Σάββατο, Φεβρουάριος 27, 2021

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2ος

 

 

 

 

 

 

Και η Ραχήλ Μάκρη εντάχθηκε με τον Γ.Τράγκα - «Κύμα» πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ στο Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων

 

 

 

 

 

Και η Ραχήλ Μάκρη εντάχθηκε με τον Γ.Τράγκα

- «Κύμα» πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ στο Κίνημα Ελεύθερων ΑνθρώπωνΤο έμπειρο πολιτικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έδωσε τις μεγάλες νίκες του 2012 όταν είχε φτάσει το 10%, αλλά και το πολιτικό προσωπικό που εν συνεχεία συμμετείχε στην κυβέρνηση των ετων 2015-2019, εντάσσεται πλέον στην μεγάλη του πλειοψηφία στο Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων του Γιώργου Τράγκα.

Η περίπτωση της Ραχήλ Μακρή είναι απλά η κορυφή μιας διαδικασίας συνεχούς ροής στελεχών των ΑΝΕΛ οι οποίοι είχαν διαφωνήσει με τον πρόεδρό του, Πάνο Καμμένο και διαφοροποιηθεί ειδικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που κατέληξε στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ανακοίνωση της η Ραχήλ Μακρή, δήλωσε πως θα αγωνισθεί σε κοινό μέτωπο με το κίνημα του Γιώργου Τράγκα για να απελευθερωθεί, η Ελλάδα και οι Έλληνες από την υγειονομική δικτατορία και το «δικτατορικό» Πρωθυπουργικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη.

«Τελικά δεν περνάει μέρα χωρίς νέες επιθέσεις ενός πανικόβλητου κατοχικού καθεστώτος στα πιο στοιχειώδη ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Μετά την τρομοκρατία, τις συλλήψεις πολιτών για μάσκες και υποτιθέμενες παραβιάσεις των αντισυνταγματικών μέτρων που επέβαλλαν με ΠΝΠ, τον τεχνοφασισμό και την φίμωση,
φτάσαμε στο σημείο να τοποθετήσουν κρατική ασφάλεια και κυπατζήδες έξω από το σπίτι του Γ. Τράγκα, λες και πρόκειται για τρομοκράτη.

Είναι οι ίδιοι που σε μια απροκάλυπτη ωμή παρέμβαση στο έργο των δικαστών, σχολίαζαν στο Facebook την αγόρευση της Εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, παραλληλίζοντας την με θεατρική παράσταση και σημειώνοντας ότι «τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή»!

Παρεμβαίνοντας με τόσο ευθύ τρόπο σε μια δικαστική υπόθεση, λέγοντας πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι δικαστές στην έδρα κατά την άποψή τους, καταργώντας στην πράξη κάθε
διάκριση των εξουσιών που χαρακτηρίζει κάθε ευνομούμενη θεσμική λειτουργία ενός κράτους δικαίου.

Είναι οι ίδιοι που πριν λίγη ώρα στην Βουλή έχοντας χάσει κάθε μέτρο αξιοπρέπειας, κτυπώντας πλέον στον «πυρήνα» της ελεύθερης σκέψης των πολιτών αλλά και ενάντια στην
όποια δυνατότητα αντίδρασης τους στις ενέργειες με απύθμενο κυνισμό και αλαζονεία δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την κατάσχεση υπολογιστών και μέσων όπως συνηθίζεται για
υπόδικους που κατηγορούνται για παιδεραστία.

Εγώ, το Μέτωπο Νίκης και όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι απαιτούμε Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία και θα αγωνισθούμε σε κοινό μέτωπο και θα καταφέρουμε να
απελευθερώσουμε, την Ελλάδα και τους Έλληνες από την υγειονομική δικτατορία και το «δικτατορικό» Πρωθυπουργικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη.

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
»

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 26.2.21

 

 

 

 

 

“Ως εδώ οι υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά”!

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από τον Ν.Καραχάλιο-VIDEO

Πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ,
επικεφαλής του 
Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.
Ο Νίκος Καραχάλιος μιλά στο Militaire.gr για τα ελληνοτουρκικά εκφράζοντας μεγάλο προβληματισμό για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ο κ.Καραχάλιος υποστηρίζει ότι θα ΄πρεπε ήδη να έχουμε σηκωθεί από το τραπέζι των όποιων συζητήσεων γίνονται με την Τουρκία. Η πρόκληση με το Τσεσμέ δεν επιτρέπει άλλη λύση.

Ο κ.Καραχάλιος κάνει λόγο υποχώρηση από κόκκινες γραμμές που επί δεκαετίες σέβονταν οι ελληνικές κυβερνήσεις και επισημαίνει ότι αν τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση δεν αποφασίσει την διακοπή των όποιων ελληνοτουρκικών επαφών θα στείλει λάθος μήνυμα όχι μόνο στην Τουρκία “αλλά και σ΄ όλους όσους μέχρι τώρα στηρίζουμε την κυβέρνηση”. Όπως λέει τα όρια ανοχής έχουν εξαντληθεί “ως εδώ”.

Ο πρόεδρος του FORUM 2020 μιλά ακόμη για τη διαχείριση κρίσεων στον κορονοϊό αλλά και στο δύσκολο θέμα της οικονομίας. Μπορούν όλα αυτά να φέρουν εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις;

"Ως εδώ οι υποχωρήσεις!

Να σηκωθούμε από το τραπέζι των διερευνητικών τώρα"!

Νίκος Καραχάλιος

https://www.youtube.com/watch?v=tpRunxzpUtg&feature=emb_logo
T.M

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 20.2.21

 

 

 

 

 

 

 

Ν.Νικολόπουλος:

«Με τις διερευνητικές ο Κ.Μητσοτάκης χαρίζει πολλά δισ. στην Τουρκία

- Δεν αντιδράει κανείς»

Ν.Νικολόπουλος: «Με τις διερευνητικές ο Κ.Μητσοτάκης χαρίζει πολλά δισ. στην Τουρκία - Δεν αντιδράει κανείς»

Ο πρώην βουλευτής και

πρόεδρος του Χριστινοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος,

ο οποίος ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιώργο Τράγκα,

δημιουργώντας το κόμμα

«Ελεύθεροι Άνθρωποι»

εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση για την αδράνεια σχετικά με τις διερευνητικές.

Όπως υποστηρίζει σε άρθρο του ο κ.Νικολόπουλος,

ο Κ.Μητσοτάκης έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις η Άγκυρά θα απολαμβάνει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και προστασία από κυρώσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ποιος από Τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» εμβαθύνει περί του αν στην πραγματικότητα η Άγκυρα ζητάει με τα αιτήματα της πρακτικά μείωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ουδείς...

Η ολοκλήρωση του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών

είχε ακριβώς τον χαρακτήρα του Τουρκικού σοου που είχαν σκηνοθετήσει οι νέο Οθωμανοί φίλοι της Γερμανικής Ευρώπης!

Δεν παρέλειψαν βεβαίως να απειλήσουν με casus belli στις ιγκρίζες ζώνες), στη «συνδιαχείρισης του μεταναστευτικού και να απαιτήσουν συνεκμετάλλευση στον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο λες και το Αιγαίο είναι «κοινοκτηνοσύνη» Ελλάδας και Τουρκίας!!

Και ενώ περίμενε ο Ελληνικός λαός να σημάνει εθνικός συναγερμός από την στιγμή που τέθηκε στο επίσημο διπλωματικό τραπέζι η διχοτόμηση του Αιγαίου, δυστυχώς και προς μεγάλη απογοήτευση είδαμε τον πρωθυπουργό εκείνες τις κρίσιμες ώρες να τρέχει στην Ευρώπη όχι για να αφυπνίσει τους εταίρους μας . αλλά για να βγάλει πιστοποιητικά εμβολιασμών...

Βουβή και συνένοχη η Αντιπολίτευση

Και τις ίδιες κρίσιμες ώρες η αντιπολίτευση μήπως κάλεσε πατριώτες σε συλλαλητήρια: Μήπως εγκάλεσε η μέμφθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενδοτική στάση του: Οχι αντιθέτως πλην ελαχίστων έσπευσε να διευκολύνει, έξω... την έκπληκτοι είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με την χορήγηση άδειας αναψυχής στον Κουφοντίνα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ να θυμάται ότι είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά πριν από 20 χρόνια από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο Γιάνης (με το ενα Ν) να οριζα της Ελλάδας τις μέγιστες ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Αληθεια που τις 15 που τις ξέρει πως τις μολονα.

Ο πατριωτικός χώρος και οι πολιτικοί εκφραστές το περιμένουν, απαντούν την ωρίμανση των συνθηκών... Και η ΠτΔ αυτές τις ώρες που τα μάτια και η προσοχή όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων ήταν στραμμένα στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, είδαμε στα δελτία ειδήσεων να προσκαλεί την Μπεκατώρου για να της εκφράσει την συμπάθειά της.

Αυτή είναι η παραλυτική κατάσταση του πολιτικού συστήματος . .

Ακόμα ένα «δώρο» του Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Τελικά συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας Και Τουρκίας κατά την ολιγόωρη πρώτη συνάντηση Τους στην Κωνσταντινούπολη ότι οι συζητήσεις θα εξακολουθήσουν όλο το επόμενο διάστημα, με ορόσημο την Πρωτομαγιά του 2021, καθ' υπόδειξη του Τούρκου Προέδρου,

Η μακρόσυρτη διαδικασία που συμφωνήθηκε ήταν το μεγάλο δώρο του Μητσοτάκη στον Ερντογάν, με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, θα παρουσιαστεί η Τουρκία ως «λευκή» περιστερά στο κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ τον Μάρτιο».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. 19/2/2021

 

 

 

 

Στέφανος Μάνος:

Έκαναν τα ίδια λάθη με το Μάτι

Μίλησε για χάος στον ΔΕΔΔΗΕ, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λύσει ως διά μαγείας η ιδιωτικοποίηση

Πολιτικές αντιστοιχίες στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας με όσα συνέβησαν στο Μάτι και οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία εξαιτίας της ασυνεννοησίας των αρμοδίων διαπιστώνει ο Στέφανος Μάνος. Κάποιοι μεταξύ σοβαρού και αστείου λένε ότι χρωστάμε χάρη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξαιτίας της διαχειριστικής της ανεπάρκειας, αξιωθήκαμε να δούμε τον Στέφανο Μάνο, αυτόν τον σηματωρό του νεοφιλελευθερισμού και υπέρμαχο των δυνάμεων της κατ’ όνομα «ελεύθερης» αγοράς, να διαμαρτύρεται για τις οδυνηρές συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων που γίνονται χωρίς κανόνες! Γέννημα θρέμμα της Εκάλης, ο πρώην μεγαλοϋπουργός του πατέρα Μητσοτάκη εξομολογήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβερνητικής ναυαρχίδας kathimerini.gr τον πόνο του, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι εδώ και πάνω από δύο ημέρες τη βγάζει δύσκολα χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στη γειτονιά του.

Λίγο ακόμα και θα αναφωνούσε με ιερή οργή «πού είναι το κράτος;»… Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για χάος στον ΔΕΔΔΗΕ και στη συνεργασία του με τους δήμους, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα λύσει ως διά μαγείας η ιδιωτικοποίηση. «Έχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού!» είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Μάνος, αγνοώντας προφανώς ότι η προθεσμία για υποβολή επενδυτικών προτάσεων για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ με όρους κοψοχρονιάς λήγει αύριο, Παρασκευή…

«Πραγματικά νομίζω ότι η χαοτική κατάσταση αυτή μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων θυμίζει ό,τι έγινε στην πυρκαγιά στο Μάτι, με την Πυροσβεστική και τους δήμους που δε συνεννοούνταν» είπε.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει εκ των υστέρων ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν αποτελεί από μόνη της λύση για τη σωστή λειτουργία του, ενώ για την παροχή νερού σημείωσε: «Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρία ύδρευσης. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησαν ότι χάλασε. Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ιδιωτικοποίηση όσο οι κανόνες λειτουργίας»

δημοκρατία 19/2/2021

 

 

 

 

Aνίκανοι

Aνίκανοι

Zougla Newsroom

Ποτέ οι κυβερνήσεις δεν τα πήγαιναν καλά με τις θεομηνίες. Είτε αυτές ήταν καύσωνας και πυρκαγιές, είτε βαριές χιονοπτώσεις, είτε σφοδρές καταιγίδες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν καλές σχέσεις με τα καιρικά φαινόμενα. Ο λόγος είναι απλός. Οι κυβερνώντες γνωρίζουν καλύτερα από όλους την κατάσταση των υποδομών της χώρας. Ξέρουν πως δεν δαπανώνται τα κονδύλια σωστά, πως δεν γίνεται συντήρηση σωστά, πως δεν εφαρμόζονται οι κανόνες καλής λειτουργίας των υποδομών.

Πάνω απ΄ όλα όμως ξέρουν ότι κατά την κατασκευή τους οι υποδομές δεν στήθηκαν όπως έπρεπε. Ο λόγος είναι και πάλι πολύ απλός. Ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων που δαπανήθηκαν πήγαιναν στις τσέπες των ημετέρων.

Μας πείραξε πολύ ως έθνος όταν κάποιος από τους τελευταίους πρωθυπουργούς που πέρασαν από το Μαξίμου ομολόγησε δημόσια πως στην Ελλάδα βασιλεύει η διαφθορά. Τελικά τα αρνητικά σχόλια για τον πρωθυπουργό αυτόν δεν είχαν να κάνουν με τη νομολογία, αλλά με την αλήθεια που έκρυβε μέσα της.

Εδώ και 72 ώρες η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία είχε προαναγγελθεί, σαρώνει τη χώρα. Τις τελευταίες 48 ώρες η «Μήδεια» πλήττει σφοδρά την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά. Η χώρα έχει να δει τέτοια κακοκαιρία από το 2004.

Οι πολίτες θα ανέμεναν πως από τη συσσωρευμένη πείρα των τελευταίων ετών ο κρατικός μηχανισμός και οι κυβερνώντες θα είχαν λάβει κάποια μέτρα, τουλάχιστον για να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη. Αντ’ αυτού, εδώ και 48 ώρες, η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια και οι Σποράδες έχουν αφεθεί στο έλεος του χιονιά.

Όταν κανείς αναφέρεται στην Αττική, θα πρέπει να καταστεί σαφές πως αναφέρεται στον μισό πληθυσμό της χώρας. Θα πρέπει επίσης να καταστεί σαφέστερο πως η αναφορά στην Αττική σημαίνει πως μιλάμε για το τμήμα εκείνο της Ελλάδας που παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Με λίγα λόγια, μιλάμε για τον πυρήνα και την καρδιά αυτού του τόπου. Εδώ και 48 ώρες, στις περιοχές από το Καπανδρίτι έως το Μενίδι και από τους Θρακομακεδόνες έως τον Σκαραμαγκά, καθώς και από την Πεντέλη, τον Διόνυσο, τη Ροδόπολη, τη Σταμάτα, τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, το Κρυονέρι, τη Δροσιά, τη Νέα Ερυθραία έως και τη Νέα Ιωνία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ζουν χωρίς ηλεκτρικό και μάλιστα σε ορισμένες τμήματα και χωρίς νερό.

Οι καταστροφές από τις πτώσεις των δέντρων στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος είναι τεράστιες. Δεν αρκούν όμως τα συνεργεία τα οποία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν τον τόπο. Μπορεί να εμφανίστηκε κάποιο εκχιονιστικό στο Κολωνάκι, δίπλα ακριβώς από την πρωθυπουργική κατοικία. Μοιάζει με σύντομο ανέκδοτο αλλά είναι αλήθεια. Στις βόρειες όμως περιοχές της Αττικής, καθώς και στα ανατολικά της Περιφέρειας, τα εκχιονιστικά δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά τους, διότι απλώς ο αριθμός τους δεν ήταν αρκετός.

Ολόκληρα προάστια όπου ζει ο κόσμος της δουλειάς, συνταξιούχοι, μικρά παιδιά, υπάλληλοι κάθε είδους αποκλείστηκαν αμέσως. Χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό, οι πολίτες αυτοί αναγκάστηκαν να αυτοσχεδιάζουν. Δεν είναι όμως αυτή η δουλειά τους. Οι πολίτες αυτοί πρέπει να απολαμβάνουν κυρίως σε αυτές τις δύσκολες ώρες τη διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών που το κράτος οφείλει να τους εξασφαλίσει.

Πόσοι άραγε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που κάνουν καθημερινά χρήση αναπνευστήρα με οξυγόνο αντιμετώπισαν ζητήματα λόγω της διακοπής του ρεύματος;

Πόσοι νεφροπαθείς που είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα νοσοκομεία και στις κλινικές για αιμοκαθάρσεις δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν λόγω των κλειστών δρόμων από το χιόνι;

Πόσα νοικοκυριά με νεογέννητα και μικρά παιδιά αντιμετώπισαν προβλήματα με τη θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο;

Πόσοι ηλικιωμένοι άνθρωποι σε όλες αυτές τις περιοχές που προαναφέραμε δεν μπόρεσαν να έχουν τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης;

Δύο νεκροί από διακοπή ρεύματος

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, δύο συνάνθρωποί μας με αναπνευστικά προβλήματα, έχασαν τη ζωή τους λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, αφού υποστηρίζονταν με μηχάνημα οξυγόνου.

Η μόνη απάντηση που βρήκε να δώσει ο κύριος πρωθυπουργός σε όλα αυτά μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε με τους συμβούλους του ήταν η περίφημη προτροπή προς τους πολίτες να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις. Ωσάν να μη συνέβαινε τίποτα σε αυτή τη χώρα, ο κύριος Μητσοτάκης την Τρίτη το πρωί εθεάθη στο Κολωνάκι μπροστά από γνωστή καφετέρια να ποζάρει για σέλφι με δύο πολύ γνωστά πρόσωπα της φιλικής προς αυτόν δημοσιογραφικής παρέας.

Αλαζονεία; Απρέπεια; Αγένεια; Ανοησία; Διαλέγετε και παίρνετε…

Οι περιοχές που προαναφέρθηκαν στην αρχή δεν ανήκουν στην ευρύτερη γνωστή κατηγορία των βορείων προαστίων. Όχι, δεν μιλάμε για περιοχές πλούσιων ανθρώπων με υπηρετικό προσωπικό και βοήθειες παντός είδους. Μιλάμε για περιοχές όπου διαμένουν άνθρωποι του μόχθου. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Άνθρωποι που εργάζονται ή που εργάστηκαν και τώρα είναι συνταξιούχοι. Άνθρωποι που παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα μέσα σε συνθήκες αφόρητης κρίσης.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιεσμένοι. Από την οικονομία κατ΄ αρχάς, από την πανδημία στη συνέχεια και από 11 χρόνια συνεχούς τριβής με το άγνωστο. Αυτοί οι άνθρωποι τουλάχιστον αξίζουν τον σεβασμό της πολιτείας.

Ο πρώην και ο νυν υπουργός Ενέργειας, πέρα από τη συγγνώμη που οφείλουν, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την κατάντια των υποδομών παραγωγής και διακίνησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να μας ενημερώσει όλους για το πώς υλοποιείται το πρόγραμμα συντήρησης των υποδομών αυτών. Πότε, πού, ποιοι και πόσο.

Αυτά δεν είναι θεωρητικά ερωτήματα. Είναι υποχρέωση των κυβερνώντων να ενημερώσουν τους πολίτες για τους λόγους για τους οποίους η πολιτεία οδηγήθηκε για άλλη μια φορά σε αυτό το απόλυτο φιάσκο.

Τέλος ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να μας εξηγήσει επιτέλους και μάλιστα με πειστικό τρόπο τι είναι τελικά αυτό το επιτελικό κράτος που μας έχει ανακοινώσει. Θα πρέπει να μας το κάνει «πενηνταράκια» για να το κατανοήσουμε. Διότι, όπως φαίνεται, κάτι άλλο είχε στο μυαλό του αλλά σε κάτι το εντελώς διαφορετικό κατέληξε. Οι πολίτες όμως δεν φταίνε σε τίποτα αλλά ούτε έχουν καμία διάθεση να υπομένουν τις επιπτώσεις από τους επιτελικούς πειραματισμούς του Μαξίμου.

κακοκαιρία πολιτική χιονιάς μήδεια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 16:23

 

 

 

 

Έλληνας Ναύαρχος ε.α.:

''Η Ελλάδα να διεκδικήσει 17 αμφισβητούμενα νησιά κοντά στις Τουρκικές ακτές'

Newsroom Newsroom 16.02.2021

Πρόταση-''βόμβα''

Για πρώτη φορά ακούγεται στη χώρα μας κάτι, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να ήταν το δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

''Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικεί!'' Ποτέ δεν το κάναμε αυτό ως κράτος. Η Τουρκία από την άλλη όχι μόνο διεκδικεί, αλλά πλέον θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά 15.02.2021 - 20:29 267

Στήνουν σκηνικό Μαρτίου του '87 οι Τούρκοι: Βγαίνει το "Τσεσμέ" για έρευνες στο Αιγαίο εν μέσω διερευνητικών

Ο Ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης, έδωσε συνέντευξη στο δελτίο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Εκεί είπε μία μεγάλη αλήθεια:

''Και η Ελλάδα να διεκδικήσει 17 αμφισβητούμενα νησιά κοντά στις Τουρκικές ακτές.''

Και εμείς πρέπει να έχουμε απαιτήσεις. Στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει για τις διερευνητικές να απαιτήσουμε και εμείς από την Τουρκία.''

Δείτε το βίντεο:

Ναύαρχος Β. Πολίτης:

Και η Ελλάδα να διεκδικήσει 17 αμφισβητούμενα νησιά κοντά στις Τουρκικές ακτές

https://www.youtube.com/watch?v=locZSEtQ5WU&feature=emb_logo

 

 

 

 

Παυλόπουλος:

Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο

Παυλόπουλος: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στην Αν. ΜεσόγειοΜιλώντας στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Σαχίνη «Αντιθέσεις» (ΚΡΗΤΗ TV), στις 12/2/2021, με θέμα «Κρίσιμα νομικά ζητήματα ενόψει των Διερευνητικών Επαφών», ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Επανεκκίνησαν οι Διερευνητικές Επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον 61ο γύρο να διεξάγεται -ο 60ός είχε διεξαχθεί το 2016- την 25η Ιανουαρίου του 2021, στην Κωνσταντινούπολη. Οι προοπτικές μιας, οπωσδήποτε ευκταίας, προόδου ως προς το αντικείμενό τους εμφανίζονται μάλλον δυσοίωνες, αν αναλογισθεί κανείς αφενός την όλη, καταδήλως προκλητική, στάση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ιδίως κατά την διάρκεια του 2020, με τις χωρίς ίχνος ενδοιασμού παραβιάσεις, εκ μέρους της, του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Και, αφετέρου, το γεγονός ότι είναι ακριβώς η ως άνω προκλητική στάση της Τουρκίας η οποία γεννά, ευλόγως, την υποψία πως η όψιμη «προθυμία» της να στέρξει σ’ επανεκκίνηση των Διερευνητικών Επαφών μάλλον οφείλεται στην «στρατηγική» της ν’ αποφύγει τον, ορατό προ πολλού, κίνδυνο κυρώσεων κατά την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του προσεχούς Μαρτίου και να «κερδίσει χρόνο» βολιδοσκόπησης της έναντί της πολιτικής του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της κυβέρνησής του.

Α. Την 7η Δεκεμβρίου 2017, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την τότε επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα και στην αρχή, μόλις, των προς αυτόν δηλώσεών μου, του διευκρίνισα ότι εμείς, οι Έλληνες, πιστεύουμε πολύ στην παροιμία, «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

  1. Ακολούθως δε κατέστησα σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει, κατηγορηματικώς, τις «καινοφανείς» και καταφανώς αστήρικτες, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, θέσεις του έναντι της Χώρας μας, ιδίως δε εκείνες περί, δήθεν, ανάγκης «αναθεώρησης» της Συνθήκης της Λωζάνης. Την αντιμετώπιση αυτή του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα επέβαλε η πλήρης επίγνωση της παραδοσιακής «τακτικής» της Τουρκίας να θέτει νέα ζητήματα υπέρ αυτής και εις βάρος της Ελλάδας, με στόχο να «κερδίζει έδαφος», έστω και μικρό, στο πεδίο των διαρκώς διογκούμενων, απαράδεκτων έως αδιανόητων κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, «διεκδικήσεών» της.  Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι με την Τουρκία «ξεκαθαρίζεις το τοπίο» ευθύς μόλις ξεκινά οιασδήποτε μορφής συζήτηση και, πολύ περισσότερο, διαπραγμάτευση, προσδιορίζοντας μ’ ευκρίνεια τις «κόκκινες γραμμές», ως προς τις οποίες δεν νοείται ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης, αναφορικά με όσα δικαιούται η Ελλάδα κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
  2. Ενόψει των ανωτέρω, την ίδια τακτική οφείλει η Ελλάδα να υιοθετήσει και στην αρχή της επανεκκίνησης των τρεχουσών Διερευνητικών Επαφών. Το επιχείρημα αυτό ισχύει a fortiori, αν αναλογισθεί κανείς ότι είναι βέβαιο πως η Τουρκία θα προσπαθήσει «να χτίσει» υπέρ αυτής επιχειρήματα και μόνον από την γενική διατύπωση περί «Θαλάσσιων Ζωνών», η οποία προκρίθηκε για να οριοθετήσει το πλαίσιο αυτών των Διερευνητικών Επαφών, όπως θα επεξηγηθεί στην συνέχεια.  Με άλλες λέξεις, ήδη από αυτή την φάση των Διερευνητικών Επαφών πρέπει να διευκρινισθεί, μ’ εξαιρετική σαφήνεια, μεταξύ άλλων, ποια διαφορά υφίσταται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, συνακόλουθα, τι είναι εκείνο, το οποίο μπορεί ν’ αχθεί προς εκδίκαση ιδίως ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αν και εφόσον φθάσουμε σε αυτό το σημείο.
  3. Στο πλαίσιο αυτό  επισημαίνεται ότι πέρα και  έξω από την έκβαση των Διερευνητικών Επαφών, και με δεδομένη την διαχρονική κακοπιστία της Τουρκίας και την συνακόλουθα ασύστολη παραβατικότητά της εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου ως προς τις σχέσεις της με την Ελλάδα -ιδίως δε λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του 2020, καθώς και υπό ποιες συνθήκες «σύρθηκε» στο τραπέζι των Διερευνητικών Επαφών- όσο διαρκούν οι σχετικές συζητήσεις πρέπει η Ελληνική πλευρά να καθιστά, με κάθε τρόπο και με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια, ευκρινή και τα εξής:

Β. Ο όρος «Θαλάσσιες Ζώνες» ουδόλως διαφοροποιεί την σταθερή, μετά το 2004, στάση της Ελλάδας ότι μία, και μόνη, διαφορά υφίσταται προς επίλυση με την Τουρκία: Η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

  1. Οι ατυχείς διατυπώσεις του Κοινού Ανακοινωθέντος της Μαδρίτης, την 8η Ιουνίου 1997 κατά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ορισμένων Συμπερασμάτων της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ελσίνκι, την 10η και 11η Δεκεμβρίου του 1999, που οδήγησαν στις τουρκικές «φαντασιώσεις»  περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο αποτελούν για την Ελλάδα, οριστικώς, παρελθόν και ουδεμία συζήτηση χωρεί επ’ αυτών.  Άλλωστε το Πρόγραμμα «Δίκτυο NATURA 2000» της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ως προς τα σύνορα και το έδαφος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  2. Επιπλέον, η τουρκική πλευρά οφείλει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα αμυντικής θωράκισης όλων, ανεξαιρέτως, των Νησιών της στο Αιγαίο, κυρίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, λόγω της συνεχιζόμενης απειλής και της απειλής χρήσης βίας εκ μέρους της Τουρκίας, όσο μάλιστα ισχύει το αυθαίρετο «casus belli» και η δράση της «Στρατιάς του Αιγαίου».  Ενώ μπορεί, οποτεδήποτε, να ζητήσει και την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν προκειμένω, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 42 παρ. 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Επίσης, για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση το λεγόμενο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.  Τέλος, η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει την ευθεία σύμπραξη, υπέρ αυτής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που της αναλογεί στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γ. Ενόψει των Δηλώσεων του 1994 και του 2015, με βάση τις οποίες η Ελλάδα έχει οριοθετήσει σαφώς και επακριβώς την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ενδεχόμενη ενώπιον αυτού κοινή προσφυγή Ελλάδας και Τουρκίας, ύστερα από το αναγκαίο κατά το Διεθνές Δίκαιο συνυποσχετικό, μπορεί να νοηθεί μόνον εφόσον τηρηθούν και οι ακόλουθες, μεταξύ άλλων, προϋποθέσεις:

  1. Δεν είναι νομικώς δυνατό -αφού αποτελούν μέρος του «σκληρού πυρήνα» της Εθνικής μας Κυριαρχίας -ν’ αχθούν προς επίλυση π.χ. ζητήματα σχετικά με το Έδαφος, τον Εναέριο Χώρο και την Αιγιαλίτιδα Ζώνη.  Η Ελλάδα διατηρεί, στο ακέραιο, το δικαίωμά της να επεκτείνει, μονομερώς και όποτε το κρίνει σκόπιμο, την Αιγιαλίτιδα Ζώνη της από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ.  Και με βάση την τακτική της Τουρκίας είναι σκόπιμο η Ελλάδα να προσανατολίζεται περισσότερο προς την προοπτική πλήρους άσκησης του ως άνω δικαιώματός της για την ολοκληρωμένη επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 ν.μ., παρά ν’ αγωνίζεται μόνο για την άρση του παντελώς αυθαίρετου «casus belli» της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης της 8ης Ιουνίου 1995, αμέσως μετά την έναρξη ισχύος του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας κατά την Σύμβαση του Montego Bay του 1982.
  2. Επομένως, κοινή προσφυγή Ελλάδας και Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι νοητή και θεσμικώς επιτρεπτή μόνον ως προς τα κυριαρχικά δικαιώματα -άρα όχι προς την Εθνική Κυριαρχία κατά τ’ ανωτέρω- επί της Υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με πλήρη επήρεια των Νησιών μας.  Στο δε απαιτούμενο σε αυτή την περίπτωση συνυποσχετικό, η Τουρκία οφείλει ν’ αναγνωρίσει την ισχύ του συνόλου της προαναφερόμενης Σύμβασης του Montego Bay του 1982. Πολλώ μάλλον όταν και σήμερα δεσμεύεται από την Σύμβαση αυτή, μολονότι δεν την έχει επικυρώσει, αφού παράγει, κατά την πάγια νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, οι οποίοι ισχύουν έναντι πάντων.

Και στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινισθεί ότι επειδή η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης συνδέονται ευθέως με τα όρια της Αιγιαλίτιδας Ζώνης -όχι ως προς την αρχή μέτρησής τους, δηλαδή ως προς την ακτογραμμή, αλλά ως προς την αφετηρία του πεδίου τους, που είναι το τέλος της Αιγιαλίτιδας Ζώνης- η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει την οδό της επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της στα 12 ν.μ. πριν από κάθε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.  Ή, τουλάχιστον, να διασφαλίσει στο σχετικό συνυποσχετικό, με πλήρη σαφήνεια, ότι το οιοδήποτε δεδικασμένο που θα προκύψει από την μετά την προσφυγή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ουδόλως θίγει το δικαίωμά της για επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της στα 12 ν.μ.  Κάτι το οποίο, επιπροσθέτως, είναι οιονεί «φυσική συνέπεια» των προμνημονευόμενων δηλώσεών της αναφορικά με την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου τούτου».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, 11:12

Zougla 14/2/2021

 

 

 

 

Δημοσίευμα-''βόμβα'':

''Η Μόσχα πρότεινε συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Ελλάδα!''

Newsroom Newsroom 05.02.2021

Αποκάλυψη που θα συζητηθεί

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η εφημερίδα ''ΕΣΤΙΑ''. Η κυβέρνηση πρέπει να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς τα ερωτήματα που ''πέφτουν'' στο τραπέζι είναι πολλά! 

Γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε την πρόταση της Ρωσίας; Γιατί η Ελλάδα έπρεπε να αγοράσει μόνο τα εμβόλια των Pfizer και Moderna; Μήπως η στάση της Αθήνας εξόργισε την Μόσχα και είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση Πούτιν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολεμική αεροπορία 05.02.2021 - 09:41 43

Πέταξε για τις ΗΠΑ το πρώτο ελληνικό F-16 Viper

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπως σας είχε αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Η πρόσφατη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα – παραμονές της εθνικής μας επετείου της 28η Οκτωβρίου- επιφύλαξε μια έκπληξη στην ελληνική κυβέρνηση. Ο και αποκαλούμενος πρύτανης της διπλωματίας – είναι ο αρχαιότερος μεταξύ των ομολόγων του /υπηρετεί το αξίωμα του επί 17 ολόκληρα χρόνια, από το 2004- έλαβε σαφή θέση υπέρ του δικαιώματος της επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.

«Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθετήσεως της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο» τόνισε ο κ. Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ την παραμονή της επίσκεψής του στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η θέση της Ρωσίας, η οποία υπέγραψε την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που περιλαμβάνονται σε αυτή την συνθήκη και σημειώνει πως το άρθρο 3 της σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών του υδάτων στα 12 μίλια».

Λίγες ημέρες μετά το δώρο Λαβρόφ ο άλλοτε Διευθυντής της «Καθημερινής» Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έγκυρος και πεπειραμένος δημοσιογράφος, με χιλιόμετρα στο επάγγελμα, έγραψε στην στήλη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Πειραιώς ένα μικρό σημείωμα με το οποίο αποκάλυπτε μία λίαν ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Πίσω από το δώρο του Λαβρόφ κρυβόταν ακόμη ένα δώρο: Η πρόταση για συμπαραγωγή Ελλάδος- Ρωσίας για την κατασκευή του ρωσικού εμβολίου στην Αθήνα. Πρόταση που αν γινόταν αποδεκτή θα έδιδε συγκλονιστικό πλεονέκτημα στην ελληνική πολιτεία έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πρώτον διότι η Ελλάδα θα «έκτιζε» την ανοσία της γρηγορότερα και θα άνοιγε την οικονομία της γρηγορότερα, καθώς θα είχε τον πρώτο λόγο στις παραγγελίες.

Δεύτερον διότι θα ενίσχυε την διαπραγματευτική της θέση στο εσωτερικό της ΕΕ και μάλιστα σε μια περίοδο που είναι ανοικτά τα εθνικά μας θέματα.

Και τρίτον διότι θα αντιμετωπιζόταν στην ρίζα της η ανεργία. Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα άνοιγαν στις γραμμές συμπαραγωγής.

Κερδισμένη βεβαίως θα ήταν και η Ρωσία: Το εμβόλιο της θα παραγόταν σε μια χώρα της Ευρωζώνης με όποια υπεραξία σήμαινε αυτό, ενώ οι γραμμές παραγωγής θα ήταν δίπλα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μέχρι την ώρα που τυπώνονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε καταφέρει να εξακριβώσουμε αν η Ελλάδα απάντησε αρνητικά στην Ρωσία με το επιχείρημα ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσεως του εμβολίου ή αν απλώς απέφυγε να απαντήσει.

Γνωρίζουμε όμως ότι τις επόμενες εβδομάδες ορισμένοι «πρόθυμοι» λοιμωξιολόγοι των τηλε-παραθύρων επιδόθηκαν όλως τυχαίως σε εκστρατεία αποδόμησης του ρωσικού εμβολίου στις ούτως ή άλλως πυκνές δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Γνωρίζουμε ότι ουδέποτε ανακοινώθηκε κάτι περί συμπαραγωγής.

Γνωρίζουμε τέλος ότι ο Λαβόφ αποτάθηκε μετά ταύτα στην Τουρκία του Ερντογάν, η οποία δέχθηκε ασμένως την ρωσική πρόταση περί συμπαραγωγής. Μετά ταύτα είναι προφανές τι συνέβη. Η γεωπολιτική υπερίσχυσε.

 

GALLERY

 

 

 

 

Ξεκίνησαν οι διαγραφές εντός ΝΔ:

''Αποκεφαλίζουν'' στέλεχος γιατί έκανε κριτική στον Πρωθυπουργό

Newsroom Newsroom 02.02.2021

Δείτε τι έγραψε

Δεν αντέχουν την κριτική στη Κυβέρνηση;

Από πότε ο σχολιασμός αρνητικών κινήσεων πρέπει να συνοδεύεται και από διαγραφές;

Στην επέτειο των Ιμίων η κυβέρνηση έκανε δύο ''φάουλ''.

Πρώτον διότι δεν τίμησε τους τρεις ήρωες όπως θα έπρεπε. Κανένας κυβερνητικός Αξιωματούχος δεν πήγε στα Ίμια να ρίξει στεφάνι. Δεύτερον, o K. Mητσοτάκης δεν ανέβασε ένα post στα social media για τους ήρωες. Αντίθετα το έκανε για το Ολοκαύωμα και καλώς το έκανε, αλλά για τα Ίμια;

Αντιδράσεις εντός ΝΔ

Σε απολογία έχει κληθεί, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πέλλας, Δήμος Κυριλίδης από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο αναμένεται να τον διαγράψει, μετά από ανάρτησή του με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Η ανάρτηση του στελέχους της ΟΝΝΕΔ

«Πολύ συζήτηση για τα Ίμια με αφορμή την χθεσινή μαύρη επέτειο.

Τρία παλικάρια νεκρά.

Τρεις λεβέντες του ελληνικού στρατού θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Όλοι θυμηθήκαμε, όλοι θρηνήσαμε, όλοι πονέσαμε.

Ήρωες είπαμε, αθάνατοι είπαμε.

Όλοι, εκτός από τον "δεξιό" πρωθυπουργό της χώρας μας, ο οποίος δεν είχε ούτε την ενσυναίσθηση για μία σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έστω και για τους τύπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοπλες Συρράξεις 01.02.2021 - 23:35 115

Σκάνδαλο με τις "βρώμικες δουλειές" Ερντογάν και Μπορίσοφ - Βουλγαρικά όπλα μέσω Τουρκίας στην Συρία Έστω και για την απάλυνση του πόνου των οικογενειών των τριών αυτών αξιωματικών. Βέβαια δεν πρέπει να έχουμε παράπονο όλοι εμείς οι εθνικά σκεπτόμενοι πολίτες, μιας και το καθήκον του έναντι της ελληνικής ιστορίας το τήρησε τον περασμένο Νοέμβριο καταθέτοντας στεφάνι στην κεφάλα της Ηλένιας με αφορμή την "επέτειο" του ψευδο πολυτεχνείου.

Επίσης επέτρεψε εν μέσω καραντίνας να πραγματοποιηθούν οι πορείες και οι εκδηλώσεις προς τιμήν της ημέρας εκείνης.

Μην έχετε παράπονο πατριώτες που ξεχνάμε τους ήρωες των Ιμίων.

Τιμούμε κάθε χρόνο ανελλιπώς τον Σβορώνο, την Ηλένια, τον λύκο, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον παπουτσομένο γάτο, την Χιονάτη και τους εφτά νάνους!», γράφει ο Δήμος Κυριλίδη

 

 

 

 

To ΕΛΙΑΜΕΠ ανέλαβε ρόλο ΥΠΕΞ:

«Προσπαθούμε να βρούμε συμβιβαστική λύση με την Τουρκία»!

Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)
Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα κ. Μητσοτάκη να διαπραγματεύεσαι την εδαφική ακεραιότητα της
Ελλάδος;Τι ΕΛΙΑΜΕΠ και πράσινα άλογα; Αυτήν εξέλεξε ο λαός;
Μάλλον ήρθε η ώρα να τα μαζεύετε....
Juan

Σε μία απίστευτη ανακοίνωση προχώρησε το ΕΛΙΑΜΕΠ στο οποίο φαίνεται

πως ο πρωθυπουργός έχει δώσει ρόλο... υπουργείου Εξωτερικών, καθώς

έχει στείλει στις διερευνητικές με τους Τούρκους ένα από τα πιο υψηλόβαθμα

στελέχη του και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του, Παύλο Αποστολίδη, ο

οποίος έχει μάλιστα άριστες σχέσεις με το Βερολίνο, με ό,τι αυτό

συνεπάγεται για τα εθνικά συμφέροντα.

Μάλιστα ο κ.Αποστολίδης δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος του ΕΛΙΑΜΕΠ σε υψηλή κυβερνητική θέση, καθώς και ο κ.Ντόκος συμβουλεύει απευθείας τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει διορίσει ως «Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας».

Το ΕΛΙΑΜΕΠ λοιπόν έχοντας αναλάβει με τις «ευλογίες» του Μαξίμου, τις τύχες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας έκρινε σωστό να «ενημερώσει» τον ελληνικό λαό πως «δεν ξεπουλά την πατρίδα» αλλά «αγωνίζεται να βρει συμβιβαστική λύση με την Τουρκία» για να «ζήσουμε ειρηνικά».

«Δεν ξεπουλάμε την πατρίδα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και έντιμους συμβιβασμούς για μία ειρηνική συμβίωση με τους γείτονες και να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της χώρας και την ευημερία των #Ελλήνων», έγραψε.

Μάλιστα εντός του «Podcast» ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ μας πληροφορεί πως το Αιγαίο «δεν μπορεί να γίνει ελληνική θάλασσα» γιατί «έχουν κι άλλες χώρες δικαιώματα συν η Τουρκία που έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή». (σσ. ότι ακριβώς λέει δηλαδή και το τουρκικό ΥΠΕΞ).

Αλήθεια, όταν οι Έλληνες πολίτες όταν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, ψήφιζαν μαζί και το ΕΛΙΑΜΕΠ; Και ποιος ακριβώς τους διόρισε εκπροσώπους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για να χρησιμοποιούν πρώτο πληθυντικό; Η Ελλάδα δεν έχει υπουργό Εξωτερικών;

Είναι πλέον φανερό πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πλήρη γραμμή σύμπλευση με τη «γραμμή» Σημίτη-ΕΛΙΑΜΕΠ και σε συνδυασμό με την πίεση των μεγάλων δυνάμεων τα αποτελέσματα των διερευνητικών ίσως είναι ιδιαίτερα οδυνηρά για το Έθνος και την Πατρίδα.

https://www.pronews.gr/

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1.2.21

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided