Τρίτη, Ιανουάριος 26, 2021

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Κομισιόν απέρριψε την πρόταση Μητσοτάκη για «πιστοποιητικό εμβολιασμού»

 

 

 

 

 

 

 

Η Κομισιόν απέρριψε την πρόταση Μητσοτάκη για «πιστοποιητικό εμβολιασμού»

«Δεν είναι για τώρα η συζήτηση επί πιθανών ταξιδιωτικών διευκολύνσεων μέσω του πιστοποιητικού εμβολιασμού». Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος ενόψει της τηλεδιάσκεψης των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων αύριο, Πέμπτη.

Ειδικότερα τόνισε, ότι οι ηγέτες δεν αναμένεται να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πιστοποιητικό ανοσίας, στη βάση της πρότασης του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού τίθενται πολλά ζητήματα, από το πόσο θα διαρκεί η ανοσία στους εμβολιασμένους -στοιχείο που ακόμη δε γνωρίζουν οι επιστήμονες- μέχρι τι θα ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων) εμβόλια. «Θα πρέπει να οριστούν κάποια βασικά σημεία που θα υπάρχουν στο χαρτί και αυτά θα αρχίσουν να συζητούν οι ηγέτες, ωστόσο για συμφωνία στα στάνταρντ που θα εμπεριέχει, θα χρειαστούν κι άλλες Σύνοδοι Κορυφής», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που προτείνει δεν ταυτίζεται με την έννοια του διαβατηρίου, αλλά η προσκόμιση τέτοιου ενιαίου ευρωπαϊκού αποδεικτικού εμβολιασμού θα διευκολύνει τις μετακινήσεις, προς όφελος του τουρισμού και της οικονομίας.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα παρουσιαστεί αύριο, ως πρωτοβουλία του, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, δεν αποτελεί περιορισμό, αλλά συμβάλλει στην απαλλαγή από προβλήματα στις μετακινήσεις και άρα ευνοεί τον τουρισμό και την οικονομία, όπως έχει λόγο να επιθυμεί η Ελλάδα.

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έχουν την Πέμπτη την 9η τηλεδιάσκεψή τους με αντικείμενο τον συντονισμό της απόκρισης της ΕΕ στην αντιμετώπιση της πανδημίας (μετά τις 8 το περασμένο έτος). Σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 19:00 τοπική ώρα Βρυξελλών και θα ολοκληρωθεί χωρίς γραπτά συμπεράσματα.

Στο μενού των ηγετών είναι οι νέες μεταλλάξεις του ιού και η αντιμετώπισή τους, η πορεία του εμβολιασμού, τα πιστοποιητικά ανοσίας και η διεθνής αλληλεγγύη, εν αναμονή την επόμενη εβδομάδα και της αδειοδότησης της Astra Zeneca. Τα κράτη μέλη θα αναζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση της αύξησης της παραγωγής και ταυτόχρονα της αύξησης των παραδόσεων εμβολίων και των ίδιων των εμβολιασμών.

«Προηγείται η ασφάλεια και οι διαδικασίες», ήταν τέλος η απάντηση του κοινοτικού αξιωματούχου σε ό,τι αφορά τις διάφορες επιστολές κρατών μελών με αιτήματα για επίσπευση αδειοδοτήσεων εμβολίων. Ο αξιωματούχος τόνισε ότι οι επιστολές θα λάβουν απάντηση στην τηλεδιάσκεψη από τον Πρόεδρο και τα άλλα κράτη μέλη.

Tags: Κομισιόν, Κυριάκος Μητσοτάκης  tvxs 20/01/2021

 

 

 

 

Politico:

''Πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει .......................ο Κυρ. Μητσοτάκης''...............

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Newsroom Newsroom 12.01.2021

Επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει στην ΕΕ την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19», σύμφωνα με πληροφορίες του Politico.

Με λίγα λόγια, μέσω του αποδεικτικού που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο μέλλον θα εξασφαλίζεται πως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα έχει περιορισμένες ελευθερίες.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινωνία 12.01.2021 - 08:41 87

Γώγος: Έρχεται τρίτο κύμα... Πιθανόν να παραταθεί το lockdown

Παράλληλα, το Politico σημειώνει πως αν και η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

O κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «αυτό (το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα προσφέρει επίσης ένα κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται χαρακτηριστικά πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη στις 21 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να συζητηθεί το θέμα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ελπίδα ώστε το ζήτημα να προωθηθεί διεθνώς, γεγονός που θα «συνέβαλλε στην αποκατάσταση της κινητικότητας σε παγκόσμια κλίμακα, κάτι που αποτελεί το θεμέλιο και για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα προ πανδημίας».

Η επιστολή:

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητή Ούρσουλα,

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εισερχόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση στη μάχη για τον περιορισμό του ανθρώπινου και οικονομικού κόστους της πανδημίας του Covid. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας για την διασφάλιση του μαζικού εμβολιασμού των Ευρωπαίων πολιτών , μειώνοντας τον δείκτη των κρουσμάτων και θέτοντας τη βάση για επιστροφή σε μια κάποια οικονομική και κοινωνική κανονικότητα  το 2021.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των Κρατών – Μελών, αλλά και με τρίτες χώρες είναι μια θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας.

Για το λόγο αυτό στην Ελλάδα, κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που  Θα  έχουν ........ εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί.Μπίλ Γκέϊτς.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισυνάπτω ένα προσχέδιο.... του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά και.

Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος,

τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν. Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα.

Προς Αυτού Εξοχότητα

Ursula Von der Leyen

Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Βάσει των προαναφερθέντων, είναι ζωτικής σημασίας να υιοθετήσουμε μία κοινή γραμμή για το πώς θα πρέπει να είναι δομημένο ένα τέτοιο πιστοποιητικό ώστε να γίνεται αποδεκτό από όλα τα κράτη – μέλη. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η μακρά εμπειρία μας στην ανάπτυξη μιας κοινής φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF) μας έχει αποδείξει πως είναι απόλυτη ανάγκη η ευρεία υψηλού επιπέδου κινητοποίηση σε ευρωπαϊκή κλίμακα για να εκκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ανυπομονώ να δώσω από την πλευρά μου την αναγκαία ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό αντίγραφο της παρούσας επιστολής αποστέλλεται σε όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου.

Αν καταφέρουμε γρήγορα να φτάσουμε σε μια κοινή γραμμή μεταξύ των κρατών – μελών για ένα κοινώς αποδεκτό πιστοποιητικό εμβολιασμού και τις χρήσεις του, μπορούμε στη συνέχεια να προωθήσουμε το ζήτημα αυτό και σε σχετικά διεθνή fora, συνεισφέροντας έτσι στην επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία αποτελεί τη βάση για την επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας σε  προ κρίσης επίπεδα. Για χώρες όπως η Ελλάδα, που εξαρτώνται από τον τουρισμό, είναι επιτακτική ανάγκη το εν λόγω ζήτημα να διευθετηθεί πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να εκφράσω άλλη μια φορά τις καλύτερες ευχές μου για το 2021 και τη βαθιά μου εκτίμηση για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλετε στη μάχη ενάντια στην πανδημία και την στήριξη των Κρατών Μελών σε αυτή την, δίχως προηγούμενο, κρίση.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων
Προς την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου

 

 

 

 

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Newsroom Newsroom  12.01.2021

Τι αναφέρουν Bild, Reuters, Guardian και το Γαλλικό Πρακτορείο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γερμανική Bild, με εκτενές ρεπορτάζ και τίτλο «Το διαβατήριο για την κανονική ζωή», αναφέρεται στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, την οποία χαρακτήριζει «από τις πιο δύσκολες που θα πρέπει να λάβει η ΕΕ».

Το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα Λιάνας Σπυροπούλου και του δημοσιογράφου Albert Link αναφέρει:

«Αυτή η απόφαση συγκαταλέγεται στις πιο δύσκολες που θα πρέπει να λάβει η ΕΕ το 2021!  Θα πρέπει όλοι όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν με επιτυχία εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να απαλλαγούν άμεσα από περιορισμούς, όπως σε σχέση με την ελευθερία των ταξιδιών; Θα πρέπει να υπάρχει γι’ αυτό ενιαίο πιστοποιητικό της ΕΕ που να επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα (π.χ. και τις επισκέψεις σε εστιατόρια, συναυλίες, γήπεδα...), το οποίο ως εκ τούτου εδώ και καιρό είναι γνωστό στη λαϊκή γλώσσα ως «διαβατήριο για την φυσιολογική ζωή»;

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφώς υπέρ, και γι’ αυτό το λόγο απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει της ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τον κορωνοϊό. Αντίγραφο της επιστολής με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου εστάλη και στους άλλους 26 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Η μέσω τηλεδιάσκεψης Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου από τις 6 μ.μ. και μετά.

Στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την «Αγαπητή Ούρσουλα», στην οποία αναφέρθηκε πρώτος ο ανταποκριτής στις Βρυξέλλες Florian Eder στο Newsletter του Politico, αναφέρεται επί λέξει:

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της ΕΕ και ταυτόχρονα η μείωση του δείκτη των κρουσμάτων, και με αυτόν τον τρόπο να τεθούν τα θεμέλια για την επιστροφή σε ένα κάποιο επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας το 2021.

Στόχος είναι η οικονομική και κοινωνική κανονικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ των κρατών-μελών, αλλά και με τρίτες χώρες, αποτελεί απαραιτήτως βασική προτεραιότητα για όλους μας.

Γι’ αυτό και έχουμε ξεκινήσει γρήγορα διαδικασίες στην Ελλάδα για να διευκολύνουμε την ελεύθερη κυκλοφορία όσων έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19. Ένα σημαντικό βήμα από αυτή την άποψη είναι η εισαγωγή ενός τυποποιημένου πιστοποιητικού που θα αποδεικνύει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί επιτυχώς».

Πρώτη πρόταση για «διαβατήριο για τη φυσιολογική ζωή»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στέλνει συνημμένα με την επιστολή του ένα σχέδιο πιστοποιητικού, το οποίο σύντομα θα χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα και το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για το μοντέλο της ΕΕ.

Σημαντική λεπτομέρεια: Εκτός από τα προσωπικά δεδομένα, καταγράφεται η ημερομηνία των δύο εμβολιασμών, το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε και ο αριθμός της παρτίδας, δηλαδή τα στοιχεία που υπάρχουν και σε μια «κανονική» κάρτα εμβολιασμού.

Η ελευθερία των ταξιδιών θα ενισχύσει την προθυμία για εμβολιασμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει στην επιστολή του ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή «προϋπόθεση για να μπορεί να ταξιδέψει κανείς». Όμως, «όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτό θα είναι και ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Ταυτόχρονα, ισχύουν αυστηροί κανόνες Lockdown στην Ελλάδα, ειδικά για επισκέπτες από το εξωτερικό. Οι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ θα πρέπει μετά την άφιξή τους να μπουν σε καραντίνα επτά ημερών, ενώ η χώρα εξαρτάται από τα έσοδα του τουρισμού το καλοκαίρι.

Η στάση της Merkel είναι ακόμα ασαφής

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα του ποια θέση θα λάβει η καγκελάριος Angela Merkel.  Ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως π.χ. αυτό που λαμβάνουν οι Βρετανοί με τον εμβολιασμό τους, αποτέλεσε εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ζήτημα συζήτησης στη Γερμανία περί τα τέλη του έτους. Το Συμβούλιο Δεοντολογίας, από την ψήφο του οποίου αισθάνεται η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ότι δεσμεύεται, είναι διχασμένο. Δώδεκα εμπειρογνώμονες ψήφισαν υπέρ της δυνατότητας απόδειξης της ανοσίας και δώδεκα κατά αυτών των «διαβατηρίων για τη φυσιολογική ζωή».

Το κύριο επιχείρημα είναι ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να παρέχεται πρόσβαση σε όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Επιπλέον, δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί όχι μόνο θα προστατεύονται οι ίδιοι από την ασθένεια, αλλά πλέον δεν θα είναι δυνατόν και να τη μεταδώσουν.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas έσπευσε στα τέλη Νοεμβρίου να ανακοινώσει την υποχρέωση εμβολιασμού για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων. Σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι διηπειρωτικές πτήσεις θα ξαναγίνουν διαθέσιμες από την 1η Ιουλίου.

Reuters: Η Ελλάδα πρότεινε πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια

Αναφορά στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού είχε και το Reuters. Το μεγάλο ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο συνδέει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα, που στηρίζει σε μεγάλο ποσοστό την οικονομία της στον τουρισμό, έχει ήδη δημιουργήσει το δικό της πιστοποιητικό εμβολιασμού» και «θέλει να το επεκτείνει στην Ευρώπη των 27», «λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου».

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναπαράγοντας την ίδια λογική και σκεπτικό, τα οποία αποδίδουν στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Η Ελλάδα πρότεινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε να ανακάμψουν τα ταξίδια από χώρα σε χώρα», ανέφεραν ο Guardian και η Telegraph στη Βρετανία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!

Διαφωνεί κάθετα προς τιμή της η Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) Γκλόρια Γκεβάρα,
λέγοντας πως "εάν απαιτήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τα ταξίδια, αυτό μας οδηγεί σε διακρίσεις»...

Και οι διακρίσεις είναι "ρατσισμός", "φασισμός" και τα ρέστα...
Κατανοούμε ειλικρινά την αγωνία του Πρωθυπουργού για τον Τουρισμό, αλλά υγιείς είναι όλοι όσοι δεν νοσούν!

Είτε εμβολιαστούν, είτε όχι.

Η αλλαγή του παγκόσμιου αυτού αξιώματος, θα οδηγήσει σε καθεστώτα

"Χίτλερ" και "Μέγκελε"!

Θα οδηγήσει σε "Στρατόπεδα Συγκέντρωσης"!
Ο Ελληνικός Τουρισμός δεν χρειάζεται "Πιστοποιητικά Εμβολιασμού" για να επιζήσει.

Τα οποία μάλιστα δεν παρέχουν καμία εγγύηση μη επαναμόλυνσης και διασποράς...

Ο Πρωθυπουργός από την άλλη, ομολόγησε και μόνος του, πως ο Τουρισμός που ήρθε στην Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2020, δεν άφησε κρούσματα πίσω του, λόγω του ότι είναι εξασθενημένος τους καλοκαιρινούς μήνες, νικημένος από τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας, που την στολίζουν προστατευτικά τόσα ξωκλήσια!
Η Ελλάδα λοιπόν χτίζει άσχημο προφίλ παίρνοντας τέτοια επικίνδυνη πρωτοβουλία, που μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι και προσβάλει ήδη μεγάλο κομμάτι της ανθρωπότητας.
Άλλωστε η πρόταση του Πρωθυπουργού, θυμίζει "Τραμπ"... Και αυτό από μόνο του είναι κακό σημάδι...
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ το σπαθί της Ελλάδας

 

 

 

 

Αντίθετος ο καθηγητής Τσιόρδας στην απόφαση Μητσοτάκη

– Σκέφτεται (και) παραίτηση

Παζάρια για να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, παρά τις διαφωνίες λοιμωξιολόγων

Εκρηκτική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με πολύ πιθανή την οριστική ρήξη του σταρ της, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με πολλούς από τους συναδέλφους του, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής Τσιόδρα είναι η εμμονή της υπουργού Παιδείας και του συστήματος Μαξίμου να ανοίξουν τα σχολεία.

Και δεν είναι μόνο η επιμονή για άνοιγμα των σχολείων και οι αστείες δικαιολογίες για την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης, αλλά και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε η κυβέρνηση στα μέλη της επιτροπής και ο τουλάχιστον άκομψος τρόπος με τον οποίο ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν κάθετα αντίθετος στην απόφαση Μητσοτάκη για επιστροφή των μαθητών στα θρανία όχι μόνο στα γυμνάσια και τα λύκεια, αλλά και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Δεν είχε συμφωνήσει, όπως και άλλα μέλη της επιτροπής, γι’ αυτό και, όταν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου ότι θα ισχύσει σκληρό lockdown μίας εβδομάδας, με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία, άρχισαν οι διαρροές περί δυσαρέσκειας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Αυτή έμελλε να είναι η τελευταία ανακοίνωση Πέτσα από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η οποία άναψε φωτιές στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, ο Σωτήρης Τσιόδρας δέχτηκε την επίθεση των γιατρών για τις ανακοινώσεις Πέτσα. Οι γιατροί τον κατηγόρησαν επειδή θεώρησαν ότι ο κ. Τσιόδρας είχε συναινέσει, εξ ου και οι ανακοινώσεις Πέτσα. Εξαλλος ο καθηγητής αποχώρησε από τη συνεδρίαση και φυσικά τα βέλη του έφυγαν και προς την κατεύθυνση του Μαξίμου.

Η ενόχληση Τσιόδρα ήταν τέτοιας έντασης, που το Μαξίμου προσπάθησε να τα μπαλώσει και να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον καθηγητή, διά του υφυπουργού Ακη Σκέρτσου, ο οποίος δήλωσε ότι οι ειδικοί εισηγούνται, αλλά τις αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση και ότι τα στοιχεία θα επαναξιολογούνται καταπώς εξελίσσεται η πανδημία.

Πελώνη, Γεραπετρίτης

Ακολούθησε το αλαλούμ με τις ανακοινώσεις Πελώνη και Γεραπετρίτη στα μέσα της εβδομάδας ότι όλα επαναξιολογούνται, ακόμη και το άνοιγμα των σχολείων. Η διάψευσή τους ήρθε από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ανακοίνωσε ότι δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου. Οπως γίνεται φανερό, έγινε διαπραγμάτευση για να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, παρότι πολλά από τα μέλη της επιτροπής διαφωνούσαν.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποφασίζει κόντρα στις εισηγήσεις των επιστημόνων και να τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την εφαρμογή πολλών μέτρων.

Αύριο τελικά και μετά το μπάχαλο που προκάλεσε ακόμη μία φορά η κυβερνητική ανεπάρκεια οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα καθίσουν ξανά στα θρανία τους και θα δώσουν άλλη μία ευκαιρία στην υπουργό Παιδείας, που έχει υποπέσει σε άπειρες γκάφες, να δώσει ένα σόου ανάλογο με αυτό των παγουρίνων.

Τα κατάφεραν όλες οι υπηρεσίες του κράτους και μετά τις «μάσκες αλεξίπτωτα», έραψαν μάσκες σε σωστό μέγεθος. Η κυρία Κεραμέως είναι πλέον έτοιμη να δώσει τις μάσκες που υποσχέθηκε στους μαθητές. Τι κι αν έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που θα έπρεπε να είχαν φτάσει στα σχολεία.

Πρώτη δικογραφία για εγκληματικές ευθύνες

Μετά την ομολογία εγκλήματος από τον Άδωνι Γεωργιάδη, την περασμένη Τρίτη, ο οποίος καθιστά την κυβέρνηση υπεύθυνη για τουλάχιστον 4.000 θανάτους κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με την αιτιολογία ότι δεν εισάκουσε τους ειδικούς για σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη, ήρθε η ώρα του εισαγγελέα.

Την πρώτη εισαγγελική παρέμβαση για την αναζήτηση των ευθυνών που οδήγησαν στην έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, που είχε αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς από τον φονικό ιό, προκάλεσαν οι καταγγελίες που έκανε στα μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο διάστημα ο πνευμονολόγος και διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική έρευνα έχει αρχίσει από τα τέλη Νοεμβρίου. Μάλιστα, πλέον η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Αθήνα. Ο λόγος που έγινε η διαβίβαση είναι επειδή στην πρωτεύουσα έχει την έδρα της η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων, εναντίον της οποίας στρέφονται οι καταγγελίες του κ. Καπραβέλου, ο οποίος υποστηρίζει πως η επιτροπή δεν ενήργησε σωστά, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα.

Πηγές αναφέρουν πως σύντομα θα κληθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών να καταθέσουν μέλη της επιτροπής προκειμένου να εξακριβωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα.

Ο κ. Καπραβέλος στις 23 Νοεμβρίου είχε ξεσπάσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την κατάσταση που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του και οι εισαγωγές είναι καθημερινά περισσότερες από τα εξιτήρια. Τότε είχε μιλήσει ανοιχτά για τις ευθύνες της επιτροπής λοιμωξιολόγων λέγοντας πως η επιτροπή, που βασίζεται σε δείγματα, εμάς στην ουσία μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Ο καταγγέλλων, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα, έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Καπραβέλος σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως λίγο καιρό μετά την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο, όταν είχε τονίσει ότι χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να κερδηθούν, κλήθηκε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η οποία του απηύθυνε τα εξής ερωτήματα: «Τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει;», «πότε έπρεπε να γίνει;» και «ποιοι ευθύνονται;»

Πλέον θα κληθούν όλοι -και πρώτη από όλους η κυβέρνηση- να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και εν μέσω lockdown έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι. Εισαγγελέας έχει παρέμβει και για την ύπαρξη διπλών συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων, την οποία αποκάλυψε η «δημοκρατία». Και πρέπει να ανοίξουν τα στόματα, διότι έως προχθές είχαν χάσει τη ζωή τους 5.195 άνθρωποι, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας θα είναι τσουνάμι.

δημοκρατία 11/01/2021

 

 

 

 

Οργή λαού με την κρίση αυτοθαυμασμού του Κ.Μητσοτάκη

- «Μάλλον εμείς ζούμε σε άλλη χώρα» (φώτο)

Οργή λαού με την κρίση αυτοθαυμασμού του Κ.Μητσοτάκη - «Μάλλον εμείς ζούμε σε άλλη χώρα» (φώτο)
Newsroom 10/01/2021

Oι ακόλουθοι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έμειναν με το «στόμα ανοιχτό», όταν αντίκρισαν στο προφίλ του στο Instagram την κρίση ναρκισσιμού που έπαθε με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας.

Τη στιγμή που η Ελλάδα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις επωμιζόμενη το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός με σκανδαλώδη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, δημοσιεύει πρωτοσέλιδο εφημερίδας που τον βάφτισε θριαμβευτή όταν ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Πέντε χρόνια μετά, η Ελλάδα παρακολουθεί απελπισμένη τις σπασμωδικές κινήσεις του Μητσοτάκη στην πανδημία και την εξωτερική πολιτική, κουβαλώντας στις πλάτες της τις συνέπειες της οικονομικής ασφυξίας και του εμπαιγμού.

«Πέντε χρόνια μετά, τρεις λέξεις έγιναν πραγματικότητα και παραμένουν στην επικαιρότητα: Ανανέωση, Διεύρυνση, Μεταρρυθμίσεις!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του για να προσθέσει «Προχωρούμε μπροστά!».

Όπως ήταν αναμενόμενο η οργή του λαού επικράτησε στα σχόλια της κρίσης αυτοθαυμασμού:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

pronews 10/1/2021

 

 

 

 

Απόφαση-σοκ:

Ξεκινάει τον Μάρτιο ο πτωχευτικός νόμος

- Οι χρεοκοπημένοι από το lockdown Έλληνες θα χάνουν τα σπίτια τους

Τι αποφάσισε ο Κ.Μητσοτάκης με τους τραπεζίτες

Σε μία απόφαση -σοκ κατέληξε η χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με του τραπεζίτες σχετικά με τις ημερομηνίες εφαρμογής του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση, παρά το εκτεταμένο lockdown και την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε, από τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή Μάρτιο για επιχειρηματίες & Ιούνιο για ιδιώτες.

Η τήρηση των ημερομηνιών αποχτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι θεσμοί έχουν ξεκαθαρίσει προς την ελληνική κυβέρνηση  ότι καμία άλλη καθυστέρηση δεν πρέπει να υπάρξει στο συγκεκριμένο αυτό θέμα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει αν ο Πτωχευτικός Κώδικας βγει εκτός χρονοδιαγράμματος.

Kάποιες πηγές υποστηρίζουν πως μια τέτοια καθυστέρηση μπορεί ενδεχομένως και να αναβάλει την εκταμίευση των προκαταβολών από το κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας όσους κάνουν λόγο για 4ο κορωνο-μνημόνιο.

Οι θεσμοί θα αφιχθούν τον Ιανουάριο όπου ξεκινάει και πάλι η διαδικασία της μεταμνημονιακής αξιολόγησης και θα δώσουν σημαντική έμφαση σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς οι οποίοι βρίσκονται σε στάση στο πλαίσιο μη λειτουργίας των δικαστηρίων.

Η οικονομική εξαθλίωση που δημιούργησε το Lockdown της κυβέρνησης έχει οδηγήσει και θα οδηγήσει τους επόμενους μήνες χιλιάδες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες στην χρεωκοπία.

Φυσικά όλοι αυτοί εφόσον χρεοκόπησαν τώρα ή θα χρεοκοπήσουν δεν θα έχουν την ευκαιρία για ένταξη σε κάποια ευεργετική ρύθμιση όπως πχ. ο νόμος Κατσέλη ή άλλων διαδόχων του, αφού θα καταργηθούν όλοι από τον νέο πτωχευτικό. Αυτοί λοιπόν αν χρωστούν σε κάποια τράπεζα και αδυνατούν να πληρώσουν, από 1η Μαρτίου θα δουν το σπίτι τους και την περιουσία τους να βγαίνει στο «σφυρί».

Για να συνεχίσουν αν μένουν στο κατασχεθέν σπίτι τους και να μη μείνουν άστεγοι, αυτοί και οι οικογένειές τους, θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο στην τράπεζα!

Κάποια από τα πιο μελανά σημεία του νέου ΠΝ, είναι:

1. Αναζήτηση, κατάσχεση, καθώς και πλειστηριασμός οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη, ακόμη και παντελώς άσχετου με την δανειακή σύμβαση. Δεν εξετάζεται καν ο τρόπος απόκτησής του, π.χ. από κληρονομιά.

2. Ορισμός συνδίκου της πτώχευσης μόνο για την πλευρά του πιστωτή.

3. Δυνατότητα μίσθωσης του κατασχεθέντος ακινήτου για 12 έτη, με ύψος μισθώματος επιλογής του πιστωτή. Το εξωφρενικό βέβαια είναι η δυνατότητα επαναγοράς του ίδιου ακινήτου σε τιμή που επίσης θα καθορίσει ο πιστωτής, μονομερώς.

4. Δήμευση περιουσιακού στοιχείου νομικών προσώπων μετά από 120 ημέρες και άγονο πλειστηριασμό.

Η  Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, είχε βγάλει ανακοίνωση στις 14 Νοεμβρίου που περιέγραφε την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι και ζητούσε αναστολή του νόμου, κάτι που όμως δεν συγκίνησε την κυβέρνηση.

«Με βάση μετρήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, το 79% των επιχειρήσεων δήλωσε μείωση τζίρου, με την μείωση να φτάνει κατά μέσο όρο 46%, ενώ 117.000 θέσεις εργασίας είχαν ήδη χαθεί. Οι προοπτικές που καταγράφονταν τον Ιούλιο ήταν ζοφερές, με τη 1 στις 4 επιχειρήσεις να δηλώνει πως το δεύτερο εξάμηνο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και το ενοίκιο.

Επίσης, η 1 στις 5 δήλωνε πώς δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις ασφαλιστικές και φορολογικές της υποχρεώσεις. Η επιβολή του δεύτερου λοκ ντάουν και η περιρρέουσα αβεβαιότητα για το προσεχές διάστημα επιδεινώνει έτι περαιτέρω μια ήδη ζοφερή κατάσταση", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΒΕΕ.

Στην επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος έχει προγραμματιστεί να ισχύει 22 εργάσιμες ημέρες από τη λήξη του δεύτερου lockdown στις 30 Νοεμβρίου 2020 και αιτείται την αναστολή εφαρμογής του νόμου έως την 17η Ιουλίου 2021.....»

ksipnistere 30/12/2020

 

 

 

 

Μητσοτάκης για 5G:

«O ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης»

Συνάντηση εργασίας του πρωθυπουργού με ανώτατα στελέχη του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ για το 5G – Στην Ελλάδα το τρίτο ευρωπαϊκό δίκτυο, μετά από αυτά της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Aπό την συνάντηση εργασίας...

DIMITRIS PAPAMITSOSAπό την συνάντηση εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών με ανώτατα στελέχη του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ για την ενεργοποίηση δικτύου 5G στην Ελλάδα. 17 Δεκεμβρίου 2020.

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση δημοπράτησης των συχνοτήτων για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών με ανώτατα στελέχη του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν την πρώτη βιντεοκλήση μέσω δικτύου 5G στη χώρα μας, αφού η COSMOTE σήμερα ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση δικτύου 5G.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη δημοπράτηση των συχνοτήτων, υπογράμμισε ότι: «είναι μία διαδικασία που έφερε 372 εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Έγινε πράξη μέσα σε 12 μήνες. Απαιτούσε πάρα πολλές προαπαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες έγιναν εν μέσω πανδημίας και με αυτό τον τρόπο κράτος, επιχειρήσεις, πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε νέες δυνατότητες που μόνο η υψηλή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει».  Όπως τόνισε, ο διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια, δημοπρατήθηκε σχεδόν όλο το φάσμα των διαθέσιμων συχνοτήτων, αλλά ένα μέρος τους διακρατήθηκε, για να παραχωρηθεί χωρίς κόστος σε πανεπιστήμια, σε start up, σε δημιουργικά κέντρα.

«Με άλλα λόγια η διευκόλυνση της καθημερινής ζωής και της οικονομικής δράσης συνδυάζεται με την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Επίσης, πάρα πολύ σημαντικό, ότι το 25% των τελών που θα καταβάλουν οι πάροχοι για το 5G θα κατευθυνθεί στο ταμείο «Φαιστός», ένα καινούργιο ταμείο το οποίο έχουμε δημιουργήσει, το οποίο με τη σειρά του θα χρηματοδοτεί νεοφυείς επιχειρήσεις με αντικείμενο εφαρμογές και υπηρεσίες βασισμένες στα νέα δίκτυα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε και στη χώρα μας ένα οικοσύστημα γύρω από το 5G. Έχουμε πιστεύω τα μυαλά, τα ταλέντα που αυτό μπορούν να το κάνουν και να το υπηρετήσουν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτηση του, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, αποτελεί μία από τις βασικές του προτεραιότητες.

Aπό την συνάντηση εργασίας...

Aπό την συνάντηση εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών με ανώτατα στελέχη του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ για την ενεργοποίηση δικτύου 5G στην Ελλάδα. 17 Δεκεμβρίου 2020.

«Έχουμε για πρώτη φορά αυτό που αποκαλούμε Ψηφιακή Βίβλο, που στην ουσία είναι όλα τα μεγάλα έργα υποδομών, που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε την ψηφιοποίηση του κράτους και της οικονομίας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η πανδημία μας απέδειξε πως μπορεί κανείς να εργαστεί από οπουδήποτε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνδέοντας ευθέως τις εξελίξεις στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης να έρθουν περισσότεροι πολίτες ξένων χωρών όχι μόνο για να επισκεφθούν τη χώρα, αλλά και για να εργαστούν από εδώ. «Θέλουμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν προορισμό από όπου ο κόσμος θα εργάζεται, θα συνταξιοδοτείται. Και η συνδεσιμότητα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο συνολικό αυτό σχέδιο. Έχουμε αποδείξει πως παρά τους περιορισμούς του υφιστάμενου δικτύου, ήμασταν σε θέση να παράσχουμε ψηφιακές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες που τις χρειάστηκαν», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. Επίσης, μιλώντας για τις δυνατότητες του 5G, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών με τις πολύ αυξημένες ταχύτητες που μπορεί να παρέχει, ενώ μπορεί να ανοίξει καινούργιες πόρτες σε υπηρεσίες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μπορούν να υποστηριχθούν με τα υφιστάμενα δίκτυα, δίνοντας ως παράδειγμα τις  προχωρημένες υπηρεσίες τηλεϊατρικής που τόσο επίκαιρες είναι και λόγω COVID-19.

Από την πλευρά του ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το 5G μας δίνει πρόσβαση σε ένα νέο τρόπο σύνδεσης και διασύνδεσης. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό. Το πρώτο δίκτυο της Ευρώπης λειτούργησε στην Γερμανία, το δεύτερο στην Αυστρία και τώρα το τρίτο στην Ελλάδα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, λοιπόν, για την εξαιρετική ταχύτητα που επιδείξατε στην διαδικασία της δημοπρασίας του φάσματος. Για εμάς το φάσμα είναι η ακίνητη περιουσία μας πάνω στην οποία οικοδομούνται τα σπίτια μας. Και χωρίς αυτά τα ακίνητα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε 5G. Επομένως, το φάσμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Η Deutsche Telekom επενδύει 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση και επενδύουμε 500 εκατομμύρια μόνο στην Ελλάδα για υποδομές. Αυτά είναι τα νούμερα που συνοψίζουν την κατάσταση. Θα δώσουμε, λοιπόν, μια υπόσχεση ως Γερμανοί μηχανικοί: Θα καλύψουμε το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και το 100% όλων των (οδικών) δικτύων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Για να πετύχουμε την ουσιαστική διασύνδεση της χώρας, ώστε να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα».

O Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε δήλωσή του ανέφερε: «Χθες ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τις συχνότητες του 5G στη χώρα μας, πριν από το τέλος του 2020, όπως είχαμε πει από τις πρώτες μέρες του βίου αυτής της Κυβέρνησης. Από σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην εποχή των δικτύων πέμπτης γενιάς και ήδη είχαμε την ευκαιρία με τον Πρωθυπουργό να πραγματοποιήσουμε την πρώτη τέτοια κλήση μεταξύ μας για να δούμε πράγματι ότι το δίκτυο έχει ξεκινήσει να δουλεύει. Είναι μία ιστορική στιγμή και είναι μία στιγμή που αφήνει πάρα πολλές ευκαιρίες για τη χώρα μας για τα προσεχή χρόνια για να προστεθούν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Ελληνική οικονομία».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το 5G είναι μία τεχνολογία, η οποία πραγματικά θα αλλάξει τη ζωή μας, θα τη διευκολύνει, θα αλλάξει τον τρόπο που συνεργαζόμαστε, τον τρόπο που διασκεδάζουμε, τον τρόπο που περνάμε τον χρόνο μας. Η Cosmote και ο ΟΤΕ είμαστε δεσμευμένοι να προχωρήσουμε με το επενδυτικό μας πλάνο όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του 2021 να έχουμε καλύψει τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού της χώρας. Και βέβαια και από κει και μετά θα συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε πλέον στο 95% με 99% τα επόμενα χρόνια. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον της χώρας».

Aπό την συνάντηση εργασίας...

DIMITRIS PAPAMITSOSAπό την συνάντηση εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών με ανώτατα στελέχη του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ για την ενεργοποίηση δικτύου 5G στην Ελλάδα. 17 Δεκεμβρίου 2020.

Η δημοπρασία των συχνοτήτων είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας

Όπως σημειώνουν από την κυβέρνηση, η δημοπρασία για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 16/12, αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. Η διαγωνιστική διαδικασία ήταν το τελευταίο βήμα για την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή του 5G. Το συνολικό τίμημα ξεπέρασε το ποσό των 372 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η στρατηγική της κυβέρνησης εξαρχής αποσκοπούσε τόσο στη μεγιστοποίηση των κρατικών εσόδων, όσο και στη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης για επιχειρηματικές και ερευνητικές δραστηριότητες γύρω από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για να φτάσει η κυβέρνηση μέχρι το στάδιο της ολοκλήρωσης της δημοπράτησης, απαιτήθηκε εντατική προσπάθεια ενός χρόνου και περισσότερες από 70 προαπαιτούμενες ενέργειες.

Πλέον, με βάση τις προϋποθέσεις των αδειών, μέχρι το τέλος του 2023 οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα πρέπει να παρέχουν δυνατότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες 5G τουλάχιστον στο 60% του πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό σε βάθος εξαετίας επεκτείνεται στο 94%, ενώ στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την ισόρροπη ανάπτυξη των υποδομών και την αποφυγή αποκλεισμών, έχει ληφθεί πρόνοια για την παροχή υπηρεσίας 5G από τουλάχιστον έναν πάροχο σε 42 απομακρυσμένες περιοχές, τόσο στην παραμεθόριο όσο και στην ενδοχώρα.

Παράλληλα δημιουργείται το επενδυτικό Fund «Φαιστός», το οποίο θα συγκροτηθεί με κεφάλαια από τα έσοδα της δημοπρασίας για τις συχνότητες της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας. Τα έσοδα από τις συχνότητες επιστρέφονται στην ανάπτυξη της αγοράς και δίνεται η δυνατότητα ακόμα και σε startups να παρουσιάσουν υπηρεσίες που θα ενδιαφέρουν άμεσα το ελληνικό κοινό, ικανές να παράγουν προστιθέμενη αξία.

Στη συνάντηση εργασίας έλαβαν μέρος ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Στάβερης - Πολυκαλάς, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Για την COSMOTE συμμετείχαν ο Chief Executive Officer (CEO) Deutsche Telekom AG, Timotheus Höttges, η επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Dominique Leroy, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο επικεφαλής Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου DT, κ. Wolfgang Kopf και η Νομική Σύμβουλος και Chief Officer Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, Ειρήνη Νικολαΐδη.

Πάνος Τουμάσης HUFFPOST 17/12/2020

 

 

 

 

Μητσοτάκης:

Μάσκα – μέτρα και μετά τα εμβόλια.

Λυσσαλέα επίθεση στους πολίτες και την Οικονομία.

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021,

ανακοίνωσε στους εμβρόντητους βουλευτές πως οι Έλληνες δεν θα βγάλουν την μάσκα,

παρά τους εμβολιασμούς για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η υποχρεωτική μασκοφορία θα συνεχιστεί στους πολίτες

«για αρκετό καιρό στη ζωή τους και μετά την κυκλοφορία του εμβολίου για τον κορωνοϊό»!

Όπως ακριβώς είχε πει χθες ο Μπιλ Γκέιτς, τα μέτρα και «η μάσκα θα χρησιμοποιείτε και μετά το εμβόλιο».

Δηλαδή lockdown-ΦΥΛΑΚΙΣΗ , μάσκες κλπ. θα συνεχιστούν για πολύ μετά τον κορωνοϊό, ετσι τα είπε με την σειρά του ο Κ.Μητσοτάκης.

Ολοι καταλαβαίνουν οτι πρόκειται για  ενα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ σχεδιο κατα της Ανθρωπότητας.

Ανακοίνωσε επίσης κούρεμα ενοικίου 80% για το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου θα έχουν οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστές μέσα στις γιορτές.

Οι Ιδιοκτήτες των καταστημάτων ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ γιατι ολοι Χρωστάνε και συμψηφίζονται με το κλέψιμο απο τους Φορο-ληστρικούς Νόμους.

ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..

Η ΣΦΑΓΗ του 21ου ΑΙΩΝΑ..Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ …

Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ..

ΜΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!!

Η Κυβέρνηση ΧΤΥΠΑ με τις ΜΑΣΚΕΣ…ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ με την ΦΥΛΑΚΙΣΗ καθε Οικογένεια και προσωπική Ζωή..ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την Οικονομία κλείνοντας τις μικρομεσαίες Επιχειρήσεις..

ΤΣΑΚΙΖΕΙ καθε επαγγελματία και ΣΤΡΩΝΕΙ το Δρόμο για τις Πολυεθνικές

ΧΤΥΠΗΜΑ και ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ με ολη αυτη την

ΕΠΙΘΕΣΗ σε ΣΚΟΤΩΝΕΙ…ΠΕΙΝΑ και ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!!

Εκατοντάδες ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ και ΨΥXΟΛΟΓΙΚΑ προβλήματα

Και Τελικός στόχος να σε ΠΕΘΑΝΕΙ με τα ΕΜΒΟΛΙΑ..

Δεν είναι τυχαίο που Ευρωπαϊκές Χώρες συντονίζονται ολες μαζι τέλος Δεκέμβρη αρχες Ιανουαρίου του 2021..Οι πολίτες κατατρομοκρατημένοι μεταξύ του Εμβολίου με το φόβο του Θανάτου και του Οικονομικού Θανάτου.

Eκβιασμός απο την Αγορά για το Εμβόλιο Δολοφόνος η ΑΠΟΛΥΣΗ

Εκβιασμός απο την Κυβέρνηση με κατάργηση της Ελευθερίας μας και Κατάργηση των θεμελιωδών Δημοκρατικών Δικαιωμάτων …σε συνεννόηση με την αγορά και το Πολιτικό σύστημα.

Και ολα αυτά ενω η Κυβερνητική ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ομολόγησε οτι αλλοιώνουν τους αριθμούς των Νεκρών και των Ψευδώς Θετικών Τεστ και μας τρομοκρατούν με τους Θανάτους στη Τηλεόραση οπως δήλωσε ο Υπ.Ανάπτυξης κ.Γεωργιάδης..

popolaros

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

 

 

Βαρύτατη ταπείνωση στις Βρυξέλλες!

Παταγώδης αποτυχία του Μητσοτάκη

Προς νέο βατερλό για τις κυρώσεις στην Τουρκία που σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα… δάγκωναν

Τελικά οι κυρώσεις που υποτίθεται πως θα… δάγκωναν την Τουρκία, αλλά κυρίως τη συνεχιζόμενη προκλητικότητά της στην ανατολική Μεσόγειο παραπέμπονται στις καλένδες, με την Ελλάδα, όπως όλα έδειχναν αργά χθες το βράδυ, δυστυχώς ακόμη μια φορά να αποχωρεί ταπεινωμένη από τις Βρυξέλλες.

Ήδη από νωρίς χθες το πρωί τα πρώτα μηνύματα που έφταναν από την καρδιά της Ε.Ε. εν όψει της έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών δεν προμήνυαν καλό τέλος, με τη δυσαρέσκεια που καταγραφόταν στην ελληνική πλευρά να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο λόγος βέβαια δεν ήταν άλλος από το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων που είχε δει το φως της δημοσιότητας.

«Θα εργαστούμε για να βελτιώσουμε το προσχέδιο των συμπερασμάτων. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα και σήμερα (χθες) χώρες που δεν θέλουν καθόλου κυρώσεις για την Τουρκία. Για εμάς διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνιζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες, αποτυπώνοντας το κλίμα που είχε ήδη διαμορφωθεί. Η μεγάλη μάχη λοιπόν αναμενόταν να δοθεί στο καθιερωμένο επίσημο δείπνο των ηγετών της Ε.Ε. Ενα δείπνο το οποίο όμως, ενώ είχε προγραμματιστεί για τις 21.30 ώρα Ελλάδας, αν και καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά περίπου μία ώρα, στην αρχή του η συζήτηση δεν πήγε καν στις τουρκικές προκλήσεις αλλά στις συζητήσεις για την… κλιματική αλλαγή.

Όπως και να ‘χει, νωρίτερα και σύμφωνα με πηγές, εν όψει του δείπνου, Ολλανδία και Αυστρία είχαν στείλει τις παρατηρήσεις τους επί του κειμένου συμπερασμάτων, στις οποίες γινόταν λόγος για κυρώσεις σε βάρος της Αγκυρας. Κάτι που άλλωστε είχε επισημάνει και ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Αυστριακός καγκελάριος, προσερχόμενος το πρωί της Πέμπτης στη σύνοδο, ο οποίος δεν δίστασε να επαναλάβει καθαρά τη θέση του υπέρ του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Το πλαίσιο των συμμαχιών πάντως ήταν ήδη διαμορφωμένο, με τα διεθνή πρακτορεία να παρατηρούν πως οι «27» ήταν χωρισμένοι σε στρατόπεδα αναφορικά με το ζήτημα της Τουρκίας. Πάντα κατά πληροφορίες, λοιπόν, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί δεν φαίνονται πρόθυμοι να υιοθετήσει η Ε.Ε. σκληρή γραμμή επιβάλλοντας κυρώσεις στην Τουρκία, ενώ οι Μάλτα και Ουγγαρία αναμενόταν να ταχθούν στο πλευρό τους. Κόντρα στο διαμορφωμένο ρεύμα, και εκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο ύπατος εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος όλοι εκτιμούσαν πως αναμενόταν να κινηθούν, επίσης, το Λουξεμβούργο, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Ολλανδία και οι Βαλτικές Χώρες.

Και ενώ ήταν καθαρό λοιπόν πως ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε την πρόθεση να ζητήσει συνολικά από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην περάσουν κάτω από τον ιδιότυπο πήχη που οι ίδιοι έβαλαν τον περασμένο Οκτώβριο, πληροφορίες του «Politico» ανέφεραν πως, εφόσον δεν υπάρχει ικανοποίηση από το κείμενο συμπερασμάτων, έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να οριστεί μια νέα, έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τον Φεβρουάριο, προκειμένου εκεί να συζητηθεί το θέμα της Τουρκίας.

«Εδώ πέρα το διακύβευμα είναι πάρα πολύ σαφές, πάρα πολύ ξεκάθαρο: η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου αποφασίσαμε όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ότι σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες και ορίσαμε από κοινού ότι η ημερομηνία λήψης των αποφάσεων θα είναι αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Τώρα λοιπόν θα φανεί εάν πραγματικά, ως Ευρώπη, είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά που εμείς οι ίδιοι έχουμε συμφωνήσει. Pacta sunt servanda» είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Reuters: Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν άμεσα κυρώσεις για τους πυραύλους S-400!

Έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως δήλωναν χθες στο Reuters τέσσερις πηγές, συμπεριλαμβανομένων και δύο Αμερικανών αξιωματούχων με γνώση του θέματος. Η πολυαναμενόμενη κίνηση μάλιστα, που όπως ανέφεραν οι πηγές αναμένεται να ανακοινωθεί από μέρα σε μέρα, είναι εξαιρετικά πιθανό να εξοργίσει την Αγκυρα και να περιπλέξει σοβαρά τις σχέσεις με την επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, οι κυρώσεις αυτές θα στοχεύσουν τη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ. Η είδηση βέβαια προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Αγκυρας, καθώς Τούρκος αξιωματούχος δήλωνε ότι μια τέτοια κίνηση εκ μέρους των ΗΠΑ θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα βλάψει τους δεσμούς μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων. «Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα βλάψουν τις σχέσεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως η χώρα του «τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις. Δεν θα δεχτούμε μονομερείς επιβολές».

δημοκρατία 11/12/2020

 

 

 

 

Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

το αίτημα Κ.Μητσοτάκη για κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στη Τουρκία

Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το αίτημα Κ.Μητσοτάκη για κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στη Τουρκία. Σύμφωνα με το προσχέδιο «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και αλληλεγγύη προς τους κατοίκους της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας».

To προσχέδιο συμπερασμάτων αποτελεί ένα σοκ για την ελληνική κυβέρνηση η οποία πίστευε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά το Βερολίνο θα στεκόταν στο πλευρό της Ελλάδας και θα τη στήριζε στην προσπάθεια της να αμυνθεί στις τουρκικές επιδιώξεις αρπαγής της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και των πλούσιων κοιτασμάτων που περιέχονται σε αυτή, αλλά και αναχαίτησης των τουρκικών διεκδικήσεων σε ότι αφορά το αφοπλισμό των νησιών του αν Αιγαίου κλπ.

Οι 27 δηλώνουν στο προσχέδιο ότι είναι «ενωμένοι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού» και τονίζουν ότι «λόγω αυτών των επιθέσεων κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ΕΕ θα υποστηρίξει τις κοινές αξίες που υποστηρίζουν τις πλουραλιστικές μας κοινωνίες και θα συνεχίσει να επιδιώκει με αποφασιστικότητα τις κοινές προσπάθειές της για την υπεράσπισή τους».

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν πλήρως οι υπάρχουσες αποφάσεις. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει επίσης την παρουσίαση της Κομισιόν για μια νέα ατζέντα της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ζητεί να προωθηθούν οι σχετικές εργασίες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει όλες τις μορφές επιθέσεων κατά των ελευθεριών έκφρασης και θρησκείας ή πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και υπογραμμίζει τη σημασία της καταπολέμησης της υποκίνησης στο μίσος και τη βία καθώς και στη μισαλλοδοξία. Χαιρετίζει την έγκριση της δήλωσης του Συμβουλίου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμο».

Σημειώνει ακόμα ότι “είναι σημαντικό να αποφευχθεί η ριζοσπαστικοποίηση και να αντιμετωπιστούν οι ιδεολογίες πίσω από την τρομοκρατία και τον βίαιο εξτρεμισμό, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου”.

Ως εκ τούτου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί τα εξής:

- εντατικοποίηση της καταπολέμησης του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Εν προκειμένω, προσβλέπει σε μια φιλόδοξη πρόταση της Κομισιόν για ενίσχυση των ευθυνών των διαδικτυακών πλατφορμών βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες

- έγκριση ταχέως της πρότασης για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου

- διασφάλιση ότι η θρησκευτική εκπαίδευση και κατάρτιση συνάδουν με τα ευρωπαϊκά θεμελιώδη δικαιώματα και αξίες και την αντιμετώπιση της ξένης επιρροής των εθνικών αστικών και θρησκευτικών οργανώσεων μέσω μη διαφανών χρηματοδοτήσεων

- υποστήριξη πρωτοβουλιών για καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης εξτρεμιστικών ιδεολογιών. Πρέπει να ενισχυθούν οι πανευρωπαϊκές ολοκληρωμένες ανταλλαγές επιστημονικών γνώσεων, έρευνας και εμπειρογνωμοσύνης

«Είναι σημαντικό οι αρχές επιβολής του νόμου και οι δικαστικές αρχές να μπορούν να ασκούν τις νόμιμες εξουσίες τους για την καταπολέμηση του σοβαρού εγκλήματος τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει την ανάγκη να προωθηθούν οι εργασίες για τη διατήρηση δεδομένων για την καταπολέμηση του σοβαρού εγκλήματος, υπό το φως της τελευταίας νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών», αναφέρει το ΔΕΕ.

ksipnistere. 8/1/2020

 

 

 

 

"Βόμβα" Μητσοτάκη:

"Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Τουρκία"

- Τι θα γίνει με τις κυρώσεις

Newsroom Newsroom 08.12.2020

"Υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης με την Άγκυρα"

Στη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, έκανε αναφορά και στην ελληνοτουρκική κρίση που εδώ και μήνες κλιμακώνεται στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: “Έχουμε πετύχει να μετατρέψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές. Χρειάστηκε συστηματική δουλειά για να εξηγήσουμε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας απειλεί την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου. Πιστεύω ότι η ΕΕ δεν θα διακινδυνεύσει το δικό της κύρος… Το βέτο παραπέμπει σε μία χώρα που είναι μόνη της, αλλά η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς συμμάχους”.

Συνεχίζοντας ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως “Έχουμε περάσει πολλούς δύσκολους μήνες με την Τουρκία. Δεν φτάσαμε κοντά σε πόλεμο, αλλά υπήρχαν στιγμές μεγάλης έντασης που έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αποφασιστικοί στους χειρισμούς μας”.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία και αν δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση, να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Γιατί, αφού η Ελλάδα το έχει κάνει με τρεις χώρες, να μην μπορεί να το κάνει με την Τουρκία; Η Τουρκία είχε τη δυνατότητα από τον Οκτώβριο να αποσύρει το Oruc Reis αλλά δεν το έκανε”.

«Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να αντιμετωπίζει την Ανατολική Μεσόγειο ως ιδιωτικό της κήπο»

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ωστόσο η Ευρώπη εμφανίζεται -για πολλοστή φορά- διασπασμένη ως προς την τακτική της απέναντι στον ανατολικό της γείτονα, ο οποίος προκαλεί και αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορά της και τα συμφέροντά της τόσο στα ελληνικά ύδατα, όσο και στα κυπριακά.

Από την άλλη μεριά ο αυστριακός υπουργός εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, διαπιστώνει αλλαγή του κλίματος σε βάρος της Τουρκίας εντός του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,μετά την σημερινή συνεδρίασή του στις Βρυξέλλες. Με δηλώσεις του ζητά τον τερματισμό από μέρους της ‘Αγκυρας των συνεχιζόμενων προκλήσεών της, τονίζοντας ότι «η υπομονή (σ.σ. απέναντι στην Τουρκία) φτάνει στο τέλος της, το νήμα της υπομονής είναι σαν να έχει ήδη σπάσει».

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, εκφράζει την πεποίθησή του πως θα μπορούσαν να υπάρξουν σαφείς αποφάσεις ως προς την Τουρκία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, και επισημαίνει ότι μία σειρά κρατών εκφράστηκαν στην ίδια κατεύθυνση, όπως επίσης και ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μας ανέφερε ότι δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες διαλόγου με την ‘Αγκυρα. Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, όλες οι προσπάθειες να διαμορφωθεί μια θετική ατζέντα με την Τουρκία, τορπιλίστηκαν. «Τα θαλάσσια σύνορα θα μπορούσαν τελικά να καθοριστούν μόνον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ή ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να αντιμετωπίζει την Ανατολική Μεσόγειο ως ιδιωτικό της κήπο» τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ζητώντας ταυτόχρονα να τερματιστούν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας. Ο ίδιος πιστεύει ότι «υπάρχει σίγουρα μία αλλαγή στην ευαισθητοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη θεμελιώδη συζήτηση για το πώς θέλουμε να διαμορφώσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία στο μέλλον».

Νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών στις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει «πολύ ξεκάθαρη γλώσσα απέναντι στην Τουρκία», ελπίζοντας, όπως τόνισε, ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ληφθούν «σαφείς αποφάσεις» για την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος 07.12.2020 - 16:49 172

Τελεσίγραφο Μακρόν-Σίσι σε Ερντογάν:

''Πάρε τώρα τον στρατό σου από την Λιβύη''

«Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι μία στρατηγική πρόκληση. Η πολιτική ‘’άνοιγμα της πόρτας, κλείσιμο της πόρτας’’, την οποία ακολουθεί η ‘Αγκυρα, δεν μπορεί πλέον να γίνεται αποδεκτή από εμάς» επεσήμανε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.

Η Ευρώπη φαίνεται να έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα όπως σας αναφέραμε και σε άρθρο μας νωρίτερα. Υπέρ των κυρώσεων είναι οι Γαλλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ολλανδία, Βαλτικές χώρες, Βέλγιο, Ιρλανδία και Δανία και φυσικά η Ελλάδα και η Κύπρος.

Κατά των σκληρών κυρώσεων τάσσονται Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Ουγγαρία και Πολωνία.

Ποιές είναι οι πιθανές κυρώσεις

Ποιες είναι, όμως, οι κυρώσεις για τις οποίες συζητούν οι Ευρωπαίοι; Αναφορικά με το Oruc Reis, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για κυρώσεις ανάλογες με εκείνες που αφορούν την τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Αθήνα ζητεί κυρώσεις και σε τουρκικές εταιρείες, όμως στο σημείο αυτό βρίσκει γερμανική αντίσταση, λόγω των συμφερόντων.

Η Ελλάδα επιμένει επίσης, στο κείμενο συμπερασμάτων να δοθεί εντολή στον Ζοσέπ Μπορέλ, προκειμένου να παρουσιάσει μία δέσμη μέτρων, ανάμεσα στα οποία βρίσκόνται και το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας, η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της κάνουλας χρηματοδότησης τουρκικών εταιρειών από την ΕΕ.

- Τι θα γίνει με τις κυρώσεις!!!!

 

 

 

 

«Προτεραιότητά μας για το 2021 η μείωση φόρων στην εργασία»

proteraiotita-mas-gia-to-2021-i-meiosi-foron-stin-ergasia0

Για την πρόκληση της πανδημίας αλλά και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης την επόμενη μέρα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ψηφιακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μεταρρυθμιστική του ατζέντα είπε πως στόχος είναι να αντιμετωπιστούν με γενναιότητα οι προκλήσεις που θα ανακύψουν μετά την πανδημία καθώς και πολλά από τα προβλήματα που συχνά αποτέλεσαν την βασική αιτία της κρίσης. Ζητήματα όπως η ανισότητα του εισοδήματος, η γεφύρωση του ψηφιακού χάσμος, η διασφάλιση της ανταμοιβής και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

«Ο COVID-19 με έπεισε ακόμα περισσότερο ότι χρειάζεται να επιτείνουμε τις προσπάθειές μας στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων. Αν ο κόσμος νομίζει πως πατάμε φρένο κάνουν λάθος. Πατάμε γκάζι και μάλιστα γρηγορότερα για να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές που χρειάζεται αυτή η χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Υποχρέωσή μου δεν είναι μόνο η ενασχόληση με το επείγον καθήκον μου, που έγκειται στη διασφάλιση ότι θα αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως δεν θα χάσουμε χρόνο και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε ένα «επιθετικό» μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο θα καταστήσει τη χώρα μας μια χώρα εξωστρεφή, ανταγωνιστική, που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις Δίδυμες Επαναστάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας. Αναφέρομαι στην Ψηφιακή Επανάσταση και την Ενεργειακή Μετάβαση», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια συνολική ατζέντα που θα έχει στο επίκεντρο την αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση.

«Είναι ζωτικής σημασίας για μένα να μην υπονομεύσουμε την παραγωγική ικανότητα, τη δυναμική της χώρας, καθώς όντως αναμένω πολύ γρήγορη ανάκαμψη όταν τελειώσει η πανδημία και η πανδημία θα τελειώσει όταν θα έχουμε εμβολιάσει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού μας, αλλά και του παγκόσμιου πληθυσμού. Άλλωστε δε μιλάμε για ελληνικό πρόβλημα, αλλά για παγκόσμιο. Επομένως, θα πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Αυτό ακριβώς κάναμε. Θα πρέπει να παρέχουμε ρευστότητα, κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα. Και ταυτόχρονα θα πρέπει να δημιουργήσουμε τα σωστά κίνητρα για τους επενδυτές που θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Δεν χωράει αμφιβολία, και η επιχειρηματική κοινότητα το γνωρίζει καλά, πως ακόμα και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία υπάρχουν επιχειρήσεις που επενδύουν στον σχεδιασμό μας για το μέλλον καθώς μειώσαμε το βάρος της φορολόγησης», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ανάγκη μείωσης των φόρων στην εργασία. «Είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα για το 2021. Θα μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης κατά 3,9%. Θα καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης. Θα κάνουμε τη φορολόγηση της εργασίας πολύ πιο ανταγωνιστική. Και ταυτόχρονα, γνωρίζετε ήδη το πολύ επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προωθούμε παρά την πανδημία. Για παράδειγμα, καθώς μιλάμε, βρίσκεται στη Βουλή σημαντική νομοθεσία για την χρήση γης. Είναι απαραίτητη καθώς θα πρέπει να πειθαρχήσουμε στο που χτίζουμε και τι χτίζουμε, αν θέλουμε να μπορούμε να οραματιστούμε ένα βιώσιμο μέλλον».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη δυνατότητα να εργάζεται κανείς από όπου το επιθυμεί λόγω της υποχρεωτικής σε μεγάλο ποσοστό τηλεργασίας και ειδικότερα για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως προορισμός όχι μόνο για διακοπές αλλά και για εργασία, επενδύσεις και συνταξιούχους.

«Δεν θέλω να κάνω την Ελλάδα μόνον το καλύτερο μέρος να επισκέπτεσαι, αλλά και για να δουλεύεις από αυτό. Θέλω να κάνω την Ελλάδα το καλύτερο μέρος για συνταξιοδότηση, για όποιον επιλέξει να περνά τους χειμώνες -όχι τα καλοκαίρια- σε μεσογειακό κλίμα εάν είναι βορειοευρωπαίος.

Η αντίληψη ότι η Ελλάδα αποτελεί προορισμό όχι μόνο για τουρισμό, αλλά για εργασία, για επενδύσεις, για συνταξιούχους, νομίζω έχουμε πολλά πλεονεκτήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι ενδιαφέρον πόσοι άνθρωποι επέλεξαν να περάσουν χρόνο στην Ελλάδα, να εργαστούν από την Ελλάδα, διότι είδαν το συνολικό πακέτο που έχει να προσφέρει η χώρα.

Νομίζω ότι εάν συνδυάσουμε τα φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματά μας -ένα εκ των οποίων είναι η γεωγραφική θέση μας, η ομορφιά της χώρας- με το να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνουμε πίσω και θα έχουμε ηγετικό ρόλο στις τάσεις που έχετε διαπιστώσει είμαστε στον σωστό δρόμο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, είχε έναν διάλογο με τον πρωθυπουργό για την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα που οδηγεί μεταξύ άλλων στην επέκταση των επενδυσεων και την αύξηση των θέσεων εργασίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, αρχικά σε 600 συνολικά θέσεις και με προοπτική διπλασιασμού. «Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί βλέπουμε το περιβάλλον να αλλάζει στην Ελλάδα, είναι ένα περιβάλλον που μπορείς να νιώσεις ότι είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις και να επενδύσεις και είμαι πολύ χαρούμενος που η χώρα μου τα πάει τόσο καλά με τις δικές της δυνάμεις», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκτός από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Global, Punit Renjen, και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant. Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Νίκος Μπακατσέλος.

4/12/202

 

 

Αφού εθεάθη ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα ο Άδωνις "επέτρεψε" την άθληση

Newsroom Newsroom 02.12.2020

"Δωράκι" από σήμερα του Γεωργιάδη

Κατά πολύ σοφότεροι γίναμε το πρωί της Τετάρτης σχετικά με το μέχρι που φτάνουν οι «ελευθερίες» μας την περίοδο του lockdown. Μέχρι τώρα, οι πολίτες πίστευαν ότι αν θέλουν να αθληθούν μπορούν να το κάνουν στέλνοντας μήνυμα με τον αριθμό «6» στο 13033 αλλά με τον περιορισμό να είναι κοντά στο σπίτι τους.

Σήμερα, λοιπόν, μάθαμε ότι μπορούμε να στέλνουμε το «6» να μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και να πηγαίνουμε για άθληση μέχρι την Πάρνηθα, μέχρι το Τατόι ή και μέχρι την Ανάβυσσο. Όρεξη να έχουμε. Από πού αποκτήσαμε αυτό το δικαίωμα; Μας το χάρισε απλόχερα ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης στην Πάρνηθα
Πολιτική 30.11.2020 - 17:36 13

Ποδηλασία στη Πάρνηθα ο Μητσοτάκης αλλά χωρίς μασκούλα!Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έχασε ευκαιρία να δικαιολογήσει για ακόμη μία φορά τον πρωθυπουργό για τις βόλτες στην Πάρνηθα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αλλά κάπου ανάμεσα στο πάθος και τον ζήλο το έχασε λιγάκι. Γιατί όταν η παρουσιάστρια του επισήμανε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της ίδιας της κυβέρνησης, ο κόσμος μπορεί να αθλείται κοντά στο σπίτι του, ο κ. Γεωργιάδης μας εξέπληξε όλους…

«Όλος αυτός ο κόσμος που είναι στην Πάρνηθα και στο Τατόι κάθε Κυριακή και κάθε Σάββατο και κάθε απόγευμα, γύρω γύρω από τα Βασιλικά Κτήματα πηγαίνουν στο Τατόι; Προφανώς και επιτρέπεται να κάνεις άθληση και στην Πάρνηθα και στο Τατόι. Επιτρέπεται».

«Δηλαδή μπορούμε να πάρουμε τα ΙΧ μας και να πάμε να αθληθούμε», ρώτησε ξανά η δημοσιογράφος.

Πώς να «μπαλωθεί» αυτό;

«Επιτρέπεται. Κι αν δεν το ξέρετε η Πάρνηθα είναι γεμάτη από κόσμο που πηγαίνει μέσα στο δάσος.

Και καλά κάνουν».

 

 

 

 


Αντιμέτωπος με τη συντριβή

Φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Και να θέλει κάποιος πλέον να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πέρα από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια εννοείται, δεν μπορεί.

Εκτός κι αν διαφωνείτε ότι ο πρωθυπουργός είναι εντελώς εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε κι έχει περιθώρια κινήσεων απεγκλωβισμού.

Εμείς πάντως επιμένουμε ότι είναι αντιμέτωπος με τη συντριβή καθώς όποια κίνηση κι αν κάνει πια οδηγεί σε ήττα.

Είχε φυσικά το περιθώριο το καλοκαίρι να εκμεταλλευτεί την τεράστια πολιτική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε με την υποτιθέμενη ορθή διαχείριση της πρώτης επέλασης του αόρατου εχθρού μπας και του δινόταν συγχωροχάρτι για τη μετεκλογική ανακολουθία, αλλά κιότεψε.

Τώρα είναι πλέον αργά για δάκρυα και τα προεκλογικά σενάρια που βλέπουν πάλι το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον πρωθυπουργό να αιφνιδιάζει με πρόωρες κάλπες την άνοιξη, δυστυχώς αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός για ευνόητους λόγους.

Αυτό ήταν, το πουλάκι της… fake κυριαρχίας πέταξε.

Από εδώ και στο εξής ο κύριος Μητσοτάκης θα αρχίσει να πληρώνει ακριβά τα εγκληματικά του λάθη, όπως ακριβώς πλήρωσαν και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας των μνημονίων.

Άλλωστε δεν θέλει και ιδιαίτερη αναλυτική ικανότητα ή πληροφόρηση για να αντιληφθεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και προσπαθεί ασθμαίνοντας να βρει σανίδα σωτηρίας.

Ακόμη και στις βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις των πεινασμένων δημοσκόπων που ευτελίζονται για ένα ξεροκόμματο, η αντίστροφη μέτρηση είναι ευδιάκριτη στα επιμέρους στοιχεία.

Προφανώς οι λιμασμένοι γκαλοπίστες αντιλαμβάνονται ότι η ζωή θα συνεχιστεί και στη μετα-Μητσοτάκη εποχή και επιχειρούν να διατηρήσουν ολίγη από την κονιορτοποιημένη αξιοπιστία τους για να μην αναγκαστούν να αλλάξουν επάγγελμα.

Από τη μεριά μας ευχόμαστε ολόψυχα στον πρωθυπουργό να βρει την πολυπόθητη σανίδα που θα του δώσει το φιλί της ζωής, αν και πολύ φοβούμαστε ότι οι μέχρι στιγμής πράξεις του αποδεικνύουν πως δεν διαθέτει τη δεινότητα ενός ικανού κυβερνήτη, εξ ου και το απεγνωσμένο κυνήγι σωτηρίας.

Διότι προσέξτε. Τί επικρατούσε στο πολιτικό σκηνικό μέχρι την έλευση του κορονοϊού;

Οι συνεχόμενες κυβιστήσεις του κυρίου Μητσοτάκη σε όλα τα μείζονα ζητήματα της χώρας που τον ανέδειξαν επάξια σε έναν Τσίπρα με γραβάτα και η αηδιαστική προπαγάνδα του καθεστωτικού Τύπου (που συνεχίζεται αμείωτα) με στόχο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας προς προστασία του… νέου Μωυσή, όπως χαρακτηριστικά ονοματίσαν κάποιοι εκ των κονδυλοφόρων – αυλοκολάκων.

Δηλαδή όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις για μια ισχυρή Ελλάδα με εύρωστη οικονομία, πατριωτική εξωτερική πολιτική, κοινωνική δικαιοσύνη, απαλλαγμένη από τα δεσμά του σύγχρονου δουλεμπόριου και των τραγικών συνεπειών του, επιεικώς είχαν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Με έναν πρωθυπουργό αγκαλιά με τη σπέκουλα, την προπαγάνδα και τις επικοινωνιακές πομφόλυγες, να κοπιάζει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποδυόμενος τον μεγάλο τιμονιέρη, την ώρα που στεκόταν κι αυτός στα τέσσερα στους δυνάστες της Ελλάδας όπως οι προγενέστεροι πρωθυπουργοί.

Κι αίφνης έρχεται ο κορονοϊός, με τον Κυριάκο να τον εκμεταλλεύεται ξεδιάντροπα για να επισκιάσει τόσο τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα όσο και το σκάσιμο της φούσκας του δήθεν ικανού ηγέτη που τάχα θα απάλλασσε την πατρίδα από τη λαίλαπα του Αλέξη.

Και δίχως σχέδιο επιβάλει το πρώτο lockdown με στόχο τη χειραγώγηση του συναισθήματος του φόβου για να τρομοκρατήσει τον λαό και να ξεχάσει τις ολέθριες για το μέλλον του πολιτικές αποφάσεις.

Και για λίγο το πέτυχε.

Με τους φωστήρες του Μαξίμου να τον παροτρύνουν να καπηλευτεί το ανέλπιστο πολιτικό δώρο και να κάνει πάραυτα εκλογές προς εξαγορά νέου πολιτικού χρόνου που ενδεχομένως θα έφερνε και την προσδοκώμενη λύτρωση.

Όμως δεν τόλμησε. Κατά την άποψη μας όχι επειδή ήθελε να διατηρήσει το προφίλ του δήθεν υπεύθυνου ηγέτη ή λόγω της απειλής πιθανού θερμού επεισοδίου.

Αλλά γιατί… δεν το έχει, που λέει κι ο σοφός λαός.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι για να πάρεις μια τόσο ριψοκίνδυνη απόφαση εν μέσω μιας σφοδρότατης κρίσης χρειάζεται απαράμιλλο θάρρος (άλλοι το λένε… μεγάλα κοχόνες).

Και που να βρει αυτό το κουράγιο ένας άνθρωπος που τα βρήκε όλα έτοιμα στη ζωή του και δεν κουράστηκε ή αγχώθηκε ποτέ και για τίποτα; O οποίος κορόιδεψε στα ίσια τον λαό για να υφαρπάξει την ψήφο του, προβαίνοντας σε ανάλογες κυβιστήσεις με των προκατόχων του, έχοντας παράλληλα μοναδική έγνοια να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή του μητσοτακέικου, των συνδαιτυμόνων του και των λοιπών διαπλεκόμενων ημετέρων;

Έτσι η ατολμία του σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ανικανότητα κατάρτισης απτού σχεδίου προς την αναγκαία οχύρωση της χώρας για να μην καταντήσει Μπέργκαμο, τίναξε στον αέρα όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ειδήμονες του επιτελείου του για να κατασκευάσουν έναν… fake τρανό τιμονιέρη.

Και μπροστά στο απόλυτο χάος ανήμποροι, τόσο ο ίδιος όσο και οι… άριστοι ανίκανοι επιτελικοί, να απενεργοποιήσουν τις βόμβες που πυροδοτήσαν στα μέτωπα του φονικού ιού, της οικονομίας, των εθνικών και του μεταναστευτικού, επαναφέρουν εκ νέου προεκλογικά σενάρια κι όχι μόνο. Διανθισμένα με ετεροχρονισμένα ατελή αναπτυξιακά σχέδια τύπου Πισσαρίδη που υπόσχονται να εκτινάξουν την Ελλάδα αξιοποιώντας τα προς το παρόν ανύπαρκτα δισεκατομμύρια των Βρυξελλών, για να θολώσουν τα νερά και να κερδίσουν χρόνο μήπως στο μεταξύ καταφέρουν να βρουν τη σανίδα σωτηρίας.

Μακάρι να τη βρουν, όπως ήδη ευχηθήκαμε.

Αλλά όπως είπαμε επίσης, είναι αργά για δάκρυα.

Κι από τη στιγμή που είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να παρουσιαστεί άλλη ευκαιρία όπως του καλοκαιριού για να απεγκλωβιστεί, ο κύριος Μητσοτάκης θα βουλιάζει σταδιακά στην άβυσσο των αδιεξόδων, βαυκαλιζόμενος πως θα λυτρωθεί, μέχρι να πιάσει τον πάτο της συντριβής.

Πιθανότατα κατόπιν μιας εσωτερικής αμφισβήτησης από συγκεκριμένους βουλευτές ή μιας ολικής απαξίωσης, λόγω πλήρους απώλειας ελέγχου του κυβερνητικού καραβιού, ανάλογης με του ΓΑΠ.

Και κάπου εκεί θα ναυαγήσουν για δεύτερη φορά οι αυταπάτες του ίδιου συστήματος που νόμισε ότι θα πάρει εκδίκηση για την αποτυχία του ‘11 δημιουργώντας ένα γαλάζιο κακέκτυπο.

Μα αγαπητοί, δεν σας είπαν ότι ποτέ δεν ξανακλέβεις μια τράπεζα με τον ίδιο τρόπο;

antinews.gr Triklopodia 30/11/2020

 

 

 

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη:

Δωρεάν και όχι υποχρεωτικό το εμβόλιο

«Χριστούγεννα με την οικογένειά μας ή έστω μία ακόμη συγγενική», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την συμπρωτεύουσα.

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Δωρεάν και όχι υποχρεωτικό το

″Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα. Και έτσι πρέπει να γίνει σε αυτό το ιδιαίτερο 2020, το οποίο μας επιφύλαξε πάρα πολλές εκπλήξεις. Μας έκανε όμως ταυτόχρονα πιο δυνατούς και θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνει και πιο ενωμένους, ως κοινωνία. Διότι ο εχθρός είναι ένας, είναι ο ιός και μακάρι όλοι να έβλεπαν την πρόκληση μέσα από αυτή τη διάσταση της”, είπε ο πρωθυπουργός, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας, κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω απ′ όλα οι γιατροί, οι ειδικοί για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό από τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων Παναγιώτης Τουχτίδης ανέφερε: «Θα σας πω από τη μεριά του προσωπικού ότι καταβάλλεται ένας τιτάνιος αγώνας, οι ενισχύσεις οι οποίες έχουν έρθει ήταν καίριες αλλά δυστυχώς δεν φτάσανε. Λίγο, ας πούμε, ότι επαναπαυθήκαμε στην επιτυχία του πρώτου κύματος», ενώ στη συνέχεια μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας, το λέμε 20 χρόνια, εγώ έχω αρχίσει και γκριζάρω πλέον και δεν την είδα. Πραγματικά θα σας πω το εξής, ότι αν στην πρόληψη επενδύσουμε γλιτώνουμε πάρα πολλά από τη θεραπεία. Είναι πολύ πιο ακριβό να θεραπεύεις παρά να προλαμβάνεις. Η Πρωτοβάθμια λοιπόν πρέπει να είναι ακρογωνιαίος λίθος νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τι να το κάνω όταν θα έχω 1.000 ΜΕΘ και δεν θα μπορώ να βάλω άλλον άρρωστο μέσα γιατί δεν θα έχω 1.001. Βέβαια είναι κάτι το οποίο το βλέπεις μια φορά στα 100 χρόνια αλλά ίσως ήμασταν τυχεροί που έτυχε στα χέρια μας και όχι σε άλλους».

 

*Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλείσιμο της συνάντησης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ήταν η εξής*:

Αυτό που ζούμε σήμερα, πράγματι το βλέπεις μια φορά στα 100 χρόνια. Την επιδημία της εποχικής γρίπης όμως, όταν δεν είχαμε αρκετές ΜΕΘ, κάθε χρόνο, και υπήρχε λίστα αναμονής και έπρεπε να γίνουν άλλου είδους παρεμβάσεις για να βρει ένας συμπολίτης μας ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας, αυτό το βλέπαμε κάθε χρόνο. Απλά ήταν κάτω από το ραντάρ της προσοχής του κόσμου. Οι υγειονομικοί μπορεί να φώναζαν και να τα έλεγαν, δεν υπήρχε όμως η κατάλληλη ανταπόκριση. Και χρειάστηκε μια πανδημία πρωτοφανούς διάστασης για να μπορέσουμε, και με μεγάλη ταχύτητα, να κάνουμε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτά τα οποία αντικειμενικά θα έπρεπε. Και δεν επιμερίζω εδώ πολιτικές ευθύνες,  θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι σε ένα Νοσοκομείο που είναι εμβληματικό και είναι εμβληματικό αφενός γιατί είναι από τα πιο σύγχρονα, από τα καλύτερα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και για ένα λόγο ακόμα: γιατί είναι προϊόν μιας μεγάλης προσωπικής δωρεάς και γιατί έχουμε προστατεύσει ένα καθεστώς λειτουργίας που πάνω από όλα προάγει την εργασιακή ειρήνη εντός του Νοσοκομείου, αλλά επιτρέπει και στο Νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, όχι μόνο του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Γιατροί και νοσηλευτές υποδέχθηκαν με θέρμη τον πρωθυπουργό και του πρόσφεραν ένα χειροτέχνημα που ετοίμασαν τα παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής.

Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για το δώρο και για τη δουλειά που προσφέρουν, λέγοντας: ”Κάνετε όλοι και όλες σπουδαία δουλειά, είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι, η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”.

Αναγνώρισε ότι το ΕΣΥ πιέστηκε και συνεχίζει να πιέζεται, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ότι ”αντέχει και θα αντέχει” και διαβεβαίωσε πως θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την αμέριστη προσωπική του φροντίδα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέχουν ώστε να βγούμε από την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και σημείωσε: ”Εχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο, ειδικά εδώ στη Β. Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι και όλοι οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν και ως ένδειξη σεβασμού προς εσάς, πάνω από όλα, που δίνετε αυτό τον αγώνα 24 ώρες το 24ωρο όλοι να προσέξουμε για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες”

Ευχαρίστησε το προσωπικό του Ιπποκράτειου δηλώνοντας ότι γνωρίζει τι έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες και τόνισε ότι η πολιτεία έχει σταθεί δίπλα στο νοσοκομείο και το ενίσχυσε με παραπάνω προσωπικό.

 

 

 

 

"Δεν πρόκειται να κυνηγάω τους αρνητές με το εμβόλιο στο χέρι''

Newsroom Newsroom 28.11.2020 - 15:14

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος, πολύ-πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα» είπε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Σε συνέντευξή του από τη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται σήμερα ο Πρωθυπουργός, μίλησε για το πώς θα κάνουμε φέτος... Χριστούγεννα, αλλά τόνισε πως όσοι αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο, πολύ πιθανό να... απομονωθούν ενώ σίγουρα δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν.

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ - πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειες μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμα. Και έτσι πρέπει να γίνει σε αυτό το ιδιαίτερο 2020, το οποίο μας επιφύλαξε πάρα πολλές εκπλήξεις. Μας έκανε όμως ταυτόχρονα πιο δυνατούς και θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνει και πιο ενωμένους, ως κοινωνία. Διότι ο εχθρός είναι ένας, είναι ο ιός και μακάρι όλοι να έβλεπαν την πρόκληση μέσα από αυτή τη διάσταση της» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

γιατρος
Υγεία 28.11.2020 - 12:58 22

Κορονοϊός

-«Είδα την αξονική και τρόμαξα»:

Σοκάρει ο γιατρός που νόσησε!

Με συντηρητικά και προσεκτικά βήματα θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην άρση του lockdown, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχει ένας δρόμος μόνο, της προστασίας της δημόσιας υγείας, της ζωής των συμπολιτών μας. Ανησυχώ και στεναχωριέμαι, όταν οι αριθμοί των συμπολιτών που χάνουν τη ζωή μας γίνονται κανονικότητα» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας, ότι η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύει νέα έξαρση της πανδημίας και για αυτό το λόγο τα επόμενα βήματα για άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν πολύ προσεκτικά.

Αναφερόμενος στην συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην υγειονομική κρίση ο πρωθυπουργός τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα. Συνεργαστήκαμε και όπου κρίναμε, κινηθήκαμε στην κατεύθυνση αυτή. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ που να είναι αναξιοποίητη. Είτε μεταφέροντας περιστατικά non-covid σε άλλες κλινικές, είτε δημιουργώντας νέες κλίνες» και συνέχισε: «Όλοι οι ασθενείς, όποιος έχει ανάγκη περιθάλπεται. Το σύστημα υγείας πιέστηκε πολύ αλλά άντεξε. Αντιμετωπίζουμε μία πανδημία, η οποία είναι καθολική, έντονη και δοκιμάζει τα συστήματα υγείας παντού. Αυτή τη στιγμή η εισήγηση του Υπουργείου είναι ότι ως προς τον πρώτο κύκλο των επιτάξεων είμαστε καλυμμένοι. Δημιουργήσαμε κρεβάτια έκτακτης ανάγκης και δημιουργούμε την κατασκευή μόνιμων υποδομών ΜΕΘ, όπως π.χ. στο Ιπποκράτειο που θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο».

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στήριξε μέσω κρατικής παρέμβασης εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω αναστολής εργασίας. «Ως φιλελεύθερος πολιτικός πιστεύω στη δύναμη του κράτους. Αυτό κάναμε με τόλμη και ρίχνοντας μία ματιά στη συνολική δημοσιονομική ισορροπία αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, ότι ειδικά ως προς τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων η κυβέρνηση έκανε πάρα πολλά. Το κράτος ήρθε με τολμηρό τρόπο και ανέλαβε τη μισθοδοσία- πιο περιορισμένη-,  επειδή το ίδιο το κράτος απαγόρευσε την λειτουργία» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα κυνηγάω με το εμβόλιο στο χέρι όσους αρνούνται να το κάνουν»

«Αν δεν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από την πανδημία» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.  Για να καταδείξει δε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αναφέρθηκε στην προσωπική ιστορία που έζησε με την μητέρα του, η οποία ήταν θύμα της πολιομυελίτιδας και έμεινε σχεδόν παράλυτη.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η νόσος δεν υπάρχει πια επειδή βγήκε το εμβόλιο!».  Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει μία εμβολιαστική εκστρατεία, ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα κάνει πρώτος δημόσια το εμβόλιο για να στείλει το μήνυμα στους πολίτες, ενθαρρύνοντας και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να πράξουν το ίδιο. Αναφερόμενος στους αρνητές του εμβολίου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι : «Δεν πρόκειται να κυνηγάω με το εμβόλιο στο χέρι όσους δεν θέλουν να το κάνουν», ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα απομονωθούν, για παράδειγμα μπορεί να θέλουν μελλοντικά να ταξιδέψουν και να μην μπορούν!

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για την οικονομία και απάντησε: « Όλες οι χώρες δέχονται μια σημαντική αύξηση του δημοσίου χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ευρώπη συμφώνησε να στηρίξει με επιχορηγήσεις και όχι με δανεικά ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Όσο η ΕΚΤ στηρίζει, όσο η οικονομία είναι αξιόπιστη, πολύ γρήγορα μετά την κρίση το ΑΕΠ θα αυξηθεί».

Καταλήγοντας,  ο πρωθυπουργός ζήτησε λίγη ακόμη υπομονή από τους πολίτες και μία παραπάνω προσπάθεια ενόψει των Χριστουγέννων, επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια». Η κυβέρνηση θα είναι πολύ αυστηρή σε αυτό τόνισε καλώντας τους πολίτες «να διαλέξουν μόνο μία οικογένεια μαζί με τη δική τους για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!».

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Κοινό μήνυμα της εγρήγορσης και της τήρησης των μέτρων έστειλαν ο Πρωθυπουργός, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στο ΥΜΑΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ο Πρωθυπουργός και οι δύο τοπικοί άρχοντες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις ημιαστικές περιοχές όπου παρατηρείται υψηλή σχετικά κινητικότητα. Συμφωνήθηκε ότι η έμφαση αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι στην προσπάθεια να υπάρξει σαφής αποκλιμάκωση της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία και όχι σε ένα πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το όποιο άνοιγμα πρέπει να είναι σταδιακό και ιδιαίτερα προσεκτικό.

 

 

 

 

Στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

"Όταν έρθει η ώρα να κάνουμε όλοι το εμβόλιο"

Newsroom Newsroom 28.11.2020

“Το σύστημα υγείας αντέχει”

Μέλη του προσωπικού του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Το σύστημα υγείας αντέχει” τόνισε ο πρωθυπουργός, που τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Μιλώντας στα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προανήγγειλε μια μεγάλη εκστρατεία για τους εμβολιασμούς, στην οποία οι ειδικοί θα μιλήσουν «για το πόσο απαραίτητο είναι να κάνουμε όλοι το εμβόλιο».

«Θα είναι δωρεάν, δεν θα είναι υποχρεωτικό, στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας και κυρίως τις συμβουλές των ειδικών, ώστε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τον Ιανουάριο, οπότε και θα ξεκινήσει το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα.»

Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας.

“Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το μήνυμα πως όλοι πρέπει να προσέχουν όσο υπάρχει αυτή η κρίση.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ” είπε ο πρωθυπουργός, στον οποίο δόθηκε μια ζωγραφιά από παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου.Το πρόγραμμά του

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφτεί το συντονιστικό επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Πυλαίας

Μετά θα μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Από εκεί ο κ. Μητσοτάκης, θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο

Στις 12:30 θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών στο ΥΜΑΘ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα

Στις 14:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Την ίδια ώρα τα σενάρια για τη σταδιακή άρση του lockdown να δίνουν και να παίρνουν, αλλά αρμόδια χείλη να διαμηνύουν πως δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες ημερομηνίες ούτε έχουν ληφθεί αποφάσεις.

«Η συζήτηση είναι πρόωρη αυτή τη στιγμή. Είναι σαφές, όμως, ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα όπως και σε όλη την Ευρώπη», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.

 

 

 

 

 

«The Great Reset»:

Το βιβλίο - έμμεση «δήλωση» του Κ.Μητσοτάκη στο γραφείο του

γι'αυτό που ετοιμάζουν μετά την πανδημία...

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε σε όσους παρατηρητικούς πρόσεξαν κάτι το φαινομενικά «τυχαίο», σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης: Επάνω στο γραφείο  του βρισκόταν ένα βιβλίο με τον τίτλο “ Covid-19: The Great Reset ” το οποίο θεωρείται.... -και είναι- η «Βίβλος» του δεύτερου κύματος της νέας παγκοσμιοποίησης μετά τον κορωνοϊό.

Ένα βιβλίο που εξηγεί γιατί όσα φαινομενικά απίστευτα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στον πλανήτη με αφορμή έναν ιό που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια γρίπη υψηλής φονικότητας σε μεγάλες ηλικίες ατόμων από υποκείμενα νοσήματα, έστω υψηλής μεταδοτικότητας, δεν είναι τίποτε λιγότερο από την προετοιμασία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Σύμφωνα με το… επίσημο σενάριο, λοιπόν, ο φακός «έπιασε τυχαία» επάνω στο γραφείο του πρωθυπουργού, το βιβλίο η «Μεγάλη Επαναφορά» ή η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που έχουν γράψει οι Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερα στελέχη του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Η έμμεση αυτή «δήλωση» του πρωθυπουργού, δείχνει ότι ο Κ.Μητσοτάκης να θέλει να δείξει ποιο είναι το μέλλον που επιλέγει και ο ίδιος, προφανώς ενστερνιζόμενος το νέο δόγμα της, πριν και της μετά, κορωνοϊού εποχής, όπου σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου η πανδημία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιτία για την «μεγάλη παγκόσμια  μεταρρύθμιση».

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αντιληφθεί κάποιος  τους σκοπούς του σχεδιασμού αυτού: Δημιουργία οικονομικής ασφυξίας και κατάρρευσης προκειμένου ο κόσμος να οδηγηθεί σε ένα νέο «οικονομικό μοντέλο» άκρατης παγκοσμιοποίησης, μιλώντας για  «νέα εποχή», ως συνέχεια της «νέας παγκόσμιας τάξης» που είχε εγκαινιάσει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1990.

Έτσι το “Great Reset” θα γίνει αφορμή για να δούμε  κινήσεις μεγάλων παγκόσμιων θεσμών, όπως είναι η Τριμερής Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση να «μεταρρυθμίζονται» και να «μεταρρυθμίζουν» άλλους, ενίοτε και  δια απειλών.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως «το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά της ‘μεγάλης επανεκκίνησης».

H «Μεγάλη επανεκκίνηση» είναι ένας όρος που ακούγεται συνέχεια τον τελευταίο καιρό και αφορά τον νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όμως  τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την «επανεκκίνηση» για να επιβάλλουν την ατζέντα τους που δεν είναι άλλη από την κατάργηση των εθνών και την επιβολή «παγκόσμιων κανόνων» και φυσικά μια επίσης «παγκόσμια επιδημία» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για το ξεκίνημα της «νέας» αυτής «εποχής».

Φυσικά εχθρός της «νέας εποχής» σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των συγγραφέων του βιβλίου θα είναι  η άνοδος του εθνικισμού και του προστατευτισμού κάτι που θα αποτελέσει αποτελεί τροχοπέδη στην αναζήτηση της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Οι Schwab και Malleret όμως θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο στόχος τους είναι ότι η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες», δηλαδή όπως οι ίδιοι και οι ελίτ που αντιπροσωπεύουν θεωρούν την αντικατάσταση των κανόνων (εθνικές νομοθεσίες) και των διαδικασιών.

Έτσι επιθυμούν παγκόσμιο μετασχηματισμό όπου τα συστήματα και η εποχή του αλγορίθμου θα υπερισχύσουν των πολιτικών θεσμών.


Ένα πράγμα που οι συγγραφείς αναφέρουν με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι ποτέ μπορεί ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στο φυσιολογικό. Ή ακόμα καλύτερα, δεν θα αφεθούν να επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Η άποψή τους είναι ότι πριν από την εμφάνιση του Covid-19, επικράτησε μια «ψευδαίσθηση κανονικότητας».

Η κατάσταση τώρα είναι ότι ο ιός «σηματοδοτεί ένα θεμελιώδες σημείο καμπής στην παγκόσμια πορεία μας». Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «μεγέθυνε τα ρήγματα που πλήττουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας».

Λες και δεν ήταν ήδη προφανές, οι συγγραφείς σπεύδουν να επιβεβαιώνουν στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου τους ότι το πρόγραμμα «Αειφόρου Ανάπτυξης» (“Sustainable Development”) της Ατζέντας 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι συνυφασμένο με το “Great Reset”. Αυτό είναι προφανές κατά τη μελέτη της μονάδας Στρατηγικής Νοημοσύνης του WEF. Η αειφόρος ανάπτυξη και η μεγάλη επαναφορά συμβαδίζουν.

Για να εφαρμοστεί επιτυχώς η Agenda 2030, οι Schwab και Malleret προσφέρουν μια εναλλακτική λύση για το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να συνεργαστούν οι χώρες. Όπως μπορείτε να περιμένετε, περιστρέφεται γύρω από τη "συνεργασία" και τη "κοινή δράση".

Στα μάτια τους, χωρίς αυτά δεν μπορεί να σημειωθεί καμία πρόοδος. Ο Covid-19 προσφέρει την ευκαιρία να «ενσωματώσει μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα και βιωσιμότητα στην ανάκαμψη». Και, ουσιαστικά, αυτό «θα επιταχύνει και όχι θα καθυστερήσει την πρόοδο προς τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης του 2030».

Αλλά δεν τελειώνει απλώς με την πλήρη εφαρμογή της Ατζέντας 2030. Οι Schwab και Malleret θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο στόχος τους είναι ότι η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες».

Για να ενισχύσουν τη σημασία αυτής της δήλωσης, οι συγγραφείς δηλώνουν ότι αυτό και μόνο είναι η ουσία της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Αυτό που φαίνεται να αναζητούν είναι ο παγκόσμιος μετασχηματισμός όπου τα συστήματα και η εποχή του αλγορίθμου υπερισχύουν των πολιτικών θεσμών.

Αρχίζουμε ήδη να βλέπουμε κινήσεις μεγάλων παγκόσμιων θεσμών, όπως είναι η Τριμερής Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση να «μεταρρυθμίζουν» και «να αναζωογονούν» τόσο το έργο τους όσο και το ποιος θα αποτελεί μέλος τους. Ο Covid-19 έχει αναμφίβολα ενισχύσει το χέρι των παγκόσμιων σχεδιαστών και την προσπάθειά τους για «μεταρρύθμιση».

Όταν δημοσιεύθηκε το «Covid-19: The Great Reset», συνοδεύτηκε από ένα άρθρο που γράφτηκε από τους Schwab και Malleret. Με την ονομασία «Η κληρονομιά του COVID-19: Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε το Great Reset να λειτουργήσει σωστά», δήλωσαν ξεκάθαρα ότι όχι μόνο πολλά πράγματα αλλάζουν για πάντα, αλλά «τα χειρότερα της πανδημίας δεν έχουν έρθει ακόμη»:

«Θα ασχολούμαστε με την επιρροή της («πανδημίας») για πολλά χρόνια, και πολλά πράγματα θα αλλάξουν για πάντα. Έχει προκαλέσει (και θα συνεχίσει να προκαλεί) οικονομική αναστάτωση μνημειακών διαστάσεων»

Πράγματι, καμία βιομηχανία ή επιχείρηση δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει τον αντίκτυπο των μελλοντικών αλλαγών. Είτε θα προσαρμόζονται ώστε να ταιριάζουν με την ατζέντα του Great Reset (υποθέτοντας ότι έχουν τους πόρους για να το κάνουν), είτε δεν θα επιβιώσουν.

Σύμφωνα με τoυς Schwab & Malleret, «εκατομμύρια εταιρείες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν», ενώ μόνο «μερικές», π.χ. «εταιρικοί μονόλιθοι», θα είναι αρκετά ισχυροί για να αντέχουν στη διαταραχή. Είναι οι μικρότερες εταιρείες σας και οι ανεξάρτητες επιχειρήσεις σας που είναι αντιμέτωπες με την καταστροφή, ανοίγοντας την πόρτα σε μια νέα εποχή συγχωνεύσεων και εξαγορών που θα διαβρώσουν περαιτέρω την επιλογή και τον ανταγωνισμό των καταναλωτών.

Οι Schwab και Malleret μας λένε ότι τα χειρότερα από την πανδημία δεν έχουν έρθει ακόμη και από οικονομικής απόψεως, δεν θα τους αμφισβητήσουμε. Αλλά ας δούμε το θέμα της υγείας για λίγο.

Τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας το θέμα του Covid-19 τον χαρακτήρισαν ως έναν «θανατηφόρο ιό που σκοτώνει με ατιμωρησία και χωρίς το αντίδοτο ενός εμβολίου θα μπορούσε να καταβροχθίσει ολόκληρες κοινότητες».

Είναι εκπληκτικό, αλλά οι συγγραφείς προσφέρουν μια λογική βασισμένη σε γεγονότα.

Παραδέχονται ότι ο Covid-19 είναι «μία από τις λιγότερο θανατηφόρες πανδημίες τα τελευταία 2000 χρόνια», και αν δεν κάνουμε κάτι απρόβλεπτο «οι συνέπειες του ιού θα είναι ήπιες σε σύγκριση με προηγούμενες πανδημίες».

Κατά τη στιγμή της έκδοσης του βιβλίου, το 0,006% του παγκόσμιου πληθυσμού αναφέρθηκε ότι πέθανε από Covid-19. Αλλά ακόμη και αυτό το χαμηλό ποσοστό δεν είναι απολύτως ακριβές.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, ο τρόπος υπολογισμού του ποσοστού των θανάτων σήμαινε ότι τα άτομα που είχαν διαγνωστεί με τον ιό και στη συνέχεια υπέκυψαν σε κάποιο ατύχημα εντός 28 ημερών από το τεστ θα έχουν ως αιτία θανάτου τους το Covid-19.

Για να παραθέσω τον καθηγητή Yoon Loke, από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας και τον καθηγητή Carl Heneghan, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης:«Όποιος έχει κάνει τετ COVID και βγήκε θετικό, αλλά αργότερα πέθανε σε μεταγενέστερη ημερομηνία από οποιαδήποτε αιτία θα συμπεριληφθεί στα στοιχεία θανάτου από COVID”.

Οι Schwab και Malleret δεν μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι όταν γράφουν ότι ο Covid-19 «δεν αποτελεί υπαρξιακή απειλή ή σοκ που θα αφήσει το αποτύπωμά του στον παγκόσμιο πληθυσμό για δεκαετίες». Όπως η ισπανική γρίπη και το HIV / AIDS, που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας.

Δεν ήταν μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση του Covid-19 που προκάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κλείσουν τις εθνικές τους οικονομίες, αλλά η μοντελοποίηση δεδομένων από τεχνοκράτες που δεν είναι υπόλογοι πουθενά, όπως ο Neil Ferguson του Imperial College London που προέβλεπε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο θανάτου χωρίς την επιβολή των κοινωνικών περιορισμών, τους οποίους πλέον γνωρίζουμε ότι είναι ένας συνδυασμός μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και lockdown.

Όταν οι Schwab και Malleret μιλούν για το Covid-19 ότι αφήνει το αποτύπωμά του στον κόσμο, η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο όνομα του Covid-19 έχουν προκαλέσει εκτεταμένη οικονομική καταστροφή και όχι ο ίδιος ο ιός. Αυτή η διάκριση είναι εκείνη που τα συστημικά MME αρνούνται να προβάλουν.

Συνοπτικά, εάν θέλουμε να βασιστούμε σε αυτά που λένε οι συγγραφείς, τότε η άνοδος του εθνικισμού και του προστατευτισμού εξ αιτίας του Covid-19 αποτελεί τροχοπέδη στην αναζήτηση της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Οι πολυπόθητοι στόχοι της Αειφόρου Ανάπτυξης θα μπορούσαν ακόμη και να διακυβευτούν εάν τα έθνη επιδείξουν εσωστρέφεια.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ είπε ότι ο κόσμος έχει μια επιλογή μεταξύ του “Great Reset” ή του “Great Reversal” (το “Great Reversal” – ως «η Μεγάλη Ανατροπή» ή «το Μεγάλο Πισωγύρισμα» - είναι «περισσότερη φτώχεια, περισσότερο κατακερματισμός και λιγότερο εμπόριο»).

Η κλίμακα της "αλλαγής" που απαιτούν οι παγκοσμιοποιητές μέσω του οχήματος της Μεγάλης Επανεκκίνησης, η οποία εξ ορισμού είναι παγκόσμιας φύσης, κατά τη γνώμη μου απαιτεί την εντατικοποίηση των κινήσεων στις οποίες πρέπει να προβούν οι εκπρόσωπο της σημερινής παγκόσμιας τάξης ώστε να θέσουν τα θεμέλια για τη νέα παγκόσμια τάξη.

Το παλιό πρέπει να ανοίξει δρόμο για το νέο. Και η μόνη μέθοδος για το πώς αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί είναι με το να προμοτάρουν με κάθε τρόπο την αλληλεξάρτηση.

Οι συνεχείς κρίσεις προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στους παγκόσμιους σχεδιαστές.

Οι πιθανότητες για αμφισβητούμενες εκλογές στις ΗΠΑ, επερχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας και οι προειδοποιήσεις για τον «εθνικισμό εμβολίων» είναι τρεις πιθανότητες που, αν τεθούν σε εφαρμογή, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της αιτίας για μια Μεγάλη Επανεκκίνηση. 

Θα έλεγα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ζητούν «συνεργασία και κοινή δράση» όσο θα γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι...

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ευρεία διαμαρτυρία για «αλλαγή». Αλλά έρχεται η ώρα. Είτε θα γίνει στο όνομα της Ατζέντας 2030 (γνωστής και ως Αειφόρος Ανάπτυξη), ή της Πράσινης Νέας Συμφωνίας ή της Μεγάλης Επανεκκίνησης, το αποτέλεσμα, σε μεγάλο βαθμό θα είναι το ίδιο - η υποταγή μια για πάντα της εθνικής κυριαρχίας κάθε κράτους σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση.

 

 

 

 

Έπαινοι Μητσοτάκη στα στελέχη των ΕΔ:

«Σας ευχαριστώ για την αυταπάρνησή σας»

Μητσοτάκης με μάσκα

Newsroom Newsroom 21.11.2020

Μήνυμα του πρωθυπουργού στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας που σήμερα γιορτάζουν

Με ανάρτησή του στο twitter και με αφορμή τη σημερινή ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων,

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα στελέχη των Ε.Δ.

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας που με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος υπηρετούν την πατρίδα.

Μας κάνετε περήφανους. Χρόνια πολλά!" ανέφερε ο πρωθυπουργ

 

 

 

 

Μητσοτάκης προς εθελόντριες νοσηλεύτριες:

Βαθιά πατριωτική η πράξη σας

Newsroom Newsroom 21.11.2020

Σε τηλεδιάσκεψη από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός συνομίλησε με 17 εθελόντριες νοσηλεύτριες και έναν εθελοντή νοσηλευτή

Την ευκαιρία να ευχαριστήσει τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για όσα προσφέρουν αυτές τις δύσκολες ώρες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τηλεδιάσκεψη από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός συνομίλησε με 17 εθελόντριες νοσηλεύτριες και έναν εθελοντή νοσηλευτή, που ταξίδεψαν από την Κρήτη, την Αργολίδα και την Κομοτηνή και δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε ασθενείς με COVID-19.

«Βαθιά πατριωτική πράξη»

«Αφήσατε τα σπίτια σας, αφήσατε τις οικογένειές σας, ταξιδέψατε σε άλλα σπίτια και σε άλλες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που σας έχουν ανάγκη. Το σπίτι σας είναι όλη η Ελλάδα, οι οικογένειες σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Δεν είναι απλά μια ευγενική πράξη, είναι μια βαθιά πατριωτική πράξη και θέλω στο πρόσωπό σας να σας συγχαρώ ως επαγγελματίες αλλά και ως εθελοντές στην πρώτη γραμμή» τόνισε ο Πρωθυπουργός δηλώνοντας «βαθιά υπόχρεος». «Τη στιγμή της κρίσης, τη στιγμή που η κοινωνία -όχι το κράτος- σας χρειάστηκε, εσείς σηκώσατε το χέρι, ανταποκριθήκατε και αυτή η εμπειρία νομίζω είναι μία εμπειρία ζωής για όλους και όλες», συμπλήρωσε.

«Πήραμε εμείς όλα τα μπράβο αλλά αξίζουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αξίζουν πολύ μεγάλο μπράβο, πρέπει να το πούμε αυτό και να φανεί. Όλοι μας υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη αγάπη», ανέφερε η Μπάνια Μαλαμάτη που ταξιδεψε από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η προσφορά των εθελοντών και όλων των υγειονομικών αποδεικνύει ότι η «ευθύνη και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι απλά κενές λέξεις», προσθέτοντας πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά.

«Ο κορονοϊός δεν είναι ένα ψέμα»

Οι εθελοντές, αφότου εξέφρασαν θαυμασμό για την υπερπροσπάθεια που έχουν καταβάλει οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη, τόνισαν πως ο κορωνοϊός είναι ένας πραγματικός και επικίνδυνος εχθρός και κάλεσαν τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο τους τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. «Ο κορωνοϊός δεν είναι ένα ψέμα, δεν είναι fake news, είναι κάτι που υπάρχει, που μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα. Αυτός που το αψηφά κάνει πολύ μεγάλο λάθος», ανέφερε η Ιωάννα Πατρωνίδου, που έφτασε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης από την Κομοτηνή.

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα, είναι πολύ σημαντικό αυτό που λες ότι πρέπει να πολεμήσουμε τα fake news, τους ανθρώπους οι οποίοι μερικές φορές ανενημέρωτοι ή θύματα κάποιων θεωριών συνομωσίας πιστεύουν ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν», προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να σπάσουμε και τις τελευταίες επιφυλάξεις για το πόσο σοβαρή είναι η κρίση που αντιμετωπίζουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ευρώπη το οποίο να μην αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και εμείς», υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και εξαιρετικά οργανωμένες χώρες αναγκάζονται να ζητήσουν τη μεταφορά ασθενών εκτός συνόρων, όπως η Ελβετία η οποία στέλνει ασθενείς στη Γαλλία «γιατί δεν αντέχει πια η Ελβετία να τους περιθάλψει». «Άρα είναι σημαντικό να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε κάτι το οποίο έχουμε να δούμε από το 1919», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες εντατικής θεραπείας, οι οποίες πλέον υπερβαίνουν τις 1.200, και έχει ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας με «μαζικές προσλήψεις», πολλές εκ των οποίων θα καταλήξουν σε μονιμοποίηση. Πέραν αυτής της παρακαταθήκης, όμως, τόνισε ότι το έργο ενίσχυσης και αναβάθμισης του ΕΣΥ θα έχει συνέχεια, αναφέροντας ότι 170 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα εντός των επόμενων δύο μηνών.

«Κάναμε πολλές μαζικές προσλήψεις. Πρόθεσή μου είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αποκτά μια παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα σε προσωπικό και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Έχουμε σήμερα παραπάνω από 1.200 μονάδες που λειτουργούν στη χώρα από εκεί που παραλάβαμε 567 και βέβαια θα προσθέσουμε και άλλες με τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, έτσι ώστε όταν αντιμετωπίσουμε την επόμενη γρίπη, ενδεχομένως την επόμενη πανδημία -γιατί κάποια στιγμή μπορεί να το ξαναβρούμε μπροστά μας αυτό- να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι».

«Και να μην ξεχνάμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι εδώ μόνο για τους ασθενείς Covid, είναι εδώ για όλους τους Έλληνες οι οποίοι αρρωσταίνουν, ασχέτως οικονομικής δυνατότητας. Είναι ένα Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και χρέος μας είναι να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό και ακόμα πιο ανθρώπινο, γιατί είναι ανθρώπινο. Το ανθρώπινο πρόσωπό του είστε πάνω απ’ όλα εσείς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών, τώρα όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες

«Ξέρετε καλά ότι και στην Θεσσαλονίκη προχωρήσαμε σήμερα και στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική. Το είχα περιγράψει αυτό από τον περασμένο Απρίλιο, στη Βουλή, όταν είχα πει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να συναντηθούν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνομιλώντας με τους νοσηλευτές ο Πρωθυπουργός στάθηκε στα λόγια που ίδιοι του είπαν, στην ανάγκη δηλαδή οι πολίτες να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση και να τηρούν τα μέτρα για να βοηθήσουν το έργο τους. «Αυτός ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, είναι μία μάχη ατομική και συλλογική που πρέπει να δώσουμε όλοι μας, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Αυτό το πράγμα πραγματικά πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας, να κάνουμε όλοι υπομονή. Να κάνουμε ένα τείχος απέναντι σε αυτόν τον ιό, να μπορέσουμε να τον σταματήσουμε και να γυρίσουμε όλοι πίσω στην κανονικότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη, που ταξίδεψε στο Ιπποκράτειο προερχόμενη από Ρέθυμνο.

«Το μήνυμα της ανάγκης να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα και να συμμορφωθούμε με τα αυτονόητα μέτρα τα οποία μας έχει υποδείξει η πολιτεία, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ακούγεται από εσάς. Και πολύ μεγαλύτερη ισχύ όταν ακούγεται από εσάς σε σχέση με όταν το λέμε εμείς. Και πιστεύω ότι τώρα έχουμε ένα πρόσθετο όπλο στην φαρέτρα μας: Ξέρουμε πια ότι θα έχουμε στην διάθεση μας από τις αρχές Ιανουαρίου εμβόλια, ούτε κάν εμβόλιο, παραπάνω από ένα εμβόλιο τα οποία δουλεύουν, είναι ασφαλή και είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά. Έχουμε κάνει ήδη τον σχεδιασμό μας για τον μαζικό εμβολιασμό ενός σημαντικού ποσοστού του ελληνικού πληθυσμού. Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους αλλά θα υπάρχει προτεραιοποίηση και οι πρώτοι που θα το πάρετε είστε οι υγειονομικοί, γιατί είστε στην πρώτη γραμμή, γιατί κινδυνεύετε περισσότερο και γιατί πάνω από όλα εσείς πρέπει να προφυλαχτείτε, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε με την σειρά σας τους ασθενείς οι οποίοι σας έχουν ανάγκη» απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι νοσηλευτές ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό πολιτική μέριμνα για το ΕΣΥ η οποία θα είναι ισάξια της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης που έχουν επιδείξει οι υγειονομικοί, μετά από χρόνια δυσκολιών. «Έπρεπε να ακουστεί αυτό το οποίο είπατε και θα κάνουμε κι εμείς αυτό το οποίο πρέπει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Ήθελα πραγματικά να έχουμε αυτή την επικοινωνία. Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους όλων των Ελλήνων, γιατί με τη στάση σας όχι μόνο τιμάτε τον όρκο που δώσατε, τον επαγγελματισμό που έχετε ως υγειονομικοί, αλλά γιατί αποδεικνύετε ότι αυτό που λέμε ευθύνη και κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι απλά κενές λέξεις. Και νομίζω ότι σε πείσμα όσων σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αμφισβητούν το εθνικό μας φιλότιμο, αυτό αποτελεί ένα από τα ουσιαστικά όπλα που έχει η πατρίδα μας μπροστά σε κοινούς κινδύνους.

Καταλαβαίνω ότι έχετε έρθει από την Κρήτη, από το Άργος και από την Κομοτηνή και, νομίζω, ότι έχετε πυροδοτήσει ένα κύμα εθελοντικής προσφοράς νοσηλευτών και γιατρών από όλες τις γωνιές της χώρας. Θα έλεγα ότι είναι ένα δεύτερο κύμα ελπίδας, απέναντι στο δεύτερο κύμα επίθεσης του κορωνοϊού.

Εσείς γνωρίζετε, στην πρώτη γραμμή, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη -ειδικά- και στη Βόρεια Ελλάδα. Και πόσο μεγάλη προσπάθεια έχουμε καταβάλει ώστε να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες. Πόσο έχουμε αυξήσει τα τεστ, τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αλλά όλα αυτά είναι δευτερεύοντα μπροστά στη δική σας προσφορά. Διότι όσο και αν εμείς προσθέτουμε ιατρικό εξοπλισμό αυτό που κάνει τελικά τη διαφορά είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, είστε εσείς μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στα δύσκολα περιστατικά, που δίνετε καθημερινά τον αγώνα πάντα με διάθεση, με χαμόγελο, έστω και αν αυτό δεν φαίνεται πίσω από τις μάσκες σας, αλλά εγώ το βλέπω στα μάτια σας, για να στηρίξετε τους συμπολίτες μας και να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νικητές από αυτή την μεγάλη μάχη.

Θέλω να ξέρετε ότι είναι κάτι το οποίο δεν το ξεχνάμε. Και πιστεύω ότι η δική σας έμπρακτη παρακαταθήκη αποδεικνύει σε όλους γιατί μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και βέβαια -ξέρετε καλά- ότι και στην Θεσσαλονίκη προχωρήσαμε σήμερα και στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική. Το είχα περιγράψει αυτό από τον περασμένο Απρίλιο, στη Βουλή, όταν είχα πει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να συναντηθούν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.

Πάντως το δικό σας παράδειγμα νομίζω ότι μας δίνει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, διότι εκτός από τις υπερπολύτιμες υπηρεσίες σας που προσφέρετε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προσφέρετε καρδιά και συναίσθημα, το οποίο χρειάζεται σε κάθε τεχνοκρατικό σχεδιασμό.

Αφήσατε τα σπίτια σας, αφήσατε τις οικογένειές σας, ταξιδέψατε σε άλλα σπίτια και σε άλλες οικογένειες, σε όλη την Ελλάδα, που σας έχουν ανάγκη. Το σπίτι σας είναι όλη η Ελλάδα, οι οικογένειες σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Δεν είναι απλά μια ευγενική πράξη, είναι μια βαθιά πατριωτική πράξη και θέλω στο πρόσωπό σας να σας συγχαρώ ως επαγγελματίες αλλά και ως εθελοντές της πρώτης σειράς, στην πρώτη γραμμή.

Κάνατε κάτι το οποίο πηγαίνει πέρα και πάνω από τις τυπικές σας υποχρεώσεις και γι’ αυτό σας είμαι προσωπικά -αλλά νομίζω ότι διερμηνεύω και τα αισθήματα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων- βαθιά υπόχρεος και θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

GALLERY

 

 

Μητσοτάκης:

Θα γίνει άρση lockdown όταν σταματήσει να πιέζεται το ΕΣΥ

Newsroom Newsroom 19.11.2020

"Την στιγμή που θα έχουμε στη διάθεσή μας τα εμβόλια, ο εμβολιασμός θα γίνει το συντομότερο δυνατόν"

Στην έμμεση παραδοχή ότι το lockdown ενδέχεται να παραταθεί και πέραν της 30ης Νοεμβρίου προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών».

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι «νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι έχουν καταβάλει μία τεράστια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν μια πανδημία, η οποία μας χτυπάει -όχι μόνο εμάς στην Ελλάδα- αλλά όλο τον κόσμο, με μία πρωτοφανή ένταση. Και παρά τις συνθήκες πολύ αυξημένης πίεσης έχουν καταφέρει και τα έχουν βγάλει πέρα».

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία, οι Έλληνες πολίτες είναι κουρασμένοι, είναι αγχωμένοι, είναι στεναχωρημένοι, είναι ανήσυχοι, είναι προβληματισμένοι. Και θεωρώ αυτά τα συναισθήματα απολύτως κατανοητά. Και γι’ αυτό, νομίζω, ότι είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για τα ζητήματα αυτά να μιλάμε πάντα με απόλυτη ειλικρίνεια και με απόλυτη διαφάνεια».

«Δύο είναι οι προτεραιότητες αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης: Η πρώτη, προφανώς, είναι η υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θέλω να σας πω ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η πίεση στο ΕΣΥ. Θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών», υπογράμμισε.

Επίσης, τόνισε ότι «η δεύτερη προτεραιότητά μας είναι να στεκόμαστε πάντα κοντά στους πιο αδύναμους και να κάνουμε πράξη την προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης για κοινωνική αλληλεγγύη τη στιγμή της κρίσης. Αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε. Θα στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, την οικονομία, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ένα μαζικό εμβολιασμό που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη μεγάλη περιπέτεια».

Όσον αφορά στα εμβόλια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η χώρα μας έχει ήδη προμηθευτεί, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ποσότητες που της αναλογούν και ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε, ως όφειλε, τον προγραμματισμό της ελληνικής πολιτείας για τον μαζικό εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού που εκτιμώ ότι θα μπορεί να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, επειδή αυτή είναι μία περίπλοκη άσκηση για το Ελληνικό κράτος, να είναι απολύτως προετοιμασμένο έτσι ώστε από τη στιγμή που θα έχουμε στη διάθεσή μας τα εμβόλια, ο εμβολιασμός να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

«Να αναγνωριστεί η προσφορά των υγειονομικών»

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «συμφωνώ απολύτως μαζί σας που εστιάζετε στην κρίση της πανδημίας γιατί δυστυχώς, το αποκαλούμενο δεύτερο κύμα, όπως φαίνεται είναι αρκετά βαρύ. Κι αυτό φάνηκε πανευρωπαϊκά, καθώς όλοι έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσουν. Η σκέψη όλων μας τούτη τη στιγμή είναι στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα που βρίσκονται σε οριακό σημείο. Δυστυχώς ο κορωνοϊός απέδειξε ότι είναι πολύ επικίνδυνος, δεν συγχωρεί οποιαδήποτε αμέλεια, οποιαδήποτε χαλάρωση ή εφησυχασμό. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες ακόμη, μακάρι να μην είναι πάρα πολλές. Η αγωνία, η κούραση των συμπολιτών μας, όλων ημών, είναι σημαντική ήδη από την πρώτη περίοδο, πόσο μάλλον τώρα. Τα μέτρα μας δυσκολεύουν όλους και βαραίνουν τον πληθυσμό, πρέπει όμως να αντέξουμε, να είμαστε όσο γίνεται προσεκτικοί, να είμαστε αλληλέγγυοι για να μπορέσουμε να ξανανταμώσουμε σε καλύτερες συνθήκες».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «όλοι οι συμπολίτες μας σηκώνουν βάρη, ο καθένας από τη σκοπιά του προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί στα καθήκοντα που του αναλογούν και να αντέξει σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Το βάρος, όμως, που σηκώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα και προφανώς στις μονάδες και τις περιοχές που έχουν αυτήν τη στιγμή την μεγαλύτερη επιβάρυνση, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα πρέπει, πέρα από την αναγνώριση που τους οφείλουμε και νομίζω όλη η ελληνική κοινωνία τους την παρέχει, να υπάρξει εκ μέρους της Πολιτείας, στο μέτρο του δυνατού, και έμπρακτη αναγνώριση. Φυσικά παρακολουθώ κι εγώ την ενίσχυση των υποδομών, αλλά και η υλική αναγνώριση στους ανθρώπους αυτούς πρέπει να υπάρξει μόλις καταστεί αυτό εφικτό».

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης:

Ελλάδα και ΗΑΕ διαμορφώνουν πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας σε οικονομία, άμυνα και εξωτερική πολιτική

Καταδίκη των παραβιάσεων της Τουρκίας στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.

.

«Η σημερινή μου επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η υπογραφή των σχετικών συμφωνιών συνιστούν την αναβάθμιση της σχέσης Ελλάδος - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε στρατηγικό επίπεδο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αναχώρησή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαμορφώνουν πια ένα πλαίσιο μιας στρατηγικής συμμαχίας η οποία εκτείνεται όχι μόνο στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, αλλά και στους τομείς της συνεργασίας στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:«Οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλές και σημαντικές. Υπάρχει πια ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να γίνουν ακόμα πιο στενές. Οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από την ίδια οπτική γωνία. Παραμένουν προσηλωμένες στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και στο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι η επίσκεψη αυτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ακόμα ένα βήμα στα πλαίσια της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που αναπτύσσει η χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάζουν τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και τη συνολική επιθετική συμπεριφορά της στη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Νότιο Καύκασο ως κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυο κυβερνήσεις καλούν την Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να τερματίσει άμεσα όλες τις παράνομες και προκλητικές ενεργείς της» σημείωσαν, στην κοινή δήλωση, οι δύο ηγέτες Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογραμμίζουν την αταλάντευτη δέσμευσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως το θεμέλιο της ειρήνης, της ασφαλείας, των σχέσεων καλής γειτονιάς και της ειρηνικής επίλυσης διενέξεων για όλα τα κράτη της περιοχής. Οι δυο κυβερνήσεις επαναβεβαιώνουν την δέσμευση τους στην αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών της περιοχής. Επίσης, Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφωνούν στην προστιθέμενη αξία της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας τους και εντός του πλαισίου των περιφερειακών και πολυμερών μηχανισμών».

  • Newsroom HuffPost Greece 18/11/2020 12:36 EET (με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

 

 

Το πολιτικό αδιέξοδο του Μητσοτάκη

Επιλέγοντας την τακτική της πρόκλησης και του αυταρχισμού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να βρεθεί σε σοβαρό αδιέξοδο.

Αν σήμερα επιχειρήσει να επιβάλει την απαγόρευση των συναθροίσεων που η ίδια έχει ανακοινώσει, τότε θα βρεθεί υπόλογη για παραβίαση του συντάγματος και αντιδημοκρατικό αυταρχισμό. Και θα έχει μείνει μόνη της με τον Βελόπουλο, την αστυνομία και τους ακροδεξιούς της Ν.Δ. να έχουν το επάνω χέρι. Και κανείς δεν θα πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται για τη δημόσια υγεία.

Αν πάλι αφήσει τα πολιτικά κόμματα να κάνουν αυτό που έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν, η απαγόρευσή της θα έχει ακυρωθεί στην πράξη και αυτό θα είναι μια σοβαρή πολιτική ήττα.

Γιατί αυτό παθαίνει όποιος χρησιμοποιεί χουντικής έμπνευσης εργαλεία, όπως η απαγόρευση συνάθροισης άνω των τεσσάρων ατόμων, για να διαχειριστεί τα πράγματα σε μια δημοκρατία. Έστω και σε εποχές πανδημίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγήθηκε σε κατάσταση πολιτικής απομόνωσης. Και αυτό δεν τη συμφέρει καθόλου, ούτε για τη διαχείριση της πανδημίας ούτε για τα νομοσχέδια που θέλει να περάσει το επόμενο διάστημα.

Σε συνθήκες πολιτικής απομόνωσης, η φθορά της θα είναι τεράστια. Και η λίστα Πέτσα, όση προσπάθεια κι αν καταβάλει, το μόνο που θα καταφέρει είναι να προκαλέσει ακόμα περισσότερη οργή.

Αλλά αυτό θα έπρεπε να τα σκεφτούν πριν αναθέσουν τη διαχείριση της κατάστασης στον Χρυσοχοΐδη και τους ακροδεξιούς. Τώρα είναι μάλλον αργά.

 

 

 


Η αναφορά του Κ.Μητσοτάκη για

«κυβέρνηση εθνικής ενότητας» - Τυχαία;

Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να εισάγει στον πολιτικό διάλογο το ζήτημα του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας;

«Στα ψιλά» πέρασε η αναφορά του Κυριάκου  Μητσοτάκη σε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» χθες στην Βουλή. Απευθυνόμενος  ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα  του είπε: «Φαντάζομαι όμως ότι σε λίγο -δεν θα σας πάρει πολύ καιρό- θα ζητήσετε να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Φαντάζομαι είναι το επόμενο το οποίο θα ακούσουμε από τα στόματά σας.»

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά, καθώς ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και σίγουρα δεν θα επιβίωναν μια συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την ΝΔ.

Γιατί όμως επέλεξε ο πρωθυπουργός  να βάλει αυτά  τα λόγια στο στόμα του Αλέξη Τσίπρα; Μήπως γιατί αυτό είναι το δικό του πλάνο «β», σε περίπτωση που οι  εξελίξεις είτε στα εθνικά θέματα, είτε στο μέτωπο της πανδημίας είναι δυσάρεστες;

Είναι η «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» η λύση του Κυριάκου  για να περάσει κάποια επώδυνη συμφωνία με τους Τούρκους; Είναι  η λύση σε περίπτωση που παρά την καταστροφή στην οικονομία υπάρξει ο αναπόφευκτος αριθμός θυμάτων από τον Covid;

Μήπως εκεί υπολογίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; Και αποφάσισε να το εισάγει μέσω της  «προβολής» στον  πολιτικό διάλογο; Γιατί σίγουρα δεν  επρόκειτο  περί «αστεϊσμού»,  σε μια καλά μελετημένη ομιλία.

ksipnistere 14/11/2020

 

 

 

 

Με λίγα λόγια,μας λέει ο Κουλης,.

ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΖΕΤΕ,

ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

Ο Κορονοιος εκλεισε την ΔΕΘ!

Ποσοι και ποσοι πρωθυπουργοι δε θα ευχονταν να μην ειχε ερθει αυτος ο Σεπτεμβρης,να γκρεμιστει αυτο το Βελλιδειο,αυτος ο καταραμενος πυργος του ΟΤΕ να σωριαστει χαμε,αυτη ΔΕΘ να κλεισει να ησυχασουν!
Κιομως ο Κουλης καταφερε και εκλεισε την ΔΕΘ,λογω Κορονοιου,ενω ο Χαρδαλιας σκεφτεται να ανοιξει τις GATE,για οπαδους στα γηπεδα και σε διεθνη αγωνες φανταζομαι με ξενους οπαδους!
Η οικονομια στην Βορεια Ελλαδα περιμενει την ΔΕΘ να παρει μια ανασα!
Χιλιαδες επενδυτες,επιχειρηματιες ερχοντε απο καθε ακρο της γης!
Νεες καινοτομιες παρουσιαζοντε στην ΔΕΘ,που βοηθουν την αναπτυξη στην Πατριδα μας!
Τα ξενοδοχεια θα γεμιζαν κοσμο και του Ιβαν!
Η ΔΕΘ φερνει Επενδυσεις,Αναπτυξη...και για ολα αυτα εχει αρμοδιοτητα το Υπουργειο Αναπτυξης και Επενδυσεων με υπουργο τον Αδωνη και τον Αναπληρωτη του,που ΞΑΦΝΟΥ μπηκαν σε καραντινα! Μαζι με τον υπουργο ναυτυλιας για ξεκαρφωμα!
Ηρθε ο Κουλης στη Βορεια Ελλαδα και αφησε πισω τον Υπουργο Αναπτυξης και Επενδυσεων σε Καραντινα!
Αρα,δεν θα μπορουν να συναντηθουν με φορεις,επιχειρηματιες και επαγγελματιες της πολης,η' αν συναντηθουν,οι απαντησεις που θα δοθουν δεν θα ειναι σαφεις,αφου θα λειπει ο αρμοδιος υπουργος!
Με λιγα λογια,μας λεει ο Κουλης,ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΙΖΕΤΕ,ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!
Και για να χαρουμε,μας εβγαλε βολτα ενα βαγονι του Μετρο να διανυση 200μετρα!
Στο παγο η αναπτυξη και οι επενδυσεις στην Βορεια Ελλαδα!
Θα παει στο Βελλιδειο,θα πει δυο τρεις παπαριες και θα φυγει!
Ξερει οτι καταρεει η κυβερνηση του και προστατευει τον εαυτο του και τα γερα χαρτια του,απο τυχων ερωτησεις που θα τους στριμωξουν!
Στην Ευβοια ειχαμε 8  νεκρους και ποσους ξεσπιτωμενους!
Οι αρμοδιοι Υπουργοι Υποδομων,Δημοσιας Ταξης,Οικονομικων...ουτε πατησαν και ο ιδιος ο Κουλης,μετα απο δυο μερες πεταξε με το ιδιωτικο του Σινουκ,εκανε μια βολτα στην παραλια,τα εριξε ολα στην ΕΜΥ και ΤΕΛΟΣ!
Ετσι θα κανει και τωρα στην ΔΕΘ,καραντινιασε το βασικο υπουργειο που περιμενουν οι επαγγελματιες αυτην τη μερα,γιατι φοβατε τις δεσμευσεις και τα στριμωγματα με μη επιθυμητες ερωτησεις!
Και κατι ασχετο,ολη η Ελλαδα εχει κρουσματα Κορονοιου,η Αιτωλοακαρνανια και Ευρυτανια,εχουν κανα κρουσμα σε γηροκομεια,δομες,Σουπερ μαρκετ...?
Μπηκαν ποτε σε καραντινα?
Ποσα προστιμα κοπηκαν,αναλογικα των κατοικων?
Ποσα μαγαζια σφραγιστηκαν,παλι αναλογικα!?
Δεν γνωριζω,ρωτω απλα!
Γ.Ν

ksipnistere 14/11/2020

 

 

 

Συνεχίζει να κατηγορεί τον λαό ο Μητσοτάκης

Σε τροχιά δυστοπίας η χώρα

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν καταντήσει Μπέργκαμο επειδή η κυβέρνηση αμέλησε να οχυρώσει τη χώρα ενόψει της αναμενόμενης αντεπίθεσης του αόρατου εχθρού και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ανάσχεσης την κατάλληλη στιγμή, ο πρωθυπουργός αντί να αναλάβει τις ευθύνες του πετάει για μια ακόμη φορά το μπαλάκι στον… απείθαρχο και ασυνείδητο λαό.

Όχι δεν φταίει αυτός που άνοιξε άναρχα τον τουρισμό και έπεσε έξω στις προβλέψεις όπως είπε εμμέσως ο Άδωνις Γεωργιάδης (βλέπε: Γεωργιάδης για κορονοϊό: Πέσαμε τελείως έξω στις προβλέψεις).

Όχι δεν φταίει αυτός που αύξησε την πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία των λίγων, με τον κορονοϊό να επελαύνει ανενόχλητος, συνάπτοντας ιδιαίτερες σχέσεις ειδικά με τους νέους στα καράβια και στα νησιά, κατόπιν διακαναλικής κυβερνητικής παρότρυνσης.

Όχι δεν φταίει αυτός που δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ εδώ και οχτώ μήνες, για να ευνοηθούν οι ιδιώτες του χώρου από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Όχι δεν φταίει αυτός που συνεχίζουν να στοιβάζονται οι πολίτες σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, επειδή ακόμη δεν έχει μεριμνήσει να αποκτηθούν νέα λεωφορεία και να φτιαχτούν αυτά που σαπίζουν στις μάντρες.

Όχι δεν φταίει αυτός για τις τραγικές συνθήκες σε γηροκομεία και δομές μεταναστών, για τον συνωστισμό στις σχολικές τάξεις, για την έλλειψη δασκάλων και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, για το φιάσκο με τις μάσκες – σώβρακα των γαλάζιων ημετέρων και για την κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης μόλις την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Όχι δεν φταίει αυτός που ενώ κορυφαίοι γιατροί που μάχονται στην πρώτη γραμμή του λένε επί της ουσίας να σταματήσει να εγκληματεί εις βάρος της χώρας με τα συνεχόμενα lockdowns, παίρνοντας στοχευμένα μέτρα κι ενισχύοντας έστω και στο παρά πέντε το ΕΣΥ, τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του συνεχίζοντας να επιβάλλει τις καταστροφικές λύσεις που προτείνουν οι δήθεν ειδικοί που δεν ξέρουν πλέον τι τους γίνεται.

Για όλα φταίνε κάποιοι πιτσιρικάδες που τα έπιναν στα μπαρ και στις πλατείες και ορισμένοι πολίτες που κοροϊδεύουν το σύστημα κάνοντας μεταμεσονύχτια γυμναστική.

Έλεος κύριε πρωθυπουργέ! Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η επιμονή σας να κατηγορείτε συνεχώς έναν λαό που οδηγείται σε νέα οικονομική, ψυχολογική και προσωπική εξαθλίωση, ενδέχεται να καταλήξει σε ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη;

Μάλλον οι ειδικοί δεν σας έχουν ενημερώσει για τον συγκεκριμένο κίνδυνο.

Και κάτι ακόμη. Για το νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο που προανήγγειλε δια της τεθλασμένης ο κύριος Σκυλακάκης (βλέπε: Σκυλακάκης: Στο 206% το δημόσιο χρέος – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου μνημονίου), θα φταίει πάλι ο λαός;

Καλύτερα να αναθεωρήσετε αν τυχόν σκέπτεστε να εκμεταλλευτείτε τον κορονοϊό για να φορτώσετε στον λαό τα αδιέξοδα που προκάλεσε η ανεπάρκεια του οικονομικού σας επιτελείου, τα οποία είχαν ήδη φανεί πριν την έλευση του φονικού ιού.

Πολύ φοβούμαστε όμως, πως ό, τι κι αν κάνετε η χώρα πια δεν μπορεί να βγει από την τροχιά δυστοπίας που μπήκε με δική σας ευθύνη κι όχι του λαού.

Είχατε απεριόριστο χρόνο να οργανώσετε την προστασία της, αλλά αποτύχατε. Και προσπαθείτε πελαγωμένος, κατηγορώντας τους πάντες πλην του εαυτού σας, να διασωθείτε.

Εντούτοις, όσο κι αν το αρνείστε έχετε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σας και βουλιάζετε με αυτοπεποίθηση.

Κι εκ των πραγμάτων, επειδή δεν μπορείτε να κάνετε εκλογές (ούτε τώρα λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, ούτε την άνοιξη λόγω της δεδομένης ένεκα πενίας λαϊκής οργής και του επαπειλούμενου μαυρίσματος), είναι ζήτημα χρόνου να καταλήξετε σε μια ταπεινωτική συγκυβέρνηση με τον εχθρό (;).

Κάτι που αποδεικνύεται και από την ξαφνική αναλαμπή του Τσίπρα να βάλει πλάτη.

Προφανώς βλέπει που πάει το έργο και στρώνει το έδαφος.

Εκτός κι αν είστε συνεννοημένοι κι αμφότεροι εμπαίζετε τον λαό.

Δεν αποκλείεται να ισχύει. Ενδεχομένως να σας βολεύει να αλληλοβοηθηθείτε για να ανεβείτε το βουνό της νέας οικονομικής δυσπραγίας που πιθανότατα θα συνοδευθεί και με νέα απώλεια εθνικής κυριαρχίας, βάζοντας έναν αυτοφωράκια τύπου Παπαδήμου να βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα.

Και παράλληλα να… καθαρίσετε τα κόμματά σας, ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία που έχει… μεγαλύτερα βαρίδια από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ανεμπόδιστα να εναλλάσσεστε στην εξουσία.

Μια κακή αντιγραφή της μεταπολιτευτικής συνταγής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δηλαδή, που είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα αποτύχει, καθώς τόσο ο Κυριάκος όσο κι ο Αλέξης μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς.

Και το ερώτημα που προκύπτει εκ νέου είναι το εξής: Θα επέμβουν επιτέλους οι πατριωτικές δυνάμεις μπας και καταφέρουν να βγάλουν την πατρίδα από την τροχιά δυστοπίας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, ή θα βουλιάξει το καράβι αύτανδρο;

Δεκτή κάθε άλλη πρόταση…

ΥΓ. Δεν νομίζουμε ο κύριος Μητσοτάκης να πιστεύει ότι με τη μερική ευθύνη που ανέλαβε για το θεαθήναι στην τριτολογία (!!!), την ενισχυμένη ελεημοσύνη που ανακοίνωσε και την αυτονόητη αναστολή πλειστηριασμών λόγω καραντίνας, δύναται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;

antinews.gr Triklopodia 13/11/2020

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης :

Στόχος μας να σώσουμε τον Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε αυτή την πολύ δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. «Όταν όλες οι οικονομίες αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή ύφεση η Moody’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας και την ανάπτυξη η οποία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα όταν τελειώσει η πανδημία» τονισε.

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε» τόνισε στην έναρξη της συνεδρίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε αυτή την πολύ δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. «Όταν όλες οι οικονομίες αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή ύφεση η Moody’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας και την ανάπτυξη η οποία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα όταν τελειώσει η πανδημία» τονισε.

Δεν θα διεξαχθεί φέτος το ετήσιο τακτικό συνέδριο

Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε λόγω της πανδημίας να μη διεξαχθεί φέτος το ετήσιο τακτικό συνέδριο και να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2021.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου και ο Τάσος Γαϊτάνης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω χαιρετίζοντας και ευχαριστώντας για ακόμα μία φορά τον κομματικό μας μηχανισμό για την υπευθυνότητα με την οποία έχει φερθεί αυτούς τους δύσκολους μήνες. Δεν είναι εύκολο να κρατάς το κόμμα σε εγρήγορση και από την άλλη να κατευθύνεις τις κομματικές σου δυνάμεις εκεί που πραγματικά η κοινωνία τις έχει περισσότερο ανάγκη. Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Διαφορετικά τα Χριστούγεννα φέτος

Σε αυτή την χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε. Κατά συνέπεια κρίνω ότι και αυτές οι δύο αξίες δεν έρχονται σε σύγκρουση, διότι ελεύθερα επιλέγουμε ως συνειδητοί πολίτες να κάνουμε το σωστό σε αυτή τη συγκυρία το οποίο δεν είναι άλλο από το να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών και να δεχτούμε την ανάγκη να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, να σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο, να κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών. Στο χέρι μας, στο χέρι όλων μας είναι να μπορέσουμε αυτό να το πετύχουμε και ξέρω ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι τρεις εβδομάδες δύσκολες αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει θα τα τηρήσουν οι συμπολίτες μας, θα περιορίσουμε αυτή την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και μετά με έξυπνο τρόπο το Δεκέμβριο θα αρχίσουμε σταδιακά να ξανανοίγουμε την οικονομία και την κοινωνία, έχοντας όμως όλοι πάρει πια το μήνυμα ότι αυτός ο ιός συνέχεια καραδοκεί, είναι συνέχεια επικίνδυνος και δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με αμεριμνησια ή με εφησυχασμό όπως ενδεχομένως όλοι να κάναμε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Και σε αυτήν την προσπάθεια την μεγάλη την οποία κάνουμε θα χρειαστούμε προφανώς Αγαπητέ Γιώργο, αγαπητά μέλη της εκτελεστικής Γραμματείας στο κόμμα αρωγό έστω κι αν πρέπει να χρησιμοποιούμε αλλά μέσα επικοινωνίας όπως η διαδικτυακή επικοινωνία, έστω και αν υπό τις παρούσες συνθήκες οι κομματικές μας οργανώσεις δεν μπορούν να δουλέψουν. Η άρθρωση αξιόπιστου τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου έχει σήμερα περισσότερη σημασία ενδεχομένως από ποτέ. Γιατί καλούμαστε να υψώσουμε τη λογική και τα επιστημονικά δεδομένα απέναντι στις φωνές του ανορθολογισμού και απέναντι στις φωνές όσων τελικά επιδιώκουν να αμφισβητήσουν την επιστήμη για να καρπωθούν ενδεχομένως πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τη χθεσινή ανακοίνωση του οίκου Moody’s. Όταν όλες οι οικονομίες αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή ύφεση η Moody’s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας και την ανάπτυξη η οποία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα όταν τελειώσει η Πανδημία.

Προφανώς υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να αποφασίσουμε, Γιώργο, να αναβάλουμε το τακτικό μας Συνέδριο. Θέλω να θυμίσω ότι από τότε που ανέλαβα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανελλιπώς τήρησα τη δέσμευσή μου να κάνουμε συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κάθε χρόνο και έχουμε κάνει τέσσερα συνεδρία από τότε που εκλέχτηκα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα κάνουμε συνέδριο προφανώς το 2020 το συνέδριο μας θα γίνει στο τέλος του 2021 προσαρμοζόμενοι και εμείς με αυτόν τον τρόπο στις έκτακτες συνθήκες που ο κορονοϊός επιβάλλει. Θα σταματήσω εδώ για να δώσω το λόγο στα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας αφού ευχαριστήσω ξανά προσωπικά εσένα, τον Γιάννη τον Μπρατάκο, τον Παύλο τον Μαρινάκη, όλα τα στελέχη τα οποία εργάζονται αυτή τη στιγμή τον Τάσο τον Γαϊτάνη, όλους όσοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στα γραφεία μας στην Πειραιώς και κρατούν το κόμμα σε εγρήγορση και σε μία δημιουργική θα έλεγα δραστηριότητα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.»

Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Με την παγκόσμια αβεβαιότητα να κορυφώνεται η πατρίδα μας συνεχίζει τον πόλεμο κατά της πανδημίας και των επιπτώσεων της. Ένας πόλεμος που πρώτα και πάνω από όλα είναι πόλεμος για τις θεμελιώδεις αξίες μας. Γιατί όσο δύσκολα και εάν γίνουν τα πράγματα στην οικονομία μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι γρήγορα θα τα θυμόμαστε όλα σαν μια κακή ανάμνηση. Το αποδεικνύουν ο διεθνής τύπος, οι αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης οι πανίσχυρες εταιρίες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Μας εμπιστεύονται δηλαδή όλοι όσοι μπορούν να βλέπουν πέρα από τις εφήμερες δυσκολίες της συγκυρίας. Εάν όμως ηττηθούμε στο πεδίο των αξιών τότε η σημερινή δοκιμασία θα γίνει βραχνάς για τις επόμενες γενιές. Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι το DNA του πολιτισμού μας. Δεν θα επιτρέψουμε την μετάλλαξη του. Υποχρεωνόμαστε από την εξέλιξη της πανδημίας να χρησιμοποιήσουμε για 2η φορά το μέγιστο όπλο που μέχρι ώρας διαθέτουμε κατά του ιού. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο κομματικός μας οργανισμός θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται και σε αυτές τις περιστάσεις όπως το πράττει με συνέπεια και μοναδική προσαρμοστικότητα εδώ και 8 μήνες. Αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και να είστε βέβαιοι ότι θα εντείνουμε τις δράσεις και τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες. Η οργανωμένη βάση μας θέλει και μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ασκούμενης πολιτικής θέλει και μπορεί να συμβάλει στην διεύρυνση της απήχησης της ΝΔ συνομιλώντας όλο και συχνότερα με κοινωνικές ομάδες που το πολιτικό σύστημα παλιότερα αγνοούσε.»

8/11/2020  Ακολουθήστε

 

 

 

 

Μητσοτάκης:

Εξήγγειλε γενικό lockdown

-Καταστρέφεται οικονομία και κοινωνία

.Διαλύεται περαιτέρω το κράτος

γενικό lockdownΗ Ελλάδα, η ελληνική οικονομία και κυρίως ο ελληνικός λαός καλούνται από τη κυβέρνηση, με τη συναίνεση της συστημικής αντιπολίτευσης, να πληρώσουν πανάκριβα και με γενική οικονομικοκοινωνική καταστροφή τις «αστοχίες» της ΕΕ με το άνοιγμα του τουρισμού καθώς και τον εγκληματικό εφησυχασμό και την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης, η οποία εδώ και μήνες δεν έσπευσε να λάβει έκτακτα δραστικά μέτρα σε σειρά από τομείς καίριας σημασίας για τη καταπολέμηση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε, ενώ είχε χρονικό περιθώριο, την παραμικρή δέσμη ουσιαστικών μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης στην υγεία, στα γηροκομεία, στην παιδεία, στις συγκοινωνίες, στους χώρους εργασίας και στα εργοστάσια, στον τουρισμό, τον οποίο άνοιξε με όρους που επέβαλαν πολυεθνικές εταιρείες του κλάδου αλλά και σε πολλές περιπτώσεις, εφησυχασμένη, άφησε τα πράγματα να κινηθούν στην τύχη τους, με συνέπεια να επιδεινωθούν οι ήδη νοσηρές καταστάσεις.

Η κυβέρνηση περιορίστηκε πολύ αργά και μόνο στο τελευταίο στάδιο, στην καθολική υποχρέωση της μάσκας παντού, της οποίας, όμως, η θετική επίδραση μειώθηκε σημαντικά, αφού πολλοί και πολλές, λόγω κόστους, φορούσαν και φορούν την ίδια μάσκα επί πολλές μέρες, χειροτερεύοντας τη θέση τους, αντί να προστατεύονται.

Και τώρα, η κυβέρνηση, με την συναίνεση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ιδίως του Σύριζα του ΚΙΝΑΛ κλπ, επέλεξε την εύκολη λύση του «πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι», με την επιβολή «προσωρινού», υποτίθεται, γενικού lockdown σε όλη τη χώρα, αντί τις κινητοποίησης κράτους, ιδιωτικού τομέα και πολιτών για την άμεσή εφαρμογή ενός μεγάλου πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών μετάδοσης του κορονοϊού και την αναγκαία προσαρμογή σε αυτά των λειτουργιών της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η αλήθεια είναι ότι το lockdown δεν θα εφαρμοστεί μόνο για τρείς βδομάδες, όπως παραπλανητικά ισχυρίστηκαν Μητσοτάκης και Τσιόδρας αλλά θα παίρνει συνεχείς, με κείνη η την άλλη μορφή, παρατάσεις, τουλάχιστον, μέχρι την Άνοιξη.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας και σε πολλές οι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ξεχωρίζει το παράδειγμα του προέδρου Πούτιν της Ρωσίας, ο οποίος έχει τονίσει κατηγορηματικά πως τα lockdown δεν είναι η καταλληλότερη λύση αλλά καταστροφή για την οικονομία και τούς πολίτες

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση, υπακούοντας στη δήλωση του έγκριτου λοιμωξιολόγου Σ.Τσιόδρα, ο οποίος φανέρωσε και ειδικές γνώσεις ως συγκοινωνιολόγος, λέγοντας ότι «είναι αδύνατο αυτή την στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς», δεν ανακοίνωσε τίποτα για δράσεις και μέτρα σε τομείς που υπάρχει άμεση ανάγκη για την καταπολέμηση του ιού εκμεταλευόμενη την διάρκεια της καραντίνας.

Η καταστροφή που θα επιφέρει στην οικονομία και στην κοινωνία αλλά και στην ψυχολογία και την υγεία των πολιτών, το γενικευμένο lockdown θα είναι ανεπανάληπτη.

Η ύφεση θα είναι κατακλυσμιαία, οικονομικοί τομείς και οικονομικές δραστηριότητες που κλείνουν, λόγω lockdown, θα δουν τις πιο μικρές και πιο ευάλωτες επιχειρήσεις να μην ξανά ανοίξουν ποτέ και η ανεργία θα προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Οι αποζημιώσεις που εξαγγέλθηκαν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους είναι ανεπαρκείς για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους μέσα στο χειμώνα που έρχεται, ενώ το μέλλον τους διαγράφεται σκοτεινό.

Το χειρότερο, ίσως, απ΄όλα έγκειται  στο ότι το διαλυμένο, πελατειακό, αναξιοκρατικό και κομματικό κράτος κινδυνεύει να υποστεί μέσα στο lockdown τη χαριστική βολή και επιπλέον κινδυνεύει να γίνει η «ταφόπλακα» της χώρας.

Παράλληλα, η ΕΕ δεν έχει δώσει σχεδόν ούτε ένα ευρώ, έστω  ως δάνειο, για να ανακουφίσει τη χώρα, ενώ τα ανεπαρκή ποσά που έχει διαθέσει το κράτος και η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη κρίση, πέραν του νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού τους, υποθηκεύουν τη χώρα με ένα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά χρέος που θα ξεπεράσει το 210% του ΑΕΠ.

Η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός, παρά, το lockdown, οφείλουν να βρούν τρόπους να αντιδράσουν σε αυτό το σκοτεινό πέπλο που έχουν τυλίξει τη χώρα κυβερνήσεις ανάξιες, διαπλεκόμενες, υποτελείς, οι οποίες για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι καρέκλες, τα κρατικά προνόμια και τα λάφυρα της εξουσίας.

 

 

 

 

Lockdown σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

– Αύριο ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Όπως φαίνεται η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι ειλημμένη.

Τα τελευταία νούμερα του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού και κυρίως ο αριθμός των διασωληνωμένων αναγκάζει την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει δεκτή την εδώ και καιρό εισήγηση των λοιμωξιολόγων για γενικό lockdown στη χώρα. Το πρωί της Πέμπτης, 5 Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα στις 12:00 ο πρωθυπουργός μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα αναμένεται να ανακοινώσουν το lockdown στα πρότυπα του Μαρτίου και μένει να διευκρινιστεί ποιες είναι οι προϋποθέσεις και τι θα μείνει ανοιχτό και τι θα κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του την πρόταση των λοιμωξιολόγων, η οποία περιλαμβάνει lockdown 15 ημερών και μέτρα στα πρότυπα της Θεσσαλονίκης. Μένει να αποφασίσει η κυβέρνηση αν θα εφαρμόσει πιστά το παραπάνω σχέδιο, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό την Πέμπτη στην ενήμερωση που θα κάνει μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια είναι πολλά, το πιθανότερο, ωστόσο, είναι πως θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα σχολεία ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη, να κλείσουν βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι το σύνολό της.

Η κυβέρνηση φτάνει σε αυτή την απόφαση, καθώς η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας είναι πάρα πολύ μεγάλη ενώ στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα με τις ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από οριακά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την έκρηξη των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα αναγκάζει τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης των λοιμωξιολόγων παρά την αρχική πρόθεση να λάβει μέτρα μόνο τοπικού χαρακτήρα.

Πηγή: ethnos.gr ksipnistere 4/11/2020

 

 

 

 

Εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ελληνοτουρκικά στο

επίκεντρο συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό υπ. Εξωτερικών

Οι δύο άνδρες μίλησαν ακόμη για την επικίνδυνη εργαλειοποίηση της θρησκείας

Εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό υπ. Εξωτερικών

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Gabi Ashkenazι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την αυριανή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της τριμερούς Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς, καθώς και των περιφερειακών σχημάτων συνεργασίας υπό το φως των νέων δυνατοτήτων που διανοίγονται μετά την ιστορική συμφωνία ομαλοποίησης των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Gabi Ashkenazi αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στις σχέσεις της με την ευρύτερη γειτονία της.

Μίλησαν ακόμη για την επικίνδυνη εργαλειοποίηση της θρησκείας από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών, ότι η Ελλάδα εξαρχής έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο ως ζήτημα που υπερβαίνει τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα. Κάτι που, όπως υπογράμμισε, αποδεικνύεται ακόμη περισσότερο μετά και τις τελευταίες προσβλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας έναντι του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Gabi Ashkenazi συζήτησαν ακόμη για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και αντάλλαξαν απόψεις για πρακτικές και μέτρα. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών για τα στοχευμένα μέτρα που λαμβάνει πλέον η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση της πανδημίας, καθώς και για την τελευταία δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και περιορισμό της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

NEWSBEAST.GR 26/10/2020

 

 

 

 

Σοκαριστική δήλωση Μητσοτάκη:

"Η κυριαρχία της χώρας είναι 6 μίλια στη θάλασσα και 10 στον αέρα"

Μητσοτάκης

Σοκαριστική δήλωση Μητσοτάκη:

"Η κυριαρχία της χώρας είναι 6 μίλια στη θάλασσα και 10 στον αέρα"

Newsroom Newsroom 26/10/2020
Η μικροπολιτική έκανε πέρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

Σε μία περίοδο απόλυτης κρίσης με την Τουρκία, η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει πάρει τόσο σοβαρά όσο θα έπρεπε τις ευθύνες της για την εθνική μας ακεραιότητα.

Σοκαριστική δήλωση Μητσοτάκη:

"Η κυριαρχία της χώρας είναι 12 μίλια στη θάλασσα και 20 στον αέρα"

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δίνουν "μάχη" απέναντι στις προκλήσεις και τις "Γαλάζιες Πατρίδες" του Ερντογάν, όμως μετά από αξιωματούχους της κυβέρνησης που έκαναν την αρχή, τώρα φαίνεται πως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποχωρεί προβαίνοντας σε σοκαριστικές και απαράδεκτες δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, τόνισε απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα πως η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στα 6 μίλια για τη θάλασσα και στα 10 μίλια για τον αέρα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, δεν τίθεται υπό αίρεση. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτη το άσκησε ξεκινώντας από τον Ιόνιο. Επίσης είναι σαφές γιατί καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στο Αιγαίο από το 1995 στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας σαφή αναφορά στο casus belli (αιτία πολέμου) εκ μέρους της Τουρκίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το Αιγαίο υπογράμμισε ότι «η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στα 6 μίλια στη θάλασσα και στα 10 μίλια στον αέρα».

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης απαντούσε στα όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αναφορές Χρυσοχοΐδη για τα περί εθνικισμού των 12 μιλίων. Ο πρωθυπουργός μάλιστα τόνισε σχετικά ότι επί πρωθυπουργίας Τσίπρα «καθόταν ο κ. Καμμένος στα κυβερνητικά έδρανα. Ο συνοδοιπόρος σας δεν σας ενοχλούσε;».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «και επί των δικών σας ημερών εκδίδονταν Navtex με πραγματικά πυρά της Τουρκίας μεταξύ 6 και 12 μιλίων. Να είστε πιο προσεκτικός κε Τσίπρα». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κινείται «σε μια λογική που παραπέμπει σε μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ».

Η "ασύμμετρη απειλή"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα υπενθυμίζοντας τα γεγονότα στον Έβρο και έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή» και «σύνδεση του μεταναστευτικού με τις επιβουλές της εθνικής κυριαρχίας».

Κάνοντας λόγο για «απειλή που απέκρουσε η κυβέρνηση η αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις» ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η μάχη εκείνη βρήκε τη συνέχειά της με την αποτελεσματική φύλαξη της επικράτειάς της και τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών. Κατά 72% μειώθηκαν οι ροές στο Ανατολικό Αιγαίο. Στα νησιά είναι οι μισοί από όσους ήταν το 2019».

«Στην ευρύτερη παραβατικότητα της Άγκυρας απαντάμε με νομιμότητα» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για ενεργητική διπλωματία εξαπολύοντας επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο δρόμος της διπλωματίας

«Που ζείτε κ. Τσίπρα; Δεν έχετε καταλάβει τι έκανε η χώρα τους τελευταίους 6 μήνες; Η μεγάλη επιτυχία είναι ότι μετατρέψαμε μια ελληνοτουρκική διαφορά σε ευρωτουρκική διαφορά» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο Δεκέμβριο ως χρονικό όριο όπου μπορούν να δρομολογηθούν κυρώσεις στην Τουρκία με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Δεν γνωρίζετε ότι αρκεί μία χώρα για να μπλοκάρει τις κυρώσεις;» συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν βλέπετε ότι οι ΗΠΑ που είχαν μια στάση ουδετερότητας για πρώτη φορά στηρίζουν τα ελληνικά δίκαια; Στις ΗΠΑ δεν βλέπετε διακομματική συναίνεση που αντιλαμβάνεται την Τουρκία ως ταραχοποιό;».

«Όλα αυτά τι είναι;

Παθητική διπλωματία;

Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο;

» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ

«Το μόνο που ακούω είναι συγγνώμη δεν προφτάσαμε» απαριθμώντας την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, τις συμφωνίες για την ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, όπου «ήρθε η ΝΔ να το κάνει».

«Αυτά δεν δείχνουν μια ενεργητική διπλωματία;»

επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης

ότι ο πρωθυπουργός υποχωρεί προβαίνοντας σε σοκαριστικές και απαράδεκτες δηλώσεις.

Επιτέλους τολμήστε κύριε Πρωθυπουργέ…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Είναι γνωστό, πως με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του σε θέματα στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο κ. Θάνος Ντόκος! Ο οποίος υπήρξε Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)! Το γνωστό Ίδρυμα για τις επικίνδυνες θέσεις του στα εθνικά μας θέματα και για την πρεμούρα του, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (θέση που αποδέχεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) προκειμένου να μας λύσει εκείνο τις διαφορές μας με την Τουρκία! Διαφορές που βλέπει η Τουρκία, ενώ καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να βλέπει, αφού όλα τα ζητήματα είναι λυμένα από την Συνθήκη της Λωζάννης (1923) και την Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Montego Bay – 1982)! Όπου με βάσει το άρθρο 3 αυτής της Σύμβασης του ΟΗΕ δικαιούται η Ελλάς να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ. Κάτι που δεν έχει πράξει καμιά ελληνική κυβέρνηση, υποτασσόμενες όλες οι κυβερνήσεις στο διατυπωμένο casus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας!

Τα παραπάνω γράφω και ξαναγράφω και ενώ το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Oruc Reis είναι έτοιμο να προσεγγίσει το Καστελλόριζο, έρχεται ο Υπουργός Επικρατείας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό να μας πει, ότι “κόκκινη γραμμή” της κυβέρνησης είναι τα έξη ναυτικά μίλια!

«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η ''κόκκινη γραμμή'' είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά»!

Όταν η ρωσική πρεσβεία διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών»!

Δηλαδή με ξεκάθαρη θέση, σπρώχνει την ελληνική κυβέρνηση στην επέκταση των ναυτικών μιλίων από τα έξη στα δώδεκα!

Μετά όλα τα παραπάνω, έρχεται ως λαγός κυβερνητικών αποφάσεων (για ακόμα μια φορά) η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και μας λέγει:

«Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια. Αυτό είναι ένα μονομερές δικαίωμα, το οποίο η χώρα μας θα το ασκήσει όταν και όποτε αποφασίσει…»!

Εμείς θα πούμε για άλλη μια φορά!

Κύριε Πρωθυπουργέ, σας παρακαλούμε, αφήστε τα επικίνδυνα παιχνίδια με τους λαγούς σας και επεκτείνετε επιτέλους τα ναυτικά μίλια της κυριαρχίας μας! Δείξτε τον πατριωτισμό που αρμόζει σε Έλληνα Πρωθυπουργό και μην ακούτε συμβουλές που χαρακτηρίζονται από φοβικά (τουλάχιστον) σύνδρομα προς τον θρασύδειλο Τούρκο Σουλτάνο!!
Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η κ. Ρένα Δούρου;Η κυρία Ρένα Δούρου ήταν Περιφερειάρχης Αττικής την περίοδο (23 Ιουλίου 2018) της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας. Μια φωτιά που κατάστρεψε περιουσίες συνανθρώπων μας, μια φωτιά που κατάστρεψε το οικοσύστημα της περιοχής, μετατρέποντάς την σε κρανίου τόπο!

Μετά από δυο και πλέον χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη κάλεσε την κυρία Δούρου για να απολογηθεί, αφού είναι κατηγορουμένη μεταξύ πολλών άλλων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αφού ενέχε3ται για πράξεις και παραλήψεις της Περιφέρειας Αττικής!

Μετά την απολογία της στον ανακριτή, η πρώην Περιφερειάρχης αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο!

Φαίνεται, πως παρ΄ ότι κατέθετε επί 12ώρου, έπεισε την ελληνική δικαιοσύνη (ανακριτή και εισαγγελέα) με τον ισχυρισμό της, πως ευθύνεται η Πυροσβεστική, που δεν ενήργησε αστραπιαία από την πρώτη εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς!

Και χρειαζόταν 12 ολόκληρες ώρες για να πεισθεί η δικαιοσύνη;

Όμως, τον ίδιο ισχυρισμό διατύπωσε λίγες ημέρες πριν στον ανακριτή (πως δηλαδή τα εναέρια μέσα δεν επιχείρησαν άμεσα με την εκδήλωση της πυρκαγιά) και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα – Νέας Μάκρης Ηλίας Ψινάκης! Στον οποίο όμως, μετά την 4ωρη απολογία του (;;;), του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ!

Δηλαδή, ο κ. Ψινάκης είχε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από την κ. Δούρου;

Ωστόσο εμείς είμαστε σίγουροι ότι και οι επόμενοι κατηγορούμενοι θα κινηθούν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή, ρίχνοντας το ανάθεμα της φονικής πυρκαγιάς στην Πυροσβεστική!

Αλλοίμονο σε αυτούς που βρήκαν τραγικό – εφιαλτικό θάνατο και τους οικείους τους! Αλλοίμονο σε αυτούς που επέζησαν και είδαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής! Αλλοίμονο, σε αυτούς που πιστεύουν, ότι οι υπεύθυνοι της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι θα πληρώσουν, για να αναπαυθεί η ψυχούλα των αθώων θυμάτων αυτής της τραγικής πυρκαγιάς!!

Ανατροπή στη Δίκη Χρυσής Αυγής;Υπέρ της αναστολής στην έκτιση της ποινής και στους καταδικασθέντες για ποινές πάνω από 10 χρόνια, αλλά και σε εκείνους που καταδικάστηκαν για τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής με 13 χρόνια τάχθηκε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Αυτό το στηρίζει στο ότι σύμφωνα με το νόμο για να μη δοθεί αναστολή στους βαριά καταδικασθέντες πρέπει να είναι είτε ύποπτοι φυγής είτε να έχουν άγνωστη διαμονή στη χώρα είτε να έχουν κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις για να φύγουν.

Αναμένεται η απόφαση της Έδρας του δικαστηρίου…
ksipnistere 20/10/2020

 

 

 

Μητσοτάκης:

Η κατασκευή του φράχτη ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για

να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Απρίλιο

Μητσοτάκης: Η κατασκευή του φράχτη ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες

Στις Φέρες, όπου πραγματοποιήθηκε η αναλυτική παρουσίαση της πορείας των εργασιών για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, συζητώντας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρ. Μέτσιο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, και σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

Πριν από την αναλυτική παρουσίαση του έργου κατασκευής του νέου φράχτη το λόγο πήρε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ε.Ε.

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του νομού.

NEWSBEAST.GR 17/10/2020

 

 

 

 

Το δίλημμα της Ελλάδας!

Μητσοτάκης για ναυτικά μίλια και

μια «ΒΟΜΒΑ» προς Γερμανία (vid)

Οι δύο πιο «καυτές» δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως το Βερολίνο ετοιμάζει πρόταση για νέο γύρο διερευνητικών επαφών. Η Τουρκία πάντως δηλώνει αμετακίνητη και ψέγει την Ευρώπη, ενώ το Oruc Reis πλησιάζει όλο και πιο βόρειο προς Καστελόριζο.

Το αν οι Τούρκοι θα τολμήσουν να περάσουν τα 12 ναυτικά μίλια και να πλησιάσουν, κουνώντας σημαία, μέχρι τα 6, μένει να το δούμε τις επόμενες μέρες.

Θα σταθούμε όμως σε δύο σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Η πρώτη αφορά την Γερμανία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σήμερα από τις Βρυξέλλες πως μια καλύτερη έκφραση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα ήταν μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που να μην επιτρέπεται πώληση όπλων στην Τουρκία.

Ουσιαστικά, με αυτή του την αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» το Βερολίνο και την πώληση των υποβρυχίων στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας τι έγινε με τα πολεμικά αεροσκάφη F-35. «Θύμισα ότι άλλες χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πήραν απόφαση να μην πουλήσουν αεροσκάφη στην Τουρκία, όπως οι ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι θα κάνει η Γερμανία λοιπόν;;; Εδώ θα φανούν πολλά.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ

Το πιο σημαντικό θέμα των ημερών: Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η κόκκινη γραμμή της χώρας μας στην επιχειρησιακή δράση του Oruc Reis είναι τα 6 ή τα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Είναι γνωστό ότι έχουμε ήδη προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασης να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο από 6 στα 12 μίλια. Τα χωρικά ύδατα συνιστούν πυρήνα κυριαρχίας. Σκληρής κυριαρχίας. Όπως είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δρομολόγησε και ολοκλήρωσε συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για καθορισμό θαλασσίων ζωνών όπου η χώρα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι επίσης γνωστό ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της σε θάλασσα και αέρα όπου ο εθνικός μας εναέριος χώρος είναι 10 μίλια και οποιαδήποτε παραβίασή του αντιμετωπίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτά είναι γνωστά. Όλη η αυτή η συζήτηση περί επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, όπως την άκουσα να εκφράζεται δημόσια από την αντιπολίτευση, θεωρώ δεν μπορεί να γίνεται στα ΜΜΕ».

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμά της να επεκτείνει όποτε και όπως το κρίνει, τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια προσθέτοντας ότι «γνωρίζουν όλοι γιατί στο Αιγαίο δεν έχει γίνει ακόμη». Και κατέληξε: «Είναι μια πολύ σύνθετη συζήτηση για να απλοποιείται με αυτό τον τρόπο».

Αυτό που καταλάβαμε είναι πως το δίλημμα της κυβέρνησης δεν είναι το ΑΝ θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα από τα 6 στα 12 στο Αιγαίο, αλλά το αν πρέπει να το κάνει τώρα ή πιο μετά. Πολλά, ΙΣΩΣ, εξαρτηθούν από την τελική πορεία του ORUC REIS.

Το σίγουρο είναι ένα: Άπαξ και η Τουρκία μας οδηγεί σε στρατιωτική σύγκρουση, η Ελλάδα πρέπει να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμά της, όπως το ονόμασε ο πρωθυπουργός, δηλαδή την ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ με βάση το Διεθνές Δίκαιο (12 ναυτικά μίλια) και να αποφεύγονται δηλώσεις τύπου Γεραπετρίτη

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ

https://www.youtube.com/watch?v=9TgEoOikvIM&feature=emb_logo

ksipnistere 16/10/2020

 

 

 

ΤΩΡΑ... Παρέμβαση Μητσοτάκη:

Η ΕΕ να φανεί συνεπής απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού πριν την έναρξη του Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Να δείξει συνέπεια απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο.

«Θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τη νέα προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, την απαράδεκτη συμπεριφορά με την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την απόφαση για τα Βαρώσια.

Η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια πρέπει να δείξει η Ευρώπη στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟΧΟΣ - Οκτωβρίου 15, 2020

 

 

 

Μητσοτάκης σε Μισέλ:

Θα θέσω στη Σύνοδο Κορυφής τη νέα μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Θα θέσω στη Σύνοδο Κορυφής τη νέα μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης

είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για

έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Μισέλ ότι θα θέσει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου τη νέα αυτή μονομερή ενέργεια, που αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

 

Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Τουρκία - Σε συναγερμό η Αθήνα

12/10/20 - 12:51
Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Τουρκία - Σε συναγερμό η Αθήνα - Επιστρέφει εσπευσμένα ο υπουργός Άμυνας

Ενημερώθηκε: 12/10/20 - 15:19

 

 

 

 

Με αποφάση Μητσοτάκη

ακυρώνεται η στρατιωτική παρέλαση

λόγω κορονοϊού!

Newsroom Newsroom  05.10.2020 - 14:35

Λάθος κίνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν οι

μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Aπλά να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, πως πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, η στρατιωτική παρέλαση στην Κύπρο έγινε κανονικά, εκεί που η Αθήνα ''ξέχασε'' να στείλει μαχητικά F-16 όπως πριν ένα χρόνο.

Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί, η Αθήνα επιλέγει να μην ανυψώσει το φρόνημα των Ελλήνων, παίρνοντας μία ακατανόητη απόφαση.

Βέβαια η Τουρκία, έχοντας τα τετραπλάσια από την Ελλάδα κρούσματα, έκανε κανονικά παρελάσεις.

Τι ανακοίνωσε αναλυτικά ο Στέλιος Πέτσας

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε την απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πέτσας παρουσίασε και δεδομένα που δείχνουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από χώρες με παρόμοιο πληθυσμό όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα τόσο σε επίπεδο αριθμού θυμάτων, όσο και σε επίπεδο αριθμού κρουσμάτων.

'Kεραυνοί'' Ισραήλ κατά Τουρκίας:

"Επιδιώκει την περιφερειακή αποσταθεροποίηση"

https://www.youtube.com/watch?v=OIGRtp4AgBM&feature=emb_logo

''Σενάριο Ναγκόρνο/Καραμπάχ'' στην Α.Μεσόγειο

θέλουν σύμβουλοι της τουρκικής κυβέρνησης

https://www.youtube.com/watch?v=qWC6q_T-Q3A&feature=emb_logo

 

 

 

 

Ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση

για νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση για νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

θα απευθύνει αύριο, στις 11:00, ομιλία σε εκδήλωση στο

Μουσείο της Ακρόπολης,

μαζί με τον πρόεδρο της

Microsoft Μπραντ Σμιθ (Brad Smith),

όπου θα παρουσιαστεί μία νέα επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Δ.Ε.Η.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, 19:25

 

 

 

 

Μητσοτάκης:

''Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων!''

Newsroom Newsroom 02.10.2020

Επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού για το ''Βατερλώ'' της Συνόδου Κορυφής

Συνέντευξη στους Έλληνες δημοσιογράφους παραχωρεί αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα δήλωσε ικανοποιημένος για το κείμενο συμπερασμάτων όσον αφορά την Τουρκία!

Δηλαδή χαίρεται που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή κυρώσεις;

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ελληνική ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου, ενώ στάθηκε στην αναφορά που γίνεται στο Κείμενο Συμπερασμάτων της Συνόδου, στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, επιμένοντας ότι αυτές αφορούν μόνο στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για δύσκολη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι η Αθήνα είχε απορρίψει εξ αρχής το πρώτο κείμενο που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο. Όπως είπε, το τελικό κείμενο είναι πολύ καλό για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, αν δεν πρόκειται για θλιβερή άγνοια του Πρωθυπουργού τότε πρόκειται για εξίσου θλιβερή επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού για το «Βατερλώ» της Συνόδου Κορυφής.

«Οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται και οι όποιες αποφάσεις εφόσον χρειαστεί αυτές να παρθούν – το απευχόμαστε θέλω να το ξαναπώ – θα παρθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε.

«Αποτυπώνεται στην παράγραφο 16 ότι οι διερευνητικές επαφές αφορούν ένα ζήτημα, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχει και η θετική ατζέντα. Ότι εμείς προσδοκούμε σε γόνιμη και θετική σχέση με την Τουρκία υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι όροι» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, σημείωσε πως «υπάρχουν σαφέστατες αναφορές σε ζητήματα που αφορούν στην Κύπρο. Ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας. Μια πολύ σημαντική αναφορά ως προς την Κύπρο είναι ότι ο τρόπος που μπορεί να λύσει τις διαφορές της για τις θαλάσσιες ζώνες είναι μέσα από διαπραγματεύσεις με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Πολύ σημαντική αναφορά στο ψήφισμα 550 του ΟΗΕ το οποίο αναφέρεται με σαφήνεια στα ζητήματα που αφορούν την Αμμόχωστο» συνέχισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «Ήταν δύσκολη διαπραγμάτευση. Το τελικό κείμενο είναι αρκετά διαφορετικό από το αρχικό. Πιστεύω ότι καταλήξαμε σε ένα πολύ καλό κείμενο για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και τις σχέσεις Ε.Ε – Τουρκίας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για πρώτη φορά “βλέπει θετικά στοιχεία” σε απόφαση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ!

Η Τουρκία απορρίπτει την συγκεκαλυμμένη “απειλή” των κυρώσεων που διατυπώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση εναντίον της σε απάντηση των παράνομων δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η συνεχιζόμενη χρήση μίας ρητορικής κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τον τρόπο αυτόν».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορισμένα στοιχεία των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την Τουρκία είναι θετικά, αλλά πολλά σημεία βρίσκονται σε διάσταση με την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση «έγιναν όμηρος» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι χρειάζεται να δημιουργήσουν από κοινού έναν μηχανισμό ο οποίος θα συντονίζει τις δραστηριότητές τους στο θέμα των υδρογονανθράκων και θα διασφαλίζει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των υδρογονανθράκων μέσω της TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής

https://www.youtube.com/watch?v=1oJ9glA2ArY&feature=emb_logo

 

 

 

 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Πεϊτσίνοβιτς:

Συζήτησαν για την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Δείτε τις φωτογραφίες

Συνάντηση Μητσοτάκη - Πεϊτσίνοβιτς: Συζήτησαν για την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Συζήτηση για την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου, Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.

H ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει θέσει ως προτεραιότητά της την προστασία της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου σε καιρό πανδημίας.

Η κ. Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς χαρακτήρισε την ελληνική Προεδρία εξαιρετική παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνεπάγεται η πανδημία.

O πρωθυπουργός και η γενική γραμματέας μίλησαν επίσης για το ορόσημο της 4ης Νοεμβρίου 2020, ημέρα συμπλήρωσης 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ρώμη, 4.11.1950), κατά την οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στην Αθήνα η 130η ετήσια Υπουργική Σύνοδος με την πανηγυρική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή. Την κ. Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς συνόδευε o διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Μίροσλαβ Πάπα.

NEWSBEAST.GR 1/10/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided