Δευτέρα, Αύγουστος 10, 2020

+Αρχιεπίσκoπος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

 

 

Οσα πρέπει να ξέρετε γύρω απο τον Χριστόδουλο, διαβάστε περισσότερα!!!

Δείτε γιατί έβγαλαν από τη μέση το Χριστόδουλο

- Η προφητική του ομιλία το 2007 για την κατάντια της Ελλάδας

Δείτε γιατί έβγαλαν από τη μέση τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ομιλία κατά του σιωνισμού και της νέας τάξης πραγμάτων.

Η ομιλία είναι προφητική για την σημερινή κατάντια της χώρας μας....

Αρχιεπ.Χριστόδουλος η νέα τάξη θέλει να αλλάξει την Ελλάδα

https://www.youtube.com/watch?v=a2N_VsIjhUI&feature=emb_logo

Σοκαριστικές δηλώσεις για τη δολοφονία του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου

– Το βίντεο θα σας καθηλώσει…

sokaristikes_dilosis_gia_ti_dolofonia_tou_archiepiskopou_christodoulou_vinteo_tha_sas_kathilosi_video_1068x561

Χαμογελούσε κι έλαμπε το πρόσωπό του… Οργιζόταν με το άδικο και έτρεμε η γη. Κήρυσσε και άφηνε άφωνο το ποίμνιο… Έγραφε και προκαλούσε ταραχή. Δάκρυζε και σκορπούσε ρίγη συγκίνησης. Ο Χριστόδουλος υπήρξε αναμφισβήτητα ένας μεγάλος και σύγχρονος πνευματικός, θρησκευτικός ηγέτης, για τον οποίο εχθροί και φίλοι έλεγαν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν πολιτικός. Κι αυτό πολλούς, δικαίως ή αδίκως, τους τρόμαζε.

Μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με την κοίμηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου, έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε ποτέ ιατροδικαστική γνωμάτευση. Την εποχή εκείνη είχε δοθεί πλασματικά η εντύπωση ότι είχε γίνει, καθώς μετά τον θάνατο μετέβη στην οικία του μακαριστού γνωστός ιατροδικαστής, ο οποίος όμως αποχωρώντας δεν έκανε δηλώσεις. Πέντε χρόνια μετά, το έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, για το περιεχόμενο του οποίου ενημέρωσε εγγράφως τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, αποκαλύπτει πως δεν υπήρξε διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Το πάλαι ποτέ στενό περιβάλλον του μακαριστού ουδέποτε έπαψε να αμφιβάλλει – και ας μην το έχει διατυπώσει μέχρι τώρα δημόσια – ως προς τα πραγματικά αίτια του θανάτου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αλλά και για το αν μπορούσε να αποτραπεί ο θάνατός του, αντί να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πολλοί στενοί του άνθρωποι, όπως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, αναρωτιούνται «πώς γίνεται στην εποχή που θριαμβεύει η τηλεϊατρική και που οι εξετάσεις στέλνονται μέσω Διαδικτύου, ο μακαριστός να διαβεβαιώθηκε ότι μόνο στις ΗΠΑ μπορεί να βρει γιατρειά και τελικά, όταν πήγε, απλώς να τον άνοιξαν και να τον έκλεισαν… Γιατί έπρεπε να πάει στην Αμερική;».

Όπως αναφέρεται, το θέμα αυτό δεν έκλεισε μετά από την επίσημη απάντηση, αλλά μόλις άνοιξε. Όπως λένε οι ίδιες πηγές, στο φως της δημοσιότητας θα έρθουν πολλές και «καυτές» αποκαλύψεις, που σχετίζονται τόσο με την «πολιτική κατολίσθηση» του Κ. Καραμανλή λίγο καιρό αργότερα, όσο και με τη «θυελλώδη άνοδο» του Γ. Παπανδρέου, αλλά και με ό,τι ακολούθησε σχετικά με την οικονομική κρίση, τους δανειστές, τα μνημόνια και τον εθνικό και ορυκτό πλούτο.

Ο στενός συνεργάτης του Μακαριστού Χριστοδούλου, επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας αλλά και ο ποινικολόγος, Κωνσταντίνος Πλεύρης, επίσης φίλος του Χριστόδουλου, ήταν κατηγορηματικοί: «Τον αρχιεπίσκοπο τον δολοφόνησαν».

Μάλιστα ο κ.Πλεύρης επικαλούμενος μαρτυρία του πρώην θεράποντος ιατρού του μεγάλου ιεράρχη, γιατρού Φώλια, τόνισε ότι «μου είχε πει ο γιατρός του ότι δύο καρκίνοι δεν δικαιολογούνται. Στο Αρεταίειο όπως έλεγε και ο Χριστόδουλος είχε υποστεί αλλεπάλληλες ακτινοβολίες.

Μετά τον πήγαν στην Αμερική, τον άνοιξαν και δεν του έκαναν μεταμόσχευση. Και εκεί κάτι έγινε. Έχω ζητήσει από το 2010 να δοθεί στη δημοσιότητα ο ιατρικός του φάκελος. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο θάνατος του μακαριστού Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου πιθανόν να οφείλεται και σε ιατρικά λάθη», είπε ο κ. Πλεύρης και επανέλαβε όσα είχε πει και στο παρελθόν:

«Κινούμαι βάσει πληροφοριών από γιατρούς που ήταν στο πλευρό του. Θεωρώ πως χρήζουν περαιτέρω έρευνας όλα όσα μου ανέφερε σε συζητήσεις που είχα με τον επιστήμονα που κούραρε τον μακαριστό. Ο Χριστόδουλος υπήρξε δημόσιο πρόσωπο και επιβάλλεται να δοθεί στη δημοσιότητα ο ιατρικός του φάκελος.

Για να μάθει ο κόσμος από τι ακριβώς απεβίωσε και αν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη θεραπεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των θεραπόντων ιατρών υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες.

Για να πάψουν να κυκλοφορούν αυτού του είδους οι φήμες, πρέπει να ληφθεί η ευθύνη από την Ιερά Σύνοδο και να δώσει στη δημοσιότητα τον ιατρικό φάκελο».

Ο πρώην πολιτικός εξηγεί πως αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του, τότε θα θεωρηθεί ύποπτο. «Θα επιτύχω το στόχο μου δια της δικαστικής οδού», κατέληξε. Κατηγορηματικός ήταν και ο κ.Τζούμας. «Είναι πια ξεκάθαρο για μας που τον γνωρίζαμε. Τον δολοφόνησαν», είπε ο κ.Τζούμας.

Γ.Τράγκας: Δολοφονήθηκε ο Μακαριστός Χριστόδουλος;;;

https://www.youtube.com/watch?v=JXoPL8sTSSU&feature=emb_logo

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος - λαοσύναξη (2000)

https://www.youtube.com/watch?v=TLJ4UOV0JJc&feature=emb_logo

 

 

 

Το γνωρίζατε;

- Δείτε ποια είναι η εικόνα που προσκυνούσε κάθε χρόνο ο Μακαριστός Χριστόδουλος (φώτο)

Το γνωρίζατε; - Δείτε ποια είναι η εικόνα που προσκυνούσε κάθε χρόνο ο Μακαριστός Χριστόδουλος (φώτο)

Η αγάπη που έτρεφε ο μακαριστός Χριστόδουλος  για την Αμοργό ήταν ευρέως γνωστή. Κάθε καλοκαίρι δεν παρέλειπε να επισκεφθεί το αγαπημένο του νησί, ώστε προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, στο ομώνυμο κατάλευκο μοναστήρι που «κρέμασαν» οι καλόγεροι στα βράχια του αμοργιανού βουνού.

Για τους Αμοργιανούς ο Χριστόδουλος, ήταν ένας από αυτούς. Κάθε χρόνο τον περίμεναν να πάει στο νησί για να προεξάρχει των εορτασμών της Αγίας Παρασκευής και να βρεθεί στο μοναστήρι που τόσο αγαπούσε.

Παναγία Χοζοβιώτισσα

Το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας βρίσκεται στην νότια, απόκρημνη, αλίμενη ακτή της Αμοργού, φωλιασμένο μέσα σε αγκαθωτούς, απειλητικούς βράχους, είναι ορατό μόνον από το πέλαγος, που απλώνεται απέραντο κάτω από τα βράχια, 300 μέτρα ψηλά.

Το κτίριο εκτείνεται σε μήκος 40 μέτρα, ενώ το πλάτος του δεν ξεπερνά τα 5 μέτρα. Εξ αιτίας του μικρού πλάτους τα οκτώ επίπεδα-«όροφοι», δεν συναντώνται σχεδόν σε κανένα σημείο. Κλίμακες στενές, πέτρινες, κτιστές ή λαξευμένες στον βράχο, οδηγούν στους οκτώ «ορόφους».

Καμάρες, τόξα, βυζαντινού τύπου ή οξυκόρυφα των χρόνων της Ενετοκρατίας (1296-1537), κτισμένα με πέτρες ή πωρόλιθο από την Μήλο, ξυλοδόκαρα και ξυλοδεσιές χαρακτηρίζουν τον περίπλοκο, δαιδαλώδη εσωτερικό χώρο. Τα πολυάριθμα κελλιά των Μοναχών, η τράπεζα, τα μαγειρεία, οι φούρνοι, οι αποθήκες, τα πατητήρια, οι στέρνες και τα πηγάδια, όλα σφηνωμένα μέσα στον φυσικό βράχο που μεταμορφώνεται σε λειτουργικό οικοδομικό στοιχείο, συνθέτουν ένα θαυμαστό δείγμα ανώνυμης λειτουργικής λαϊκής αρχιτεκτονικής.

Στο μικρό, μονόχωρο, καμαροσκέπαστο εκκλησάκι βρίσκονται μεταξύ άλλων, και οι ζωντανές μαρτυρίες της τοπικής προφορικής παράδοσης για την καταγωγή της εκόνας από τα Χόζοβα (ή το Χόζοβο) της Παλαιστίνης: οι δύο ενεπίγραφες εικόνες της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας ή ΧΩΖΗΒΙΤΙCΑΣ, και η σιδερένια «σμίλη» του αρχιμάστορα, ζωντανό σημάδι της διήγησης «για την ακριβή θέση που όρισε η Παναγία να κτιστεί ο ναός της».

Αλλά και για την ιστορία της ίδρυσης της Μονής σημαντικό υλικό τεκμήριο αποτελεί το ασημένιο ενεπίγραφο εξαπτέρυγο, που αναφέρει ότι «ανεκενίσθη παρ’ Αλεξίου βασιλέος του μεγάλου Κομνηνού», του Αυτοκράτορος του Βυζαντίου Αλεξίου του Α’ Κομνηνού (1081-1118).

Το όνομα Χοζοβιώτισσα, αψευδής μαρτυρία του ιστορικού πυρήνα της τοπικής προφορικής παράδοσης, δημιουργήθηκε από παραφθορά του «Χοζιβίτισσα» ή «Κοζιβίτισσα», από το τοπωνύμιο Χοζιβά ή Κοζιβά στους Αγίους Τόπους, σήμερα στην περιοχή Wadi Qilt της Ιεριχούς, όπου, σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες των Βυζαντινών χρόνων, υπήρχαν από τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους σημαντικά ορθόδοξα Μοναστήρια.

Στα χρόνια της Εικονομαχίας, τον 8ο και 9ο αιώνα, ορίζει ρητά τοπική, έως σήμερα ζωντανή, προφορική διήγηση, την «διά θαλάσσης, με θαυματουργό τρόπο, έλευση της εικόνας της Παναγίας στον ορμίσκο της Αγίας ‘Αννας», πλησίον της Μονής.

Η χρονολόγηση της Μονής είναι άρρηκτα δεμένη με το όνομα Χοζοβιώτισσα, και, εν πολλοίς, στηρίζεται και στην προφορική παράδοση. Ο συσχετισμός των διηγήσεων με τις πληροφορίες των βυζαντινών Χρονογράφων, κυρίως του Θεοφάνους, η συνεξέταση των ιστορικών γεγονότων, των αναταραχών, στον γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου και της Παλαιστίνης καθώς και των μεταγενεστέρων γραπτών μαρτυριών που παραδίδουν οι Κώδικες και τα πατριαρχικά Σιγίλλια της Μονής, επιτρέπουν την χρονολόγηση του πρώτου κτιριακού πυρήνα στον 9ο αιώνα, στά χρόνια της άφιξης της εικόνας.

Την σύνδεση της Μονής με τον αυτοκράτορα Αλέξιο τον Α’ Κομνηνό, υποστηρίζουν σημαντικές γραπτές, μεταγενέστερες πληροφορίες, όπως οι πατριαρχικές επιστολές, οι οποίες προφανώς ανάγονται στην πρώτη «βασιλικήν χρυσόβουλλον γραφήν» του έτους 1088, που εκχωρούσε σταυροπηγιακά δικαιώματα στην Μονή.

Από το 1978 έχουν εκτεθή σε δύο βραχοσκεπή στενόμακρα κελλιά τα σημαντικότερα κειμήλια της Μονής: Χειρόγραφα, γραμμένα σε περγαμηνή και χαρτί, Σιγίλλια και έντυπα Ευαγγέλια. Οι Κώδικες σε μεβράνη (περγαμηνή) χρονολογούνται από τον 10ο έως τον πρώϊμο 15ο αιώνα, ενώ οι χάρτινοι ανάγονται στους Βυζαντινούς και Μεταβυζαντινους χρόνους (13ος – 19ος αιώνας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημαντικά δείγματα κεντητικής τέχνης, όπως λειτουργικά άμφια, χρυσοϋφαντα, μερικά στολισμένα με μαργαριτάρια, πούλιες και πετράδια, άλλα κεντημένα με χρυσοκλωστή και αργυρόνημα, τα περισσότερα έργα του 18ου και 19ου αιώνα. Εκτίθενται και εξαρτήματα της βαρύτιμης αμφίεσης των αρχιερέων, όπως περίετεχνα δουλεμένες πόρπες για την στήριξη της ιερατικής ζώνης, έργα διαφόρων εργαστηρίων αργυροχοϊκής τέχνης του 18ου και 19ου αιώνα, εγκόλπια, σταυροί κτλ. Πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη, για τις ανάγκες της λατρείας, σταυροί αγιασμού, ποτήρια μεταλήψεως, μυροδοχεία, δίσκοι για το πρόσφορο και το αντίδωρο, κάδοι αγιασμού, κηροπήγια, καντήλια, θυμιατήρια, κτλ.

Pronews.gr 27/1/2020

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ «WIKILEAKS» - ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ

- ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ «WIKILEAKS» - ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ - ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Έξω φρενών ήταν οι Αμερικάνοι με την ανένδοτη στάση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Σκοπιανό, όπως προκύπτει από....απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχει δημοσιοποιήσει το Wikileaks!

ΗΠΑ: Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σε αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα στις 23-10-2007, που υπογράφει ο τότε Επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Thomas M. Countryman, περιγράφονται οι θετικές ανησυχίες για τη διαδοχή του Χριστόδουλου, που ετοιμαζόταν τότε να επιστρέψει από το Memorial Hospital των ΗΠΑ χωρίς να έχει γίνει μεταμόσχευση…

Η Αμερικανική Πρεσβεία περιμένει ότι μέσα σε έξι το πολύ μήνες θα έχει πεθάνει και ανοίγοντας εκ των πραγμάτων το ζήτημα διαδοχής σημειώνει, ότι η διαδοχή Χριστοδούλου κυρίως θα επηρεάσει το Σκοπιανό:

«Η διαδικασία επιλογής ενός διαδόχου κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την συζήτηση θεμάτων πολιτικής, και κυρίως το Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος»!
ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΟΙ ΗΠΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΜΟΕ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΩΡΑ ΔΩΡΟ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ
Σύμφωνα με άλλο εμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2007 (ημέρα διπλών εορτασμών απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Δημητρίου…) ο Thomas M. Countryman αποκαλύπτει άθελά του ότι οι Αμερικανοί επιδίωκαν από τότε το απίθανο όνειρο να υπάρξουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, ακόμη και πριν την Συμφωνία του Ονόματος:«…θα θέλαμε να δούμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε σοβαρή συζήτηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ακόμη και πριν από τη συμφωνία για το όνομα»!

Ε, λοιπόν εκείνο το αμερικανικό άπιαστο όνειρο του 2007 για την υπογραφή ΜΟΕ, το έκανε πραγματικότητα και μέγα δώρο σε Σκόπια και Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, δια του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά!
Για να καταλάβουν κάποιοι τι γίνεται και πόσο στημένο είναι το παιχνίδι, που όμως ξαφνικά πάντα τους χαλάει, με τη βοήθεια του Θεού κάθε φορά…Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι ο άτυπος «Πρέσβης» των Σκοπίων στην Ελλάδα Blagoj Handziski, δήλωσε στις 24-10-2007 στους Αμερικανούς στην Αθήνα, ότι ήταν πεπεισμένος πλέον πως η Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή θα ασκούσε Βέτο στην εισδοχή του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι (τότε που η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα έκανε την πρώτη νέα μεγάλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο «Αλεξάνδρειο – Παλαί ντε Σπορ»), ενώ συμβούλευε τους Αμερικάνους να ελιχθούν κατάλληλα ανάμεσα στους υποψηφίους διαδόχους του τότε ασθενούς Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος θα έκανε – όπως τονίζεται στο τηλεγράφημα – εκστρατεία για τα εθνικά θέματα!

Δηλαδή με άλλα λόγια τα Σκόπια προέτρεπαν τις ΗΠΑ να επηρεάσουν και να αναμιχθούν στην διαδοχή Χριστόδουλου, ώστε να μην βρεθεί άλλος Αρχιεπίσκοπος που να ανακατεύεται στο Σκοπιανό!ω Επειδή επί Χριστοδούλου δεν μπορούσε να περάσει τίποτα!ω
Καμμία εθνική υποχώρηση!
Καμμία εθνική ήττα και συντριβή!
Κανένα Μνημόνιο!
Και φυσικά κανένας συμβιβασμός και καμμία υποχώρηση στο ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων!
Η Εκκλησία μας, αποτελούσε και αποτελεί τον βράχο ανάσχεσης όλων των εθνικών κινδύνων και την ακλόνητη και αποτελεσματική ασπίδα προστασίας της Μακεδονίας μας!
Γι΄ αυτό και πολεμάται τόσο πολύ…

Τελικά πάντως, ο πρόωρος θάνατος του μακαριστού και μαχητικού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στις 28-1-2008, διευκόλυνε τα σχέδια των ξένων, αλλά τουλάχιστον στο Σκοπιανό βρέθηκε μπροστά τους όλα αυτά τα χρόνια ο Άνθιμος και η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, που συνέχισαν και συνεχίζουν ακούραστα την μεγάλη Εθνική Αντίσταση, η οποία βλέπουν τώρα με χαρά πως έχει απλωθεί σε κάθε γωνιά και ψυχή της χώρας, που ετοιμάζεται με νέα, μεγάλα Συλλαλητήρια να σταματήσει τους εσωτερικούς πλαστογράφους και τα βαθιά σχέδια των ΗΠΑ του Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνων.

πηγή πηγή στις 23 Ιανουαρίου 2020

 

 

 

 

 

 

10 Αυγούστου 2019

Αμερικανική εμπλοκή στο θάνατο Χριστόδουλου;


Ο Assange, έκανε εξαιρετικά χρήσιμες αποκαλύψεις για την Ελλάδα.Συνοπτικά περιλαμβάνουν αυτές, σχέδια, εσωτερικές σχέσεις και ισορροπίες μέσα στην Τρόικα που αποτελούν πολύτιμες πηγές για να γίνει κατανοητή και να αποδειχθεί όλη η εχθρότητα εναντίον της Ελλάδας και φυσικά να καταργηθεί κάθε υποτιθέμενο επιχείρημα υπέρ αυτών των εγκληματικών οργανώσεων.

Περιλαμβάνουν επίσης αριθμό διπλωματικών τηλεγραφημάτων μεταξύ των οποίων και για την κατάσταση της υγείας και την “επικινδυνότητα” του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σε σημείο που να προβληματίζουν σχετικά με το ποσοστό που ο “αμερικανικός παράγοντας” θα μπορούσε να ευθύνεται για το θάνατό του (;;;)!


Αποθηκεύστε αυτή την ανάρτηση... κάποια ονόματα θα τα δούμε και αργότερα... και θα  διαδραματίσουν ρόλους στα νέα πολιτικά δρώμενα ...
Υπόγεια ρεύματα...

Όσο για τον Χριστόδουλο... την άποψή μου την γνωρίζετε... ήταν και είναι αρνητική... (Στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΛΗΣ με tag ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, θα  βρείτε και θα καταλάβετε γιατί).
Ακόμα κι αν μετάνοιωσε στο τέλος του βίου του, η ζημιά είχε γίνει και στην Πατρίδα και στην Ορθοδοξία.


Καλλιόπη Σουφλή
Ο Julian Assange χαρακτηρίστηκε από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ ως δημόσιος εχθρός τους! Οι φίλοι του τον εκλαμβάνουν ως Τζέιμς Μποντ των ημερών μας!
Όπως και να έχει ο Julian Assange ήταν το ισχυρότερο μέλος του 9μελούς συμβουλίου ιδρύσεως το 2006 των WikiLeaks! Πολλοί στα διεθνή ΜΜΕ τον θεωρούσαν ως τον ιδρυτή και διευθυντή των WikiLeaks!


Οι βραβεύσεις του από πασίγνωστα περιοδικά, πάρα πολλές! Όπως του Economist, του New Statesman! Του Utne Reader (τεύχος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010)! Που του αναγνωρίστηκε πως είναι ένας από τους “25 Οραματιστές που αλλάζουν τον Κόσμο”!

Επίσης βραβεύτηκε από τη Γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία τον ανακήρυξε ως “άνδρα της χρονιάς” για το 2010!

Το 2010 υπήρξε ανάμεσα στους υποψήφιους για το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time για το 2010.
Στη διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού μάλιστα κατέλαβε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ. Τ. Ερντογάν!


Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο Sam Adams από την Sam Adams Associates for Integrity in Intelligence, μια ομάδα πρώην αξιωματικών της CIA σχετικά με την ακεραιότητα και την ηθική στον τομέα της πληροφοριοδότησης!


Ωστόσο, ο Julian Assange με τις αποκαλύψεις του έκανε ηγέτες κρατών και τις κυβερνήσεις τους να τρέμουν!
Έχασαν στην κυριολεξία …τον ύπνο τους και γι΄ αυτό έπρεπε να εξοντωθεί! Μετά λοιπόν από επτά χρόνια, που διέμεινε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη!


Ο Julian Assange και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος…Όπως ενημερωθήκαμε, από την Ελλάδα ξεκίνησε μία αξιοσημείωτη δραστηριότητα το 2018 η οποία θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικής σημασίας για τη διάσωση του Julian Assange από την εγγλέζικη αιχμαλωσία και για να μην παραδοθεί στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ.

Είναι η έναρξη διαδικασίας για τιμητική πολιτογράφησή του, ως Έλληνα, λόγω των εξαιρετικών υπηρεσιών προς την Ελλάδα και τις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού μέχρι και για στοιχεία πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ στον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (;;;)!


Αφού ο Assange, έκανε εξαιρετικά χρήσιμες αποκαλύψεις για την Ελλάδα.

Συνοπτικά περιλαμβάνουν αυτές, σχέδια, εσωτερικές σχέσεις και ισορροπίες μέσα στην Τρόικα που αποτελούν πολύτιμες πηγές για να γίνει κατανοητή και να αποδειχθεί όλη η εχθρότητα εναντίον της Ελλάδας και φυσικά να καταργηθεί κάθε υποτιθέμενο επιχείρημα υπέρ αυτών των εγκληματικών οργανώσεων.

Περιλαμβάνουν επίσης αριθμό διπλωματικών τηλεγραφημάτων μεταξύ των οποίων και για την κατάσταση της υγείας και την “επικινδυνότητα” του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σε σημείο που να προβληματίζουν σχετικά με το ποσοστό που ο “αμερικανικός παράγοντας” θα μπορούσε να ευθύνεται για το θάνατό του (;;;)!

Τέλος, μεγάλη κατηγορία εγγράφων που αποκάλυψε ο Assange με τα WikiLeaks αφορούν τις πληροφορίες που είχε η αμερικανική πρεσβεία σχετικά με εσωτερικές λειτουργίες της ΕΥΠ, μέχρι του σημείου, για μέλη του ΠΑΣΟΚ στην ΕΥΠ, οι οποίοι θα μπορούσαν να δίνουν πληροφορίες (με αμοιβή ;;;;) στις ΗΠΑ.

Δηλαδή, μπορούμε να πούμε πώς αποκαλύπτεται περίπτωση εσχάτης προδοσίας και κατασκοπείας υπέρ του βαθέως κράτους των ΗΠΑ;


Οι υπεκφυγές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ…

Φρονούμε, πως αυτή η πρωτοβουλία για απονομή ελληνικής υπηκοότητας, είναι κάτι το οποίο έχει προοπτική διότι οι αποκαλύψεις που έχει κάνει ο Τζούλιαν Ασάνζ από το WikiLeaks έχουν προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία στον ελληνικό λαό, αλλά και στα ιδεώδη και τις αξίες του Ελληνισμού!

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας που συμμετείχε στην συμμαχία ΑΚΚΕΛ, του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (και ο συντονιστής του οποίου, Γιώργος Κόκκας, που ήταν υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης με την σύμπραξη του ΑΚΚΕΛ, του ΕΠΑΜ και του ΔΗΚΚΙ), υπέβαλε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2018 αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για την τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα, ζητώντας από τον υπουργό αναλυτική ενημέρωση για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθηθεί ώστε να υποστηριχθεί το αίτημα της πολιτογράφησης από διεθνή ομάδα.


Ωστόσο, δεν απάντησε ο ίδιος ο Υπουργός, αλλά ο Ειδικός Γραμματέας Πολιτογράφησης Λάμπρος Μπαλτσιώτης στις 7 Ιανουαρίου 2019 και στην οποία επιστολή προς τον κ. Κόκκα, στην ουσία δεν απαντούσε και προσπαθούσε να κλείσει το θέμα δηλώνοντας … πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θα μπορούσε να δοθεί αυτή η τιμητική υπηκοότητα! Αυτή η απάντηση δόθηκε, χωρίς να δουν τα στοιχεία τεκμηρίωσης, διότι δεν τους είχαν δοθεί ακόμη!

Αλλά, από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας εκφράζεται η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που έγινε ο χειρισμός της υπόθεσης και ότι δεν απάντησε ο ίδιος ο Υπουργός, τονίζοντας ότι στην αρχική επιστολή ζητήθηκε από τον Υπουργό να δοθεί ενημέρωση για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθηθεί χωρίς προφανώς να δοθούν στοιχεία για στήριξη του αιτήματος τιμητικής πολιτογράφησης.

Δεύτερη επιστολή στάλθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και δεν απαντήθηκε από τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ!


Βαθύ κράτος των ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε δράση…


Όπως ισχυρίζονται από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, από τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το WikiLeaks προς υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί αυτή η εξαιρετική υπηρεσία και η υποτιθέμενη ζημιά του αμερικανικού λαού να αποτελεί το στοιχείο που μονοπωλεί την προσοχή του Νομικού κόσμου της Βρετανίας.

Η ελληνική ενέργεια ανοίγει μία δίοδο νομικής και πολιτικής φύσης υπέρ του Julian Assange. Δεν είναι πια μόνο οι ΗΠΑ, ως θύμα και η Σουηδία, ως άλλο θύμα, αλλά μπαίνει και η Ελλάδα ως ωφελημένη χώρα από τη δράση του μέσω του WikiLeaks. Το αμερικανικό κατηγορητήριο καταπιέζει συνειδητά και δεν αποκαλύπτει το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις των WikiLeaks εξυπηρετούσαν στην πραγματικότητα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον αμερικανικό λαό, διότι αποκάλυψαν τα εγκλήματα που έκαναν αυτές οι εγκληματικές ομάδες Αμερικανών και άλλων αξιωματούχων “στο όνομα του Αμερικανικού λαού”! Δεν ήταν κατά του αμερικανικού λαού και δεν ήταν και κατά του ελληνικού, αντίθετα τους εξυπηρετούσαν στο μέγιστο βαθμό!

Το πρώτο βασικό στοιχείο στο σκεπτικό είναι να απομακρυνθεί η νομιμότητα από τη δίωξη που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή να από-νομιμοποιηθούν οι κυβερνητικοί φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών που διώκουν τον Julian Assange και να παρουσιαστεί ότι ο αμερικανικός λαός ΔΕΝ ζημιώθηκε από τη δραστηριότητά του, αλλά αντιθέτως αποκάλυψε την ύπαρξη μιας ανέντιμης ομάδας συμφερόντων στις ΗΠΑ, που λειτουργεί αντίθετα με τις καθιερωμένες και διεθνώς αντιληπτές αξίες του Αμερικανικού λαού.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο (σε άμεση σχέση με το πρώτο) είναι η εμπειρία της Ελλάδας από τις αποκαλύψεις στην πλατφόρμα WikiLeaks.

Είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με την “απειλή” και τον “εγκληματικό χαρακτήρα” που περιγράφει το κατηγορητήριο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς είναι δυνατόν, αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας να είναι ταυτόχρονα απειλή, κίνδυνος, παραβίαση, ποινικό αδίκημα και τα παρόμοια για τις ΗΠΑ και Βρετανία;

Τίθεται εδώ λοιπόν ξεκάθαρα το ερώτημα: τί είδους σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία;
Αν μπορούν να θεωρηθούν σύμμαχοι!

Αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο από το οποίο η ζημιά που θα μπορούσαν να δεχθούν οι ΗΠΑ και η Βρετανία τόσο στις σχέσεις τους με την Ελλάδα όσο και με τις άλλες χώρες που εξυπηρετήθηκαν από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, θα μπορούσαν να είναι τόσο μεγάλη ώστε να συμφέρει στις ΗΠΑ να παρατήσουν ήσυχο τον Assange και να μεταφερθεί στην Ελλάδα: Όσο επιμένουν στην παραδειγματική τιμωρία του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η σύγκρουση συμφερόντων με την Ελλάδα και τις άλλες χώρες, οι οποίες θα έχουν εξυπηρετηθεί στο μέγιστο από αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες, χαρακτηρίζουν παράνομο και καταδιώκουν τον Assange με την πλήρη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου! Αυτή η σύγκρουση κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα μετουσιωθεί σε πρόβλημα για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν συσσωρευτούν και άλλα εναντίον τους!


Νέα επιστολή στον ΥΠΕΣ Θεοδωρικάκο…

Αλλά, και στο νέο Υπουργό Εσωτερικών κ Θεοδωρικάκο (Α.Π. Υπουργού 57424 / 5 Αυγούστου 2019) έστειλε επιστολή ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος ΑΚΚΕΛ κ. Βάκης Τσιομπανίδης, επανερχόμενος στο θέμα που είχε αρχικά τεθεί υπόψη του προηγούμενου Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας και κατά παράβαση καθήκοντος, άφησαν να παγώσει το θέμα, θεωρώντας ότι θα σταματήσει και η προσπάθεια τιμητικής πολιτογράφησης του ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange, ώστε να αναγνωριστεί ως Έλληνας υπήκοος!


Παρακάτω η επιστολή:


Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ, αρχικά επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχές του για εποικοδομητικό έργο κατά την διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, του εποικοδομητικού έργου, αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, η οποία αφορά το εξαιρετικά σημαντικό θέμα του Julian Assange, ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks.

Ειδικότερα επικοινωνούμε μαζί σας σε συνέχεια της επικοινωνίας τον Δεκέμβριο του 2018 με τον προκάτοχό σας, η στάση του οποίου εκτός από παράνομη, ήταν και προκλητικά αδιάφορη και προσβλητική.

Επαναλαμβάνουμε το αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange, για το οποίο ακόμη περιμένουμε απάντηση σε συνέχεια και δεύτερης επιστολής που στείλαμε, ως απάντηση σε επιστολή του πρώην ειδικού γραμματέα ιθαγένειας, σχετικά με τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να “παγώσει” την υπόθεση.


Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018 το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, ως μέλος της Συμμαχίας ΑΚΚΕΛ, απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών ενημερώνοντας για την πρόθεση της Συμμαχίας να προχωρήσει σε πρόταση τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange λόγω εξαιρετικών υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, όπως επίσης και στις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού.


Στην επιστολή ζητήθηκε από τον προκάτοχό σας να ενημερωθούμε για την συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε η διεθνής κινητοποίηση, να δώσει τα στοιχεία τεκμηρίωσης για την εν λόγω τιμητική πολιτογράφηση.


Ελπίζουμε ότι με εσάς στην ηγεσία του υπουργείου, θα τηρηθεί η νομιμότητα και οι στοιχειώδεις διαδικασίες λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες και ότι θα μας ενημερώσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα σχετικά με την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, όπως επίσης (αν είναι δυνατόν) θα μας χορηγήσετε και στοιχεία προηγούμενων διαδικασιών τιμητικής πολιτογράφησης, για άλλα πρόσωπα, ώστε να κινηθούμε αναλογικά στην τεκμηρίωση του αιτήματος.


Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο Julian Assange από τις κυβερνητικές δομές των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αποβεί εμπόδιο για την τιμητική πολιτογράφηση του ως Έλληνα, διότι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό, τα ιδανικά και τις αξίες του, είναι ανάμεσα σε αυτά για τα οποία διώκεται. Δηλαδή, η δίωξη εναντίον του στρέφεται και εναντίον του ελληνικού λαού…

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υποχρέωση πολιτική, νομική και ηθική να υποστηρίξει οποιοδήποτε έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Ελλάδα και αυτήν ακριβώς την υποχρέωση ο προκάτοχός σας και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας συνειδητά απέφυγαν να εκπληρώσουν…

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, ότι ορισμένες από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks περιλαμβάνουν (αλλά δεν εξαντλούνται σε αυτά) ενέργειες των Αμερικανικών Υπηρεσιών να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής (;;;).

Περιλαμβάνονται επίσης, τα τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν τον προβληματισμό της πιθανής αμερικανικής εμπλοκής στο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τον χώρο της “Τρόικα” κατά τη διάρκεια της “κατασκευής” της κρίσης εναντίον της Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δίωξη των υπευθύνων και πολλά άλλα.

Προφανώς τα άλλα στοιχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, σε συγκρούσεις στο εξωτερικό, όπου συμμετείχαν αμερικανικές δυνάμεις, είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα και βρίσκονται σε τομείς πολύ πιο σοβαρής παρανομίας διεθνούς επιπέδου πια.


Η Ιστορία του ελληνικού λαού αποτελεί μία διαρκή σύγκρουση με τέτοιες βαρβαρότητες, που αποκάλυψε ο Julian Assange στο WikiLeaks και το χαρακτηριστικό της “ελληνικότητας” είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υποστήριξη τέτοιων ανθρώπων. Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε “Έλληνες”, αν δεν υποστηρίζουμε τέτοιους ανθρώπους που λειτουργούν “ελληνικά”!


Η πρότασή μας για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange, ως Έλληνα πολίτη, αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνισμό και στα ιδανικά του Ελληνισμού μέσα στην διεθνή κοινότητα.

Ζητούμε να μας ενημερώσετε εσείς για την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, όπως προαναφέραμε, έτσι ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία της τεκμηρίωσης.


Ανοίγει Ασκός του Αιόλου για Συριζαίους;

Σε επικοινωνία που είχαμε με το ΑΚΚΕΛ για την επιβεβαίωση της επιστολής, μας ενημέρωσαν πως θα υπάρξουν εξελίξεις!

Γιατί, είναι έκθετοι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας, που προσπάθησαν να παγώσουν το θέμα της τιμητικής πολιτογράφησης του Assange! Και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν ποινικές και αστικές διώξεις, τόσο από Έλληνες πολίτες, όσο και από πρόσωπα που συνδέονται με τον Assange και έχουν έννομο συμφέρον, αλλά και από τον ίδιο τον Julian Assange!

Εμείς θα παρακολουθήσουμε το εθνικό αυτό ζήτημα και θα επανέλθουμε!

Υπήρξε ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος και υποστήριξη της αμερικανικής πολιτικής κατά του Assange (συνεργασία με ξένη Δύναμη) όταν το δίδυμο που προαναφέραμε στο Υπουργείο Εσωτερικών “πάγωνε” το θέμα της τιμητικής πολιτογράφησης, σε μία περίοδο μάλιστα που ο Assange δεν είχε συλληφθεί, αλλά βρισκόταν στην Πρεσβεία του Ισημερινού ταλαιπωρημένος μεν, αλλά σε κατάσταση που η διαδικασία πολιτογράφησης θα τού άνοιγε νομική οδό μεταφοράς στην Ελλάδα;

Άρα και αποφυγής της σύλληψης και της επιπλέον καταπόνησης της υγείας του και της ασφάλειάς του; Νομικοί κύκλοι μας είπαν πως υπάρχει νομικό πάτημα για μήνυση και αγωγή κατά της πρώην ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών!

Επανερχόμαστε…

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικό αναλυτής

Πηγή

Από τι πέθανε ο Μακαριστός Χριστόδουλος;

- Νέα συγκλονιστικά στοιχεία

- Ερώτηση Ν.Νικολόπουλου

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο από καρκίνο του Μακαριστού Χριστόδουλου που προκαλούν νέα ερωτήματα όπως, το πως εξελίχθηκε η αρρώστιά του αλλά και το κρίσιμο χρονικό σημείο που έλαβε χώρα αφού τα χρόνια που ακολούθησαν «διευθετήθηκε» το Σκοπιανό και έπονται Κυπριακό (με λύση τύπου Ανάν) και Θράκη (με «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάνης).
Αναλυτικότερα, με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τις συνθήκες που συνόδεψαν την κοίμιση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «διάσημος Ιάπωνας ογκολόγος, μιλώντας στον δημοσιογράφο Σωτήρη Τζούμα της εφημερίδος «Δημοκρατία”, είπε για τους δύο πρωτογενείς όγκους του Χριστόδουλου ότι «τέτοια μορφώματα τα συναντάμε μόνο σε θύματα μυστικών υπηρεσιών».
Στην ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρει ότι κι άλλες μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Αραφάτ και ο Οζάλ έφυγαν με την εντύπωση ότι ήταν φυσιολογικός ο θάνατός τους, όμως αποκαλύφθηκε μετά από πολλά χρόνια, όταν έγινε η εκταφή τους, ότι βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου.
Όπως αναφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος: «Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου Εθνικού Ηγέτη, ενός Άνδρα που σε πολλούς φέρνει στο μυαλό περιπτώσεις όπως: o Γιασέρ Αραφάτ, ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Ούγκο Τσάβες, ο Τουργκούτ Οζάλ. Περιπτώσεις που συμπτωματικά ή μη, παρόμοιες καταστάσεις ραγδαίας κι ανίατης ασθένειας αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν όλοι τους.
Ηγέτες που προσπάθησαν να αλλάξουν τη μοίρα των Εθνών τους, που αντέδρασαν και δεν συμβιβάστηκαν, που ενόχλησαν τα κατεστημένα συμφέροντα και τα φερέφωνα τους. Τέτοιος Άνδρας ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος».
Ακόμη σημειώνει ότι: «Η Υπηρεσία δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, ο οποίος γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».
Όπως αναφέρει: «Μέχρι σήμερα πολλές δημόσιες συζητήσεις έγιναν για τον επιθετικό καρκίνο που χτύπησε τον Μακαριστό, όμως κανείς μα κανείς Έλληνας ή ξένος δεν πίστευε πως δεν είχε γίνει νεκροψία και νεκροτομή από την επίσημη Υπηρεσία της Πολιτείας ή πως θα έχουν μείνει αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου του!
Όταν όμως δίνονται επίσημες απαντήσεις στη Βουλή, που υπογράφει ο αρμόδιος Υπουργός και διαπιστώνει πως σε αδιευκρίνιστα αίτια αποδίδει τον θάνατο του Μακαριστού Χριστόδουλου η αρμόδια Ιατροδικαστική «Υπηρεσία Αθηνών”, αποκαλύπτοντας ότι έτσι ουδέποτε έγινε στη σορό νεκροψία – νεκροτομή, τίθεται το ερώτημα, γιατί δεν έγινε»;
Ολοκληρώνοντας την δήλωσή του, ο Νίκος Νικολόπουλος προτρέπει τον Πρωθυπουργό να προσέλθει στην Εθνική Αντιπροσωπεία, καθώς και οι αρμόδιοι Υπουργοί και να απαντήσουν εάν θα ζητήσουν από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στα δέοντα, έτσι ώστε να γίνουν όσοι απαραίτητοι έλεγχοι απαιτούνται για να αποκλεισθεί η όποια υπόνοια υπάρχει για την αιτία θανάτου του.
Τα ερωτήματα του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι τα εξής:
1. Θα προβούν οι Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας στο άνοιγμα της υπόθεσης και στα δέοντα, έτσι ώστε να γίνουν όσοι απαραίτητοι έλεγχοι απαιτούνται για να αποκλεισθεί η όποια υπόνοια υπάρχει για την αιτία θανάτου του;
2. Θα ασχοληθούν με το άνοιγμα της υπόθεσης, εκτός από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έρευνας από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και από το Υπουργείο Εξωτερικών;
3. Τελικά ποιος, υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου;
4. Από τις 31/1/2013 που κατέθεσα την από (ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6562/31-1-2013) σχετική ερώτηση τι έχουν πράξει οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές για το θέμα της διερεύνησης της υπόθεσης;
Κατόπιν τούτου εμείς επανερχόμαστε στην σχετική αρθρογραφία  με βάση την οποία οι Αμερικανοί, όταν το βιολογικό τέλος του Χριστόδουλου θεωρούνταν πλέον βέβαιο, ενδιαφερόντουσαν για το ποιος θα τον διαδεχθεί, ώστε να επιλυθεί το Σκοπιανό!
Όπως προκύπτει από απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που έχει δημοσιοποιήσει το Wikileaks οι Αμερικανοί ήθελαν να επηρεάσουν την διαδοχή του Μακαριστού Χριστόδουλου διότι ήξεραν ότι ο ίδιος δεν θα επέτρεπε ποτέ να υπάρξει μια συμφωνία τύπου... Πρεσπών και δεν ήθελαν στην θέση του να βρεθεί κάποιος παρόμοιας εθνικής ιδεολογίας.
Σε αμερικανικό εμπιστευτικό τηλεγράφημα στις 23-10-2007, που υπογράφει ο τότε Επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Thomas M. Countryman, περιγράφονται οι αμερικανικές ανησυχίες για τη διαδοχή του Χριστόδουλου, που ετοιμαζόταν τότε να επιστρέψει από το Memorial Hospital των ΗΠΑ χωρίς να έχει γίνει μεταμόσχευση…
Η Αμερικανική Πρεσβεία περιμένει ότι μέσα σε έξι το πολύ μήνες θα έχει πεθάνει και ανοίγοντας εκ των πραγμάτων το ζήτημα διαδοχής σημειώνει, ότι η διαδοχή Χριστοδούλου κυρίως θα επηρεάσει το Σκοπιανό:
«Η διαδικασία επιλογής ενός διαδόχου κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την συζήτηση θεμάτων πολιτικής, και κυρίως το Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος»!
Υπάρχει όμως και συνέχεια: Σύμφωνα με άλλοεμπιστευτικό αμερικανικό τηλεγράφημα με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2007 (ημέρα διπλών εορτασμών απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Δημητρίου…) ο Thomas M. Countryman αποκαλύπτει ότι οι Αμερικανοί επιδίωκαν από τότε το απίθανο όνειρο να υπάρξουν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, ακόμη και πριν την Συμφωνία του Ονόματος
«…θα θέλαμε να δούμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε σοβαρή συζήτηση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ακόμη και πριν από τη συμφωνία για το όνομα»!
Αρκεί να θα θυμήσουμε ότι αυτή η αμερικανική επιθυμία έγινε πραγματικότητα το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, δια του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά!
Όπως γίνεται κατανοητό τα τηλεγραφήματα αυτά δεν γράφονται για να μουτζουρώνουν το χαρτί. Οι λέξεις που περιέχουν έχουν βαρύνουσα σημασία και μελλοντική ισχύ διότι αποτελούν την θέληση της Υπερδύναμης.
Ως γνωστόν η θέληση είναι η δύναμη που κινεί το Σύμπαν. Όλα με θέληση και πρόθεση γίνονται.
Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι ο άτυπος «Πρέσβης» των Σκοπίων στην Ελλάδα Blagoj Handziski, δήλωσε στις 24-10-2007 στους Αμερικανούς στην Αθήνα, ότι ήταν πεπεισμένος πλέον πως η Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή θα ασκούσε Βέτο στην εισδοχή του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι (τότε που η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα έκανε την πρώτη νέα μεγάλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο «Αλεξάνδρειο – Παλαί ντε Σπορ»), ενώ συμβούλευε τους Αμερικάνους να ελιχθούν κατάλληλα ανάμεσα στους υποψηφίους διαδόχους του τότε ασθενούς Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος θα έκανε – όπως τονίζεται στο τηλεγράφημα – εκστρατεία για τα εθνικά θέματα!
Συνεπώς οι ΗΠΑ ήθελαν να επηρεάσουν την διαδοχή Χριστόδουλου, ώστε να μην βρεθεί άλλος Αρχιεπίσκοπος που να δημιουργήσει εμπόδια στο Σκοπιανό.
Η ιστορία με τους «δύο πρωτογενείς καρκίνους» ήταν γνωστή εδώ και χρόνια από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Τζούμα. Το σύνηθες είναι να υπάρχει μετάσταση και όχι δύο ξεχωριστοί ανεξάρτητοι όγκοι.
Το πως πέθανε ο Χριστόδουλος, το τι εκπροσωπούσε, το πως ενοχλούσε μεγάλους κύκλους διεθνών συμφερόντων και το πως οι ΗΠΑ ενδιαφερόντουσαν για την διαδοχή του και ποιος θα είναι εν τέλει ο διάδοχός του, προκαλούν πολλά και βασανιστικά ερωτήματα.
Όπως αναφέρει άλλωστε και ο Ν.Νικολόπουλος και για τους Αραφάτ, Οζάλ επί σειρά ετών τηρούνταν σιγή ιχθύος για να αποκαλυγφθεί εν τέλει ότι τελικώς δεν πέθαναν και τόσο «φυσιολογικά» και σίγουρα όχι από «Θέλημα Θεού».
pronews
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 19.9.18

 

 

 

 

 

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Δείτε γιατί έβγαλαν από τη μέση το Χριστόδουλο

- Η προφητική του ομιλία το 2007 για την κατάντια της Ελλάδας

https://4.bp.blogspot.com/-3vGs63tpFDc/VxkrtYYdj_I/AAAAAAABqZ4/poFTlLf3qE4zYhEhs8ap8GY0TklvvkxaQCLcB/s1600/xristodoylos.jpg
Δείτε
γιατί έβγαλαν από τη μέση τον
Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Ομιλία
κατά του
σιωνισμού και της

νέας τάξης πραγμάτων.

Κύπρος 2007.

Η ομιλία είναι προφητική για την σημερινή κατάντια της χώρας μας

 

 

 

 

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Το τελευταίο μήνυμα του Χριστόδουλου (video)

Το τελευταίο μήνυμα του Χριστόδουλου (video)Μερικές μέρες πριν τον θάνατό του, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε εκφωνήσει το τελευταίο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους, 2008.
Τα λόγια του ακούγονται σήμερα προφητικά. Ειδικά ο επίλογος του μηνύματος:
Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας.
Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθήτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας.
Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι.
Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει”.
ysterografa.gr
Αναρτήθηκε από 28/1/2016 στις 7:29 μ.μ.

 

 

Αποκάλυψη: Τι συνέβη λίγο πριν πεθάνει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος;

1 Νοεμβρίου 2015

Σε ερωτήσεις νέων  υπό μορφή διαλογικής συζήτησης στο πλαίσιο του τρίμηνου προγράμματος «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, απάντησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος…

Μιλάει για την αλήθεια, για την ελευθερία που όμως φτιάχνει δυστυχισμένους ανθρώπους, για τις αυτοκτονίες, τις οποίες χαρακτηρίζει «πολύ εγωιστική πράξη», την ψυχολογία, τα… προσόντα του ανθρώπου που «διεκδικεί τη θέση του Θεού» , για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις αξίες, τα «πνευματικά εμβόλια που για κάποιους ακούγονται κινέζικα», τη διαφορετικότητα, για τά άμφια και το ράσο και άλλα πολλά. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το σχόλιό του για αυτούς που κατέστρεψαν την πατρίδα.

«Την πατρίδα την κατέστρεψαν όσοι είχαν τη γνώση, αλλά δεν είχαν την αρετή και χρησιμοποίησαν τις γνώσεις ως τέχνες, αδικίες και ως μέθοδο εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους» τόνισε, όπως αναφέρει το agioritikovima.

Επίσης, μίλησε για την αγάπη και τον έρωτα και είπε πως σήμερα οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να ερωτευτούν και να αγαπήσουν. Εκείνο όμως που προκάλεσε τρομερή εντύπωση ήταν η αποκάλυψη του, μιλώντας για τον πόλεμο που γίνεται εις βάρος της Εκκλησίας πως»λίγο πριν αρρωστήσει και πεθάνει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δημοσιογράφος μού εμπιστεύτηκε ότι το Σεπτέμβριο επίκειται νέο «τσουνάμι», τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια συνασπίστηκαν στο πως θα χτυπήσουν την Εκκλησία. Βέβαια αρρώστησε ο Αρχιεπίσκοπος κι αυτά ματαιώθηκαν όλα. Όταν η Ιερά Σύνοδος έκανε ανακρίσεις για το θέμα και κάλεσε δημοσιογράφους να καταθέσουν τι ήξεραν για αυτό το θέμα δεν πάτησε κανένας και δεν έφερε κανένα καινούριο στοιχείο»!

«Ενορία εν δράσει... 2015»: Ο Μητροπολίτης Σισανίου απαντά σε ερωτήσεις νέων

 

 

Η άθλια απάτη με την δήθεν περιουσία του Χριστόδουλου..

Ακόμα και σήμερα τον τρέμουν.

Και μετά το θάνατό του το πυροβολούν…
Σημερινά δημοσιεύματα του τύπου » αποκαλύπτουν» την αμύθητη, όπως ισχυρίζονται περιουσία του μακαριστού Χριστόδουλου!
Με ένα άρθρο που έχει κυκλοφορήσει και στο παρελθόν επαναφέρουν το θέμα, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια μετά το θάνατό του συνεχίζονται οι αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπο του πνευματικού ηγέτη.
Το ερώτημα, φυσικά είναι ρητορικό, καθώς οι πύρινοι λόγοι του ενάντια στην παρακμιακή πορεία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, η έντονη, προσελκυστική στο λαό προσωπικότητά του, αφύπνιζαν τη συνείδηση των νεοελλήνων και δημιουργούσαν συνθήκες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία θανάτου που μάς επιφύλασσαν.
Ο ίδιος είχε πει ότι πληρώνει το ότι μιλάει, αλλά θα συνεχίσει να το κάνει.
Στο δια ταύτα τώρα…
Η αλήθεια για την περιουσία του μακαριστού:
Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο Χριστόδουλος
http://www.cosmo.gr
Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα και φέρει ημερομηνία 15 Μαΐου 2007.
Ο μακαριστός Χριστόδουλος αφήνει «άπαντα τα άμφιά του» στην Αρχιεπισκοπή για να τοποθετηθούν στο υπό σύστασιν εκκλησιαστικό μουσείο.
Τα βιβλία του στην αρχιεπισκοπή τα αφήνει για την υπό σύσταση Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη.
Όλα τα κινητά της κατοικίας του στην Πλάκα και στο Π. Ψυχικό, που ανήκουν στον ίδιον (εικόνες, αργυρά αντικείμενα κλπ), τα αφήνει, επίσης, στο υπό σύσταση εκκλησιαστικό μουσείο.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: η Διαθήκη του για τον Ελληνισμό!

Τα ατομικά του είδη, ζητεί να κατανεμηθούν, όπως τονίζει, ανά ένα στους «καλούς συνεργάτες μου εις την διοίκησιν και την ιεραποστολήν».
Τονίζει επίσης ότι η επίπλωση των δύο κατοικιών του ανήκει στην αρχιεπισκοπή και γνωστοποιεί ότι χρήματα δεν έχει.
Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρωτοσύγκελο πατέρα Θωμά Συνοδινό, στον οποίο αφήνει ένα σετ εγκολπίου και σταυρού σημειώνοντας: «Υπήρξεν πιστός, έντιμος, αδέκαστος, δίκαιος, ισχυρός κατά θέλησιν».
Στον αδελφό του Ιωάννη δεν αφήνει τίποτα, διότι «έχει τα προς το ζήν αναγκαία εκ της συντάξεώς του» όπως χαρακτηριστικά λέει.
Για τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο λέει:
«Εις τον αφοσιωμένο μέχρι τέλους διακονήσαντά με μετ΄ αυταπαρνήσεως παραδειγματικής Βρεσθένης Θεόκλητον αφήνω μίαν πλήρη στολήν.
Και την ευχήν μου».
Φ. Ασημακόπουλος  πηγη Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 10:50 μ.μ.

 

 

 

BINTEO - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος:

«Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα...»

http://agiotokos-kappadokia.gr/wp-content/uploads/2014/01/xristodoulos1.jpg Σε μία ιστορική ομιλία του, πριν από 9 χρόνια!! στις 3 Ιουνίου του 2006 ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος είχε πει πώς «η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει».

Είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος: «Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα. Με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις.

Γι' αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρό στην Μακεδονία. Και να προσέχουνε πού πατάνε. Γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις έναν τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο.

Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης, που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες. Να μη μιλάμε για πολέμους. Να μη μιλάμε για θυσίες...».

Τέτοιοι άνθρωποι, που αγαπούσαν την πατρίδα τους, όπως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος λείπουν από την Ελλάδα. Δυστυχώς για όλους μας.

H Makedonia tha sosei thn Ellada (Xristodoylos)


Πηγή: defencenet.gr Δείτε επίσης:   25/5/2015

Χριστόδουλος: «Θα μας μετατρέψουν σκόπιμα σε φτωχούς και θα μας κυβερνούν πλούσιοι τραπεζίτες»

 

 

 

Το συγκλονιστικό μήνυμα και η συγγνώμη του Χριστοδούλου προς τους

νέους της Ελλάδος, με δάκρυα στα μάτια..(Βίντεο)

1 Μάιος. 2015 - 20:18 από eglimatikotita.gr

Το συγκλονιστικό απόσπασμα από τον επιβατήριο λόγο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδού

 


Εκπληκτική ομιλία ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ για τον Σιωνισμό και την Νέα

Τάξη (Βίντεο)

17 Δεκ. 2014 - 20:00 από Lougantina


Ο Χριστόδουλος Ξεσκεπάζει την ΝΕΑ ΤΑΞΗ και τις κινήσεις της...


ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ:

ΕΘΑΨΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.....ΑΝΑΠΟΔΑ.

ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο που αποδεικνύει ότι το φέρετρο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου τοποθετήθηκε ανάποδα σε σχέση με αυτό του Μακαριστού Σεραφείμ «ανέβηκε» στο Youtube. Ο προσεκτικός χρήστης σημειώνει με γραφήματα το λάθος…

Ο θάνατος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου συγκίνησε εκατομμύρια Ελλήνων. Χιλιάδες σχημάτισαν ουρές επί ώρες έξω από τον Ιερό Ναό της Μητρόπολης, προκειμένου να προσκυνήσουν το σεπτό σκήνωμα, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε από κοντά, την περασμένη Πέμπτη, την εξόδιο ακολουθία, τη νεκρώσιμο πομπή και τον ενταφιασμό.

Εκατομμύρια Ελλήνων παρακολούθησαν από τηλεοράσεως τα παραπάνω, ωστόσο ένας χρήστης του Διαδικτύου, με το ψευδώνυμο «1bluescorpion» υπήρξε ο πλέον παρατηρητικός και με βίντεο που έφτιαξε και ανήρτησε στο Youtube δείχνει ότι ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος ετάφη ανάποδα, σε σχέση με τον Μακαριστό Σεραφείμ, δίπλα στον τάφο του οποίο τοποθετήθηκε και το φέρετρο του αποβιώσαντος Χριστόδουλου.

Το εν λόγω βίντεο περιλαμβάνει πολλά αποσπάσματα με εικόνες από τη μετάδοση των τηλεοπτικών καναλιών από το Πρώτο Νεκροταφείο, ενώ με πρόχειρα γραφήματα δείχνει το ότι το φέρετρο του Μακαριστού Χριστόδουλου τοποθετήθηκε ανάποδα σε σχέση με αυτό το Μακαριστού Σεραφείμ.

Μία προσεκτική ματιά στα πλάνα δείχνει ότι οι ιερείς που είχαν αναλάβει το έργο της ταφής, όταν έκλεισαν το φέρετρο, το σήκωσαν και έκαναν μία δεξιόστροφη περιστροφή, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί με την αντίθετη φορά από αυτό του προκατόχου του.

Ο εν λόγω χρήστης αντιμετωπίζει το περιστατικό ειρωνικά προς τους υπευθύνους του έργου της ταφής και τιτλοφορεί το βίντεο του: «Χριστόδουλε συγχώρεσε τους… είχανε αλλού το μυαλό τους».


Χριστόδουλε συγχώρεσε τους..είχανε αλλού το μυαλό τους..

Ανέβηκε στις 3 Φεβ 2008                                                                                                                                     110.978

Tον “ Έφαγαν ” τον Μακαριστό Χριστόδουλο

ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ….ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ!


Ζητάει εδώ και τέσσερα χρόνια το άνοιγμα του Ιατρικού του φακέλου και δεν λαμβάνει απάντηση. Αυτό δεν είναι στοιχείο… Το γεγονός όμως οτι ένας από τους Ιατρούς του (που τότε δεν ήταν στο team των θεραπόντων) ισχυρίζεται ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος πέθανε από συνεχόμενες ακτινοβολίες που του έγιναν…. ala CIA δηλαδή.

Ο κ.Φώλιας περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο προεκλήθη ο καρκίνος…Όλοι θυμόμαστε τα τραγικά λάθη που συνέβησαν την περίοδο εκείνη, ως προς την αγωγή που ακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος. Αυτά ίσως κάποιοι τα θεωρήσουν σύμπτωση… Το γεγονός ότι ταξίδεψε στο memorial των ΗΠΑ, τον άνοιξαν στο χειρουργείο και απλά τον έκλεισαν με την αιτιολογία ότι ήταν γεμάτος καρκίνο… 

Το καλύτερο το ακουσαμε στο τέλος.

“Και ποιοι τον Έφαγαν κ.Πλεύρη;”
“Δείτε ποιοι έβγαζαν ανακοινώσεις εναντίον του τότε και θα καταλάβετε…”
“Εγώ θυμάμαι κ.Πλεύρη… οι Εβραίοι τότε έβγαζαν ανακοινώσεις εναντίον του”
Πλεύρης:……….(σιγή)

Υπόγεια Δράση   18.12.2012

 

 

Η αμύθητη περιουσία του Χριστοδούλου στο φως

13 October 2012  Τροκτικο

  • 318

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:

- 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.

- Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.

- Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.

- Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.

- 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.

- Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.

- Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.

- Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.

- Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.

- Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.

- Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).

- Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.

- 50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.

- 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.

- 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.

- 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.

- 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.

- 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.

- Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.

- Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).

- Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.

- Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.

- Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.

- Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.

- Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.

- Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.

- Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.

- Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.

- Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.

- Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.

- Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.

- Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.

- Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.

- Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.

- Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου …;

 

. Δυτική Μακεδονία

 

 

 

 

°F | °C
invalid location provided