Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2020

Της Κύρας Αδάμ

 

 

 

 

 

 

 

Κύρα Αδάμ: Η Τουρκία κερδίζει 70δις από την ΕΕ για υπερ-εξοπλισμούς κατά της Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

 

Κύρα Αδάμ:

Η Τουρκία κερδίζει 70δις από την ΕΕ για υπερ-εξοπλισμούς κατά της Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ

Τα είπε όλα η κ.Αδάμ! Η Τουρκία μας απειλεί με τα λεφτά που κερδίζει από εμάς!

Κύρα Αδάμ: Η Τουρκία κερδίζει 70δις από την ΕΕ για υπερ-εξοπλισμούς κατά της Ελλάδας

Διαλύθηκαν οι αυταπάτες της κυβέρνησης στην σύνοδο κορυφης

Η Ευρώπη δεν πρόκειται ποτέ να βάλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Στην επόμενη σύνοδο του Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να συζητηθούν κυρώσεις γιατί τότε θα μπει το καινούργιο πλαίσιο του προσφυγικού προβλήματος

Οι Ευρώπαιοι που είναι έντρομοι στις απειλές ερντογαν ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες και δεν θα βάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η ελληνική κυβέρνηση συνειδητά δεν έθεσε θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει έτοιμο φάκελο από την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής για να απειληθεί η Τουρκία

Το μοναδικό που φοβάται ο Ερντογάν είναι η αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας

Η Τουρκία κερδίζει 70 δισεκατομμύρια από τα αδασμολόγητα προϊόντα της ΕΕ λόγω τελωνειακής ένωσης, τα οποία χρησιμοποιεί για υπερ-εξοπλισμούς και απειλές κατά της Ελλάδας.

Κύρα Αδάμ (δημοσιογράφος)

- Παναγιώτης Ιωακειμίδης (καθηγητής):

Συμπεράσματα από την Σύνοδο Κορυφής

https://www.youtube.com/watch?v=7IMqrrmPwFs&feature=emb_logo

 

 

 

 

Κύρα Αδάμ :

Το πεντάγωνο των ελληνικών παραχωρήσεων στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

H Κύρα Αδάμ αποκαλύπτει:

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η Αθήνα έχει συμφωνήσει με την Τουρκία-δηλαδή έχει αποδεχθεί -ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου δεν ανήκει στο Αιγαίο.

Αυτό τεκμαίρεται από την έκδοση ελληνικής διεθνούς ΝΟΤΑΜ, ύστερα από αίτημα της Τουρκίας, για τη διεξαγωγή τουρκικής αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή Ρόδου/Καστελόριζου, κατά παραβίαση του ΜΟΕ Παπούλια- Γιλμάζ που ισχύει για όλο το ΑΙΓΑΙΟ.

Στις 10 Οκτωβρίου 2019, στη Βουλή ο ΥΠΕΞ Δένδιας με γραπτή επίσημη απάντηση του σε σχετικό ερώτημα, επιβεβαίωσε ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου δεν ανήκει στο Αιγαίο, δηλαδή ανήκει στην Αν Μεσόγειο.

Λίγο αργότερα και ενώ καίγεται το Αιγαίο και η Αν Μεσόγειος από το τουρκο/λιβυκό Σύμφωνο για την ΑΟΖ, ύστερα από τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο Λονδίνο ,4 Δεκεμβρίου 2019 , ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις 29 Δεκεμβρίου ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Αν Μεσόγειο, (σ.σ. αφού το Καστελόριζο είχε προηγουμένως «πεταχτεί» στην Αν Μεσόγειο).

  • Η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη αποδέχθηκε και χάραξε το «νέο κτηματολόγιο» των ελληνικών νησιών, πετώντας – χωρίς καμμιά απολύτως εξήγηση το Καστελόριζο στην Αν Μεσόγειο- χωρίς να λάβει σοβαρά υπόψη της μια σοβαρή, επικίνδυνη ελληνική «αμαρτία» του παρελθόντος, η οποία τώρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή Ρόδου –Καστελόριζου:

Στις 23 Ιουλίου 1993, επί κυβέρνησης Κων. Μητσοτάκη , η Ελλάδα διαπίστωσε ότι από τους φακέλους του ελληνικού ΥΠΕΞ έχουν εξαφανιστεί η απόφαση και τα πρακτικά του ΙCΑΟ οριοθέτησης του FIR Αθηνών/Κων-λης του 1958.

Ο ΙCΑΟ , σε περιοχική Συμφωνία με Ελλάδα-Τουρκία- Ην Βασίλειο, το 1958, επέβαλε τροποποίηση στο FIR Αθηνών ανατολικά του Καστελόριζου σε νέες συντεταγμένες (36.05Ν), μετακινώντας έτσι αυτό το κομβικό σημείο του FIR, 10νμ βορειότερα από το σημείο που όριζε η προγενέστερη απόφαση ΙCΑΟ του 1950 με συντεταγμένες (35.55Ν).

Όμως οι αποφάσεις και τα πρακτικά της απόφασης ΙCΑΟ 1958 έχουν «χαθεί» ή «κλαπεί» τόσο από το ελληνικό ΥΠΕΞ, όσο και από τον ίδιο τον Διεθνή Οργανισμό του ΙCΑΟ, με αποτέλεσμα η Τουρκία , σήμερα να χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα μόνον τις συντεταγμένες του 1950 (35.55Ν). Με την απόφαση του 1950, οι συντεταγμένες (35.55Ν) έδιναν στην Τουρκία 16νμ χωρικά ύδατα ( σ.σ. 6νμ τα «κανονικά» και 10νμ τα «πρόσθετα», σε βάρος της Ελλάδας στη διεθνή θάλασσα.

Αυτήν ακριβώς «την ανωμαλία» διόρθωσε ο ΙCΑΟ το 1958, μετακινώντας 10νμ βόρεια το σημείο του FIR (36.05Ν) ώστε η Τουρκία να έχει 6νμ χωρικά ύδατα.

Το ΜΙLITAIRE παραθέτει το έγγραφο του ΥΠΕΞ 29.7.93 με το οποίο πιστοποιεί την απώλεια της απόφaσης του ΙCAO 1958

Σημειώνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα καμμιά απολύτως ελληνική κυβέρνηση δεν κίνησε ποτέ «γη και ουρανό» για να ανακτηθεί η απόφαση του ΙCΑΟ 1958 .

  • Σήμερα, με την αποδοχή/απόφαση από την Ελλάδα και την Τουρκία ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου κείται στην Αν Μεσόγειο, αυτομάτως επιτρέπεται στην Τουρκία , (σύμφωνα με τον ισχύοντα σχετικό νόμο της) να έχει 12νμ χωρικά ύδατα στην Αν Μεσόγειο, δηλαδή από Ρόδο και ανατολικά.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την χαμένη απόφαση του ΙCΑΟ 1958 παρέχει το δικαίωμα στην Τουρκία να έχει 12νμ χωρικά ύδατα στην Αν Μεσόγειο , συν τα 10νμ «κλεψιμαίικα» λόγω της «απώλειας « της απόφασης του 1958. Σύνολο 22νμ.( βλέπε χάρτη)

  • Η Τουρκία αφού εξασφάλισε την απώλεια της απόφασης του 1958 με την κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη- να διαπιστώνει την απώλεια αυτή- έρχεται σήμερα και την εφαρμόζει επί κυβέρνησης υιού Κ. Μητσοτάκη.

Αυτός είναι και ο λόγος ότι το Ρους Ρεις κινείται 22νμ νοτίως των τουρκικών ακτών στην περιοχή Ρόδου/ Καστελόριζου, δεδομένου ότι την θεωρεί τουρκική κυριαρχία/ επικράτεια.

Έτσι η Τουρκία από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, στην περιοχή Ρόδου και ανατολικά συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου, δεν αποδέχεται τα 10νμ ελληνικού εναερίου χώρου στη Ρόδο, αλλά μόνον τα 6νμ, όχι λόγω της ελληνικής θέσης των 6-10νμ, αλλά εκ του γεγονότος ότι 6νμ από τις ακτές της Ρόδου, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι υπάρχει τουρκική κυριαρχία/ επικράτεια.

Όλες αυτές τις διαχρονικές ελληνικές ανεπάρκειες και «ανεμελιές» η χώρα τις πληρώνει τώρα, δεδομένου ότι η Τουρκία με τα συνολικά 12νμ χωρικά ύδατα συν 10νμ «κλεψιμαίικα», (σύνολο 22νμ τουρκικής επικράτειας/κυριαρχίας), έχει εγκλωβίσει την περιοχή Ρόδου και ανατολικά συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου μόλις στα 6νμ χωρικά ύδατα.

Αυτή την στιγμή , κυβερνητικοί αξιωματούχοι , αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας «οδό διαφυγής» από την πολύ δύσκολη κατάσταση, πετάνε στον αέρα «συνθήματα» για επέκταση ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή Ρόδου Καστελόριζου στα 12νμ.

Είναι όμως αργά. Διότι η Τουρκία με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας έχει κατοχυρώσει στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, (που θεωρείται πλέον από ελληνικής πλευράς Αν. Μεσόγειος), τα 12νμ τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ παράλληλα έχει κατοχυρώσει την παράνομη επέκταση της στα 22νμ, με τη διαδικασία της σιωπηρής αποδοχής από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία ουδέποτε κατήγγειλε την Τουρκία στον ΟΗΕ για καταπάτηση εθνικής κυριαρχίας/επικράτειας στην περιοχή. Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι «εγκλωβισμένη» στα 6νμ χωρικών υδάτων…

 

 

 

 

“Επιθετική τουρκική στρατιωτική ενέργεια στη Μεγίστη”!

Η Κύρα Αδάμ αποκαλύπτει

Της Κύρας Αδάμ

To MILITAIRE αποκαλύπτει ότι το DRONE (UAV-unmanned aerial vehicle- μη επανδρωμένο αεροπορικό όχημα), που με τουρκικά εμβατήρια έριξε κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο, εκτελούσε επιθετική στρατιωτική ενέργεια κατά της Ελλάδας και τούτο διότι απογειώθηκε από το τουρκικό στρατιωτικό αεροδρόμιο DALAMAN.

Σύμφωνα με στοιχεία των ΗΠΑ, που προέρχονται από αναφορά του 6ου Στόλου, το DRΟΝΕ απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο DALAMAN βορείως της Ρόδου, στο οποίο εδρεύουν στρατιωτικά αεροσκάφη F -16 καθώς επίσης και στρατιωτικό και πολιτικό ραντάρ. Από το DALAMAN πέταξε ανατολικά 68νμ κατά μήκος των τουρκικών ακτών σε ύψος 1500πόδια για να μην γίνει αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού και φτάνοντας στη Μεγίστη κατέβηκε με ραδιο-υψόμετρο στα 100 πόδια ( 30 μέτρα).

Οι τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις δεν διαθέτουν επαγγελματικά DRONE αλλά μόνον αεροσκάφη ( UAV) τα οποία εντοπίζονται από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας. Τα DRONE σαν αυτό στη Μεγίστη δεν εντοπίζονται από την ελληνική αεράμυνα, παρά μόνον από το ραντάρ του Στρατού Ξηράς, που χρησιμοποιείται από συγκεκριμένο οπλικό σύστημα και αφού το εντοπίσει, μπορεί να το καταρρίψει με βολή GUN Toss ή ακόμα και με οπτική βολή ( DIRECT). Από την τουρκική ενέργεια του DRONΕ προκύπτουν τα ακόλουθα.

Α) Η χρήση του DRONE από το στρατιωτικό αεροδρόμιο DALAMAN (MILAS TMA) αποτελεί τουρκική στρατιωτική επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας και τούτο διότι ένα εμπορικό DRONE χρησιμοποιήθηκε από στρατιωτικό αεροδρόμιο εναντίον ελληνικής σημαίας παραβιάζοντας την ελληνική κυριαρχία και σύμπασα τη διεθνή νομιμότητα.

Β) Η κυβέρνηση όφειλε να καταρρίψει το DRONE αλλά και όποιο άλλο DRONE που πετούσε με τις ίδιες συνθήκες ανεξάρτητα της αποστολής του διότι παραβίαζε τις θεσμικές αποφάσεις ΙCΑΟ ΝΑΤΟ ΕΕ και Euro control, οι οποίες, με σύμφωνη θέση της Άγκυρας, επιβάλουν αυστηρούς κανόνες πτήσης για τα DRONE -UAV. Και τούτο διότι ο χειριστής της κονσόλας του DRONE δεν έχει ζωντανή εικόνα της αεροπορικής κίνησης στον εναέριο χώρο με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να συγκρουστεί με κάποιο αεροσκάφος, καθόσον το DRONE δεν έχει δυνατότητα να βλέπει και να αποφεύγει άλλα ιπτάμενα μέσα στην περιοχή. ( capabilities see and avoid) ούτε δυνατότητα να βλέπει στο έδαφος ( look down).

Η απογείωση του και ο χειρισμός του από το αεροδρόμιο DALAMAN δεν ήταν τυχαία, αλλά επιχειρησιακά σχεδιασμένη και μεθοδευμένη , δεδομένου ότι μια τέτοια πτήση DRONE σε βάρος της Ελλάδας θα μπορούσε να εκτελεστεί ΜΟΝΟΝ μετά από συνεργασία του στρατιωτικού ραντάρ στο DALAMAN ή ακόμα και του πολιτικού ραντάρ της Τουρκικής ΥΠΑ που ελέγχει την τερματική περιοχή πτήσεων του αεροδρομίου DALAMAN (MILAS TMA). Έτσι η διεθνής νομιμότητα για λόγους ασφάλειας πτήσεων και πρόληψης τρομοκρατικής ενέργειας επιβάλει την έκδοση διεθνούς αγγελίας( ΝΟΤΑΜ) για κάθε πτήση DRONE καθώς και την κατάθεση σχεδίου πτήσης. Και επειδή το DRONE στη Μεγίστη δεν εφάρμοσε τις διεθνείς αυτές υποχρεωτικές απαιτήσεις έπρεπε να καταρριφθεί και μάλιστα χωρίς να προκαλέσει θύματα δεδομένου ότι δεν ήταν επανδρωμένο.

Γ) τα τουρκικά εμπορικά DRONE σαν αυτό του Καστελόριζου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις τουρκικές ΕΔ σε πόλεμο ή και για τρομοκρατικές ενέργειες. Και τούτο διότι μπορούν να μεταφέρουν 100 κιλα ισχυρά εκρηκτικά εναντίον στόχων υψηλής σημασίας, ( HIGH VALUE ASSETS), γέφυρες, ξενοδοχεία, ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες συγκεντρώσεις ατόμων και να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη και να επιφέρουν πανικό.

Η τουρκική ενέργεια με το DRONE το οποίο δεν απογειώθηκε από το Κας αλλά από το DALAMAN μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα στο μέλλον.

Triklopodia  militaire.gr 12/10/2020

 

 

 

 

Κύρα Αδάμ :

Κύπρος και Γαλλία υπέρ κυρώσεων στην Τελωνειακή Ένωση Τουρκίας

- ΕΕ, ενώ η Αθήνα σφυρίζει αδιάφορα

Της Κύρας Αδάμ

To MILITAIRE,

Παρουσιάζει δύο απόρρητες τοποθετήσεις, (του Κυπρίου ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Υπουργών και τμήματα της συζήτησης Μακρόν -Ερντογάν) για την στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο και τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και,

Επαναλαμβάνει και τη δήλωση Δένδια μετά το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ, προς σύγκριση.

Αναλυτικότερα:

«… Είναι ανέντιμο και εξευτελιστικό για την Ευρωπαϊκή ΄Ένωση να ζητά κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, η οποία δεν βάλει και δεν απειλεί καμμία χώρα της ΕΕ και να μην επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ- Τουρκίας, οποία στην πράξη έχει καταπατήσει την κυριαρχία της Κύπρου με το Γιαβούζ και της Ελλάδας με το Ορους Ρέις και απειλεί με πόλεμο , αν δεν της παραχωρηθούν με διαπραγματεύσεις οι διεκδικήσεις της ..»

Αυτό ήταν το αιτιολογικό που παρουσίασε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου κ. Χριστοδουλίδης εντός του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της ΕΕ για το βέτο της Κύπρου στις ευρωπαϊκές κυρώσεις της Λευκορωσσίας, αν δεν υπήρχε ταυτοχρόνως απόφαση για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για τη συμπεριφορά της απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η Προεδρία και το Βερολίνο είχαν αποφασίσει σιωπηλά να διαχωρίσουν τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας από την απόφαση επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας στο Συμβούλιο Κορυφής.

Την επομένη ημέρα, του Συμβουλίου ΥΠΕΞ και μετά από προτροπή της Α. Μέρκελ στον Ερντογάν,(στις καθημερινές, ατελείωτες συνομιλίες τους), ο Τούρκος Πρόεδρος τηλεφώνησε στον «ορκισμένο εχθρό» του τον Γάλλο Προέδρο Ε. Μακρόν.

Η συνομιλία μιας ώρας ήταν βαριά και χωρίς περιστροφές.

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, ο κ Μακρόν, αφήνοντας στην άκρη την γαλατική ευγένεια, προειδοποίησε τον κ Ερντογάν ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και « αν συνεχίσει το ίδιο βιολί , θα δει τα μούτρα του σπασμένα».

Στην παρατήρηση του Τούρκου προέδρου ότι αυτός επιμένει στις διαπραγματεύσεις , η γαλλική απάντηση ήταν ότι « πρώτα γίνεται η διαπραγμάτευση και μετά βγαίνει το Ορους Ρέις» , με την προσθήκη: «Αν νομίζετε ότι είστε πλανητάρχης, πείτε το στον Τουρκικό λαό. Αλλά έξω, δεν έχετε το δικαίωμα παραβιάσεων της διεθνούς νομιμότητας».

Ο κ Ερντογάν αντεπιτέθηκε με την πρόταση του για πολυμερή διάσκεψη με τις χώρες της Αν. Μεσογείου για τη λύση των προβλημάτων, αλλά , «παραπονέθηκε» ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν υπογράφουν συμφωνία για μισά- μισά με τους Τουρκοκύπριους.

Η απάντηση Μακρόν :

Καθίστε να τα βρείτε. Εγώ , είτε είμαι πρόεδρος είτε όχι, θα σας παρακολουθούμε στενά, αν συνεχίσετε το ίδιο βιολί δεν ξέρω τι κυρώσεις θα υποστείτε».

Και ο κ Μακρόν συνέχισε:

« Τις πρώτες ενδείξεις ( των κυρώσεων) τις είδατε στο θέμα της Λευκορωσίας ( σ.σ. το βέτο της Κύπρου στο Συμβούλιο). Αν για οποιοδήποτε λόγο, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέσουν την Ελλάδα και την Κύπρο να μην θέσουν βέτο για την Τελωνειακή Ένωση, στο Συμβούλιο Κορυφής, εγώ, τέτοιες πιέσεις δεν τις δέχομαι..Συνεπάγεται ότι θα το κάνω εγώ..»

Ο κ Ερντογάν απολογήθηκε για το επεισόδιο με τη γαλλική φρεγάτα στα ανοιχτά της Λιβύης για να πάρει την απάντηση Μακρόν « Αν οι Τούρκοι ναυτικοί σας δεν ξέρουν ποιο πλοίο είναι φίλιον, τότε να τους εκπαιδεύσετε..»

Η τρίτη αναφορά είναι οι δηλώσεις Δένδια μετά τη λήξη του προπαρασκευαστικού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΥΠΕΞ:

«Το ζήτημα (σ.σ. ελληνοτουρκικές σχέσεις) θα συζητηθεί πάλι στο συμβούλιο αρχηγών [κρατών και κυβερνήσεων],  ώστε να καταλήξουμε τελικά σε κατευθύνσεις για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε η Τουρκία θα έχει δώσει, επαναλαμβάνω, απτά δείγματα σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε μια πολύ μεγάλη γκάμα θεμάτων: η Λευκορωσία, η ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά του καθεστώτος Lukashenko, η σχέση της ΕΕ με την Κίνα, η σχέση της Ευρώπης με τις χώρες νότια της Μεσογείου, ώστε να μπορέσουμε να κατευθύνουμε αναπτυξιακούς πόρους για να λύσουμε προβλήματα όπως η ανεργία και η μετανάστευση. Γενικά έγινε μια ευρύτερη συζήτηση για τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αφορούν την Ένωση.»

Οι τρείς αυτές αναφορές, ( Χριστοδουλίδη, Μακρόν, Δένδια), οδηγούν στο ανάγλυφο γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη  έχει αποφασίσει να μην βάλει κυρώσεις στην Τελωνειακή Ενωση- τη μόνη που πονάει την στην Τουρκία. Ή, αν αναγκαστεί, να είναι ουραγός στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, που θα «σηκώσουν « η Κύπρος και η Γαλλία.

Η βιασύνη της κυβέρνησης να αναγγείλει την έναρξη των διερευνητικών επαφών …προσεχώς, δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για εκ των προτέρων παραχωρήσεις στην Τουρκία, ώστε να παραστήσει «την ηρωίδα» μέσα στις διαπραγματεύσεις..

militaire.gr Triklopodia  24/9/2020

 

 

 

 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΟΕ:

Τρικλοποδιά του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας για συνδιαχείριση Αιγαίου και κατάργηση του FIR

Της Κύρας Αδάμ

Σταθερά και μεθοδικά το ΝΑΤΟ αγκαλιάζει , αποδέχεται, υποστηρίζει και πλασάρει στην Ελλάδα ως «λύσεις», τουρκικές προτάσεις που υποβάλλονται από το 2000 από την Άγκυρα στα στρατιωτικά ΜΟΕ για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Αυτή την στιγμή στον ελληνο/τουρκικό διάλογο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που φαίνεται να έχει προχωρήσει σημαντικά, συζητείται νατοϊκή πρόταση , τουρκικής προέλευσης, η οποία αποσκοπεί στην εκκωφαντική εξαφάνιση του FIR Αθηνών και στην αποδοχή συνδιαχείρισης του Αιγαίου.

Αναλυτικότερα:

Η ΝΑΤΟικη πρόταση αφορά στη δημιουργία μιας περιοχής 30νμ εκατέρωθεν του FIR Αθήνας/Κων-λης μέσα στην οποία πολεμικά αεροσκάφη και των δύο χωρών θα αναγνωρίζονται εκατέρωθεν, ( και από την Ελλάδα και από την Τουρκία), και θα πετούν ελεύθερα.

Δηλαδή, ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος με ανατολική πορεία, 30νμ πριν από το όριο του FIR Αθήνας/Κων-λης θα αναγνωρίζεται ως φίλιον αεροσκάφος από τη Τουρκία. Καθ’ όμοιον τρόπο, τουρκικό αεροσκάφος με δυτική πορεία, 30νμ πριν το όριο του FIR Αθηνών/Κων-λης θα αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως φίλιον αεροσκάφος.

Εκ πρώτης όψεως η νατοϊκή/τουρκική πρόταση μοιάζει ειδυλλιακή , αφού ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη, «φίλια «μεταξύ τους , απλώς θα χαιρετιούνται..

Η πραγματικότητα όμως είναι ιδιαιτέρως σκληρή, κυνική και σε βάρος μόνον των ελληνικών συμφερόντων , μέσα σ αυτή την ανεξέλεγκτη περιοχή, διότι:

  • Κανένα ελληνικό αεροσκάφος δεν μπορεί να κινηθεί εντός της περιοχής 30νμ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ του FIR Αθηνών /Κων-λης διότι θα παραβιάζει τον τουρκικό εθνικό εναέριο χώρο, δεδομένου ότι το όριο FIR Αθήνας /Κων-λης αποτελεί τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.

Αντιθέτως, ένα τουρκικό αεροσκάφος ΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΤΕΙΑ μπορεί κάλλιστα να μπει στον Διεθνή Εναέριο Χώρο του Αιγαίου και να πάει στο Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και να κάνει ό,τι θέλει αυτό.

Με άλλα λόγια ένα τουρκικό αεροσκάφος πχ από την αεροπορική βάση της BADIRMA με ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ μπορεί κάλλιστα να εισέλθει στον Διεθνή Eναέριο Xώρο του Αιγαίου- αφού υποχρεωτικά έχει αναγνωριστεί ως «φίλιον»- να πάει όπου θέλει αυτό και να γυρίζει στη βάση του .

Αντιθέτως , ένα ελληνικό αεροσκάφος από την βάση της Τανάγρας με κατεύθυνση ανατολικά, προς τα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου,(πχ Λήμνο Λέσβο, Ρόδο Καστελόριζο κλπ.)-δηλαδή τα νησιά που αναφέρονται στις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων- 30νμ πριν το όριο του FIR Αθηνών πρέπει …να ενημερώσει επισήμως την Τουρκία για να πάει στον προορισμό του.

  • Δι’ αυτού του τρόπου:

Α) καταργούνται τα σχέδια πτήσης,

και κυρίως,

Β) κατοχυρώνεται η συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Και τούτο διότι η Ελλάδα θα μπορεί να ασκεί τον έλεγχο, δυτικά, μέσα στο FIR Αθηνών μέχρι την απόσταση των 30νμ από το όριο του FIR , ενώ η υπόλοιπη περιοχή των 30νμ μέχρι το όριο του FIR Αθηνών θα έχει συνδιαχείριση και κατά το κοινώς λεγόμενο θα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.

Στην περίπτωση δηλαδή κατά την οποία πχ εχθρικό αεροσκάφος ( renegade) εισέλθει στην ανεξέλεγκτη περιοχή στο Καστελόριζο, τότε, εντός του FIR Αθηνών και εντός του Αιγαίου, η αναχαίτιση θα γίνεται από όποιον ..προλάβει και επιθυμεί, διότι η περιοχή είναι «κοινόχρηστη».

  • Στην πράξη καταργείται το FIR Αθηνών/Κων-λης, το οποίο μέχρι στιγμής είναι το θεσμικά κατοχυρωμένο όριο σε διεθνές πλαίσιο και αποτελεί τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας. Με βάση τα ισχύοντα, μόνον η Τουρκία οφείλει να μεταβιβάζει στην Ελλάδα τις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών που θα εισέλθουν στο FIR Αθηνών, ενώ η Ελλάδα, φυσικά, δεν οφείλει να μεταβιβάζει στην Τουρκία τις πτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών στην περιοχή του Αιγαίου , μέσα στο FIR Αθηνών. Πάγια επιδίωξη της Άγκυρας ήταν και είναι η εξουδετέρωση- κατάργηση και κυρίως αναδιάταξη του FIR Αθηνών, ώστε να μην μεταβιβάζει τις πτήσεις των αεροσκαφών της που θα εισέλθουν στο FIR Αθηνών και να πετά ανεξέλεγκτα στο Αιγαίο ως…»φίλιον αεροσκάφος σε ειδικές αποστολές και σκοπούς, η μη.

Τονίζεται ακόμα ότι ο όρος «FIR Αθηνών/Κων-λης» δεν υπάρχει στην πρόταση του ΝΑΤΟ…

  • Η συνδιαχείριση του μισού Αιγαίου και η κατάργηση στην πράξη του FIR Αθηνών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος της Ελλάδας, δεδομένου ότι τυχόν τέτοια συμφωνία θα παρασύρει , σε βάρος της χώρας ,στις συζήτησες στις διερευνητικές συνομιλίες ,την τύχη των χωρικών υδάτων , του εναερίου χώρου, το FIR, της ΑΟΖ ,της Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή.

Και το πιο σημαντικό θα είναι ότι η Τουρκία θα έχει εκ προοιμίου το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού..

  • Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η Τουρκία υποστηρίζει ανελλιπώς την ανωτέρω πρόταση από το 2000, όταν ο τότε Αμερικανός διοικητής της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ κ Key μαζί με τον τότε Τούρκο επιτελάρχη προσπάθησαν να πείσουν την τότε ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί αυτή τη διαδικασία.

Σε αντίθεση με την «προβληματισμένη» ελληνική κυβέρνηση, η τότε ηγεσία του ΓΕΑ υπο τον Δ. Λυτζεράκο έριξε την τουρκική πρόταση στα σκουπίδια και η «διαδικασία « σταμάτησε εκεί.

Μέχρι σήμερα..

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 21.9.20

 

 

 

 

Κύρα Αδάμ :

Για την Τουρκία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών είναι το πρώτο θέμα διαπραγμάτευσης με την Αθήνα

Της Κύρας Αδάμ

1.Η Αθήνα επισπεύδει


2.Η Άγκυρα κοροϊδεύει


3.Το Βερολίνο επιχαίρει

Αναλυτικότερα:
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επισήμως πλέον , παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ Μισέλ τόνισε ιδιαιτέρως την «άμεση» εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, δέκα ημέρες πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με προϋπόθεση την «αποκλιμάκωση» της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός , επισπεύδοντας την έναρξη του διαλόγου απέκρυψε σκοπίμως και ευλόγως τρία θέματα:
Με την άμεση έναρξη διαλόγου , η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι «κερδίζει χρόνο» ώστε να προλάβει το επόμενο διάστημα να προχωρήσει η αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέες αγορές και «φρεσκαρίσματα» του οπλικού συστήματος της χώρας.
Σκοπίμως η κυβέρνηση ,προκειμένου να μην «ερεθίσει» περισσότερο τον, έτσι και αλλιώς, εξαγριωμένο Ερντογάν, δεν προσδιορίζει επακριβώς τι εννοεί με τον όρο «αποκλιμάκωση της έντασης». Διότι είναι άλλης βαρύτητας – σχεδόν αμελητέας-η απομάκρυνση του Ορους Ρεις από την περιοχή της ΝΑVΤΕΧ «για συντήρηση» όπως δικαιολογείται η Άγκυρα και άλλο πράγμα είναι η επίσημη δέσμευση ότι η Άγκυρα θα πάψει να «τουρκοποιεί» την περιοχή δράσης του Ορους Ρεις που δεν είναι τουρκική ΑΟΖ , αλλά περιοχή μη οριοθετημένης ΑΟΖ- επομένως και ελληνική AOZ.

Επιπροσθέτως , η κυβέρνηση ουδέποτε αποσαφήνισε –παρά τις πιέσεις που δέχεται- ότι η απομάκρυνση των τουρκικών πολεμικών από την περιοχή σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ συνεπάγεται και απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων, από το «σπίτι τους» δηλαδή την ελληνική κυριαρχία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη , για να μην μπει σε περιπέτειες η ίδια, ( η χώρα έτσι και αλλιώς είναι σε μεγάλη περιπέτεια), ουδέποτε εξειδίκευσε τις « οικονομικές κυρώσεις» σε βάρος της Άγκυρας και πολύ περισσότερο ουδέποτε αναφέρθηκε στο μεγάλο όπλο της εναντίον της Τουρκίας, που είναι η Αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ- Τουρκίας, η οποία επιτρέπει στον Ερντογάν να αποθησαυρίζει πολύ ευρωπαϊκό χρήμα , που χρησιμοποιεί και για τους εξοπλισμούς του, απειλώντας ευθέως την Ελλάδα.

2. Στον αντίποδα, η Τουρκία επιμένει ότι «ξόφλησε» τις υποχρεώσεις της με την απόσυρση του Ορους Ρεις « για συντήρηση» ,επιμένοντας παράλληλα και παράνομα ότι η περιοχή κινήσεων του πλοίου «ανήκει στην τουρκική επικράτεια».
Η Άγκυρα ακόμα …κοροϊδεύει από τώρα την απειλή επιβολής ευρωπαϊκών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της, με τον ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου να δηλώνει:
«Δεν περιμένω να μας επιβληθούν κυρώσεις στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Αν συμβεί, θα στοχεύσει στα πλοία και στους ανθρώπους μας, έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Μας έχουν αποτρέψει τέτοια πράγματα παλαιότερα; Όχι!»
Δηλώνει ακόμα πρόθυμη η Τουρκία για «διαπραγματεύσεις χωρίς όρους», αποκαλύπτοντας όμως το θέμα και των περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων αυτών.

Για την Άγκυρα το θέμα των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι «το ένα και μοναδικό θέμα της οριοθέτησης των θαλασσιών ζωνών» όπως θέλει η Αθήνα, αλλά θα είναι ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΪΗΣΗ ΤΟΥΣ.
Είναι εμφανές ότι τα θέματα διμερούς ελληνο/τουρκικής διαπραγμάτευσης απέχουν παρασάγγας μεταξύ τους και δύσκολα θα βρει μέση οδό η Αθήνα, όσο και αν επείγεται να ξεκινήσει «άμεσα» τις διαπραγματεύσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει από την πρώτη κιόλας ημέρα της ελληνο/τουρκικης προσέγγισης στο Βερολίνο, στις αρχές Αυγούστου, ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να υποχωρήσει στη «θεματολογία του» για τις διαπραγματεύσεις.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει τώρα το ΜΙLITAIRE και το αποκαλύπτει, στο αρχικό έγγραφο ποτ-πουρί ΣΟΥΡΑΝΗ- ΚΑΛΙΝ στο Βερολίνο, η ελληνική πλευρά είχε αυτοβούλως προσπαθήσει να προλάβει και να δεσμεύσει την Άγκυρα ότι «δεν θα δημιουργήσει θέματα που αφορούν νησίδες και βραχονησίδες». Ο Ερντογάν απέρριψε αμέσως την διατύπωση αυτή και για να κάψει την εκκολαπτόμενη «έγγραφη συμφωνία» αποκάλυψε στον τύπο τη συνάντηση του Βερολίνου. Αφήνοντας την Αθήνα και το Βερολίνο στα κρύα του λουτρού και στα παράπονα.

Έκτοτε σταθερά και αμετάβλητα η Άγκυρα δηλώνει έτοιμη για «διάλογο χωρίς προϋποθέσεις» , αλλά με την σταθερή υπενθύμιση ότι το θέμα του διαλόγου είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου. Με άλλα λόγια η τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό και ο Τούρκος ΥΕΘΑ δηλώνει ανελλιπώς ότι «το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου θα συζητηθεί οπωσδήποτε» με την Αθήνα.

Στο ίδιο πλαίσιο θεμάτων προωθεί η Άγκυρα και «την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νήσων» κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Ένα από τα «μυστήρια των Αθηνών» είναι ότι ουδέποτε οι ελληνικές κυβερνήσεις έφεραν την Άγκυρα μπροστά στις δικές της χοντρές παραβιάσεις της Συνθήκης με βάση τα άρθρα 13 και 16 αυτής.

3. Το Βερολίνο, που δεν επιθυμεί να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στον πρώτο οικονομικό συνέταιρο της, την Τουρκία, τις τελευταίες ημέρες «μαρκάρει» στενά την Αθήνα να δεσμευθεί ότι δεν θα προτείνει κυρώσεις στο Συμβούλιο. Ο καλύτερος τρόπος για το Βερολίνο , θα ήταν μια συνάντηση υψηλού επιπέδου Αθήνας/ Άγκυρας πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης Σεπτεμβρίου, ύστερα από την αρχική ελληνοτουρκική συνάντηση του Βερολίνου. Ή στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να υπάρξει μια έγγραφη συμφωνία ( σ.σ. χωρίς εισαγωγικά αυτή τη φορά) για την έναρξη του διαλόγου. Στο μεταξύ ο Ερντογάν αναμένεται να μιλήσει πρώτος- πρώτος στην διαδικτυακή, αυτή τη φορά, ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στην περίπτωση που δεύτερος- δεύτερος μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, τότε το Βερολίνο ( και η Ουάσιγκτων) θα είχαν σοβαρό λόγο ανακούφισης τους ..

militaire.gr Triklopodia 17/9/2020

 

 

 

 

“ΣΕΙΣΜΟΣ”:

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΑΟΖ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ & ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ!

Βίντεο – ντοκουμέντο

Το ένστικό μας δεν έπεσε έξω. Δεκαεπτά χρόνια στο διαδίκτυο και από το 1991 στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με παράσημα εξορίας και αμέτρητες δημοσιογραφικές επιτυχίες, δεν γελαστήκαμε όπως οι πολλοί από το σόου υπογραφής της ΑΟΖ Ιταλίας – Ελλάδας, που παραβιάζει όχι μόνο τα εθνικά δίκαια και δικαιώματα, αλλά και αυτό το ίδιο το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο αρνούνταν ως τώρα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις να καταστρατηγήσουν, βασίζοντας σε αυτό, ολόκληρη την στρατηγική τους έναντι της Τουρκίας.
Όπως έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή, η Συμφωνία Ιταλίας – Ελλάδας είναι “κουτσή” και απαράδεκτη, καθώς επικυρώνει την μειωμένη επήρεια στα ελληνικά νησιά, παραδίδει τα μελλοντικά +6 μίλια στους Ιταλούς ψαράδες και άρα την ίδια την (αλιευτική) ΑΟΖ, πράγμα ανήκουστο για κάθε σοβαρό κράτος, αφήνει εκτός οριοθέτησης την περιοχή που αντιστοιχεί στην ΝΔ Κρήτη σε σχέση με Ιταλία και Λιβύη και δημιουργεί προηγούμενο υποχωρητικότητας για άλλες Συμφωνίες ΑΟΖ, ενισχύοντας και δικαιώνοντας έτσι την πολιτική παράκαμψης του Διεθνούς Δικαίου της Τουρκίας!
Μόλις πρωτοαναφέραμε όλα τα παραπάνω, το Facebook μπλόκαρε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, για να μην ενημερωθεί ο κόσμος, καθότι είναι τεράστια τα συμφέροντα, είναι πολλοί στο παιχνίδι και παίζουν το κεφάλι τους, βαδίζοντας πάνω στο τεντωμένο σχοινί της “εσχάτης προδοσίας”!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ “ΣΕΙΣΜΟΣ”
Οι αποκαλύψεις που έκανε η πολύπειρη διπλωματική δυντάκτης Κύρα Αδάμ, στην εκπομπή “Εν Αθήναις” του εν κυβερνητικώ διωγμώ Γιώργου Τράγκα, στον “Ελλάδα 934” στις 22-6-2020, έρχονται δυστυχώς να δικαιώσουν τους φόβους μας (δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο).
Διότι η Κύρα Αδάμ, αποκάλυψε επιγραμματικά ότι:
1. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ζήτησε από τον Ιταλό ΥΠΕΞ να γίνει μεσολαβητής συμβιβασμού προς την Τουρκία, με παράδοση κομματιού της ΑΟΖ μας στους Τούρκους, ιδίως στην περιοχή Μεγίστης (Καστελόριζο)! Αυτό έγινε κατά την τελετή υπογραφής της …ΑΟΖ Ιταλίας – Ελλάδας, ώστε να χρησιμοποιηθεί εκείνη η Συμφωνία μειωμένης επήρειας και μειωμένης ελληνικής ΑΟΖ, ως μοντέλο υπογραφής και με την Άγκυρα… Αμέσως μετά την συνάντηση Τσαβούσογλου – Ντι Μάιο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποδέχθηκε την μεσολάβηση της Ιταλίας και έπειτα έπεσε το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν…
2. Ο Σίσι ζήτησε από τον Δένδια (η Αίγυπτος παίζει το δόλιο παιχνίδι της Τουρκίας, για να τα βρούνε με τον Ερντογάν στην Λιβύη) την εξαφάνιση της επήρειας των ελληνικών νησιών στον καθορισμό της ΑΟΖ, ως εξής:
Μεγίστη (Καστελόριζο) 0%

Ρόδος  1%

Κάρπαθος  10%

Κρήτη  20%

Η Αίγυπτος τόνισε ότι εάν δεχθούμε αυτά τα εγκλήματα, να καλέσουμε και την Τουρκία, να υπογραφεί η …ΑΟΖ μια και έξω τριμερώς (ολοφάνερος μεσίτης των Τούρκων)!

3. Ο Δένδιας τότε, αντί να τα βροντήσει και να φύγει, διότι του ζήτησαν όχι απλώς βυθό και ύδωρ, αλλά την πλήρη εθνική μας ατίμωση, καθόταν και συνομιλούσε και επιχείρησε τότε να προσφέρει την μισή ΝΑ μας ΑΟΖ στην Αίγυπτο, μειώνοντας σε κάτω από 50% την επήρεια των παραπάνω ακριτικών νησιών μας, Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Συμπλέγματος Μεγίστης, καταργώντας απολύτως το ίδιο το Δίκαιο της Θάλασσας και όλα τα Εθνικά μας Δίκαια και Δικαιώματα!

4. Η Αθήνα δεν συζητά με τίποτα Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου (για ευνόητους λόγους ικανοποίησης της Τουρκίας)
ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Στο ίδιο μήκος κύματος, το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού, κατήγγειλε (εδώ) ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η παράδοση της ΑΟΖ μας στην Τουρκία, με τις εξής μεθόδευση:

“1. Με την μεσολάβηση της Ιταλίας ήδη οι Τούρκοι συμφώνησαν σε “διάλογο”, όπως ονομάζεται στα τουρκικά η παράκαμψη του Διεθνούς Δικαίου και έπεσε πλέον το πρώτο τηλεφώνημα (σ.σ. Μητσοτάκη – Ερντογάν) για μια “καζάν καζάν” συνάντηση και “μοιρασιά”.

2. Η Κυβέρνηση (και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί), θα κλείσουν πρώτα την μυστική Συμφωνία με την Τουρκία, έπειτα η Τουρκία θα ενημερώσει την Αίγυπτο και τότε η Αίγυπτος θα προχωρήσει σε Συμφωνία ΑΟΖ με την Ελλάδα (εις βάρος της Ελλάδας), η οποία θα πανηγυριστεί σαν τεράστια “Εθνική Επιτυχία”! Και σαν η μόνη δήθεν δυνατή διέξοδος στην τουρκική ανάσχεση!

3. Τότε η Τουρκία με “βαριά” δήθεν καρδιά θα ζητήσει τριμερή συνάντηση με Ελλάδα και Αίγυπτο, όπου θα ανακοινώσει ότι Συμφωνεί στην “τουρκική” ΑΟΖ που της παραχωρούμε, για χάρη της καλής γειτονίας”…

Τότε μπορεί να ανακοινωθεί, συμπληρώνουμε, επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, με την σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας (πλην του Αιγαίου), δηλαδή σε Ιόνιο, Κρήτη και Μεγίστη (Καστελόριζο), ώστε να καλυφθεί το έγκλημα, να “στεφανωθεί θριαμβευτικά”  η ενδοτική Κυβέρνηση και να επανεκλεγεί πανηγυρικά, για να τελειώσει και το Κυπριακό στη συνέχεια, μαζί πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ…
Ακούστε τις αποκαλύψεις και κρατήστε αυτό το άρθρο, γιατί – όπως έχουμε τονίσει επί δεκαετίες – όποιος αναγνωρίζει τα Σκόπια με ονομασία “Μακεδονία”, είναι ικανός για τα πάντα! Άλλωστε εκείνη η προδοσία, ήταν μόνον η αρχή στην μεγάλη εθνική κατρακύλα, του “Ψευτορωμέικου“, όπως σωστά και προφητικά προείδε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός… Ενώ ο Άγιος Παΐσιος προείδε το τέλος αυτού του “Ψευτορωμέικου”, λέγοντας πως ο κόσμος θα σιχαθεί τόσο τα δύο μεγάλα κόμματα, που θα τους διώξει όλους... Γιατί η Ορθοδοξία μας και η Ελλάδα μας, δώρα του Θεού και της Θεοτόκου στον λαό μας, δεν είναι για “πούλημα”!

#ΣΕΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ #ΑΟΖ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ #ΤΟΥΡΚΙΑ! Ντοκουμέντο

https://www.youtube.com/watch?v=Y7z7eO0cRWQ&feature=emb_logo

ksipnistere.com 15/9/2020

 

 

 

 

Κύρα Αδάμ :

“Μάζεψε τον” λέει ο Μακρόν στον Τραμπ για

τον Ερντογάν μετά από τις δηλώσεις …βύθισης του Σαρλ Ντε Γκολ!

Της Κύρας Αδάμ

Σε κατακόρυφη κρίση οδηγούνται οι σχέσεις Γαλλίας- Tουρκίας μετά τις παραληρηματικές δηλώσεις του Μεσούτ Χακκί Τζασίν, συμβούλου του Τ. Ερντογάν , ότι θα ..βυθίσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ αν το πλoίο έρθει στην περιοχή. (Το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη Μασσαλία και αναμένεται να πλεύσει σε περιοχή που περικλείεται από Λιβύη- Συρία- Κάρπαθο).

Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς διπλωματικές πληροφορίες, οι εμπρηστικές δηλώσεις Τζασίν προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν , ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι στον Πρόεδρο Τραμπ, ζητώντας του «να μαζέψει τον Ερντογάν» διότι εκτός των άλλων η «Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο» .Διαφορετικά, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, όλοι θα «ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία. Διότι ο Τζασίν πρέπει να είναι τρελός αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το Σαρλ Ντε Γκωλ».

Το τηλεφώνημα ανταπέδωσε λίγο αργότερα ο Τραμπ στον Μακρόν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να θέλει να κατεβάσει τους τόνους ,  προτείνοντας να μην πλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Αν Μεσόγειο « για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Το ίδιο διάστημα , ο Τ. Ερντογάν τηλεφώνησε δύο φορές στην καγκελάριο Μέρκελ υποβάλλοντας το αίτημα να μην πλεύσει το Σαρλ Ντε Γκωλ στην περιοχή.

Το Παρίσι ωστόσο δεν αναθεωρεί την απόφαση του και γι’ αυτό έχει ήδη δώσει εντολή εφαρμογής Ζώνης Αναγνώρισης Αεροσκαφών ( AIR IDENTIFICATION ZONE) 60νμ για εχθρικά αεροσκάφη και 20νμ για εχθρικά πλοία από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ.

Triklopodia militaire.gr  7 Σεπ 2020 - 20:09

Δείτε σαν σήμερα          
τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβή 25 Οκτωβρίου 2020, στον  21ο αιώνα
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ               ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...
Έρχεται παγκόσμια πείνα και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.               Οι μισές εργασίες θα εκτελούνται απο «έξυπνες» μηχανές έως το 2025...
Προσοχή στη συσκευασία!               «ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ!»
image Δείτε σαν σήμερα
image ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
image Α Ε Ρ Α_Α Ε Ρ Α _
image Έρχεται παγκόσμια πείνα και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.
image Προσοχή στη συσκευασία!

Αθλητικά

Top Headline

Αθλητισμός 10ος

 Αθλητισμός 10ος

              Super League: Δοκιμάζεται στα Γιάννενα η ΑΕΚ

Read More...

Αθλητισμός 9ος

		Αθλητισμός 9ος

              Σάρωσε ξανά η Σάκκαρη και προκρίθηκε στους «32» του Roland Garros

Read More...

Αθλητισμός 8ος

 Αθλητισμός 8ος

              Europa League: Πέντε αποκλεισμούς ισχυρών θέλει η ΑΕΚ για να μπει στους δυνατούς των play off

Read More...

Μηχανοκίνηση

Top Headline

Formula 1

Formula 1

              Ο Χάμιλτον την pole position στην Πορτογαλία

Read More...

Rally

		Rally

              Αναβάλλεται λόγω Covid-19 η ανάβαση Διονύσου

Read More...

WRC

WRC

        WRC:Κέρδισε ο Εβανς - απίστευτο φινάλε στην Τουρκία

Read More...

Πολιτική

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10ος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10ος

              Λοβέρδος: Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής

Read More...

Δένδιας

 Δένδιας

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τη νέα παράνομη Navtex

Read More...

Στρατηγός Φράγκος

Στρατηγός Φράγκος

                Ποιος φράχτης ; Έθαψαν ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ που “τελειώνει” για πάντα την Τουρκία

Read More...
ROKMININEWS ERROR: File not found: images/stories/AD.HP.KAI.D.M/politismos 2682020.jpg

Πολιτισμός

Top Headline

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10ος

           
Αποκαλύπτεται το ανάκτορο που γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Πέλλα

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9ος

  Ποιος κατέστρεψε και αφάνισε την Αρχαία Σπάρτη; Μια απίστευτη βαρβαρότητα

Read More...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 8ος

              Μυστήριο 7.000 ετών: Οι Γιγάντιες Πύλες της Σαουδικής Αραβίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

Κόσμος

Top Headline

ΓΑΛΛΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

Προς ρήξη Γαλλία-Τουρκία: Ανακαλεί το Παρίσι τον Πρέσβη στην Άγκυρα

Read More...

ΚΟΣΜΟΣ 10ος

ΚΟΣΜΟΣ 10ος

              Συναγερμός! Έκλεισαν Αμερικανική Πρεσβεία και Προξενεία στην Τουρκία: «Αμερικανοί και άλλοι ξένοι είναι στόχοι»

Read More...

Λιβύη - Χαλίφα Χαφτάρ

Λιβύη - Χαλίφα Χαφτάρ

              Λιβύη: Αποχωρούν μισθοφόροι & ξένες δυνάμεις - Χαφτάρ-Σάρατζ δημιουργούν κοινό στρατό

Read More...

Ελλάδα

Top Headline

EΛΛΑΔΑ 10ος

		EΛΛΑΔΑ 10ος

              Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία !

Read More...

EΛΛΑΔΑ 9ος

EΛΛΑΔΑ 9ος

              Άρχισε η αποστρατικοποίηση;; Γ.Παναγιωτόπουλος για αποστρατικοποίηση: «Αποσύρουμε οπλικά συστήματα από νησιά και Έβρο...

Read More...

EΛΛΑΔΑ 8ος

		EΛΛΑΔΑ 8ος

              ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ !! Γιατί το κράτος μισεί οτιδήποτε ελληνικό; Γιατι ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ σημαντικά ευρήματα;

Read More...

Οικονομία

Top Headline

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10ος

              Πώς μεταδίδουν τον Covid-19 οι ασυμπτωματικοί φορείς

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9ος

          Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Read More...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 8ος

              Για να μην λες ότι δεν ήξερες ! Δείτε ποιοι τυπώνουν και ποιοι διαχειρίζονται τα χρήματα στον κόσμο…

Read More...

Περιβάλλον

Top Headline

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 10ος

              Οι γάτες πρέπει να μπουν σε καραντίνα για να μην γίνουν υπερμεταδότες

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9ος

              Το τρομακτικό μυστικό που κρύβουν ακόμα και τα πιο ασφαλή ηφαίστεια

Read More...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

		ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 8ος

              Αυτό το λασποτόπι δεν έχει θάλασσα

Read More...

Παράξενα

Top Headline

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 10ος

              Η ελληνική εκκλησία που αποτελεί μια από τις πιο παράξενες του κόσμου

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 9ος

              Στη Γαλλία ήδη ανακυκλώνουν τις μάσκες μιας χρήσης. Δες πώς

Read More...

ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

		ΠΑΡΑΞΕΝΑ 8ος

              Τρεις διαφορετικές χρήσεις για τα καλαμάκια

Read More...

Τοπικά Νέα - Περιφέρεια

Top Headline

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

		Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

           
45η, 44η, 43η, 42η, 41η, 40η, 39η, 38η, 37η, 36η, 35η, 34η, 33η, 32η, 31η, 30η, 29η, 28η, 27η, 26η, 25η, 24η, 23η, Πρόσκληση

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              23η , 22η , 21η , 20η ,19η ,18η ,17η ,16η ,15η ,14η ,13η ,12η ,11η ,10η , 9η , 8η , 7η , 6η , 5η , 4η , 3η , 2η , 1η,  Πρόσκληση

Read More...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

              39η...

Read More...

Τοπικά Νέα - Νομοί

Top Headline

Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης

              O Δήμος μας

Read More...

Ε .info@koultoura.com

              Ε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript...

Read More...

ΔΕΣΚΑΤΗ

ΔΕΣΚΑΤΗ

              Ο Δημος μας

Read More...

Νέα - Αστ. Δελτίο

Top Headline

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2020

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/10/2020

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/09/2020

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/09/2020

                Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/08/2020

		ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/08/2020

              Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Read More...

Νέα - Διάφορα

Top Headline

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ

“Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν «έπεσε» μόνο για τη Σημαία” – Τελέστηκε σήμερα στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Read More...

COVID-19

		COVID-19

              ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΠΙΛ&ΜΕΛΙΝΤΑ ΓΚΕΙΤΣ....

Read More...

Αλλαγή ώρας 2020:

Αλλαγή ώρας 2020:

              Μην ξεχαστείτε: Ξημερώματα Κυριακής 25 Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα

Read More...

Νέα - Συνδικαλιστικά

Top Headline

Νίκος Αντωνιάδης

Νίκος Αντωνιάδης

      Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα ψευδή κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους λόγω “Covid-19” – Η...

Read More...

Παμμακεδονικές Ενώσεις

Παμμακεδονικές Ενώσεις

              Σφοδρή επίθεση Παμμακεδονικής ΗΠΑ και Καναδά κατά Κ. Μητσοτάκη για Σκοπιανό: «Οι Έλληνες νιώθουν προδομένοι ξανά»

Read More...

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

Tα ΝεΑ των ΝεΩν

           
Τι σημαίνουν οι όροι υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και αιγιαλίτιδα ζώνη;

Read More...

Νέα - Πολιτικά

Top Headline

Της Κύρας Αδάμ

Της Κύρας Αδάμ

              Κύρα Αδάμ: Η Τουρκία κερδίζει 70δις από την ΕΕ για υπερ-εξοπλισμούς κατά της Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ

Read More...

"ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα"

"ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα"

              Στο δικαστήριο ο Κασιδιάρης: Θέλει να διεκδικήσει την αθωότητά του

Read More...

Διαφορα

Διαφορα


Η κυρά ΦΩΦΗ μέ τήν ταπεινή (τραπεζική) ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ της,

Read More...

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided