Πέμπτη, Ιανουάριος 21, 2021

Rally Dakar

 

 

 

 

 

 

Dakar 2021 SS6: Νίκη για τον Sainz, σπασμένη ανάρτηση για τον Loeb

 

 

 

 

 

 

Dakar 2021 SS6: Νίκη για τον Sainz, σπασμένη ανάρτηση για τον Loeb

Dakar 2021 SS6: Νίκη για τον Sainz, σπασμένη ανάρτηση για τον Loeb

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Επιστροφή στις νίκες για τον Carlos Sainz με τον Ισπανό να τερματίζει με τον καλύτερο χρόνο στην 6η ειδική Πιέζουν στο όριο Al-Attiyah και Peterhanselδιαδρομή του Rally Dakar. Ο οδηγός της Mini, έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες κυρίως πλοήγησης, αυτήν τη φορά δεν είχε κανένα λάθος και κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή. Ο Sainz παραμένει στην 3η θέση της Γενικής, αλλά πλέον μείωσε τη διαφορά του από τους πρωτοπόρους στα 40 λεπτά.

Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Al Rahji με το Toyota. Ο τοπικός ήρωας, ο οποίος έχασε πάρα πολύ χρόνο τις προηγούμενες ημέρες, κατάφερε να αποφύγει για πρώτη φορά τα προβλήματα και να δείξει την ταχύτητά του φτάνοντας στη 2η θέση, μόλις 4 λεπτά πίσω από τον Sainz. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Al-Attiyah έχοντας μια ανάσα πίσω του τον Stephane Peterhansel με το Mini. Ο Γάλλος παραμένει στην πρώτη θέση της Γενικής, λίγο κάτω από 6 λεπτά διαφοράς από τον Al-Attiyah.

Σπασμένη ανάρτηση για τον Loeb και Dakar τέλος
Σπασμένη ανάρτηση για τον Loeb και Dakar τέλος

Πολλά προβλήματα για Serradori και Loeb

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε στην 6η ειδική διαδρομή ο Serradori ο οποίος έχασε έναν τροχό στη μέση της διαδρομής. Ο Γάλλος περίμενε βοήθεια για να επισκευάσει τη ζημιά χάνοντας πάνω από 1 ώρα και 40 λεπτά! Τέλος στις ελπίδες του Sebastien Loeb για ένα καλό αποτέλεσμα στο φετινό Dakar έβαλε μια σπασμένη ανάρτηση στο Hunter του. Ο Γάλλος έμεινε κολλημένος στο 97ο χιλιόμετρο της ειδικής περιμένοντας βοήθεια και είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει τον αγώνα.

Highlights SS6 Cars

Τρομερή μάχη Honda, Yamaha, KTM

Στις μοτοσικλέτες την νίκη στην 6η ειδική διαδρομή πήρε ο Joan Barreda Bort με Honda. Ο Ισπανός οδήγησε Μικρές διαφορές, αμφίβολο το αποτέλεσμα...χωρίς λάθη και παρότι πιέστηκε από τον Branch και τον Sanders έκλεισε την ημέρα στην κορυφή. Στη Γενική Κατάταξη ανέβηκε στην 7η θέση, έξι λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο. Και ποιός είναι ο πρωτοπόρος της Γενικής; Ο Toby Price με την KTM! Ο Αυστραλός τερμάτισε στην 7η θέση της ειδικής, αλλά άφησε πίσω του σημαντικούς αντιπάλους και κατάφερε να βρεθεί επικεφαλής.

Ιπτάμενος Barreda Bort
Ιπτάμενος Barreda Bort

Πρώτος ο Price στην Γενική

Ο Price εκμεταλλεύτηκε το άνοιγμα του δρόμου από τον Kevin Benavides  με τον Αργεντινό της Honda να μένει μόλις στην 15η θέση και να χάσει την πρώτη θέση της Γενικής. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο αναβάτης της Yamaha Ross Branch στη 2η θέση της ειδικής, ενώ στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Ricky Brabec φέρνοντας την Honda του στην 4η θέση.Στη Γενική κατάταξη, ο Florimo με την Honda παραμένει στην 3η θέση, ο Branch έχει ανέβει 4ος, ενώ την εξάδα κλείνουν οι De Soultrait και Sunderland.

Highlights SS6 Bikes

Το Σάββατο είναι ημέρα ξεκούρασης για τα πληρώματα. Η δράση επιστρέφει την Κυριακή με την 7η ΕΔ Ha'il > Sakaka των 737 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021 SS5: Μικρό προβάδισμα για Peterhansel

Dakar 2021 SS4: Μεγάλη μάχη Al-Attiyah-Peterhansel

Dakar 2021 SS3: Ασταμάτητος ο Al-Attiyah, επέστρεψε ο Price

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2021, 20:00

Dakar 2021 SS3: Ασταμάτητος ο Al-Attiyah, επέστρεψε ο Price

Dakar 2021 SS3: Ασταμάτητος ο Al-Attiyah, επέστρεψε ο Price

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Nasser Al-Attiyah ήταν ο μεγάλος νικητής και της 3ης ειδικής διαδρομής του Rally Dakar. Ο οδηγός της Toyota ξεκίνησε από την πρώτη θέση ως ο νικητής της προηγούμενης ημέρας και κινήθηκε πολύ γρήγορα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Δέχτηκε την πίεση του Lategan επίσης με Toyota, αλλά άντεξε και κατάφερε να κερδίσει τη 2η ειδική του για το φετινό Dakar.

Ο "Mr Dakar" (Peterhansel) ανέβηκε στην πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης με το Mini
Ο "Mr Dakar" (Peterhansel) ανέβηκε στην πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης με το Mini

Χάθηκε ο Sainz

Στη δεύτερη θέση είχαμε την ευχάριστη έκπληξη από τον Henk Lategan ο οποίος οδήγησε εξαιρετικά και Έχασε έδαφος ο Sainz και έμεινε 4ος Γενικήςέφερε το Toyota του κοντά στην κορυφή. Ο οδηγός από την Νότια Αφρική κράτησε μάλιστα πίσω του τον Stephane Peterhansel με τον Γάλλο να τερματίζει τελικά στην 3η θέση. Ο Peterhansel με το Mini πάντως παραμένει στην πρώτη θέση της Γενικής έχοντας όμως πλέον στα 5 λεπτά πίσω του τον Al-Attiyah. Ακόμα μια καλή εμφάνιση είχαμε από τον Sebastien Loeb με το Hunter της BRX. Ο Γάλλος τερμάτισε στην 6η θέση της ειδικής, ενώ πλέον είναι στην 6η θέση και της Γενικής Κατάταξης.

Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαμε από τον τοπικό ήρωα Yasir Seaidan ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση με το αυτοκίνητο της Century και τον Al Qassimi με το Peugeot 3008DKR μία θέση πίσω του. Στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Prokop (Ford), Serradori(Century), Wei Han (SMG) και Despres(Peugeot). Ένα λάθος του Carlos Sainz τον οδήγησε στο να χάσει πάνω από μισή ώρα με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 4η θέση της Γενικής.

Highlights SS3 Cars

Δυνατή επιστροφή για Price και KTM

Στις μοτοσικλέτες, στον σωστό δρόμο μπήκε ξανά ο Toby Price ο οποίος έφερε την KTM του στην πρώτη Ο Benavides διέσωσε την Honda στην 3η ΕΔθέση της ειδικής. Ο Αυστραλός, έπειτα από μια κακή 2η ειδική διαδρομή, βρήκε πάλι το ρυθμό του και κατάφερε να πάρει τη νίκη αφήνοντας για λίγο πίσω του τον Kevin Benavides. Ο Αργεντινός της Honda από τη μεριά του είχε την πρωτοπορία για μεγάλο διάστημα της ειδικής, αλλά στο τέλος έμεινε δεύτερος. Ο Benavides πάντως σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της Γενικής, πίσω από την ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Skyler Howes.

Πτήσεις στους αμμόλοφους...
Πτήσεις στους αμμόλοφους...

Πρώτος ο Αμερικανός Howes με KTM

Ο Howes μπορεί να τερμάτισε στην 4η θέση της ειδικής, ωστόσο οδηγεί πλέον τον αγώνα στην Γενική Καμία σταθερότητα από Brabec και BarredaΚατάταξη με σταθερό ρυθμό και ελάχιστα λάθη. Αυτό αποδεικνύει και το πόσο μεγάλη αστάθεια έχουν οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες στις πρώτες ειδικές του φετινού Dakar, κάτι που έγινε και στην 3η ειδική. Τρανό παράδειγμα είναι η 30 θέση του χθεσινού νικητή Barreda Bort ο οποίος είχε πολλά προβλήματα πλοήγησης και έχασε σχεδόν 25 λεπτά. Σε παρόμοια μοίρα βρέθηκε ο Ricky Brabec με την Honda ο οποίος έχασε 21 λεπτά και υποχώρησε στην 13η θέση της Γενικής.

Επόμενη ειδική είναι η 4η Wadi Ad-Dawasir - Riyadh των συνολικά 813 χιλιομέτρων (476Km απλής και 337Km ειδικής).

Highlights SS3 Bikes


 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided