Τρίτη, Ιανουάριος 26, 2021

EΛΛΑΔΑ 10ος

 

 

 

 

 

 

 

«Σκύλιασε» ο τουρκικός Τύπος για την τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Σκύλιασε» ο τουρκικός Τύπος για την τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Newsroom Newsroom 29.10.2020

Τι γράφουν τα δημοσιεύματα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ, για την ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, εμβαδού 745 τ.μ και βάρους 200 κιλών, την Τετάρτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: Σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία στο Καστελόριζο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, που χαρακτηρίζει «προκλητική» την ενέργεια. «Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται μετά τη νέα πρόκληση της Ελλάδας, στο πλησιέστερο προς την Τουρκία νησί του Καστελόριζου, με τη ύψωση γιγαντιαίας ελληνικής σημαίας που μπορεί να δει κάποιος με γυμνό μάτι από το Κας» αναφέρει το δημοσίευμα, προβάλλοντας και τις δηλώσεις του δημάρχου Κας, Μουτλού Ουλουτάς, που μίλησε για προκλητική ενέργεια από την Ελλάδα, παραμονές της 97ης επετείου της Ημέρας της Δημοκρατίας στην Τουρκία.

Ο δήμαρχος Κας ισχυρίστηκε πως η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, είχε στόχο να επισκιάσει τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο δήμος για την 97η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέϊζερ. «Στ’ όρος Γκεντί Εφέ που είναι ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, θα σχηματισθεί με λέιζερ η τουρκική σημαία ενώ στο πλαίσοα των εορτασμών, θα υπάρξουν 17 βολές πυροβολικού. Πιστεύω πως επειδή άκουσαν για αυτές τις εκδηλώσεις έστησαν μια τέτοια σημαία στο λιμάνι του Καστελόριζου» δήλωσε προκλητικά ο δήμαρχος Κας, παραβλέποντας πως η σημαία υψώθηκε σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Τουρκία τιμάει σήμερα την 79η επέτειο, από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

 

 

 

 

 

Σοφία Βέμπο, η φωνή της Νίκης στα δικά μας «εθνικά» αυτιά


Γέννηση: 10 Φεβρουαρίου 1910

Απεβίωσε: 11 Μαρτίου 1978, Αθήνα

Τι αισθάνονται οι σημερινοί άνθρωποι στο άκουσμα των τραγουδιών που έμειναν αξέχαστα
Οσο κι αν η Σοφία Βέμπο είναι για τα δικά μου αυτιά, τα τραγούδια της μεταπολεμικής Ελλάδας, κάθε 28η Οκτωβρίου συγκινούμαι με τα «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά». Ισως γιατί όταν πήγαινα στο δημοτικό και συμμετείχα σε σχολικές εορτές, η λήξη του πολέμου ήταν μόνο 20-25 χρόνια πίσω, σαν να μιλάμε σήμερα για το 1985.
Η Βέμπο ήταν μία ηρωίδα για τα παιδιά της δικής μου γενιάς, μια ηρωίδα απτή, γιατί την είχαμε δει και στο «Αλάτι και Πιπέρι» του Φρέντυ Γερμανού.
Τη βλέπαμε σαν μια εκκεντρική φιγούρα, ξέραμε ότι το σπίτι της ήταν κάπου στη Στουρνάρη, η Βέμπο ήταν ένα κομμάτι μιας μεγάλης Ελλάδας.
Σε αυτήν την Ελλάδα χωρούσαν και τα νιάτα των γονιών μας, γι' αυτό ίσως για μένα το «Σ' αγαπώ και μ' αρέσει η ζωή» μου θύμιζε πάντα κάποιο δρομάκι στην Κυπριάδου.
Ωστόσο, η Βέμπο ήταν η τραγουδίστρια της Νίκης.
Η ιδιότητα αυτή την ανέβαζε μία σκάλα πάνω από τις άλλες δημοφιλείς ερμηνεύτριες του ελαφρού τραγουδιού που άκουγαν όλοι και που ακούγαμε και εμείς οι νεότεροι σε ραδιοφωνικές εκπομπές του Β΄ Προγράμματος.
Η Βέμπο διέφερε.
Εκείνη, ήταν «παλικάρι». Ισως βοηθούσε η «περίεργη» εξωτική ομορφιά της, με τα μαύρα, πυκνά μαλλιά και το ευθύβολο βλέμμα.
Η Βέμπο ενσάρκωνε μία Μπουμπουλίνα του '40, γνώριμη και οικεία.
Εμπαινε σε κάθε σπίτι.
Νοικοκυρές μαγείρευαν και σιγοτραγουδούσαν μαζί της.
Σήμερα, η Σοφία Βέμπο ανήκει σε μια Ελλάδα που γλιστράει πίσω στον χρόνο.
Αναρωτιέμαι πόσο «μουσειακά» να είναι τα τραγούδια της στα πολύ νεανικά αυτιά.
Για τα παιδιά του 2010, η Βέμπο ανήκει στην εποχή της γιαγιάς ή της προ-γιαγιάς, ανήκει σε μία εποχή που ενδεχομένως αδυνατούν να καταλάβουν.
Ωστόσο, τα τραγούδια της Νίκης επιβιώνουν.
Προσπέρασαν τα ταγκό και τα βαλσάκια, που άρεσαν τόσο το 1950, προσπέρασαν τις δεκαετίες και επιβιώνουν σαν «λαϊκά» εμβατήρια.
Είναι ένα επίτευγμα, αν θέλει κανείς να το δει με αυτόν τον τρόπο.
Σκέφτομαι ότι το 1940 η Σοφία Βέμπο ήταν τότε κοπέλα 30 ετών.
Όπως οι συνομήλικές της, είχε την ατυχία να ζήσει την εμπειρία του πολέμου, που τσακίζει ζωές ή συνθλίβει όνειρα.
Συχνά, απλώς τα καθυστερεί, τα μεταπλάθει, τους δίνει άλλο σχήμα.
Η Βέμπο είχε «ανδρεία», θάρρος και ορμή ζωής.
Στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων, η Βέμπο υπήρξε μία «μάνα».
Εμψύχωσε και χάρισε χαμόγελα και δάκρυα.
Είχε ανάστημα και αυτό οι Έλληνες της το αναγνώρισαν.
"Τραγούδια της νίκης":
* Βγάζει ο Ντούτσε τη στολή του.
* Ειρήνη.
* Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου.
* Κορόιδο Μουσολίνι.
* Στον πόλεμο βγαίνει ο Ιταλός.
* Παιδιά της Ελλάδος παιδιά.

Tου Νικου Βατοπουλου

Πόσο λυπάμαι - Σοφία Βέμπο


https://www.youtube.com/watch?v=2MiE63RJmDs&feature=emb_logo

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 27.10.20

Το Έπος του 1940-1941 συνεχίζει να λάμπει στο στερέωμα…
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Είμαι ευτυχής που έλκω την καταγωγή μου από την ακριτική και μαρτυρική Κόνιτσα! Είμαι ευτυχής που στα νιάτα μου γνώρισα από κοντά τον Μεγάλο Ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Πωγωνιανής Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης Σεβαστιανό! Είμαι ευτυχής γιατί γνώρισα στην συνέχεια, τον συνεχιστή του μεγάλου έργου του και τον εθνικό αγώνα για την ελληνική Βόρειο Ήπειρο, σημερινό Μητροπολίτη Ανδρέα!

Ξημερώνοντας λοιπόν η 28η Οκτωβρίου 2020 ο Μητροπολίτης Ανδρέας μας θυμίζει την 28η Οκτωβρίου 1940 και μας οπλίζει με Πίστη και Εμπιστοσύνη για τις σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας υπό την αρχηγία του Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου!

Αναφέρει συγκεκριμένα το ΔΤ της Μητροπόλεως Πωγωνιανής Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης:

«Στην τρισχιλιόχρονη ιστορία του, το Ελληνικό Έθνος δεν βρέθηκε τόσο ενωμένο – σαν “μια γροθιά” - όσο την στιγμή, πού “υποβρύχιο άγνωστου εθνικότητος” τορπίλισε, στο λιμάνι της Τήνου, το εύδρομο τού Πολεμικού μας Ναυτικού “ΕΛΛΗ”, πού βρισκόταν εκεί, για να αποδώσει τιμές στην Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την εορτή της Κοιμήσεώς Της, στις 15 Αύγουστου 1940.

Η Κυβέρνηση, θέλοντας να διατηρήσει την ουδετερότητά της, χαρακτήρισε το υποβρύχιο “άγνωστου εθνικότητος”. Κι’ αυτό, ενώ κρατούσε στα χέρια της τα θραύσματα τον τορπιλών, πού έδειχναν την ταυτότητα τού πλοίου – δολοφόνου: ΙΤΑΛΙΚΗ!

Άλλα το ένστικτο τού Λαού μας κατάλαβε από την πρώτη στιγμή την πραγματικότητα. Και κρύβοντας τον πόνο του για το πρωτοφανές εκείνο ανοσιούργημα, πίστευε ακράδαντα, ότι σύντομα θα έδινε την απάντηση στους θρασείς τολμητίες η υβρισμένη “Παναγία τῆς Τήνου”.

Έτσι, δεν ήταν καθόλου παράξενο, ότι όταν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι σειρήνες ανήγγελλαν την επίθεση της φασιστικής Ιταλίας εναντίον τῆς Χώρας μας, και οι καμπάνες των Εκκλησιών καλούσαν τον πληθυσμό σε προσευχή, ο Λαός μας ξεχύθηκε στους δρόμους, για να διαδηλώσει την απόφασή του ή να ζήσει ελεύθερος ή να πεθάνει για την Ελλάδα την πολυαγαπημένη Πατρίδα του.

Κι’ ενώ ο Λαός πανηγύριζε στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων, κι’ οι φαντάροι μας “με το χαμόγελο στα χείλη” βάδιζαν για το Μέτωπο, οι Έλληνες, όλοι οι Έλληνες, έμεναν ενωμένοι κάτω από την άξια Ηγεσία εκείνων των καιρών. Ηγεσία: πολιτειακή, πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική. Επί κεφαλής τού Κράτους, ο Βασιλεύς Γεώργιος ὁ Β΄. Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Μεταξάς. Αρχιστράτηγος, ο Αλέξανδρος Παπάγος. Και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο από Τραπεζούντας Χρύσανθος Φιλιππίδης.

Πραγματικά. Μια Ηγεσία αντάξια των περιστάσεων, πού είχε έγκαιρα προετοιμάσει το Έθνος, καθώς ο ορίζοντας στην Ευρώπη είχε θολώσει και είχε ήδη αρχίσει, από την 1η Σεπτεμβρίου 1939, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η τότε Κυβέρνηση και οι Ηγήτορες τού Στρατού, σιωπηλά και αθόρυβα, είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, εν τῷ μέτρῳ βεβαίως τού δυνατού, για την αντιμετώπιση τού εχθρού, ο οποίος, άλλωστε, δεν έκρυβε τις προθέσεις του. Και η Εκκλησία, υπό την Ηγεσία τού μεγάλου εκείνου Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, σκέπασε στοργικά κάτω από τις φτερούγες της, “ως η όρνις τα νοσσία εαυτής”, τον Λαό και τον Στρατό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, την μεγάλη αξία πού έχει η ενότητα της Πίστεως, και η συναλληλία Πολιτείας και Εκκλησίας.

Έτσι απλά, αλλά αποφασιστικά, γράφτηκε το Έπος τού 1940 – 41, το οποίο είναι και θα μένει αιώνια δόξα της Ελλάδος και της Οικουμένης, όσο κι’ αν οι τότε σύμμαχοί μας παρασπόνδησαν και κατάφωρα μάς αδίκησαν. Και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις τῆς Χώρας αγρυπνούν ακλόνητες στις επάλξεις τού Εθνικού Χρέους. Και αν, ο μη γένοιτο, το απαιτήσουν οι ταραγμένοι καιροί μας, τα σημερινά Ελληνόπουλα, πάλι “με το χαμόγελο στα χείλη” θα απαντήσουν στις όποιες προκλήσεις. Γιατί το Έπος τού 1940 – 41 συνεχίζει να λάμπει στο στερέωμα. Και να μάς δείχνει τον δρόμο. Τον δρόμο πού οδηγεί στο μεγαλείο και στην δόξα, και πού θα συνεχίσει να φωτίζει ολόκληρη την Οικουμένη.»!!

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;Ηχηρή παρέμβαση είχαμε από την Ρωσική Πρεσβεία προ λίγων ημερών, για το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών, ώστε τα χωρικά τους ύδατα να φτάνουν έως τα 12 ναυτικά μίλια.

Όπως δε αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η Ρωσία θεωρεί ως “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια:

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών. Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο»!

Η παραπάνω απόφαση, που είναι απόφαση του Βλαδίμηρου Πούτιν, θα έπρεπε να “λύσει” τα χέρια του Έλληνα Πρωθυπουργού, ώστε να πράξει αυτό που δεν τόλμησε καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν, υπό τον φόβο του τουρκικού casus belli (αφορμή πολέμου)!

Μάλιστα, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το ζητάει επίσημα από τον Πρωθυπουργό!

Και δεν με ενδιαφέρει το γιατί όσο κυβερνούσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έκανε! Με ενδιαφέρει ότι σήμερα το απαιτεί και πρέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να το κάνει πράξη, εδώ και τώρα!

Για να σταματήσει ο Ρ. Τ. Ερντογάν τα τσαμπουκαλέματα στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο και για να καταλάβει η Άγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για όλα!

Τα παραπάνω έγραφα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020!

Για να έχουμε στην συνέχεια τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (εκ καραμπόλας) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει στη Βουλή και να “ανάβει φωτιές” (όπως συχνά το συνηθίζει), πως: “είναι εθνικισμός η ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια”!

Για να ακολουθήσει o ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και να μας υπενθυμίσει πως:

“Υποχρέωση της χώρας είναι να υπερασπίζεται την κυριαρχία της. Η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στη θάλασσα στα 6 ναυτικά μίλια και στον εναέριο χώρο στα 10”!

Ταυτιζόμενος απόλυτα με την Πρωθυπουργεύουσα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε δηλώσει:

“Η ελληνική κυριαρχία είναι 6 μίλια και η δυνητική ελληνική κυριαρχία είναι τα 12 μίλια”!

Όταν ο ευρισκόμενος στην Αθήνα ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ δήλωνε πριν από λίγες ώρες, ότι:

“Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών υδάτων του έως τα 12 ναυτικά μίλια”!

Τελικά, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;;

Προβοκάτσια κατά του Ντόναλντ Τραμπ;Πλησιάζουμε στις 3 Νοεμβρίου 2020, ημέρα εθνικών εκλογών στις ΗΠΑ! Όπου αναμετρώνται ο νυν Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων με τον εκπρόσωπο του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, “Δημοκρατικό” Τζο Μπάιντεν!

Υπό αυτής της χρονικής πιέσεως, με ενημέρωσαν από τα Δωδεκάνησα, ότι η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα δεν απαντά σε τηλέφωνα Ελλήνων που έχουν την Αμερικανική Υπηκοότητα και οι οποίοι ζητούν να πληροφορηθούν, πως μπορούν να συμμετέχουν την ψηφοφορίας!

Μου καταγγέλλουν, ότι συμβαίνει ακριβώς ότι συνέβαινε και στις εκλογές του 2016, από τη στιγμή που στην Αμερικανική Πρεσβεία γνωρίζουν πως το 90% στην Ελλάδα με Αμερικανική Υπηκοότητα ψηφίζουν Ντόναλντ Τραμπ!

Γνωρίζει αυτήν την καταγγελία το εν Αθήναις γραφείο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος;;
ksipnistere.com 28/10/2020


 

 

 

 

 

Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία !


Είναι οι δοτές, ελληνόφωνες "κυβερνήσεις" που πτώχευσαν, ξεπούλησαν και υποθήκευσαν ολόκληρη την πατρίδα, που κατέστρεψαν την βιομηχανία, το εμπόριο, την πολεμική βιομηχανία, την γεωργία, τον τουρισμό, το σύστημα υγείας, το συνταξιοδοτικό, αδυνάτισαν και αποδόμησαν το στράτευμα, έδιωξαν πάνω από 500 χιλιάδες λαού στο εξωτερικό και εξανάγκασαν σε ακραία ανέχεια μεγάλο μέρος των Ελλήνων ενώ οι ίδιοι παραμένουν στο απυρόβλητο της δικαιοσύνης, έχοντας κάνει παράνομη κατάληψη στην ξενοκίνητη βουλή του ανύπαρκτου κράτους, με παχυλούς μισθούς και κραυγαλέα προνόμια, δρώντας ως δωσίλογοι και ανθέλληνες προδότες.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο καθεστώς της κοινοβουλευτικής δήθεν δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που νομοθετούν ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν σε εξόντωση το λαό μας και σε διάλυση την πατρίδα μας.

Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Με τον διχασμό ,τον τρόμο και τον φόβο προσπαθούν να επιβληθούν! Είναι αδίστακτοι ... Με διχασμένη την Κοινωνία οδηγούμαστε στην παγίδα τους! Ο διχασμός στην Κοινωνία είναι το πρώτο που μετράει για το καθεστώς και τον μ ε θ ο δ ε ύ ο υ ν  με την  π ρ ο π α γ ά ν δ α  των κρατικοδίαιτων μ . μ . ε.

Ο Ελληνικός λαός ακόμα και τώρα δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει τι του ετοιμάζουν πραγματικά. Ο καιρός έφτασε και ήδη βλέπουμε ένα λαό υποταγμένο- από τα λάθη του και την αφέλεια του- σε ένα καθεστώς τρόμου.

Δεν θέλει πολύ σκέψη ούτε και μεγάλη έρευνα για να καταλάβει κανείς ότι οι ψευτοηγέτες των μπαλκονιών που σήκωναν το χέρι ψηλά και χαιρετούσαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τους ψηφοφόρους τους για να τους μαγέψουν, σήμερα έγιναν στρατιωτάκια. Στέκονται ακούνητα αμίλητα και "τραβούν" προσοχή στις ξένες δυνάμεις παραδίνοντας σιγά σιγά την χώρα στους κατακτητές. Είναι η ατζέντα του Νέου Κόσμου που βρίσκεται σε εξέλιξη - η ιδιωτικοποίηση όλων των χωρών, και τελικά η κατοχή και ιδιωτικοποίηση ολόκληρου του πλανήτη!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ !!... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !! ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ !!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ !!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!
ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ !!

Αναρτήθηκε από

 

 

 

 


ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ε.Α.

Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΣΤΙΧΙΑΔΗΣ

ΘΕΜΑ :  ΔΙΑΦΥΛΑΞΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ :

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2015 ΑΠΟ «ΟΧΙ»  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ «ΝΑΙ».

ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΙΔΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ, ΤΟ Γ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΦΕΚ 94Α ΤΗΣ 14 ΑΥΓ 2015 / ΣΕΛ 1023) ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ:

…………………………Κάθε νομοθετικό ή άλλο μέτρο που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου του προγράμματος, το οποίο ενδέχεται να έχει αντίκτυπο στις τραπεζικές συναλλαγές, τη φερεγγυότητα, τη ρευστότητα, την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων κ.λπ., θα πρέπει να λαμβάνεται σε στενή διαβούλευση με την ΕΕ / την ΕΚΤ / το ΔΝΤ και κατά περίπτωση τον ΕΜΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

 

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ

ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ 350 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΑΥΘΕΡΑΙΤΩΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ 675 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ (675,088,655,321 €)

(13 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ).

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

1 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ (1,000,000,000,000€) ;;

 

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ / ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 / ΣΕΛΙΣ 14 – 16

https://www.elsyn.gr/sites/default/files/book_files/diadilosi2015.pdf :

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ :

« Τα πιστωτικά έσοδα (δανεισμός) παρουσιάζουν αύξηση, σε σχέση µε τα προϋπολογισθέντα, κατά € 675.088.655.321,21, ανερχόμενα συνολικά σε €771.074.655.321,21. ……………….. Εν προκειµένω, πάντως, δεν προκύπτουν µε ακρίβεια ούτε οι φορείς, οι οποίοι συµµετέχουν στον εν λόγω βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ούτε που διοχετεύτηκε η ρευστότητα που προκλήθηκε από τις ανωτέρω πράξεις. ………… µε το 59488/08.09.2016 έγγραφο της 7ης Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον Ο∆∆ΗΧ, ζητήθηκε αναλυτική κατάσταση των φορέων που συµµετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο» και επομένως στο βραχυπρόθεσμο δανεισμό, αλλά µε την 1648/13-09-2016 απαντητική του επιστολή ο Ο∆∆ΗΧ δεν παρείχε επαρκή πληροφόρηση

 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΑΝ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, 675 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (675,000,000,000 €) ;;

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΜΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΙΩΠΗΣ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Ή ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ;;

 

ΕΠΙΠΕΛΟΝ

ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ  Ή ΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

Άρθρο 120 του συντάγματος / παράγραφος 4

H τήρησητoυΣυντάγματος επαφίεται στoν πατριωτισμό των Ελλήνων, πoυ δικαιούνται και υπoχρεoύνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον oπoιoυδήπoτε επιχειρεί να τo καταλύσει με τη βία ;;;;

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Triklopodia 18/10/2020

 

 

 

 

Η Ελλάδα δεν θα θέσει θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής

Newsroom Newsroom 15.10.2020 - 13:15

Πουθενά στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου η Τουρκία!

Η Αθήνα δείχνει πλέον με τον χειρότερο τρόπο πως είναι πλέον έτοιμη να συρθεί και σε διαπραγματεύσεις, αλλά και σε παραχωρήσεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δεν πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής της 15ης και 16ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες με αίτημα άμεσης ενεργοποίησης κυρώσεων - περιοριστικών μέτρων κατά της Τουρκίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ελλάδα θέλει να σταλεί ένα μήνυμα στην Τουρκία, να καταστεί ακόμα πιο δεσμευτικό το πλαίσιο της προηγούμενης Συνόδου (1-2 Οκτωβρίου) και να γραφτούν όλα αυτά σε συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Deutsche Welle, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τη γερμανική κυβέρνηση, αναφέρει ότι ''θέμα κυρώσεων δεν έχουν θέσει επισήμως μέχρι στιγμής ούτε η Αθήνα και ούτε η Λευκωσία!''

Συνεπώς στη Σύνοδο οι 27 δεν θα διαπραγματευτούν μεταξύ τους κάποιο συγκεκριμένο πακέτο, παρά μόνο μια λεκτική αναδιατύπωση της συμφωνίας της 1ης Οκτωβρίου!

Δηλαδή πότε θα αντιδράσει η Αθήνα; Όταν τα τουρκικά ερευνητικά φθάσουν λίγο έξω από τον Πειραιά;

Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου - Πουθενά κυρώσεις!

Προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των 27 με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή, το Brexit, τον CΟVID-19 και τις σχέσεις με την Αφρική, διοχετεύθηκε στον Τύπο.

  • Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον COVID19, στο προσχέδιο των συμπερασμάτων αναφέρονται τα εξής: "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αξιολόγησε την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση και χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στον συνολικό συντονισμό σε επίπεδο ΕΕ κατά της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης για μια συντονισμένη προσέγγιση στον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας".
  • Σε σχέση με το Brexit, "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι η μεταβατική περίοδος θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και σημειώνει με ανησυχία ότι η πρόοδος στα βασικά ζητήματα που ενδιαφέρουν την Ένωση δεν επαρκεί ακόμη για την επίτευξη συμφωνίας".
  • Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Αφρική, τα συμπεράσματα αναφέρουν ότι "η ΕΕ αποδίδει υψηλή προτεραιότητα στην ενίσχυση των στρατηγικών της σχέσεων με την Αφρική και της εταιρικής σχέσης της με την Αφρικανική Ένωση, οι οποίες παραμένουν βασισμένες σε αμοιβαία συμφέροντα και κοινή ευθύνη. Η Αφρική είναι ένας φυσικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προκύπτει από τη γεωγραφική, ιστορική και πολιτιστική μας εγγύτητα, καθώς και από κοινές αξίες και δεσμεύσεις. Το μεταβαλλόμενο παγκόσμιο τοπίο και οι πολλές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο ηπείροι υπογραμμίζουν τη σημασία της εμβάθυνσης και της ανανέωσης των πολιτικών μας σχέσεων και συνεργασίας σε όλους τους τομείς".

Η Τουρκία, πουθενά με ευθύνη και της Αθήνας!

"Kαψόνι'' Τούρκων σε Δένδια:

Μπλόκαραν επί 20 λεπτά το αεροσκάφος που τον μετέφερε

https://www.youtube.com/watch?v=aCeuHWJJWUw&feature=emb_logo

''Πράσινο φως'' Γερμανών σε Τούρκους να συνεχιστούν οι προκλήσεις

https://www.youtube.com/watch?v=F1lJUmB0HzE&feature=emb_logo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

 

 

 

 

Δικαιολογημένη απορία:

Τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει εκ των προτέρων ;

Μου είναι αδιανόητο ότι η Ελλάδα (ό Κυριάκος Μητσοτάκης κι η παρεούλα δηλαδή) επιμένουν να καθίσουν σε τραπέζι διαπραγματεύσεων με την Τουρκία που δημιουργεί με κυνισμό νέα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο.

Πολλά λέγονται... αν υπάρχει αυτο το σενάριο είμαι περίεργος πώς θα το φέρει στο λαό...Μοιράζεται ο εναέριος χώρος του Αιγαίου με την Τουρκία! Η κυβέρνηση σιωπά! Τα κόμματα δεν αντιδρούν! Στο σκοτάδι ο ελληνικός λαός!

Η μυστική διπλωματία που διεξάγεται με την Τουρκία γα τα εθνικά θέματα, δεν έχει προηγούμενο. Ότι μάθαινει ο ελληνικός λαός προέρχεται είτε από δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, που τα βγάζουν όλα στη φόρα για να δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα, είτε από ΜΜΕ ξένων χωρών.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν ενημερώνει κανέναν απολύτως, ούτε καν τη Βουλή, που υποχρεώνεται συνταγματικά να το κάνει. Αλλά και τα κόμματα από την πλευρά τους δεν ασκούν την απαιτούμενη πίεση και δεν ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για όσα διαδραματίζονται. Γιατί;

Τελευταίο κρούσμα η συμφωνία που κλείστηκε με την Τουρκία, με αφορμή τον περίφημο «μηχανισμό αποσυμπίεσης» στο ΝΑΤΟ. Μια συμφωνία που «βαφτίστηκε» τεχνική, που δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν πέρασε από τον έλεγχο και την ενημέρωση της Βουλής, που διεξήχθη και υπογράφτηκε ως κείμενο για πρώτη φορά μεταξύ δύο ανωτάτων αξιωματικών των δύο χωρών, υπό τον Αμερικανό αντιπρόεδροτης Στρατιωτικής Επιτροπής στην αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ και όχι των εκεί εντεταλμένων πρέσβεων στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία(Μ.Α ΝΑΤΟ), για λόγους που έχουν να κάνουν με την ευθύνη της υπογραφής.

Απορίας άξιο είναι, το πως ο Α/ΓΕΕΘΑ δέχθηκε να υπογραφεί ένα τέτοιο κείμενο από αξιωματικό. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για το περιεχόμενό του!

Ένα περιεχόμενο που το μαθαίνουμε όμως σήμερα, από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γερμανικής εφημερίδας “Frankfurter Allgemeine Zeitung»(FAZ), που αποκάλυψε λεπτομέρειες του μηχανισμού αποσυμπίεσης η αποτροπής κρίσεων Ελλάδας –Τουρκίας .

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της FAZ, επιχειρείται η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όπως και η ανάπτυξη μόνιμης γραμμής «hotline» μεταξύ των δύο χωρών, για να μπορέσουν να ανταλλάσσονται γρήγορα πληροφορίες με την κίνηση των πλοίων και αεροπλάνων.

Αυτό σύμφωνα με τη FAZ θα επιτυγχάνεται με την αποσυμφόρηση, στον εναέριο χώρο, με τον καθορισμό ξεχωριστών πτητικών ζωνών και την εκπομπή σταθερών ηλεκτρονικών σημάτων.

Αν τελικά ισχύσει αυτό που αναφέρει ως γεγονός η γερμανική εφημερίδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η υποχρέωση της Τουρκίας να υποβάλλει σχέδια πτήσεων, όταν τα αεροπλάνα της σκοπεύουν να εισέλθουν στη δικαιοδοσία του FIR Αθηνών, τότε αυτό θα σημάνει την καθαρή υπονόμευση της ισχύος του FIR Αθηνών, για όφελος απαιτήσεων της Τουρκίας.

Το εκπληκτικό δε είναι, ότι αυτό το κείμενο που αναφέρει η FAZ, δεν δίδεται στη δημοσιότητα στην Ελλάδα, τα ελληνικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα, αλλά αυτό το κείμενο κοινοποιήθηκε στα 30 μέλη του ΝΑΤΟ! Δηλαδή το γνωρίζει ακόμη και ο Ζάεφ , αλλά το αγνοούμε εμείς!

αναγνωστης  11/10/2020

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided