Πέμπτη, Οκτώβριος 22, 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ος

 

 

 

 

 

 

 

Καταστράφηκε η οικονομία μας επειδή έδιναν δάνεια σε... ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ και οχι σε Ελληνες !

 

 

 

 

Καταστράφηκε η οικονομία μας επειδή έδιναν δάνεια σε... ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ και οχι σε Ελληνες !

Έπαιρναν τα λεφτά και τα έστελναν στις χώρες τους οι μουχαμετιδες και εσυ μαλακα Ελληνα χρεοκόπησες και σου βάζουν μνημόνια....

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΧΑΒΑΛΕ..ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ..ΜΟΧΑΜΑΝΤ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΤΟΝ ΛΕΝΕ;; Ο ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ Ο ΙΜΑΜΗΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ...ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΙΔΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ;;; Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ;;

ksipnistere.com  25/7/2020

 

 

ΕΝΦΙΑ:

Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων απαλλάσσονται από την καταβολή του

Απαλλάσσονται φέτος πλήρως από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως αναφέρεται σε σχετική διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή. Αναλυτικά, οι κατηγορίες αυτές είναι οι εξής:

Στις οικογένειες που είναι τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή έχουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστό 80% και άνω, χορηγείται πλήρης ( 100%) απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ εφόσον πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1.Το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος ήτοι:

-Έγγαμος (με τρία εξαρτώμενα μέλη):16.000 ευρώ

-Έγγαμος (με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη): 17.000 ευρώ

-Έγγαμος (με 5 εξαρτώμενα μέλη): 18.000 ευρώ

-Έγγαμος (με δύο εξαρτώμενα μέλη, το ένα με αναπηρία 80% και άνω): 15.000 ευρώ

2. Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειας του (λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος) να μην υπερβαίνουν τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

3. Ο φορολογούμενος ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας του, αν είναι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η αναπηρία του υπόχρεου και της συζύγου λαμβάνεται από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικείου φορολογικού έτους ή από τα αρχεία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) . Η αναπηρία των τέκνων λαμβάνεται από την Εφαρμογή των ΔΟΥ “Καταχώρηση Αναπήρων “ή από τα αρχεία των ΚΕΠΑ ή εφόσον το τέκνο υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος , από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2016. Επιπλέον επισημαίνεται πως εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν στα τέλη Αυγούστου και η πρώτη δόση πληρωμής θα πρέπει να γίνει έως το τέλος Σεπτεμβρίου και οι επόμενες δόσεις ανά μήνα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021. Οι δόσεις φέτος αυξήθηκαν από σε 6.

ksipnistere.com  3/7/2020

 

 

 

Αναδρομικά σε βάθος εξαετίας

ephkaintime194653 ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Σε τουλάχιστον 72 μηνιαίες δόσεις θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους,

για περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίες αναμένεται να κριθούν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου επί της πιλοτικής δίκης θα εκδοθεί την Παρασκευή και

θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή 3,9 δισ. ευρώ σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους.

ΣτΕ, Συντάξεις

Αδειάζει η κλεψύδρα για την πιλοτική δίκη των αναδρομικών διεκδικήσεων τουλάχιστον 3,9 δισ. ευρώ από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επιλογή της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη ανάβει το πράσινο φως για την έκδοση της πολυαναμενόμενης απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Εγκριτοι νομικοί αλλά και πηγές από την πλευρά των διαδίκων θεωρούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι οι συνταξιούχοι να δικαιωθούν για την περίοδο που μεσολαβεί ανάμεσα στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016. Ακόμη βέβαια και για αυτό το διάστημα, το ποσό των επιστροφών είναι πολύ μεγάλο, δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί πλέον στα οικονομικά του e-ΕΦΚΑ λόγω της μείωσης των εσόδων κατά την κρίση της πανδημίας COVID-19. Σύμφωνα με τα έγγραφα που προσκόμισε ο ΕΦΚΑ στο ΣτΕ, το κόστος, εφόσον τα αναδρομικά επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους, υπολογίζεται στα 3,26 δισ. για τις κύριες συντάξεις και στα 723 εκατ. για τις επικουρικές, ήτοι 3,9 δισ. ευρώ μόνο για το επίμαχο 11μηνο. Από αυτά:

• 1,7-1,9 δισ. ευρώ αφορούν τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές που έγιναν σε 1,2 εκατομμύριο συνταξιούχους και κυρίως σε όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.000 ευρώ το 2012.

• 2 δισ. ευρώ είναι ο λογαριασμός από τα δώρα, που καταργήθηκαν το 2012, και αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων, δηλαδή 2,5 εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται πως τα δώρα των κύριων συντάξεων είχαν αρχικά περιοριστεί στα 800 ευρώ για όλους και το 2012 καταργήθηκαν εντελώς.

Μιλώντας στην «Κ», ο γνωστός δικηγόρος και τέως εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ», Δ. Μπούρλος, εκφράζει την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης που διεξήχθη στις 10 Ιανουαρίου 2020 και αφορούσε τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων, αφενός μεν για ποσά συντάξεων που παρακρατούντο ως μνημονιακές περικοπές, αφετέρου δε τη μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, παρότι οι περικοπές αυτές είχαν κριθεί αντισυνταγματικές με σειρά αποφάσεων της Ολομέλειας του ίδιου δικαστηρίου το 2015. Υπενθυμίζουμε ότι τη διεξαγωγή αυτής της πιλοτικής δίκης είχε ζητήσει το υπουργείο Εργασίας (ο ΕΦΚΑ) προκειμένου να υπάρξει μια αμετάκλητη νομική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να μην αναγκάζονται ατομικά οι συνταξιούχοι να προσφεύγουν δικαστικά.

Οπως ξεκαθαρίζει ο κ. Μπούρλος, με την απόφαση που περιμένουμε, θα κριθεί κατ’ αρχήν το αν όντως και για ποια χρονική περίοδο υπάρχει βάσιμη και νόμιμη δυνατότητα διεκδίκησης αναδρομικών. Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρονται σε μερική δικαίωση των συνταξιούχων για τη χρονική περίοδο από τη δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 έως την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) του Μαΐου του 2016. Ενα δεύτερο σημαντικότατο θέμα είναι αν η απόφαση θα προχωρεί και σε οριοθέτηση των συνταξιούχων που δικαιούνται ποσά αναδρομικών την περίοδο που το δικαστήριο θα κρίνει νόμιμη τη διεκδίκηση. Αν δηλαδή θα περιορίζει τη δικαίωση μόνο σε όσους μέχρι τη δημοσίευσή της έχουν ασκήσει αγωγές. Ο κ. Μπούρλος στην περίπτωση αυτή είναι κατηγορηματικός, εκφράζοντας την άποψη ότι η απόφαση θα περιορισθεί στην κρίση των νομικών θεμάτων και δεν θα επεκταθεί σε τέτοιου τύπου περιορισμούς, αφήνοντας την πολιτεία να πάρει πολιτικές αποφάσεις για το θέμα της αναγνώρισης δικαιώματος δικαίωσης για το σύνολο των συνταξιούχων.

«Αυτή όμως είναι προσωπική άποψη και καλό είναι να περιμένουμε την ίδια την απόφαση για να λύσει τις πολλές απορίες που υπάρχουν», καταλήγει ο έγκριτος νομικός. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τηρεί στάση αναμονής, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης. Για να συμπληρώσει βέβαια ότι «λεφτά δεν υπάρχουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο δικαιώσει τους συνταξιούχους, το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει μεν στην επιστροφή των αναδρομικών, σε πολλές όμως δόσεις, που πλέον, λόγω και της κρίσης του κορωνοϊού, ενδέχεται να ξεπερνούν τις 72, που αρχικά αποτελούσαν ένα από τα βασικά σενάρια.

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided