολατρικό έθιμο πού πήραμε καί ότι ό Χριστός άπλώς σήκωσε τήν πλάκα καί βγήκε (σελ. 174, 175, 177).

Ό ‘Άι-Βασίλης κάνει μπουγάδα μέ τά σώβρακά του (Δ’τάξη Γλώσσα σελ. 52). Τά παιδιά μαθαίνουν νά γράφουν Χαίκοΰ (Γ’τάξη, Γλώσσα σελ. 68) πού είναι επηρεασμένα άπό τό Βουδισμό Ζέν, άλλά όχι Όμηρο κ.τλ. Ελληνικά.
Διαβάζουμε (Γλώσσα, Β’ δημοτικού σελ. 79) γιά τό ημερολόγιο τής Έβραιοπούλας Ροζίνας, γιά τό 1940 άλλά όχι κάποιου Έλληνα ήρωα π.χ. Κώστα Περρίκου.
Άπό τή Γλώσσα Α’Δημοτικου μαθαί­νουν τά παιδιά: πώς να μπαίνουν σέ ξένα σπίτια νά κρυφακούν, νά κρυφοκοιτάζουν τή νύκτα (σελ. 32, 34, 36, 38) όλα εικονογραφημένα. Στή Μελέτη Περιβάλλοντος Δ’ τάξης (σελ. 17,18) νιώθουμε περήφανοι πού μιλάμε τά Τουρκικά. Τό Τουρκάκι Έκρέμ δοξάζει τόν Αλλάχ με άνύπαρκτο Χριστό.
Στά Μαθηματικά Γ’τάξης (σελ. 85) υπάρχουν μάγισσες, σεΐχιδες καί γενικά όλα τά ξενόγλωσσα ονόματα καί κυρίως άγοριών.

Κάνουν συνεχώς διαφήμιση (Μαθηματικά Γ’σελ. 102) στό Ταγκράμ, άλλά όχι στό αρχαιότερο Γεωμετρικό παιχνίδι τό ≪Λούκουλος≫ του Αρχιμήδη.
Στά Θρησκευτικά Δ’ (σελ. 98, μάς κάνουν πλύση εγκεφάλου μέ τούς μετανάστες, παρουσιάζοντας τούς Έλληνες σάν ρατσιστές.
Στά Θρησκευτικά Ε'(σελ. 92) άναφέρουν σάν αιρετικό τόν Ρωμανό τό Μελωδό, ότι άντλοΰσε τά θέματά του άπό τά απόκρυφα Ευαγγέλια.
Πηγαίνοντας στήν Ιστορία (Δ’τάξη σελ. 79) άφαιροΰν τίς άποικίες τής αρχαίας Ελλάδας άπό όλο τό μεσογειακό χώρο και τήν δείχνουν σάν ψείρα.

Καλλιεργούν αισθήματα ήττοπάθειας των Ελλήνων (Ε’τάξη σελ. 11) ειδικά άπέναντι στούς Ρωμαίους, χωρίς νά μάς πουν ότι πολυπληθέστεροι Ρωμαίοι μαζί μέ Έλληνες προδότες πολέμησαν εναντίον λίγων Ελλήνων.
Τό διάταγμα τής ανεξιθρησκίας τοϋ Μ. Κωνσταντίνου τό δουλεύουν όπως θέλουν σάν τάχα νά μήν ισχύει στήν Ελλάδα (»στ. Ε’ σελ. 22). Ρωτούν πονηρά τά παιδιά νά άναρωτηθοΰν γιατί ό Μ. Κωνσταντίνος άφησε τούς παλαι­ούς ναούς δίπλα στίς Χριστιανικές (σελ. 27, Ίστορ. Ε’). Γιατί άραγε;
Στήν άλωση της Κωνσταντινούπο­λης Βιβλίο Εργασιών Ιστορίας Ε’ (σελ. 46), ρωτοϋν και ζητούν τά παιδιά να γράψουν τί τά εντυπωσίασε στόν Μωάμεθ τόν Πορθητή. (Βάζοντας δεύτερο στή λίστα τόν Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο).

Δίνουν ψευδή στοιχεία μέ μικρό Τουρκικό στρατό στήν άλωση, Ιστορία Ε'(σελ. 107) (άλλου γράφουν πάνω άπό 60.000, άλλού 100.000). Ιστορικά εμείς ξέρουμε ότι τό νούμερο ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Γράφουν (Ιστορία Ε’σελ. 106) ότι τήν άμυνα τής Κωνσταντινούπολης τήν άνέθεσε ό Πα­λαιολόγος στόν Ίουστινιάνη λές καί αυτός ήταν άπλός παρατηρητής, τονίζοντας τό με­γαλείο του Ίουστινιάνη καί του Μωάμεθ.
Αύτά τά βιβλία είναι όλα σαβούρες. Σέ τί vα πρωτοαναφερθεί κανείς; Καί αύτά είναι μόνο λίγα.
Μέ σεβασμό Κουσίδου Πελαγία, Δράκα

Σημείωση ΕL-D:

Αυτός είναι ο »χάρτης» των Ελληνικών αποικιών της κλασσικής εποχής που διδάσκουν στα παιδιά στο βιβλίο ιστορίας της Δ’ δημοτικού. Όπως φαίνεται σχεδόν όλες οι Ελληνικές πόλεις των Βαλκανίων, Ευξείνου Πόντου, Μ.Ασίας, Κύπρου, Παλαιστίνης, Αδριατικής, Βόρειας Αφρικής, Σικελίας, Σαρδηνίας, Κορσικής, έχουν εξαφανιστεί ενώ παρουσιάζουν αραιά μόνο 3-4 διάσπαρτες στο χώρο της Μεσογείου…Τα συμπεράσματα δικά σας…

greek1  ksipnistere.com 9/6/2020

 

 

 

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ),

ΟΜΟΛΟΓΕΙ:

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔ@ΤΕΣ ΚΑΙ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ".

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ  (2007 - 2009) ΚΑΤΑΓΩΓΗ:  ΧΩΡΙΟ  ΠΩΓΩΝΙΣΚΟΣ  ΚΟΝΙΤΣΗΣ Στο βιβλίο   του  κ.  Βασιλείου  Νικόπουλου,  με τον τίτλο «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί – Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας» που  κυκλοφορεί  από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ,  τονίζεται  ιδιαίτερα  ότι:    "η Κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόϊκας ενώ η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει ποτέ το κατάπτυστο ΝΑΙ στους οικονομικούς εισβολείς”. Επίσης  σημειώνεται   ότι πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο.
Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος ενώ είμαστε εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια υποτελείς στους δανειστές.

Πρόκειται για διαπιστώσεις ενός ανώτατου δικαστή, τις οποίες με ζηλευτό θάρρος και γενναιότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όταν άλλες γνωστές προσωπικότητες του δημόσιου βίου έχουν κρυφθεί.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΤΟΥ  ΑΞΙΟΥ  ΗΠΕΙΡΩΤΗ  ΔΙΚΑΣΤΗ.
«Ο λαός δεν είναι “ο αφέντης του σπιτιού του”, στο οποίο κανένας δεν μπορεί να μπει χωρίς την άδειά του.
Ο λαός έχει τεθεί στην μπάντα.
Η Ελλάδα δεν έχει πλέον το κυριαρχικό δικαίωμα, το οποίο έχει εξ ορισμού κάθε ανεξάρτητο κράτος, να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει τον όποιο εθνικό της πλούτο, αλλά ως υποτελής πλέον χώρα οφείλει να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών της, οι οποίοι είναι οι οικονομικώς αλλά και πολιτικώς κυρίαρχοι αυτού του τόπου.
Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύεται ως ανεξάρτητο κράτος και γίνεται υποτελής στους δανειστές της, αυτοκαταλύεται ένα κράτος χωρίς πόλεμο εν καιρώ ειρήνης.
Πρόκειται για πρωτοφανές ιστορικό γεγονός.
Με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του ελληνικού, επέρχεται και η απώλεια της νομικής μας κυριαρχίας. Οι δανειακές συμβάσεις έπρεπε να είχαν γίνει από την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από εκατόν ογδόντα βουλευτές.
Οι συμβάσεις αυτές είναι νομικώς ανυπόστατες και ως τέτοιες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Την πραγματική εξουσία στην υποτελή πλέον αυτή χώρα ασκούν από κοινού το περίφημο ΔΝΤ, η αυτοαποκαλούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι τρεις αυτοί νέοι κατακτητές μας, προκειμένου να ασκούν αποτελεσματικότερα την κατοχική τους εξουσία στη χώρα μας, συνέστησαν την “τρόικα”, στην οποία λογοδοτεί η κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή των υποδειχθέντων και δέχεται τις παρατηρήσεις της και λαμβάνει νέες εντολές, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ενεργήσει ως κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους,
αλλά ενεργεί ως εντολοδόχος κυβέρνηση των δανειστών.
Η παρουσία της «τρόικας» στη χώρα μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ως τέτοια θα έπρεπε να είχε εξαρχής αποκρουσθεί.
Δεν είναι δυνατόν η Ιστορία της Ελλάδας, που είναι γεμάτη από “ΟΧΙ” και αντιστάσεις κατά του οποιουδήποτε σφετεριστή της εθνικής μας κυριαρχίας, να συγχωρήσει το κατάπτυστο “ΝΑΙ”, το οποίο εν καιρώ ειρήνης είπε η ελληνική κυβέρνηση στους ειρηνικούς οικονομικούς εισβολείς.
Ο πόλεμος είναι η μεγαλύτερη απειλή για ένα κράτος. Και όμως, τούτη η χώρα δεν δίστασε ανά τους αιώνες να αντιστέκεται και να λέει “ΟΧΙ” και σε πολεμικούς κινδύνους ακόμα, οι οποίοι την απειλούσαν με αφανισμό. Ακόμη και οι ξένοι ομολογούν ότι η “τρόικα” της Ελλάδος είναι “οι άνδρες με τα μαύρα”, όπως έγραψε η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, που θυμίζουν στους Έλληνες παλιές κατοχικές μέρες. Η αλήθεια είναι πως η “τρόικα” είναι ο εφιάλτης της ελληνικής κυβέρνησης, ο μπαμπούλας που απειλεί κάθε τόσο με πτώχευση τη χώρα αν τολμήσει να της αντισταθεί.
Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μη δανείζεται, καμία όμως χώρα στον κόσμο δεν έχει παραδώσει -άνευ όρων μάλιστα- την κυριαρχία της στους δανειστές, όπως έκανε η Ελλάδα.
Η κυβέρνηση όφειλε να υπερασπισθεί την εθνική μας κυριαρχία, να σεβασθεί το Σύνταγμα που την κατοχυρώνει και να το αντιτάξει στους εταίρους δανειστές μας ως ασπίδα του Έθνους κατά πάσης εκ μέρους τους απειλής.
Έφεραν έναν τόσο περήφανο και αξιοπρεπή λαό στο χείλος του κρημνού. Οδήγησαν τους Έλληνες στην απόγνωση και πολλούς και στην αυτοκτονία ακόμη.
Ποιος Έλληνας θα μπορούσε να φαντασθεί ότι μια δημοκρατική κυβέρνηση θα λεηλατούσε τα εισοδήματά του με αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος μόνο των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει τη συνεισφορά στα δημόσια βάρη όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Και όλα αυτά και τόσα άλλα συνέβησαν στην Ελλάδα κατά την τετραετία 2010-2013 και θα εξακολουθούν δυστυχώς να συμβαίνουν τις οίδε μέχρι πότε, κατά παράβαση του Συντάγματος, το οποίο πρώτη φορά στην Ιστορία αυτού του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση από το ίδιο το κράτος, που φάνηκε ανάξιο ενός τόσο δημοκρατικού και ανθρώπινου Συντάγματος».

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΚΛΩΝΑΡΗΣ (1788-1849)

Ο  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΟΥ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
ΠΡΩΤΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ
ΚΑΤΑΓΩΓΗ:   ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
ΖΑΓΟΡΙΟΥ
ΑΙΩΝΙΑ  ΑΥΤΟΥ  Η  ΜΝΗΜΗ

Ο  Ηπειρώτης  Νομικός,  καταγόμενος  από  το  ορεινό  χωριό της  βόρειας   Πίνδου  ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ  ΖΑΓΟΡΙΟΥ,  μερικά  χιλιόμετρα  δυτικά  του  Μετσόβου,  δικηγόρος  υπεράσπισής του  Κολοκοτρώνη,  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΚΛΩΝΑΡΗΣ  (1788-1849), ο  οποίος  το  1835  έγινε  ο  ΠΡΩΤΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ  και  ΤΙΜΙΟΣ  υπουργός  της  Δικαιοσύνης.  Ο πρώτος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν ο Χριστόδουλος Κλωνάρης (1788-1849), δικηγόρος στην πόλη του Ναυπλίου και Υπουργός της Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Ιωάννου Καποδίστρια και ο πρώτος Εισαγγελέας αυτού ο Ανδρόνικος Πάϊκος, μέχρι τότε Πρόεδρος του προσωρινού δικαστηρίου Μεσολογγίου.  Μεταξύ των Αρεοπαγιτών ήταν και ο Mακεδόνας  Αναστάσιος Πολυζωΐδης, μέχρι τότε Πρόεδρος του προσωρινού δικαστηρίου Ναυπλίου (ο ιστορικός δικαστής που μειοψηφήσας αρνήθηκε να υπογράψει την καταδικαστική απόφαση του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Θεοδώρου Κολοκοτρώνη). Η πρώτη απόφαση του Αρείου Πάγου (1/1835) κρίθηκε και αποφασίσθηκε στις 30 Απριλίου 1835 και δημοσιεύθηκε την 1η Μαΐου 1835.
Ο  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ  ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ


"Η  ελληνική  κυβέρνηση  δεν  είναι  κυβέρνηση  ανεξάρτητου  κράτους αλλά ενεργεί ως εντολοδόχος κυβέρνηση των δανειστών". Ο Βασίλειος Νικόπουλος γεννήθηκε το 1942 στο χωριό Πωγωνίσκος της επαρχίας  Κονίτσης, του Νομού Ιωαννίνων. (Κοντοχωριανός  του  πρώτου  Προέδρου  του  Αρείου  Πάγου   Χριστόδουλου  Κλωνάρη). 
Είναι έγγαμος με δύο τέκνα. Αποφοίτησε από το  Γυμνάσιο Κονίτσης με άριστα και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. επιτυχών  πρώτος στις εισαγωγικές εξετάσεις. Πήρε το πτυχίο της Νομικής με άριστα, εν  συνεχεία έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Ποινικό Δίκαιο με άριστα και  αναγορεύτηκε διδάκτωρ της ίδιας σχολής του Α.Π.Θ.  Το 1971 εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα, επιτυχών πρώτος  στις παρεδρικές εξετάσεις και διορίσθηκε έμμισθος πάρεδρος παρά Πρωτοδίκαις στο  Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Διήλθε επιτυχώς όλες τις βαθμίδες της δικαστικής  ιεραρχίας και το 2007 επελέγη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.  Εκτός  από  τις  αξιόλογες  νομικές  μελέτες  και  άρθρα,  ασχολήθηκε  και  με  την  λογοτεχνία. 
Στα Γράμματα πρωτοεφανίσθηκε από φοιτητής ακόμη με διηγήματα στο περιοδικό  ΚΟΝΙΤΣΑ» και στη συνέχεια σε μεγάλα φιλολογικά περιοδικά όπως «την ΝΕΑ  ΕΣΤΙΑ» του Πέτρου Χάρη και του Ε. Μόσχου, την «ΠΑΡΑΔΟΣΗ» του Ι. Μ.  Χατζηφώτη, την «ΣΥΖΗΤΗΣΗ» του Α. Τσιριντάνη κ.ά. Το 2009 εξέδωσε την 
συλλογή διηγημάτων «ΤΟ ΤΑΜΑ» από τις εκδόσεις «Κέδρος», ενώ το 2009 επίσης  δημοσιεύει τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης» από  τις εκδόσεις «Αντ. Ν. Σάκκουλα». Το 2011 εξέδωσε το μυθιστόρημα «ΑΔΕΙΑ  ΓΑΜΟΥ» από τις εκδόσεις «Αφοι ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Α.Ε.», ενώ το ίδιο έτος τη νομική  μελέτη «ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ», από την «Εταιρία των φίλων του λαού».

Βασίλης Νικόπουλος: Έλληνες πολιτικοί έχουν πράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας εξακολουθητικώς 20.03.2015
«Την τελευταία 5ετία έχουμε προγραμματισμένες παραβιάσεις του Συντάγματος» «Οι δύο κυβερνήσεις, του Παπανδρέου και του Σαμαρά, ήταν οι δύο κυβερνήσεις που κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία την οποία κατοχυρώνει στο άρθρο 1 το Σύνταγμά μας. Ψηφίζοντας τα μνημόνια παρεχώρησαν στους δανειστές –όχι σε κράτη- την κυριαρχία» «Ο Ποινικός Κώδικας μιλάει για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας: αυτοί έχουν πράξει αυτό το έγκλημα εξακολουθητικώς, αφού παραχώρησαν την εθνική κυριαρχία στους ξένους. Εσχάτη προδοσία με απλά λόγια, όταν τα βασικά όργανα του κράτους, στερούνται του δικαιώματος της ελεύθερης άσκησης των καθηκόντων τους από έναν τρίτο. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα»

Άρα τίθεται θέμα ερμηνείας, γιατί το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάνθηκε ότι το μνημόνιο είναι Συνταγματικό;

-Δεν φτάνει η γνώση των ανθρώπων και των δικαστικών, αλλά και η θέληση και η ψυχή για να το πει κανείς σε ένα καθεστώς, που είναι πραγματικά κοινοβουλευτικά δικτατορικό. Υπήρχαν πιέσεις και μπορεί μεν αυτές να μην είναι συγκεκριμένες υποκειμενικά, αλλά το γενικό κλίμα που καλλιεργείτο οδηγεί την συνείδηση του δικαστή προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος εκμαυλισμού της δικαστικής συνείδησης και κατεύθυνσης της δικαστικής εξουσίας προς το κανάλι που θέλουμε. Όταν ο δικαστής πηγαίνει στη δουλειά του και στην πορεία βλέπει όλες τις εφημερίδες, που είναι ενορχηστρωμένες με το πρόγραμμα της κυβέρνησης, μέχρι να φτάσει στο δικαστικό μέγαρο, έχει διαμορφώσει μια συνείδηση, κάτι που είναι ανθρωπίνως αναπόφευκτο. Γι’ αυτό έλεγα στους δικαστές, όταν ήμουν πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι η ανεξαρτησία σας δεν εξαρτάται από το Σύνταγμα.

Η δικαστική ανεξαρτησία εξαρτάται από τον συγκεκριμένο δικαστή, είναι θέμα ψυχής και αντοχής του κάθε δικαστή. Είναι αντισυνταγματική και η έλευση της Τρόικα;

-Οι δύο κυβερνήσεις, του Παπανδρέου και του Σαμαρά, ήταν οι δύο κυβερνήσεις που κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία την οποία κατοχυρώνει στο άρθρο 1 το Σύνταγμά μας. Ψηφίζοντας τα μνημόνια παρεχώρησαν στους δανειστές –όχι σε κράτη- την κυριαρχία. Και σήμερα δεν κυβερνάει η κυβέρνηση, αλλά οι εκπρόσωποι των τριών δανειστών μας: της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκπρόσωποί τους ήταν οι τρεις κύριοι, οι γνωστοί σε όλους μας ως «Τρόικα». Αυτοί έρχονταν μέχρι προχθές στην Ελλάδα και με θράσος τους ανοίγαμε μέχρι και την πόρτα, για να ανέβουν τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, που σημαίνει να μπουν μέσα στο Μέγαρο της Κυβέρνησης

και να καθίσουν με τον πρωθυπουργό να του πουν τι θα κάνει.

Και μετά από τρεις μήνες, θα ξανάρθουμε να δούμε αν κάνατε αυτά τα πράγματα, για να δώσουμε τη δόση. 

Και ο πρωθυπουργός αναίσχυντα και επαίσχυντα δεχόταν αυτό τον εξευτελιστικό ρόλο.

Γίνεται όμως ένας άμεσος και ωμός εκβιασμός από όλους τους δανειστές.

-Αυτό είναι αναμενόμενο. Μέχρι το 2010 –εδώ και 3000 χρόνια- η Ελλάδα ήταν στοιχημένη στην πολιτική του «όχι». Όταν βρισκόταν στα στενά και τις δυσκολίες, έλεγε «όχι», σε στιγμές ασυγκρίτως χειρότερες από αυτές που διανύουμε σήμερα.

Πότε είπε «ναι» η Ελλάδα; Το έμαθε να το λέει το 2010.

Χωρίς να έχουμε πόλεμο, χωρίς να έχουμε κινδύνους τέτοιους που να αφανίζουν το κράτος, αλλά σε καιρό ειρήνης και στους δανειστές.

Άρα τι ισχύει τελικά με το νόμο περί ευθύνης των υπουργών;

-Είναι ένα επαίσχυντο νομοθέτημα, αντιδημοκρατικό και αντίκειται στην ισότητα που καθιερώνει το άρθρο 4 του Συντάγματος,

διότι μεταχειρίζεται διαφορετικά μια κάστα ανθρώπων, δηλαδή τους υπουργούς κυρίως αλλά και τους βουλευτές, σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες.

Τους αφήνει στο ποινικό απυρόβλητο και κατοχυρώνει το ανεύθυνό τους, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για κανέναν άλλο Έλληνα. Είναι αντισυνταγματικός και πρέπει να καταργηθεί. Το Σύνταγμα έχει πρόβλεψη για την ευθύνη των υπουργών, ότι δεν μπορεί να καταργηθεί χωρίς αναθεώρησή του. Αυτός είναι ίσως και ο κυριότερος λόγος που κατά την άποψή μου θα έπρεπε να γίνει μια αναθεώρηση. Αν γίνει όμως, αυτή η διάταξη δεν θα θιγεί, αλλά θα θιγούν ίσως άλλες που δεν θα πρέπει να θιγούν. Γι’ αυτό είμαι κατά της όποιας αναθεώρησης, έστω κι αν υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Αν, όμως, λειτουργήσει κανονικά ο Ποινικός Κώδικας, δεν θα τολμήσει κανένας υπουργός να κάνει πράξεις που να συγκαλύπτονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. 

Ο Ποινικός Κώδικας μιλάει για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας: αυτοί έχουν πράξει αυτό το έγκλημα εξακολουθητικώς, αφού παραχώρησαν την εθνική κυριαρχία στους ξένους.

Εσχάτη προδοσία με απλά λόγια, όταν τα βασικά όργανα του κράτους, στερούνται του δικαιώματος της ελεύθερης άσκησης των καθηκόντων τους από έναν τρίτο. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα.

 

Βασίλειος Νικόπουλος: Αντισυνταγματικό το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Νικόπουλος, τοποθετήθηκε για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις το τελευταίο διάστημα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νικόπουλος αναφέρει πως " Μπορεί η κοινωνική οργάνωση να εξελίσσεται και η πρόοδος της κοινωνίας να αναπτύσσεται, όμως ο πυρήνας της παραμένει ο ίδιος και καμία απολύτως επέμβαση του ανθρώπου δεν μπορεί να τον αλλοιώσει , χωρίς βλάβη στην ίδια την οργανωμένη κοινωνία (...)

Νομικώς δεν νοείται γάμος μη ετεροφυλικός ".


 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΟΥ  Κ.  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Νικόπουλος δίνει  συνέντευξη  στον δημοσιογράφο 
κ.  Κώστα Ουίλς       29 10 2016 
https://youtu.be/mqPWK5txquA

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΠΗΓΗ πηγή πηγή στις Ιουνίου 03, 2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided