Σάββατο, Απρίλιος 10, 2021

EΛΛΑΔΑ 12ος

 

 

 

 

 

 

 

Η Ελλάδα μεγαλώνει από το Ιόνιο Πέλαγος - Με ''σφραγίδα'' του ΣτΕ στα 12 μίλια τα χωρικά ύδατα

 

 

 

 

 

Η Ελλάδα μεγαλώνει από το Ιόνιο Πέλαγος

- Με ''σφραγίδα'' του ΣτΕ στα 12 μίλια τα χωρικά ύδατα

Άμεσα να συμβεί το ίδιο και στο Αιγαίο

Eγκρίθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, που είχε κατατεθεί από τις αρχές Νοεμβρίου για τον επιβεβλημένο έλεγχο νομιμότητας, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα πως η Ελλάδα «επιφυλάσσεται για την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος και στις λοιπές περιοχές της επικράτειας», τουτέστιν των περιοχών απέναντι από τα τουρκικά παράλια, όποτε κριθεί κάτι τέτοιο σκόπιμο από την κυβέρνηση.

Ως είθισται, το Συμβούλιο της Επικρατείας όφειλε να ελέγξει το Διάταγμα και τώρα, αφού δόθηκε το «πράσινο φως», θα σταλεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να το υπογράψει προτού αυτό δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και γίνει νόμος του κράτους.

Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών της 10ης Δεκεμβρίου 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας η οποία αποτυπώνει διεθνές εθιμικό δίκαιο», η ελληνική κυβέρνηση «επιφυλάσσεται για την άσκηση και στις λοιπές περιοχές της επικρατείας της των αντίστοιχων δικαιωμάτων της».

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στην περιοχή του Ιονίου, σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη περί Δικαίου της Θάλασσας, αυτόματα μεταφράζεται σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δηλαδή σε θαλάσσια έκταση, εντός της οποίας ένα κράτος έχει δικαίωμα έρευνας ή άλλης εκμετάλλευσης των θαλασσίων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας από το νερό και τον αέρα.

Την ίδια στιγμή, η χάραξη ευθειών γραμμών βάσης στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και το κλείσιμο των κόλπων, καθώς και η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο ανοίγουν τον δρόμο για τη σύνταξη του συνυποσχετικού Ελλάδας - Αλβανίας για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με αντικείμενο την επίλυση της διαφοράς για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. Σε αυτό άλλωστε έχει συμφωνήσει ήδη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στα Τίρανα.

ksipnistere 26/12/2020

 

 

 

 

Έκθεση-κόλαφος:

«Η Ελλάδα είναι η πιο αυταρχική χώρα στην Ευρώπη

– Το Ιράν & το Πακιστάν είναι πιο δημοκρατικά!»

Ίδιο επίπεδο δημοκρατίας με Μπανγκλαντές & Κονγκό

Μία έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα δημοσίευσε το ινστιτούτο V-Dem του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, σύμφωνα με το οποίο η δημοκρατία της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Μπαγκλαντές και το Κονγκό, αποτελώντας την πιο αυταρχική χώρα της Ευρώπης!

Αυτό φυσικά είναι το κατόρθωμα της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έχει επιβάλλει στους πολίτες απαγορεύσεις «για την προστασία τους»  που δεν τολμούν να επιβάλλουν ούτε θεοκρατικές δικτατορίες όπως το Ιράν, το οποίο σύμφωνα και με το Blooomberg είναι καλύτερο και πιο ελεύθερο μέρος για να ζεις από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας!

Η Ελλάδα αποτελεί ουραγό της Ευρώπης στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων κατά την περίοδο της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μαζί με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά τις δημοκρατικές παραβιάσεις (democratic violations) τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μάλιστα την ξεπερνούν σε δημοκρατικότητα χώρες, όπως το Πακιστάν και το Ιράν!

Παράλληλα, κατατάσσεται διεθνώς, στη (χειρότερη) κατηγορία των κρατών όπου καταγράφηκαν «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις» από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση την προστασία από τον ιό, μαζί με χώρες όπως η Τουρκία, την ώρα που η Ουγγαρία (που βρίζουν συνεχώς τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως «αυταρχικη»), να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η θέση της Ελλάδας  οφείλεται κυρίως σε σημαντικούς περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου, σε καταχρηστικές συμπεριφορές των αρχών ασφαλείας αλλά και φυσικά στις δρακόντιες απαγορεύσεις κυκλοφορίας «λόγω κορωνοϊού».

pronews.gr Triklopodia 24/12/2020

 

 

 

 

Μελέτη Οξφόρδης για τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα:

«Επίπεδο δικτατορίας 84.26 στα 90 για την Ελλάδα»!

Με δείκτη αυστηρότητας lockdown 84.26, η Ελλάδα έχει την σκληρότερη καραντίνα για τον κορωνοϊό στον πλανήτη, μαζί με τη Βενεζουέλα και τη Μογγολία, δύο χώρες που η λέξη «δημοκρατία» δεν είναι ακριβώς αυτή που περιγράφει το πολίτευμά τους.
Ο συνδυασμός κλειστών καταστημάτων,

απαγόρευσης κυκλοφορίας (ειδικά μετά τις 21.00), SMS για μετακινήσεις, μιας σειράς απαραίτητων εγγράφων για να μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους,

τις απαγορεύσεις προσευχής στις εκκλησίες,

την απαγόρευση ψαρέματος και κυνηγίου κλπ.

κατατάσσουν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες που έχουν εγκαθιδρύσει καθεστώς

«υπό όρους διαβίωσης»,

ουσιαστικά ένα δικτατορικό καθεστώς.
Οι λοιπές χώρες της Ευρώπης και του κόσμου έχουν λιγότερους περιορισμούς
Η μέτρηση γίνεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ( bit.ly/2IBoxvA ) με τον δείκτη της απόλυτης δικτατορίας να είναι στο 90.
Η Ελλάδα με 84.26 βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό το επίπεδο με την

στέρηση των προσωπικών ελευθεριών κίνησης και διαβίωσης

να είναι ελάχιστα πριν την απόλυτη.
Όλα αυτά ενώ η καραντίνα έχει αποτύχει πανηγυρικά, άρα η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προστατέψει τους πολίτες, η επιτροπή «ειδικών», που η ίδια η κυβέρνηση έχει συστήσει, ζητά εισαγγελέα -και εν τέλει επενέβη- για τα πεπραγμένα του κυβερνητικού ΕΟΔΥ, σχετικά με τα εικονικά στοιχεία των κρουσμάτων και άλλα λένε την μία εβδομάδα και άλλα την άλλη.

Το μοναδικό που φαίνεται να έχει επιτύχει η κυβέρνηση είναι το «μία τηλεόραση-μία φωνή»:

Ούτε επί ΥΕΝΕΔ της επταετίας δεν υπήρχε τόσο «κοινό» και τόσο «ξεφωνημένα» παραπλανητικό δελτίο ειδήσεων, όπως αυτό που ακούγεται από τα έξι ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

ksipnistere 11/12/2020

 

 

 

 

«Δίας»: Το στρατιωτικό τζιπ των Ισπανών για τις Ελληνικές ΕΔ

VAMTAC UROVESA

Newsroom Newsroom 05.12.2020

Την Παρασκευή ήταν η σειρά των Ισπανών να παρουσιάσουν την πρότασή τους για το εθνικό όχημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά τους Ισραηλινούς, αλλά και άλλους ενδιαφερομένους, την Παρασκευή (4/12) ήταν η σειρά της κοινοπραξίας των Ισπανών της Urovesa με τον όμιλο Κουιμτζή, να παρουσιάσουν την πρότασή τους για το εθνικό όχημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Θυμίζουμε, μετά την απόφαση για απόσυρση των Mercedes Benz GD, το Πεντάγωνο αναζητά ένα νέο στρατιωτικό τζιπ, σε μια προμήθεια προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ.

Ήδη, μάλιστα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ιταλικοί, γαλλικοί, αμερικανικοί, γερμανικοί και ισραηλινοί όμιλοι «πολιορκούν» την Αθήνα για τον σκοπό αυτό.

Ωστόσο, φαίνεται πως η ισπανική πρόταση άρεσε ιδιαίτερα στην αρμόδια επιτροπή, που όρισε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκ. Στεφανής, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτροκίνησης.

Τι είναι το «Δίας»

Πρόκειται, λοιπόν, για το VAMTAC, το ειδικό στρατιωτικό όχημα από την ισπανική κατασκευάστρια εταιρεία UROVESA και τον στρατηγικό συνεργάτη της στην Ελλάδα, τον όμιλο Κουιμτζή, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Το VAMTAC, που στην προτεινόμενη για τις ανάγκες της χώρας μας έκδοση θα ονομάζεται «Δίας», είναι ένα στρατιωτικό τακτικό όχημα υψηλής κινητικότητας. Σύμφωνα με την παρουσίαση -στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας, αλλά και της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα- θα διαθέτει κινητήρα Steyr ή Cummins και αυτόματο κιβώτιο Allison. Το όχημα μπορεί να παραχθεί με το ίδιο πλαίσιο σε αρκετές παραλλαγές και με διαφορετικό βαθμό θωράκισης, αναλόγως της χρήσης.

Για παράδειγμα: Όχημα μεταφοράς προσωπικού, φορέας οπλικών συστημάτων, όχημα επιτήρησης συνόρων, ασθενοφόρο, πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης, αλλά και ειδικό πυροσβεστικό όχημα αεροδρομίων, ακόμη και όχημα καταστολής ταραχών. Το ωφέλιμο φορτίο του είναι 1,5 τόνοι, η ισχύς του κινητήρα ξεκινάει από 272 ίππους, η αυτονομία του 500 χλμ., η μέγιστη ταχύτητά του 135 χλμ. την ώρα, ενώ διαθέτει μέγιστη δυνατότητα αναρρίχησης. Σήμερα, βρίσκονται σε επιχειρησιακή χρήση διεθνώς περισσότερα από 15.000 οχήματα VAMTAC, σε 30 χώρες του κόσμου και σε δεκάδες διαφορετικές διαμορφώσεις.

Όσο για την κατασκευαστική εταιρεία UROVESA, να σημειώσουμε πως δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Διαθέτει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες.

Κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα στρατιωτικών οχημάτων, από ελαφρό επιχειρησιακό όχημα (Light Tactical Vehicles) 3,5 τόνων μέχρι όχημα πλήρους θωράκισης και εξοπλισμού 10 τόνων.

Τα οχήματά της έχουν δοκιμαστεί σε επιχειρησιακές συνθήκες -για παράδειγμα στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ-, ενώ βρίσκονται στη διάθεση Ενόπλων Δυνάμεων στις πέντε ηπείρους, καθώς τα εμπιστεύονται -μεταξύ άλλων- στο Βέλγιο, στη Σαουδική Αραβία, στην Αργεντινή, στη Σιγκαπούρη.

 

 

 

 

 

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided