Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

 

 

 

 

 

Επιτέλους τολμήστε κύριε Πρωθυπουργέ

 

 

 


Επιτέλους τολμήστε κύριε Πρωθυπουργέ…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Είναι γνωστό, πως με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του σε θέματα στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο κ. Θάνος Ντόκος! Ο οποίος υπήρξε Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)! Το γνωστό Ίδρυμα για τις επικίνδυνες θέσεις του στα εθνικά μας θέματα και για την πρεμούρα του, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (θέση που αποδέχεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) προκειμένου να μας λύσει εκείνο τις διαφορές μας με την Τουρκία! Διαφορές που βλέπει η Τουρκία, ενώ καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να βλέπει, αφού όλα τα ζητήματα είναι λυμένα από την Συνθήκη της Λωζάννης (1923) και την Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Montego Bay – 1982)! Όπου με βάσει το άρθρο 3 αυτής της Σύμβασης του ΟΗΕ δικαιούται η Ελλάς να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ. Κάτι που δεν έχει πράξει καμιά ελληνική κυβέρνηση, υποτασσόμενες όλες οι κυβερνήσεις στο διατυπωμένο casus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας!

Τα παραπάνω γράφω και ξαναγράφω και ενώ το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Oruc Reis είναι έτοιμο να προσεγγίσει το Καστελλόριζο, έρχεται ο Υπουργός Επικρατείας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό να μας πει, ότι “κόκκινη γραμμή” της κυβέρνησης είναι τα έξη ναυτικά μίλια!

«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η ''κόκκινη γραμμή'' είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά»!

Όταν η ρωσική πρεσβεία διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών»!

Δηλαδή με ξεκάθαρη θέση, σπρώχνει την ελληνική κυβέρνηση στην επέκταση των ναυτικών μιλίων από τα έξη στα δώδεκα!

Μετά όλα τα παραπάνω, έρχεται ως λαγός κυβερνητικών αποφάσεων (για ακόμα μια φορά) η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και μας λέγει:

«Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια. Αυτό είναι ένα μονομερές δικαίωμα, το οποίο η χώρα μας θα το ασκήσει όταν και όποτε αποφασίσει…»!

Εμείς θα πούμε για άλλη μια φορά!

Κύριε Πρωθυπουργέ, σας παρακαλούμε, αφήστε τα επικίνδυνα παιχνίδια με τους λαγούς σας και επεκτείνετε επιτέλους τα ναυτικά μίλια της κυριαρχίας μας! Δείξτε τον πατριωτισμό που αρμόζει σε Έλληνα Πρωθυπουργό και μην ακούτε συμβουλές που χαρακτηρίζονται από φοβικά (τουλάχιστον) σύνδρομα προς τον θρασύδειλο Τούρκο Σουλτάνο!!

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η κ. Ρένα Δούρου;Η κυρία Ρένα Δούρου ήταν Περιφερειάρχης Αττικής την περίοδο (23 Ιουλίου 2018) της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας. Μια φωτιά που κατάστρεψε περιουσίες συνανθρώπων μας, μια φωτιά που κατάστρεψε το οικοσύστημα της περιοχής, μετατρέποντάς την σε κρανίου τόπο!

Μετά από δυο και πλέον χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη κάλεσε την κυρία Δούρου για να απολογηθεί, αφού είναι κατηγορουμένη μεταξύ πολλών άλλων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αφού ενέχε3ται για πράξεις και παραλήψεις της Περιφέρειας Αττικής!

Μετά την απολογία της στον ανακριτή, η πρώην Περιφερειάρχης αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο!

Φαίνεται, πως παρ΄ ότι κατέθετε επί 12ώρου, έπεισε την ελληνική δικαιοσύνη (ανακριτή και εισαγγελέα) με τον ισχυρισμό της, πως ευθύνεται η Πυροσβεστική, που δεν ενήργησε αστραπιαία από την πρώτη εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς!

Και χρειαζόταν 12 ολόκληρες ώρες για να πεισθεί η δικαιοσύνη;

Όμως, τον ίδιο ισχυρισμό διατύπωσε λίγες ημέρες πριν στον ανακριτή (πως δηλαδή τα εναέρια μέσα δεν επιχείρησαν άμεσα με την εκδήλωση της πυρκαγιά) και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα – Νέας Μάκρης Ηλίας Ψινάκης! Στον οποίο όμως, μετά την 4ωρη απολογία του (;;;), του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ!

Δηλαδή, ο κ. Ψινάκης είχε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από την κ. Δούρου;

Ωστόσο εμείς είμαστε σίγουροι ότι και οι επόμενοι κατηγορούμενοι θα κινηθούν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή, ρίχνοντας το ανάθεμα της φονικής πυρκαγιάς στην Πυροσβεστική!

Αλλοίμονο σε αυτούς που βρήκαν τραγικό – εφιαλτικό θάνατο και τους οικείους τους! Αλλοίμονο σε αυτούς που επέζησαν και είδαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής! Αλλοίμονο, σε αυτούς που πιστεύουν, ότι οι υπεύθυνοι της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι θα πληρώσουν, για να αναπαυθεί η ψυχούλα των αθώων θυμάτων αυτής της τραγικής πυρκαγιάς!!

Ανατροπή στη Δίκη Χρυσής Αυγής;Υπέρ της αναστολής στην έκτιση της ποινής και στους καταδικασθέντες για ποινές πάνω από 10 χρόνια, αλλά και σε εκείνους που καταδικάστηκαν για τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής με 13 χρόνια τάχθηκε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Αυτό το στηρίζει στο ότι σύμφωνα με το νόμο για να μη δοθεί αναστολή στους βαριά καταδικασθέντες πρέπει να είναι είτε ύποπτοι φυγής είτε να έχουν άγνωστη διαμονή στη χώρα είτε να έχουν κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις για να φύγουν.

Αναμένεται η απόφαση της Έδρας του δικαστηρίου…
ksipnistere 20/10/2020

 

 

 

Μητσοτάκης:

Η κατασκευή του φράχτη ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για

να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Απρίλιο

Μητσοτάκης: Η κατασκευή του φράχτη ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες

Στις Φέρες, όπου πραγματοποιήθηκε η αναλυτική παρουσίαση της πορείας των εργασιών για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, συζητώντας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρ. Μέτσιο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, και σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

Πριν από την αναλυτική παρουσίαση του έργου κατασκευής του νέου φράχτη το λόγο πήρε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ε.Ε.

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του νομού.

NEWSBEAST.GR 17/10/2020

 

 

 

 

Το δίλημμα της Ελλάδας!

Μητσοτάκης για ναυτικά μίλια και

μια «ΒΟΜΒΑ» προς Γερμανία (vid)

Οι δύο πιο «καυτές» δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως το Βερολίνο ετοιμάζει πρόταση για νέο γύρο διερευνητικών επαφών. Η Τουρκία πάντως δηλώνει αμετακίνητη και ψέγει την Ευρώπη, ενώ το Oruc Reis πλησιάζει όλο και πιο βόρειο προς Καστελόριζο.

Το αν οι Τούρκοι θα τολμήσουν να περάσουν τα 12 ναυτικά μίλια και να πλησιάσουν, κουνώντας σημαία, μέχρι τα 6, μένει να το δούμε τις επόμενες μέρες.

Θα σταθούμε όμως σε δύο σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Η πρώτη αφορά την Γερμανία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σήμερα από τις Βρυξέλλες πως μια καλύτερη έκφραση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης θα ήταν μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που να μην επιτρέπεται πώληση όπλων στην Τουρκία.

Ουσιαστικά, με αυτή του την αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» το Βερολίνο και την πώληση των υποβρυχίων στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας τι έγινε με τα πολεμικά αεροσκάφη F-35. «Θύμισα ότι άλλες χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πήραν απόφαση να μην πουλήσουν αεροσκάφη στην Τουρκία, όπως οι ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι θα κάνει η Γερμανία λοιπόν;;; Εδώ θα φανούν πολλά.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ

Το πιο σημαντικό θέμα των ημερών: Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η κόκκινη γραμμή της χώρας μας στην επιχειρησιακή δράση του Oruc Reis είναι τα 6 ή τα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Είναι γνωστό ότι έχουμε ήδη προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασης να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο από 6 στα 12 μίλια. Τα χωρικά ύδατα συνιστούν πυρήνα κυριαρχίας. Σκληρής κυριαρχίας. Όπως είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δρομολόγησε και ολοκλήρωσε συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για καθορισμό θαλασσίων ζωνών όπου η χώρα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι επίσης γνωστό ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της σε θάλασσα και αέρα όπου ο εθνικός μας εναέριος χώρος είναι 10 μίλια και οποιαδήποτε παραβίασή του αντιμετωπίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτά είναι γνωστά. Όλη η αυτή η συζήτηση περί επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, όπως την άκουσα να εκφράζεται δημόσια από την αντιπολίτευση, θεωρώ δεν μπορεί να γίνεται στα ΜΜΕ».

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμά της να επεκτείνει όποτε και όπως το κρίνει, τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια προσθέτοντας ότι «γνωρίζουν όλοι γιατί στο Αιγαίο δεν έχει γίνει ακόμη». Και κατέληξε: «Είναι μια πολύ σύνθετη συζήτηση για να απλοποιείται με αυτό τον τρόπο».

Αυτό που καταλάβαμε είναι πως το δίλημμα της κυβέρνησης δεν είναι το ΑΝ θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα από τα 6 στα 12 στο Αιγαίο, αλλά το αν πρέπει να το κάνει τώρα ή πιο μετά. Πολλά, ΙΣΩΣ, εξαρτηθούν από την τελική πορεία του ORUC REIS.

Το σίγουρο είναι ένα: Άπαξ και η Τουρκία μας οδηγεί σε στρατιωτική σύγκρουση, η Ελλάδα πρέπει να υπερασπιστεί το αναφαίρετο δικαίωμά της, όπως το ονόμασε ο πρωθυπουργός, δηλαδή την ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ με βάση το Διεθνές Δίκαιο (12 ναυτικά μίλια) και να αποφεύγονται δηλώσεις τύπου Γεραπετρίτη

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ

https://www.youtube.com/watch?v=9TgEoOikvIM&feature=emb_logo

ksipnistere 16/10/2020

 

 

 

ΤΩΡΑ... Παρέμβαση Μητσοτάκη:

Η ΕΕ να φανεί συνεπής απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού πριν την έναρξη του Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Να δείξει συνέπεια απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο.

«Θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τη νέα προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, την απαράδεκτη συμπεριφορά με την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την απόφαση για τα Βαρώσια.

Η Τουρκία παραμένει συνεπής στην προκλητική συμπεριφορά. Την ίδια συνέπεια πρέπει να δείξει η Ευρώπη στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟΧΟΣ - Οκτωβρίου 15, 2020

 

 

 

Μητσοτάκης σε Μισέλ:

Θα θέσω στη Σύνοδο Κορυφής τη νέα μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Θα θέσω στη Σύνοδο Κορυφής τη νέα μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης

είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για

έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Μισέλ ότι θα θέσει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου τη νέα αυτή μονομερή ενέργεια, που αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας.

 

Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Τουρκία - Σε συναγερμό η Αθήνα

12/10/20 - 12:51
Επικίνδυνη κλιμάκωση από την Τουρκία - Σε συναγερμό η Αθήνα - Επιστρέφει εσπευσμένα ο υπουργός Άμυνας

Ενημερώθηκε: 12/10/20 - 15:19

 

 

 

 

Με αποφάση Μητσοτάκη

ακυρώνεται η στρατιωτική παρέλαση

λόγω κορονοϊού!

Newsroom Newsroom  05.10.2020 - 14:35

Λάθος κίνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως δεν θα γίνουν οι

μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Aπλά να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, πως πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου, η στρατιωτική παρέλαση στην Κύπρο έγινε κανονικά, εκεί που η Αθήνα ''ξέχασε'' να στείλει μαχητικά F-16 όπως πριν ένα χρόνο.

Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί, η Αθήνα επιλέγει να μην ανυψώσει το φρόνημα των Ελλήνων, παίρνοντας μία ακατανόητη απόφαση.

Βέβαια η Τουρκία, έχοντας τα τετραπλάσια από την Ελλάδα κρούσματα, έκανε κανονικά παρελάσεις.

Τι ανακοίνωσε αναλυτικά ο Στέλιος Πέτσας

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε την απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πέτσας παρουσίασε και δεδομένα που δείχνουν ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από χώρες με παρόμοιο πληθυσμό όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα τόσο σε επίπεδο αριθμού θυμάτων, όσο και σε επίπεδο αριθμού κρουσμάτων.

'Kεραυνοί'' Ισραήλ κατά Τουρκίας:

"Επιδιώκει την περιφερειακή αποσταθεροποίηση"

https://www.youtube.com/watch?v=OIGRtp4AgBM&feature=emb_logo

''Σενάριο Ναγκόρνο/Καραμπάχ'' στην Α.Μεσόγειο

θέλουν σύμβουλοι της τουρκικής κυβέρνησης

https://www.youtube.com/watch?v=qWC6q_T-Q3A&feature=emb_logo

 

 

 

 

Ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση

για νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση για νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

θα απευθύνει αύριο, στις 11:00, ομιλία σε εκδήλωση στο

Μουσείο της Ακρόπολης,

μαζί με τον πρόεδρο της

Microsoft Μπραντ Σμιθ (Brad Smith),

όπου θα παρουσιαστεί μία νέα επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Δ.Ε.Η.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020, 19:25

 

 

 

 

Μητσοτάκης:

''Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων!''

Newsroom Newsroom 02.10.2020

Επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού για το ''Βατερλώ'' της Συνόδου Κορυφής

Συνέντευξη στους Έλληνες δημοσιογράφους παραχωρεί αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα δήλωσε ικανοποιημένος για το κείμενο συμπερασμάτων όσον αφορά την Τουρκία!

Δηλαδή χαίρεται που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή κυρώσεις;

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ελληνική ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου, ενώ στάθηκε στην αναφορά που γίνεται στο Κείμενο Συμπερασμάτων της Συνόδου, στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, επιμένοντας ότι αυτές αφορούν μόνο στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για δύσκολη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι η Αθήνα είχε απορρίψει εξ αρχής το πρώτο κείμενο που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο. Όπως είπε, το τελικό κείμενο είναι πολύ καλό για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, αν δεν πρόκειται για θλιβερή άγνοια του Πρωθυπουργού τότε πρόκειται για εξίσου θλιβερή επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού για το «Βατερλώ» της Συνόδου Κορυφής.

«Οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται και οι όποιες αποφάσεις εφόσον χρειαστεί αυτές να παρθούν – το απευχόμαστε θέλω να το ξαναπώ – θα παρθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε.

«Αποτυπώνεται στην παράγραφο 16 ότι οι διερευνητικές επαφές αφορούν ένα ζήτημα, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Υπάρχει και η θετική ατζέντα. Ότι εμείς προσδοκούμε σε γόνιμη και θετική σχέση με την Τουρκία υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι όροι» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, σημείωσε πως «υπάρχουν σαφέστατες αναφορές σε ζητήματα που αφορούν στην Κύπρο. Ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας. Μια πολύ σημαντική αναφορά ως προς την Κύπρο είναι ότι ο τρόπος που μπορεί να λύσει τις διαφορές της για τις θαλάσσιες ζώνες είναι μέσα από διαπραγματεύσεις με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Πολύ σημαντική αναφορά στο ψήφισμα 550 του ΟΗΕ το οποίο αναφέρεται με σαφήνεια στα ζητήματα που αφορούν την Αμμόχωστο» συνέχισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «Ήταν δύσκολη διαπραγμάτευση. Το τελικό κείμενο είναι αρκετά διαφορετικό από το αρχικό. Πιστεύω ότι καταλήξαμε σε ένα πολύ καλό κείμενο για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και τις σχέσεις Ε.Ε – Τουρκίας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για πρώτη φορά “βλέπει θετικά στοιχεία” σε απόφαση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ!

Η Τουρκία απορρίπτει την συγκεκαλυμμένη “απειλή” των κυρώσεων που διατυπώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση εναντίον της σε απάντηση των παράνομων δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η συνεχιζόμενη χρήση μίας ρητορικής κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τον τρόπο αυτόν».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορισμένα στοιχεία των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την Τουρκία είναι θετικά, αλλά πολλά σημεία βρίσκονται σε διάσταση με την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση «έγιναν όμηρος» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι χρειάζεται να δημιουργήσουν από κοινού έναν μηχανισμό ο οποίος θα συντονίζει τις δραστηριότητές τους στο θέμα των υδρογονανθράκων και θα διασφαλίζει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των υδρογονανθράκων μέσω της TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής

https://www.youtube.com/watch?v=1oJ9glA2ArY&feature=emb_logo

 

 

 

 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Πεϊτσίνοβιτς:

Συζήτησαν για την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Δείτε τις φωτογραφίες

Συνάντηση Μητσοτάκη - Πεϊτσίνοβιτς: Συζήτησαν για την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Συζήτηση για την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου, Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.

H ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει θέσει ως προτεραιότητά της την προστασία της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου σε καιρό πανδημίας.

Η κ. Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς χαρακτήρισε την ελληνική Προεδρία εξαιρετική παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνεπάγεται η πανδημία.

O πρωθυπουργός και η γενική γραμματέας μίλησαν επίσης για το ορόσημο της 4ης Νοεμβρίου 2020, ημέρα συμπλήρωσης 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ρώμη, 4.11.1950), κατά την οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στην Αθήνα η 130η ετήσια Υπουργική Σύνοδος με την πανηγυρική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή. Την κ. Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς συνόδευε o διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Μίροσλαβ Πάπα.

NEWSBEAST.GR 1/10/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided