Δευτέρα, Σεπτέμβριος 28, 2020

Κουρδιστάν

 

 

 

 

 

 

 

Κούρδοι "χτύπησαν" στόχο μέσα στην Τουρκία: Σαμποτάζ στη βάση της Μενεμένης

 

 

 

 

 

Κούρδοι "χτύπησαν" στόχο μέσα στην Τουρκία: Σαμποτάζ στη βάση της Μενεμένης

Επίθεση σε τουρκικό έδαφος

Επίθεση πραγματοποιήθηκε από Κούρδους μαχητές, μέσα σε τουρκικό έδαφος και μάλιστα σε στρατιωτική και απόρρητη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται πως οι YPS-JIN πυρπόλησαν την αεροπορική στρατιωτική βάση της Σμύρνης

Οι Ομάδες Αντιποίνων Μάρτυρα Εσκέρ Ζερντέστ YPS-JIN, ανακοίνωσαν πώς πραγματοποίησαν δράσεις σαμποτάζ σε στρατιωτικό υπόστεγο στην αεροπορική βάση της Μενεμένης στη Σμύρνη και στο τελεφερίκ που υπάρχει στην περιοχή Μπάλτσοβα.

Επιπλέον ανέφεραν πως πραγματοποίησαν στην Σμύρνη κινήσεις εκδίκησης κατά “Των αποικιοκρατών, των πρακτόρων και των συνεργατών τους”, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

Σχετικά με την δράση της στη Μενεμένη αναφέρθηκαν τα εξής:

“Στις 30 Ιουλίου 2020 στην περιοχή όπου βρίσκεται η στρατιωτική αεροπορική βάση της Μενεμένης στη Σμύρνη, πραγματοποιήθηκε δράση πυρπόλησης. Ως αποτέλεσμα της δράσης ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή ενός στρατιωτικού υπόστεγου του τουρκικού κράτους.

Παρά το ότι πρόκειται για μία απόρρητη περιοχή στην οποία δεν έχει πρόσβαση ούτε ο τύπος, παρά τις επεμβάσεις των φασιστών ένα από αυτά τα απόρρητα υπόστεγα πυρπολήθηκε και καταστράφηκε εντελώς. “.

 

 

 

 

Οι Κούρδοι «τινάζουν» στον αέρα την Τουρκία:

Κύμα σαμποτάζ σε στρατηγικές δομές

Κάηκαν ολοσχερώς εργοστάσια σε Σμύρνη & Κων/πολη

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

«Κτυπούν» αληθινά με κύμα σαμποτάζ το εσωτερικό της Τουρκίας οι Κούρδοι, υλοποιώντας κατά γράμμα σχέδιο, το οποίο έχει σκοπό την πρόκληση χάους και ανωμαλίας σε μια χώρα, η οποία ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων στην Βόρεια Συρία τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις χρήσης βομβών λευκού φωσφόρου κατά αμάχων Κούρδων.

Η ομάδα Şehit Çiyager που ανήκει στην οργάνωση Zeryan ανέλαβε την ευθύνη για πυρκαγιά σε εργοστάσιο και μετασχηματιστή στη Σμύρνη. Πρόκειται για μια ομάδα που ονομάζεται «Τα παιδιά της φωτιάς», και η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη επίσης για την πυρκαγιά εργοστασίου και μετασχηματιστή υψηλής τάσης και στην Κωνσταντινούπολη (φωτογραφίες).Η οργάνωση Şehit Zeryan Revenge εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία δηλώνει: «Έγιναν δύο ενέργειες στο Karabağlar της Σμύρνης το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου.

Μια αποθήκη εργοστασίου πήρε φωτιά στο Πεκέρ (Καραμπαγλάρ) και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μια δεύτερη ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο Uzundere και είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς σε έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή υψηλής τάσης, ο οποίος καταστράφηκε και αυτός ολοσχερώς» , σύμφωνα με τη δήλωση.


Το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήσαμε μια ακόμη δράση στο εργοστάσιο στην περιοχή Yenice του Karabük».

Με την ίδια ανακοίνωση η κουρδική οργάνωση ανέλαβε επίσης την ευθύνη για σαμποτάζ στο Ümraniye της Κωνσταντινούπολης, σε ένα ακόμη εργοστασίου το οποίο επίσης πυρπολήθηκε.

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πρόκλησης αντιποίνων των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία «δρέπει τους καρπούς» των εν ψυχρώ δολοφονιών που υλοποιούν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές στην Βόρεια Συρία, ενώ νέες πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να φοβάται τρομερό κύμα επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες, ναυστάθμους και πολεμικά αεροδρόμια, καθώς και εργοστάσια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η οργάνωση Κούρδων μαχητών που ονομάζεται «Κόμμα των Επαναστατικών Κοινοτήτων» είχε εκδώσει σύμφωνα με άρθρο μας πριν δύο ημέρες, ανακοίνωση «φωτιά» προς τον ίδιο τον Ερντογάν, με την οποία ανέφερε ότι ενεργοποιούνται όλοι εν υπνώσει κουρδικοί και μη, αριστεροί κατά βάση πυρήνες εντός Τουρκίας, για να διεξάγουν αυτό που ονομάζεται αστικός ολοκληρωτικός πόλεμος.

«Ας ανατινάξουμε τα κτίρια του ΑΚΡ κινητοποιώντας την οργή των καταπιεσμένων λαών και των εργοδοτών, ανοίγοντας το δρόμο για μια επαναστατική μαζική βία», ανέφερε η οργάνωση των Κούρδων.

Η οργάνωση κάλεσε μέσω ανοικτών πηγών τα μέλη της που ζουν στο τουρκικό κράτος, σε σκληρές δολιοφθορές στο εσωτερικό της Τουρκίας αναφέροντας συγκεκριμένα: «είναι η ημέρα κατά την οποία τα πάντα στην κυριολεξία, και όλοι όσοι ανήκουν στο τουρκικό αποικιοκρατικό φασιστικό κράτος, θα τεθούν στο στόχαστρο μας».

Το σίγουρο είναι ότι και μετά την απίστευτη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ στην Βόρεια, την οποία δεν αποδέχονται πολλοί Αμερικανοί Γερουσιαστές, το εσωτερικό της Τουρκίας «βράζει», ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων που θα φέρουν αναρχία και χάος εφόσον υλοποιηθούν μαζικά από πολλές «δυσαρεστημένες» πλευρές στη χώρα.

Τα δικτατορικά καθεστώτα όπως αυτό του Ερντογάν, πάντα έχουν μια τραγική κατάληξη σύμφωνα με τη διεθνή ιστορία σε πολλές χώρες του κόσμου, αφού προηγηθεί πρώτα, αυτό που ονομάζεται «εσωτερική ανωμαλία».ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

8.1.18

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε αναγνώριση κουρδικού κράτους στη Συρία με έκταση τρεις φορές αυτή του Λιβάνου!

Στην συγκρότηση ενός μελλοντικού κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία προχωρούν οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  Asharq Al-Awsat οι ΗΠΑ πρόκειται σύντομα να προχωρήσουν στην διπλωματική αναγνώριση της περιοχής που ελέγχουν οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις του SDF περιοχή η οποία έχει έκταση 28.000 τ. χλμ. και ισοδυναμεί με τρεις φορές την έκταση του Λιβάνου.
Η εφημερίδα επικαλείται Αμερικανό υψηλά ιστάμενο διπλωμάτη.
Πρόκειται για την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, για την οποία οι ΗΠΑ εδώ και μήνες έχουν επιβάλει μονομερώς Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων κάτι που τους έχει φέρει σε αντιπαράθεση με την Ρωσία.
«Οι πρώτες  νύξεις για την αναγνώριση της  περιοχής έκτασης 28.000 τ.χλμ. που ελέγχεται από τις Δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, μια οργάνωση που αποτελείται απ κουρδικές μικρότερες οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου και του YPG, έγιναν από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Jim Mattis ο οποίος υποσχέθηκε να στείλει εκεί διπλωματικό προσωπικό», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι αμερικανικές πρωτοβουλίες για την δημιουργία του κουρδικού κράτους περιλαμβάνουν ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων, δημιουργία τραπεζών, βοήθεια εκπαίδευσης σε κρατικούς υπαλλήλους, δημιουργία υποδομών και κρατικών υπηρεσιών, προστασία των περιοχών που ελέγχει το SDF πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην διπλωματική αναγνώριση του κράτους.
Την περασμένη εβδομάδα όπως αναφέρει το Sputnik έγιναν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία  του «Βόρειου Συριακού Στρατού» στον οποίο περιλαμβάνονται μονάδες του SDF κάτω από αμερικανική καθοδήγηση, προκειμένου να προστατευθούν τα «σύνορα» αλλά και για την τήρηση της εσωτερικής ασφάλειας.
Ταυτόχρονα Κούρδοι θα φρουρούν τα σύνορα του νέου «κράτους» με την Τουρκία.
Σημειώνεται πως οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν την περιοχή από το 2013.
Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ πρόκειται να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο από την Τουρκία όσο και από τη Συρία.
Η Άγκυρα βλέπει την κίνηση αυτή ως προοίμιο μιας κουρδικής επέκτασης και στη Ν.Α. Τουρκία ενώ βέβαια θεωρεί τόσο το YPG όσο και το SDF ως τρομοκρατικές οργανώσεις.
Άλλωστε ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει πει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία.
Την ίδια ώρα η Δαμασκός βλέπει να ακρωτηριάζεται η επικράτειά της  καθώς πρόκειται αναμφισβήτητα για  μια πράξη που αντιβαίνει όλες τις διεθνείς συνθήκες.
https://www.youtube.com/watch?v=Ba8IYM0fuJk
https://www.youtube.com/watch?v=3jBDyOo8Mxw
pronews

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 8.1.18

 

 

 

 

Συνεχίζουν την επέλαση κατά του Ισλαμικού Κράτους οι Κούρδοι της Συρίας

Κατέλαβαν πλήρως την ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ- Ζορ και εκδίωξαν τους τζιχαντιστές

Συνεχίζουν την επέλαση κατά του Ισλαμικού Κράτους οι Κούρδοι της Συρίας

Οι πολιτοφυλακές YPG των Κούρδων της Συρίας δήλωσαν σήμερα ότι κατέλαβαν πλήρως την ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ-Ζορ από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), με τη βοήθεια τόσο του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού όσο και της Ρωσίας.

Οι YPG ηγούνται των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας κυρίως κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών που πολεμούν κατά του ΙΚ με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον. Η επίθεση των SDF στην επαρχία Ντέρι αλ-Ζορ, που συνορεύει με το Ιράκ, επικεντρώθηκε στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ευφράτη.

Στη δυτική πλευρά, ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει τη δική του επίθεση εναντίον του ΙΚ με τη συνδρομή υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών και της Ρωσίας.

Οι δύο ξεχωριστές επιθέσεις προωθήθηκαν από αντίθετες πλευρές του ποταμού, που διχοτομεί την πλούσια σε πετρέλαιο Ντέιρ αλ-Ζορ, κατά το μεγαλύτερο μέρος αποφεύγοντας να βρεθούν η μια στον δρόμο της άλλης. Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός και ο ρωσικός στρατός είχαν συναντήσεις προκειμένου να αποτραπούν συγκρούσεις μεταξύ αεροπλάνων και στρατιωτών στο έδαφος αν και κάποιες φορές οι δύο πλευρές ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Η πιο ισχυρή συνιστώσα των SDF, οι YPG, ανακοίνωσαν ότι νίκησαν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην πλευρά τους «σε συνεργασία με τις αραβικές φυλές».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το ΙΚ εξακολουθεί να έχει παρουσία σε μερικά χωριά στην ανατολική πλευρά του ποταμού, όπως και στη δυτική.

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός και οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία παρείχαν «αεροπορική και επιμελητειακή υποστήριξη, πληροφορίες και συντονισμό στο έδαφος» ανέφεραν στη δήλωσή τους οι YPG. «Προσβλέπουμε σε αύξηση της υποστήριξης αυτής και σε διασφάλιση της απαραίτητης αεροπορικής κάλυψης».

Εκπρόσωπος των YPG ανακήρυξε τη νίκη σε ένα χωριό στην Ντέιρ αλ-Ζορ παρουσία Ρώσου απεσταλμένου από τη ρωσική στρατιωτική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

NEWSBEAST.GR  3/12/2017

 

 

 

16.11.17

14χρονος τζιχαντιστής που παραδόθηκε στους Κούρδους εξηγεί γιατί εγκατέλειψε το Ισλαμικό Κράτος

Ενα 14χρονο αγόρι, ο Εμπού Μετσίντ, που παραδόθηκε στους Κούρδους, είναι ένα από τα πολλά παιδιά στρατιώτες που χρησιμοποιεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος(ISIS) στα πεδία των μαχών.
Το πραγματικό του όνομα είναι Μουχέμεντ Ρεμεντάν και πολέμησε ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε πολλά μέτωπα της Συρίας.
Το παιδί είναι από την Αΐν Ίσα, ένα χωριό στη βόρεια Συρία στην επαρχία της Ράκα.
Εξαιτίας της συναναστροφής του με ξένους τρομοκράτες του ISIS έχασε τη συριακή του προφορά και πλέον μιλά τα αραβικά με τυνησιακή διάλεκτο.
Όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το χωριό του ο 14χρονος και άλλοι συμμαθητές του έπεσαν θύματα παιδομαζώματος από το Ισλαμικό Κράτος.
Εκείνη την εποχή ο πατέρας του εργαζόταν μετανάστης στον Λίβανο. Μόλις η Αΐν Ίσα έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών γύρισε σε αυτή και πήρε την απόφαση να συνεργαστεί μαζί τους.
«Ο πατέρας μου είπε ότι δεν θα επέστρεφε στον Λίβανο ξανά και ότι θα εργαζόταν για το Ισλαμικό Κράτος από εδώ και πέρα. Μου είπε ακόμα ότι αυτοί έχουν πολλά λεφτά».
Ο 14χρονος υποβλήθηκε σε ειδική θρησκευτική εκπαίδευση επί έξι μήνες από το Ισλαμικό Κράτος. Στην εκπαίδευση αυτή υπέστη πλύση εγκεφάλου.
Μετά από τους πρώτους έξι μήνες του είπαν ότι θα πάρει και στρατιωτική εκπαίδευση για ακόμα 1,5 χρόνο και του ζήτησαν να διαλέξει εάν θα την έκανε σε στρατόπεδο στο Ιράκ ή στη Χομς της Συρίας.
Επέλεξε τη Χομς επειδή ήταν κοντά στο σπίτι του.
Εκπαιδεύτηκε στα όπλα σε μια ομάδα 60 παιδιών σε στρατόπεδο εκπαίδευσης «κουταβιών» του Ισλαμικού Κράτους.
«Δεν σκεφτόμουν τίποτα όσο ήμουν εκεί, εκτός από το πώς θα έρθει η ώρα μου να πολεμήσω και πώς θα πάω στον παράδεισο. Η εκπαίδευσή μας ήταν εντατική και μας έμαθαν και πώς να βασανίζουμε».
Αφού ολοκληρώθηκε η στρατιωτική εκπαίδευση, τον έστειλαν στη Ράκα για να πολεμήσει. Εκεί στο πεδίο της μάχης τα όσα βίωσε τον έκαναν να αναθεωρήσει.
Οι τζιχαντιστές τον φυλάκισαν εξαιτίας της έλλειψης πίστης του.
«Με πήγαν στη φυλακή. Μπορούσα από το κελί μου να ακούω τις γυναίκες. Μέσα από μια τρύπα έβλεπα πώς βασάνιζαν τις γυναίκες. Τότε πήρα τις τελικές μου αποφάσεις. Όταν έφυγα από τη φυλακή, είπα σε έναν φίλο μου ότι θα το έσκαγα, ότι θα έφευγα ακόμα και εάν μου κόστιζε τη ζωή. Στο τέλος κατάφερα να τους ξεφύγω».
tribune

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 16.11.17

 

 

 

 

 

 

 

19.10.17

Κίνηση ματ στο Κουρδιστάν από τη Ρωσία:

Συμφωνία του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft

Η κυβέρνηση του Ιράκ διατύπωσε σήμερα σφοδρές επικρίσεις, χωρίς να την κατονομάσει, σε βάρος της συμφωνίας που υπογράφηκε χθες από τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft με τις αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν.
Σε ένα δελτίο τύπου, το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ υπογραμμίζει ότι «αυτό το υπουργείο και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ είναι οι δύο φορείς με τους οποίους πρέπει να διαβουλευτεί κανείς προκειμένου να συνάψει συμφωνίες σχετικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας».
Από την πλευρά του ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Τζαμπάρ αλ Λουαϊμπί, χαρακτήρισε «ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ (…) τις ανεύθυνες δηλώσεις (…) εκ μέρους ξένων εταιρειών σχετικά με την πρόθεσή τους να συνάψουν πετρελαϊκές συμφωνίες με άλλους συμβαλλόμενους στο Ιράκ χωρίς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να έχει γνώση επ΄αυτών».
Για τον υπουργό, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το υπουργείο Πετρελαίου είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι στο να καταρτίζουν τις στρατηγικές σχετικά με τα πετρελαϊκά αποθέματα και αποθέματα αερίου της χώρας και οι μόνοι που έχουν την εξουσιοδότηση να συνάψουν συμφωνίες με χώρες ή ξένες εταιρείες».
Μπροστά στην έντονη αντίδραση της Βαγδάτης, ο γενικός διευθυντής της Rosneft Ιγκόρ Σετσίνε απάντησε:
«Εάν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ της ιρακινής κυβέρνησης και του Κουρδιστάν, εναπόκειται στους ίδιους να τα επιλύσουν».
«Δεν είμαι πολιτικός, το πρόβλημά μου είναι η παραγωγή πετρελαίου» συμπλήρωσε.
Χθες η Rosneft ανακοίνωσε τη σύναψη μιας συμφωνίας με τις αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν στις οποίες υπολογίζει ότι θα καταβάλει έως και 400 εκατομμύρια δολάρια για την εκμετάλλευση των τεράστιων πηγών υδρογονοανθράκων.
militaire

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 19.10.17

 

 

 

 

 

Οι Κούρδοι πανηγυρίζουν με ισραηλινές σημαίες και τρολάρουν Τούρκους, Άραβες και Ιρανούς

Το βράδυ της Δευτέρας χιλιάδες Κούρδοι κάτοικοι της Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για το σαρωτικό «ΝΑΙ» υπέρ της ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα.
Ανάμεσά τους πάμπολλοι που κρατούσαν ισραηλινές σημαίες, μιας και το Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος που επίσημα υποστήριξε τόσο τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος όσο και την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
Οι εικόνες των Κούρδων να πανηγυρίζουν με εβραϊκές σημαίες έχουν προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στα τουρκικά Μέσα.
Η φιλοκυβερνητική Daily Sabah στη διαδικτυακή της έκδοση αναφέρεται στο γεγονός, σημειώνοντας ότι «ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήταν ο μόνος ηγέτης της περιοχής που επιδοκίμασε το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα ενώ Τουρκία, Ιράκ και Ιράν εναντιώθηκαν, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην περιοχή και να διχοτομήσει το Ιράκ, με την ιρακινή κυβέρνηση να το αποκαλεί αντισυνταγματικό».
Τουρκία, Ιράν και Ιράκ έχουν συσπειρωθεί ενάντια στην κουρδική ανεξαρτησία στο βόρειο Ιράκ για τους δικούς της λόγους η κάθε χώρα.
Η Τουρκία γνωρίζει ότι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα την αντικαταστήσει -αργά ή γρήγορα- στον γεωπολιτικό ρόλο που έχει στην περιοχή και πιθανώς θα τη διχοτομήσει.
Το Ιράν φοβάται εκτός από την απόσχιση των κουρδικών επαρχιών του ότι ένα Κουρδιστάν σύμμαχος του Ισραήλ θα είναι απειλή στα σύνορά του.
Το Ιράκ τέλος, το ήδη βαθιά διχασμένο εδώ και μια δεκαπενταετία, με τους εμφύλιους πολέμους να διαδέχονται ο ένας τον άλλο (ακόμα και το Ισλαμικό Κράτος εμφύλιος πόλεμος είναι για το Ιράκ, αφού το ISIS είναι η πρώην Αλ Κάιντα του Ιράκ), περισσότερο φωνάζει επειδή το ζητάει το Ιράν, που έχει τη Βαγδάτη προτεκτοράτο του, παρά γιατί παραγνωρίζει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή από το 2003 το ιρακινό Κουρδιστάν είναι ντε φάκτο ανεξάρτητο.
Το Ισραήλ από την πλευρά του αναγνωρίζει στους Κούρδους έναν πολύτιμο σύμμαχο.
Οι Κούρδοι δεν είναι ούτε Άραβες, ούτε Τούρκοι, είναι αρχαίο ιρανικό γηγενές έθνος.
Ο εξισλαμισμός των Κούρδων είναι επιφανειακός, αφού οι ίδιοι παραμένουν βαθύτατα ζωροάστρες, ενώ ο ζωροαστρισμός διασώζεται ως ζώσα επίσημη θρησκεία σε μεγάλο ποσοστό του κουρδικού πληθυσμού.


tribune

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 26.9.17

 

 

Οι Κούρδοι σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές στη Ράκα

Συνολικά 35 μέλη του Ισλαμικού Κράτους νεκρά στις χθεσινές μάχες

Οι Κούρδοι σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές στη Ράκα

Συνολικά 35 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν σε μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) στην πόλη της Ράκας, που παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών, μετέδωσαν σήμερα κουρδικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hawar, οι μάχες ανάμεσα στο ΙΚ και τις δυνάμεις των ΣΔΔ έγιναν σε πέντε συνοικίες της πόλης χθες. Στις επιχειρήσεις σκοτώθηκαν επίσης τρία μέλη των ΣΔΔ, κατά την ίδια πηγή.

Η Ράκα παραμένει στα χέρια του ΙΚ από το 2013. Η επιχείρηση για να απελευθερωθεί η «πρωτεύουσα» του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου άρχισε από τις ΣΔΔ, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στις αρχές του Ιουνίου.

NEWSBEAST.GR  21/8/2017

Διαβάστε ακόμα

 

 

 

 

 

 

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

50 χλμ χωρίζουν τους Κούρδους από το όνειρο και την Τουρκία από τον εφιάλτη (χάρτες)


Καταγραφή-mnhsite_197_Greek_265110Σάββας Καλεντερίδης
Μπορεί για τον Άσαντ η μητέρα των μαχών να δίδεται στο Χαλέπι, για τους Κούρδους όμως η μητέρα των μαχών δίνεται στην Ιεράπολη/Μένπετζ, και κατά τα φαινόμενα,
είναι υπόθεση ημερών η απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές του Ι.Κ.


Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες από το μέτωπο της Ιεραπόλης-Μένπετζ και με τον σχετικό χάρτη που επισυνάπτεται, οι Κούρδοι και οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, έχουν απελευθερώσει ήδη το 80% της άλλοτε ιερής πόλης των Ελλήνων, και αναμένεται η ολοκληρωτική απελευθέρωσή της εντός της επόμενης εβδομάδας.
Καταγραφή-mn

Όπως φαίνεται από τον χάρτη που ακολουθεί, οι ΗΠΑ, παρά τις ανοικτές κατηγορίες του ίδιου του Ερντογάν και της κυβέρνησης Γιλντιρίμ, ότι στήριξαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους μάλιστα αποκαλούν τρομοκράτες", συνεχίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών της Ιεράπολης, υποστηρίζοντας τους Κούρδους, γεγονός που δείχνει την πολιτική βούληση της Ουάσιγκτον για το θέμα.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής: Σε σύνολο 89 αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, το διάστημα από 23 μέχρι 29 Ιουλίου, οι 69 επιθέσεις έγιναν εναντίον στόχων στην Ιεράπολη.
Φυσικά, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η επόμενη φάση που θα ακολουθήσει μετά την απελευθέρωση της ιερής πόλης.

Και εννοούμε την προέλαση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας προς δυσμάς, για να κλείσει ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ διάδρομος μέσω του οποίου επικοινωνούν οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. με την Τουρκία και εκείθεν με την Ευρώπη και τη Δύση.

Ένας διάδρομος που χρησιμοποιείται επίσης για τη μεταφορά προσφύγων στην Τουρκία, η οποία στη συνέχεια τους χρησιμοποιεί ως όπλο, για να εκβιάζει την Ελλάδα και την Ε.Ε.
Θα είμαστε εδώ να σας ενημερώνουμε έγκαιρα, έγκυρα και υπεύθυνα.
Co8Lb2OWYAAWC-w
Kurdish Forces Split ISIS-Controlled Area in Manbij Into Three Parts
kurds-ypg

The US-backed Syrian Democratic Forces (mostly Kurdish YPG units) have successfully splited the ISIS-controlled area in Manbij into three separated parts. Kurdish forces cut-off earch from others the ISIS-controlled Al Naimi neighborhood, the Sheikh Aquil neighborhood and the areas surrounding the Manbij City Hall.

Now, the Kurds will likely launch an operation in order to purge the Sheikh Aquil neighborhood. This will allow to tighten the encirclement of the city center and prevent any successfull logistic of between the remaining ISIS-controlled areas.

The ongoing Kurdish offensive is supported by massive air strikes of the US-led coalition.
Co98ivyWEAAJ8gh

https://southfront.org/kurdish-forces-split-isis-controlled-area-in-manbij-into-three-parts/
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/08/50.html

 

 

 

 

 

Οι Κούρδοι συνεχίζουν τις "εκκαθαρίσεις" Τούρκων στρατιωτικών - Δύο νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου με βόμβα δρόμου

το τζιπ με το κόκκινο γυναικείο ...εσώρουχο!!!
Η «ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ» ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Οι Κούρδοι συνεχίζουν τις εκκαθαρίσεις των Τούρκων στρατιωτών στις νοτιοανατολικές περιοχές αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πώς η πολιτική του Ρ.Τ. Ερντογάν έχει δημιουργήσει πολλούς "εσωτερικούς εχθρούς" και έχει αποτύχει παταγωδώς.
Συγκεκριμένα δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν εξερράγη μια βόμβα στον δρόμο που διέσχιζε το όχημα στο οποίο επέβαιναν, στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές των σωμάτων ασφαλείας.
Η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο από Κούρδους μαχητές καθώς το όχημα βρισκόταν σε μια λεωφόρο κοντά στην πόλη Σίιρτ. Τα μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο μάχεται το τουρκικό κράτος εδώ και τρεις δεκαετίες, συχνά στοχοποιούν οχήματα του στρατού ή των δυνάμεων ασφαλείας και φορτηγά με βόμβες τοποθετημένες στο δρόμο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν κληθεί δυνάμεις αέρος για να βομβαρδίσουν μαχητές στην περιοχή, ενώ έχουν σταλεί στην περιοχή και στρατιωτικές ενισχύσεις καθώς και ελικόπτερα.
Η περιοχή έχει υποστεί μερικές από τις χειρότερες μάχες, από το ξεκίνημα της διαμάχης τη δεκαετία του '90, μετά από την κατάρρευση της εκεχειρίας μεταξύ του κράτους και του PKK τον Ιούλιο του 2015.
Το πρόβλημα λοιπόν για τον Ρ.Τ. Ερντογάν δεν είναι μόνο οι πραξικοπηματίες, αλλά συνεχίζουν να είναι οι Κούρδοι που ο Τούρκος πρόεδρος έχει βάλει αντιμέτωπους με την αλλαζονική του στάση.
pronews Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 28.7.16

 

 

 

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Έκτακτο: Τέλος το νεο-οθωμανικό όνειρο Ερντογάν

Οι Κούρδοι πέρασαν τον Ευφράτη (χάρτες)!!!!!!

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/10/ypg_tanks-630x400.jpg
Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξαπέλυσαν επίθεση για να απελευθερώσουν την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε θέσει βέτο στους Αμερικανούς ώστε να μην καταλάβουν οι Κούρδοι τη Μανμπίτζ.

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημόσιες δηλώσεις του είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε προέλαση των κουρδικών δυνάμεων δυτικά του Ευφράτη δεν θα γινόταν ανεκτή από την Τουρκία, απειλώντας και με τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία.
Ωστόσο, στις 19 Μαΐου –όπως σας είχε μεταδώσει μόνο το TRIBUNE– οι Αμερικανοί έδωσαν την έγκρισή τους για κουρδική προέλαση προς τη Μανμπίτζ, αδιαφορώντας πλήρως για το τι λέει, προειδοποιεί ή απειλεί η Τουρκία.
Στη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοδυτική Συρία συμμετέχουν χιλιάδες Κούρδοι μαχητές με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters η επιχείρηση προετοιμάστηκε μυστικά κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.
Οι πολεμικές επιχειρήσεις άρχισαν το πρωί της Τετάρτης κι έχουν στόχο τον έλεγχο περιοχής κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Είναι η ίδια περιοχή που ο Ερντογάν δεν ήθελε με τίποτα να πέσει σε κουρδικά χέρια, γιατί έτσι φοβάται ότι θα δημιουργηθεί ενιαία κουρδική επικράτεια κατά μήκος των νοτίων συνόρων της Τουρκίας, το λεγόμενο και μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, που θα αποτελέσει και την αρχή της διχοτόμησης του τουρκικού κράτους.
Η περιοχή αυτή, έχει στρατηγική σημασία καθώς εξασφαλίζει τα δίκτυα ανεφοδιασμού και τις ροές εθελοντών τζιχαντιστών.
Η κουρδική επίθεση έχει ξεκινήσει από το υπό κουρδικό έλεγχο προγεφύρωμα του Φράγματος Τισχρίν στον ποταμό Ευφράτη, ωστόσο, φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter δείχνουν κουρδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα περνάνε τον Ευφράτη και από άλλα σημεία πάνω σε σχεδίες.

ypg_eufatis

Κούρδοι μαχητές περνάνε τον Ευφράτη με τη συνεργασία Αμερικανών κομάντος.

Τους Κούρδους στη μεγάλη αυτή επίθεση βοηθούν και Αμερικανοί κομάντος, οι οποίοι πλέον μάχονται κανονικά στην πρώτη γραμμή φορώντας στις στολές τους τα σήματα του κουρδικού YPG/YPJ.
map_1_manbij
Σύμφωνα με τον επόμενο χάρτη, που έχει αναρτηθεί στο Twitter, οι κουρδικές δυνάμεις (με μωβ χρώμα) τις βλέπουμε να προελαύνουν δυτικά του Ευφράτη από δύο σημεία, ενώ τέσσερα συνολικά μέτωπα έχουν ανοίξει ανατολικά του Ευφράτη προς την «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών, πόλη Ράκα.
Ο χάρτης μας ενημερώνει ότι στις 31 Μαΐου οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν αkourdoi_manbijπό το Φράγμα Τισχρίν και κατέλαβαν τις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ την ίδια ώρα οι Αμερικανοί βομβάρδιζαν τα περίχωρα της Μανμπίτζ.
Την 1η Ιουνίου οι Αμερικανοί βομβάρδισαν τη γέφυρα Αούν Νταλάτ, μεταξύ της Μανμπίτζ και της πόλης Τζαραμπλούς (στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας), που επίσης ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, ώστε η Μανμπίτζ να αποκοπεί από παντού.

Η κουρδική επίθεση είναι ταχύτατη και το Ισλαμικό Κράτος δείχνει να αδυνατεί να τους συγκρατήσει.
Οι Κούρδοι κατέλαβαν και το κάστρο Νατζμ, στις όχθες του Ευφράτη.
najm_castle

Ο επόμενος χάρτης είναι άκρως σημαντικός για να καταλάβετε τη σημασία της μάχης.

map_3_manbijΚούρδοι κίτρινο χρώμα, Ισλαμικό Κράτος μαύρο χρώμα, τουρκόφιλοι ισλαμιστές και Αλ Κάιντα πράσινο χρώμα, κυβέρνηση κόκκινο χρώμα. Ο Ερντογάν δεν ήθελε με τίποτα το κουρδικό καντόνι της Εφρίν (βορειοδυτικά ή πάνω αριστερά) να ενωθεί με τα κουρδικά εδάφη που βρίσκονται ανατολικά του Ευφράτη. Θεωρεί ότι εάν οι Κούρδοι ελέγξουν κατά μήκος τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, αυτό θα σημάνει ένα κουρδικό κράτος στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας που στο τέλος θα τη διχοτομήσει.

Για αυτό τον λόγο επέμενε να του δοθεί η άδεια από τους Αμερικανούς να εισβάλει στη Συρία και να καταλάβει η Τουρκία τα εδάφη που κατέχει κατά μήκος των συνόρων το Ισλαμικό Κράτος, ώστε να δημιουργήσει εκεί μια -υποτίθεται- ζώνη ασφαλείας για τους πρόσφυγες. Μια ζώνη ασφαλείας υπό τουρκικό έλεγχο που στην πραγματικότητα δεν θα επέτρεπε ποτέ στους Κούρδους να αποτελέσουν απειλή για την Τουρκία.
Οι Αμερικανοί, όμως, που δεν ήθελαν με τίποτα να ισχυροποιήσουν τον Ερντογάν στο νεο-οθωμανικό του όνειρο, του αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή (2014) να εισέλθει στη Συρία για να δημιουργήσει αυτή τη ζώνη, πράγμα που δεν του επιτρέπουν πλέον και οι Ρώσοι, οι οποίοι μάλιστα μίλησαν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εάν η Τουρκία εισβάλει στη Συρία.
Ο Ερντογάν δεν πτοήθηκε. Έβαλε τους μισθοφόρους της Άγκυρας (πράσινο χρώμα) στις αρχές Απριλίου, δηλαδή τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και την Αλ Κάιντα να επιτεθούν στο Ισλαμικό Κράτος κατά μήκος των συνόρων και να καταλάβουν εκείνοι για λογαριασμό του τα εδάφη που επιθυμεί ώστε να μην επιτρέψει στους Κούρδους να ενωθούν.
Όμως, παρά την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού και της πολεμικής αεροπορίας Τουρκίας και Συμμάχων, οι μισθοφόροι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές της Άγκυρας ηττήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, υποχώρησαν και τώρα βρίσκονται να πολιορκούνται από το Ισλαμικό Κράτος στις πόλεις Αζάζ και Μαρέα ανατολικά της Εφρίν.
MAP_AZAZ
Μετά την ήττα των τουρκόφιλων ισλαμιστών (ανάμεσά τους και τουρκικών στρατευμάτων που είχαν μασκαρευτεί «αντάρτες») στη βορειοδυτική Συρία, οι Αμερικανοί έδωσαν το πράσινο φως στους Κούρδους να επιτεθούν και να καταλάβουν εκείνοι την περιοχή που δεν μπορεί ο Ερντογάν.
Αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο άδειασμα των ΗΠΑ στην Τουρκία τα τελευταία 60 χρόνια. Οι ΗΠΑ λένε ευθέως στην κυβέρνηση της Άγκυρας ότι «δεν μας αφορούν οι δικές σας ανησυχίες για την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, εμείς έχουμε συμμάχους τους Κούρδους και με αυτούς πολεμάμε στη Συρία».

Το όνειρο του Ερντογάν για αναβίωση του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου έχει τελειώσει. Κι εάν τολμήσει να πάει τα πράγματα στα άκρα, δηλαδή είτε να εισβάλει στη βορειοδυτική Συρία, δήθεν για να βοηθήσει τους «δικούς» του στην Αζάζ και στη Μαρέα, είτε τολμήσει στα μέσα Ιουνίου να βάλει τους Κούρδους βουλευτές της τουρκικής εθνοσυνέλευσης φυλακή ως τρομοκράτες, τότε -πραγματικά- τα πιο «κακά» σενάρια για την Τουρκία είναι μπροστά της και είναι αυτό το καλοκαίρι.
Σε εξέλιξη της προέλασης των Κούρδων προς τη Μανμπίτζ, συγκροτήθηκε και δημοτικό συμβούλιο της πόλης υπό την κουρδική και αμερικανική αιγίδα, το οποίο εξέδωσε και ανακοίνωση την Τετάρτη, στην οποία διαβεβαιώνει ότι η απελευθέρωση της πόλης είναι κοντά.

«Στον αντιστεκόμενο λαό μας στην πόλη της Μανμπίτζ, εμείς ως δημοτικό συμβούλιο της Μανμπίτζ και της υπαίθρου της, απευθυνόμαστε στους κατοίκους της πόλης που την εγκαταλείπουν και σας λέμε: Εσείς είστε τα τέκνα αυτής της χώρας, μην εγκαταλείπετε την πόλη σας, οι μισθοφόροι [Ισλαμικό Κράτος] που ήρθαν από όλο τον κόσμο θα εκδιωχθούν».

«Ερχόμαστε σε εσάς και η απελευθέρωση είναι κοντά, οι ήρωές μας [SDF] είναι πολύ κοντά στη Μανμπίτζ και θα απελευθερώσουν τον λαό από την καταπίεση των μισθοφορικών ομάδων και σας υποσχόμαστε ότι θα γυρίσουμε τη μαύρη σελίδα που ζήσατε για χρόνια και θεού θέλοντος θα οικοδομήσουμε από κοινού ένα καλό μέλλον για αυτή την πόλη».

Υπενθυμίζουμε ότι η Μανμπίτζ και η πόλη Τζαραμπλούς λίγο βορειοότερά της είναι οι δύο πόλεις από τις οποίες εισέρχονταν στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος εφόδια και εθελοντές από την Τουρκία. Με την απελευθέρωση της Μανμπίτζ το Ισλαμικό Κράτος «απομονώνεται» πλήρως και οδεύει τάχιστα στην καταστροφή του. Τουλάχιστον ως δύναμη κατοχής στη Συρία.

Το σημαντικό όμως εδώ δεν είναι τι θα απογίνει το Ισλαμικό Κράτος αλλά πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν. Διότι από το πώς θα αντιδράσει θα κριθεί εάν θα λυθεί η κρίση στη Συρία ή θα εισέλθουμε σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο όπως έχουν προειδοποιήσει οι Ρώσοι.
ΠΗΓΗ   2/6/2016

 

 


Κούρδοι αντάρτες ρίχνουν με ρουκέτα Τούρκικο ελικόπτερο

Posted on Μαΐ 14, 2016 By

news24world_2016-05-14_19-16-11.jpg

Η Άγκυρα είχε πει πως είχε πέσει εξαιτίας… τεχνικών προβλημάτων – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Το βίντεο της κατάρριψης του τουρκικού ελικοπέρου «Κόμπρα» στο Χάκαρι στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Κούρδοι της Συρίας.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο το μεσημέρι από το HPG, δηλαδή τους Κούρδους της Συρίας και άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο το έδωσαν στη δημοσιότητα οι Κούρδοι οι οποίοι διαψεύδουν με αυτό τον τρόπο τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που ανακοίνωσαν ότι το ελικόπτερο είχε συντριβεί λόγω… τεχνικών προβλημάτων.

Πρόκειται για την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου στις 13 Μαϊου και τοπική ώρα 4:30.

Devrimci Operasyon - Çukurca Sınır Hattı - 13 Mayıs 2016

 

 

Κουρδιστάν ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία

- Η απόφαση έχει ληφθεί

- η Άγκυρα το ανέχεται

ImageΈντονη κινητικότητα σημειώνεται στο θέμα της ίδρυσης κουρδικού κράτους στην περιοχή βόρεια από το Χαλέπι και νότια της Τουρκίας, όπου υπάρχουν οι κουρδικοί πληθυσμοί.
Από την μια πλευρά, οι Αμερικανοί φρόντισαν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς να ανοίξουν το δρόμο στις χερσαίες δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας να κατακτήσουν τα εδάφη στην περιοχή της πόλης Αζάζ.
Από την άλλη πλευρά είναι εντυπωσιακό ότι η Τουρκία, που τον περασμένο μήνα βομβάρδιζε τους Κούρδους σε αυτό το σημείο, όχι απλάδεν κινήθηκε στρατιωτικά, αλλά μάλλον έχει λάβει το μήνυμα να μην αντιδράσει, καθώς φαίνεται να προχωρά η ίδρυση του Κουρδικού κράτους, ακόμα και με σιωπηρή αποδοχή των Ρώσων.
Οι αμερικανοί διαμήνυσαν στους Τούρκους ότι πρόκειται να προχωρήσουν, και φαίνεται ότι οι Τούρκοι εοτιμάζονται να πιούν και αυτό το πικρό ποτήρι.
Στη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του έγινε σαφής η αμερικανή πρόθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κουρδικού Τύπου.
Τα δημοσιεύματα μάλλον επιβεβαιώνονται αν διαβάσει κάποιος τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Φωνή της Αμερικής στις 30 Μαρτίου. Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ δεν θα τα χαλάσουν λόγω των διαφορετικών τους θέσεων σχετικά με το Κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης στη Συρία (PYD).
Άλλωστε δεν μπορεί οι δυο χώρες να έχουν ταυτόσημες απόψεις σε κάθε ζήτημα, δήλωσε στη Φωνή της Αμερικής, μετά την ομιλία του στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον.
Είμαστε δυο σημαντικοί εταίροι και έχουμε κοινούς στόχους, αλλά μπορούμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά σε ορισμένα θέματα.
Στο θέμα των Κούρδων της Συρίας οι ΗΠΑ βλέπουν το PYD ως αξιόπιστο και σημαντικό εταίρο τους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και τους προμηθεύουν όπλα και πυρομαχικά.
Η Τουρκία λέει ότι αυτή η Κουρδική οργάνωση είναι παρακλάδι του PKK το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.
Η Τουρκία δίνει τις αποδειiξεις για όσα υποστηρίζει, τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  αλλάδεν θα επιδεινώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ γι αυτό το λόγο.

Όλα δείχνουν ότι ο κύβος για την ίδρυση του Κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία, νότια ακριβώς της Τουρκίας έχει ληφθεί. Και βρισκόμαστε σε διαδικασία υλοποίησης. 
onalert.gr
Αναρτήθηκε από στις 2/4/2016 12:05 π.μ.

 

 

 

17+1 κουρδικές επαναστάσεις:

Ισλαμιστές και Κεμαλιστές φαντασιώνονται γενοκτονικές λύσεις.

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Από το 1924 μέχρι το 1938 υπήρξαν 18 εσωτερικές επαναστάσεις κατά του κεμαλικού κράτους στην Τουρκία. Από αυτές, οι 17 υπήρξαν επαναστάσεις κουρδικών φυλών με έντονο θρησκευτικό αλλά και εθνοτικό περιεχόμενο. Όλες έλαβαν μέρος στη γεωγραφική περιοχή της ανατολικής Μικράς Ασίας, εκεί όπου μετά τις γενοκτονικές σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών στα τέλη του 19ου και αρχές το 20ού αιώνα, κυριάρχησε το Κουρδικό στοιχείο.
Οι επαναστάσεις λάμβαναν μέρος μέσα σε ένα φεουδαρχικά δομημένο περιβάλλον που όχι μόνο οι κεμαλιστές αλλά ούτε και οι Οθωμανοί κατάφεραν ποτέ να θέσουν κάτω από κεντρική διοίκηση. Ιστορικά, κάθε φορά που η κεντρική διοίκηση προσπάθησε να ελέγξει τις κουρδικές φυλές και περιοχές, ακολουθούσαν βίαια επεισόδια , αιματηρές συγκρούσεις και σφαγές. Ως αποτέλεσμα, οι περιοχές αυτές διατηρούσαν, πάντοτε, μια χαρακτηριστική αυτονομία ενώ η “διαχείρισή” τους από το κέντρο γίνονταν μέσω των ηγετών τους, των σεΐχηδων και των αγάδων (μπεηλίκια). Ιστορικά, επίσης, είναι με την εργαλειακή συμμαχία των μεγάλων κουρδικών φυλών, κυρίως των Ζάσα και των Κουρμάντσι, που αρχικά οι Σελτζούκοι, αργότερα οι Οθωμανοί και τέλος οι κεμαλιστές, κατάφεραν να κυριαρχήσουν στη Μικρά Ασία. Η τελευταία ιστορική, από κάθε άποψη, συνεργασία Κούρδων και Τούρκων ήταν με τους Νεότουρκους και τους κεμαλιστές, ένα γεγονός το οποίο, μέσω των γενοκτονικών σφαγών των χριστιανών της Μικράς Ασίας οδήγησαν, όπως τεκμηριώνει ο Τούρκος ιστορικός, Τανέρ Ακσάμ, στη δημιουργία του κεμαλικού κράτους και της σημερινής τουρκικής ταυτότητας. Η τελευταία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις οργανωμένες σφαγές των χριστιανών, γεγονός που εξηγεί και την επίσημη τουρκική θέση άρνησης των γενοκτονικών σφαγών. Σε αντίθεση με τους μη μουσουλμανικούς λαούς, τους οποίους οι Οθωμανοί προσπαθούσαν να αφομοιώσουν εξισλαμίζοντάς τους -στην περίπτωση των Κούρδων η προσπάθεια ήταν η ενσωμάτωση μέσω της κοινής θρησκείας- του σουννιτικού ισλάμ. Η προσπάθεια αυτή κατάρρευσε ανεπανόρθωτα μετά την κυριαρχία των κεμαλιστών και την ανακήρυξη κοσμικού κράτους -της Τουρκικής Δημοκρατίας- από τον Μουσταφά Κεμάλ το 1923 και την κατάλυση του Χαλιφάτου το επόμενο έτος. Το Χαλιφάτο υπήρξε το θρησκευτικό σύμβολο που συνέδεε Τούρκους και Κούρδους. Από το 1924 μέχρι το 1938 και σε όλες τις περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον ίδιο το Κεμάλ, αθετήθηκαν όλες οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Κούρδους, ως συνιδρυτές της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η πρώτη εθνοσυνέλευση, που συμπεριλάμβανε 72 Κούρδους εκπροσώπους, διαλύθηκε το 1924. Το ίδιο έτος απαγορεύτηκαν η κουρδική γλώσσα, τα κουρδικά σχολεία και (μαζί με το Χαλιφάτο) όλες οι θρησκευτικές οργανώσεις. Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούσαν την απαρχή μιας κρατικά οργανωμένης προσπάθειας ακύρωσης κάθε έννοιας κουρδικής ταυτότητας και αυτονομίας, με τους Κούρδους να ονομάζονται, πλέον, ως “ορεσίβιοι Τούρκοι”. Στην βίαιη αυτή προσπάθεια ενσωμάτωσης οι Κούρδοι αντέδρασαν με 17 επαναστάσεις που πνίγηκαν στο αίμα. Κατά τον ιστορικό Mete Tuncay (1981) μόνο η καταστολή της πρώτης επανάστασης, αυτής του Σεΐχη Σαΐτ τον Μάιο του 1925, είχε μεγαλύτερο κόστος σε ζωές και χρήμα από όσο ο “πόλεμος της ανεξαρτησίας” κατά των Ελλήνων! Η συμπεριφορά των Τούρκων κατά των Κούρδων ακολούθησε, σχεδόν κατά γράμμα, τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν κατά των χριστιανικών πληθυσμών. Το μόνο που έλειπε ήταν οι πορείες θανάτου στην έρημο. Από τις υπόλοιπες επαναστάσεις μέχρι το 1938 , οι πιο σημαντικές ήταν η επανάσταση του Αραράτ (1927-30) και αυτή του Ντερσίμ (1937-38). Η τελευταία άφησε την πιο τραυματική εμπειρία στην κοινωνία, μέχρι τη σημερινή εξέγερση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, του γνωστού PKK, υπό την ηγεσία του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Αφορμή για την εξέγερση του Ντερσίμ ήταν η κρατικά οργανωμένη, από το 1934, προσπάθεια του κεμαλικού κράτους με σκοπό τον βίαιο πλέον εκτουρκισμό των κουρδικών πληθυσμών της περιοχής. Κατά τον καλύτερο, ίσως, μελετητή του κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία, τον David MacDowall (Modern History of the Kurds, 2002), τα θύματα της βίαιης καταστολής ξεπέρασαν τις 40 χιλιάδες, ενώ άλλοι, τοποθετούν τον αριθμό στις 80. Οι επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού συμπεριλάμβαναν μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς (με πρωταγωνίστρια την αρμενικής καταγωγής “υιοθετημένη” κόρη του Κεμάλ και πρώτη Τουρκάλα πιλότο που έγινε ήρωας των κεμαλιστών), χρήση χημικών όπλων και οργανωμένες βίαιες μετακινήσεις κουρδικών πληθυσμών ώστε να σπάσει η κουρδική πλειοψηφία. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός Κούρδων, κάπου 300 χιλιάδες, βρήκαν καταφύγιο στη Συρία και στην περιοχή της Αλεξανδρέττας, που τότε δεν είχε ακόμη περιέλθει υπό την κατοχή του τουρκικού κράτους. Στις 23 Νοεμβρίου 2011, ο τότε Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν απολογήθηκε στους Κούρδους “εκ μέρους του κράτους” για τις σφαγές στο Ντερσίμ, τοποθετώντας όμως τον αριθμό των θυμάτων σε 13 χιλιάδες. Χαρακτήρισε δε τις σφαγές ως οργανωμένες “βήμα, βήμα”, από το κεμαλικό καθεστώς και το κρατικό κόμμα του Κεμάλ, το Ρεμπουπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Το 2011 ο Ερντογάν δεν είχε ακόμη ευνουχίσει πολιτικά τους κεμαλιστές και προσπαθούσε να τους κατισχύσει σε συμμαχία με τους θρησκευόμενους Κούρδους και το κίνημα του Χότζια Γκιουλέν, χρησιμοποιώντας την ομπρέλα του Ισλάμ ως καταλύτη. Η τελευταία επανάσταση των Κούρδων, αυτή του PKK υπό τον Οτζαλάν, οργανώθηκε την δεκαετία του 1970 και πήρε την σημερινή της στρατιωτική μορφή του ένοπλου αγώνα από το 1984. Αντίθετα με τις προηγούμενες 17, η εξέγερση του PKK είναι κοσμική (σοσιαλιστική-κομμουνιστική), δηλαδή είναι ριζικά διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Τη ριζοσπαστική φύση του PKK αντικατοπτρίζει η σημαντική συμβολή των γυναικών σε όλες τις πτυχές του κουρδικού αγώνα κατά του Τουρκικού καθεστώτος. Την δεκαετία του 1990, όταν είχαμε την αποκορύφωση της πολεμικής σύγκρουσης, το κεμαλικό καθεστώς κατάστρεψε 4000 κουρδικά χωριά αναγκάζοντας χιλιάδες Κούρδους να μεταναστεύσουν στις πόλεις και στα αστικά κέντρα της δυτικής Τουρκίας. Η περίοδος αυτή είναι γνωστή ως ο “βρώμικος πόλεμος” κατά των Κούρδων. Τα θύματα ξεπέρασαν τις 40 χιλιάδες ενώ μελέτες τοποθετούν το κόστος για το κεμαλικό κράτος σε 400 δις δολάρια. Η περίοδος αυτή έκλεισε με τη σύλληψη και φυλάκιση του Οτζαλάν το 1998. Από τη σύλληψη του Οτζαλάν, και μετά από εσωτερικές διαμάχες μέσα στο PKK, μπήκαμε στην σημερινή φάση του κουρδικού ζητήματος στη Τουρκία που είναι η “πολιτικοποίηση” του η οποία, όμως, φαίνεται να αποτυγχάνει. Η φαινομενικά “φιλόδοξη” προσπάθεια του Ερντογάν να χρησιμοποιήσει το Ισλάμ για την “ενσωμάτωση” των Κούρδων σε ένα μή κεμαλικό κράτος, αποδεικνύεται ως ένα ακόμη τουρκικό τέχνασμα- από τους Τούρκους ισλαμιστές αυτή τη φορά. Η πιο σημαντική, ίσως, παρενέργεια της τελευταίας αυτής φάσης του κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία και η οποία αποδεικνύει πόσο καθοριστική είναι για το μέλλον της Τουρκίας ως ενιαίου κράτους το κουρδικό, είναι η διαφαινόμενη συμμαχία του Ερντογάν με τους κεμαλιστές και τον στρατό! Υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις πως οι μέχρι πρόσφατα “άσπονδοι” εχθροί- δηλ. οι ισλαμιστές και οι κεμαλιστές- οδεύουν σε μια συμμαχία με κοινή ατζιέντα και στρατηγικό στόχο την κατίσχυση των Κούρδων της Τουρκίας. Σε μια τέτοια περίπτωση οι σφαγές του Ντερσίμ και ο βρώμικος πόλεμος της δεκαετίας του 1990 θα επαναληφθούν, με πολύ χειρότερες συνέπειες . Παραδόξως, ίσως οι εξελίξεις στην Συρία να βοηθήσουν θετικά και τα πράγματα στην Τουρκία. Εάν Ρωσία και Αμερική επιβάλουν την ειρήνη στην Συρία -βάσει μιας ομοσπονδιακής δομής αλλά πάντοτε μέσα στα υφιστάμενα σύνορα, -το παράδειγμα της Συρίας θα μπορούσε να ακολουθηθεί και στη Τουρκία, ως έσχατη λύση του εκεί κουρδικού ζητήματος. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η απόλυτη ιστορική ειρωνεία για την Τουρκία. Όμως η ιστορία καταγράφει πάμπολλες τέτοιες περιπτώσεις. Εναλλακτικά η Τουρκία οδεύει, νομοτελειακά, στον διαμελισμό. Οι ισλαμιστές και οι κεμαλιστές της Τουρκίας μπορεί, ακόμη, να φαντασιώνονται γενοκτονικές λύσεις για τα προβλήματά τους και του κράτους τους. Όμως η εποχή των γενοκτονικών σφαγών στην Μικρά Ασία έχει, πλέον, παρέλθει. Και αυτό προκύπτει από τα πράγματα. Με τα σημερινά δεδομένα και με παράγοντα μόνο το δημογραφικό, σε είκοσι χρόνια θα υπάρχουν περισσότεροι Κούρδοι σε στρατεύσιμοι ηλικία παρά Τούρκοι.
Πηγή: http://mignatiou.com/

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.3.16

 

 

 

 

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ!

kktcΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Προειδοποίηση προς το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου, (KKTC),  απεύθυνε σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφοριες η Άγκυρα, ότι οι Κούρδοι του ΡΚΚ ετοιμάζουν δυναμική ενέργεια στο έδαφος του ψευδοκράτους εν όψει πιθανώς και των μεγάλων εκδηλώσεων που θα γίνουν τις επόμενες μέρες για το φετινό κουρδικό Newroz.
Όπως αναφέρεται έχουν δημιουργηθεί εστίες φιλοκουρδικής δραστηριότητας στα πανεπιστήμια του ψευδοκράτους και προετοιμάζεται δυναμική τρομοκρατική ενέργεια που θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια και την εσωτερική ηρεμία του ψευδοκράτους.
Ήδη ο διοικητής των κατοχικών δυνάμεων, αντιστράτηγος Erhan Uzun, είχε έκτακτη σύσκεψη με τον Γενικό Διευθυντή των Δυνάμεων Ασφαλείας του ψευδοκράτους, Süleyman Manavoğlu, στο κτίριο της Γενικής Ασφάλειας του ψευδοκράτους για την αντιμετώπιση της κατάστασης και των επικειμένων τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφος του ψευδοκράτους.
Όπως επισημαίνεται οι πληροφορίες για τρομακτική ενέργεια στο ψευδοκράτος έχουν πυκνώσει και σχετίζονται με την σύλληψη αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη της «τρομοκράτισσας», Berna Yılmaz, που είναι μέλος της αριστερής οργάνωσης, DHKP-C.
Η ανησυχία είναι μεγάλη γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του ψευδοκράτους επισημάνεται ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας από το κουρδικό ΡΚΚ και από την αριστερή οργάνωση, DHKP-C .
Φέτος τα πράγματα με τους Κούρδους είναι σε οριακό σημείο καθώς οι εξελίξεις στην Συρία, η δικτατορική-καταπιεστική πολιτική του Ερντογάν στο εσωτερικό, αλλά κυρίως ο πόλεμος που μαίνεται με το ΡΚΚ στην νοτιοανατολική Τουρκία, έχουν δημιουργήσει μια πολύ εκρηκτική κατάσταση και τώρα υπάρχει φόβος αυτή η κατάσταση να διοχετευτεί και στο ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου.
Κατά τα άλλα, κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι έχει φτάσει η ώρα της οριστικής επίλυσης του Κυπριακού. Μάλλον έχουν άγρια μεσάνυχτα από την πραγματικότητα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Αναρτήθηκε από στις 11/3/2016

 

 

 

 

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

EKTAKTO - Καταρρίφθηκε Τούρκικο ελικόπτερο από Κούρδους αντάρτες

- Τι μεταδίδει το RUSSIA TODAY

- Καμία αντίδραση από την Τουρκία!! (Βίντεο)

Δεν μιλά κανείς από την Τουρκία. Δεν υπάρχει αντίδραση. Ενώ η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, ωστόσο η Άγκυρα τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα.
Οι πληροφορίες προέρχονται τόσο από κουρδικές όσο και από ρωσικές πηγές και μάλιστα την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου μεταδίδει το Russia Today και αναφέρεται σε επεισόδιο στην περιοχή του βορείου Ιράκ.
Προς το παρόν η είδηση μεταδίδεται ως ισχυρισμός Κούρδων ανταρτών που λένε ότι κατέρριψαν τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο το οποίο “χτυπούσε” θέσεις τους στο βόρειο Ιρακ.
Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από την Άγκυρα, ωστόσο σύμφωνα με το RT επιβεβαιώνεται από ρωσικές πηγές, όπως διαβάσαμε….

Iraqi Kurds claim downing Turkish helicopter - why would govt stay quiet about it?

Turkish military helicopter shot down by Kurds in North Iraq - reports

makeleio.gr Αναρτήθηκε από 3/3/2016   στις 1:31 μ.μ.

 

 

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

πολιτοφυλακές σφυροκοπούν τουρκους στρατιώτες – 28 νεκροί!!!!!!

ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – YPS Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ
ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
27 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ
8 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ – ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΣΠΑΣΕ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΡΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟ YPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!

Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 7, 2016  2:15 μ.μ.

 

 

 

Ώρα μηδέν για την Τουρκία: "Οι Κούρδοι περνάνε αύριο τον Ευφράτη

- Yπάρχει εθνοκάθαρση των Τουρκομάνων" (vid)

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙA ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΤΟ ISIL ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ JARABULUS
του Βασίλη Καπούλα
Ώρα μηδέν για την τουρκική εισβολή στην Συρία καθώς η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα με Συρία με αφορμή επίθεση των ισλαμιστών του ISIS σε Τούρκους στρατιώτες κοντά στην Jarabulus. Την ίδια στιγμή κατηγορεί την Ρωσία για εθνοκάθαρση των Τουρκομάνων και σημειώνει πως οι Κούρδοι ετοιμάζονται αύριο να σφραγίσουν τα σύνορα με την Τουρκία περνώντας τον Ευφράτη!
Πιο αναλυτικά, οι Τούρκοι στρατιώτες αποναρκουθετούσαν την περιοχή όταν δέχτηκαν πυρά από τους ισλαμιστές του ISIS από έδαφος που ελέγχουν κατά μήκος των συνόρων με Συρία.
Δεν υπήρχαν απώλειες αλλά ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών για σαράντα λεπτά!
Τουρκικό πυροβολικό και άρματα μάχης ανταπέδωσαν τα πυρά.
Ταυτόχρονα τα τουρκικκά ΜΜΕ υπενθυμίζουν πως η Τουρκία είναι "θύμα" του ISIS με την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη που σκότωσε 11 τουρίστες.
Οι Τουρκομάνοι που ζουν στην περιοχή του Bayırbucak αντιμετωπίζουν "εθνοκάθαρση" από τους Ρώσους και τους Σιίτες μαχητές που υποστηρίζουν τον συριακό Στρατό μετά την ανακατάληψη της πόλης Rabia που ήταν το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ισλαμιστών στην Λαττάκεια λένε τουρκικά ΜΜΕ και προσθέτουν:
"Η ανακατάληψη της Rabia δήγησε στην έξοδο των Τουρκομάνων από 70 χωριά στην περιοχή!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Rabia ήταν υπό τον έλεγχο των Τουρκομάνων από το 2012!
Ο συριακός Στρατός ανακοίνωσε ότι συντονίζει τις επιχειρήσεις του με τα ρωσικά μαχητικά τα οποία έπληξαν το χωριό Yamadi κοντά στα τουρκικά σύνορα εκεί όπου ζουν 21.000 Τουρκομάνοι και έχουν βρει καταφύγιο. Αυτοί ειδοποίησαν τους Τουρκομάνους που ζουν στην περιοχή Bayırbucak να εγκαταλείψουν την περιοχή άμεσα.
Ο Ömer Abdullah, διοικητής των Τουρκομάνων ισλαμιστών της οργάνωσης "Ταξιαρχία Sultan Abdülhamid Han", είπε ότι έχασε 18 μαχητές ενώ 76 τραυματίστηκαν μετά από 48 ώρες σκληρών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών".
"Σε 48 ώρες η πόλη είχε περικυκλωθεί από τρεις πλευρές, βόρεια, νότια και δυτικά. Κατέλαβαν 20 χωριά. Ρώσοι στρατηγοί διέταζαν ενώ τα ρωσικά μαχητικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο".
"Με την ανακατάληψη της Rabia, ο συριακός Στρατός κλείνει τον δρόμο ανεφοδιασμού των ισλαμιστών μέσα των τουρκικών συνόρων προς τα βόρεια".
Ο Abdurrahman Mustafa, πρόεδρος της Επιτροπής των Τουρκομάνων είπε ότι "θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε. Το Bayırbucak δεν θα πέσει"!
"Η Ρωσία βομβάρδισε τα χωριά των Τουρκομάνων στο Bayırbucak στη βόρεια Συρία. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι είναι σε συναγερμό μετά τους ενταντικούς βομβαρδισμούς των Τουρκομάνων"!
Μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ο συριακός Στρατός ελέγχει 70 από τα 73 χωριά στην περιοχή Bayır-Bucak στην βορειοδυτική Λαττάκεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Στρατού ο συριακός Στρατός ελέγχει το Acısu το οποίο είναι μόλις 5 χλμ από τα τουρκικά σύνορα  μαζί με τα χωριά Zuweik, Ghinam και τον λόφο Burj al-Kassab.
"Μόνο τρία χωριά παραμένουν υπό τον έλεγχο των Τουρκομάνων και είναι στο σημείο μηδέν με την Τουρκία" είπε ο αντιπρόεδρος των Τουρκομάνων Cevizci.
"Ο συριακός Στρατός κτυπά τα τρία χωριά 50-60 φορές την ώρα από τα υψηλά σημεία που ελέγχει ενώ ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν".
"Δεν έχουμε αντιαεροπορικά και δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Δεν θέλουν να μας βοηθήσουν οι μεγάλες δυνάμεις και δεν θέλουν η Τουρκία να γίνει δυνατή και δεν θελουν τουρκομάνους στη νέα Συρία, ούτε να αντιπροσωπευτούμε στις συνομιλίες της Γενεύης".
"Οι Τουρκομάνοι ελέγχονται ασφυκτικά από τον συριακό Στρατό, δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ούτε επικοινωνίες τηλεφωνικές ενώ τους έχουν απαγορέψει να φύγουν από τα χωριά. Αν κάποιος διαφύγει αμέσως σκοτώνεται. Ελέγχεται επίσης και η ροή τροφίμων"!
Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν και προσθέτουν ότι "από την πλευρά τους οι Κούρδοι του PYD και YPG καλούν τους σε μαζική επιστράτευση των κούρδων που ζουν στην δύση. Σκοπός τους είναι να καταταγούν στις γραμμές του PYD και να πολεμήσουν την Τουρκία. Μάλιστα δίνουν στη δημοσιότητα και βίντεο το οποίο θα δείτε παρακάτω.
Στο βίντεο Κούρδος του YPG αναφέρει:
"Επιτεθείτε στους θεσμούς του τουρκικού κράτους σε όλα τον κόσμο. Ελάτε στο Κουρδιστάν και μπείτε στο YPJ, YPG, YPS"!
Ταυτόχρονα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι Κούρδοι του YPG ετοιμάζουν μεγάλη επιχείρηση ώστε να καταλάβουν την τελευταία λωρίδα των συνόρων Συρίας-Τουρκίας που ελέγχουν οι ισλαμιστές του ISIS ώστε να αποκοπεί ο δρόμος ανεφοδιασμού τους.
Κάτι τέτοιο όμως θα οδηγήσει σε σύγκρουση με την Τουρκία η οποία πολεμά το PKK.
Αν τα καταφέρουν οι Κούρδοι θα ελέγχουν ολόκληρο το μήκος των βορειοανατολικών συνόρων Συρίας-Τουρκίας από το Ιράκ μέχρι τις όχθες του Ευφράτη ποταμού ο οποίος τέμενι τα σύνορα δυτικά της πόλης Κομπάνι.
Οι ισλαμιστές ελέγχουν μόνο 60 χλμ πλέον από την πόλη Jarabulus μέχρι την πόλη Azaz.
O τουρκικός Στρατός έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Κούρδοι ετοιμάζονται αν περάσουν τον Ευφράτη και να επιτεθούν στις πόλεις Jarablus, Manbij Azaz και ως ημερομηνία δίνουν την 29η Ιανουαρίου.
Τέλος σημειώνουν πως ο συριακός Στρατός πλησιάζει και στην άλλη πόλη που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS την al-Bab, περίπου 50 χλμ νοτιοδυτικά της Manbij στο Χαλέπι.
Οι ισλαμιστές καταρρέουν ενώ Κούρδοι και συριακός Στρατός επελαύνουν. Έφτασε το σημείο μηδέν για την Τουρκία.
pronews Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 29.1.2016

 

 


Τέρμα η «πλάκα» με την Τουρκία – Οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτονομία!

Κουρδικές οργανώσεις που συναντήθηκαν την Κυριακή στην νοτιοανατολική Τουρκία (βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) κάλεσαν σε «αυτοκυβέρνηση» εν μέσω μεγάλης στρατιωτικής επιχείρισης στην οποία συμμετέχουν 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με πολλά τανκς.
Κουρδικές πόλεις στην νοτιοανατολική Τουρκία δέχονται επίθεση από τον τουρκικό στρατό. Σπίτια βομβαρδίζονται, άμαχοι εκτελούνται, γυναίκες, παιδιά ηλικιωμένοι. Τουρκικά οπλοπολυβόλα γαζώνουν σπίτια. [Δείτε εδώ].
Το Δημοκρατικό Λαϊκό Κογκρέσο έκανε την έκκληση για αυτοκυβέρνηση των κουρδικών περιοχών μετά από διήμερη σύνοδο στο Ντιγιάρμπακιρ.
«Το νόμιμο δικαίωμα του λαού μας στην αντίσταση ενάντια στις πολιτικές που εξευτελίζουν το κουρδικό πρόβλημα, είναι κατ ουσία αίτημα και αγώνας για τοπική αυτοκυβέρνηση και τοπική δημοκρατία», αναφέρεται στο κείμενο διακήρυξη μετά τη συνάντηση που τιτλοφορείται «Διακήρυξη για πολιτική λύση όσο αφορά την αυτοκυβέρνηση».
Η διακήρυξη καλεί στο σχηματισμό αυτόνομων [κουρδικών] περιοχών συμπεριλαμβανομένων και πολλών συνοικιών του Ντιγιάρμπακιρ.
Η έκκληση – διακήρυξη για αυτόνομο Κουρδιστάν και τοπική αυτοκυβέρνηση μπορεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων και της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς η τουρκική κυβέρνηση εναντιώνεται σε ένα ξεχωριστό κουρδικό ομόσπονδο κράτος.
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του το Σάββατο ότι η Τουρκία ποτέ δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό άλλου κράτους μέσα στα σύνορά της.
«Τώρα μιλάνε για διαχωρισμό της γης μας σε αυτή τη χώρα. Με την άδεια του Θεού, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της ενότητας της χώρας μας», είπε.
Η κουρδική επανάσταση περνά στην επόμενη φάση… Η Ελλάδα οφείλει να είναι με τα μάτια ορθάνοιχτα στραμμένα ανατολικά.


Συγκλονιστικό: Οι Κούρδοι εγκαταλείπουν τις πόλεις και ετοιμάζουν αντάρτικο για να γλιτώσουν την σφαγή #TwitterKurds #KurdsFightForFreedom

Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 17, 2015

ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
#TwitterKurds #KurdsFightForFreedom

Διαδώστε το!

Ξεσηκωμός Κούρδων στην Τουρκία

– Οι Τούρκοι βαράνε στο ψυχρό (βίντεο + φωτο)

14 Δεκεμβρίου 2015, 22:48
Ξεσηκωμός Κούρδων στην Τουρκία – Οι Τούρκοι βαράνε στο ψυχρό (βίντεο + φωτο)

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα), της πρωτεύουσας του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει το τουρκικό κατοχικό καθεστώς σε πολλές συνοικίες της πόλης δύο και πλέον εβδομάδες.

amed5

Δύο Κούρδοι διαδηλωτές έπεσαν νεκροί τη Δευτέρα από τουρκικές σφαίρες στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με την τουρκική Αστυνομία.

Τα δύο θύματα, ηλικίας 21 και 25 ετών, σκοτώθηκαν από τους φονιάδες της τουρκικής Αστυνομίας, ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στη συνοικία Σουρ, θέατρο από τις αρχές του μήνα συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Αυτοί είναι οι δύο νεαροί που δολοφονήθηκαν από την τουρκική Αστυνομία. Τα ονόματά τους είναι Σιγιάρ Σαλμάν και Σερντίλ Γκενγκίζ.

amed4

Δείτε το βίντεο που καταγγέλλει τον φόνο των δύο νεαρών:

Τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι, πολίτες, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των

amed3

ταραχών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν εκατοντάδες Κούρδοι κάτοικοι της πόλης, μεταξύ αυτών πολλοί βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) επιχείρησαν

να μπουν στην συνοικία Σουρ για να καταγγείλουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι δυνάμεις της κατοχικής τουρκικής Αστυνομίας απώθησαν αμέσως το πλήθος κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Το τουρκικό κατοχικό κράτος επέβαλε στις 2 Δεκεμβρίου απαγόρευση της κυκλοφορίας στη συνοικία Σουρ, λίγες ώρες μετά τον θάνατο από σφαίρες και σε συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει, του Κούρδου ηγέτη και διακεκριμένου δικηγόρου, του Ταχίρ Ελτσί.

amed1

Ο κυβερνήτης ήρε αυτό το μέτρο λίγες ώρες την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στο Σουρ, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανακάλυψαν ένα τοπίο πολέμου, όπου μεταξύ άλλων μπορούσε κανείς να δει τοίχους κτιρίων διάτρητους από σφαίρες και δρόμους κομμένους στα δύο λόγω των οδοφραγμάτων που είχαν στήσει οι Κούρδοι διαδηλωτές και των ορυγμάτων που είχαν σκάψει.

amed2

Βορειότερα του Ντιγιάρμπακιρ, 5 Κούρδοι αριστεροί αντάρτες σκοτώθηκαν στη συνοικία Νταργκετζίτ στην επαρχία Μαρντίν, άλλη μια περιοχή όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Δεν έχει διευκρινιστεί πότε σκοτώθηκαν.

Βάσει ενός απολογισμού μη κυβερνητικών οργανώσεων, περισσότερες από 50 αποφάσεις απαγόρευσης της κυκλοφορίας εφαρμόστηκαν σε 17 πόλεις της Τουρκίας από τα μέσα Αυγούστου, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η καθημερινότητα περισσότερων από 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Εκατοντάδες Κούρδοι άμαχοι, Τούρκοι πολίτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν από σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών της τουρκικής Αστυνομίας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σιρνάκ ανακοίνωσε την εκ νέου επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αρχής γενομένης από το βράδυ της Δευτέρας στις πόλεις Τσιζρέ και Σιλώπη, στο τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Νομίζουν ότι μπορούν να μας εκφοβίσουν πολλαπλασιάζοντας τα οδοφράγματα, τα ορύγματα. Θέλουν να ωθήσουν τους κατοίκους στα άκρα. Σκέφτονται ότι ο λαός θα κατηγορήσει κατόπιν την κυβέρνηση» κατήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας

amed6

συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

«Ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος από την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όμως η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο προκειμένου να υπάρξουν απώλειες αμάχων» προσέθεσε ο Νταβούτογλου.

«Εάν χρειαστεί, αυτές οι πόλεις θα εκκαθαριστούν από τους τρομοκράτες σπίτι προς σπίτι» υποσχέθηκε ο ίδιος.

Μέχρι να… εκκαθαρίσει τους «τρομοκράτες», δηλαδή τους Κούρδους πατριώτες, ο μόνος που σκοτώνει αμάχους είναι ο ισλαμιστής Νταβούτογλου και το «λάιτ» τζιχαντιστικό καθεστώς της Άγκυρας.

amed7

Αυτό το κράτος δολοφόνο, το τουρκικό κράτος, το ίδιο κράτος που υποστηρίζει την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, το ίδιο κράτος «νταβατζή» που εισέβαλε στο Ιράκ, αυτή τη χώρα πρόβλημα για όλους τους λαούς της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η Δύση «προστατεύει» και αποκαλεί «εταίρο» και «σύμμαχο».

Βεβαίως τα ίδια έλεγε η Δύση και στους Οθωμανούς σουλτάνους κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, μέχρι που η Ελληνική Επανάσταση σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε εάν και ο κουρδικός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Τουρκίας, του «μεγάλου ασθενή».

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο, που αναρτήθηκε στο Twitter, με τους δύο νεκρούς στο Ντιγιάρμπακιρ:

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided