Τετάρτη, Μάιος 05, 2021

ΜέΡΑ25

 

 

 

 

 

 

 

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση του ως τον “Ρομπέν των φτωχών”»

 

 

 

 

 

ΜέΡΑ25:

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση του ως τον “Ρομπέν των φτωχών”»

«Ευχολόγια και αοριστίες του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο»

ΜέΡΑ25: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση του ως τον "Ρομπέν των φτωχών"»

Για «πομπώδη ευχολόγια και αοριστίες» του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «σε μία πομπώδη ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση του ως τον 'Ρομπέν των φτωχών'».

Το έντονο «κοινωνικό πρόσημο» στο οποίο εστίασε ο πρωθυπουργός, αφιερώνοντας σχεδόν ολόκληρη την εισήγησή του - προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης - «αφορούσε την προστασία υποτίθεται της λαϊκής κατοικίας, όπου με αοριστίες και ευχολόγια παρουσίασε τον νέο πτωχευτικό κώδικα - πάγιο αίτημα της τρόικας - ως τη σωτήρια λύση για την πρώτη κατοικία».

Ο κ. Κριθαρίδης σημειώνει ότι τίποτα δεν ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για τον «Ηρακλή» και την συνέχιση της πώλησης των κόκκινων δανείων στα αρπαχτικά ταμεία, ούτε και για τους χιλιάδες επικείμενους πλειστηριασμούς, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν ακούσαμε κουβέντα για την άλλη 'σπουδαία κοινωνική πολιτική' που εξήγγειλε ο επικεφαλής οικονομικός του σύμβουλος κ. Πατέλης, αναφορικά με τις συντάξεις και τις περικοπές των επικουρικών που ουσιαστικά σχεδιάζουν.

Κοινωνικό πρόσημο με τις συνταγές της τρόικας, όπως ο 'νέος' πτωχευτικός κώδικας ή με την 'Έκθεση Πισσαρίδη' που προβλέπει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, δεν μπορεί να υπάρξει».

NEWSBEAST.GR 31/8/2020

 

 

 

Βαρουφάκης:

Βλέπω εκλογές πριν επιβάλλει η κυβέρνηση το πέμπτο μνημόνιο

Βαρουφάκης: Βλέπω εκλογές πριν επιβάλλει η κυβέρνηση το πέμπτο μνημόνιο «Βλέπω εκλογές πριν επιβάλλει η κυβέρνηση το πέμπτο μνημόνιο. Δε θα κάνει το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος επέβαλλε μνημόνιο χωρίς να έχει φρέσκια λαϊκή εντολή. Θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να την αποκτήσει, αλλά εξαρτάται πότε θα του το βάλλουν «το μαχαίρι στο λαιμό» για το πέμπτο μνημόνιο, το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο, ή το Μάρτιο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, που βρίσκεται στο νησί από το απόγευμα της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον τουρισμό καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Ο τουρισμός φέτος δεν υπάρχει. Το βασικό διακύβευμα είναι πως, αυτό το μεγάλο σοκ για τους ανθρώπους μας στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και παντού σε όλη την Ελλάδα, θα το αποσβέσουμε χωρίς να το μεγεθύνουμε, γιατί δυστυχώς οι πολιτικές κυβερνήσεις το μεγεθύνουν. Όπως τους προειδοποιήσαμε από την αρχή οι αναβολές φόρων, εισφορών, δόσεων σε τράπεζες δεν βοηθάνε, χρειάζεται κούρεμα. Χωρίς τα κουρέματα αυτά, τα δημόσια έσοδα θα καταρρεύσουν του χρόνου. Παράλληλα πρέπει να αντισταθούμε στο πέμπτο μνημόνιο, γιατί όταν αρχίσουμε να συνερχόμαστε του χρόνου, τα μέτρα της τρόικας δεν μπορεί να την αντέξει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε «εφόσον δεν υπάρχουν κουρέματα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανθρώπων που «χτυπήθηκαν» δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε την κυβερνητική πολιτική ως μία μεθοδευμένη ολιγωρία. Η ανικανότητα του καπετάνιου να καταλάβει ότι έρχεται μία ισχυρότατη φουρτούνα, δεν τον προετοιμάζει για τη στιγμή που θα χτυπήσει αυτή η φουρτούνα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο κ Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «ο κ. πρωθυπουργός επιλέγει να είναι εκτός θέματος. Το βασικό είναι το πέμπτο μνημόνιο. Όταν θα έχει μείον 15% πρωτογενές έλλειμμα και έχει ήδη δεσμευτεί ο κ. Σταϊκούρας για πρωτογενές πλεόνασμα, μιλάμε για μία λαίλαπα υφεσιακών μέτρων της τάξεως τουλάχιστον το 10%. Αυτό είναι το ζητούμενο. Όλα αυτά περί του Ταμείου Ανάκαμψης είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου» είπε.

Το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου με τα ΜΜΕ ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ενώ το πρωί επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

«Πόνος ψυχής η αναντιστοιχία μεταξύ «φαίνεσθαι» της κυβέρνησης και της πραγματικότητας. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουμε τους «ήρωες» που δουλεύουν, αλλά έχουμε και ένα αφήγημα κυβερνητικό ότι ενισχύεται το σύστημα υγείας, ενώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο.. Το νοσοκομείο Κέρκυρας δουλεύει στο 40%. Δεν είναι δυνατόν τα Επτάνησα να μην έχουν καμιά αυτοτέλεια όσον αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης επισκέφθηκε και το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου όπου το χαρακτήρισε ως «όνειδος στη μέση του νησιού». Η κατάσταση είναι τριτοκοσμική τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την υγεία των εργαζόμενων σε αυτό το ΧΥΤΑ, που έπρεπε να έχει κλείσει. Είναι απαράδεκτο. Οι λύσεις που προτείνονται δεν είναι λύσεις. Καταρχάς το να παίρνουμε τα σκουπίδια μας από εδώ να τα πηγαίνουμε εκεί δεν είναι λύση. Παράλληλα αυτό είναι και εικονικό, καθώς ένα πολύ μικρό κομμάτι των σκουπιδιών θα πηγαίνει στην Κοζάνη» επεσήμανε.

Κλείνοντας το πλαίσιο των επαφών του στο νησί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνάντηση που είχε, στην Ιόνιο Βουλή, με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας, τους ευχήθηκε «κουράγιο».

«Δεν φτάνει μόνο το κουράγιο των επιχειρηματιών χρειάζονται κουρέματα. Αν το ελληνικό δημόσιο δε κάνει κουρέματα, θα έχουμε λουκέτα «ουκ αν λάβεις παρά των κεκλεισμένων», δεν θα πάρουν ούτε αυτά που είναι ληξιπρόθεσμα τώρα, ούτε τα μελλοντικά έσοδα» κατέληξε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

 

 

 

 

Επίθεση ΜέΡΑ25 στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός

«Δεν θα καταφέρει να κρύψει ένα μέλλον με πλειστηριασμούς»

Επίθεση ΜέΡΑ25 στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός

Επίθεση στον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου» και «ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ένα ακόμα πενιχρότατο πακέτο μέτρων δήθεν στήριξης, δήθεν 3,5 δισ. ευρώ και κυρίως δήθεν στήριξης των εργαζομένων», εξαπέλυσε σήμερα το ΜέΡΑ25.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης «εμμένοντας για άλλη μια φορά στις άστοχες προβλέψεις του οικονομικού του επιτελείου και του εθνικά επικίνδυνου κεντρικού τραπεζίτη», αναφέρθηκε σε μια ύφεση της τάξης του 8% για φέτος, όταν όλες οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των οικονομικών οίκων μιλούν, δυστυχώς, για έναν πολύ μεγαλύτερο όλεθρο.

Προφανώς, προσθέτει το ΜέΡΑ25, «ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει μια επικοινωνιακή υποεκτίμηση του μεγέθους της κρίσης, για να κρύψει κάτω απ' το χαλί τόσο τη δημοσιονομική κατάρρευση και τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, όσο και την εγκληματική του συγκατάθεση στο Eurogroup της 11ης Ιουνίου για πρωτογενή πλεονάσματα από του χρόνου!».

Το ΜέΡΑ25, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που από την πρώτη στιγμή είχε προβλέψει σωστά το μέγεθος της ύφεσης, έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας της χώρας μας επί των θεσμικών εργαλείων του ελληνικού δημοσίου. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει δημοσιονομικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στο μέγεθος της κρίσης:

  • πλήρη κατάργηση της προπληρωμής φόρου για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι απλώς για όσους έχουν πληγεί, τουλάχιστον 50% λόγω του κορονοϊού
  • Κουρέματα φόρων, εισφορών και δόσεων, όχι αναβολές και αναστολές
  • Μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους φτωχούς και αύξηση του για τους έχοντες
  • Μείωση του ΦΠΑ στα νησιά και την παραμεθόριο.
  • 'Αμεση κατάργηση του Υπερταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ και το διακομματικό μνημονιακό όνειδος του «Ηρακλή» για τα κόκκινα δάνεια.

Ακόμη, το ΜέΡΑ25 επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι «όσα πυροτεχνήματα και να πετάξει ο κ. Μητσοτάκης, όσες μπουλντόζες και ηλιοβασιλέματα κι αν επιστρατεύσει, δεν θα καταφέρει να κρύψει ένα μέλλον με πλειστηριασμούς, εξώσεις, ανεργία, περαιτέρω φτωχοποίηση για τους πολλούς και παράλληλα αυταρχισμό και καταστολή μιας κυβέρνησης που έχει ήδη συμφωνήσει στη βαρβαρότητα ενός 5ου μνημονίου και εξοπλίζεται κυριολεκτικά και μεταφορικά για την επιβολή του».

NEWSBEAST.GR 3/7/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided