Σάββατο, Φεβρουάριος 27, 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 11ος

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS: ΠΗΡΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS:

ΠΗΡΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας...

Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Φτάσαμε να τα γράφουν αυτά που φωνάζουμε εμείς τόσο καιρό μέχρι και sites όπως το bankingnews  !!! Διαβάστε τι γράφει:


Distress funds με λεόντειες συμφωνίες εις βάρος των ελληνικών τραπεζών – Ήρθαν να πάρουν το εύκολο χρήμα από τους Έλληνες


Τα distress funds μέχρι τώρα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ελληνικές τράπεζες και την προσπάθεια τους να απαλλαγούν από τα προβληματικά δάνεια.


Επέβαλλαν λεόντειες συμφωνίες που στο τέλος δεσμεύουν τις τράπεζες και δημιουργούν ένα σκηνικό μόνιμης αιμορραγίας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Το χρονοδιάγραμμα

Η περίπτωση της Attica bank είναι τραγική και υποδειγματική της καταστροφής που μπορεί να επιφέρει ένα deal με ένα ανύπαρκτο σχήμα που πήρε την τιτλοποίηση των 1,3 δισεκ. ευρώ και που κοστίζει στην τράπεζα ίσως και 200 εκατ ευρώ ζημία.


Πουλήσει μια τιτλοποίηση η οποία μόνο ζημίες επέφερε στην Attica bank αμφισβητείται εάν θα μπορέσει να πληρωθεί το μισό senior bond.

Πειραιώς με Intrum


Η Πειραιώς στην προσπάθεια της να βρει κεφάλαια έκλεισε συμφωνία με την Intrum η οποία διαχειρίζεται τα 30 δισεκ. NPEs της Πειραιώς.


Έδωσε 410 εκατ η Intrum που εκ πρώτης όψεως φαινόταν καλό deal αλλά στην πορεία αποδεικνύεται λεόντειος συμφωνία.


Ας ληφθεί υπόψη ότι μόνο από Internal Rate of Return (IRR) η Intrum λαμβάνει κάθε χρόνο από την Πειραιώς από 165 έως 175 εκατ.


Επίσης υπάρχει και η ρήτρα του penalty του 2,5%, η Πειραιώς εάν πουλήσει σε άλλο fund τιτλοποίηση πέρνα της Intrum πρέπει να πληρώσει το 2,5% της τιτλοποίησης στην Intrum.


Η συμφωνία αυτά δεσμεύει την Πειραιώς απέναντι στην Intrum και η Intrum ουσιαστικά θα πάρει σε τιμές… συμφέρουσες τις τιτλοποιήσεις.

Eurobank – Dovalue

Η Eurobank ανακοίνωσε ένα καλό deal με την DoValue Ιταλίας… ωστόσο οι αρχικές προσδοκίες με το τελικό τίμημα είχαν μεγάλη απόκλιση.


Η Eurobank προσδοκούσε να πάρει 400 εκατ… τελικά ανακοίνωσε 310 εκατ που μετατράπηκαν σε 248 εκατ για να καταλήξουν σε 211 εκατ ευρώ τίμημα και τα εναπομείναντα 40 εκατ στο μέλλον και υπό αιρέσεις.

Η περίπτωση της Davidson Kempner που με 290 εκατ έκλεισε το deal με το Galaxy της Alpha bank είναι υπό διερεύνηση.

Συμπέρασμα

Είναι προφανές ότι τα distress funds που ήρθαν στην Ελλάδα είχαν ένα σκοπό να αγοράσουν τα προβληματικά δάνεια των ελλήνων τσάμπα, να πάρουν το εύκολο χρήμα από τους Έλληνες και όλα αυτά με την συναίνεση των τραπεζών που από το άγχος να ξεφορτωθούν NPEs… υπέγραψαν λεόντειες συμφωνίες εις βάρος των συμφερόντων των ελληνικών τραπεζών.

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=531899

στις Νοεμβρίου 25, 2020 πηγή πηγή

 

 

 

Με αφορμή τη ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα

(πέρασε με 158 «ναι») καθώς μόνο η Νέα Δημοκρατία τα υπερψήφισε.

Τα δάνεια των μελών της κυβέρνησης, όπως προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση των τελευταίων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασής τους….

Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δάνεια ύψους 1.362.196€, χωρίς μάλιστα να έχει αποπληρωθεί το επίμαχο δάνειο για τον Κήρυκα Χανίων όπως όφειλε εντός του 2018.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με οφειλές που αγγίζουν το 1.308.148€, που ξεκινούν από το 2006 και αφορούν σε 4 δάνεια που έχουν αποπληρωθεί ελάχιστα.

Στην τρίτη θέση έρχεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του οφείλουν 1,1 εκατ. ευρώ σε διάφορα δάνεια με αρχική οφειλή 1,275 εκατ. ευρώ.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, με οφειλές ύψους 745.000 αγγλικών λιρών (περίπου 850.000 ευρώ) για το αστρονομικό δάνειο ύψους 1 εκατ. λιρών που συνάπτει με την Πειραιώς του Λονδίνου το 2010 ενώ συνεχίζει να οφείλει 300.000 ευρώ σε ισόποσο δάνειο που έλαβε από την Εθνική το 2013. Μάλιστα, παρότι ο συνολικός δανεισμός του βρίσκεται σχεδόν στο 1,5 εκατ. ευρώ, το 2015 λαμβάνει δάνειο 10.000 ευρώ από τη Βουλή, το οποίο και οφείλει ακόμη στις 31-12-2019 ενώ έχει οφειλές σε κάρτες της τάξης των 22.000 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας, με οφειλές 700.000 ευρώ από το 2006. Αξιοσημείωτο φυσικά είναι το γεγονός ότι στην εν λόγω λίστα, και μάλιστα στην έκτη θέση, συναντάμε τον υπεύθυνο για την Εθνική Οικονομία, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, αν και συχνά εκτοξεύει βολές κατά των κακοπληρωτών, ο ίδιος συνεχίζει να οφείλει 624.000 ευρώ σε τρία δάνεια που έχει πάρει από την Εθνική και την Alpha Bank. Το αρχικό ποσό των δανείων είναι 630.000 ευρώ και σε ένα από τα δανειακά προϊόντα, το ύψος της οφειλής είναι πλέον μεγαλύτερο του αρχικού κεφαλαίου.   [ Πηγή ]

Οικονομική φυλακή. Έτσι θα μπορούσε εύκολα να λέγεται ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που κατά έναν οργουελικό τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί με κάποιου είδους «δεύτερη ευκαιρία» στον δανειολήπτη. Προστασία πρώτης κατοικίας τέλος και τυπικά.Οικονομικό έγκλημα.Ο πτωχός, θα μπαίνει πρακτικά σε μια οικονομική φυλακή, χωρίς καμία πιθανότητα να ανακάμψει...

Οικονομική φυλακή με νοικιασμένα κελιά για πτωχούς

Οικονομική φυλακή. Έτσι θα μπορούσε εύκολα να λέγεται ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, που κατά έναν οργουελικό τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί με κάποιου είδους «δεύτερη ευκαιρία» στον δανειολήπτη. Προστασία πρώτης κατοικίας τέλος και τυπικά. Αν πτωχεύσεις, αν δεν αντέξεις να αποπληρώνεις δάνεια και χρέη λόγω της νέα κρίση πάνω στην προηγούμενη δεκαετή κρίση, φυλακίζεσαι οικονομικά. Στην καλύτερη, καταλήγεις νοικάρης στο πρώην πλέον σπίτι σου, για 12 χρόνια.


Διαβάστε περισσότερα »

Να θυμάστε πως αυτοί οι "άνθρωποι" προσπαθούν πραγματικά ε ί τ ε να σας δολοφονήσουν είτε να σας υποδουλώσουν, κι εσάς και τους αγαπημένους σας. Δεν είναι ώρα για κωλυσιεργίες. Πρόκειται για μάχη μεταξύ αυτών που επιθυμούν μια ελεύθερη ανθρωπότητα και αυτών που μας θέλουν υποδουλωμένους.

Βαδίζουμε, σ΄ ένα τεντωμένο σχοινί, που ξεδιπλώθηκε, πάνω απ΄ την κοινωνία, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε, σε δεκάδες σερβιρισμένα διλήμματα, που αφορούν στις ίδιες τις ζωές μας.

Σκοπός, να χαθεί ο πραγματικός στόχος.
Να χαθεί η κοινή λογική μας.
Να χαθούμε οι ίδιοι, μέσα στην ομίχλη της αμφισβήτησης, για όσα γεγονότα εξελίσσονται, μπροστά στα μάτια μας με πλήρη διαύγεια! 

Αναρτήθηκε από

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided