Τρίτη, Ιανουάριος 26, 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1οςΤΕΡΜΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ή Ηλίθιοι... Διπλωματικοί κύκλοι διαρρέουν για 62ο γύρο στην Αθήνα... ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙ...;;;

 

 

 

 

 

 

ΤΕΡΜΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ή Ηλίθιοι...

Διπλωματικοί κύκλοι διαρρέουν για 62ο γύρο στην Αθήνα...

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΙ...;;;Όταν πας και η Άγκυρα σου θέτει Αποστρατικοποίηση νησιών, ενάεριο χώρο, γκρίζες ζώνες, Θράκη και Δωδεκάνησσα, ακόμη κι α εσυ δεν αποδέχεσαι την συζήτηση για ποιόν 62ο κύκοκάνεις λόγο;

Να πεις τι;

Να συζητήσεις για ποιά θέματα ακριβώς;

Έχει βρεί πεδίο διαπραγματεύσεων;;;

Στις άτυπες -μη δεσμευτικές- συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, που έγιναν στο «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, κατά πληροφορίες η κάθε πλευρά παρουσίασε την δική της εκδοχή για τα θέματα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα ακολουθήσουν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τουρκική πλευρά έθεσε τις γνωστές απαιτήσεις της για αποστρατικοποίηση των νησιών, για τον εναέριο χώρο και τις περιοχές ευθύνης για έρευνα και διάσωση - μια κίνηση αναμενόμενη, αλλά και χωρίς αποτέλεσμα, μιας και οι διερευνητικές επαφές δεν συνιστούν διαπραγμάτευση.

Η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στην θέση για την ανάγκη διευθέτησης των θαλασσίων ζωνών - ζήτημα που θεωρεί ότι είναι το κύριο πρόβλημα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο τουρκικό τύπος λέει πως τέθηκαν και θέματα "τουρκικής μειονότητας" σε Θράκη Ρόδο και Κώ...

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις απόψεις των Τούρκων αναμένεται να αναπτυχθεί στον επόμενο, τον 62ο, γύρο των διερευνητικών επαφών ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος.

Στη συνάντηση αυτή αναμένεται και η ανάπτυξη των τουρκικών θέσεων σε απάντηση των ελληνικών επιχειρημάτων.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Εξετάζουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης

«Στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα από το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016.

Να εξετάσουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης, για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε διαπραγματεύσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που μας απασχολεί.

Αυτό της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης και συμπλήρωσε:

«Είναι ξεκάθαρο -όπως άλλωστε έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης-

ότι καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας μας».

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «είναι αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται με καλή πίστη και προσδοκά να πράξει το ίδιο και η τουρκική».

Οι διερευνητικές επαφές «δεν είναι διαπραγματεύσεις, ούτε έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα» επισήμανε ο Χρήστος Ταραντίλης.

ΣΤΟΧΟΣ - Ιανουαρίου 25, 2021

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για σχεδόν 3 ώρες

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 14:00 οι διερευνητικές επαφές

Ελλάδας Τουρκίας,

όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Οι επαφές των δύο πλευρών διήρκησαν περίπου 3 ώρες και σε λίγη ώρα αναμένονται ανακοινώσεις, οι οποίες ωστόσο δεν θα αφορούν το περιεχόμενο των επαφών, αλλά για το αν θα υπάρξει επόμενος γύρος στην Αθήνα.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών, ενώ στις επαφές συμμετείχε και ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Τα μηνύματα και οι προσδοκίες

Επισημαίνεται πως εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που τυχόν ακολουθήσουν τις διερευνητικές, οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν σε κείμενο συνυποσχετικού, που στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο 61ος γύρος του διαλόγου ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επισημαίνεται από ελληνικής πλευράς ότι οι διερευνητικές είναι άτυπες και μη δεσμευτικές, ξεκαθαρίζοντας ότι αν η Τουρκία κάνει το λάθος και θέσει και άλλα θέματα (αποστρατικοποίηση νησιών, γκρίζες ζώνες), τότε οι συζητήσεις θα ναυαγήσουν και η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποχωρήσει.

Εάν όμως η Άγκυρα εμφανιστεί διατεθειμένη να συμμετέχει σε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τις θαλάσσιες ζώνες, όπως είχε συμβεί σε ένα βαθμό το 2003 και το 2011, τότε η Αθήνα θα ανταποκριθεί.

Στο τρίτο ενδεχόμενο κατά το οποίο, η τουρκική πλευρά επιλέξει να κρατήσει κλειστά πολλά από τα χαρτιά της, η κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή σε έναν νέο γύρο διερευνητικών επαφών, τον Φεβρουάριο, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Οι πρωταγωνιστές των επαφών

Επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής ομάδας στις διερευνητικές επαφές είναι ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, που έχει ηγηθεί στους περισσότερους γύρους των διερευνητικών συνομιλιών και θα συνοδεύεται από τον πολύπειρο εν ενεργεία διπλωμάτη, Αλέξανδρο Κουγιού.

Απέναντι τους βρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ, αλλά και το υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής διπλωματίας, Τσαγατάι Ερτσίγιες. Ο επί σειρά ετών εκπρόσωπος της Τουρκίας στις διερευνητικές Φεριντούν Σινιρλίογλου δεν συμμετέχει, καθώς εκπροσωπεί τη χώρα του στα Ηνωμένα Έθνη.

Ικανοποίηση του Βερολίνου για τις διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας

Την ικανοποίησή της για την επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «είναι καλό να μην σχολιάσουμε από έξω μια διαδικασία που τώρα ξεκινάει». Εξέφρασε πάντως την ελπίδα να καταστεί εφικτή η εξεύρεση καλής λύσης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

«Χαιρόμαστε που οι απευθείας συνομιλίες, οι οποίες είχαν διακοπεί το 2016, σήμερα ξεκινούν και πάλι και ναι, στο πλαίσιο της προεδρίας μας στο Συμβούλιο της ΕΕ στηρίξαμε πολύ και εργαστήκαμε προκειμένου να υπάρξουν τέτοιες απευθείας συνομιλίες», δήλωσε η Μαρία ‘Αντεμπαρ και υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας βρέθηκε και πάλι στην ‘Αγκυρα ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

«Ποια θέματα, ποιες λύσεις, ποια βήματα θα συμφωνηθούν τώρα εκεί, είναι υπόθεση των (δύο) πλευρών. Και πιστεύω ότι είναι καλό να μην σχολιάσουμε τώρα απέξω για μια διαδικασία που ξεκινάει, αλλά το αντικείμενο συζήτησης και όλα τα περαιτέρω να τα συνεννοηθούν οι πλευρές μεταξύ τους. Και ελπίζουμε ότι θα καταστεί εφικτό να δημιουργηθεί και πάλι αμοιβαία εμπιστοσύνη και εμπιστοσύνη του ενός για τον άλλον, με αξιοπιστία ώστε να βρεθεί από κοινού μια καλή λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», κατέληξε η κυρία ‘Αντεμπαρ.

TAGS   Newsbeast 25/01/2021

 

 

 


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. '; document.write( '' ); document.write( addy_text75226 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.egerssi.gr

Πολλές φορές τα δυο τελευταία χρόνια έχω αναδείξει σε άρθρα μου, πέραν του ενός, πως είναι προαποφασισμένη εδώ και τρεις δεκαετίες η συνεκμετάλλευση του τεράστιου ορυκτού μας πλούτου, που κυρίως κρύβει στα “σπλάχνα” του το Αιγαίο μας με την Τουρκία, την “σύμμαχο” Αμερική στο ΝΑΤΟ και την “εταίρο” μας στην ΕΕ Γερμανία!

Έναν τεράστιο ορυκτό πλούτο που όποιος κατά το παρελθόν ισχυριζόταν την ύπαρξή του, θεωρούταν ότι είναι φαντασιόπληκτος και διακινητής ψευδών ειδήσεων! Όμως όλα αυτά μέχρι την εποχή, που ο ολετήρας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με εντολή των ΗΠΑ και της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στις δαγκάνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υποθηκεύοντας τον πλούτο της χώρας μας στους δανειστές μας, μέσω μιας πλασματικής χρεοκοπίας!

Τότε ξαφνικά (;;;) όλοι ανακάλυψαν αυτόν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και γι΄ αυτό έδωσαν εντολή στην Τουρκία (ΗΠΑ – Γερμανία) να αμφισβητεί όλες τις διεθνείς Συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα Ελλάδος και Τουρκίας! Να αμφισβητεί κυρίως την ελληνικότητα του Καστελόριζου και του νησιωτικού του συμπλέγματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την οριστική λύση της συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος! Γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο, ότι ο ολετήρας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο την έκανε από το ακριτικό Καστελλόριζο! Διότι στον αφέντη ο δούλος πρέπει δημόσια να ανακοινώνει το σχέδιό του υποδηλώνοντας την απόλυτη υποταγή του! Γιατί αυτό είναι πολιτική! Να ανακοινώνεται δηλαδή, καμουφλαρισμένο ένα δόλιο σχέδιο για να το καταλαβαίνουν οι ολίγοι, παίρνοντας έτσι το “πράσινο φως” συνέχισης του σατανικού τους σχεδίου! Που στην προκειμένη περίπτωση είναι η αρπαγή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος και ο διαμελισμός της Πατρίδος μας!

Πρώτοι και μόνο εμείς μιλούσαμε για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας…

Πριν συνεχίσω όμως, ας θυμηθούμε την παρακάτω τελευταία αναφορά μου σε άρθρο μου με τίτλο “
το οποίο δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 και σε πολλές ειδησεογραφικές διαδικτυακές πλατφόρμες:

«Ωστόσο προσωπικά κατά το παρελθόν, έκανα αποκωδικοποίηση των παραπάνω “προφητειών” που έχουν ως αποτέλεσμα γνώση τραγικών εξελίξεων και που γνώριζαν η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και ο Κώστας Καραμανλής! Όταν αναφέρθηκα σε άρθρο μου στις 24 Φεβρουαρίου 2020 με τίτλο: “Σενάρια τρόμου: Συνεκμετάλλευση, συγκυριαρχία, συνδιοίκηση του Αιγαίου” και πριν ακόμη ο ισλαμοφασίστας ηγέτης της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ξεκινήσει τη διεκδίκηση του μισού Αιγαίου μας! Στο σημείο αυτό εκτιμώ, ότι αξίζει τον κόπο να σας παραθέσω σχέδιο για το Αιγαίο, που μου εκμυστηρεύτηκε πηγή μου που διατηρεί επαφή με υψηλής πληροφόρησης Αμερικανό διπλωμάτη, που είναι επικεφαλής “δεξαμενής σκέψης” (Think Tank) του State Department! Αυτό το σχέδιο – σενάριο τρόμου έχει τα εξής στάδια:

Α) Συνεκμετάλλευση!

Β) Συγκυριαρχία!

Γ) Συνδιοίκηση!

Η οποία θα γίνει μετά από την παραχώρηση πολιτιστικών και άλλων δικαιωμάτων στους μονίμως, πλέον, εγκατασταθέντες παράνομους μετανάστες στα νησιά μας. Και για την ασφάλεια των οποίων θα πρωτοστατήσει η Τουρκία.

Δ) Μετά την συνδιοίκηση, θα απαιτηθεί από την Τουρκία η αποχώρηση του ελληνικού στρατού, από τα επίμαχα και εποικισθέντα νησιά μας. Με το επιχείρημα από πλευράς Τουρκίας, πως αφού συνδιοικούμε, γιατί να υπάρχει ελληνικός στρατός σε αυτά;

Ε) Αρπαγή νήσων μας από την Τουρκία μετά τη διχοτόμηση του Αιγαίου μας στον 25ο Μεσημβρινό!

Η πηγή πληροφόρησής μας θεωρεί, ότι αυτά θα συντελεστούν με πτώση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και τον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), με εκλογές ή και χωρίς εκλογές!

Η εν λόγω Οικουμενική θα υπογράψει την συνεκμετάλλευση στην ελληνική ΑΟΖ (Αιγαίο, Κρήτη) και όχι ακριβώς με το Μνημόνιο Τουρκίας – κυβέρνησης Τρίπολης, αλλά με κάποιες παραλλαγές, χωρίς αρχικά να θίγεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου μας, μέχρι να υλοποιηθούν κι τα άλλα στάδια εν ευθέτω χρόνο!

Η υπογραφή της συνεκμετάλλευσης θα πραγματοποιηθεί, είτε με την απ΄ ευθείας προσφυγή στη Χάγη, είτε με ένα θερμό επεισόδιο εντός της ελληνικής ΑΟΖ! Τότε η Τουρκία θα επανέλθει ολοκληρωτικά στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, με ή χωρίς τον Ρ. Τ. Ερντογάν!»!


“Λαγός” των τραγικών εξελίξεων η Kontra News του ΣΥΡΙΖΑ…

Τώρα όμως, που το σχέδιο των ΗΠΑ και της Γερμανίας για την συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος μπαίνει στο τελικό του στάδιο, αποφάσισαν να χοντρύνουν το παιχνίδι για να το “χωνέψει” αδιαμαρτύρητα ο ελληνικός λαός!

Έτσι η Κυριακάτικη εφημερίδα Κόντρα News στις 17 Ιανουαρίου 2021, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της και η οποία υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακάλυψε ξαφνικά τα παρακάτω:

Πρόθεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το δημοψήφισμα ώστε να μετριάσει τις πολιτικές ευθύνες και να ξεπεράσει εν μέρει τις πολιτικές εντάσεις. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος της απόρριψης από τον ελληνικό λαό του δημοψηφίσματος. Αλλά οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί δεν έχουν ισχυρές αντιρρήσεις για ένα δημοψήφισμα!

Ωστόσο θα πρέπει όλα να έχουν τελειώσει το 2022, αφού ο χρόνος πιέζει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ατέλειωτες διαβουλεύσεις με την Τουρκία. Ο χρόνος δεν είναι άπειρος. Θα πρέπει να καθοριστούν οι ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες οικονομικού ενδιαφέροντος!

Η ΕΕ και ο ΟΗΕ πιέζουν για διμερή απόφαση με εγγυητές τους ίδιους (ΕΕ και ΟΗΕ) και δεν θέλουν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Που επίσης δεν θέλει η Τουρκία, αφού δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας!

Συμπέρασμα: Θα προκύψει μια διμερή Συμφωνία με εγγυητές τους Ευρωπαίους και άλλους. Πολύ πιθανόν να υπάρξει Συμφωνία που θα παραπεμφθεί σε μια Διεθνή Διαιτησία με συγκεκριμένο χρονικό όριο απόφασης. Και αν ακόμη υπάρξει Συνυποσχετικό για παραπομπή στην Διεθνή Διαιτησία, θα είναι τα κρίσιμα θέματα περισσότερα από το θέμα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα!Έτσι οδηγούν σε διαμελισμό την Ελλάδα…


Στο σημείο αυτό, ας κάνουμε τις δικές μας χρήσιμες επισημάνσεις!


Είναι ψευδεπίγραφο, πως το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να θέσουν σε δημοψήφισμα την συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου! Με το όποιο παραπλανητικό ερώτημα, όπως περί της αποφυγής πολέμου με την Τουρκία! Όχι από πατριωτισμό, αλλά επειδή γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αφέντες μας ΗΠΑ και Γερμανία, ότι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος θα είναι συντριπτικά κατά της συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου! Το οποίο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι απόλυτα δεσμευτικό και θα καθυστερήσει σημαντικά ή και θα ανατρέψει τα σατανικά σχέδια των ΗΠΑ και Γερμανίας, όπως άλλωστε συνέβη και με το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο! Αλλά τότε εκεί υπήρχε ο πατριώτης Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, που έπεισε με το διάγγελμά του τον Κυπριακό ελληνισμό να το καταψηφίσει!

Επίσης στο σημείο όπου η “προοδευτική” εφημερίδα γράφει, πως “θα πρέπει να καθοριστούν οι ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες οικονομικού ενδιαφέροντος”, προφανώς σκοπό έχει να ξεκαρφώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κοινή ελληνική γνώμη, αφού ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με την διατυπωμένη άποψη από το 2017, του διπλωμάτη Παύλου Αποστολίδη, τον οποίο ο Πρωθυπουργός τον έχει ορίσει επικεφαλής της διπλωματικής ελληνικής ομάδας που θα ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021 τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, και η οποία διατυπωμένη άποψη είναι η παρακάτω:

«Οι διερευνητικές δεν αφορούν την διαπραγμάτευση της υφαλοκρηπίδας (μόνο) όπως νομίζουνε πολλοί. Αφορούν τα προκαταρκτικά θέματα. Και το κύριο προκαταρκτικό θέμα είναι το εύρος των χωρικών υδάτων»!

Γι΄ αυτό εξοργίστηκε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας προχθές στη Βουλή κατά την συζήτηση για την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο Πέλαγος, λέγοντας:

«Ουδείς Έλληνας Πρωθυπουργός θα διαπραγματεύεται τα χωρικά ύδατα»!

Βέβαια η εφημερίδα Kontra News με την αναφορά της στις “ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες οικονομικού ενδιαφέροντος”, δείχνει και την συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα, που οδηγεί στην αναγκαιότητα μιας Οικουμενικής, Συμμαχικής, Εθνικής, ή όπως αλλιώς την ονομάσουν κυβέρνησης, αφού κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ολέθριες συνέπειες, για το κόμμα, μιας τέτοιας τραγικής για την Ελλάδα εξέλιξης!

Μας λέγει επίσης η Kontra News, ότι θα παρακαμφθεί η Χάγη και θα προχωρήσει η Ελλάς (σ.σ. προφανώς με Οικουμενική κυβέρνηση) σε διμερή απόφαση (σ.σ. Ελλάδος – Τουρκίας) και ως εγγυητές της τήρησης αυτής της προδοτικής Συμφωνίας θα είναι η ΕΕ, δηλαδή η Γερμανία και ο ΟΗΕ, δηλαδή οι ΗΠΑ! Η φιλότουρκη δηλαδή Γερμανία η οποία τρεις φορές σε Συνόδους Κορυφής της ΕΕ μπλόκαρε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας και θα μπλοκάρει, είναι σίγουρο, και αυτήν του Μαρτίου! Ο φιλότουρκος ΟΗΕ, τα οποία ψηφίσματα κατά της βάρβαρης εισβολής στην Κύπρο επί δεκαετίες ποδοπατά ο ισλαμοφασίστας Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν και που ουδέποτε αντέδρασε (ο ΟΗΕ)! Αυτοί θα είναι οι εγγυητές της προδοσίας της Συμφωνίας του Αιγαίου!

Και τέλος η Kontra News διατυπώνει και το συμπέρασμα, πως “τα κρίσιμα θέματα δεν θα είναι μόνο το θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, αλλά περισσότερα! Που αυτή είναι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα! Του Πρωθυπουργού της “Συμφωνίας των Πρεσπών”! Που τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ζητούσαν δημοψήφισμα! Που τότε ήταν εύκολο να υλοποιηθεί η “Συμφωνία των Πρεσπών” από ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους καλοθελητές ψευτοδεξιούληδες! Που όμως η “Συμφωνία για τις Πρέσπες του Αιγαίου” δεν μπορεί να περάσει από ένα κόμμα! Χρειάζεται δυο ή και περισσότερα!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να εφησυχάζει! Είναι υποχρεωμένος από την ιστορία του να αντιδράσει! Είναι υποχρέωσή του, να μην παραδώσει στην επόμενη γενιά Ελλήνων μικρότερη Ελλάδα από αυτήν που παρέλαβε!!

ksipnistere 24/01/2021

 

 

 

 

Οριστική η απόφαση Μητσοτάκη για

πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μεταξύ Μαΐου - Σεπτεμβρίου

Μπορεί από το Μαξίμου, σε κάθε ευκαιρία, να δηλώνουν πως σκοπός είναι να εξαντληθεί η τετραετία, όμως οι κινήσεις των «γαλάζιων» στελεχών δείχνουν ότι ετοιμάζονται για εκλογές και προφανώς δεν «προγραμματίζουν» από τώρα για το 2022, αλλά εντός του 2021.

Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με την Άγκυρα να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεώτρηση πριν από το Πάσχα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το Βερολίνο να πιέζει για συνολική λύση μέσω συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, μακράν η χειρότερη μετά τον Β'ΠΠ, εξαιτίας των συνεχόμενων lockdown, προκαλούν πρόωρη προσφυγή στην κάλπη στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου του 2021.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την κινητικότητα που υπάρχει και από τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς οι οποίοι προετοιμάζονται ήδη, αναζητώντας αρχικά εκλογική περιφέρεια.

Ενώ κινητικότητα υπάρχει και από τα κόμματα και τα πρόσωπα που υπάρχουν «δεξιότερα» της ΝΔ δείχνει πως μέσα στο 2021 θα έχουμε εκλογές.

Αυτό φαίνεται πως θέλει να προλάβει η κυβέρνηση και γι' αυτό «τρέχει» τις εκλογές προτού δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα «δεξιότερα» απ' αυτή. Να θυμίσουμε πως υπάρχει ένα μεγάλο εκλογικό ποσοστό το οποίο έβγαλε κυβέρνηση την ΝΔ, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο λίγο πολύ ο πρωθυπουργός το αποκάλεσε ως «ακροδεξιούς» και «γραφικούς».

Ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα πολιτικό κενό στον χώρο της «δεξιάς» που δεν καλύπτεται με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο pronews.gr.

Επιπλέον πρόσφατα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε έναν «άοσμο» ανασχηματισμό, που επιβεβαιώνει και αυτός πως οδεύουμε προς εκλογές.

Σε ότι αφορά στα του Μαξίμου... ήδη δέκα υπουργοί αναζητούν εκλογικοί περιφέρεια

Ο Νότιος Τομέας της Αθήνας είναι προς το παρόν αυτός που συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς κεντρίζει το ενδιαφέρον αρκετών υπουργικών υποψηφίων. Για εκεί ακούγεται το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, καθώς και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Αν και ο τελευταίος δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα ή θα περιμένει τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην ίδια περιφέρεια εκτιμάται ότι θα είναι υποψήφιος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στην Α’ Αθήνας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να θέσει υποψηφιότητα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακατεύοντας πολύ την τράπουλα στην εν λόγω περιφέρεια, καθώς η επιτυχημένη πορεία της υπουργικής του θητείας τoν καθιστά φαβορί για τις πρώτες θέσεις. Η συγκεκριμένη περιφέρεια είναι στα υπόψιν και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, που επίσης θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία.

Για την Ανατολική Αττική προετοιμάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Έχει ενδιαφέρον ότι το υπουργικό δίδυμο του Εσωτερικών θα δοκιμαστεί στην ίδια περιφέρεια, αφού εκεί εκλέγεται και ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

Ερωτηματικό υπάρχει για τις προθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος το 2015 είχε θέσει υποψηφιότητα στην Αρκαδία χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές αναμένεται να βρεθεί και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, αν και έπαιζε ως σενάριο στο παρελθόν, και βολιδοσκοπεί την Ευρυτανία για τις προσεχείς εκλογές.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να παραμείνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, με το δεδομένο ότι θα έχει αυτόν τον ρόλο μέχρι τις εκλογές. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο και για τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που παραμένει στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας πολλές ευθύνες για το κυβερνητικό έργο, χωρίς περιθώρια να κυνηγά τον σταυρό.

Τα κυβερνητικά ΜΜΕ μπορεί να επιμένουν στο ότι όλα βαίνουν καλώς, όμως η κοινωνία «βράζει» εξαιτίας των αποφάσεων, τόσο για το θέμα του κορωνοϊού, όσο και για τα ελληνοτουρκικά.

Την ίδια ώρα όλοι αναμένουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και αν τελικά θα συμφωνήσει στο γερμανικό σχέδιο για συγκυβέρνηση εντός της άνοιξης.

ksipnistere 22/01/2021

 

 

 

 

Οι μυστικοί όροι στις συμφωνίες για τα εμβόλια

Οι μυστικοί όροι στις συμφωνίες για τα εμβόλια

O διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημοσιευτούν στοιχεία από τη σύμβαση της εταιρείας με την Ευρ. Επιτροπή

Πώς μοιράστηκαν οι ευθύνες για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες στις διαπραγματεύσεις της Κομισιόν με την Pfizer ● Αποκαλύψεις από τον ευρωβουλευτή Πίτερ Λίζε ● Πέπλο μυστικότητας και για τις παράλληλες συμβάσεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Να αποποιηθεί τις ευθύνες της για τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορονοϊού προσπάθησε η Pfizer κατά τη σύναψη συμφωνίας με την Κομισιόν. Χρειάστηκαν δύο μήνες διαπραγματεύσεων προκειμένου τελικά η ευθύνη να… μοιραστεί μεταξύ της εταιρείας και των κρατών-μελών.

Σε αυτήν την αποκάλυψη προχώρησε χθες ο ευρωβουλευτής Πίτερ Λίζε, ο οποίος επικαλέστηκε μαρτυρίες από ανθρώπους της συνεργάτιδας εταιρείας BioNTech. Σύμφωνα με τον Γερμανό ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αυτός ήταν και ο λόγος που η Κομισιόν καθυστέρησε κατά δύο μήνες να συνάψει συμβόλαιο με την Pfizer, διότι «θεωρούσε αδιανόητη» μια τέτοια παραδοχή.

Εάν όλα τα εμβόλια είναι επιτυχημένα, θα έχουμε περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις στην Ε.Ε., υποστηρίζει η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου

EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Παρόλο που τα συμβόλαια καλύπτονται από απόλυτη μυστικότητα λόγων των όρων εμπιστευτικότητας, ο ευρωβουλευτής διαβεβαίωσε ότι τελικά, στο συμβόλαιο που υπογράφηκε, η ευθύνη μοιράζεται ανάμεσα στην εταιρεία και το κράτος-μέλος, «όπως σε όλα τα αντίστοιχα συμβόλαια», υπογραμμίζοντας πάντως ότι «στις ΗΠΑ, η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες».

Από την πλευρά της, η βασική διαπραγματεύτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια, Σάντρα Γκαλίνα, προϊσταμένη της διεύθυνσης Υγείας της Κομισιόν, απέφυγε να απαντήσει μιλώντας ψηφιακά ενώπιον των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, επικαλούμενη τις ρήτρες εμπιστευτικότητας, και αρκέστηκε να πει ότι «υπερασπιστήκαμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ανάληψης ευθύνης». «Αυτό ήταν κρίσιμο», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ήταν εύκολο.

Οι μυστικοί όροι των συμβολαίων της Κομισιόν με τις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και οι παράλληλες συμφωνίες που φέρεται να έχουν υπογραφεί είναι ένα ζήτημα που έρχεται όλο και πιο συχνά στο τραπέζι των συζητήσεων των ευρωπαϊκών θεσμών. Η Κομισιόν έχει επανειλημμένως αρνηθεί την ύπαρξη παράλληλων συμφωνιών, ωστόσο το πέπλο μυστικότητας και οι φήμες για τα παντοδύναμα λόμπι των φαρμακευτικών δεν βοηθούν. Ειδικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πολλές είναι οι φωνές που ζητούν διαφάνεια στο κρίσιμο αυτό θέμα που καθορίζει όχι μόνο την αξιοπιστία της Κομισιόν, αλλά και των ίδιων των εμβολίων.

Η συζήτηση έχει φουντώσει τόσο που ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας σε ψηφιακή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χθες το μεσημέρι, δήλωσε ότι «η εταιρεία του θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημοσίευσης “κάποιας έκδοσης” της σύμβασής της με την Κομισιόν» γιατί «καταλαβαίνουμε ότι το ζήτημα της διαφάνειας έχει εγείρει ευαισθησίες στην Ευρώπη». Ωστόσο εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του επειδή «υπάρχουν πολλά εμπιστευτικά στοιχεία στις συμβάσεις».

Οπως αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές, κάθε εταιρεία έχει συνάψει διαφορετικό συμβόλαιο με την Κομισιόν, ανάλογα με τις προοπτικές και τις… υποσχετικές. Αυτό της Curevac που τώρα είναι διαθέσιμο για τους ευρωβουλευτές θεωρείται από τα πιο «αθώα», ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί με τις υπόλοιπες εταιρείες.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μετά τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Pfizer/BioNTech και Moderna), η απόφαση για το εμβόλιο της Οξφόρδης αναμένεται στις 29 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να καταθέσει τον φάκελό της για έγκριση και το εμβόλιο της Johnson & Johnson με την εταιρεία Janssen, το τέταρτο εμβόλιο από τα 6 που έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της η Κομισιόν.

«Το 2020 μας έχει διδάξει ότι η αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι μια κενή λέξη και το ίδιο ισχύει και για τον συντονισμό», δήλωσε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. «Και ας μην ξεχνάμε: ολόκληρος ο κόσμος κυνηγάει εμβόλια από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ήδη από τον Μάιο του 2020 και αποφασίσαμε να μοιράσουμε το ρίσκο και να μην ποντάρουμε σε ένα μόνο εμβόλιο. Εάν όλα τα εμβόλια της Ε.Ε. είναι επιτυχημένα, θα έχουμε περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις για 450 εκατομμύρια Ευρωπαίους και τους στενούς γείτονές μας», κατέληξε.

Μόνο για τα... μάτια των ευρωβουλευτών

AP Photo/Manu Fernandez

Συνεχίστηκε χθες η... ανάγνωση του συμβολαίου που έχει συνάψει η Κομισιόν με μια άλλη εταιρεία, τη γερμανική Curevac. Είναι η πρώτη εταιρεία που δέχεται να «εκτεθεί» το μυστικό συμβόλαιό της, αποκλειστικά όμως για τα μάτια των ευρωβουλευτών που θα θελήσουν να μεταβούν στο κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Το κείμενο των 59 σελίδων βρίσκεται σε μια ειδική αίθουσα του χαρακτηριστικού κτιρίου Μπερλεμόν και οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ένα αντίτυπο -το οποίο μάλιστα στη συνέχεια αποσύρεται λόγω περιορισμών από τον κορονοϊό! Πριν μπουν, αφήνουν τα κινητά τους και όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή έχουν στους υπεύθυνους κλητήρες και υπογράφουν μια συμφωνία εμπιστευτικότητας ότι τίποτα από αυτά που θα δουν και θα διαβάσουν δεν θα διαρρεύσει στον Τύπο ή αλλού. Εχουν μόλις 45 λεπτά για να αναγνώσουν ένα κείμενο στη στεγνή νομική αγγλική γλώσσα, κάτι που έχει κάνει όσους η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά να διαμαρτυρηθούν.

Ενας από αυτούς ήταν και ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Πασκάλ Κανφέν, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής υγείας του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ίδιος δήλωσε στο Politico ότι πολλές από τις κρίσιμες πληροφορίες είχαν αφαιρεθεί από το αντίτυπο που είδε ο ίδιος. Αναγνώρισε ωστόσο ότι «η ανάγνωση αυτών των συμβολαίων με αυτόν τον τρόπο -που είναι μερικώς διαφανής- είναι ένα πρώτο βήμα» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να είναι το τέλος της ιστορίας».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, το συγκεκριμένο συμβόλαιο είναι «τίμιο», δεν διαφέρει πολύ από τα κλασικά συμβόλαια με φαρμακευτικές εταιρείες που υπογράφονται από τα κράτη-μέλη και αναγνωρίζει τις ευθύνες τυχόν ανεπιθύμητων παρενεργειών. Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η Κομισιόν αναγνωρίζει στην εταιρεία τη δυνατότητα καθυστέρησης στη διανομή του εμβολίου, αν υπάρξει πρόβλημα στην παραγωγή του.

Μαρία Ψαρρά Εφημερίδα των Συντακτών 14/1/2021

 

 

 

 

Μετωπική Ιωαννίνων με Γεραπετρίτη!

«Το πρόβλημα έχει όνομα και επίθετο:

Είναι ο ίδιος ο κύριος υπουργός»

Στο στόχαστρο του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου μπήκε ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή τις πιέσεις που δέχτηκε η Εκκλησία από την κυβέρνηση για την εορτή των Θεοφανίων.

Μιλώντας προχθές στο δημοτικό ραδιόφωνο των Ιωαννίνων, ο κ. Μάξιμος αποκάλυψε ότι θεωρεί τον υπουργό Επικρατείας βασικό υπεύθυνο της κόντρας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Με σκληρό ύφος στις δηλώσεις του, μάλιστα, τον χαρακτήρισε υπαίτιο για όλες τις ασυνεννοησίες που έχουν προκύψει στο θέμα των εκκλησιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Το πρόβλημα, για να πούμε την αλήθεια -και ίσως να μην το πει κανένας άλλος-, έχει όνομα και επίθετο: Είναι ο ίδιος ο κύριος υπουργός, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ήδη από την αρχή» κατήγγειλε ο σεβασμιότατος και αποκάλυψε:

«Ήδη, από τότε που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να είναι εννέα άτομα στις εκκλησίες, τον Δεκέμβριο, και έγινε διάλογος μεταξύ πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, εκείνος επέμενε και έλεγε “πολλά τους έδωσες” και “πολλά τους είναι”».

Και ο κ. Μάξιμος συνέχισε ξεσπώντας κατά του υπουργού: «Εμείς δεν ζητάμε κάτι για τον εαυτό μας. Ζητάμε, μέσα στο πλαίσιο της λογικής και μέσα στο πλαίσιο της διαφύλαξης των μέτρων και της υγείας των ανθρώπων, να κάνουμε αυτά που συμφωνήσαμε. Φαίνεται ότι ο κύριος Γεραπετρίτης δεν το πέρασε ανώδυνα αυτό το πράγμα και ήθελε να το αλλάξει. Δεν είναι σωστός τρόπος αυτός».

Ωστόσο, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων φαίνεται ότι δικαιολογεί τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης έχει χίλια πράγματα στο κεφάλι του και προσθέτει ότι ο κ. Γεραπετρίτης τον εκθέτει, βάζοντας σε δοκιμασία ολόκληρη την κοινωνία.

«Υπάρχει καμιά αναγκαιότητα τώρα να φθάσουμε να έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Μάξιμος και κάλεσε τον υπουργό να βρει τρόπο ώστε να λύσει το πρόβλημα.

7|01|2021 δημοκρατία

 

 

 

 

Μεχρι και Τούρκοι επέτρεψαν στους Χριστιανούς να ρίξουν τον Σταυρό στο Βόσπορο.

ΟΧΙ απο Μητσοτάκη.......................

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, σήμερα, Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021.
Ο Παναγιώτατος, μετά τον Όρθρο, κατά τον οποίο χοροστάτησε, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.
Εκκλησιάστηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Andrii Sybiha και ο Γενικός Πρόξενος της ίδιας χώρας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Oleksandr Gaman, με τους οικείους τους, η Πρόξενος της Ελλάδος κ.Δανάη Βασιλάκη, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε. και πλήθος πιστών από την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.
Στα κρύα νερά του Κερατίου, βούτηξαν δύο νέοι από την Πόλη, και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο κ. Βασίλειος Κιουρκτσού, εργαζόμενος στο Πατριαρχείο, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε και τον δεύτερο κολυμβητή, ευχαριστώντας αμφοτέρους που, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία και τους περιορισμούς που έχει φέρει στη ζωή μας, τήρησαν το έθιμο.
newsplanet09.info-Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο
ΣΧΟΛΙΟ απο την Ηλεκτρονική μας Εφημερίδα amazonios.net
Θα βλέπουν τον Σταυρό και θα τρελαίνονται…μας ελεγε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ…Θα μας κλείνουν τις εκκλησίες και δεν θα μας αφηνουν να κάνουμε ΠΑΣΧΑ και ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ..τα Μασονάκια της Κυβέρνησης μας ελεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ….Θα μας Φυλακίζουν στα σπίτια!!!
Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ απο τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..

Amazonios 7/01/2021

 

 

 

Πρόβλημα Βόρειας Μακεδονίας για τον Κ. Μητσοτάκη.

Άγριο διπλωματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του tvxs.gr,

για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας που είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο και την οποία γνωρίζουν ελάχιστοι εκτός υπουργείου Εξωτερικών.


 

 

 

 

 

Η πραγματοποίησή της είχε συμφωνηθεί τον Απρίλιο του 2019, όταν έγινε η πρώτη στα Σκόπια, και έχει δρομολογηθεί η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, η οποία αποτελεί πάγιο αίτημα των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών.

Το πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι τέτοια διπλωματικά γεγονότα προβλέπουν γεύματα και δείπνα εργασίας στα οποία προσκαλούνται, βάσει εθιμοτυπίας, πρώην πρωθυπουργοί.

Είναι βέβαιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοια πρόσκληση. Το ερώτημα που δεν έχει προφανή απάντηση είναι αν η άρνησή του θα γίνει διακριτικά ή με θόρυβο, αν, δηλαδή, θα προκληθεί εσωκομματική κρίση ή όχι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τις αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν έρθει ακόμη στη Βουλή προς κύρωση τα εφαρμοστικά της συμφωνίας των Πρεσπών μνημόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πίσω. Δεν ήταν, άλλωστε, σαφές αν το παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά θα ακολουθούσαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, ειδικά Βορειοελλαδίτες.

Είναι δεδομένο ότι φωτογραφίες των χαμογελαστών Κ. Μητσοτάκη και Ζ. Ζάεφ θα ενοχλήσουν πολύ κόσμο σε ένα κόμμα που έκανε προεκλογική καμπάνια με την καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπών. Ακόμη και αν δεν έρθει ο πρωθυπουργός αλλά ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, όπως συζητείται ως πιο ήπια εναλλακτική, οι εντυπώσεις πλήρους αναδίπλωσης του πρωθυπουργού στο μακεδονικό δεν πρόκειται να αποφευχθούν.

Διπλωματικές πηγές που γνωρίζουν το παρασκήνιο εκτιμούν ότι με πρόσχημα την πανδημία θα γίνει προσπάθεια αναβολής της Διακυβερνητικής Διάσκεψης Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.

Ωστόσο, πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα η επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου μέσα στην πανδημία και μάλιστα η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου παρέθεσε και δεξίωση προσαρμοσμένη στα μέτρα της υγειονομικής κρίσης προς τιμήν του Α. Σίσι. Και με δεδομένο αυτό το προηγούμενο, δεν θα είναι πειστική μια τέτοια δικαιολογία.

Και σίγουρα δεν θα ακουστεί καλά στη διοίκηση Μπάιντεν που μόλις θα έχει αναλάβει στις ΗΠΑ.

Αναρτήθηκε από στις 12:10 μ.μ. Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021 tvxs.gr

 

 

 

 

Λοβέρδος: Όχι σε προοδευτική διακυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

Λοβέρδος

Newsroom Newsroom 05.01.2021

Την άποψη ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να μεγαλώσει και να γίνει μεταρρυθμιστική αντιπολιτευτική δύναμη αλλά και ότι δεν νοείται προοδευτική διακυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, σε συνέντευξή του στο Action24 και στον Γιώργο Κουβαρά, εξήγησε ότι δεν μπορεί να γίνει προοδευτική διακυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν υπάρχουν «θεσμικές προϋποθέσεις με ένα κόμμα λαϊκίστικο, δημαγωγικό, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Υπάρχουν οι θεσμικές πλευρές, οι δημαγωγικές, οι λαϊκίστικες πλευρές που έχουν χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και που στα μάτια τα δικά μου, είμαι ένας δημοκράτης πολιτικός, ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός, που βλέπει τη χώρα του πάνω απ’ όλα, αυτό το κόμμα δεν είναι κόμμα που μπορείς να το θεωρήσεις εταίρο σε ένα προοδευτικό κυβερνητικό σχήμα» επεσήμανε για να καταλήξει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα που χρειάζεται η πατρίδα μου».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές και αν σκέπτεται να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ ή θα οδηγηθεί το κόμμα με την υπάρχουσα ηγεσία σε εκλογές, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Είναι μακρινό το χρονικό διάστημα που βάζετε ως αφορμή για την ερώτησή σας. Έχω όμως δύο μεγάλες αλήθειες να σας πω από την πλευρά μας. Ένα κόμμα που μιλάει για συμμαχίες πρέπει να καταλαβαίνει ποια είναι η δύναμή του. Ένα κόμμα που μιλάει για μέτωπα και συμμαχίες κυβερνητικές πρέπει να είναι ένα πολύ μεγάλο κόμμα. Αν δεν είναι ένα πολύ μεγάλο κόμμα αμέσως δέχεται το ερώτημα εσύ ως κόμμα του 8 του 7 του 6 % με ποιόν θα πας; Εγώ έσπευσα λοιπόν να πω ότι στην συζήτηση περί προοδευτικών κυβερνήσεων και λοιπά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί προοδευτικό κόμμα. Το είπα, το εξήγησα, το λέω από το 2012 και στις εσωκομματικές διαδικασίες και στη Βουλή και στις συνεντεύξεις μου».

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ, ως κόμμα του 8% του 7%, του 6% είπε: «Η προοπτική είναι να μεγαλώσουμε. Η προοπτική για μας για να αποτελέσουμε την μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση, την αντιπολίτευση η οποία θα δείχνει τα κενά αυτής της κυβέρνησης και τα μεγάλα της λάθη, ο εμβολιασμός είναι ένας τομέας τέτοιος, θα είναι μία μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση ή δεν θα είναι αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Τσίπρα αισθάνεται τρομερή άνεση».

Ερωτηθείς για το εάν με την απλή αναλογική το ΚΙΝΑΛ φτάσει σε διψήφιο τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Ένα κόμμα που δεν πηγαίνει με κανέναν ή μεγαλώνει είναι ένα κόμμα που έχει προβλήματα. Ένα κόμμα που μεγαλώνει και που δείχνει την δύναμή του και την επιρροή του και αξιοποιεί την επιρροή που ήδη έχει σε μεγάλο βαθμό στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα συνδικάτα, είναι ένα κόμμα που μπορεί να γίνει όχι ο κοινός παρονομαστής απλώς, ο παράγοντας των εξελίξεων. Αφήστε να φτάσουμε μέχρι εκεί και θα τα πούμε».

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν εννοεί ένα κόμμα που πάει με όλους, ένα κόμμα βολικό, ένα κόμμα δεκανίκι. «Εγώ δεν λέω αυτό, εγώ λέω, επειδή έχω και την αυτοεκτίμηση, την κομματική αυτοεκτίμηση, έχοντας γνωρίσει τις δόξες του κόμματός μου, δεν συμβιβαζόμαστε με το ερώτημα «με ποιόν θα πάτε»».

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι σέβεται την άποψη και της Προέδρου αλλά και της πλειοψηφίας του κόμματός του. «Από κει και πέρα έχω και τις δικές μου απόψεις, τις οποίες καταθέτω στο πλαίσιο των κομματικών επιλογών μου. Δεν είμαι ξένος με την κομματική μου επιλογή. Αλλά έχω και εγώ, είμαι ένας άνθρωπος με αρκετή και σοβαρή εμπειρία, τις απόψεις μου, τις οποίες εκφράζω. Πηγαίνουμε όλοι μαζί, εγώ δεν θεωρώ κανέναν περιττό στο δικό μας πολιτικό χώρο, ούτε πιστεύω σε αυτά που ακούγονται περί αλληθωρισμών. Αλλά η κομματική αυτοεκτίμηση επιβάλλει να κοιτάξεις το σπίτι σου πάνω απ’ όλα, τον πολιτικό μας χώρο πάνω απ’ όλα να τον μεγαλώσουμε αφού δεν τον εγκαταλείψαμε, αφού μείναμε σε αυτόν, αφού δεν ακούσαμε κελεύσματα απ’ τα δεξιά ή απ’ τα αριστερά. Τώρα τι μένει;  Αυτό το κόμμα του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας να το κάνουμε μεγάλο. Έχουμε χρόνο, αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε».

 

 

 

 

«Άοσμος» αλλά με... ροζ χρώμα ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν τις εκλογές

- Έχουμε τον πρώτο δηλωμένο gαy υπουργό...

«Άοσμος» και σαφώς όχι δομικός ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης πριν τις εκλογές, καθώς δεν υπήρξαν αλλαγές στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, αλλά τουλάχιστον είχε ροζ χρώμα:...

Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπουργός στην Ελλάδα, έγινε ο Νίκος Γιατρομανωλάκης, ο οποίος με βάση τον ανασχηματισμό που έγινε στην κυβέρνηση αναβαθμίστηκε και από Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο, αρμοδίου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.

Ο 46χρονος Ν.Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης έχει δηλώσει ανοιχτά την γκέι ταυτότητά του, ενώ, μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε μιλήσει για ένα περιστατικό που βίωσε στην πρώτη του δουλειά στην Ελλάδα, όταν και αμφισβητήθηκε το κατά πόσο ήταν κατάλληλος για τη διαχείριση μιας κρίσης, λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πριν από αρκετά χρόνια, στην πρώτη μου δουλειά στην Ελλάδα μετά την Αμερική, είχα κατά λάθος μάθει ότι υπήρχε μια εσωτερική συζήτηση για το κατά πόσον μπορούσα να αναλάβω τη διαχείριση μίας κρίσης, όχι λόγω απειρίας ή ικανοτήτων αλλά επειδή ήμουν εμφανώς (συγκρατήστε αυτή τη λέξη) gay. Δεν μου έδωσαν το project τότε.

Κάποια χρόνια μετά, μοιράστηκα με ανθρώπους που είναι στην πολιτική την επιθυμία μου να ασχοληθώ κι εγώ ενεργά και ζήτησα τη γνώμη και τη συμβουλή τους. Μου απάντησαν ότι θα ήμουν πολύ καλός αλλά προφανώς θα έπρεπε να περιοριστώ σε συμβουλευτικούς ρόλους στο παρασκήνιο. «Σε φαντάζεσαι να μπαίνεις μέσα στα καφενεία να μιλάς με τον κόσμο;» είχαν αναρωτηθεί φωναχτά και συνέχισαν λέγοντας «Εδώ είναι Ελλάδα».

Προφανώς το είχα εσωτερικεύσει αυτό. Κάθε φορά που γνώριζα έναν άνθρωπο σε ένα επαγγελματικό ραντεβού αναρωτιόμουν αν έχει καταλάβει ότι είμαι gay και αν αυτό θα επηρεάσει την έκβαση των πραγμάτων. Θα πάρω τη δουλειά; Θα με εμπιστευτεί; Θα με πάρει στα σοβαρά;

Παρόλα αυτά επέμεινα. Και ο καιρός πέρασε. Και κάποια πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Και σιγά σιγά βρέθηκαν άνθρωποι στον δρόμο μου που άρχισαν να συζητούν μαζί μου σε άλλη βάση.

Εδώ είναι Ελλάδα λοιπόν. Και είμαστε στο 2020. Και η χώρα έχει γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βάζει στη σελίδα της το rainbow flag και μιλά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας. Και η χώρα έχει το πρώτο ανοιχτά gay Γενικό Γραμματέα, και άλλους ορατούς (συγκρατήστε και αυτή τη λέξη) ανοιχτά gay ανθρώπους στην ευρύτερη κυβέρνηση.

Η ορατότητα είναι σημαντική. Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Και για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και για άλλες ομάδες ή μονάδες. Και δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ή που επειδή είναι ΛΟΑΤΚΙ, ή επειδή είναι «εμφανώς» ΛΟΑΤΚΙ θα το κάνουν χειρότερα από κάποιο άλλο άτομο.

Κανένα άτομο δεν θα πρέπει να νιώθει ότι είναι αναγκασμένο να κρυφτεί για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να αγχώνεται αν περνάει για gay ή straight. Και κανένα άτομο, ειδικά δε παιδί, δεν πρέπει να γίνεται bullied για αυτό που είναι. Και πιστέψτε με, το bullying έχει πολλές μορφές.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αλλά η αρχή έχει γίνει».

Κατά τα λοιπά η μόνη αλλαγή με σημασία ήταν η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών σε μια προσπάθεια να προλάβει να «συμμαζέψει» την «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος ενόψει εκλογών, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να αποπέμπεται από την κυβέρνηση.

Η άλλη υπουργική μετακίνηση ήταν του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας όπου αντικατέστησε τον Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση και του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Ενέργειας.

Νέος κυβερνητικό εκπρόσωπος ανέλαβε Χρήστος Ταραντίλης, καθώς ο Στέλιος Πέτσας υποβαθμίστηκε σε υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Αποκεφαλίστηκε» για άγνωστους λόγους και ο Γ.Κουμουτσάκος από το υπουργείο Μετανάστευσης

Εντύπωση προκαλεί και η υ(φυ)πουργοποίηση του διεθνολόγου Άγγελου Συρίγου στο υπουργείο Παιδείας αντί για το Εξωτερικών.

Αντίθετα διασώθηκε ο Βασίλης Κικίλιας την τελευταία στιγμή και ο Ηλίας Μόσιαλος «έμεινε με το εισιτήριο στο χέρι», καθώς ερχόταν από την Οξφόρδη για να αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά το κυβερνητικό σχήμα:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ

3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ

4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ

8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ

9. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ

10. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

11. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΗΡΑΣ

12. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

13. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ

14. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

15. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΛΑΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

16. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

17. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

18. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ: ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

19. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Προτείνονται για:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ –ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο.

στις Ιανουαρίου 04, 2021 πηγή πηγή

 

 

 

 

Έρχεται ανασχηματισμός

- Αναμένονται αλλαγές πρωτοκλασάτων υπουργών!

Newsroom Newsroom Κυβέρνηση 03.01.2021

''Σφήνα'' Αβραμόπουλου στο πολιτικό ''παιχνίδι''

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς αρκετοί θεωρούν δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, ακόμα και τις πρώτες μέρες της εβδομάδας που έρχεται. Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει είναι εάν θα πρόκειται για δομικό ανασχηματισμό ή για στοχευμένες, μικρές, αλλαγές σε στελέχη που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πληροφορίες από διαφορετικές πλευρές συγκλίνουν στο ότι οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινωθούν το αργότερο στις αρχές της εβδομάδας, γεγονός που κάνει τους περισσότερους να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα και με το βλέμμα στο τηλέφωνο περιμένοντας να χτυπήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στις περισσότερες αλλαγές που θα πραγματοποιήσει, έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για τις αστοχίες υπουργών και υφυπουργών, αλλά και τις δυνατότητες των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τη δεξαμενή της οποίας θα προέλθουν οι αντικαταστάτες τους. Βέβαια, σχεδόν κανένας, πλην ενός ή δύο πολύ στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, δεν έχει εικόνα των αλλαγών αυτών, καθώς η…λίστα με το νέο υπουργικό συμβούλιο κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό και πρόθεση είναι να υπάρξουν εκπλήξεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε χαρακτηριστικά ακόμα και ο χρόνος που θα γίνει δεν έχει κλειδώσει, αφού μπορεί να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Σε ό,τι αφορά, δε, τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης πιθανότατα θα αξιοποιηθούν περισσότεροι βουλευτές στο νέο σχήμα. Κυρίως αναμένεται να λάβουν χαρτοφυλάκια Υφυπουργών ή Αναπληρωτών Υπουργών, αντικαθιστώντας κυρίως τους τεχνοκράτες. Ένας άγνωστος παράγοντας «χ» είναι ο ιδεολογικός προσανατολισμός που θα δώσει πρωθυπουργός, εάν προχωρήσει βέβαια σε μια τέτοια επιλογή. Κέντρο ή πιο... δεξιά; Η επιλογή των στελεχών θα δείξει ποιο ιδεολογικό πρόσημα θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας εκ του ρόλου του, διέψευσε πριν από λίγες ημέρες ότι επίκειται ανασχηματισμός, λέγοντας πως δεν χρειάζεται να μιλάμε για τέτοιου είδους αλλαγές που δεν έχουν εμβληματικά χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, εξάλλου, διέψευσε και τον ενδεχόμενο εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Σίγουρα όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και αναλόγως με τις εξελίξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει είτε να πατήσει το... κουμπί είτε όχι.

Τα πρόσωπα

Στο μεταξύ ήδη έχει αρχίσει η παρέλαση ονομάτων. Αμετακίνητοι θα πρέπει να θεωρούνται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης.

Την ίδια ώρα, κλειδί θα είναι η αποχώρηση ή μη του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, μια κίνηση που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο. Επίσης, δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί σε πιο... παργαγωγικό Υπουργείο ο Μάκης Βορίδης, ενώ ίσως υπάρξουν εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα η υπουργοποίηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

 

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης:

Ποιες ημερομηνίες παίζουν

- Τι αλλαγές προωθούνται

Newsroom Newsroom 01.01.2021

Σε ποιους τομείς θα κάνει αλλαγές ο πρωθυπουργός- Όλα τα σενάρια

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό άρχισε. Μπορεί το Μαξίμου να διαψεύδει τα σενάρια, αλλά πλέον δεν μπορεί να μπει φρένο στη συζήτηση. Το 2021 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από το 2020 παρά το ξέσπασμα της πανδημίας. Το τούνελ στο οποίο μπήκε η χώρα και ο κόσμος από τον Μάρτιο συνεχίζεται έστω και αν άρχισε να διαφαίνεται μία χαραμάδα ελπίδας με το εμβόλιο.

Οι μήνες που ακολουθούν θα είναι πολύ δύσκολοι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει εδώ και καιρό για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο κυβερνητικό σχήμα. Αφορούν τομείς που έπασχαν από το καλοκαίρι. Έκανε κάποιες διορθωτικές κινήσεις αλλά στο μεταξύ προέκυψαν προβλήματα και σε ένα – δύο ακόμη υπουργεία όπως αναφέρουν πληροφορίες του Newpost.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να κάνει τον ανασχηματισμό που δεν έκανε το καλοκαίρι. Η μοναδική κίνηση ουσίας στην οποία αρκέστηκε τότε ήταν η αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη σε αν.υπουργό Οικονομικών, με διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του και με ανάθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, της διαχείρισης του πακέτου των 32 δισεκ. ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (19,5 επιχορηγήσεις και 12,5 χαμηλότοκα δάνεια) που αποτελεί και το πιο φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρότζεκτ της χώρας και της κυβέρνησης τα επόμενα χρόνια. Όλες τις άλλες δραστικές αλλαγές που σκεφτόταν και σχολιάζονταν τις ανέβαλε.

Μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γίνονταν συζητήσεις σε πολιτικούς κύκλους για τον ανασχηματισμό που έρχεται «Δευτέρα ή Τρίτη». Δεν είναι στον αέρα. Εάν όντως ο πρωθυπουργός σκέφτεται να κάνει ανασχηματισμό για να μπει στο καινούργιο χρόνο με ένα λίφτινγκ στην κυβέρνηση του οι πρώτες ημέρες του χρόνου προσφέρονται. Θεωρούνται ουδέτερος χρόνος καθώς η κυβέρνηση δεν θα έχει μπει ακόμη στα βαθιά νερά με το άνοιγμα των σχολείων και τις επιδημιολογικές συνέπειες που μπορεί να έχει, τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο στην περίοδο των εκπτώσεων, την εξέλιξη του εμβολιασμού. Ο τελευταίος ξεκίνησε με ισχυρούς συμβολισμούς, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς - εκτός από τον Βελόπουλο- να εμβολιάζονται και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο όλα τινάχτηκαν στον αέρα με τις selfie της ντροπής κυβερνητικών αξιωματούχων που και εκείνοι εμβολιάστηκαν, ενώ αυτοί που προηγούνται είναι οι υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη κατά του COVID-19, στην πρώτη γραμμή. Προκάλεσε την οργή των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη. Έκοψε τις λίστες προτεραιότητας και στο εξής όλοι θα εμβολιάζονται όταν θα έρχεται η ώρα τους. Η ζημιά όμως έγινε. Και έδειξε ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Επομένως η κάθε χρονική συγκυρία μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολύ καλή αλλά και πολύ κακή για έναν ανασχηματισμό.

Εάν δεν γίνει την επόμενη εβδομάδα οι αλλαγές στην κυβέρνηση, κατά την λαϊκή φράση «αν δε βρέξει θα χιονίσει κι αν δεν χιονίσει θα κάνει καλό καιρό», ο ανασχηματισμός τοποθετείται για μετά τις 20 Ιανουαρίου. Θα πρέπει μέχρι τότε, ο εμβολιασμός να εξελίσσεται ομαλά και να έχει επεκταθεί και στον γενικό πληθυσμό και να ανοίξουν χωρίς παρατράγουδα τα σχολεία και τα καταστήματα με τη μέθοδο του click inside (αγορά εντός) που θα αντικαταστήσει το click away, και επιπλέον να μην έχει έρθει το τρίτο κύμα της πανδημίας καθώς ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι για μια έξαρση της διασποράς του κορωνοϊού λόγω των χειμωνιάτικων καιρικών συνθηκών και των κλειστών χώρων.

Όλη αυτή η παραφιλολογία έχει πλέον ξεχειλώσει. Τους τελευταίους μήνες έγιναν 5-6 «ανασχηματισμοί» στα ...δημοσιογραφικά γραφεία εν αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού, διότι κάποιοι από την κυβέρνηση τροφοδότησαν την σεναριολογία. Δεν τα έβγαλαν απ’ το κεφάλι τους τουλάχιστον οι περισσότεροι δημοσιογράφοι.

Η συζήτηση τις τελευταίες ημέρες πάλι φούντωσε. Τα κινητά έχουν ανάψει. Κάποιοι υπουργοί έχουν κατεβάσει το μολύβι ή έχουν κλείσει τα λάπτοπ.

Οι αλλαγές

Τα σενάρια πάνε κι έρχονται. Ακούγονται διάφορα ονόματα. Δεν διαφέρουν πάντως από εκείνα του Καλοκαιριού. Και η συνταγή είναι ίδια, ανασχηματισμός κυρίως υφυπουργών με την έλευση βουλευτών της ΝΔ, αλλαγές σε 4-5 υπουργεία με απομακρύνσεις ή μετακινήσεις. Λόγω της κρισιμότητας στη διαχείριση των καυτών θεμάτων (πανδημία, εθνικά) δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στα υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών, Άμυνας. Αμετακίνητη παραμένει η πολιτική ηγεσία Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, όχι με τον ίδιο βαθμό επιτυχίας, πάντως.

02/01/2021

 

 

 


Εκλογές την άνοιξη

Του Μανώλη Κοττάκη

Από τον περασμένο Μάρτιο και εντεύθεν η ιδέα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών κατατίθεται περιοδικώς στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου. Ο βρόχος της απλής αναλογικής το επιβάλλει!

Ο γράφων έχει συνομιλήσει ουκ ολίγες φορές με τους τουλάχιστον δύο εισηγητές της πρότασης, οι οποίοι, μελετώντας προσεκτικά τις μετρήσεις, υποστήριζαν το σχήμα 1+4 στην εξουσία με προοπτική να λήξει η τετραετία το 2024. Η βάση της επιχειρηματολογίας των οπαδών των πρόωρων εκλογών, τις οποίες εισηγούνταν το νωρίτερο τον Ιούνιο του 2020, το αργότερο τον Σεπτέμβριο, ήταν η ευρεία αποδοχή που κατέγραφε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις μετρήσεις έναντι του ημιθανούς ΣΥΡΙΖΑ (διευρύνοντας εντυπωσιακά το εκλογικό προβάδισμά της) και βεβαίως η ανεπανάληπτη ευκαιρία αχρήστευσης της απλής αναλογικής. Ο Μητσοτάκης δεν απέρριπτε το ενδεχόμενο, το μετρούσε, αλλά, από την άλλη, έθετε υπεράνω όλων την αξιοπιστία του έναντι των εταίρων και ειδικώς των Γερμανών. Ποιος είπε ότι είναι εύκολη εξίσωση η πολιτική;

«Δεν θα ξαναβρούμε στο μέλλον τέτοια ευκαιρία!» ελέχθη μία ημέρα στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θορυβηθείς, λέγεται ότι είχε προσφύγει για βοήθεια στην Καγκελαρία του Βερολίνου προκειμένου να αποτρέψει το μοιραίο. Τόσο πολύ φοβόταν τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός μέτρησε τότε όλες τις παραμέτρους -στις αναλύσεις μας της εποχής εκείνης θα βρείτε τον πυρήνα του προβληματισμού του- και εν τέλει ανέβαλε τον αιφνιδιασμό. Από προχθές που δόθηκε στη δημοσιότητα η καθιερωμένη μέτρηση «Τάσεις» της MRB η συζήτηση για τις εκλογές άνοιξε υποχρεωτικά και πάλι στο Μαξίμου. Προς τα έξω διοχετεύεται ότι υπάρχει προβληματισμός για τον ανασχηματισμό, αλλά στην ουσία το ερώτημα που επανατίθεται πίσω από τις κλειστές πόρτες είναι «πάμε σε εκλογές τον Μάιο. Ναι ή όχι;».

Ποιοι λόγοι, κατά την άποψή μας, αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να μπει εκ νέου σε μια συζήτηση την οποία θα ήθελε όπως ο διάβολος το λιβάνι να αποφύγει; Πολλοί. Καταρχάς η δημοσκόπηση.

Σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες η Ν.Δ. εμφανίζει πτώση 10 μονάδων σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Το ότι δεν μετέδωσαν την πληροφορία οι τηλεοράσεις και οι συστημικές ιστοσελίδες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αντιθέτως. Μου την ανέλυσε στις λεπτομέρειές της σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Δημήτρης Μαύρος, στον οποίο είχε επιτεθεί προεκλογικώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζω. Δεύτερον, διότι, ενώ η Ν.Δ .προηγείται με άνεση 15 μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εθνικό επίπεδο, αποκτά με τα νέα δεδομένα δύο πληγές: Η Αριστερά δείχνει να επανακτά τη συμπάθεια των πολιτών στα ερωτήματα «ποιος ασκεί καλύτερη κοινωνική πολιτική» και «ποιος πολεμά καλύτερα τη διαπλοκή» (η εκστρατεία του γνωστού συγκροτήματος κατά Τσίπρα για τη βίλα του Σουνίου παρά τον σπασμωδικό τρόπο που αντέδρασε ο αρχηγός του ΣΤΡΙΖΑ δεν φαίνεται να επηρέασε τα ραντάρ των δημοσκοπήσεων – ουδέν κέρδος απέφερε).

Είναι μόνο δύο από τους δεκαπέντε τομείς πολιτικής που ερεύνησε η ΜRB, αλλά οι πλέον στρατηγικοί. Και όσο περνά ο καιρός και οι πολίτες αντιλαμβάνονται δικαίως ή αδίκως μερικές εξελίξεις στον δημόσιο βίο (δικαστικές αθωώσεις σε μείζονες υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, κοινοβουλευτικές ασυλίες, δημοσιογραφικές λογοκρισίες, αθλητικές αλαζονείες) ως ταύτιση της κυβερνώσας παράταξης με ένα μιντιακό συγκρότημα τόσο η πολιτική ζημιά θα μεγαλώνει.

Όλοι έχουμε τις συμπάθειές μας, αλλά σύμβολο της Ν.Δ. είναι ο (έστω μεταλλαγμένος από τους γραφίστες) πυρσός, όχι ο (δοξασμένος) δαφνοστεφανωμένος έφηβος. Το αυτό ισχύει για την κοινωνική πολιτική. Ποιος θα χρεωθεί αύριο το τσουνάμι των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, μόλις αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown από την άνοιξη και μετά, και οδηγηθούμε στο λεγόμενον reset της οικονομίας; Οι επιχειρηματίες ή η κυβέρνηση; Πλέον αυτών υπάρχει και κάτι που δεν μπορούν να το δουν οι μετρήσεις. Αλλά επηρεάζει τον συσχετισμό. Η αβυσσαλέα μάχη της διαπλοκής για τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Στήριξης.

Ήδη οικονομικά σάιτ νταβατζήδων ανοίγουν το ένα πίσω από το άλλο με αποστολή να αναλάβουν δράση ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση για «δουλειές». Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως έμπειρος πλέον παίκτης, τα βλέπει όλα αυτά. Οπως βλέπει και ότι η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στην πίεση των πολιτών για την πολιτική της στα Ελληνοτουρκικά και στο Προσφυγικό, και εκεί τα νούμερα αλλάζουν παρότι «κρατά» καλά.

Ξέρει, τέλος, ότι έως το τέλος της άνοιξης ο αντισυριζαϊσμός θα εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο ρεύμα στην ελληνική κοινωνία. (41,4% η αντιπάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ στη μέτρηση, 37,7% προς τη Ν.Δ., κανείς δεν νοσταλγεί τον Τσίπρα σήμερα). Βαδίζοντας στα αχαρτογράφητα νερά της πανδημίας που φθείρει τις κυβερνήσεις περισσότερο από τα μνημόνια (ιδέτε Σουηδία) αλλά και των εθνικών θεμάτων, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος το φθινόπωρο να έχουμε διπλό ρεύμα «αντί». Και προς τους δύο. Κατ’ ουσίαν αντιπολιτικό, όχι αντιαριστερό μόνο. Τούτων δοθέντων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι

α) η Ν.Δ. θα διατηρήσει εκτός απροόπτου το διψήφιο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έως την άνοιξη,

β) οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία δεν θα έχουν γίνει αισθητές,

γ) το πακέτο των 32 δισ. ευρώ θα τελεί υπό διανομή την οποία θα κάνει ο μετεκλογικώς ισχυρότερος,

δ) οι δείκτες απόδοσης της κυβέρνησης στην κοινωνική πολιτική θα διορθωθούν -ελπίζουμε- διά του ανασχηματισμού

ε) ο πρωθυπουργός θα εξακολουθεί να είναι σε καιρό κρίσης το ισχυρότερο πολιτικό χαρτί της κεντροδεξιάς παράταξης, συμπεραίνουμε: Η πιθανότης προσφυγής σε πρόωρες εθνικές εκλογές είναι αυξημένη. Προσοχή: Με τα σημερινά δεδομένα, είτε γίνουν εκλογές άνοιξη είτε φθινόπωρο, πρώτο κόμμα θα είναι η Ν.Δ. Με μια διαφορά όμως: Με υψηλό ποσοστό και μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο παρακάμπτεις ανέτως τον σκόπελο των διερευνητικών και πας αμέσως σε επαναληπτικές-περίπατο με ενισχυμένη αναλογική. Με μικρότερο ποσοστό και μικρότερη από τις 8 μονάδες του 2019 διαφορά, όμως, μπορεί να σου στηθεί παγίδα για συμμαχική κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση και μάλιστα παγίδα εξωτερικής προελεύσεως. Ώστε να «αντέξει» στη Βουλή ο τυχόν συμβιβασμός στα Ελληνοτουρκικά. Με την ορατότητα που έχουμε λοιπόν σήμερα, Δεκέμβριο, οι εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2021, τότε που θα κορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου, είναι εξαιρετικά πιθανές. Στοιχειώδες, Γουότσον.

Πηγή: newsbreak.gr  theflagreport.com  Triklopodia  23/12/2020

 

 

 


Φουντώνουν ξανά οι φήμες για ανασχηματισμό

- Ποια τα πιθανά σενάρια

Φουντώνουν ξανά οι φήμες για ανασχηματισμό - Ποια τα πιθανά σενάρια

Η σύνθεση της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τον «λειψό» ανασχηματισμό του περασμένου καλοκαιριού που ήταν προϊόν μιας ιδιότυπης εσωκομματικής ομηρίας στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αλλάξει. Ή έτσι τουλάχιστον φημολογείται.

Σύμφωνα, πάντως, με τη στήλη «Βηματοδότης», άρχισαν πάλι να φουντώνουν οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό και μάλιστα εντός Ιανουαρίου. «Είναι το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα σε βουλευτές, αλλά και ανάμεσα σε ορισμένα μέλη της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι αυτήν τη φορά ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, θα προτιμηθούν περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και περισσότερες γυναίκες και θα επιχειρηθεί να υπάρξει και μικρότερο σχήμα. Ήδη υπάρχουν υπουργοί που ζήτησαν να αλλάξουν πόστο, καθότι θα πολιτευθούν όταν και όποτε γίνουν εκλογές, εγκαταλείποντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας», σημειώνει η στήλη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «τα σενάρια για την ημερομηνία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού δίνουν και παίρνουν, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου δεν γίνεται καμία απολύτως συζήτηση για το ζήτημα αυτό. Κατά μία εκδοχή ο ανασχηματισμός θα γίνει τις πρώτες εβδομάδες του Γενάρη (αμέσως μετά τις εορτές). Κατά μια άλλη εκδοχή θα γίνει αφού προχωρήσει ο εμβολιασμός, εκεί γύρω στον Ιούνιο με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Υπάρχει και μία τρίτη εκδοχή να γίνει τον Φεβρουάριο. Ολα αυτά όμως είναι συζητήσεις ανάμεσα σε υπουργούς και βουλευτές, χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση».

Kontranews 22/12/2020

 

 

 

 

Κεραυνοί και από τον Στέφανο Μάνο:

Παρακρατούν πληροφορίες για τους νεκρούς ή δεν δίνουν στοιχεία

Μέχρι και ο Στέφανος Μάνος, ολόκληρο το κόμμα του οποίου, η Δράση, έχει απορροφηθεί από τη Νέα Δημοκρατία, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook, ο πρώην υπουργός δημοσιεύει μια λίστα με συγκριτικά στοιχεία επτά χωρών αναφορικά με τους θανάτους από κορονοϊό κατά το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου 2020, παρουσιάζοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση, μπροστά -μεταξύ άλλων- από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Ταυτόχρονα, αφήνει αιχμές για την πληροφόρηση που παρέχουν οι αρμόδιοι φορείς της χώρας για την πορεία της πανδημίας.

«Για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης πρόσθεσα τους θανάτους από κορονοϊό σε επτά χώρες και τους εμφάνισα σε απόλυτο αριθμό και σε αναγωγή ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Το διάστημα είναι 6/12 μέχρι 15/12» τονίζει ο κ. Μάνος και συνεχίζει: «Έγραψα την Κυριακή “Αποφάσεις στα τυφλά” ότι όσοι μάς πληροφορούν είτε παρακρατούν πληροφορίες είτε αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία που να επιτρέπουν την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Δεν είμαι επιδημιολόγος, αλλά διαβάζω τους αριθμούς και διαπιστώνω ότι οι Δανοί τις τελευταίες δέκα μέρες ήταν πολύ ασφαλέστεροι από εμάς. Διαπιστώνω επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από ό,τι στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ πλην Ιταλίας. Δεν γνωρίζω τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, αλλά θα μου φαινόταν λογικό τα όποια μέτρα λάβει να είναι αυστηρότερα από ό,τι στην Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία» καταλήγει η ανάρτηση του πρώην υπουργού.

Ο κ. Μάνος έχει διαφορετική θέση από την κυβέρνηση και στα εθνικά θέματα, καθώς λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης με θέμα «Αμυνα και Ασφάλεια – Κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο», ζήτησε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια παντού, στον αέρα και στη θάλασσα, «εδώ και τώρα». Κάτι με το οποίο μόνο στα λόγια συμφωνεί η κυβέρνηση, αλλά στην πράξη δεν προχωρά στην υλοποίησή του, παρά τις τουρκικές προκλήσεις.

δημοκρατία 20/12/2020

 

 

 

Η συγκλονιστική ομιλία, που στέλνει τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ στο διεθνές ποινικό δικαστήριο

Της Συντακτικής ομάδας του The Flag Report

Ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μιλώντας πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή, έκανε αποκαλύψεις και καταγγελίες, που έχουν βαρύτατο πολιτικό και ποινικό ενδιαφέρον. Διαβάστε παρακάτω μερικά αποσπάσματα.

«Έχετε ποντάρει όλα τα λεφτά στο εμβόλιο. Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια, το οποιοδήποτε εμβόλιο. Είτε της Pfizer με το RNA είτε τα άλλα με τους εξασθενημένους ιούς».

«Χθες βγήκε η Αμερικανική Ρευματολογική εταιρεία και είπε ότι δεν ενδείκνυται να δοθεί σε ρευματοπαθείς, σε αυτούς που παίρνουν κορτιζόνη, σε όλους τους ανοσοκατεσταλμένους, άρα ένα μεγάλο κομμάτι του ευπαθούς πληθυσμού δεν μπορεί να εμβολιαστεί, χθες βρήκε αυτό. Σήμερα να ξεκινάγαμε, τώρα να αρχίζαν να μας κάνουν σε όλους το οποιοδήποτε εμβόλιο, θα απέδιδε σε 4 με 5 μήνες. Μέχρι τότε τι θα γίνεται; Θα πεθαίνουν άνθρωποι»;

«Από 9 Νοεμβρίου το λέω, 15 μέρες τώρα και κάνουν την παλαβή όλοι και το Υπουργείο Υγείας και οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ και δυστυχώς και ένα κομμάτι του υγειονομικού δυναμικού. Ακούστε με καλά όλοι γιατί έχετε ευθύνη από εδώ και πέρα. Τα λέω με το πιο επίσημο τρόπο. Υπάρχουν δύο θεραπείες αυτή τη στιγμή. Η μία πήρε έγκριση 9 Νοεμβρίου από τον FDA, είναι το αντίσωμα bamlanivimab που έχει αποδειχθεί, διότι το έχουν πάρει πλέον 250.000 άνθρωποι εκεί πέρα, είναι σαν μία μεγάλη φάση 4, ότι αυτοί που το παίρνουν, που δεν το το κάνουμε σε όλους, δε θα το κάνουμε στον 20άρι, σε έναν ευπαθή πληθυσμό… από τους 100 που αρρωσταίνουν οι 80-85 αυτοί που εξελίσσονται κακά και χρειάζονται Μονάδα ή πεθαίνουν είναι από αυτή την κατηγορία. Σε αυτούς το κάνουμε, σε αυτούς που νοσηλεύονται. Αποδείχθηκε λοιπόν, ότι μειώνει 72% την πιθανότητα να νοσήσει βαριά. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους από αυτούς που βιώνουμε σήμερα».

«Φέρτε το φάρμακο αυτό, θα χρειαζόμαστε περίπου 2 με 3.000 δόσεις το μήνα στη χειρότερη των περιπτώσεων, ναι, ένα χιλιάρικο κάνει, 250 και 300 εκατομμύρια δώσατε για το εμβόλιο, δώστε άλλα 15 γι’ αυτό και υπάρχει και δεύτερη θεραπεία, που είναι η μοναδική θεραπεία που έχουμε αυτή τη στιγμή γι’ αυτούς που είναι από τη 10η μέχρι τη 14η μέρα της νόσου, εκεί που γίνεται η υπερφλεγμονώδης αντίδραση και δεν μπορούμε να τους παλέψουμε… που δείχνει ότι έχει μία σοβαρή επίδραση σε αυτούς και πολλοί γλιτώνουν και βελτιώνονται. Δεν είναι θαυματουργό, αλλά δεν έχουμε άλλο… Δώστε την έγκριση να αρχίσει να γίνεται στις Μονάδες αυτό το πράγμα, υπάρχει στην Ελλάδα».

«Δεν μπορώ να την καταλάβω τη συνωμοσία της σιωπής. Το εμβόλιο θα δράσει σε 4-5 μήνες. Δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα… Το κόστος δεν είναι πολύ, αλλά όσο και να είναι και μία ανθρώπινη ζωή να γλιτώσουμε, πρέπει να τη γλιτώσουμε… έχει τρομοκρατηθεί η κοινωνία με όλο αυτό το πράγμα που κάνετε… κάντε τεστ για αντιγόνο στη Νότια Ελλάδα και κάντε τεστ για αντισώματα στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Βόρεια Ελλάδα, οι φορείς είναι πάνω από 50%, αυτοί μπορεί να μη χρειαστεί να κάνουν εμβόλιο γιατί είναι καλυμμένοι… και έτσι μπορεί να ανοίξει και το lockdown… κουνηθείτε γιατί από εδώ και πέρα έχετε ποινική ευθύνη».

Εμείς, ως The Flag Report, ασκούμε σκληρή, αλλά δίκαιη κριτική στο πολιτικό προσωπικό. Δεν μας ενδιαφέρουν οι κομματικές σημαίες και όταν υπάρχουν πολιτικοί που λένε και κάνουν ανοησίες τους ελέγχουμε αυστηρά, διότι αυτή είναι η δουλειά μας.

Όταν τα πολιτικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, πράττουν έργα επ’ ωφελεία της κοινωνίας και της Δημοκρατίας, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τα αναδεικνύουμε. Μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του για τον Παύλο Πολάκη, αλλά αυτά που είχε το θάρρος να καταγγείλει και να υπονοήσει από το βήμα της Βουλής, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, θα πρέπει να μας προβληματίσουν πάρα πολύ.

Ο πρώην Υπουργός είπε, ότι από τις 9 Νοεμβρίου ισχυρίζεται όλα τα ανωτέρω και τα ΜΜΕ κάνουν την παλαβή. Κύριε Πολάκη μας, εμείς λέμε από τον Απρίλιο, ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους στην Αμερική από τον κορωνοϊό. Λέμε ευθαρσώς και με στοιχεία, ότι οι υγειονομικές αρχές εκεί, δεν έδιναν την σωστή φαρμακευτική αγωγή στους ασθενείς (υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη) διότι, ήθελαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τους χιλιάδες θανάτους, για να κάνουν νοθεία στις εκλογές διά της επιστολικής ψήφου.

Επί μήνες φωνάζουμε, ότι η παγκόσμια συμμορία είναι ένοχη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Επί μήνες επίσης, λέμε, ότι υπάρχει πολιτικο-οικονομική στόχευση και σκοπιμότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά ο δικός σας αρχηγός και πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε και κάνει και εκείνος την παλαβή.

Άρα λοιπόν, σας καλούμε, όπως σωστά δείξατε με το δάχτυλό σας την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δράση της Κυβέρνησης, να δείξετε στον Ελληνικό λαό και την συνενοχή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτά τα εγκλήματα.

Εάν ο κύριος Πολάκης κινήθηκε αυτόνομα από την κομματική του ηγεσία, διότι η ιατρική και πολιτική του συνείδηση δεν του επιτρέπει να συνεχίσει να παίζει σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, των θανάτων και των lockdown, τότε είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινος. Γιατί, ο κύριος Πολάκης, μας λέει ουσιαστικά και ζητά επιτακτικά, να καταγραφεί η ομιλία του με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω τους χιλιάδες θανάτους στην Ελλάδα. Αδίκημα, που είναι της αρμοδιότητος του Διεθνούς ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Εάν λοιπόν, έρθει το πλήρωμα του χρόνου και υπάρξουν πρόσωπα και συλλογικότητες που θα σύρουν τον κύριο Μητσοτάκη, το Βασίλη Κικίλια και σύσσωμη της Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Διεθνές Δικαστήριο, η ομιλία του, θα αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου.

Εμείς, θα το επαναλάβουμε και ας γινόμαστε κουραστικοί. Η ιστορία του Κινεζικού κορωνοϊού, των χιλιάδων θανάτων και των lockdown, δε θα τελειώσει καλά για την Κυβέρνηση και τους συνεργούς της. Εάν οι ανώτατοι Έλληνες δικαστές συνεχίσουν να αγνοούν τα στοιχεία, προκειμένου να διεξάγουν έρευνα για τα πραγματικά αίτια των θανάτων, τις φαρμακευτικές αγωγές που συστήθηκαν από τους θεράποντες ιατρούς και τα επιστημονικά δεδομένα για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο και την αναστολή βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, τότε, θα βρεθούν και οι ίδιοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Αυτή η ιστορία, δε θα τελειώσει για τους ανώτατους δικαστές με τον τρόπο που την σκαπούλαραν με την αντισυνταγματική εφαρμογή των Μνημονίων. Θα υπάρξει κυνήγι και θα είναι άγριο. Ουδείς από εδώ και πέρα, σε αυτή τη χώρα, θα μένει στο απυρόβλητο και υπό συστημική ασυλία. Ο καθένας θα λάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί… Ο κύριος Τσίπρας, μετά το έγκλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, οφείλει στην κοινωνία που διαλύεται και στη Δημοκρατία που καταρρέει, να κηρύξει γενική ανυπακοή και εξέγερση, αλλά πιστεύουμε, ότι ο καναπές στη βίλα του στο Σούνιο είναι πολύ βαθύς για να σηκωθεί από αυτόν.

Δείτε την ομιλία του Παύλου Πολάκη:

Παύλος Πολάκης στη Βουλή για εμβόλιο και φάρμακα κατά του κορονοϊού

https://www.youtube.com/watch?v=3B_pyCnGs_o&feature=emb_logo

theflagreport.com Triklopodia 18/12/2020

 

 

 

 

 

 

Τσουνάμι αποκαλύψεων!

Και η «Καθημερινή» πυροβολεί την κυβέρνηση για την καταγραφή κρουσμάτων

Επιβεβαιώνει με εκτενές ρεπορτάζ τις διπλές καταγραφές! «Le Monde» και «Guardian» αναπαράγουν τις αποκαλύψεις της δημοκρατίας

Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε η «δημοκρατία» με τις αποκαλύψεις της για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας δεν λέει να κλείσει. Συνεχώς ελληνικά (δυστυχώς λίγα) αλλά και ξένα μέσα ενημέρωσης ξεσκεπάζουν τις παραλείψεις και το μπάχαλο που έχει προκύψει με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Την περασμένη Κυριακή εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ παρουσίασε η εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ θέμα στη γαλλική «Le Monde» έγιναν τα αποκαλυπτικά στοιχεία της «δημοκρατίας».

Στη σοβαρή αυτή υπόθεση, που πλέον ανέλαβε να ερευνήσει η Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε και ο βρετανικός «Guardian». Η «Καθημερινή», σε εκτενές ρεπορτάζ της Τασούλας Επτακοίλη, παρουσίασε αναλυτικά το χάος με τα λανθασμένα δεδομένα, τα οποία οδήγησαν σε εγκληματικές καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων. Η εφημερίδα δικαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για παράλληλη καταγραφή των κρουσμάτων και επικαλείται δηλώσεις νοσοκομειακών γιατρών, που επισημαίνουν: «Δείγματα αποστέλλονταν σε εργαστήρια χωρίς να έχει απαραιτήτως ενημερωθεί η καρτέλα του ασφαλισμένου στην ΗΔΙΚΑ, αλλά με χειρόγραφο παραπεμπτικό.

Οι εντολές για τα τεστ τις περισσότερες φορές δεν περνούσαν στην ΗΔΙΚΑ, αλλά συχνά μόνο τα θετικά και μεταχρονολογημένα (άρα δεν είχαμε εικόνα για τον συνολικό αριθμό των ελέγχων)». Επιπλέν η εφημερίδα σημειώνει:

• «Στα τυφλά αναγκάζονται συχνά, εδώ και μήνες, να κινούνται και τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

• Στις περισσότερες επίσημες ανακοινώσεις δεν αναφέρεται καν ο συνολικός αριθμός των τεστ από τα οποία προέκυψαν τα κρούσματα: ο παρονομαστής, δηλαδή, που δείχνει ξεκάθαρα την εξέλιξη της πανδημίας.

• Υπήρχε εμμονή του ΕΟΔΥ να κρατηθεί στα… Τάρταρα ο βασικός δείκτης αναπαραγωγής της επιδημίας, ο περίφημος R-effective, ιδιαιτέρως μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

• Ο δείκτης θνητότητας (fatality rate) στις 22 Νοεμβρίου στην Ελλάδα ήταν 1,8% και μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, στις 2 Δεκεμβρίου, ανέβηκε στο 2,3%. Αυτό, εξηγούν οι ειδικοί, σημαίνει ή ότι υπάρχει υποκαταγραφή των κρουσμάτων (σε σύγκριση με άλλες χώρες στις οποίες αυτός ο δείκτης είναι χαμηλότερος) ή ότι το σύστημα υγείας αδυνατεί, λόγω της τρομερής πίεσης που υφίσταται, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα σοβαρά περιστατικά. Μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο».

Έγκυρα ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως η «Le Monde» και ο «Guardian», συνεχίζουν το θέμα. Η γαλλική εφημερίδα, αναφέροντας τη δημοσιογραφική αποκάλυψη της «δημοκρατίας», επισημαίνει τους «αμφιλεγόμενους αριθμούς» και σημειώνει πως εν μέσω του δεύτερου -πολύ πιο επιθετικού από το πρώτο- κύματος της επιδημίας, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας δέχεται σφοδρή κριτική για τα δύο παράλληλα συστήματα αρίθμησης των κρουσμάτων, ενώ υπογραμμίζει πως για το ζήτημα άρχισε εισαγγελική έρευνα. «Η Αθήνα άρχισε έρευνα για τη μέθοδο καταμέτρησης του αριθμού των κρουσμάτων, που συνδέονται με την επιδημία του κορονοϊού, που λέγεται ότι είναι εσφαλμένη λόγω της ύπαρξης δύο παράλληλων καταλόγων» γράφει η «Le Monde», προσθέτοντας πως η τακτική των… διπλών βιβλίων άρχισε το καλοκαίρι.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται βεβαίως και στο «ζουμερό» -όπως το χαρακτηρίζει- συμβόλαιο του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρία, η οποία διαχειρίζεται τα στοιχεία, αποκρύπτει τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων και, ως εκ τούτου, ευθύνεται για την κακή διαχείριση του δεύτερου κύματος. Ο βρετανικός «Guardian», από την πλευρά του, σχολίασε ιδιαίτερα την πολιτική αντιπαράθεση που ξεσήκωσε το δημοσίευμα της «δημοκρατίας», τονίζοντας πως οι αποκαλύψεις για στρεβλώσεις στην καταμέτρηση κρουσμάτων κορoνοϊού έχουν προκαλέσει αυξανόμενη αντιπαράθεση στην Ελλάδα, την ώρα που το πρωθυπουργικό ζεύγος έκανε ποδήλατο στην Πάρνηθα.

δημοκρατία 8/12/2020

 

 

 

 

Προσωπικός Αριθμός Πολίτη:

Η νέα ταυτότητα για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο

Θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης, θα αντικαταστήσει ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και δεν θα μεταβάλλεται ούτε θα απενεργοποιείται με τον θάνατο του φυσικού προσώπου

Λιγότερη γραφειοκρατία και περιορισμό της φοροδιαφυγής υπόσχεται η κυβέρνηση, με το σχέδιό της για τη δημιουργία του Προσωπικού Αριθμού. Μια  ταυτότητα που θα αντικαταστήσει μεταξύ άλλων, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ, θα επιτρέπει όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο, αυτόματα και τις δηλώσεις θανάτου στις Δημόσιες υπηρεσίες

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο νέος προσωπικός αριθμός θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ και θα αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητας μας, αλλά δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. «Θα λέγεται Π.Α, Προσωπικός Aριθμός, ενώ για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚ.Α μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός »

Στην ταυτότητα θα αναγράφεται μόνος ο Προσωπικός Αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν «check» σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα.

Όπως έχει εκτιμήσει ο υπουργός το σύστημα πιθανότατα να είναι έτοιμο το 2022.

Θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης και θα έχει έγχρωμη φωτογραφία, είχε αναφέρει ο κ.Πιερακκάκης εξηγώντας ότι είναι κάτι που ήδη υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, αλλά για να μπει στη ζωή μας ο νέος 12ψηφιος κωδικό που θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή, θα χρειαστούν περίπου 2 χρόνια ακόμη.

Η μετάβαση προς τον Προσωπικό Αριθμό

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, σε πρώτο στάδιο ο Προσωπικός Αριθμός θα δημιουργηθεί από τον ΑΦΜ -δηλαδή θα είναι τα ίδια ακριβώς ψηφία. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσια Διοίκησης έχει ήδη ξεκινήσει να «ξεσκονίζει» τα αρχεία της προκειμένου να εντοπιστούν διπλοί ΑΦΜ, διπλοί αριθμοί Αστυνομικής Ταυτότητας και άλλα «αγκάθια» που ευνοούσαν τη χαώδη γραφειοκρατία.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα ενιαίας ταυτοποίησης των πολιτών, διασταυρώνοντας τα στοιχεία βάσει ονοματεπωνύμου, ημερομηνίας γέννησης, πατρωνύμου, μητρωνύμου κ.λπ.

Τα στοιχεία που θα είναι «περασμένα» στον Προσωπικό Αριθμό θα μπορούν να επικαιροποιούνται μέσω ειδικής ιστοσελίδας που θα δημιουργήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνέχεια, θα ενημερώνεται ο Προσωπικός Αριθμός, τα αρχεία του οποίου θα είναι καταχωρισμένα στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Συγκεκριμένα:

Με τον νόμο 4727/2020 καθιερώνεται Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.), ο οποίος αποτελεί στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων που συναλλάσσονται με τους φορείς του δημόσιου τομέα και χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.)

Νόμος 4727/2020 – ΦΕΚ Τεύχος A 184/23.09.2020

Ψηφιακή Διακυβέρνηση (Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) – Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Άρθρο 11

Προσωπικός Αριθμός

1. Καθιερώνεται προσωπικός αριθμός (Π.Α.) ως αριθμός υποχρεωτικής επαλήθευσης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα.

Ο Π.Α. αποτελείται από δώδεκα (12) αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα εννέα (9) είναι αριθμητικά, και χορηγείται άπαξ στο φυσικό πρόσωπο.

Ο Π.Α. δεν μεταβάλλεται και απενεργοποιείται με τον θάνατο ή την κήρυξη σε αφάνεια του φυσικού προσώπου.

2. Ο Π.Α. χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

3. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) είναι αποκλειστικά αρμόδια για την παροχή υπηρεσιών επαλήθευσης ταυτότητας των φυσικών προσώπων προς τους φορείς του δημόσιου τομέα και για την αντιστοίχιση των Π.Α. με τους αναγνωριστικούς αριθμούς των μητρώων (ειδικούς τομεακούς αριθμούς) των φορέων του δημόσιου τομέα, ιδίως Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α., με σκοπό την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων και την επίτευξη διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων των αρμόδιων φορέων μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας, υπό τους όρους προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων και την εθνική νομοθεσία.

4. Η Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. είναι υπεύθυνη επεξεργασίας για τους σκοπούς της επαλήθευσης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων και τηρεί το Μητρώο Προσωπικού Αριθμού.

Το Μητρώο Προσωπικού Αριθμού περιλαμβάνει τα στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για την επαλήθευση της ταυτότητας του φυσικού προσώπου, ήτοι όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπο γέννησης, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ.

Η τήρηση των δεδομένων του Μητρώου Π.Α. λαμβάνει χώρα, ακόμα και ύστερα από την απενεργοποίηση του ΠΑ για τους λόγους που προβλέπονται στην παρ. 1, στο πλαίσιο εκπλήρωσης καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον και κατά την άσκηση της ειδικής δημόσιας εξουσίας τήρησης του Μητρώου Π.Α., που έχει ανατεθεί στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας και υπό τους όρους που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων και την εθνική νομοθεσία.

5. Ο Π.Α. χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα σύμφωνα με τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στο προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 107. Με την διαδικασία αυτή χορηγείται ο Π.Α. και σε όσα φυσικά πρόσωπα έχει χορηγηθεί Α.Φ.Μ. ή/και Α.Μ.Κ.Α.

6. Οι φορείς του δημόσιου τομέα επεξεργάζονται τον Π.Α., μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., με μόνο και αποκλειστικό σκοπό την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς φυσικά και νομικά πρόσωπα, την εν γένει διεκπεραίωση των υποθέσεων των φυσικών προσώπων και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χωρίς να τον συλλέγουν και αποθηκεύουν στα πληροφοριακά συστήματα ή στα συστήματα αρχειοθέτησης και τηρώντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που ορίζονται στο προεδρικό διάταγμα της παρ. 6 του άρθρου 107.

7. Ο Π.Α. δεν τηρείται από τους επιμέρους φορείς του δημόσιου τομέα, οι οποίοι αποδίδουν στα φυσικά πρόσωπα αναγνωριστικό αριθμό εσωτερικού τους μητρώου, για την επίτευξη της λειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων τους και των ειδικών ανεξάρτητων μητρώων τους. Όταν σύμφωνα με τη νομοθεσία απαιτείται η συλλογή και επεξεργασία του Α.Φ.Μ., ιδίως για φορολογικούς ή τελωνειακούς σκοπούς ή για σκοπούς είσπραξης δημοσίων εσόδων χρησιμοποιούνται και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας μόνο τα τελευταία εννέα (9) αριθμητικά στοιχεία του Π.Α.

Στην αιτιολογική έκθεση για το συγκεκριμένο άρθρο 11 αναφέρονται τα εξής:

«Η επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων πραγματοποιείται με τον συνδυασμό του Π.Α. και των στοιχείων φυσικής ή ηλεκτρονικής ταυτοποίησης.

Η χρήση αποκλειστικά και μόνο του Π.Α. δεν συνεπάγεται την ολοκλήρωση της επαλήθευσης της ταυτότητας του φυσικού προσώπου ούτε την παροχή δημοσίων υπηρεσιών προς αυτό.

Ως εκ τούτου, ο Π.Α. αποτελεί στοιχείο αναγκαίο αλλά όχι επαρκές για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων.

Με την καθιέρωση του προσωπικού αριθμού γίνεται μια μεγάλη τομή στη διαδικασία απλοποίησης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών ταυτοποίησης του κάθε φυσικού προσώπου.

Διευκολύνεται και απλοποιείται έτσι η διαλειτουργικότητα των διαφορετικών ψηφιακών συστημάτων του δημόσιου τομέα, δεδομένου ότι στο άμεσο μέλλον ο Π.Α. θα αποτελεί τον μοναδικό αριθμό που θα καλείται να χρησιμοποιεί ο κάθε πολίτης για τη συντριπτική πλειονότητα των συναλλαγών του με δημόσιους φορείς.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, 10 εξαλείφεται το φαινόμενο ένα φυσικό πρόσωπο να εμφανίζεται «με πολλά πρόσωπα» έναντι του Δημοσίου.

Ο Π.Α. αποτελείται από δώδεκα (12) αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα εννέα (9) τελευταία είναι αριθμητικά, και χορηγείται άπαξ στο φυσικό πρόσωπο, ενώ δεν μεταβάλλεται και απενεργοποιείται με τον θάνατο ή την κήρυξη σε αφάνεια του φυσικού προσώπου.

Κριτήρια για την απόδοση Π.Α. είναι είτε τα κριτήρια για τη λήψη Α.Φ.Μ. είτε τα κριτήρια για τη λήψη Α.Μ.Κ.Α., ο οποίος λαμβάνεται κατά τη γέννηση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Τα εννέα (9) τελευταία αριθμητικά στοιχεία του Π.Α. αποτελούν τον Α.Φ.Μ. του φυσικού προσώπου.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) τηρείται το Μητρώο Π.Α., το οποίο περιλαμβάνει τα στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για την επαλήθευση της ταυτότητας του φυσικού προσώπου, ήτοι όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπο γέννησης, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ.

Για την ασφαλή τήρηση του Μητρώου Π.Α. λαμβάνονται από τη Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και ιδίως η κρυπτογράφηση.

Για την επαλήθευση της ταυτότητας των συναλλασσομένων φυσικών προσώπων, οι φορείς του δημόσιου τομέα αξιοποιούν διαδικτυακή υπηρεσία της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., με την οποία γίνεται η αντιστοίχιση του Π.Α., τον οποίο γνωστοποιεί ο πολίτης στον εκάστοτε φορέα του δημόσιου τομέα, με τα τηρούμενα στο Μητρώο Π.Α. στοιχεία.

Κατά τη χρήση της ανωτέρω διαδικτυακής υπηρεσίας, δεν γίνεται διασύνδεση των αρχείων του Μητρώου Π.Α. με τα πληροφοριακά συστήματα και συστήματα αρχειοθέτησης των φορέων του δημόσιου τομέα που την αξιοποιούν.

Οι φορείς του δημόσιου τομέα που αξιοποιούν την ανωτέρω διαδικτυακή υπηρεσία λαμβάνουν τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ώστε να μην τηρείται ούτε να αποθηκεύεται σε αυτούς ο Π.Α.»

ksipnistere 7/12/200

 

 

 

«Διπλά βιβλία»:

Βαρύτατα εκτεθειμένος και ο Σύψας!

Έγινε υπερασπιστής της κυβέρνησης,

παρά την επίσημη παραδοχή για δύο συστήματα καταγραφής κρουσμάτων

Aνεπανόρθωτα εκτεθειμένος είναι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σύψας με όσα ήρθαν στο φως όλες αυτές τις μέρες. Κυρίως μετά την αποκάλυψη του βίντεο με τις δηλώσεις που είχε κάνει στις 13 Οκτωβρίου ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό, όπου ξεκάθαρα ανέφερε ότι άλλα στοιχεία τεστ διαθέτει το υπουργείο Υγείας και άλλα (και μάλιστα μεγαλύτερα) ο ΕΟΔΥ. Η επίσημη παραδοχή της διπλής διαδικασίας καταγραφής σε ανύποπτο χρόνο γκρεμίζει όχι μόνο τα ψέματα της κυβέρνησης αλλά και την επιστημονική αξιοπιστία του κ. Σύψα…

Όπως αποδείχτηκε πια, ο κ. καθηγητής δέχτηκε να γίνει το «μακρύ χέρι» της πολιτικής ηγεσίας, προσφέροντας «σωσίβιο» ακόμα και στις ψευδείς ανακοινώσεις που εξέδωσε.

Ο κ. Πέτσας είναι πολιτικό πρόσωπο και γνωστός… για τις μεθόδους του. Ο κ. Σύψας όμως, ως επιστήμονας, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός, αρνούμενος να γίνει μέρος της κομματικής προπαγάνδας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Πέτσας στην ανακοίνωση απάντησή του σε δήλωση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα χρησιμοποίησε τα λόγια του κ. Σύψα για να υπερασπιστεί τη δήθεν αλήθεια της κυβέρνησης.

Τα λόγια του κ. Σύψα που χρησιμοποίησε ήταν τα εξής: «Eάν είχα υποψιαστεί εγώ προσωπικά σαν επιστήμονας, αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής, ότι γίνεται οποιοδήποτε είδος κακής χρήσης των δεδομένων του ΕΟΔΥ, οποιοδήποτε “μαγείρεμα” δηλαδή, θα είχα παραιτηθεί πρώτος και θα είχα καταγγείλει τα πάντα».

Ποιος από τους δύο λοιπόν λέει ψέματα; Ο κ. Μαγιορκίνης, που είχε ομολογήσει το πρόβλημα από τις 13 Οκτωβρίου, ή ο κ. Σύψας, που υποστηρίζει το αντίθετο;

Τι είπε ο Μαγιορκίνης

Για τον ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο κ. Σύψα αλλά και για τον κατά συρροήν ψεύτη κ. Πέτσα θυμίζουμε αναλυτικά λέξη προς λέξη όσα είχε δηλώσει ο κ. Μαγιορκίνης (υπάρχει και το σχετικό βίντεο): «Στην Ελλάδα σήμερα έγιναν γύρω στα 13.000 τεστ, ο μέσος όρος είναι μεταξύ 10.000-13.000. Βέβαια, αυτά είναι τα τεστ που καταγράφονται στο υπουργείο Υγείας. Γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά τα οποία αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η δήλωση αυτών των τεστ. Οπότε θα είναι αρκετά περισσότερα».

Αργότερα ο καθηγητής επανήλθε με διορθωτική δήλωση: «Επειδή μίλησα τώρα με τον κύριο Αρκουμανέα, 19.500 τεστ ήταν χθες, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και τα ιδιωτικά. Απλά είναι δύο βάσεις δεδομένων. Η μία δεν συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά που σας είπα ότι τα δηλώνουν αλλού… 19.500 ήταν χθες».

δημοκρατία 6/12/020

 

 

 

 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών "κάρφωσε" τον Μητσοτάκη

- "Ατυχής" η δήλωση του για εμβόλιο και μπαρ Δείτε το Βίντεο

Newsroom Newsroom 04.12.2020

Πρέπει ο εμβολιασμός να φτάσει στο 60% του πληθυσμού για να μιλάμε για ανοίξουν τα μαγαζιά

Με τo lockdown να παρατείνεται διαρκώς και με τον κορωνοϊό να βάζει σε αναστολή τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκηπως το «λουκέτο» σε μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση θα συνεχιστεί έως ότου η Ελλάδα λάβει το εμβόλιο και αρχίσει τους μαζικούς εμβολιασμούς, προκάλεσε αίσθηση καταρχάς στο αν ο πρωθυπουργός κυριολεκτεί και ταυτίζει ως timing αυτά τα δύο γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα, συζητώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Λι Μπόλινγκερ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Μιλώντας στο Sputnik, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως η παραπάνω δήλωση ήταν μάλλον ατυχής και πως στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός εννοούσε, κατά την ίδια, πως οι παραπάνω δραστηριότητες θα μπορούν να ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει κι έχει κάνει ικανοποιητική δουλειά.

«Και πότε θα συμβεί αυτό;» ρωτήθηκε η κα Θεοδωρίδου, για να απαντήσει πως «πρέπει ο εμβολιασμός να φτάσει στο 60% του πληθυσμού για να μιλάμε για επαρκές θωράκισμα».

Και πότε θα έχει εμβολιαστεί το 60%; «Μετά το καλοκαίρι» είναι η απάντηση που έδωσε η κα Θεοδωρίδου και με την προϋπόθεση ότι εμβολιάζονται 2.000.000 Έλληνες τον μήνα. «Με την προϋπόθεση δηλαδή ότι αυτό το πλάνο προχωρά καλά και ότι ο κόσμος προσέρχεται κανονικά στους εμβολιασμούς» έσπευσε να επισημάνει.

Πάντως, κατά την κα Θεοδωρίδου, είναι μετά το καλοκαίρι που θα μπορούμε ρεαλιστικά να μιλάμε για «τείχος ανοσίας». Βέβαια, σύμφωνα με την ίδια, νωρίτερα και βαθμηδόν θα αρχίσει να φαίνεται η επίδραση του εμβολιασμού στην κοινότητα, αλλά αυτή δεν θα είναι επαρκής για να προχωρήσουμε σε πιο μαζικές δραστηριότητες.

World Leaders Forum:

Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of the Hellenic Republic

https://www.youtube.com/watch?v=mvmFJfn7pgU&feature=emb_logo

 

 

 

 

Ετοιμάζεται για την «Μεγάλη Έξοδο» η κυβέρνηση;

– Καμπάνιες για «ενημέρωση εκλογέων» στην Διαύγεια

Ετοιμάζεται να δραπετεύσει μέσω εκλογών η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί η διερεύνηση των ευθυνών της για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας;

Επιβεβαιώνει  την φημολογία περί επερχόμενων εκλογών, κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύθηκε μόλις χθές στην «Διαύγεια».

Την ίδια ημέρα που στην δημόσια συζήτηση κυριαρχούσαν οι ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, στην κυβέρνηση ενέκριναν 3 εκατομμύρια ευρώ για… ενημέρωση των εκλογών.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά «Πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εσωτερικών» για:

α) τον επικοινωνιακό σχεδιασμό-παραγωγή επικοινωνιακού και έντυπου υλικού της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας και

β) τις δράσεις και υπηρεσίες της καμπάνιας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος πλησίον του τόπου κατοικίας, για το υπόλοιπο του έτους 2020.

Δείτε εδώ την απόφαση

pronews.gr Triklopodia 1/12/2020

 

 


 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided