Σάββατο, Απρίλιος 10, 2021

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4ος

 

 

 

 

 

 

Ανακαλύφθηκε το παλαιότερο μοναστήρι στην Αίγυπτο

 

 

 

 

Ανακαλύφθηκε το παλαιότερο μοναστήρι στην Αίγυπτο

Newsroom Newsroom 29/3/2021


Οι τοίχοι των τεσσάρων δωματίων, καθώς και οι τοίχοι ενός από τους ναούς, καλύπτονται πλήρως με θρησκευτικά κείμενα στα ελληνικά

Μια γαλλο-νορβηγική ομάδα με επικεφαλής τον ρουμάνο αρχαιολόγο Βίκτορ Γκίκα ανακάλυψε τον παλαιότερο μοναστικό οικισμό γνωστό στους αρχαιολόγους στην Αίγυπτο. Βρίσκεται 370 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου και χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Η ανακάλυψη που πραγματοποιήθηκε στο Tal Ganub Qasr Al-Aguz, στην όαση al-Bahariya, επιβεβαιώνει ότι ο χριστιανικός μοναχισμός προήλθε από την αιγυπτιακή έρημο, σύμφωνα με την παραδοσιακή διδασκαλία της Εκκλησίας.

Το συγκρότημα είναι ο παλαιότερος χριστιανικός μοναστικός οικισμός στον κόσμο με έγκυρη ημερομηνία.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν «έξι θαλάμους, που είναι χτισμένοι κυρίως από βασάλτες και πηλό», και ορισμένα κτίρια «μερικώς ή ολικώς σκαλισμένα στο βράχο», συμπεριλαμβανομένων των «μοναστηριακών χώρων».

Τέσσερα από τα έξι συγκροτήματα κτιρίων, που αποτελούν τον οικισμό όπου πραγματοποιήθηκαν οι ανασκαφές, βρέθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, με ανέπαφους τοίχους.

Οι τοίχοι των τεσσάρων δωματίων, καθώς και οι τοίχοι ενός από τους ναούς, καλύπτονται πλήρως με θρησκευτικά κείμενα στα ελληνικά.

Ο ρουμάνος αρχαιολόγος Βίκτωρ Γκίκα, συντονίζοντας το έργο, δήλωσε ότι «αυτές οι ανασκαφές αποκάλυψαν ένα νέο πρόσωπο της έναρξης της οργανωμένης μοναστηριακής ζωής στην Αίγυπτο» και παρέχουν νέα στοιχεία για τις «ιδιαιτερότητες της μοναστικής ζωής στην περιοχή».

GALLERY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided